ООН предрича гибел на безотговорния бизнес

Компаниите, които не инвестират в устойчиво развитие и обществото, губят пазари

    


Красимир Гочев-Шмид: Любо Къдравия беше поръчал на грузинец да ме убиe

Двама полицаи ми спретнаха дело, за да оправдаят работата си и след това ми поискаха подкуп, за да не дадат събраните данни на съда. Това разказа пред предаването "Жега" на TV7 Красимир Гочев–Шмид. Той обаче обеща, че като събере данните, ще разкаже всичко.
Любо Къдравия беше направил поръчка на един грузинец, за да ме убият, Двама полицаи ми спретнаха дело, за да оправдаят работата си и след това ми поискаха подкуп, за да не дадат събраните данни на съда. Това разказа пред предаването "Жега" на TV7 Красимир Гочев–Шмид. Той обаче обеща, че като събере данните, ще разкаже всичко. Любо Къдравия беше направил поръчка на един грузинец, за да ме убият,

Красимир Гочев-Шмид: Любо Къдравия беше направил поръчка на грузинец да ме убиe

Двама полицаи ми спретнаха дело, за да оправдаят работата си и след това ми поискаха подкуп, за да не дадат събраните данни на съда. Това разказа пред предаването Двама полицаи ми спретнаха дело, за да оправдаят работата си и след това ми поискаха подкуп, за да не дадат събраните данни на съда. Това разказа пред предаването "Жега" на TV7 Красимир Гочев–Шмид. Той обаче обеща, че като събере данните, ще разкаже всичко. Любо Къдравия беше направил поръчка на един грузинец, за да ме убият,

Трима външни министри почетоха паметта на 12-те български деца, загинали в р. Лим

Външните министри на България, Сърбия и Черна гора почетоха паметта на 12-те български деца, загинали в р. Лим, съобщиха от българското Министерство на външните работи (МВнР).

Реката отне живота на Александра, Антоана, Антония, Боряна, Валентин, Виктор, Глория, Женя, Лора, Светослава, Светослав и Юлиян, след като автобусът, с който те се прибирали от екскурзия, се обърна в дере. 

В церемонията, която се проведе по инициатива на МВнР, освен Кристиан Вигенин, се включиха и министрите на външните работи на Сърбия и Черна гора – Иван Мъркич и Игор Лукшич. 

"Българската държава и българският народ никога няма да забравят подвига и саможертвата на нашите приятели, братя и съседи от Черна гора и Сърбия", подчерта министър Вигенин. Той припомни имената на д-р Суад Нуманович, Тарзан Милошевич, Стеван Пурич, Есад Кощреба, Миле Вукович, Изедин Пушия, Желько Божович, Зухдия и Заим Ахметович, Сафет Нишич, Сафет Баличевац и много други, участвали с риск за живота си в спасителните операции и настаняването на оцелелите. 

По-рано днес тримата външни министри положиха общ венец на паметника „12-те рози” на жертвите от автобусната катастрофа и на паметника на жертвите в железопътната катастрофа край Биоч в Биело поле. Кристиан Вигенин, Иван Мъркич и Игор Лукшич се срещнаха с ръководството на Община Биело поле и кмета Александър Журич. Министрите на външните работи на България, Сърбия и Черна гора посетиха и Приеполе, където разговаряха с кмета Емир Хашимбегович. Кристиан Вигенин и Иван Мъркич посетиха Милешевския манастир, където разговаряха с владика Филарет.

От своя страна, сръбският външен министър изрази своето съчувствие към близките на загиналите деца, като отбеляза, че болката от загубата продължа да бъде голяма. Иван Мъркич се обърна с думи на благодарност към спасителите, показали, че имат „лъвско сърце“. Нашите три народа са близки, защото имат свързана история, но ставаме още по-близки, защото имаме и общо бъдеще, подчерта той.

Черногорският външен министър Игор Лукшич отбеляза, че днешният ден ни напомня за трагедията, но и за спасителите. Този ден ни подсеща и за това, което е важно – да полагаме усилия, за да можем да направим по-добра средата, в която живеем, да извличаме мотивация за общи инициативи, които да допринесат за по-доброто ни бъдеще, заяви той.

В знак на признателност за оказаната помощ в спасителната операция МВнР направи дарение медицинска техника на две болници в Биело поле и Приеполе, а Министерството на образованието и науката предостави два мултимедийни проектора за училищата в общините.

Със 7,5 млн. евро ще рекламират българските вина

134 млн. евро е бюджетът на Национална програма за подпомагане на лозаро-винарския през новия програмен период, съобщи в ефира на Bulgaria On Air Атидже Алиева, заместник-изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие".

Полицията в Слънчев бряг назначава 6-има преводачи за лятото

/КРОСС/ Шестима преводачи ще работят този летен сезон в районно управление "Полиция" в курорта "Слънчев бряг". Това съобщи началникът на управлението Стайко Манев. Четирима са с английски език, по един с немски и с руски. Преводачите ще бъдат назначени на шестмесечни договори и ще работят в управлението до края на активния туристически сезон. Това лято ще има и допълнително командировани полицаи в курорта. Една част от тях ще обикалят алеите на колела. Освен за джебчии и хулигани, полицаите ще следят за незаконна търговия, нарушаване на обществения ред и загубени деца на разсеяни туристи. На разположение в курорта ще бъдат 13 служители от областната служба "Пожарна безопасност и защита на населението", каза директорът й комисар Васил Василев. Пожарникарите ще работят на 4 смени. Противопожарните автомобили, които ще дежурят в района ще бъдат 3 - с една повече от миналата година, предаде бТВ.  

Рома удари Каляри с хеттрик на Дестро, Фиорентина се закотви на 4-ото място

Фантастичното представяне на Рома през този сезон продължава. “Вълците” надвиха с 3:1 Каляри като гост в мач от 32-ия кръг на Серия “А” и се доближиха само на п...

Йешич: Дузпата обърка всичко, чакам пари от ЦСКА

Ранният гол, който Литекс получи от Ботев (Пд), е объркал отбора на "оранжевите". Това призна треньорът на тима от Ловеч Миодраг Йешич след загубата с 1:2. Освен това сърбинът разкри, че все...

Украински журналист е открит мъртъв след изтезания

Украински журналист, активист от националистическата партия "Свобода", бе открит мъртъв със следи от изтезания. Това стана ден след като беше отвлечен, съобщи политическата сила, цитирана от АФП.
Според комюнике на партията тялото на Васил Сергиенко е намерено в събота край с. Виграив в Централна Украйна, на около 120 километра югоизточно от Киев. Украински журналист, активист от националистическата партия "Свобода", бе открит мъртъв със следи от изтезания. Това стана ден след като беше отвлечен, съобщи политическата сила, цитирана от АФП. Според комюнике на партията тялото на Васил Сергиенко е намерено в събота край с. Виграив в Централна Украйна, на около 120 километра югоизточно от Киев.

Вулканът Шивелуч на Камчатка избълва стълб от пепел

/КРОСС/ Вулканът Шивелуч на полуостров Камчатка в Далечния изток на Русия избълва стълб от пепел на височина 6 километра, предаде Интерфакс. Няма данни вулканични материали да са паднали в населени места. Обявен е оранжев код, сочещ степента на заплаха за авиацията в региона, предаде БНР. Шивелуч е най-северният и един от най-активните действащи вулкани в Камчатка. Полуостровът, на който се намират над 150 вулкана, е един от районите в света с най-висока сеизмична активност.  

Израел удари бази на ХАМАС в Газа

Израелски самолети са извършили пет удара срещу Ивицата Газа, след като в събота вечерта палестинска ракета бе изстреляна срещу южната част на Израел.

Лондон: Кралски гард опря щик в гърлото на турист

Офицер от Ротата за кралска и дипломатическа охрана на британската кралица Елизабет II опря щика на пушката си в гърлото на мъж, който крещял близо пет минути на гардовете.

Инцидентът се разиграл в петък пред портите на Бъкингамския дворец, съобщава таблоидът Dailymail.

Пазачът, облечен в традиционната червена униформа и шапка от меча кожа, напуснал поста си и извървял близо 50 метра, за да озапти немирния турист. Свидетелите разказват, че офицерът е вдигнал оръжието си, на което има прикрепен щик, и го насочил към гърлото на мъжа, с когото разменили поредица от обидни думи.

Когато щикът опрял гърлото му, мъжът се обърнал към офицера с думите: „О, имаш се за голяма работа“. Отговорът, който получил, бил: „Да, голяма работа съм“, след което мъжът бил избутан от кралския гард. В този момент се намесили и други служители по сигурността към кралския дворец и нарушителят бил отведен далеч от портите. До ареста му не се стигнало.

Напускането на поста е позволено на кралските гардове само в случай, че животът на монарха е поставен под пряка заплаха. Основната грижа за сигурността на кралския дворец е на полицията в Лондон.

Въпреки, че в случая не е имало заплаха за Елизабет II, началниците на охранителя нямат намерение да го наказват, тъй като били съгласни с действията му.

Отвлечен украински журналист е открит мъртъв

Украински журналист, активист от националистическата партия Украински журналист, активист от националистическата партия "Свобода", бе открит мъртъв със следи от изтезания. Това стана ден след като беше отвлечен, съобщи политическата сила, цитирана от АФП. Според комюнике на партията тялото на Васил Сергиенко е намерено в събота край с. Виграив в Централна Украйна, на около 120 километра югоизточно от Киев.

НАТО ще увеличава военното си присъствие в Полша

Според Доналд Туск, за да се сведе до минимум рискът от конфликт с Русия, Алиансът ще използва ротиращи се контингенти, вместо да разполага в страната постоянен гарнизон

Външните министри на България, Черна гора и Сърбия почетоха паметта на загиналите деца в Лим

/КРОСС/ Днешният ден ни връща отново към трагичната дата на 4 април 2004 г., когато автобус, пълен с български деца от град Свищов, завръщащи се от екскурзия, претърпя жестока катастрофа и падна в бурните води на р. Лим. Реката отне живота на Александра, Антоана, Антония, Боряна, Валентин, Виктор, Глория, Женя, Лора, Светослава, Светослав и Юлиян. Нека е светла и вечна паметта на дванадесетте български ангела. С тези думи министър Кристиан Вигенин се обърна днес към близки и роднини на загиналите деца, спасители, граждани и официални лица, събрали се на възпоменателната церемония при Мемориала на жертвите от катастрофата при р. Лим в Гостун. В церемонията по инициатива на българската страна, с която беше отбелязана 10-годишнина от трагедията, участваха и министрите на външните работи на Сърбия и Черна гора - Иван Мъркич и Игор Лукшич. "Българската държава и българският народ никога няма да забравят подвига и саможертвата на нашите приятели, братя и съседи от Черна гора и Сърбия", подчерта министър Вигенин. Той припомни имената на д-р Суад Нуманович, Тарзан Милошевич, Стеван Пурич, Есад Кощреба, Миле Вукович, Изедин Пушия, Желько Божович, Зухдия и Заим Ахметович, Сафет Нишич, Сафет Баличевац и много други, участвали с риск за живота си в спасителните операции и настаняването на оцелелите. "Има моменти, в които думите не стигат, за да изразят чувствата

Ще се радвам компании от Виетнам да са на пазара ни!

Зам.-министър Ботев: Време е за директни полети от София до Ханой

    

Орешарски: Ще се радваме големи виетнамски компании да са на пазара ни

Зам.-министър Ботев: Време е за директни полети от София до Ханой

    


Орешарски: Ще се радвам компании от Виетнам да са на пазара ни

Зам.-министър Ботев: Време е за директни полети от София до Ханой

    


Екип от НАСКАР ще се включи във Формула 1, обяви Екълстоун


Формула 1 е договорила влизането на два нови отбора през 2015 или 2016 г., един от които ще е на собственика на екип в НАСКАР Джийн Хаас, обяви промотърът на световния шампионат Бърни Екълстоун.

Слуховете за американците бяха все по-усилени в последно време. Британецът обясни, че в събота е постигнал споразумение с президента на ФИА Жан Тод.

"Да, тях ще ги приемем. Ще има и още един нов отбор. Дали те ще се справят или не е отделен въпрос. Доволни сме, че ще имаме още...

Болниците са задлъжнели с над 500 милиона лева, обяви Таня Андреева


Над 500 милиона лева са задължения са натрупали болниците от началото на мандата на правителството "Орешарски", съобщи министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева, цитирана от БНР. Тя заяви, че по предложение на министерството на здравеопазването ще бъде предложен пакет от мерки, който цели спирането на "течовете" от здравната система.

По думите на Андреева вече втора година здравното министерство настоява процентът от акцизите върху цигарите и алкохола, които по закон се...

Анахид Тачева: Ванга ми предрече, че ще имам трето дете, но няма да е от Коста Цонев

Анахид Тачева е истинска звезда сред телевизионните говорителки от държавната телевизия. Става изключително популярна през 60-те години - и като едно от най-красивите лица от екрана, и като съпруга на големия актьор Коста Цонев. Двамата се вричат един на друг два пъти и имат две деца - популярния тв водещ Димитър Цонев и Теодора, която работи в Анахид Тачева е истинска звезда сред телевизионните говорителки от държавната телевизия. Става изключително популярна през 60-те години - и като едно от най-красивите лица от екрана, и като съпруга на големия актьор Коста Цонев. Двамата се вричат един на друг два пъти и имат две деца - популярния тв водещ Димитър Цонев и Теодора, която работи в

Баба катастрофира, внучето й е с опасност за живота

/КРОСС/ 8-годишно дете е настанено в болницата в Монтана с опасност за живота, след като е пострадало при катастрофа на главен път Е-79, съобщиха от МВР-Монтана. Към 16:00 часа вчера В.Д. (на 50 г.) е карала своя лек автомобил от село Смоляновци към Монтана. На километър 79 в землището на Смоляновци тя изгубила управление поради прекалено висока скорост, ударила се е в началото на мантинелата и автомобилът паднал в дере. Пътуващите на задната седалка внучета на В.Д. - К.И. (на 8 г.) и Р.И. (на 1 г.) са пострадали в различна степен. К.И. е със счупени прешлени и вътрешни наранявания и в момента лекарите се борят за живота му. В.Д. също е пострадала и е настанена в болницата със счупен крайник.  

Само един варненски университет вдига таксите

Само осем университета са поискали вдигане на таксите през следващата учебна година, става ясно от проект на постановление, качен на страницата на просветното министерство. Най-големите висши училища в страната категорично са се отказали от увеличения на цените.

Таня Андреева: Болниците дължат половин милиард лева

Задълженията на болниците от началото на мандата на това правителство са над 500 милиона лева. Това съобщи министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева, цитирана от БНР.
Министър Андреева обясни, че вече втора година ведомството настоява процентът от акцизите върху цигарите и алкохола, които по закон се полагат на здравеопазването, Задълженията на болниците от началото на мандата на това правителство са над 500 милиона лева. Това съобщи министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева, цитирана от БНР. Министър Андреева обясни, че вече втора година ведомството настоява процентът от акцизите върху цигарите и алкохола, които по закон се полагат на здравеопазването,

Министър Андреева иска парите от акцизите за алкохол и цигари да отидат директно за здраве

Задълженията на болниците от началото на мандата на правителството са над 0,5 млрд. лева. Това съобщи министърът на здравеопазването доктор Таня...

Знам кой седи зад опита за атентат, обяви кметът на Видин

Заради засегнати бизнес интереси от страна на общината

Мъри: Посвещавам победата на Кривия

"Хареса ми как игра Ботев през първото полувреме. Имахме контрол. През втората част и Литекс вдигнаха оборотите. В плейофите 3-те точки, особено срещу отбори от ранга на Литекс, са като златни&qu...

Митко, който знае световните столици, не знае кой е Левски

12-годишният Митко, който за няколко дни обиколи социалните мрежи и стана истинска сензация с видео, в което показва знанията си по география, се оказа, че не знае кой да българските герои. Какво знае...

Ген. Михов: Нямаме нужда от повече НАТО в България

АБВ няма да приложи маньовъра на коча - да заобиколи БСП отляво или от дясно, нито ще мине през БСП. По-важното е държавата да стане социална, а няма как да има социална държава без възстановена, реан...

Коста Рика си избира президент от един кандидат

Днес в Коста Рика гласуват на втори тур на президентски избори. Те обаче са доста необикновени, тъй като центристкият кандидат Луис Гилермо Солис остана единственият такъв, след като главният му конку...

Пореден министър ще спира „течовете” в здравната система

Пакет от мерки, който цели спирането на "течовете" от здравната система, ще бъде приложен по предложение на Министерството на здравеопазването, съобщи в неделя министърът на здравеопазването Таня Андреева. По думите й той ще позволи да се спести ресурс, но в момента се правят анализи, които ще покажат какъв ще бъде той. Спестените средства ще бъдат предназначени за болниците, тъй като заради тях в бюджета на Здравната каса се натрупва най-голям дефицит. Преди месец министър Андреева имаше идея за ограничаване на бюджетите на болниците с 20 на сто. След това, за да се разпределят средствата за болничната помощ по-гъвкаво и по-правилно, от 1 април здравната каса въведе прогнозно определяне на бюджетите на болниците месец за месец след анализ на изпълнението на разходите за предходния период. В неделя министърът на здравеопазването съобщи, че задълженията на болниците от началото на мандата на това правителство са надхвърлили половин милиард лева. Тя обясни, че вече втора година искат процентът от акцизите върху цигарите и алкохола, които по закон се полагат на здравеопазването, да влязат в здравната система, но той отива директно в държавния бюджет. Националната здравноосигурителна каса може да намери гъвкави механизми за договаряне на лекарства, така че да може и оттам да се спестят финансови средства, които да бъдат предназначени за болнична помощ или за други дейности. Ще се заделят средства и за по-нататъшното преструктуриране на болничната помощ, както и за постепенно компенсиране на някои клинични пътеки. Това ще намали доплащанията в болниците от страна на пациентите, допълни министърът. Тя обясни, че вноските, които се правят за здравеопазване, покриват определен пакет и той не е променян в последните години. Всички иновативни методи за диагностика и изследвания не са в пакета и поради тази причина Здравната каса - поради ограничения си ресурс, не ги заплаща. Според министър Андреева пътищата са два - или пациентите да доплащат, или да се върви към модел на допълнително доброволно осигуряване, при който ще има ресурс за скъпоструващите изследвания, които не са в основния пакет. По отношение на здравнонеосигурените пациенти, министър Андреева каза, че има намерение да предложи "връщането им" отново в осигурителната система да става след плащане на всички здравни вноски от 2000 год. насам, а не за последните три години, както е в момента. Тя уточни, че става въпрос за тези, които са имали възможност да ги плащат, но не са го правили, а не за тези, които са безработни или социално слаби. Предстои тази идея да бъде подложена на обсъждане. Според Андреева около 150 000 са здравно неосигурените у нас, които не са социално слаби. Болниците, работещи с обществен ресурс, не трябва да формират печалба, каза още министърът на здравеопазването, цитирана от БТА. Тя допълни, че тогава болниците ще можгат да съсредоточат вниманието не върху това откъде да изтеглят допълнителен ресурс, за да финансират дейностите си и да реализират печалби, а изцяло върху реинвестиране в качество на дейностите, в по-добри медикаменти, медицински изделия, апаратура, инфраструктура. Андреева съобщи, че Министерството на здравеопазването работи върху програма за създаване на мрежа от патронажни центрове, чрез които ще могат лесно да се проследяват бременни жени и хора с хронични заболявания. В момента в страната има само два такива центъра. Целта е мрежата да обхване 16 общини и 28 областни болници, като е възможно центровете да бъдат изградени на териториите на болниците. В патронажните центрове се предвижда да работят лица с медицинско образование - парамедици или лекари-асистенти. Тази есен ще започне обучението на парамедиците, което ще е 3-годишно и на лекарите - асистенти – с година повече. Те ще бъдат обучавани в медицинските колежи и в медицинските университети.

Болниците дължат половин милиард лева

Задълженията на болниците от началото на мандата на това правителство са над 500 милиона лева. Това съобщи министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева, цитирана от БНР.
Министър Андреева обясни, че вече втора година ведомството настоява процентът от акцизите върху цигарите и алкохола, които по закон се полагат на здравеопазването, Задълженията на болниците от началото на мандата на това правителство са над 500 милиона лева. Това съобщи министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева, цитирана от БНР. Министър Андреева обясни, че вече втора година ведомството настоява процентът от акцизите върху цигарите и алкохола, които по закон се полагат на здравеопазването,

Украински журналист и партиен активист бе открит мъртъв

/КРОСС/ Украински журналист и активист от националистическата партия "Свобода" бе открит мъртъв със следи от изтезания, предаде АФП. Тялото на Васил Сергиенко е намерено в събота край с. Виграив в Централна Украйна, на около 120 километра югоизточно от Киев, ден след като беше отвлечен. По трупа личали следи от изтезания и рани от нож, а черепът бил разбит.    

Демонстранти превзеха областната администрация в Донецк

Проруски активисти протестираха в украински градове

    


Найденов и Димитров внасят регистрацията на БАСТА за евровота

/КРОСС/ В понеделник, 7 април 2014, в 11:00 ч. ПП БАСТА ще внесе в ЦИК (пл. "Княз Александър I" №1) необходимите документи за регистрация на партията за участие на предстоящите избори за Европейски парламент. Събраните подписи и документи ще бъдат внесени от Мирослав Найденов и Емил Димитров от Съвета на ветераните на БАСТА, Мария Кунина - секретар на Управителния съвет, представители на останалите контролни органи на партията.  

Патриарх Неофит издаде нов албум

Два албума с църковни песнопения в изпълнение на Негово Светейшество българския патриарх Неофит, който е известен с музикалните си заложби, вече са на пазара в нов тираж.Под общото заглавие “Живот и песнопение” излизат два компактдиска, чиито записи са правени през 2004 и 2005 г., когато дядо Неофит заема поста на Русенски митрополит: ... Два албума с църковни песнопения в изпълнение на Негово Светейшество българския патриарх Неофит, който е известен с музикалните си заложби, вече са на пазара в нов тираж.Под общото заглавие “Живот и песнопение” излизат два компактдиска, чиито записи са правени през 2004 и 2005 г., когато дядо Неофит заема поста на Русенски митрополит: ...

На почит за Великден са яйцата от размер L

Засега не се забелязва традиционното поскъпване на яйца точно преди Великден, макар че и за тази родна, мила картинка все още има време две седмици преди празника.

Орешарски: Ще се радваме на големи компании от Виетнам на нашия пазар

Време е да се помисли за директни полети между София и Ханой, коментира заместник-министърът на икономиката Бранимир Ботев

    


Мъж отмъкна пушка от незаключен дом

Полицията залови 32-годишен мъж от Видин, който задигна пневматична пушка и храсторез от от жилище във Видин, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Лечение по здравна каса – само с платени вноски от 2000г. досега

Над половин милиард лева са задълженията на болниците в страната, като в тази цифра не са включени дълговете на ведомствените лечебни заведения, сред които Военномедицинската академия, Транспортната болница, както и МВР болницата. Това съобщи здравният министър д-р Таня Андреева, като добави, че не може Здравната каса при този си ресурс да има договори с толкова много болници и те да издържат финансово.

Правителството дава втори шанс на незавършилите с работа и образование

До края на месец май Министерството на образованието ще предостави в бюрата по труда в страната списъци с младежите, напуснали преждевременно...

ООН предрича гибел на безотговорния бизнес

Компаниите, които не инвестират в устойчиво развитие и обществото, ще загубят пазари през това десетилетие

    


Задълженията на болниците - над 500 млн. лева

/КРОСС/ "Задълженията на болниците от началото на мандата на това правителство са над 0,5 милиарда лева." Това съобщи министърът на здравеопазването доктор Таня Андреева. Министър Андреева обясни, че вече втора година искат процентът от акцизите върху цигарите и алкохола, които по закон се полагат на здравеопазването, да влязат в здравната система, но той отива директно в държавния бюджет. "Така биха се използвали много средства за здравеопазване", отговори още министър Андреева. "Министерството на здравеопазването ще предложи здравнонеосигурените лица, които не са социално слаби, но искат да се лекуват по линия на Здравната каса, да си заплатят всички здравни вноски за всички години назад, за да могат да си възстановят здравноосигурителните права. Това по закон сега е само три години назад. Това тепърва ще се разисква", отбеляза министърът на здравеопазването. Тя допълни, че около 150 000 са здравнонеосигурените у нас, които не са социално слаби. Министерството на здравеопазването готви създаването на мрежа от патронажни центрове в 16 общини и в 28 области. В тях ще се проследяват хронично болните пациенти. Посредством програма между Министерството на здравеопазването и това на образованието през есента започват да се обучават лекари-асистенти и парамедици, но до степен бакалавър, които ще работят в патронажните центрове, предаде БНР.  

Хотелиери в "Слънчев бряг" искат откритите заведения да работят до 23.00 часа

Хотелиери в “Слънчев бряг” ще предложат на Общинския съвет в Несебър това лято всички открити заведения в курорта да бъдат с ограничено работно време до 23.00 часа, съобщава БНТ.

Целта е ограничаване на шума и осигуряване спокойствието на почиващите туристи, коментира Елена Иванова, председател на Управителния съвет на “Съюза на собствениците”- Слънчев бряг.

От Съюза настояват Община Несебър и полицията да вземат драстични мерки относно спазването на режима и да се налагат строги санкции на нарушителите. Миналото лято инспектори съставиха 400 акта на заведения за шум. След проверката на органите обаче собствениците на заведения отново пускат музиката, каза началникът на Управление ”Полиция”- Слънчев бряг Стайко Манев. Той заяви, че в тези случаи правата на служителите на МВР са ограничени. Хотелиерът Веселин Налбантов каза, че полицията и общината си прехвърлят отговорността едни на други и въпросът с шума в курорта стои нерешен с години.

С писмо до медиите хотелиерите посочват и проблема с липсата на двулентов път от Летище-Бургас до курорта “Слънчев бряг”, проблеми с джебчийството и кражбите, проблеми с незаконните преместваеми обекти, решаване на въпроса с адресната регистрация на постоянно живеещите в комплекса. Хотелиерите от Съюза настояват и за повече средства за реклама на летните курорти като туристическа дестинация на чуждите пазари. Бизнесът иска поне 1 процент от приходите от туризъм да отиват за външна реклама.

Изчезна ореолът на чудотворна икона в Бачковския манастир

Мистериозно изчезна златният ореол на Исус от чудотворната икона на Света Богородица от Бачковския манастир. Монаси подозират, че орнаментът е изнесен в Атон от двамата реставратори, които възстановяваха иконата. Там според монасите, ореолът щял да бъде подменен с друг, който няма чудотворна сила.

Политически борби затруднили прехода към пазарна икономика

Ричърд Ран пред Bulgaria On Air: Първоначалната идея беше размита

    


Демонстранти превзеха областната администрация в Донецк

Областната администрация в източноукраинския град Донецк е била превзета от проруски демонстранти. От сградата е свален украинският флаг и издигнато знамето на Русия. Преди това на градския площад им...

Куката приключва с "Под прикритие"

Днес е последният епизод на сериала „Под прикритие” и вече мога да кажа, че излизам от него, заяви Мариан Вълев, когото зрителите познават като Куката, в предаването на Мартин Карб...

Новият шеф в Ботев: Приехме оставката на Александров

"Има промени, но нещата не стоят по този начин“, каза по повод излезлите по-рано през деня информации за уволнението на Александър Александров и Ангел Палийскипрезидентът на Ботев (Плов...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване