Холандското кралско семейство с частен плаж в Гърция

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242717_%D0%A5%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE+%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%BE+%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE+%D1%81+%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD+

 Гръцкото правителство даде разрешение на кралското семейство на Холандия да придобие частен плаж и незаконно да се изгради док в района на Ермиони, Южна Гърция. Това писа онлайн изданието „Български новини”. Според него холандското кралско семейство притежава вила в района, която беше купена преди две години от холандската държава. Гръцкото правителство твърди, че това решение ще служи на обществения интерес. Местните жители са категорично против решението и заявяват, че гръцкото крайбрежие не може да бъде собственост на друга държава. Местните жители са изразили своите опасения, че други притежатели на имоти с политическо влияние също ще поискат частни плажове, които биха могли да доведат до постепенно премахване на безплатно ползване на плажа от страна на гражданите.

Стихията помете Килифарево

http://news.ibox.bg/news/id_1740603964

Електричеството в града е спряно от снощи, а щетите са за милиони левове

ISSpresso приготвя кафе в Космоса

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242716_ISSpresso+%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D1%8F+%D0%BA%D0%B0%D1%84%D0%B5+%D0%B2+%D0%9A%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%BE%D1%81%D0%B0

 Италианската компания Lavazza е разработила нова потребителска еспресо машина, предназначена за ползване в Космоса и по-специално на борда на Международната космическа станция (МКС). Моделът ISSpresso е съвместен проект между италианската компания за кафе, Argotec и Италианската космическа агенция. С тегло от 19 килограма, тя ще пристигне на борда на МКС през ноември 2014 година, заедно с първата жена астронавт от Италия - Саманта Кристоферети.

 

За да се направи хубаво еспресо в Космоса, е необходимо в еспресо машината да има високо налягане - между 8 и 10 бара. Второ, нужни са метални вместо пластмасови тръби, по които обикновено тече парата - металните издържат на 400 бара налягане. В условията на микрогравитация, машината изпомпва приготвеното кафе в малки пластмасови торбички, подобни на тези, които се използват при кръводаряване. Както почти всяка друга течност на борда на станцията и кафето ще трябва да се пие през сламка. За сметка на това ще е истинско - италианско.

Отчайваща гледка в Килифарево след потопа, дъждът продължава (снимка)

http://pik.bg/отчайваща-гледка-в-килифарево-след-потопа-дъждът-продължава-снимка-news193272.html

Отчайваща гледка в Килифарево след потопа, дъждът продължава (снимка)

Стотици удавени животни, съборени къщи, отнесени коли и разбит асфалт. Такава е гледката днес сутринта в град Килифарево след снощните порои и придошлите води на река Белица, предаде БГНЕС.

Трупове не животни се валят в калта, а стопаните им плачат и търсят животните, които евентуално са се спасили по по-високите места. Електричеството в града е спряно от снощи, а щетите са за милиони левове.

От сутринта отново вали дъжд, а земята е толкова пропита, че всяка капка тръгва по склоновете и се образува голям водосбор в реката, която към момента се е отдръпнала, но нивото й остава доста високо. 

Intel създава първия интелигентен град

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242715_Intel+%D1%81%D1%8A%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0+%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8%D1%8F+%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B5%D0%BD+%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4

 Компанията Intel ще създаде първият в света интелигентен град. Той обаче няма да бъде построен от нулата. Решено е да се използва Сан Хосе, което ще трябва да се превърне в Smart City. В калифорнийския град много широко ще се използва интернет в почти всичко, като по този начин ще се следи нивото на трафика, инцидентите по пътищата, качеството на водата и въздуха, състоянието на пътищата и още много други показатели. Това е първият проект за САЩ от подобен мащаб, но ако реализацията му се окаже успешна, то концепцията Smart City ще бъде разпространена и в другите градове.

 

В Сан Хосе се предвижда да бъдат използвани множество датчици и сензори, които ще следят за абсолютно всичко, което можем да се сетим. Получените данни ще се препращат към съответните градски служби включително и до смартфоните на работещите в тях. По този начин градските служби ще могат бързо да научават за възникнали проблеми и бързо да реагират. Всички данни ще се съхраняват в електронен облак с използване на технологии от Intel. Според създателите на проекта сървърите са надеждно защитени.

Бедствено положение в Добрич и Велико Търново

http://www.cross.bg/veliko-turnovo-postradali-1416625.html

Велико Търново/КРОСС/Заради наводненията е обявено бедствено положение и в част от селищата в община Велико Търново. Най-критично е състоянието в градовете Килифарево и Дебелец, където нивото на река Белица остава високо и продължава да излиза от коритото си. Кризисна е ситуацията и за населените места в района нa Прохода на Републиката. Няма пострадали хора. Ситуацията се нормализира. Десетки души са евакуирани от къщите си в Килифарево. Високата приливна вълна е дошла от реките, идващи от Стара планина, но се очаква водите да се влеят в Янтра, което може да застраши живеещите в крайречните зони на Велико Търново. Във всички критични точки са разположени екипи с представители на Гражданска защита, противопожарната служба, военни отряди и доброволчески формирования. Около полунощ заради критично високите нива на р. Янтра са евакуирани жители на крайбрежните квартали на Велико Търново, с. Първомайци и Долна Оряховица. По думите на областния управител нивото на р. Янтра е около 7 метра при критични 8.5 метра. От пороя е отнесен дървеният мост на р. Белица до Килифаревския манастир. В Дебелец сериозно са пострадали обекти от промишлената зона на града. Най-големи са щетите, нанесени в дворовете на хората и унищожената селскостопанска продукция. Има отнесени автомобили. Източва се поетапно язовир Йовковци, около 50 куб. метра на секунда. Във всички пострадали от дъждовете райони е възстановено електрозахранването. Създава се организация за почистването на пътищата и мостовете

Кралската кула в Джеда ще има най-бързите асансьори в света

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242714_%D0%9A%D1%80%D0%B0%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B0+%D0%B2+%D0%94%D0%B6%D0%B5%D0%B4%D0%B0+%D1%89%D0%B5+%D0%B8%D0%BC%D0%B0+%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%B7%D0%B8%D1%82%D0%

 Кралската кула в Джеда ще бъде най-високата сграда в света, след като бъде построена. Мегапроектът в саудитския пристанищен град, замразен в продължение на няколко години, беше възобновен през тази пролет. Височината на Кралската кула ще бъде повече от 1 километър, което ще наложи използването на много иновативни технологии, които все още са в процес на разработка, информира DailyTechInfo.

 

Така например в кулата се планира да бъдат поставени най-високите и бързи асансьори в света, като

 

в скоро време се очаква да започнат

 

техните изпитания. Те ще се провеждат в специално оборудвания комин на изоставена шахта във Финландия.

 

Тлъстият договор за изработването на високоскоростните кабинки се падна на финландската компания Kone, която е сред най-големите производители на подемно оборудване. Тя ще трябва да създаде 65 асансьора за Кралската кула в Джеда.

 

Вертикалните лифтове са една от най-сложните задачи при строителството на небостъргачи, тъй като височината на изкачването им е основният ограничител на броя етажи на новостроящите се сгради. При експлоатация свръхвисоките асансьори са подложени на изключителни натоварвания и работят при много тежки условия, тъй като геометрията на шахтата се променя дори при „поклащането“ на сградата под действието на вятъра.

 

Традиционното стоманено въже, което има огромно тегло, не може да се използва при свръхвисоките асансьори, защото при такава огромна дължина то не може да издържи дори собственото си тегло. Отделен въпрос са и спирачните системи, които при авария трябва да издържат температури над 500 градуса, като в същото време осигурят ефективно и сигурно убиване на скоростта. И това далеч не са всички проблеми пред конструкторите.

 

Компанията Kone решава повечето от тези задачи с помощта на фирмената технология UltraRope. Тези въжета са изработени не от стомана, а от въглеродно влакно, покрито със специално вещество с висок коефициент на триене. Нишките практически

 

не са застрашени от корозия и въздействието

 

на агресивни химически вещества, като те издържат високи температури и имат огромна механична здравина. Благодарение на тези свойства въжетата UltraRope могат да бъдат два пъти по-дълги, отколкото обикновените стоманени.

 

Някои от асансьорите в Кралската кула ще бъдат два пъти по-високи от съществуващите в момента. Те ще се изкачват на 640 метра височина, като кабината ще представлява тежка двуетажна конструкция. Освен това ще трябва да се преодолява разстоянието до последния етаж доста по-бързо от всеки друг асансьор.

 

Всички тези планове са зашеметяващи, но възниква въпросът как ще бъде създадено подобно високотехнологично съоръжение, без да бъде изпитано в реални условия, тъй като до момента не съществува достатъчно висока сграда.

 

Отговорът на този въпрос се крие под земята. В ролята на изпитателен стенд ще влезе 330-метров комин на изоставена шахта в Южна Финландия, която не се експлоатира от 1897 година. През 2008-а компанията Kone превърна тази шахта в единственото по рода си изпитателно средство за подемни системи. „За съжаление, 330-метровата дълбочина

 

не позволява пълно изпитание на асансьорите

 

предназначени за 1-километрова сграда.

 

Използвахме този стенд за разработка и модернизация на технологиите, предназначени за свръхвисоки сгради“, разказва Йоханес де Йонг, директор на отдела за проекти и технологии в Kone. „Нашата шахта е единствената установка в света, на която може да се провери работоспособността на технологиите при скорост на асансьорите от 600 до 1100 метра в минута. Това е огромно предимство в сравнение с други стендове, където се използват симулатори“, обяснява де Йонг.

 

Към този момент има и по-бързи асансьори на други марки. В строящия се небостъргач на Финансовия център CTF в китайския град Гуанджоу започна монтажът на ултраскоростни асансьори, производство на компанията Hitachi, които ще развиват скорост от 1200 метра в минута (около 100 метра в минута по-бързи). Сградата обаче ще бъде „само“ около половин километър висока, което улеснява двойно производителите от Hitachi.

Владо Пенев и Теодосий Спасов стават ментори

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4147783

Актьорът Владимир Пенев, виртуoзът Теодосий Спасов, Светослав Димитров и Калоян Иванов, познати като най-добрите професионалисти от “Денсинг старс”, и именитите български фотографи Борис Мисирков и Георги Богданов - това са менторите в новата програма на “Евробет” - “Евробет Талант”.
Програмата е насочена към младежи от цяла България, на възраст Актьорът Владимир Пенев, виртуoзът Теодосий Спасов, Светослав Димитров и Калоян Иванов, познати като най-добрите професионалисти от “Денсинг старс”, и именитите български фотографи Борис Мисирков и Георги Богданов - това са менторите в новата програма на “Евробет” - “Евробет Талант”. Програмата е насочена към младежи от цяла България, на възраст

Орешарски: Кметът на Варна политиканства, не му прави чест

http://frognews.bg/news_71898/

Премиерът Пламен Орешарски изрази съболезнования на близките на загиналите при пристигане в кв. "Аспарухово" във Варна и заяви, че това е огромна трагедия. Орешарски съобщи, че цяла нощ координира с колегите си ситуацията във Варна. „Сега ще видим какво не е направено и с какво можем да подпомогнем хората”, каза той.

Страхил Ангелов: Кабинетът "Орешарски" си отива заради въпросите "кой"

http://pik.bg/страхил-ангелов-кабинетът-орешарски-си-отива-заради-въпросите-кой-news193270.html

Страхил Ангелов: Кабинетът "Орешарски" си отива заради въпросите "кой"

Трагедията във Варна е голяма. Не искам да коментирам политическите нападки по тази тема. Ако днес цял ден се занимаваме с това, ще е много грозно. Не мога да разбера какво има предвид кметът на Варна, като казва, че няма държава. Не е коректно да се упражняваме върху тази трагедия. Това каза в сутрешния блок на БНТ Страхил Ангелов, депутат от БСП.

Сигурен съм, че държавата ще се справи. Нека да се молим да спре да вали. Проблемът не е Цветлин Йовчев. Той е на този пост от една година. Проблемът е много по-дълбок. Когато се случи нещо подобно, всички започват да се обвиняват един друг, коментира още той наводненията във Варна. Ангелов говори и за политическите събития в БСП. Оставките в БСП имат пропаганден характер. Левицата трябва да се промени, ако иска да върви напред. Оставката на Сергей Станишев е едно от условията.

Тя само по себе си обаче няма да реши проблемите. БСП има нужда от спешни реформи, категоричен беше той. Апаратът задуши партията. Апаратът не може да се слива с ръководните органи на партията. Аз съм критикувал някои от действията и исканията на ДПС, но в момента не съм убеден, че вината за това, което се случва е само в тях.

Тази история ми прилича на караница между деца. Кабинетът "Орешарски" си отива заради многото въпроси "кой". Не става дума само за назначаването на Делян Пеевски. Аз имам много въпроси, но няма кой да ми отговори, поясни още Ангелов.


Потоп

http://www.cross.bg/grada-metra-mesta-1416624.html

/КРОСС/Водната стихия отне живота на повече от десет души. Във Варна жертвите на потопа са между 9 и 11, като се очаква броят им да расте. В Добрич наводнението отне живота на един човек. Сред загиналите в морския град има и две деца. Там днес е обявен ден на траур. В понеделник, 23 юни, ще бъде ден за национален траур, заяви премиерът Пламен Орешарски. Според кмета Иван Портних нормата на валежите за Варна е 53 кубика на месец. Те обаче са се излели само за няколко часа. 9 жертви, от които две деца, трима души в неизвестност. Ситуацията започва да се нормализира, но все още е критична и има риск. Най-вероятно жертвите ще се увеличат, заяви кметът Иван Портних. Огромна човешка трагедия! - допълни той. Девет души са потърсили помощ в Спешния център на болница „Св. Анна" в града, съобщиха от общината. Четирима от тях са пристигнали сами, петима са докарани от „Гражданска защита" - мъж и жена с множество наранявания, 15-годишно дете със съчетана травма и 18-годишно момиче.7-годишно момче е хоспитализирано в Детска хирургия на болницата. Момченцето е било открито на капак на лек автомобил и заведено в здравното заведение от екип на „Бърза помощ". Търсят се родителите му.Все още се издирват изчезнали след стихията хора, работи се за разчисването на района.Обявен е неучебен ден. „Мобилизирали сме всички възможни сили", заяви Портних. Той обаче е недоволен от реакцията на държавата

Истории, които няма да се забравят

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/20/2326975_istorii_koito_niama_da_se_zabraviat/?ref=rss


"Началото на протестите ме завари в Мюнхен, където учех. Малко след това си тръгнах към България. По пътя спряхме в Будапеща и видях хора да танцуват на улицата и да се забавляват. Помислих си "Колко са свободни, защо не се случва това и в България?". Няколко дни по-късно по време на протеста в центъра на София попаднах на двойки, които бяха избрали тъкмо танца, за да изразят мнение и си казах, че нещата се променят". 

Това е накратко историята на снимката "Няма да забравя техния...

Потоп

http://www.cross.bg/grada-metra-postradali-1416624.html

/КРОСС/Водната стихия отне живота на повече от десет души. Във Варна жертвите на потопа са между 9 и 11, като се очаква броят им да расте. В Добрич наводнението отне живота на един човек. Сред загиналите в морския град има и две деца. Там днес е обявен ден на траур. В понеделник, 23 юни, ще бъде ден за национален траур, заяви премиерът Пламен Орешарски. Според кмета Иван Портних нормата на валежите за Варна е 53 кубика на месец. Те обаче са се излели само за няколко часа. 9 жертви, от които две деца, трима души в неизвестност. Ситуацията започва да се нормализира, но все още е критична и има риск. Най-вероятно жертвите ще се увеличат, заяви кметът Иван Портних. Огромна човешка трагедия! - допълни той. Девет души са потърсили помощ в Спешния център на болница „Св. Анна" в града, съобщиха от общината. Четирима от тях са пристигнали сами, петима са докарани от „Гражданска защита" - мъж и жена с множество наранявания, 15-годишно дете със съчетана травма и 18-годишно момиче.7-годишно момче е хоспитализирано в Детска хирургия на болницата. Момченцето е било открито на капак на лек автомобил и заведено в здравното заведение от екип на „Бърза помощ". Търсят се родителите му.Все още се издирват изчезнали след стихията хора, работи се за разчисването на района.Обявен е неучебен ден. „Мобилизирали сме всички възможни сили", заяви Портних. Той обаче е недоволен от реакцията на държавата

Кметът Портних: 11 са идентифицираните жертви от наводнението, очаква се броят им да нарасне

http://pik.bg/кметът-портних-11-са-идентифицираните-жертви-от-наводнението-очаква-се-броят-им-да-нарасне-news193267.html

Кметът Портних: 11 са идентифицираните жертви от наводнението, очаква се броят им да нарасне

По официални данни 11 са идентифицираните жертви от наводнението, но се очаква жертвите да нараснат, каза кметът на Варна Иван Портних.

„За съжаление през цялата нощи никой не се отзова на помощ, нямаше държава вчера“, категоричен беше Портних. Той допълни, че в момента е струпана техника и изрази надежда всички жертви скоро да бъдат идентифицирани.

Цялата улица , който минава през кв. „Аспарухово“ я няма, има струпани автомобили , като през нощта екипи са успели да премахнат част от колите, за да не се образува бенд и при продължаващия валеж да се случи нова трагедия, допълни кметът

. Иван Портних каза още, че е продължават да работят екипи на Гражданска защита и пожарната.

Бяло вино и блус за Сегал в Борисовата

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242713_%D0%91%D1%8F%D0%BB%D0%BE+%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%BE+%D0%B8+%D0%B1%D0%BB%D1%83%D1%81+%D0%B7%D0%B0+%D0%A1%D0%B5%D0%B3%D0%B0%D0%BB+%D0%B2+%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0

 Висок клас бяло вино ще поддържа тонуса на Стивън Сегал в гримьорната му в „Маймунарника”, научи „Монитор”. В изискванията му за кетъринг влизат още изобилие от минерална вода, ядки, свежи салати, пуешки и пилешки мезета. На 26 юни клубът в Борисовата градина ще покаже силовия актьор в светлина, различна от тази на експлодиращ зад гърба му автомобил в момент на екшън. Разбойникът от Мичигън ще излезе пред БГ феновете въоръжен с китара като фронтмен на Steven Seagal Band, а в репертоара му ще влязат блус класики. Виртуозът в бойните изкуства пристига с бенд от 8 души, сред които и синът на Мъди Уотърс, Биг Бил Морганфийлд. Билети за събитието се продават на касите на НДК на цена от 50 лв., а на място пропуските ще се котират по 60 лв.

 

София е поредната спирка от европейското турне на Сегал, в което той е придружаван от съпругата си Ел и 4-годишния им син Кунзанг. С актуалната си муза пеещият актьор се запознава през 2001 г., когато тя е преводач на визитата му в Монголия.

 

Сегал хваща китарата 12-годишен, а любовта му към блуса го е събирала на една сцена със светила като Джони Лий Хукър и Би Би Кинг. У нас екшън героят с габаритите на трафопост е снимал няколко филма, сред които и „Излязъл да убива”. Той има приятели в София и е отказал да му бъде осигурен гид за разглеждане на забележителности.

Преглед на печата - 20 юни

http://www.moreto.net/novini.php?n=255295

24 часа: Храната ни по-скъпа от Полша, алкохол и цигари най-евтини в ЕС България е с най-ниските цени в ЕС на алкохол, цигари, хотели и ресторанти. Това показват данни на "Евростат", обявени вчера. Храната ни обаче е по-скъпа в сравнение с Полша.

Букмейкърите поставиха Григор Димитров сред фаворитите на "Уимбълдън"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/06/20/2326782_bukmeikurite_postaviha_grigor_dimitrov_sred_favoritite/?ref=rss


Букмейкърските къщи оцениха много високо шансовете на Григор Димитров да спечели титлата от най-престижния турнир в света - "Уимбълдън". Днес ще бъде изтеглен жребият за основната схема, а 23-годишният българин ще бъде поставен под номер 11. 

Коефициентите за Димитров варират между 17.00 и 27.00, което му отрежда пето място наравно с шампиона от Australian Open Станислас Вавринка и след голямата четворка Новак Джокович, Анди Мъри, Рафаел Надал и Роджър Федерер. 

При...

Бедствено положение и в Дряново, отнесени са улици и тротоари

http://pik.bg/бедствено-положение-и-в-дряново-отнесени-са-улици-и-тротоари-news193268.html

Бедствено положение и в Дряново, отнесени са улици и тротоари

Бедствено е положението в село Церова кори, каза зам.-кметът на Дряново Даниела Енчева.

По думите й, придошлата вода в селото не е от реката, а се е стекла от Балкана. Отнесени са огромни парчета асфалт от третокласния път между Дряново и Трявна.

Улиците в селото са потънали в кал, камъни и клони.

Отнесени са тротоари.

Първият фермерски пазар тръгва през есента

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242712_%D0%9F%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8%D1%8F%D1%82+%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%BF%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%80+%D1%82%D1%80%D1%8A%D0%B3%D0%B2%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7+%D0%B5%D1%81%D0%B5

 Фермерите от седем области, граничещи със Софийска област, ще могат да доставят храни собствено производство на столичани. Това стана възможно с последните промени в Наредбата за директни доставки, съобщи вчера д-р Стоилко Апостолов, изпълнителен директор на фондация „Биоселена”. На практика това е почти цяла Западна България с изключение на областите Видин и Кюстендил. През есента ще започне работа и първият фермерски пазар в София, в момента се водят преговори за мястото, на което фермерите ще могат да изкарват продукцията си. То трябва

 

да е осигурено с електричество и да има течаща вода

 

 

По българо-швейцарски проект е финансирано производството на малки мобилни пунктове за продажба, които ще бъдат оборудвани с хладилни витрини и ще се върти търговия направо от тях. Мини магазинчетата ще бъдат като ремаркета, които се закачат на теглича на обикновен лек автомобил. По този начин стопаните ще са подвижни и лесно ще се прибират във фермите си. Храната, която предлагат, пък няма да бъде опасна, защото ще се съхранява при подходяща температура.

 

Измененията предвиждат също така, че фермерите ще могат да продават своите продукти в същата административна област и в една съседна. Въпреки че се разширяват възможностите за реализация, това е най-често критикуваната норма заради оставеното все пак териториално ограничение.

 

Само собствениците на животни имат право да преработват суровината в крайни продукти, уточни Апостолов, а това ограничава правото на занаятчиите да произвеждат млечни и месни храни. Млякото, което ще се преработва, трябва да отговаря на критериите на Европейския съюз, категоричен е законодателят. Собствениците на малки ферми могат да преработват охладено месо от домашни животни, които обаче трябва да са заклани в кланици, а не в задния двор. Облекчени са и изискванията за преработката на храните от малки стопанства, защото домашни наденици и сирене ще може да се правят и в обект за търговия на дребно, който е регистриран по Закона за храните. Освен това

 

млякото ще се обработва и в мобилни мандри

 

 

така че хората, които отглеждат животни в планината, може да преработят суровината направо на пасището. Те нямат задължение да регистрират преработвателно предприятие.

 

Оказва се обаче, че голяма част от малките производители се срамуват от това, че произвеждат храни. Техните продукти обаче може да се нарекат „перли” на българското производство, според Магърдич Хулиян, председател на Националното сдружение на малките семейни ферми и преработватели. Не случайно през новия програмен период ще има подкрепа от страна на българското правителство, като се прави специална подпрограма за малките производители.

Орешарски: Ще видим с какво можем да помогнем, Портних е неадекватен и политиканства

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4148289

Съболезнования на близките на всички загинали. За съжаление, е огромна трагедия. Това каза пред Нова телевизия премиерът Пламен Орешарски, по повод бедственото положение във Варна.
„Координирам с колегите цяла нощ практически. Ще видим с какво можем да подпомогнем сега и какво не е направено. От всичко, което чувам, Съболезнования на близките на всички загинали. За съжаление, е огромна трагедия. Това каза пред Нова телевизия премиерът Пламен Орешарски, по повод бедственото положение във Варна. „Координирам с колегите цяла нощ практически. Ще видим с какво можем да подпомогнем сега и какво не е направено. От всичко, което чувам,

Избраха играч на мача Гърция - Япония

http://worldcup2014.actualno.com/Izbraha-igrach-na-macha-Gyrcija---Japonija-news_35037.html

Полузащитникът на Япония Кейсуке Хонда беше избран за играч на мача Гърция- Япония от група С на Световното първенство по футбол. Хонда изигра пълни 90 минути в мача. Той заслужи признанието, защот...

Магнитно поле определя траекторията на футболната топка с висока точност

http://actualno.actualno.com/Magnitno-pole-opredelja-traektorijata-na-futbolnata-topka-s-visoka-tochnost-news_35038.html

От седмица светът е футбол. На фона на световното първенство учените представиха интересна новина, свързана с една от най-популярните на планетата спортни игри, само че в една частна нейна разновиднос...

Швейцарски невролог: Шумахер ще остане инвалид за цял живот

http://moresport.actualno.com/Shvejcarski-nevrolog-Shumaher-shte-ostane-invalid-za-cjal-jivot-news_35039.html

Михаел Шумахер вероятно да остане инвалид до края на живота си, обяви пред медиите известен швейцарски невролог. Д-р Ерих Райдерер отхвърли спекулациите, че Михаел Шумахер напълно ще се възстанови от...

Играчът на мача Англия - Уругвай: Мечтаех за този момент - показахме какво можем

http://worldcup2014.actualno.com/Igrachyt-na-macha-Anglija---Urugvaj-Mechtaeh-za-tozi-moment---pokazahme-kakvo-mojem-news_35040.html

Луис Суарес бе лидерът на своя отбор при победата над Англия с 2:1 късно снощи. Очаквано той взе приза и за играч на мача. Нападателят на Уругвай определи като "сбъдната мечта" представянето...

Портних: Опасност за Аспаруховия мост няма

http://varna.actualno.com/Portnih-Opasnost-za-Asparuhovija-most-njama-news_35041.html

Опасност за Аспаруховият мост няма. Това съобщи в ефира на телевизия Bulgaria On Air кметът на Варна Иван Портних. По-рано днес столична агенция излезе със заглавие "Едното платно на Аспаруховия...

Няколко района във Варна остават без вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=255299

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнала авария без вода ще останат абонатите вчаст от кв.Левски , част от кв.Чайка , кв.Бриз и местност Горчива чешма Водоподаването в района ще бъде спряно в периода до 20 часа, уточняват от дружеството.

Орешарски: Координирам цяла нощ. Кметът е неадекватен, политиканства

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4148287

Съболезнования на близките на всички загинали. За съжаление, е огромна трагедия. Това каза пред Нова телевизия премиерът Пламен Орешарски, по повод бедственото положение във Варна.
„Координирам с колегите цяла нощ практически. Ще видим с какво можем да подпомогнем сега и какво не е направено. От всичко, което чувам, Съболезнования на близките на всички загинали. За съжаление, е огромна трагедия. Това каза пред Нова телевизия премиерът Пламен Орешарски, по повод бедственото положение във Варна. „Координирам с колегите цяла нощ практически. Ще видим с какво можем да подпомогнем сега и какво не е направено. От всичко, което чувам,

НАП пуска на търг бижута с антикварна стойност

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242711_%D0%9D%D0%90%D0%9F+%D0%BF%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%B3+%D0%B1%D0%B8%D0%B6%D1%83%D1%82%D0%B0+%D1%81+%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D1%82%D0%

 Повече от 4 килограма златни и сребърни бижута и други изделия на обща стойност над 65 хиляди лева пусна на  търг столичната НАП. Изделията са държавна собственост, съхраняват се в Монетния двор на Гара Искър, където могат да бъдат огледани от 30 юни до 2 юли 2014 г. Голяма част от продаваните бижута са уникат и авторска изработка, а други са с антикварна стойност.

 

Около 1,5 килограма от обявените за продан изделия са златни, а близо 3 кг са сребърни.

 

Всички вещи са разделени в 5 групи и за всяка от тях може да се наддава поотделно. Предложенията за участие в търга се представят в срок от 30 юни до 2 юли. До 2 юли трябва да бъде внесен и депозит от 20% от тръжната цена за съответната  група. Всички постъпили предложения ще бъдат разгледани на 4 юли 2014 г.  До участие в търга се допускат само лица, които са регистрирани в Министерството на финансите по чл. 13 от Валутния закон или бижутери.

Бедствено положение е обявено в Дряново, 50 къщи са наводнени

http://pik.bg/бедствено-положение-е-обявено-в-дряново-50-къщи-са-наводнени-news193265.html

Бедствено положение е обявено в Дряново, 50 къщи са наводнени

Бедствено положение е обявено в Дряново, 50 къщи са наводнени, съобщи Фокус".

 Екипи на Гражданска защита са отводнявали потопените къщи. Няма пострадали хора. Наводнени са фабрики, хотел и площада в града.

В момента продължава да вали силен дъжд.

България втора по евтина храна в Европа

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242710_%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F+%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0+%D0%BF%D0%BE+%D0%B5%D0%B2%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0+%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0+%D0%B2+%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0

 България е на второ място след Полша по евтина храна в Европа. Цените, по които поляците купуват храната си, са 62% от средноевропейските, докато у нас те са 69%. На нашето ниво са още Румъния и Черна гора. Това показва анализ на Евростат за цените на потребителските стоки и услуги в 37 европейски държави през миналата година, като изчисленията са на база на паритета на покупателната способност, с което се елиминира влиянието на валутния курс.

 

По цени на всички изследвани от Евростат 2400 потребителски стоки и услуги България обаче се нарежда на първо място по евтиния. Според европейската статистическа служба българите плащаме с 48% по-малко от средния европеец. Най-високи са цените в Дания – 140% от средните за ЕС, в Швеция (130%) и в Люксембург и Финландия (123%). Най-близко до средно европейското ниво по цени са Австрия (107%), Италия (103%), Германия (102%) и Испания (95%).

 

Данните от изследването показват още, че българските пушачи и любители на чашката са най-добре, защото купуват алкохола и тютюневите изделия по най-ниски цени – 59% от средните за ЕС. Най-зле са в Ирландия, където цените на тези стоки са 178%, а във Великобритания са 161% от средните. Цените на ресторантите и хотелите у нас също са най-ниски - 47% от средното ниво за ЕС. Най-много за хапване навън и за хотел плащат датчаните, цените им са 149% от средното.

 

За дрехи в България обаче броим само с 18% по-малко от средния европеец. Най-евтино се обличат в Унгария, където цените са 75% от средното ниво, а най-скъпо – в Швеция (130%).

 

Битовата електроника – телевизори, DVD и Mp3 плеъри, лаптопи, аудиосистеми и други, у нас са на цени с едва 5% надолу от средното им ниво за ЕС-28, а в Полша отново е най-евтино (86%) Коли, мотори и велосипеди пък плащаме на цени, които са 82% от средните. С изключения на Дания, където ценовото равнище е 155% от средното, разликите между останалите държави членки не са големи. Те варират от 81% за Чехия до 117% за Холандия.

Йовчев: Направено е това, което е трябвало

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bedstviia-sled-prolivnite-dyzhdove/iovchev-napraveno-e-tova-koeto-e-triabvalo-6015250

Вътрешният министър Цветлин Йовчев и премиерът Пламен Орешарски, които са на мястото на бедствието във Варна, реагираха много остро към действията на кмета Иван Портних

Йовчев: Направено е това, което е трябвало

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/iovchev-napraveno-e-tova-koeto-e-triabvalo-6015250

Вътрешният министър Цветлин Йовчев и премиерът Пламен Орешарски, които са на мястото на бедствието във Варна, реагираха много остро към действията на кмета Иван Портних

Йовчев: Направено това, което е трябвало

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/iovchev-napraveno-tova-koeto-e-triabvalo-6015250

Вътрешният министър Цветлин Йовчев и премиерът Пламен Орешарски, които са на мястото на бедствието във Варна, реагираха много остро към действията на кмета Иван Портних

Турският премиер Ердоган пристига на официално посещение във Франция

http://www.dnevnik.bg/evropa/razshiriavane/2014/06/20/2326972_turskiiat_premier_erdogan_pristiga_na_oficialno/?ref=rss


Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган ще се срещне днес с френския президент Франсоа Оланд. Според дипломатически източници на турския вестник "Хюриет" на срещата в Елисейския дворец ще бъдат обсъдени двустранните отношения и регионални въпроси, включително развитията в Ирак.

Вестникът припомня, че Франция остро осъди нападението от бунтовници на ислямистката групировка "Ислямска държава в Ирак и Леванта" (ИДИЛ) срещу турското консулство в Мосул и призова за незабавно освобождаване...

Екологията с нов министър

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242709_%D0%95%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0+%D1%81+%D0%BD%D0%BE%D0%B2+%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80

 Парламентът избра вчера Станислав Анастасов за министър на околната среда и водите. Той пое поста от Искра Михайлова, която стана евродепутат. Анастасов беше шести в листата на ДПС за евроизборите, след Михайлова. 103 депутати от ДПС и БСП подкрепиха кандидатурата му, като ГЕРБ не участва в гласуването, а 17 души от „Атака” бяха гласуваха „против” нея. След като официално зае новото си министерско кресло, младият IT специалист поиска няколко дни, за да се запознае с работата в МОСВ и обеща, че скоро ще обяви приоритетите си.

 

Малко преди гласуването социалистът Янаки Стоилов подаде оставка като зам.-председател на червената парламентарна група. Причината – според него съпартийците му не отстоявали позициите си. Това е третата оставка на зам.-шеф на групата, след като преди изборите Петър Курумбашев напусна НС, а Корнелия Нинова оваканти поста след провала на БСП на евровота.

 

Вчера рокади бяха предприети и в състава на НС, след като герберите Томислав Дончев и Емил Радев бяха освободени от колегите си, за да заемат новите си места в ЕП.

Отчайваща гледка в Килифарево след потопа, дъждът продължава

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4148284

Стотици удавени животни, съборени къщи, отнесени коли и разбит асфалт. Такава е гледката днес сутринта в град Килифарево след снощните порои и придошлите води на река Белица, предаде репортер на БГНЕС.
Трупове не животни се валят в калта, а стопаните им плачат и търсят животните, които евентуално са се спасили по по-високите места. Стотици удавени животни, съборени къщи, отнесени коли и разбит асфалт. Такава е гледката днес сутринта в град Килифарево след снощните порои и придошлите води на река Белица, предаде репортер на БГНЕС. Трупове не животни се валят в калта, а стопаните им плачат и търсят животните, които евентуално са се спасили по по-високите места.

Свирепи битки за рестото

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4147768

Краят на това управление, изглежда, ще бъде бавен, мъчителен и с много косвени жертви. Агония - и за властта, и за опозицията. Хем идва краят, хем има още за преразпределяне... очевидно. Станишев настояваше за бързи избори заради развода с ДПС, но на практика в парламента левицата подкрепи дневния ред на ДПС - нов екоминистър. С цената на оста

Потопът във Варна (галерия)

http://offnews.bg/news/n_1/n_352458.html

Най-малко 10 загинали и огромни разрушения причини вчерашният потоп във Варна. Дъждовете в морската ни столица продължиха през цялата нощ. На място в момента са кметът на Варна Иван Портних, транспортният министър Данаил Папазов, вътрешният министър Цветлин Йовчев и премиерът Пламен Орешарски. Спасителните акции и процесите по разчистването продължават и в момента. Най-тежко е пострадал квартал "Аспарухово", където приливната вълна е носила по улиците десетки коли и откъснати дървета. Пожарникари отводняват помещения, на терен са и екипи на Енергото, които извършват обходи за поетапно захранване с електричество. Всички подстанции в града работят и са под напрежение, единствено изводите, които захранват "Аспарухово", са изключени превантивно, обясниха от Енерго Про. Екип на общинското предприятие „Паркинги и гаражи“ разчиства с паяк закъсали автомобили по от центъра към Морската гимназия.

Най-важното от Варна и Черноморието във вчерашния 19 юни

http://www.moreto.net/novini.php?n=255223

Трагедия в Аспарухово Най-малко единадесет са жертвите на трагедията в кв.Аспарухово. Три деца, четири жени и четирима мъже са загиналите при наводнението в кв.Аспарухово... Приетите в детските градини с 240 по-малко от обявените от Община Варна Броят на приетите деца, родени през 2011 година, в първа група във варненските детски градини е 1851, а не 2092, както бе обявено от общината в първите часове след класирането на 31-ви май чрез съобщение до медиите.

Депутатите бутнаха ветото върху Закона за МВР

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242708_%D0%94%D0%B5%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B1%D1%83%D1%82%D0%BD%D0%B0%D1%85%D0%B0+%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%BE+%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%85%D1%83+%D0%97%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B0+

 Депутатите отхвърлиха вчера ветото на президента Росен Плевнелиев върху част от новия закон за МВР. 126 народни представители от БСП, ДПС и „Атака” гласуваха за окончателното приемане на текстовете, а 74-ма от ГЕРБ бяха против.

 

Сред мотивите на Плевнелиев да поиска законът да бъде разгледан отново беше неяснотата откъде ще дойде финансирането на социалните придобивки на полицаите. Президентът атакува и решението главният секретар на МВР да се назначава от Министерския съвет, а не както досега с указ на държавния глава. Според Плевнелиев в новоприетия закон са включени разпоредби, с които се създават предпоставки за нарушаване на конституционно защитеното право на достъп до обществена информация.

 

В допълнение от ГЕРБ изразиха притесненията си от елиминиране на

 

конкурсното начало в МВР

 

Соцдепутатите обаче бяха категорични, че новите текстове ще спрат полицейщината, ще осигурят по-добри условия на труд на униформените и ще доведат до разделение между професионалното и политическото ръководство на ведомството.

 

След като в сряда лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини останалите формации в НС, че с вкарването на върнатите текстове в дневния ред на парламента са нарушили уговорката от КСНС всички да се обединят около приемането на още десетина приоритетни закона, в пленарната зала вчера избраниците влязоха в остри спорове, продължили около 3 часа. Зам.-шефът на вътрешната комисия от БСП Красимир Янков обвини герберите, че при тяхното управление партията им се е сляла с МВР. Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов пък обяви, че сегашните управляващи са съсипали и фалирали МВР. „Депутат, който да

 

има ефективна присъда

 

и да си позволява да ми раздава морал”, угаси мерака на Цветанов да спори обаче червеният избраник Антон Кутев. Той настоя ръководството на НС да излезе със становище дали човек, който има произнесена ефективна присъда, може да бъде народен представител. „Не се смейте, защото веднъж трябваше дрегер, а днес трябват решетки за някой, който не знае какво говори от тази трибуна”, скочи да защитава Цветанов Снежана Дукова. „Колежката ме прати зад решетките, но тя очевидно не е разбрала, че присъдата от 4 години не е за мен, а е за г-н Цветанов”, не й остана длъжен Кутев.

 

Борисов и вчера се възмути, че макар и с ден отсрочка, депутатите все пак са подхванали ветото. Той беше категоричен, че БСП не спазва ангажиментите си и затова партията му нямало да се включи в планираните за другата седмица консултации за дневния ред на парламента до края на мандата. Ден след като обяви война до дупка на останалите формации в НС и им обеща реваншизъм, понеже не държали на думата си, Борисов се закани, че щом се върне на власт, „мекият кинжал” ще махне всички кадри на сегашното управление.

Приливна вълна приижда от дерето в индустриална зона

http://dobrudjatv.net/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d0%b2%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d1%8a%d0%bb%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b8%d0%b6%d0%b4%d0%b0-%d0%be%d1%82-%d0%b4%d0%b5%d1%80%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%b2-%d0%b8%d0%bd%d0%b4/

Критично е положението по няколко добрички улици, посетени от мобилния екип на радио Добруджа. Ул.“Кубадин“, която се намира до битака е под вода в единия край. Сериозно е положението по улица Копривщица, която е в близост до фирма Екострой.

Орешарски: Това е огромна трагедия

http://offnews.bg/news/n_1/n_352456.html

„Нека първо да се запозная с обстановката”, каза при пристигането си в квартал „Аспарухово” във Варна премиерът Пламен Орешарски. Той изрази съболезнования на близките на загиналите и заяви, че това е огромна трагедия. Орешарски съобщи, че цяла нощ координира с колегите си ситуацията във Варна. „Сега ще видим какво не е направено и с какво можем да подпомогнем хората”, каза той. „Май само кметът е леко неадекватен и политиканства. Не му прави чест”, допълни Орешарски. Премиерът беше категоричен, че ще се отпуснат средства, но първо да се види какви са щетите. „Прогнозата за времето не е добра, трябва да се вземат превантивни мерки”, заяви още той. Какво още каза Пламен Орешарски гледайте във видеото.

На 29 години Прокопиев разграби България

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242707_%D0%9D%D0%B0+29+%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8+%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D0%B5%D0%B2+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%B8+%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F

 „Преди да се изкарва целият в бяло и да бъде ментор на обществото, нека г-н Прокопиев си признае как на 29 години стана гордият собственик на “Каолин”, “Дамяница” и на други сериозни държавни активи. И как ги придоби за жълти стотинки.” С този призив депутатът от ДПС Делян Пеевски коментира пред агенция ПИК нападките в национален ефир на олигарха Иво Прокопиев и мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев.

 

Докато прокуратурата го издирва под дърво и камък, за да му връчи призовка, скандалният банкер, който все още се крие зад граница, даде от чужбина интервю за една-единствена медия – bTV. Пред същата телевизия интервю вчера даде и Прокопиев, като мишена и на двете изявления беше Пеевски.

 

В отговор депутатът призова Прокопиев да си припомни как е стартирал дейността си.

 

„Искам момчето на Иван Костов да отговори - и на мен, и на българите. Чак след това Прокопиев да се обяснява за всеки друг, да сипе кал както и колкото реши. Време е да разберем как един млад, прохождащ репортер стана горд собственик на огромни държавни активи, на предприятия, на цели сектори от производството. Вие чували ли сте друг подобен случай?”, коментира депутатът. Пеевски заяви, че има отговор и на „любимия сакрален въпрос на обществото напоследък – Кой?”.

 

Кой подари активите на Иво Прокопиев?

 

Но няма само да питам, а и ще отговоря - Иван Костов”, заяви народният представител. „Кой на кого е бушон, кой зад кого седи? Нека се вгледаме кой стои зад разграбването и престъпната приватизация на България. Кой създаде този псевдоелит? Това е Иван Костов...”, допълни още парламентаристът, като настоя скандалният бизнесмен и обкръжението му „да се осъзнаят” - да си дадат сметка, че нямат право да се правят на ментори, след като са се облагодетелствали от държавата, и „панически да търсят начини да изкупят вината си и да са полезни на обществото”. Депутатът беше категоричен, че Прокопиев и приближените му трябва да върнат на хората онова, което са прибрали на „смешни цени” от тях. „Какви занижени - на смешни цени!” Пеевски призова и банкера Василев да отговори на въпроса „как и защо управляваната от него банка е отпуснала кредити, десетки пъти надвишаващи допустимото по закон, на фирми - пощенски кутии”.

 

„За 13 години не чух нито едно истинско обвинение срещу себе си. Подплатено с факти, с доказателства. Само някой рекъл, някой казал... Така ме омаскаряват вече 13 години

 

без факти и доказателства

 

персони с користни бизнес и политически цели”, заяви парламентаристът и допълни, че в момента „удобното оправдание Пеевски” пак е на дневен ред. „То отново се използва за прикриване и смачкване на проблеми и въпроси, на които самият г-н Василев дължи отговор”, настоя депутатът, който в сряда пред „24 часа” обясни, че Цветан Василев го атакува, тъй като е отказал да подкрепи амбициите му да стане премиер. Вчера Пеевски допълни, че вместо да „сипе лъжи, за да прикрие вината си” и да „пробутва пред медиите платени клакьори, за да симулира всенародна подкрепа за себе си”, мажоритарният собственик на КТБ трябва да даде отговор на въпросите защо банката е кредитирала с милиони свързани с Василев фирми. Парламентаристът вече е депозирал и писмо до КТБ, в което настоява за извинение за публичните нападки срещу него, в които се тиражират лъжи. „Аз лично нямам никакви кредити към тази банка, а всички кредити на фирми на моето семейство се обслужват редовно”, категоричен бе Пеевски. Той коментира и твърдението на Цветан Василев пред bTV, че депутатът пращал хора да искат подкупи от негово име. Народният представител заяви: „Не мога да го твърдя със сигурност, но може би Василев има такива практики - да си ползва името за нередни неща. Аз нямам такава практика, пак се е объркал”. Пеевски коментира също, че медиите, които доскоро са били собственост на неговото семейство, са едни от „най-четените и харесвани в България”, защото предоставят ясна, достоверна и интересна информация.


Al Jazeera: Наводнения причиниха смъртта на най-малко 10 души в българския град Варна

http://pik.bg/al-jazeera-наводнения-причиниха-смъртта-на-най-малко-10-души-в-българския-град-варна-news193256.html

Al Jazeera: Наводнения причиниха смъртта на най-малко 10 души в българския град Варна

Проливни дъждове удариха черноморския курортен град Варна, причинявайки смъртта на най-малко 10 души и принуждавайки хора да напуснат домовете си, съобщава катарският телевизионен канал Al Jazeera.

По думите на кмета на града, проливните дъждове са причина за наводнение в ниско разположените предградия на Варна. Електричеството в предградията също е прекъснато.

Гръмотевични бури и проливни дъждове са разрушили къщи в няколко села в близост до столицата София.
В северната и източната части на България се очакват дъждове и в петък.

Спасители: Поне 15 души се издирват към момента

http://frognews.bg/news_71897/

Спасители твърдят, че поне 15 са хората, които се издирват до този момент и могат да се нарекат изчезнали. От години подаваме сигнали, че в една отдерета има незаконни строителни обекти Дерето не е било в състояние да поеме водата Тези незаконни къщи и незаконни постройки са една от причините за трагедията.

Движението с коли в района на Аспарухово е спряно

http://www.moreto.net/novini.php?n=255297

Спира се движението на леки автомобили към района, ще се движат само колите на градския транспорт, съобщи Купен Пашов, шеф на общинското звено за защита при бедствия и аварии за Moreto.net. Автобусите на градския транспорт се движат, възстановено е и движението на линия №2, а автобус №17 се движи през Боровец.

7-годишно дете се спаси от потопа във Варна, търси родителите си в болница

http://pik.bg/7-годишно-дете-се-спаси-от-потопа-във-варна-търси-родителите-си-в-болница-news193261.html

7-годишно дете се спаси от потопа във Варна, търси родителите си в болница

Девет човека са преминали през спешните кабинети на болница „Св. Анна" във Варна, четирима от тях са хоспитализирани, съобщи в „Здравей, България” по Нова телевизия директорът на лечебното заведение д-р Красимир Петров.

Сред пациентите е и 7-годишно дете, което е търсило родителите си в болницата. То е прието в детска хирургия в стабилно състояние.

Майката на детето е в чужбина, а за бащата няма данни. „При него денонощно има човек от болницата.

Очаква се при него да пристигне леля му”, съобщи д-р Петров. Той заяви, че към момента в болницата нямат нужда от помощ.


След водната стихия във Варна - ден на траур

http://www.cross.bg/varna-iiovchev-ministur-1416623.html

/КРОСС/Между 9 и 11 са жертви във Варна. Сред загиналите има и две деца. В града е обявен ден на траур.Според кмета на града Иван Портних броят на жертвите продължава да расте.Един човек е намерил смъртта си и в Добрич. В общината е обявено бедствено положение. Ниските части на града са залети с вода над метър. Дерето, което провежда всички води от областта, дълго 15 км, е наводнило града. След обилните валежи във Варна са потвърдени десет жертви в квартал „Аспарухово", съобщи за Дарик Ивана Милева, говорител на Областната дирекция на МВР в крайморския град. От МВР уточниха, че положението в района е бедствено и ситуацията е много тежка. От водата от падналия дъжд са залети най-ниските части на района. Иван Портних обясни пред Нова тв, че нормата на валежите за Варна е 53 кубика на месец. Те обаче са се излели само за няколко часа.  Девет души са потърсили помощ в Спешния център на болница „Св. Анна" в града, съобщиха от общината. Четирима от тях са пристигнали сами, петима са докарани от „Гражданска защита" - мъж и жена с множество наранявания, 15-годишно дете със съчетана травма и 18-годишно момиче. 7-годишно момче е хоспитализирано в Детска хирургия на болницата. Момченцето е било открито на капак на лек автомобил и заведено в здравното заведение от екип на „Бърза помощ". Търсят се родителите му. Все още се издирват изчезнали след стихията хора, работи се за разчисването на района

Капиталът на КТБ помпан с пари на вложителите

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242706_%D0%9A%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BB%D1%8A%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%D0%9A%D0%A2%D0%91+%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD+%D1%81+%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B8+%D0%BD%D0%B0+%D0%B2%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%

 Мажоритарният собственик и шеф на надзора на КТБ – Цветан Василев, е увеличавал капитала на банката с пари... на самия трезор. т.е. на вложителите в него. Това показа проверка в търговските регистри на страната.

Чрез абсурдната схема са били покривани изискванията на БНБ за „капиталова адекватност” - т.е. да бъде възстановен балансът между собствения капитал на трезора и рисковите кредити, раздадени от него на фирми – голяма част от които пощенски кутии. Или иначе казано – чрез нея са били замитани следите от мащабната далавера, вървяла през годините, с която КТБ е била източвана през фирми, свързани с банкера Цветан Василев. Според разследване на „Капитал” през свързани дружества до 2011 г. Василев е източил над 1 млрд. лева от КТБ. Наша проверка пък показва, че фирмите, получавали заеми, са над 40 на брой.
Схемата
с която е бил помпан капиталът на банката, впрочем е много проста по своята същност. КТБ отпуска кредит – най-често в размер на десетки милиони левове, на свързани Цветан Василев фирми. В огромния процент случаи те са със скромна търговска дейност (виж таблицата вдясно). Фирмата кредитополучател може да е собственост или на негови бизнес партньори, или на лица, които проформа не са обвързани чрез дялове и акции с Василев, но пък са зависими чрез трудови договори. Например шофьори, охранители и служители в бизнес проектите му. Оттук стъпките са две. В единия случай фирмата кредитополучател регистрира с парите от получения заем свое дъщерно дружество. То пък от своя страна ползва сумите, за да изкупува акции на банката. Във втория случай свързани с Василев фирми използват дадените им кредити както за да отпускат от своя страна заеми (някои от тях и срещу лихви, без да имат нужния за целта лиценз), а също и за да изкупуват дялове на вече участващи в трезора фирми. Информацията за всичко описано дотук е публична и може лесно да бъде намерена в Търговския регистър. Друг е въпросът защо досега управление „Банков надзор” към БНБ си е затваряло очите (виж карето).
Най-актуалният пример
за вече описаната схема е увеличението на капитала на КТБ миналата година. През май 2013 г. трезорът емитира акции, като участниците в увеличението на капитала са три дружества, свързани с Цветан Василев. Едното от тях е фирмата, еднолична собственост на банкера - „Бромак” ЕООД, а другите две - „Сентръл Техно Пропъртис” и „Си Ди Мениджмънт” ЕООД. Съвкупно те наливат 86 млн. лева в трезора, които, както ще стане ясно по-късно, почти изцяло идват от самия трезор под формата на кредити. „Сентръл техно пропъртис” е еднолична собственост на ТЦ ИМЕ ВЕСТ, в която пък акционери са дружествата „Рема трейд” ЕООД и „Вивес” АД. „Сентръл техно пропъртис” е само едно от бизнес партньорствата между „Рема” и „Вивес”, които са съакционери в редица други фирми от бизнес кръга на банкера Сред тях са „Рубин индъстри” и „Критие”. Свързва ги и друго – дружествата са от списъка на фирмите, получавали щедри кредити от КТБ. Справка във финансовия отчет на „Вивес” АД за 2011 г. (бел. р. - по-нови данни няма, защото в нарушение на закона дружеството не е подавало данните към Търговския регистър) показва, че фирмата дължи 63,8 млн. лева по взети заеми, а е предоставила кредити в размер на 39,5 млн. лева, срещу което е получила над 3 млн. лева под формата на лихви. Собственици на „Вивес” са Александър Цветков и Бисер Лазов. Последният е едно от доверените лица на банкера Цветан Василев и съакционер в „Хедж инвестмънт България” заедно с КТБ и офшорката от Британските Вирджински острови EFV International Financial  Ventures ltd. В управлението на „Вивес” пък е Венета Николова, която е пълномощник на EFV International Financial  Ventures ltd. Едноличен собственик на „Рема трейд” пък се води друг от „любимите” бизнес партньори на Цветан Василев - Васил Дойчев. Според финансовия отчет на „Рема” за 2011 г., откогато са последните подадени от нея данни, фирмата е получила 36 млн. лева кредити, а е раздала над 10 млн. лева заеми, срещу които калкулира 3,8 лева печалба от лихви. В данните, които дружеството е предоставило на Търговския регистър, липсва доказателство, че има лиценз за подобна дейност.
Другата фирма, участвала в увеличението на капитала на КТБ - „Си Ди мениджмънт”, пък в момента е еднолична собственост на „Ареском“ ЕООД, което е притежание на бизнесмена Александър Радев. Преди да премине към него през 2011 г., дружеството се е казвало „Си Ди Технодивелъпмънт 1“ ЕООД, а в управлението му е била Теодора Танева, която е изпълнителен директор на ТЦ ИМЕ – дружество, което доскоро беше акционер в КТБ и също така ползвател на кредити от банката. Танева впрочем изпълнява същата длъжност и в „Евробилд София” - още една от фирмите от кръга около Цветан Василев. Едва ли някой ще се изненада, че дружествата по веригата на „Си Ди мениджмънт” също се оказват активни ползватели на кредити. Обобщението от цялата финансова схема, приложена през май 2013 г. от Цветан Василев, е, че капиталът на банката е бил увеличен с пари на самата банка.
Това обаче далеч
не е единствената врътка
прилагана от него и обкръжението му. При по-внимателен прочит лъсва и друга схема, в центъра на която се оказва мажоритарният собственик на КТБ „Бромак” ЕООД. От данните в Търговския регистър става ясно, че 2006 г. дружеството, което е еднолична собственост на Цветан Василев, е притежавало около 90% от всички акции в КТБ. Към април миналата година, преди увеличението на капитала, „Бромак” ЕООД е бил с чувствително по-нисък дял. Ако се питате как се е стигнало до това, отговорът едва ли ще ви изненада на фона на схемите дотук – през годините предприятието е продавало свои акции в КТБ на свои свързани фирми, които вероятно са ползвали за целта кредити, получени от банката. Същата банка, в която той е мажоритарен собственик.
От финансови отчети на „Бромак” ЕООД за периода 2007-2012 г. ясно личи, че най-съществените му приходи идват именно от сделки с финансови активи. За 2009 г. например приходите от това перо са за над 132 млн. лв. Както врътката с увеличението на капитала през фирми - пощенски кутии, и тази си има логично обяснение. По този начин банкерът Василев е наливал свежи пари, идващи от вложителите в КТБ, в касата на собствената си фирма. Всички тези данни изнасят на преден план щекотливия въпрос защо управление „Банков надзор” си е затваряло очите за схеми, които са се развивали в продължение на години. Въпрос, с който вече се заеха разследващите и тепърва очакваме неговия отговор. Именно това е и целта на разследването – не да дестабилизира банката, а да повдигне завесата над случващото се в нея, защото в крайна сметка страната си има закони. А те трябва да се спазват, тъй като няма и не трябва да има „свещени крави”.


Енергийният холдинг следи парите си в трезора
Българският енергиен холдинг ще следи вече ежемесечно, а не както досега – на три месеца, дали парите му в дадена банка не надвишават прага от 25%, съобщи пресцентърът на енергийния холдинг.

 

Този праг беше въведен от служебното правителство преди малко повече от година заради високата концентрация на държавни пари в КТБ. Постановлението на МС, издадено тогава, предвижда  фирмите с над 50% държавно участие да не могат да държат в една банка повече от 25% от средствата си.

 

БЕХ имат 4-5 обслужващи банки, като една от тях е КТБ. Според пресцентъра на енергийния  холдинг засега не се налага изтегляне на средства от нея или от другите банки, защото във всяка от тях парите му били под определения 25-процентен праг. Мярката се предприемала заради слухове сред журналисти, че всъщност този праг бил надхвърлен, обясниха още от БЕХ. Според източници от Министерството на икономиката и енергетиката дружествата под шапката на БЕХ трябва също вече да са предприели аналогични действия и да следят ежемесечно концентрацията на парите си в банките. В БЕХ са дружествата “АЕЦ Козлодуй”, “ТЕЦ Марица изток 2”, НЕК, ЕСО, „Булгартрансгаз”, „Булгаргаз”, „Мини Марица-изток”, Българска независима енергийна борса, „Булгартел”.
 
Ние питаме:
Докато прокуратурата издирва Цветан Василев, за да му връчи призовка за разпит, а под отговорност беше подведен подуправителят на БНБ, отговарящ за управление „Банков надзор”, мажоритарният собственик и шеф на надзора на КТБ интервю от чужбина за bTV. В интервюто обаче банкерът упорито избягваше въпроса за раздадените от КТБ над 1 млрд. лева кредити към свързани с него фирми, като се криеше зад юридически понятия. В интерес на вложителите на КТБ и на цялото общество обаче е истината да излезе наяве. Затова настояваме за отговор ако не от Цветан Василев и БНБ, то поне от разследващите, на следните въпроси:

 

- Има ли банката преки или косвени взаимоотношения с дружествата, изброени в таблицата вдясно? Отпускала ли им е кредити, следила ли е какво се случва с тези пари и за какви проекти са използвани, с какво са обезпечени дадените заеми и връщат ли се на КТБ? Подчертаваме, че в таблицата са изброени само част от фирмите, за които данните показват, че са свързани с банкера Василев. Прави впечатление, че повечето дружества са регистрирани на 4 адреса в София. Чия собственост са сградите, в които се помещават?

 

-  Какво разбира банкерът Василев под понятието „добри проекти” и влиза ли в тази категория даването на кредити на дружества, учредени и управлявани от секретарки и охранители на Цветан Василев, които нямат персонал и реална търговска дейност? Знаят ли т.нар. управители, че фирмите, които представляват, имат огромни задължения към КТБ или към други свързани с нея лица? Уведомени ли са, че носят отговорност, ако не погасяват своевременно кредитите?

 

- Нормално ли е БНБ да бездейства по отношение на продължилото с години източване на трезора, под претекста че е важна „банковата стабилност”?

Отбелязваме Световния ден на бежанеца

http://pik.bg/отбелязваме-световния-ден-на-бежанеца-news193259.html

Отбелязваме Световния ден на бежанеца

Днес отбелязваме Световния ден на бежанеца. През 2001 г. Общото събрание на ООН избира 20 юни за Световен ден на търсещите хуманитарна помощ. Датата съвпада с влизането в сила през 1974 г. на бежанската конвенция на Африка, приета от Организацията за африканско единство, съобщи "Дарик".

По този повод Държавната агенция за бежанци обяви Ден на отворените врати в центровете на агенцията. Тази година Денят е свързан с преодоляването на кризата в страната, възникнала вследствие на бежанската вълна от Сирия. От 9.00 ч. председателят на Българския червен кръст Христо Григоров и председателят на ДАБ Николай Чирпанлиев, ще открият Световния ден на бежанеца в центъра за временно настаняване „Враждебна”.

В празничната програма са предвидени песни и танци, изпълнени от най-малките обитатели на лагера, изложби на рисунки и снимки с автори от търсещите закрила, откриване на новопостроени и реновирани обекти, раздаване на подаръци, срещи и прояви на неправителствени организации.

Агенцията на ООН за бежанците, съвместно със Столична община, пускат изрисуван автобус в обществената транспортна мрежа. 


"Загорка" подкрепя твоите зелени идеи

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242705_%22%D0%97%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%BA%D0%B0%22+%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D1%8F+%D1%82%D0%B2%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8+%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%B8

 Бирата е страстта на „Загорка“. Повече от 110 г. пивоварната в Стара Загора произвежда висококачествени марки бира, които радват българите. С всяко свое решение и стъпка в бизнеса компанията се стреми да бъде най-зеления пивовар и лидер в индустрията в България, като добавя едновременно стойност за своите служители, партньори и потребители чрез емблематичните си марки и вдъхновяващи иновации.

Стремежът на "Загорка" да бъде водеща зелена и отговорна компания се е превърнал в основен принцип за компанията. Затова тя се фокусира върху сферите, върху които реално може да повлияе в положителен аспект: вода, СО2, устойчиви ресурси и отговорна консумация. Успоредно с това компанията се грижи за своите служители и инвестира в развитието на местната общност, където е локирано нейното производство.

Като част от платформата си за корпоративно дарителство - Загорка Зелен Фонд, компанията обяви провеждането на публичен конкурс за генериране на новаторски проекти за намаляване на парниковите емисии или разхода на вода в населено място. Конкурсът е с национален обхват и е отворен към неправителствени организации с нестопанска цел и към физически лица.

Инициативата на компанията обхваща проектните категории пасивна стая или офис, както и решения за пестене на енергия и/или вода. Изискванията към кандидатстващите проекти са да не са концептуални, а практически изпълними; да използват за тяхната реализация рециклируеми материали; да не представляват вече реализирани или известни решения; да бъдат с максимална стойност на реализация до 50 000 лв.

"Загорка" предоставя общ награден фонд от 22 000 лв. за първите три отличени проекта, съответно 10 000 лв. за първо място, 7 000 лв. за второ място и 5 000 лв. за трето място. Къде в региона на Стара Загора ще бъде реализирана най-добрата идея от страна на компанията, предстои да бъде определено през есента на тази година чрез публично гласуване на сайта на компанията.

Кандидатите могат да подават своите проекти онлайн на zagorkacompany.bg до 31 юли 2014. Оценяването на постъпилите предложения ще се извърши през м. август от авторитетно жури, което включва независими експерти и архитекти, представители на местната власт, неправителствени организации, медии и представители на "Загорка". При оценяване на получените предложения ще се вземат предвид критериите за ефикасност на проекта, приложимост и въздействие, както и оригиналност/нестандартност.

Повече информация за конкурса е достъпна на сайта на "Загорка" zagorkacompany.bg

„Загорка Зелен Фонд“ е част от програмата на "Загорка" за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие – Създаваме по-добро бъдеще. През последните 3 години инициативата се провежда под формата на публичен конкурс за реализиране на зелени проекти на територията на Старозагорски регион. В периода 2011 – 2013 по програмата си "Загорка" е предоставила безвъзмездно над 250 000 лв. за благоденствието на местната общност.

Министър Йовчев: Има и жертва в Добрич, трима души от Варна остават в неизвестност

http://pik.bg/министър-йовчев-има-и-жертва-в-добрич-трима-души-от-варна-остават-в-неизвестност-news193258.html

Министър Йовчев: Има и жертва в Добрич, трима души от Варна остават в неизвестност

 Има информация и за една жертва в Добрич. Има и трима души, които в момента са в неизвестност. Това каза пред Нова телевизия Цветлин Йовчев – министър на вътрешните работи, по повод бедственото положение във Варна.

„Тепърва експертите трябва да си кажат мнението на какво се дължи това, че сме стигнали до такива трагични последици във Варна. Искам да ви кажа следното, че от това, което получих като информация как е действал кризисния щаб, какво е направено, минута по минута, че още от първия момент това, което е трябвало да бъде направено е направено. Така че оттук нататък всякакви спекулации, мисля че трябва да ги спрем”, допълни още Цветлин Йовчев. 

Сега има разпореждане и решение на Щаба към областния управител да започне оценка на щетите и вече тепърва на основа на тези оценки, ще се направи необходимото хората да бъдат подпомогнати. „Към момента не се налага евакуация. Както вече казах, започва постепенна нормализация на обстановката.

По отношение на броя на къщи, които са пострадали е трудно да се каже, тъй като част от къщите, които са там, са били постройки, които са вероятно незаконни”, заяви министър Цветлин Йовчев. 

Варна след бедствието: 10 жертви, трима в неизвестност

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242704_%D0%92%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4+%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE%3A+10+%D0%B6%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B2%D0%B8%2C+%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B0+%D0%B2+%D0%BD%D

 Изключително тежка остава ситуацията във Варна. 

Потвърдените жертви след бедствието са девет, сред тях – две деца. Има една жертва в Добрич, а трима души се водят в неизвестност.

Във Варна е обявен ден на траур. 

Няма пълна яснота каква е причината да се стигне до това бедствие. 

Приливната вълна обаче е била над 2,5 м. Стихията е била от изключителен мащаб – обръщала автомобили и микробуси. Възможно е да има срутени къщи. 

За да могат да се спасят, хората са се качвали по покривите на къщите си. 

По разказите на очевидци

приливната вълна е дошла изведнъж, напълнила е дерето и заляла къщите в близост. 

През последните 15 години дерето не е било почиствано. В него има пораснали дървета, високи около 7-10 метра. 

Варненският кмет Иван Портних обясни, че нормата на валежите за Варна е 53 куб. м. на месец. Те обаче са се излели само за няколко часа. 

Сериозните валежи са започнали около 18 ч. в четвъртък, а е станало ясно, че ситуацията е бедствена към 20 ч. Не е престанало да вали през цялата нощ. 

Спасителните екипи са работили до 3 ч. и са успели да изчистят основните пътища. Работата им е била затруднена от поради спирането на тока. 

По думите на кмета на Варна Иван Портних броят на жертвите вероятно ще се увеличава. 

В ареста на СДВР са задържани десетина души

http://press.mvr.bg/NEWS/news140620_07.htm

Изяснява се съпричастността им към извършено престъпление в кв. „Симеоново“

Във Варна е обявен неучебен ден

http://offnews.bg/news/n_1/n_352451.html

„Всички, които са засегнати от бедствието в квартал Аспарухово, ще бъдат включени в програмата на общината за обезщетяване. Към момента нашата основна цел е да предотвратим още такива случаи. Това е огромна трагедия за града, впрегнали сме всички сили, за да направим така, че повече щети да няма”, заяви кметът на Варна Иван Портних. Той разпореди на районния кмет на Аспарухово - Йордан Николов, да организира стриктно обследване на района къща по къща. Издадена е заповед за неучебен ден на всички учебни и детски заведения в район Аспарухово. Очаква се две водоноски да се позиционират на улица „Розова долина” в помощ на хората. Спира се движението на леки автомобили към района, ще се движат само колите на градския транспорт, съобщи Купен Пашов, шеф на общинското звено за защита при бедствия и аварии. Автобусите на градския транспорт се движат, възстановено е и движението на линия №2, а автобус №17 се движи през Боровец. Спряно е движението на тролейбус №88. Спасителните екипи на общинското звено „Гражданска защита” също продължават работа, 7 доброволци от регистрираните са се включили в дейностите през нощта, очаква се днес да се включат още доброволци. Сметопочистващите фирми са ангажирани с разчистване на улиците в града, има сигнал за пропадане на земна маса на пътя Варна – Каменар. Над 70 души може да бъдат приютени в СУПЗ „Анастасия Д-р Железкова”, създадена е организация да събиране на помощи в централния офис на БЧК на ул.”Братя Шкорпил” във Варна. През ноща са работили 8 багера и 8 камиона на фирмите Инжстрой и Хидрострой и над 5 машини на Никман и Зебра, 5 екипа на ВиК и 2 екипа на Енерго Про.

Селекционерът на Уругвай: Ако играем така, както срещу Англия, сме фаворити за трофея

http://worldcup2014.actualno.com/Selekcioneryt-na-Urugvaj-Ako-igraem-taka-kakto-sreshtu-Anglija-sme-favoriti-za-trofeja-news_35034.html

Селекционерът на Уругвай Оскар Табарес не можеше да скрие щастието си от успеха над Англия с 2:1, който неговите футболисти постигнаха късно снощи. Така "Урусите" се реваншираха пред своите...

Фернандо Муслера: Видя се, че загубата ни от Коста Рика е случайна, Кавани и Суарес са най-добрите

http://worldcup2014.actualno.com/Fernando-Muslera-Vidja-se-che-zagubata-ni-ot-Kosta-Rika-e-sluchajna-Kavani-i-Suares-sa-naj-dobrite-news_35035.html

Вратарят на националния отбор по футбол на Уругвай Фернандо Муслера заяви след победата на тима си над Англия, че успехът е напълно заслужен. Той отбеляза, че със съотборниците му са доказали на всичк...

В Добрич е обявено бедствено положение, двама са загинали

http://dobrich.actualno.com/V-Dobrich-e-objaveno-bedstveno-polojenie-dvama-sa-zaginali--news_35036.html

В Добрич е обявено бедствено положение. В града няма ток, а училищата днес няма да отворят врати. Дъждът заваля снощи, а едва тази сутрин е спрял. И там има много щети, информира Нова телевизия. Кмет...

Пътна обстановка в страната - 20 юни

http://www.moreto.net/novini.php?n=255276

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия: Монтиране на 13 броя рекламни съоръжения на 16.06.2014 г., 19.06.2014 г., 23.06.2014 г., 24.06.2014 г., 25.06.2014 г., 26.06.2014 г., 27.06.2014 г., 30.06.2014 г., както следва км 240+644 ляво, км 240+660 дясно, км 242+264 ляво, км 242+300 дясно, км 243+741 ляво, км 243+752 дясно, км 245+660 дясно, км 245+692 дясно, км 247+349 ляво, км 251+302 дясно и км 269+840 ляво.

Гърция и Китай подписаха 19 споразумения за над 6,5 млрд. долара

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3bb16247/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cevropa0C3340Ca0Cgyrciia0Ei0Ekitai0Epodpisaha0E190Esporazumeniia0Eza0Enad0E650Emlrd0Edolara0H1746810C/story01.htm

Те са в сферата на търговията, инвестициите, финансите, туризма, корабоплаването, инфраструктурата, технологиите, транспорта и селското стопанство


Портних: Държавата не е подготвена за подобни събития, 11 са идентифицираните жертви

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4148268

По официални данни 11 са идентифицираните жертви от наводнението, но се очаква жертвите да нараснат. За съжаление през цялата нощи никой не се отзова на помощ, нямаше държава вчера. В момента е струпана техника и всички жертви скоро да бъдат идентифицирани. Цялата улица , който минава през кв. „Аспарухово“ я няма, има струпани автомобили , По официални данни 11 са идентифицираните жертви от наводнението, но се очаква жертвите да нараснат. За съжаление през цялата нощи никой не се отзова на помощ, нямаше държава вчера. В момента е струпана техника и всички жертви скоро да бъдат идентифицирани. Цялата улица , който минава през кв. „Аспарухово“ я няма, има струпани автомобили ,

Четирима министри ще участват в парламентарния контрол

http://pik.bg/четирима-министри-ще-участват-в-парламентарния-контрол-news193255.html

Четирима министри ще участват в парламентарния контрол

Четирима министри ще вземат участие в парламентарния контрол. Министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева ще отговори на три въпроса и питания от депутати.

Министърът на отбраната Ангел Найденов ще отговори на един въпрос. Министърът на образованието и науката Анелия Клисарова ще отговори на три питания от народни представители.

Министър на културата Петър Стоянович ще отговори на един въпрос, зададен от депутати.

Парламентарният контрол ще започне в 11.00 часа.

Потвърдените жертви от наводнението в Аспарухово към момента са 9, издирват се трима

http://www.moreto.net/novini.php?n=255294

По последни данни броят на потвърдените жертви от наводнението в кв. Аспарухово е девет, сред които две деца. Трима души продължават да са в неизвестност и се издирват потвърдиха от полицията за Moreto.net. И в момента продължава разчистването, но обстановката продължава да бъде тежка заради продължаващите валежи.

Критична е ситуацията и във Велико Търново

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bedstviia-sled-prolivnite-dyzhdove/kritichna-e-situaciiata-i-vyv-veliko-tyrnovo-6015249

Нивото на р. Янтра мина критичната граница и започна да спада, залята е църквата „Св. 40 мъченици“, паметник на културата

Портних: 11 са идентифицираните жертви (обновена+видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4148265

По официални данни 11 са идентифицираните жертви от наводнението, но се очаква жертвите да нараснат. За съжаление през цялата нощи никой не се отзова на помощ, нямаше държава вчера. В момента е струпана техника и всички жертви скоро да бъдат идентифицирани. Цялата улица , който минава през кв. „Аспарухово“ я няма, има струпани автомобили , По официални данни 11 са идентифицираните жертви от наводнението, но се очаква жертвите да нараснат. За съжаление през цялата нощи никой не се отзова на помощ, нямаше държава вчера. В момента е струпана техника и всички жертви скоро да бъдат идентифицирани. Цялата улица , който минава през кв. „Аспарухово“ я няма, има струпани автомобили ,

Критична е ситуацията и във Велико Търново

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/kritichna-e-situaciiata-i-vyv-veliko-tyrnovo-6015249

Нивото на р. Янтра е на критичните 9 метра, залята е църквата „Св. 40 мъченици“, паметник на културата

Хали Бери гледа към звездите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4147607

Разкошната актриса Хали Бери е поредната голяма кинозвезда, която обърна поглед към разрастващия се пазар на телевизионни сериали. Носителката на “Оскар” за играта си в драмата “Балът на чудовището” играе главната роля в новата научно-фантастична поредица Extant. Основен коз на амбициозния проект е името на изпълнителния продуцент - негово Разкошната актриса Хали Бери е поредната голяма кинозвезда, която обърна поглед към разрастващия се пазар на телевизионни сериали. Носителката на “Оскар” за играта си в драмата “Балът на чудовището” играе главната роля в новата научно-фантастична поредица Extant. Основен коз на амбициозния проект е името на изпълнителния продуцент - негово

Каква е ситуацията в община Поморие след обилните валежи

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/LJB0kJrPvQw/

Ситуацията в Община Поморие след обилните валежи е нормална. Лошите метеорологични условия и обилните валежи от последното денонощие не са предизвикали щети на територията на Община Поморие. Нивото на язовирите е в норми и няма опасност от преливане. Няма наводнени домове и нанесени материални щети. Няма прекъсване на електрозахранването. Училищата и детските градини работят с нормално работно време,съобщиха от пресцентъра на Община Поморие .

Екип на Община Поморие патрулира през целия ден. Кризисният щаб е в готовност да реагира при извънредни ситуации.

Синоптиците прогнозират, че днес до обяд валежите постепенно ще отслабнат и ще спрат, но въпреки това ви съветваме да бъдете особено внимателни.

Община Поморие изразява своите съболезнования към близките на загиналите при наводненията във Варна.

 

Облачността от запад ще намалява

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4148255

Днес облачността от запад ще започне да се разкъсва и намалява, но над Източна България през целия ден ще остане предимно облачно. Там ще има и валежи, които до вечерта ще спрат. Това съобщи за Фокус НИМХ към БАН.
На места в Западна и Централна България в следобедните часове също ще превали, на отделни места и ще прегърми. Днес облачността от запад ще започне да се разкъсва и намалява, но над Източна България през целия ден ще остане предимно облачно. Там ще има и валежи, които до вечерта ще спрат. Това съобщи за Фокус НИМХ към БАН. На места в Западна и Централна България в следобедните часове също ще превали, на отделни места и ще прегърми.

Предизборно ДПС се сети за законови облекчения на пострадали от т. нар. Възродителен процес

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/20/2327006_predizborno_dps_se_seti_za_zakonovi_oblekcheniia_na/?ref=rss


ДПС изненада с два законопроекта при очакваното скоро разпускане на този парламент. След като в два поредни дни отношенията между партньорите БСП и ДПС се изостриха заради поправки в Наказателния кодекс, които предвиждат да отпадне давността за престъпления по политически причини от хора, свързани с комунистическия режим и с т.нар. Възродителен процес, депутати от движението внесоха и други законови облекчения за пострадали от репресиите в този период. 

Децата на българските...

Официално 9 са жертвите във Варна, 150 са евакуирани

http://offnews.bg/news/n_1/n_352446.html

Властите са потвърдили смъртта на 9 души при наводненията във Варна снощи.  Вътрешният министър Цветлин Йовчев каза пред журналисти, че две от жертвите са деца. Други трима души са в неизвестност. Отделно от това 150 души са евакуирани.  Според кмета на Варна Иван Портних жертвите са 11.  Все още не е ясно колко къщи са залети и колко са разрушени. Дъждът продължи през цялата нощ. "Никой не е очаквал, че нещо може да се случи. Назад във врамете не е имало такива случаи. Никой не е очаквал, че на това място може да се случи такова нещо", каза вътрешният министър, според когото ситуацията продължава да бъде тежка. Според него към момента не се налага евакуацията на още хора. Йовчев обясни, че техника и сили на МВР е имало на място веднага след постъпването на сигнал на тел. 112 в 19.00 часа вчера. На място е имало 9 екипа, след което са пренасочени допълнително сили. В спасителната операция е имало доброволци и служители на МВР, Министерството на отбраната и транспортното министерство.  Той коментира прехвърлянето на топката между институциите. Кметът на Варна каза снощи, че не е могъл да се свърже с никого от правителството. "Политическите нападки в такъв момент е мародерство", коментира Йовчев.  Той обясни, че не е сигурен, че кризисният щаб в общината е започнал да функционира. "Кметът не е потърсил нито мен, нито главния секретар. Директорът на ОДМВР се е опитвл да се свърже с него. Основно на кмета и на общината е в преките задължения, както да евакуират хората, да се погрижант за тях и да разчистят инфраструктурата и да видим тогава дали няма държава или няма кмет. Това е безобразно поведение", каза Йовчев. Той е категоричен, че Портних не е бил на мястото си в кризисния щаб, където е трябвало да бъде. 

Йовчев потвърди: 9 жертви с две деца във Варна,3-ма в неизвестност, 1 загинал в Добрич

http://frognews.bg/news_71896/

Има потвърждение за 9 жертви и две деца във Варна, в неизвестност са 3 души. В добрич има 1 загинал и 159 евакуирани. Тежко е положението и край Велико Търново.Това каза на импровизирана пресконферанция във варненския квартал "Аспарухово" вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Облачността от запад ще намалява

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4148250

Днес облачността от запад ще започне да се разкъсва и намалява, но над Източна България през целия ден ще остане предимно облачно. Там ще има и валежи, които до вечерта ще спрат. Това съобщи за Фокус НИМХ към БАН.
На места в Западна и Централна България в следобедните часове също ще превали, на отделни места и ще прегърми. Днес облачността от запад ще започне да се разкъсва и намалява, но над Източна България през целия ден ще остане предимно облачно. Там ще има и валежи, които до вечерта ще спрат. Това съобщи за Фокус НИМХ към БАН. На места в Западна и Централна България в следобедните часове също ще превали, на отделни места и ще прегърми.

Белите цигани

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4147555

Препубликуваме материалите от 24chasa.bg, които са били най-четени в периода една година назад поради изключителният интерес към тях. Този текст, който е бил прочетен от 57 420 потребителя, е публикуван на 20 ноември 2013 г.
Патрулите, които обикалят около Женския пазар с цел да безчинстват срещу цигани и араби, Препубликуваме материалите от 24chasa.bg, които са били най-четени в периода една година назад поради изключителният интерес към тях. Този текст, който е бил прочетен от 57 420 потребителя, е публикуван на 20 ноември 2013 г. Патрулите, които обикалят около Женския пазар с цел да безчинстват срещу цигани и араби,

България отбелязва Световния ден на бежанеца

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/20/2327066_bulgariia_otbeliazva_svetovniia_den_na_bejaneca/?ref=rss


Близо 2900 чужденци са потърсили закрила у нас от началото на годината. За това време общо над 3900 чужденци са получили статут на бежанец или хуманитарен статут, а отказ или прекратено производство има в 860 случая. В момента в държавните бежански центрове са настанени малко над 2200 души, а други 2250 живеят извън тях на собствени разноски.

Това показва справка в статистиката на Държавната агенция за бежанците у нас на 20 юни - дата на която всяка година се отбелязва Световният ден...

Дъжд посрещна Айо на летище София

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4147656

Малко след като германската певица излезе от летището вчера, от притъмнялото небе се изсипа пороен дъжд. Айо дойде у нас, за да направи концерт в столичен клуб. За престоя си певицата е поискала био напитки, плодове, зеленчуци и риба. Най-важното в списъка за нея е млечният Малко след като германската певица излезе от летището вчера, от притъмнялото небе се изсипа пороен дъжд. Айо дойде у нас, за да направи концерт в столичен клуб. За престоя си певицата е поискала био напитки, плодове, зеленчуци и риба. Най-важното в списъка за нея е млечният

Жена издирва близките си, били в отнесена от вълната къща

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4148248

Пет души - три деца и две жени са били в къща на улица "Горна Студена" номер 68, когато е ударила вълната. Това разказа близка на хората в къщата. Тя обясни, че в пометения от пороя дом, били леля й, трите й внучета и още една жена.
"От снощи ги търсим, не сме ги виждали. Питахме полицаите, те ни казаха да търсим в болницата. Пет души - три деца и две жени са били в къща на улица "Горна Студена" номер 68, когато е ударила вълната. Това разказа близка на хората в къщата. Тя обясни, че в пометения от пороя дом, били леля й, трите й внучета и още една жена. "От снощи ги търсим, не сме ги виждали. Питахме полицаите, те ни казаха да търсим в болницата.

Без ток във Варна и областта днес ще са...

http://www.moreto.net/novini.php?n=255254

По изискване на Гражданска защита и Полицията от снощи ЕНЕРГО-ПРО прекъсна електрозахранването на варненския квартал Аспарухово. Спирането на електрозахранването е с цел гарантиране на безопасността на гражданите на Аспарухово. Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, днес - 20 юни - петък, без електрозахранване ще са следните райони: - от 09:00 ч.

Божа работа ли са пороите?

http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/06/20/2327243_boja_rabota_li_sa_poroite/?ref=rss


Кипи трескава работа. Всеки рови какво е писал и какво е казал, за да извика, нали ви казах, че това ни чака. Ние обичаме да живеем във Вангиния свят и да си приказваме как всичко е било предречено и че ето на трагедията във Варна показва как някой е бил прав, но никой не му е повярвал.

Тази нагласа няма да ни помогне. Може да гледаме на пороите като на божа работа, която някой е предсказал, но хората, или по-скоро политиците, не са се вслушали в него.

Може и

да...

Ген. Антонов: НСО пази петима застрашени политици

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4147720

- Генерал Антонов, в началото на месеца президентът Росен Плевнелиев подписа указа за назначаването ви за началник на Националната служба за охрана, какви са първите ви стъпки и какво ще се промени в службата?
- В условията на динамично развитие на обществените процеси първата ми задача бе запазването и укрепването на позитивната работна атмосфера - Генерал Антонов, в началото на месеца президентът Росен Плевнелиев подписа указа за назначаването ви за началник на Националната служба за охрана, какви са първите ви стъпки и какво ще се промени в службата? - В условията на динамично развитие на обществените процеси първата ми задача бе запазването и укрепването на позитивната работна атмосфера

"Загорка" подкрепя твоите зелени идеи

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/zagorka-podkrepia-tvoite-zeleni-idei-6014695

Имате идея как да пестите вода или енергия? "Загорка" иска да я чуе. Най-иновативните три идеи ще бъдат възнаградени, а най-добрата ще бъде превърната в реалност.

Сметка за ток издаде наркоцех

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4147732

Икономиката на Северозапада може и да е зле, но престъпният бизнес се развива и внедрява нови технологии, коментираха вчера криминалисти от Монтана. Те разследват случая с разкритата неотдавна край областния град супермодерна лаборатория за производство на канабис. Според всеобщата мълва наркоцехът, който се помещавал зад стените на порутена Икономиката на Северозапада може и да е зле, но престъпният бизнес се развива и внедрява нови технологии, коментираха вчера криминалисти от Монтана. Те разследват случая с разкритата неотдавна край областния град супермодерна лаборатория за производство на канабис. Според всеобщата мълва наркоцехът, който се помещавал зад стените на порутена

Жена издирва близките си, били в отнесена от вълната къща

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4148245

Пет души - три деца и две жени са били в къща на улица Пет души - три деца и две жени са били в къща на улица "Горна Студена" номер 68, когато е ударила вълната. Това разказа близка на хората в къщата. Тя обясни, че в пометения от пороя дом, били леля й, трите й внучета и още една жена. "От снощи ги търсим, не сме ги виждали. Питахме полицаите, те ни казаха да търсим в болницата.

Открита е още една жертва от бедствието в "Аспарухово"

http://varna.actualno.com/Otkrita-e-oshte-edna-jertva-ot-bedstvieto-v-Asparuhovo-news_35026.html

Открита е още една жертва на бедствието във варненския квартал "Аспарухово". Информацията съобщи депутатът и председател на регионалната комисия в парламента Борислав Гуцанов. Жертвата е отк...

Георгиос Самарас: В отбора няма скандали

http://worldcup2014.actualno.com/Georgios-Samaras-V-otbora-njama-skandali-news_35028.html

Нападателят на националния отбор по футбол на Гърция Георгиос Самарас заяви след мача на тима с Япония (0:0) ОТ Световното първенство, че информациите за скандали в лагера на тима не отговарят на исти...

Миглена Селишка стана европейска шампионка по борба за девойки

http://moresport.actualno.com/Miglena-Selishka-stana-evropejska-shampionka-po-borba-za-devojki-news_35029.html

Миглена Селишка стана европейска шампионка по борба за девойки в Катовице, Полша. Българката спечели златото в категория до 44 кг, след като на финала спечели с технически туш - 10:0, Ксения Станкевич...

Джерард: Представянето ни е обидно за феновете

http://worldcup2014.actualno.com/Djerard-Predstavjaneto-ni-e-obidno-za-fenovete-news_35031.html

Капитанът на английския национален отбор Стивън Джерард беше съсипан след загубата от Уругвай с 1:2, която почти със сигурнос сложи край на на участието на "трите лъва" на Мондиала. Само чу...

Трагедията във Варна активизира свлачища

http://varna.actualno.com/Tragedijata-vyv-Varna-aktivizira-svlachishta-news_35032.html

Днешният ден е обявен за неучебен в цялата община Варна, съобщиха от пресцентъра на общината. В засегнатия от дъждовете и наводненията кв. "Аспарухово" няма да работят и детските градини ...

На тази дата: Аеций спира хуните на Каталанските полета

http://www.dnevnik.bg/istorii_na_denia/2014/06/20/2325314_na_tazi_data_aecii_spira_hunite_na_katalanskite_poleta/?ref=rss


"На тази дата" беше сред най-харесваните рубрики във вестник "Дневник" в продължение на години. Сега тя се възражда онлайн, като ще използва богатия архив на медиата и ще допълва поредицата с нови статии. Всеки ден ще ви припомняме накратко интересни събития, които са се случили на тази дата.

На 20 юни 451 г. се провежда знаменитата битка на Каталанските полета, разположени в днешна Франция, в който войските на римския пълководец Аеций спират нашествието на хуните на Атила и...

Цветлин Йовчев: 9 загинали във Варна, от тях 2 деца, 3-ма се издирват. 1 жертва в Добрич

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4148241

Към момента имаме категорични данни за 9 загинали при бедствието във Варна, от тях 2 деца. Още трима се издирват. Има и един загинал в Добрич. 150 души са евакуирани оттам и около 40 души във Великотърновско.
Това съобщи вътрешният министър Цветлин Йовчев пред журналисти.
Още снощи екипите са минали по къщите и са установили, че вътре няма хора. Към момента имаме категорични данни за 9 загинали при бедствието във Варна, от тях 2 деца. Още трима се издирват. Има и един загинал в Добрич. 150 души са евакуирани оттам и около 40 души във Великотърновско. Това съобщи вътрешният министър Цветлин Йовчев пред журналисти. Още снощи екипите са минали по къщите и са установили, че вътре няма хора.

Цветлин Йовчев: Има потвърждение за 9 жертви, от които две деца. Трима са в неизвестност!

http://pik.bg/цветлин-йовчев-има-потвърждение-за-9-жертви-от-които-две-деца-трима-са-в-неизвестност-news193251.html

Цветлин Йовчев: Има потвърждение за 9 жертви, от които две деца. Трима са в неизвестност!

"От снащи сме във Варна с главния секретар. Има потвърждение за 9 жерви, от които две деца. Има трима души за които не знаем къде са обяви пред БНТ вицепремиерът Цветлин Йовчев.

"Кризисният щеб е направил всичко, което трябва още от първата минута. Мисля, че всички спекулации трабва да се спрат. Приливната вълна е дошла от водоскоци. От събирането на вода. За кратка време е паднал много дъжд и това е довеело до трагедията".

Електоподаването постепенно се възобновява.

"Никой не е очаквал, че тази трагедия е можела да се случи. И в исторически план няма такъв случай. Никой не е очаквал, че на това място може да се случи такова бедствие. Ако някой е нарушил закона, ще си понесе отговорността. За шахтите отговорност носи местната власт. Имаме хора, които непрекъснато дежурят. Ако има опасност от нова приливна вълна, хората ще бъдат евакуирани", допълни шефът на МВР.

20 юни в историята

http://www.moreto.net/novini.php?n=255275

Събития 451 г. - Битка на Каталаунските полета: Войските на римския военноначалник Флавий Аеций спират ордите на хуна Атила. 840 г. — Руан е нападнат от викингите, които достигат по река Сена. 1774 г. — Руският генерал Александър Суворов нанася поражение на османската армия при село Козлуджа (днешно Суворово).

Уругвай уби шансовете на Англия за 1/8 финал

http://www.bnews.bg/article-108853

Луис Суарес се превърна в герой за Уругвай, вкарвайки два гола за победата с 2:1 над Англия в мач от Група D на световното първенство.

Студент направи за китайско-израелската Qoros впечатляващ прототип

http://www.dnevnik.bg/skorost/2014/06/20/2326919_student_napravi_za_kitaisko-izraelskata_qoros/?ref=rss


29-годишен студент от Южна Корея направи впечатляващ прототип в рамките на петмесечен стаж в дизайнерското студио на израелско-китайската компания Qoros в Шанхай. До момента новият играч в автоиндустрията предлага хечбек и седан в голф класа, но ако се съди по задачата, възложена на младока, следващата стъпка е престижен седан в D-сегмента.

Проектът беше представен в учебното заведение на Джихун Сио - универеститата за изкуство и дизайн в Ковънтри. Според шефа на дизайна на Qoros...

Хляб с ленено брашно и овесени ядки

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4147579

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31. Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Никой не може да каже 11 или 12 са жертвите

http://pik.bg/никой-не-може-да-каже-11-или-12-са-жертвите-news193250.html

Никой не може да каже 11 или 12 са жертвите

След първоначалната информация на БНТ в 06.01 часа, че жертвите на наводнението във Варна са вече 12, изведнъж, минути по-късно, се обяви, че всъщност загиналите са "най- малко 11".

"Жертвите няма да са само 11. В тъмницата вчера не можахме да идентифицираме всички. Ще има още жертви. Нямам потвърждение за дванайста жертва", обяви в 6.37 часа кметът на Варна Иван Портних.

Всички загинали са от варненския квартал "Аспарухово". Сред разпознатите трупове има и два на дечица.

Две деца са идентифицирани като жертви на стихията във Варна до момента

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4148230

Девет тела са били транспортирани от наши екипи през тази нощ, каза д-р Мая Рашева, директор на Спешна помощ - Варна. "И най-страшното - две от тези тела бяха на малки деца."
7-годишното момче, което беше спасено от очевидци, в момента се намира все още в Спешния център. То е в добро състояние - има само леки охлузвания, но е силно травмирано. Девет тела са били транспортирани от наши екипи през тази нощ, каза д-р Мая Рашева, директор на Спешна помощ - Варна. "И най-страшното - две от тези тела бяха на малки деца." 7-годишното момче, което беше спасено от очевидци, в момента се намира все още в Спешния център. То е в добро състояние - има само леки охлузвания, но е силно травмирано.

Полицията издирва Недялка Янкова

http://press.mvr.bg/NEWS/news140620_06.htm

33-годишната жена напуснала дома си на 18 юни и оттогава е в неизвестност

Две деца са идентифицирани като жертви на стихията във Варна до момента

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4148228

Девет тела са били транспортирани от наши екипи през тази нощ, каза д-р Мая Рашева, директор на Спешна помощ - Варна. Девет тела са били транспортирани от наши екипи през тази нощ, каза д-р Мая Рашева, директор на Спешна помощ - Варна. "И най-страшното - две от тези тела бяха на малки деца." 7-годишното момче, което беше спасено от очевидци, в момента се намира все още в Спешния център. То е в добро състояние - има само леки охлузвания, но е силно травмирано.

052 820-112 е спешният телефон във Варна*

http://varna.actualno.com/052-820-112-e-speshnijat-telefon-vyv-Varna-news_35013.html

Пълното безхаберие и хаос в държавата окончателно се изясниха след трагедията във варненския квартал „Аспарухово”. Малко по-рано днес вътрешният министър Цветлин Йовчев обяви, че ...

Бивш шеф на ЦРУ иска нови военни удари на САЩ в Ирак

http://asia.actualno.com/Bivsh-shef-na-CRU-iska-novi-voenni-udari-na-SASht-v-Irak--news_35020.html

Воюващата в Ирак и Сирия групировка "Ислямска държава на Ирак и Леванта (ИДИЛ) се превръща в "терористична армия", застрашаваща сигурността на целия свят". Такава оценка даде бив...

Селекционерът на Япония: Разочарован съм, задължени бяхме да победим

http://worldcup2014.actualno.com/Selekcioneryt-na-Japonija-Razocharovan-sym-zadyljeni-bjahme-da-pobedim-news_35021.html

Селекционерът на Япония Алберто Дзакерони не скри разочарованието си след равенството на отбора си с Гърция на Световното първенство. В мач от втория кръг в груповата фаза на Световното първенство в ...

Балотели: Искам да целуна кралицата, ако бием Коста Рика

http://worldcup2014.actualno.com/Baloteli-Iskam-da-celuna-kralicata-ako-biem-Kosta-Rika-news_35022.html

Ако победим Коста Рика, аз искам да целуна кралицата. Това нахално предложение направи звездата на италианския национален отбор Марио Балотели, пише telegraph. След снощната загуба на Англия с 1:2 от...

Фернандо Сантош: Червеният картон ни лиши от победата

http://worldcup2014.actualno.com/Fernando-Santosh-Chervenijat-karton-ni-lishi-ot-pobedata-news_35023.html

Селекционерът на Гърция Фернандо Сантош заяви след равенството на тима си срещу Япония, че ако отборът му не е трябвало да играе от 38-ата минута с десет души, е щял да победи. В мач от втория кръг в...

Кейсуке Хонда: Длъжни бяхме да спечелим

http://worldcup2014.actualno.com/Kejsuke-Honda-Dlyjni-bjahme-da-spechelim-news_35024.html

Полузащитникът на отбора на Япония Кейсуке Хонда бе крайно разочарован след равенството на отбора срещу Гърция. В мач от втория кръг в груповата фаза на Световното първенство в Бразилия, в група С ти...

Прогноза за времето - 20 юни

http://www.moreto.net/novini.php?n=255274

Днес облачността от запад ще започне да се разкъсва и намалява, но над Източна България през целия ден ще остане предимно облачно. Там ще има и валежи, които до вечерта ще спрат. На места в Западна и Централна България в следобедните часове също ще превали, в отделни райони и прегърми.

Разнобой и за броя на жертвите: МВР обяви 9, кметът - 11!

http://www.bnews.bg/article-108855

11 са вече жертвите във варненския квартал Аспарухово. По непотвърдена информация има и 12-то извадено тяло. Обявен е Ден на траур, обяви кметът Иван Портних. МВР обаче потвърди за 9 жертви и трима души в неизвестност.

Разстройство издава болестта на Крон и улцерозния колит

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4145226

Разстройство, придружено с отслабване, слабост, неразположение, висока температура, кръв и слуз в изпражненията, и то не инцидентно.
Това са все симптоми на двете хронични възпалителни заболявания на червата - болест на Крон и улцерозен (язвен) колит. За съжаление те са постоянни, не отзвучават, няма окончателно лечение срещу тях и могат да мъчат Разстройство, придружено с отслабване, слабост, неразположение, висока температура, кръв и слуз в изпражненията, и то не инцидентно. Това са все симптоми на двете хронични възпалителни заболявания на червата - болест на Крон и улцерозен (язвен) колит. За съжаление те са постоянни, не отзвучават, няма окончателно лечение срещу тях и могат да мъчат

Взрив в химически завод в Сибир, двама загинали

http://www.vesti.bg/novini/vzriv-v-himicheski-zavod-v-sibir-dvama-zaginali-6015247

Двама души загинаха, а трима бяха ранени при взрив на газова бутилка в петък сутрин в химическия завод в Красноярск.

Взрив в химически завод в Сибир, един загинал

http://www.vesti.bg/novini/vzriv-v-himicheski-zavod-v-sibir-edin-zaginal-6015246

Един човек загина, а двама бяха ранени при взрив на газова бутилка в петък сутрин в химическия завод в Красноярск.

Жертвите на бедствието във Варна станаха 12?

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4148214

Увеличава се броят на загиналите по време на приливната вълна в кв. Аспарухово“ във Варна, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна.
Труп на жена е открит на ул. „Горна студена“ в кв. „Аспарухово“, която е най-засегната от наводнението. Тялото е намерено под бус до струпаните коли на улицата.
Информацията бе потвърдена от местната администрация. Увеличава се броят на загиналите по време на приливната вълна в кв. Аспарухово“ във Варна, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. Труп на жена е открит на ул. „Горна студена“ в кв. „Аспарухово“, която е най-засегната от наводнението. Тялото е намерено под бус до струпаните коли на улицата. Информацията бе потвърдена от местната администрация.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване