Градче в Южна Дакота се продава за 399 000 долара

http://www.dnevnik.bg/istorii_na_denia/2014/07/02/2335501_gradche_v_jujna_dakota_se_prodava_za_399_000_dolara/?ref=rss



View Larger Map


Градчето Суит в американския щат Южна Дакота се простира на едва 2.5 хектара и се продава за 399 000 долара. В града има таверна, една къща с три спални, три каравани и бивш магазин за автомобилни гуми, разказва агенция "Ройтерс".

Населението на Суит достига своя рекорден брой през 1940 г., когато е наброявало 40 души и е имало поща и магазин за хранителни стоки. Днес обаче жителите са само двама – Ланс Бенсън и съпругата му, или трима, ако...

Портних: 80% от улиците в "Аспарухово" са третирани с дезинфектанти

http://pik.bg/портних-80-от-улиците-в-аспарухово-са-третирани-с-дезинфектанти-news197775.html

Портних: 80% от улиците в "Аспарухово" са третирани с дезинфектанти

Няма опасност от хепатит в морето. Това съобщи за Фокус кметът на Варна Иван Портних. “Такива слухове се тиражират активно”, каза още кметът и допълни, че по време на заседание на кризисния щаб тази сутрин въпросът е обсъден със съответните институции и такава опасност не съществува.

"Продължава процесът на разчистване във варненския квартал “Аспарухово”. 80% от улиците вече са третирани с дезинфектанти. Всички улици в квартала се мият денонощно, с изключение на “Моряшка”, където в горната й част днес ще започне машинно миене, както и “Горна студена” във високата й част. Продължават мероприятията по събарянето на опасните сгради. Разчистен е пазарът в “Аспарухово” и днес ще се пристъпи към отваряне на дерето – сваляне на плочата над дерето, за да може да се осигури неговата пропускливост, както бе предписано от специалистите", допълни Иван Портних.

"В организационен план днес вече на терен работят екипи на “Геозащита”, които правят сондажи с оглед максимално бързо да направят предписания по отношение на новообразувалите се свлачищни зони, както и спешните и аварийни мерки, които трябва да бъдат взети там, защото са евакуирани много къщи. Паралелно работят оценителните комисии, които обобщават данните по отношение на щетите по домовете на хората и на инфраструктурата, за да може максимално бързо документацията да бъде внесена в Междуведомствената комисия и да се търси финансиране", каза още кметът Иван Портних.

Кого хранят болниците

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4169270

Областни болници една по една лишават пациентите си от храна, защото нямат средства. То пари няма за лечение, камо ли за ядене. Да кажем, че храната не е толкова важна (което всъщност никак не е вярно!). Но и мантрата, че българските лекари са на световно ниво, вече не топли родните пациенти, защото те биват лекувани в мизерни условия. Областни болници една по една лишават пациентите си от храна, защото нямат средства. То пари няма за лечение, камо ли за ядене. Да кажем, че храната не е толкова важна (което всъщност никак не е вярно!). Но и мантрата, че българските лекари са на световно ниво, вече не топли родните пациенти, защото те биват лекувани в мизерни условия.

Готвят откриването на Институт за български език и литература в Мадрид

http://www.cross.bg/sutrydnichestvo-kyltyrno-ispaniya-1418694.html

/КРОСС/ Правителството одобри проект на Спогодба за културно, образователно и научно сътрудничество между България и Испания. Една от клаузите в нея предвижда страните да си оказват съдействие и сътрудничество с оглед възможността през следващите години в Мадрид да бъде открит Институт за български език и литература. Спогодбата регламентира нов, модерен начин на сътрудничество в областта на културата, науката и образованието. Тя отговаря както на сближаването на двете страни, така и на потребностите на българската общност в Испания, която значително се разрасна през последните години. Документът ще допринесе за активизиране на контактите в различни области като културно и езиково многообразие, фундаментални и приложни научни изследвания, подкрепа на иновационната дейност, професионално образование, насърчаване на дейности и институции в сферата на физическото възпитание и спорта, обмен на добри практики между правителствени и неправителствени организации с отношение към младежката политика.  

Мая Манолова: БСП винаги ще застане зад лидера си

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/02/2335457_maia_manolova_bsp_vinagi_shte_zastane_zad_lidera_si/?ref=rss


Удобно е да прехвърлим на Антон Кутев вината за паниката около банките. Той казва само, че върху втора банка ще има атака. Това каза пред Би Ти Ви за.-председателят на народното събрание и депутат от БСП Мая Манолова. "Защо не питате за Бойко Борисов", който в разгара на банковата истерия шестваше по телевизиите и гасеше пожара с бензин, като обясняваше, че трябва да се вземе заем от Международния валутен фонд и че не трябва да се вярва на финансовия министър", заяви Манолова.

Тя...

Моторист загина на АМ "Хемус", дъщеря му е в тежко състояние

http://www.vesti.bg/novini/motorist-zagina-na-am-hemus-dyshteria-mu-e-v-tezhko-systoianie-6016242

50-годишен мъж от Разград загина на място, а 19-годишната му дъщеря пострада тежко при тежката катастрофа на автомагистрала "Хемус" до Нови пазар, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

3,9 млн. лв. са предоставени в подкрепа на читалищата в 237 общини

http://www.cross.bg/chitalishta-obshtini-podpomagane-1418693.html

/КРОСС/ Правителството одобри допълнителни трансфери в размер на 3 910 954 лв. по бюджетите на общини за целево финансово подпомагане дейността на народните читалища за 2014 г. Средствата са планирани в бюджета и са предназначени за частични ремонти, художествено-творческа дейност и попълване на библиотечния фонд, закупуване на техническо оборудване, библиотечен и друг софтуер. Допълнителното финансиране е за проектите на читалища от 237 общини, одобрени в конкурсна сесия и в съответствие с Правилата за целево финансово подпомагане дейността на народните читалища.  

Румънка в главната роля на „Травиата” във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=256650

В петото издание на Опера в Летния театър – Варна 2014 с голямо удоволствие ще представим днес - 2 юли от 21 часа брилянтната Вердиева опера „Травиата”, съобщиха от Варненската опера за Moreto.net. Това е петата постановка в историята на Варненската опера, чиято премиера в миналогодишното издание на Опера в Летния театър посветихме на 200-годишнината от рождението на великия италиански оперен майстор.

Антон Кутев: Не се чувствам виновен за банковата паника

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4169340

"Не се чувствам виновен за банковата паника. Аз мога да бъда последният човек, който е виновен. Но в края на краищата, ако трябва да поема отговорността, заедно с Бойко Борисов и Румен Петков, защото те имаха бая по-сериозни изказвания от моите, ако аз ще трябва да съм отговорен за това, дето се вика, мога да поема отговорност". "Не се чувствам виновен за банковата паника. Аз мога да бъда последният човек, който е виновен. Но в края на краищата, ако трябва да поема отговорността, заедно с Бойко Борисов и Румен Петков, защото те имаха бая по-сериозни изказвания от моите, ако аз ще трябва да съм отговорен за това, дето се вика, мога да поема отговорност".

Григор Димитров разби Мъри и е полуфиналист на "Уимбълдън"

http://www.mediapool.bg/grigor-dimitrov-razbi-mari-i-e-polufinalist-na-uimbaldan-news222161.html

Най-добрият български тенисист Григор Димитров разби с 3:0 сета (6:1, 7:6 (4), 6:2) представителя на домакините и миналогодишен шампион в турнира Анди Мъри в четвъртфинала на "Уимбълдън". Така Димитров за първи път в кариерата си се класира на полуфинал в турнир от Големия шлем.   На Централния корт в първия сет българинът бе затруднен само в първия гейм, в който подаваше и се наложи да спаси един брейкпойнт за противника си.   След 1:1 той навлезе в ритъм, започна да притиска с мощни сервиси и удари Мъри и спечели последователно следващите пет гейма, като вторият осъществен от него пробив за 5:1 бе на нула.   До 3:3 вторият сет се развиваше гейм за гейм. Тогава Димитров успя да спечели гейма, в който подаваше противникът му, като взе втората от двете брейк точки, които имаше.   Веднага след това обаче българинът направи 2-3 непредизвикани грешки в своя сервисгейм и лесно върна пробива.   Последва размяна на геймове, за да се стигне до тайбрек. В него Григор Димитров направи минипробив за 5:4, след което спечели двете си подавания – 7:6 и 2:0 сета.   Третият сет бе сравнително равностоен само до 2:2. Българинът спечели следващите 4 гейма, в два от които подаваше британецът.   Принц Уилям и херцогинята на Кембридж Катрин, както и британският актьор Хю Грант бяха сред публиката, която естествено подкрепяше своя сънародник Мъри.   Съперник на Григор Димитров в полуфинала ще бъде победителят от мача Новак Джокович-Марин Чилич.   Преди днешния ден българинът си беше осигурил за първи път в кариерата си и място в първата десетка на световната ранглиста – 10-тото. С победата си обаче той вероятно ще измести самия Мъри от 9-тото място.

Григор Димитров разби Анди Мъри и е на полуфинал на "Уимбълдън"

http://www.mediapool.bg/grigor-dimitrov-razbi-andi-mari-i-e-na-polufinal-na-uimbaldan-news222161.html

Най-добрият български тенисист Григор Димитров разби с 3:0 сета (6:1, 7:6 (4), 6:2) представителя на домакините и миналогодишен шампион в турнира Анди Мъри в четвъртфинала на "Уимбълдън". Така Димитров за първи път в кариерата си се класира на полуфинал в турнир от Големия шлем.   На Централния корт в първия сет българинът бе затруднен само в първия гейм, в който подаваше и се наложи да спаси един брейкпойнт за противника си.   След 1:1 той навлезе в ритъм, започна да притиска с мощни сервиси и удари Мъри и спечели последователно следващите пет гейма, като вторият осъществен от него пробив за 5:1 бе на нула.   До 3:3 вторият сет се развиваше гейм за гейм. Тогава Димитров успя да спечели гейма, в който подаваше противникът му, като взе втората от двете брейк точки, които имаше.   Веднага след това обаче българинът направи 2-3 непредизвикани грешки в своя сервисгейм и лесно върна пробива.   Последва размяна на геймове, за да се стигне до тайбрек. В него Григор Димитров направи минипробив за 5:4, след което спечели двете си подавания – 7:6 и 2:0 сета.   Третият сет бе сравнително равностоен само до 2:2. Българинът спечели следващите 4 гейма, в два от които подаваше британецът.   Принц Уилям и херцогинята на Кембридж Катрин, както и британският актьор Хю Грант бяха сред публиката, която естествено подкрепяше своя сънародник Мъри.   Съперник на Григор Димитров в полуфинала ще бъде победителя от мача Новак Джокович-Марин Чилич.   Преди днешния ден българинът си беше осигурил за първи път в кариерата си и място в първата десетка на световната ранглиста – 10-тото. С победата си обаче той вероятно ще измести самия Мъри от 9-тото място.

Григор Димитров води с 2:0 срещу Анди Мъри в четвъртфинала на "Уимбълдън"

http://www.mediapool.bg/grigor-dimitrov-vodi-s-20-sreshtu-andi-mari-v-chetvartfinala-na-uimbaldan-news222161.html

Най-добрият български тенисист Григор Димитров води с 2:0 сета срещу Анди Мъри в четвъртфинален мач на "Уимбълдън".   На Централния корт българинът спечели убедително първия сет с 6:1.   Димитров бе затруднен само в първия гейм, в който подаваше и се наложи да спаси един брейкпойнт за противника си.   След 1:1 той навлезе в ритъм, започна да притиска с мощни сервиси и удари Мъри и спечели последователно следващите пет гейма, като вторият осъществен от него пробив за 5:1 бе на нула.   До 3:3 вторият сет се развиваше гейм за гейм. Тогава Димитров успя да спечели гейма, в който подаваше противникът му, като взе втората от двете брейк точки, които имаше.   Веднага след това обаче българинът направи 2-3 непредизвикани грешки в своя сервисгейм и лесно върна пробива.   Последва размяна на геймове, за да се стигне до тайбрек. В него Григор Димитров направи минипробив за 5:4, след което спечели двете си подавания – 7:6 и 2:0 сета.   Това е петият мач между Димитров и Мъри, като шотландецът досега има три победи. Той е и шампион на "Уимбълдън" от миналата година.   Единственият успех на Димитров е от тази година в Акапулко.   Ако успее да победи и сега, българинът ще се класира за първи път на полуфинал на турнир от Големия шлем.   Очаква се след края на "Уимбълдън" Димитров да влезе в Топ 10 на световната ранглиста.   Очаквайте подробности.

Григор Димитров поведе срещу Анди Мъри в четвъртфинала на "Уимбълдан"

http://www.mediapool.bg/grigor-dimitrov-povede-sreshtu-andi-mari-v-chetvartfinala-na-uimbaldan-news222161.html

Най-добрият български тенисист Григор Димитров поведе срещу Анди Мъри в четвъртфинален мач на "Уимбълдън". На Централния корт българинът спечели убедително първия сет с 6:1.   Димитров бе затруднен само в първия гейм, в който подаваше и се наложи да спаси един брейкпойнт за противника си.   След 1:1 той навлезе в ритъм, започна да притиска с мощни сервиси и удари Мъри и спечели последователно следващите пет гейма, като вторият осъществен от него пробив за 5:1 бе на нула.   Това е петият мач между Димитров и Мъри, като шотландецът досега има три победи. Той е и шампион на "Уимбълдън" от миналата година.   Единственият успех на Димитров е от тази година в Акапулко.   Ако успее да победи и сега, българинът ще се класира за първи път на полуфинал на турнир от Големия шлем.   Очаква се след края на "Уимбълдън" Димитров да влезе в Топ 10 на световната ранглиста.   Очаквайте подробности.

Григор Димитров излиза срещу Анди Мъри на Уимбълдън

http://www.mediapool.bg/grigor-dimitrov-izliza-sreshtu-andi-mari-na-uimbaldan-news222161.html

Най-добрият български тенисист Григор Димитров излиза срещу Анди Мъри в четвъртфинален мач на "Уимбълдън". Срещата е втора по програма на Централния корт и ще започне около 16:00 часа българско време - веднага след края на двубоя Симона Халеп - Забине Лизицки. Това ще бъде петият мач между Димитров и Мъри, като шотландецът досега има три победи. Единственият успех на Димитров е от тази година в Акапулко. Ако успее да победи и сега, българинът ще се класира за първи път на полуфинал на турнир от Големия шлем. Очаква се след края на "Уимбълдън" Димитров да влезе в Топ 10 на световната ранглиста.

Шефът на ДФЗ не вижда основание за оставка

http://news.ibox.bg/news/id_934239295

Мирослав Николов предполага, че са станали политически неудобни

Кутев: Не се чувствам виновен за банковата паника, но ако трябва, ще поема отговорност

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4169318

"Не се чувствам виновен за банковата паника. Аз мога да бъда последният човек, който е виновен. Но в края на краищата, ако трябва да поема отговорността, заедно с Бойко Борисов и Румен Петков, защото те имаха бая по-сериозни изказвания от моите, ако аз ще трябва да съм отговорен за това, дето се вика, мога да поема отговорност".

Осигуриха 22 млн. лв. за извеждане от експлоатация на блокове 1-4 на АЕЦ „Козлодуй“

http://www.cross.bg/eksploatatziya-izvezhdane-kozlodyii-1418692.html

/КРОСС/ Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 22 млн. лв. по бюджета на Министерството на икономиката и енергетиката за 2014 г. Средствата са предвидени в централния бюджет за финансово осигуряване на дейностите по извеждане от експлоатация на първите четири блока на АЕЦ „Козлодуй" ЕАД в изпълнение на задължението на страната ни за съфинансиране на проект по Международния фонд „Козлодуй". С решения на Министерския съвет от 2008 г. и от 2012 г. блокове 1-4 на АЕЦ „Козлодуй" са обявени за съоръжения, които подлежат на извеждане от експлоатация, и са предоставени безвъзмездно за стопанисване и управление на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци". Приетата концепция за непрекъснат демонтаж предвижда дейностите по извеждане от експлоатация до статус „кафяво поле" да завършат до 2030 г. Голям брой проекти се изпълняват с финансиране от Международния фонд „Козлодуй". Съгласно политиката на Европейската комисия, е необходимо някои от тях да бъдат финансирани от националния бюджет. Осигуряването на необходимите средства в размер на 22 млн. лв. за изпълнение на дейностите на Специализираното поделение „Извеждане от експлоатация" на ДП „Радиоактивни отпадъци" ще гарантира изпълнението на поетите ангажименти от България в съответствие с приетия график.  

Срязаха почивките на полицаите в станциите на 7 дни.

http://frognews.bg/news_72463/

Ръководството на МВР сряза почивките на полицаите в станциите от 10 на 7 дни. Според тях това на практика изцяло обезмисля разкарването до избраното за отдих място.

Йоаким Льов: Докато аз съм треньор на Германия Лам ще играе като халф

http://worldcup2014.actualno.com/Joakim-Liov-Dokato-az-sym-trenior-na-Germanija-Lam-shte-igrae-kato-half-news_37449.html

Селекционерът на Германия Йоги Льов няма намерение да обръща внимание на критиците, които го обвиняват за неправилното използване на капитана Филип Лаам. "Взел съм своето решение. Лаам ще играе ...

Орешарски подава оставка в края на месеца, уверява, че банките са стабилни

http://politics.actualno.com/Oresharski-podava-ostavka-v-kraja-na-meseca-uverjava-che-bankite-sa-stabilni-news_37450.html

Ще подам оставката си в края на месеца, но все още не съм избрал конкретен момент. Това заяви премиерът Пламен Орешарски в Народното събрание, предаде БГНЕС.  Пет дни след като страната бе о...

И "Куайсер Фарма" се включи с дарения за страдащите от наводненията

http://goodnews.actualno.com/I-Kuajser-Farma-se-vkluchi-s-darenija-za-stradashtite-ot-navodnenijata-news_37394.html

Немската фармацевтична компания "Куайсер Фарма", производител на продуктите Допелхерц изразява съпричастност към пострадалите от наводненията, като се включва в кампанията "Заедно в бед...

В Америка ще има летище "Тим Хауърд"

http://worldcup2014.actualno.com/V-Amerika-shte-ima-letishte-Tim-Hauyrd-news_37452.html

Американци са поискали летище „Роналд Рейгън“ във Вашингтон да носи името на вратаря на националния отбор по футбол на страната Тим Хауърд, съобщава Los Angeles Times, като се позо...

Неймар е възстановен, прави вечерно селфи

http://worldcup2014.actualno.com/Nejmar-e-vyzstanoven-pravi-vecherno-selfi----news_37453.html

Мрачните дни над Неймар са зад гърба му и футболистът се усмихва и има настроение. Той вече се е възстановил от контузията на дясното коляно. След снощната вечеря на Селесао Неймар си направи селфи, ...

Национален комитет ще отбелязва 100-годишнината от Първата световна война

http://www.cross.bg/komitet-natzionalen-otbranata-1418691.html

/КРОСС/ Правителството създаде Национален комитет, ръководен от министъра на отбраната, за отбелязване на 100 години от Първата световна война и участието на България в нея (2014-2018 г.). В него са включени министрите на културата, на външните работи и на образованието и науката, областни управители, директори на исторически музеи, председателят на БАН, представители на академичната общност, на военно-патриотични съюзи, на медиите и др. Създаден беше и организационен комитет на кампанията под председателството на постоянния секретар на отбраната. Задачата на организационния комитет е да изготвя, а на националния - да одобрява ежегодно национален план с конкретни мероприятия за отбелязване на събитието.  

МВР призовава за съдействие, издирва 15-годишната Мелани

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4169326

СДВР издирва 15-годишната Мелани Георгиева Методиева, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Момичето, което живее в столичния кв. „Княжево“, е излязло от дома си на 29 юни т.г. около 10:40 часа.
За последно Мелани е забелязана в района на квартала и оттогава следите й се губят.
Мелани е глухоняма. Тя е средна на ръст, с нормално телосложение, СДВР издирва 15-годишната Мелани Георгиева Методиева, съобщиха от пресцентъра на МВР. Момичето, което живее в столичния кв. „Княжево“, е излязло от дома си на 29 юни т.г. около 10:40 часа. За последно Мелани е забелязана в района на квартала и оттогава следите й се губят. Мелани е глухоняма. Тя е средна на ръст, с нормално телосложение,

Правителството прие план за преминаване към електронни учебници

http://www.cross.bg/elektronni-ychebnitzi-platforma-1418690.html

/КРОСС/ Правителството прие Стратегия за ефективно прилагане на информационни и комуникационни технологии в образованието и науката (2014-2020 г.). Нейната основна цел е да осигури равен и гъвкав достъп до образование и научна информация по всяко време и от всяко място - от стационарен компютър, лаптоп, таблет, мобилен телефон. Стратегията за първи път създава условия за изграждане на единна информационна и технологична среда, обслужваща училищното и висшето образование и науката. Националната електронна платформа ще предоставя обучение с електронни учебници и помагала. Новите технологии в преподаването ще направят уроците по-интересни и атрактивни, ще мотивират ученици и учители. Очаква се това да доведе до намаляване на броя на отпадащите от образователната система, по-високи постижения в усвояването на учебното съдържание, придобиване на нови полезни умения - презентационни умения, работа в екип и др. Стратегията включва три етапа. В краткосрочния (2014-2015 г.) ще бъдат направени ключовите инвестиции. Предвижда се изграждането на единна високоскоростна оптична мрежа, свързваща регионалните инспекторати по образованието, висшите училища и научните центрове, което ще позволи използването на съвсем нов род интегрирани услуги, свързани с комуникация, обмен на документи в реално време и безхартиен документооборот, достъп до внушителни по обем бази данни, мултимедийни файлове и др

Интегрират информационните технологии в образованието и науката

http://www.cross.bg/elektronni-platforma-pomagala-1418690.html

/КРОСС/ Правителството прие Стратегия за ефективно прилагане на информационни и комуникационни технологии в образованието и науката (2014-2020 г.). Нейната основна цел е да осигури равен и гъвкав достъп до образование и научна информация по всяко време и от всяко място - от стационарен компютър, лаптоп, таблет, мобилен телефон. Стратегията за първи път създава условия за изграждане на единна информационна и технологична среда, обслужваща училищното и висшето образование и науката. Националната електронна платформа ще предоставя обучение с електронни учебници и помагала. Новите технологии в преподаването ще направят уроците по-интересни и атрактивни, ще мотивират ученици и учители. Очаква се това да доведе до намаляване на броя на отпадащите от образователната система, по-високи постижения в усвояването на учебното съдържание, придобиване на нови полезни умения - презентационни умения, работа в екип и др. Стратегията включва три етапа. В краткосрочния (2014-2015 г.) ще бъдат направени ключовите инвестиции. Предвижда се изграждането на единна високоскоростна оптична мрежа, свързваща регионалните инспекторати по образованието, висшите училища и научните центрове, което ще позволи използването на съвсем нов род интегрирани услуги, свързани с комуникация, обмен на документи в реално време и безхартиен документооборот, достъп до внушителни по обем бази данни, мултимедийни файлове и др

Шефът на ДФ "Земеделие" нападна ресорния министър

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/shefyt-na-df-zemedelie-napadna-resorniia-ministyr-6016238

Земеделският министър е недоволен, защото се бавят плащания към негова фирма, обяви Мирослав Николов пред БНР

Издирват 15-годишната Мелани, изчезнала на 29 юни

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4169315

СДВР издирва 15-годишната Мелани Георгиева Методиева, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Момичето, което живее в столичния кв. „Княжево“, е излязло от дома си на 29 юни т.г. около 10:40 часа.
За последно Мелани е забелязана в района на квартала и оттогава следите й се губят.
Мелани е глухоняма. Тя е средна на ръст, с нормално телосложение, СДВР издирва 15-годишната Мелани Георгиева Методиева, съобщиха от пресцентъра на МВР. Момичето, което живее в столичния кв. „Княжево“, е излязло от дома си на 29 юни т.г. около 10:40 часа. За последно Мелани е забелязана в района на квартала и оттогава следите й се губят. Мелани е глухоняма. Тя е средна на ръст, с нормално телосложение,

Токът оскъпява хляба

http://www.moreto.net/novini.php?n=256649

Хлябът ще поскъпне с около 5 стотинки за брой заради по-високите цени на тока. Поскъпват също банички, кифли и други закуски. Причината е, че за малките фирми, каквито са кварталните фурни, цената на електроенергията беше вдигната драстично - с 11-14% дневната тарифа, а нощната с 21-29%.

Красен Станчев: ДКЕВР да се прекръсти на Държавна комисия за енергийно вредни решения

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4169309

ДКЕВР да се прекръсти на Държавна комисия за енергийно вредни решения.
Това иронично предложение изрази пред bTV Красен Станчев – директор на Института за пазарна икономика (ИПИ) след последните решения на регулатора за увеличаване цената на тока от 1 юли – средно с около 2% за цялата страна.
Според Станчев това решение на ДКЕВР - Държавната ДКЕВР да се прекръсти на Държавна комисия за енергийно вредни решения. Това иронично предложение изрази пред bTV Красен Станчев – директор на Института за пазарна икономика (ИПИ) след последните решения на регулатора за увеличаване цената на тока от 1 юли – средно с около 2% за цялата страна. Според Станчев това решение на ДКЕВР - Държавната

Учител от Силистра тръгна на велопоход по стъпките на Левски в Румъния

http://www.cross.bg/levski-silistra-vasil-1418689.html

/КРОСС/ Учителят Христо Раев от Силистра потегли на велопоход до паметни места в Румъния, свързани с живота и делото на Васил Левски. Инициативата му е посветена на 177-та годишнина от рождението на Апостола на свободата, предава БНР. Христо Раев е учител по биология, фотограф, член на общинския комитет "Васил Левски". Възхищава се от делото на Апостола и смята, че повече съвременни българи трябва да следват неговия пример. "Ако поне малко хората или политиците работят като Левски, поне всеки ден по мъничко, няма да сме на това дередже", признава той. Христо ще пропътува с колелото си разстоянието от Силистра до Тулча, Букурещ, Турну Мъгуреле и обратно в Силистра. Колопоходът е осъществен с подкрепата на Доростолската митрополия, общината и комитета "Васил Левски". Велопоходът ще приключи на 18 юли пред паметника на Апостола в центъра на Силистра.  

Повечето шефове са с нарцистично личностно разстройство

http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/povecheto-shefove-sa-s-narcistichno-lichnostno-razstrojstvo-6016234

Тяхната егоистична природа обаче на практика означава, че не могат в действителност да бъдат най-добрите лидери

Бивш охранител осъди Рилския манастир

http://pik.bg/бивш-охранител-осъди-рилския-манастир-news197767.html

Бивш охранител осъди Рилския манастир

Бившият служител в Рилския манастир Николай Димитров осъди светата обител за неплатен извънреден труд, пише "Вяра". Районният съд в Дупница осъди манастира да заплати на Николай Димитров 3958.65 лева.

Сумата е за неизплатено възнаграждение за извънреден и нощен и труд в празнични дни, положен в периода февруари 2011 – ноември 2013 г. За 1722 часа нощен и 950 часа извънреден труд игуменът Адрианополски епископ Евлогий (на снимката) трябва да брои на бившия сотаджия и лихва за забава на плащанията в размер на 598.65 лева, както и законната лихва върху присъденото възнаграждение, считано от датата на подаване на исковата молба до окончателното изплащане на сумата. 

Съдебен състав с председател Михаил Малчев осъди Рилската света обител да заплати и 182.29 лв. държавна такса, както и 140 лв. разноски за вещо лице. Манастирът трябва да заплати и 500 лева разноски по делото за адвокатско възнаграждение. Загубеното от обителта дело е от 2013 г. Ищецът е работил в манастира като оператор на охранителна техника.

Красен Станчев: ДКЕВР да се прекръсти на Държавна комисия за енергийно вредни решения

http://pik.bg/красен-станчев-дкевр-да-се-прекръсти-на-държавна-комисия-за-енергийно-вредни-решения-news197766.html

Красен Станчев: ДКЕВР да се прекръсти на Държавна комисия за енергийно вредни решения

ДКЕВР да се прекръсти на Държавна комисия за енергийно вредни решения. Това иронично предложение изрази пред bTV Красен Станчев – директор на Института за пазарна икономика (ИПИ) след последните решения на регулатора за увеличаване цената на тока от 1 юли – средно с около 2% за цялата страна.

Според Станчев това решение на ДКЕВР - Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, противоречи както на нормалната практика, така и на европейското и българското законодателство.

Причината - то не може да бъде изпълнено, а е пожелателно, защото договорите с НЕК и между доставчиците на ток и потребителите не са променени. Освен това се натоварвали отново промишлените потребители, което водело до проблеми по веригата – неплащане на мините, лошо въздействие върху промишлеността, икономиката и банките.

„Това са законодателни безотговорници. Ако сега дойдат да ги изпитам по икономика, пиша им двойка веднага. Нормалната практика е големите потребители да плащат по-евтин ток, защото произвеждат нещо и веригата е свързана. Навсякъде домакинствата плащат повече и големите потребители не ги субсидират”, допълни експертът.

Той прогнозира още сериозно поскъпване на електроенергията – с около 10 на сто през септември и с поне още толкова през януари догодина. Това се дължало на факта, че цената досега била изкуствено задържана - защото „напрежението в сектора от февруари миналата година беше донякъде измислено” и „ще плащаме грешките на ДКЕВР и влиянието на политиците върху нея”.

„Ще се възстанови предишно положение, но с по-висока цена. Има дупки в системата, които не са много ясни. НЕК вероятно ще загуби делото срещу Росатом и ще трябва да се плаща още 1,5 млрд. лева. НЕК няма как да се спаси освен с увеличение на цените – поради грешна политика през годините. НЕК не може да се спаси по схемата, по която се спасяват банките – чрез наливане на пари от държавата”, посочи още Станчев.

Заместник-кмет на Видин обвинен за злоупотреби

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4169307

При специализирана операция на ДАНС, под ръководството на Софийска градска прокуратура, на 25.06.2014 г. на територията на гр. Видин и гр. София едновременно са извършени процесуално-следствени действия по отношение на Добромир Дилов – заместник-кмет по „Устройство на територията и развитие на инфраструктурата” на община Видин, При специализирана операция на ДАНС, под ръководството на Софийска градска прокуратура, на 25.06.2014 г. на територията на гр. Видин и гр. София едновременно са извършени процесуално-следствени действия по отношение на Добромир Дилов – заместник-кмет по „Устройство на територията и развитие на инфраструктурата” на община Видин,

Три дни + 1500 лв = диплома

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/02/2335447_tri_dni_1500_lv_diploma/?ref=rss


Всеки може да стане лекар, финансист, актьор - поне по диплома, ако плати 1500 лева и прояви търпение за 3-4 дни. Обява в сайта diplomite.wordpress.com предлага документ за завършено средно и висше образование "от всяко учебно заведение в страната с успех по ваш избор". От два дни обявата се споделя в социалната мрежа "Фейсбук" - в някои случаи с възмущение, в други - като полезна информация. 

Репортер на "Дневник" поръча диплома чрез посочената електронна поща за контакт -...

Красен Станчев: ДКЕВР да се прекръсти на Държавна комисия за енергийно вредни решения

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4169299

ДКЕВР да се прекръсти на Държавна комисия за енергийно вредни решения.
Това иронично предложение изрази пред bTV Красен Станчев – директор на Института за пазарна икономика (ИПИ) след последните решения на регулатора за увеличаване цената на тока от 1 юли – средно с около 2% за цялата страна.
Според Станчев това решение на ДКЕВР - Държавната ДКЕВР да се прекръсти на Държавна комисия за енергийно вредни решения. Това иронично предложение изрази пред bTV Красен Станчев – директор на Института за пазарна икономика (ИПИ) след последните решения на регулатора за увеличаване цената на тока от 1 юли – средно с около 2% за цялата страна. Според Станчев това решение на ДКЕВР - Държавната

Местан: Придържаме се към консенсусните решения

http://pik.bg/местан-придържаме-се-към-консенсусните-решения-news197764.html

Местан: Придържаме се към консенсусните решения

В последните седмици от мандата на Народното събрание е разумно да се придържаме към безспорни законопроекти. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ДПС Лютви Местан, предаде Novini.bg.

ДПС прави необходимото парламентът да се занимава точно и единствено със законопроектите, по които е постигнато съгласие, заяви Местан във връзка с гласуването на предложения за включване на различни законопроекти в дневния ред на парламента. „И от едната, и от другата страна има безброй предложения, които не минават с гласове „против” на ДПС предвид по-високия кворум, който е необходим за взимане на решенията.

По повод искането на министъра на земеделието и храните Димитър Греков за оставка на ръководството на Държавен фонд „Земеделие”, Местан посочи: „Ако е вярно и има официална позиция на министъра на земеделието, доколкото го познавам, е достатъчно солиден човек и не би казал нещо, в което да не е дълбоко убеден”. Не е задължително ветото върху Закона за защита на конкуренцията да бъде преодоляно. Смятам, че това не е задължително.

Това отговори лидерът на ДПС, на въпрос как ще бъдат осигурени нужните гласове за преодоляване на ветото върху Закона за защита на конкуренцията. „Когато няма политическа воля, нещата просто не се случват”, заяви Местан. „Политическата воля би трябвало да бъде преобладаваща – такава е логиката на парламентарната демокрация.

В случая, когато казвам когато няма политическа воля, имам предвид достатъчно политическа воля”, посочи той. „Не знам дали би имало време за промени в Изборния кодекс и не знам доколко тази тема ще влезе в кръга на теми, по които е възможно да се постигне съгласие”, каза Местан.


Издирват момиче от София и момче от Перник

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/izdirvat-momiche-ot-sofiia-i-momche-ot-pernik-6016235

15-годишната Мелани от София е изчезнала на 28 юни, а 28-годишният Антон от Перник е в неизвестност от 17 януари

Антон Кутев: Не се чувствам виновен за банковата паника

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/02/2335483_anton_kutev_ne_se_chuvstvam_vinoven_za_bankovata_panika/?ref=rss


"Не се чувствам виновен за банковата паника. Аз мога да бъда последният човек, който е виновен. Но в края на краищата, ако трябва да поема отговорността, заедно с Бойко Борисов и Румен Петков, защото те имаха бая по-сериозни изказвания от моите, ако аз ще трябва да съм отговорен за това, дето се вика, мога да поема отговорност."

Това коментира пред журналисти депутатът от БСП и медиен секретар на партията Антон Кутев, който преди седмица обяви, че някой се опитва да събори втора...

СДВР издирва 15-годишната Мелани Методиева

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/sdvr-izdirva-15-godishnata-melani-metodieva-6016235

Момичето, което живее в кв. „Княжево“ , е излязло от дома си на 29 юни т.г. около 10:40 ч.

Моторист загина, дъщеря му е с опасност за живота

http://www.cross.bg/shymen-zaginal-dushterya-1418688.html

/КРОСС/ 50-годишен моторист от Разград е загинал при тежък пътен инцидент на автомагистрала „Хемус" около 14:00 часа вчера, съобщават от ОД на МВР. На място е изпратен полицейски екип. В хода на проведените първоначални мероприятия е изяснено, че мотоциклет „Ямаха" с разградска регистрация, управляван от 50-годишния водач, движещ се в посока Шумен, е напуснал пътното платно и се ударил в еластична ограда, разделяща платната. На място е загинал водачът, а 19-годишна пътничка, която е негова дъщеря, е настанена за лечение в болницата в Шумен. Тя е с множество наранявания и опасност за живота. Извършен е оглед. Образувано е досъдебно производство.    

Полицията издирва 15-годишна девойка от София (снимка)

http://pik.bg/полицията-издирва-15-годишна-девойка-от-софия-снимка-news197762.html

Полицията издирва 15-годишна девойка от София (снимка)

СДВР издирва 15-годишната Мелани Георгиева Методиева, съобщиха от пресцентъра на МВР. Момичето, което живее в кв. „Княжево“ , е излязло от дома си на 29-и юни т.г. около 10.40 часа.

За последно е забелязано в района на квартала и оттогава следите му се губят. Мелани е глухоняма. Тя е средна на ръст, с нормално телосложение, средно дълга кестенява коса и пъстри очи. Облечена е със зелена туника, сини дънки и бели гуменки.

Носи документ за самоличност и карта за пътуване в гардския транспорт. Продължават усилията на криминалистите за установяване на местонахождението й.

Гражданите, които имат допълнителна информация за Мелани Методиева могат да сигнализират на тел.112, 9821760, 9821755 или в най близкото поделение на МВР.

СДВР издирва 15-годишната Мелани Георгиева Методиева

Лекият суров петрол понижи стойността си

http://econ.bg/Новини/Лекият-суров-петрол-понижи-стойността-си_l.a_i.553599_at.1.html

Лекият суров петрол West Texas Intermediate (WTI) се търгува близо до най-ниските си стойности от три седмици насам. Сортът  Brent остана без...

Задържаха зам.-кмет на Видин

http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/zadyrzhaha-zam.-kmet-na-vidin-6016233

Има данни за извършени престъпления по служба на Добромир Дилов

Топ режисьорът Смилен Савов с майсторски клас във Варненския свободен университет

http://www.moreto.net/novini.php?n=256646

Независимият продуцент, режисьор, и аниматор 3D ефекти и оператор Смилен Савов ще бъде лектор в майсторския клас "Съвременното кино и използването на Motion Graphics, анимация и 3D технологии". Срещата на мечтателите и изкушените от технологиите на седмото изкуство е на 3-ти и 4-ти юли от 9:30 ч.

Украинската армия обстрелва Краматорск

http://www.cross.bg/kramatorsk-obstrela-opulchenieto-1418687.html

/КРОСС/ През нощта срещу сряда украинските военни подложиха град Краматорск на масиран артилерийски обстрел. Това съобщи представителят на опълчението в града, цитиран от ИТАР-ТАСС. В резултат от обстрела е възникнал пожар в жилищни сгради в район Красногорка, намиращ се непосредствено до Краматорск. Данни за пострадали, както и за щетите от обстрела, до този момент не са известни. Населението след започването на обстрела се насочва към бомбоубежищата. “Излизането на улицата е крайно опасно”, заяви представителят на опълчението в Краматорск. В това време, по думите на очевидци, жителите на Краматорск масово напускат града. В покрайнините има опашки от автобуси, извозващи хората от зоната на бойните действия.

Миньори от рудник "Черно море" в стачна готовност

http://pik.bg/миньори-от-рудник-черно-море-в-стачна-готовност-news197758.html

Миньори от рудник "Черно море" в стачна готовност

Нараства напрежението заради неплатени заплати на работниците в мина "Черно море" край Бургас. Служителите на мината не са получили възнагражденията си за месец май и са в стачна готовност, пише "Флагман".

Това наложи спешна реакция на синдикати и миньорската федерация към КНСБ, които ще проведат среща с представители на Министерството на икономиката и енергетиката днес в столицата, съобщи председателят на бургаската структура на КНСБ Здравко Тошков. На нея ще бъдат обсъдени забавените плащания от страна на НЕК, както и вариантите, с които да се избегне ситуацията от 16 октомври миналата година.

Тогава 49 работници от мина "Черно море" се барикадираха под земята за повече от 15 часа и отказаха да излязат, докато не чуят обещание, че ще получат заплати. Синдикатът на миньорите в мина Черно море Чавдар Миколашев съобщи, че едва успява да балансира работния процес, който от седмица е обтегнат заради неизплатените заплати. Собственик на рудника е бизнесменът Христо Ковачки.

Заместник-кметът на Видин Добромир Дилов обвинен за злоупотреби

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4169294

При специализирана операция на ДАНС, под ръководството на Софийска градска прокуратура, на 25.06.2014 г. на територията на гр. Видин и гр. София едновременно са извършени процесуално-следствени действия по отношение на Добромир Дилов – заместник-кмет по „Устройство на територията и развитие на инфраструктурата” на община Видин, При специализирана операция на ДАНС, под ръководството на Софийска градска прокуратура, на 25.06.2014 г. на територията на гр. Видин и гр. София едновременно са извършени процесуално-следствени действия по отношение на Добромир Дилов – заместник-кмет по „Устройство на територията и развитие на инфраструктурата” на община Видин,

Кутев: Трудно се постига консенсус с човек, който периодично къса споразумения

http://www.cross.bg/kytev-otgovori-konsensys-1418686.html

/КРОСС/ "Важните за нас законопроекти са обсъждани и голяма част от тях и в момента са в дневния ред на НС." Това заяви пред медиите в парламента народният представител от ПГ на КБ Антон Кутев. Според него НС трудно работи, защото трябва консенсус между БСП и ГЕРБ. „Очевидно този консенсус се постига трудно с човек, който периодично къса споразумения, когато влезе законопроект, който не му харесва", категоричен бе депутатът. На въпрос, дали се чувства виновен за банковата паника, Кутев отговори: „Не се чувствам виновен. Вероятно аз мога да бъда последният човек, който може да бъде виновен. В края на краищата, ако трябва да поема отговорността заедно с Борисов и Петков, тъй като те имаха бая по-сериозни изказвания от моите и ако аз ще трябва да съм отговорен за това, мога да поема отговорност", заяви той. Помолен да коментира заявената от ДПС теза, че може да няма достатъчно политическа воля за преодоляване на президентското вето, наложено вчера и дали е имало разговори с тях, Кутев отговори, че преговорите се водят от ръководството на групата и на председателки съвет, на които той не е член. „Най-вероятно е имало такива разговори, но какво са се разбрали, аз не мога да кажа", допълни той. На въпрос, дали има разграничаване на позициите на двете партии, народният представител отговори, че такова очевидно има

Чураску е шампионът на трапезата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4168132

Чураску, чураску! Това възклицание от устата на безброй туристи на световното звучи почти като скандиране на агитки. Но, не е. Това не е превъзнасяне на отбор, на играч или на треньор. И не идва от магнетизма на футбола, а от зова на стомаха. 

Защото явно и страстта към тази велика игра, подобно на любовта на мъжа, минава през... корема. 

Вед Чураску, чураску! Това възклицание от устата на безброй туристи на световното звучи почти като скандиране на агитки. Но, не е. Това не е превъзнасяне на отбор, на играч или на треньор. И не идва от магнетизма на футбола, а от зова на стомаха. Защото явно и страстта към тази велика игра, подобно на любовта на мъжа, минава през... корема. Вед

Възстановиха движението на влакове между Карлово и Баня

http://plovdiv.actualno.com/Vyzstanoviha-dvijenieto-na-vlakove-mejdu-Karlovo-i-Banja-news_37447.html

От 11:37 ч. е възстановено движението на влаковете в участъка между гарите Карлово и Баня. Това става ясно от информацията на БДЖ. Днес, около 08:20 ч., товарен влак блъсна кола на железопътен прелез...

Учени разбиха легендите за Йети и Голямата стъпка

http://interest.actualno.com/Ucheni-razbiha-legendite-za-Jeti-i-Goljamata-stypka-news_37440.html

Почитателите на легендите за страховити човекоподобни създания като Йети и Голямата стъпка, и хората, които твърдят, че са ги виждали, със сигурност ще се разочароват да научат за ДНК анализ на над 30...

Фиорентина вече търси заместник на Куадрадо

http://worldcup2014.actualno.com/Fiorentina-veche-tyrsi-zamestnik-na-Kuadrado-news_37442.html

Ръководството на Фиорентина е наясно, че няма да може да устои на интереса към колумбийския полузащитник на отбора Хуан Куадраро и ще трябва да го продаде преди началото на сезона в Италия. Крилото ...

Пламен Константинов: Звъняха ми от федерацията, но нищо конкретно

http://volleyball.actualno.com/Plamen-Konstantinov-Zvynjaha-mi-ot-federacijata-no-nishto-konkretno-news_37443.html

Вариантът Пламен Константинов да поеме националния отбор на България минава само, ако от клубния отбор на специалиста - руския Губерния (Нижний Новгород), дадат съгласието си за целта. "Без съгла...

Найденов отрече да е кандидат за председател на БСП

http://politics.actualno.com/Najdenov-otreche-da-e-kandidat-za-predsedatel-na-BSP-news_37444.html

Не изключвам варианта на заседанието на БСП повдигането на въпроса за свикаване на конгрес на партията. Това каза министърът на отбраната и говорител на БСП Ангел Найденов в отговор на въпрос дали тря...

Актуалната цена на Суарес е 80 млн. паунда

http://football.actualno.com/Aktualnata-cena-na-Suares-e-80-mln-paunda-news_37445.html

Ръководствата на Ливърпул и Барселона трябва да започнат преговори за уругвайския нападател Луис Суарес в близките дни. Според информация на „Дейли Мейл“ от Ливърпул ще поискат за...

Деретата в осем села в Пернишко са в тежко състояние

http://society.actualno.com/-Deretata-v-osem-sela-v-Pernishko-sa-v-tejko-systojanie-news_37448.html

Деретата в осем села в Пернишко са в тежко състояние и са получили предписания да бъдат почистени, съобщиха от общината. Терените са обрасли в треви и храсти , които намаляват проводимостта на дъж...

Местан: Греков е солиден човек и не би казал нещо, в което да не е дълбоко убеден

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4169291

В последните седмици от мандата на едно Народно събрание е разумно да се придържаме към безспорни законопроекти.
Това каза пред журналисти в парламента председателят на ДПС Лютви Местан.
„И от едната, и от другата страна има безброй предложения по Ал. 3, които не минават с гласове „против” на ДПС предвид по-високия кворум, В последните седмици от мандата на едно Народно събрание е разумно да се придържаме към безспорни законопроекти. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ДПС Лютви Местан. „И от едната, и от другата страна има безброй предложения по Ал. 3, които не минават с гласове „против” на ДПС предвид по-високия кворум,

Приемат молби за помощи за първокласници и за отопление

http://pik.bg/приемат-молби-за-помощи-за-първокласници-и-за-отопление-news197756.html

Приемат молби за помощи за първокласници и за отопление

До 30 септември ще се приемат молби за отпускане на еднократната целева помощ за първокласници, записани в държавно или общинско училище за новата учебна година, съобщиха от Агенцията за социално подпомагане. Размерът на помощта е 250 лева.

Молбите се подават по постоянен адрес в съответните дирекции „Социално подпомагане", след записване на детето в първи клас. Право на тази помощ имат семейства с доход по-нисък или равен на 350 лева на член от семейството, като доходът се изчислява средномесечно за предходните 12 месеца преди подаване на молбата. Подоходният критерий не се изисква за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и деца, настанени в приемни семейства и в семейства на роднини или близки.

От агенцията предупреждават, че в случаите, когато детето не тръгне на училище, родителите трябва да възстановят отпуснатата сума. От 1 юли в дирекциите „Социално подпомагане" започна и приемът на молби-декларации за отпускане на целева помощ за отопление за предстоящата зима. Крайният срок за тяхното подаване е 31 октомври 2014 г.

Всички печелят от халифата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4168512

Докато американският президент Барак Обама прекарва времето си, подслушвайки телефона на германския канцлер Ангела Меркел, ислямистите в Ирак и Сирия обявиха създаването на халифат, а кюрдите - референдум за независима държава.
В Багдад правителството на Нури ал Малики, подкрепяно от САЩ и Иран (заедно и поотделно), е пред разпад, Докато американският президент Барак Обама прекарва времето си, подслушвайки телефона на германския канцлер Ангела Меркел, ислямистите в Ирак и Сирия обявиха създаването на халифат, а кюрдите - референдум за независима държава. В Багдад правителството на Нури ал Малики, подкрепяно от САЩ и Иран (заедно и поотделно), е пред разпад,

Още една жертва на катастрофата край Краводер

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4169284

Снощната ктасатрофа на главен път Е 79 край с.Краводер взе още една жертва, съобщава "Дарик". 
Тази сутрин в 5:00 часа е починала възрастна 78 годишна жена, пътувала в единия от леките автомобили. Тя е била с пневмоторакс, счупени ребра, наранявания на гръден кош и корем. От останалите приети в болницата 3-ма пострадали - един остава в хирургично Снощната ктасатрофа на главен път Е 79 край с.Краводер взе още една жертва, съобщава "Дарик".  Тази сутрин в 5:00 часа е починала възрастна 78 годишна жена, пътувала в единия от леките автомобили. Тя е била с пневмоторакс, счупени ребра, наранявания на гръден кош и корем. От останалите приети в болницата 3-ма пострадали - един остава в хирургично

Местан: Греков е достатъчно солиден човек и не би казал нещо, в което да не е дълбоко убеден

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4169259

В последните седмици от мандата на едно Народно събрание е разумно да се придържаме към безспорни законопроекти.
Това каза пред журналисти в парламента председателят на ДПС Лютви Местан.
„И от едната, и от другата страна има безброй предложения по Ал. 3, които не минават с гласове „против” на ДПС предвид по-високия кворум, В последните седмици от мандата на едно Народно събрание е разумно да се придържаме към безспорни законопроекти. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ДПС Лютви Местан. „И от едната, и от другата страна има безброй предложения по Ал. 3, които не минават с гласове „против” на ДПС предвид по-високия кворум,

Кметът на Варна: Няма опасност от хепатит в морето

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4169281

Няма опасност от хепатит в морето. Това съобщи за Фокус кметът на Варна Иван Портних. “Такива слухове се тиражират активно”, каза още кметът и допълни, че по време на заседание на кризисния щаб тази сутрин въпросът е обсъден със съответните институции и такава опасност не съществува.
"Продължава процесът на разчистване във варненския квартал Няма опасност от хепатит в морето. Това съобщи за Фокус кметът на Варна Иван Портних. “Такива слухове се тиражират активно”, каза още кметът и допълни, че по време на заседание на кризисния щаб тази сутрин въпросът е обсъден със съответните институции и такава опасност не съществува. "Продължава процесът на разчистване във варненския квартал

Портних: Няма опасност от хепатит в морето

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4169268

Няма опасност от хепатит в морето. Това съобщи за Фокус кметът на Варна Иван Портних. “Такива слухове се тиражират активно”, каза още кметът и допълни, че по време на заседание на кризисния щаб тази сутрин въпросът е обсъден със съответните институции и такава опасност не съществува.
Няма опасност от хепатит в морето. Това съобщи за Фокус кметът на Варна Иван Портних. “Такива слухове се тиражират активно”, каза още кметът и допълни, че по време на заседание на кризисния щаб тази сутрин въпросът е обсъден със съответните институции и такава опасност не съществува. "Продължава процесът на разчистване във варненския квартал

Местан: Няма основания за съмнения за стабилността на банковата система

http://www.cross.bg/mestan-rosen-prezidenta-1418685.html

/КРОСС/ Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че не е задължително ветото на президента Росен Плевнелиев върху закона за защита на конкуренцията да бъде преодоляно щом по него няма консенсус. "В последните седмици от мандата на едно Народно събрание е разумно да се придържаме към безспорни законопроекти", добави той. „По-полезно е оттук-нататък да говорим за това, че няма основание да имаме притеснение за стабилността на банковата система в България. Адекватна беше реакцията на участниците - минимум в консултациите при държавния глава", добави Лютви Местан във връзка с проведените консултации при президента Росен Плевнелиев. „Няма да влизам в конкретика, защото това би означавало да направя това, в което помолих другите политически сили да не правят - да не партизираме постигнатото политическо съгласие", заяви Местан. Снимка: Булфото, всички права запазени

МВР е най-големият работодател в България

http://www.moreto.net/novini.php?n=256633

52 900 души ще работят в МВР според новия устройствен правилник на министерството, подготвен заради влезлия вчера в сила нов закон. За първи път в официален правителствен документ се записва числеността на МВР, посочва в мотивите си вицепремиерът Цветлин Йовчев.

Мотоциклетист загина, 19-годишната му дъщеря е с опасност за живота

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4169272

50-годишен мъж загина на място, а 19-годишната му дъщеря е с опасност за живота след катастрофа с мотоциклет, съобщиха от полицията в Шумен.
За инцидента е съобщено вчера, около 13:57 часа, в оперативната дежурна част на ОДМВР Шумен. Сигналът е получен от център 112, откъдето съобщили, че на автомагистрала „Хемус” на територията на община Нови 50-годишен мъж загина на място, а 19-годишната му дъщеря е с опасност за живота след катастрофа с мотоциклет, съобщиха от полицията в Шумен. За инцидента е съобщено вчера, около 13:57 часа, в оперативната дежурна част на ОДМВР Шумен. Сигналът е получен от център 112, откъдето съобщили, че на автомагистрала „Хемус” на територията на община Нови

Около 10 000 лeва служебни пари са откраднати от микробус в Поморие

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4169264

Около 10 000 лв. служебни пари са откраднати от микробус в Поморие, съобщиха от ОД на МВР-Бургас.
Около 16.30 ч. вчера в Районно управление ''Полиция'' - Поморие е получено съобщение от 30-годишен хасковлия, работещ като управител на частна модна фирма, за това, че на същата дата за времето от около 15.40 ч. до около 16.00 ч. Около 10 000 лв. служебни пари са откраднати от микробус в Поморие, съобщиха от ОД на МВР-Бургас. Около 16.30 ч. вчера в Районно управление ''Полиция'' - Поморие е получено съобщение от 30-годишен хасковлия, работещ като управител на частна модна фирма, за това, че на същата дата за времето от около 15.40 ч. до около 16.00 ч.

Близо 10 000 лeва служебни пари са откраднати от микробус в Поморие

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4169260

Около 10 000 лв. служебни пари са откраднати от микробус в Поморие, съобщиха от ОД на МВР-Бургас.
Около 16.30 ч. вчера в Районно управление ''Полиция'' - Поморие е получено съобщение от 30-годишен хасковлия, работещ като управител на частна модна фирма, за това, че на същата дата за времето от около 15.40 ч. до около 16.00 ч. Около 10 000 лв. служебни пари са откраднати от микробус в Поморие, съобщиха от ОД на МВР-Бургас. Около 16.30 ч. вчера в Районно управление ''Полиция'' - Поморие е получено съобщение от 30-годишен хасковлия, работещ като управител на частна модна фирма, за това, че на същата дата за времето от около 15.40 ч. до около 16.00 ч.

Румънски вестник: Русия ни налага "съшито с бели конци" ембарго

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/07/02/2335456_rumunski_vestnik_rusiia_ni_nalaga_sushito_s_beli_konci/?ref=rss


Два месеца след като един от руските вицепремиери - Дмитрий Рогозин, заплаши Румъния с бомбардиране, когато не му беше разрешено прелитане през румънското въздушно пространство, Русия идва с ембарго, "съшито с бели конци", пише днес вестник "Гъндул", цитиран от БТА.

Румънското издание обяснява, че става въпрос за това, че Москва забранява вноса на едър рогат добитък и говеждо месо от Румъния, давайки като основание болестта "луда крава", въпреки че няма никакви доказателства в тази...

Милен Велчев: Истерията можеше да се избегне, ако по-рано бяха предприети мерки

http://econ.bg/Новини/Милен-Велчев-Истерията-можеше-да-се-избегне-ако-по-рано-бяха-предприети-мерки_l.a_i.553595_at.1.html

През последните дни имаше доста непремерени и ненужни изказвания на политици по отношение на банките. Това заяви Милен Велчев, бивш финансов министър...

82-годишен мъж е загиналият в зверското меле край Монтана

http://pik.bg/82-годишен-мъж-е-загиналият-в-зверското-меле-край-монтана-news197751.html

82-годишен мъж е загиналият в зверското меле край Монтана

82-годишен мъж е загиналият в жестоката катастрофа, която стана към 19 часа край Краводер, пише Конкурент.

Възсрастният човек е шофирал черен Грейт уол ховър, което се е натресло в идващия срещу него Фолксваген. Пътният инцидент става при предприета маневра от страна на 82-годишния шофьор.

Повече от два часа и половина километрични опашки се извиха на международния път Е-79.

Причините за тежката катастрофа, която стана вчера на главния път Е-79 от Враца за Монтана, са в процес на изясняване, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР във Враца. 

Според официалното съобщение на полицията по случая, сигналът за инцидента е постъпил в 18.30 ч. 

На главният път катастрофират лек автомобил „Грейт Уол”, управляван от 82-годишния П.Н. от Монтана, „Фолксваген” с водач 47-годишния И.И. също от Монтана и влекач „Даф“ с прикачено полуремарке, управляван от К.С. на 27 години от Харманли. 

82-годишният мъж е издъхнал на място. При инцидента са ранени четирима души, които са транспортирани във врачанската болница. 
Шофьорът на ТИР-а е изпробван за алкохол. Уредът е отчел отрицателен резултат.

Другият шофьор, който оцелява при инцидента не е тестван заради състоянието, в което е бил. Взета му е кръвна проба, резултатите от която се очаква да бъдат готови в най-кратки срокове.

По случая е образувано досъдебно производство.

Селфитата с любим човек са най-дразнещи

http://www.cross.bg/mrezhi-sotzialnite-stranitzi-1418684.html

/КРОСС/ Социолози от Харвардския университет са установили, че т.нар релфитата (relfie) са най-дразнещата разновидност на снимките, качени в социалните мрежи, пише Mirror. Релфитата са подобие на селфитата, но в кадър задължително побада влюбена двойка. Според експерти този тип снимки предизвикват негативни емоции у потребителите на социалните мрежи. Толкова негативни, че подобни изображения биха могли да доведат до загуба на приятели. Тези изводи са вследствие на анкета, в която са участвали 200 доброволци. За целите на експеримента учените са създали във Фейсбук страници на измислени хора, на които са качили различни снимки. След това са помолили доброволците да дадат оценка на въпросните страници и да покажат кои са им най-неприятни и кои им харесват най-много. Интересното е, че за по-приятни са били определени хората, които не са споделили почти нищо от личния си живот.    

Мотоциклетист се блъсна в ограда и загина, дъщеря му е с опасност за живота

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4169257

50-годишен мъж загина на място, а 19-годишната му дъщеря е с опасност за живота след катастрофа с мотоциклет, съобщиха от полицията в Шумен.
За инцидента е съобщено вчера, около 13:57 часа, в оперативната дежурна част на ОДМВР Шумен. Сигналът е получен от център 112, откъдето съобщили, че на автомагистрала „Хемус” на територията на община Нови 50-годишен мъж загина на място, а 19-годишната му дъщеря е с опасност за живота след катастрофа с мотоциклет, съобщиха от полицията в Шумен. За инцидента е съобщено вчера, около 13:57 часа, в оперативната дежурна част на ОДМВР Шумен. Сигналът е получен от център 112, откъдето съобщили, че на автомагистрала „Хемус” на територията на община Нови

Още една жертва на катастрофата край Краводер

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4169254

Снощната ктасатрофа на главен път Е 79 край с.Краводер взе още една жертва, съобщава Снощната ктасатрофа на главен път Е 79 край с.Краводер взе още една жертва, съобщава "Дарик".  Тази сутрин в 5:00 часа е починала възрастна 78 годишна жена, пътувала в единия от леките автомобили. Тя е била с пневмоторакс, счупени ребра, наранявания на гръден кош и корем. От останалите приети в болницата 3-ма пострадали - един остава в хирургично

Борисов: Този парламент няма да работи

http://www.moreto.net/novini.php?n=256651

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обясни, че депутатите от партията ще се регистрират, само ако управляващите спазват постигнатия консенсус за дневен ред. Борисов отново се обяви за налагането на мораториум върху Закона за МВР, тъй като в него е заложено увеличение на възнагражденията на полицаите, което не е предвидено в бюджета.

Простреляха 18-годишен младеж в село Господинци

http://pik.bg/простреляха-18-годишен-младеж-в-село-господинци-news197750.html

Простреляха 18-годишен младеж в село Господинци

18-годишен младеж от село Господинци, Гочеделчевско, е транспортиран по спешност за ортопедия на столичния институт „Пирогов“, пише "Струма БГ".

Момчето  е простреляно с пушка в крака. Лекуван е в болницата в Гоце Делчев, но са настъпили усложнения.

Той се нужда е от незабавна оперативна намеса.

В момента столични специалисти подготвят спешната операция.

Кънев: Българските граждани спасиха банките

http://www.cross.bg/bankite-kunev-grazhdani-1418683.html

/КРОСС/ "Острата фаза на кешовата криза с банките беше преодоляна благодарение на българските дребни и средни вложители. Хората с няколко хиляди лева спестявания. Те поеха риск и направиха избор. И за пореден път доказаха, че не всеки народ си заслужава управлението." Това написа в официалния си Фейсбук профил лидерът на ДСБ и говорител на Реформаторския блок Радан Кънев. "Българските граждани не заслужават това управление. Заслужават #Оставка и нова, реформаторска власт. За да не им се налагат отново подобни дилеми - да рискуват спестяванията си или да съсипят банките си", завършва позицията си десният лидер.  

МЗХ и ДФ "Земеделие" продължават с нападките по медиите

http://society.actualno.com/MZH-i-DF-Zemedelie-prodyljavat-s-napadkite-po-mediite-news_37427.html

Има много оплаквания към ръководството на Държавен фонд "Земеделие". Това заяви вчера министърът на земеделието и храните Димитър Греков, съобщи БГНЕС. Той каза, че на заседанието на УС на Д...

Малдини: Манчини трябва да поеме Италия

http://worldcup2014.actualno.com/Maldini-Manchini-trjabva-da-poeme-Italija-news_37436.html

Легендата на Милан Паоло Малдини отрече слуховете, че е водил преговори с Италианската футболна федерация за поста селекционер на националния отбор. След отпадането на "Адзурите" от Мондиал...

СЗО свика спешна среща заради разпространението на вируса ебола

http://africa.actualno.com/SZO-svika-speshna-sreshta-zaradi-razprostranenieto-na-virusa-ebola--news_37437.html

Здравните министри на 11 африкански страни се срещат днес в столицата на Гана – Акра, в опит да измислят мерки, чрез които да се противопоставят на все по-бързо разпространяващия се смъртоно...

Оскар Писториус има суицидна склонност

http://moresport.actualno.com/Oskar-Pistorius-ima-suicidna-sklonnost-news_37438.html

Шесткратният шампион на Параолимпийските игри Оскар Писториус има суицидно поведение - склонност към нараняване. Това установила психологическата експертиза на обвиняемия за умишлено убийство на прият...

Кораловите рифове в Карибско море могат да изчезнат до 20 години

http://interest.actualno.com/Koralovite-rifove-v-Karibsko-more-mogat-da-izcheznat-do-20-godini-news_37439.html

Повечето кораловите рифове в Карибско море могат да изчезнат до 20 години заради намаляването на рибите и морските таралежи,които се хранят с натрупващите се върху тях отпадъци от водорасли, съобщиха ...

Данъчните погнаха обменните бюра

http://pik.bg/данъчните-погнаха-обменните-бюра-news197745.html

Данъчните погнаха обменните бюра

Екипи на НАП започват масови проверки на обменни бюра и финансови къщи, които извършват обмяна на валута. Проверките ще обхванат всички населени места, най-вече Черноморието, съобщават от НАП - Ямбол.

Поводите за засиления контрол са навлизането в активния летен сезон и сигнали от граждани за сделки с валута по неразрешени от законодателството курсове. По действащата нормативна уредба обменните бюра могат да търгуват валута по курс, различаващ се с не повече от 5% от фиксинга на Българската народна банка за деня.

Засега в НАП - Ямбол няма сигнали обменни бюра да са извършвали сделки, извън законовия марж. От НАП припомнят, че за всяка сделка по обмяна на валута трябва да се издава документ.

Данъчните предупреждават да слагаме подписа си на бордерото за обмен на валута само ако е попълнено коректно. 


Борисов: Заем от МВФ се взима само в краен случай, 4 години ви плаших с фонда

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4169231

Всички сме потърпевши от това пагубно управление. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента на въпрос дали е било нужно взимането на нов дълг.
„Думичка не съм обелил по въпроса. Това е допълнителен дълг от държавните ценни книжа. Допълнително пари се взимат на данъкоплатците. Всички сме потърпевши от това пагубно управление. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента на въпрос дали е било нужно взимането на нов дълг. „Думичка не съм обелил по въпроса. Това е допълнителен дълг от държавните ценни книжа. Допълнително пари се взимат на данъкоплатците.

Загина шофьорът, блъснат от товарен влак при Дъбене

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4169230

Товарен влак премаза тази сутрин шофьор на лек автомобил на жп прелез в Карловско. Самоличността на загиналия мъж се установява, съобщи Дарик.
Той е пътувал сам в колата и от удара е получил серизони травми, от които е загинал на място. Пристигналият на място екип с линейка е констатирал смъртта на мъжа, Товарен влак премаза тази сутрин шофьор на лек автомобил на жп прелез в Карловско. Самоличността на загиналия мъж се установява, съобщи Дарик. Той е пътувал сам в колата и от удара е получил серизони травми, от които е загинал на място. Пристигналият на място екип с линейка е констатирал смъртта на мъжа,

Златото се търгува под 3-месечния си връх

http://econ.bg/Новини/Златото-се-търгува-под-3-месечния-си-връх_l.a_i.553590_at.1.html

Златото се търгува под тримесечните си високи нива. Металът за незабавна доставка достигна цена от 1 326,20 долара за тойунция спрямо 1 326,46 долара...

Образувано е досъдебно производство срещу заместник-кмет на Видин

http://www.cross.bg/vidin-dilov-dobromir-1418682.html

/КРОСС/ На 25.06.2014 г. под ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) при специализирана операция на ДАНС са извършени процесуално-следствени действия по отношение на Добромир Дилов - заместник-кмет по „Устройство на територията и развитие на инфраструктурата" на Община Видин. Действията са предприети едновременно на територията на гр. Видин и гр. София, поради данни за извършени престъпления по служба. По случая е образувано досъдебно производство. Разпитани са общо 28 свидетели във Видин и София. На 27.06.2014г. Добромир Дилов е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление от общ характер по смисъла на чл. 282, ал. 2 от Наказателния кодекс и му е наложена мярка „Парична гаранция" в размер на 10 000 лева. Извършени са обиск, претърсване и изземване в служебния кабинет и в жилището на Дилов, както и в офиси на свързани с него фирми във връзка с неправомерни действия на лицето по възлагане на обществени поръчки от Община Видин през 2013 г.  

Борисов: 4 години ви плаших с МВФ, казвах, че трябва да стягаме колана

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4169211

Всички сме потърпевши от това пагубно управление. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента на въпрос дали е било нужно взимането на нов дълг.
„Думичка не съм обелил по въпроса. Това е допълнителен дълг от държавните ценни книжа. Допълнително пари се взимат на данъкоплатците. Всички сме потърпевши от това пагубно управление. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента на въпрос дали е било нужно взимането на нов дълг. „Думичка не съм обелил по въпроса. Това е допълнителен дълг от държавните ценни книжа. Допълнително пари се взимат на данъкоплатците.

Миньори от рудник "Черно море" в стачна готовност, чакат заплати за 2 месеца

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4169223

Ново напрежение заради неплатени заплати на работниците в мина Черно море край Бургас има от седмица насам. Служителите на мината не са получили възнагражденията си за месец май и са в стачна готовност, пише "Флагман". Това наложи спешна реакция на синдикати и миньорската федерация към КНСБ, които ще проведат среща с представители на Ново напрежение заради неплатени заплати на работниците в мина Черно море край Бургас има от седмица насам. Служителите на мината не са получили възнагражденията си за месец май и са в стачна готовност, пише "Флагман". Това наложи спешна реакция на синдикати и миньорската федерация към КНСБ, които ще проведат среща с представители на

Учени: Стресът може да се предаде от човек на човек

http://www.vesti.bg/tehnologii/zdravoslovno/ucheni-stresyt-mozhe-da-se-predade-ot-chovek-na-chovek-6016230

Нивата на стрес у слушателите са "пропорционални на тези на ораторите", твърди екип от специалисти

Откриха 3 кг канабис в двора на дядо от Мелник

http://pik.bg/откриха-3-кг-канабис-в-двора-на-дядо-от-мелник-news197743.html

Откриха 3 кг канабис в двора на дядо от Мелник

Откриха канабис в дома на 72-годишен дядо от Мелник, пише "Струма БГ".

При проведена полицейска акция вчера в двор на къща на С.Ф. са открити и иззети около 6 броя зелени, тревисти растения с общо тегло около 3 кг, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис.

По случая е образувано досъдебно производство.

Миньори от рудник "Черно море" готови за стачка, чакат заплати за 2 месеца

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4169214

Ново напрежение заради неплатени заплати на работниците в мина Черно море край Бургас има от седмица насам. Служителите на мината не са получили възнагражденията си за месец май и са в стачна готовност, пише Ново напрежение заради неплатени заплати на работниците в мина Черно море край Бургас има от седмица насам. Служителите на мината не са получили възнагражденията си за месец май и са в стачна готовност, пише "Флагман". Това наложи спешна реакция на синдикати и миньорската федерация към КНСБ, които ще проведат среща с представители на

Хванаха „БМВ” с пренабити номера на Е-79

http://www.cross.bg/dypnitza-ramata-e--1418681.html

/КРОСС/ Вчера при извършване на проверка на джип „БМВ X6" служители на РУП Дупница са установили интервенция върху номерата на рамата на автомобила. Проверката е извършена на ГП Е-79, водачът е 40-годишен мъж от София. Автомобилът е оставен на съхранение в РУП Дупница, работата по случая продължава. Това е поредният автомобил с пренабити номера на рамата, установен от дупнишки полицаи по международния път за Гърция.  

Русия вижда края на хегемонията на САЩ на световната сцена

http://news.ibox.bg/news/id_75572336

Това заяви в интервю за РИА Новости заместник-секретарят на Съвета за сигурност на Русия Евгений Лукянов.

Дипломи на черно: Висшето излиза 1500 лева

http://pik.bg/дипломи-на-черно-висшето-излиза-1500-лева-news197742.html

Дипломи на черно: Висшето излиза 1500 лева

Дипломи на килограм се продават в интернет. Цените им вървят от 800 до 1500 лева, установи проверка на „Телеграф”.

Нелегалната търговия се популяризира чрез обяви в сайтовете за търсене и предлагане на работа. Рекламира се и на специално създаден сайт diplomite.worldpress.com. Там се обяснява, че всеки може да закупи тапия от който и да е университет в страната, като документът по нищо не се отличава от оригинала.

Освен ВУЗ и специалност купувачът може да си поръча и оценките. След кратка кореспонденция с въпросния сайт отворът е повече от точен – 800 лева струва дипломата за средно образование, 1200 лева е тапията за висше,но бакалавърска степен и 1500 лева е дипломата за висше образования с магистърска степен.

Документите е възможно да бъдат с дата от 1996 до 2013 година, а за годините преди 1996-а се издава диплома, на която пише „преиздадена”.

Ако клиентът държи дипломата да бъде вписана в Министерството на образованието, трябва да доплати между 2000 и 4000 лева, в зависимост дали става въпрос за средно или висше образование.


Хванаха БМВ с пренабити номера

http://pik.bg/хванаха-бмв-с-пренабити-номера-news197741.html

Хванаха БМВ с пренабити номера

Лек автомобил БМВ Х6 с пренабити номера на рамата са установили служители на РУП Дупница.

Проверката е извършена на ГП Е 79, водачът е 40-годишен мъж от София. Автомобилът е оставен на съхранение в РУП Дупница, работата по случая продължава, информират от ОД на МВР-Кюстендил.

Пропадна участък от пътя Варна – Кранево

http://www.moreto.net/novini.php?n=256647

След поройните дъждове пропадна участък от пътя Варна – Кранево в района на спирка “Кипарис”. Движението на автомобили в засегнатото пътно платно е забранено. От община Аксаково заявиха, че до края на седмицата ще започне ремонт. Районът в засегнатия участък е свлачищен.

Изненада с тока? Ударът тепърва предстои

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4168519

Няма предпоставки за поскъпване на тока до края на годината", прогнозира през февруари т.г. министърът на икономиката Драгомир Стойнев. Боян Боев, шеф на енергийния регулатор, който определя цените, беше още по-категоричен: "В системата има резерви за намаляване на тока".
Само че сметките се оказаха криви. След три поевтинявания на електроенергият Няма предпоставки за поскъпване на тока до края на годината", прогнозира през февруари т.г. министърът на икономиката Драгомир Стойнев. Боян Боев, шеф на енергийния регулатор, който определя цените, беше още по-категоричен: "В системата има резерви за намаляване на тока". Само че сметките се оказаха криви. След три поевтинявания на електроенергият

Окончателно! Юри Васев и Славчо Павлов са официално освободени от Миньор

http://www.zapernik.com/sport/okonchatelno-yuri-vasev-i-slavcho-pavlov-sa-oficialno-osvobodeni-ot_32811/

Старши - треньорът Юри Васев и помощникът му Славчо Павлов са официално освободени от пернишкия футболен отбор "Миньор", съобщи за ZaPernik.com спортно - техническият директор Валентин Лазаров.

Решението е било взето на срещата на управителния съвет на клуба, която се проведе през вчерашния ден.

Юри Васев и Славчо Павлов подадоха оставки в края на двата кръга преди финала на първенството. Последните мачове бяха водени от Валентин...

Продължава

80 дка пшеница изгоряха в Новозагорско

http://pik.bg/80-дка-пшеница-изгоряха-в-новозагорско-news197740.html

80 дка пшеница изгоряха в Новозагорско

80 декара пшеница изгоряха в новозагорското село Стоил войвода, съобщиха от областната дирекция на полицията.

Пожарът е горял вчера следобед, като е бил угасен около 50 минути, след като е пламнал.

Няма пострадали, щетите са в процес на установяване.

По случая е образувано досъдебно производство.


Влак и кола се сблъскаха край Карлово, има загинал

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/vlak-i-kola-se-sblyskaha-kraj-karlovo-ima-zaginal-6016231

Товарен влак на „Българска железопътна компания” АД (БЖК) удрари лек автомобил на железопътен прелез в района на спирка Дъбене

Товарен влак и кола се сблъскаха край Карлово

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/tovaren-vlak-i-kola-se-sblyskaha-kraj-karlovo-6016231

Товарен влак на „Българска железопътна компания” АД (БЖК) удрари лек автомобил на железопътен прелез в района на спирка Дъбене

Започна решаващата битка за Донбас

http://www.cross.bg/donbas-rysiya-poroshenko-1418679.html

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин проведе оперативно съвещание с постоянните членове на Съвета за сигурност на Русия. “Състоя се детайлно обсъждане на ситуацията в Украйна, която стремително се влошава след като президентът Порошенко даде заповед за изход от режима за прекратяване на огъня”, заяви прессекретаря на руския държавен глава Дмитрий Песков. Според експерти, примирието, което всъщност бе не нещо друго, а просто прегрупиране на силите на киевските наказателни групировки и подготовка за ново настъпление, вече е приключило и започва нова мащабна атака на Донбас. Към днешна дата общата численост на украинската групировка наброява 45 000 души, разполагащи с повече от 400 оръдия и почти 150 танка. Както и преди, на първо място се цели връщането на контрола над цялата държавна граница с Русия. В близките часове именно в тези райони ще се разразят най-активните и ожесточени бойни действия. Можем да очакваме масово и активно използване на танкови части, с помощта на които командването ще се опита да превземе основните пунктове на границата и да изолира Донбас от Русия. Едновременно с това, украинското командване ще се опита максимално да използва превъзходството си в артилерията и да нанесе удари върху опълченците в Донбас. Президентът Порошенко и неговото обкръжение отлично разбират, че всичко е заложено на карта и именно затова настройват военното командване за максимална жестокост и безпощадност

Японците лекуват 20 болести с пиене на топла вода

http://www.cross.bg/voda-topla-zabolyavaniya-1418680.html

/КРОСС/ Пиенето на топла вода сутрин на гладно се препоръчва при различни състояния. Това подобрява всички функции на организма и му помага да се справи с проблемите. Последните научни изследвания потвърждават полезното действие на тази практика. Според японската медицина пиенето на топла, почти гореща вода сутрин на гладно помага при следните заболявания: главоболие, болки в тялото, артрит, епилепсия, бронхит, астма, менингит, бъбречни заболявания, затлъстяване, гастрит, диария, диабет, запек, всички видове очни заболявания, рак, менструални проблеми, болести в ушите и гърлото. Японците препоръчат следния метод: след събуждане, дори преди миенето на зъбите се пият 4 чаши по 160 мл топла вода. Зъбите се измиват и не се пие нищо друго поне 45 минути. След закуска не се приемат течности най-малко 2 часа. Това важи за всички хранения като цяло, тъй като пиенето на вода след хранене разрежда соковете в храносмилателната система и нарушава работата на стомаха. Може да се започне с по-малко количество вода сутрин, като то постепенно се увеличава. Резултат от лечението с топла вода има при високо кръвно налягане след 30 дни, при гастрит след 10 дни, а при диабет след месец. Този метод няма странични ефекти, освен че често се ходи до тоалетната. Препоръчително е преди започване на лечението да се направи консултация с лекар, пише TemaDaily.  

11 души са задържани на българо-турската граница за последното денонощие

http://pik.bg/11-души-са-задържани-на-българо-турската-граница-за-последното-денонощие-news197739.html

11 души са задържани на българо-турската граница за последното денонощие

За периода от 06.00 часа на 01 юли 2014 г. до 06.00 часа на 2 юли 2014 г. на вход на държавната граница на Република България са задържани 11 души на зелена граница, съобщиха от пресцентъра на МВР.

С цел противодействие на незаконната миграция, дирекция „Миграция“ е съсредоточила усилията си към ефективно изпълнение на процедурите по връщането.

Вследствие на предприетите мерки по оптимизиране на връщането, дирекцията отчита увеличение на броя на изведените в изпълнение на принудителни административни мерки чужденци.

Командированите служители с цел усилване охраната на държавната граница продължават да подпомагат охраната, да съпровождат задържани лица, да обработват документите и полицейската регистрация.

Шофьорът, блъснат от товарен влак при Дъбене, е загинал на място

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4169236

Товарен влак премаза тази сутрин шофьор на лек автомобил на жп прелез в Карловско. Самоличността на загиналия мъж се установява, съобщи Дарик.
Той е пътувал сам в колата и от удара е получил серизони травми, от които е загинал на място. Пристигналият на място екип с линейка е констатирал смъртта на мъжа, Товарен влак премаза тази сутрин шофьор на лек автомобил на жп прелез в Карловско. Самоличността на загиналия мъж се установява, съобщи Дарик. Той е пътувал сам в колата и от удара е получил серизони травми, от които е загинал на място. Пристигналият на място екип с линейка е констатирал смъртта на мъжа,

Красен Станчев: Токът ще поскъпне сериозно

http://www.vesti.bg/pari/stoki-i-ceni/krasen-stanchev-tokyt-shte-poskypne-seriozno-6016221

ДКЕВР да се прекръсти на „Държавна комисия за енергийно вредни решения”, предложи директорът на Института за пазарна икономика (ИПИ)

Кметът на Бургас разпореди спешна проверка заради шум в града

http://pik.bg/кметът-на-бургас-разпореди-спешна-проверка-заради-шум-в-града-news197738.html

Кметът на Бургас разпореди спешна проверка заради шум в града

Кметът на Бургас Димитър Николов разпореди спешна проверка на шума в района около надлеза "Владимир Павлов", съобщи БТА.

Живеещите около надлеза са изпратили сигнал до кмета за това, че са подложени на шумов терор, причинен от натоварения автомобилен трафик. Специалисти от общинския отдел "Екология" ще извършат измервания на шума. Ако се установи превишаване над допустимите норми, Община Бургас ще започне поставяне на шумозащитни стени на надлеза, което да ограничи шумовото замърсяване до жилищните блокове, които се намират в съседство, заяви кметът Николов.

Той уточни, че ще изпрати поредно писмо до ръководството на летище "Бургас" във връзка и със сигналите на жителите на квартал "Сарафово", комплексите "Изгрев" и "Славейков" за шум над нормите от прелитащите самолети. В него градоначалникът отново ще настоява да бъдат направени промени в захода на самолетите, така че шумът от тях да не безпокои местните жители.

Автомобил пресече пътя на влак, шофьорът е загинал

http://www.vesti.bg/novini/avtomobil-preseche-pytia-na-vlak-shofioryt-e-zaginal-6016232

Катастрофа на железопътен прелез между товарен влак и автомобил стана тази сутрин спря движението на влаковете в междугарието Карлово – Баня. Водачът на колата не се е съобразил със задействаната сигнализация.

Спипаха мъж да шофира с 1.83 промила в Гоце Делчев

http://pik.bg/спипаха-мъж-да-шофира-с-183-промила-в-гоце-делчев-news197737.html

Спипаха мъж да шофира с 1.83 промила в Гоце Делчев

Задържаха мъж шофирал в нетрезво състояние, пише "Струма БГ".

Вчера около 16.46 часа на  ул.”Панаирски ливади” в Гоце Делчев е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес”, управляван от 37-годишния Х.Б. от село Вълкосел.

С техническо средство е установено, че същият шофира с наличие на 1,83 промила алкохол в издишания въздух.

Образувано е бързо производство.

Франция призова ЕЦБ да изкупува активи

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3c1809f0/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cnovini0C130A0Ca0Cfranciia0Eprizova0Eecb0Eda0Eizkupuva0Eaktivi0H1754430C/story01.htm

Мечтая си за централна банка, която може да реализира повече стимулиращи мерки, посочи френският премиер Манюел Валс


Пътуванията на „Атака“ - от Куба до Москва

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/pytuvaniiata-na-ataka-ot-kuba-do-moskva-6016229

Както в Народното събрание, така и извън него, Волен Сидеров и депутатите му се оказаха силно емоционални през последната година

3-годишно се нагълта с хапчета, объркало ги с бонбони

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4169194

3-годишно момиченце от Благоевград е прието в реанимация на МБАЛ, след като погълнало лекарства, съобщи struma.bg.
Детето намерило блистера и го объркало с бонбони. Незабавно му е оказана първа помощ в Спешно отделение и е преведено за лечение в реанимация.
Състоянието му е стабилно, но остава под лекарско наблюдение предвид медикаментозното 3-годишно момиченце от Благоевград е прието в реанимация на МБАЛ, след като погълнало лекарства, съобщи struma.bg. Детето намерило блистера и го объркало с бонбони. Незабавно му е оказана първа помощ в Спешно отделение и е преведено за лечение в реанимация. Състоянието му е стабилно, но остава под лекарско наблюдение предвид медикаментозното

Директорът на Фонд "Земеделие": Не виждам основание да подам оставка

http://www.moreto.net/novini.php?n=256644

Не виждам основание към момента да подам оставка. Ние сме първото ръководство, което разплати всички пари. Аз съм си изпълнил ангажиментите. Това заяви в предаването "Преди всички" Мирослав Николов – изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие".

Борисов: Всички сме потърпевши от това пагубно управление

http://pik.bg/борисов-всички-сме-потърпевши-от-това-пагубно-управление-news197735.html

Борисов: Всички сме потърпевши от това пагубно управление

Всички сме потърпевши от това пагубно управление. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента на въпрос дали е било нужно взимането на нов дълг, предаде „Фокус”.

„Думичка не съм обелил по въпроса. Това е допълнителен дълг от държавните ценни книжа. Допълнително пари се взимат на данъкоплатците. Сега искат да се вкарат закони, за да не можеш да го кажеш”, допълни още Бойко Борисов.

„Нека не забравяме какво правеха Орешарски, Йовчев, Стойнев, Чобанов седмици наред. Просто да замълчат. Никой няма да ме спре да разкажа всичко, което е ставало по БНБ с всичките експерти. Няма да го разкажа, защото всички поехме ангажимент – заставаме зад банковата система, зад нейните предложения, подкрепяме, за да не създадем проблеми на хората. Аз мълчах, мълчах. Те от сутрин до вечер се упражняват по мен. Вчера банковата асоциация пусна съобщение специално, защото им се обадих - Левон, Искров, всичките”, коментира Борисов.

Бойко Борисов припомни думите си, че заем от МВФ се взима само в краен случай. „Четири години ви плаших с МВФ. Докато бяхме ние ви казвах, че трябва да стягаме колана и сами да си правим реформите, защото ще дойде МВФ. За съжаление и днес това, което в земеделието става – милиардите, които и там ще се загубят, в здравеопазването огромната дупка, цените на тока, 3 млрд. в НЕК.

Няма тема, по която да не спреш да говориш. Ако сме ние, на нас ни вярват в Брюксел. Мисля че ще се опитаме без МВФ, с помощта на експертите на ЕК, да се справим. Ако и това не се задейства, после фондът ще дойде задължително. Това им казах”, каза още Бойко Борисов.

Страхил Ангелов: БСП трябва да се завърне към идейните си корени

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4169190

"Груба грешка е да се прехвърля вината за проблемите на БСП на регионалните структури". Това каза депутатът от КБ Страхил Ангелов, цитиран от "Фокус".
Той обясни, че БСП не води леви политики и даде за пример неуспеха да се въведе диференциран подоходен данък. Народният представител добави, че не е проблем да се съкратят и депутатските заплати. "Груба грешка е да се прехвърля вината за проблемите на БСП на регионалните структури". Това каза депутатът от КБ Страхил Ангелов, цитиран от "Фокус". Той обясни, че БСП не води леви политики и даде за пример неуспеха да се въведе диференциран подоходен данък. Народният представител добави, че не е проблем да се съкратят и депутатските заплати.

Влак е блъснал кола на прелез край село Дъбрене

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/02/2335427_vlak_e_blusnal_kola_na_prelez_krai_selo_dubrene/?ref=rss


Около 8.20 часа товарен влак на е ударил автомобил на железопътен прелез в района на спирка Дъбене, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. Автомобилът е преминал нерегламентирано през прелеза, въпреки че е била редовно задействана автоматична прелезна сигнализация.

Движението на влаковете по линията Карлово – Баня е бъде преустановено до приключване на работата на следствените органи. БДЖ ще осигури превоз с автобуси на пътниците от влаковете, които преминават през този участък. 
...

3-годишно дете се нагълта с хапчета, помислило ги за бонбони

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4169189

3-годишно момиченце от Благоевград е прието в реанимация на МБАЛ вчера, след като погълнало лекарства, съобщи struma.bg.
Детето намерило блистера и го объркало с бонбони. Незабавно му е оказана първа помощ в Спешно отделение и е преведено за лечение в реанимация.
Състоянието му е стабилно, но остава под лекарско наблюдение предвид медикаментозното 3-годишно момиченце от Благоевград е прието в реанимация на МБАЛ вчера, след като погълнало лекарства, съобщи struma.bg. Детето намерило блистера и го объркало с бонбони. Незабавно му е оказана първа помощ в Спешно отделение и е преведено за лечение в реанимация. Състоянието му е стабилно, но остава под лекарско наблюдение предвид медикаментозното

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване