Видео: Женския пазар през очите на един търговец


Мръсно е. Кипи строителството на съоръжението с нови павилиони. Купувачите щъкат в лабиринт от малки пътечки между ламаринените огради, за да стигнат до сергиите на Женския пазар. На всеки ъгъл някой смугъл продавач подвиква: "Цигари, цигари. Дамски. Мъжки". В близост тече и строителството на кръстовището на две нива при Лъвов мост.

Как изглежда Женския пазар през очите на един от търговците на зеленчуци и плодове - вижте във видеоклипа на Георги Кожухаров.

"Борусия" посъбра самочувствие за реванша с "Реал"

"Борусия" посъбра малко самочувствие за реванша срещу "Реал" в Шампионската лига, който е "мисия невъзможна" след 0:3 в Мадрид. В Дортмунд отборът успя да направи един обрат - за 2:1 срещу "Волфсбург".

Първо хърватският ветеран Ивица Олич даде преднина за "вълците". Но звездите на "Борусия" Роберт Левандовски и Марко Ройс изковаха победата. Пред "Борусия" посъбра малко самочувствие за реванша срещу "Реал" в Шампионската лига, който е "мисия невъзможна" след 0:3 в Мадрид. В Дортмунд отборът успя да направи един обрат - за 2:1 срещу "Волфсбург". Първо хърватският ветеран Ивица Олич даде преднина за "вълците". Но звездите на "Борусия" Роберт Левандовски и Марко Ройс изковаха победата. Пред

Трусове тресат различни точки на света

Земетресения с различна степен по скалата на Рихтер разтресе различни точки на света.

Орешарски лети за Виетнам, открива ресторант "София" в Ханой

Премиерът Пламен Орешарски отлита днес за Виетнам на официално посещение, съобщи правителствената пресслежба.

Той ще открие днес ресторант „София” в столицата на Виетнам Ханой, след което ще се срещне с местни хора, които са учили у нас.

Орешарски и водената от него делегация ще присъстват на откриването на бизнес форум в град Дананг. Там се намира едно от най-големите пристанища на Виетнам.

Премиерът ще вземе със себе си във Виетнам транспортният министър Данаил Папазов, министърът на културата Петър Стоянович, зам.-министърът на икономиката Бранимир Ботев, както и бизнесмени.

България иска да внася от Виетнам метали, какао, кафе, въглища и гума, а да изнася фармацевтични, козметични и хранителни продукти.

Папазов ще преговаря в пристанищата Варна и Бургас да бъде изграден логистичен център за преработка на риба и рибни продукти на най-голямата виетнамска държавна компания. Оттам може да се извършва износ към крайни клиенти в Европейския съюз.

В понеделник Орешарски ще има среща на четири очи с и министър-председателя на Виетнам Нгуен Тан Зунг и с президента на Виетнам Чьонг Тан Шанг.

Бащата на изчезнала на Острова Ани: Не си загазила. Прибери се!

Бащата на изчезнала във Великобритания българка Ана Симеонова - Асан Сали Мехмедов опита да призове дъщеря си да се прибере вкъщи чрез призив в медиите със специално послание: „Ана, не си загазила. Моля те, прибери се. Обичаме се и ни липсваш”, пише сайтът itv.com.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Бащата на изчезнала във Великобритания българка Ана Симеонова - Асан Сали Мехмедов опита да призове дъщеря си да се прибере вкъщи чрез призив в медиите със специално послание: „Ана, не си загазила. Моля те, прибери се. Обичаме се и ни липсваш”, пише сайтът itv.com. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

"Верона" взе дербито на Ромео и Жулиета

"Верона" спечели дербито срещу градския съперник "Киево" с 1:0 като гост и е футболният повелител в града на Ромео и Жулиета. Ветеранът Лука Тони се разписа в 65-ата минута. А националният вратар Николай Михайлов не беше в групата заради контузия на врата.

"Интер" пък не успя да победи "Болоня" у дома - 2:2. Два пъти Мауро Икарди извеждаше "нера "Верона" спечели дербито срещу градския съперник "Киево" с 1:0 като гост и е футболният повелител в града на Ромео и Жулиета. Ветеранът Лука Тони се разписа в 65-ата минута. А националният вратар Николай Михайлов не беше в групата заради контузия на врата. "Интер" пък не успя да победи "Болоня" у дома - 2:2. Два пъти Мауро Икарди извеждаше "нера

Конкурент на WhatsApp няма нужда от интернет

FireChat е дело на малка компания, която експлоатира вградената в iPhone Multipeer връзка

    


Унгария си избира парламент

Унгарците си избират депутати, право на глас имат 8 млн. избиратели. Прогнозите са за победа на управляващата партия "Фидес" на Виктор Орбан.

Кличко трябва най-сетне да реши кога ще се бием!

Няма да се правя на герой, заяви Кубрат Пулев след поредната победа

    


Моуриньо не говори за титла след 3:0

Жозе Моуриньо продължи да се прави на "умряла лисица" и отказа да говори за титла на "Челси" и след победата с 3:0 над "Стоук".

"Има много мачове до края, не сме фаворити", каза Специалния.

"Челси" остана в битката с "Манчестър Сити" и "Ливърпул" след голове на Франк Лампард, Вилиан и Мохамед Салах. Моуриньо защити испанския нападател Фернанд Жозе Моуриньо продължи да се прави на "умряла лисица" и отказа да говори за титла на "Челси" и след победата с 3:0 над "Стоук". "Има много мачове до края, не сме фаворити", каза Специалния. "Челси" остана в битката с "Манчестър Сити" и "Ливърпул" след голове на Франк Лампард, Вилиан и Мохамед Салах. Моуриньо защити испанския нападател Фернанд

25% от луксозните коли в Китай са собственост на жени

Търговците се опитват да направят всичко възможно, за да спечелят вниманието на дамите

    


Суперхрани за детоксикация на организма преди Великден

Те съдържат не само полезни хранителни съставки, но и намаляват холестерола и кръвното налягане, и се борят с различни заболявания

прочети повече

Афганистан проведе първите си демократични избори въпреки терора

Населението не се уплаши от заплахите на талибаните, но въпреки сериозните мерки за сигурност се стигна до няколко атаки

    


Вдигат таксите в осем университета

Таксите в основните български университети няма да се променят и през следващата учебна година, става ясно от проект за постановление на Министерски съвет, качен на страницата на МОН. Само 8 са ВУЗ-о...

Ясновидката Николета: Бивш журналист е подпалил колата на Шикерова

Бивш журналист най-вероятно е човекът, който запали колата на известната водеща на bTV Генка Шикерова. Това предсказа ясновидката Николета Йорданова.  "Човекът, подпалил колата на Генка...

Лудниците пълни, лудите - на улицата

Лудниците у нас са полупразни, а улиците са пълни с психично болни без контрол, показва проверка на "Монитор".

"Реал" и "Барса" без грешка в Испания

"Реал" и "Барселона" продължиха гонитбата на "Атлетико" в битката за титлата на Испания.

Първо каталунците сразиха последния в класирането "Бетис" с 3:1 у дома, а след това "кралете" отвяха борещия се за място в Шампионската лига "Реал Сосиедад" - 4:0 като гост.

На "Камп Ноу" Лионел Меси откри резултата с гол от дузпа през първото полувреме. "Реал" и "Барселона" продължиха гонитбата на "Атлетико" в битката за титлата на Испания. Първо каталунците сразиха последния в класирането "Бетис" с 3:1 у дома, а след това "кралете" отвяха борещия се за място в Шампионската лига "Реал Сосиедад" - 4:0 като гост. На "Камп Ноу" Лионел Меси откри резултата с гол от дузпа през първото полувреме.

Премахват опасни дървета в София

В София ще бъдат премахнати потенциално опасни тополи по бул. „Васил Левски”, наклонени над тролейбусната контактна мрежа в участъка между ул. „Аксаков” и ул. „Гурко”, предупредиха от Столичната община.

Заради изисичането на дърветата днес от 8 до 16 ч. ще бъде спряно напрежението на тролейбусната контактна мрежа между 8.00 часа и 16.00 ч. и се забранява влизането на превозни средства в източната крайна дясна лента на бул. „Васил Левски” между ул. „Аксаков” и ул.„Гурко”.

Променят се маршрутите на тролеи 1, 2, 5 и 8:


Тролейбусна линия № 1 – маршрутът се разделя на две части - Пета градска болница – кино „Одеон” и ж.к. „Левски Г” – ул. „Кракра”;

Тролейбусна линия № 2 – маршрутът се разделя на две части - ж.к „Бъкстон” – кино „Одеон” и ж.к. „Хаджи Димитър – ул. „Кракра”;

Тролейбусна линия № 5 – маршрутът се разделя на две части - ж.к. „Младост 1” по маршрута си до кръстовище „Ректората”, надясно по бул. „Васил Левски”, бул. „Княз Александър Дондуков” (връщане по ул. „Кракра” и ул. „Оборище”), и по бул. „Владимир Вазов” до кръстовището с ул. „Острово”, където тролейбусите ще правят обратен завой; Надлез „Надежда” - кино „Одеон”;

Тролейбусна линия № 8 – маршрутът се разделя на две части - ж.к. „Гоце Делчев – кино „Одеон” и МБАЛ „Света Анна” – площад „Сточна гара”.

7,5 млн. евро са предвидени за реклама на българските вина на трети пазари

За първи път сумата по тази мярка в Национална програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор е толкова голяма, коментира Атидже Алиева от ДФ "Земеделие"

    

Селфито става хит при Ренесанса

Че и гениите в изкуството са обичали да си правят селфи, е повече от сигурно. Но кой знае какво щяха да оставят на поколенията Леонардо, Микеланджело и Рафаело, ако вместо с бои и четки бяха въоръжени с айфони? И без тях обаче автопортретите им достигат стотици милиони “потребители”. В течение на вековете селфитата на Великите, Че и гениите в изкуството са обичали да си правят селфи, е повече от сигурно. Но кой знае какво щяха да оставят на поколенията Леонардо, Микеланджело и Рафаело, ако вместо с бои и четки бяха въоръжени с айфони? И без тях обаче автопортретите им достигат стотици милиони “потребители”. В течение на вековете селфитата на Великите,

Дъждовна неделя, вятър затвори порт Варна

Студен, ветровит и дъждовен ще е вторият ден от уикенда. На места температурите ще паднат до 12 градуса. Заради силен вятър затвориха пристанището във Варна.

Кобрата смля хърватина Перкович

Кубрат Пулев буквално прегази хърватина Ивица Перкович на босковата галавечер в Росток.Така Кубрат Пулев вече има 20 поредни победи на професионалния ринг.

Ванеса Паради – музата на Карл

Бившата любима на Джони Деп изгрява по-красива отпреди

    


Кобрата размаза Перкович за 3 рунда (видео)

Кубрат Пулев записа своята 20-а победа от 20 мача на професионалния ринг! Това се случи, след като тази вечер Кобрата победи хърватина Ивица Перкович на галавечерта в Росток (Германия). Перкович успя да издържи едва 3 рунда срещу великолепния българин, след което се отказа от по-нататъшна битка, признавайки доминацията на Пулев.

Само осем университета вдигат таксите

Само осем университета са поискали вдигане на таксите през следващата учебна година, става ясно от проект на постановление, качен на страницата на просветното министерство.

Преглед на печата - 6 април

24 часа: Крумово става център на ЕС за военни пилоти Авиобаза Крумово край Пловдив става център за обучение на пилоти и техници за военно-транспортната авиация на ЕС, съобщиха от щаба на ВВС. В бъдещия център ще се обучават летци и техници от страните-членки на съюза.

Неделята - облачна и дъждовна

Днес ще остане облачно, с превалявания от дъжд, по-значителни в Западна България. Вятърът ще е до умерен от изток, по морския бряг и поречието на Дунав - временно и силен и с него ще продължи да нахлува по-студен въздух. Вечерта валежите в повечето райони ще спрат, а вятърът ще отслабне. Максималните температури ще са предимно между 12° и 17°, Днес ще остане облачно, с превалявания от дъжд, по-значителни в Западна България. Вятърът ще е до умерен от изток, по морския бряг и поречието на Дунав - временно и силен и с него ще продължи да нахлува по-студен въздух. Вечерта валежите в повечето райони ще спрат, а вятърът ще отслабне. Максималните температури ще са предимно между 12° и 17°,

Верка Сидерова - великата певица с малката пенсия

МОНИКА ЦВЕТКОВА
МИЛЕН МИЛАНОВ

Верка Сидерова - изпълнителката на култовите народни песни “Лале ли си, зюмбюл ли си”, “Изгряла е месечинка”, “Росен, Росен, зелен Росен”, “Ситно се ’оро зави” и “Години, години, усилни години”, мизерства със символична пенсия и живее с помощи от близки, приятели и съседи. МОНИКА ЦВЕТКОВА МИЛЕН МИЛАНОВ Верка Сидерова - изпълнителката на култовите народни песни “Лале ли си, зюмбюл ли си”, “Изгряла е месечинка”, “Росен, Росен, зелен Росен”, “Ситно се ’оро зави” и “Години, години, усилни години”, мизерства със символична пенсия и живее с помощи от близки, приятели и съседи.

Светльо Витков: В другите партии има кариеризъм и кадруване

Лидерът на ПП „Глас Народен" Светльо Витков Въпросите сподели в предаването „На светло с Люба Кулезич" по Нова телевизия, че въпросите на полиграфа са били коректно задад...

Неделята - облачна и дъждовна

Днес ще остане облачно, с превалявания от дъжд, по-значителни в Западна България. Вятърът ще е до умерен от изток, по морския бряг и поречието на Дунав - временно и силен и с него ще продължи да нахлува по-студен въздух. Вечерта валежите в повечето райони ще спрат, а вятърът ще отслабне. Максималните температури ще са предимно между 12° и 17°, Днес ще остане облачно, с превалявания от дъжд, по-значителни в Западна България. Вятърът ще е до умерен от изток, по морския бряг и поречието на Дунав - временно и силен и с него ще продължи да нахлува по-студен въздух. Вечерта валежите в повечето райони ще спрат, а вятърът ще отслабне. Максималните температури ще са предимно между 12° и 17°,

Сигнал от черната кутия на изчезналия боинг

Китайски кораб, участващ в търсенето на изчезналия малайзийски самолет, засече пулсиращ сигнал в южния Индийски океан, съобщи ДПА, цитирайки китайската агенция Синхуа.

Откритите барове да работят до 23 ч., искат хотелиери в Слънчев бряг

Целта е ограничаване на шума и осигуряване спокойствие на почиващите

    


Днес да почерпят

Атанас Гаров, зам.-председател на КРИБ, изпълнителен директор на "Колиърс интернешънъл, 38 г.

Ваня Гешева, първата българка с пълен комплект медали от една олимпиада "Сеул ’’88".

Васил Михайлов, актьор, 76 г.

Доц. Веселин Ранков, актьор, 55 г.

Проф. Огнян Хаджийски, началник на Клиниката по изгаряния в "Пирогов", 68 г.

Акад. Петър П Атанас Гаров, зам.-председател на КРИБ, изпълнителен директор на "Колиърс интернешънъл, 38 г. Ваня Гешева, първата българка с пълен комплект медали от една олимпиада "Сеул ’’88". Васил Михайлов, актьор, 76 г. Доц. Веселин Ранков, актьор, 55 г. Проф. Огнян Хаджийски, началник на Клиниката по изгаряния в "Пирогов", 68 г. Акад. Петър П

Рихтер по цялото кълбо

Силни трусове бяха регистрирани из различни части на Земята - в Гърция, Турция, Италия, Испания, Чили .Земетресение с магнитуд 5,6 по Рихтер разтърси южната част на Гърция и беше усетено в столицата Атина, предаде Франс прес, позовавайки се на Института по геодинамика в Атина.

Барак Обама: „Гърция и САЩ са по-близки от когато и да било”

Вицепрезидентът Джо Байдън нарече премиера Андонис Самарас „Лидер с визия и смелост”.

прочети повече

69 милиона младежи по света са без образование

Новият мониторингов доклад на ЮНЕСКО по програма „Образование за всички“ анализира най-големите предизвикателства на образованието по света

Ел.Божков: Не може да оставим ЕВН да дерибейства

Към момента няма основания за вдигане на цената на тока, пише в. Преса. Това обяви членът на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Еленко Божков в Стара Загора.

Без скок на таксите в най-големите ВУЗ-ове

Те ще варират между между 115 и 1450 лева за семестър

    


Неща научени в движение или храна за тигри


Препубликуваме текста на Захари Карабашлиев от блога му. Това е негово обръщение пред студенти в Нов български университет в началото на март.

Уважаеми г-н Ректор, уважаеми преподаватели, скъпи родители и гости, драги дипломанти.

Поздравявам всеки един от вас за успешното дипломиране на първия випуск 2014.

Чест е за мен да говоря пред дипломанти, аз, който никога не съм се дипломирал по този начин. Моята диплома не бе връчена с тържествена церемония, и това...

Предлагат заведенията в Слънчев бряг да работят до 23:00

"Хотелиери в „Слънчев бряг" ще предложат на общинския съвет в Несебър, това лято всички открити заведения в курорта да бъдат с ограничено работно време до 23:00 часа. Целта е огран...

Кандидатстудентите пишат за Вапцаров, Ботев и Дебелянов

Първата кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2014/2015 г. продължава днес с изпит по български език и литература. Кандидат-студентите, които се явяват на изпита, са 1 423. Кр...

Шофьори искат постоянен контрол на пасажерите

В автобусите в София трябва да има постоянен контрол като в останалите градове на България, където пътуват кондуктори. Това споделят шофьори по линия 111 пред репортер на “Труд”. Така няма да има гратисчии и хулигани. Водачите дори смятат, че във всяка кола, минаваща през рискови райони, трябва да има и полицай. В автобусите в София трябва да има постоянен контрол като в останалите градове на България, където пътуват кондуктори. Това споделят шофьори по линия 111 пред репортер на “Труд”. Така няма да има гратисчии и хулигани. Водачите дори смятат, че във всяка кола, минаваща през рискови райони, трябва да има и полицай.

Около 140 жители на Крим са се отказали от руско гражданство

Все повече жители на Крим се отказват от руското гражданство, съобщава украинската агенция Униан.
Според изданието над 137 души са заявили пред Федералната миграционна служба в Крим, че искат да се откажат от руското гражданство и да запазят украинската си националност.
След присъединяването на Крим към Русия жителите на полуострова получиха руско гражданство. Тези от тях, които искат да останат граждани на Украйна обаче, може да подадат заявление. Родителите на непълнолетни деца също могат да заявят желаната от тях националност за децата си.

Пътна обстановка в страната - 6 април

СЪСТОЯНИЕ НА АВТОМАГИСТРАЛИТЕ: АМ „Тракия”: Област Пазарджик: Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 на два етапа е въведена временна организация на движението. При извършване на първи етап от дейностите /ремонтни работи на ляво пътно платно/ в посока от Бургас към София, движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона, включително с ремаркета и полуремаркета, се пренасочва по следния маршрут: гр.

Войник от караула на Бъкингамския дворец насочи щика на пушката си към посетител

Войник от караула на Бъкингамския дворец насочи щика на пушката си към посетител след възникването на спор при портите на двореца, предаде AFP.
Войникът се е намесил, след като мъжът е отказал да спре да крещи на полицая, който пази на вратата на двореца.
Инцидентът е станал в петък. Според очевидци нарушителят се е опитал да приближи или дори да проникне през портите на Бъкингамския дворец, а войникът го е отблъснал.
В крайна сметка посетителят не е бил арестуван.

Днес ще захладнее и ще вали


Днес ще бъде облачно и ще превалява дъжд. По-значителни количества валеж ще има в Западна България. Вятърът ще е до умерен от изток, по морския бряг и поречието на Дунав временно и силен и с него ще продължи да навлиза по-студен въздух. Вечерта валежите в повечето райони ще спрат, а вятърът ще отслабне.

Минимални температури между 6° и 11°, Максимални от 12° до 17°, по-ниски в Северозападна България и в североизточните райони 9°-12°. Такава е прогнозата за времето на Националния...

Облекчение след президентските избори в Афганистан

Афганистанските президентски избори завършиха в събота в атмосфера на облекчение от това, че атаките на талибаните бяха много по-малко от очакваното. Вотът бе първото демократично предаване на властта в страната, която е раздирана от десетилетни конфликти, коментира Reuters.
Ще са нужни около 6 седмици, за да бъдат преброени бюлетините, които трябва да бъдат събрани от цялата, на места труднодостъпна страна.
Това може да е началото на потенциално опасен период за Афганистан в момент, в който народът отчаяно се нуждае от лидер, за да овладее насилието, докато чуждестранните сили се подготвят да се изтеглят.

Слаб трус е регистриран в Южна Калифорния

Трус с магнитуд 3 по скалата на Рихтер е отчетен в Южна Калифорния.
Според Европейския сеизмологичен център земетресението е регистрирано на 11 километра под земната повърхност. Епицентърът на труса се намира на 81 км североизточно от Сан Диего и на 14 км югозападно от Борего спрингс. Трусът е усетен в 3:10 часа българско време.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване