Пенев може да даде дебют и на Китанов

Любослав Пенев повика и Георги Китанов в националния за контролата с Канада край Виена.

Двубоят е на 23 май от 18,30 часа на 5-хилядния "Зонеензеещадион" в градчето Рицинг.
Проверката ще даде възможност на 19-годишния Китанов ("Черно море") да дебютира за първия тим. Младокът е викан от Пенев и преди, но само в разширения състав.

Не е изнена Любослав Пенев повика и Георги Китанов в националния за контролата с Канада край Виена. Двубоят е на 23 май от 18,30 часа на 5-хилядния "Зонеензеещадион" в градчето Рицинг. Проверката ще даде възможност на 19-годишния Китанов ("Черно море") да дебютира за първия тим. Младокът е викан от Пенев и преди, но само в разширения състав. Не е изнена

Варненският съд гледа делото на "Шериф ходжа" на 6 юни

Наказателното дело за измама срещу 57-год. Ал. Чакъров, който бе обвинен, че през 2012 г. под името „Шериф ходжа“ въвел в заблуждение възрастна жена като срещу сумата от 1000 лева й предложил използване на свръхестествени сили за „разваляне на магии“ и „разрешаване на лични проблеми“, ще продължи в Районeн съд - Варна на 6 юни т.

100 къщи са с увредени покриви от силния вятър в Горни Дъбник, над 10 в Кнежа

Селища в област Плевен останаха под вода след падналия проливен дъжд над областта, това съобщи за Селища в област Плевен останаха под вода след падналия проливен дъжд над областта, това съобщи за "Фокус" Мариана Цветкова, говорител на ОД МВР Плевен. Следобед, около 15:15 часа, силна буря остави под вода частни имоти и улици в населени места в област Плевен. Десетки са обажданията на жители потърсили съдействие от служителите на "Пожарна

НСИ: Средната заплата върви надолу

През първото тримесечие на годината средната брутна заплата у нас е намаляла с 3,9% в сравнение с последните три месеца на миналата година и е достигнала 796 лв.Това показват данни, публикувани от Националния статистически институт (НСИ).

Тони Димитрова: Свинското преяждане е ужасно

Най-добрият начин да се преборите с наднорменото тегло не са диетите. Всичко трябва да е с мярка, каза Тони Димитрова в телевизионно интервю.

Съдия не знаел, че бизнесмен е подсъдим за 7,5 млн. евро

Съдия не знае, че бизнесмен е подсъдим за 7 милиона и половина евро по САПАРД. Това стана ясно, след като ВСС разпита съдия Петър Стоянов за вечерята му с Марио Николов, което е недопустимо според етичния кодекс, съобщи bTV.   През септември миналата година Апелативният съд оправда бизнесмена Марио Николов за източване на пари, Съдия не знае, че бизнесмен е подсъдим за 7 милиона и половина евро по САПАРД. Това стана ясно, след като ВСС разпита съдия Петър Стоянов за вечерята му с Марио Николов, което е недопустимо според етичния кодекс, съобщи bTV. През септември миналата година Апелативният съд оправда бизнесмена Марио Николов за източване на пари,

Съдията, вечерял с Марио Николов, смятал, че той е окончателно оправдан


Съдия Петър Стоянов, който в средата на март беше заснет от "Капитал" да вечеря с подсъдимия за източването на САПАРД Марио Николов призна, че двамата се познават от години. Стоянов смятал, че Николов е окончателно оправдан и затова вечерял с него. Това е заявил съдията след заседанието на етичната комисия към ВСС във връзка с образуваното дисциплинарно производство във връзка с вечерята.

Стоянов се появи с адвокат Емануил Йорданов, предаде "Правен свят". Марио Николов пък нарече...

Паметникът на незнайния воин скара военното министерство и Столичната община

Военното министерство и Столична община си размениха взаимни обвинения в сряда заради стопанисването на Паметника на незнайния воин в София. Първо министърът на отбраната Ангел Найденов, цитиран от БГНЕС, обвини общината, че не полага грижи за монумента, а общината отговори, че министърът е дезинформиран. "В момента той е собственост на Столична община, която не полага грижи за него. Готов съм да домакинствам на дискусия за вида на монумента и облагородяването на района около него", каза Ангел Найденов в Кърджали. Зам.-кметът на Столична община Тодор Чобанов съобщи, че Паметникът на незнайния воин попада под действието на Закона за военните паметници и няма как да е собственост на общината. "Въпреки това от дълги години се грижим системно за него, както и за други военни паметници, по вътрешно убеждение с чест и достойнство", каза Чобанов пред Mediapool. Toй съобщи, че месечно разходите за газа, поддържащ постоянния огън, и персонала, който се занимава с паметника, са 4500 лева. През 2012 година е бил направен ремонт за над 40 000 лева. "Няма как да бъдем определени като недобри стопани, защото сме изпълнили съвестно всички свои задължения, които впрочем по закон са задължение на министъра на отбраната", каза Чобанов. По думите му има и други подобни случаи. След серия контакти с МО и досега общината не е получила ясен отговор дали ведомството ще се погрижи за Арката на парашутиста на Централни гробища.  "След като чакахме близо две години за отговор, разпоредих да започне ремонт за наша сметката, защото не можем да чакаме арката да падне", каза Чобанов.

Производствените цени в САЩ със силен ръст през април

Данните са потенциален сигнал, че инфлацията започва да пълзи нагоре на фона на притесненията на Фед


Виктория Петрова шокира с неочаквана новина!

 Красивата новинарка по bTV Виктория Петрова шокира всички в телевизията и най-вече ръководството с неочаквана новина. Водещата и партньорка на Юксел Кадриев заяви, че напуска работа за най-малко един месец. Лошото обаче е, че свари неподготвени шефовете си, които си блъскат главите с кого да я заменят.

Виктория Петрова била категорична, че й се полага дълъг отпуск и смята да си го вземе в началото на лятото. Това, от което шефовете и колегите й изумели още повече, бил фактът, че Виктория Петрова не смята да замине на почивка, а да влезе в болница.
Водещата, която е на път да чукне 36 години съвсем скоро, е решила да се подложи на пластична операция, за да скрие белезите от напредващите й годинки. Виктория Петрова напоследък карала гримьорите на телевизията да й слагат все повече грим, но и той не успявал да прикрие сенките и торбичките под очите й, подпухналите клепачи и множеството бръчки, които вече ясно личат по лицето на иначе красивата новинарка.

Затова Виктория Петрова провела няколко разговора с приятелки, от които се осведомила за най-престижните клиники по пластична хирургия в столицата и вече планирала интервенциите си. Кой ще я замества на екран, докато тя се възстановява от операциите обаче, никой не знае.

Виктория Петрова и пет пари не давала. Тя дори се радвала на затруднението на ръководството и шефовете на новините, защото по този начин според нея те щели да осъзнаят колко е незаменима, пише столичен вестник.

Молбата за отпуск на красивата Виктория Петрова вече е подадена, а в телевизията имат на разположение по-малко от месец и половина, за да й осигурят достоен заместник. Най-бесен от това бил самият Юксел Кадриев, който недоволствал, че отново ще му се наложи да се сработва с непознат човек и че рейтингът на новините може значително да спадне от този факт.

източник: kliuki.bg

Шефове и ръководители пасивни в интимната сфера

Доходите са пряко свързани със сексуалния живот, сочи проучване


Пчелни кошери тормозят жители на Ярджиловци

Пчели тормозят жители на село Ярджиловци, оплака се кметът на селото Григор Христов на срещата на селските кметове в общината.

Хората, които живеят в съседство от пчелините са с епикризи от лекари и удостоверение, че са алергични към тях. Пчелните кошери са общо 42 и са монтирани в разстояние 660...

Продължава

ЕВН ще обжалва в съда "вуду доклада" на ДКЕВР

Като "непрофесионален, хоатичен, преднамерен" и дори "вуду" бе определен от ЕВН докладът на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), който констатира стотици нарушения, извършени не само от електроразпределителното дружество, обслужващо Югоизточна България, но и от другите двама мрежови оператори ЧЕЗ и "Енерго-Про". Регионалният мениджър на австрийското дружество Йорг Золфелнер заяви на пресконференция в сряда, малко след изявленията на ДКЕВР, че компанията ще обжалва пред Върховния административен съд глобите, които се очаква регулаторът да наложи в края на юни. Според заканите на шефа на ДКЕВР Боян Боев санкциите ще са минимум 50 млн. лв. за трите ЕРП-та.   Според Золфелнер е необяснимо как множеството данъчни проверки, инспекции на Агенцията "Държавна финансова инспекция" (АДФИ) и други контролни органи не са установили през годините посочените от регулатора нарушения, а сега за 4 месеца ДКЕВР е излязла с "непрофесионален, хаотичен и преднамерен" одит.   "Търсени са единични грешки, които са извадени от контекста", заяви той.   От ЕВН повториха на няколко пъти, че проверките на комисията са правени основно по подадени от потребители жалби и при това положение е нормално да се цитира такъв голям процент нарушения. Шефът на ДКЕВР обаче заяви преди това, че проверките не са правени предимно по жалби, а на "извадков" принцип, без да обясни по какъв критерий.   Гочо Чемширов от ръководството на ЕВН посочи, че са манипулативни констатациите на ДКЕВР за укриване на технологични загуби, с които дружествата си спестили за пет години 818 млн. лв. и ги насочили за административни, консултантски и мениджърски разходи. Чемширов обясни, че компанията е длъжна и подава на всеки три месеца в ДКЕВР данни за технологичните си загуби, а обявените от комисията икономии са инвестирани в мрежата, което е видно и от решенията на регулатора за определяне на цените на тока. Оперативните разходи на ЕВН за 2014 г. са 101 млн. лв., докато в миналото те са били доста повече, обясни Золфелнер и определи констатациите на ДКЕВР за надвишените признати разходи от ДКЕВР като "регулаторно вуду".   "Не е налице сума, която държавата трябва да получи от спестените технологични загуби, и това е видно от счетоводните ни документи", заяви Чемширов. Той обвини ДКЕВР, че некоректно представя оперативните разходи като административни и в нито едно от своите решение за определяне на разходите на дружеството комисията не е разбивала сумите по пера. "Ако тези пари са отишли някъде другаде, как ДКЕВР ги е признала в цените от 1 август 2013 г.?", попита Золфелнер.   От ЕВН заявиха, че обявените от енергийния регулатор нарушения за подмяната на електромерите са свързани не с това, че е забавена смяната, а заради липсата на подписи на собствениците на партидата. Обяснение на дружеството бе, че често обитателите на имота са различни от хората, на чието име е партидата. Така при смяната собствениците няма как да бъдат открити и затова констативните протоколи за свалянето на уредите се подписват от наематели или други свидетели на процедурата.   Чемширов обясни още, че те знаят само за съставени четири протокола за отчетени показания на електромерите за повече от законовоустановените 31 дни. Актовете са написани след подадени жалби на абонатите, които обаче от своя страна не били осигурили достъп на инкасаторите до имота за навременното засичане на уредите.   Сходна била ситуацията и с отчетения некачествен ток – отново на адреси на абонати, подавали жалби.   "Ако одитиращите искаха да вникнат в материята или имаха нужната експертиза, те нямаше да правят свободни интерпретации на данните за работата на дружеството и да допускат технически неточности, а щяха да ги отразят обективно и да дадат препоръки за подобряване на работата ни в полза на потребителите", коментира Золфелнер и призова комисията да ревизира одита си.   От ЧЕЗ, която притежава електроразпределителната мрежа в Западна България, бяха доста по-сдържани, вероятно заради лошия си опит в препирните с ДКЕВР, която миналата година бе открила процедура по отнемане на лиценза на ЕРП-то й заради далеч по-малко констатирани нарушения.   В изявление на чешката компания до медиите се посочва, че описаните в доклада на ДКЕВР нарушения "са отстраними и се дължат на обективни причини – натиск за минимални разходи и намаляващ финансов ресурс на дружеството в резултат на неблагоприятни за "ЧЕЗ Разпределение България" ценови и други решения на ДКЕВР, постоянни кражби и посегателства над съоръжения".   "Нашите очаквания са, че ще установим ползотворен и работещ диалог с ДКЕВР и институциите за постигане на необходимите резултати и най-важното - за стабилизиране на енергетиката", пише в съобщението на ЧЕЗ и припомня, че през последните три години, след одитите от 2010 година, са предприети действия, целящи адаптиране към препоръките на ДКЕВР и със средата и обществените очаквания.   ЧЕЗ посочва още, че електроразпределителното й дружество е листвано на Българската фондова борса и всички негативни действия от страна на ДКЕВР и институциите могат да доведат до загуби за акционерите, част от които са български пенсионни фондове и частни инвеститори.   "След като внимателно се запознаем с доклада на ДКЕВР, ще изразим становище по направените констатации и препоръки и ще предприемем действия за гарантиране на интересите на нашите клиенти и акционери. Очакваме провеждането на открит и професионален диалог с ДКЕВР", допълва се още в изявлението на Стефан Апостолов, изпълнителен директор на "ЧЕЗ Разпределение България".

Прокопиев пред OFFNews: Единственият скандал е проникването в чужда поща

Единственият истински скандал, който виждам, е проникването в чужда електронна поща. Този, който го е направил, е извършил престъпление. Това е скандалното и недопустимото. Както се вижда и от съдържанието на публикувания и-мейл, в него няма нищо лично, обидно или скандално. Това коментира пред OFFNews.bg издателят Иво Прокопиев по повод публикувания от сайта Blitz.bg имейл до главните редактори и други ръководни кадри на изданията на "Икономедиа". Напълно нормално е по значими теми да се водят подобни вътрешни обсъждания. Подчертавам, това е само част от по-голяма вътрешна дискусия. Във всяка медиа се води такъв обмен на мнения и факти, каза Прокопиев. Споделил съм личното си мнение какво мисля за показната акция с отнемането на лицензите на ЕРП преди изборите - че това ще доведе до хаос в икономиката и разходи за данъкоплатците и стоя зад него. Истеричната политическа реакция показва всъщност, че не журналистите в "Капитал" и "Дневник", а управляващите политици има от какво да се притесняват, коментира още Иво Прокопиев.

Започват масови проверки на училищните лавки

София /КРОСС/ Масови проверки на училищните столове и лавки започват от Столичната община. Поводът е съмненията на родители за наличието на амфетамини в спрей, продаван в софийско училище. Една от майките дала за медицински анализ течност, за която твърди, че от същия спрей и в "Пирогов" отчели наличие на дрога. Здравните инспектори са били сезирани за случая още в края на миналата седмица, но при проверката, която са направили в софийското училище, не са намерили наличности от течността, за която родители се съмняват, че има наличие на амфетамин. Въпреки това според етикета на въпросния спрей става ясно, че в него има вещества, които са забранени за разпространение сред децата. Ден по-късно все още не е изяснено защо и как мистериозният розов спрей е бил разпространен в училището и какво точно е било съдържанието му. Още сред първите съставки на опаковката се забелязват забранени оцветители и аспартам. При проверката си в края на миналата седмица обаче и здравните експерти, и инспекторите по храните не открили и следа от въпросните спрейове."Те са доставени от фирма, която не е регистрирана по Закона за храните. Има налични документи, които не са достатъчни, за да докажат безопасността на тази храна", обясни пред Нова телевизия д-р Галя Викьова.От Агенцията по храните са иззели всички налични опаковки от доставчика на спрея

Грузия и Молдова ще подпишат споразумения за асоцииране с ЕС в края на юни


Председателят на Европейския съюз Херман ван Ромпой заяви днес по време на посещение в Тбилиси, че Грузия ще се присъедини към Молдова при подписването на споразумение за по-близки политически и търговски връзки с общността на 27 юни, предаде агенция "Франс прес".

Този ход може още повече да повиши напрежението между ЕС и Русия, която се тревожи от действията на общността за сближаване с бивши съветски републики, коментира агенцията.

"Като избира този път, Грузия показва...

Еврокомисията проверява строежа на магистрали у нас

Европейската комисия прави проверка на качеството на магистралите и пътищата у нас, съобщи вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова пред Mediapool. По думите й се прави така нареченият одит на операциите, като на извадков принцип са подбрани обектите за проверка.

Масови проверки на лавките и столовете в училищата заради спрея с амфетамин

Масови проверки на училищните столове и лавки започват от Столичната община. Поводът е съмненията на родители за наличието на амфетамини в спрей, продаван в софийско училище. Една от майките дала за медицински анализ течност, за която твърди, че от същия спрей и в "Пирогов” отчели наличие на дрога.
Здравните инспектори са били сезирани за случая Масови проверки на училищните столове и лавки започват от Столичната община. Поводът е съмненията на родители за наличието на амфетамини в спрей, продаван в софийско училище. Една от майките дала за медицински анализ течност, за която твърди, че от същия спрей и в "Пирогов” отчели наличие на дрога. Здравните инспектори са били сезирани за случая

Намаляваща тенденция на индексите на БФБ

Тенденцията на индексите на Българската фондова борса за днес (14 май) е намаляваща. Това показват данните след приключването на борсовата търговия...

При една президентска република парламентът щеше да е разпуснат, смята Първанов


Един солиден президент, който има подкрепата на народа, ще разпусне парламента без да се колебае, така президентът (2000-2012 г.) Георги Първанов описа по Би Ти Ви какво би се случило в държавата, ако бяхме президентска република. Той посочи, че правителството е слабо не заради слабите министри, а заради слабия парламентарен тил.

"Парламентът има рейтинг 8%, месеци наред. Имаме криза на институциите, но най-много страда парламентът и парламентаризмът, затова съм за дебат за...

Буря повали дърво върху автомобил в Пловдив

Силна буря се разрази над Пловдив, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Сашо Диков замества Росен Петров?

Сашо Диков е получил предложение да заеме мястото на Росен Петров в bTV. Поканата към него обаче е да направи свое предаване. То трябва да се излъчва в неделя в часа на „Нека говорят&rdq...

Тимошенко иска нови санкции срещу Русия

Кандидатът за президент на Украйна Юлия Тимошенко предложи по време на обшоукраинската кръгла маса да бъдат помолена международната общност за нови санкции срещу Русия, предаде ИТАР-ТАСС. „...

Русия напуска Международната космическа станция

Русия възнамерява да напусне Международната космическа станция и да забрани на САЩ да използва ракетни двигатели за военни цели, пише Le Figaro. МКС до момента се отнасяше към тези области на руско-а...

БСП сложи предизборна спирачка на законите на ББЦ

БСП предизборно стопира законопроектите на „България без цензура“, за да не губи своите избиратели.

Масови проверки на лавките в училищата заради спрея с амфетамин

Масови проверки на училищните столове и лавки започват от Столичната община. Поводът е съмненията на родители за наличието на амфетамини в спрей, продаван в софийско училище. Една от майките дала за медицински анализ течност, за която твърди, че от същия спрей и в Масови проверки на училищните столове и лавки започват от Столичната община. Поводът е съмненията на родители за наличието на амфетамини в спрей, продаван в софийско училище. Една от майките дала за медицински анализ течност, за която твърди, че от същия спрей и в "Пирогов” отчели наличие на дрога. Здравните инспектори са били сезирани за случая

Сърбия, Босна, Хърватия и Румъния се готвят за наводнения

В редица райони на Сърбия, Босна и Херцеговина и Хърватия е обявено извънредно положение заради наводненията, причинени от проливните дъждове, предаде ИТАР-ТАСС.   В застрашените райони в Сърбия са изпратени спасителни отряди, а в южната част на страната им помагат и специалисти от Руско-сръбския хуманитарен център в Ниш, съобщи ръководителят на службата за извънредни ситуации Предраг Марич. Според синоптичните прогнози проливни дъждове ще продължат да валят още най-малко два дни и през този период се очаква количеството валежи да достигне средната норма за целия месец. Марич призова спасителните служби през следващите 48 часа да бъдат в състояние на пълна готовност. Засега не се налага евакуация на населението.   Поройни дъждове предизвикаха наводнения и в Босна и Херцеговина. В столицата Сараево много къщи са наводнени, а в центъра на града са се появили и свлачища, а жителите на няколко къщи са евакуирани. Голяма част от кантон Сараево е останала без ток, след като трафостанциите са били наводнени. На места положението се усложнява и от прекъсвания във водоснабдяването.   Придошли са реките Босна, Добриня и Миляцка. Движението по пътищата е затруднено заради множеството свлачища. Наводнения има и в района на град Тузла в североизточната част на страната.   В планинските райони на страната вали сняг и на места снежната покривка е достигнала 30 сантиметра.   В Хърватия обилните валежи от дъжд и град тази сутрин оставиха без ток цялата източна област Славония и Бараня. Хърватските медии съобщиха, че валежите са достигнали 67 литра на квадратен метър. По високите планински върхове вали сняг и температурата е паднала до минус 1,1 градуса, а в крайбрежната област Далмация духа ураганен вятър.   Сняг е валял тази сутрин и в планинския курорт Жабляк в Черна гора.   Над 12 000 служители на вътрешното министерство на Румъния - полицаи, пожарникари, жандармеристи и гранични полицаи, са готови да се намесят в контекста на предупрежденията на метеоролозите и хидролозите за обилните валежи, каза вътрешният министър Габриел Опря, цитиран от агенция Аджерпрес.   Приоритет на служителите на ведомството е спасяването на човешки живот и още от вчера има активни оперативни групи, посочи министърът и допълни, че на разположение са и 2500 транспортни средства.   На ниво вътрешно министерство денонощно работи оперативен команден център, който е в постоянна връзка със структурите по места в отделните окръзи.   "Засега в окръзите, където вали, няма наводнени жилища и стопанства, не са затворени участъци от национални или окръжни пътища, а движението в районите, където вали проливен дъжд, се извършва с ниска скорост", посочи Опря.

Сирийски депутат доволен от оттеглянето на Брахими

/КРОСС/ Депутатът от сирийския парламент и високопоставен член на управляващата партия "Баас" Файез Саех одобри решението на специалния представител на ООН и Арабската лига за Сирия Лахдар Брахими да се оттегли от поста си. По думите му Брахими е бил предубеден и се е намесвал във вътрешните дела на страната. "Когато международният посредник медиатор, такъв като Брахими, се намесва в делата на сирийския народ, означава, че е преминал на друга страна", каза Саех, цитиран от АП. Припомняме, че във вторник генералният секретар на ООН Бан Ки-мун прие оставката на специалния представител на ООН и Арабската лига за Сирия Брахими. Към момента все още не е ясно кой ще заеме мястото му след 31 май.

Агне с подобно на човешко лице се роди в Турция

Агне, чиято глава наподобява човешко лице, се роди мъртво в Турция. Видеото със странната твар стана хит в интернет, съобщава британският "Мирър". На главата на агнето се виждат напълно оформени устни, малък нос и изразена брадичка. Удивените ветеринари в село близо до Измир държат лицето на съществото към камерата.

В Турция се роди агне с подобно на човешко лице (видео)

Агне, чиято глава наподобява човешко лице, се роди мъртво в Турция. Видеото със странната твар стана хит в интернет, съобщава британският "Мирър". На главата на агнето се виждат напълно оформени устни, малък нос и изразена брадичка. Удивените ветеринари в село близо до Измир държат лицето на съществото към камерата.

Цитат на деня: Не може от Москва да ни пишат българското законодателство


Не мога да коментирам конкретните факти. Във всеки случай, ако това е така, то е недопустимо. Наистина не може от Москва да ни пишат българската позиция и българското законодателство. Така, както не може, както направи и министър Стойнев – на енергетиката, не може да предостави суверенното си право да преговаря с Москва за "Южен поток" на Брюксел, на комисаря по енергетиката господин Йотигнер.

Ние трябваше да си водим тези преговори от позицията на българския национален интерес. А...

За да спаси "Южен поток", Русия се съгласила OMV да си доставя собствен газ по тръбата

В стремежа си да спаси проекта "Южен поток", "Газпром" се е съгласил австрийската компания"О Ем Ви" ( OMV) да си доставя собствен газ по бъдещия тръбопровод, предаде Ройтерс, като позова на източници, участващи в преговорите между двете компании. Това е първият път, когато руският газов монополист позволява на друга компания да използва неговата магистрала.    След анексирането на Крим Европейският съюз фактически замрази "Южен поток", без да разреши на "Газпром" да използва еднолично бъдещата тръба, което е в нарушение на европейските правила. Реално във всички подписани междуправителствени споразумения за строежа на тръбата през територията на България, Сърбия, Словения и Унгария, се предвижда "Газпром" да е единственият оператор, макар България да твърди, че се е разбрала с руската компания, че ще осигури достъп и до трети страни за българския участък от трасето.   Австрийската компания OMV и "Газпром" подписаха на 29 април меморандум, според който газопроводът "Южен поток" ще достигне и до Австрия и хранилището Баумгартен, каквито бяха и първоначалните намерения на Русия.   OMV планира да използва "Южен поток" за доставки на газ от румънското черноморско находище "Домино 1", което разработва съвместно с американската "ЕксънМобил" (ExxonMobil) и в което са установени значителни запаси на природен газ. "OMV иска да получи достъп до "Южен поток" за доставки на собствен газ от Черно море в Европа, а "Южен поток" е необходимо да предостави достъп на трети страни, за да съотвества на правилата на ЕС", е заявил в сряда пред Ройтерс съветник, който работи и с двете компании.   Капацитетът на "Южен поток" няма да е запълнен, а доколкото обемът на доставките на OMV от Черно море ще са малко повече от 10% от пропускателната способност на газопровода, в него ще има достатъчно място за газа на OMV. Това не е голяма цена за "Газпром", за да спаси най-важния си и скъп инфраструктурен проект, е добавил източникът.   OMV планира към 2020 г. да добива от "Домино 1" достатъчно газ, за да удовлетвори 70 процента от годишните потребности на Австрия и доставката на горивото по "Южен поток" би било най-евтиният и достъпен вариант.

Росен Марков дарява на Варна Алея на славата

Популярният с нестандартните си идеи варненски зевзек Росен Марков е готов да дари морската столица с Алея на славата. Всъщност става въпрос за символи, които понастоящем обогатяват село Климентово, считано за единственото българско село с национален трибагреник във всяка къща и в което Марков има имот.

Руски генерал: Да гледаме с хумор US снимките на руски сили

"Може да са миналогодишни, може да са от далечния изток"


Смерч отнесе покривите на четири къщи в Чепинци

/КРОСС/ Смерч отнесе покривите на четири къщи в Чепинци, съобщиха от Столичната община. Кметът на София Йорданка Фандъкова е на мястото на инцидента.По-малки щети са нанесени и на други сгради. Екип на пожарната отстранява опасни дървета, които бурята е изкоренила или скършила на две.Общински екипи ще помогнат с материали на пострадалите семейства, за да може временно домовете им да бъдат покрити. Утре общински служители ще помогнат на засегнатите да попълнят документи с искане за покриване на щетите до Междуведомствената комисия.

Първанов: Не вярвам Москва да пише законите ни. Борисов работи против „Белене” и "Южен поток"


Георги Първанов винаги е подозирал, че Бойко Борисов работи против „Белене” и против Георги Първанов винаги е подозирал, че Бойко Борисов работи против „Белене” и против "Южен поток", защото резултатът е негативен. Това заяви самият лидер на АБВ пред bTV. „Управлението на ГЕРБ фактически не придвижи на стъпка дори и двата енергийни проекта, третия го запуши окончателно. Така че моята критика ще бъде винаги тежка към това

Първанов: Не вярвам Москва да ни пише законодателството. Борисов работи против „Белене” и "Южен поток"

Георги Първанов винаги е подозирал, че Бойко Борисов работи против „Белене” и против "Южен поток", защото резултатът е негативен. Това заяви самият лидер на АБВ пред bTV.
„Управлението на ГЕРБ фактически не придвижи на стъпка дори и двата енергийни проекта, третия го запуши окончателно. Така че моята критика ще бъде винаги тежка към това Георги Първанов винаги е подозирал, че Бойко Борисов работи против „Белене” и против "Южен поток", защото резултатът е негативен. Това заяви самият лидер на АБВ пред bTV. „Управлението на ГЕРБ фактически не придвижи на стъпка дори и двата енергийни проекта, третия го запуши окончателно. Така че моята критика ще бъде винаги тежка към това

Издирват крадци във Варна по записи от охранителни камери

Собственик на магазин издирва двама крадци, които са измамили и обрали касиерката на обекта. Задигнали са 200 лева, пише "Варна утре".
Във Фейсбук е публикувана снимка на мъжете, направена от охранителните камери в обекта. Според информация от потърпевшите, двамата са извършили и други обири на магазини, намиращи се на ул."Брегалница" и ул. Собственик на магазин издирва двама крадци, които са измамили и обрали касиерката на обекта. Задигнали са 200 лева, пише "Варна утре". Във Фейсбук е публикувана снимка на мъжете, направена от охранителните камери в обекта. Според информация от потърпевшите, двамата са извършили и други обири на магазини, намиращи се на ул."Брегалница" и ул.

Над един милиард лева са били разпределени от ОП "Развитие на човешките ресурси"

Около 1 442 млн. лв. са били разплатени по проектите към Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” в плановия период 2007 – 2013 година....

Издирват крадци във Варна по записи от камери

Собственик на магазин издирва двама крадци, които са измамили и обрали касиерката на обекта. Задигнали са 200 лева, пише Собственик на магазин издирва двама крадци, които са измамили и обрали касиерката на обекта. Задигнали са 200 лева, пише "Варна утре". Във Фейсбук е публикувана снимка на мъжете, направена от охранителните камери в обекта. Според информация от потърпевшите, двамата са извършили и други обири на магазини, намиращи се на ул."Брегалница" и ул.

Сергей Станишев ще посети Плевен

/КРОСС/ На 15 май председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев ще посети област Плевен. От 12 ч. той ще проведе среща с обществеността в Червен бряг, в читалище „Светлина". От 13.30 ч. той ще посети предприятие „Боряна" в Индустриалната зона. В 15 ч. Сергей Станишев ще подпише Манифеста на ПЕС пред хотел „Ростов", където ще присъстват и португалски активисти. От 15.45 ч. е предвидена пресконференция с журналисти в Конферентна зала на хотел „Ростов". В 17.30 ч. лидерът на социалистите ще се срещне с обществеността в Зала „Плевен", пл. „Възраждане" 1.

Над един милиард лева са били разпределени от ОП "Развитие на човешките ресурси

Около 1 442 млн. лв. са били разплатени по проектите към Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” в плановия период 2007 – 2013 година....

Драгичево закъсва за вода, черпи воден ресурс от Кладница

Водата е най-големият проблем на село Драгичево, стана ясно от днешната кметска среща в общината. Водата на селото  в момента се черпи от съседното село Кладница, съобщи кметът на Драгичево Тодор Тодоров.

Друг проблем е осветлението в селото. За три...

Продължава

Кои български звезди очакват наследници тази есен?

Цяла плеяда известни личности от шоубизнеса ще станат родители

С краден ток отглеждали канабис в Железница

Нарколаборатория за производство на канабис е била открита в с. Железница. "Фермерът" крадял ток, за да отглежда канабиса.

Бай Косьо Кисимов откри таланта на драматурга адаш

На 16 април през 1897 г. във Велико Търново се ражда една от най-ярките звезди на българския театрален небосклон: Константин Кисимов.
От самодейната сцена само на 25-годишна възраст Кисимов стъпва в лоното на Народния театър и в продължение на четири десетилетия сътворява вълнуващата биография на артиста, който изиграва по запомнящ се начин малки На 16 април през 1897 г. във Велико Търново се ражда една от най-ярките звезди на българския театрален небосклон: Константин Кисимов. От самодейната сцена само на 25-годишна възраст Кисимов стъпва в лоното на Народния театър и в продължение на четири десетилетия сътворява вълнуващата биография на артиста, който изиграва по запомнящ се начин малки

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване