„Споделяме МУЗИКА, ЕМОЦИЯ, КУЛТУРА" спира временно в памет на жертвите от надовденията

http://www.cross.bg/emotziya-kyltyra-myzika-1416689.html

/КРОСС/В знак на съпричастност към бедстващите и трагедията във Варна и Добрич, независимо от позитивите на „Споделяме МУЗИКА, ЕМОЦИЯ, КУЛТУРА", организаторите преустановяват концертните прояви в София от днес до понеделник - 23-ти юни включително, за сметка на което ще удължи времетраенето на кампанията. По-късно ще бъдат обявени програмата и участниците на 24-ти юни - вторник, когато събитието стартира отново. На 23 юни ще бъде ден на нацонален траур в памет на загиналите от наводненията у нас.  

Централната банка: КТБ не е фалирала

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2014/06/20/2327556_centralnata_banka_ktb_ne_e_falirala/?ref=rss


КТБ не е фалирала, тя е под контрола на БНБ, така че вложителите в тази банка не трябва да се притесняват и няма смисъл да се нагнетява общественото напрежение. Това обяви управителят на централната банка Иван Искров. 

Той допусна, че прекратяването на операциите на банката ще създаде проблеми на някои фирми, които имат сметки там, но предположи, че те имат пари и в други банки и ще могат тях да ползват. 

Една от най-ликвидните банки преди слуха КТБ много бързо се оказа с...

„Споделяме МУЗИКА, ЕМОЦИЯ, КУЛТУРА" спира временно в памет на жертвите от надовденията

http://www.cross.bg/pamet-kyltyra-myzika-1416689.html

/КРОСС/В знак на съпричастност към бедстващите и трагедията във Варна, независимо от позитивите на „Споделяме МУЗИКА, ЕМОЦИЯ, КУЛТУРА", "Музикаутор" преустановява концертните прояви в София от днес до понеделник - 23-ти юни включително, за сметка на което ще удължи времетраенето на кампанията. По-късно ще бъдат обявени програмата и участниците на 24-ти юни - вторник, когато събитието стартира отново. На 23 юни ще бъде ден на нацонален траур в памет на загиналите от наводненията у нас. 

Репутацията на БНБ застана зад КТБ, коментира банкер

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2014/06/20/2327520_reputaciiata_na_bnb_zastana_zad_ktb_komentira_banker/?ref=rss


Законовата процедура за специален надзор, която ръководството на Корпоративна търговска банка е поискало  и получило от БНБ, означава, че репутацията и техническите възможности на Централната банка застават зад КТБ. Това коментира председателят на Асоциацията на банките в България Левон Хампарцумян пред ПИК. 

Това би трябвало да успокои вложителите и клиентите на банката, които очевидно са под напрежение, коментира банкерът. 

На въпрос дали са застрашени влоговете,...

Порошенко: Киев подписва икономическата част от споразумението за асоцииране с ЕС на 27 юни

http://www.dnevnik.bg/evropa/razshiriavane/2014/06/20/2327517_poroshenko_kiev_podpisva_ikonomicheskata_chast_ot/?ref=rss


Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви, че на 27 юни ще подпише икономическата част от споразумението за асоцииране с Европейския съюз.

Той съобщи датата, докато представяше пред медиите в четвъртък новия външен министър Павло Климкин, чиято кандидатура бе одобрена по-рано днес от парламента в Киев. Президентът каза още, че на 23 юни Климкин ще бъде в Люксембург, където на заседание на външните министри от ЕС ще изложи мирния план на Порошенко за преодоляване на кризата в...

Овладяна е ситуацията в Килифарево, Дебелец и Велико Търново

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/NvDUxR8LWpA/

В селищата Килифарево, Дебелец и във Велико Търново ситуацията след поройните дъждове и наводнения вече е овладяна. Няма бедстващи хора, продължават отводнителните действия в засегнатите жилищни и обществени сгради. Навсякъде е възстановено електрозахранването, предава БНР.

Спада нивото на водата след поройните дъждове във Велико Търново. Кметът на града Даниел Панов, подчерта, че няма опасност реката в града да прелее.

“Реката е с пет метра надолу от критичната точка, която беше през нощта. Районите, които са откъснати, това са селата Габровци, Шодековци. Имаме четири моста, които са за частичен ремонт, два моста за основен ремонт. След това бедствие реката във Велико Търново преля и съм доволен, че нямаше напрежение и всичко протече нормално. Стотици къщи са наводнени в цялата община. Бяха осигурени места за евакуация в училище “Емилиян Станев”. Отворен е вече южният пътен възел, който беше залят. Остават четири моста, които са затлачени от дървесен материал, който е преминал по реката. В момента работят екипи там. Обстановката е нормална, тъй като нивото на реката вече е под критичното и дъждът спря”, заяви той./КРОСС/

240 години от подписването на Кючуккайнарджанския мирен договор от 1774 г.

http://www.cross.bg/kaiinardzha-rysiya-strana-1416688.html

Силистра/КРОСС/В силистренското село Кайнарджа се проведе научна сесия послучай 240 години от подписването на Кючуккайнарджанския мирен договор от 1774 г. С него се слага край на започналата през 1768 г. война между Русия и Османската империя. Договорът от руска страна е подписан от императрицата Екатерина Втора Велика, чийто пръв и единствен паметник у нас е на метри от скалата до историческата чешма, където е станал факт актът на подписването. Ръководството на Община Кайнарджа провежда на 20-21 юни т.г. тържествата, посветени на годишнината с участие в програмата на гости от различни институции, вкл. от Руската федерация начело с генералния консул в Русе г-н Владимир Климанов. С приветствия от руска страна участваха още представители на няколко обществени организации - Международната обществена организация „Витязи", Центъра за национална слава на Русия, неправителствената организация Съюз на приятелите на България и др., а от българска страна - кметът Любен Сивев, председателят на Общинския съвет Ивайло Петков. Специален поздрав бе представен и от името на г-н Насуф Насуф, областен управител на област Силистра, в който се казва, че събитието ще остане трайно в народната памет, защото е крачка напред в развитието на историята. Според предварителната програма основният доклад е на научния сътрудник от Варна г-жа Станка Димитрова: „Представям войната и нейното отражение, влияние и значение сред българския народ, вкл

Скъсана е стената на язовира край Минково

http://pik.bg/скъсана-е-стената-на-язовира-край-минково-news193389.html

Скъсана е стената на язовира край Минково

Получен е сигнал за скъсана стена на язовир край добричкото село Минково, съобщават от Областния съвет по сигурност.

На мястото е изпратена аварийна група. 

Потенциално опасни са и язовирите край селата Плачи дол и Смолница, които са прелели, съобщи БТА.

От Областната дирекция на МВР предупреждават, че по протежение на булевард "Русия" в Добрич се очаква приливна вълна заради повишаване на водата в коритото на Суха река. Полицията апелира към живеещите в района да напуснат домовете си до

нормализиране на обстановката и да предприемат мерки за обезопасяване на жилищата си. В градския парк "Свети Георги" водата е достигнала два и половина метра, по данни на общината.

Руската ВТБ ще подкрепи КТБ АД пред Българската народна банка

http://econ.bg/Новини/Руската-ВТБ-ще-подкрепи-КТБ-АД-пред-Българската-народна-банка_l.a_i.551412_at.1.html

Миноритарният собственик на КТБ АД – руската ВТБ, е заявила интерес за водене на разговори с Българската народна банка (БНБ) за подкрепа на КТБ АД....

Споразумението за асоцииране на Украйна ще влезе веднага в сила

http://www.vesti.bg/novini/sporazumenieto-za-asociirane-na-ukrajna-shte-vleze-vednaga-v-sila-6015291

Икономическата част от споразумението за асоцииране на ЕС и Украйна ще влезе в сила веднага след подписването му на 27 юни в Брюксел, разкри източник от външнополитическата служба на ЕС.

Три сигнала за жертви на пороя в Добрич

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Iy2nFWGDOxM/

Ситуацията в област Добрич остава сложна, а дъждът продължава да вали. В курорта “Албена” е започнала евакуацията на туристи от 6 хотела. Подадени са три сигнала за жертви на пороя в града. Ситуацията е сложна и не е овладяна, съобщава БНР.

В Добрич продължава да е в сила бедственото положение. Градът прилича на водосборна зона. В един от двата разкрити пункта за евакуация вече са настанени и две бебета.

От Регионалната здравна инспекция препоръчаха за пиене да се ползва бутилирана вода, а домакинствата, които имат запаси, да я ползват за битови нужди след преваряване. На много места в областта няма ток и вода./КРОСС/

Една от възможните причини за наводнението във Варна...

http://www.moreto.net/novini.php?n=255349

"Една от възможните причини за наводнението във Варна" е озаглавен видеоклип, който бъзо набира скорост в интернет. Автор на клипа е Христо Топчиев, а описанието което е написал към него гласи: "Направих набързо едно клипче за проблем, който виждам в Google street view.

Пътниците за влаковете между Царева ливада и Габрово се превозват с автобуси

http://www.cross.bg/livada-tzareva-zhelezniya-1416687.html

/КРОСС/Поради паднала скална маса върху железния път вследствие на обилните валежи през вчерашния ден, не се осъществява движение на влакове в участъка между гарите Царева ливада и Габрово. За пътниците от отменените влакове е осигурен превоз с автобуси между двете гари. Аварийни екипи на Национална компания „Железопътна инфраструктура" работят по разчистването на железния път. Към настоящия момент движението на влаковете в останалите райони на страната се осъществява нормално и всички пътнически композиции пътуват по редовния си график. Проливните дъждове в цялата страна предизвикаха наводнения по железния път и свличане на земни и скални маси в различни железопътни участъци. Това наложи прекъсване на движението на влаковете в участъците Дряново - Царева ливада, Царева ливада - Трявна и Варна - Варна запад. След отводняване и разчистване на железния път в засегнатите участъци, влаковото движение е възстановено. По тази причина някои пътнически композиции пътуваха със закъснения, а други бяха отменени в определени участъци по своя маршрут.  

Входът на къмпинг "Градина" е наводнен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4149045

Наводнен е входът на к-г „Градина-АПК”, съобщи Фокус. Височината на водата достига около половин метър. Вътрешността на къмпинга не е засегната, каза един от пазачите, който бе екипиран с рибарски ботуши. По думите му караваните са на височко по дюните и за тях няма проблеми.
На централния вход на к-г „Градина” всичко е спокойно. Наводнен е входът на к-г „Градина-АПК”, съобщи Фокус. Височината на водата достига около половин метър. Вътрешността на къмпинга не е засегната, каза един от пазачите, който бе екипиран с рибарски ботуши. По думите му караваните са на височко по дюните и за тях няма проблеми. На централния вход на к-г „Градина” всичко е спокойно.

Един човек бе евакуиран с хеликоптер от Албена

http://society.actualno.com/Edin-chovek-be-evakuiran-s-helikopter-ot-Albena--news_35139.html

Един пострадал е бил евакуиран от курорта Албена с помощта на хеликоптер "Кугър". Това съобщиха от Министерство на отбраната. Човекът се е намирал върху фургон сред придошлата река. Бедств...

Пиронкова срещу американка в първия кръг на "Уимбълдън"

http://tennis.actualno.com/Pironkova-sreshtu-amerikanka-v-pyrvija-kryg-na-Uimbyldyn-news_35140.html

Цветана Пиронкова ще спори с Варвара Лепченко от САЩ в първи кръг на Уимбълдън. Ако отстрани 28-годишната американка от узбекистански произход, Цвети ще играе във втори кръг с италианката Сара Ерани и...

До края на деня ще пуснат тока в кв. Аспарухово

http://society.actualno.com/Do-kraja-na-denja-shte-pusnat-toka-v-kv-Asparuhovo-news_35142.html

Електрозахранването във варненския квартал „Аспарухово” ще бъде възстановено до края на дена Електрозахранването в квартал „Аспарухово” ще бъде възстановено до ...

От КНДР за провала на Испания: Периодът на живот на тактиките се скъсява

http://worldcup2014.actualno.com/Ot-KNDR-za-provala-na-Ispanija-Periodyt-na-jivot-na-taktikite-se-skysjava-news_35143.html

Елиминираният вече световен шампион от 2010 година тим на Испания получи изненадваща подкрепа от Северна Корея.„Няма правило, което да казва, че един солиден отбор не губи никога, но няма ка...

Наследник на Паул предвиди победа на Гана над Германия

http://worldcup2014.actualno.com/Naslednik-na-Paul-predvidi-pobeda-na-Gana-nad-Germanija-news_35144.html

Наследникът на октопода Паул – Регина, обитаващ аквариум в Берлин, предрече победа на Гана над Германия в двубой от Световното първенство в Бразилия.Срещата е в събота от 22 часа на Ещадио К...

Няма неустойки при окончателно спиране на "Южен поток", смята вицепремиерът

http://www.mediapool.bg/nyama-neustoiki-pri-okonchatelno-spirane-na-yuzhen-potok-smyata-vitsepremierat-news221719.html

Не съм в течение с въпроса какви неустойки има по проекта "Южен поток" в случай, че той бъде окончателно замразен. Доколкото знам няма неустойки, но този въпрос е към министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Това каза в отговор на журналистически въпрос вицепремиерът по икономическите въпроси Даниела Бобева по време на пресконференция при откриването на годишната среща на Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) в петък.   Въпросът за евентуалните неустойки, които трябва да бъдат платени на избрания изпълнител на строежа на българското трасе на газопровода – руско-българския "Стройтрансгаз Консорциум", се задава непрекъснато откакто Европейската комисия поиска от страната ни да спре дейностите по изграждането на тръбата до изчистване на проблемите й с европейското законодателство. Нито управляващите, нито от компанията "Южен поток България", която е подписала контракта със "Стройтрансгаз", обаче съобщават какви ще са последиците за българския акционер в проекта – "Българския енергиен холдинг", ако се прекрати договорът за строежа. Всичко по него се крие под грифа "търговсак тайна между две дружества".   На въпрос дали ЧБТР има интерес да участва в реализирането на този проект президентът на банката Андрей Кондаков отговори, че когато всички въпроси с "Южен поток" се решат, институцията с удоволствие ще участва в проекта.   По-късно пред журналисти в отговор на въпрос дали държавните дружества спазват изискването за избягване на концентрация на капитали в една банка, Бобева коментира, че с изключения на някои енергийни дружества това постановление на МС се спазва. На въпрос кои са енергийните дружества, които не са изпълнили постановлението, Бобева отговори, че не знае, а и дори да ги знае, няма да ги назове.

Бобева: Доколкото знам, няма неустойки при окончателно спиране на "Южен поток"

http://www.mediapool.bg/bobeva-dokolkoto-znam-nyama-neustoiki-pri-okonchatelno-spirane-na-yuzhen-potok-news221719.html

Не съм в течение с въпроса какви неустойки има по проекта "Южен поток" в случай, че той бъде окончателно замразен. Доколкото знам няма неустойки, но този въпрос е към министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Това каза в отговор на журналистически въпрос вицепремиерът по икономическите въпроси Даниела Бобева по време на пресконференция при откриването на годишната среща на Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) в петък.   Въпросът за евентуалните неустойки, които трябва да бъдат платени на избрания изпълнител на строежа на българското трасе на газопровода – руско-българския "Стройтрансгаз Консорциум", се задава непрекъснато откакто Европейската комисия поиска от страната ни да спре дейностите по изграждането на тръбата до изчистване на проблемите й с европейското законодателство. Нито управляващите, нито от компанията "Южен поток България", която е подписала контракта със "Стройтрансгаз", обаче съобщават какви ще са последиците за българския акционер в проекта – "Българския енергиен холдинг", ако се прекрати договорът за строежа. Всичко по него се крие под грифа "търговсак тайна между две дружества".   На въпрос дали ЧБТР има интерес да участва в реализирането на този проект президентът на банката Андрей Кондаков отговори, че когато всички въпроси с "Южен поток" се решат, институцията с удоволствие ще участва в проекта.   По-късно пред журналисти в отговор на въпрос дали държавните дружества спазват изискването за избягване на концентрация на капитали в една банка, Бобева коментира, че с изключения на някои енергийни дружества това постановление на МС се спазва. На въпрос кои са енергийните дружества, които не са изпълнили постановлението, Бобева отговори, че не знае, а и дори да ги знае, няма да ги назове.

Демби пред Фрог: Не подозирам Баретата за взрива в дома ми

http://frognews.bg/news_71919/

Не подозирам Златомир Иванов за взрива в дома ми. Процедурата е такава, че трябва да бъде разпитан, но това не означава, че е виновен, коментира пред Фрог Димитър Вучев – Демби.

ЕК готова да ни помоне. Еврокомисар Георгиева дари 20 000 лева лични средства

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/k3slI3tFS6A/

Европейската комисия е готова да мобилизира всички налични инструменти в рамките на Евросъюза, за да подкрепи засегнатото от природните бедствия население на България.

Това заявява председателят на Европейската комисия Жозе Барозу в послание до президента Росен Плевнелиев, в което от свое име и от името на Комисията изразява солидарност с хората и властите в България във връзка с драматичните последици от наводненията в източната част на страната, довели до загуба на човешки живот.

С голяма скръб научавам за трагедията във Варна. Следя ситуацията с внимание и тревога, написа в социалните мрежи еврокомисарят по международното сътрудничество, хуманитарната помощ и действията при кризи Кристалина Георгиева.

Вярвам, че никой от нас не е безучастен към съдбата на пострадалите, каза по-късно Георгиева.

По думите й пострадалите имат нужда от нашата помощ, а България има нужда от единство, солидарност и сплотеност.

Кристалина Георгиева дарява 20 000 лева лични средства за хората в беда.

Дарявам ги от сърце, чрез специалната сметка на Българския Червен кръст в Уникредит Булбанк АД, сметка BG64UNCR76301078660913, BIC UNCRBGSF. Призовавам всички, които ги боли за пострадалите, да помогнат с каквото и с колкото могат. Българският Червен кръст ще има грижата събраните средства да стигнат най-бързо до най-нуждаещите се, отбелязва еврокомисарят./КРОСС/

Наводнен е входът на къмпинг "Градина"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4149038

Наводнен е входът на к-г „Градина-АПК”, съобщи Фокус. Височината на водата достига около половин метър. Вътрешността на къмпинга не е засегната, каза един от пазачите, който бе екипиран с рибарски ботуши. По думите му караваните са на височко по дюните и за тях няма проблеми.
На централния вход на к-г „Градина” всичко е спокойно. Наводнен е входът на к-г „Градина-АПК”, съобщи Фокус. Височината на водата достига около половин метър. Вътрешността на къмпинга не е засегната, каза един от пазачите, който бе екипиран с рибарски ботуши. По думите му караваните са на височко по дюните и за тях няма проблеми. На централния вход на к-г „Градина” всичко е спокойно.

Нивото на река Янтра спада, но бедственото положение остава

http://www.cross.bg/metra-reka-yantra-1416686.html

/КРОСС/След изключително тежката нощ обстановката около река Янтра се нормализира. Областният управител на Велико Търново инж. Георги Ранчев съобщи, че река Янтра се прибира в коритото си, нивото е паднало с повече от 2 метра. Няма бедстващи хора, но има девет населени места без ток заради безопасността на жителите. Няма населени места без вода. Най-критично е било положението в Килифарево и Дебелец. Няма пострадали хора, каза той пред БНР. Кметът на село Килифарево Димитър Събев каза, че все още не е освободено от водната блокада семейство с жена инвалид. Обстановката се нормализира, декларира той. Започнал е оглед на щетите, тепърва ще се уточнява от какво ще има помощ населението. Всичко по протежението на реката, 2-3 км, е било под вода, хората са евакуирани. Десетки души са евакуирани от къщите си в Килифарево, съобщи инж. Георги Ранчев. Високата приливна вълна е дошла от реките, идващи от Стара планина, но се очаква водите да се влеят в Янтра, което може да застраши живеещите в крайречните зони на Велико Търново. Във всички критични точки са разположени екипи с представители на Гражданска защита, противопожарната служба, военни отряди и доброволчески формирования. Около полунощ заради критично високите нива на р. Янтра са евакуирани жители на крайбрежните квартали на Велико Търново, с. Първомайци и Долна Оряховица. По думите на областния управител нивото на р. Янтра е около 7 метра при критични 8,5 метра. От пороя е отнесен дървеният мост на р

Евросъюзът и Митническия съюз са несъвместими

http://www.vesti.bg/novini/evrosyiuzyt-i-mitnicheskiia-syiuz-sa-nesyvmestimi-6015289

Споразумението за асоцииране и свободна търговия с ЕС е несъвместимо с членството в Митническия съюз с Русия.

Иван Портних: Никой не се отзова на помощ, няма държава

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242725_%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD+%D0%9F%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%85%3A+%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B9+%D0%BD%D0%B5+%D1%81%D0%B5+%D0%BE%D1%82%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%89%

 През цялата нощ никой не се отзова на помощ, няма държава вече, заяви кметът на Варна Иван Портних пред „Фокус“.

По думите му 11 са идентифицираните жертви от наводнението, но се очаква броят им да нарасне.

„Цялата улица, която минава през кв. „Аспарухово“ я няма, има струпани автомобили, като през нощта екипи са успели да премахнат част от колите, за да не се образува бенд и при продължаващия валеж да се случи нова трагедия“, допълни кметът.
Иван Портних каза още, че е продължават да работят екипи на „Гражданска защита“ и пожарната.

Днешният ден е обявен за неучебен в цялата община Варна, съобщиха от пресцентъра на общината.
В засегнатия от дъждовете и наводненията квартал "Аспарухово" няма да работят и детските градини и ясли.

Решението е съгласувано с Регионалния инспекторат по образованието във Варна.
 

По публикацията работи: Веселина Йорданова


Григор Димитров започва с мач срещу американец на "Уимбълдън"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/06/20/2327518_grigor_dimitrov_zapochva_s_mach_sreshtu_amerikanec_na/?ref=rss


Българският тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу американеца Райън Харисън на старта на "Уимбълдън". Хасковлията досега не се е срещал със 140-ия в световната ранглиста.

Димитров е в горната половина на схемата, в която са водачът Новак Джокович и шампионът от миналата година Анди Мъри. Долната събра седемкратния шампион Роджър Федерер и двукратния победител Рафаел Надал. 

Българинът е на 13-ото място в света, но е 11-и в схемата на "Уимбълдън". Букмейкърите го...

Земетресение край Самоков

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4149033

Земетресение с магнитуд 2,5 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Европейския сеизмологичен център.
Земният трус е усетен в 8,19 ч. тази сутрин с епицентър на 16 км южно от Самоков, на 38 км североизточно от Благоевград и на 58 км южно от София, с дълбочина 2 км. Няма данни за пострадали и материални щети. Земетресение с магнитуд 2,5 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Европейския сеизмологичен център. Земният трус е усетен в 8,19 ч. тази сутрин с епицентър на 16 км южно от Самоков, на 38 км североизточно от Благоевград и на 58 км южно от София, с дълбочина 2 км. Няма данни за пострадали и материални щети.

Еврогрупата одобри Литва за Eврозоната през 2015

http://www.moreto.net/novini.php?n=255318

Съветът на министрите на финансите на страните от Еврозоната подкрепи влизането на Литва в еврозоната от началото на 2015 година, съобщи председателят й Йерун Диселблум в Брюксел, цитиран от "Франс прес". "Литва изпълни изцяло условията за влизане в еврозоната.

Градски парк „Св. Георги“ е под вода

http://dobrudjatv.net/%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%bf%d0%b0%d1%80%d0%ba-%d1%81%d0%b2-%d0%b3%d0%b5%d0%be%d1%80%d0%b3%d0%b8-%d0%b5-%d0%bf%d0%be%d0%b4-%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%b0/

Перлата на гр. Добрич градски парк „Св. Георги“ е под вода. Нивото на водата на места достигна 2,5м. Практически залят е 80% от парка. Води като река текат от снощи. Красивият комплекс „Изида“, с прекрасни външни съоръжения, прилича на пълноводно езеро.  Щетите са за стотици […]

Опашката пред централния офис на КТБ се увеличава

http://pik.bg/опашката-пред-централния-офис-на-ктб-се-увеличава-news193385.html

Опашката пред централния офис на КТБ се увеличава

Опашката пред централния офис на КТБ на столичния площад "Гарибалди" се увеличава, видя репортер на Агенция ПИК.

Близо 50 души за наредени един зад друг и коментират горещите събития свързани с банката.

Преди минути от БНБ съобщиха, че са поставили КТБ под особен надзор.

"От този момент правата на акционерите са отнети и са назначени квестори. Ръководството на централната банка е в пряка комуникация с основните държавни институции", се посочва в прессъобщение на БНБ.

Очаквайте подробности!

Земетресение край Самоков

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4149029

Земетресение с магнитуд 2,5 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Европейския сеизмологичен център.
Земният трус е усетен в 8,19 ч. тази сутрин с епицентър на 16 км южно от Самоков, на 38 км североизточно от Благоевград и на 58 км южно от София, с дълбочина 2 км. Няма данни за пострадали и материални щети. Земетресение с магнитуд 2,5 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Европейския сеизмологичен център. Земният трус е усетен в 8,19 ч. тази сутрин с епицентър на 16 км южно от Самоков, на 38 км североизточно от Благоевград и на 58 км южно от София, с дълбочина 2 км. Няма данни за пострадали и материални щети.

Помпи от летището отводняват "Аспарухово", Румъния е готова да помогне

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/20/2327512_pompi_ot_letishteto_otvodniavat_asparuhovo_rumuniia_e/?ref=rss


Румъния е готова да окаже помощ с хора и техника при необходимост за разчистване и възстановяване на засегнатите от наводненията в България райони. За това е уверил  българските власти държавният секретар на Министерството на транспорта на Румъния Юлиан Матаке, съобщи пресцентърът на Министерството на транспорта. 

Летище Варна е осигурило помпи, които се използват за отводняване на кв. Аспарухово в града. "Пристанище Варна" също е изпратило техника и човешка сила в жилищния...

В Луганск влезе военна техника на международни антифашистки доброволци (ВИДЕО)

http://www.cross.bg/tehnika-lygansk-putya-1416684.html

/КРОСС/ Колона от тежка бойна техника на международни доброволци на антифашисткият фронт навлезе в Луганск тази сутрин (20 юни). Според предварителна информация, в състава на колоната влизат: 10 танка, 7 БТР, около 20 камиона УРАЛ и ТАЗ-66 със зенитни установки, а също около 10 микробуса, джипове и УАЗки. По думите на очевидци, около 5 сутринта те чули силен шум на пътя (на входа на Луганск от страна на Краснодар). На пътя те видели движеща се колона от бойна техника с танкове, БТРи и камиони УРАЛ. Над колоната се развявало Георгиевското знаме и флагове, приличащи на знамето на Крим и Андреевското знаме. video: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=921EJFU7CcY

Три станаха жертвите в Добрич

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4149022

Жертвите в Добрич вече са три, съобщи bTV. Все още не са ясни причините и дали те са се удавили. Бедствено положение е обявено в града. Дъждът, който се е излял е над 106 литра на кв. метър. Има покачване на нивото на Суха река, апелират се гражданите да вземат мерки за евакуация. В спортната зала "Добротица" е организиран пункт за нуждаещите се

В Добрич евакуират хора. Жертвите вече са три

http://www.cross.bg/dobrich-navodneni-grada-1416685.html

/КРОСС/МВР-Добрич информира гражданите, че поради покачването на водата в коритото на Суха река по протежението на бул. „Русия" в град Добрич, се очаква приливна вълна и апелира гражданите, живущи врайона, да предприемат всички мерки за обезопасяване на жилищата си и да напуснат до нормализиране на обстановката. В града има изграден временен кризисен център. Над 100 души са евакуирани до момента от бедстващите райони в зала „Добротица". Бедствено положение е обявено на територията на цялата община Добрич. Жертвите до момента са три. По протежението на коритото на Добричка река са залети всички ниски територии. В по-ниските части на града водата е около метър и повече. В районите на предприятия „Бряст" и по протежението на ул. „Калиакра" има огромни разливи, наводнени са едно от ДКЦ-та на територията, две детски градини, Автогарата, откъдето не могат да излизат автобуси, много къщи и дворове. В момента заради продължаващия дъжд се очаква втора приливна вълна. Преустановена е работата на всички учебни и детски заведения. Отменено е и външното национално оценяване на децата от 8 клас. Работи се да бъде възстановена дейността на Социален патронаж, който превозва храни и медикаменти на възрастни, болни и самотни хора. Обхождат се всички мостови съоръжения в града, тъй като състоянието им никак не е добро. Очаква се приливната вълна да не намалява своето ниво, а до го повишава

Случаят във Варна е въпрос на продължително подценяване, смята Костов

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/20/2327504_sluchaiat_vuv_varna_e_vupros_na_produljitelno/?ref=rss


Във Варна проблемът е страшно стар. Там отдавна е ясно, че системата за канализация и пречистване не работи, каза пред журналисти бившият лидер на ДСБ и ръководител на Лабораторията за управление на риска към Нов български университет Иван Костов. Костов участва днес в конференция на тема "Истината за Украйна", организирана от Лабораторията, заедно с украинския генерал Игор Смешко, съветник на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна.

По думите на Костов трагедията във...

Арестуваха Златко Баретата

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242724_%D0%90%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%85%D0%B0+%D0%97%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BA%D0%BE+%D0%91%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0

 Златомир Иванов-Баретата е арестуван за 24 часа заедно с над 10 свои приближени през нощта срещу петък, съобщи БНР, позовавайки се на информация от СДВР.

През цялата нощ в сградата на СДВР са водени заподозрени във връзка с инцидента от преди два дни, когато неизвестен хвърли малка бомба в двора на Димитър Вучев-Демби.

По неофициална информация на БНТ столичната полиция издирва още около 20 души, близки до Иванов, за да бъдат разпитани във връзка с взрива. Засега обаче не се знае дали някой от задържаните е конкретният извършител или поръчител на взрива в двора на Вучев. Последният е свидетел срещу Баретата по едно от делата му в съда

Строят спешно мостове в потопеното село Климент

http://pik.bg/строят-спешно-мостове-в-потопеното-село-климент-news193383.html

Строят спешно мостове в потопеното село Климент

Представители на областна управа Пловдив и на община Карлово са взели решение в село Климент да бъдат изградени спешно два нови моста. Съоръженията ще са на Голямата река, която поема водата на опасния язовир „Климент 1”, съобщи кметът Мано Манов.

Към момента водата се влива в тръби, които не могат да я поемат, както стана миналия ден. Ще се направят корекции и ще се разшири коритото и на Малката река.


Във вторник природна стихия помете карловското село, наводни къщи, мазета и дворове, паднаха плевни. За щастие драмата се размина без жертви.

Проектите за новите мостове се работят приоритетно, парите ще осигури държавата, до два месеца започва изграждането на съоръженията. Вчера от община Карлово са пратили техника, която е издигнала съоръжения над селото. Те са превантивни и имат за цел да пренасочат идващата от Балкана вода на безопасно място и да не допуснат отново наводнения в селото.

Комисия на местната власт, начело с ресорния заместник-кмет Данка Люртова вчера огледа и описа щетите, за нанесените вреди ще се търси помощ също от държавата. Селото вече е отводнено. Хората бавно започват да се съвземат, каза още кметът. Той изрази съболезнования на близките на загиналите при трагедията във Варна.

Пороите разрушиха част от пътищата

http://econ.bg/Новини/Пороите-разрушиха-част-от-пътищата_l.a_i.551407_at.1.html

Поройните дъждове и бурите през последните денонощия са причинили поражения в различен размер на пътната и жилищна инфраструктура на градове и села...

Три са вече жертвите в Добрич

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4149008

Жертвите в Добрич вече са три, съобщи bTV. Все още не са ясни причините и дали те са се удавили. Бедствено положение е обявено в града. Дъждът, който се е излял е над 106 литра на кв. метър. Има покачване на нивото на Суха река, апелират се гражданите да вземат мерки за евакуация. В спортната зала Жертвите в Добрич вече са три, съобщи bTV. Все още не са ясни причините и дали те са се удавили. Бедствено положение е обявено в града. Дъждът, който се е излял е над 106 литра на кв. метър. Има покачване на нивото на Суха река, апелират се гражданите да вземат мерки за евакуация. В спортната зала "Добротица" е организиран пункт за нуждаещите се

Стартира регата „Циклон – 2014”

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/1usTRqfKurk/

OLYMPUS DIGITAL CAMERAТази година в регатата, организирана от Общински младежки спортен клуб „Циклон” и Община Поморие, се включиха близо 100 участника от 14 клуба от България и един от Молдова. Те ще се борят за купата на Община Поморие в дните от 20-ти до 22-ри юни. На старта ще застанат яхти от класовете Оптимист, Лазер 4.7, Лазер Радиал, 420, Кадет и Рейсборд.

Кметът Иван Алексиев откри събитието: „Това е едно от най-силните състезания в календара на Българската федерация по ветроходство. Амбицията ни е да продължим да развиваме ветроходния спорт в Поморие. Клуб „Циклон” постигна много успехи и все повече деца избират да тренират този спорт. Пожелавам попътен вятър на всички участници.” – каза той. Председателят на Общинския съвет д-р Милена Енева и заместник-кметът с ресор „Спорт” Илия Джингов също поздравиха ветроходците.

Под звуците на българският химн, националният трибагреник бе вдигнат от многократния шампион на поморийския клуб Стефани Музакова.

regata2

На откриването на регатата присъстваха още заместник-кметът на Община Поморие Янчо Илиев  и общински съветници. В Поморие специално за събитието пристигна и председателят на Българската федерация по ветроходство Валентин Николов.

Награждаването на участниците ще бъде на 22 юни, от 16:30 часа.

Община Поморие и ОМСК „Циклон” – Поморие канят всички жители и гости на града да се насладят на зрелищния спорт.

Пресконференция на БНБ за състоянието на КТБ (на живо)

http://offnews.bg/news/n_1/n_352700.html

OFFNews ще излъчи на живо пресконференцията на Българската народна банка за състоянието на Корпоративна търговска банка. От днес КТБ е поставена под специален надзор заради опасност от фалит. Днес и КТБ, и БНБ излязоха със съобщения по случая. В обръщение от ръководството на КТБ се казва: "Уважаеми клиенти на КТБ АД, Всички ние сме свидетели на безпрецедентна кампания срещу банката, в която бяха въвлечени и органите на съдебната власт. За да защити интересите на своите вложители и клиенти, КТБ АД реши да потърси институционалната подкрепа на БНБ по реда на Закона за кредитните институции, като предложи на Централната банка да постави КТБ АД под специален надзор поради опасност от неплатежоспособност. Уверени сме, че това е допълнителна гаранция за защита на Вашите интереси, а също така и - за бъдещо възстановяване на банковата дейност на КТБ АД под прекия надзор на Централната банка. Още веднъж сме длъжни да заявим, че Клиентите са ни скъпи и това е единственият мотив, от който се водим да предприемем тази нелека, но необходима в този момент стъпка. Благодарим Ви за лоялността и подкрепата!" В същото време БНБ публикува съобщение, в което се казва: "Днес, в 11.40 минути в Българската народна банка бе получено писмено уведомление от ръководството на Корпоративна търговска банка, в което информира за изчерпване на ликвидността и преустановяване на разплащанията, както и на всички видове банкови операции. На това основание и с решение на Управителния съвет на БНБ Корпоративна търговска банка е поставена под специален надзор. От този момент правата на акционерите са отнети и са назначени квестори. Ръководството на централната банка е в пряка комуникация с основните държавни институции. Междувременно от миноритарния собственик на КТБ – ВТБ – бе заявен интерес за водене на разговори с БНБ за подкрепа на КТБ.“

Да помогнем на Аспарухово

http://www.moreto.net/novini.php?n=255345

От Община Варна откриха сметка в помощ на пострадалите в Аспарухово. Всеки, който има желание да помогне финансово на пострадалите хора и възстановяването на район „Аспарухово“ от природното бедствие, може да направи това на сметка: Община Варна Централна кооперативна банка" АД - клон Варна IBAN: BG49 CECB 9790 8462 1500 00 BIC: CECBBGSF Код за вид плащане - от страната – 445100 - от чужбина – 445200 Като основание за плащане следва да се изписва: „За пострадалите от бедствието в кв.

Адвокатът на Баретата: Не е задържан, поканен е на разговор

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4149001

Златомир Иванов - Баретата не е бил задържан. Тази сутрин са дошли полицаи в дома му, звъннали са на вратата и са го поканили на събеседване в Столичната полиция.
Това коментира пред "Блиц" адвокатът на Баретата Марияна Тодорова.
По-рано БНР съобщи, че Златомир Иванов и още 10 от хората му са били задържани и отведени за разпит във връзка с Златомир Иванов - Баретата не е бил задържан. Тази сутрин са дошли полицаи в дома му, звъннали са на вратата и са го поканили на събеседване в Столичната полиция. Това коментира пред "Блиц" адвокатът на Баретата Марияна Тодорова. По-рано БНР съобщи, че Златомир Иванов и още 10 от хората му са били задържани и отведени за разпит във връзка с

РЗИ-Варна: "Аспарухово" и Златни пясъци да пият бутилирана вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=255346

Питейната вода в район "Аспарухово" не следва да се използва за пиене и приготвяне на храна, алармират от РЗИ-Варна, за Moreto.net. От инспекцията препоръчват да се използва бутилирана вода. Инспекторите от "Здравен контрол" извършват предварителна оценка на състоянието на водоподаването и пробонабиране за изследване на качествата на питейната вода на територията на район "Аспарухово" във връзка с обявеното бедствено положение.

Хора с увреждания поставят рекорд! Ще извият най - дългото хоро на фестивал в пернишкия квартал "Църква"

http://www.zapernik.com/obshtestvo/hora-s-uvrejdaniya-postavyat-rekord-shte-izviyat-nai-dulgoto_32576/

Хора с увреждания ще извият най - дългото хоро на 8-то издание на републикански фестивал за хората с увреждания, който ще се проведе в пернишкия квартал "Църква", научи ZaPernik.com.

Броят на участниците тази година значително се увеличава в сравнение с предходната 2013-та. Около 2000 души от цяла България, Сърбия, Македония и други държави ще вземат участие. Народният изпълнител Илия Луков ще бъде специален гост на фестивала. Освен това той ще пее за...

Продължава

Варненци с нервни кризи след бедствието

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242723_%D0%92%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8+%D1%81+%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%BD%D0%B8+%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%B8+%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4+%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE

 Девет линейки на Центъра за спешна медицинска помощ във Варна са ангажирани да дежурят в бедстващите райони в морската ни столица към момента. В тяхна помощ вече са изпратени и допълнителни спешни екипи от местните болници „Св. Анна" и „Св. Марина", както и от филиалите в Провадия и Аксаково. Шестима души, пострадали от бедствието, пък са настанени в лечебни заведения.

Трима души с травми и двама с нервни кризи са настанени във варненската болница „Света Анна", часове след като част от морската ни столица бе залята. До местната АГ болница е докарана и родилка, съобщават от Здравното министерство. През нощта и към момента в Спешния център във Варна са на смяна 9 екипа. Ангажирани са по още един екип от болниците "Св. Анна" и "Св. Марина", както и от филиалите в Провадия и Аксаково.

Към Спешния център на „Света Марина" е сформиран екип от невролог, интернист, психолог и психиатър, който оказва помощ на пострадали и нуждаещи се. Заради тежката обстановка, в която работят спасителните екипи обаче изваждането и съответно оказването на медицинска помощ става изключително трудно. От ведомството са създали организация за осигуряване на допълнителни екипи и в районите на Велико Търново, Габрово, Бургас, Варна и Добрич.

Екипите на Центъра за спешна медицинска помощ в Шумен, Силистра и Ямбол са в готовност да окажат съдействие при необходимост. От варненската Регионална здравна инспекция уверяват, че е създадена организация за осигуряване на медикаменти и препарати в местните болници и центрове за настаняване.

Сигналът за приливната вълна, заляла част от кв. Аспарухово, е постъпил във министерството миналата вечер в 20,00 ч., а половин час по късно вече бил свикан Кризисен щаб, който да държи непрекъсната връзка с регионалните структури на ведомството.

Адвокатът на Баретата: Не е задържан, поканен е на събеседване

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4148991

Златомир Иванов - Баретата не е бил задържан. Тази сутрин са дошли полицаи в дома му, звъннали са на вратата и са го поканили на събеседване в Столичната полиция.
Това коментира пред Златомир Иванов - Баретата не е бил задържан. Тази сутрин са дошли полицаи в дома му, звъннали са на вратата и са го поканили на събеседване в Столичната полиция. Това коментира пред "Блиц" адвокатът на Баретата Марияна Тодорова. По-рано БНР съобщи, че Златомир Иванов и още 10 от хората му са били задържани и отведени за разпит във връзка с

Миков готов да свика извънредно парламента

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bedstviia-sled-prolivnite-dyzhdove/mikov-gotov-da-svika-izvynredno-parlamenta-6015285

Народното събрание почете с едноминутно мълчание паметта на жертвите от бедствието във Варна

Миков готов са свика извънредно парламента

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bedstviia-sled-prolivnite-dyzhdove/mikov-gotov-sa-svika-izvynredno-parlamenta-6015285

Народното събрание почете с едноминутно мълчание паметта на жертвите от бедствието във Варна

Протестът: анализи и позиции в българската преса

http://www.cross.bg/protesta-protest-protestut-1416683.html

/КРОСС/Масовите протести срещу назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, довело до искане на оставка на правителството на Пламен Орешарски и на 42-рото Народно събрание, продължават да пораждат ефекти върху публичността в България - структурираха се позиции, изплуваха теми, появиха се активистки групи. Сборникът #Протестът (съставители Даниел Смилов и Леа Вайсова, ИК "Изток-Запад") събира на едно място основни анализи и гледни точки в българската преса от лятото на 2013 г., в опит да очертае битката около въпроса в какво общество искаме да живеем? Различните отговори на този въпрос съжителстват в книгата като различни позиции, които често са в пряк сблъсък помежду си. Въпросът обаче все още не е слязъл от актуалния ни дневен ред и затова прегледът на позициите би трябвало да подпомогне и по-ясната и задълбочена артикулация на неговите отговори в настоящето и близкото бъдеще. По време на премиерата на сборника в "Червената къща - Андрей Николов" бе проведен и дебат за значението и смисъла на протеста с участието на проф. Венелин Ганев (политолог), проф. Георги Близнашки (конституционалист), проф. Майя Грекова (социолог) и доц. Боян Знеполски (социолог).  МАЙЯ ГРЕКОВА: ПОЗИЦИЯТА СРЕЩУ НЯМА СЪДЪРЖАТЕЛНА АРГУМЕНТАЦИЯ Лято 2013 отмина, но протестът не е приключил

Осигурителните фондове на червено

http://www.grreporter.info/Osiguritelnite_fondove_na_cherveno/15686

На сумата от 2 милиарда евро възлизат за 2014 дефицитите в 7-те най-големи осигурителни фондове, според данните, представени вчера от управителния съвет на Гръцката федерация на работещите в сферата на социалната политика

прочети повече

БНБ постави КТБ под специален надзор

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4148992

В Българската народна банка бе получено писмено уведомление от ръководството на Корпоративна търговска банка, в което информира за изчерпване на ликвидността и преустановяване на разплащанията, както и на всички видове банкови операции, съобщиха от Централната банка.
На това основание и с решение на Управителния съвет на БНБ Корпоративна търговска В Българската народна банка бе получено писмено уведомление от ръководството на Корпоративна търговска банка, в което информира за изчерпване на ликвидността и преустановяване на разплащанията, както и на всички видове банкови операции, съобщиха от Централната банка. На това основание и с решение на Управителния съвет на БНБ Корпоративна търговска

Видео: Една от възможните причини за наводнението във Варна

http://www.dnevnik.bg/video/2014/06/20/2327502_video_edna_ot_vuzmojnite_prichini_za_navodnenieto_vuv/?ref=rss


Видео, озаглавено "Една от възможните причини за наводнението във Варна" на потребителя на Youtube Христо Топчиев набира все по-голяма популярност в мрежата. 



"Направих набързо едно клипче за проблем, който виждам в Google street view. Дерето над "Аспарухово" преля и уби хора, защото постепенно се стеснява, застроено е с вероятно незаконни сгради и в един момент направо си се излива на улицата, което според мен е скандално. Също така дърветата в началото му са изсечени,...

Не дадоха на "Мис Бюст" да интервюира Роналдо

http://worldcup2014.actualno.com/Ne-dadoha-na-Mis-Bust-da-intervuira-Ronaldo-news_35133.html

Андреса Урах, победителка в Мис Бум Бум (Мис Бюст), беше спряна от охраната на тренировка на Португалия, след като вчера се опита да нахлуе и направи интервю с Кристиано Роналдо. Едрогърдата дама разм...

Община Пловдив ще отпусне 100 хил. лв. за пострадалите във Варна

http://society.actualno.com/Obshtina-Plovdiv-shte-otpusne-100-hil-lv-za-postradalite-vyv-Varna-news_35135.html

Община Пловдив е готова да отпусне 100 хиляди лева в помощ на пострадалите при бедствието във Варна. Предложението за отпускане на парите ще бъде гласувано на следващата сесия на Общинския съвет през...

Безработицата в Русия падна до рекордно ниски нива

http://europe.actualno.com/Bezraboticata-v-Rusija-padna-do-rekordno-niski-niva-news_35137.html

Явно колкото повече се качва рейтингът на президента Владимир Путин, толкова повече намалява безработицата в Русия. Оказва се, че през май тя е паднала до исторически ниската стойност от 4,9%. Това по...

Шеф на руския футбол: Испанците остаряха, Англия с обичайно представяне

http://worldcup2014.actualno.com/Shef-na-ruskija-futbol-Ispancite-ostarjaha-Anglija-s-obichajno-predstavjane-news_35136.html

Испанският национален отбор е стар, а на английският му пречат чужденците в първенството на Oстрова.Така почетният президент на Руската футболна федерация Вячеслав Колосков коментира двете поредни заг...

БНБ: КТБ е поставена под специален надзор

http://www.vesti.bg/novini/bnb-ktb-e-postavena-pod-specialen-nadzor-6015286

В 11.40 минути в Българската народна банка бе получено писмено уведомление от ръководството на Корпоративна търговска банка, в което информира за изчерпване на ликвидността и преустановяване на разплащанията, както и на всички видове банкови операции.

ВиК Варна отрече да има вина за бедствието

http://pik.bg/вик-варна-отрече-да-има-вина-за-бедствието-news193378.html

ВиК Варна отрече да има вина за бедствието

"Носи се мълва сред хората, че резервоарът на ВиК, който е над бедстващия район се е скъсал и предизвикал наводнението. Категорично заявявам, че това са зловредни слухове и такава авария няма. В района са паднали валежи над 3 милона кубически метра и друга причина, освен дъжда, за възникналата ситуация няма. ВиК-Варна реагира първо в бедствената ситуация, тъй като има денонощни дежурни екипи. Това обяви в официално съобщение до медиите управителят на дружеството Валентин Вълканов.

Той заяви още, че състоянието на ВиК системите в бедстващите райони е много добро. "Има нарушено водоподаване във високите зони на кв. "Аспарухово" във връзка с липсата на ток в района.

Работят 15 екипа и 5 канални машини, които са оборудвани с помпи за отводняване на обществени сгради и частни имоти, багери и камиони за изнасяне на отпадъците", коментира още Вълканов.

КТБ поиска помощ от БНБ заради опасност от неплатежоспособност

http://frognews.bg/news_71916/

За да защити интересите на своите вложители и клиенти, КТБ АД реши да потърси институционалната подкрепа на БНБ по реда на Закона за кредитните институции, като предложи на Централната банка да постави КТБ АД под специален надзор поради опасност от неплатежоспособност. Това се казва в писмо на Управителния съвет на трезора до медиите.Според банката, срещу тях се води „безпрецедентна кампания, в която са въвлечени и органите на съдебната власт”.

Porsche тества новия Panamera на Нюрбургринг

http://www.cross.bg/panamera-porsche-nyurbyrgring-1416682.html

/КРОСС/Няколко тестови мулета на следващото поколение Porsche Panamera бяха наскоро заснети по време на изпитания на немската писта Нюрбургринг. Първите коментари около видеото от медии сочат, че по всяка вероятност производителят на премиум и спортни машини изпробва чисто нови V6 и V8 двигатели, които ще дебютират именно с новата Panamera. Ако всичко върви по план за немците, автомобилът ще дебютира към края на 2016 година като ще носи моделна година 2017. Платформата, която ще се използва за база, ще бъде новата MSB, като основно ще се заложи на луминий и получаването на по-лека конструкция от сегашната. video:https://www.youtube.com/watch?v=Q3dBdk4ICnI

Отменят честванията за 60-годишнината на Дунав мост

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242722_%D0%9E%D1%82%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%8F%D1%82+%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+60-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0

 Отменени бяха насрочените за днес чествания по повод 60-годишнината на Дунав мост в Русе.

Българо-румънските делегации, ръководени от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията на България Антон Гинев и държавния секретар на Министерството на транспорта на Румъния Юлиан Матаке, почетоха с едноминутно мълчание жертвите от наводненията във Варна и Добрич.

По повод юбилея на Дунав мост в Русе тази сутрин бяха и и европейският координатор по вътрешни водни пътища и Коридор Рейн - Дунав към Европейската комисия Карла Пейс и генералният директор на Секретариата на Дунавската комисия Петър Маргич, които също почетоха паметта на загиналите.

Предприемат мерки за възстановяване на трафика в засегнатите райони

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/uFM9hlJRHMM/

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева е разпоредила на агенция Агенция „Пътна инфраструктура“ да предприеме всички мерки за възстановяване на трафика в пострадалите от наводненията и обилни валежи райони на страната, както и за максимално бързо отстраняване на щетите, причинени от бедствието. Министърът поддържа непрекъсната връзка с ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“.

В област Велико Търново две мостови съоръжения на път І-5 Русе-Велико Търново са в аварийно състояние. Участък от път ІІ-55 /подхода към прохода на Републиката/ е прекъснат в района на Килифарево. Около 200 м. от пътя е разрушен от приливна вълна и е непроходим. Проходът на Републиката е затворен. До възстановяване на движението шофьорите на тежкотоварни автомобили, пътуващи от Северна към Южна България, трябва да преминават през прохода Шипка. Тежкият трафик от Южна към Северна България е насочен през Ришки и Котелски проход. Южният пътен възел на Велико Търново беше залят от около метър вода. Нивото в момента е спаднало и аварийните екипи почистват наносите.

В област Габрово има проблеми с подпорните стени на пътя Трявна-Дряново. Целият трафик е пренасочен през прохода Шипка.

В област Добрич има затворени пътища в следствие на преливане на реки и обилните валежи. Ограничено е движението по път ІІ-27 Добрич – Балчик, ІІ-71 Добрич – Оброчище, път ІІІ-902 Оброчище – Рогачево – Кичево – Варна и по път І-9 Варна-Балчик в района на Кранево. Движението по останалата част от републиканската пътна мрежа в област Добрич е нормализирано.

В област Варна към настоящия момент няма регистрирани щети по републиканската пътна мрежа и затворени републикански пътища.

Веднага след оттичане на водите екипи на Агенция „Пътна инфраструктура“ ще започнат огледи на пътната мрежа в областите Варна, Добрич, Габрово и Велико Търново, за да се направи оценка на състоянието на пътната мрежа, нанесените щети и мерките, които ще се предприемат в максимално кратки срокове за възстановяването й.

Информацията за обходните маршрути се публикува своевременно на интернет страницата на Агенция „Пътна инфраструктура“. Информация за състоянието на РПМ може да се подава и получава от Ситуационния център на АПИ на тел.: 0700 130 20.

“Геозащита”-Варна информира, че към момента не е установено активизиране на свлачищни процеси в регистрираните свлачища в областите Варна, Добрич, Бургас, Сливен, Ямбол и Шумен. Предвид усложнените метеорологични условия “Геозащита” – Варна продължава засиленото наблюдение.

Министерството на регионалното развитие (МРР) като принципал на ВиК дружествата с държавно участие следи за състоянието на 9 от язовирите, които приоритетно се използват за питейно водоснабдяване. Към настоящия момент няма регистрирана опасност от неконтролирано преливане на язовирите:

•        язовир „Студена”, стопанисван от „В и К” ООД, гр. Перник;

•        язовир „Среченска бара”, стопанисван от „В и К” ООД, гр. Монтана;

•        язовир „Христо Смирненски”, стопанисван от „В и К” ООД, гр. Габрово;

•        язовир „Боровица”, стопанисван от „В и К” ООД, гр. Кърджали;

•        язовир „Камчия ”, стопанисван от „В и К” ЕАД, гр. Бургас;

•        язовир „Ясна поляна”, стопанисван от „В и К ” ЕАД, гр. Бургас;

•        язовир „Ново Паничарево”, стопанисван от „В и К ” ЕАД, гр. Бургас

•        язовир „Йовковци“, стопанисван от „ВиК – Йовковци” ООД, гр.В. Търново;

•        язовир „Асеновец“, стопанисван от „В и К ” ООД, гр. Сливен.

От ВиК дружествата се осъществява непрекъснат мониторинг на състоянието на деветте язовира.

 

Свлачища повлякоха дървета към плажа, бетонното устие на Шокаровия канал е разбито (галерия)

http://pik.bg/свлачища-повлякоха-дървета-към-плажа-бетонното-устие-на-шокаровия-канал-е-разбито-галерия-news193377.html

Свлачища повлякоха дървета към плажа, бетонното устие на Шокаровия канал е разбито (галерия)

Варненската плажна алея е блокирана от свличане на земни маси и паднали дървета. Достъпът до нея е блокиран от полиция. Авариен екип с резачки премахва паднало дърво в долната част на завоя под „Почивка“, пише Petel. bg.

Точно срещу Втора буна има срутване на земни маси, а от изтеклата към морето дъждовна вода се е образувал дълбок ров. 

Най-тежко е обаче положението в района на Офицерския плаж и Шокаровия канал. Буйния водопад от кална вода е разбил бетонна стена в устието на каскадата. Придошлите води са отнесли металните перла на стълбището към Морската градина. 

Калта в тази част на Алея първа е почти непроходима, има много довлечени от пороя боклуци и клони, някои от които са на десетки метри в морето. Морската вода в тази част е с кален жълт цвят,  а  всевъзможни отпадъци, дошли от деретата, покриват плътно прибоя. 

Дърво е затиснало кола, паркирана до едно от заведенията вблизост до топлата вода. Разчистването на алея продължава, трудно е да се прецени за момента точния размер на щетите, но те са очевидно сериозни. 

 

Цялата страна помага на Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=255339

Кметове на големи български градове, неправителствени организации, религиозни общности и обикновени граждани се свързват с община Варна с желание да помогнат за бързото разрешаване на създалата се екстремна ситуация. Това съобщиха от Община Варна за Moreto.

Проходът на Републиката остава затворен за движение

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3bb43f67/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cna0Efokus0C4410Ca0Cprohodyt0Ena0Erepublikata0Eostava0Ezatvoren0Eza0Edvijenie0H1747150C/story01.htm

За преодоляване на щетите от наводненията АПИ ще кандидатства за финансиране от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет


Поход на билките

http://www.cross.bg/dimkov-bilkite-voda-1416681.html

/КРОСС/Магическо хоро, мълчана вода и арка със 77 билки и половина за празника на Витоша На 22 юни, неделя, на Витоша, ще се проведе традиционния поход на билките. Организатор е Националния инициативен комитет „Петър Димков". Инициативата се случва за 9-та поредна година и е посветена на Еньовден. Организаторите ще приготвят „мълчана вода", която се налива предния ден от Боянския извор, тъй като в нея има сребърна нишка и е изключително целебна. Водата се налива с молитва и се оставя да престои една нощ с билки. На следващия ден, когато всички минават за здраве под специална арка, ще бъдат поръсени с целебната течност. Посоката на минаване през арката е към града, за да може да се предаде хубава енергия на любов, здраве и творчество към града, към България и към целия свят. Еньовден е на 24 юни, когато лютото бушува, а билките са най-силни. Моми плетат венци от лечебни треви, а за изцелението на душата бди Свети Йоан Кръстител. Сборният пункт е 8.00 ч. в София, кв. "Княжево", в градинката зад чешмата с минералната вода. Групата ще мине по любимия маршрут на лечителя Петър Димков - от Княжево, Златни мостове, Момина скала и любимата негова поляна, през Белата вода. Казва се така, защото прави бели, понеже е много студена, обяснява Боряна Баракова от комитета. Пътят ще мине през маркирана пътека - алея на билките, с дървени табели с мисли на Петър Димков за природата

БНБ постави КТБ под специален надзор

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4148971

Днес, в 11.40 минути в Българската народна банка бе получено писмено уведомление от ръководството на Корпоративна търговска банка, в което информира за изчерпване на ликвидността и преустановяване на разплащанията, както и на всички видове банкови операции. На това основание и с решение на Управителния съвет на БНБ Корпоративна търговска банка е по Днес, в 11.40 минути в Българската народна банка бе получено писмено уведомление от ръководството на Корпоративна търговска банка, в което информира за изчерпване на ликвидността и преустановяване на разплащанията, както и на всички видове банкови операции. На това основание и с решение на Управителния съвет на БНБ Корпоративна търговска банка е по

БНБ поема контрола над КТБ

http://www.vesti.bg/pari/biznes/bnb-poema-kontrola-nad-ktb-6015283

Банката е съобщила, че е изчерпала ликвидността си, а БНБ обяви, че правата на акционерите са отнети и са назначени квестори

КТБ поиска специален надзор от БНБ

http://www.vesti.bg/pari/biznes/ktb-poiska-specialen-nadzor-ot-bnb-6015283

Банката е съобщила, че е изчерпала ликвидността си, а БНБ обяви, че правата на акционерите са отнети и са назначени квестори

Бедствието във Варна през обектива на "Труд"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4148961

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Вечер на диалектите

http://www.cross.bg/dialektite-ezik-bulgarski-1416680.html

/КРОСС/На всеки се е случвало да не разбере думите на местни хора в отдалечени на родното си място град или село. Всички сме имали възможност да се убедим колко е богат българският език. На 22 юни (неделя), от 19 ч. актьорите Деница Шопова и Мустафа Масърлиев - Мус ще демонстрират колко е трудно понякога хора от различни краища на България да се разберат. Те ще са специалните гости на първата Вечер на диалектите, като за основна тема е избрана „Да се подготвим за лятото на българското черноморие". Ще проверят как общуват хората от София и Бургас и има ли шанс за разбирателство между Гоце Делчев и Варна. Целта е и всички гости да споделят по някоя забавна случка. Събитието е само първото от поредица Вечери на диалектите, с които организаторите искат да покажат богатството на българския език и да осигурят забавление на гостите си, докато си припомнят и разказват непреведими от български на български език срещи и разговори. За тази инициатива са помогнали и от екипа на Секцията за българска диалектология и лингвистична география, част от Института за български език към БАН. "Вечер на диалектите" започва от 19:00 ч. в Зелената зала на E-motion Club, на ул. „Йерисалим" 1 в София.Входът е свободен.  

През нощта валежите в източната част ще спрат

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/prez-noshtta-valezhite-v-iztochnata-chast-shte-sprat-6015282

Преди обяд над Черноморието утре ще има временни разкъсвания на облачността, около и след пладне с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, на места с краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевици

Протекоха училища и детски градини във Варна

http://pik.bg/протекоха-училища-и-детски-градини-във-варна-news193376.html

Протекоха училища и детски градини във Варна

След проливните дъждове четирите детски градини в Аспарухово не работят. Директорите са подали информация до компетентните органи и със свои служители са започнали отводняване и разчистване на терените, съобщиха от дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“.
Останалите детски градини във Варна функционират нормално.

Течове са установени в помещения на ЦДГ №4 “Теменужка“ - на филиал на ул.“Цар Симеон“, ЦДГ №8 “Христо Ботев“, ЦДГ №5 “Слънчо“ - филиал на ул.“Петър Евтимий“, ОДЗ №11 “Детски свят“ - нов корпус, ОДЗ №2 “Петър Берон“ - приземен етаж на нов корпус, СДГ № 34 “Горски кът“ - котелното.

Проблеми има и в няколко училища – течове са установени в НУ „Васил Левски“, ОУ "Антон Страшимиров“, ОУ "Добри Чинтулов" ОУ "Захари Стоянов", ОУ "Константин Арабаджиев", ОУ "Отец Паисий", ОУ "Христо Ботев", ОУ "Черноризец Храбър", СОУ "Димчо Дебелянов".

Край СОУ "Елин Пелин" има свличане и срутване на земни пластове до тротоара на Спортна зала, няма опасност за децата. В СОУ "Любен Каравелов" е наводнено парното, столовата, фитнес залата. В СОУ "Найден Геров" е наводнен приземния етаж.

Политическото бедствие потопи природното: Властите се карат за трагедията

http://www.mediapool.bg/politicheskoto-bedstvie-potopi-prirodnoto-vlastite-se-karat-za-tragediyata-news221718.html

Докато пороят заливаше Варна и хората отчаяно се бореха за живота си, местата и централната власт се замеряха с взаимни обвинения кой е по-виновен и неадекватен за несправянето с бедствието. Природното бедствие бързо се съчета с политическото.   Прокуратурата е започнала разследване заради загиналите след пороите във Варна, съобщиха от държавното обвинение в петък. Към момента досъдебното производство е за причиняване на смърт по невнимание.   Разследването засега е срещу неизвестен извършител. Броят на жертвите към момента е 10, издирването на изчезнали хора продължава.   Първото нещо, което съобщи кметът на Варна Иван Портних в драматичната нощ на 19 юни беше, че неуспешно се е опитвал да се свърже с всички министерства, но никой не му вдигнал телефона. "В момента звъня на цялата държава. Трябва да ви кажа, че отговор няма от никой. Слава Богу, на местно равнище се организирахме. Централна помощ никаква", заяви той и обвини държавата в бездействие. По думите му нито един министър не се е появил на мястото на трагедията. С голямо закъснение е пристигнала и една единствена кола на "Гражданска защита”, обясни той. "Това е абсолютна неподготвеност и бездействие на службите, които трябва да реагират в подобна ситуация", възмути се кметът. Той призова да бъде изпратена техника, да бъде осветен районът. "Тук е тъмница, вали проливен дъжд. Няма, нищо няма", продължи отчаяно Портних, който е от ГЕРБ.   Социалната мрежа незабавно бе заляна от гневни коментари за "безхаберието" на министрите, които най-вероятно гледат футбол и не ги е грижа за бедстващите.   Премиерът Пламен Орешарски реагира във Фейсбук малко след 23 часа в четвъртък. "Не отговаря на истината информацията, че не съм отговарял по телефона, потърсен от кмета на Варна Иван Портних, тъй като кметът не ме е търсил. Напротив, самият аз направих многократно опити да се свържа с него", написа Пламен Орешарски.   Той съобщи, че е изпратил на място вътрешния министър и главния секретар на МВР. "Кметът не е потърсил нито мен, нито главния секретар. Директорът на местната дирекция се е опитвал два часа безуспешно да се свържат с него. Не знам дали държава или кмет няма", бе контраобвинението на вицепремиера и вътрешен министър Цветлин Йовчев, в чийто ресор е борбата с бедствията и авариите.   "Мародерство е в такъв момент да се злоупотребява с нещастието на хората. Каквото е трябвало да бъде направено, се прави. Още от първия момент държавата е започнала да действа. Докато кметът е давал интервюта, държавата се е грижила за хората. Ако той беше прочел плановете за действия при кризи, нямаше да е толкова неадекватно”, допълни Йовчев.   Размяната на обвинения продължи и в петък сутринта, когато премиерът Орешарски пристигна във Варна. "Кметът Иван Портних е неадекватен, защото политиканства вместо да помага на хората. Координирам с колегите цяла нощ технически". На въпрос дали е имало забавяне да действията на отговорните институции, той отговори: "Само на кмета – той даваше интервюта, докато моите министри работеха. Той политиканства, не му прави чест", възмути се Орешарски. Според Йовчев е било направено всичко, което е можело да се направи и то от първия момент. "Не знам каква точно помощ е поискал кметът на града и каква точно не е получили", каза той.   По думите на Портних в продължение на 30-40 минути той не е могъл да се свърже нито с Йовчев, нито с премиера Пламен Орешарски, а на сигналите на спешния тел. 112 в най-пострадалия от бедствието кв. "Аспарухово" се е отзовал само един джип на Гражданска защита и никаква тежка техника. Йовчев опроверга твърденията на кмета, обвинявайки го, че не е бил в кризисния щаб и командирът на Военноморските сили Румен Николов не е могъл да го намери.   Портних разказа, че е участвал в изваждането на жертвите изпод калта и водата, на автомобилни фарове, а Йовчев попита какво е правел там, а не е бил в кризисния център да организира евакуацията.   "Тепърва експертите трябва да си кажат мнението на какво се дължи това, че сме стигнали до такива трагични последици във Варна. Искам да ви кажа следното, че от това, което получих като информация как е действал кризисният щаб, какво е направено, минута по минута, че още от първия момент това, което е трябвало да бъде направено, е направено. Така че оттук нататък всякакви спекулации, мисля че трябва да ги спрем", коментира вътрешният министър в петък сутринта. По повод твърдения, че военните не са се включили в спасителните акции, министърът на отбраната Ангел Найденов, който също е на място, заяви, че техника и личен състав са били на място включително и почистващата техника. Самият факт, че говорим за липса на комуникация, означава, че наистина държавата е абдикирала от всички ангажименти, включи се в "апокалипсиса" и бившият вътрешен министър Цветан Цветанов (ГЕРБ). Той припомни, че при трагедията в село Бисер, областният управител е бил на място в рамките на час, а министрите и премиера са пристигнали след 2-3 часа. В същото време, по думите на Цветанов, областният управител на Варна дошъл в "Аспарухово" чак на третия час, а централната власт реагирала чак след като кметът Иван Портних се оплака пред медиите от липсата на помощ. "Кметът е длъжен да алармира и да бъде тревожен", каза Цветанов, като по този начин защити своя съпартиец.   "Всичко е под контрол" Повече от 12 часа след като бедствието удари морския град, премиерът Орешарски е поканил кмета Портних, за да постигнат "още по-добра координираност и да видим с какво държавните служби могат да го подпомогнат в разчистванията". "Към настоящия момент ситуацията е под контрол, но всички са нащрек. Надяваме се, че прогнозите са благоприятни и дъждовете ще намалеят. Това обаче не бива да ни успокоява", каза Орешарски. Той напомни, че такъв тип бедствия бяха наблюдавани в цяла Европа. На въпрос за причините за трагедията премиерът изтъкна, че се предполага, че голямото количество вода, което е паднало от две улици, се е събрало в една с голям наклон и буквално е отнесла няколко къщи и много коли. "Ще трябва да се направи по-точни идентификация за причините – дали има изсичане на води или незаконно строителство. Ще се вземат необходимите мерки. Нека да направим внимателен анализ, след което крайните изводи, да не прибързваме", каза още премиерът.   Той обеща помощ на пострадалите: "Ще отпуснем, но нека първо видим щетите какви са и да видим с какво можем да подпомогнем все още. Прогнозите не са добри и за времето".   Политическият тайфун се усили с включването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.   Той коментира във Фейсбук, че ”е недопустимо държавен чиновник да се оправдава с липсата на комуникации”. "Напомням на Орешарски, че в МВР има главен оперативен дежурен, който може да се свърже по всяко време на денонощието с всеки представител на институция, а ако не може – разполага с възможността незабавно да изпрати патрул от съответната регионална дирекция, за да открие и осъществи връзка с определения човек", посочи Борисов.   След това продължи с коментарите в кулоарите на парламента, възмущавайки се от думите на Портних, "че няма държава". Той не смята, че кметът на Варна трябва да подаде оставка заради трагедията.   "Атака": Портних е за съд, трагедията е заради незаконни ромски постройки   "Кметът Портних трябва да застане на съд. Обръщам се към прокуратурата и я призовавам да вземе мерки, защото кметът на Варна трябва да застане на съд по член 123 от НК за немарливо изпълнение на служебните задължения, довеждащо до смърт", заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров.   Според него трябва да се търси конкретна отговорност за трагедията във Варна. Причината за драмата са незаконните постройки, направен от роми, които са стеснили дерето, откъдето е преляла водата, смята Сидеров. Малко преди това стана ясно, че партията вече е сезирала прокуратурата за нарушения на длъжностни лица.   Президентът Росен Плевнелиев поднесе дълбоки съболезнования на близките на жертвите на бедствието и изрази надежда за бързо възстановяване на пострадалите. "Президентът следи внимателно действията на компетентните институции в подкрепа на гражданите с оглед и на очакваните нови усложнения на метеорологичните условия", съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 23 юни ще бъде ден на национален траур в памет на жертвите от бедствието, съобщиха от правителствената информационна служба. Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите.   В петък Народното събрание не успя да събере кворум и дошлите на работа депутати си тръгнаха, като преди това почетоха жертвите от наводненията във Варна и Добрич с едноминутно мълчание. Председателят на парламента Михаил Миков съобщи, че следващото заседание е в сряда.

Политическото бедствие потопи природното: Властите се карат за трагедията във Варна

http://www.mediapool.bg/politicheskoto-bedstvie-potopi-prirodnoto-vlastite-se-karat-za-tragediyata-vav-varna-news221718.html

Докато пороят заливаше Варна и хората отчаяно се бореха за живота си, местата и централната власт се замеряха с взаимни обвинения кой е по-виновен и неадекватен за несправянето с бедствието. Природното бедствие бързо се съчета с политическото.   Прокуратурата е започнала разследване заради загиналите след пороите във Варна, съобщиха от държавното обвинение в петък. Към момента досъдебното производство е за причиняване на смърт по невнимание.   Разследването засега е срещу неизвестен извършител. Броят на жертвите към момента е 10, издирването на изчезнали хора продължава.   Първото нещо, което съобщи кметът на Варна Иван Портних в драматичната нощ на 19 юни беше, че неуспешно се е опитвал да се свърже с всички министерства, но никой не му вдигнал телефона. "В момента звъня на цялата държава. Трябва да ви кажа, че отговор няма от никой. Слава Богу, на местно равнище се организирахме. Централна помощ никаква", заяви той и обвини държавата в бездействие. По думите му нито един министър не се е появил на мястото на трагедията. С голямо закъснение е пристигнала и една единствена кола на "Гражданска защита”, обясни той. "Това е абсолютна неподготвеност и бездействие на службите, които трябва да реагират в подобна ситуация", възмути се кметът. Той призова да бъде изпратена техника, да бъде осветен районът. "Тук е тъмница, вали проливен дъжд. Няма, нищо няма", продължи отчаяно Портних, който е от ГЕРБ.   Социалната мрежа незабавно бе заляна от гневни коментари за "безхаберието" на министрите, които най-вероятно гледат футбол и не ги е грижа за бедстващите.   Премиерът Пламен Орешарски реагира във Фейсбук малко след 23 часа в четвъртък. "Не отговаря на истината информацията, че не съм отговарял на по телефона, потърсен от кмета на Варна Иван Портних, тъй като кметът не ме е търсил. Напротив, самият аз направих многократно опити да се свържа с него", написа Пламен Орешарски.   Той съобщи, че е изпратил на място вътрешния министър и главния секретар на МВР. "Кметът не е потърсил нито мен, нито главния секретар. Директорът на местната дирекция се е опитвал два часа безуспешно да се свържат с него. Не знам дали държава или кмет няма", бе контраобвинението на воцепремиера и вътрешен министър Цветлин Йовчев, в чийто ресор е борбата с бедствията и авариите.   "Мародерство е в такъв момент да се злоупотребява с нещастието на хората. Каквото е трябвало да бъде направено, се прави. Още от първия момент държавата е започнала да действа. Докато кметът е давал интервюта, държавата се е грижила за хората. Ако той беше прочел плановете за действия при кризи, нямаше да е толкова неадекватно”, допълни Йовчев.   Размяната на обвинения продължи и в петък сутринта, когато премиерът Орешарски пристигна във Варна. "Кметът Иван Портних е неадекватен, защото политиканства вместо да помага на хората. Координирам с колегите цяла нощ технически". На въпрос дали е имало забавяне да действията на отговорните институции, той отговори: "Само на кмета – той даваше интервюта, докато моите министри работеха. Той политиканства, не му прави чест", възмути се Орешарски. Според Йовчев е било направено всичко, което е можело да се направи и то от първия момент. "Не знам каква точно помощ е поискал кметът на града и каква точно не е получили", каза той.   По думите на Портних в продължение на 30-40 минути той не е могъл да се свърже нито с Йовчев, нито с премиера Пламен Орешарски, а на сигналите на спешния тел. 112 в най-пострадалия от бедствието кв. "Аспарухово" се е отзовал само един джип на Гражданска защита и никаква тежка техника. Йовчев опроверга твърденията на кмета, обвинявайки го, че не е бил в кризисния щаб и командирът на Военноморските сили Румен Николов не е могъл да го намери.   Портних разказа, че е участвал в изваждането на жертвите изпод калта и водата, на автомобилни фарове, а Йовчев попита какво е правел там, а не е бил в кризисния център да организира евакуацията.   "Тепърва експертите трябва да си кажат мнението на какво се дължи това, че сме стигнали до такива трагични последици във Варна. Искам да ви кажа следното, че от това, което получих като информация как е действал кризисният щаб, какво е направено, минута по минута, че още от първия момент това, което е трябвало да бъде направено, е направено. Така че оттук нататък всякакви спекулации, мисля че трябва да ги спрем", коментира вътрешният министър в петък сутринта. По повод твърдения, че военните не са се включили в спасителните акции, министърът на отбраната Ангел Найденов, който също е на място, заяви, че техника и личен състав са били на място включително и почистващата техника. Самият факт, че говорим за липса на комуникация, означава, че наистина държавата е абдикирала от всички ангажименти, включи се в "апокалипсиса" и бившият вътрешен министър Цветан Цветанов (ГЕРБ). Той припомни, че при трагедията в село Бисер, областният управител е бил на място в рамките на час, а министрите и премиера са пристигнали след 2-3 часа. В същото време, по думите на Цветанов, областният управител на Варна дошъл в "Аспарухово" чак на третия час, а централната власт реагирала чак след като кметът Иван Портних се оплака пред медиите от липсата на помощ. "Кметът е длъжен да алармира и да бъде тревожен", каза Цветанов, като по този начин защити своя съпартиец.   "Всичко е под контрол" Повече от 12 часа след като бедствието удари морския град, премиерът Орешарски е поканил кмета Портних, за да постигнат "още по-добра координираност и да видим с какво държавните служби могат да го подпомогнат в разчистванията". "Към настоящия момент ситуацията е под контрол, но всички са нащрек. Надяваме се, че прогнозите са благоприятни и дъждовете ще намалеят. Това обаче не бива да ни успокоява", каза Орешарски. Той напомни, че такъв тип бедствия бяха наблюдавани в цяла Европа. На въпрос за причините за трагедията премиерът изтъкна, че се предполага, че голямото количество вода, което е паднало от две улици, се е събрало в една с голям наклон и буквално е отнесла няколко къщи и много коли. "Ще трябва да се направи по-точни идентификация за причините – дали има изсичане на води или незаконно строителство. Ще се вземат необходимите мерки. Нека да направим внимателен анализ, след което крайните изводи, да не прибързваме", каза още премиерът.   Той обеща помощ на пострадалите: "Ще отпуснем, но нека първо видим щетите какви са и да видим с какво можем да подпомогнем все още. Прогнозите не са добри и за времето".   Политическият тайфун се усили в включването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.   Той коментира във Фейсбук, че ”е недопустимо държавен чиновник да се оправдава с липсата на комуникации”. "Напомням на Орешарски, че в МВР има главен оперативен дежурен, който може да се свърже по всяко време на денонощието с всеки представител на институция, а ако не може – разполага с възможността незабавно да изпрати патрул от съответната регионална дирекция, за да открие и осъществи връзка с определения човек", посочи Борисов.   След това продължи с коментарите в кулоарите на парламента, възмущавайки се от думите на Портних, "че няма държава". Той не смята, че кметът на Варна трябва да подаде оставка заради трагедията.   "Атака": Портних е за съд, трагедията е заради незаконни ромски постройки   "Кметът Портних трябва да застане на съд. Обръщам се към прокуратурата и я призовавам да вземе мерки, защото кметът на Варна трябва да застане на съд по член 123 от НК за немарливо изпълнение на служебните задължения, довеждащо до смърт", заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров.   Според него трябва да се търси конкретна отговорност за трагедията във Варна. Причината за драмата са незаконните постройки, направен от роми, които са стеснили дерето, откъдето е преляла водата, смята Сидеров. Малко преди това стана ясно, че партията вече е сезирала прокуратурата за нарушения на длъжностни лица.   Президентът Росен Плевнелиев поднесе дълбоки съболезнования на близките на жертвите на бедствието и изрази надежда за бързо възстановяване на пострадалите. "Президентът следи внимателно действията на компетентните институции в подкрепа на гражданите с оглед и на очакваните нови усложнения на метеорологичните условия", съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 23 юни ще бъде ден на национален траур в памет на жертвите от бедствието, съобщиха от правителствената информационна служба. Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите.   В петък Народното събрание не успя да събере кворум и дошлите на работа депутати си тръгнаха, като преди това почетоха жертвите от наводненията във Варна и Добрич с едноминутно мълчание. Председателят на парламента Михаил Миков съобщи, че следващото заседание е в сряда.

"Мундо депортиво": "Барселона" е в напреднали преговори за Суарес

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/20/2327489_mundo_deportivo_barselona_e_v_naprednali_pregovori_za/?ref=rss


"Барселона" търси изявен нападател и Луис Суарес е на първо място в списъка на клуба, твърди "Мундо депортиво". Според каталунското издание вече има напреднали преговори за привличането на уругваеца.

След като нападателят преподписа с "Ливърпул" до 2018 г., клаузата за откупуването му вече е 85 млн. евро, пише вестникът. Съществува обаче точка, според която, ако "Барселона" или "Реал" (Мадрид) отправя предложението, цената пада с около 20 милиона.

В евентуалната сделка...

Във Варна и Добрич се отменя изпитът за осмокласници в езиковите паралелки

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/20/2327488_vuv_varna_i_dobrich_se_otmenia_izpitut_za_osmoklasnici/?ref=rss


Нама да се проведе предвиденият за днес изпит за национално външно оценяване на ученици в осми клас от езикови паралелки в профилирани и професионални гимназии във Варна и Добрич заради бедственото положение в района. Отменени са и всички учебни занятия, съобщи Министерството на образованието и науката.  

Въпреки усложнената обстановка и във Велико Търново, там няма да бъде преустановен учебният процес в училищата и детските градини. Във всички 20 училища ще се проведе националното...

КТБ поиска специален надзор заради опасност от неплатежоспособност

http://offnews.bg/news/n_1/n_352664.html

Корпоративна търговска банка поиска от БНБ да бъде поставена под специален надзор поради опасност от неплатежоспособност. В обръщение от ръководството на КТБ, публикувано от Българската фондова борса, се казва: "Уважаеми клиенти на КТБ АД,  Всички ние сме свидетели на безпрецедентна кампания срещу банката, в която бяха въвлечени и органите на съдебната власт. За да защити интересите на своите вложители и клиенти, КТБ АД реши да потърси институционалната подкрепа на БНБ по реда на Закона за кредитните институции, като предложи на Централната банка да постави КТБ АД под специален надзор поради опасност от неплатежоспособност. Уверени сме, че това е допълнителна гаранция за защита на Вашите интереси, а също така и - за бъдещо възстановяване на банковата дейност на КТБ АД под прекия надзор на Централната банка.  Още веднъж сме длъжни да заявим, че Клиентите са ни скъпи и това е единственият мотив, от който се водим да предприемем тази нелека, но необходима в този момент стъпка.  Благодарим Ви за лоялността и подкрепата!" В същото време БНБ публикува съобщение, в което се казва. "Днес, в 11.40 минути в Българската народна банка бе получено писмено уведомление от ръководството на Корпоративна търговска банка, в което информира за изчерпване на ликвидността и преустановяване на разплащанията, както и на всички видове банкови операции. На това основание и с решение на Управителния съвет на БНБ Корпоративна търговска банка е поставена под специален надзор. От този момент правата на акционерите са отнети и са назначени квестори. Ръководството на централната банка е в пряка комуникация с основните държавни институции. Междувременно от миноритарния собственик на КТБ – ВТБ – бе заявен интерес за водене на разговори с БНБ за подкрепа на КТБ.“

Ученици от Украйна преживяха воден ад в Кранево, екип от Попово ги спаси

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4148934

Украински деца на лагер в Кранево попаднали във воден капан в четвъртък вечерта в базата си, през която минала над 2-метра вълна. Малучганите, които са на възраст около 10 год., ще бъдат преместени в Атия. Това съобщиха за "Труд" от община Попово, която организира прехвърлянето на децата от град Макаров, с който са побратимени. Украински деца на лагер в Кранево попаднали във воден капан в четвъртък вечерта в базата си, през която минала над 2-метра вълна. Малучганите, които са на възраст около 10 год., ще бъдат преместени в Атия. Това съобщиха за "Труд" от община Попово, която организира прехвърлянето на децата от град Макаров, с който са побратимени.

15 екипа на ВиК и 5 канални машини отводняват „Аспарухово”, валежите са над 3 млн. куб. метра

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4148941

В много добро състояние са ВиК системите в бедстващите райони на Варна, съобщиха от пресцентъра на дружеството във връзка с бедствената ситуация в град Варна и кв. „Аспарухово”.
Има нарушено водоподаване във високите зони на кв. „Аспарухово“ във връзка с липсата на ток в района.
От електроразпределителното дружество са уверили, В много добро състояние са ВиК системите в бедстващите райони на Варна, съобщиха от пресцентъра на дружеството във връзка с бедствената ситуация в град Варна и кв. „Аспарухово”. Има нарушено водоподаване във високите зони на кв. „Аспарухово“ във връзка с липсата на ток в района. От електроразпределителното дружество са уверили,

КТБ поиска специален надзор от БНБ заради опасност от неплатежоспособност

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4148943

За да защити интересите на своите вложители и клиенти, КТБ АД реши да потърси институционалната подкрепа на БНБ по реда на Закона за кредитните институции, като предложи на Централната банка да постави КТБ АД под специален надзор поради опасност от неплатежоспособност. Това се казва в писмо на Управителния съвет на трезора до медиите. За да защити интересите на своите вложители и клиенти, КТБ АД реши да потърси институционалната подкрепа на БНБ по реда на Закона за кредитните институции, като предложи на Централната банка да постави КТБ АД под специален надзор поради опасност от неплатежоспособност. Това се казва в писмо на Управителния съвет на трезора до медиите.

КТБ АД поиска БНБ да я постави под специален надзор

http://econ.bg/Новини/КТБ-АД-поиска-БНБ-да-я-постави-под-специален-надзор_l.a_i.551406_at.1.html

Всички ние сме свидетели на безпрецедентна кампания срещу КТБ АД, в която бяха въвлечени и органите на съдебната власт. Това се казва в съобщение на...

Хладнокръвен разстрел в Украйна..

http://www.cross.bg/zhyrnalisti-ykraiina-zhyrnalistite-1416679.html

/КРОСС/ Гибелта на двама руски журналисти е била планирана и ръководена от най-високо място операция.Във вторник на 17 юни, телевизионният екип на държавната руска радиотелевизионна компания „Россия" край Луганск попадна под минометен обстрел на части на украинската национална гвардия, изпратени в Донбас да се справят с народната съпротива срещу властта на киевската хунта. Както свидетелстват очевидци, снарядът е паднал само на няколко метра от снимачната група, докато е заснемала как опълченците се опитват да помогнат на група бежанци да се спасят от обстрела. Специалният кореспондент, 37-годишният Игор Корнелюк бе тежко ранен и по-късно почина в реанимацията на болницата в Луганск. За 28-годишния звукорежисьор Антон Волошин часове наред не се знаеше нищо и се водеше безследно изчезнал. Късно вечерта стана ясно, че е загинал на място, разкъсан от снаряда. В този момент операторът на екипа Виктор Денисов се е отдалечил от мястото, за да снима, и това е спасило живота му. По събраните вече от местните доброволци доказателства и то свидетелства на очевидци все по-ясно става, че журналистите са били убити целенасочено и хладнокръвно, съобщава канала „Вести" на същата радиотелевизионна компания. Обстрелът се е водил със специални прицелни и коригиращи устройства, а репортерите са били с бронежилетки и каски с големи отличителни знаци „TV"

300 американски военни заминават за Ирак, има готовност за удари срещу ислямистите

http://www.mediapool.bg/300-amerikanski-voenni-zaminavat-za-irak-ima-gotovnost-za-udari-sreshtu-islyamistite-news221717.html

Близо две седмици, след като групировката "Ислямска държава в Ирак и Леванта" (ИДИЛ) започна своята офанзива, Барак Обама предложи ограничена военна и разузнавателна подкрепа. САЩ са готови за нанасяне на точни удари по ислямистки бойци в Ирак и да изпратят до 300 военни съветници, съобщи Обама. Съветниците от специалните сили обаче няма да бъдат там в качеството им на бойни части. Обама каза, че със средствата за наблюдение и разузнаване, с които Вашингтон разполага в Ирак, САЩ ще могат да нанасят точни удари, когато ситуацията на терен позволи. Обама призова иракските ръководители да надскочат различията си и да изработят политически план за бъдещето на Ирак, план, в който ще бъде чута думата на всички общности - шиити, сунити и кюрди. Американският президент каза, че съдбата на Ирак е несигурна, но че въоръжените сили на САЩ не могат да решат този проблем и изключи възможността от изпращане на бойни сили в Ирак. Иран би могъл да играе конструктивна роля в Ирак, ако изпрати същото послание като САЩ - че трябва да се зачитат интересите на всички общности, каза още Обама. Въпреки че американският президент не призова директно за оставката на иракския премиер Нури ал Малики, той даде ясно да се разбере, че Малики не се е справил скризата, пише в. "Вашингтон пост", цитиран от БТА. Сунитските джихадисти взеха контрола в голяма част от Северен Ирак и се доближиха на по-малко от 100 км. до столицата Багдад. Един от високопоставените съюзници на премиера Нури ал Малики, пожелал да остане анонимен, съобщи обаче, чер иракските сили са блокирали непосредствена заплаха за столицата Багдад, което значи, че вече нямат нужда от незабавни американски въздушни удари, за да спрат настъплението на сунитските бойци. Ирак беше поискал въздушна подкрепа за войските си, които се бият с напредващите джихадисти от ИДИЛ. Ираксият политик, цитиран от Ройтерс, приветства решението на Обама и каза, че американските съветници ще помогнат да бъдат идентифицирани цели на ИДИЛ, по които в бъдеще биха могли да бъдат нанесени въздушни удари. Според него сега е намаляла необходимостта от вземане на спешни мерки за защита на иракската столицата. "САЩ бяха готови да бомбардират определени позиции, но след като заплахата за Багдад бе премахната, имаме повече време", казва политикът, представен като един от важните членове на управляващата коалиция.

Обама обяви ограничена военна и разузнавателна подкрепа за Ирак

http://www.mediapool.bg/obama-obyavi-ogranichena-voenna-i-razuznavatelna-podkrepa-za-irak-news221717.html

Близо две седмици, след като групировката "Ислямска държава в Ирак и Леванта" (ИДИЛ) започна своята офанзива, Барак Обама предложи ограничена военна и разузнавателна подкрепа. САЩ са готови за нанасяне на точни удари по ислямистки бойци в Ирак и да изпратят до 300 военни съветници, съобщи Обама. Съветниците от специалните сили обаче няма да бъдат там в качеството им на бойни части. Обама каза, че със средствата за наблюдение и разузнаване, с които Вашингтон разполага в Ирак, САЩ ще могат да нанасят точни удари, когато ситуацията на терен позволи. Обама призова иракските ръководители да надскочат различията си и да изработят политически план за бъдещето на Ирак, план, в който ще бъде чута думата на всички общности - шиити, сунити и кюрди. Американският президент каза, че съдбата на Ирак е несигурна, но че въоръжените сили на САЩ не могат да решат този проблем и изключи възможността от изпращане на бойни сили в Ирак. Иран би могъл да играе конструктивна роля в Ирак, ако изпрати същото послание като САЩ - че трябва да се зачитат интересите на всички общности, каза още Обама. Въпреки че американският президент не призова директно за оставката на иракския премиер Нури ал Малики, той даде ясно да се разбере, че Малики не се е справил скризата, пише в. "Вашингтон пост", цитиран от БТА. Сунитските джихадисти взеха контрола в голяма част от Северен Ирак и се доближиха на по-малко от 100 км. до столицата Багдад. Един от високопоставените съюзници на премиера Нури ал Малики, пожелал да остане анонимен, съобщи обаче, чер иракските сили са блокирали непосредствена заплаха за столицата Багдад, което значи, че вече нямат нужда от незабавни американски въздушни удари, за да спрат настъплението на сунитските бойци. Ирак беше поискал въздушна подкрепа за войските си, които се бият с напредващите джихадисти от ИДИЛ. Ираксият политик, цитиран от Ройтерс, приветства решението на Обама и каза, че американските съветници ще помогнат да бъдат идентифицирани цели на ИДИЛ, по които в бъдеще биха могли да бъдат нанесени въздушни удари. Според него сега е намаляла необходимостта от вземане на спешни мерки за защита на иракската столицата. "САЩ бяха готови да бомбардират определени позиции, но след като заплахата за Багдад бе премахната, имаме повече време", казва политикът, представен като един от важните членове на управляващата коалиция.

Течове и наводнени помещения в училища и детски градини във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=255343

След проливните дъждове четирите детски градини в Аспарухово не работят. Директорите са подали информация до компетентните органи и със свои служители са започнали отводняване и разчистване на терените, съобщиха от Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ за Moreto.

За първи път в България: Откриха дентална клиника за безплатно лечение

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242721_%D0%97%D0%B0+%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8+%D0%BF%D1%8A%D1%82+%D0%B2+%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F%3A+%D0%9E%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%85%D0%B0+%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D

 За първи път в България:

Отвори врати детска дентална клиника за безплатно лечение на деца и възрастни със специфични потребности

Клиниката разполага и с първата по рода си сензорна зала за рехабилитация и релаксация

За първи път в България отвори врати специализирана детска дентална клиника и клиника за дентално лечение на деца и възрастни със специфични потребности. Тя е оборудвана със сензорна зала за рехабилитация и релаксация, за психологична подготовка и овладяване на страха. Лечението на децата и възрастните със специфични потребности е безплатно.

Здравното заведение е в София и е част от клиники „Ео Дент”.

Откриването уважиха Татяна Лолова, Наталия Симеонова, Катерина Евро, Александър Кадиев, Йордан Йовчев, д-р Борислав Миланов - председател на Българския зъболекарски съюз (БЗС), д-р Николай Шарков - главен секретар на БЗС и много други приятели, политици и пациенти на „ЕО Дент”.

В приветствията си те подчертаха изключителното социално значение на клиниката, както и факта, че това е още една дентална практика на европейско ниво, която ще бъде в полза на българските пациенти. Д-р Миланов посочи д-р Венета и Валентин Павлови, собственици и управители на клиники „ЕО Дент”, и екипа им за пример, който вдъхновява цялото дентално съсловие в развитието му напред.

Първата по рода си сензорна зала в дентална клиника е оборудвана със светлинни апарати и стъклени светещи снопове (за болни от аутизъм), които в комбинация със звуци, музика и аромати дават спокойствие и сигурност. Психиатър и психотерапевт следят за психическия и физическия комфорт на пациентите с увреждания, а куклата Страхояд „изяжда“ всичките им страхове. Всяко кътче е добре обмислено и изградено - от мястото за посрещане до стаята за извеждане от упойка.

На тържественото откриване гостите разгледаха и закупиха арт-изделия от благотворителната изложба на деца и възрастни със специфични потребности.

На снимките:

  1. Малчуганите от дневен център за деца с увреждания „Добро сърце” – Перник изиграха сценка по време на откриването на „ЕО Дент”

  2. Благотворителната изложба

  3. Първата по рода си сензорна зала в дентална клиника

От 4 до 9-та снимка – част от специализираната детска дентална клиника „ЕО Дент”

Чуждестранните медии: България се бори с наводненията

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/20/2327480_chujdestrannite_medii_bulgariia_se_bori_s_navodneniiata/?ref=rss


Чуждестранните медии информират за наводненията в Североизточна България и жертвите във Варна и Добрич. Първа в четвъртък вечерта реагира агенция "Асошиейтед прес", малко след това и "Ройтерс".

В петък сутринта вече редица чуждестранни издания съобщиха, че загиналите са над 10 души, и че ситуацията във Варна продължава да е критична. "Силни валежи в курортния черноморски град Варна предизвиката вълна късно вечерта в четвъртък в едни от ниско разположените квартали, при което загинаха...

Цитат на деня: Времето понякога прави неприятни шеги

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/20/2327483_citat_na_denia_vremeto_poniakoga_pravi_nepriiatni_shegi/?ref=rss


Разпоредил съм цялостно обследване, ще се вземат мерки така, че да не се получават такъв тип стеснявания на участъци, виждате как понякога времето прави "неприятни шеги".

Това заяви премиерът Пламен Орешарски, цитиран от Би Ти Ви от брифинг, който той даде заедно с вътрешния министър Цветлин Йовчев и военния министър – Ангел Найденов.

Ванга за 2014 г.: Порои ще ни давят през късната пролет, ще има река от трупове

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4148877

Какво казват великите пророци за новата 2014-а? Чака ли ни Трета световна война, земетръси, болести или пък ще навлезем в епохата на благоденствието? Прогнозите на най-известните гадатели са публикувани в сайта на  Какво казват великите пророци за новата 2014-а? Чака ли ни Трета световна война, земетръси, болести или пък ще навлезем в епохата на благоденствието? Прогнозите на най-известните гадатели са публикувани в сайта на "Марица".По руското информационно радио "Украйна", базирано в Киев, бяха съобщени непознати досега за света пророчества на Ванга.

15 екипа на ВиК и 5 канални машини отводняват „Аспарухово”, валежите са над 3 млн. куб. метра

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4148931

В много добро състояние са ВиК системите в бедстващите райони на Варна, съобщиха от пресцентъра на дружеството във връзка с бедствената ситуация в град Варна и кв. „Аспарухово”.
Има нарушено водоподаване във високите зони на кв. „Аспарухово“ във връзка с липсата на ток в района.
От електроразпределителното дружество са уверили, В много добро състояние са ВиК системите в бедстващите райони на Варна, съобщиха от пресцентъра на дружеството във връзка с бедствената ситуация в град Варна и кв. „Аспарухово”. Има нарушено водоподаване във високите зони на кв. „Аспарухово“ във връзка с липсата на ток в района. От електроразпределителното дружество са уверили,

Расмусен: Русия се опитва да дискредитира добива на шистов газ

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/06/20/2327475_rasmusen_rusiia_se_opitva_da_diskreditira_dobiva_na/?ref=rss


Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расумсен обвини Русия в опити за осуетяване на проектите за разработване на газови залежи с помощта на хидравличен фракинг, съобщава британският "Гардиън".

"Говорил съм с представители на страни членки от Алианса, които заявяват, че Русия е изградила мрежа за дезинформация с помощта на неправителствени организации – природозащитници, които действат против разработването на шистов газ – като крайната ѝ цел е Европа да бъде зависима от газовите...

КТБ търси институционалната подкрепа на БНБ

http://www.vesti.bg/novini/ktb-tyrsi-institucionalnata-podkrepa-na-bnb-6015284

Свидетели сме на безпрецедентна кампания срещу банката. КТБ реши да потърси институционалната подкрепа на БНБ. Това се посочва в обръщение на УС на Корпоративна търговска банка АД.

Столичният кмет: Екипи наблюдават река Лесновска в Долни Богров

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4148928

Екипи на Столична община в Долни Богров наблюдават река Лесновска, която през 2005 година наводни софийско поле. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с бедственото положение във Варна, при което заради приливна вълна са нанесени огромни щети и има жертви.
„Специално направихме дига преди една година и преди две Екипи на Столична община в Долни Богров наблюдават река Лесновска, която през 2005 година наводни софийско поле. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с бедственото положение във Варна, при което заради приливна вълна са нанесени огромни щети и има жертви. „Специално направихме дига преди една година и преди две

Станислав Манолев подписа с руски гранд

http://bgfootball.actualno.com/Stanislav-Manolev-podpisa-s-ruski-grand-news_35119.html

Станислав Манолев е футболист на Динамо (Москва). Българският национал е подписал договор за срок от 2 години. Бившият футболист на Литекс от мачалото на седмицата е в руската столица, където премина ...

За 15 юли са насрочени пледоариите по делото за смъртта на студента Михаил Стоянов

http://crime.actualno.com/Za-15-uli-sa-nasrocheni-pledoariite-po-deloto-za-smyrtta-na-studenta-Mihail-Stojanov-news_35126.html

Близо 6 години след жестоката смърт на студента по медицина Михаил Стоянов в Борисовата градина делото на първата съдебна инстанция – Софийски градски съд, е пред финал. За 15 юли са насроче...

Близо 500 души се евакуират от хотел в Албена, съобщи Йовчев

http://society.actualno.com/Blizo-500-dushi-se-evakuirat-ot-hotel-v-Albena-syobshti-Jovchev-news_35127.html

Появи се проблем в един от хотелите в района на Албена заради реката, която минава наблизо. Става дума за хотел "Гергана". В момента съвместни екипи на Гражданска защита, на Българската арми...

По 10 хил. лв. помощ ще получат близките на загиналите в наводението във Варна

http://society.actualno.com/Po-10-hil-lv-pomosht-shte-poluchat-blizkite-na-zaginalite-v-navodenieto-vyv-Varna-news_35128.html

С по 10 хиляди лева еднократна помощ ще бъдат подпомогнати близките на загиналите в бедствието във Варна и Добрич. Това съобщи на брифинг след заседанието на Кризисния щаб в морската столица министър...

Борисов: Подкрепяме усилията на БНБ да стабилизира банковата система

http://business.actualno.com/Borisov-Podkrepjame-usilijata-na-BNB-da-stabilizira-bankovata-sistema-news_35130.html

Подкрепяме усилията на БНБ за внасяне на спокойствие в банковата система. Считаме, че е в интерес на всички български граждани да запазим спокойствие и да не се поддаваме на провокации. Убедени сме,...

Да посрещнем астрономическото лято на Зайчи връх

http://society.actualno.com/Da-posreshtnem-astronomicheskoto-ljato-na-Zajchi-vryh--news_35131.html

Пета поредна година Астрономическата обсерватория в Ямбол организира посрещане на изгрева в древната астрономическа обсерватория на Зайчи връх. На 21 юни е лятното слънцестоене и това е най-дългият де...

Рибери изпуши една трева след като се размина с операция

http://worldcup2014.actualno.com/Riberi-izpushi-edna-treva-sled-kato-se-razmina-s-operacija-news_35132.html

Футболистът на Байерн (Мюнхен) Франк Рибери се размина с операция. Французинът има дискова херния и проблеми с гърба, които му попречиха да играе на световното първенство. Към този момент обаче Рибери...

Фандъкова: Екипи на Столична община наблюдават река Лесновска в Долни Богров

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4148907

Екипи на Столична община в Долни Богров наблюдават река Лесновска, която през 2005 година наводни софийско поле. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с бедственото положение във Варна, при което заради приливна вълна са нанесени огромни щети и има жертви.
„Специално направихме дига преди една година и преди две Екипи на Столична община в Долни Богров наблюдават река Лесновска, която през 2005 година наводни софийско поле. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с бедственото положение във Варна, при което заради приливна вълна са нанесени огромни щети и има жертви. „Специално направихме дига преди една година и преди две

Ванга за 2014 г.: Порои ще ни давят през късната пролет, ще има река от трупове

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4148920

Доколко се сбъдват предсказанията на пророците? Как се вижда в бъдещето?
След водните бедствия, залели България, препубликуваме материал, излязъл в сайта на "Труд" на 13.12.2013 година.
Какво казват великите пророци за новата 2014-а? Чака ли ни Трета световна война, земетръси, болести или пък ще навлезем в епохата на благоденствието? Доколко се сбъдват предсказанията на пророците? Как се вижда в бъдещето? След водните бедствия, залели България, препубликуваме материал, излязъл в сайта на "Труд" на 13.12.2013 година. Какво казват великите пророци за новата 2014-а? Чака ли ни Трета световна война, земетръси, болести или пък ще навлезем в епохата на благоденствието?

КТБ е поставена под специален надзор (допълнена)

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/06/20/2327468_ktb_e_postavena_pod_specialen_nadzor_dopulnena/?ref=rss


Българската народна банка е поставила под специален надзор КТБ след като е получила писмо с искане от нея за това, съобщиха от централната банка.

В писмото банката, чиито мажоритарен собственик е Цветан Василев, се посочва, че това се налага заради "изчерпване на ликвидността и преустановяване на разплащанията, както и на всички видове банкови операции".

На това основание и с решение на Управителния съвет на БНБ Корпоративна търговска банка е поставена под специален...

КТБ е поставена под специален надзор (обновена)

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/06/20/2327468_ktb_e_postavena_pod_specialen_nadzor_obnovena/?ref=rss


Българската народна банка е поставила под специален надзор КТБ след като е получила писмо с искане от нея за това, съобщиха от централната банка.

В писмото банката, чиито мажоритарен собственик е Цветан Василев, се посочва, че това се налага заради "изчерпване на ликвидността и преустановяване на разплащанията, както и на всички видове банкови операции".

На това основание и с решение на Управителния съвет на БНБ Корпоративна търговска банка е поставена под специален...

ЕС и МВФ отпускат общо 1,6 млрд. евро на Украйна

http://econ.bg/Новини/ЕС-и-МВФ-отпускат-общо-1-6-млрд-евро-на-Украйна_l.a_i.551404_at.1.html

ЕС и Международният валутен фонд (МВФ) ще предоставят на Украйна 1,6 млрд. евро. В това число влиза и нов заем от 445 млн.евро, чиято цел е да се...

Направиха уникална операция на 10-дневно бебе

http://www.cross.bg/dzhambazov-operatziyata-spetzialistut-1416678.html

Пловдив/КРОСС/Уникална миниинвазивна операция на 10-дневно бебе, родено без отвор на носните кухини, направи изпълнителният директор на УМБАЛ „Свети Георги" професор Карен Джамбазов. Той е един от водещите ринолози в страната.Носните кухини на момиченцето, което от с. Безмер, Ямболско, се били отворени оперативно с ендоскопска апаратура. Проф. Джамбазов е поставил в тях силиконови тръбички, които да поддържат носните ходове. Допреди операцията бебето трудно е дишало самостоятелно и е било хранено със сонда.След операцията ще може да бъде кърмено.Преди една година специалистът е оперирал дете със същия проблем от Горна Оряховица. Проф. Джамбазов е специалистът, който въвежда за първи път уникални за България интервенции на носната кухина.

Поклон пред красотата и грацията

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4148923

Елитната козметична компания «Рефан България» стана спонсор на едно от най-красивите спортни събития - Международен турнир по художествена гимнастика Елитната козметична компания «Рефан България» стана спонсор на едно от най-красивите спортни събития - Международен турнир по художествена гимнастика"Тракия- къп" и приз Мария Петрова - REFAN. Трикратната световна шампионка изпрати специални статуетки, които бяха връчени на победителките в многобоя в четирите възрастови групи. Турнирът се проведе

Фалшива Лора Караджова разпитва за бебешки имена

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4147664

Някой, представящ се за Лора Караджова, от дни моли за предложения за бебешко име във фейсбук. “Не съм пубикувала такова нещо. Аз изобщо не съм активна в социалната мрежа”, каза певицата, която в момента очаква първото си дете. Оказва се, че изпълнителката има няколко фалшиви профила, от които периодично се пишат статуси без нейно знание Някой, представящ се за Лора Караджова, от дни моли за предложения за бебешко име във фейсбук. “Не съм пубикувала такова нещо. Аз изобщо не съм активна в социалната мрежа”, каза певицата, която в момента очаква първото си дете. Оказва се, че изпълнителката има няколко фалшиви профила, от които периодично се пишат статуси без нейно знание

Допълнителни медицински екипи са в готовност, увери Андреева

http://news.ibox.bg/news/id_1280204321

Ще осигуряват своевременна диагностика на оплакващите се от чревни инфекции

През дерето в Аспарухово за 1 час преминават около 140 млн. литра вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=255334

Водосборната територия на т.нар. западен отводнителен канал – дерето, по който преминава ул. „Горна студена“ в Аспарухово, е около 4,5 кв. км. За 1 час, при констатирани валежи от 35 л на кв. м., през цялата територия преминават около 140 млн.

Лявото крило в БСП - Пловдив иска промяна

http://www.cross.bg/partiyata-plovdiv-avtentichnost-1416677.html

/КРОСС/Бунт назрява в БСП Пловдив преди парламентарните избори. Лявото крило в партията иска оставки на ръководството, нови председатели на всички нива и обективен анализ на причините за разгромяващия резултат на евровота. „С тези лидери и на местно, и на национално ниво резултатите на следващите избори ще се още по-трагични", коментираха социалисти от дискусионен клуб „Лява автентичност" на сбирка в сряда вечер, съобщава "Марица". „БСП е в криза от 10 години - идейна, морална, кадрова и организационна. Превърнали сме се в лидерска партия, а доверието към нас непрекъснато спада. Георги Гергов е един от факторите пловдивчанин да не ни вярват. БСП в Пловдив има най-слабия резултат от цялата страна като съотношение ГЕРБ:БСП. Гласовете на ГЕРБ са два пъти и половина повече от нашите. Настояваме за незабавно провеждане на пълен цикъл отчетно-изборна кампания в партията, на която ще искаме оставката на градския лидер", заяви председателят на лявото крило Костадин Арнаудов. Той припомни, че още от 2009 година старите кримки в БСП са свалили доверието си от Сергей Станишев. „Той е вреден за партията. Около него обаче има едни феодали, които от 15 години стоят зад кадър и дърпат конците - Димитър Дъбов и Евгений Узунов. Всички трябва да си отидат, цялото изпълнително бюро", категоричен е Арнаудов

За рязко покачване нивата на реките предупреждава МОСВ

http://www.moreto.net/novini.php?n=255342

През следващите денонощия на база метеорологичната обстановка водните нива ще се повишат в цялата страна, съобщиха от МОСВ, като продължава да следи състоянието на водните обекти. През изминалото денонощие в по-голямата част от страната речните нива се повишиха в резултат на интензивните валежи.

Учебните занятия в училищата Варна и Добрич са преустановени

http://www.cross.bg/gimnaziya-varna-ychilishtata-1416676.html

/КРОСС/ Във връзка с влошената метеорологична обстановка и въведеното бедствено положение в общините Варна и Добрич, учебните занятия в училищата са преустановени, съобщава пресцентърът на МОН. Предвиденото за днес, 20 юни, национално външно оценяване (HBO) за учениците от VІІІ клас в паралелките с интензивно изучаване на чужд език в профилирани и професионални гимназии и СОУ няма да се проведе. Проучват се възможностите за провеждането му на друга дата. По данни на Регионалния инспекторат по образованието във Варна има наводнени училища. Постъпилата до момента информация сочи, че проблеми има в Математическата гимназия „Д-р Петър Берон", Професионалната гимназия по химични и хранително-вкусови технологии „Д. И. Менделеев", Трета природо-математическа гимназия „Акад. Методий Попов", Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски", Варненската морска гимназия „Св. Николай Чудотворец" и в СОУ за деца с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов". Наводнени са и две детски градини в квартала. Има готовност в средношколското общежитие „Михаил Колони" във Варна да бъдат настанени хора, останали без подслон. По данни на Регионалния инспекторат по образованието в област Велико Търново, учебният процес в училищата и детските градини не е преустановен

Дaйтe нa Ивaн Диĸoв caмo 10 минyти и тoй щe ви oбясни cвpъxмaниaĸaлнaтa зaвиcимocт ĸъм фyтбoлa

http://www.cross.bg/otbop-tova-mnogo-1416675.html

Дa нaдниĸнeм в пcиxoлoгиятa нa фyтбoлният зaпaлянĸo: Зaщo фyтбoлът e нapичaн y нac Цap Фyтбoл, a в дpyгитe cтpaни ĸpaлят нa cпopтoвeтe?Зaщo вceĸи 30-ти чoвeĸ нa плaнeтaтa игpae фyтбoл пpoфecиoнaлнo или aмaтьopcĸи?Зaщo фeнcĸaтa мaca нa тoзи cпopт нaбpoявa ĸъм 3.4 милиapдa xopa или c дpyги дyми - пoлoвинaтa нaceлeниe нa зeмятa? Дa, фyтбoлът e нaй-пoпyляpния cпopт. Фoĸycът нa тaзи cтaтия e дa oбяcни зaщo тoвa ce пoлyчaвa, нo нe oт cпopтнo-тexничecĸa глeднa тoчĸa или oт ĸyлтypнo иĸoнoмичecĸa тaĸaвa. Aĸo вce пaĸ тpябвa дa зaceгнeм тeзи acпeĸти - фyтбoлът e интyитивeн cпopт, ĸoйтo нe диcĸpиминиpa (в мнoгo дpyги cпopтoвe пo-виcoĸитe, или пo-мycĸyлecтитe имaт пpeимyщecтвo), иĸoнoмичecĸи изгoдeн e (ĸoлĸo cтpyвa нa eднo дeтe дa игpae aмaтьopcĸи фyтбoл пpeд блoĸa, cpaвнeнo c бeйзбoл, бacĸeтбoл, ĸpиĸeт, гoлф) и e cпopтa нa бившaтa вeлиĸa aнглийcĸa импepия, ĸoeтo e cпoмoгнaлo зa нeгoвoтo paзпpocтpaнeниe пpaĸтичecĸи из цeлия cвят, c лeĸи изĸлючeния, пише Христо Стоянов в коментар за Lifehack.bg. Ho пoглeднaтo чиcтo пcиxoлoгичecĸи - ĸaĸвo ĸapa тoлĸoвa мнoгo xopa дa бъдaт фeнoвe? Зaщo няĸoи oт тяx нe ce oтĸaзвaт oт любимитe cи oтбopи cлeд cepия oт cлaби peзyлтaти? B paзгapa нa Cвeтoвнoтo пъpвeнcтвo пo фyтбoл в Бpaзилия cвeтът e нacoчил oчи ĸъм 32-тa нaй-дoбpи нaциoнaлни oтбopa нa плaнeтaтa. Близĸo e дo yмa зaщo eдин чoвeĸ би пoдĸpeпял нeгoвия нaциoнaлeн oтбop - пaтpиoтизмът e cилeн мoтивaтop

Кметът на Рударци от центъра на потопа във Варна: Тук е страшно!

http://www.zapernik.com/politika/kmetut-na-rudarci-ot-centura-na-potopa-vuv-varna-tuk_32575/

Кметът на пернишкото село Рударци Богдан Богданов - Бобето се оказа в центъра на потопа във Варна, научи ZaPernik.com.

Вчера кметът е потеглил към Варна, за да се яви днес на съдебно дело като свидетел. Бобето хванал пик-а на потопа, когато пристигнал във Варна около 19 часа.

"По работа съм тук. В 19 часа, като пристигнах хванах пик-а на потопа. Нещо страшно е! Минаваш с колата и гледаш как реката излиза от коритото и наводнява всичко наоколо. Една...

Продължава

Орешарски: Полицейски патрули ще обикалят застрашените региони и ще предупреждават гражданите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4148913

„Екипи имат готовност да започнат отводняване. Вицепремиерът Йовчев разпореди полицейски патрули да обиколят застрашените региони и да предупреждават гражданите, особено на първите етажи и в ниски къщи, за потенциална опасност.
Важно е да спасим живота на хората, ако има застрашени”.
Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски след срещата „Екипи имат готовност да започнат отводняване. Вицепремиерът Йовчев разпореди полицейски патрули да обиколят застрашените региони и да предупреждават гражданите, особено на първите етажи и в ниски къщи, за потенциална опасност. Важно е да спасим живота на хората, ако има застрашени”. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски след срещата

Затвориха офиси на КТБ, извиха се опашки

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4148852

Офиси на Корпоративна търговска банка не функционират и пред тях са се извили опашки от вложители, видя проверка на Офиси на Корпоративна търговска банка не функционират и пред тях са се извили опашки от вложители, видя проверка на "24 часа". Един от офисите е на ул. "Искър"в столицата.  Опашка от клиенти се изви и пред централата на Корпоративна търговска банка в София, предаде от мястото репортер на Канал 3. Някои от хората пред офиса са признали,

Орешарски: Полицейски патрули ще предупреждават в застрашените региони

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4148903

„Екипи имат готовност да започнат отводняване. Вицепремиерът Йовчев разпореди полицейски патрули да обиколят застрашените региони и да предупреждават гражданите, особено на първите етажи и в ниски къщи, за потенциална опасност.
Важно е да спасим живота на хората, ако има застрашени”.
Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски след срещата „Екипи имат готовност да започнат отводняване. Вицепремиерът Йовчев разпореди полицейски патрули да обиколят застрашените региони и да предупреждават гражданите, особено на първите етажи и в ниски къщи, за потенциална опасност. Важно е да спасим живота на хората, ако има застрашени”. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски след срещата

Доброволци и затворници се включват в почистването. Хотели настаняват пострадали

http://www.cross.bg/asparyhovo-hora-pomogne-1416674.html

/КРОСС/Аварийни групи и десетки доброволци се включват в почистването на бедстващия район Аспарухово. Помощ при разчистването оказват 50 лишени от свобода с леки присъди. В районното кметство на Аспарухово е сформиран кризисен център, където всеки може да потърси помощ или информация как да помогне. Множество хора съобщават за свои изчезнали близки. Екипите и доброволците в Аспарухово имат нужда от гумени ботуши, съобщиха от районната администрация. В районното кметство на Аспарухово е сформиран кризисен център, където всеки може да потърси помощ или информация как да помогне. Множество хора съобщават за свои изчезнали близки. Екипите и доброволците в Аспарухово имат нужда от гумени ботуши, съобщиха от районната администрация. От Гранд хотел „Варна" и комплекс „Слънчев ден" заявяват готовност да настанят бедстващи хора.

КТБ поиска БНБ да я постави под специален надзор

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4148906

За да защити интересите на своите вложители и клиенти, КТБ АД реши да потърси институционалната подкрепа на БНБ по реда на Закона за кредитните институции, като предложи на Централната банка да постави КТБ АД под специален надзор поради опасност от неплатежоспособност. Уверени сме, че това е допълнителна гаранция за защита на Вашите интереси За да защити интересите на своите вложители и клиенти, КТБ АД реши да потърси институционалната подкрепа на БНБ по реда на Закона за кредитните институции, като предложи на Централната банка да постави КТБ АД под специален надзор поради опасност от неплатежоспособност. Уверени сме, че това е допълнителна гаранция за защита на Вашите интереси

Луксозно "Ауди" избухна в Бургас

http://pik.bg/луксозно-ауди-избухна-в-бургас-news193365.html

Луксозно "Ауди" избухна в Бургас

Луксозна кола Ауди Q 7 горя тази нощ в бургаския ж.к. „Славейков”. Колата пламна пред бл. 71. тя е собственост на фирма Селс Бургас ООД. Автомобилът е каран от Стоян Илиев, съобщи Флагман. бг.

Стоян Илиев е шеф на фирма за дограма "Дика пласт", има и денонощен магазин за цигари и алкохол в центъра на Бургас. Купил автомобила преди месеци от управителя на "ГМ строй" Георги Иванов.

Съвсем наскоро се нанесъл в апартамента в бл. 71, преди това живеел на друг адрес. Аудито е сиво на цвят, с регистрационен номер А 8001.

Бежанците по света през 2013 г. са повече отколкото след ВСВ

http://news.ibox.bg/news/id_208464446

В доклад на комисариатa се отбелязва, че през 2013 година е имало 51,2 милиона бежанци - 6 милиона повече от 2012 година.

Молебен за жертвите във Варна

http://www.cross.bg/visokopreosveshtenstvo-stihiiinoto-varnenska-1416673.html

Варна/КРОСС/Днес от 13:00 ч. в катедрален храм „Св. Успение Богородично" ще бъде отслужен Богородичен канон от Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. Поводът е стихийното бедствие, оставило без дом и близки част от жителите на кв.Аспарухово. Поради обявения ден на траур храмовите камбани в града ще бият заупокойно на всеки кръгъл час. Митрополит Йоан заяви, че Варненска митрополия има готовност да приюти в църковния комплекс в местността „Траката" бедстващи семейства. Негово Високопреосвещенство, епархийското ръководство, духовниците, и служителите на Варненска и Великопреславска света митрополия изразяват своите искрени съболезнования към роднините на жертвите от стихийното бедствие.  

Бусчетата с табела Юнион Ивкони на прекратените уж часове по маршрута Пенрик - София на коя фирма са за последно

http://www.zapernik.com/obshtestvo/buschetata-s-tabela-yunion-ivkoni-na-prekratenite-uj-chasove-po_32574/

Всички пътуващи посока Перник-София знаят,че Юнион Ивкони обяви в сайта си,че спира следните курсове от 16.06 и поради тази причина картите на се зачитат.На тяхно място си вървят бусчета с табела Юнион и касови бележки Юнион ... чудя се аз чий са запоследни тези бусчета ? ! ?

Считано от 16.06.2014г., се ПРЕКРАТЯВА обслужване на следните курсове:

- София – Перник (делник): 10.20 ч., 14.20 ч.,18.20 ч., 21.40 ч.;

- София – Перник (събота, неделя и празник): 07.45 ч., 10.45 ч.,...

Продължава

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване