Мицански с 3 гола в контроли, игра в помощ на глухи

Илиян Мицански се завърна на терена с 3 гола в 2 контроли, след като над два месеца се възстановява от контузия.

Българският нападател рита 30 мин за Илиян Мицански се завърна на терена с 3 гола в 2 контроли, след като над два месеца се възстановява от контузия. Българският нападател рита 30 мин за "Карлсруе" в първата следсезонна проверка. Втородивизионният германски тим разби с 13:1 аматьорския "Алемания" (Бруххаузен). Мицански се появи на терена през втората половина и отбеляза за 9:1

Волейболистите победиха Иран с 3:2 в първата контрола


Националеният отбор по волейбол победи Иран с 3:2 (25:23, 25:19, 21:25, 21:25, 15:11) в първия от трите приятелски мачове между двата състава.

Неофициалната контролна среща бе играна при закрити врати в Двореца на културата и спорта във Варна.

Българите спечелиха първите два гейма, но съперникът изравни резултата. В тайбрека възпитаниците на Камило Плачи победиха с 15:11 и се поздравиха с успеха.

В събота от 17.30 часа България и Иран ще изиграят официалната си...

Майката на Петко от Лясковец се размина с психиатрията

Майката на стрелеца от Лясковец Петко Петков, който на 14 март уби командос, окончателно се размина с психиатрията. В петък окръжният съд във Велико Търново потвърди решението на магистратите от първата инстанция в Горна Оряховица. На 28 април те се произнесоха, че 76-годишната Стефанка Савова няма да бъде освидетелствана.
“Подкрепям мотивите... Майката на стрелеца от Лясковец Петко Петков, който на 14 март уби командос, окончателно се размина с психиатрията. В петък окръжният съд във Велико Търново потвърди решението на магистратите от първата инстанция в Горна Оряховица. На 28 април те се произнесоха, че 76-годишната Стефанка Савова няма да бъде освидетелствана. “Подкрепям мотивите...

Внучката на Златю Бояджиев: Вземам картините на дядо, вкарайте ме в затвора!

След 30-годишна битка наследниците на Златю Бояджиев спечелиха дело за 5 негови платна, но не успяха да ги вземат от градската художествена галерия в Пловдив. Напрежението ескалира, когато, изнервени до краен предел от откази и пречки, внуците посегнаха да свалят “Обяд на моето семейство” и да си я вземат. След 30-годишна битка наследниците на Златю Бояджиев спечелиха дело за 5 негови платна, но не успяха да ги вземат от градската художествена галерия в Пловдив. Напрежението ескалира, когато, изнервени до краен предел от откази и пречки, внуците посегнаха да свалят “Обяд на моето семейство” и да си я вземат.

Пламен Орешарски: Решенията за "Южен поток" ще бъдат съобразени с Брюксел


Като проява на лош вкус определи днес Пламен Орешарски внесеното от ГЕРБ искане за пореден вот на недоверие към кабинета. "В заключителната част на кампанията за избор на Европейски парламент, да се внася чисто вътрешнополитически дебат... Мисля, че за една седмица енергетиката нито ще стане по-лоша нито по-добра, така че нищо не би могло да стане", каза Орешарски.

Що се отнася за мотивите за вота, той каза, че те много му наподобявали всички критични анализи, с които се запознавал в...

Подпалиха култови кръчми в Созопол

Две култови кръчми в Созопол бяха унищожени в един ден с умишлени палежи. 
Популярно заведение на плажа Харманите напълно изгоря. То е на Костадин Тумпалов (35 г.) - син на известния в региона бизнесмен Георги Тумпалов, чието име нашумя покрай построения от него атрактивен замък в село Равадиново.
Според местни хора заведението било подпалено... Две култови кръчми в Созопол бяха унищожени в един ден с умишлени палежи. Популярно заведение на плажа Харманите напълно изгоря. То е на Костадин Тумпалов (35 г.) - син на известния в региона бизнесмен Георги Тумпалов, чието име нашумя покрай построения от него атрактивен замък в село Равадиново. Според местни хора заведението било подпалено...

Парижката сватба на Кардашян и Уест пропадна

/КРОСС/ Парижката сватба на Ким Кардашян и рапъра Кание Уест, подробности около която се обсъждат в продължение на няколко месеца, няма да се състои. Не, това не означава, че двойката се е отказала да узакони връзката си. Просто в последния момент е решила да смени парижката романтика с горещото слънце на Тоскана. В Париж ще се проведе само предпразничния обяд, на който булката и младоженеца са поканили звездните си гости . От там частни самолети ще извозят всички гости до Флоренция, където ще се проведе и самата церемония. Точният й сценарий обаче остава тайна дори и за близките на младоженците. Единственото, което е ясно и остава непроменено, е датата на тържеството - 24 май. Макар че и това не е сигурно, защото от госпожица Кардашян може да се очаква всичко.

Парижката сватба на Кардашян и Уест пропадна

/КРОСС/ Парижката сватба на Ким Кардашян и рапъра Кание Уест, подробности около която се обсъждат в продължение на няколко месеца, няма да се състои. Не, това не означава, че двойката се е отказала да узакони връзката си. Просто в последния момент е решила да смени парижката романтика с горещото слънце на Тоскана. В Париж ще се проведе само предпразничния обяд, на който булката и младоженеца са поканили звездните си гости . От там с частни самолети ще извозят всички гости до Флоренция, където ще се проведе и самата церемония.Точният сценарий на церемонията е тайна дори и за близките на младоженците. Единственото, което е ясно и остава непроменено, е датата на тържеството - 24 май. Макар че и това не е сигурно, защото от госпожица Кардашян може да се очаква всичко.

Ексклузивно! Левски в "черния списък" на УЕФА нарушаване на финансовия феърплей

100-годишният юбилей на Левски се превръща в истински кошмар. Освен, че сините са кръгла нула на терена, преди минути от УЕФА долетя нов удар по "синия" клуб. Actualno.com научи, че "си...

Майчинството намаля с 4 лв., вместо да се увеличи с 12 лв.

С 4 лв. е намалял размерът на обезщетенията за майчинство през първото тримесечие на тази година спрямо същия период на 2013 г. Това показват предварителните данни от отчета на НОИ за първото тримесечие на 2014 година.
Средното обезщетение за майчинство през 2014 г. е било 361,87 лв., което е с 4 лв. или 1,1% по-малко от миналогодишните 365, 87 лв. С 4 лв. е намалял размерът на обезщетенията за майчинство през първото тримесечие на тази година спрямо същия период на 2013 г. Това показват предварителните данни от отчета на НОИ за първото тримесечие на 2014 година. Средното обезщетение за майчинство през 2014 г. е било 361,87 лв., което е с 4 лв. или 1,1% по-малко от миналогодишните 365, 87 лв.

"България без цензура" Перник организира турнир по футбол на малки вратички

Утре - събота от 11:00 часа "България без цензура" Перник организира турнир по футбол на малки вратички на стадион Металург, съобщиха за "За Перник" от офиса на партията.

В турнира ще вземат участие отбори от структурите на партията и младежката организация от Кюстендил, Радомир и Перник.

Заповядайте.

Орешарски: Ще се съобразим с ЕК за поправката Южен поток

В момента има обсъждане между първо и второ четене на въпросната поправка, заяви премиерът

Софиянци живеят най-дълго, врачани - най-кратко

Столичаните са най-дълголетни в България - преживяват средно 76 години, сочат данни на Националния статистически институт (НСИ), публикувани днес. Най-кратък е земният път на врачаните - едва 72,3 години.

Данните показват, че най-възрастни умират хората от градовете с качествена медицинска помощ - София, Пловдив и Варна.

Столичаните са най-дълголетни в България - преживяват средно 76 години, сочат данни на Националния статистически институт (НСИ), публикувани днес. Най-кратък е земният път на врачаните - едва 72,3 години. Данните показват, че най-възрастни умират хората от градовете с качествена медицинска помощ - София, Пловдив и Варна.

Орешарски: Вот на недоверие сега е проява на лош вкус

Вносителите на мотивите за вота за недоверие са използвали стари анализи, смята премиерът

За ББЦ евровотът е врата към предсрочни избори

За "България без цензура" европейските избори, освен да излъчат качествени евродепутати, трябва да послужат като врата за предсрочни парламентарни избори веднага след това, каза лидерът на ББЦ Николай Бареков в предизборен дебат в "Панорама" по БНТ.

Мишел и Барак Обама имат 7,15 млн. долара

Президентът на САЩ Барак Обама и съпругата му Мишел разполагат със 7,15 милиона долара според данните от годишните им данъчни декларации. Двамата обявиха финансовото си състояние за 2013 г.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Данъчната декларация на президентското семейство не се е променила Президентът на САЩ Барак Обама и съпругата му Мишел разполагат със 7,15 милиона долара според данните от годишните им данъчни декларации. Двамата обявиха финансовото си състояние за 2013 г. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Данъчната декларация на президентското семейство не се е променила

Адвокат подслушван незаконно по дело срещу висш съдия

Бургас /КРОСС/ Адвокат е бил подслушван незаконно при разследването срещу бившия шеф на Бургаския административен съд Атанас Вълков. Това става ясно от мотивите към присъдата на магистрата, които бяха обявени днес.През ноември м.г. Вълков бе осъден на 3 г. и половина затвор, защото съставил фалшиви документи, включително от името на негови роднини, за да придобие имот край Несебър.Незаконно подслушваният бил Свилен Цонев, който представлявал майката на Вълков. Тя също бе разследвана, защото съдията прехвърлил имота на нейно име.В искането за използване на СРС обаче не било посочено изрично, че Цонев е адвокат.Бръмбарите били прикачени към телефона на защитника веднага след като Вълков се свързал с него в началото на 2011 г. Той поискал от адвоката да представлява майка му при водене на преговорите за продажба на имота.Цонев обаче нямал никаква представа от схемата по незаконно придобиване на земите.Проблемът бил, че той е подслушван единствено с мотива, че представлява Руска Вълкова по сделката. В искането за СРС няма доказателства или дори твърдения, че е заподозрян в извършване на престъпление или че е знаел за аферата, пише в мотивите, пише "24 часа".

БЕХ: И "Газпром" предложи промени в енергийния закон

Българският енергиен холдинг (БЕХ) е изпратил в икономическото министерство през декември 2013 г. предложения за промени в Закона за енергетиката от името на “Южен поток Транспорт”. Това става ясно от отговорите на БЕХ на въпроси на “Труд”.
С писмо до министър Драгомир Стойнев тогавашният директор на БЕХ и настоящ председател на ДКЕВР Боян Боев е Българският енергиен холдинг (БЕХ) е изпратил в икономическото министерство през декември 2013 г. предложения за промени в Закона за енергетиката от името на “Южен поток Транспорт”. Това става ясно от отговорите на БЕХ на въпроси на “Труд”. С писмо до министър Драгомир Стойнев тогавашният директор на БЕХ и настоящ председател на ДКЕВР Боян Боев е

Сърбия и Босна под вода (обзор+снимки)

Hад 6000 души са евакуирани в Сърбия заради потопа, заради който на територията на цялата страна, както и в Босна, е обявено извънредно положение, предадоха Ройтерс и АФП.

Това е най-страшната природна катастрофа, която някога се е случвала на сръбска територия, заяви премиерът Александър Вучич. Хиляди къщи са наводнени, Hад 6000 души са евакуирани в Сърбия заради потопа, заради който на територията на цялата страна, както и в Босна, е обявено извънредно положение, предадоха Ройтерс и АФП. Това е най-страшната природна катастрофа, която някога се е случвала на сръбска територия, заяви премиерът Александър Вучич. Хиляди къщи са наводнени,

Поклонението пред Никола Гюзелев е в понеделник

Поклонението пред световноизвестния български бас Никола Гюзелев ще бъде в понеделник, 19 май, от 9:30 ч. във централното фоайе на Софийската опера и балет. Опелото е от 12 ч. в църквата "Света София", съобщават от Софийската опера и балет. Късно в петък от Министерството на културата съобщиха, че Никола Гюзелев получава посмъртно най–високото отличие на ведомството – наградата „Златен век” огърлие, за изключителни заслуги и принос в развитието на българската култура. Високото отличие ще бъде връчено на вдовицата на прочутия български певец – Анна-Мария Гюзелева, на специална церемония в Министерството на културата във вторник, 20 май 2014 г. Последният дом на забележителния български оперен певец, педагог и общественик, който ни напусна днес на 77-годишна възраст, ще бъде в Алеята на творците на Централните Софийски гробища. Гюзелев е роден през 1936 г. в Павликени. Той бе един от най-изявените представители на съвременното оперно изкуство. Ученик е на световноизвестния педагог професор Христо Бръмбаров. Съчетава основните елементи на българската певческа школа, безупречната техника на италианското белканто и интензитета на славянската емоционалност. Малко познат е фактът, че великият артист и е художник - завършил е и Софийската художествена академия. Гюзелев се превъплъщава в над 70 оперни персонажа, оставили своя отпечатък на повечето от най-прочутите оперни и концертни зали по света.

Кризата изяде бакшиша

София /КРОСС/ В условията на криза, българинът все по-рядко оставя бакшиш. Финансовата стагнация е довела до драстичен спад в размера на сумата, с която казваме "благодаря" за добро обслужване.Ако оставянето на бакшиш у нас няма дългогодишна традиция, то в много държави по света ситуацията е различна. В Съединените щати и Канада например, общоприето е бакшишът да е 15-20 процента от сметката. Той е задължителен в ресторантите и пицариите, защото е част от заплатата на обслужващия персонал.В Испания и Франция бакшишът е 10-15 % от сумата на консумираното. "Льо пурбуар", както го наричат французите, се оставя на масата заедно със сметката.В южната ни съседка Гърция, е прието доволните клиенти да оставят пари за почерпка на персонала в размер на 10 на сто от сметката. Има и страни като Япония, в които оставянето на бакшиш е обидно.В едно от столичните заведения заплатата на персонала зависи от щедростта на клиентите. Салонният управител Теодора Василева обяснява, че то е разделено на райони и всеки сервитьор взема по 100% от бакшиша. „Сам си изкарва парите, ако знае как да ги изкара", посочва тя.Петя, която работи в сферата на ресторантьорството вече 13 години, споделя, че кризата е "изяла" част от сумата, която клиентите оставят.„Бакшишът започна да спада с всяка изминала година. Хората обедняват, предполагам. Идват, хапват и плащат почти до стотинка", посочва тя

Калфин: АБВ съществува, за да посочи националните приоритети и да ги изпълни чрез ЕС

Неспособността на политическите сили да намерят съгласие по национални приоритети, които са над партиите, е големият проблем в България и затова се създаде АБВ. Трябва да видим кои са приоритетите, ...

Над 14 000 квестори пазят зрелостниците на матурите

София /КРОСС/ Остават броени дни до матурите за зрелостниците и изпитите за седмокласниците. На тях ще се явят около 120 хил. ученици, които ще бъдат пазени от над 14 хил. квестори. На 21 май близо 60 хил. зрелостници ще покажат знанията си по български език и литература. Два дни по-късно ще се проведе втората задължителна матура. Във всяка класна стая ще има по двама квестори, които зорко ще следят за коректното провеждане на изпитите.В последния учебен ден на дванайсетокласниците предстоящите матури не са сред любимите им теми. Димо признава, че не е достатъчно подготвен и не изключва варианта да препише: „Защо не, риск печели, риск губи... плащаш си и ти дават готова матура, по 100, 200, 1 000 лева. За 1 000 лева ти дават и двете матури, а ти само се правиш, че пишеш".С помощта на новите технологии продуктовата гама „пищови" се разширява все повече. На пазара могат да бъдат намерени всевъзможни средства за преписване, сред тях са и очила с вграден Bluetooth. Той се намира в рамката. Задейства се с невидим бутон. Нужни са още мобилен телефон, микрослушалка и... външен човек, който да диктува.Квесторите казват, че преписвачите се издават по поведението. Ако ученик бъде заловен да преписва, работата му ще бъде анулирана и ще трябва отново да се явява на матура през август.Ден преди матурите класните стаи ще бъдат запечатани. Резултатите от държавните зрелостни изпити ще станат ясни на 9 юни, съобщи Нова телевизия.

Небалансиран скок и силен вятър изхвърлили сърфиста върху бетон край Сарафово (обзор)

Акция за даряване на кръв за 32-годишния сърфист Красимир Гюров, който пострада лошо при тренировка с кайтсърф край Сарафово в четвъртък следобед, върви в Бургас.
Недобре балансиран скок е най-вероятната причина за тежкия инцидент, смятат колеги на сърфиста. Заради силния вятър някои от тях опитали да го разубедят, но Краси не се отказал.
Акция за даряване на кръв за 32-годишния сърфист Красимир Гюров, който пострада лошо при тренировка с кайтсърф край Сарафово в четвъртък следобед, върви в Бургас. Недобре балансиран скок е най-вероятната причина за тежкия инцидент, смятат колеги на сърфиста. Заради силния вятър някои от тях опитали да го разубедят, но Краси не се отказал.

Бунтовен квартал си извоюва асфалт, осветление и ограда на гробището

След серия от протести и бунтове 6-хилядният сливенски квартал "Речица" успя да си извоюва асфалт за улиците, възстановяване на осветлението, нова ограда за гробищeто и почистване на затлачените канали. Общинският съвет заседава извънредно, за да гласува придобивките. Досега не се е случвало местният парламент да свири сбор само заради проблемите След серия от протести и бунтове 6-хилядният сливенски квартал "Речица" успя да си извоюва асфалт за улиците, възстановяване на осветлението, нова ограда за гробищeто и почистване на затлачените канали. Общинският съвет заседава извънредно, за да гласува придобивките. Досега не се е случвало местният парламент да свири сбор само заради проблемите

Български пожарникари ще помагат на наводнена Сърбия


Двайсет и осем български пожарникари и спасители заминават за Сърбия да помагат за преодоляването на последиците от наводненията там, съобщи МВР.

В групата за помощ са включени 8 пожарни автомобила, мотопомпи и 2 лодки. Пожарникарите са от няколко областни дирекции в страната. Те ще помагат на сръбските си колеги в районите, пострадали от проливните дъждове и лошото време в последните дни.

България е сред първите страни, които са предложили помощ на Сърбия за справяне с...

Радклиф, Уотсън и Гринт се завръщат в света на "Хари Потър"

/КРОСС/ Звездите от „Хари Потър" Даниел Радклиф, Ема Уотсън и Рупърт Гринт отново ще работят заедно. За огромно съжаление на феновете им обаче те не се събират, за да снимат нов филм за приключенията на малкия магьосник, а за създаването на рекламен клип за увеселителен парк в Орландо, който иска да потопи гостите си в сцена от последния филм от поредицата „Хари Потър и даровете на смъртта". Атракционът в Орландо трябва да отвори врати през лятото на тази година.

Две основни хранения на ден лекуват диабета

Две основни хранения на закуска и обяд се оказват по-ефективни в овладяването на диабет от втори тип за сметка на редовното хранене в малки порции. Експерти от Прага твърдят, че изследването поддържа "съществуващите доказателства", че по-големите ястия два пъти дневно са препоръчителни за диабетици.

Батков: "Левски" няма заслуга, желание и качества за Европа

Тодор Батков заклейми директора на ЦСКА Александър Тодоров заради изказването му, че футболният “Левски” трябва да бъде прекръстен с името не на национален герой, а на предател, тъй като подмолно искал да заеме мястото на “червените” в Европа, независимо от четирите загуби във вечното дерби в “А” група. Тодор Батков заклейми директора на ЦСКА Александър Тодоров заради изказването му, че футболният “Левски” трябва да бъде прекръстен с името не на национален герой, а на предател, тъй като подмолно искал да заеме мястото на “червените” в Европа, независимо от четирите загуби във вечното дерби в “А” група.

Новак Джокович е третият полуфиналист в Рим


Световният номер 2 Новак Джокович се класира за полуфиналите на мастърса в Рим.

Сърбинът елиминира петия в схемата Давид Ферер след 7:5,4:6,6:4 за два часа и половина игра, с което записа 20-ата си победа от 25 мача с испанеца.

Джокович имаше нужда от два пробива в първия сет, за да поведе в мача. При спечелването на частта Ферер имаше спор със съдията на стола, което му подейства мотивиращо и той подобри играта си.

Във втория сет испанецът взе подаването на...

Орешарски за вота на недоверие: Проява на лош вкус

Намирам за проява на лош вкус в заключителния етап на предизборната кампания за Европейски парламент да се внася чисто вътрешнополитически дебат. За една седмица енергетиката нито ще стане по- добра, нито по-лоша. Това заяви премиерът Пламен Орешарски пред медиите във Варна за внесения от ГЕРБ днес вот на недоверие.

СДВР издирва 13-годишния Христо Костов

Столичното Шесто РУП издирва по молба на близките малолетния Христо Цветанов Костов, на 13 години, с адрес в София, ж. к.“Овча купел“, съобщиха от пресцентъра на МВР.
 Христо Костов е в неизвестност от 22 часа на 13 май 2014г., като преди изчезването му е бил забелязан в района на жилищния квартал, до блока в който живее. Столичното Шесто РУП издирва по молба на близките малолетния Христо Цветанов Костов, на 13 години, с адрес в София, ж. к.“Овча купел“, съобщиха от пресцентъра на МВР. Христо Костов е в неизвестност от 22 часа на 13 май 2014г., като преди изчезването му е бил забелязан в района на жилищния квартал, до блока в който живее.

Шоколадовото мляко полезно след фитнес

Колкото е важна самата физическа активност, толкова голямо значение има и с какво ще освежите тялото си след тренировка. Звучи невероятно, но шоколадовото мляко е идеално за след тренировка.

СДВР издирва 13-годишния Христо Костов

Столичното Шесто РУП издирва по молба на близките малолетния Христо Цветанов Костов, на 13 години, с адрес в София, ж. к.“Овча купел“, съобщиха от пресцентъра на МВР.
 Христо Костов е в неизвестност от 22 часа на 13 май 2014г., като преди изчезването му е бил забелязан в района на жилищния квартал, до блока в който живее. Столичното Шесто РУП издирва по молба на близките малолетния Христо Цветанов Костов, на 13 години, с адрес в София, ж. к.“Овча купел“, съобщиха от пресцентъра на МВР. Христо Костов е в неизвестност от 22 часа на 13 май 2014г., като преди изчезването му е бил забелязан в района на жилищния квартал, до блока в който живее.

Най-важните новини от деня, петък, 16 май

80 млн. лева ще бъдат вложени в родното корабоплаване до 2015 г. Инвестиция на стойност близо 80 млн. лева е предвидена да бъде извършена до 2015...

Изнасяме пилоти за Виетнам

Най-голямата виетнамска авиокомпания иска да наеме български пилоти. Това съобщи вчера министърът на транспорта Данаил Папазов след среща с посланика на Виетнам у нас Ле Дък Лиу във Варна. Освен това има планове у нас да се обучават виетнамски пилоти и специалисти по ръководство на въздушното движение.

40 години на сцена

mena2

ВИГ „Мена” чества юбилейната си годишнина на сцената на читалище „Яна Лъскова 1905”

 Какво припомня за сформирането, развитието и успехите  на групата един от нейните учредители Господин Митев:

„Беше през 1974 г. когато четирима младежи решихме да сформираме вокално-инструментална група /ВИГ/ и потърсихме съдействие от Божана Чимбулева, тогава председател на Съвета за култура и нейната заместничка-Веса Харизанова, да закупим за несебърското читалище „Яна Лъскова” музикална апаратура и инструменти. Те се ангажираха, а аз като секретар  читалището изпратих  домакина Димитър Апостолов до Благоевград от където се снабдихме с необходимата музикална техника.

Решихме да назовем  групата „Мена”- на името на основателя на Несебър. Ръководител на групата стана учителят по музика Панайот Катрафилов, който свиреше на йоника. Пламен Кехайов бе бас китарист, Константин Симеонов – барабанист и фронт мен, а аз свирех с ритъм китара.

Бойното кръщение на групата бе на Празника на жената-8 март като изпълненията й бяха посрещнати възторжено от несебърската публика.Последваха и други изяви за утвърждаване на стила й. Имахме участие и с естрадно-сатиричния състав с ръководител Иван Дерменджиев с постановките „Ало,ало” и „Пръски от вълнолома”. Последва турне в съставните селища на общината, концерти на сцените в Бургас, Поморие, Созопол, Карнобат, Айтос. Навсякъде ни приемаха радушно защото заедно с хубавата музика представяхме и интересни сценки.

 

mena1

С усъвършенстването на изпълненията  дойде и признанието, изразяващо се с множество отличия от републиканските фестивали на художествената самодейност. ВИГ се превърна и в своеобразна школа за музиканти.През нея преминаха: Георги Иванов, Панайот Иванов, Михаил Петров, Емил Ранков, Васил Зашев, Златка Радева, Ирина Лашкова, Вяра Цанова, Димитър Станков, Силвия Митева, Женя Кирова, Христина Дерменджиева, Стефка Павлова. С напредването на времето решихме да предадем щафетата на по-младите, ”завещавайки” им името и духа на ВИГ „Мена” със значително по-млад състав: Светлин Карагьозов-ръководител, Румен Керемедчиев, Спас Стрезов и Стефан Христов, а ние се преименувахме на „Старите муцуни”-група, която имам честта да ръководя.

Правейки си равносметка на този вече 40-годишен период през който се музицирали, аз и моите колеги, не без гордост можем да кажем,че започнахме с ентусиазъм, който се оказа устойчив и заразен и за по-младите ни следовници, които достойно продължават започнатото от нас музикално дело.

А на нас не ни остава нищо друго,освен да започнем подготовка за следващия -50 годишен бенефис”.

                                                 Максим МОМЧИЛОВ

Втората "кръгла маса" за уреждане на конфликта в Източна Украйна

/КРОСС/ Втората "кръгла маса" за уреждане на конфликта в Източна Украйна ще се проведе утре в Харков. Това съобщи заместник-председателят на Върховната рада Руслан Кошулински, цитиран от ИТАР-ТАСС.Преговорите ще започнат от 12 часа местно време. Участие ще вземат бившите президенти Леонид Кравчук и Леонид Кучма, премиерът Арсений Яценюк, заместник-председателят на Върховната рада Руслан Кошулински, вицепремиерът Володимир Гройсман, външният министър Андрий Дешчица, вътрешният министър Арсен Аваков, депутати в парламента, представители на местните органи за самоуправление, обществени дейци, както и представители на религиозни организации и на бизнессредите от региона.Първата подобна "кръгла маса" се проведе на 14 май във Върховната рада. Тогава разговорите бяха фокусирани върху ситуацията в Източна Украйна, конституционната реформа, децентрализиране на властта, предприемане на антикорупционни мерки, икономически и хуманитарни политики.

Регулаторът преоткрил нарушения на енергото

Доставчикът на ток в Южна България ЕВН е отчел малка според Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) печалба за периода 2008 - 2013 г. В одитния доклад за дружеството е записано, че то трябвало да има по-висока печалба от официалната, тъй като приходите му са нараснали. Това не се случило, понеже са се увеличили и разходите. През Доставчикът на ток в Южна България ЕВН е отчел малка според Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) печалба за периода 2008 - 2013 г. В одитния доклад за дружеството е записано, че то трябвало да има по-висока печалба от официалната, тъй като приходите му са нараснали. Това не се случило, понеже са се увеличили и разходите. През

Полицията издирва 13-годишния Христо

Столичното Шесто РУП издирва по молба на близките малолетния Христо Цветанов Костов. Момчето е на 13 години, с адрес в София, ж. к.“Овча купел“, съобщиха от пресцентъра на МВР

Местан: Чака ни дълъг път, за да достигнем евростандарта за правата и свободите

“България още не успява да се възползва от стратегическото предимство на членството си в ЕС”, каза лидерът на ДПС Лютви Местан в силистренското село Руйно.
За това били нужни компетентност, обща воля и отдаденост на националните интереси.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, “България още не успява да се възползва от стратегическото предимство на членството си в ЕС”, каза лидерът на ДПС Лютви Местан в силистренското село Руйно. За това били нужни компетентност, обща воля и отдаденост на националните интереси. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Световноизвестният тенор Калуди Калудов участва в „Тоска” във Варна

В най-красивия и цветен месец на годината, на 19 май от 19 часа на сцената на Варненската опера ще се представи една от най-любимите опери за всички времена – “Тоска” от Джакомо Пучини. Ролята на Каварадоси ще изпълни светоноизвестният тенор, Почетният гражданин на Варна Калуди Калудов, съобщиха от операта за Moreto.

Предстоящи събития в страната за утре, 17 май

***София /КРОСС/ От 10.00 ч. до 16.00 часа на „Дондуков"-2 за трета поредна година Администрацията на Президента ще отвори врати за граждани. Гостите на президентската институция ще имат възможност да се запознаят с нейната работа и да разгледат кабинетите и залите, в които държавният глава провежда официалните и работните си срещи. ***Дряново /КРОСС/ Вицепрезидентът Маргарита Попова ще бъде гост на Дряново за участие в тържествата по случай 138 години от Априлската епопея. ***Варна /КРОСС/ Министър-председателят Пламен Орешарски ще бъде на посещение във Варна. От 10:00 часа във Фестивалния и конгресен център ще се проведе заседание на Министерския съвет, след което премиерът Орешарски ще се срещне с кметовете от областта. ***Шумен /КРОСС/ Министърът на отбраната Ангел Найденов ще се срещне с командването на военните формирования от Шуменския гарнизон в района на департамент „Чуждоезиково обучение". ***София /КРОСС/ От 10:00 часа в Руския културно-информационен център, ул. "Шипка" № 34, Координационният съвет на арменските организации в София организира по инициатива на Арменско училищно сдружение "Степаннос Ховагимян" конференция на тема:" Арменският духовен и образователен живот в България"

Продават кървавото жилище на Петко Лудия

Кървавото жилище, в което Петко Петков уби един командос и рани още трима негови колеги, е обявено за продан. Майката на стрелеца Петранка обясни вчера, че не желае повече да стъпва в апартамента и затова го е пуснала за продажба.

Русия и Украйна се споразумяват за газа

„Сдържано оптимистичен съм, че след 10-14 дни ще можем да разрешим нерешените проблеми и по този начин ще предотвратим евентуалните проблеми при...

Сбогом, маестро Гюзелев!

Световната опера осиротя с още един голям глас. Български глас! Гласът на Никола Гюзелев вече ще звучи само от многобройните му записи. Или просто в спомените на всички, поклонили се поне веднъж на живо пред мощния бас. Той умееше и да те накара да настръхнеш, и да те разсмее, и да те разплаче. Защото беше 100-процентов артист. Световната опера осиротя с още един голям глас. Български глас! Гласът на Никола Гюзелев вече ще звучи само от многобройните му записи. Или просто в спомените на всички, поклонили се поне веднъж на живо пред мощния бас. Той умееше и да те накара да настръхнеш, и да те разсмее, и да те разплаче. Защото беше 100-процентов артист.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване