Иван Портних: В такъв тъжен ден мога да кажа, че вчера държава нямаше!

http://pik.bg/иван-портних-в-такъв-тъжен-ден-мога-да-кажа-че-вчера-държава-нямаше-news193249.html

Иван Портних: В такъв тъжен ден мога да кажа, че вчера държава нямаше!

Кметът на Варна Иван портних обяви, че не му се говори за политика точно в този момент. "Мога да кажа само едно - вчера държава нямаше!", заяви пред БНТ градоначалникът.

Варненци чакат подкрепления и помощ от Бургас и Шумен.

Портних обяви, че ще се реши кога да обяви ден на траур във Варна. "Огромна трагедия. Мислили сме да траурен ден. Ще го обявя по-късно през деня".

Кое доведе до бедствието в Аспарухово?

http://e-vestnik.bg/20781/koe-dovede-do-bedstvieto-v-asparuhovo/

Снимка: Импакт прес груп

Аспарухово е под вода. Но не морска, а дъждовна. Роден съм този хубав варненски квартал, имам десетки братовчеди там, но нито аз, нито те, нито който и да е друг някога си е представял, че някога в единствения ни крайморски квартал ще има подобно наводнение.

Сега всички се питат каква е причината и откъде е дошла голямата вода, без да има скъсана язовирна стена или нещо подобно. Първо, над Варна се изля огромен дъжд. Както твърдят метеоролозите, при норма от 53 литра на кв. м за месец юни, вчера само за няколко часа са се събрали над 100 литра.

Второ, гората над Аспарухово се сече бясно и незаконно от години. Склонът се обезлеси и водата, която преди попиваше там, вече се стича безпрепятствено надолу.

Трето, деретата, които отвеждаха водата към морето постепенно се задръстиха с боклуци от циганите, които ги използваха като сметища. В резултат на което станаха безполезни. Очевидно комбинацията от тези три фактора доведе до трагедията.

За сечищата се говори от години - резултати и наказани няма. Нещо повече, вероятно предстои да видим как циганите, които са сред основните пострадали от наводнението, ще бъдат обект на най-нежни грижи от страна на властите. Защото макар и да са причинители на сечта и замърсяването, и техните къщи сега са сред разрушените, понеже са точно под аспаруховския склон. Ако можем да наречем незаконните им бараки къщи, разбира се.

Това трябва да се каже. Поне да се каже. Защото повече от нас не зависи. Сега трябва да се посветим на преодоляване на последиците от трагедията. Няма варненец, който да няма роднини, колеги или приятели в Аспарухово. Нека им помогнем, кой с каквото може. Ако сме разединени в ежедневието, нека поне в нещастието си бъдем единни, за да го превъзмогнем колкото се може по-бързо. От повече думи смисъл няма. Отивам към квартала да видя с какво да помогна на роднини и приятели.

И Бог да прости загиналите…

От блога на Костадин Костадинов. Авторът е общински съветник във Варна и директор на Регионален исторически музей - Добрич.

С половин уста Орешарски призна, че общинските власти във Варна са действали адекватно

http://varna.actualno.com/S-polovin-usta-Oresharski-prizna-che-obshtinskite-vlasti-vyv-Varna-sa-dejstvali-adekvatno-news_35017.html

Разпоредил съм цялостно обследване къде има непочистени дерета и канали. Вероятно причина за бедствието в квартал „Аспарухово” са и незаконни постройки. Това каза премиерът Пламен ...

Да помогнем на Варна

http://help.actualno.com/Da-pomognem-na-Varna-news_35018.html

Открита ампания за набиране на средства в помощ на Варна и удареният от потоп квартал "Аспарухово". Номерът за пращане на SMS-и е 17 777, а текстът е DMS VARNA. Цената е 1 лев без ДДС.

Харисън Форд се възстановява успешно след операция на крака

http://showbusiness.actualno.com/Harisyn-Ford-se-vyzstanovjava-uspeshno-sled-operacija-na-kraka-news_35019.html

Харисън Форд е добре след претърпяната операция на счупен крак. Миналата седмица 71-годишният актьор беше откаран в болница с хеликоптер след като бе ударен от хидравлична врата по време на снимките ...

Преглед на печата от 20 юни

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/20/2327053_pregled_na_pechata_ot_20_juni/?ref=rss


Държавно управление

Сега

Съдебната власт обяви, че ще фалира до две седмици
Съдилищата и прокуратурите ще спрат да си плащат тока и водата

Новинар

Станислав Анастасов е новият министър на екологията
На поста застана Станислав Анастасов от ДПС. Той ще заеме мястото на Искра Михайлова, която беше избрана за евродепутат

Стандарт

Отпаднали от клас учат срещу заплати
Отпаднали от училище млади хора също ще имат...

Изчисляваме лихвите по кредита в интернет

http://www.bnews.bg/article-108816

Изменя се дефиницията на "референтен лихвен процент", който представлява пазарен индекс LIBOR, EURIBOR, SOFIBOR и/или индикатори, публикувани от БНБ и/или НСИ, реши управителният съвет на БНБ след промени в Закона за потребителския кредит.

Критични точки в Добрич

http://dobrudjatv.net/%d0%ba%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b8%d1%87%d0%bd%d0%b8-%d1%82%d0%be%d1%87%d0%ba%d0%b8-%d0%b2-%d0%b4%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b8%d1%87/

Критично е положението на обстановката  след валежите през нощта в целия регион на Добруджа.

Жертвите на бедствието във Варна станаха 12?(видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4148210

Увеличава се броят на загиналите по време на приливната вълна в кв. Аспарухово“ във Варна, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна.
Труп на жена е открит на ул. „Горна студена“ в кв. „Аспарухово“, която е най-засегната от наводнението. Тялото е намерено под бус до струпаните коли на улицата.
Информацията бе потвърдена от местната администрация. Увеличава се броят на загиналите по време на приливната вълна в кв. Аспарухово“ във Варна, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. Труп на жена е открит на ул. „Горна студена“ в кв. „Аспарухово“, която е най-засегната от наводнението. Тялото е намерено под бус до струпаните коли на улицата. Информацията бе потвърдена от местната администрация.

Кой лъже?! Кой? Във Варна са паднали 107, 1 литра на кв.м, а не "официалните" 30 литра на кв.м (снимка)

http://pik.bg/кой-лъже-кой-във-варна-са-паднали-107-1-литра-на-квм-а-не-официалните-30-литра-на-квм-сним-news193246.html

Кой лъже?! Кой? Във Варна са паднали 107, 1 литра на кв.м, а не "официалните" 30 литра на кв.м (снимка)

Метеостанция на разсадник "Керия" във Варна измери 107,1 литра на кв.м. дъжд за 2 часа и половина. Това съобщи за Varna24.bg читател, който прилага и снимка като доказателство.

"Официално по новините бе съобщено за 30 литра на кв.м. - ПРОПАГАНДА. Как може официални данни да са 3 пъти под реалността? В България вярваме ли на официалните данни? Кой ще оправи щетите от бедствието? Кой ще отпуши ВиК колекторите? Всички тези въпроси за хората в България остават без отговор", възмущава се варненецът. 

По-рано Община Варна разпространи информация до медиите, според която над града ни са се излели 35 литра на квадратен метър, които макар и не малко като количество все пак трудно могат да обяснят бедственото положение, до което се стигна.

Портних: Звънях на Орешарски още в 20:00 часа, никой не ми отговори

http://varna.actualno.com/Portnih-Zvynjah-na-Oresharski-oshte-v-2000-chasa-nikoj-ne-mi-otgovori-news_35015.html

Коментарът на Цветлин Йовчев е един цинизъм. Вчера, когато всички в тъмницата бяхме до уши в кал, там нямаше държава – нямаше щаб, нямаше премиер, нямаше вицепремиер, нямаше министри. Това з...

Проходът на Републиката е затворен, Янтра се отдръпна във Велико Търново

http://velikotarnovo.actualno.com/Prohodyt-na-Republikata-e-zatvoren-Jantra-se-otdrypna-vyv-Veliko-Tyrnovo-news_35016.html

Проходът на Републиката продължава да бъде затворен за движение на всички автомобили. Това съобщи за говорителят на ОД на МВР – Велико Търново пред Агенция "Фокус". Автомобилите с...

Преп. Наум Охридски. Св. свщмчк Методий, еп. Патарски. Св. Калист, патр. Константинополски

http://www.cross.bg/naym-kliment-episkop-1416622.html

И ето, братя, да не остане без помен братът на този блажен Климент, и другар, и състрадалец [негов], с когото претърпя много беди и страдания от еретиците - презвитер Наум. Когато ръкоположиха епископ Климент, същият благоверен цар Симеон пусна Наум, другаря му, за учителство на негово място. И той живееше, вършейки същите подвизи, за да бъде угоден на Бога: беше девствен от детинство, та до смъртта. Съгради манастир на оттока на Бялото езеро и църква на светите Архангели. И прекара в учителство седем години, оттегли се от учителството и, като отиде в манастира, преживя десет години. И преди кончината си прие монашески образ. Така почина в Господа с мир на 23-ия ден на месец декември. А нека е известно и това: Наум презвитер почина шест години преди епископ Климент. И ето, нека е известно за всичко на почитащия [ги], както и по-преди написахме: че еретиците едни мъчиха много, а други - презвитери и дякони - продадоха на евреите срещу заплащане. Евреите ги взеха, та ги отведоха във Венеция. И когато ги продаваха, по Божи промисъл, дойде тогава от Константиновия град във Венеция царски служител по царска работа. И, узнал за тях, царският служител откупи едни, а други взе така, отведе ги в Константиновия град и съобщи за тях на цар Василий. И пак ги поставиха в техните чинове и санове - презвитери и дякони, каквито бяха и преди, и им дадоха издръжка

190 000 контрабандни цигари са задържани при операция в региона на Шумен

http://press.mvr.bg/NEWS/news140620_05.htm

С постановление на прокурор на трима мъже са наложени 72-часови мерки за задържане

20 юни в историята

http://www.cross.bg/svurzvasht-osnovana-purviyat-1416621.html

/КРОСС/ 451 г. - Битка на Каталаунските полета: Войските на римския военноначалник Флавий Аеций спират ордите на хуна Атила. 840 г. - Руан е нападнат от викингите, които достигат по река Сена.1774 г. - Руският генерал Александър Суворов нанася поражение на османската армия при село Козлуджа (днешно Суворово).1819 г. - Американският параход "Савана" пристига в Ливърпул и става първият кораб с парен двигател, който прекосява Атлантическия океан.1837 г. - Кралица Виктория се възкачва на британския престол.1840 г. - Самюъл Морз получава патент за телеграфа.1863 г. - Американска гражданска война: Западна Вирджиния е приета като 35-ия щат на САЩ.1895 г. - Открит е Килският канал, свързващ Северно море и Балтийско море.1904 г. - В Париж е основана Международната автомобилна федерация.1939 г. - В Германия е осъществен първият в света полет на самолет с реактивен двигател.1948 г. - Дебютира Шоуто на Ед Съливан по телевизията.1949 г. - Папата отлъчва от църквата комунистическите лидери на Чехословакия.1952 г. - Президентът на САЩ Хари Труман подписва Закон за чуждестранната помощ.1954 г. - Официално е отворен за експлоатация Дунав мост, свързващ България и Румъния.1960 г. - Федерация Мали придобива независимост от Франция (впоследствие се разделя на Мали и Сенегал).1963 г. - Студената война: Между държавните глави на САЩ и СССР е установена гореща линия след приключване на Кубинската ракетна криза.1969 г. - Населението на Родезия (дн

Предстоящи събития в страната за днес, 20 юни

http://www.cross.bg/sofiyaot-tema-preskonferentziya-1416620.html

/КРОСС/ *** София.От 9 ч. ще започне пленарното заседание на Народното събрание. От 11 ч. ще се проведе парламентарен контрол. ***София.От 9.30 ч. 28 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Александър Георгиев и Радослав Кирчев за убийството на Михаил Стоянов (чл. 115 - 118 от НК). ***София.От 10 ч. в хотел „Хилтън" министър-председателят Пламен Орешарски ще открие бизнес форум в рамките на годишната среща на Черноморската банка за търговия и развитие***София.От 10 ч. в зала „Сердика" на хотел „Шератон" София ще се проведе конференция на тема „Истината за Украйна". ***София.От 10 ч. кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще приеме своя колега кмет на град Лече Паоло Перине. ***София.От 10 ч. в Национален пресклуб БТА Сдружение за независим обществен контрол, Обединени сдружения „Подвитошка яка", Гражданско сдружение „Хармония" и Коалиция за устойчиво развитие ще дадат пресконференция на тема: „Престъпен ли е бизнесът на задкулисието, платено ли е мълчанието на прокуратурата?". ***София.От 11 ч. в щаба на ПП „Национален фронт за спасение на България" на бул. „Васил Левски" 94 партията ще даде пресконференция на тема „Парад на лицемерието в българския парламент. Парад на пошлостта в София". ***София.От 11 ч

Рождениците днес

http://www.cross.bg/rozhdenitzite-dnes-1416617.html

/КРОСС/ Георги и Стефан Милушеви (баща и син), собственици на търговска верига „Зора", на 76 и 54 г.Меглена Караламбова, актрисаМирослав Косев, актьор, 60 г.Пепа Петрова, журналист

Преглед на печата

http://www.cross.bg/vasilev-pari-noviya-1416618.html

/КРОСС/ в. Дума С национален протест заплашиха вчера от Българската стопанска камара (БСК). В декларация, разпространена до медиите, работодателската организация се обявява срещу предложени от четирима депутати от ГЕРБ изменения в Закона за местните данъци и такси, с които се отлага за 2016 г. въвеждането на принципа "замърсителят плаща" при определянето на такса "смет".За пореден път сме разочаровани от проявлението на политическа немощ в поредния опит на някои народни представители да поставят на колене съвестните данъкоплатци, заявяват от БСК. Декларираме, че в случай, че Народното събрание приеме този законопроект, ще обявим национален протест, се казва в декларацията. в. СтандартНови фракции роди разделението в парламента. Грандиозен скандал сред червените завърши с оставка и обиди "цървул". Бойко Борисов пък заплаши управляващите, че ще воюва срещу тях с "мекия кинжал". Свадата в БСП избухна на инфарктно заседание на групата заради избора на нов министър на екологията. "И ти си цървул като баща си", скочила Татяна Буруджиева на Кирил Добрев, който настоявал да не се бламира рокадата. "Не ме карай да мета пода с теб! Парцал!", отвърнал Добрев и напуснал залата. Възмутени социалисти поискаха отстраняване на Буруджиева от групата им. в

Теми и гости в ефира

http://www.cross.bg/tema-zhivo-voiinata-1416619.html

/КРОСС/ БНТ, „Денят започва" Тема: Как петелът Дамян познава резултатите от мачоветеГост: Румен Бахов Тема: На живо от Пловдив - заради 2800 лв. ученик не може да стигне до втория кръг на математическа Олимпиада в Пекин Тема: Жега в БСП. Има ли напрежение в левицата? Тема: Има ли опасност от преливане на реките заради пороите и как Министерството управлява водите? Тема: Как политическите сътресения се отразяват на икономиката и социалната сфера?Гост: Евгений Иванов, работодател, Константин Тренчев, синдикат Тема: Има ли опасност кризата в Ирак да дестабилизира целия регион на Близкия изток Нова телевизия, „Здравей, България" Тема: Дърпат ли конците на кабинета „Орешарски"? И има ли покровители организираната престъпност?Гост: Цветлин Йовчев, вицепремиер Тема: Бивш заместник-министър, двама журналисти и един актьор заедно в шоу-спектакъл. Кои какво прави на сцената? Тема: Защо семейството на човека без лице пак е в безизходица? Тема: Обвинените в опит за убийство на Пеевски ще търсят правата си в Страсбург. Набедени ли са?Гост: Огнян Донев, бизнесмен Тема: След войната на олигарсите - кой ще оцелее? И още - защо работодатели поискаха оставка на правителството веднага?Гост: Тема: На финала - кои филми си заслужава да гледате тази седмица? Тема: След ураганните ветрове и градушки. На живо - как се живее в къща без покрив

Барикада на ул. "Горна студена", или 200 думи за най-страшното място в България

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/20/2327271_barikada_na_ul_gorna_studena_ili_200_dumi_za/?ref=rss


В 2ч. тази сутрин варненският кв. "Аспарухово" бе най-страшното място в България. Калните потоци все още се стичаха по стръмните улици, влачейки камъни, дървета, късове асфалт. А хората, намерили подслон в автобусните спирки, очакваха нов порой.

Булдозери, багери, тежки камиони и пулсиращи сигнални светлини отвсякъде.

До снощи никой във Варна не беше чувал за стръмната улица "Горна студена" в ромския квартал на "Аспарухово". От снощи десетките автомобили, струпани като...

Жълт код в обявен в област Бургас

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/zH5if3OAgvI/

Жълт код за силен вятър е обявен в обявен в област Бургас. Това сочи справка на сайта на НИМХ при БАН. В крайбрежните райони временно ще духа силен северен вятър с пулсации до 15-20 м/с. Жълт код означава, че времето е потенциално опасно.

Над 51 млн. души са прогонени от домовете си през миналата година

http://asia.actualno.com/Nad-51-mln-dushi-sa-progoneni-ot-domovete-si-prez-minalata-godina-news_35012.html

Годишният доклад на ВКБООН за глобалните тенденции, основаващ се на данни, отчитани от държавни институции, НПО и събирани от самия ВКБООН, сочи, че в края на 2013 г. 51,2 млн. души са били прогоне...

Не е ясно има ли отделна гореща линия за помощ във Варна, ползва се само 112

http://varna.actualno.com/Ne-e-jasno-ima-li-otdelna-goreshta-linija-za-pomosht-vyv-Varna-polzva-se-samo-112-news_35013.html

Пълното безхаберие и хаос в държавата окончателно се изясниха след трагедията във варненския квартал „Аспарухово”. Малко по-рано днес вътрешният министър Цветлин Йовчев обяви, че ...

Валежите през тази нощ са били най-интензивни в Шабла

http://society.actualno.com/Valejite-prez-tazi-nosht-sa-bili-naj-intenzivni-v-Shabla-news_35014.html

Североизточна България бедства след пороите. През последните 9 часа най-голямо количество валежи е паднало в Шабла – 115 л/кв.м; Добрич – 91 л/кв.м; Калиакра – 83 &...

Продадоха екип на Пеле за $ 260 000

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4147376

Размяната на фланелки - любим ритуал на (почти) всеки футболист след мач, стана една от темите и на световното. В пресцентъра на стадион “Маракана” започнаха да разказват стари истории покрай... новите.

Повод даде братската прегръдка между Кристиано Роналдо и Сами Кедира след Португалия - Германия (0:4). Въпреки сълзите и нараненото его Кавалеръ Размяната на фланелки - любим ритуал на (почти) всеки футболист след мач, стана една от темите и на световното. В пресцентъра на стадион “Маракана” започнаха да разказват стари истории покрай... новите. Повод даде братската прегръдка между Кристиано Роналдо и Сами Кедира след Португалия - Германия (0:4). Въпреки сълзите и нараненото его Кавалеръ

23 юни – ден за национален траур

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/kRMmkyaH6lg/

Понеделник, 23 юни, ще бъде ден на национален траур в памет на жертвите от бедствието във Варна, съобщава правителствената информационна служба. Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите. В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина.

Официалната информация към момента е, че жертвите от наводнението във варненския квартал Аспарухово са девет.

Очаква се под водите и в залетите коли да бъдат открити още жертви. Сред загиналите има и деца, съобщи началникът на националния оперативен център към Национална служба “Пожарна и аварийна безопасност”, гл. инсп. Тошко Бързилов, цитиран от Агенция Кросс.

 

На 20 юни рожден ден имат

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4147631

Георги Милушев и Стефан Милушев, управляващи съдружници в търговска верига Георги Милушев и Стефан Милушев, управляващи съдружници в търговска верига "Зора" Евгени Будинов, актьор Мирослав Косев,

Таксиметрова фирма предложи безплатно извозване на хора от "Аспарухово"

http://varna.actualno.com/Taksimetrova-firma-predloji-bezplatno-izvozvane-na-hora-ot-Asparuhovo-news_35011.html

Таксиметрова фирма от Варна е заявила готовност да извозва безплатно хора от бедстващия район в кв. „Аспарухово“ до близки и роднини. Телефонът, на който може да се потърси съдей...

Ще видим дали няма държава или няма кмет

http://cite.actualno.com/Shte-vidim-dali-njama-dyrjava-ili-njama-kmet-news_35009.html

С тези думи вътрешният министър Цветлин Йовчев коментира действията на властите във Варна. Който се опитва да прави политика в този момент, го считам за мародерство. Твърдя, че това, което е трябвало...

Св. Наум Преславско-Охридски

http://celebrate.actualno.com/Sv-Naum-Preslavsko-Ohridski-news_34344.html

Св. преподобни Наум Охридски бил българин от благороден произход. Като оставил всичко, последвал славянските равноапостоли св. Кирил и Методий в Моравия и Рим, където папа Адриан ІІ го ръкоположил за ...

Русия не е доволна от Порошенко, в Източна Украйна се води война

http://europe.actualno.com/Rusija-ne-e-dovolna-ot-Poroshenko-v-Iztochna-Ukrajna-se-vodi-vojna-news_34981.html

Русия не е доволна от временното прекратяване на огъня в Източна Украйна и за пореден път поиска окончателно спиране на военните действия. Това стана чрез изявление на руския външен министър Сергей Ла...

Първите думи на Орешарски за Варна - Портних е виновен

http://varna.actualno.com/Pyrvite-dumi-na-Oresharski-za-Varna---Portnih-e-vinoven-news_35010.html

Само кметът беше неадекватен, докато моите министри помагаха и чистеха. Това бяха първите думи на дошлия в ударената от кална вълна и невиждан дъжд Варна български премиер Пламен Орешарски. Самият Ор...

Джон Макенроу за Григор Димитров: Харесвам го, Мария много му помага

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4147611

“Той има още много какво да доказва, но притежава голям потенциал и всички са наясно с това. Много го харесвам”, заяви по адрес на Григор Димитров една от живите легенди на тениса Джон Макенроу пред тв И Ес Пи Ен. 
Американецът засегна и връзката на Григор с Мария Шарапова: “Нещото, което не ми допадаше в миналото, бе, че той не изглеждаше достатъ “Той има още много какво да доказва, но притежава голям потенциал и всички са наясно с това. Много го харесвам”, заяви по адрес на Григор Димитров една от живите легенди на тениса Джон Макенроу пред тв И Ес Пи Ен. Американецът засегна и връзката на Григор с Мария Шарапова: “Нещото, което не ми допадаше в миналото, бе, че той не изглеждаше достатъ

И съдебната система заговори за фалит

http://society.actualno.com/I-sydebnata-sistema-zagovori-za-falit-news_34977.html

Фалит явно се превръща в любимата дума в България или поне в една от много често използваните. Само 24 часа, след като Българският лекарски съюз (БЛС) предупреди, че наесен здравната система ще рухне...

Потвърдено - девет жертви във Варна, две деца, един загинал в Добрич

http://varna.actualno.com/Potvyrdeno---devet-jertvi-vyv-Varna-dve-deca-edin-zaginal-v-Dobrich-news_35008.html

Към момента във Варна официално има потвърдени девет жертви, две от които са деца. Предполага се обаче, че жертвите са 11. Има и една жертва в Добрич. Трима души са в неизвестност и се издирват. Стан...

Дъждът няма да изчезне напълно от Източна България

http://society.actualno.com/Dyjdyt-njama-da-izchezne-napylno-ot-Iztochna-Bylgarija-news_34978.html

През нощта в Източна България имаше интензивни валежи с гръмотевични бури и временно усилване на вятъра. Очакват се и градушки. Над останалата част от страната облачността ще е предимно значителна, ...

Аспарухово – това е България. Не можем да бъдем безучастни

http://noresharski.com/asparuhovo-tova-e-b-lgariya-ne-mozhem-da-b-dem-bezuchastni/

Поредна трагедия. Аспарухово – това е България. Не можем да бъдем безучастни.

Протестна мрежа апелира за максимална адекватност от страна на всички държавни институции. Липсата на държавност е очевидна в кризисните ситуации. Въпреки това, ние изискваме държавата да мобилизира всички институции и да положи максимални усилия за спасяване на пострадалите и преодоляване на кризата.

Да бъдем хора!

Изказваме искрени съболезнования към близките на загиналите. И сме на разположение, според възможностите ни. Пишете ни: protestnamreja@gmail.com

20 юни 2014 г., Протестна мрежа

Аспарухово – това е България. Не можем да бъдем безучастни

http://noresharski.com/asparuhovo-tova-e-b-lgariya-ne-mozhem-da-b-dem-bezuchastni/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=asparuhovo-tova-e-b-lgariya-ne-mozhem-da-b-dem-bezuchastni

Поредна трагедия. Аспарухово – това е България. Не можем да бъдем безучастни.

Протестна мрежа апелира за максимална адекватност от страна на всички държавни институции. Липсата на държавност е очевидна в кризисните ситуации. Въпреки това, ние изискваме държавата да мобилизира всички институции и да положи максимални усилия за спасяване на пострадалите и преодоляване на кризата.

Да бъдем хора!

Изказваме искрени съболезнования към близките на загиналите. И сме на разположение, според възможностите ни. Пишете ни: protestnamreja@gmail.com

20 юни 2014 г., Протестна мрежа

The post Аспарухово – това е България. Не можем да бъдем безучастни appeared first on Noresharski.com.

Иван Портних: Държавата ни не е подготвена за подобни събития

http://pik.bg/иван-портних-държавата-ни-не-е-подготвена-за-подобни-събития-news193233.html

Иван Портних: Държавата ни не е подготвена за подобни събития

Кметът на Варна Иван Портних даде интервю за радио "Фокус" около 2,40 часа тази сутрин.

Водещ: Г-н Портних, можете ли да ни кажете каква е ситуацията във Варна към момента? 

Иван Портних: В момента сме на улица „Горна студена“, където всъщност е и основното бедствие. Пред мен има един микробус, който е на покрива на една къща и в момента, преди петнадесетина - двадесет минути дойде екип на Гражданска защита и пожарната. Имаме идентифициран труп. Няколко къщи са събрани на едно, колите са събрани на 3-4 етажа. Най-тъжното е, че нашата държава определено не е пригодна, не е подготвена за подобен тип събития, защото часове наред се опитвахме да мобилизираме тези държавни служби, които биха могли и би трябвало да реагират в тази ситуация. Ето преди четиридесет минути се появиха първите представители. Тъжна е историята. Тук на местно ниво, каквото можахме да се координираме с полицията и пожарната сме го направили. Към момента за съжаление вече има идентифицирани близо 10 жертви на потопа (жертвите вече са 12 - б.р.) и буквално преди четиридесет минути се появиха представителите на гражданска защита и пожарната. Още района не е осветен и какви са реалните последици ще можем да ви кажем по-късно, когато дойде техника, за да освети мястото и да се види всъщност какво е реалното положение. 

Водещ: Осъществява ли се някакво движение автомобили на пътна помощ, пожарната? 

Иван Портних: То няма нито улица, нищо няма. Отново казвам, часове наред не можахме да мобилизираме никого. Звънял съм на премиер, на ресорни министри, на когото се сетите. Дълго време нямаше връзка. Преди час успяхме да направим някаква връзка, а сега преди 30 минути дойдоха първите представители на гражданска защита и пожарната. Имайте предвид, че преди това минаха три часа минимум. 

Водещ: Благодаря ви за тази информация, ще ви търсим отново. Да се надяваме, че ще се нормализира по-скоро ситуацията. 

Иван Портних: Нека видим в момента какво можем да свършим и дай боже да помогнем на някого. 

Водещ: Да, благодаря ви много. 

Красимир Балъков: Испания попадна в опасна спирала

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4147714

Испания е типичният пример за това какво се случва с един отбор, когато леко се отпусне и подходи с подценяване, макар и минимално. Тогава се завърта една смъртоносна спирала, от която излизане няма, дори да играеш с десет “пелета” в състава. Това съм го изпитал на гърба си. През 2001 година с “Щутгарт” щяхме да изпаднем, а със същия отбор следващи Испания е типичният пример за това какво се случва с един отбор, когато леко се отпусне и подходи с подценяване, макар и минимално. Тогава се завърта една смъртоносна спирала, от която излизане няма, дори да играеш с десет “пелета” в състава. Това съм го изпитал на гърба си. През 2001 година с “Щутгарт” щяхме да изпаднем, а със същия отбор следващи

Китай стана най-големият пазар за роботи в света

http://www.vesti.bg/novini/kitaj-stana-naj-golemiiat-pazar-za-roboti-v-sveta-6015253

Китай се превърна в най-големия пазар в света за промишлени роботи (20 на сто от световното производство), изпреварвайки Япония и САЩ през 2013 година. Това съобщиха от Китайската асоциация на машиностроенето.

Ктай стана най-големият пазар за роботи в света

http://www.vesti.bg/novini/ktaj-stana-naj-golemiiat-pazar-za-roboti-v-sveta-6015245

Китай се превърна в най-големия пазар в света за промишлени роботи (20 на сто от световното производство), изпреварвайки Япония и САЩ през 2013 година. Това съобщиха от Китайската асоциация на машиностроенето.

Пороят във Варна - фотогалерия, видео

http://e-vestnik.bg/20780/poroyat-vav-varna-fotogaleriya/

Смачкани коли на улица във Варна, довлечени от пороя. Снимка: Impact Press Group



Отводняват се сутеренни помещения на болниците „Св. Анна“ и „Св. Марина“ във Варна

http://pik.bg/отводняват-се-сутеренни-помещения-на-болниците-„св-анна“-и-„св-марина“-във-варна-news193231.html

Отводняват се сутеренни помещения на болниците „Св. Анна“ и „Св. Марина“ във Варна

Отводняват се сутеренни помещения на болниците „Света Анна“ и „Света Марина“ във Варна, предаде Радио „Фокус“ – Варна.

Към 2.00 часа в община Варна е подаден сигнал за наводнени сутеренни помещения в двете варненски болници. На място са изпратени екипи, които са започнали отводняване. 

Ужас! Жертвите станаха 12!

http://pik.bg/ужас-жертвите-станаха-12-news193229.html

Ужас! Жертвите станаха 12!

Току-що е изваден още един труп на възрастна жена от екипите на Гражданска защита от кошмара със свлачището във варненския квартал "Аспарухово" след апокалиптичния дъжд.

Тялото е намерено на ул."Голяма Студена" в ромското гето, предаде intrigi.bg.

Военните се включиха да помагат на пострадалите от наводнението

http://offnews.bg/news/n_1/n_352434.html

Военни формирования от Българската армия оказват съдействие с личен състав и техника за преодоляване на последиците от наводненията, съобщават от агенция "Фокус", като се позовават на Министерството на отбраната. 5-а военни са помогнали при евакуацията на хора от наводнения квартал "Аспарухово" в гр.Варна, както и още 4-а души с 2 броя ЗИЛ-131. Друга група военнослужещи с автомобил УАЗ-469 оказват съдействие при отводняването на Военноморска болница. Командирът на ВМС вицеадмирал Румен Николов координира с областния кризисен щаб дейностите по оказване помощ на населението. Във военните формирования са извикани военнослужещи, за да получат конкретни задачи по дейностите, свързани с преодоляване на последиците от наводненията. 6 курсанти и 1 офицер от Националния военен университет „Васил Левски“ взеха участие в евакуацията на хора в село Дебелец, област Велико Търново. 3 групи от по 6 военнослужещи евакуираха хора в квартал Асенова махала в гр. Велико Търново.

Кощунство! Кмет и министър се скараха пред женски труп във Варна!

http://pik.bg/кощунство-кмет-и-министър-се-скараха-пред-женски-труп-във-варна-news193220.html

Кощунство! Кмет и министър се скараха пред женски труп във Варна!

Докато тече трагедията във варненския квартал „Аспарухово“, където вече има 11 потвърдени жертви, кметът на града Иван Портних и министърът на транспорта Данаил Папазов се скараха по Българското национално радио.

Портних, който от ранните часове на бедствието е в района, продължава и до момента да твърди, че няма никаква подкрепа от държавата и районът за търсенето на трупове се осветява само с един джип, който се опитва да освети тъмния като в рог квартал.

В ефира на БНР обаче се включи и министърът на транспорта Данаил Папазов, който най-бързо от кабинета е достигнал до Варна (той е и родом оттам, б.р.) – още в 19,30 часа. Според Папазов държавата вече е осигурила техника за издирвателните дейности.

В прякото включване обаче излезе, че и двамата са на една улица!

Оказа се, че са на „Горна студена“ в ниската част на „Аспарухово“, но не могат да се открият, при което бе зададен въпросът: „На кой номер?“, при все че практически улицата и къщите по нея са отнесени и номера просто не фигурират.

Караниците на двамата властимащи дойдоха на фона на открит нов труп - на жена, затисната под микробус... и то отново на същата улица „Горна студена“!

ВNews.bg

Таня Андреева: Екипът на здравното министерство е в непрекъсната връзка с екипите на ЦСМЦ във Варна

http://pik.bg/таня-андреева-екипът-на-здравното-министерство-е-в-непрекъсната-връзка-с-екипите-на-цсмц-в-news193224.html

Таня Андреева: Екипът на здравното министерство е в непрекъсната връзка с екипите на ЦСМЦ във Варна

Министърът на здравеопазването Таня Андреева изтъкна, че екипът на здравното министерство е в непрекъсната връзка с екипите на центъра за спешна медицинска помощ във Варна, с болница „Св. Марина“.

Андреева добави, че има готовност и за допълнителни екипи от други градове. 

УВ лъчите създават наркотична зависимост

http://www.vesti.bg/novini/uv-lychite-syzdavat-narkotichna-zavisimost-6015244

Ултравиолетовата радиация може да доведе до зависимост, подобна на наркотичната. Този извод се съдържа в изследване, публикувано в четвъртък в авторитетното американско научно списание Cell.

Гърция и Япония класираха Колумбия напред след равенство в безличен мач

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/20/2327237_gurciia_i_iaponiia_klasiraha_kolumbiia_napred_sled/?ref=rss


Гърция и Япония спечелиха първите си точки на световното първенство, след като завършиха при нулево равенство в най-скучния мач от началото на турнира. 

Резултатът класира за осминафиналите Колумбия, която по-рано победи Кот д'Ивоар с 2:1 и събра шест точки от първите си два мача. Африканците остават фаворит за втората позиция, като се нуждаят само от точка срещу Гърция в последния си двубой от груповата фаза. 

Японците и гърците изиграха изключително скучен мач, в който...

Данаил Папазов: Ситуацията е много тежка

http://pik.bg/данаил-папазов-ситуацията-е-много-тежка-news193223.html

Данаил Папазов: Ситуацията е много тежка

Ситуацията е много тежка. Има натрупани коли по улицата и къщи, които са почти разрушени, заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, който сe намира в най- тежко пострадалото място във Варна. „Пуснахме локално осветление“, каза министърът и добави, че на място е и командващият Военноморските сили.

„Ще предприемем много бързи действия, за да отпушим този бент, който се е получил, така че ако има нов валеж, да има откъде да се оттича водата“, обясни Папазов и подчерта, че спасителните екипи работят внимателно. 

Извадиха живо дете от затрупана кола

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4148183

Малко дете току-що успяха да извадят Гражданска защита с помощта на хората в района от затрупана кола,съобщи varna.utre.bg. Детето е живо и бе откарано с линейка.
В момента проверяват за трупове в огромна яма, зейнала под централния булевард. Свлачището е повлякло и няколко коли. Преди минути спасителите излязоха от трапа с чувал в който Малко дете току-що успяха да извадят Гражданска защита с помощта на хората в района от затрупана кола,съобщи varna.utre.bg. Детето е живо и бе откарано с линейка. В момента проверяват за трупове в огромна яма, зейнала под централния булевард. Свлачището е повлякло и няколко коли. Преди минути спасителите излязоха от трапа с чувал в който

Извадиха живо дете от затрупана кола

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4148181

Малко дете току-що успяха да извадят Гражданска защита с помощта на хората в района от затрупана кола,съобщи varna.utre.bg. Детето е живо и бе откарано с линейка.
В момента проверяват за трупове в огромна яма, зейнала под централния булевард. Свлачището е повлякло и няколко коли. Преди минути спасителите излязоха от трапа с чувал в който Малко дете току-що успяха да извадят Гражданска защита с помощта на хората в района от затрупана кола,съобщи varna.utre.bg. Детето е живо и бе откарано с линейка. В момента проверяват за трупове в огромна яма, зейнала под централния булевард. Свлачището е повлякло и няколко коли. Преди минути спасителите излязоха от трапа с чувал в който

Девет души от кв. „Аспарухово“ са потърсили помощ в Спешния център на болница „Св. Анна“ във Варна след потопа

http://pik.bg/девет-души-от-кв-„аспарухово“-са-потърсили-помощ-в-спешния-център-на-болница-„св-анна“-във-news193215.html

Девет души от кв. „Аспарухово“ са потърсили помощ в Спешния център на болница „Св. Анна“ във Варна след потопа

 Девет души от кв. „ Аспарухово“ са потърсили помощ в Спешния център на болница „Св. Анна“ след потопа, са съобщили от здравното заведение за общинския кризисен щаб. Четирима са пристигнали на собствен ход, с разкъсано контузни рани.

Петима са докарани от „Гражданска защита“ – мъж и жена с множество наранявания, 15-годишно дете със съчетана травма и 18-годишно момиче.7-годишният Константин Силвиов Шопов е хоспитализиран в детска хирургия на болницата. Той към настоящия момент е без придружител, ще се предприемат действия по издирване на роднини на детето.

Момченцето е било открито на капак на лек автомобил и заведен в здравното заведение от екип на „Бърза помощ“.От кризисния щаб към общината информираха, че са осигурени места за временен подслон на хора, пострадали от бедствието в Аспарухово в СУПЦ „Анастасия Д-р Железкова“, има готовност в помещенията да бъдат настанени до 40 души.

До момента никой не е потърсил помощ за подслоняване. В момента техника на ВиК, екипи на фирми, както и екипи на поделение „Родни балкани“ работят по разчистване на калта, заляла Аспарухово. Районът продължава да бъде без ток, заради мерките за безопасност, съобщи Пейчо Пейчев, зам.-кмет на общината. Пожарникари отводняват помещения, на терен са и екипи на електроразпределителното дружество, които извършват обходи за поетапно захранване с електричество. Всички подстанции в града работят и са под напрежение, единствено изводите, които захранват Аспарухово, са изключени превантивно. 

11 са вече жертвите във Варна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4148170

Жертвите от наводнението във Варна станаха 11, съобщи БНТ.
Тяло на женае открито на ул. "Горна Студена" в Аспарухово, твърди кореспондентът на "Блиц" от Варна.
Ток в кв. "Аспарухово" няма. Продължава издирването. Хората са по улиците. Има съмнение за втора вълна. Варненци се притесняват, че до сутринта жертвите от наводнението могат да станат и Жертвите от наводнението във Варна станаха 11, съобщи БНТ. Тяло на женае открито на ул. "Горна Студена" в Аспарухово, твърди кореспондентът на "Блиц" от Варна. Ток в кв. "Аспарухово" няма. Продължава издирването. Хората са по улиците. Има съмнение за втора вълна. Варненци се притесняват, че до сутринта жертвите от наводнението могат да станат и

11 са вече жертвите във Варна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4148168

Жертвите от наводнението във Варна станаха 11, съобщи БНТ.
Труп на жена беше намерен в камарата от коли, която е натрупана на улица Жертвите от наводнението във Варна станаха 11, съобщи БНТ. Труп на жена беше намерен в камарата от коли, която е натрупана на улица "Горна Студена" в "Аспарухово". Водата е минала първо оттук, преди да нанесе пораженията на централния булевард "Народни будители", уточнява varna.utre.bg. Ток в кв. "Аспарухово" няма. Продължава издирването.

Президентът Росен Плевнелиев поддържа постоянен контакт с министъра на вътрешните работи

http://pik.bg/президентът-росен-плевнелиев-поддържа-постоянен-контакт-с-министъра-на-вътрешните-работи-news193222.html

Президентът Росен Плевнелиев поддържа постоянен контакт с министъра на вътрешните работи

Президентът Росен Плевнелиев поддържа постоянен контакт със заместник министър-председателя и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев и с кмета на Варна Иван Портних във връзка с катастрофалното наводнение в града, което доведе до човешки жертви, това съобщиха от прессекретариата на президента. 

Държавният глава поднася дълбоки съболезнования на близките на жертвите на бедствието и изразява надежда за бързо възстановяване на пострадалите. Президентът следи внимателно действията на компетентните институции в подкрепа на гражданите с оглед и на очакваните нови усложнения на метеорологичните условия.

Рой Ходжсън: Опустошени сме, но отборът показа прогрес

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/20/2327228_roi_hodjsun_opustosheni_sme_no_otborut_pokaza_progres/?ref=rss


Селекционерът на Англия Рой Ходжсън заяви, че всички в отбора са изключително разочаровани, но с представянето си в първите два мача са показали прогрес, въпреки че допуснаха две загуби и са на прага на отпадане в груповата фаза на световното. 

След поражението от Италия с 1:2 "трите лъва" загубиха със същия резултат и срещу Уругвай. Англичаните бяха по-активният отбор в мача, но не успяха да спрат завърналия се след операция Луис Суарес, който вкара два гола. 

"Опустошени...

Читател: 107 литра, а не 35 литра на кв. м дъжд се изляха във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=255289

"Метеостанция на Разсадник "Керия" във Варна измери 107,1 литра на кв.м. дъжд за 2 часа и половина. Официално по новините бе съобщено за 30 литра на кв.м. - ПРОПАГАНДА. Как може официални данни да са 3 пъти под реалността? В България вярваме ли на официалните данни? Кой ще оправи щетите от бедствието? Кой ще отпуши ВиК колекторите? Всички тези въпроси за хората в България остават без отговор", пише читател до редакцията на Moreto.

Президентът поддържа връзка с Цветлин Йовчев и с кмета на Варна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4148163

Президентът Росен Плевнелиев поддържа постоянен контакт със заместник министър-председателя и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев и с кмета на Варна Иван Портних във връзка с катастрофалното наводнение в града, което доведе до човешки жертви - това съобщиха от прессекретариата на президента. Президентът Росен Плевнелиев поддържа постоянен контакт със заместник министър-председателя и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев и с кмета на Варна Иван Портних във връзка с катастрофалното наводнение в града, което доведе до човешки жертви - това съобщиха от прессекретариата на президента.

Президентът поддържа връзка с Цветлин Йовчев и с кмета на Варна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4148161

Президентът Росен Плевнелиев поддържа постоянен контакт със заместник министър-председателя и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев и с кмета на Варна Иван Портних във връзка с катастрофалното наводнение в града, което доведе до човешки жертви - това съобщиха от прессекретариата на президента. Президентът Росен Плевнелиев поддържа постоянен контакт със заместник министър-председателя и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев и с кмета на Варна Иван Портних във връзка с катастрофалното наводнение в града, което доведе до човешки жертви - това съобщиха от прессекретариата на президента.

Трагедията е пълна! 11 вече са жертвите във Варна!

http://pik.bg/трагедията-е-пълна-11-вече-са-жертвите-във-варна-news193221.html

Трагедията е пълна! 11 вече са жертвите във Варна!

Жертвите от наводнението във Варна станаха 11, съобщи БНТ. Ток в кв. "Аспарухово" няма. Продължава издирването. Хората са по улиците. Има съмнение за втора вълна.

Варненци се притесняват, че до сутринта жертвите от наводнението могат да станат и повече от 11.

До часове се очаква пристигането на премиера Пламен Орешарски, както и на министъра на отбраната.

Спасителните действия на места се водят по тъмно. Засега няма официално потвърждение от синоптиците, че ще има втора приливна вълна. В момента във Варна превалява дъжд, но е доста по- слаб.

За седем души вече се знае със сигурност, че са затрупани под рухнала къща. Това потвърди и намиращият се на мястото в момента министър на транспорта Данаил Папазов. Сред затрупаните има и деца. 

В момента багер се опитва да разчисти отломките от къщата с надеждата погребаните под тях да бъдат открити живи. С техника се опитват да разчистят и тапата, образувана от 15 коли, които са се натрупали като кибритени кутийки една върху друга и са образували нещо като бент.

Борисов се заяде с Орешарски за комуникацията между властите във Варна

http://www.dnevnik.bg/morski/2014/06/20/2327229_borisov_se_zaiade_s_oresharski_za_komunikaciiata_mejdu/?ref=rss


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов написа статус в профила си във "Фейсбук" за наводнението във Варна, което взе поне десет жертви.

"Поднасям своите съболезнования на семействата и близките на загиналите при бедствието във варненския квартал "Аспарухово". В същото време искам да заявя, че е недопустимо държавен чиновник да се оправдава с липсата на комуникации. Напомням на Орешарски, че в МВР има главен оперативен дежурен, който може да се свърже по всяко време на денонощието с всеки...

Йовчев: Портних е неадекватен, държавата си върши работата

http://offnews.bg/news/n_1/n_352416.html

"Още от първия момент държавата е започнала да действа... Докато кметът е давал интервюта, държавата се е грижила за хората. Ако той беше прочел плановете за действия при кризи, нямаше да действа толкова неадекватно", коментира Цветлин Йовчев оплакването на кмета на Варна Иван Портних, че не е успял да се свърже с управляващите, за да получи помощ. Думите на вътрешния министър бяха изречени по телефона в ефира на БНТ в защита от нападките на Портних, че "държавата демонстрира абсолютна непригодност към подобни бедствия" "Ако е викал за помощ от прозореца на кметството, едва ли ще я получи", беше отговорът на Цветлин Йовчев. Той допълни, че ситуацията в цялата страна е много тежка, но най-зле е в морския град. Йовчев заяви, че в 18:00 часа е постъпил сигнал на телефон 112 и веднага се е реагирало, като са били изпратени „абсолютно всички сили, които са на Гражданска защита и на пожарната. Незабавно са изпратени и допълнителни сили от Бургас, Добрич и от Шумен. Целият състав на полицията е изпратен на място. Задействан е кризисния план при областния управител и от там нататък се действа спрямо него“. Вицепремиерът заяви, че е системата за ранно предупреждение е задействана и призова да не се злоупотребява с нещастието на хората. От Министерството на здравеопазването съобщават, че сигналът от Главна дирекция на полицията за силен дъжд и опасност от наводнения във Варна е постъпил към дежурния в Министерството на здравеопазването в 20.00 часа. Веднага след това от Министерството е създадена организация за изпращане на спешни екипи на ЦСМП към кв. Аспарухово. При пристигането си те не са били допуснати на място. Те са били допуснати чак към 23:20 часа, оказването на медицинска помощ става изключително бавно заради тежката обстановка, в която работят спасителните екипи Министерство на здравеопазването е организирало и в настоящия момент на разположение на спасителите се намират 9 екипа от ЦСМП Варна. В готовност са активирани още по 1 екип от болниците "Св. Анна" и "Св. Марина", както и от филиалите в Провадия и Аксаково.

Над десет жертви във Варна, премиерът отива там днес

http://www.vesti.bg/novini/nad-deset-zhertvi-vyv-varna-premieryt-otiva-tam-dnes-6015243

Продължава работата на кризисния щаб във Варна, съобщи вицепремиерът Цветлин Йовчев. Той потвърди, че освен вече пристигналите на мястото министри, в петък и Пламен Орешарски ще бъде в района на бедствието.

Търсят роднини на 7-годишния Константин Силвиов Шопов пострадал при бедствието Аспарухово

http://www.moreto.net/novini.php?n=255292

9 души от Аспарухово са потърсили помощ в Спешния център на МБАЛ „Св. Анна“ след потопа, съобщиха от здравното заведение за общинския кризисен щаб. Четирима са пристигнали на собствен ход, с разкъсано контузни рани. Петима са докарани от „Гражданска защита“ – мъж и жена с множество наранявания, 15- годишно дете със съчетана травма и 18-годишно момиче.

Багери разчистват ул. „Горна студена“ в кв. „Аспарухово“, има съмнения, че в една от къщите там има четирима души, не се знае какво е състоянието им

http://pik.bg/багери-разчистват-ул-„горна-студена“-в-кв-„аспарухово“-има-съмнения-че-в-една-от-къщите-та-news193219.html

Багери разчистват ул. „Горна студена“ в кв. „Аспарухово“, има съмнения, че в една от къщите там има четирима души, не се знае какво е състоянието им

Десет са жертвите на приливната вълна, заляла ниската зона на жилищния квартал „Аспарухово“ във Варна, които са установени до момента. Това каза за Радио „Фокус“ – Варна Ивана Милева, говорител на областната дирекция на МВР – Варна. Към момента не може да се коментира каква част от жертвите са идентифицирани.р

Багери разчистват автомобилите по ул. „Горна студена“ във варненския квартал „Аспарухово“, които са били повлечени по време на приливната вълна, заляла ниската зона в жилищния квартал. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Варна Данаил Папазов, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, който се намира в района. Улицата е най-засегната от бедствието в квартала след поройния дъжд .

Данаил Папазов определи ситуацията като изключително тежка, особено около къщата, която се намира на №65 на улицата. В района има натрупани около 20 автомобила един върху друг, има много дървета и клони, които образуват тапа на цялата улица. Спасителните екипи са осигурили локално осветление с агрегати, за да се огледа мястото. Данаил Папазов допълни, че почистването се извършва внимателно, тъй като има съмнение, че в къщата има четирима души. Не се знае какво е състоянието им. Багер ще разчиства автомобилите, които са силно пострадали, за да се отпуши улицата и водата да се оттича, ако има нови валежи тази нощ.

Министър Папазов допълни, че част от къщите на улицата са разрушени. Тук са и екипи на Военноморските сили, които помагат при разчистването. На място е и командващият флота контраадмирал Румен Николов. 

Йовчев: Мястото на кмета не е да гази в калта!

http://www.bnews.bg/article-108852

Мястото на кмета не е терен и да гази в калта, скара се вътрешният министър Цветлин Йовчев на кмета на Варна Иван Портних.

Земетресение 4,6 в района на Кипър

http://www.vesti.bg/novini/zemetresenie-46-v-rajona-na-kipyr-6015242

Регистрирана бе сравнително дълбока сеизмична активност в района на Кипър, съобщиха сеизмолозите.

Вижте как стихията удави Варна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4148149

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Потопът във Варна влачи коли и дървета (видео)

http://frognews.bg/news_71895/

Очевидци на стихията, която удари Варна днес следобед, казват, че жертвите му ще са много повече. Засега от полицията потвърждават за 10 загинали в кв. „Аспарухово”.

Помощ за пострадалите от наводнението във Варна се организира във Фейсбук

http://pik.bg/помощ-за-пострадалите-от-наводнението-във-варна-се-организира-във-фейсбук-news193218.html

Помощ за пострадалите от наводнението във Варна се организира във Фейсбук

Помощ за пострадалите от наводнението във варненския квартал "Аспарухово" се организира във Фейсбук. Специално за целта е създадена група "Да помогнем на "Аспарухово". В нея само за няколко часа се събраха над 500 потребители."Варненци да се обединим и да помогнем на съгражданите си от "Аспарухово", всеки с каквото може", пише на стената на групата нейният създател Калоян Георгиев. 

По негово предложение за сборен пункт е избрана една от емблемите на Варна - катедралата "Св. Успение Богородично". "Всеки желаещ да помогне може да дойде  в 10 часа пред козирката, надявам се да се съберем с достатъчно коли и да се предвижим да помогнем на приятели, познати и роднини", пише още Калоян.

В нета вече се сформираха няколко групи с желаещи да помагат.

Хората обаче не знаят точно какво да направят, за да бъдат в помощ на нуждаещите се.

Засега едва ли идеята да се ходи на мястото на бедствието безконтролно е най-доброто нещо, защото може да доведе до още пострадали, смятат доброволците.

Йовчев за трагедията във Варна: Още от първия момент държавата действа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4148145

Ситуацията е тежка в цялата страна. Най-тежко е положението във Варна, където до момента има потвърдени шест жертви и продължава издирването. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, който след разпореждане на министър-председателя Пламен Орешарски пристигна във Варна, информира Фокус. Ситуацията е тежка в цялата страна. Най-тежко е положението във Варна, където до момента има потвърдени шест жертви и продължава издирването. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, който след разпореждане на министър-председателя Пламен Орешарски пристигна във Варна, информира Фокус.

4-ма души са в капан в срутена къща във Варна!

http://www.bnews.bg/article-108851

Почистването се извършва внимателно, тъй като има съмнение, че в една от къщите има четирима души.

Йовчев за трагедията във Варна: Още от първия момент държавата действа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4148142

Ситуацията е тежка в цялата страна. Най-тежко е положението във Варна, където до момента има потвърдени шест жертви и продължава издирването. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, който след разпореждане на министър-председателя Пламен Орешарски пристигна във Варна, информира Фокус. Ситуацията е тежка в цялата страна. Най-тежко е положението във Варна, където до момента има потвърдени шест жертви и продължава издирването. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, който след разпореждане на министър-председателя Пламен Орешарски пристигна във Варна, информира Фокус.

Борисов: Недопустимо e държавен чиновник да се оправдава с липсата на комуникации

http://offnews.bg/news/n_1/n_352406.html

"Недопустимо държавен чиновник да се оправдава с липсата на комуникации. Напомням на Орешарски, че в МВР има главен оперативен дежурен, който може да се свърже по всяко време на денонощието с всеки представител на институция, а ако не може – разполага с възможността незабавно да изпрати патрул от съответната регионална дирекция, за да открие и осъществи връзка с определения човек", заяви Бойко Борисов във Фейсбук профила си, информира агенция "Фокус". Изказването му идва по повод твърдението на служители на премиера Орешарски, че не могат да се свържат с кмета на Варна Иван Портних, който по-рано съобщи пред медиите, че също не може да се свърже с никой от държавата. Борисов поднесе своите съболезнования на семействата и близките на загиналите при бедствието във варненския квартал “Аспарухово”.

Борисов: Съболезнования към семействата на жертвите. Недопустимо е държавен чиновник да се оправдава с липса на комуникации

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4148134

Поднасям своите съболезнования на семействата и близките на загиналите при бедствието във варненския квартал “Аспарухово”. Това написа лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов във фейсбук профила си.
В същото време искам да заявя, че е недопустимо държавен чиновник да се оправдава с липсата на комуникации. Напомням на Орешарски, Поднасям своите съболезнования на семействата и близките на загиналите при бедствието във варненския квартал “Аспарухово”. Това написа лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов във фейсбук профила си. В същото време искам да заявя, че е недопустимо държавен чиновник да се оправдава с липсата на комуникации. Напомням на Орешарски,

Борисов: Съболезнования към близките на жертвите. Недопустимо е държавен чиновник да се оправдава с липса на комуникации

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4148127

Поднасям своите съболезнования на семействата и близките на загиналите при бедствието във варненския квартал “Аспарухово”. Това напиша лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов във фейсбук порфила си.
В същото време искам да заявя, че е недопустимо държавен чиновник да се оправдава с липсата на комуникации. Напомням на Орешарски, Поднасям своите съболезнования на семействата и близките на загиналите при бедствието във варненския квартал “Аспарухово”. Това напиша лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов във фейсбук порфила си. В същото време искам да заявя, че е недопустимо държавен чиновник да се оправдава с липсата на комуникации. Напомням на Орешарски,

Цитат на деня: Мародерство е да се злоупотребява с нещастието на хората, направено е възможното

http://www.dnevnik.bg/morski/2014/06/20/2327224_citat_na_denia_maroderstvo_e_da_se_zloupotrebiava_s/?ref=rss


"Мародерство е в такъв момент да се злоупотребява с нещастието на хората. Каквото е трябвало да бъде направено, се прави" - това заяви вицепремиерът Цветлин Йовчев в отговор на обвиненията на варненския кмет Иван Портних, че не може да се свърже с централната власт за помощ след трагедията във Варна. 

Йовчев обвини кмета, който е излъчен от ГЕРБ, в неадекватна реакция и допълни иронично, че Портних е трябвало да познава плановете за действие в кризисна ситуация, за да се справи с...

Министър Папазов: Ситуацията в Аспарухово е изключително тежка, работи се усилено

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4148118

Изключително тежка е ситуацията във варненския квартал „Аспарухово”, съобщи пред Дарик министърът на транспорта Данаил Папазов, който е на мястото на трагедията.
Той потвърди, че се работи усилено за разчистване на щетите, нанесени от поройния дъжд, който потопи под вода квартала.
„Работи се много активно, но е много тежка ситуацията. Изключително тежка е ситуацията във варненския квартал „Аспарухово”, съобщи пред Дарик министърът на транспорта Данаил Папазов, който е на мястото на трагедията. Той потвърди, че се работи усилено за разчистване на щетите, нанесени от поройния дъжд, който потопи под вода квартала. „Работи се много активно, но е много тежка ситуацията.

Кмет и министър се скараха пред женски труп във Варна!

http://www.bnews.bg/article-108850

Кметът на Варна и транспортният министър се скараха в ефира на БНР – били на една улица в „Аспарухово“ и не можели да се намерят... И то на фона на опитите на спасители на ръце да преместят микробус, под който има затиснат женски труп!

ГЕРБ "пусна" новия екоминистър

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4147845

Нито един депутат от ГЕРБ не участва в гласуването за освобождаване на екоминистърката Искра Михайлова и смяната  с младия кадър на ДПС Станислав Анастасов. Чисто аритметично, ако ГЕРБ бяха дали вот “против” заедно с “Атака”, нов министър можеше и да няма. От управляващите обаче обяснили, че ако опозицията провали назначението на Анастасов, те ще о Нито един депутат от ГЕРБ не участва в гласуването за освобождаване на екоминистърката Искра Михайлова и смяната с младия кадър на ДПС Станислав Анастасов. Чисто аритметично, ако ГЕРБ бяха дали вот “против” заедно с “Атака”, нов министър можеше и да няма. От управляващите обаче обяснили, че ако опозицията провали назначението на Анастасов, те ще о

Министър Папазов: Ситуацията в Аспарухово е изключително тежка, работи се усилено

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4148114

Изключително тежка е ситуацията във варненския квартал „Аспарухово”, съобщи пред Дарик министърът на транспорта Данаил Папазов, който е на мястото на трагедията.
Той потвърди, че се работи усилено за разчистване на щетите, нанесени от поройния дъжд, който потопи под вода квартала.
„Работи се много активно, но е много тежка ситуацията. Изключително тежка е ситуацията във варненския квартал „Аспарухово”, съобщи пред Дарик министърът на транспорта Данаил Папазов, който е на мястото на трагедията. Той потвърди, че се работи усилено за разчистване на щетите, нанесени от поройния дъжд, който потопи под вода квартала. „Работи се много активно, но е много тежка ситуацията.

България се бори с юнските бедствия

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bedstviia-sled-prolivnite-dyzhdove/bylgariia-se-bori-s-iunskite-bedstviia-6015240

Около 10 души са били евакуирани тази вечер от домовете си в град Килифарево. Малко след 18.00 ч. висока приливна вълна - с дължина над 2 метра, е заляла къщи и дворове в ниската част на града

България се бори с юнските бедствия

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/bylgariia-se-bori-s-iunskite-bedstviia-6015240

Около 10 души са били евакуирани тази вечер от домовете си в град Килифарево. Малко след 18.00 ч. висока приливна вълна - с дължина над 2 метра, е заляла къщи и дворове в ниската част на града

Светът разбра за трагедията във Варна

http://society.actualno.com/Svetyt-razbra-za-tragedijata-vyv-Varna-news_35006.html

Световни агенции и чуждестранни издания отразиха новината за пороя във Варна, отнел живота на десетки души. Българските власти съобщават, че десет души са загинали, а няколко други липсват, след кат...

Осигурен е временен подслон за пострадалите в Аспарухово

http://www.moreto.net/novini.php?n=255291

Осигурени са места за временен подслон на хора, пострадали от бедствието в Аспарухово в СУПЦ „Анастасия Д-р Железкова“, има готовност в помещенията да бъдат настанени до 40 души, съобщиха от кризисния щаб към община Варна. До момента никой не е потърсил помощ за подслоняване.

Премиерът пристига във Варна днес сутринта

http://pik.bg/премиерът-пристига-във-варна-днес-сутринта-news193217.html

Премиерът пристига във Варна днес сутринта

"Премиерът Пламен Орешарски ще пристигне рано сутринта във Варна. Не е вярно, че той се крие. Във Варна помагат и сили на на Военноморския ни флот. Всички са на крак. Трагедията наистина е голяма", заяви пред БНТ депутатът Борислав Гуцанов. 

"Правим всичко възможно, за да спасим хората. Сега не е време за политическа пропаганда. Вицепремиерът и шеф на МВР Цветлин Йовчев е във Варна и действа. Сутринта във Варна ще дойдат и други представители на правителството", допълни народният представител от Морската ни столица.

Борисов: Орешарски действа неадекватно при бедствието

http://frognews.bg/news_71894/

Поднасям своите съболезнования на семействата и близките на загиналите при бедствието във варненския квартал “Аспарухово”. В същото време искам да заявя, че е недопустимо държавен чиновник да се оправдава с липсата на комуникации. Това заяви преди минути Бойко Борисов във Фейсбук.

Портних: Държавата я няма. Йовчев: Той е неадекватен, мародерства

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4148109

Огромна трагедия, до момента имаме 10 жертви. Редица къщи са събрани в едно. Сега се опитват от гражданска защита да изместят един бус, там има още жертви. Никаква реакция нямаше с часове от държавните служби. Това каза пред БНТ1 кметът на Варна Иван Портних.
Цветлин Йовчев в отговор нарече кмета неадекватен и го посъветва по-добре да не пречи. Огромна трагедия, до момента имаме 10 жертви. Редица къщи са събрани в едно. Сега се опитват от гражданска защита да изместят един бус, там има още жертви. Никаква реакция нямаше с часове от държавните служби. Това каза пред БНТ1 кметът на Варна Иван Портних. Цветлин Йовчев в отговор нарече кмета неадекватен и го посъветва по-добре да не пречи.

Обилни валежи наводниха къщи в цялата страна

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/20/2327185_obilni_valeji_navodniha_kushti_v_cialata_strana/?ref=rss


В цялата страна обилните валежи наводниха улици и къщи, като във Варна има жертви. За последните няколко денонощия сигналите на аварийните телефони на служба "Пожарна безопасност и защита на населението" са 3 пъти повече. Те са за наводнения и свлачища, паднали здания, опасни дървета и пожари, възникнали от токови удари.

В резултат на обилните валежи 30 къщи в Килифарево са наводнени, съобщи Би Ти Ви. Единадесет души са били евакуирани от покривите на засегнати от проливните дъждове...

Жертвите са вече над 10. Дъждът отново започна!

http://www.bnews.bg/article-108849

Десет до момента са идентифицираните жертви от наводнението във Варна. Готви се евакуация на цял район в „Аспарухово“ в случай, че се зададе нова вълна.

Портних: Къде е държавата? Йовчев: Той е неадекватен, мародерства

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4148097

Огромна трагедия, до момента имаме 10 жертви. Редица къщи са събрани в едно. Сега се опитват от гражданска защита да изместят един бус, там има още жертви. Никаква реакция нямаше с часове от държавните служби. Къде е държавата? Това каза пред БНТ1 кметът на Варна Иван Портних.
Цветлин Йовчев в отговор нарече кмета неадекватен, Огромна трагедия, до момента имаме 10 жертви. Редица къщи са събрани в едно. Сега се опитват от гражданска защита да изместят един бус, там има още жертви. Никаква реакция нямаше с часове от държавните служби. Къде е държавата? Това каза пред БНТ1 кметът на Варна Иван Портних. Цветлин Йовчев в отговор нарече кмета неадекватен,

Кмет и министър се обвиняваха грозно на фона на трагедията

http://frognews.bg/news_71892/

Политическа престрелка се разигра в ефира на bTV между кмета на Варна Иван Портних и вътрешния министър Цветлин Йовчев.Първият заяви, че държавните служби са се намесили часове след трагедията, а министърът отвърна, че кметът навярно е наблюдавал трагедията от балкона на кметството.

Иван Портних: Един джип нямаме, вадим хората с ръце

http://pik.bg/иван-портних-един-джип-нямаме-вадим-хората-с-ръце-news193212.html

Иван Портних: Един джип нямаме, вадим хората с ръце

Кметът на Варна Иван Портних обвини дължавата и шефа на МВР Цветлин Йовчев, че не са направили нищо, за да спасят Варна от наводнението.

"Йовчев лъже. Никой в 18 или 19 часа не е дошъл във Варна. Нямаме техника, нямаме нищо. Това е. Сега вадим човик от един джип. Питайте хората. Те ще ви кажат всичко", обяви Портник пред БНТ.

Гърция устиска 0:0 срещу Япония с човек по-малко

http://worldcup2014.actualno.com/Gyrcija-ustiska-00-sreshtu-Japonija-s-chovek-po-malko-news_35007.html

Отборът на Гърция успя да се спаси от загуба срещу Япония, въпреки че игра 52 минути с човек по-малко. Елините направиха 0:0 във втория си мач от група "С" на световното първенство в Бразили...

Откриха 12-а жертва във Варна

http://society.actualno.com/Otkriha-12-a-jertva-vyv-Varna-news_35004.html

По непотвърдена информация току-що е изваден още един труп на възрастна жена от екипите на Гражданска защита от кошмара със свлачището във варненския квартал Аспарухово след апокалиптичния дъжд. Тялот...

Метеоролозите от БАН уверили, че втора вълна на пороя във Варна няма да има

http://society.actualno.com/Meteorolozite-ot-BAN-uverili-che-vtora-vylna-na-poroja-vyv-Varna-njama-da-ima-news_35005.html

Преди малко разговарях с метеоролози към БАН и те ме увериха, че очакваната втора приливна вълна най-вероятно няма да се състои, каза по ТВ7 областният управител на Варна Иван Великов. И в момента в...

Цветлин Йовчев: Изпратихме допълнителни сили от Бургас, Добрич и Шумен, Портних е неадекватен

http://pik.bg/цветлин-йовчев-изпратихме-допълнителни-сили-от-бургас-добрич-и-шумен-портних-е-неадекватен-news193211.html

Цветлин Йовчев: Изпратихме допълнителни сили от Бургас, Добрич и Шумен, Портних е неадекватен

Вътрешният менестър Цветлин Йовчев обяви пред БНТ, че кметът на Варна Иван Портних е неадекватен и държавата прави всичко възможно да спаси хората от квартал Аспарухово.

Вицепремиерът нападна Портних и го обвини, че е допуснал тази трагедия да се случи във Варна. Йовчев беше доста учуден, че жертвите на наводнението са вача 10.

"Моята информация е за 6 души. Очаквам да ми се докладва допълнително. Категоричен съм, че държавата прави всичка възможно, за да помогне и ще го направи. Абсурдно е да ни обвиняват в бездействие".

Орешарски: Сутринта ще бъда във Варна. Жертвите са 10 (обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4148098

Утре рано сутринта ще съм във Варна, написа малко преди полунощ премиерът Пламен Орешарски във фейсбук.
Утре рано сутринта ще съм във Варна, написа малко преди полунощ премиерът Пламен Орешарски във фейсбук. "Заради кризисната ситуация във Варна след проливните дъждове разпоредих спешно натам да заминат вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и директорът на ГД „Пожарна безопасност и

Папазов и Йовчев са във Варна, очакват Найденов и Орешарски

http://www.moreto.net/novini.php?n=255290

Министър Папазов е вече в Аспарухово. Във Варна пристигна и вицепремиерът Йовчев, научи Moreto.net. Малко по-късно тази вечер ще пристигнат и Пламен Орешарски и министър Ангел Найденов. По рано Орешарски написа във фейсбук, че "Заради кризисната ситуация във Варна след проливните дъждове разпоредих спешно натам да заминат вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ Николай Николов.

Десет души са се удавили при нечуваното наводнение във варненския квартал Аспарухово

http://pik.bg/десет-души-са-се-удавили-при-нечуваното-наводнение-във-варненския-квартал-аспарухово-news193210.html

Десет души са се удавили при нечуваното наводнение във варненския квартал Аспарухово

Десет души са се удавили при нечуваното наводнение във варненския квартал Аспарухово. Това каза пред бТВ шефът на полицията във Варна Николай Калчев.

Той предупреди, че се очакват още две вълни на силни валежи и посъветва хората от квартала да се качат на високо и да се пазят.

Има много наводнени къщи, удавени животни, коли са отнесени от водата, разказаха очевидци.

Орешарски: Сутринта ще съм във Варна. По данни на МВР жертвите са 10

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4148093

Утре рано сутринта ще съм във Варна, написа малко преди полунощ премиерът Пламен Орешарски във фейсбук."Заради кризисната ситуация във Варна след проливните дъждове разпоредих спешно натам да заминат вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и директорът на ГД „Пожарна безопасност и Утре рано сутринта ще съм във Варна, написа малко преди полунощ премиерът Пламен Орешарски във фейсбук."Заради кризисната ситуация във Варна след проливните дъждове разпоредих спешно натам да заминат вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и директорът на ГД „Пожарна безопасност и

Йовчев: Държавата върши нужното във Варна, кметът е неадекватен

http://www.dnevnik.bg/morski/2014/06/20/2327187_iovchev_durjavata_vurshi_nujnoto_vuv_varna_kmetut_e/?ref=rss


Вътрешният министър Цветлин Йовчев влезе в остро пререкание в телевизионния ефир с кмета на Варна Иван Портних (ГЕРБ), отричайки твърденията му, че държавата не реагира адекватно на трагедията във Варна и отправяйки тежки обвинения към кмета в неадекватност и мародерство. 

"Още от първия момент държавата е започнала да действа... Докато кметът е давал интервюта, държавата се е грижила за хората. Ако той беше прочел плановете за действия при кризи, нямаше да е толкова неадекватно" - с...

Порой затвори Прохода на Републиката

http://frognews.bg/news_71890/

Около 30 къщи са пострадали от приливна вълна по поречието на река Белица, ударила Килифарево в 18.00 ч., съобщи кметът на града Димитър Събев. Щети са нанесени и на блоковете край реката, чийто мазета и приземни етажи са наводнени. В района електрозахранването е прекъснато. Няма пострадали хора, от опасната част на града.

Луис Суарез наказа Англия (видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_352393.html

Уругвай победи Англия с 2:1 с два гола на Луис Суарес. Така "трите лъва" са на прага на отпадане още в груповата фаза на Мондиал 2014. Звездата на урусите се възстанови от проблемите в коляното си и очевидно бе в оптимална форма, защото съсипа съперника.Именно той откри резултата малко преди края на първото полувреме, след като получи чудесна асистенция от Единсон Кавани и отклони с глава покрай Харт. Уейн Руни бе един от най-активните играчи на Англия, но направи няколко невероятни пропуска, а веднъж удари и греда. Четвърт час преди края обаче той най-сетне прекъсна головата си суша на световни първенства и се разписа, засичайки на празна мрежа центриране на Глен Джонсън. Също както и в мача срещу Италия обаче Англия допусна много бързо втори гол. Той дойде след решителна грешка на Стивън Джерард, който увисна под една висока топка, зад него Суарес излезе сам срещу вратаря и с мощен удар от малък ъгъл вкара втория си гол. Така Англия е пред отпадане от световното първенство, въпреки че отново показа добра игра. Единственият шанс на тима на Рой Ходжсън е за въртележка, ако Италия победи както Коста Рика, така и Уругвай. УРУГВАЙ: Фернандо Муслера, Диего Годин, Хосе Мария Хименес, Мартин Касерес, Максимилиано Перейра, Кристиан Родригес, Егидио Аревало, Николас Лодейро, Алваро Гонзалес, Луис Суарес, Единсон Кавани АНГЛИЯ: Джо Харт, Глен Джонсън, Гари Кейхил, Фил Ягиелка, Лейтън Бейнс, Джордан Хендерсън, Стивън Джерард, Рахим Стърлинг, Уейн Рууни, Дани Уелбек, Даниел Стъридж

Религиозен календар за 20 юни

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4147360

Преп. Наум Охридски. Св. свщмчк Методий, еп. Патарски. Св. Калист, патр. Константинополски
Преп. Наум Охридски е най-младият от учениците на светите братя Кирил и Методий. Ръкоположен е за свещеник в Рим. След смъртта на Методий пристига в България заедно с другите ученици. Св. Наум е един от основателите на Преславската книжовна школа.  След ръко Преп. Наум Охридски. Св. свщмчк Методий, еп. Патарски. Св. Калист, патр. Константинополски Преп. Наум Охридски е най-младият от учениците на светите братя Кирил и Методий. Ръкоположен е за свещеник в Рим. След смъртта на Методий пристига в България заедно с другите ученици. Св. Наум е един от основателите на Преславската книжовна школа. След ръко

Кметът на Варна: Водата е помела къщи и ги е събрала в едно

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4148092


"Бедствие! Измело е буквално няколко къщи и ги е събрало на едно. Улиците са събрани на три нива ", каза кметът на Варна Иван Портних пред Канал 3. Той е в района на бедствието в квартал Аспарухово. На въпрос дали може да се каже, че положението е овладяно, кметът отговори: "Овладяно е силно казано.

Очевидец:Водата потопи момче, на друго стигна до главата

http://frognews.bg/news_71889/

Както си валеше, изведнъж дойде вълната и започна да залива всичко, разказа пред Нова тв очевидец на природното бедствие във Варна. Водата потопила едно дете, а на друго момче стигнала до главата.

Смъртоносният варненски потоп в "Туитър"

http://www.dnevnik.bg/morski/2014/06/20/2327177_smurtonosniiat_varnenski_potop_v_tuitur/?ref=rss


"Дневник" събра в статия първите реакции в "Туитър" след пороя във Варна, който отне живота на поне десет души.

Вижте какво показват снимките на потребителите в мрежата, както и техните свидетелства за случилото се в морския град.
Пак потоп във Варна. Четирима в неизвестност http://t.co/XQb6hB0XEy pic.twitter.com/vtFGtbEeW8

— Vevestibg (@vevestibg) June 19, 2014


#Варна ... #фарс pic.twitter.com/xEmgJgGT2K

— Anton Georgiev (@Mr_Mahony) June...

Линейките имат достъп до "Аспарухово" едва от 23.20, каза здравният министър

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/20/2327183_lineikite_imat_dostup_do_asparuhovo_edva_ot_2320_kaza/?ref=rss


Здравният министър Таня Андреева, която е на служебно посещение в Люксембург, каза по БНТ че едва от около 23.20 часа, на екипите на спешната помощ е позволено да започнат извеждане от квартал "Аспарухово" на пострадали и починали. По-рано достъпът не е бил възможен.

Към 24.00 ч. едно дете и двама възрастни са транспортирани и хоспитализирани в болница "Св. Анна". За съжаление изваждането и съответно оказването на медицинска помощ става изключително бавно заради тежката обстановка, в...

Едва от половин час линейките имат достъп до "Аспарухово", каза здравният министър

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/20/2327183_edva_ot_polovin_chas_lineikite_imat_dostup_do/?ref=rss


Здравният министър Таня Андреева, която е на служебно посещение в Люксембург, каза по БНТ че едва от половин час, тоест от около 23.30 часа, на екипите на спешната помощ е позволено да започнат извеждане от квартал "Аспарухово" на пострадали и починали. По-рано достъпът не е бил възможен.

Тя допълни, че екипите на спешната помощ във Варна са подсилени от техни колеги от близките градове, както и от частни болници. 

Премиерът пътува за Варна

http://frognews.bg/news_71888/

"Утре рано сутринта ще съм във Варна" написа премиерът Пламен Орешарски във Фейсбук. Положението в морската столица и особено в квартал Аспарухово е бедствено. На място се намират полицейски и аварийни екипи, както и части на военноморските сили.

Властта реагира със свади на бедствието във Варна

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bedstviia-sled-prolivnite-dyzhdove/vlastta-reagira-sys-svadi-na-bedstvieto-vyv-varna-6015238

Кметът на Варна Иван Портних и вицепремиерът Цветлин Йовчев стигнаха до политическа свада в ефира на БНТ, а премиерът Пламен Орешарски отговори на обвиненията на градоначалника във "Фейсбук"

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване