Откъс от "Рамона и баща ѝ" от Бевърли Клиъри


Тази седмица в рубриката "Четиво" на "Детски Дневник" ви предлагаме откъс от единасетета книга от поредицата на Бевърли Клиъри "Рамона и баща ѝ" от издателство "Милениум" в превод от анлглийски на София Петрова.

В нея семейството на малката пакостница си има проблеми, затова и момиченцето взема присърце нещата и по своя си начин се опитва да ги оправи. Бащата на Рамона остава без работа и изнервен от това, започва да пуши. Семейството остава без пари и се налага всички да се...

Ц.Цветанов: ГЕРБ ще вземе 6 от всичките 17 мандата в европарламента

"ГЕРБ разчита да спечели 6 от общо 17-те мандата на предстоящите на 25 май избори за Европейски парламент", каза днес във Варна председателят на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов.

Турция пак постави вето над YouTube

Казусът със сайта за видеосподеляне YouTube в южната ни съседка Турция продължава. След като съдът реши да отмени забраната за достъп до...

Дейвид Летърман се пенсионира през 2015-а

Поколенческата смяна по върховете на американските забавни тв програми завършва с обявеното оттегляне на повелителя на прочутото “Късно шоу” по Си Би Ес Дейвид Летърман. След пенсионирането на Джей Лено дойде ред и на неговия някогашен приятел, а впоследствие враг и основен конкурент Летърман да каже “Сбогом” на многомилионната си аудитория. Поколенческата смяна по върховете на американските забавни тв програми завършва с обявеното оттегляне на повелителя на прочутото “Късно шоу” по Си Би Ес Дейвид Летърман. След пенсионирането на Джей Лено дойде ред и на неговия някогашен приятел, а впоследствие враг и основен конкурент Летърман да каже “Сбогом” на многомилионната си аудитория.

Симеон Сакскобурготски и Михаил Миков участват в Баканфила 2014

Симеон Сакскобурготски и Михаил Миков показват марки от личните си колекции на международната филателна изложба Балканфила 2014, която бе открита във Видин днес. В изложбата са представени 250 платна от частни колекции на филателисти от 12 държави. Тя е с конкурсен характер и международното жури ще обяви победителите на церемония тази вечер. 
Симеон Сакскобурготски и Михаил Миков показват марки от личните си колекции на международната филателна изложба Балканфила 2014, която бе открита във Видин днес. В изложбата са представени 250 платна от частни колекции на филателисти от 12 държави. Тя е с конкурсен характер и международното жури ще обяви победителите на церемония тази вечер.

В Пловдив лекуват детски кариеси с лазери

Методът е алтернативен на познатата машинка

    


Козунаци менте на половин цена заляха пазара

В по-евтините продукти няма мляко, захар и яйца

ГЕРБ и БСП плащат до 150 лв. за младежки глас за вота

Между 50 и 150 лева плащат БСП и ГЕРБ за евроизборите. В срамната търговия с гласове се е включила и АБВ, заяви в Перник лидерът на партия "България без цензура" Николай Бареков.

Нов вид телефонна измама - с БГ есемес, но от чужбина

Съобщението на български език обикновено гласи: "Спешно е. Обади ми се...", като е посочен телефон за връзка. При проверка на кода се установява, че е на чужда държава - Италия, Украйна, Нигерия, Конго и др.

Комисията по отбрана: До края на годината ще има решение за частите на МИГ - 29

Преговорите, които Министерството на отбраната води с Русия за поддръжката и частите за самолетите МИГ 29, засега са успешни. Това коментира в „Добро утро, Европа” депутатът от ДПС и председател на парламентарната комисия по отбрана Янко Янков.

Брутално от ЦРУ

/КРОСС/ При управлението на Джордж Буш-младши ЦРУ е използвало брутални методи по време на разпити на предполагаеми терористи. В четвъртък (03.04.) Комисията по разузнаването в американския Сенат реши най-после да публикува части от свой таен доклад по темата. В крайна сметка решението за публикуването на 500 страници от документа, чиято обща дължина е 6200 страници, бе прието с мнозинство, след като по въпроса години наред се водиха спорове. Белият дом приветства предприетата от сенаторите стъпка. С встъпването си в длъжност през 2009-та година президентът Барак Обама сложи край на "суровите методи на разпит" в рамките на антитерористичната борба. Самият той е за бързото публикуване на доклада, се чува от Белия дом. "Американците не правят така" "Докладът разкрива бруталност, която влиза в противоречие с нашите национални ценности", подчерта председателката на Комисията по разузнаването Даян Файнстийн. "Американците не правят така (...) Това е позорно петно в американската история, което не би трябвало да се повтаря", каза още тя. Докато обаче наистина се стигне до публикацията на документа, ще минат поне няколко седмици. Навремето от ЦРУ официално заявиха, че се били използвани "сурови методи на разпит". Критиците на тези методи обаче ги наричат директно "изтезания". След атаките от 11 септември 2001 година, ЦРУ предприема арести и разпити на заподозрени в тероризъм по цял свят

Арсен Венгер се обяви против битката с косопада сред футболистите


Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер се притеснява, че играчите му рискуват кариерата си заради използването на препарати за борба с косопада. 

Докато говореше по принцип за контузиите преди неделния мач от Висшата лига срещу "Евертън", Венгер стигна и до темата за терапията след присаждане на коса и за използването на препарати за растежа й. 

"Някои (отсъстващи) са повалени от лекарства, които вземат и които дори не познаваме. Впоследствие разбираме, че са вземи това...

Калфин: Трябва да поставим въпроса за „Южен поток“ на принципна основа

/КРОСС/ „Южен поток" е добър проект. Той ще доставя руски газ за Европа по по-сигурен маршрут и засяга пряко шест държави на стария континент. За това ние трябва да поставим въпроса за неговото изграждане спокойно и на принципна основа." Това заяви евродепутатът и водач на листата на АБВ за предстоящия вот Ивайло Калфин в ефира на БНТ. Становището му е в отговор на вчерашното решение на парламента за промени на първо четене в Закона за енергетиката, с който на практика се посочва, че морската част на бъдещия газопровод, която преминава през българската акватория не стъпва на територията на ЕС. "Това решение оставя впечатлението, че се опитваме да хитруваме на дребно, което не е от полза за страната ни", посочи Калфин. По отношение на поредната заплаха от Брюксел, че България може да изгуби средствата от еврофондовете, Калфин успокои, че за момента такава реална опасност не съществува. Според него становището на Комисията по бюджета на ЕП има по-скоро констативен характер. "Заключението за България в този документ се базира на оценка на доклада за правосъдие и вътрешни работи от началото на тази година, който няма никакво отношение към финансирането в ЕС", посочи той. Ивайло Калфин коментира и напрежението между държавата и електропреносните дружества, което провокира поредна критична реакция от Брюксел

7 от арестуваните в САЩ българи вън от ареста срещу стотици хиляди долари гаранция

7 от арестуваните 13 българи по обвинение в източване на кредитни карти в Чикаго са освободени срещу парична гаранция или са под домашен арест, съобщи сайтът на българите в САЩ "БГ - войс". 

Във вторник съдът пусна под гаранция от $100,000 долара Теменуга Колева-Нушка, приятелката на сочения за организатор на групата Георги Мартов-Мицубишито. Прокуратурата посочи Нушка като дясната ръка на Мицубишито. Срещу нея са повдигнати обвинения за измама чрез паричен превод и възпрепятстване на прокуратурата.

Извън ареста е и собственикът на българския център „Родина“ в чикагското предградие Норидж Емил Господинов, който бе пуснат срещу гаранция от $250,000 долара. Той е обвинен в конспирация, пране на пари и измама чрез паричен превод. Господинов се е върнал на работа, но му е забранено да напуска дома си между 23 ч. и 7 ч.

Доминико Евтимов също няма право да напуска дома си между 23 и 7 ч. Неговата гаранция е половин милион долара, гарантирана с имот. В хода на делото стана ясно, че Евтимов е инвестирал близо 500,000 евро в курортен комплекс в България и притежава огромна къща в покрайнините на София.

Под домашен арест са Кирил Поповски, известен като Киро Папата с гаранция от 200.000 $, Александър Савов срещу гаранция от 25 хиляди долара и Иван Коцелов срещу 300 хиляди долара - и тримата са част от престъпната схема.

Името на седмия освободен не се споменава в материала.

Соченият за организатор на групата Георги Мартов-Мицубишито остава в затвора. Срещу него има повдигнати няколко обвинения, 4 от тях за пране на пари и 22 за измама чрез паричен превод.

Арестуваните от ДАНС в София Радослав Павлов и Михаил Петров чакат решение за екстрадиция. Според обвинителния акт те са организирали кражбата на номера на кредитни карти и ПИН-кодове от Европа, Азия и Африка. След това ги изпращали на групата в САЩ, където Мицубишито ги разпределял на останалите от престъпната схема, гласи информацията.

Междувременно властите продължават разследването с разпити и издирване на други лица, които може да са част от българската схемата за източване на кредитни карти и пране на пари.

Телекомите се борят срещу отпадането на роуминга в ЕС

„Телекомуникационните компании - големите, европейски, много дълго се съпротивляваха и продължават да се съпротивляват срещу това да падне роумингът, защото твърдят, че това им е допълнителен приход и печалба, която те инвестират", казва евродепутатът Ивайло Калфин

Близо 2.3 млн. българи никога не са ползвали интернет


Близо 2.3 млн. българи никога не са използвали интернет, пише в днешния си брой в. "Преса", цитирайки данни на статистическия институт. Това означавало, че тези хора никога не са влизали в социалните мрежи, не са изпращали и-мейли, не са гледали видеоклипове, както и не са използвали никакви онлайн административни услуги.

Бройката на тези хора обаче намалява - през 2010 г. те са били 3 млн. души, година по-късно се стопяват до 2.5 млн., а през 2012 г. - до 2.38 млн.

Общо...

Изгоряха сухи треви и храсти над квартал "Мошино" - СНИМКИ

Сухи треви и храсти горяха в местността "Кутела", над пернишкия квартал "Мошино".

Пожарът се разрази преди обяд. Димът от пламъците е забелязан от граждани, които били на гробищата в квартала. Съвестните жители веднага сигнализирали кмета на кметство "Изток" Ивайло Иванов.

Кметът звъннал на местната пожарна, от която изпратили екип да гаси огъня.

Засегнати са няколко декара сухи треви и храсти. Горският масив, който се...

Продължава

Нов вид телефонна измама начислява големи суми на сметката

/КРОСС/ Полицията предупреждава за нов вид телефонна измама, съобщава пресцентърът на МВР. Измамата е под формата на текстово съобщение, обикновено на български език, което гласи: "Спешно е. Обади ми се". Посочен е и телефон за връзка, който е с кода на на чужда държава - Италия, Украйна, Нигерия, Конго и други. От главната дирекция съветват хората да не отговарят на подобен тип съобщения, тъй като пращането на SMS или опит номерът да бъде избран, дори без да се провежда разговор, може да доведе до начисляване на висока сума на сметката на българския абонат.    

Байер Леверкузен уволни Сами Хюпия

/КРОСС/ Ръководството на Байер Леверкузен взе решение да уволни треньора на тима Сами Хюпия. Това стана факт няколко часа след загубата на "аспирините" от Хамбургер с 2:1 в мач от 29-и кръг на Бундеслигата, съобщи официалният сайт на Бундеслигата. За временен треньор е назначен Саша Левандовски, който до лятото работеше в екип с финландеца. Миналия сезон двамата бяха екип, но в един момент се появиха разногласия и ръководството реши да заложи на бившия защитник на "Ливърпул". "Решението беше трудно, защото Сами свърши адски много работа в последните две години. Това, което направи заедно с треньорския щаб през първия полусезон надмина нашите очаквания и му спечели уважение от всички", заяви спортният директор Руди Фьолер. В момента Байер заема четвърто място в таблицата, което дава право на участие в квалификациите на Шампионската лига. Тимът от Леверкузен може да бъде изместен от тази позиция още днес от Волфсбург или Борусия Мьонхенгладбах.  

Таско Ерменков: „Южен поток” така или иначе ще се реализира

„Южен поток” не се нуждае от спасяване, тъй като е необходим и така или иначе ще се реализира. Това каза в ефира на БНТ народният представител от КБ Таско Ерменков. Той допълни, че по въпроса дали Черно море в случая е европейско и принадлежи ли към територията на ЕС, отговорът е, че то принадлежи до там, „Южен поток” не се нуждае от спасяване, тъй като е необходим и така или иначе ще се реализира. Това каза в ефира на БНТ народният представител от КБ Таско Ерменков. Той допълни, че по въпроса дали Черно море в случая е европейско и принадлежи ли към територията на ЕС, отговорът е, че то принадлежи до там,

Сестри Бакалови готови да простят на баща си

Ивайла и Божидара Бакалови са готови да простят на баща си, който от години ги обвинява в медиите, че петнят името му.

Таско Ерменков: „Южен поток” не се нуждае от спасяване

„Южен поток” не се нуждае от спасяване, тъй като е необходим и така или иначе ще се реализира. Това каза в ефира на БНТ народният представител от КБ Таско Ерменков. Той допълни, че по въпроса дали Черно море в случая е европейско и принадлежи ли към територията на ЕС, отговорът е, че то принадлежи до там, „Южен поток” не се нуждае от спасяване, тъй като е необходим и така или иначе ще се реализира. Това каза в ефира на БНТ народният представител от КБ Таско Ерменков. Той допълни, че по въпроса дали Черно море в случая е европейско и принадлежи ли към територията на ЕС, отговорът е, че то принадлежи до там,

Анастас Трендафилов, кмет на Бяла: Жителите на общината са за развитието на „Кара дере”, но не на всяка цена

В по-голямата си част жителите на Бяла са за нещо да се случи на тази територия, но не на всяка цена. Това заяви за Радио „Фокус” – Варна кметът на общината Анастас Трендафилов. „Ние искаме задължително да се спазват екологичните норми, да се спазват всички законови норми за застрояване, да се построи път и да има водоснабдяване и електричество.

Kaпитанът на ЦСКА виси за дербито с Левски

Капитанът на ЦСКА Валентин Илиев ще е извън игра между две и три седмици, след като получи травма в коляното на вчерашната контрола срещу Локомотив София спечелена от ЦСКА с 3:1.Това съобщиха "че...

Данъчната декларация става само 4 страници?

Декларацията за облагане на доходите на физическите лица с 10% плосък данък да стане само четири страници вместо сегашните 30-40. Това заръча на Националната агенция за приходите (НАП) премиерът Пла...

Левски освобождава Мулдер

Дьстли Мулдер почти сигурно ще напусне Левски след края на сезона. Холандецът има контракт и за следващото първенство, но "сините" ще пробват да се освободят от високото му възнаграждение. Д...

Берое предлага нов договор на Хубчев

Ръководството на Берое обмисля да предложи нов договор на старши треньора Петър Хубчев. Настоящият контракт на специалиста изтича през юни. На този етап шефовете на заралии не са сядали на официални п...

Трета победа и окончателен успех срещу Гърция за купа "Дейвис"

Отборът на България ще играе във втора група на Евро-африканската зона на купа "Дейвис" и през следващата година, след като днес Григор Димитров и Димитър Кутровски осигуриха успеха ни над Г...

Ботев иска Гилерме от Петролул

Ботев (Пловдив) е на път да привлече четвърти играч от румънския Петролул, съобщиха медиите отвъд Дунав. След като през зимата канарчетата взеха от този клуб защитника Александру Бенга и тараните Хамз...

Душманин на Челси хвърли око на Гаджев

Полузащитникът на Левски Владимир Гаджев е близо до раздяла с тима от Герена през лятото. Не е тайна, че в момента родният национал е най-актуалният футболист в сините редици заедно с Валери Божинов. ...

Малайзия създава специален разследващ екип заради MH370

Малайзия създава разследващ екип, който ще включва три групи

12-годишно хлапе обиколи мрежата с познанията си по география (видео)

12-годишният Митко от ромската махала в град Кричим направи истински бум в социалните мрежи след като бе заснет как рецитира голяма част от световните столици. 

Видеото бе споделено десетки хиляди пъти във Фейсбук и предизвика множество коментари. 

Във клипа Митко, заедно със свой приятел, е застанал до автомобил и е питан за столиците на Канада, Филипините, Тайланд, Армения и други. 

12-годишното хлапе показва завидни познания за световните столици, но знае и колко е висок връх Еверест и коя е най-голямата пустиня в света. Митко обаче рецитира само срещу 10 лева. 

Пред "Нова телевизия" майката на Митко сподели, че всеки ден праща сина си заедно с четиримата си братя на училище. Бащата на децата е във Франция и търси работа. 

Видеото, което обиколи българската мрежа: 

Най-подходящите професии според зодията

Какво казва вашата зодия за професионалния ви живот

    


Цветанов: Очакваме да имаме 6-ма евродепутати

Очакваме да имаме 6-ма евродепутати, като се надяваме и на по-висока избирателна активност, с която да се обезсмисли купуването на гласове. Това заяви Цветан Цветанов на пресконференция на народните представители от ГЕРБ във Варна, съобщи Фокус.
Цветанов е начело на Националния предизборен щаб на партията. Очакваме да имаме 6-ма евродепутати, като се надяваме и на по-висока избирателна активност, с която да се обезсмисли купуването на гласове. Това заяви Цветан Цветанов на пресконференция на народните представители от ГЕРБ във Варна, съобщи Фокус. Цветанов е начело на Националния предизборен щаб на партията.

Данъчните служби в София работят и в събота


Всички данъчни служби в София работят дежурни каси и в събота, съобщи зам.-кметът по бюджет и финанси Дончо Барбалов. Дежурните каси ще работят на 5, 12 и 26 април от 9 до 13ч. Днес Барбалов отвори сутринта двете каси в отдел " Средец – Триадица", предаде "Фокус".

"Очакваме собствени приходи в размер на 528 млн. лева за тази година по одобрения от общинския съвет бюджет", заяви зам.-кметът и добави, че за преизпълнение не може да говори на този етап. Той изрази надежда да бъде...

Пиеш от Граала – ставаш безсмъртен

Kаква е тази светиня – потир, чиния, купа, камък, вагина?
Чаша е! И се намира в базиликата “Свети Исидор” в северния испански град Леон, обявиха тази седмица двама местни историци. Това е Свещеният Граал, от който Исус е пил на Тайната вечеря.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Kаква е тази светиня – потир, чиния, купа, камък, вагина? Чаша е! И се намира в базиликата “Свети Исидор” в северния испански град Леон, обявиха тази седмица двама местни историци. Това е Свещеният Граал, от който Исус е пил на Тайната вечеря. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Нейнски: България се нуждае от политически дебат, а не от пиене на кафета

/КРОСС/ "Без да е член на Европейския съюз, по време на управлението на ОДС, България беше по - уважавана в Европа отколкото е днес. Тогава на нас се гледаше с доверие. Ние извоювахме равен старт за преговори, свалихме визите и това се случи благодарение на авторитета на дясното правителство. Днес в случая с Шенген се вижда какво значи да нямаш доверието на Европейската общност. Изпълнил си техническите критерии, но липсва доверие и стоиш извън Шенген." Това каза на пресконфренция днес във Варна водачът на Европейската листа на СИНЬО ЕДИНСТВО Надежда Нейнски. Тя представи в морския град отчета си за мандата в Европейския парламент. "България се нуждае от сериозен политически дебат - не от ядене на кайсии, не от пиене на кафета, не от игра на футбол, а от сериозна политическа дискусия", настоя Нейнски. Тя подчерта, че като президент на Съюза на малките и средни предприятия - Европа към ЕНП, ще посвети следващия си мандат на малкия и средния бизнес. "Той е демократичната тъкан на една държава. Той е носител на растежа, гъвкав е, лесно създава и запазва работни места и трябва да бъде подкрепян по всички възможни начини", категорична бе тя. "Ние не цепим дясното, защото Реформаторския блок избра да не бъде десен проект. Начинът, по който беше структуриран Блока, даде заявка, че той ще търси центристки гласове. Ние сме пазители на скрижалите на десницата", каза Нейнски

Румънците на "въстание" срещу добива на шистов газ

В над 60 румънски града и села утре ще има протести срещу шистовия газ

Държавата се отказва от Ремотекс

Работниците от предприятието ще бъдат назначени на работа в „Мини Марица-изток“ в специално ремонтно поделение

    


Премиерата на „Вълкът и седемте козлета“ завладя операта

/КРОСС/ Няколкостотин малки зрители и техните родители съпреживяха с много емоции премиерата на мюзикъла за деца „Вълкът и седемте козлета" от Александър Владигеров в Софийската опера и балет. От началото до края на спектакъла залата бе огласяна от ръкопляскания, радостни възгласи или от тревожни въздишки. Класическата приказка на Братя Грим, позната на много поколения малчугани, бе предизвикала неочаквани вълнения сред зрителите - някои от тях притеснено отказваха да влязат заради злия Вълк и бяха необходими много увещания, за да се престрашат да надзърнат в залата. После всички - и малки, и големи - бяха завладени от случващото се на сцената. Динамиката на сюжета се подсилваше от мултимедийните и анимационни ефекти на Илияна Кънчева и най-вече от играта на седемте козлета. Техните роли с подчертано удоволствие изиграха Анна Гавраилова, Гергана Дудина, Рада Носикова, Росица Инджева, Красимир Кожухаров, Стефан Сахатчиев и Надя Колева. Мама Коза (Благовеста Меки-Цветкова), бухалът Уху-Буху (Илия Илиев) и Славеят (Атанас Йонков) сполучливо допълваха общото приповдигнато настроение. Дори появата и подмолните действия на Вълка (Николай Павлов) бяха посрещнати без страх, а в очакване на неизбежното справедливо възмездие. В либретото на режисьора на мюзикъла Юлия Кръстева вярата в доброто и в способността дори злото да бъде превъзпитано води до един по-различен и неочакван финал. Злият и лаком звяр вместо на оня свят е изпратен в... зоопарка

Лекари спасиха родилка в клинична смърт и бебето ѝ

. "Всичко върви по план до момента, в който се изправя, за да бъде приведена в родилна зала и колабира. Освен, че губи съзнание, спират дишане и сърдечна дейност. Изпада в клинична смърт“, разказа д-р Милко Папазов – началник на „Родилно отделение” в МБАЛ „Св. Анна”

Lafarge и Holcim пред мащабно сливане

Два от най-големите производители на цимент са в напреднали преговори за обединяване. Стойността на новата компания на борсата ще е около 40 млрд....

Девет неща, които не знаем за Михаела Филева

За нея важи с пълна сила приказката - всяко зло за добро. Може и да беше сред първите, които излязоха от надпреварата за "Екс фактор" по Нова тв преди 3 години, но след това Съдбата реши да я компенсира и я остави под светлините на прожекторите. Още на следващата година, когато тя е едва на 21 г., Михаела Филева става част от лейбъла на Графа и За нея важи с пълна сила приказката - всяко зло за добро. Може и да беше сред първите, които излязоха от надпреварата за "Екс фактор" по Нова тв преди 3 години, но след това Съдбата реши да я компенсира и я остави под светлините на прожекторите. Още на следващата година, когато тя е едва на 21 г., Михаела Филева става част от лейбъла на Графа и

Нов вид телефонна измама със смс-и начислява големи суми на сметката


МВР предупреждава за нов тип телефонна измама – смс на мобилния телефон, обикновено на български език – "Спешно е. Обади ми се". Посочен е и телефон за връзка, който е с кода на на чужда държава – Италия, Украйна, Нигерия, Конго и други.

От полицията съветват хората да не отговарят на подобен тип съобщения, тъй като при изпращането на смс или при опит номерът да бъде избран, дори без да се провежда разговор, може да се начисли висока сума на сметката на българския абонат.

Брендо с милиони в Швейцария

Осъденият на 20 години затвор в Италия Евелин Банев - Брендо е вложил милиони в швейцарски банки и притежава луксозни апартаменти в Монтрьо. Това става ясно от материал в швейцарското издание "Курие". На 23 май 2013 г. в центъра на Монтрьо са обявени за продан чрез търг от съдебните власти два кокетни апартамента.

Заснеха кредитния милионер и бивш затворник Христо Александров по време на шопинг

Бившият брокер и екс затворник Христо Александров-Салфетката бе изловен на панаира в Пловдив от папараци на сайта "Под тепето".
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Излезлият предсрочно на свобода преди около 6 месеца банкер напълни поне дузина торби от щандовете на панаира. Бившият брокер и екс затворник Христо Александров-Салфетката бе изловен на панаира в Пловдив от папараци на сайта "Под тепето". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Излезлият предсрочно на свобода преди около 6 месеца банкер напълни поне дузина торби от щандовете на панаира.

Папараци заснеха кредитния милионер и бивш затворник Христо Александров

Бившият брокер и екс затворник Христо Александров-Салфетката бе изловен на панаира в Пловдив от папараци на сайта Бившият брокер и екс затворник Христо Александров-Салфетката бе изловен на панаира в Пловдив от папараци на сайта "Под тепето". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Излезлият предсрочно на свобода преди около 6 месеца банкер напълни поне дузина торби от щандовете на панаира.

Цветанов: Очакваме да имаме 6-ма евродепутати

Очакваме да имаме 6-ма евродепутати, като се надяваме и на по-висока избирателна активност, с която да се обезсмисли купуването на гласове. Това заяви Цветан Цветанов на пресконференция на народните представители от ГЕРБ във Варна, съобщи Фокус.

Цветанов е начело на Националния предизборен щаб на партията. Очакваме да имаме 6-ма евродепутати, като се надяваме и на по-висока избирателна активност, с която да се обезсмисли купуването на гласове. Това заяви Цветан Цветанов на пресконференция на народните представители от ГЕРБ във Варна, съобщи Фокус. Цветанов е начело на Националния предизборен щаб на партията.

Дарт Вейдър ще съди ЦИК на Украйна

/КРОСС/ „Интернет партията на Украйна" обяви намерението си да оспори в съда решението на ЦИК да откаже регистрация на представителя на партията Дарт Вейдър за участие в предстоящите президентски избори, предаде РИА Новости, позовавайки се на съобщение на сайта на партията. В решението на комисията се казва, че отказът за регистрация на Вейдър е на основния предоставени несъответстващи данни за мястото и времето на провеждане на партийния конгрес, на който той е бил издигнат за кандидат от политическата сила. "В Украйна се връща диктатурата и хаосът, унищожителната практика на моите политически опоненти. Ние определено ще оспори това решение в съда", се казва в съобщението. "Те се страхуват от моя рейтинг и здравина. Те се страхуват от подкрепата, оказана ми от народа на Украйна. Те ще бъдат победен", каза от своя страна Вейдър.    

Не се съмнявайте, готови сме да затегнем санкциите срещу Русия!

Меркел: В Европа всички сме различни, но сме единни

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване