Станка Златева стана за шести път европейска шампионка по борба

След двегодишно отсъствие и колебания дали да продължи кариерата си Станка Златева стана за шести път европейска шампионка по борба. На първенството във Финландия в категория до 75 кг тя победи на финала белорускинята Василиса Марзилюк.

Руни под въпрос за реванша срещу "Байерн"

Под сериозен въпрос е участието на Уейн Руни в реванша срещу "Байерн" в четвъртфиналите на Шампионската лига. 28-годишният нападател на "Манчестър Юнайтед" се оплаква от проблеми с пръстите на краката. Треньорът Дейвид Мойс обяви, че в следващите дни футболистът ще бъде под засилен лекарски контрол.

 Другият топнападател на "червените Под сериозен въпрос е участието на Уейн Руни в реванша срещу "Байерн" в четвъртфиналите на Шампионската лига. 28-годишният нападател на "Манчестър Юнайтед" се оплаква от проблеми с пръстите на краката. Треньорът Дейвид Мойс обяви, че в следващите дни футболистът ще бъде под засилен лекарски контрол. Другият топнападател на "червените

Променят движението по столичния бул. „България“

Променя се организацията на движението във връзка с реконструкция на трамваен релсов път, контактна и кабелна мрежа по бул. „България” от бул. „Витоша” до трамвайно ухо „Борово” , съобщиха от пресцентъра на Столична община.
От 08.00 часа на 5 април до 20.00 часа на 6 април се забранява влизането на превозни средства по лявата лента от пътно платно Променя се организацията на движението във връзка с реконструкция на трамваен релсов път, контактна и кабелна мрежа по бул. „България” от бул. „Витоша” до трамвайно ухо „Борово” , съобщиха от пресцентъра на Столична община. От 08.00 часа на 5 април до 20.00 часа на 6 април се забранява влизането на превозни средства по лявата лента от пътно платно

Водолази извадиха трупа на удавилото се момче в Дунав

Кметът на Силистра забрани къпането в реката

    


САЩ готови да помагат на Украйна за енергийните доставки

Международната помощ за Киев ще доведе до стабилизиране и ръст на икономиката, според вицепрезидента на Щатите Джо Байдън

    


3 пъти в седмицата съм на хемодиализа, защо след това ме болят бъбреците?

Обикновено на диализно лечение се включват болни с крайно тежко нарушена бъбречната функция. Стандартните процедури се провеждат 3 пъти седмично по 4 часа.
Една от основните причини за започване на това лечение е именно крайно намалената или изцяло липсваща бъбречна функция. Не става ясно откъде пациентката има информация, че единият бъбрек е... Обикновено на диализно лечение се включват болни с крайно тежко нарушена бъбречната функция. Стандартните процедури се провеждат 3 пъти седмично по 4 часа. Една от основните причини за започване на това лечение е именно крайно намалената или изцяло липсваща бъбречна функция. Не става ясно откъде пациентката има информация, че единият бъбрек е...

Въоръжен и маскиран мъж ограби бензиностанция в София

Въоръжен с нож мъж се опитал да ограби тази нощ бензиностанция в София, съобщи Нова ТВ.
Неизвестеният престъпник, който е носил маска, е влязъл в търговския обект и заплашил служителите.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Не е известно дали е взел пари, допълва медията. Въоръжен с нож мъж се опитал да ограби тази нощ бензиностанция в София, съобщи Нова ТВ. Неизвестеният престъпник, който е носил маска, е влязъл в търговския обект и заплашил служителите. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Не е известно дали е взел пари, допълва медията.

Депутатът Свиленски: Българинът се мисли за велик и гине по пътищата

Депутатът от БСП - Георги Свиленски заяви по БНТ1, че основният фактор за верижните катастрофи от онзи ден е, че българинът мисли, че е велик шофьор и в отговор на това често изпуска контрола върху автомобила си. "Максималната скорост трябва да е такава, че да няма автопроизшествия", допълни той.

Данъчната декларация става 4 страници

Премиерът Пламен Орешарски е наредил на НАП да свие данъчните декларации до четири страници, става ясно от публикуваната днес стенограма от последното заседание на правителството.

Шумахер реагирал на гласове

Михаел Шумахер реагира на гласове, пише вестник "Билд". Това са признаците на подобрение и излизане от комата, които показвал 7-кратния световен шампион. Неговото семейство обяви официално, че той дава индикации на събуждане.

Шумахер лежи в изкуствена кома от края на декември миналата година, когато падна на ски и получи тежка Михаел Шумахер реагира на гласове, пише вестник "Билд". Това са признаците на подобрение и излизане от комата, които показвал 7-кратния световен шампион. Неговото семейство обяви официално, че той дава индикации на събуждане. Шумахер лежи в изкуствена кома от края на декември миналата година, когато падна на ски и получи тежка

Хванаха преподавател от СУ и бивш депутат пиян зад волана

Професорът от Софийския университет "Св. Климент Охридски" и бивш депутат Драгомир Драганов е арестуван след като е заловен да шофира с 2,44 промила алкохол в кръвта.

Драганов бил спрян в района на Киноцентъра в софийския кв. Бояна, където и живее.

Историкът е отведен с патрулна кола до 6-то Районно управление, след което му е взета кръвна проба в Първа градска болница, откъдето е освободен.

Това не е първата злоупотреба на преподавателя зад волана. Преди година той беше задържан след инцидент на Околовръстното шосе и беше заловен да кара с 1,56 промила.

Преди няколко месеца пък студенти разпространиха клип, в който се виждаше ясно как Драганов се явява пиян и в Софийския университет.

Маскиран и въоръжен с нож ограби бензиностанция в София

Въоръжен с нож мъж се опитал да ограби тази нощ бензиностанция в София, съобщи Нова ТВ.
Неизвестеният престъпник, който е носил маска, е влязъл в търговския обект и заплашил служителите.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Не е известно дали е взел пари, допълва медията. Въоръжен с нож мъж се опитал да ограби тази нощ бензиностанция в София, съобщи Нова ТВ. Неизвестеният престъпник, който е носил маска, е влязъл в търговския обект и заплашил служителите. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Не е известно дали е взел пари, допълва медията.

Спортен клуб "Юначе" във Варна сформира групи за още по-малки юначета и техните майки

Отличен старт отбеляза най-младият спортен клуб във Варна - Юначе. Децата между 3 и 6 годинки реализираха общо 134 тренировки през месец март. Това означава, че средно едно Юначе е спортувало около 5 пъти този месец. Целта на организаторите е всяко дете на тази възраст да достигне оптималните 8 тренировки месечно.

240 млн. лева от ЕК за устойчива заетост на младите хора в България

Националният план за изпълнение на Европейската гаранция за младежта (НПИЕГМ) ще създаде устойчива заетост на младите хора, подчерта министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов, който представи НПИЕГМ в град Бургас. Той акцентира върху сътрудничеството на МТСП със социалните партньори и местната власт в реализацията на мерките, насочени към повишаване на заетостта при младежите.

„НПИЕГМ е разработен в отговор на Препоръка на Съвета на ЕС от април 2013 г. за създаване на Гаранция за младежта и обхваща периода 2014 – 2020 г.”, съобщи министър Адемов. Той допълни, че за реализация на инициативата Европейската комисия отделя 6 млрд. евро в следващите две години. България ще усвои близо 240 млн. лева.

Над 83 хиляди млади хора живеят в Югоизточния район, като близо 9 хиляди от тях са безработни, съобщи пред участниците министър Адемов. Във форума се включиха изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Асен Ангелов, областният управител на Бургас и заместник областните управители на Сливен и Ямбол.

Министър Адемов посочи, че НПИЕГМ предвижда всеки млад човек на възраст под 25 години да получи добро предложение за работа, продължаване на образованието, чиракуване или стаж в рамките на 4 месеца след като остане без работа или напусне системата на формалното образование.

„Мерките и действията по НПИЕГМ, които се прилагат за интеграция на пазара на труда, са разнообразни и ще бъдат определяни спрямо индивидуалния профил на всеки младеж”, съобщи министър Адемов. Той поясни, че по програмите за стажуване държавата покрива разноските на работодателя по заплатата и дължимите осигуровки на стажанта, като осигурява финансиране и за половин минимална работна заплата и дължимите осигуровки върху нея за наставник.

Министър Адемов съобщи, че през първото тримесечие на 2014 г. безработните младежи до 24 г. са 35 144 средномесечно, като намаляват с 9.7% (с 3789 лица). „Първите резултати по изпълнението на НПИЕГМ отчитат, че над 6000 хиляди младежи са включени в заетост на първичния пазар на труда, на субсидирани работни места, по схеми на ОП РЧР или са курсисти в мотивационни обучения и такива за придобиване на квалификация и ключови компетенции”, допълни той.

 

Приказките за еврофондовете ни са с пропагадни цели

Златанова: В доклада има критики към всички държави

    


Силен трус разтърси Южна Гърция

Земетресение с магнитуд 5,7 по Рихтер разлюля Южна Гърция.
По данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център, епицентърът на труса е бил на дълбочина от 110 км и на разстояние от 89 км южно от Атина и на 30 км югоизточно от Идра.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Земетресение с магнитуд 5,7 по Рихтер разлюля Южна Гърция. По данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център, епицентърът на труса е бил на дълбочина от 110 км и на разстояние от 89 км южно от Атина и на 30 км югоизточно от Идра. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Дарения без цензура

Въпросът за финансирането на партията „България без цензура“ е задаван неколкократно от медии, политици и общественици. Съмнения за произхода на парите на водача на партията – Николай Бареков – съществуват и поради обвързаността му с „успелия млад мъжДелян Пеевски и банкерът Цветан Василев, срещу които прокуратурата нареди проверка и събиране на данни от различни институции по сигнал на активисти на „Протестна мрежа“, между другото и за съмнения за съществуваща организирана престъпна група.

Въпросът за финансирането на партията, обаче, не е продиктуван единствено от „приятелствата“ на Николай Бареков, а и от скъпата кампания, която партията му води. За да оправдае средствата, с които я захранва, „новият политик“, обяви че дарява 480 000 лева за своя политически проект. Това, по негови думи, били лични средства, които е спестил като изпълнителен директор на TV7. Тук се повдига и втори въпрос – не само законни ли са приходите на Бареков, но и законно ли е да ги изразходва за политическа дейност.

480 000 сълзи за бедните – съпартийци

Може ли едно лице да дари такава сума на партия? Отговорът е не. Законът изрично забранява дарението от едно физическо лице за една година да надхвърля 10 000 лв (чл. 23, ал 2 от ЗПП). За да избегне буквата на закона Николай Бареков не дарява средствата си директно на партията. Вместо това, той създава юридическо лице с нестопанска цел, носещо наименованието гражданско сдружение „България без цензура“, с което по негови думи цели да финансира дейностите на партията.

Тук, обаче, Бареков попада отново под ударите на закона. В целите на гражданско сдружение „България без цензура“ ясно е записано, че то осъществява „непредубеден и непартиен граждански контрол върху изборния процес“. Как се осъществява непартиен контрол, когато извършваш партийна дейност?

Съгласно закона: информацията за реда, по който се извършва подборът на лицата, които да бъдат подпомогнати от едно НПО, е общодостъпна и се вписва в централния регистър (чл. 41, ал. 2 от ЗЮЛНЦ).

Тази информация липсва за НПО-то „България без цензура“, но дори и така, изрично е казано, че то осъществява своята дейност по „непредубеден и непартиен начин“. Очевидно е, че не може да финансираш партия по непартиен начин, както и не може да финансираш само една партия или коалиция непредубедено.

Друг интересен факт е, че управителният съвет на НПО-то се състои от Николай Бареков, Десислава Балабанова, Боряна Павлова и Теодора Стоянова – всичките членове и на политическата партия. Законът също така повелява, че гражданските сдружения от типа на „България без цензура“ (юридически лица с нестопанска цел, извършващи общественополезна дейност) не могат безвъзмездно да разходват имуществото си за други юридически лица, в които участват лица от състава на техните органи.

Единственото условие, при което подобен разход е възможен, е ако сделката е в очевидна полза за НПО-то (което в случая е невъзможно) или тя е сключена под общи условия, които са публично обявени (чл. 41, ал. 4 от ЗЮЛНЦ).

Възниква очевидният въпрос къде са обявени тези общи условия.
Но дори такива да бъдат обявени, как ще бъде възможно едно НПО, изрично записало в целите си, че извършва непартийна дейност да одобри финансиране за политическа партия? И няма ли в подобен случай, колкото и да е абсурден, всяка партия да може да се възползва от финансиране, след като то е „под общи условия“?

„Парите са добър слуга, но лош господар“

Дейността на Барековото НПО вече е незаконна, след като регистрираното седалище на гражданско сдружение „България без цензура“ е същото, каквото е и на политическа партия „България без цензура“. Непартийно НПО се намира на същото място, където се помещава и партия. Абсурд, който ясно показва, че обявената цел на гражданското сдружение не отговаря на истинското му предназначение.

Измамата е потвърдена и от самия Николай Бареков, който в свое изявление казва следното:

„…ще извърша лично дарение от моята банкова сметка в Райфайзенбанк към сметката на Гражданско сдружение „България без цензура“ в същата банка. За първи път в българската история политически лидер прави подобно прехвърляне на лични авоари към политическата си формация.“ (източник в-к Сега)

„Новият политик“ сам определя гражданското си сдружение като „политическа формация“.

Какво следва? Едно юридическо лице се прекратява, когато неговата дейност противоречи на Конституцията, законите или на добрите нрави (чл. 13, ал. 1, т.3, б. Б от ЗЮЛНЦ). За това, дали е законосъобразно или нравствено да заобикаляш закона и заблуждаваш за целите на едно НПО или дали е законно да финансираш партия с повече от 10 000 лв за една година в България съществуват институции, които да се произнесат.

За обикновения човек остава въпросът, дали неговият народен избранник трябва да защитава закона или да му се подиграва. И дали лъжата, популизмът и задкулисието са принципите, които трябва да ни водят към промяната и по-добрият живот.

The post Дарения без цензура appeared first on Noresharski.com.

Афганистан избира президент в исторически избори

В Афганистан днес започнаха президентскиte избори, които ще бележат първото в страната демократично предаване на властта, отбелязва "Би Би Си".

Избирателните секции отвориха врати в 07.00 часа местно време.

Гласоподавателите трябва да изберат наследник на Хамид Карзай във време, в което водените от САЩ сили в Афганистан се изтеглят от страната.

„Днес е важен ден за нашето бъдеще, за бъдещето на нашата държава. Призовавам афганистанската нация да отиде до урните, въпреки дъжда и вражеските заплахи и да тласне страната по поредната стъпка към успеха”, заяви настоящият афганистански президент Хамид Карзай.

В първите часове на гласуването няма съобщения за нападения на талибански екстремисти, които по време на избирателната кампания се зарекоха да възпрепятстват изборите.

Вотът се провежда на фона на засилени мерки за сигурност.

5,7 по Рихтер разтърси Южна Гърция

Земетресение с магнитуд 5,7 по Рихтер разлюля Южна Гърция.
По данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център, епицентърът на труса е бил на дълбочина от 110 км и на разстояние от 89 км южно от Атина и на 30 км югоизточно от Идра.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Земетресение с магнитуд 5,7 по Рихтер разлюля Южна Гърция. По данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център, епицентърът на труса е бил на дълбочина от 110 км и на разстояние от 89 км южно от Атина и на 30 км югоизточно от Идра. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Неизпълнените рецепти на плана Ран-Ът

Документален филм разказва, че ако бяха приложени рецептите и графикът, предвидени в плана Ран-Ът, преходът към пазарна икономика и демокрация би бил далеч по по-гладък и успешен.

8 в ареста заради изчезнала българка в Англия

Осем души са били арестувани във връзка с изчезването на българско момиче във Великобритания.

Правилата - лесни, декларацията - сложна

Премиерът е поискал данъчната декларация да е по-кратка - да бъде не повече от 4 страници. 
Всъщност, ако данъчната декларация стане кратка и ясна, това ще е огромно улеснение за всички, които я попълват. Е, няма никога да пишеш с радостно вълнение данъчна декларация, но поне да не те заболява глава. Премиерът е поискал данъчната декларация да е по-кратка - да бъде не повече от 4 страници.  Всъщност, ако данъчната декларация стане кратка и ясна, това ще е огромно улеснение за всички, които я попълват. Е, няма никога да пишеш с радостно вълнение данъчна декларация, но поне да не те заболява глава.

Заляха пазара с козунаци- ментаци

Козунаци менте, които са на половин цена, вече заливат пазара за Великден, предупредиха хлебопроизводители. В по-евтините продукти няма мляко, захар и яйца, каквито са задължителни за традиционния сладкиш. Оригиналните съставки са сменени с козуначен микс, който се внася от Румъния или Гърция.

Швейцария продава имоти на Брендо

Швейцарските съдебни власти обявиха за продан два имота на осъдения в Италия на 20 години затвор Евелин Банев – Брендо, известен и като Краля на кокаина.

Ердоган потвърди желанието си да се кандидатира за президент на Турция

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган потвърди желанието си да се кандидатира на президентските избори през август. Той направи това, като заяви отново подкрепата си за правилото на партията му, което го задължава да напусне премиерския пост след парламентарните избори през 2015 г.

Храм за едни или музей за всички

Главното мюфтийство отколе претендира за собственост на старозагорската Ески джамия - паметник на културата. Встрани от юридическите спорове за правоприемство между две мюсюлмански вероизповедания апетитите към този исторически обект дават повод за размисъл и върху един етично-социален казус. С коя своя функция някогашният мюсюлмански храм би бил

Най-добрите световни бизнес училища пристигат в София.

MBA25 е специално МВА събитие, на което можете да се срещнете лично с представители на приемните комисии на най-добрите световни бизнес училища – INSEAD, IESE, Cornell Johnson и Rotterdam, а също да вземете участие в информационните сесии във връзка с програми и кандидатстване.

Облаци и вятър, идват дъждове

Ще бъде облачно и ветровито. Ще духа умерен източен, в Дунавската равнина – до силен изток-североизточен вятър. Около обяд в североизточните райони, а по-късно през деня и в останалата част от страната ще има валежи от дъжд. Максималните температури ще са между 15° и 20°, по-ниски в североизточните райони, Ще бъде облачно и ветровито. Ще духа умерен източен, в Дунавската равнина – до силен изток-североизточен вятър. Около обяд в североизточните райони, а по-късно през деня и в останалата част от страната ще има валежи от дъжд. Максималните температури ще са между 15° и 20°, по-ниски в североизточните райони,

От блоговете: Трябва нов Наказателен кодекс с повече внимание към човека


Препубликуваме текста (оригиналното заглавие е "Собствеността или личността")

Частен лукс, частен рай и частен остров на Малдивите

Velaa Private Island е нов ексклузивен курорт, подходящ и за най-изтънчения вкус

    


Облачно и ветровито днес, по-късно през деня и дъжд

Ще бъде облачно и ветровито. Ще духа умерен източен, в Дунавската равнина – до силен изток-североизточен вятър. Около обяд в североизточните райони, а по-късно през деня и в останалата част от страната ще има валежи от дъжд. Максималните температури ще са между 15° и 20°, по-ниски в североизточните райони, Ще бъде облачно и ветровито. Ще духа умерен източен, в Дунавската равнина – до силен изток-североизточен вятър. Около обяд в североизточните райони, а по-късно през деня и в останалата част от страната ще има валежи от дъжд. Максималните температури ще са между 15° и 20°, по-ниски в североизточните райони,

Афганистан избира президент, 4-ма са ранени при взрив

Четирима души са ранени в резултат на взрив край избирателна секция в провинция Логар, Югозападен Афганистан, предаде Reuters. „Взривът е станал до избирателна секция, намираща се в сградат...

Двама италиански свещеници и канадска монахиня са отвлечени в Камерун

Двама италиански свещеници и канадска монахиня са били отвлечени от въоръжени мъже в Северен Камерун, предаде Ansa, позовавайки се на италианското външно министерство. Нападението е станало през нощт...

Планински свлачища след земетресение с магнитуд 5,3 в Китай

6 души пострадаха след земетресение с магнитуд 5,3 в Югозападен Китай. Трусът е станал на дълбочина от 13 км и в близост до Силуоду, провинция Юнан. В резултат на земетресението има разрушени къщи, а...

2,3 млн. българи никога не са се "докосвали" до интернет

България е на последно място в ЕС по достъп до интернет (общо ниво на достъп 54%). Електронно гласуване, онлайн достъп на гражданите и бизнеса до всички административни услуги, електронен подпис, еле...

5.7 по Рихтер удари Гърция

Земетресение с магнитуд 5.7 разтърси Южна Гърция. По данни на Европейския Средиземноморски сеизмологичен център, епицентърът на труса е бил на дълбочина от 110 км и на разстояние от 89 км южно от Атина и на 30 км югоизточно от Идра.

Земетресението е регистрирано в 23.08 часа.

Към момента няма съобщения за жертви или разрушения.

Атинският институт по геодинамика съобщава, че земетресението е с магнитуд 5.4.

Европари за иновации отиват за сладки и салфетки

Дейности, които не отговарят на изискванията за иновации, са получили европейско финансиране от програма “Конкурентоспособност”. За това алармира депутатът от ГЕРБ Николай Нанков. От сайта на оперативната програма става ясно, че са сключени договори за 223 проекта за над 176 млн. лв. Сред тях има проект за “Внедряване на иновативни сладкарски изделия”.

Един район без вода днес във Варна

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнала авария, без вода ще останат абонатите в района над ул."Девня" в участъка между бензиностанция Шел и ул."Георги Пеячевич". Водоподаването в района ще бъде възстановено до 17 часа, допълват от водоснабдителното дружество.

Обискират коли на лекари по сигнал на шизофреник, че крият контрабандни цигари

АНТОН ГЕОРГИЕВ
Параноиден шизофреник, който бил лекуван два пъти принудително, защото биел майка си, тормози психиатърка и колегите от психодиспансера, където е лекуван. Той бил убеден, че са в конспирация срещу него, разказаха потърпевшите пред АНТОН ГЕОРГИЕВ Параноиден шизофреник, който бил лекуван два пъти принудително, защото биел майка си, тормози психиатърка и колегите от психодиспансера, където е лекуван. Той бил убеден, че са в конспирация срещу него, разказаха потърпевшите пред "24 часа". 48-годишният Христо Бояджиев от Петрич пишел десетки жалби до всевъзможни ...

Предпоследни сме в ЕС по усвояване на евросредствата

Тази и следващата година се очертават като много интензивни за доусвояването на парите от стария програмен период, коментира вицепремиерът Зинаида Златанова

    


Започва най-интензивната операция за търсене на следи от изчезналия малайзийски самолет

Четири седмици след изчезването на пътнически самолет на Malaysia Airlines започна най-интензивната операция за търсене на негови следи в южната част на Индийския океан. Усилията са насочени към намирането на черните кутии на самолета, преди да свършат техните батерии, предаде Reuters.
10 военни и три цивилни самолета и 11 кораба ще претърсят площ от 217 000 кв.км. от океана на около 1700 км северозападно от Перт, където следователите вярват, че самолетът с 239 души на борда е паднал на 8 март.
„Не открихме нищо за четирите седмици и ще продължим да търсим, тъй като има много неща от самолета, които биха останали на повърхността”, каза ръководителят на австралийската агенция, която координира търсенето. „Смятам, че в някакъв момент все нещо ще намерим, което да ни помогне да стесним зоната на търсене”, допълни той.
Властите не изключват технически проблеми като причина за падането на машината, но в същото време заявяват, че загубата на връзка предполага, че полет MH370 е бил умишлено отклонен на хиляди километри разстояние от планирания маршрут от Куала Лумпур до Пекин.

Днес да почерпят

Проф. Александър Шурбанов, поет, писател, преводач и преподавател, 73 г.

Ани Бакалова, актриса. 

Георги Мърков, депутат от "Коалиция за България" в 42-рото НС,  олимпийски, световен и европейски шампион по борба, 68 г. 

Проф. Здравко Маринов, художник-сценограф, 65 г. 

Зоран Рангелов, депутат от ГЕРБ в 42-рото НС, 33 г.  

Д-р Иван И Проф. Александър Шурбанов, поет, писател, преводач и преподавател, 73 г. Ани Бакалова, актриса. Георги Мърков, депутат от "Коалиция за България" в 42-рото НС, олимпийски, световен и европейски шампион по борба, 68 г. Проф. Здравко Маринов, художник-сценограф, 65 г. Зоран Рангелов, депутат от ГЕРБ в 42-рото НС, 33 г. Д-р Иван И

Земетресение с магнитуд 5.4 разтърси югозападната част на Китай

Земетресение с магнитуд 5.4 разтърси югозападната част на Китай, предаде AFP, позовавайки се на информация на Американския геофизичен институт. Епицентърът на труса в провинция Юнан, близо до границата със Съчуан е бил на дълбочина от 26 км и на разстояние от седем км от град Силуоду.
Властите проверяват за нанесени щети.

МКС промени орбитата си, за да избегне космически боклук

Орбитата на Международната космическа станция бе коригирана. От Националното управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство – НАСА съобщиха, че маневрата се извършва с цел да се предотвратят сблъсъци на орбиталния комплекс с космически отломки.

Кампания търси дарители за „SOS Детски селища“

Изпълнението на проект на Сдружение „SOS Детски селища България“ ще търси начини и средства за постигане по-голяма финансова самостоятелност след получаването на дарения.

Буш-младши рисува световните лидери

Бившият американски президент Джордж Буш-младши за пръв показа нарисуваните от него портрети на световни лидери.

Това стана в интервю за телевизия Ен Би Си.

"С Путин съм се срещал многократно, като президент го опознах много добре. Отношенията винаги бяха добри, макар че от време на време се появяваше напрежение", каза Буш-младши за нарисувания руски президент. Портретът на Путин е в пастелни тонове, с широки мазки, а самият Путин е изобразен в анфас, от близко разстояние, гледайки съсредоточено и напрегнато в зрителя.

За портрета на бившия британски премиер Тони Блеър 42-ят президента на САЩ каза: "Той е човек способен на състрадание, много е силен (характер), а също е надежден приятел".

Буш-младши изрази надежда, че неговите герои ще възприемат "портретите със същите чувства, с каквито съм ги рисувал. А това бяха приятелски чувства, аз им се възхищавам като лидери и помислих, че мога да им покажа какво е отношението ми към тях".

Относно подбудите да се захване за четката, Буш-младши поясни: "Просто искам остатъка от живота ми да бъде съдържателен. Рисуването ми помагат да разширя съзнанието си. Не се смятам за велик художник. И не искам хората да ме смятат за такъв."

Тези и други портрети ще бъдат представени на изложбата "Изкуството на лидерството: личната дипломация на президента", която ще бъде открита утре в президентския център на Джордж Буш-младши в Далас, щата Тексас. Експозицията включва и портрети на германската канцлерка Ангела Меркел, италианския премиер Силвио Берлускони, афганистанския президент Хамид Карзай и други държавници, с които Буш-младши е работил. Той е започнал да рисува от 2009 г., като в колекцията си има рисунки на животни и натюрморти.

Малка България има цели 127 официални вероизповедания

Православната църква е традиционна за България, но заедно с нея у нас съществуват десетки други вероизповедания, за които не сте и предполагали. Всички религии, на които обичайно слагаме етикета, че са секти, най-често работят съвсем легално у нас и се оказва, че са регистрирани според българското            Православната църква е традиционна за България, но заедно с нея у нас съществуват десетки други вероизповедания, за които не сте и предполагали. Всички религии, на които обичайно слагаме етикета, че са секти, най-често работят съвсем легално у нас и се оказва, че са регистрирани според българското

Световни бизнес училища в София

Най-добрите световни бизнес училища пристигат в София.

MBA25 е специално МВА събитие, на което можете да се срещнете лично с представители на приемните комисии на най-добрите световни бизнес училища – INSEAD, IESE, Cornell Johnson и Rotterdam, а също да вземете участие в информационните сесии във връзка с програми и кандидатстване.

Научавайки за МВА, Вие поемате по интересен път, който започва от предоставянето на информация за бизнес училища. Но как да изберем най-доброто? Къде да получим повече информация за програмите и детайлите, които не са посочени в интернет сайтовете? Как да се срещнем с представители на приемните комисии преди официалното интервю?

На МВА25 ще бъдат представени само 25-те най-добри бизнес училища. Личната среща с официалния представител на бизнес училището ще ви помогне да получите отговори на вълнуващите ви въпроси. Всеки участник има личен график за срещи и информационни сесии, за да оползотвори времето си максимално.

За да получите повече информация, участвайте във всички формати на МВА25: лични срещи - лична среща с представител на училището само с предварително одобрени кандидати; информационни сесии - публична презентация от представители за бизнес училища и програми; срещи с випоскници - панелна дискусия с участието на випускници на най-добрите бизнес училища; коктейл с участници и представители на бизнес училища в приятелска атмосфера.

INSEAD, IESE, Cornell Johnson и Rotterdam са водещи световни бизнес училища. Увеличение на заплатите на МВА възпитаниците на бизнес училищата е: 1. IESE Business School – 125% ; 2. Johnson Graduate School of Management Cornell University – 103%; 3. Ротердам School of Management, Erasmus University – 94%; 4. INSEAD – 87%.

Събитието ще се състои на 10 април в столичния хотел "Радисън Блу гранд хотел", разположен на площад "Народно събрание". По-подробна информация и регистрация: http://goo.gl/8Am1Bi

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване