Тотев прати полиция да къса плакатите на ББЦ

Общинска полиция в Пловдив къса плакатите на "България без цензура" за днешния митинг-протест срещу мафията, която управлява града, съобщиха от ББЦ.

След МакДоналдс и Райфайзен банк напуска Крим

В съобщението на киевското подразделение на Райфайзен се уточнява, че банката не може да продължи дейността си в Крим по геополитически и юридически причини

След МакДоналдс и Райфйзенбанк напуска Крим

В съобщението на киевското подразделение на Райфайзен се уточнява, че банката не може да продължи дейността си в Крим по геополитически и юридически причини

След МакДоналдс и Райфйзенбанк се маха от Крим

В съобщението на киевското подразделение на Райфайзен се уточнява, че банката не може да продължи дейността си в Крим по геополитически и юридически причини

Търсим пари от Европа за по-добри условия в затворите

"Европа продължава да иска реформа в нашите затвори, тъй като не се спазват редица изисквания от наша страна", призна зам.-министърът на правосъдието Илия Ангелов в интервю пред Нова телевизия.

Той обяви, че България се опитва да привлече пари от европейския финансов механизъм, за да подобри условията в местата за лишаване от свобода.

"Норвегия плаща за три предефинирани проекта, по които бенефициент е Главна дирекция по изпълнение на наказанията. Тези проекти са на стойност 3 720 000 евро.

Първият проект е подобряване на стандартите в затворите и арестите. Този проект включва шест дейности, сред които ремонт и обновяване на затворническо общежитие в Дебел, което е с 450 места", уточни зам.-министърът.

В България има около 8 800 души с присъди или с мярка за неотклонение задържане под стража в затворите. В цялата страна има 12 затвора и 1 поправителен дом. Затворите имат 23 общежития, от които 19 от открит тип.

"В момента сме постигнали жилищна площ от 4 квадратни метра за затворниците, което се доближава до изискванията. Проблем е и наличието на санитарни възли в стаите", каза Ангелов.

На среща с зам. министъра на правосъдието на Норвегия Ангелов е разбрал, че издръжката на един затворник там е 300 евро на ден, а у нас толкова е издръжката на затворник на месец.

Фенове на Левски пребиха журналист

/КРОСС/ Фенове на Левски пребиха жестоко журналист в центъра на София. Става дума за Явор Русев от bgsport.bg. Грозната сцена се е разиграла в неделя сутрин (6 април), когато Русев се заговорил с група от петима фенове на Левски, тъй като самият той симпатизира на отбора. Колегата започнал да обсъжда лошото състояние на клуба, а видимо нетрезвите ултраси се засегнали от това. Явор Русев споделил, че е журналист и преди е работил заедно с Крум Савов. На тези думи на нашия колега словесен отговор не последвал. Вместо това той получил два мигновени удара в лицето, които го свалили на земята. Всичко това примесено с цветущи псувни и мощни ритници и удари в лицето, предаде Зона спорт. Русев успял да се откъсне от нападателите си и да избяга.    

САЩ ще изпратят два военни кораба към Япония

Причината е нарастващата заплаха от ракетна атака от страна на Северна Корея

    


Предпразнично зеленчуците започнаха да поевтиняват

Индексът на тържищните цени, който отразява цените на хранителните стоки на едро отчете понижение през първата седмица на април от 1,464 до 1,449...

Кога самолетните билети са най-изгодни?

Стартъп компания се зае да определи в кои дни летищните такси са най-ниски

    


Мениджъри на ЧЕЗ се срещнаха с десетки клиенти през седмицата на потребителя

/КРОСС/ Мениджъри на ЧЕЗ се срещнаха и разговаряха с десетки клиенти от шест града на Западна България по време на компанията „Седмица на потребителя". В рамките на инициативата, която се проведе от 17 до 21 март, представители на ръководството влязоха в ролята на служители в 8 от центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ в Западна България. По време на срещите потребителите имаха възможност да зададат своите въпроси и да потърсят съвместно с мениджърите решения на казуси, които ги засягат. „Седмицата на потребителя" се организира за втори път от 2011 г. насам по повод Световния ден на потребителя 15 март. „Срещите ни дават възможност да преценим кои услуги са наистина полезни и кои се нуждаят от подобрение. Това ни помага да подобрим работата си в бъдеще ", каза Зорница Йорданова, директор „Маркетинг и подпомагане на продажбите" в ЧЕЗ Електро България. Клиентите се интересуваха най-вече от възможностите за пререгистрация, декларирането на показания, разсрочването на плащания, съдържанието на фактурите и структурата на цените на електроенергията. „За наша радост всички клиенти, с които се срещнахме, се изказаха положително за обслужването, което получават от служителите на ЧЕЗ. Това е наистина висока оценка за усилията, които правим в тази посока", каза Димчо Станев, директор „Обслужване на клиенти", ЧЕЗ България. За 9 години ЧЕЗ инвестира 771 млн

Членовете на "Барселона" одобриха обновяването на "Камп Ноу"


Членовете на "Барселона" подкрепиха плановете за обновяване на "Камп Ноу", което трябва да започне през май 2017 г. и да бъде завършено до февруари 2021 г.

С него клубът ще разшири капацитета на най-голямото футболно съоръжение в Европа от 98 хиляди до 105 хиляди седящи места, като ще увеличи постъпленията от спонсори и домакинства.

В референдума се включиха 37 535 членове на каталунците, или по-малко от 1/3 от имащите право на глас. От тях малко над 72% подкрепиха...

Татяна Дончева: Трябва да се готвим за избори през есента

"Трябва да се готвим за избори през есента", заяви пред БНТ Татяна Дончева.
И допълни: "Вероятността от нов вот след изборите за Европейски парламент е голяма".
Според бившата депутатка от БСП необходимо е да се направят избори и за Обикновено народно и събрание и за Велико народно събрание, което да премахне институцията ВНС. "Трябва да се готвим за избори през есента", заяви пред БНТ Татяна Дончева. И допълни: "Вероятността от нов вот след изборите за Европейски парламент е голяма". Според бившата депутатка от БСП необходимо е да се направят избори и за Обикновено народно и събрание и за Велико народно събрание, което да премахне институцията ВНС.

Татяна Дончева предрича избори есента

Трябва да се готвим за избори през есента, каза Татяна Дончева по БНТ. Вероятността от нов вот след изборите за Европейски парламент е голяма, допълни лидерът на Движението 21.

Татяна Дончева: Трябва да се готвим за избори през есента

"Трябва да се готвим за избори през есента", заяви пред БНТ Татяна Дончева. И допълни: "Вероятността от нов вот след изборите за Европейски парламент е голяма". Според бившата депутатка от БСП необходимо е да се направят избори и за Обикновено народно и събрание и за Велико народно събрание, което да премахне институцията ВНС.

Български затвори по норвежки модел

/КРОСС/ В "Денят започва в неделя" на гости беше заместник-министърът на правосъдието Илия Ангелов. Той говори за системата за затворите у нас. Ангелов каза, че в България има около 8 800 лишени от свобода и хора в ареста с мярка за неотклонение задържане под стража. В страната ни има 12 затвора и 1 поправителен дом. Затворите имат 23 общежития, от които 19 от открит тип. "Европа продължава да иска реформа в нашите затвори, тъй като не се спазват редица изисквания от наша страна", каза Ангелов. "В момента сме постигнали жилищна площ от 4 квадратни метра за затворниците, което се доближава до изискванията. Проблем е и наличието на санитарни възли в стаите", каза още той. Ангелов заяви, че в момента се стремим да привлечем повече пари от европейския финансов механизъм, за да подобрим условията в местата за лишаване от свобода. "Норвегия плаща за три предефинирани проекта, по които бенефициент е Главна дирекция по изпълнение на наказанията. Тези проекти са на стойност 3 720 000 евро. Първият проект е подобряване на стандартите в затворите и арестите. Този проект включва шест дейности, сред които ремонт и обновяване на затворническо общежитие в Дебел, което е с 450 места", добави той. На среща с зам. министъра на правосъдието на Норвегия Ангелов е разбрал, че издръжката на един затворник там е 300 евро на ден. Тези пари включват здравни осигуровки, социални осигуровки, условия в килията, заплащания на надзорно-охранителния състав

Кораби и самолети се насочиха към района, където е засечен предполагаемия сигнал от малайзийския самолет


Самолети и кораби се насочиха към района, където китайски плавателен съд засече сигнал, за който се предполага, че е от черната кутия  на изчезналия преди близо месец самолет на Малайзийските авиолинии. 

Корабите са снабдени със специална техника, която може да открива кутиите. Ангъс Хюстън, ръководител на  координационния център на операцията поясни, че заради коригираните данни от сателитите, търсенето се измества в южната част на определената зона в южния Индийски океан. Хюстън...

Атентатът срещу кмета на Видин - заради засегнати бизнес интереси

След неуспешния атентат срещу кмета на Видин Герго Гергов от вчера, днес вече се разследват версии за покушението. Под кола, паркирана пред дома му, беше подхвърлен буркан със запалителна течност. Сам...

Малчуган глътна пумпал!

Лекарите от „Пирогов“ извадиха светещ пумпал от гърлото на 7-годишно дете.

Ники и Алисия: Щастливи сме!

След като в рамките на няколко дни отношенията на Ники Михайлов и Алисия будиха немалко въпросителни - за това заедно ли са или не, истината вече е факт.

До 2 месец откриват приюта за бездомни кучета в Силистра

Проблемът с уличните четириноги в града става все по-сериозен

    


Част от Чечения остана без ток

Част от Чечения остана без ток по неясни към момента причини, съобщи Интерфакс.

Електротехници възстановяват електроснабдяването в редица населени пунктове в Курчаловския район на Чечения, субект в състава на Руската федерация, обяви Виталий Струговец, началник на департамента по връзки с обществеността на енергийната компания МРСК, обслужваща Северен Кавказ.

„Причина за прекъсването на електроснабдяването са в процес на изясняване, прекъсната е мощност от 11 Мвт”, уточни Струговец.

Северно-Кавказкият регионален център на руското Министерство на извънредните ситуации съобщи, че без ток са останали над 85 000 души.

Без тока са 3 детски градини и 2 болници, като болниците са преминали на резервни източници на ток.

Висшето образование – от 115 до 1450 лева

Това предвижда проект за постановление на Министерския съвет, което определя годишните такси във вузовете, пише вестник "Преса"

Tоп 10 на най-известните мустаци във футбола

Преди много години най-лесният начин да направиш впечатление бе, като си пуснеш мустак. Но се изискваше смелост и твърд характер. Мустакът бе за цял живот, брадата от днес за утре! Днес е по-различно, за постигането на същия ефект е необходимо да покриеш два-три квадратни метра от тялото с татуировки. А футболист с мустак на терена днес би предизви Преди много години най-лесният начин да направиш впечатление бе, като си пуснеш мустак. Но се изискваше смелост и твърд характер. Мустакът бе за цял живот, брадата от днес за утре! Днес е по-различно, за постигането на същия ефект е необходимо да покриеш два-три квадратни метра от тялото с татуировки. А футболист с мустак на терена днес би предизви

Красимир Стойчев: Ако ромите се обединят, ще станат трета партия

"Ромите ако се обединят, ще станат трета политическа сила". Това каза пред bTV бизнесменът Красимир Стойчев.
По този начин предприемачът коментира вчерашното решение на събрание в Боровец ромите, водени от депутата Александър Александър Методиев - Бат Сали да подкрепят ДПС.
Стойнев обаче изрази съмнение, че обединението на циганите е възможно. "Ромите ако се обединят, ще станат трета политическа сила". Това каза пред bTV бизнесменът Красимир Стойчев. По този начин предприемачът коментира вчерашното решение на събрание в Боровец ромите, водени от депутата Александър Александър Методиев - Бат Сали да подкрепят ДПС. Стойнев обаче изрази съмнение, че обединението на циганите е възможно.

Михаил Миков получи подарък пощенска марка с лика си


Председателят на парламента Михаил Миков получи марка с лика си на откриването на международната филателна изложба "Балканфила 2014" във Видин, съобщава "Труд". Подаръкът му беше връчен от шефа на "Български пощи" Валентин Петков като знак на "признателност за неговата съпричастност и всеотдайност към филателното дело в България".

"Българските пощи са пряко свързани с българската държавност", заяви Миков, който откри във Видин международната филателната изложба "Балканфила 2014". От...

Експерт: Русия оказва военен и икономически натиск на Украйна

Алгоритъмът, който залага “Газпром”, цели започването на газова война. Механизмът, според който цената на газа се коригира всяко тримесечие, е...

Брюксел се притесни заради БГ атаката на енергото

Европейската комисия се е  притеснила по повод започнатите процедури по отнемане на лицензиите на доставчиците на ток у нас ЧЕЗ, ЕВН и “Енерго про”. Това става ясно от писмо на енергийния еврокомисар Гюнтер Йотингер до икономическия министър Драгомир Стойнев. Съдържанието му беше представено на “Труд” от говорителя на Йотингер Сабине Бергер. 
 Спо Европейската комисия се е притеснила по повод започнатите процедури по отнемане на лицензиите на доставчиците на ток у нас ЧЕЗ, ЕВН и “Енерго про”. Това става ясно от писмо на енергийния еврокомисар Гюнтер Йотингер до икономическия министър Драгомир Стойнев. Съдържанието му беше представено на “Труд” от говорителя на Йотингер Сабине Бергер. Спо

Най-големите ВУЗ-ове замразяват таксите за обучение

Те ще варират между между 115 и 1450 лева за семестър според начина на преподаване и специалността

    


Лекари искат по-високи вноски за деца, чиновници и затворници

Българският лекарски съюз (БЛС) ще внесе жалба срещу държавата в Комисията по дискриминация, съобщи TV7. Причината е, че здравната вноска за осигурените от държавата лица, като децата например, е два пъти по-малка от тази на самоосигуряващите се и работещите в частния сектор.

Красимир Стойчев: Ако ромите се обединят, ще станат трета партия

"Ромите ако се обединят, ще станат трета политическа сила". Това каза пред bTV бизнесменът Красимир Стойчев. По този начин предприемачът коментира вчерашното решение на събрание в Боровец ромите, водени от депутата Александър Александър Методиев - Бат Сали да подкрепят ДПС. Стойнев обаче изрази съмнение, че обединението на циганите е възможно.

Бащата на изчезналото в Англия момиче: Ана, не си загазила. Прибери се!

/КРОСС/ Бащата на изчезналата във Великобритания българка Ана Симеонова - Асан Сали Мехмедов, опита да призове дъщеря си да се прибере вкъщи чрез специално послание, разпространено чрез медиите: „Ана, не си загазила. Моля те, прибери се. Обичаме те и ни липсваш", пише сайтът itv.com, цитиран от „24 часа". Това поражда версията, че момичето се е скарало с баща си, след което е решило да избяга. Не е ясно какво точно е станало между двамата преди тя да напусне дома. 15-годишната Ана е в неизвестност от 25 март. Тя не говори английски, няма и приятели на Острова. Семейството й живее в квартал „Лий Съркъс" на град Лестър отскоро. Ана е записана в местното училище, където трябва да започне да учи от есента.  

Ясновидката Николета: Бивш журналист подпали колата на Шикерова

Човекът, подпалил колата на Генка Шикерова е висок, мургав, слаб мъж с набола брада. Това „видя” ясновидката Николета Йорданова в предаването „Тази неделя” на bTV. Към портрета на извършителя тя добави, че той е бивш журналист.

Вапцаров, Ботев, Дебелянов мъчат кандидат-студентите

Никола Вапцаров, Христо Ботев и Димчо Дебелянов са темите на изпита по български език и литература в СУ „Св. Климент Охридски”, съобщиха от пресцентъра на учебното заведение.

Ще обличат маорите заради Уилям и Кейт

По принцип дамите маори танцуват с гола гръд, а мъжете са с оскъдна поличка, наречена пупу, под която са голи

Унгария гласува за нов парламент

/КРОСС/ Днес в Унгария се провеждат парламентарни избори. Право на глас имат около 8 млн. души. Според последни допитвания на общественото мнение, сегашната управляваща партия, ФИДЕС, ще получи 32 процента, Съюза на левите партии - 23 процента, а крайнодясната партия Йоббик, Движението за по-добра Унгария, - 11 процента, пише Ройтерс. През последните години Виктор Орбан и неговото правителствено мнозинство радикално прекроиха Унгария. Те смениха управляващия елит в държавния апарат, в публичния сектор и в обществено-правните медии. Същевременно той и неговото правителство си навлякоха сериозни критики. Причина за това стана приемането на някои спорни закони, в които критиците на премиера виждат опит за въвеждането на авторитарно управление. Около 20 на сто от гражданите с право на вот все още не знаят за кого ще гласуват.  

Има потенциал за бизнеса между България и Виетнам

Делегация, водена от Орешарски, е на посещение в азиатската страна

    


Кандидат-студенти пишат по темата: „Живот и мечта в поезията на Никола Вапцаров”

Кандидат-студентите по български език и литература в Софийския университет пишат по темата „Живот и мечта в поезията на Никола Вапцаров”. Вариантът беше изтеглен от Кристина Попова от София.
1423 младежи ще избират дали да пишат аргументативен текст по тази тема, или да осмислят проблемите в следните два цитата:
„Затуй му пее песента на Странджа Кандидат-студентите по български език и литература в Софийския университет пишат по темата „Живот и мечта в поезията на Никола Вапцаров”. Вариантът беше изтеглен от Кристина Попова от София. 1423 младежи ще избират дали да пишат аргументативен текст по тази тема, или да осмислят проблемите в следните два цитата: „Затуй му пее песента на Странджа

Видео: Спомняте ли си старите софийски киносалони


Спомняте ли си старите софийски кина. Например на бул. "Мария Луиза" някога се е намирало кино "Цанко Церковски", чиято сграда сега е занемарена и опустяла. Въпреки това на входа му е закачен надпис "Киното е в ремонт".

Такава е и съдбата на повечето бивши кина в София. Малко преди "Цанко Церковски" се е намирало и кино "София", сега там се помещава известен хотел, а до него чалга заведение. Същата е и съдбата на кино "Москва", за което ни напомня само висящата табела от сградата,...

България произвежда бъдещи безработни

Единственият отговор на бързото застаряване на българската нация, което ще намали наполовина трудоспособното население през следващите 35 години, е повишаването на производителността на труда. Това об...

Осъдиха семейство на смърт в Пакистан заради богохулство

Християнско семейство е било осъдено на смърт за богохулство в източната пакистанска провинция Пенджаб. Според съда, съпругът е изпратил есемеси от мобилния телефон на съпругата си. Защитата на семе...

В Пакистан осъдиха християнско семейство на смърт за богохулство

/КРОСС/ Християнско семейство беше осъдено на смърт за богохулство в източната пакистанска провинция Пенджаб. Според съда, съпругът е изпратил есемеси от мобилния телефон на съпругата си. Защитата на семейството отхвърля тази теза и твърди, че телефонът е бил загубен, а богохулствените съобщения са изпратени от трето лице, предаде БНР. Пакистан е на първо място сред страните, в които се извършват арести за богохулство. Смъртните присъди не се изпълняват, защото правителството въведе през есента мораториум върху смъртното наказание. Това беше условие, поставено от Европейския съюз, за да намали митата за внос на пакистански стоки.  

Samsung обяви, че е разработил техника за синтезиране на графен


Група учени, които имат финансова и техническа подкрепа от Samsung, обявиха, че са разработили техника за синтезиране на графен, съобщи в. The Wall Street Journal. Това е много тънък материал, който е характерен със своята гъвкавост и голяма якост.

Графенът се смята за възможен материал на бъдещето, който да преобрази мобилните устройства. Първото му приложение ще е да се използва при гъвкави и извити устройства, без това да компрометира тяхната здравина.

Учените са успели...

Подводен сигнал поднови търсенето на изчезналия „Боинг 777"

Самолети и кораби, участващи в търсенето на изчезналия в началото на март самолет в Индийския океан, са се насочили към зоната, където бе уловен подводен сигнал.

Отворено писмо

НА ВНИМАНИЕТО НА ЗАМ. КМЕТА Г-Н БОСЕВ! В началото на 2013 г.бе проведен конкурс за обществени възпитатели към Община Перник.Една година по-късно се провежда нов конкурс без да се обясни защо.Вероятно става чистка на общ.възпитатели,които не са удобни.Въпросът ми е:Кое налага провеждането на нов конкурс,след като секретаря на МКБППМН не е...

Продължава

Самолети и кораби в търсене на черната кутия на изчезналия самолет

/КРОСС/ Самолети и кораби се насочиха към района, където китайски плавателен съд засече сигнал, за който се предполага, че е от черната кутия на изчезналия преди близо месец самолет на Малайзийските авиолинии. Корабите са снабдени със специална техника, която може да открива кутиите. Ангъс Хюстън, ръководител на координационния център, свързан с операцията, поясни, че, заради коригираните данни от сателитите, търсенето се измества в южната част на определената зона в южния Индийски океан. Хюстън посочи, че за последните 24 часа китайският издирвателен кораб е засякъл втори сигнал. По думите му, китайците са забелязали и бели обекти по водата. Ръководителят на операцията обаче уточни, че не бива да се бърза със заключенията. "Това е важна и окуражаваща следа, но ви предупреждавам да продължите да се отнасяте внимателно с информацията. Океанът и зоната за търсене са много големи и до момента имаме много малко данни, които ни позволяват да стесним периметъра", каза още той. Времето за намиране на черните кутии на самолета изтича, защото устройствата се захранват с батерии, които издържат 30 дни. В случая, този срок е след два дни. След като сигналът спре, намирането на кутиите ще стане много трудно, предаде БНР.  

Хотелиерите в Слънчев бряг погнаха баровете по плажа

Хотелиери в Слънчев бряг ще предложат на общинския съвет в Несебър от това лято всички открити заведения в курорта да бъдат с ограничено работно...

Кандидат-студенти пишат по темата: „Живот и мечта в поезията на Никола Вапцаров”

Кандидат-студентите по български език и литература в Софийския университет пишат по темата „Живот и мечта в поезията на Никола Вапцаров”. Вариантът беше изтеглен от Кристина Попова от София.
1423 младежи ще избират дали да пишат аргументативен текст по тази тема, или да осмислят проблемите в следните два цитата:
„Затуй му пее песента на Странджа Кандидат-студентите по български език и литература в Софийския университет пишат по темата „Живот и мечта в поезията на Никола Вапцаров”. Вариантът беше изтеглен от Кристина Попова от София. 1423 младежи ще избират дали да пишат аргументативен текст по тази тема, или да осмислят проблемите в следните два цитата: „Затуй му пее песента на Странджа

Таксата на съдебния изпълнител е малка част от общата сума

/КРОСС/ „По отношение на разноски и такси в съдебното изпълнение, не само че не е безконтролно, но и всеки длъжник има право да обжалва действията на съдебния изпълнител пред Окръжния съд. Така че съдът контролира начисляването на разходите и ако види, че има прекомерност, го отменя и намалява". Това обясни за „Събуди се" Георги Дичев - председател на контролния пакет на Камарата на частните съдебни изпълнители. Изказването му бе по повод гостуването предишната седмица на Страхил Ангелов от БСП, който коментира в студиото на таксите, които се събират от съдебните изпълнители. Дичев даде пример с дълг от 500 лева, към който се начисляват лихви, таксата на съда за изваждане на изпълнителен лист, адвокатския хонорар, който вече е 350 лева като минимален размер, пред съдебния изпълнител се начислява втори адвокатски хонорар, а самия хонорар на съдебния изпълнител може да е една 150 лева. „Хората виждат накрая една сума от 1300 лева и казват: „Какво е това чудо!" „Спекулира се по този въпрос, защото таксите на съдебния изпълнител като процент от общия дълг, са една доста малка част", добави Георги Дичев. От своя страна Лилия Делирадева от Центъра за човешки права апелира към хората да си търсят правата, обръщайки се към частния съдебен изпълнител и ако има нарушение, директно да изпращат сигнали до Камарата на частните съдебни изпълнители

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване