Фестивал на белия щъркел ще се проведе в с. Белозем

За девети пореден път Кметство с. Белозем, НЧ „Просвета 1909 г.“, ОУ „Гео Милев“ и „Зелени Балкани“ ще са домакини на фестивала на Белия щ...

Военно положение в Донбас

“Народният губернатор” на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) Павел Губарев обяви военно положение в Донбас. Той даде ултиматум на украинските сили за сигурност да изтеглят войските и техниката си и заяви, че ДНР преминава към военно положение: "Остава един час до изтичането на ултиматума към украинските нашественици, за да премахнат незаконните заграждения и да изведат войските и техниката си от град Донбас В противен случай ще последва пълното унищожаване на всички: и техниката и живата сила на фашистите!," твърди Губарев във фейсбук. Според Губарев, украинците са нашественици, а загражденията и войските в Донбас са незаконни. В околностите на Славянск продължават да се водят сражения между украинската армия и сепаратистите. Стрелбата не е прекъсвала от вчера на обяд. Украинските военни използват минохвъргачки, картечници, тежка военна техника. И двете страни дават жертви, но броят е неизвестен. Временният украински президент Олександър Турчинов ще се срещне днес с еврокомисаря по разширяването Щефан Фюле. Междувременно руският президент Владимир Путин, чиято популярност се покачва от кризата в Украйна, върви твърдо към спечелване на нов мандат през 2018 година. Социологическо проучване показва, че 81 на сто от анкетираните са готови да гласуват отново за него. Той самият не изключва възможността за четвърти шестгодишен мандат.

"Лидл" дава шанс на най-младите за работа

“Завършвам училище тази година и преглеждах обяви за работа. Навсякъде искат трудов стаж. И директно отказват дори да се срещнат с мен въпреки доброто образование и подготовката, която имам. Започвам наистина да се замислям дали си струва и има ли потенциал да оставам в България, или да търся реализация в чужбина. “Завършвам училище тази година и преглеждах обяви за работа. Навсякъде искат трудов стаж. И директно отказват дори да се срещнат с мен въпреки доброто образование и подготовката, която имам. Започвам наистина да се замислям дали си струва и има ли потенциал да оставам в България, или да търся реализация в чужбина.

Хиляди бразилци протестираха срещу Световното по футбол

/КРОСС/ Хиляди бразилци излязоха по улиците на Сао Пауло и Рио де Жанейро, за да протестират срещу домакинството на Световното първенство по футбол по-малко от месец преди старта на най-големия футболен форум. Демонстрациите обхванаха 50 града в цяла Бразилия. Група стачници блокираха и зоната около „Арена Коринтианс" - стадионът, на който ще се проведе първия мач от Световното. В най-големия бразилски град Сао Пауло се стигна до сблъсъци между протестиращите и силите на реда. Полицейски части за борба с безредиците използваха сълзотворен газ, за да разпръснат протестиращите. Само за последните 24 часа се съобщава за над 230 арестувани. Те изразяват недоволството си, че милиарди се харчат за организацията на футболния турнир, вместо да бъдат инвестирани в социални проекти и жилища. „Нашата цел е символична", заяви водачът на движението на бездомните работници. Той каза още, че протестиращите не искат да рушат стадиона. Те настояват за повече права за работниците и достъп до жилища и преди всичко искат да видят как точно Световното се отразява благотворно на бедните. По-малко от месец остава до началото на най-голямото футболно събитие, за което се очакват 3 милиона бразилски туристи и над 600 000 гости от цял свят.  

Най-важното от Черноморието във вчерашния 15 май

Започна ремонт на ул. „Безименна“ до Зеленчуковата борса във Варна Наводненията след всеки дъжд на ул. „Безименна“ във Варна – до Зеленчуковата борса, ще бъдат решени с основен ремонт на трасето. Това съобщи кметът Иван Портних, който присъства на първата копка за реновиране на улицата.

В Бразилия протестираха срещу харчовете за Световното по футбол

Вместо за футбол, хората искат публичните пари да се дават за социални нужди

Служители на заведения за бързо хранене в САЩ отново стачкуваха за по-високо заплащане


Служители на вериги заведения за бързо хранене в САЩ излязоха в стачка с искане за повишение на заплащането и правото да членуват в профсъюзи, предаде агенция "Франс прес".

Десетки служители на заведения за бързо хранене в Маями, Ню Йорк, Чикаго, Хюстън и Лос Анджелис стачкуваха в продължение на няколко часа с искане почасовото им заплащане да бъде увеличено на 15 долара.

Призивът за стачка беше отправен в 130 града на 33 страни, съобщи в Маями организаторът на проявата...

Колата на Николае Чаушеску

Лидерът на комунистическа Румъния карал специална Dacia


Служители на заведения за бързо хранене отново стачкуваха за по-високо заплащане


Служители на вериги заведения за бързо хранене в САЩ излязоха в стачка с искане за повишение на заплащането и правото да членуват в профсъюзи, предаде агенция "Франс прес".

Десетки служители на заведения за бързо хранене в Маями, Ню Йорк, Чикаго, Хюстън и Лос Анджелис стачкуваха в продължение на няколко часа с искане почасовото им заплащане да бъде увеличено на 15 долара.

Призивът за стачка беше отправен в 130 града на 33 страни, съобщи в Маями организаторът на проявата...

Cremonini превръща създателя си в милиардер, докато снабдява със сандвичи Италия

Базираната в Модена фирма е една от най-влиятелните в хранителната индустрия в Европа


Прокопиев сезирал прокуратурата по „Имейлгейт“

Съиздателят на "Капитал" и "Дневник" Иво Прокопиев е сезирал прокуратурата по случая с проникването в личната поща на бизнесмена. В изтеклата в медиите кореспонденция Прокопиев описва, че темата с лицензите на ЕРП-тата се развива по "Костинбродски сценарий". Той излага множество аргументи в подкрепа на тезата си и съветва изданията да разработят темата. „Ровенето в имейла е голям скандал първо към моята личност и журналистите и опит за сплашване на всеки който се опитва да бъде независим. Това е размахване на пръст. Аз стоя зад всеки един от изводите в този имелй“, каза пред bTV бизнесменът. Той каза, че е сезирал прокуратурата. Същото са направили и останалите участници в кореспонденцията. „Прокуратурата би трябвало да се самосезира“, коментира той. Прокопиев обясни, че въпросните имейли са част от работния процес. Той не отрече, че по темата с ЕРП-та той има бизнес интерес, но обясни, че не е престъпно някой да иска да печели. „През последните години в българия икономическият интерес беше криминализиран. Не е престъпно някой да иска да печели. Проблемът е, когато това става за сметка на обществения интерес“, каза Прокопиев, като обясни, че политиците в България систематично насаждат в изявленията си това, че да си бизнесмен е престъпно. Прокопиев обясни, че избягва да се меси в редакционната работа на „Капитал“ и „Дневник“ и го прави само когато има сериозни теми. Подобни разговори с редакторския екип на издатията той е имал по темата за Южен поток. Той каза, че решенията за отнемане на лицензите на ЕРП вече са били написани. „Това е димка за отклоняване на общественото внимание от основните проблеми. Няма връзка между проблема и въпросите в енергетиката“, коментира той. По думите му разликата с публикуваната в „Дневник“ и „Капитал“ кореспонденция на Илияна Йотова е в това, че имейлите не са извадени от изданията. След изтичането ѝ кореспонденцията била проверена и едва след това публикувана. Ако в този случай е имало извършено претъпление за нарушаване на личната кореспонденция, то за това Йотова е трябвало да сезира компетентните органи. Прокопиев обясни още, че поведението на ГЕРБ по темата с ЕРП-та е колелбиво. „Стратегията на всички опозиционни партии е да стоят настрана, за да не загубят избиратели. Единствените различно говорящи остават малки НПО-та и медии“, каза Прокопиев.

Днес да почерпят

Aлбена Ставрева, актриса.

Проф. Владислав Икономов, режисьор, преподавател в НАТФИЗ, 76 г.

Григор Димитров, тенисист, 23 г.

Дани Милев, композитор и певец, 46 г.

Проф. Димитър Джеров, хирург ортопед, бивш ректор на Медицинския университет в София, 80 г. 

Проф. д.ф.н. Донка Александрова, преподавател по реторика в СУ "Св. Климент Охр Aлбена Ставрева, актриса. Проф. Владислав Икономов, режисьор, преподавател в НАТФИЗ, 76 г. Григор Димитров, тенисист, 23 г. Дани Милев, композитор и певец, 46 г. Проф. Димитър Джеров, хирург ортопед, бивш ректор на Медицинския университет в София, 80 г. Проф. д.ф.н. Донка Александрова, преподавател по реторика в СУ "Св. Климент Охр

Георги Пирински: България трябва да поиска регионален еврокомисар


- Г-н Пирински, българите още гледат на Европа като на нещо далечно и незасягащо всекидневните им проблеми. Как ги убеждавате, че е важно да гласуват, а не да отидат за гъби на 25 май?
- Като стане ясно, че от изборите на 25 май зависи всекидневието на всеки в България. Има една сентенция - Вие може да не се интересувате от политиката, - Г-н Пирински, българите още гледат на Европа като на нещо далечно и незасягащо всекидневните им проблеми. Как ги убеждавате, че е важно да гласуват, а не да отидат за гъби на 25 май? - Като стане ясно, че от изборите на 25 май зависи всекидневието на всеки в България. Има една сентенция - Вие може да не се интересувате от политиката,

Правят обществена дискусия за Паметника на незнайния войн

/КРОСС/ "Паметникът на незнайния войн няма специален статут, но е общинска собственост." Това съобщи в сутрешния блок на БНТ зам.-кметът по културата на София Тодор Чобанов. Той уточни, че в общината е постъпила проектна идея за преместването на лъва от паметника върху постамента, но тя подлежи на обсъждане. Представител на Министерството на отбраната уточни, че ведомството не е издавало акт, че паметникът е публична държавна собственост. "Имаме добър диалог с общината", посочи той и съобщи, че министерството ще предизвика обществена дискусия, на която ще бъдат поканени специалисти от Столична община и хора на изкуството, които да дадат идеи за бъдещето на паметника. "Ние като добър стопанин на обекта ще участваме активно в дискусията", посочи от своя страна Тодор Чобанов.  

Манолова попаднала в акция на КАТ, получила награда

/КРОСС/ Зам.-шефът на Народното събрание Мая Манолова е попаднала в акция на КАТ вчера. Тя е била спряна за проверка в района на кюстендилското село Ябълково на път за родния си град. Документите на Манолова били напълно изрядни и след като била проверена, Манолова получила за награда антистрес топче, пише "Монитор". "Ще й трябва сега, както са в предизборна кампания. Всички знаете какъв нрав има Манолова и как не се спира, не случайно е и най-приказливата в НС", шегуваха се съграждани на социалистката. Полицейската акция е част от кампанията „Шофирай отговорно и толерантно". За 2 часа бяха проверени десетки автомобили, а шофьорите получиха брошура с 10 съвета за шофирането. Целта е намаляване на агресията на пътя преди абитуриентските балове и отпускарския сезон.    

Израелски пилот припадна в кабината

Помощник-пилотът в израелски самолет припадна и буквално паднал върху таблото в пилотската кабина.

Продажбите на коли в Европа с най-слаб ръст от пет месеца

Не трябва да приемаме априлските данни за общ тренд, забавянето бе концентрирано само в няколко пазара, посочва анализатор


Потопът в Сърбия продължава, 4600 евакуирани (снимки+видео)

Над 4600 души са евакуирани заради наводненията в Сърбия, предаде B-92 . Най-критично е положението в поморавския окръг, на територията на Ягодина и Парачин. Около 12 000 души са в опасност.
„Изключително важно е евакуацията да се извърши своевременно, докато има благоприятни условия за това. Нашите планове за евакуация са отлични, Над 4600 души са евакуирани заради наводненията в Сърбия, предаде B-92 . Най-критично е положението в поморавския окръг, на територията на Ягодина и Парачин. Около 12 000 души са в опасност. „Изключително важно е евакуацията да се извърши своевременно, докато има благоприятни условия за това. Нашите планове за евакуация са отлични,

ГЕРБ внася четвърти вот на недоверие

Днес ГЕРБ трябва да внесе в парламента четвъртото си искане за вот на недоверие към кабинета. Този път темата е енергетика, припомня Нова телевизия.
Първоначално Бойко Борисов обави, че вотът ще баде внесен точно преди седмица. Според опозицията закъснението се наложило, тъй като чакали официални документи за финансовото състояние на Националната Днес ГЕРБ трябва да внесе в парламента четвъртото си искане за вот на недоверие към кабинета. Този път темата е енергетика, припомня Нова телевизия. Първоначално Бойко Борисов обави, че вотът ще баде внесен точно преди седмица. Според опозицията закъснението се наложило, тъй като чакали официални документи за финансовото състояние на Националната

ГЕРБ внася четвърти вот на недоверие

Днес ГЕРБ трябва да внесе в парламента четвъртото си искане за вот на недоверие към кабинета. Този път темата е енергетика, припомня Нова телевизия.
Първоначално Бойко Борисов обави, че вотът ще баде внесен точно преди седмица. Според опозицията закъснението се наложило, тъй като чакали официални документи за финансовото състояние на Националната Днес ГЕРБ трябва да внесе в парламента четвъртото си искане за вот на недоверие към кабинета. Този път темата е енергетика, припомня Нова телевизия. Първоначално Бойко Борисов обави, че вотът ще баде внесен точно преди седмица. Според опозицията закъснението се наложило, тъй като чакали официални документи за финансовото състояние на Националната

Един район без вода във Варна

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнала авария без вода ще останат абонатите на ул."Битоля" и ул."Илинден". Водоподаването в района ще бъде спряно в 9 часа и възстановено до 17 часа, уточняват от водоснабдителното дружество.

"Мото-Пфое" откри в Бургас един от най-модерните си и големи комплекси в страната

Вносителят на "Форд", "Ленд Роувър" и "Волво" в България "Мото-Пфое" откри снощи в Бургас един от най-големите си и модерни търговско-сервизни комплекси в страната. От представяните от фирмата марки в него шоурум няма само "Ягуар", но британските автомобили могат да бъдат сервизирани.

Разположен на площ 15 000 квадратни метра в района на Пети километър на главния път София-Бургас, комплексът има разгъната застроена площ от 5056 квадратни метра. Той разполага с общ автосалон с...

ГЕРБ внася четвъртия вот на недоверие

Очаква се ГЕРБ да внесе днес в парламента четвъртото си искане за вот на недоверие към кабинета на Пламен Орешарски. Този път той е за енергийната политика на правителството. Ако днес искането постъпи в деловодството, то депутатите ще трябва да прекратят предизборната си отпуска и да се върнат извънредно на работа следващата седмица. Председателят на Народното събрание е длъжен да свика заседание за провеждане на дебати в рамките на една седмица след внасянето на искането за вот, а 24 часа след края им е самото гласуване. По думите му този вот е тест за ДПС. „Ако не го допуснат, ще стане ясно, че има нещо, което крият”, смята лидерът на ГЕРБ.

Преглед на печата - 16 май

Критиките на вицепрезидента Маргарита Попова срещу държавния глава Росен Плевнелиев са сред темите на петъчните вестници. „Вицепрезидентът Маргарита Попова препоръчва на държавния глава Росен Плевнелиев да се изправи достолепно през Народното събрание и да обяви, че президентската институция защитава държавния интерес.

Над 120 са жертвите на потъналия ферибот в Бангладеш

Спасителни екипи се опитват да извадят на брега потъналия в Бангладеш ферибот, в който се предполага че има сто загинали пътници, предава Ройтерс.

Coface: България - с най-голям ръст на фалиралите компании в Централна и Източна Европа

/КРОСС/ България е държавата с най-голям ръст на обявените в несъстоятелност компании за миналата година в Централна и Източна Европа, но и сред тези с най-бавни процедури. Това каза пред журналисти Милена Виденова, управител на "Кофас България", при представянето на данни за броя фирми, приключили дейността си в последната години. През миналата година общо 70 хил. дружества от региона на ЦИЕ са обявили несъстоятелност, което е с 5% повече спрямо 2012 г. Секторите с най-много затруднения са строителството и търговията на едро и дребно, сочи анализът на международната компания Coface, цитиран от Капитал Daily. Най-добро е положението в Унгария, където след големият брой несъстоятелности преди години за миналата има 41% спад. Като основна причина за него се посочва успехът на програмата "Растеж чрез финансиране", действаща от близо година. Програмата на централната банка е за отпускане на безлихвени заеми към търговските банки, с които те финансират бизнеса. Плановете са програмата да работи поне до края на тази година и общата й стойност да достигне 8.9 млрд. долара. В най-лошо положение засега е България, с 834 фирми, обявили официално прекратяването на дейността си за миналата година. Броят им е с 40% повече, отколкото през 2012 г. Няколко могат да бъдат причините за това, посочи Виденова. Това са намаленото вътрешно търсене, трудният достъп до кредитиране и недостатъчното програми за подкрепа на бизнеса

Кои са твоите 3 причини да гласуваш? #моите3причини

Автор: Обещай, че ще гласуваш

Всъщност, това ще бъде може би първата публикация в блога (obeshtai.wordpress.com – б.ред.), която няма да ти даваме причини да гласуваш. (Това не означава, че няма да продължим да го правим).

Сега обаче искаме да дадем думата на ТЕБ. Искаме да ни кажеш кои са твоите 3 причини да гласуваш на евроизборите на 25 май. И за да има по-голям ефект, ще го направим под формата на блог-предизвикателство.

Ако имаш блог:

- Публикувай в блога си материал със заглавие „Моите 3 причини да гласувам“, в който описваш… своите 3 причини да гласуваш на 25 май;

- Постави в публикацията линк към този материал, за да знаят всички откъде тръгва всичко;

- Покани трима твои приятели да направят същото в своите блогове или профили в социалните медии, за да разбереш и техните 3 причини;

- На 25 май отиди до урните и гласувай, защото е важно.

P.S. Когато споделяш своите причини в социалните мрежи, можеш да ползваш хаштаговете #моите3причини и #обещай. Хайде, можем да направим промяната заедно

Б. ред. Ако още не си решил дали да гласуваш, препоръчваме ти да разгледаш сайта “Обещай, че ще гласуваш”. Там ще намериш интересна, полезна и много важна информация защо и как твоят глас има значение.

От сайта може също да изтеглиш банери, които да сложиш на своя сайт или блог (също и от тук).

Ако искаш да споделиш и с приятелите си във фейсбук, че ще гласуваш и е важно и те да гласуват, може да си сложиш специалната интернет значка “Обещай, че ще гласуваш” (избираш collect и следваш стъпките).

The post Кои са твоите 3 причини да гласуваш? #моите3причини appeared first on Noresharski.com.

Невиждан потоп в Сърбия, поне 5 жертви

Съседна Сърбия продължава да се бори с потоп, невиждан от 120 години насам. Там беше обявено извънредно положение заради наводненията. Жертвите са най-малко петима души.
Бедствено е положението в целия югозападен район на страната. Властите наложиха пълна евакуация на редица села по пътя на водата.
Десетки хиляди домакинства са без ток, Съседна Сърбия продължава да се бори с потоп, невиждан от 120 години насам. Там беше обявено извънредно положение заради наводненията. Жертвите са най-малко петима души. Бедствено е положението в целия югозападен район на страната. Властите наложиха пълна евакуация на редица села по пътя на водата. Десетки хиляди домакинства са без ток,

По 20 лева на месец били надписвали ЕРП-тата по сметките ни, изчисли Ерменков

Червеният депутат отново отхвърли обвиненията, че „Газпром“ диктува промените в Закона за енергетиката


Бизнес щафетата от Sofia Evening Run става отделно бягане на 8 юни


Придобилото популярност вечерно маратонско бягане Sofia Evening Run ще се раздели на две събития, като щафетната надпревара за фирми ще се отдели в отделно мероприятие, съобщиха организаторите от клуб "Бегач".

То ще се състои на 8 юни, а за да е на истина "бизнес" бягането ще се състои в Бизнес парка. Работното място на редица корпорации в София ще бъде затворено за една неделя сутрин.
 
Postbank Business Run ще е за отбори от по четирима души, които ще бягат четири...

Защо са вредни плодовите сокове

Плодовите сокове и газираните напитки съдържат приблизително еднакво количество захар и са еднакво вредни. Това смятат учени от университа Глазгоу, чийто доклад е публикуван в The Lancet Diabetes and ...

Сърбия и Босна са под вода

Ситуацията в Сърбия и Босна и Херцеговина все повече се влошава. Сърбия вече обяви извънредно положение, a жертвите от наводненията, които връхлетяха страната през последните два дни, отнеха живота...

Отбелязват 138 години от Априлското въстание в Батак

В Батак започват тържествата за отбелязване на 138-та годишнина от Априлското въстание и Баташкото клане. Информацията съобщи за „Фокус“ Малина Димова, секретар на община Батак. &...

85 млн. евро от Реал (Мадрид) за Луис Суарес

Ръководството на Реал Мадрид е поставило на челно място в списъка с набелязани за привличане играчи нападателят на Ливърпул Луис Суарес, твърди британската преса. "Кралският клуб" е готов д...

За един ден феновете на Левски събраха 150 000 лева

Феновете на Левски показаха страхотна активност покрай юбилейния мач с Лацио на 23 май. В специално откритата сметка за постъпления от билетите се намират вече над 150 000 лева. Това е сумата, която т...

Уорън Бъфет e придобил дял във Verizon

Към 31 март Berkshire Hathaway притежава 11 млн. акции на телекома, оценявани на 530 млн. долара


ДПС: Подкрепяме кабинета, евровотът - легитимация на управляващите

България ще има ползи от Европейски енергиен съюз, смята Имамов


Здравната каса отново увери, че ще се грижи за пеперудените деца

/КРОСС/ В България живеят около 100 човека с рядкото генетично заболяване булозна епидермолиза. Те са наричани "пеперудените хора", защото заради болестта си кожата им е изключително ранима и дори обикновен допир може да причини дълбока рана. Разходите за специални незалепващи марли и антибиотични кремове, без които пеперудените деца нямат шанс, са между 500 и 2000 лв. на месец, и макар че миналата година здравното министерство включи болестта в списъка на медицинските консумативи, които се покриват от Националната здравноосигурителна каса, те все още се поемат изцяло от семействата на болните. Борбата на "пеперудените хора" със здравната система продължава от няколко години. През 2012 г. те обвиниха държавата в дискриминация заради отказа на касата да покрива непосилно скъпите им материали за лечение. В края на същата година започна кампания по инициатива на Българския хелзинкски комитет и петиция в подкрепа на пеперудените хора, която вече е подкрепена от над 16 хиляди души. Тази пролет нова кампания насочи вниманието към проблемите на болните от булозна епидермолиза, като първо абитуриентите от Втора английска гимназия решиха да дарят част от парите за завършването си на семействата на седемте пеперудени деца в България. Като част от кампанията си момичетата и техни съученици са се срещнали с представители на институциите и на Българския лекарски съюз

Търси се сапьор за мините в бюджета

Управляващите са изправени пред минно поле от няколко тежки проблема. И колкото и да ги омаловажават, е много вероятно да избухнат още през 2014 г. чрез бюджета.Мина №1, която сами си заложиха още в края на м.г., е дупката в приходите. Ако в края на м.г. предупрежденията на опозицията и икономистите, Управляващите са изправени пред минно поле от няколко тежки проблема. И колкото и да ги омаловажават, е много вероятно да избухнат още през 2014 г. чрез бюджета.Мина №1, която сами си заложиха още в края на м.г., е дупката в приходите. Ако в края на м.г. предупрежденията на опозицията и икономистите,

Здравната каза отново увери, че ще се грижи за пеперудените деца

/КРОСС/ В България живеят около 100 човека с рядкото генетично заболяване булозна епидермолиза. Те са наричани "пеперудените хора", защото заради болестта си кожата им е изключително ранима и дори обикновен допир може да причини дълбока рана. Разходите за специални незалепващи марли и антибиотични кремове, без които пеперудените деца нямат шанс, са между 500 и 2000 лв. на месец, и макар че миналата година здравното министерство включи болестта в списъка на медицинските консумативи, които се покриват от Националната здравноосигурителна каса, те все още се поемат изцяло от семействата на болните. Борбата на "пеперудените хора" със здравната система продължава от няколко години. През 2012 г. те обвиниха държавата в дискриминация заради отказа на касата да покрива непосилно скъпите им материали за лечение. В края на същата година започна кампания по инициатива на Българския хелзинкски комитет и петиция в подкрепа на пеперудените хора, която вече е подкрепена от над 16 хиляди души. Тази пролет нова кампания насочи вниманието към проблемите на болните от булозна епидермолиза, като първо абитуриентите от Втора английска гимназия решиха да дарят част от парите за завършването си на семействата на седемте пеперудени деца в България. Като част от кампанията си момичетата и техни съученици са се срещнали с представители на институциите и на Българския лекарски съюз

ИМП: БСП надмина ГЕРБ, Бареков по-напред от ДПС

Ако изборите бяха днес, БСП щеше да е победител мс малка преднина пред ГЕРБ, а "България" без цензура" щеше да изпревари устойчивия трети, макар и незначително. Това сочи актуално национално представително социологическо проучване на Института за модерна политика, проведено между 7 и 13 май 2014 г. Ако вотът за Европарламент беше днес, БСП би взела 20,5% от гласовете, а ГЕРБ - 19,3%. Само преди месец изследване на ИМП показа, че ГЕРБ са първи, отново е около процент предимство. На трето място този месец е партията на Николай Бареков със 7,5%, а на четвърто - ДПС със 7%. Изненадващо на следващата позиция излиза "Атака" с 4,5%, след нея е АБВ с 3,5%, а Реформаторският блок е едва на шесто място с 2,5 на сто.

"Гърция – скоро кралица на петрола"

Френски вестник за проучванията в западната част на страната


Без ток във Варна и областта днес ще са...

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, днес - 16 май - петък, без електрозахранване ще са следните райони: - от 09:00 ч. до 16:00 ч. - гр.Варна - ул."Иван Богоров" №2,9,10,12,13,14, ул.

Дадоха на прокурор екобомбата в Девня

Сигнал до ВКС изпрати адв. Константин Парчев, с молба да се извърши проверка в „Полимери“, където се съхраняват опасни химически съединения

Арсенал остава без Бакари Саня - отива в Манчестър Сити

/КРОСС/ Бакари Саня може да изиграе последния си мач за Арсенал във финала за ФА Къп в събота срещу Хъл Сити. Френският защитник иска да смени обставовката и новият шампион Манчестър Сити е най-близо до подписа му. Освен Манчестър Сити, заинтересовани от бранителя са Челси, Ливърпул и Пари Сен Жермен. "Гражданите" обаче предлагат най-добри условия, вкючващи 100 000 лири седмична заплата и контракт за три години. Мениджърът на "топчиите" Арсен Венгер вече е запознат с намеренията на своя сънародник да напусне тима. Арсенал опита да задържи Саня с нов двугодишен договор и 80 000 лири седмична заплата, но очевидно шампионите ще бъдат по-настойчиви и ще спечелят битката за подписа на колоритния футболист, пише Gong.  

Половината коли в света ще са китайски през 2021 г.

Само през миналата година в страната са произведени над 22 млн. автомобила


Преглед на печата от 16 май


Държавно управление

Капитал Daily

Новата програма "Региони в растеж" ще финансира 67 града
До края на месеца българското предложение ще бъде внесено в Брюксел

Сега
 
Прокуратурата изненадващо влезе в спецслужбите заради подслушването
Държавното обвинение за първи път проверява военното разузнаване. ДАНС и ДАТО вече били ревизирани

Вицепрезидентът организира "контрапротест" на Плевнелиев
Поредната порция критики към държавния...

Робот стана член на борда на директорите на компания в Хонг Конг

/КРОСС/ Компания за рискови капиталовложения в Хонг Конг определи робот, който на практика е компютърна програма, за член на борда на директорите, пише Motherboard. Алгоритъмът, наречен VITAL, е пълноценен член с право на глас и дава мнение при взимането на ключови инвестиционни решения. Специализираното онлайн издание Motherboard се е обърнало с молба за интервю с новия директор, но от фирмата Deep Knowledge Ventures са отговори, че VITAL няма как да разговаря, тъй като няма глас, а комуникира по друг начин. Засега това изглежда повече като рекламен трик и новият член на борда на компанията вероятно не е нищо повече от софтуер, който анализира информация, коментира изданието. Възниква въпросът обаче какво ще се случи, когато роботи са в състояние да анализират всяка перспективна млада компания, да проучват пазара и да взимат самостоятелно инвестиционни решения. Върху този вид способности на машините вече се работи и те дори може да са по-добри от хората. Говорителят на фирмата Ашли Хайланд посочва, че бордът ще влага финанси само в компании, които имат одобрението на VITAL. Разработчикът на алгоритъма Андрю Гража обяснява, че софтуерът вече е преминал от етапа „помощник при взимане на ключови решения" към етап „система, която взима решения и има правото да гласува". До момента VITAL е помогнал за инвестицията в две компании, едната от които се намира в Балтимор, САЩ

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване