Спестили сме пари за 46 млн. кв. м жилища

40-те милиарда лева, които българите държат спестени в търговските банки, биха стигнали да се изградят 46 млн. квадрата жилища. Това каза шефът на агенция „Адрес Недвижими имоти” Георги Павлов вчера по време на икономически форум в София и поясни, че изчислението е направено при средна цена на жилищата

Турци искат М’Боли преди мондиала

Турски клуб ще се опита да привлече Раис М’Боли още преди световното първенство. Мениджъри са се свързали с алжирския вратар, но трябва да изпълнят условията на ЦСКА. А те са не по-малко от 300 000 евро.

В зависимост от представянето на М’Боли с националния отбор на Алжир цената може да скочи. Освен това ЦСКА чака компенсация от ФИФА за всеки от Турски клуб ще се опита да привлече Раис М’Боли още преди световното първенство. Мениджъри са се свързали с алжирския вратар, но трябва да изпълнят условията на ЦСКА. А те са не по-малко от 300 000 евро. В зависимост от представянето на М’Боли с националния отбор на Алжир цената може да скочи. Освен това ЦСКА чака компенсация от ФИФА за всеки от

Вадили на парчета овъгления шофьор на цистерната от катастрофата край Петолъчката (снимки)

Двама шофьори на тирове загинаха в пламъци след челен сблъсък на двата камиона недалеч от Петолъчката на пътя към Котел във вторник следобед, докато единият заобикалял лек автомобил. Водачът на леката кола си изпуснал цигарата и затова  спрял внезапно. Бил с 0,6 промила алкохол в кръвта. Засега е само свидетел, ще го проверяват и за наркотици.
Двама шофьори на тирове загинаха в пламъци след челен сблъсък на двата камиона недалеч от Петолъчката на пътя към Котел във вторник следобед, докато единият заобикалял лек автомобил. Водачът на леката кола си изпуснал цигарата и затова спрял внезапно. Бил с 0,6 промила алкохол в кръвта. Засега е само свидетел, ще го проверяват и за наркотици.

Невиждан порой в Свищов

Невиждани валежи, които наводниха града, се изсипаха днес в Свищов. Засега все още не е обявено бедствено положение, но са постъпили 13 сигнала за наводнени мазета. В социалната мрежа Фейсбук се появиха клипчета от граждани на града, където се вижда как централните улици са станали реки, а коментар под едно от видеата иронично гласи: „Откриха басейн в центъра на гр.Свищов. Къпането е безплатно. Хавлии и джапанки може да получите от общината срещу лична карта.“ Кметът на Община Свищов - Станислав Благов, коментира, че след бурята положението е драматично, но не и тежко. „Има поражения - няколко наводнени жилища, няколко улици са силно компрометирани от пороя, извадени и пропаднали шахти. Падна много обилен дъжд, не мога да кажа в момента колко литра е на квадратен метър. На практика са изнесени строителни материали от строежи, непосредствено до общината. В няколко села има отнесени улици, които и преди не бяха в добро състояние, като пороят допълнително усложни ситуацията. В момента съм в Овча Могила – тук общинското училище има нарушена покривна конструкция, не мога да преценя до каква степен. Не малко са къщите, които са с наводнени мазета. Нямам информация за извънредна ситуация. Разделени сме на няколко екипа с колегите - зам. кметове, хора от чистотата, противопожарната служба, ВиК е организиран за преодоляване на щетите. Ще се опитаме за няколко дни да нормализираме положението, и тогава да отчетем - какви са точно щетите, защото в настоящия момент това не може да се констатира. В момента сме предприели незабавни мерки за отстраняване на наноси, които са към шахтите, макар че преди няколко дни, ги бяхме отпушили и изчистили. Състоянието е тежко, като след един обилен дъжд и порой”, заяви кметът на Свищов пред агенция „Фокус“. През целия ден из страната се изсипват порои, като най-тежка е ситуацията в областите Стара Загора, София, Пловдив, Плевен, Велико Търново и Русе. За радост няма сигнали за бедстващи граждани, съобщават от пресцентъра на МВР.

Петокласници намериха и върнаха 800 лева

Двама петокласници от СОУ "Пейо Яворов" в Пловдив върнали 800 лева, които намерили в прозрачен пакет в градинката на площад "Антон Чехов" под тепетата.
11-годишният ученик Кристо Крушков и неговият сученик Джеф Кибао се разхождали в парка, когато видели пакета. Край тях минавала жена, която също го забелязала. Двама петокласници от СОУ "Пейо Яворов" в Пловдив върнали 800 лева, които намерили в прозрачен пакет в градинката на площад "Антон Чехов" под тепетата. 11-годишният ученик Кристо Крушков и неговият сученик Джеф Кибао се разхождали в парка, когато видели пакета. Край тях минавала жена, която също го забелязала.

Кличко запазил арена за бой на 6 септември

Световният шампион в тежка категория на професионалния бокс Владимир Кличко е запазил “World О2” в Хамбург за бой на 6 септември, съобщи Fightnews.com. Това означава, че мениджърите на носителя на четири шампионски пояса във версиите WBA, WBO, IBO и IBF вече работят за уреждане на мач на украинеца на същата дата. Засега обаче няма индикации, че тов Световният шампион в тежка категория на професионалния бокс Владимир Кличко е запазил “World О2” в Хамбург за бой на 6 септември, съобщи Fightnews.com. Това означава, че мениджърите на носителя на четири шампионски пояса във версиите WBA, WBO, IBO и IBF вече работят за уреждане на мач на украинеца на същата дата. Засега обаче няма индикации, че тов

БНР връчи посмъртно награда на Марсел Селие и го почете с концерт

София /КРОСС/ Българското национално радио почете Марсел Селие с концерт-спектакъл на „Мистерията на българските гласове" и церемония, на която съпругата на швейцарския етнолог, музикант и продуцент - Катрин прие посмъртната награда „Сирак Скитник". Марсел Селие бе удостоен с наградата на БНР, в началото на годината, за приноса му в популяризирането на българския фолклор по света. Госпожа Селие пристигна в София по покана на БНР, заедно със сина си Александър и внучката си Люси. „Искахме да почетем делото на един значим човек, който си отиде от този свят в края на миналата година. Марсел Селие е човекът, който със своето радиопредаване в ефира на швейцарското радио, с продуцираните от него албумите на състава, направи достояние на огромен кръг хора из целия свят красотата на българската култура. „Мистерията на българските гласове" започва пътя си от Българското национално радио и ние сме горди от този факт", посочи програмният директор на обществената медия Иво Тодоров. „За мен и семейството ми е изключителна чест да присъстваме на организирания концерт от БНР на „Мистерията на българските гласове". Благодарим за топлия прием и вниманието. Голямо щастие за нас е да бъдем тук тази вечер, която е посветена на делото на баща ми Марсел. Искам да подчертая, че в продължение на 60 години българската музика обогатяваше живота му

Стотици погребани в турска мина (обзор)


Cпасители безнадеждно търсеха вчера оцелели след експлозията в мина в Турция, която предизвика срутване и уби най-малко 238-ма души, предаде Би Би Си.
363-ма мъже
 се спасили 
от галериите в Сома, Западна Турция, но властите обявиха, че 120 липсват. Неофициални данни посочват и 200. Има над 80 ранени. Cпасители безнадеждно търсеха вчера оцелели след експлозията в мина в Турция, която предизвика срутване и уби най-малко 238-ма души, предаде Би Би Си. 363-ма мъже се спасили от галериите в Сома, Западна Турция, но властите обявиха, че 120 липсват. Неофициални данни посочват и 200. Има над 80 ранени.

Нелегални кръстосват Хасковско без документи

Хасково /КРОСС/ Нелегални бежанци вдигнаха държавата на главата си, след като избягаха и бяха дни наред в абсолютна неизвестност за всички органи, отговарящи за тях. Група от 12 мъже от 20 до 45 години, представящи се за сирийски граждани поне три дни кръстосвали Хасковско, а може би и цяла България, преди да бъдат спипани от полицията край яз. Кюмюрлука до Харманли. Униформените имали сигнал за избягали бежанци и направили засади по ключовите артерии в региона. Вчера към 17 часа полицейски патрул спрял бял микробус Форд с хасковска регистрация, управляван от харманлийците С.С. На 45 години и М.Х. На 33. В товарният отсек на водилото открили 12-те нелегални, натъпкани като сардели. В нито един от тях е нямало документ за самоличност. По обясненията им били сирийски бежанци, но нямали нито статут, нито така наречената зелена карта, която позволява извеждането им на външни адреси. Тя се издава едва когато се потвърди самоличността на лицето. И водачите на буса и нелегалните са закопчани от полицията и са предадени на прокуратурата. От харманлийската районна обаче отказаха информация по случая, а от окръжната в Хасково не бяха запознати.Справка с Държавната агенция за бежанците/ДАБ/ пък разкри абсурдна ситуация. Според зам.-председателят на ДАБ Васил Върбанов става дума за 8 мъже, които влезли в България на 7-ми май. На полицаите в граничен пункт Елхово обяснили, че искат закрила от войната в родината им. Оттам ги пращат в Харманли за регистрация и установяване на самоличността

Градски транспорт по море до острова на Бургас

Катамаранът "Кук" започва да плава по график от 15 май  от мостика на Бургас до остров Света Анастасия. Плавателният съд разполага с 210 пасажерски места, две палуби и закрита ресторантска част. Цената на билета е 9 лв. за възрастни в двете посоки, 6 лв.  за учащи и пенсионери, и безплатно за деца до 7 г. и хора с увреждания. Катамаранът "Кук" започва да плава по график от 15 май  от мостика на Бургас до остров Света Анастасия. Плавателният съд разполага с 210 пасажерски места, две палуби и закрита ресторантска част. Цената на билета е 9 лв. за възрастни в двете посоки, 6 лв.  за учащи и пенсионери, и безплатно за деца до 7 г. и хора с увреждания.

Депутатската заплата намалява със 186 лв.

Със 186 лв. намалява основната депутатска заплата и вече е 2571 лв. Това стана ясно, след като НСИ обяви данните за средните възнаграждения през първото тримесечие. Според правилника на парламента базовият доход на депутатите е равен на 3 заплати в обществения сектор за последния месец от тримесечието. Със 186 лв. намалява основната депутатска заплата и вече е 2571 лв. Това стана ясно, след като НСИ обяви данните за средните възнаграждения през първото тримесечие. Според правилника на парламента базовият доход на депутатите е равен на 3 заплати в обществения сектор за последния месец от тримесечието.

Стоян Михайловски написва химна "Върви, народе възродени"

За Химн на българската просвета е обявена песента "Върви, народе възродени" по стихове на Стоян Михайловски и музика – Панайот Пипков. Първите български химни, прославящи науката ...

Бивш депутат в мащабна схема за производство и контрабанда на фалшиви цигари

/КРОСС/ Мащабна схема за търговия и контрабанда с нелегално произведени цигари установява разследване на БНТ.  Има данни за извършени сделки на стойност стотици милиони лева, потвърждават за БНТ от МВР и прокуратурата. Схемата е работила от няколко години и се е разпростряла на територията на три контитента. Според източници на телевизията има данни, че част от международната престъпна група е бил българин - публична личност, бивш депутат, сменил няколко партии. Освен за контрабанда, има доказателства за фалшифициране на търговски марки, документи, печати, дори и банкови гаранции, както и клониране на фирми. Може да се каже, че схемата е работила на принципа на паралелния свят. Двама мъже на 38 и 41 години с богато криминално минало регистрират дружество „Булгартабак трейдинг" със седалище в луксозен бизнесцентър в сърцето на Дубай. Истинският „Булгартабак" обаче дори не подозира за търговското си дружество в Близкия Изток. Двамата комбинатори отварят в София офис на дубайския клонинг на българския цигарен холдинг. Представят се за официални търговски представители на големи световни производители на известни и утвърдени марки цигари. От МВР потвърждават, че от името на фалшивия „Булгартабак" са сключени голямо количество сделки. „Всъщност са използвали чужди търговски марки, без за това да има съответното разрешение, и на практика са въвеждали в заблуждение търговските си контрагенти

Бивш депутат в мащабна схема за производство и контрабанда на фалшиви цигари

/КРОСС/ Мащабна схема за търговия и контрабанда с нелегално произведени цигари установява разследване на БНТ.  Има данни за извършени сделки на стойност стотици милиони лева, потвърждават за БНТ от МВР и прокуратурата. Схемата е работила от няколко години и се е разпростряла на територията на три контитента. Според източници на телевизията има данни, че част от международната престъпна група е бил българин - публична личност, бивш депутат, сменил няколко партии.Освен за контрабанда, има доказателства за фалшифициране на търговски марки, документи, печати, дори и банкови гаранции, както и клониране на фирми.Може да се каже, че схемата е работила на принципа на паралелния свят. Двама мъже на 38 и 41 години с богато криминално минало регистрират дружество „Булгартабак трейдинг" със седалище в луксозен бизнесцентър в сърцето на Дубай. Истинският „Булгартабак" обаче дори не подозира за търговското си дружество в Близкия Изток. Двамата комбинатори отварят в София офис на дубайския клонинг на българския цигарен холдинг. Представят се за официални търговски представители на големи световни производители на известни и утвърдени марки цигари. От МВР потвърждават, че от името на фалшивия „Булгартабак" са сключени голямо количество сделки.„Всъщност са използвали чужди търговски марки, без за това да има съответното разрешение, и на практика са въвеждали в заблуждение търговските си контрагенти

Евакуация заради пожар в Калифорния

Пожар избухна в близост до военно-морската база в Кейп Пендълтън, в Южна Калифорния.

Евакуация заради пожар до Кейп Пендълтън

Пожар избухна в близост до военно-морската база в Кейп Пендълтън, в Южна Калифорния.

„Наследницата на Ванга” влиза в затвора

Варна /КРОСС/ Варненският районен съд осъди ефективно за измама 21-годишна ясновидка и лечителка, известна под името „Маг Руми" или „Наследницата на Ванга".Съдът постанови на Румяна наказание от една година лишаване от свобода, при първоначален общ режим. Тя е призната за виновна по обвинение в измама, при която на 8 пострадали лица са причинени имотни вреди на обща стойност 9822 лева. Присъдата е постановена по реда на съкратеното съдебно следствие. Самото деяние е извършено от подсъдимата като непълнолетна, при условията на продължавано престъпление в периода 14 март 2009 г. - 15 ноември 2010 г. в село Старо Оряхово, Долни Чифлик и Варна.21-годишната Румяна е с чисто съдебно минало. Тя е осъдена да заплати уважените от съда граждански искове за причинените в резултат на измамата имуществени щети. Районният съд потвърди взетата по отношение на нея мярка за неотклонение „подписка".Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

След труповете в мината: Ритници за Ердоган, сълзи за протеста!

Протестиращите ритаха колата, в която пътувал турският премиер, въпреки засиленото полицейско присъствие. На излизане от кметството пък той се спрял и опитал да разговаря с очакваща го група граждани. На около 100 метра от него младеж започнал да скандира протестни лозунги против него и веднага е задържан.

Археологически находки забавят ремонта на Лъвов мост?

София /КРОСС/ Археологически находки може да забавят ремонта на Лъвов мост в София. На обекта са открити останки от римски мост, както и десетки монети и фрагменти от битова и строителна керамика.Въпреки че монетите все още не са почистени и датирани, се предполага, че най-старата е от първата половина на четвърти век, а най-новата - от царско време. По време на спасителните археологически проучвания, съпътстващи ремонта на моста, са открити още османски лули и възрожденска българска керамика. Находките са единични и са пръснати на голяма територия.Заради откритите останки от мостово съоръжение, което се е предполага, че е от римската епоха, ще бъде свикана междуведомствена комисия, която ще определи как ще продължат работите по ремонта.„Строителните дейности не засягат в момента това съоръжение. Отстоянието е около 50 см. и по никакъв начин не го засягат", увери ръководителят на археологическите проучвания д-р Александър Станев.„Работи се непрекъснато с археологическо наблюдение на всички видове изкопни работи, които се провеждат на обекта. Точно, както работихме на ларгото, както работим на всички големи инфраструктурни обекти", заяви зам.-кметът на София Тодор Чобанов, цитиран от bTV.

Агенция обвини Прокопиев за "опорни точки" в защита на ЕРП-тата. Той: Единственият скандал е проникването в чужда електронна поща

Опорни точки как да се отразява конфликта между правителството и ЕРП-та, както и заплахата за отнемане на лицензите им, е разпратил в имейл до подопечните си журналисти бизнесменът Иво Прокопиев, който е и съсобственик на медийната група "Икономедия", издател на "Дневник" и "Капитал".
Това твърди агенция "Блиц", Опорни точки как да се отразява конфликта между правителството и ЕРП-та, както и заплахата за отнемане на лицензите им, е разпратил в имейл до подопечните си журналисти бизнесменът Иво Прокопиев, който е и съсобственик на медийната група "Икономедия", издател на "Дневник" и "Капитал". Това твърди агенция "Блиц",

Томислав Дончев: Eдинствено ГЕРБ гарантира европейското развитие на България

/КРОСС/ „Единствено ГЕРБ гарантира европейското развитие на България", заяви водачът на листата на партията за предстоящите избори за членове на Европейския парламент Томислав Дончев по време на среща с избиратели в Търговище. Гражданите трябва да бъдат силни, а силни означава добри и толерантни, посочи Дончев. Пред жителите на Търговище водачът на листата на ГЕРБ за предстоящите избори Томислав Дончев заяви, че кандидатите от партията са различни, но ги обединява обща цел и посока. „Вярваме, че България има бъдеще, и сме готови да се борим за него. Вярваме, че България може да бъде дом за децата, а не само територия", каза още Дончев. На срещата присъстваха и заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов и кандидатът за евродепутат Асим Адемов. По думите на Адемов ГЕРБ е партия, която обединява уменията, знанията и способностите на всички български граждани. ГЕРБ е единствената алтернатива на ДПС в смесените региони. Не може в страна от ЕС да съществуват подобни феодални имения, отбеляза той. „Обикаляйки, видях и надежда и съм обнадежден, защото хората разбраха, че така не може повече да живеят. Искаме вашето доверие, ще бъдем честни и откровени с вас, нека заедно да продължим да градим България", каза Асим Адемов

Спортното министерство обнародва наредби, докато се обсъждат

Две наредби на Министерството на спорта изненадващо цъфнаха в последния брой на “Държавен вестник”, докато още тече обществено им обсъждане. С публикуването им в ДВ обаче те влизат в сила.
Наредбите бяха пуснати на 8 май в правителствения портал за обществени консултации на законопроекти, постановления и наредби strategy.bg. Регламентите засягат р Две наредби на Министерството на спорта изненадващо цъфнаха в последния брой на “Държавен вестник”, докато още тече обществено им обсъждане. С публикуването им в ДВ обаче те влизат в сила. Наредбите бяха пуснати на 8 май в правителствения портал за обществени консултации на законопроекти, постановления и наредби strategy.bg. Регламентите засягат р

Сълзотворен газ срещу протестиращи в Турция

Около 4 хил. души в турската столица искаха оставката на правителството след смъртта на най-малко 245 души при вчерашната експлозията в мина

Украински депутат: Радата да започне диалог с руските парламентаристи

/КРОСС/ Украинският депутат от Партията на регионите Вадим Новински смята, че колегите му трябва да започнат диалог с ръководството на Държавната дума или Съвета на Федерацията на Русия. "Струва ми се , че е необходимо ръководството на Върховната рада да започне преговОри с ръководството на руската Държавна дума или със Съвета на Федерацията", каза украинският депутат.Той предложи на заседанието на парламента да бъде разгледана и приета политическа декларация, която да съдържа всички промени, които се планират в конституцията, включително и децентрализацията на властта и по въпроса с руски език.Политикът смята, че под тази декларация трябва да се подпишат всички кандидати за поста президента на Украйна.

Съдът: Присъдата на Филип Златанов е предупреждение към власттта

АНА МИХОВА
Наказанието на бившия шеф на комисията за предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов, прочул се с двете си тефтерчета, в които записвал указанията на властта, трябва да е предупреждение и да има превантивен ефект върху хората в държавното управление и контрол. 
Така състав на Софийския градски съд с председател Андрей... АНА МИХОВА Наказанието на бившия шеф на комисията за предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов, прочул се с двете си тефтерчета, в които записвал указанията на властта, трябва да е предупреждение и да има превантивен ефект върху хората в държавното управление и контрол. Така състав на Софийския градски съд с председател Андрей...

Севиля триумфира в Лига Европа и удължи агонията на Бенфика

Испанският тим спечели трети трофей от турнира след изпълнение на дузпи


Бизнесмен отвлече жена си и я закла

Бизнесмен в развод отвлече съпругата си, закла я и направи неуспешен опит за самоубийство. Поредната семейна драма започнала още във вторник следобед, когато 42-годишният Радослав Давидков похитил жена си Анна Ива­нова. За станалото се разбрало, след като мъжът се обадил на свой приятел и му казал, че смята да се самоубие.

Висшисти предпочитат СПА курортите в България

"В СПА курортите на България повече от половината гости са с висше образование, а средната възраст е между 36 г. и 55 г. 38 % от чуждите туристи в нашите балнеоцентрове са от Балканите, от Западна и Източна Европа идват съответно 23 и 22 %". Това обяви в сряда в Пловдив Мария Иванова, шеф на дирекция "Туристическа политика" от министерството на "В СПА курортите на България повече от половината гости са с висше образование, а средната възраст е между 36 г. и 55 г. 38 % от чуждите туристи в нашите балнеоцентрове са от Балканите, от Западна и Източна Европа идват съответно 23 и 22 %". Това обяви в сряда в Пловдив Мария Иванова, шеф на дирекция "Туристическа политика" от министерството на

Бербатов №1 във Франция през април

Димитър Бербатов бе определен за най-добър футболист във френското първенство за миналия месец. Нападателят на Димитър Бербатов бе определен за най-добър футболист във френското първенство за миналия месец. Нападателят на "Монако" спечели анкетата, която се организира RTL в сътрудничество с Националния съюз на професионалните футболисти и авторитетния вестник "Екип". Бербатов получи 51 процента от гласовете. Втори с 33% се нареди Джордан Аю от "Сошо"

Филип Тефтерчето с второ дело заради бонуси

Бившият шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов може да се сдобие с нови обвинения, тъй като срещу него се води второ дело. Това става ясно от мотивите на Софийски градски съд към присъдата по първото му дело, с която Тафтерчето, както е известен бившият чиновник, бе осъден на 3,5 г. затвор.

Ген. Червенков: Поддържането на армията прилича на застраховка автокаско

Професионалната армия днес не е това, което си представяхме преди 15 години. Страхувам се, че финансовите ограничения превърнаха и професионалните войници в чиновници. Това каза в интервю за Агенция Фокус ген. Чавдар Червенков, бивш ръководител на Военното разузнаване, министър на вътрешните работи в служебното правителство на Ренета Инджова и главен експерт в Центъра за изследване на демокрацията.

ТВ ПРОВАЛ! Сваляли предаването на Николета Лозанова от ефир

Николета Лозанова не успява да събере достатъчно аудитория и предаването й ще бъде свалено, пише "Всеки ден". Първоначалното очарование на...

Продължава

Бивш депутат замесен в контрабанден канал за цигари за 80 милиона лева

Мащабна схема за търговия и контрабанда с нелегално произведени цигари установи разследване на “По света и у нас”. Има данни за извършени сделки на стойност стотици милиони лева, съобщи БНТ, като отбеляза, че има потвърждение от МВР и прокуратурата.
Схемата е работила от няколко години и се е разпростряла на територията на три контитента. Мащабна схема за търговия и контрабанда с нелегално произведени цигари установи разследване на “По света и у нас”. Има данни за извършени сделки на стойност стотици милиони лева, съобщи БНТ, като отбеляза, че има потвърждение от МВР и прокуратурата. Схемата е работила от няколко години и се е разпростряла на територията на три контитента.

Умни светофари пускат първо рейса

Зелени вълни ще бъдат пуснати по 20 ключови булеварда в столицата. Светофарите на кръстовищата ще се регулират така, че да осигурят по-бързо преминаване на колите на градския транспорт. За целта на уредбите ще бъдат монтирани специални устройства, а датчици ще се монтират и на 750 автобуси, тролеи и трамваи.

Бойко Борисов връчи членски карти на 100 ГЕРБ-ери в Перник и каза: Не се съмнявам в победата на ГЕРБ!

Новото острие на ГЕРБ Перник Емо Ненков взе членската си карта лично от лидера на партията Бойко Борисов.

 Не се съмнявам в победата на ГЕРБ, ако има висока избирателна активност. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко...

Продължава

Смерч отнесе покриви в Чепинци


Смерч, преминал за няколко минути днес по обяд през софийския квартал "Чепинци", отнесе покривите на четири къщи и счупи прозорците на още няколко. Паднали дървета нанесоха щети на паркирани автомобили. За щастие няма пострадали хора.
Администрацията на район Нови Искър ще сформира комисия, която да направи на място утре оглед на всички щети, за да може да бъдат подпомогнати пострадалите.
От общинската администрация са раздадени найлони и предпазни ламарини, които да бъдат поставени...

Взрив погреба 238 миньори

Най-малко 238 души загинаха при срутването във въгледобивна мина в град Сома, окръг Маниса, Западна Турция. Около 80 души са ранени. Според властите 787 работници са се намирали в мината, когато е станала злополуката. Смята се, че тя е причинена от взрив, избухнал вследствие на повреда в трафопост.

Рискове с банковите лихви от 23 юли

Новият модел на лихвите по кредитите, който ще започне да се прилага у нас на 23 юли, не бе най-доброто решение. Той крие рискове за банковата система, ако се заложи на формиране на лихвите на базата на чужд пазарен индекс плюс фиксирана надбавка. Това стана ясно от изказване на шефа на СИБанк Петър Андронов на форума “Шумът на парите”. Новият модел на лихвите по кредитите, който ще започне да се прилага у нас на 23 юли, не бе най-доброто решение. Той крие рискове за банковата система, ако се заложи на формиране на лихвите на базата на чужд пазарен индекс плюс фиксирана надбавка. Това стана ясно от изказване на шефа на СИБанк Петър Андронов на форума “Шумът на парите”.

Градушка и порои в три области

Смерч, градушка с големината на череша и порои унищожиха къщи, градини и поля в 4 области на страната вчера. Ледени топчета унищожиха селскостопанската продукция в софийските села Негован и Чепенци. Порой се изсипа и над столицата. Смерч мина през село Чепинци край София и по първоначални данни отнесъл покривите на 4 къщи, съобщиха от Столичната община вчера.

Русия и Иран ще укрепват енергийното си сътрудничество

/КРОСС/ Иран и Русия се споразумяха да направят опит за засилване на двустранното сътрудничество в областта на енергетиката, съобщи иранската информационна агенция FARS. Решението е взето по време на среща на руския министър на енергетиката Александър Новак и посланикът на Иран в Русия Мехди Санаи в Москва.По думите на посланика текущата година е важна за консолидацията на енергийното сътрудничество с Русия, а изпълнението на енергийните споразумения ще доведе до ръст на оборота и в други икономически сектори.От своя страна, енергийният министър е заявил, че руското министерство разработва меморандум за разбирателство, който ще бъде готов до началото на 11-ото заседание на двете страни по съвместно икономическо сътрудничество.В допълнение, страните са обсъдили и детайли около министерското заседание на Международния енергиен форум, който ще се проведе в Москва на 15-16 май.    

Прелетял ли е Рогозин с измама над България ?

Българските власти не казват прелетял ли Дмитрий Рогозин с измама над страната.Те мълчат и не по потвърдят дали и защо самолетът на руския вицепремиер преминал през въздушното пространство на България, което би било в разрез с наложените от ЕС санкции.

Пътят на джихадистите

Чуждестранните бойци представляват сериозна заплаха

BMW създаде върховната си бегачка за GT6

Нов състезателен автомобил застава на старта в Gran Turismo® 6. Автомобилът, създаден от BMW Group Design, е оборудван с виртуален трилитров щестцилиндров редови двигател, създаден от&nbsp...

Сашо Диков отива в Би Ти Ви на мястото на Росен Петров

Сашо Диков е получил предложение от Би Ти Ви да заеме мястото на Росен Петров в телевизията, научи Сашо Диков е получил предложение от Би Ти Ви да заеме мястото на Росен Петров в телевизията, научи "24 часа". Нещо като да прави "Нека говорят". Всъщност поканата към него не е да заеме мястото на водещия в публицистичното токшоу, а да прави свое съвсем ново предаване. То ще се излъчва в неделя в часа на "Нека говорят" и ще се конкурира с

Найденов впечатлен от интереса на младите към началната военна подготовка

Кърджали /КРОСС/ Впечатлен съм от желанието на тези млади хора да се включат в програмата за военно обучение и да усвояват умения, свързани с реакция при пожари, бедствия и кризи, както и да придобиват практически навици, свързани с началното военно обучение". Това каза министърът на отбраната Ангел Найденов при посещението си в Националния детски военен комплекс, разположен в близост до село Широко поле, област Кърджали. Той подчерта, че в центъра учениците имат възможност не само да получават знания, но и да се приучат на ред, дисциплина и взаимопомощ. Министър Найденов коментира стартиралото през декември 2013 г. начално военно обучение за 9 и 10 клас. "В него участват 4 500 паралелки, като 651 военнослужещи и цивилни служители са ангажирани в провеждането му", посочи той и допълни, че 796 студенти от 11 висши учебни заведения са заявили желание за придобиване на начална военна подготовка.При посещението си в град Кърджали министър Найденов се срещна с ръководството на тракийските дружества от областта и с членовете на регионалните структури на военнопатриотичните съюзи. По време на срещата с представителите на съюзите бяха обсъдени предстоящите промени в Закона за резерва, финансовото и материално подпомагане на военнородолюбивите организации и интереса към въведеното военно обучение

Коалиция КОД-Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП се представя в Плевен

София /КРОСС/ На 15 май Коалиция КОД-Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП се представя в Плевен.Заедно с водача на листата д-р Антония Първанова в Плевен ще бъдат кандидатите за евродепутати Лъчезар Танев, Жаклин Златанова, Николай Величков, Владислава Цолова, Гергана Кърнарова, Георги Георгиев.От 11 часа започва среща на д-р Първанова и втората в листата Илиана Раева с представители на Асоциацията на медицинските сестри. Срещата е в регионалната библиотера "Христо Смирненски". В 12.00 часа се предвижда Първанова и Раева да проведат срещи и разговори с плевенчани на централния площад "Стефан Стамболов". На площада ще е и специално устроената шатра на Коалицията.За 15.30 е предвидена среща на д-р Първанова с избиратели в с. Мечка, станало национално известно с неовладяната години наред престъпност.На 16 май д-р Антония Първанова и Илиана Раева ще са Пловдив.От 11 часа д-р Първанова и Илиана Раева ще посетят Балканския панаир на занаятите.От 12.30 започват срещи със симпатизанти. Шатрата на КОД-Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП ще е на площада пред Централна поща.От 14.00 е предвидена среща със студенти в Колеж по икономика и администрация на ул. "Кукленско шосе" 13.За 17 часа са насрочени срещи на д-р Първанова в гр. Пещера. Вечерта д-р Първанова ще е гост на празника на гр. Батак.

Щерката на Фатик съди ексшеф на ЦСКА, той пропусна съда

За днес беше насрочено и първото заседание по делото в Софийски районен съд. То обаче така и не се състоя, тъй като се оказа, че Борисов е нередовно призован. Това обаче не беше и единствената спънка делото да не тръгне. Защитата на подсъдимия също липсваше. Адвокатът на бизнесмена бил болен и не се яви в съдебна зала.

Бойко Борисов: България има огромни находища на нефт и газ

/КРОСС/ Не се съмнявам в победата на ГЕРБ, ако избирателната активност бъде висока, заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред членове и симпатизанти на партията в Перник.  „За пръв път от 100 години насам рибарският сезон в България се открива не на 1 юни, а на 25 май. Управляващите имат хората за шарани, толкова далеч стигнаха, за да намалят избирателната активност. Тези избори ще са тест и за гражданското общество. Преди избори и след лов се лъже най-много, но ние от ГЕРБ казваме само истината на хората", коментира Бойко Борисов. „Имаме историческа възможност в България да влязат огромни пари от добив на газ и нефт, имаме огромни находища. Всяка година даваме на Русия близо 15 млрд. лева за газ и нефт и това е така въпреки че правителството на ГЕРБ намали цената на газа с 20%. Затова на „Атака" им е толкова мъчно", посочи председателят на ГЕРБ. Борисов отново заяви, че ГЕРБ е за „Южен поток", но при спазване на европейското законодателство. „Ние много обичаме руснаците, но повече обичаме българите. За нас по-скъпо от българина няма", категоричен бе Борисов. По думите му, след три-четири години България ще добива и изнася газ, подобно на Румъния, която вече добива газ и има ръст на икономиката 5-6%, а България е в застой. „След 25 май усещането на българите ще бъде по-различно

Бебе в Минесота падна от 11-я етаж и оцеля

Лекарят му заяви, че крехката му възраст и меката слама, върху която се приземило, му помогнали да оцелее

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване