Отказваха да върнат картините на Златю

Общинският институт „Старинен Пловдив”, Градската художествена галерия и Историческият музей в Пловдив вчера са отказали да върнат петте картини на наследниците на прочутия ни художник Златю Бояджиев.

Подслушвали незаконно адвокат по дело срещу висш съдия

Адвокат е бил подслушван незаконно при разследването срещу бившия шеф на Бургаския административен съд Атанас Вълков. Това става ясно от мотивите към присъдата на магистрата, които бяха обявени вчера. 
През ноември м.г. Вълков бе осъден на 3 г. и половина затвор, защото съставил фалшиви документи, включително от името на негови роднини... Адвокат е бил подслушван незаконно при разследването срещу бившия шеф на Бургаския административен съд Атанас Вълков. Това става ясно от мотивите към присъдата на магистрата, които бяха обявени вчера. През ноември м.г. Вълков бе осъден на 3 г. и половина затвор, защото съставил фалшиви документи, включително от името на негови роднини...

"Малейжа еърлайнс" отчетоха 138 млн. нетни загуби

Авиокомпанията "Малейжа еърлайнс" отчита още по-големи финансови загуби след изчезването на полет MH370 преди два месеца. Негативните...

Тревога: Дунав се надига застрашително!

От Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав са изпратили предупреждение до всички областни управители, до Гражданска защита и до горските стопанства да вземат мерки и в следващите два дни и където имат техника, тя да бъде изтеглена на безопасно място.

Голямото червено петно на Юпитер се изравни със Земята

Гигантският атмосферен вихър на Юпитер, известен като Голямото червено петно, е намалял три пъти от края на XIX век и в момента диаметърът му почти се е изравнил със Земята, съобщава НАСА. Голямото червено петно е открито през 1665 г.

София пуска супербус на ток до „Дружба”

Най-модерният електробус в Европа ще вози столичани до жк „Дружба” от понеделник. Уникалното возило ще се движи по тролейбусна линия 11 в следващите девет месеца и ще изминава 20 км с едно зареждане с ток.

Разследват нови данни за атентата в Сарафово

Нова и ключова информация беше придобита за атентата в Сарафово, която в момента е предмет на изключително активно разследване. Това съобщи вчера главният прокурор Сотир Цацаров след среща с директора на Европол Робърт Уейнрайт.

Полицай на съд за жесток побой над гражданин при арест

Благоевград /КРОС/ Полицай от Гоце Делчев отива на съд за побой над съгражданин по време на арест. Окръжна прокуратура - Благоевград е внесла в Районен съд - Разлог обвинителен акт срещу полицая Димитър Попов. Той е обвинен за превишаване на служебните си права и нанасяне на телесна повреда на Благой Падарски от Гоце Делчев.На 16 март т. г. неизвестен извършител чупи стъклото на личния лек автомобил на полицая. Благой Падарски е задържан като заподозрян за нанесената щета на колата и е вкаран за разпит в полицейското управление в Гоце Делчев, пише struma.bg. Той твърди, че там е пребит зверски от Попов. В резултат на нанесения му побой Благой Падарски е с множество травми, предимно в областта на главата. Направеният му медицински преглед е установил хематом на клепачите на дясното око, кръвоизлив на очната ябълка, затваряне на очната цепка, кръвонасядане на гърба, лявата ушна мида и шията, както и с дълбоко охлузване на лявото коляно, пише в обвинителния акт.Близките на Падарски твърдят, че след нанесените травми се наложило той да се лекува в Испания осем месеца."Синът ми беше задържан, без да знае за какво и без да има никаква вина. В полицейското управление беше зверски пребит от полицая Димитър Попов, което коства на сина ми осем месеца лечение в Испания, докато се възстанови напълно

За светлите майски празници и за това кой не иска на поморийци да им е светло на душите

В националния ни календар месец май е най- светлият и изпълнен с духовност месец.Като се започне от 2 май – на този ден Българската православна църква чества Борисовден в памет на Свети цар Борис-Михаил Покръстител.

11 май – Денят на Светите братя Кирил и Методий. Тогава тачим нашите първоучители и техните букви, променили Европа. На

15 май  – отбелязваме Вазовите майски празници, а

24 май -  приемаме за най-българския празник, но той е и общославянски, и празник за всички, които пишат на кирилица, а те са триста милиона.

Между тези празнични дни ще вмъкна и 6 май – празникът на нашия град  и храмов празник на манастира „Св. Георги Победоносец”.

При толкова празнични дни и светли дати – как на поморийци, да не им е слънчево и душите им да не греят???!!!

Но………………..в едни други държави, където управляващите не се сещат за жителите на града или общината, единствено, когато се провеждат избори, където населението не е само електорат, а на него се гледа като на качествен „материал”, който твори, създава духовни и материални ценности, открива нови работни места, генерира ценни идеи, които ще са от полза за всички , в тези държави, които наричаме „западни демокрации”, никой не е забравен и знаците на признание идват първо от ОБЩИНАТА.

Тя намира начин да изкаже своето уважение, да покаже колко значим е за тях /кмет, градски съвет и др./, този човек, искрено да направи неговата дейност популярна. Да не злоупотреби с идеите му, преписвайки си авторство. И това не са единични случаи………

Прави силно впечатление: поздравленията по различни поводи, благодарствените писма, специалните подаръци и това всичкото подписано от кмета и носещо печата на града или общината.

В тези държави почти няма селище без местен вестник  и електронен сайт и там – също се дава информация и популярност на хубавите и по човешки обикновени неща, които не остават незабелязани и незачетени от ОБЩИНАТА.

А как е при нас, с конкретика в Поморие???!!!

Не си ли от родата или от партията……..чакай от умрял писмо!!!

Валя Георгиева

“България без цензура“: Истинският вот на недоверие ще се състои на 25 май

Нека направим България такава, каквато трябва да бъде, за да може от нашите плодове да опитат поне децата ни. Това каза председателят на ЗНС Румен Йончев по време на среща на представители на коалиция "България без цензура", ВМРО, ЗНС и Гергьовден в залата на театъра в Кърджали.

"В Родопите виждаме само едни самотни деца, отглеждани от бабите и Нека направим България такава, каквато трябва да бъде, за да може от нашите плодове да опитат поне децата ни. Това каза председателят на ЗНС Румен Йончев по време на среща на представители на коалиция "България без цензура", ВМРО, ЗНС и Гергьовден в залата на театъра в Кърджали. "В Родопите виждаме само едни самотни деца, отглеждани от бабите и

ЕРП-тата надписвали сметките ни с по 20 лв.

Електроразпределителните дружества надписвали сметките за ток на домакинствата месечно с по 20 лв. Това заяви народният представител от БСП Таско Ерменков, който е член и на енергийната комисия в парламента. „850 млн. лв. са установените неправомерно направени приходи от ЕРП-тата.

Съдят полицай за жесток побой над гражданин при арест

Полицай от Гоце Делчев отива на съд за побой над съгражданин по време на арест. Окръжна прокуратура - Благоевград е внесла в Районен съд - Разлог обвинителен акт срещу полицая Димитър Попов. Той е обвинен за превишаване на служебните си права и нанасяне на телесна повреда на Благой Падарски от Гоце Делчев. Полицай от Гоце Делчев отива на съд за побой над съгражданин по време на арест. Окръжна прокуратура - Благоевград е внесла в Районен съд - Разлог обвинителен акт срещу полицая Димитър Попов. Той е обвинен за превишаване на служебните си права и нанасяне на телесна повреда на Благой Падарски от Гоце Делчев.

„Златен век” за Гюзелев

София /КРОСС/ Големият български оперен певец Никола Гюзелев ще получи посмъртно най-високото отличие на Министерството на културата - наградата „Златен век" с огърлие, за изключителни заслуги и принос в развитието на българската култура. Високото отличие „Златен век" с огърлие ще бъде връчено на вдовицата на прочутия български певец - Анна-Мария Гюзелева, на специална церемония с участието на министър Петър Стоянович в Министерството на културата във вторник - 20 май 2014 г.Поклонението пред световноизвестния певец ще е на 19 май, понеделник, от 9:30 ч. до 12:00 ч. в Националната опера и балет. Опелото е от 12:00 ч. в църквата „Света София".Със съдействието на Министерството на културата последният дом на забележителния български оперен певец, педагог и общественик, който ни напусна днес на 77-годишна възраст, ще бъде в Алеята на творците на Централните Софийски гробища.

Полицай на съд за жесток побой над гражданин при арест

Полицай от Гоце Делчев отива на съд за побой над съгражданин по време на арест. Окръжна прокуратура - Благоевград е внесла в Районен съд - Разлог обвинителен акт срещу полицая Димитър Попов. Той е обвинен за превишаване на служебните си права и нанасяне на телесна повреда на Благой Падарски от Гоце Делчев. Полицай от Гоце Делчев отива на съд за побой над съгражданин по време на арест. Окръжна прокуратура - Благоевград е внесла в Районен съд - Разлог обвинителен акт срещу полицая Димитър Попов. Той е обвинен за превишаване на служебните си права и нанасяне на телесна повреда на Благой Падарски от Гоце Делчев.

Пуснаха скутер, който се управлява със смартфон

/КРОСС/ Новият скутер Vespa на италианския производител Piaggio може да се контролира със смартфон. С помощта на Bluetooth- връзка и специално безплатно приложение смартфонът се превръща в бордови компютър. Piaggio Multimedia Platform показва нивото на горивото, мощността на двигателя, а при случай на повреда може да се използва като диагностичен инструмент. Приложението дори разполага с данни за износването и налягането в гумите. Освен това то позволява едновременно с това смартфонът да се ползва и като навигатор. В случай, че собственикът пък е забравил къде е паркирал скутера си, приложението веднага ще му се притече на помощ и ще го открие. Новият модел Vespa се предлага в две версии - GTS и GTS Super, като и двете са оборудвани с едноцилиндров двигател.За по-комфортното пътуване скутерът е снабден с амортисьор, който изглажда неравности по пътя .Единственият недостатък на новия модел Vespa е високата му цена. Vespa GTS 300 ще струва повече от 5500 евро .    

Изложба представя във Варна визията за България и Европа

Изложба в центъра на Варна представя успехите на досегашните евродепутати от ГЕРБ и приоритетите на кандидатите за членове на Европейския парламент от партията. Оригиналната експозиция във формата на слънчев часовник привлече вниманието на жителите и гостите на морската столица, които с интерес разгледаха фотосите, илюстриращи визията на ГЕРБ за България и Европа.

“България без цензура“: Истинският вот на недоверие ще се състои на 25 май

Нека направим България такава, каквато трябва да бъде, за да може от нашите плодове да опитат поне децата ни. Това каза председателят на ЗНС Румен Йончев по време на среща на представители на коалиция Нека направим България такава, каквато трябва да бъде, за да може от нашите плодове да опитат поне децата ни. Това каза председателят на ЗНС Румен Йончев по време на среща на представители на коалиция "България без цензура", ВМРО, ЗНС и Гергьовден в залата на театъра в Кърджали. "В Родопите виждаме само едни самотни деца, отглеждани от бабите и

Орешарски смъмри разходите за участието ни във военната мисия на ЕС в ЦАР

Премиерът Пламен Орешарски е останал недоволен от предложените от военния министър Ангел Найденов разходи за българските във военната операция на Европейския съюз в Централноафриканската република(EUFOR CAR), става ясно от стенограмата на заседанието на Министерски съвет от 16 април. България няма да изпрати военни в Африка, а ще има само символично участие с един военен и един цивилен в състава на Оперативния щаб на операцията в гръцкия град Лариса. ”Аз бих поставил на обсъждане въпроса за размера на сумата. От доклада, който четох, не ми звучат убедително някои разходи вътре”, заявил Орешарски. Според Найденов обаче ”разходите са толкова, колкото бъдат направени”. Орешарски уточнява, че го смущава стойността на хотела, който значително надхвърля сумите, при които служители биват командировани в чужбина и затова решението се приема първо на вносител. От публикуваното в информационната справка на Министерския съвет решение от 28 април става ясно, че двамата български представители ще получат дневни командировъчни от 55 евро и квартирни пари до 130 евро на ден.

Дрогба дари 1 млн. евро на семействата на загиналите турски миньори

Футболистът на истанбулския "Галатасарай" Дидие Дрогба помогна с парично дарение семействата на миньорите, загинали в турския град Сома, съобщи Turk Futbol. Бившият нападател на "Челси" дари на роднините на загиналите сумата от един милион евро лични средства, заради което турските потребители на социалните мрежи го нарекоха "пример за подражание". Заплатата на 36-годишния играч на "Галатасарай" е седем милиона евро на година. Полузащитникът Уесли Снейдер, съотборник на Дрогба, се ограничи само с морална подкрепа, изразявайки съболезнования в пресата. Треньорът на "Галатасарай" Роберто Манчини, който изкарва 7.5 млн. евро на година, също не отдели от доходите си за семействата на жертвите. Трагедията стана на 13 май в турския град Сома, където заради срутване на шахта загинаха 282 души, а още около 100 са затрупани под земята.

Дарихме сърце на Словения и черен дроб на Германия

Дарихме сърце на Словения и черен дроб на Германия. Органите бяха експлантирани вчера във ВМА, а обменът стана възможен благодарение на сътрудничеството ни с „Евротрансплант”. Късно през нощта в четвъртък срещу петък след възникването на донорската ситуация в Плевен, в пряка координация с Изпълнителната агенция по трансплантации и Военновъздушните сили, екип на ВМА отлетял със „Спартан” за транспортиране на 29-годишен донор с черепно-мозъчна травма.

Истинският вот на недоверие ще бъде на 25 май!

Нека направим България такава, каквато трябва да бъде, за да може от нашите плодове да опитат поне децата ни. Това каза председателят на ЗНС Румен Йончев по време на срещата на представители на коалиция "България без цензура", ВМРО, ЗНС и Гергьовден в залата на театъра в Кърджали.

Бомбандерът обявил, че Гунди не се вписва в плановете на ЦСКА

Най-святата фигура в 100-годишната история на Най-святата фигура в 100-годишната история на "Левски" Георги Аспарухов е можел да бъде отклонен от "синия" си път, за да расте и играе в ЦСКА, но великият треньор на "червените" Крум Милев-Бомбандерът обявил, че Гунди не е футболист за техния отбор. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Активист на ГЕРБ и сина му пребити с бухалки

Маскирани апаши нападнали посред нощ с бухалки активист на ГЕРБ и сина му в Сталийска махала в Монтанско, оплакаха се потърпевшите вчера.
Биячите нахлули в къщата Росен Евгениев към 23,20 ч в четвъртък. По това време 49-годишният ром и 15-годишният му син Ричард били в леглата. По думите на бащата бандитите ги напръскали със спрей и ги набили... Маскирани апаши нападнали посред нощ с бухалки активист на ГЕРБ и сина му в Сталийска махала в Монтанско, оплакаха се потърпевшите вчера. Биячите нахлули в къщата Росен Евгениев към 23,20 ч в четвъртък. По това време 49-годишният ром и 15-годишният му син Ричард били в леглата. По думите на бащата бандитите ги напръскали със спрей и ги набили...

Ева Тепавичарова с второ момче, кръсти го Самуил

Актрисата от Актрисата от "Столичани в повече" роди второто си дете вчера. Малкият Борил се появи на бял свят в болница "Шейново" при екипа на д-р Румен Велев. "Получих прекрасно отношение. Щастлива съм. Иде ми да пея", каза Ева. Тя има още един син - Борил, който миналата година стана на

Евросанкциите срещу Русия няма да се разпрострат в енергетиката

Въпреки опасенията, санкциите срещу Русия заради действията й в Украйна, няма да се разпрострат в енергийния сектор, заяви еврокомисарят по енергийните въпроси Гюнтер Йотингер в петък в Атина, където е на  посещение. В същото време руският енергиен министър Александър Новак заяви, че Москва е готова да обсъди с Киев предоставяне на отстъпка в цената на синьото гориво, ако Украйна плати 2.237 млрд. долара от газовия си дълг, натрупан до 1 април. "Руските партньори са важни доставчици на природен газ на пазара от 40 години и сега ние съгласувахме, че от страна на Европейския съюз няма да се разпространяват каквито и да било санкции срещу Русия в енергийния сектор. Русия доставя газ – Европа го плаща и ние не искаме да превръщаме доставките на газ в оръжие", заяви Йотингер, цитиран от РИА Новости. В началото на май еврокомисаря Щефан Фюле обяви за възможността да се премине към трето ниво от санкции, които да включат и икономически мерки, включително засягащи енергийния сектор на Русия. Вече въведените от Европейския съюз санкции срещу Русия в момента засягат руски физически лица и банковия сектор, но САЩ неведнъж призовават страните от ЕС да разширят наказателните мерки и в отделни сектори на руската икономика. Подобно намерение вече изказаха американският президент Барак Обама и германският канцлер Ангела Меркел. В същото време Новак заяви, че ако Украйна плати поне газовия си дълг към 1 април от 2.237 млрд. долара, "ние сме готови да обсъждаме даването на отстъпка в цената на газа", предаде Ройтерс. Във вторник "Газпром" предупреди Киев, че ако до 2 юни не получи 1.6 млрд. долара авансово плащане за доставките на газ през юни, от следващия ден кранчето ще бъде спряно. Общият дълг на Украйна за руски газ е над 3.5 млрд. долара. Още миналата седмица пък украинският премиер Арсений Яценюк обяви, че ако Москва се съгласи да върне цената на газа на нивата от преди 1 април, в актуализирания бюджет на страната има предвидени средства за погасяване на газовия дълг и това може да стане до 10 дни след подписване на съответното споразумение.

Орешарски: Работим за по-балансирано развитие на всички региони

Работим за по-балансирано развитие на всички региони в страната. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски по време на срещата си с...

Втората "кръгла маса" за кризата в Украйна е запланувана за утре

Той подчерта, че преговорите ще започнат от 12 часа местно време

Проруските сепаратисти се изтеглиха от Мариупол

Проруските сепаратисти се изтеглиха от правителствените сгради в Мариупол и обстановката в града като цяло е спокойна, съобщава Асошиейтед прес в петък. Сградите на администрацията във втория по големина град в Донецкия регион, бяха под контрола на подкрепящите федерализацията на Украйна активисти от седмици.

Американските борси приключиха петъчната сесия с леки печалби

Анализаторите са нервни предвид слабостта на по-малките стойности, които могат да засегнат и стандартните стойности


Борсовите пазари в САЩ продължават да отслабват

Анализаторите са нервни предвид слабостта на по-малките стойности, които могат да засегнат и стандартните стойности


Тасев: "Южен поток" дава сигурност и диверсификация на енергийните доставки

София /КРОСС/ С проекта „Южен поток" ще осигурим сигурност и диверсификация на енергийните доставки. Това заяви в интервю за Дарик енергийният експерт проф. Атанас Тасев. По думите му рентабилността на проекта също е много добра, като строителството на българската част от него ще бъде финансирано с нисколихвен кредит, изплащан с транзитните такси."При това положение е естествено, че ще има един период, в който ние няма да получаваме възврат по най-новата част на газопровода, но ще получаваме паричен поток от стария транзит, който е доста приличен", каза експертът. Той посочи, че за транзит на около 18 млрд. куб. м газ получаваме между 100 и 120 млн. евро на годишна база."Така че имаме минимални рискове и евентуално бъдещи ползи, като все пак решаваме основния си проблем", каза Тасев. Първата тръба, която ще започне да функционира през 2015 година, е с капацитет 15.6 млрд. куб. м. Тя може да задоволи нашите нужди и значителна част от съществуващия транзит, каза експертът. При такса от 1.70 евро газопроводът ще получи приход от около 9,5 млрд. за 25-годишен период, данъците ще възлязат на 313 млн., а чистата печалба ще е почти 3 млрд.Един проект може да бъде ефективен или неефективен при определени условия. Условията за ефективност на "Южен поток" са тези - нисколихвен кредит, период за обслужване на кредита между 20 и 25 години и една сравнително висока транзитна такса от около 1.7-1.8 евро за 1000 куб. м

Орешарски за вота на недоверие – проява на лош вкус

Варна /КРОСС/ Министър-председателят Пламен Орешарски определи като проява на лош вкус в края на предизборната кампания да се внася вот на недоверие, отнасящ се изцяло за вътрешнополитическата ситуация в страната. Това заяви във Варна министър-председателят Пламен Орешарски. Той посочи, че едва ли за една седмица ще бъде възможно да се подобри ситуацията в сектора. Орешарски заяви, че ситуацията в енергетиката се подобрява, но като цяло секторът е дебалансиран и в лошо състояние. Според него обаче вносителите на мотивите за вота за недоверие са използвали стари анализи.По отношение на обвинението, че са задържани цените на електроенергията за гражданите и за бизнеса, Орешарски коментира: „Това показва фундаменталните различия в разбиранията ни за политики. Винаги съм считал, че резервите вътре в системата са огромни и неефективността на системата не следва да се прехвърля и да се заплаща от българските потребители. Затова и усилията ни са насочени към ребелансиране на системата вътре, а не към най -лесния вариант- цялата неефективност да го плати българският гражданин". На въпрос за ЕРП-тата премиерът подчерта, че има закони. „Който изпълнява закона, нищо няма да му бъде отнето. Ако няма закононарушение, на никой няма да бъде отнет лиценза. Ако има, би било неуместно да се коментира по различен начин, освен като закононарушения. Нали това искахме цялото общество - да направим върховенство на закона", каза  Орешарски

Преизбраха Дафовска, търси треньор за биатлонистите

Единствената шампионка от зимна олимпиада - Екатерина Дафовска, ще управлява федерацията по биатлон още 4 г.

Чепеларката остана на поста си след вчерашното отчетно-изборно събрание. Само тя бе кандидат. Първостепенната задача на Дафовска е да намери треньор за националния отбор. Досегашният Георги Фъртунов е освободен. Преговаряно е с 3-ма Единствената шампионка от зимна олимпиада - Екатерина Дафовска, ще управлява федерацията по биатлон още 4 г. Чепеларката остана на поста си след вчерашното отчетно-изборно събрание. Само тя бе кандидат. Първостепенната задача на Дафовска е да намери треньор за националния отбор. Досегашният Георги Фъртунов е освободен. Преговаряно е с 3-ма

Петко няма да присъства на раждането на сина си

"За мен е малко извратено да застана до нея и да гледам как ми се ражда отрочето. Аз ще бъда отстрани и ще чакам, ще стискам палци и ще се моля на Бог. И се надявам всичко да бъде наред", коментира пред bTV по повод отсъствието си половинката на бременната Яна Акимова.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, "За мен е малко извратено да застана до нея и да гледам как ми се ражда отрочето. Аз ще бъда отстрани и ще чакам, ще стискам палци и ще се моля на Бог. И се надявам всичко да бъде наред", коментира пред bTV по повод отсъствието си половинката на бременната Яна Акимова. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

"Левски" оцеля след драма с "Балкан" в София


Баскетболистите на "Левски" стигнаха до измъчен обрат с 88:84 над "Балкан" (Ботевград) в своята зала "Универсиада" и вкараха полуфиналната серия от Националната лига в решителен пети двубой.

Гостите изпуснаха спечелена победа. С перфектното си нападение те смачкаха съперника в третата част и взеха аванс от 15 точки.

В последната четвърт обаче "Балкан" позволи на съперника да си поеме въздух и в крайна сметка допусна поражение, решено секунда и половина преди края.
...

Петко Димитров: За мен е малко извратено да гледам как ми се ражда отрочето

"За мен е малко извратено да застана до нея и да гледам как ми се ражда отрочето. Аз ще бъда отстрани и ще чакам, ще стискам палци и ще се моля на Бог. И се надявам всичко да бъде наред", коментира пред bTV по повод отсъствието си половинката на бременната Яна Акимова. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Безплатен семинар „Тревожните разстройства – проблем или ресурс за развитие“ ще се проведе във Варна

Клуб „Психология" Варна, организира предпоследното събитие от кампанията "Психологично здраве" – “Тревожните разстройства - проблем или ресурс за развитие?” на 18 май в Младежки дом от 16:00 часа, съобщиха организаторите за Moreto.

Екшъни и трилъри са вредни за здравето

Те смущават сърдечния ритъм и повишават кръвното налягане


Хелмут Шмид: Кризата с Украйна напомня за дните преди Първата световна война

Легендарният германски канцлер Хелмут Шмид сравни изострянето на ситуацията в Украйна с дните преди избухването на Първата световна война (1914-1918). Европа, САЩ и Русия се държат така, както авторът Кристофър Кларк е написал в книгата си за началото на Първата световна война – като сомнабули - заяви в интервю пред "Билд" Хелмут Шмид.  След изборите на 25 май трябва да стане нещо, което повтарям от години - един преврат срещу Европейската комисия, която междувременно се състои от 28 комисари и хиляди бюрократи, казва легендарният политик. Той обръща внимание и на факта, че кризата с Украйна не присъства като основна точка в партийните документи за предстоящите евроизбори - "вероятно защото въпросът е подценен". Нужна ни е по-сдържана външна политика не само от страна на ЕС, но от служителите и бюрократите в Брюксел. Те разбират от тези неща твърде малко. И поставят Украйна пред тежкия избор да избира между Изтока и Запада, категоричен е Шмид.

Вижте Етиен Леви и Димитър Бербатов като абитуриенти

1977 г. Още на бала си Етиен Леви загатва, че има усет към дрехите. Класическият костюм в какаов цвят с елек и кафява папийонка са урок на стил и поведение, които той ще пренесе по-късно и на сцената. 

Моделът 1977 г. Още на бала си Етиен Леви загатва, че има усет към дрехите. Класическият костюм в какаов цвят с елек и кафява папийонка са урок на стил и поведение, които той ще пренесе по-късно и на сцената. Моделът "Амстердам" е от модна къща. Купува го баба му Кириаки, която отглежда Етиен. Тя поискала да го облече преди бала, за да го види как

Втори опит за промени в ръководството на борсата

София /КРОСС/ След като отбеляза тържествено 100-годишнината на Българската фондова борса (БФБ-София) през седмицата сега управляващите ще се опитат да направят втори опит за промяна на ръководството й. Това става ясно от Търговския регистър.Министерството на финансите е вписало нова точка към дневния ред на общото събрание на акционерите на БФБ-София, което е насрочено за 3 юни 2014 г.Финансовото ведомство предлага предсрочно прекратяване на мандата на членовете на съвета на директорите Асен Ягодин, Васил Големански и Георги Български и избиране на тяхно място на Наталия Стоянова Петрова, Иван Кутлов и Димо Спасов.Това е втори опит за смяна на ръководството на борсата. В началото на годината ведомството на министър Петър Чобанов искаше да смени Ягодин, Големански и Български, като на тяхно място предлагаше Гергана Чавдарова Беремска-Караджова, Димо Спасов и Иван Кутлов.Решението мина през общото събрание, но беше обжалвано и това блокира смяната на ръководството.В новото предложение на финансовото министерство вместо Беремска-Караджова е предложена Наталия Стоянова Петрова, която е в листата за евродепутати на БСП.Акционерите на БФБ-София АД ще гласуват за дивидент от 0.112 лв. на акция на редовно общо събрание.Акциите на БФБ-София АД поскъпват с 66% в последните 12 месеца до 4.59 лв. за брой и 30.2 млн. лв. пазарна капитализация.Правителството на Пламен Орешарски стартира в началото на годината продажбата на 50% от акциите на БФБ-София

Цветна леха в памет на жертвите на СПИН правят в Кв. Изток

Кметство Изток има удоволствието да ви покани в изграждането на цветна леха, като акт на съпричастност и почит към паметта на жертвите на СПИН.

Продължава

"Дженерал мотърс" глобена с 35 млн. долара за забавено изтегляне на дефектни коли

Правителството на САЩ глоби в петък "Дженерал мотърс" (General Motors) с възможно най-високата глоба от 35 милиона долара заради това, че автомобилопроизводителят е закъснял с изтеглянето на малките коли с дефект в запалителната система, предадоха световните агенции. Санкцията обаче само малка част от печалбата от 3.8 млрд. долара, отчетена от компанията за миналата година, отбелязва АП. От началото на годината автогигантът бе принуден да изтегли 10 млн. коли заради проблем с контактния ключ, който пречи на въздушните възглавници да се отварят. С този дефект бяха свързани 13 фатални катастрофи, припомня "Франс прес". Компанията също така ще бъде задължена да докладва по-бързо за проблеми с безопасността. Като част споразумението "Дженерал мотърс" се е съгласила да участва в "безпрецедентни изисквания за надзор", включително да уведомява федералните власти по транспорта за всякакви промени в графика на компанията за приключване на ремонта до 4 октомври, допълва "Ройтерс". По-рано  автомобилостроителят съобщи, че изтегля около 8200 средноголеми коли - модел Буик Лакрос (Buick Lacrosse) и Шевролет Малибу (Chevrolet Malibu), за да отстрани проблем с предните спирачки, информира АП. Това е шестото изтегляне, обявено от компанията тази седмица и 24-ото за годината.

Служебна кола за 50 бона си купил шефът на КЗП

Папка със скандални факти срещу председателя на комисията за защита на потребителите Веселин Златев извади колегата му Александър Масларски. Според едно от твърденията ми той си купил служебна кола с 90 екстри за 50 бона.

Швейцария ще гласува за най-високата минимална работна заплата

В Швейцария ще гласуват за най-високата минимална заплата в света. Референдумът ще се проведе на 18-ти май 2014 г., информира „Си Ен Би Си“. Ако...

Николов: Сливането на КЗК и КЗП е добро за потребителите

София /КРОСС/ Сливането на Комисията за защита на конкуренцията и Комисията за защита на потребителите ще бъде добро решение, ако защитава конкурентната среда и потребителския интерес. Така председателят на КЗК Петко Николов коментира готвения проектозакон, който цели да обедини двете ведомства."Ако замисълът е да се повиши нивото на защита на потребителя като цяло, то приемам изцяло всичко онова, което се предлага като промяна в закона и обединяване на двете комисии. Струва ми се, че това са и основните цели на вносителя и не виждам нещо революционно и нещо притеснително", каза Николов.В качеството си на председател на КЗК той беше домакин на среща на Софийския форум по конкуренция (СФК), който обединява органите по конкуренция от Балканския регион. Една трета от обществените поръчки в България се обжалват, каза Николов. Най-често фирмите атакуват показателите, заложени от възложителя на обществената поръчка и класирането на участниците. Относно обвиненията към ЕРП-тата за злоупотреба с господстващо положение при отдаване под наем на стълбове от мрежата си, Николов посочи, че те имат 30-дневен срок за обжалване. Глобите, които ги грозят, са в размер на 10% от оборотите им от тази дейност, пише standartnews.com.

„Левски” кани Якимов, Чико и Зума за юбилея

Фондацията „Фонд 100 години Левски” ще покани за юбилея на „сините” легендите на българския футбол Димитър Якимов, Динко Дерменджиев и Христо Бонев. Тримата са емблематични фигури за три от съперниците на „Левски” – ЦСКА, „Ботев” (Пловдив) и „Локомотив” (Пловдив).

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване