Както "24 часа" пръв обяви: Правителството подаде оставка в сряда

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4208761

Оставката на кабинета влезе в парламента в последния момент
Куриерът на Министерския съвет е внесъл оставката на кабинета Оставката на кабинета влезе в парламента в последния момент Куриерът на Министерския съвет е внесъл оставката на кабинета "Орешарски" в деловодството на Народното събрание в 18 ч - в последния възможен миг, преди края на работното време.Това научи "24 часа" от правителствени източници. Така приключи целодневният съспенс с очакването на оставката.

Орешарски подаде оставка

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/oresharski-podade-ostavka-6018092

Оставката на правителството е внесена в деловодството на Народното събрание в 17,59 ч. днес

Кабинетът на Пламен Орешарски подаде оставка

http://econ.bg/Новини/Кабинетът-на-Пламен-Орешарски-подаде-оставка_l.a_i.557788_at.1.html

Оставката на кабинета на Пламен Орешарски вече е факт. Тя е била подадена в деловодството на Народното събрание в края на работния ден, съобщава в-к...

Край на мъките! Орешарски подаде оставката в 17,59!

http://www.bnews.bg/article-111882

Оставката на кабинета на Пламен Орешарски вече е в Народното събрание!

Кабинетът подаде оставка

http://www.cross.bg/subranie-ostavkata-narodnoto-1422155.html

/КРОСС/ В деловодството на Народното събрание в 17.59 часа е постъпила оставката на оглавяваното от министър-председателя на Република България Пламен Орешарски правителство, съобщиха от пресцентъра на НС. Предстои оставката да бъде включена в дневния ред на Народното събрание и да бъде подложена на гласуване в пленарната зала от народните представители. Снимка: Булфото, всички права запазени

Д-р Михайлов: Тресеше се банковата система, а арестуваха някакъв нещастник Чикагото

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4208751

Елитарната игра се играе без никакви правила. Това е весела политика, бе диагнозата на политическите нрави в България на психиатъра Николай Михайлов пред bTV.
Той насочи своите стрели към партиите, полицията и прокуратурата, които не се държали на висотата, на която било необходимо. „Вижте какво направи прокуратурата при банковия скандал, Елитарната игра се играе без никакви правила. Това е весела политика, бе диагнозата на политическите нрави в България на психиатъра Николай Михайлов пред bTV. Той насочи своите стрели към партиите, полицията и прокуратурата, които не се държали на висотата, на която било необходимо. „Вижте какво направи прокуратурата при банковия скандал,

Орешарски подаде оставка (допълнена)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/23/2349064_oresharski_podade_ostavka_dopulnena/?ref=rss


Премиерът Пламен Орешарски подаде оставка точно в деня, който наскоро обяви за най-подходящ за оттеглянето на правителството - 23 юли. Той посочи в началото на месеца, че в сряда, четвъртък или петък парламентът ще може да я гласува, ако събере кворум.

В писмо до председателя на Народното събрание Михаил Миков Орешарски подава оставката на правителството си. Тя е депозирана в деловодството на парламента малко преди 18 часа - края на работния ден, каза Миков пред "Дневник". 
...

Орешарски подаде оставка

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/23/2349064_oresharski_podade_ostavka/?ref=rss


Премиерът Пламен Орешарски подаде оставка точно в деня, който наскоро обяви за най-подходящ за оттеглянето на правителството - 23 юли. Той посочи в началото на месеца, че в сряда, четвъртък или петък парламентът ще може да я гласува, ако събере кворум.

В писмо до председателя на Народното събрание Михаил Миков Орешарски подава оставката на правителството си. Тя е депозирана в деловодството на парламента малко преди 18 часа - края на работния ден, каза Миков пред "Дневник". 
...

Столичната полиция издирва 18-годишен младеж

http://pik.bg/столичната-полиция-издирва-18-годишен-младеж-news205851.html

Столичната полиция издирва 18-годишен младеж

Столичната полиция издирва 18-годишния Валери Валериев Янев от София, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сутринта на 23 юли момчето излязло от дома си и оттогава е в неизвестност. За последен път е било забелязано в района на ул. „Дебър“. 

Валери е висок 184 см, с пълно телосложение. Има овално лице и тъмнокафяви очи, с къса, права, черна коса. Бил е облечен с черна блуза, къси бежови панталони, обут с кафяви сандали. Не носи в себе си документи за самоличност. Момчето има заболяване, което налага полагането на редовни грижи за него. Отговаря на името Лео.

Умоляват се всички, които разполагат с информация за момчето, да се обадят на тел.: 112, 02/9821760, 9821755 или в най-близкото поделение на МВР. 

Правителството подаде оставка

http://www.mediapool.bg/pravitelstvoto-podade-ostavka-news222978.html

Правителството на Пламен Орешарски подаде оставка. Тя е депозирана в деловодството на Народното събрание в 17.59 ч. на 23 юли, съобщиха от парламентарния пресцентър. Така премиерът спази обещанието си от началото на месеца, че ще внесе оставката в този ден, но незнайно защо изчака да стори това една минута преди края на работното време на деловодството. Предстои гласуването на оставката да бъде включено в дневния ред на парламента и да стане факт най-късно в петък. Избрано на 29 май 2013 г. с мандата на БСП и с подкрепата на ДПС плюс "Атака", 89-ото българско правителство начело с Пламен Орешарски просъществува година и един месец. То произнесе само присъдата си на 14 юни м.г., когато избра медийния олигарх и депутат от ДПС Делян Пеевски за председател на ДАНС. Същата вечер десетки хиляди хора излязоха на протест #ДАНСwithme срещу задкулисния модел на управление, олицетворяван от Пеевски. Макар че назначението бързо бе отменено, общественото доверие към правителството се срина и разклати необратимо устоите на настоящата власт, която формално се разпадна през юни т.г., когато разривът между Пеевски и бившия му съдружник Цветан Василев, собственик на КТБ, доведе до сътресения не само в тази банка, но и в цялата държава. 23 юли миналата година бе един от най-кулминационните моменти от гражданския протест. Вечерта, след целодневна блокада на парламента, полицията опита да евакуира народните представители с бял автобус, но той се вряза в тълпата протестиращи и бе обсипан с камъни. Депутатите се върнаха в парламента, а множество граждани бяха брутално бутани, влачени, бити и ранени от полицията. В сряда, когато се навършва една година от тези събития, активистите на #ДАНСwithme отбелязват една година от "Нощта на белия автобус". *Очаквайте подробности

Пламен Орешарски подаде оставката на правителството

http://www.mediapool.bg/plamen-oresharski-podade-ostavkata-na-pravitelstvoto-news222978.html

Министър-председателят Пламен Орешарски е подал оставката на правителството в Народното събрание, съобщиха за Mediapool източници от парламента. Документът е депозиран малко преди 18 часа в деловодството на НС. Очаква се парламентът да обсъди и гласува оставката на правителството в петък. Очаквайте подробности.

България иска по-силно присъствие на НАТО в Югоизточна Европа

http://europe.actualno.com/Bylgarija-iska-po-silno-prisystvie-na-NATO-v-Ugoiztochna-Evropa-news_41110.html

България призова за повече военни на НАТО в Югоизточна Европа и Черно море, както и за повече съвместни военни учения, за подобряване на сигурността в региона, след като Русия анексира украинския Крим...

Сидеров: "Атака" ще гласува оставката на кабинета

http://politics.actualno.com/Siderov-Ataka-shte-glasuva-ostavkata-na-kabineta-news_41111.html

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров коментира от гр. Разград оставката на кабинета „Орешарски", цитиран от пресцентъра на националистическата партия. „Оставката на Орешарски беше ...

Ричард Гиър с нова любов?

http://www.cross.bg/giur-richard-priyatelka-1422154.html

/КРОСС/ Ричард Гиър породи слухове, че си има нова приятелка, след като бе забелязан да се държи за ръка с красива брюнетка, пише Контактмюзик. Гиър и новата му приятелка похапнали заедно в италиански ресторант в Ню Йорк. Припомняме, че през последните няколко месеца звездата от филма "Хубава жена" имаше връзка с водещата на телевизионно кулинарно предаване Падма Лакшми. Друг източник все пак настоява, че 64-годишният Гиър и 43-годишната Лакшми напоследък пътували много в целия свят и миналата седмица едва намерили време да се срещнат за малко.    

Започна изтеглянето на "Коста Конкордия" към Генуа

http://www.mediapool.bg/zapochna-izteglyaneto-na-kosta-konkordiya-kam-genua-news222977.html

Италианските властите са започнали в сряда маневрите за изтегляне на буксир на туристически кораб "Коста Конкордия" от мястото на корабокрушението на остров Джилио до пристанището в близост до Генуа, съобщиха световните информационни агенции, цитирани от БТА. Круизният кораб се сблъска със скалите точно до брега на острова през януари 2012 година. Планът на властите е след изтеглянето му до Генуа, той да бъде нарязан за скрап. Корабът е издигнат от морското дъно със специални контейнери с въздух, които са закрепени към него. Той не завъртян на 180 градуса и съпровождан от 14 плавателни съда потегли на буксир към Генуа, където трябва да пристигне в неделя. Маршрутът му от 370 км ще мине в близост до италианските острови Монтекристо, Капрая и Пианоза и френските Корсика и Елба, за да може да спре там в случай на усилване на вятъра или на морското вълнение. Скоростта на кораба ще е около 2.5 морски възела в час. За успешното приключване на сложната операция е необходимо вятърът да не превишава 15 възела, а вълните да не са по-високи от 2 метра. Демонтирането му за скрап се очаква да трае около 22 месеца. Цялата операция ще струва на собствениците от "Коста крочере" над 1.5 милиард евро. Туристическият кораб "Коста Конкордия" е с водоизместимост 114 500 тона, което е два пъти и половина повече от "Титаник". При катастрофата му загинаха 32-ма от общо 4200 души на борда.

Отворено писмо за банките изпрати "Репортери без граници" до парламента. Вижте какво пише в него!

http://pik.bg/отворено-писмо-за-банките-изпрати-репортери-без-граници-до-парламента-вижте-какво-пише-в-н-news205828.html

Отворено писмо за банките изпрати "Репортери без граници" до парламента. Вижте какво пише в него!

"Отворено писмо” до българския парламент относно опасността от медийното отразяване на банките публикува на сайта си Международната организация "Репортери без граници".

Ето текста на писмото: 

"Скъпи парламентаристи,
Народното събрание прие поправка в наказателния кодекс на първо четене на 16 юни, което е много обезпокояващо, понеже предвижда от 2 до 5 години затвор за разпространяване на „невярна или подвеждаща информация” относно банките, която „може да доведе до паника”.
Предложението последва серия от слухове в медиите и социалните мрежи, които подрониха общественото доверие в България спрямо банките в страната и застрашиха икономическата стабилност.
С приемането на тази поправка вие се надявате да защитите банковия сектор, но на практика ще го превърнете в непревземаема крепост, което не е в услуга на никого.
Балансът на силите между банковия сектор и журналистиката винаги е несиметричен. Ако приемете тази поправка, тази липса на баланс ще бъде утвърдена от закона”, се посочва в писмото на „Репортери без граници”.

Писмото е подписано от генералния секретар на организацията, Кристоф Делоа.

Близо милион събра БЧК за пострадалите от наводненията във Варна, Добрич и Велико Търново

http://www.moreto.net/novini.php?n=258953

Близо 1 млн. лева са средствата, които са събрани до този момент от кампанията на Българския червен кръст за пострадалите от наводненията във Варна, Добрич и Велико Търново. Това съобщи за Дарик председателят на хуманитарната организация Христо Григоров, който поясни, че парите ще бъдат предназначени единствено за домакинства, а не за държавни и общински сгради.

Смокините и морковите предпазват от слънчева изгаряне

http://pik.bg/смокините-и-морковите-предпазват-от-слънчева-изгаряне-news205844.html

Смокините и морковите предпазват от слънчева изгаряне

Консумацията на плодове и зеленчуци, богати на пигменти, помагат на кожата да си изгради естествена бариера срещу вредните ултравиолетови лъчи, съобщи My day.

Нивото на защитата е същото, каквото е от слънцезащитните кремове. Колкото повече подобни плодове и зеленчуци се ядат, толкова по-добре се предпазва човек от ултравиолетовите лъчи.

Те подтискат разрушителното въздействие на слънчевите лъчи, неутрализират свободните радикали и намаляват възпаленията /зачервяването на кожата/.Виолетовите плодове съдържат в себе си натуралния SPF-фактор.

Касисът, боровинките, къпините, червеното грозде, смокините заедно със слънцезащитните кремове предпазват кожата от вредното слънчево въздействие. SPF-фактор има още воранжевите и тъмнозелените зеленчуци като моркови, чушки, зеле, спанак и т.т.

Благодарение на високо ниво на антиоксиданти те преобразуват свободните радикали в организма. Диетологът Сам Кристи отбелязва: "Тези продукти предпазват кожата от ултравиолетовите лъчи по всяко време на денонощието. Важното е, че действието им се разпространява върху цялото тяло".

Когато човек е изложен на силно слънце обаче, използването на слънцезащитни кремове е задължително.

Михайлов:Управлението на Орешарски бе патология

http://frognews.bg/news_73528/

Подкрепата на правителството от парламента също бе патология.Българската политика е весела наука.Бареков е задкулисен продукт.Това заяви по bTV психиатърът д-рф Николай Михайлов.

Невролози: Може да учите език насън

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4208707

Ако залягате над изучаването на чужд език, обърнете внимание на едно швейцарско проучване, проведено в университетите в Цюрих и Фрибург. 
То окуражава тези, които вярват, че език може да се учи лесно - и докато човек спи. Като държава на кръстопът, конфедерацията има няколко официални езика - немски, френски, италиански и реторомански, и повечето Ако залягате над изучаването на чужд език, обърнете внимание на едно швейцарско проучване, проведено в университетите в Цюрих и Фрибург. То окуражава тези, които вярват, че език може да се учи лесно - и докато човек спи. Като държава на кръстопът, конфедерацията има няколко официални езика - немски, френски, италиански и реторомански, и повечето

77 години затвор за бракониер на носорози

http://www.cross.bg/brakonieri-afrika-yuzhna-1422153.html

/КРОСС/ Бракониер на носорози бе осъден в Южна Африка на 77 години затвор - една от най-тежките присъди, произнасяни в страната, целяща да възпре бракониерите, които убиват животните заради техния рог, който се продава скъпо на нелегалните пазари в Азия, предава Асошиейтед прес. Службата на националните паркове на Южна Африка заяви, че се надява днешната присъда срещу Мандла Чауке, който бе арестуван в националния парк "Крюгер" през 2011 г., ще послужи като предупреждение на други бракониери. Според службата "Крюгер" тази година 370 носорога са били убити от бракониери, и 62-ма удши са задържани във връзка с някои от случаите, предава btvnews.  

Холандия отлага решението си дали ще участва на световното в Русия

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/23/2349145_holandiia_otlaga_reshenieto_si_dali_shte_uchastva_na/?ref=rss


Холандската футболна асоциация отложи дискусиите около участието на страната на следващото световно първенство в Русия докато преминат дните на траур покрай жертвите в самолетната катастрофа над Украйна.

Днес Холандия скърби за жертвите от малайзийския самолет по време на полета от Амстердам за Куала Лумпур миналата седмица.

Федерацията информира, че е получила множество запитвания за участието си на световното първенство в Русия през 2018 г. От асоциацията са на мнение,...

Д-р Михайлов: Какво направи прокуратурата в банковия скандал? Арестува нещастника Чикагото

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4208722

Елитарната игра се играе без никакви правила. Това е весела политика, бе диагнозата на политическите нрави в България на психиатъра Николай Михайлов пред bTV.
Той насочи своите стрели към партиите, полицията и прокуратурата, които не се държали на висотата, на която било необходимо. „Вижте какво направи прокуратурата при банковия скандал, Елитарната игра се играе без никакви правила. Това е весела политика, бе диагнозата на политическите нрави в България на психиатъра Николай Михайлов пред bTV. Той насочи своите стрели към партиите, полицията и прокуратурата, които не се държали на висотата, на която било необходимо. „Вижте какво направи прокуратурата при банковия скандал,

Ветеринарни лекари протестират в Пловдив и Бургас

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/23/2349162_veterinarni_lekari_protestirat_v_plovdiv_i_burgas/?ref=rss


В Пловдив и Бургас днес ветеринарни лекари излязоха на протест. Областните колегии на Българския ветеринарен съюз (БВС) отказаха да подпишат договора за изпълнение на държавната профилактична програма. В някои от големите градове има единични случаи на лекари, които все пак са решили да подпишат договора. 

Ветеринарните лекари са недоволни от цените, с които са принудени да работят и които са в пъти под себестойността на услугите. Тарифата, определяща цените за профилактичните...

Путин подписа закон за създаване на хазартна зона в Крим

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/23/2349156_putin_podpisa_zakon_za_suzdavane_na_hazartna_zona_v/?ref=rss


Президентът Владимир Путин е подписал закона, уреждащ създаването на специална хазартна зона в Крим – територията, която Русия анексира от Украйна през март, предаде Би Би Си.

Според руските депутати по този начин ще бъдат привлечени инвеститори и ще се стимулира броят на туристите в черноморските курорти на полуострова.

Преди пет години в Русия бяха създадени със закон четири официални хазартни зони, като навсякъде другаде тази дейност беше забранена. Засега обаче...

Служебният кабинет ще решава директните плащания за фермерите

http://www.mediapool.bg/sluzhebniyat-kabinet-shte-reshava-direktnite-plashtaniya-za-fermerite-news222976.html

Министърът на земеделието Димитър Греков оставя на бъдещия служебен министър да подготви наредбата за директните плащания на земеделците за периода 2015-2020 г., както и договарянето на новата Програма за развитие на селските райони (ПРСР).   Освен това той ще трябва да начертае и екшън плана за договаряне на останалите над 2000 проекта във фонд "Земеделие", както и да избере сертифициращ орган за плащанията по селската програма и да ускори разплащането на 420 млн. евро за тази година, каза министър Греков пред Mediapool.   Това, което ще свърши настоящото правителство, в оставащите дни е изпращането на доклада на сертифициращия орган за изравняването на сметката за платените през 2013 г. средства по ПРСР. По този начин ще бъдат спасени над 1 млрд. евро, които в противен случай щяха да тежат на бюджета.   "Имах разговор с "Делой България" и те ме увериха, че са готови с доклада за Европейската комисия и той ще бъде изпратен до края на юли", каза министър Греков.   Договорът с "Делой България" за сертифициращ орган за 2013 г. беше подписан без конкурс, заради непрекъснатото обжалване на процедурата, което постави под риск сертифицирането на плащанията.   Процедурата за избор на сертифициращ орган за 2014 г. в момента също се обжалва, като делото е във Върховния административен съд.   След като напусне министерския пост Греков обяви, че се връща на старото си работно място като ректор на Аграрния университет в Пловдив.

Димитър Аврамов: Нация, която е нещастна не може да се сдружава

http://www.cross.bg/kogo-politikata-dimitur-1422152.html

/КРОСС/ Политологът Димитър Аврамов е на мнение, че това, което се случва в Народното събрание, става все по-неразбираемо. "Остава общото впечатление, че те не ходят на работа. Това сваля доверието на парламента и политиката и сме социално и политически нещастни. А нация, която е нещастна не може да се сдружава, за да постигне добри неща за изборите", заяви той в ефира на БНР. "В политиката трябва да се поставят простички, ясни цели. Политиците трябва да знаят какво могат да направят до края на годината с този бюджет, какво трябва да направят през следващата. Така да работят. Със сигурност няма да е леко нито на ГЕРБ, нито на БСП, нито на друга партия. Бих посъветвал всеки политик да се фокусира върху простичката перспектива в конкретни сектори на ежедневието ни. Не да ни обяснява с кого ще управляват и с кого няма да управляват. Това ще го решат избирателите", категоричен е той.  

Проливен дъжд с гръмотевици се сипе над Сливен

http://pik.bg/проливен-дъжд-с-гръмотевици-се-сипе-над-сливен-news205842.html

Проливен дъжд с гръмотевици се сипе над Сливен

Силен дъжд придружен с гръмотевици вали над Сливен, предаде репортер на Радио „Фокус”-Сливен. Пътните настилки са мокри, на места са се образували локви.

Интензивен е трафикът по главните улици и булеварди в града. По-натоварено е движението в централна градска част. 

Фрог научи: Оставка сега или до утре сутрин

http://frognews.bg/news_73527/

Оставката на кабинета Орешарски ще бъде факт късно вечерта или утре сутрин, научи Фрог нюз. Има още неща да се свършат днес и тогава управляващите ще депозират оставката си, коментираха източници на медията.

Брадли Купър стяга сватба догодина

http://www.bnews.bg/article-111862

Поредният секси ерген на Холивуд ще се врече във вярност на своята избраница.

Блокирана е стока за милиони в мол, обявен в несъстоятелност

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4208703

Стока за милиони е блокирана в търговски център в Русе, който е бил обявен в несъстоятелност, съобщават от Би Ти Ви.
За проблема са алармирали собственици на магазини в затворения мол.  През април молът бе обявен в несъстоятелност и бе запечатан, заедно с имуществото на наемателите.
Трети месец собствениците нямат достъп до стоката и оборудването. Стока за милиони е блокирана в търговски център в Русе, който е бил обявен в несъстоятелност, съобщават от Би Ти Ви. За проблема са алармирали собственици на магазини в затворения мол.  През април молът бе обявен в несъстоятелност и бе запечатан, заедно с имуществото на наемателите. Трети месец собствениците нямат достъп до стоката и оборудването.

Първо в "Труд": Орешарски подаде оставка!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4208709

Министър-председателят Пламен Орешарски подаде оставката на кабинета. Новината, която читателите на "Труд" научиха първи, бе официално потвърдена със съобщение на сайта на Народното събрание. 

Ето и официалното съобщение от сайта на Народното събрание: 

В деловодството на Народното събрание в 17.59 часа на 23 юли 2014 г. е постъпила оставката Министър-председателят Пламен Орешарски подаде оставката на кабинета. Новината, която читателите на "Труд" научиха първи, бе официално потвърдена със съобщение на сайта на Народното събрание. Ето и официалното съобщение от сайта на Народното събрание: В деловодството на Народното събрание в 17.59 часа на 23 юли 2014 г. е постъпила оставката

Махнаха таксите на частните съдебни изпълнители

http://frognews.bg/news_73526/

Правителството махна таксите на частните съдебни изпълнители. Става дума за процента от сумата, която длъжникът плаща на съдебния изпълнител.

Литва стана 19-тия член на еврозоната

http://www.cross.bg/litva-evrozonata-evroto-1422151.html

/КРОСС/ Литва получи окончателно одобрение да въведе еврото от 1 януари следващата година, обяви днес латвийският външен министър Едгарс Ринкевич след Съвета на ЕС по общи въпроси, който даде зелена светлина на решението. Така еврозоната се разширява до 19 члена, сред които и трите прибалтийски страни. Литва ще има пет месеца да се подготви за промяната. Брюксел констатира, че подготовка за въвеждането на еврото от 1 януари в Литва "върви добре" като цяло, но при все това "има място за напредък в някои области". Днес Съветът реши и какъв да бъде курсът на националната валута спрямо европейската. Едно евро ще се разменя срещу 3,45280 литаси. „Усилията ни се възнаградиха, днес вратата на еврозоната се отвори за нас. Приемането на еврото е стратегическа стъпка за страната, добре обмислена икономически и политически, с очаквания да усили икономическия растеж", каза премиерът на Литва Алгирдас Буткевичус. Литва ще стане 19-ата членка на еврозоната след Латвия (2014), Естония (2011), Словакия (2009), Кипър и Малта (2008), Словения (2007), Гърция (2001) и Белгия, Германия, Ирландия, Испания, Италия, Люксембург, Холандия, Австрия, Португалия, Франция и Финландия (1999 г.).  

51 души загинаха при аварийно кацане на тайвански самолет

http://www.moreto.net/novini.php?n=258952

Петдесет и един души загинаха и 7 бяха ранени при аварийно кацане на тайвански пътнически самолет, изпълняващ вътрешен полет, предаде китайската държавна информационна агенция Синхуа, цитирана от БТА. По предварително данни на борда е имало 58 човека, 54 пасажери и 4-членен екипаж.

Лошо паркиране и грешно изхвърляне пречат Варна да е по-чиста

http://www.moreto.net/novini.php?n=258910

Лятото е сезон, в който населението на Варна рязко се увеличава и това може да се забележи не само с просто око, а и да се усети дори и от най-непретенциозния нос. Неприятната миризма показва повече от всякакви отчети и GPS системи качеството на почистване и сметоизвозване и за съжаление оплакванията от това явление не са вече никак малко.

Напаст след потопа: Плъхове превзеха района около НДК, 46 души ухапани от кърлежи във Варна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4208444

След проливните дъждове и наводненията хора от цяла България пропищяха от нашествие на плъхове и кърлежи.
Обажданията към фирмите за борба с гризачите в София са в пъти повече в сравнение с миналите години.
„Районът около Националния дворец на културата е мястото с най-висока популация на плъхове в столицата”, След проливните дъждове и наводненията хора от цяла България пропищяха от нашествие на плъхове и кърлежи. Обажданията към фирмите за борба с гризачите в София са в пъти повече в сравнение с миналите години. „Районът около Националния дворец на културата е мястото с най-висока популация на плъхове в столицата”,

ЕБВР спря инвестициите в Русия

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/07/23/2349149_ebvr_spria_investiciite_v_rusiia/?ref=rss


Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) съобщи в сряда, че мнозинството от членовете на борда на директорите са й дали "ясни насоки", че повече няма да могат да одобряват нови инвестиции в Русия.

Съобщението идва седмица след като от банката обявиха, че ще се консултират с всичките си акционери относно последиците от призива на ЕС към ЕБВР и към Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) да прекратят отпускането на кредити за руската икономика.

"Инструкциите им...

Независим надзорен комитет да се произнесе за КТБ

http://www.mediapool.bg/nezavisim-nadzoren-komitet-da-se-proiznese-za-ktb-news222975.html

В явен израз на недоверие към БНБ и политиците, работодатели и синдикати се обединиха в искането си за специален надзорен комитет, който да направи обективен анализ за състоянието на затворената Корпоративна търговска банка (КТБ) и да предложи изход от ситуацията. Този комитет трябва да работи независимо от назначените квестори.   "Настояваме за пазарно решение на финансовите проблеми на банковата група КТБ, което не трябва да бъде за сметка на българския данъкоплатец и държавния бюджет. В същото време предупреждаваме, че няма да приемем банковата група да бъде безнаказано разкъсана и разграбена, а вложените в нея пари на нашите членове и всички останали клиенти да бъдат присвоени, загубени или разхитени", заявяват организациите на работодателите и синдикатите в открито писмо, обявено в сряда.   На пресконференция те съобщиха, че ако не бъдат изпълнени исканията им, може да се стигне до съвместни протестни действия, включително едночасово спиране на работа, по думите на председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.   "Всички добре разбирате, че това, което се случи, е очевидно добре замислен план с не толкова добра реализация и това стана преди всичко по вина на надзора на БНБ", коментира Сашо Дончев от БСК. Той допълни, че това, което чете, че 90% от отпуснатите кредити са на свързани лица, е недопустимо.   Представителите на организациите заявиха, че няма да са членове на надзорния комитет, но могат да посочат експерти, които да "инжектират доверие в банковата система".   Те припомниха позицията си, че са против придвижването на специален закон, с който да се гарантират вложенията над 100 000 евро. Решени сме да не допуснем разхищението на държавни пари във времето на политическа безтегловност, каза президентът на КНСБ Пламен Димитров. Настояваме за максимално бързо възстановяване на дейността на КТБ, което да не е за сметка на данъкоплатците, добави Велев. Вкупом излъгаха – КТБ не отвори на 21 юли "Преди месец компетентните власти дадоха дума, че на 21 юли 2014 г. банковата група на Корпоративна търговска банка ще възобнови операциите си и нейните клиенти, голяма част от които са членове на нашите организации, ще разполагат с парите си. Гаранция за това даде Българската народна банка, подкрепиха я правителството, Комисията за финансов надзор и политическите лидери, свикани от президента на републиката. Днес ние знаем, че те вкупом ни излъгаха – двете поставени под особен надзор банки от групата на КТБ не отвориха", посочват организациите. Надзорният комитет Те констатират "очевидната некомпетентност на компетентните власти" и настояват независимо от квесторите, назначени да упражняват особен надзор върху КТБ, "БНБ незабавно да учреди надзорен комитет (steering commitee), в който да вземат участие действително компетентни и опитни в санирането на банкови институции професионалисти". "В този комитет трябва да се включат както независими авторитетни банкери, финансисти и юристи, представители на всички заинтересовани в оздравяването на банковата група лица – различните класове вложители, кредитополучатели, облигационери, досегашни акционери и потенциални инвеститори", се казва в писмото. "Задачата на надзорния комитет е да състави и представи на заинтересованите страни честен и обективен информационен меморандум и да предложи финансово обосновано и цялостно решение за оздравяване и реструктуриране на банковата група, което да отчита и балансира законните интереси на всички засегнати (структуроопределящи фирми, болници, училища, държавни органи, общини, пенсионери и др.). Невъзможността да се ползват средствата ще доведе до фалити, неизплащане на работни заплати и загуба на хиляди работни места. Само фирмите от военно-промишления комплекс ще загубят над 25 000 работни места", посочват организациите. "Целта на комитета е на базата на договорно и доброволно споразумение между заинтересованите страни да се постигне възможното максимално бързо възстановяване на дейността на банките и в максимална степен съхраняване на стойността на вложените в банковата група депозити, вземанията на кредиторите и на правата на акционерите. Това е обичайната и добре позната световна практика", казват работодателите и синдикатите. Те уточняват, създаването на надзорния комитет не освобождава от отговорност компетентните лица и институции. Освен това настояват незабавно да започнат преговори за влизането на България в Европейския банков съюз. "Българските власти и политици доказаха, че не могат да се справят с финансовия проблем, пред който сме изправени. Време е да дадат възможност на професионалистите, на самите потърпевши и заинтересовани инвеститори да решат проблема по единствения начин, който ни е останал – по метода на неволята", се казва в писмото, подписано от председателите на синдикатите КНСБ и "Подкрепа" и на работодателските организации АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ. Те настояват за незабавна среща с Управителния съвет на БНБ. По думите на Велев спешни действия са необходими, тъй като в КТБ са всички компании от военно-промишления комплекс, а има реална възможност за удвояване на техните сделки през тази година. Въпреки своите различия, синдикати и работодатели са обединени от тревожното чувство за опасност за съществуването на държавата, заяви лидерът на "Подкрепа" Константин Тренчев. По думите му той е възложил на експертите си "да проверят дали съществува в историята случай на самозакрила се държава".

Шоуто “Ван Гаал” вече започна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4208687

Луис ван Гаал атакува избора на “Манчестър Юнайтед” за американско предсезонно турне. “Това решение бе взето преди моето идване, но догодина ще е различно”, промърмори холандецът на пресконференция в Лос Анджелис.

Ван Гаал закъсня за брифинга и се оправда с натоварения трафик в американския град.

На тренировката след това ексцентрикът се разв Луис ван Гаал атакува избора на “Манчестър Юнайтед” за американско предсезонно турне. “Това решение бе взето преди моето идване, но догодина ще е различно”, промърмори холандецът на пресконференция в Лос Анджелис. Ван Гаал закъсня за брифинга и се оправда с натоварения трафик в американския град. На тренировката след това ексцентрикът се разв

Стока за милиони е блокирана в мол, обявен в несъстоятелност

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4208685

Стока за милиони е блокирана в търговски център в Русе, който е бил обявен в несъстоятелност, съобщават от Би Ти Ви.
За проблема са алармирали собственици на магазини в затворения мол.  През април молът бе обявен в несъстоятелност и бе запечатан, заедно с имуществото на наемателите.
Трети месец собствениците нямат достъп до стоката и оборудването. Стока за милиони е блокирана в търговски център в Русе, който е бил обявен в несъстоятелност, съобщават от Би Ти Ви. За проблема са алармирали собственици на магазини в затворения мол.  През април молът бе обявен в несъстоятелност и бе запечатан, заедно с имуществото на наемателите. Трети месец собствениците нямат достъп до стоката и оборудването.

Испанец подписа с „Левски“ за една година

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4208699

Испанският нападател Антонио Салас Куинта – Аниете подписа едногодишен договор с „Левски“ и през новия сезон ще носи фланелката с №20, съобщи официалният сайт на клуба.
През миналия сезон Аниете игра за гръцкия „Ники“ (Волос), отбеляза 20 гола и имаше главна заслуга за шампионската титла във втора дивизия на гръцкия футбол. Испанският нападател Антонио Салас Куинта – Аниете подписа едногодишен договор с „Левски“ и през новия сезон ще носи фланелката с №20, съобщи официалният сайт на клуба. През миналия сезон Аниете игра за гръцкия „Ники“ (Волос), отбеляза 20 гола и имаше главна заслуга за шампионската титла във втора дивизия на гръцкия футбол.

Хърсев:Ако има три осъдени банки, КТБ няма да е сред тях

http://frognews.bg/news_73525/

Ако трябва да назовем имената на три банки, които трябва да бъдат осъдени от съд, КТБ няма да е между тях.Няма да ги казвам, кои са.Това рече в "Лице в лице" по bTV финансистът Емил Хърсев.

Слабо търсене на Българската фондова борса

http://econ.bg/Новини/Слабо-търсене-на-Българската-фондова-борса_l.a_i.557787_at.1.html

Въпреки слабото начало на борсовата сесия в сряда, 23 юли, когато само за няколко часа борсовите индекси успяха да индексират понижение от близо 1%,...

Да, нямам диплома от Мюнхен, само от СУ и УНСС

http://www.bnews.bg/article-111850

Това е официалната информация, което е описана във всичките ми биографии, заяви Станислав Анастасов

Испанец подписа с „Левски“ за една година

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4208701

Испанският нападател Антонио Салас Куинта – Аниете подписа едногодишен договор с „Левски“ и през новия сезон ще носи фланелката с №20, съобщи официалният сайт на клуба.
През миналия сезон Аниете игра за гръцкия „Ники“ (Волос), отбеляза 20 гола и имаше главна заслуга за шампионската титла във втора дивизия на гръцкия футбол. Испанският нападател Антонио Салас Куинта – Аниете подписа едногодишен договор с „Левски“ и през новия сезон ще носи фланелката с №20, съобщи официалният сайт на клуба. През миналия сезон Аниете игра за гръцкия „Ники“ (Волос), отбеляза 20 гола и имаше главна заслуга за шампионската титла във втора дивизия на гръцкия футбол.

Литва получи окончателно одобрение да въведе еврото от 2015 г.

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/07/23/2349141_litva_poluchi_okonchatelno_odobrenie_da_vuvede_evroto/?ref=rss


Литва получи окончателно одобрение да въведе еврото от 1 януари следващата година, обяви днес латвийският външен министър Едгарс Ринкевич след Съвета на ЕС по общи въпроси, който даде зелена светлина на решението.

Също днес Европейската комисия публикува доклад за практическите подготовки на страната за преминаване към еврото. Еврокомисията препоръча Литва да вземе допълнителни мерки, с които да гарантира, че преходът към еврото няма да бъде използван по неподходящ начин от...

България с най-много спам на човек от населението

http://www.vesti.bg/tehnologii/kompyutri-i-djadji/bylgariia-s-naj-mnogo-spam-na-chovek-ot-naselenieto-6018098

Според изследването САЩ са отговорни за 24,2% от общото количество нежелани съобщения в световната мрежа

Зам.-председателят на ВМРО: Проектът ББЦ се оказа твърде егоцентричен

http://www.cross.bg/vmro-tvurde-bulgariya-1422150.html

/КРОСС/ От ВМРО заявиха, че ще откажат коалиционно споразумение на "България без цензура" за предстоящите парламентарни избори. Искрен Веселинов, заместник-председател на ВМРО заяви в предаването "Нещо повече", че не става дума за корпоративни или други интереси. "От две години ВМРО настоява и предлага обединение на патриотичните формации. По този начин да се създаде сериозна алтернатива. Два пъти ни беше отказана покана. Сега ни е отправена подобна от приятелска формация - Националния фронт за спасение на България. Ние сме много по-близки с НФСБ, отколкото с формацията на г-н Бареков и твърде многото появили се около него формации напоследък. В един момент проектът ББЦ се оказа твърде егоцентричен и за нас мястото е все по-малко. Научавахме различни позиции в различни периоди от медиите. Решението узряваше във времето, защото това не пътят за реализация на организацията", категоричен е той.  

Нов авиоужас! 51 души загинаха при самолетна катастрофа в Тайван

http://frognews.bg/news_73524/

51 човека загинаха при нова самолетна катастрофа в Тайван. Според „Ройтерс” самолет на авиокомпанията „Транс Азия” е кацнал аварийно в тайванската провинция Пенху. По непотвърдена информация машината е рухнала върху жилищни сгради.

Удостоверения за имоти ще се получават от всяка служба по вписванията в страната

http://www.moreto.net/novini.php?n=258934

Във всяка служба по вписванията в страната ще можем да подаваме заявления за удостоверения за собствеността върху недвижими имоти и за извършени вписвания по партидите им. Това решиха днес в Министерски съвет. В момента граждани могат да получават удостоверения за извършени сделки с имоти, вписани ипотеки, възбрани, договори за наем, аренда и др.

ФИФА не включи Робен в идеалния си тим на световното

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4208690

ФИФА публикува в своя официален сайт символичния сборен отбор на световното първенство в Бразилия. В него прави впечатление липсата на играч като Ариен Робен, за който множество специалисти бяха единодушни, че е бил сред най- добрите на Мондиал 2014. Пореден реверанс към домакините е включването в състава на четирима футболисти от тотално ФИФА публикува в своя официален сайт символичния сборен отбор на световното първенство в Бразилия. В него прави впечатление липсата на играч като Ариен Робен, за който множество специалисти бяха единодушни, че е бил сред най- добрите на Мондиал 2014. Пореден реверанс към домакините е включването в състава на четирима футболисти от тотално

Откриха залежи на нефт в румънската част на Черно море

http://econ.bg/Новини/Откриха-залежи-на-нефт-в-румънската-част-на-Черно-море_l.a_i.557785_at.1.html

Австрийската енергийна компания OMV е открила залежи на нефт в румънската част на Черно море. Потенциалът на находището позволява добиването на между...

За един час Реал спечели 90 хиляди от Хамес Родригес

http://www.cross.bg/hames-rodriges-evro-1422149.html

/КРОСС/ Реал Мадрид си върна 90 хиляди евро от капиталовложението в Хамес Родригес само за 1 час. Привържениците на „белия балет" изкупиха 900 фланелки на колумбиеца. Всяка една фланелка на Хамес Родригес струва 101 евро. За 1 час бяха продадени 900, което означава, че в Реал Мадрид са влезли 90,900 евро. 15 трика са се продавали в рамките на 60 секунди. Със сигурност продажбата на фланелки с името на Хамес Родригес е много по-голяма в сравнение с Тони Кроос, пише Гонг.  

Христина Тушева разкри тайните си за перфектно тяло

http://www.bnews.bg/article-111692

Втората изгонена участничка от "Къртицата 2: Разтърсване", която в миналото си е била доста пълна, но е успяла да се пребори с излишните килограми и да извае тялото си с много спорт и подходящ режим на хранене, споделя формулата си за добра линия.

„Репортери без граници“ разкритикува депутатите

http://www.vesti.bg/bulgaria/medii/reporteri-bez-granici-razkritikuva-deputatite-6018095

Според организацията поправката в Наказателния кодекс, която предвижда затвор за разпространяване на „невярна или заблуждаваща“ информация за банки, е много обезпокоителна

ТИР разсипа огледала и затвори пътя В.Търново - София

http://www.bnews.bg/article-111876

Товарен камион се завъртя на пътя В. Търново – София, в района на разклона за великотърновското село Леденик и разпиля стоката си - огледала. Заради инцидента временно е ограничено движението на моторни превозни средство по трасето.

Утре две варненски села остават без ток

http://www.moreto.net/novini.php?n=258949

От Енерго-про съобщиха за Moreto.net, че поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия утре - 24 юли - четвъртък без електрозахранване ще са абонатите в района на селата: Бозвелийско и Тутраканци Електроподаването ще бъде прекъснато в периода от 09:00 ч.

Без Робен в идеалния тим на световното според ФИФА

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4208682

ФИФА публикува в своя официален сайт символичния сборен отбор на световното първенство в Бразилия. В него прави впечатление липсата на играч като Ариен Робен, за който множество специалисти бяха единодушни, че е бил сред най- добрите на Мондиал 2014. Пореден реверанс към домакините е включването в състава на четирима футболисти от тотално ФИФА публикува в своя официален сайт символичния сборен отбор на световното първенство в Бразилия. В него прави впечатление липсата на играч като Ариен Робен, за който множество специалисти бяха единодушни, че е бил сред най- добрите на Мондиал 2014. Пореден реверанс към домакините е включването в състава на четирима футболисти от тотално

Директорът на Природен парк "Русенски Лом" запази поста си въпреки опитите за смяна

http://www.dnevnik.bg/zelen/2014/07/23/2349113_direktorut_na_priroden_park_rusenski_lom_zapazi_posta/?ref=rss


Изпълнителната агенция по горите обяви в сряда, че инженер Цонка Христова е класирана на първо място след проведения конкурс за директор на природен парк "Русенски Лом", съобщава агенцията на сайта си. Това се случва ден след като природозащитници излязоха с обща позиция, в която изразиха сериозни притеснения за опасност от поредната смяна с некомпетентни лица в управлението на защитените територии.

Конкретният повод за опасенията на коалиция "За да остане природа в България" стана...

"Левски" подписа с 11-и нов играч

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/23/2349129_levski_podpisa_s_11-i_nov_igrach/?ref=rss


Испанецът Антонио Салас Кинта е единадесетото ново попълнение на "Левски". 29-годишният играч, по-известен като Аниета, подписа днес договор за една година, обявиха сините на клубния си сайт.

Аниета, който ще носи фланелка с номер 20, пристигна на "Герена" като свободен агент. През миналия сезон той игра за гръцкия "Ники" (Волос). Отборът стана шампион на втора дивизия и се завърна в елита, а испанецът беше с основна заслуга, като отбеляза 21 гола.

Юношата на "Реал...

Холандия за трагедията с боинга:Нашата мъка стана гняв

http://frognews.bg/news_73523/

Снимки на захвърлени детски играчки, на отворени куфари и размахване на паспорти – всичко това са неща, превърнали нашата мъка в гняв.Това казва в изказването си външният министър на Холандия Франс Тимерманс пред Съвета за сигурност на ООН.

Чехия пусна собствена виртуална валута

http://www.cross.bg/valyta-virtyalna-chehiya-1422148.html

/КРОСС/ В Чехия бе анонсирана Czech Crown Coin (CZC) - цифрова валута, която ще бъде алтернатива на световно известната виртуална криптовалута Bitcoin. Националната виртуална валута на Чехия ще послужи за поддръжка на местните Интернет-предприемачи. Според ръководителя на проекта Ладислав Фейт (Ladislav Faith), цифровата валута на Чехия ще бъде алтернатива на сегашните разплащания, както и на различните международни виртуални валути. 100 милиона виртуални CZC, съставящи половината от общото количество чешки виртуални пари, са поместени в специална регистрационна компютърна система и са продадени на международните борси за търговия с цифрови пари. Останалите цифрови монети ще се използват като оборотни средства в пределите на страната. Подобни методи използват и други европейски страни. Така например, за оздравяване икономиката на Исландия, правителството на тази държава подари на всеки жител на тази страна по 30 монети Auroracoin, които са местната виртуална валута. Според днешния курс на деня, те са равни на около $350, пише Kaldata.com.  

Овчаров: Миков и Стойнев не може да са носители на промяната в БСП

http://pik.bg/овчаров-миков-и-стойнев-не-може-да-са-носители-на-промяната-в-бсп-news205835.html

Овчаров: Миков и Стойнев не може да са носители на промяната в БСП

Промяната в БСП започна, искаме – не искаме – първата крачка не направена. Това коментира депутатът от БСП Румен Овчаров по време на дискусия за бъдещето на партията, на която кандидатът за председател на Националния съвет на партията Мая Манолова представи своята платформа, предаде "Фокус".

Овчаров заяви, че кандидатурите за поста са вече над 10 и е станало изключително трудно да се приеме кой от тях е носителят на промяната, носителят на новото за БПС и кое е това ново. „Няма как Михаил Миков да бъде носител на промяната”, каза Овчаров и заяви, че той е един от хората, заради които след първата година от мандата си БСП напусна властта.

„Не може да бъде носител на промяната една кандидатура, която е пряко създадена от икономическите зависимости на БСП , говоря за Драгомир Стойнев, не може да бъде носител на тази промяна, напротив, той е много лесна плячка”, заяви Овчаров.

По думите му, изборът на конгреса на партията няма да бъде лесен защото „кукловодите” вече си подреждат „пионките”.

Шефът на "Мерцедес" счупи китка, лакът, рамо и ключица на тиймбилдинг

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/23/2349130_shefut_na_mercedes_schupi_kitka_lakut_ramo_i_kljuchica/?ref=rss


Спортният директор на "Мерцедес" Тото Волф пострада тежко при инцидент с велосипед по време на тиймбилдинга на екипа в Австрия.

Във вторник 42-годишният австриец е бил приет в болница със счупени китка, лакът, рамо и ключица, съобщиха от отбора.

Говорителят на "Мерцедес" обясни, че Волф показва "добър дух" и на този етап не се очаква да пропусне предстоящата Гран при на Унгария през уикенда.

Спортният директор и други членове на отбора са били част от групово...

Walkman се завръща на сцената

http://rss.dnes.bg/c/33162/f/539026/s/3ccb7afc/l/0L0Sdnes0Bbg0Ctechnology0C20A140C0A70C230Cwalkman0Ese0Ezavryshta0Ena0Escenata0B233311/story01.htm

Sony дава нов живот на едно от най-прочутите си устройства, предлагайки по-добро качество на звука


Правителството отложи приемането на по-скъпата такса смет

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/07/23/2349122_pravitelstvoto_otloji_priemaneto_na_po-skupata_taksa/?ref=rss


Правителството отложи приемането на новата методика за изчисление на такса смет, която щеше да повиши цената на местната услуга в пъти за повечето домакинства. Причината е липсата на консенсус с Националното сдружение на общините, съобщи на пресконференция вицепремиерът Даниела Бобева след редовното заседание на Министерския съвет.

В момента такса смет се изчислява на базата на данъчната оценка на имота, а държавата предлага три други варианта - на реално изхвърлено количество...

Ню Йорк е най-нещастният град в САЩ

http://america.actualno.com/Nu-Jork-e-naj-neshtastnijat-grad-v-SASht-news_41108.html

Според ново изследване Ню Йорк е най-нещастният град в САЩ. Данните на Националното бюро за икономически изследвания сочат, че нюйоркчани не се чувстват никак щастливи, но въпреки това напливът към гр...

Чобанов: Оставяме държавата в устойчиво финансово състояние

http://politics.actualno.com/Chobanov-Ostavjame-dyrjavata-v-ustojchivo-finansovo-systojanie--news_41109.html

Оставяме държавата в устойчиво финансово състояние, заяви министърът на финансите Петър Чобанов пред журналисти в Министерския съвет, съобщиха от правителствената пресслужба. "Независимо от вс...

Отпускат 1 млн. лв. за закупуване на противоградови ракети

http://www.moreto.net/novini.php?n=258908

Министерският съвет одобри на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на труда и социалната политика за 2014 г. за сметка на разходите по централния бюджет за 2014 г. в размер на 3 000 000 лв. С осигурените средства ще се продължи заетостта на наетите безработни лица в дейности по осигуряването на опазването на обществения ред по Национална програма „Сигурност".

Самолетна катастрофа в Тайван взе 51 жертви

http://www.mediapool.bg/samoletna-katastrofa-v-taivan-vze-51-zhertvi-news222974.html

Петдесет и един души са загинали, а други седем са ранени при самолетна катастрофа в Тайван, съобщи китайската държавна информационна агенция Синхуа, цитирана от БТА. Инцидентът се е случил при аварийно кацане на тайвански пътнически самолет, изпълняващ вътрешен полет.   На борда на 70-местния самолет е имало общо 58 души. Машината на тайванската авиокомпания "Трансейша" бил принуден да се приземи аварийно в окръг Пънху, архипелаг западно от главния остров. Той изпълнявал полет между тайванските градове Гаосюн и Магун.   По информация на ББС спасителните отряди все още се опитват да достигнат до хората, които се намират сред останките на авариралата машина. Самолетът не е успял да достигне до пистата за кацане на летището в Магун и катастрофирал наблизо. Радарите са изгубили връзка със самолета точно преди катастрофата.   Свидетели разказват пред ББС, че са видели голям пожар след сблъсъка на самолета със земята.

Овчаров: Мая Манолова може да бъде носител на промяната, а не Миков. Стойнев е лесна плячка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4208656

Промяната в БСП започна, искаме – не искаме – първата крачка е направена. Това каза народният представител от БСП Румен Овчаров по време на дискусия за бъдещето на партията, на която кандидатът за председател на Националния съвет на партията Мая Манолова представи своята платформа.
Според Овчаров освен очакваната смяна на лидера на партията, Промяната в БСП започна, искаме – не искаме – първата крачка е направена. Това каза народният представител от БСП Румен Овчаров по време на дискусия за бъдещето на партията, на която кандидатът за председател на Националния съвет на партията Мая Манолова представи своята платформа. Според Овчаров освен очакваната смяна на лидера на партията,

Откриха два ЦНСТ за деца с увреждания в град Търговище

http://www.cross.bg/detzata-turgovishte-detza-1422147.html

/КРОСС/ Председателят на Държавната агенция за закрила на детето г-жа Ева Жечева и кметът на Община Търговище д-р Красимир Мирев откриха официално двата центъра за настаняване от семеен тип за деца с увреждания в града. В тях вече живеят 23 момичета и момчета от домовете за деца с умствена изостаналост в Търговище, Крушари, Просторно, Горски Сеновец, от домовете за медико-социални грижи в Търговище и Шумен и от общността. Жечева обяви мерките, които ДАЗД предприема в подкрепа на екипите на новите услуги - обща рамка за действие на местно ниво и механизъм за споделяне на добри практики между участниците в процеса на деинституционализация на грижата за деца; Споразумение за сътрудничество между Държавната агенция за закрила на детето и Коалиция 2025 с цел оказване на допълнителна подкрепа на общините от неправителствените организации, работещи в сферата, наблюдение на функциониращите ЦНСТ и ЗЖ от експерти на ДАЗД с цел идентифициране на проблеми и оказване на помощ на екипите. "Негативните последици от медицинския модел на грижа могат да бъдат преодолени в голяма степен, когато децата бъдат обградени с внимание, топлина, търпение, сигурност и качествена емоционална връзка с възрастен човек. Убедена съм, че вие ще им дадете това внимание и любов", каза в заключение г-жа Жечева. Кметът д-р Красимир Мирев подчерта, че за децата вече имат достъп до всички услуги в общността - личен лекар, стоматолог, спешен център

Правителството махна такса на частните съдебни изпълнители

http://www.mediapool.bg/pravitelstvoto-mahna-taksa-na-chastnite-sadebni-izpalniteli-news222973.html

Министерският съвет премахна в последното си заседание една от най-масовите такси на гилдията на частните съдебни изпълнители, а тя остро протестира с предупреждение, че това ще блокира процеса по събирането на дълговете в страната. Става дума за процента от сумата, която длъжникът плаща на съдебния изпълнител дори и при доброволно погасяване на дълга.   Министерството беше сезирано от Върховния касационен съд, че ако дълговете се събират от държавните изпълнители и бъдат платени в срок, то длъжникът не дължи такса като процент от събраната сума. Ако обаче дългът се събира от частните съдия-изпълнители, то такава такса се дължи. Министерството се зае да поправи това несправедливо на пръв поглед положение.   Частните съдебни изпълнители обаче протестират срещу решение с аргумент, че това ще блокира събирането на дългове от хората, които имат пари, но не желаят да си плащат.   При досегашното положение частните съдебни изпълнители бяха задължени да изпращат покана за доброволно плащане на длъжника в 14-дневен срок той да се разплати. Преди това обаче частните съдебни изпълнители правят проучване на неговото имущество, доходи и спестявания. Още преди да изпратят поканата за доброволно изпълнение, те блокираха сметки на длъжниците, за да се гарантира плащането по дълга заедно с дължимите им такси. Така ефективно се събират и дълговете.   Още преди приемането на решението Камарата на частните съдебни изпълнители протестира и обяви, че процесът по събирането на вземания ще блокира. Причината е, че изпълнителите няма да имат интерес да си правят целия този труд да проучват собствеността на длъжника и да правят запори, защото няма да вземат тази такса. Те ще чакат пасивно длъжникът да си плати в срок от 2 седмици, а ако това не стане, срещу него ще бъдат водени дълги съдебни дела.   В позиция до медиите от гилдията заявяват, че интерес от промяната имат не хората в затруднение, а "лица или структури, които имат средства да платят дълговете си, но го правят чак, когато ги осъдят и се стигне до намесата на съдебен изпълнител".   "Грижата за масовия длъжник (на правителството – бел. ред.) е само на думи, промените работят в полза на монополни и корпоративни интереси. Промени в защита на монополни и корпоративни интереси прие правителството на последното си заседание тази сряда", се казва в позицията на камарата.   В подкрепата на тезата си частните изпълнители посочват, че отменената такса е била стимул за длъжниците да си уредят нещата преди да стигнат до съдебно изпълнение. Статистиката показва същото – едва 0.1 от длъжниците погасяват дълговете си по време на срока за доброволно изпълнение, т.е. това са хората, които наистина са нямали пари. Тези, които са имали възможност, са уредили задълженията си преди да стигнат до частен съдебен изпълнител.   "Повече от ясно е, че обикновените граждани нямат средства, за да погасяват дълговете си. От поправката спечелиха не затруднените финансово лица, а онези структури, които умишлено не плащат дълговете си, докато не бъдат осъдени“, коментира председателят на Камарата на частните съдебни изпълнители Валентина Иванова.   Камарата вече алармира, че промяната ще се отрази крайно негативно на икономическата и финансова ситуация в страната, ще се отрази и на приходите в бюджета. Българската търговско-промишлена палата (БТПП) също подкрепи частните съдебни изпълнители срещу отпадането на таксата.   Камарата напомня, че от две години настоява за въвеждането на електронните запори, които би намалило драстично таксите за длъжниците при наложен запор от 540 лева на 18 лева. От правосъдното министерство обаче не са направили нищо по темата.

Правителството махна таксите на частните съдебни изпълнители

http://www.mediapool.bg/pravitelstvoto-mahna-taksite-na-chastnite-sadebni-izpalniteli-news222973.html

Министерският съвет премахна в последното си заседание една от най-масовите такси на гилдията на частните съдебни изпълнители, а тя остро протестира с предупреждение, че това ще блокира процеса по събирането на дълговете в страната. Става дума за процента от сумата, която длъжникът плаща на съдебния изпълнител дори и при доброволно погасяване на дълга.   Министерството беше сезирано от Върховния касационен съд, че ако дълговете се събират от държавните изпълнители и бъдат платени в срок, то длъжникът не дължи такса като процент от събраната сума. Ако обаче дългът се събира от частните съдия-изпълнители, то такава такса се дължи. Министерството се зае да поправи това несправедливо на пръв поглед положение.   Частните съдебни изпълнители обаче протестират срещу решение с аргумент, че това ще блокира събирането на дългове от хората, които имат пари, но не желаят да си плащат.   При досегашното положение частните съдебни изпълнители бяха задължени да изпращат покана за доброволно плащане на длъжника в 14-дневен срок той да се разплати. Преди това обаче частните съдебни изпълнители правят проучване на неговото имущество, доходи и спестявания. Още преди да изпратят поканата за доброволно изпълнение, те блокираха сметки на длъжниците, за да се гарантира плащането по дълга заедно с дължимите им такси. Така ефективно се събират и дълговете.   Още преди приемането на решението Камарата на частните съдебни изпълнители протестира и обяви, че процесът по събирането на вземания ще блокира. Причината е, че изпълнителите няма да имат интерес да си правят целия този труд да проучват собствеността на длъжника и да правят запори, защото няма да вземат тази такса. Те ще чакат пасивно длъжникът да си плати в срок от 2 седмици, а ако това не стане, срещу него ще бъдат водени дълги съдебни дела.   В позиция до медиите от гилдията заявяват, че интерес от промяната имат не хората в затруднение, а "лица или структури, които имат средства да платят дълговете си, но го правят чак, когато ги осъдят и се стигне до намесата на съдебен изпълнител".   "Грижата за масовия длъжник (на правителството – бел. ред.) е само на думи, промените работят в полза на монополни и корпоративни интереси. Промени в защита на монополни и корпоративни интереси прие правителството на последното си заседание тази сряда", се казва в позицията на камарата.   В подкрепата на тезата си частните изпълнители посочват, че отменената такса е била стимул за длъжниците да си уредят нещата преди да стигнат до съдебно изпълнение. Статистиката показва същото – едва 0.1 от длъжниците погасяват дълговете си по време на срока за доброволно изпълнение, т.е. това са хората, които наистина са нямали пари. Тези, които са имали възможност, са уредили задълженията си преди да стигнат до частен съдебен изпълнител.   "Повече от ясно е, че обикновените граждани нямат средства, за да погасяват дълговете си. От поправката спечелиха не затруднените финансово лица, а онези структури, които умишлено не плащат дълговете си, докато не бъдат осъдени“, коментира председателят на Камарата на частните съдебни изпълнители Валентина Иванова.   Камарата вече алармира, че промяната ще се отрази крайно негативно на икономическата и финансова ситуация в страната, ще се отрази и на приходите в бюджета. Българската търговско-промишлена палата (БТПП) също подкрепи частните съдебни изпълнители срещу отпадането на таксата.   Камарата напомня, че от две години настоява за въвеждането на електронните запори, които би намалило драстично таксите за длъжниците при наложен запор от 540 лева на 18 лева. От правосъдното министерство обаче не са направили нищо по темата.

Овчаров: Миков не може да бъде носител на промяната, Стойнев е лесна плячка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4208666

Промяната в БСП започна, искаме – не искаме – първата крачка е направена. Това каза народният представител от БСП Румен Овчаров по време на дискусия за бъдещето на партията, на която кандидатът за председател на Националния съвет на партията Мая Манолова представи своята платформа.
Според Овчаров освен очакваната смяна на лидера на партията, Промяната в БСП започна, искаме – не искаме – първата крачка е направена. Това каза народният представител от БСП Румен Овчаров по време на дискусия за бъдещето на партията, на която кандидатът за председател на Националния съвет на партията Мая Манолова представи своята платформа. Според Овчаров освен очакваната смяна на лидера на партията,

Чобанов: Оставям държавата в устойчиво финансово състояние

http://www.moreto.net/novini.php?n=258948

Оставям държавата в устойчиво финансово състояние. Това увери финансовият министър Петър Чобанов пред журналисти в Министерския съвет. Той обясни, че фискалният резерв е стабилен, независимо от приказките за фалит и „заигравките" с големи числа.

Станислав Анастасов: Никога не съм твърдял, че имам диплома от Мюнхен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4208661

Наистина не виждам голяма новина, дори не виждам новина, заяви пред БГНЕС министърът на околната среда и водите Станислав Анастасов във връзка с информация, че няма диплома от университета в Мюнхен. 
"Това, което се твърди от "Биволъ" е това, което аз винаги също съм твърдял", заяви Станислав Анастасов. Наистина не виждам голяма новина, дори не виждам новина, заяви пред БГНЕС министърът на околната среда и водите Станислав Анастасов във връзка с информация, че няма диплома от университета в Мюнхен.  "Това, което се твърди от "Биволъ" е това, което аз винаги също съм твърдял", заяви Станислав Анастасов.

ВМРО от Ботевград и Монтана минават в партията на Бареков

http://www.bnews.bg/article-111873

Постигнахме евродепутатско място, но за ръководството ни това няма значение, казват войводите от Ботевград пред Стандарт. Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че "България без цензура" ще се яви на изборите самостоятелно като партия.

Анастасов: Не съм твърдял, че имам диплома от Мюнхен

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4208655

Наистина не виждам голяма новина, дори не виждам новина, заяви пред БГНЕС министърът на околната среда и водите Станислав Анастасов във връзка с информация, че няма диплома от университета в Мюнхен. 
Наистина не виждам голяма новина, дори не виждам новина, заяви пред БГНЕС министърът на околната среда и водите Станислав Анастасов във връзка с информация, че няма диплома от университета в Мюнхен.  "Това, което се твърди от "Биволъ" е това, което аз винаги също съм твърдял", заяви Станислав Анастасов.

Убиха сомалийски депутат в Могадишу

http://www.cross.bg/yarsame-depytat-saado-1422146.html

/КРОСС/ Сомалийският депутат известна певица и авторка на песни Саадо Али Уарсаме е била убита в Могадишу, съобщава АФП. По данни на очевидци, група въоръжени мъже обградили автомобила на Саадо Али Уарсаме. Жената и шофьорът й са простреляни смъртоносно. Уарсаме е четвъртият сомалийски депутат убит от началото на тази година. През април ислямистите от милициите шебаб заплашиха, че ще избият депутатите "един по един".  

Спипаха пиян шофьор във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=258921

Бързо полицейско производство е образувано срещу лицето И. К. На 40 г., който е шофирал лек автомобил “Опел” след употреба на алкохол. Полицейската проверка, извършена на 21 юли в местност "Ален мак", показала 1,46 промила в издишания въздух, съобщиха от пресцентъра на полицията за Moreto.

Вучич: За Сърбия "Южен поток" е изгоден

http://www.vesti.bg/novini/vuchich-za-syrbiia-iuzhen-potok-e-izgoden-6018093

"Изграждането на "Южен поток" е изгодно за Сърбия", заяви сръбският министър-председател Александър Вучич.

Шофьори пред Фрог: КАТ ни иска пари за неговорене по GSM

http://frognews.bg/news_73522/

КАТ измислиха нов трик за получаване на рушвет – набеждават шофьори, че говорят по телефона. За това алармираха читатели на Фрог нюз.

Първите тела от падналия "Боинг" пристигнаха в Холандия

http://www.vesti.bg/novini/pyrvite-tela-ot-padnaliia-boing-pristignaha-v-holandiia-6018094

Два самолета, превозващи първите тела от сваления "Боинг" на Малайзийските авиолинии, пристигнаха в Холандия.

Със САЩ делим лидерството по спам в интернет

http://frognews.bg/news_73521/

България и САЩ са лидери по разпространение на спам в интернет, в зависимост от разглеждания критерий. Данните са на компанията за киберсигурност Sophos, препубликувани от в. Guardian.

Желиран касис в кисело мляко

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4208570

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31. Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Тунелът при Лъвов мост е отворен за движение

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/07/23/2349092_tunelut_pri_luvov_most_e_otvoren_za_dvijenie/?ref=rss


От днес вече е отворен за движение новоизграденият пътен тунел по северното платно на бул. "Сливница", съобщават от общината. Той е част от проекта за кръстовище на две нива при площад "Лъвов мост", който се изгражда в момента.  
 
От общината допълват, че до 8 август движението по бул. "Сливница" между бул. "Христо Ботев" и ул. "Г. С. Раковски" ще се извършва двупосочно в новия тунел.  
 
Временната организация на движение от 23 юли до 8 август предвижда забрана за движение...

Българските туристи в Гърция са се увеличили след отварянето на „Маказа“

http://econ.bg/Новини/Българските-туристи-в-Гърция-са-се-увеличили-след-отварянето-на-Маказа-_l.a_i.557777_at.1.html

С 15% са се увеличили българските посетители в гръцкия град Комотини, който е в близост до границата, след отварянето на прохода „Маказа“. В същото...

Без кандидат за еврокомисар, издигнат от кабинета "Орешарски"?

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4208649

По всяка вероятност правителството на Пламен Орешарски няма да издигане кандидатура за еврокомисар, съобщава БГНЕС.
Причината според агенцията - от президентството били заявили пред дипломатически представители, че бъдещето служебно правителство ще оттегли кандидатурата, издигната от сегашния кабинет, независимо чия е тя. По всяка вероятност правителството на Пламен Орешарски няма да издигане кандидатура за еврокомисар, съобщава БГНЕС. Причината според агенцията - от президентството били заявили пред дипломатически представители, че бъдещето служебно правителство ще оттегли кандидатурата, издигната от сегашния кабинет, независимо чия е тя.

Без кандидат за еврокомисар, предложен от кабинета "Орешарски"?

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4208587

По всяка вероятност правителството на Пламен Орешарски няма да издигане кандидатура за еврокомисар, съобщава БГНЕС.
Причината според агенцията - от президентството били заявили пред дипломатически представители, че бъдещето служебно правителство ще оттегли кандидатурата, издигната от сегашния кабинет, независимо чия е тя. По всяка вероятност правителството на Пламен Орешарски няма да издигане кандидатура за еврокомисар, съобщава БГНЕС. Причината според агенцията - от президентството били заявили пред дипломатически представители, че бъдещето служебно правителство ще оттегли кандидатурата, издигната от сегашния кабинет, независимо чия е тя.

Без пропорционални такси на ЧСИ, ако се издължим в срока за доброволно изпълнение

http://www.cross.bg/izpulnenie-dobrovolno-sudebni-1422145.html

/КРОСС/ Министерският съвет на Република България прие днес Постановление за изменение и допълнение на Тарифата за таксите и разноските към Закона за частните съдебни изпълнители, който предвижда да отпадне пропорционалната такса върху сумата, която длъжникът е погасил в срока за доброволно изпълнение. С новите разпоредби ще бъде уеднаквена регламентацията на събираните от частните и държавните съдебни изпълнители такси за изпълнение на парични вземания в хипотезата на извършено от длъжника доброволно плащане в срока за доброволно изпълнение. Сега в Тарифата за държавните такси, които се събират от съдилищата по Гражданския процесуален кодекс (ГПК), чийто Раздел ІІ урежда таксите по съдебното изпълнение, събирани от държавните съдебни изпълнители, е предвидено, че върху сумата, която длъжникът е погасил в срока за доброволно изпълнение, такса не се събира. В същото време в Тарифата за таксите и разноските към Закона за частните съдебни изпълнители в т. 26 „Забележки" такава хипотеза не е предвидена. В резултат на това, ако делото е образувано пред частен съдебен изпълнител, дори когато длъжникът е платил доброволно в срок, от него се събира предвидената в чл. 26 от Тарифата пропорционална такса за изпълнение на парично вземане, т.е. хипотезата е приравнена на проведено от съдебния изпълнител принудително изпълнение

Отвориха за движение новия тунел на бул. "Сливница" при "Лъвов мост"

http://econ.bg/Новини/Отвориха-за-движение-новия-тунел-на-бул-Сливница-при-Лъвов-мост-_l.a_i.557779_at.1.html

Движението по новозиградения пътен тунел по северното платно на бул. „Сливница” е отворено от днес (23 юли), информират от Столична община. Той е...

Официално: Шефът на "Топлофикация - София" ще бъде уволнен

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/23/2349085_oficialno_shefut_na_toplofikaciia_-_sofiia_shte_bude/?ref=rss


Шефът на "Топлофикация - София" Стоян Цветанов ще бъде освободен от поста си утре на редовното заседание на Столичния общински съвет, научи "Дневник". Причината за уволнението му е разплащателна сметка на дружеството в Корпоративна търговска банка (КТБ) в размер на 80 млн. лева. Сумата е блокирана, защото банката е поставена под специален надзор повече от месец и ако се запазят сегашните правила, общинското дружество ще загубят парите си.

Най-вероятно Цветанов е отказал да подаде...

"Ливърпул" договори Лоик Реми за 8.5 млн. паунда

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/23/2349075_livurpul_dogovori_loik_remi_za_85_mln_paunda/?ref=rss


"Ливърпул" договори трансфера на френския национал Лоик Реми. Нападателят на "Куинс парк рейнджърс" ще премине на "Анфийлд" срещу 8.5 милиона паунда, колкото е клаузата за откупуване в неговия договор.

27-годишният футболист е пристигнал днес в Бостън, където "мърсисайдци" са на предсезонно турне. Той преминава медицински прегледи, като се очаква сделката да бъде финализирана тази вечер.

Договорът на Реми ще бъде за пет години. Според Sky Sports трансферната сума може да...

Отвориха движението по тунела на бул. "Сливница" при "Лъвов мост"

http://econ.bg/Новини/Отвориха-движението-по-тунела-на-бул-Сливница-при-Лъвов-мост-_l.a_i.557779_at.1.html

Движението по новозиградения пътен тунел по северното платно на бул. „Сливница” е отворено от днес (23 юли), информират от Столична община. Той е...

Искат финансов контрольор за Агенцията по лекарствата

http://www.bnews.bg/article-111859

Финасов контрольор да има Изпълнителната агенция по лекарствата, предвижда проект на здравното министерство, който е качен в интернет страницата на ведомството.

Йоско е жив и здрав на плажа, а не в болница

http://pik.bg/йоско-е-жив-и-здрав-на-плажа-а-не-в-болница-news205829.html

Йоско е жив и здрав на плажа, а не в болница

След публикуваната днес "сензационна" новина от в. "Галерия", че актъорът Йосиф Сърчаджиев бере душа в елитна болница и здравословното му състояние се е влошило от Театър Възраждане пуснаха опровержение.

"Йоско е добре и дори си почива във Варна", съобщиха от театъра на страницата си във фейсбук.

"Уважаеми зрители, скъпи приятели!
Във връзка с днешните "жълти" публикации, които смутиха театралната гилдия и Вас, уважаемата публика, свързани с тежкото здравословно състоятие на нашия приятел и колега Йосиф Сърчаджиев, с радост искаме да Ви информираме, че Г-н Сърчаджиев е жив и здрав и към настоящия момент си почива в град Варна!", пише в съобщението до публиката на театъра.

Наказателната лихва при предсрочно погасяване на кредити не отпада при всички случаи

http://business.actualno.com/Nakazatelnata-lihva-pri-predsrochno-pogasjavane-na-krediti-ne-otpada-pri-vsichki-sluchai-news_41106.html

Наказателната такса за предсрочно погасяване на кредити над 75 хил. евро няма да падне. Тази информация разпространи Нова телевизия след свой репортаж. Освен всичко друго, банките и фирмите за бързи ...

Скоро ще се появи първото инвитро с 3-ма родители

http://interest.actualno.com/Skoro-shte-se-pojavi-pyrvoto-invitro-s-3-ma-roditeli--news_41105.html

Великобритания скоро може да позволи спорния метод за оплождане инвитро, комбиниращ ДНК на трима души, съобщава "Гардиън", цитиран от БГНЕС. Това може да се случи още през април следващата ...

Във ВМРО: ББЦ е твърде егоцентричен проект и за нас мястото е все по-малко

http://politics.actualno.com/Vyv-VMRO-BBC-e-tvyrde-egocentrichen-proekt-i-za-nas-mjastoto-e-vse-po-malko-news_41107.html

Процеси на разпад бяха регистрирани в последните дни около "България без цензура". След като Ангел Славчев нападна ръководството на партията, от ВМРО заявиха, че ще откажат коалиционно спора...

Само повишение на културата на шофиране ще спре войната по пътищата

http://www.moreto.net/novini.php?n=258943

Без повишение на културата на шофиране и адекватното поведение на всички участници в движението, войната по пътищата ще се задълбочи, а последиците от нея са неизброими човешки трагедии и материални загуби. Това заяви пред Дарик Алекси Кесяков, секретар на държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението при представянето на книгата си „Всеки живот си заслужава”.

Плевнелиев дава начало на изграждането на първите обекти от научно-технологичен парк в София

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4208612

Президентът Росен Плевнелиев ще даде начало на изграждането на първите обекти от бъдещия научно-технологичен парк в София, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
В четвъртък - 24 юли, Плевнелиев ще даде начало на изграждането на първите обекти от първия научно-технологичен парк в България, реализиран от дружеството „София Тех Парк“ АД. Президентът Росен Плевнелиев ще даде начало на изграждането на първите обекти от бъдещия научно-технологичен парк в София, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. В четвъртък - 24 юли, Плевнелиев ще даде начало на изграждането на първите обекти от първия научно-технологичен парк в България, реализиран от дружеството „София Тех Парк“ АД.

"Репортери без граници": България превръща банките си в крепости без отговорности

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/23/2349094_reporteri_bez_granici_bulgariia_prevrushta_bankite_si/?ref=rss


"С приемането на тази поправка се надявате да защитите банковия сектор, който е в голяма криза. Но на практика ще го превърнете в тотално обкръжена от стени крепост, която не дава обяснение на никого."

Това предупреждава Кристоф Делоар, генерален секретар на международната организация "Репортери без граници" в специално писмо до българските депутати. Поводът е проектът за закон, с който практически ще се забрани на медиите да публикуват за финансовия сектор друга информация, освен официално разпространената от банките и институциите. Формулировката "фалшива или подвеждаща информация" за банките, която може "да предизвика паника" заплашва обвинените с между 2 и 5 години затвор.

"Това е много тревожно", казва Делоар. "Кой журналист ще дръзне да изпълни мисията си, дори когато е убеден във фактите си, ако над главата му виси заплаха от затвор? Как журналистите да докажат на съдия, че статиите им не са "фалшиви или подвеждащи", особено – както е в огромното мнозинство случаи за клевета – когато водещо е доброто намерение на журналиста, а не тоталната прецизност на всичко в статията? И, накрая, как журналистите да са сигурни, че съдиите при дискретното взимане на решенията си няма да отсъдят, че реакцията в обществото представлява "паника"?
В текста се припомня, че "банките и финансовите институции са защитени от злоупотреби и ексцесии не повече от който и да е друг сектор на българското общество и че работата на медиите е да предупреждават хората за тези проблеми и да обясняват как работи секторът, защото за просперитета на страната е много важно обществото да разбира какво става."

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Плевнелиев стартира изграждането на научно-технологичния парк в София

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4208605

Президентът Росен Плевнелиев ще даде начало на изграждането на първите обекти от бъдещия научно-технологичен парк в София, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
В четвъртък - 24 юли, Плевнелиев ще даде начало на изграждането на първите обекти от първия научно-технологичен парк в България, реализиран от дружеството „София Тех Парк“ АД. Президентът Росен Плевнелиев ще даде начало на изграждането на първите обекти от бъдещия научно-технологичен парк в София, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. В четвъртък - 24 юли, Плевнелиев ще даде начало на изграждането на първите обекти от първия научно-технологичен парк в България, реализиран от дружеството „София Тех Парк“ АД.

Чобанов: Оставяме устойчиви финанси

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-predsrochni-izbori/chobanov-ostaviame-ustojchivi-finansi-6018090

Фискалният резерв надхвърля 8 милиарда и в следващите няколко месеца дава възможност за гъвкавост и посрещане на нежелани събития, заяви финансовият министър

Ето кои въпроси Мая ще зададе ребром на конгреса

http://frognews.bg/news_73519/

Кандидатката за лидер на БСП Мая Манолова участва в дискусия за бъдещето на партията и сподели с участниците ред неудобни въпроси към ръководството, които ще задае ребром на предстоящия конгрес в неделя.

Правителството остави на следващите проекта за VІІ блок в АЕЦ „Белене”

http://frognews.bg/news_73520/

Правителството остави на наследниците си проекта за строителството на на VІІ блок в АЕЦ „Белене”. Това стана ясно от изявление на вицепремиерът по икономическите въпроси Даниела Бобева след заседанието на Министерския съвет.

Москва отново призова за прекратяване на огъня в Украйна

http://www.cross.bg/ykraiina-lykashevich-rysiya-1422144.html

/КРОСС/ "Москва още веднъж призовава към прекратяване на огъня в източната част на Украйна. Това е необходимо за разследване на катастрофата на малайзийския самолет." Това заяви официалният представител на МВнР на Русия Александър Лукашевич. Според него, киевските власти издигат по адрес на Русия с нищо неподкрепени обвинения. Вместо това, отбеляза Лукашевич, украинските силови ведомства „провеждат някаква закрита дейност, както с носителите на информация диспечерски служби на Украйна, така и с техните сътрудници". При това Киев не уведомява за това международните организации. Освен това, Лукашевич заявил, че на събитията в източната част на Украйна, където загиват стотици хора, е наложено информационно табу. Според него, това е аморално и нечовешко, предава Гласът на Русия.  

От ВМРО-Ботевград се разграничиха от Каракачанов за решението да напусне ББЦ

http://pik.bg/от-вмро-ботевград-се-разграничиха-от-каракачанов-за-решението-да-напусне-ббц-news205820.html

От ВМРО-Ботевград се разграничиха от Каракачанов за решението да напусне ББЦ

От ВМРО се обявиха против решението на Каракачанов партията да напусне "България без цензура". От местната структура на партията в Ботевград застанаха твърдо зад лидера Николай Бареков.

"През последните години на ВМРО-БНД води изключително непостоянна политика, която се движи предимно от личния интерес на централното ръководство. В продължение на няколко години ставахме коалиционен партньор на съмнителни политически проекти като „Лидер“ и РЗС. Принципите в съюзите до момента бяха с неясен произход, объркана идеология и в крайна сметка нямаха нищо общо с патриотизма и достойнството. Когато ръководството на ВМРО взе решение за коалиция с „България без цензура“ повечето от нас си отдъхнаха, че най-накрая лутанията между различните политически инженерства вече се приключили. Съвместното ни партньорство с Бареков доведе до успех, на който ВМРО-БНД не се е радвал от десетилетие, а именно евродепутатско място. За ръководството ни явно и това постижение не беше достатъчно и сега запореден път обръщаме палачинката", се казва в официално изявление на партията, цитирано от Стандарт.

"За съжаление членовете на ВМРО-БНД са убедени, че идеите и каузата на ВМРО- БНД за пореден път са безсрамно продадени. Заедно с ББЦ имахме уникалния шанс да изместим ДПС от властта в следващия парламент. Очевидно, обаче ръководството ни няма интерес от това и е решило за пореден на членовете си. Поради тези причини обявявам, че аз и всички членове на ВМРО-БНД – Ботевград напускаме партията и ще направим постъпление да преминем в редиците на „България без цензура“.

 

Старо устройство обърнало влака край Калояновец

http://www.bnews.bg/article-111870

Устройството, което отделя коловозите в района на жп гара Калояновец, е било старо, въпреки отремонтирания участък.Заради него е бил подаден сигнал на машинистите във влака София-Варна да намалят скоростта от 100 на 40 км/ч., от което влакът дерайлира на 12 юли.

Десетки загинали при кацане на самолет в Тайван

http://www.vesti.bg/sviat/azia/desetki-zaginali-pri-kacane-na-samolet-v-tajvan-6018089

Самолетът на тайванската авиокомпания "Трансейша" бил принуден да се приземи аварийно в окръг Пънху, архипелаг западно от главния остров

Десетки загинали при аварийно кацане на самолет в Тайван

http://www.vesti.bg/sviat/azia/desetki-zaginali-pri-avarijno-kacane-na-samolet-v-tajvan-6018089

Самолетът на тайванската авиокомпания "Трансейша" бил принуден да се приземи аварийно в окръг Пънху, архипелаг западно от главния остров

Десетки случаи на наднормено запрашаване на въздуха във Варна от началото на годината

http://www.moreto.net/novini.php?n=258941

54 случая на концентрация на фини прахови частици (ФПЧ10) във въздуха над нормата е отчела една от автоматичните измервателни станции във Варна през първото тримесечие на годината. Това става ясно от доклада за нивата на основните показатели за качеството на атмосферния въздух за периода, представен от Агенцията по околната среда и водите.

И утре ще вали, максималните температури ще са до 28°

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4208542

През нощта ще има превалявания и гръмотевици, повече в Централна и Източна България. И утре облачността над страната ще е по-често значителна. На много места ще има превалявания, в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от север, северозапад. Максималните температури ще са между 23°-28°. През нощта ще има превалявания и гръмотевици, повече в Централна и Източна България. И утре облачността над страната ще е по-често значителна. На много места ще има превалявания, в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от север, северозапад. Максималните температури ще са между 23°-28°.

Валежи с гръмотевици и утре

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4208564

През нощта ще има превалявания и гръмотевици, повече в Централна и Източна България. И утре облачността над страната ще е по-често значителна. На много места ще има превалявания, в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от север, северозапад. Максималните температури ще са между 23°-28°. През нощта ще има превалявания и гръмотевици, повече в Централна и Източна България. И утре облачността над страната ще е по-често значителна. На много места ще има превалявания, в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от север, северозапад. Максималните температури ще са между 23°-28°.

51 загинали и 7 ранени при аварийно кацане в Тайван

http://www.vesti.bg/novini/51-zaginali-i-7-raneni-pri-avarijno-kacane-v-tajvan-6018091

Най-малко 51 души загинаха при самолетна катастрофа в Тайпе, а седем други са пострадали, предаде агенция "Синхуа".

Самолет се разби при аварийно кацане в Тайван, има десетки жертви

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/23/2349083_samolet_se_razbi_pri_avariino_kacane_v_taivan_ima/?ref=rss



View Larger Map

Пътнически самолет на TransАsia Airlines се разби в Тайван, докато е осъществявал аварийно кацане, съобщи "Ройтерс", позовавайки се на китайската информационна агенция "Синхуа".

Загиналите са поне 50 души.

Тайванските медии съобщават, че става въпрос за вътрешен полет. "Синхуа" допълва, че инцидентът е станал на архипелага Пенгху, познат като Пескадорските острови.

"На мястото на катастрофата е хаос", казва Жен Шен, директор на...

Tesla подготвя завода си в Калифорния за производството на новия Model X

http://econ.bg/Новини/Tesla-подготвя-завода-си-в-Калифорния-за-производството-на-новия-Model-X_l.a_i.557772_at.1.html

Tesla преустанови производството на автомобили в калифорнийския си завод във Фремонт, поради предстояща модернизация на производствената база....

Tesla подготвя завода си в Калифорния за производството на новия Model X

http://econ.bg/Новини/Tesla-подготвя-завода-си-за-производството-на-новия-Model-X_l.a_i.557772_at.1.html

Tesla преустанови производството на автомобили в калифорнийския си завод във Фремонт, поради предстояща модернизация на производствената база....

Ветеринари на бунт заради брадва в цените

http://www.bnews.bg/article-111811

Ветеринарните лекари излязоха на протест, тъй като са принудени да се откажат от практикуването на профилактична си дейност по животните.Те настояват да се върнат миналогодишните цени за заплащане на дейността им. Днес изтича крайният срок за подписване на договорите им с Агенцията по безопасност на храните.

Водата в кърджалийско опасна за пиене

http://frognews.bg/news_73518/

Водата в кърджалийско е опасна за пиена. От местното ВиК-а съветват хората да я употребяват само за битови нужи-къпани, миене и пране.

Добра новина! НАП даде финансова глътка въздух на Профилакториума, като махна запора му

http://www.zapernik.com/politika/dobra-novina-nap-dade-finansova-glutka-vuzduh-na-profilaktoriuma-kato_33250/

НАП осигури финансова глътка въздух за Профилакториума в Перник, научи ZaPernik.com.

Днес Националната агенция по приходите е махнала запора над Профилакториума. Така 80 % от парите в здравното заведение ще остават там, а останалите 20 % отиват в НАП. 

Радостната вест дойде от председателя на общинския съвет в Перник Милан Миланов, който я поднесе на обществото на днешната сесия.

На сесията присъстваше и доктор Лазар Георгиев, който работи в...

Продължава

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване