Смилов: Акцент в кампания би бил въпросът какво избираме - Европейски или Евразийски съюз

/КРОСС/ Под силен натиск от страна на управляващите се опитва да се наложи впечатлението, че от тези избори малко зависи. Това е съзнателен опит да се свали напрежението, което според мен работи в полза на управляващото мнозинство. Така политологът и програмен директор на Центъра за либерални стратегии Даниел Смилов коментира в ефира на БНР кампанията за евроизборите.  Учудва ме неспособността на ГЕРБ и други опозиционни партии да изострят кампанията, казва още Смилов. Политолога смята, че подходяща тема за това е ситуацията в Украйна. Той посочи още, че акцент в предизборната кампания би бил въпросът какво избираме - Европейски или Евразийски съюз. Политологът обясни, че кампанията в голяма част от страните-членки е повлияна от евроскептицизма. Той не смята, че българските партии, които изразяват подобна позиция, ще се представят добре на изборите. Като отзвук от дебата в ЕС можем да отчетем промяна в говоренето на някои от основните партии, коментира Даниел Смилов и допълни: Тук визирам БСП и нейни представители, които си позволиха да възприемат антиевропейска реторика. Самият факт, че европейското знаме беше изгорено на събитие на социалистическата партия, е показателен за навлизането на такъв тип настроения. В дългосрочен план тази тенденция е опасна, подчерта Даниел Смилов. Смилов коментира и създаването на временна комисия, която да разгледа фактите около срещата на президента Плевнелиев с представителите на EVN във Виена

Луната "дърпа" от килограмите ни. Ето как!

Ако тази вечер, 14 май 2014, точно в 22:17:01 преустановите храненето и издържите до утре - четвъртък пак по същото време, ще се убедите, че кантарът ви показва от 1,5 до 2 кг по-малко.

Внимание: Падат камъни на пътя в района на Кресненското дефиле

От благоевградската полиция предупреждават, че в района на Кресненското дефиле има опасност от падащи камъни.

Трагедията с миньорите предизвика протести срещу правителството на Ердоган

Трагедията в турската мина край град Сома, при която загинаха най-малко 238 души, предизвика протести срещу правителството на Реджеп Тайип Ердоган.   В град Сома хвърляха камъни, а някои скандираха, че Ердоган е "убиец" и "крадец". Гневни протестиращи ритаха автомобила на Ердоган и скандираха около сградата, където премиерът даде пресконференция.   Съдбата на около 120 други миньори, за които се смята, че са останали в мината в западната турска провинция Маниса, все още е неизвестна.   В Анкара полицията използва сълзотворен газ и водни струи срещу стотици студенти, демонстриращи срещу ислямо-консервативното правителство, което смятат за отговорно за трагичния инцидент.   Групата от 700-800 души искаше да организира протестно шествие от университетския комплекс в Анкара до министерството на енергетиката, намиращо се в същия квартал, освирквайки правителството на Ердоган.   Демонстрантите отвърнаха на намесата на полицията с хвърляне на камъни.   В Истанбул около петнадесет души легнаха за десет минути на земята в станцията на метрото на площад Таксим, за да отдадат символично почит на жертвите на трагедията.   Във вторник електрическа авария в мината предизвика взрив, при който 787 миньори бяха хванати в капан в мината. Eрдоган посети мястото на инцидента и съобщи, че случилото ще бъде "разследвано в дълбочина".   Турският министър на енергетиката Танер Йълдъз обяви, че пострадалите са минимум 80 души. От тях четирима имат сериозни наранявания.   ”Опасяваме се, че броят на загиналите ще се увеличава още, защото тези, които дойдоха да помогнат, може да са сред пострадалите и засегнатите от дима”, каза Йълдъз.   Аварията в мината е спряла изцяло захранването с електричество и спасителите не могат да използват превозната система на мината. Блокираните миньори се намират на 1.2 км под повърхността на земята и на 4 км от изхода на мината. Първоначалните резултати от аутопсиите показват, че хората са починали от отравяне с въглероден окис.   Това е най-тежкият минен инцидент в Турция от 1992 година, когато 270 миньори загинаха в мината Зонгюлдак в близост до Черно море.   Маниса се намира на около 450 км западно от столицата Анкара.   Заради инцидента турският премиер Реджеп Ердоган отмени посещението си в Албания, а президентът Абдуллах Гюл - визитата си в Китай.

Най-малко 232 души загинаха при инцидент в турска мина

Най-малко 232 души са загинали, а още 120 остават блокирани под земята, след експлозията във въгледобивна мина в западната турска провинция Маниса, съобщиха световните информационни агенции. Във вторник електрическа авария в мината предизвика взрив, при който 787 миньори бяха хванати в капан в мината. В сряда турският министър на енергетиката Танер Йълдъз обяви, че ранените са минимум 80 души. От тях четирима имат сериозни наранявания. ”Опасяваме се, че броят на загиналите ще се увеличава още, защото тези, които дойдоха да помогнат, може да са сред пострадалите и засегнатите от дима”, каза Йълдъз. Аварията в мината е спряла изцяло захранването с електричество и спасителите не могат да използват превозната система на мината. Блокираните миньори се намират на 1.2 км по повърхността на земята и на 4 км от изхода на мината. Първоначалните резултати от аутопсиите показват, че хората са починали от отравяне с въглероден окис. Това е най-тежкият минен инцидент в Турция от 1992 година, когато 270 миньори загинаха в мината Зонгюлдак в близост до Черно море. Маниса се намира в западната част на Турция на около 450 км от столицата Анкара. След инцидента турският премиер Реджеп Ердоган отмени посещението си в Албания, а президентът Абдуллах Гюл - визита в Китай. Eрдоган посети мястото на инцидента и съобщи, че случилото ще бъде "разследвано в дълбочина".

Най-малко 205 души загинаха при инцидент в турска мина

Най-малко 205 души са загинали, а още 200 остават блокирани под земята, след експлозията във въгледобивна мина в западната турска провинция Маниса, съобщиха световните информационни агенции. Във вторник електрическа авария в мината предизвика взрив, при който 787 миньори бяха хванати в капан в мината. В сряда турският министър на енергетиката Танер Йълдъз обяви, че ранените са минимум 80 души. От тях четирима имат сериозни наранявания. ”Опасяваме се, че броят на загиналите ще се увеличава още, защото тези, които дойдоха да помогнат, може да са сред пострадалите и засегнатите от дима”, каза Йълдъз. Аварията в мината е спряла изцяло захранването с електричество и спасителите не могат да използват превозната система на мината. Блокираните миньори се намират на 1.2 км по повърхността на земята и на 4 км от изхода на мината. Това е най-тежкият минен инцидент в Турция от 1992 година, когато 270 миньори загинаха в мината Зонгюлдак в близост до Черно море. Маниса се намира в западната част на Турция на около 450 км от столицата Анкара. След инцидента турският премиер Реджеп Ердоган отмени посещението си в Албания, а президентът Абдуллах Гюл - визита в Китай.

Над 200 души загинаха при инцидент в турска мина

Най-малко 201 души са загинали, а още стотици остават блокирани под земята след експлозията във въгледобивна мина в западната турска провинция Маниса, съобщават световните информационни агенции. Във вторник електрическа авария в мината предизвика взрив, при който 787 миньори бяха хванати в капан в мината. В сряда турският министър на енергетиката Танер Йълдъз обяви, че жертвите са най-малко 201, а ранените са минимум 80 души. От тях четирима имат сериозни наранявания. ”Опасяваме се, че броят на загиналите ще се увеличава още, защото тези, които дойдоха да помогнат, може да са сред пострадалите и засегнатите от дима”, каза Йълдъз. Аварията в мината е спряла изцяло захранването с електричество и спасителите не могат да използват превозната система на мината. Блокираните миньори се намират на 1.2 км по повърхността на земята и на 4 км от изхода на мината. Това е най-тежкият минен инцидент в Турция от 1992 година, когато 270 миньори загинаха в мината Зонгюлдак в близост до Черно море. Маниса се намира в западната част на Турция на около 450 км от столицата Анкара. След инцидента турският премиер Ердоган отмени посещението си в Албания.

Лагард: Световната икономика се подобрява въпреки дефлационната заплаха

Затягането на паричната политика на Фед тежи върху развиващия се свят, посочи ръководителят на МВФ


Коалиция "България без цензура"- ВМРО-ЗНС и "Гергьовден" в Ямбол на предизборна кампания за европейските избори

Днес 14 май от 13.00 часа в Бургас в Хотел България, зала Днес 14 май от 13.00 часа в Бургас в Хотел България, зала "Капитанска" лидерът на ПП "България без цензура" Николай Бареков ще даде съвместна пресконференция със Сабине Кристиансен - най-популярната политическа журналистка в Германия,съобщиха от пресцентъра на партията. Тя е разговаряла в студиото си с всички германски политици.

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Икономически университет-Варна на 94 години

На 14 май се навършват 94 години от създаването на първото висше търговско училище в България. Тържеството по случай празника на Икономически университет – Варна ще се проведе днес в 11:00 часа в зала Аула, научи Moreto.net. На церемонията ще присъстват Министъра на външните работи на Република България Кристиан Вигенин и Областния управител на областна администрация Варна Иван Великов.

Възрастна жена е измамена с 2100 лв. по телефона

Излъгали я, че дъщеря й е пострадала и са нужни средства за лечение


Започва извозването на бюлетините за евроизборите


Жандармерия и полицейска охрана ще съпровожда бюлетините за предстоящия евровот до избирателните райони в България. Колите за първите пет области тръгват днес и ще се движат по график, определен от Централната избирателна комисия и печатницата на БНБ, информира БНТ.

През следващите шест дни трябва да приключи извозването на книжата към районите на България. Досега те се доставяха в областните администрации на лъчове.

Самата печатница също се охранява от жандармерията. За...

Най-полезната функция на Windows 8 влиза в iOS 8

/КРОСС/ Таблетите с Windows 8 може и да не могат да се похвалят с продажбите на iPad, но платформата на Microsoft включва някои функции за продуктивност, които липсват на iOS. Една от тях е опцията за едновременно използване на няколко приложения чрез разделяне на екрана - функция, която и Samsung добавя в таблетите си с Android. Apple обаче ще промени това, твърди информация от Марк Гурман от сайта 9to5Mac. Промяната ще дойде с iOS 8, версия, която ще позволи на потребителите на iPad да работят едновременно с две приложения. В началото функцията ще работи само в хоризонтален режим и до голяма степен ще прилича на аналогичната опция в Windows 8 и Windows RT, пише MobileBulgaria. Според другата информация платформата ще позволи по-лесното взаимодействие със съдържанието, включително и директното прехвърляне от едно приложение в друго. Засега не е ясно дали новата функция ще е достъпна за iPad mini, но представянето ще се състои през юни по време на конференцията WWDC.  

ВАС разглежда в 13 ч. отхвърления от ЦИК сигнал на Протестна мрежа срещу предизборните билбордове на „Атака“

Днес от 13 ч. в своята Зала 1 Върховният административен съд ще разглежда отхвърления от Централната избирателна комисия сигнал на Протестна мрежа срещу билборовете на политическа партия “Атака” за евроизборите.

В неделя Протестна мрежа обжалва Решение № 312-ЕП на ЦИК като “неправилно и незаконосъобразно, постановено при нарушение на материалния закон и производствените правила” и поиска от ВАС да го отмени и да го върне отново към избирателната комисия със задължителни указания за произнасяне при стриктно спазване на материалния закон и производствените правила.

Припомняме, че в края на миналата седмица Централната избирателна комисия отхвърли сигнала на Протестна мрежа за нарушения на Изборния кодекс, според който ПП „Атака“ разпространява агитационни материали с наименованието на партията и изображение на Волен Сидеров, на които се рекламира и партийната „Алфа ТВ“ и по този начин политическата агитация в предизборен период се представя за реклама на медийна услуга.

The post ВАС разглежда в 13 ч. отхвърления от ЦИК сигнал на Протестна мрежа срещу предизборните билбордове на „Атака“ appeared first on Noresharski.com.

Кошмар: Бизнесмен "оженен" и "погребан" от измамници

Бизнесмен трябва да доказва че е жив, след като самоличността му е открадната и му бил издаден смъртен акт. Иван Кантарджиев бил оженен с фалшиви документи, а след това е издаден и смъртният акт, съобщи НТВ.

Употребата на генерични лекарства пести милиони на здравната система

За последните пет години средната цена за ден лечение в България се е понижила с 23% за седем основни терапевтични групи при терапия с генерици


Софийско село остана без телефон, земеделец пречи да се премахне повредата

Жителите на софийското село Житен са без стационарни телефони от два месеца. Причината е повреда в кабел под нива на човек от съседното с.Мрамор, който не пуска служителите и техниката на телекомуникационната компания да влязат в имота му, съобщава bTV.
Кметът на Житен Евгени Игнатов посочи, че кметството и пощата също нямат сигнал, Жителите на софийското село Житен са без стационарни телефони от два месеца. Причината е повреда в кабел под нива на човек от съседното с.Мрамор, който не пуска служителите и техниката на телекомуникационната компания да влязат в имота му, съобщава bTV. Кметът на Житен Евгени Игнатов посочи, че кметството и пощата също нямат сигнал,

Патриархът заминава за Русия

/КРОСС/ Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит заминава на мирно посещение в Руската православна църква, съобщиха от Светия Синод на БПЦ. По време на едноседмичната си визита предстоятелят на БПЦ ще бъде съпътстван от църковна делегация в състав: Видинският митрополит Дометиан, Ловчанският митрополит Гавриил, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, Русенският митрополит Наум. По време на това свое второ мирно посещение Патриархът ще бъде специален гост за Деня на славянската писменост и култура и именния ден на Светейшия Московски и на цяла Русия патриарх Кирил. Църковната ни делегация ще посети Москва и Санкт Петербург. Патриарх Неофит ще оглави заедно със своя домакин, патриарх Кирил, празничната св. Литургия на 24 май, когато РПЦ чества паметта на св. братя Кирил и Методий, в храма „Христос Спасител" и св. Литургия в Казанския катедрален храм в Санкт Петербург за Възнесение Господне - празникът на града. По време на двустранните преговори в рамките на визитата двамата патриарси ще обсъдят важни въпроси, касаещи единството на светото Православие и двустранните отношения между двете сестри православни църкви - РПЦ и БПЦ. Патриарх Неофит и придружаващите го лица ще посетят Троицко-Сергиевата лавра, на територията на която се помещава и Московската духовна академия, Сретенския манастир в Москва, свързан с личността на св. Киприян Московски (ученик на св

От САЩ и Канада - на мач в Бургас

Канадският Торонто и американският Атланта са най-далечните градове в света, от които в последните дни си дойдоха фенове на “Ботев” (Пд) за първия от 33 години финал за купата на тима. “Канарчетата” срещат “Лудогорец” в четвъртък от 19.15 ч в Бургас. 

Момчетата от “Торонто Бултрас” дори направиха генерална репетиция в неделя в Коматево при 0:0 с Канадският Торонто и американският Атланта са най-далечните градове в света, от които в последните дни си дойдоха фенове на “Ботев” (Пд) за първия от 33 години финал за купата на тима. “Канарчетата” срещат “Лудогорец” в четвъртък от 19.15 ч в Бургас. Момчетата от “Торонто Бултрас” дори направиха генерална репетиция в неделя в Коматево при 0:0 с

Президентът Плевнелиев става на 50 г.

Президентът Росен Плевнелиев навършва днес 50 години.  Държавният глава ще посрещне юбилея си в семеен кръг със съпругата си Юлияна, тримата им синове и роднини.  Според в. "Преса" вицепрезидентът Маргарита Попова ще подари на Плевнелиев книгата "Записки по българските въстания". Попова, която преди дни също беше рожденик, днес ще почерпи служителите на "Дондуков" 2.    Плевнелиев също ще почерпи администрацията с чаша вино днес следобед. 

Наркозависими тормозят цял квартал

/КРОСС/Градинката около Центъра по наркомании в столичния квартал „Възраждане" се дели от майки с деца и наркозависими. Спринцовките по земята показват кои са редовните посетители на това място, разказва репортаж на Нова тв. Зависими, малко след като са приели дозата си метадон, разказват, че се лекуват и спринцовките тук не са от тях. Божурка Цветкажка има магазин на съседна улица. Тя вече заключва своя обект, дори в работно време, след като преди време нападат нея и майка й. Идеята Центърът по наркомании да бъде преместен, а с него и зависимите, обединява хората тук в подписка. Инициират я музикантите от група „Конкурент". Хората на метадон са съпътствани с бус, който обслужва техните нужди. Майките с деца тук вярват, че в буса се раздават спринцовки и презервативи. Медицинските лица отричат и обясняват, че раздават чай, кафе и превързват раните на пострадалите. 1500 души вече са се подписали "За" това центърът по наркомании да бъде преместен в периферията на столицата. Дали това е възможно и ще попречи ли на лечението на зависимите знае само здравното министерство.

Преглед на печата от 14 май


Държавно управление
Капитал Daily

Делото между Баневи и държавата за имотите на "Русалка" се връща в съда
ВКС отмени решението, с което земеделското министерство си върна собствеността върху 182 дка гори в Каварна

Труд

Даваме 20 млн. лв. на Русия за ремонт на 4 хеликоптера
Само българските фирми ТЕРЕМ "Летец" и бившият ТЕРЕМ "Георги Бенковски"-Пловдив могат да участват при разглобяването и сглобяването на различни компоненти

С нова...

Aerosmith кацат с частен самолет на 17 май

Започна строежът на сцената на стадион "Локомотив"


Ирина Флорин основа група и пусна ново парче

"Очакван непознат" се казва новата песен на Ирина Флорин, която се върти по радиата. До 15 юни ще излезе и видеоклипът. Музиката е на Момчил Колев, аранжиментът - на сина му, 18-годишния Калоян Колев, а текстът - на Ваня Щерева. Наскоро Ирина Флорин основа група с 4-ма музиканти и първата им изява бе на 9 май в Пловдив. Формацията ще свири на 19

Миграцията и Украйна – водещи теми в дебатa Юнкер-Шулц

Трети дебат помежду си проведоха водещите кандидати за поста председател на ЕК Жан-Клод Юнкер, издигнат от ЕНП, и Матрин Шулц, номиниран от ПЕС. Двамата спориха за миграцията в ЕС и мерките, които трябва да обуздаят нелегалните й проявления, както и за начините за решаване на кризата в Украйна.

Григор хареса работата на Мъри, покани го за бръснар

Григор Димитров влезе в "мача" на шегите с Анди Мъри, който пусна снимка и видео как подстригва българската звезда в тениса.

"Нямам високо мнение за новия фризьор на Григор", написа шотландският зевзек под фотоса, правен на старта на турнира в Рим.

На него с ножица и сешоар Мъри оформя прическата на Гришо.

"Благодаря за подстрижката, Анди! Григор Димитров влезе в "мача" на шегите с Анди Мъри, който пусна снимка и видео как подстригва българската звезда в тениса. "Нямам високо мнение за новия фризьор на Григор", написа шотландският зевзек под фотоса, правен на старта на турнира в Рим. На него с ножица и сешоар Мъри оформя прическата на Гришо. "Благодаря за подстрижката, Анди!

Някой ще ви ожени, ще ви разведе и пак ще ви ожени, докато вие сте на почивка. И после ще доказвате, че не сте камила

/КРОСС/Система ЕСГРАОН е компрометирана. Съставят се неверни и неистински актове за гражданско състояние на килограм, твърди Димитър Петров - адвокат на Иван Кантарджиев - бизнесмена, който трябва да доказва че е жив, след като самоличността му е открадната и му е издаден смъртен акт, бил оженен с фалшиви документи, а след това е издаден и смъртния акт.  Ако някой иска да си направи експеримент, г-жо Цолова, ще ви ожени, ще ви разведе и пак ще ви ожени, обърна се Димитър Петров към водещата на сутрешния блок на Нова. И докато вие сте някъде на почивка всичко това ще ви се случи. И когато се върнете, ще се опитвате да доказвате две години, че не сте камила.

Земеделец остави цяло село без телефон

Жителите на софийското село Житен са без стационарни телефони от два месеца. Причината е повреда в кабел под нива на човек от съседното с.Мрамор, който не пуска служителите и техниката на телекомуникационната компания да влязат в имота му, съобщава bTV.
Кметът на Житен Евгени Игнатов посочи, че кметството и пощата също нямат сигнал, Жителите на софийското село Житен са без стационарни телефони от два месеца. Причината е повреда в кабел под нива на човек от съседното с.Мрамор, който не пуска служителите и техниката на телекомуникационната компания да влязат в имота му, съобщава bTV. Кметът на Житен Евгени Игнатов посочи, че кметството и пощата също нямат сигнал,

Инвестираме над 69% от европарите по "Околна среда" във ВиК

По-голямата част, или 69,17% от всички евросредства по новата Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“ (ОПОС), са предвидени за инвестиции във...

Безплатни прегледи за рак в Александровска болница

Безплатни прегледи за рак на кожата ще има днес в Александровска болница, съобщиха от лечебното заведение. Дерматолозите от Клиниката по кожни и венерически болести ще консултират гражданите от 8.30 до 13 ч. в кабинети 121 и 122 на партерния етаж на клиниката. Телефонът за предварително записване е 02/ 9230 495. В ДКЦ „Александровска” без предварително записване ще преглеждат д-р Виолета Нанкова (кабинет 103) - от 9 до 13 ч.; д-р Румяна Грънчарова (кабинет 103) - от 14 до 16 ч. и д-р Петьо Брезоев (кабинет 104) - от 8.30 до 12 ч. Инициативата е в рамките на Националната кампания за скрининг и профилактика на кожния рак "Евромеланома 2014", която се провежда по инициатива на Европейската асоциация по дерматология и венерология и Българското дерматологично дружество. Около 200 000 души годишно заболяват в света от меланом, като за една трета от тях изходът е фатален. Смъртността от този вид рак нараства, а тенденцията е още по-тревожна поради факта, че повечето диагностицирани са на възраст между 25 и 65 години. У нас всяка година се установяват приблизително 470 заболели, от които около 180 умират. За по-малко от 50 години случаите на меланом в България са се увеличили около 5 пъти. Въпреки че по-малко от 5% от рака на кожата се диагностицират като меланом, този вид тумор причинява 90% от смъртните случаи в света вследствие на рак на кожата.

БЛС потвърди за националния протест на лекарите утре

Той ще бъде част от общоевропейския протест на медиците за по-добри условия на работа и повече средства за здравеопазване


ГЕРБ внасят обещания вот на недоверие в петък

Той ще е тест за ДПС, коментира Бойко Борисов


Honda предлага вода за пиене от ауспуха на свой модел

Течността е отпадъчен продукт от водородния FCX Clarity


Еврокомисар Ласло Андор: Страхът от ръст на минималната заплата е необоснован

Г-н Андор, България ще получи около 100 млн. евро по инициативата за гарантиране на работни места за младежите. Какви мерки трябва да вземе българското правителство, за да има дълготраен ефект от изразходването на тази сума?
- Параметрите на тази схема са ясно дефинирани. Един от тях е младите да получат в рамките на 4 месеца след завършването си Г-н Андор, България ще получи около 100 млн. евро по инициативата за гарантиране на работни места за младежите. Какви мерки трябва да вземе българското правителство, за да има дълготраен ефект от изразходването на тази сума? - Параметрите на тази схема са ясно дефинирани. Един от тях е младите да получат в рамките на 4 месеца след завършването си

Програмите за временна заетост са пари на вятъра, казва Константин Проданов от АБВ

Вътрешното потребление в страната продължава да бъде силно потиснато, което е много тревожен сигнал. Това смята кандидатът за европейски депутат от листата на АБВ Константин Проданов, цитиран от Агенц...

Цветана Пиронкова пропуска Страсбурт заради "Ролан Гарос"

Първата ни тенис-ракета при жените Цветана Пиронкова може да пропусне турнира в Страсбурт. Причината е, че пловдивчанката е насочила подготовката си към турнира от Големия Шлем "Ролан Гарос"...

Прандели повика половин Ювентус за Мондиала

Селекционерът на Италия Чезаре Прандели на свой ред обяви разширения списък с играчи за световното първенство в Бразилия. Сред повиканите 30-има футболисти доминират имената на играчи на шампиона Ювен...

10 от най-култовите лафове на Чандлър Бинг

Един от най-емблематичните образи, създавани някога е именно този на Чандлър Бинг от сериала "Приятели". Шегичките му винаги са на място и имат силата да ви накарат да се засмееете с глас. Н...

Купете си вестник "Труд"- вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.
 Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.
 При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

Г. Марков: Президентът не е извършил държавна измяна

Конституцияна е категорична, че няма как НС да разследва държавния глава, заяви по НТВ Георги Марков, бивш конституционен съдия. Ако 1/4 от депутатите преценят, че той е извършил държавна измяна или е нарушил конститтуцията, трябва 2/3 от народните представители да внесат искане до КС, където пък трябва да има трима докладчици и девет конституционни съдии, които да решат въпроса, обясни юридическата страна на въпроса той.

Бизнесмен трябва да доказва, че е жив след кражба на данните му

Бизнесмен трябва да доказва че е жив, след като самоличността му е открадната и му е издаден смъртен акт. Иван Кантарджиев е бил оженен с фалшиви документи, а след това е издаден и смъртния акт, съобщава "Нова телевизия".
Мнимата вдовица отива в банков клон и показва акта за смърт с цел да изтегли спестяванията му от 360 000 евро. Бизнесмен трябва да доказва че е жив, след като самоличността му е открадната и му е издаден смъртен акт. Иван Кантарджиев е бил оженен с фалшиви документи, а след това е издаден и смъртния акт, съобщава "Нова телевизия". Мнимата вдовица отива в банков клон и показва акта за смърт с цел да изтегли спестяванията му от 360 000 евро.

И шеговитата криптовалута Dogecoin стана жертва на хакери


Изглежда, че не само Bitcoin е уязвим към хакерски атаки и загуба на виртуалните пари на потребителите. Шеговитата криптовалута Dogecoin, която напоследък се радваше на увеличаващо се внимание, също влиза в списъка на криптовалутите станали обект на хакерите, съобщава онлайн изданието The Cryptocurrency Times.

Оказва се, че виртуалният портфейл Dogevault, в който притежателите на Dogecoin може да съхраняват парите си, е изчезнал от интернет пространството. Първоначално потребителите...

Доказано! Берлускони работел с Коза Ностра

Потвърдени са връзките на Силвио Берлускони с италианската организирана престъпност, пише британският вестник Индипендънт. Бившият италиански премиер и един от най-големите бизнесмени на Ботуша Силвио Берлускони е въртял бизнес с италианската мафия близо две десетилетия. Това е заключението на Върховния касационен съд в Рим.

201 загинаха в турската мина

Броят на жертвите на експлозията в каменовъглена мина в Турция се увеличи до 201 души, съобщи министърът на енергетиката и природните ресурси Танер Йълдъз, цитиран от АФП.

RWE понижи прогнозата за представянето си през 2014 г.

Нетната печалба на най-голямата немска енергийна компания спадна с 27% през първото тримесечие, след като ВЕИ секторът продължи да подкопава бизнеса й


За филмите и любопитството на българските зрители

Регионалният мениджър на каналите Viasat за България и директор “Разпространение” на Нова Броудкастинг Груп - Маринела Димитрова, разказва за промените и премиерите във Viasat Explore, Viasat History, Viasat Nature и TV 1000, както и за работата си в компанията в интервю на Севделина Николова от Vesti.bg

За филмите и любопитството на българските зрители

Регионалният мениджър на каналите Viasat за България и директор “Разпространение” на Нова Броудкастинг Груп - Маринела Димитрова, разказва за промените и премиерите във Viasat Explore, Viasat History, Viasat Nature и TV 1000, както и за работата си в компанията

Най-важното от Варна и Черноморието във вчерашния 13 май

Общински спортни бази във Варна ще работят безплатно на 17 май Спортните бази на общината отварят врати за безплатен достъп на граждани на 17 май - Ден на българския спорт и на работещите в сферата на спорта, съобщиха от общината за Moreto.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване