Свети Кирик и Юлита става сцена на „Аполония”

http://www.cross.bg/sveti-yulita-kirik-1422576.html

/КРОСС/ Празниците на изкуствата „Аполония" в Созопол започват да загряват за основната си програма от днес и за първи път стъпват на Свети Кирик и Юлита - малкият остров, свързан с вълнолом от северната страна на града, който доскоро беше недостъпен за туристи. От 26 юли до навечерието на фестивала през септември от специално построена сцена там ще звучи най-доброто от съвременната българска джаз и поп музика с концерти на „Ъпсурт", Графа, Хилда Казасян, Орлин Павлов, Васил Петров и много други изпълнители. Откриването днес е с джаз-любимците Dirty Purchase, а последното шоу е на Хилда Казасян. Остров Свети Кирик и Юлита е обявен за паметник на културата заради археологическите открития от разнообразни епохи. Смята се, че е бил акропол на древногръцкия град-държава Аполония Понтика и там е бил разположен храм с огромна бронзова статуя на гръцкия бог Аполон, дал името на града. До средата на миналото десетилетие островът беше затворен за туристи като военна територия, а после - заради консервацията на разкопките. Те са открити за посещение от 2010 година.

Цитат на деня: Истинското "задкулисие" се скри зад корпулентната ми фигура

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/26/2350927_citat_na_denia_istinskoto_zadkulisie_se_skri_zad/?ref=rss


Истинското "задкулисие" се скри на топло зад корпулентната ми фигура. Не разбирам защо аз трябва да бъда сатанизиран? Заради възрастта си нямам участие в този 25-годишен период. Да, България има системни проблеми, за които трябва да се говори в конкретиката и пълнотата им. Персонализирането е обидно и несъстоятелно.

Това заяви депутатът от ДПС Делян Пеевски в имиджово интервю за вестник "24 часа".

На въпрос защо политиците са обвинявани в "задкулисие", което съществува...

"Коммерсант": "Южен поток" се сблъсква с българската политика

http://pik.bg/коммерсант-южен-поток-се-сблъсква-с-българската-политика-news206937.html

"Коммерсант": "Южен поток" се сблъсква с българската политика

Оттеглянето на лоялното към Москва българско правителство може да бъде сериозен проблем за "Газпром" и проекта за газопровод „Южен поток”, коментира руският вестник „Коммерсант”. До октомври балканската държава ще се управлява от преходно правителство, което няма да има достатъчно правомощия за сериозните решения, а след това може да дойде на власт проевропейската опозиция. В резултат на това "Газпром" рискува да не успее да пусне „Южен поток” в действие до края на 2015 година.

Оставката на правителството на БСП, традиционно смятано за най-лоялно към Москва, би могло да застраши изграждането на българския участък от газопровода с мощност от повече от 60 милиарда кубически метра на година.

Йотова: ГЕРБ и ДПС тестват общественото мнение

http://www.cross.bg/iiotova-pravitelstva-vreme-1422575.html

/КРОСС/ ДПС и ГЕРБ очевидно са в някакъв пробен период и правят сондажи, включително и на общественото мнение за едно бъдещо съвместно управление, коментира в интервю за Дарик радио евродепутатът от БСП Илияна Йотова. „Доколкото разбирам във вторник ще влезе за разглеждане актуализация на бюджета. Отначало се подкрепяше едно решение, сега се подкрепя вече решението, предложено от ГЕРБ. Така че според мен се сондират мнения в тази посока и се гледа как ще реагира българската общественост", поясни Йотова. Тя упрекна премиерът Пламен Орешарски за отказа му да оттегли предложението си актуализация на бюджета. „Дълго време г-н Орешарски отказваше да чуе аргументите защо е необходимо това, макар че и Здравната каса и Лекарският съюз и всички, които са в тази система, още от самото начало на годината, даже в края на миналата, предупреждаваха, че парите не са достатъчни и това стана ясно. Тези цифри се знаеха много по от рано. Изведнъж господин Орешарски реши, че не само е необходима актуализацията на Здравната каса, а трябва да се актуализира и държавният бюджет. Е, добре, питаме ние - кога е бил прав, когато изнасяше колонка от цифри и обясняваше как всичко в държавата е наред, как има достатъчно буфери, как няма нужда от актуализация и как има вътрешни резерви. Същност се задава въпросът - кое и какво стана в държавата за една нощ, за да се промени мнението му на 180 градуса", попита Йотова

Препускащ с бясна скорост шофьор рани дете на пешеходна пътека

http://pik.bg/препускащ-с-бясна-скорост-шофьор-рани-дете-на-пешеходна-пътека-news206935.html

Препускащ с бясна скорост шофьор рани дете на пешеходна пътека

Дете бе ранено на пешеходна пътека в Пловдив.

Инцидентът станал на булевард "Шести септември", в района на парк "Отдих и култура", съобщиха от ОД на МВР - Пловдив. Поради движение с несъобразена скорост лек автомобил "Шкода Октавия", управляван от К.Ж. на 55 години от Пловдив, отнел предимството и блъснал 5-годишно момиченце. Детето е откарано в болница и оставено за лечение.

Няма данни за употреба на алкохол от страна на водача. Катастрофата е отработена по административен ред от служители на сектор "Пътна полиция".

Нови двама в гроба след катастрофа във Варна

http://frognews.bg/news_73689/

Двама души загинаха в тежката катастрофа на входа на Варна тази сутрин, съобщава varnautre.bg. Инцидентът е станал в 10.10 часа точно срещу Комитовото ханче, в началото на автомагистрала „Хемус“. Ударили са се Микробус „Форд“ с транзитни номера и „Хонда“ с молдовска регистрация.

Погребват един до друг загиналите в катастрофа Елена и Николай

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4213876

16-годишната Елена и с година по-големият й приятел Николай ще бъдат погребани един до друг, траурната церемония за тях ще бъде днес в 15 ч.

Възпитавичката на гимназията за романски езици Елена е имала романтична връзка с Николай Канев, за нея са знаели най-близките им приятели. 

Затова родителите са приели, че не бива да разделят децата си и 16-годишната Елена и с година по-големият й приятел Николай ще бъдат погребани един до друг, траурната церемония за тях ще бъде днес в 15 ч. Възпитавичката на гимназията за романски езици Елена е имала романтична връзка с Николай Канев, за нея са знаели най-близките им приятели. Затова родителите са приели, че не бива да разделят децата си и

Двама са загинали и петима са тежко ранени след катастрофа на "Хемус"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/26/2350980_dvama_sa_zaginali_i_petima_sa_tejko_raneni_sled/?ref=rss


Двама души са загинали и петима са тежко ранени при катастрофа, станала на магистрала "Хемус" на входа на Варна, съобщи управителят на Спешна помощ-Варна Мая Рашева по радио "Фокус"-Варна. 

Двамата загинали на място са млади момче и момиче. Петимата пострадали са в тежко състояние и са откарани в МБАЛ "Св. Анна". Сред петимата пострадали са двамата шофьори в инцидента и две жени, включително майка с малко дете.

Инцидентът, при който са се блъснали лека кола и бус, е станал...

Нямам вила в Созопол

http://www.bnews.bg/article-112121

Надежда Нейнски няма имот в Созопол, се казва в позиция на "Синьо единство".

Конте отряза Италия

http://football.actualno.com/Konte-otrjaza-Italija-news_41662.html

Бившият треньор на Ювентус Антонио Конте отказа на италианската футболна федерация да поеме националния отбор, съобщават медиите на Ботуша. Окончателното решение за това кой ще е новият селекционер н...

40 пъти повече манган от допустимото има във водата в Симеоновград

http://society.actualno.com/40-pyti-poveche-mangan-ot-dopustimoto-ima-vyv-vodata-v-Simeonovgrad-news_41664.html

В Симеоновград водата съдържа манган 40 пъти повече от допустимото, алармират жители на града, съобщава БНР.Близо 400 души са се подписали в отворено писмо, в което обясняват, че вече няколко години в...

Банков скандал и в Албания

http://www.mediapool.bg/bankov-skandal-i-v-albaniya-news223068.html

Двама служители от централната банка на Албания бяха арестувани, защото са изнесли близо 6 милиона долара от трезора й. Те са отговаряли за паричния резерв, който е бил вече изтеглен от обръщение. Парите са изнесени на малки порции за период от четири години. Арестувани са мъж, работил в продължение на 21 години в банката, и една жена, чиито имена не се споменават. Мъжът признал пред полицията и разкрил, че на мястото на откраднатите пари в сейфовете слагал книги, за да прикрие липсата им. Понякога на ден успявал да изнесе от банката до 4000 долара. Той казал, че похарчил всички откраднати пари на хазарт. Арестуваната служителка е отхвърлила обвиненията. През тази седмица избухна банков скандал и в Португалия, след като бившият президент на най-голямата банка в страната ”Еспириту Санту” бе арестуван по обвинения в измама и пране на пари. В България вече над месец се вихри скандала с КТБ.

Ангел Найденов: От избора в неделя зависи дали ще сме по-силни или разединени и слаби

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/26/2350922_angel_naidenov_ot_izbora_v_nedelia_zavisi_dali_shte/?ref=rss


От избора на нов лидер на БСП в неделя зависи много - най-вече до каква степен желанието на социалистите, което се свързва с промяна и обновление, ще бъде реализирано. "Можем да излезем по-силни, избирайки нов лидер, който е в състояние да води битки и да печели. Може да излезем разединени и слаби, но не искам да мисля в тази посока." Така отговори министърът на отбраната в оставка Ангел Найденов на журналистически въпроси за очакванията му за предстоящия конгрес на партията, предаде агенция...

Пепе Мурсия изтъкна опита като основно оръжие на ЦСКА преди дербито

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/26/2350919_pepe_mursiia_iztukna_opita_kato_osnovno_orujie_na_cska/?ref=rss


Старши треньорът на "Левски" Пепе Мурсия определи ЦСКА като много опитен отбор и изтъкна това като най-впечатляващото в играта на червените преди дербито в неделя от 19.30 часа на Националния стадион "Васил Левски". 

Испанският специалист заяви, че е много добре запознат с играта на съперника и не може да бъде изненадан. По думите му "Левски" има всички предпоставки да спечели мача. 

"Не мога да кажа дали отпадането от "Зимбру" в Лига Европа ще окаже влияние на ЦСКА. Както...

От 2 години остаряла табела на РЗИ - Перник заблуждава гражданите

http://www.zapernik.com/obshtestvo/ot-2-godini-ostaryala-tabela-na-rzi-pernik-zablujdava_33298/

Втора година стара табела заблуждава гражданите, запътили се към РЗИ, съобщиха читатели до ZaPernik.com.

Табелата "Регионален център по здравеопазване" е поставена на входа на сградата на улица "Св. св. Кирил и Методий" № 1, където преди 2 години се е помещавала здравната инспекция. Сега тя се намира на улица "Миньор" № 1 (в сградата на бившето ХЕИ).

Много от гражданите търсещи институцията не знаят за новия адрес и подлъгани от...

Продължава

ЕС ще реши през септември дали Ирландия да изплати предсрочно кредитите към МВФ

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3ce3af95/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cevropa0C3340Ca0Ces0Eshte0Ereshi0Eprez0Eseptemvri0Edali0Eirlandiia0Eda0Eizplati0Epredsrochno0Ekreditite0Ekym0Emvf0H1769460C/story01.htm

Заемите на финансовата институция са по-скъпи от кредитите на европейските фондове, а в момента Ирландия може да се финансира по-евтино от пазарите


България - страната на голямото лутане

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4213268

НА ПЪТ за едно ресторантче, препоръчано от главния редактор на “24 часа”, реших да заобиколя стандартния път и се разходих по маркирани и немаркирани пътища около Драгоман. Имената в картата на телефона привличаха отдалеч - Цацаровци, Чуковезер, Чорул, Ялботина, Повалиръж, Алдомировци. И друг път съм правил подобни експерименти - свиваш от главния НА ПЪТ за едно ресторантче, препоръчано от главния редактор на “24 часа”, реших да заобиколя стандартния път и се разходих по маркирани и немаркирани пътища около Драгоман. Имената в картата на телефона привличаха отдалеч - Цацаровци, Чуковезер, Чорул, Ялботина, Повалиръж, Алдомировци. И друг път съм правил подобни експерименти - свиваш от главния

Зверска катастрофа взе още две жертви край Варна

http://www.vesti.bg/novini/zverska-katastrofa-vze-oshte-dve-zhertvi-kraj-varna-6018341

Двама души са загинали, а други петима са ранени в нова зверска катастрофа на магистрала "Хемус". Поредният тежък инцидента стана на входа на Варна, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

“Аполония” отива и на остров

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4213446

С нова сцена, при това насред морето, ще се сдобият Празниците на изкуствата "Аполония". 30-ото издание на фестивала ще излезе от границите на Созопол, за да събира публика и на остров св. св. Кирик и Юлита.
Артистичното кътче, наречено "Клуб Аполония/Сцена ОББ", ще бъде открито официално на 26 юли.
С нова сцена, при това насред морето, ще се сдобият Празниците на изкуствата "Аполония". 30-ото издание на фестивала ще излезе от границите на Созопол, за да събира публика и на остров св. св. Кирик и Юлита. Артистичното кътче, наречено "Клуб Аполония/Сцена ОББ", ще бъде открито официално на 26 юли.

Двама са загиналите, петима са тежко ранени при катастрофата на "Хемус"

http://pik.bg/двама-са-загиналите-петима-са-тежко-ранени-при-катастрофата-на-хемус-news206933.html

Двама са загиналите, петима са тежко ранени при катастрофата на "Хемус"

Двама души са загинали, пет са тежко ранени при катастрофата, станала на магистрала "Хемус" на входа на Варна. Това каза Мая Рашева, управител на „Спешна помощ” – Варна, съобщи "Фокус".

Катастрофата е станала между лека кола и бус. Двамата загинали на място са млади момче и момиче. Петимата пострадали са в много тежко състояние и са откарани в МБАЛ „Св. Анна”. Сред петимата пострадали са две жени, една от които майка с малко дете и двамата шофьори на колите. 

Археолози откриха "вампира от Враца" край Градище

http://www.vesti.bg/novini/arheolozi-otkriha-vampira-ot-vraca-kraj-gradishte-6018342

При поредните археологически проучвания на местността Градище край скалния проход Вратцата, недалече от Враца, беше открито пето средновековно погребение.

Двама младежи загинаха при катастрофата във Варна, петима са тежко пострадали

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4213858

Екипи на пожарната извадиха две тела от една от колите, участвали в катастрофата на входа на Варна, съобщи Petel.bg.
Автомобилът е много смачкан, блъснат е отзад от втора кола с молдовска регистрация.
Пред Фокус управителят на „Спешна помощ” – Варна - Мая Рашева, заяви, че загиналите са двама, а пет са тежко ранени при катастрофата. Екипи на пожарната извадиха две тела от една от колите, участвали в катастрофата на входа на Варна, съобщи Petel.bg. Автомобилът е много смачкан, блъснат е отзад от втора кола с молдовска регистрация. Пред Фокус управителят на „Спешна помощ” – Варна - Мая Рашева, заяви, че загиналите са двама, а пет са тежко ранени при катастрофата.

Борисов: Решихме вместо да даваме пари за кампания в региона, да дадем 120 000 лева за фар

http://izbori2014.actualno.com/Borisov-Reshihme-vmesto-da-davame-pari-za-kampanija-v-regiona-da-dadem-120-000-leva-za-far-news_41657.html

Преди година разправяха, че асфалт не се яде. Сега взимаме 10 милиарда лева и няма какво да покажат – само спрени проекти. Това заяви пред журналисти председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов...

Едва 8,2 та сто от човешката ДНК върши някаква съществена работа

http://interest.actualno.com/-Edva-82-ta-sto-ot-choveshkata-DNK-vyrshi-njakakva-syshtestvena-rabota-news_41659.html

Едва 8,2 процента от човешката ДНК върши някаква съществена работа, останалата част е "баласта", установиха британски учени, цитирани от в. "Дейли мейл". Откритието е на екипа на д...

"Аполония" започва в аванс на остров Свети Кирик

http://www.moreto.net/novini.php?n=259221

От 26 юли до същинското си начало в края на август фестивалът на изкуствата "Аполония" ще има редица прояви на специална сцена, построена на остров Свети Кирик. Доскоро островът беше забранена за посещение зона заради военна база, а впоследствие - заради многобройните археологически открития и необходимата им консервация.

Белият дом: Путин има вина за свалянето на малайзийския самолет

http://www.mediapool.bg/beliyat-dom-putin-ima-vina-za-svalyaneto-na-malaiziyskiya-samolet-news223067.html

Руският президент Владимир Путин имат вина за свалянето на малайзийския самолет над военната зона в Украйна, обяви говорителят на Белия дом Джош Ърнест. "Това, което също знаем е, че самолетът на "Малейжа еърлайнс" е бил свален от ракета, която е била изстреляна от земята. Изстреляна е от земята в район под контрола на сепаратистите, в район, където самите украинци в действителност не са използвали противовъздушни оръжия по това време", допълни той Така от Белия дом са достигнали до заключението, че Владимир Путин и руснаците имат вина за тази трагедия. Вашингтон за първи път посочва, че Путин има ”директна” вина за случилото се. Досега САЩ обвиняваш Русия, че подкрепя сепаратистите в Източна Украйна. От Белия дом обявиха, че ще работят с ЕС и Г-7 за налагане на още санкции на Русия заради "нейните дълбоко дестабилизиращи и безотговорни действия в Украйна". Американският постоянен представител в НАТО Дъглас Лут заяви, че Русия е струпала в момента около 15 000 войници по границата с Украйна. Преди това вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън е разговарял с украинския президент Петро Порошенко за разследването на катастрофата, както и за политическата динамика в страната. Според изявление от американското президентство Порошенко е подчертал, че "въпреки разпадането на управляващата коалиция в украинския парламент, правителството ще продължи работата си по отношение на изключително важните икономически реформи". Украинският президент също така е уведомил Байдън, че "Русия продължава да доставя тежко въоръжение и оборудване на сепаратистите, както и че украинските сили все повече попадат под пряк обстрел от позиции от руската страна на границата". Очаква се през следващата седмица администрацията на САЩ да засили икономическите санкции срещу Русия заради ситуацията в Украйна. Обект на новите наказателни мерки на Вашингтон могат да станат руски банки, както и компании, действащи в сферата на енергетиката и военно-промишления комплекс.

Петър Чобанов: Оманският фонд е готов да участва в решаване на въпроса с КТБ

http://econ.bg/Новини/Петър-Чобанов-Оманският-фонд-е-готов-да-участва-в-решаване-на-въпроса-с-КТБ_l.a_i.558348_at.1.html

Оманският фонд е готов, когато бъде поканен от БНБ, да участва в разговорите за решаване на въпроса с Корпоративна търговска банка (КТБ), в която е...

Тухлено жилище в Германия по-изгодно от софийското

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243916_%D0%A2%D1%83%D1%85%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BE+%D0%B6%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%89%D0%B5+%D0%B2+%D0%93%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F+%D0%BF%D0%BE-%D0%B8%D0%B7%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%BE+%D0%BE%D1%82+%D1%

 Средната цена двустайните тухлени жилища в южните квартали на столицата е към 42 000 евро, а в германския град Лайпциг може да се купи подобен имот с площ от 52 квадрата за 32 000 евро. Апартаментът в бившата съветска окупационна зона е с наематели и според обявата

 

осигурява годишна доходност от 7%

 

което е доста повече, отколкото у нас. Още по-евтино - за 25 900 евро може да се купи двустаен в Гера, също в някогашната ГДР. Имотът е с площ от 48 кв. м, а доходността от наем е 7,72%.

 

В бившата Западна Германия също има изгодни дори за нашите стандарти оферти и то в големи градове. В Есен маломерен двустаен от 35 кв. м, даден под наем, може да се купи за 35 000 евро, като възвращаемостта е 8,5%.

 

Според Младен Митов от „Явлена” доходността в България за нормалния клас апартаменти е 3-5%, а ипотечните кредити са с доста по-висока лихва. „За това у нас най-често се купуват жилища за лично ползване и по-рядко, за да се дават под наем”, смята той. „Нивата на наемите правят инвестицията нерентабилна, защото предлагането на квартири е огромно.

 

Трябва да се направи точно сметката

 

какви пари сме готови да вложим и какво ще получим срещу инвестицията си и да се търси имотът да е поне на уникално място”, съветва брокерът. По думите му може да се печели добре, ако се вложат огромни средства в луксозен имот и се предлага в най-високия наемен сегмент.

 

„Възвращаемостта от инвестиция в жилище, давано под наем в София, е около 20 години, а в Прага - 10”, казва Даниела Грозева от „Веда корект”. „Затова и българи по-малко се интересуват от подобни вложения”, смята тя. Според нея чужденци поръчват на наши агенции за недвижими имоти маркетинг планове за възвращаемостта на инвестиция в жилища с цел даване под наем.

 

„Дори търсят имоти с подписани договори за наемане”, добавя тя. „През последните 2-3 месеца имах няколко запитвания. Повечето бяха от Русия, а също и от Израел, като интересът е главно към големите градове.

 

„Инвестицията в жилища е главно в очакване те да поскъпнат и да се препродадат”, смята Тихомир Цаков от „Аристо”. „Да купиш апартамент за даване под наем, не излиза сметката”, казва брокерът. „В условията на криза наемателите са проблемни с плащането. Жилище за 70 000 евро би трябвало да се дава под наем поне за 350 евро на месец, но трудно се намират квартиранти, готови да броят подобна сума”, допълва той.

Отговорът на въпроса „Кой?” ще бъде: „Той”

http://www.cross.bg/otgovorut-na-vuprosa-koii-shte-bude-toii-1422574.html

/КРОСС/ Отговорът на въпроса „Кой?” ще бъде: „Той” (Борисов). Цецка Цачева, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ

НС прекроява спешно бюджета

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243915_%D0%9D%D0%A1+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%80%D0%BE%D1%8F%D0%B2%D0%B0+%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%88%D0%BD%D0%BE+%D0%B1%D1%8E%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D1%82%D0%B0

 ГЕРБ и ДПС подкрепиха предложението на кабинета в оставка за спешна актуализация на държавния бюджет заедно с този на НЗОК. Прекрояването на финансовата рамка ще бъде гласувано във вторник на извънредно заседание на НС.

 

Въпреки че хората на Бойко Борисов лансираха различни параметри за актуализация, те са склонни да подкрепят и предложените от МС, по които има консенсус. Те предвиждат корекция на бюджета със 725 млн. лв., от които 225 млн. лв. са допълнителните средства за НЗОК, а 500 млн. лв. е свиването на заложените през миналата година приходи. Предлага се също така дефицитът да се вдигне от сегашните 1.8% на 2.7% от БВП, а таванът на дълга да се увеличи с нови 3.4 млрд. лв. Депутатите от БСП от своя страна отново се противопоставиха на актуализацията на държавния бюджет, подкрепяйки корекции само в сметките на НЗОК, и дори се опитаха да провалят насрочването на извънредното заседание, но не успяха.

 

Вчера президентът Росен Плевнелиев постави пред НС основните приоритети, които според него трябва да се изпълнят до разпускането на депутатите на 6 август. Държавният глава настоя от трибуната именно за предложената от МС актуализация на бюджета. „Считам, че

 

тя е наложителна

 

за да позволи на всички институции, болниците, общините, всеки един гражданин да не понесат върху себе си допълнителни негативи от политическата нестабилност в страната”, аргументира се Плевнелиев.

 

От БСП обаче отказаха да се съобразят с този призив, като по този начин мандатоносителят застана срещу собственото си правителство, поставяйки вътрешнопартийните си проблеми над държавните. Така разкъсваната от боричканията за лидерския є пост формация създаде прецедент. Представители на левицата дори се срещнаха по-късно през деня с премиера в оставка Пламен Орешарски, за да го убедят да оттегли от НС предложението за актуализация на държавния бюджет. По думите на Корнелия Нинова той обещал да си помисли дали да се откаже от законопроекта. Впоследствие обаче Орешарски даде да се разбере, че няма такова намерение, като обясни, че предложението на МС е

 

добре обмислено

 

с оглед на нестабилната ситуация в страната и необходимостта да се внесе спокойствие в работата на бъдещия служебен кабинет.

 

Червените продължиха да се инатят и да отказват да подкрепят актуализация на бюджета, предложена от собственото си правителство. БСП ясно показа, че не подкрепя правителството и е в пълен разпад, коментираха наблюдатели. Според тях не е ясно какво правят социалистите в момента при положение, че кабинета „Орешарски“ е техен и партията е мандатоносител.

 

„Коалиция за България върши предателство към кабинета”, възмути се зам.-шефът на депутатите от ДПС и председател на бюджетната комисия в НС Йордан Цонев. Той допълни, че бламирането на бюджета е бламиране на кабинета. „ДПС няма да бламира кабинета „Орешарски“ като не гласува предложената от него актуализация на бюджета, защото това е предателство към собствения кабинет”, заяви той. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също нападна БСП за отчаяните є опити да се противопостави срещу излъчения от самата нея кабинет. Според него промяната е необходима, за да може да се даде въздух на служебния кабинет, който ще работи минимум 2-3 месеца.

 

Тъкмо за служебния кабинет се отнася вторият апел, който Плевнелиев отправи към депутатите. Както на консултациите, които се състояха на „Дондуков” 2 ден по-рано, той призова за разширяване на правомощията му, за да могат министрите при нужда да сключват споразумения за външни заеми. Според Цонев гласуването на извънредни правомощия на служебния кабинет не е нещо необичайно. Президентът поставя условия, които далеч превишават конституционните му задължения, контрираха обаче социалистите.

 

Освен това Плевнелиев отново настоя НС да реши кадровия проблем в БНБ, като припомни, че подуправителят по надзора на банките е обвиняем, а гуверньорът е заявил готовност да освободи поста. Борисов от своя страна предложи за наследник на Иван Искров финансовия министър в служебния кабинет на Марин Райков ­ Калин Христов.

Направи си сам... кралство

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4212974

Много момиченца биха се задоволили с дървени кулички и пясъчни стени на площадката в Ейбингдън, щата Вирджиния, където живее семейство Хийтън. Джеръмая обаче стигна по-надалеч. На 16 юни той заби знаме върху мъничко парче необитаема земя на границата между Египет и Судан. Тогава Емили стана на 7 години. За празника тя получи Кралство Северен Судан. Много момиченца биха се задоволили с дървени кулички и пясъчни стени на площадката в Ейбингдън, щата Вирджиния, където живее семейство Хийтън. Джеръмая обаче стигна по-надалеч. На 16 юни той заби знаме върху мъничко парче необитаема земя на границата между Египет и Судан. Тогава Емили стана на 7 години. За празника тя получи Кралство Северен Судан.

Момче и момиче загинаха при катастрофата във Варна, други петима в тежко състояние

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4213849

Екипи на пожарната извадиха две тела от една от колите, участвали в катастрофата на входа на Варна, съобщи Petel.bg.
Автомобилът е много смачкан, блъснат е отзад от втора кола с молдовска регистрация.
Пред Фокус управителят на „Спешна помощ” – Варна - Мая Рашева, заяви, че загиналите са двама, а пет са тежко ранени при катастрофата. Екипи на пожарната извадиха две тела от една от колите, участвали в катастрофата на входа на Варна, съобщи Petel.bg. Автомобилът е много смачкан, блъснат е отзад от втора кола с молдовска регистрация. Пред Фокус управителят на „Спешна помощ” – Варна - Мая Рашева, заяви, че загиналите са двама, а пет са тежко ранени при катастрофата.

Тежък сблъсък във Варна - двама молдовци са мъртви!

http://www.bnews.bg/article-112118

Двама души са мъртви, други двама са в тежко състояние и трима са ранени след катастрофа във Варна.

А.Найденов:Голямото предизвикателство на БСП е утре

http://frognews.bg/news_73685/

„Най-голямото предизвикателство за БСП е в неделя, като от това зависи много. Зависи до колко и до каква степен желанието на всички, което се свързва с промяна и обновление, ще бъде реализиран." Това заяви пред журналисти министърът на отбрана в оставка Ангел Найденов във връзка с предстоящия конгрес на БСП.

Кефалония: бижуто на Йонийските острови

http://www.grreporter.info/Kefaloniya_bizhuto_na_Yoniyskite_ostrovi/15864

Островът е истински рай за любителите на природата, тук можете да видите от близо морските костенурки карета карета, делфини, тюлените монаси

прочети повече

Да живей, живей трудът само по 3 дни

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4213144

Tрябва ли да почиваме повече дни, отколкото работим? Според Карлос Слим, най-богатия човек на планетата, това е необходимо и полезно.
Работната седмица да бъде 3 дни. За сметка на това да се работи по 10-11 часа на ден, или 30-33 часа седмично, предложи на бизнесконференция в Парагвай мексиканският телекомуникационен магнат. Tрябва ли да почиваме повече дни, отколкото работим? Според Карлос Слим, най-богатия човек на планетата, това е необходимо и полезно. Работната седмица да бъде 3 дни. За сметка на това да се работи по 10-11 часа на ден, или 30-33 часа седмично, предложи на бизнесконференция в Парагвай мексиканският телекомуникационен магнат.

Рокери: Убиват ни безумни шофьори

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4213054

“Ще сложим край на войната по пътищата. Няма вечно да ставаме жертви на безумни шофьори.” Така говореха разгорещено рокери от цялата страна, събрали се тази седмица в Русе за погребението на загиналия Ивайло Андреев от местния клуб “Тъндърс”.
“Макар че действа изрична забрана тировете да не пътуват привечер в петък и неделя, тя изобщо не се спазва “Ще сложим край на войната по пътищата. Няма вечно да ставаме жертви на безумни шофьори.” Така говореха разгорещено рокери от цялата страна, събрали се тази седмица в Русе за погребението на загиналия Ивайло Андреев от местния клуб “Тъндърс”. “Макар че действа изрична забрана тировете да не пътуват привечер в петък и неделя, тя изобщо не се спазва

Даниела Дариткова: Служебното правителство трябва да се справя и с банковата криза

http://pik.bg/даниела-дариткова-служебното-правителство-трябва-да-се-справя-и-с-банковата-криза-news206928.html

Даниела Дариткова: Служебното правителство трябва да се справя и с банковата криза

Една дългоочаквана оставка стана факт тази седмица и тя е резултат на една сериозна и финансова, и политическа криза, и доказана невъзможност на това безпринципно управление да се справи със ситуацията в България. Това заяви в предаването „Метроном” на радио "Фокус"-Смолян депутатът от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова. По думите й, това предопределя и предизвикателствата пред служебното правителство, защото нестабилната финансово-икономическа и политическа обстановка ще трябва да натовари това правителство и с други ангажименти. Освен с подготовката на изборите, те трябва да се справят и със стабилизирането на финансовото положение, с някои частични решения по отношение на банковата криза.

Д-р Дариткова припомни, че все още не е подписано и партньорството с Европейската комисия и това отново ангажира служебното правителство да се справи и с тези задачи, защото то има такава законова възможност и трябва да се случи, тъй като 2014 г. иначе ще се окаже нулева откъм европейско финансиране.

„Това, което е факт допълнително и с което искаме наистина да осигурим спокойно управление на това правителство, е необходимостта от актуализация на бюджета и президентът призова към такава актуализация и ние също сме заявили, че трябва да се признае финансовият крах, до който това управление докара България да се вземат мерки, за да се актуализира бюджета по параметрите, които касаят и националния бюджет и бюджета на НЗОК. Така ще може наистина да бъдат спокойни и пациенти, и лекари и всички граждани на България, че в следващите месеци, ще се осигури финансиране във всички сектори и няма да блокираме нито общините, нито икономическите субекти и ще имаме възможност за съфинансиране по европейските програми. Всичко това, което са нашите аргументи, за да искаме наистина актуализация на бюджета”, уточни още д-р Дариткова. 

Намаляват парите за безработица, все по-малко жени раждат

http://www.bnews.bg/article-112059

От изпълнението на бюджета на НОИ става ясно, че намаляват българите, които остават без работа, а жените масово отлагат раждането на дете.

2 загинаха при тежка катастрофа край Варна (обновена)

http://www.moreto.net/novini.php?n=259230

2 души са загинали, а други 5 са ранени при тежка катастрофа, станала по-рано днес на магистрала "Хемус" на входа на Варна Сигналът за инцидента е подаден в 10:10 часа днес, съобщиха от полицията за Moreto.net. На мястото на инцидента са пристигнали автомобили на МВР и Спешна помощ.

Само в ZaPernik.com! Пернишки змии си свалят кожите в центъра на града - СНИМКИ + ВИДЕО

http://www.zapernik.com/obshtestvo/samo-v-zapernik-com-pernishki-zmii-si-svalyat-kojite-v-centura_33297/

С изгряването на слънцето и настъпването на жегите змийският терариум в центъра на Перник отново напомни за съществуването си, засне обективът на ZaPernik.com.

Змиите, които от няколко години обитават брега на река Струма, в района на големия мост на площад "Кракра Пернишки" свалиха кожите си.

Гледката със змийските кожи по камъните е от няколко дни. Минувачи спират, за да погледат змиите, които са над 10 и се припичат на слънцето. По - любопитните...

Продължава

Бразилия инжектира 20 млрд. долара в банковия си сектор

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3ce378a0/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cdrugi0C3380Ca0Cbraziliia0Einjektira0E20A0Emlrd0Edolara0Ev0Ebankoviia0Esi0Esektor0H1769450C/story01.htm

Централната банка на най-голямата икономика в Латинска Америка въвежда серия от мерки, включително и по-ниски задължителни резерви за търговските банки


Майка на две деца почина в болница заради скъпи консумативи

http://www.cross.bg/kazaha-bolnitza-konsymativi-1422573.html

/КРОСС/ Майка на две деца почина в болница заради скъпи консумативи. 43-годишната Анита Жекова е имала зрителни нарушения. След като лекарите са установили аневризъм, е било нужно поставянето на стент, цената на който е 35 400 лв. без ДДС. Близките научават за тази сума от дистрибутор. „Събрахме парите от близки и познати. Направиха манипулацията във ВМА, както казаха - успешно. Веднага след това един от лекарите ни уведоми, че трябва да бъдат сложени спирали, които също струват скъпо. Друг лекар обаче ни каза, че няма нужда от тях. След по-малко от два месеца получи масивен инсулт", разказа съпругът на починалата Красимир Николов в интервю за Нова телевизия. „След като й направиха отново изследвания, казаха, че трябва да се сложат спирали. Дистрибуторът ни обясни, че струват 25 хил. лева. Не я оперираха, защото не била спешен случай и нямали екипи в събота и неделя. В понеделник ми казаха за тази сума и че ако не бъдат заплатени съответните консумативи, нищо няма да бъде направено", допълни той.. В понеделник сестрата на Анита - Женя Вълнарова, занася в болницата 10 хил. лв., които обаче се оказват недостатъчни, защото дистрибуторът няколко пъти й казва, че е търговец и си иска парите. „Изтеглих кредит в сряда, дадохме консумативите, но вече беше много късно

Полицаи, пожарникари и спасители протестираха във Варна

http://pik.bg/полицаи-пожарникари-и-спасители-протестираха-във-варна-news206926.html

Полицаи, пожарникари и спасители протестираха във Варна

Пожарникари, спасители и полицаи протестираха днес във Варна, съобщи "Фокус". Въпреки аргументите на Синдикалната федерация на служителите в МВР /СФСМВР/, в противоречие с широко разпространената европейска и световна практика и в разрез с взетото само преди дни от Съвета за социално партньорство в МВР компромисно решение, Министерството възнамерява да регламентира минимален състав от двама служители на екипите, осъществяващи пожарогасителната и спасителната дейност. Това в редица случаи не само би попречило на пожарникарите и спасителите да изпълнят задълженията си, но би изложило на неоправдан риск здравето и живота им, както и здравето и живота на гражданите, посочи члена на Управителния съвет на СФСМВР Красимир Костов. Той допълни, че по време на бедственото положение във Варна е било наложено нелепо дисциплинарно наказание на пожарникар, член на СФС на МВР.

„По правната страна на проблема очакваме да се произнесе Варненският административен съд, но от морална гледна точка това наказание е гавра с труда и достойнството на пожарникарите и спасителите. Поради това СФСМВР започва протестни действия във Варна. Информираме българските политици и гражданското общество, че няма да спрем дотук”, допълни Красимир Костов. Той каза още, че СФС на МВР е организация, която в своите действия винаги е защитавала правата на служителите и е полагала усилия да уважава управленските решения в МВР, с цел запазване на социалния мир в България и постигане на консенсус по обществено значими теми и проблеми. „В момента са застрашени не само социалният мир и животът на служители в ГДПБЗН, но се създава и сериозен риск за здравето и безопасността на гражданите на Република България”, уточни още Красимир Костов. 

Яценюк: Оставката ми е протест срещу решенията на Върховната Рада

http://europe.actualno.com/Jacenuk-Ostavkata-mi-e-protest-sreshtu-reshenijata-na-Vyrhovnata-Rada-news_41648.html

Арсений Яценюк заяви, че е подал оставка от поста премиер на Украйна в протест срещу отказа на Върховната Рада да гласува законопроекта за увеличаване на финансирането за силите за сигурност, участващ...

Шофьор блъсна дете на пешеходна пътека

http://plovdiv.actualno.com/Shofior-blysna-dete-na-peshehodna-pyteka-news_41652.html

Шофьор, неспазил предимство, блъсна 5-годишно момиченце на пешеходна пътека в Пловдив. Инцидентът стана вчера около 14.00 часа на булевард "Шести септември" в района на парк "Отдих и ...

Божидар Димитров: Няма да има коалиция ГЕРБ-ДПС

http://www.moreto.net/novini.php?n=259229

„Тезата за новата коалиция между ГЕРБ и ДПС цели да отнеме проценти от ГЕРБ на изборите, защото е всеизвестно, че ако обявиш коалиция с ДПС, ще ти паднат процентите", коментира в "Събуди се" по Нова телевизия проф. Божидар Димитров.

Die Welt: Украйна - криза след война

http://www.cross.bg/razpadaneto-kriza-ykraiina-1422572.html

/КРОСС/ След гражданската война в Украйна дойде и правителствената криза, коментира германският вестник Die Welt. Как може едно правителство да се разпадне заради спорове около бюджета, след като всъщност би трябвало да предотврати разпадането на страната си? Отговорът се крие във вечните различия на прозападния лагер на Украйна. „Това е етично и морално престъпление", каза Арсений Яценюк при своето оттегляне, предвид разпадането на коалиционното правителство в Киев, което настъпи след като в четвъртък партиите „Удар" на киевския кмет Виталий Кличко и крайнодясната „Свобода" се оттеглиха от коалицията. С разпадането на прозападния партиен алианс, Киев се изправя пред сериозна правителствена криза, защото така не може да бъдат приети важни закони.  

Пиян шофьор без книжка предизвика катастрофа с две жертви

http://www.cross.bg/putya-razgrad-intzidenta-1422571.html

/КРОСС/ Двама младежи са загинали при тежка катастрофа на пътя между Разград и Гецово, съобщават от Областната дирекция на МВР в Разград. Сигналът за инцидента до 112 е подаден малко преди 5 ч. сутринта. Шофьорът, младеж на 18 години без шофьорска книжка, излязъл от пътя като минал през насрещната лента и се блъснал в крайпътно дърво. След инцидента пробата за алкохол в кръвта му показала 1.67 промила. Отървал се с охлузвания. Двамата му спътници, които седели в дясно на предната и на задната седалки, са загинали на място. Те са идентифицирани и са на 18 и 22 години. И тримата пътници са от село Езерче. По случая се води разследване.  

Хардуерът е новият софтуер

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3ce378a3/l/0L0Sinvestor0Bbg0Charduer0C4590Ca0Chardueryt0Ee0Enoviiat0Esoftuer0H17630A30C/story01.htm

За да предизвикаш истински фурор сред потребителите, не можеш да разчиташ единствено на софтуер. Трябва ти секси устройство


Пиян шофьор без книжка предизвика катастрофа с две жертви

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/26/2350917_piian_shofyor_bez_knijka_predizvika_katastrofa_s_dve/?ref=rss


Двама младежи са загинали при тежка катастрофа на пътя между Разград и Гецово, съобщават от Областната дирекция на МВР в Разград. Сигналът за инцидента до 112 е подаден малко преди 5 сутринта.

Шофьорът, младеж на 18 г. без шофьорска книжка, излязъл от пътя като минал през насрещната лента и се забил в крайпътно дърво. След инцидента пробата за алкохол в кръвта му показала 1.67 промила. Отървал се с охлузвания.

Двамата му спътници, които седели в дясно на предната и на...

Ангел Найденов: Не берете грижи за моята реализация, ще се занимавам с политика

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4213800

Чака ни едно сериозно изпитание в неделя, на което възлагам особени надежди. Това заяви пред журналисти министърът на отбрана в оставка Ангел Найденов във връзка с предстоящия конгрес на БСП, по време на който се очаква да бъде избран председател на партията, предаде Фокус.
„Не берете особени грижи за моята реализация. Чака ни едно сериозно изпитание в неделя, на което възлагам особени надежди. Това заяви пред журналисти министърът на отбрана в оставка Ангел Найденов във връзка с предстоящия конгрес на БСП, по време на който се очаква да бъде избран председател на партията, предаде Фокус. „Не берете особени грижи за моята реализация.

Военният министър в оставка: Не берете грижи за моята реализация, пак ще съм политик

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4213794

Чака ни едно сериозно изпитание в неделя, на което възлагам особени надежди. Това заяви пред журналисти министърът на отбрана в оставка Ангел Найденов във връзка с предстоящия конгрес на БСП, по време на който се очаква да бъде избран председател на партията, предаде Фокус.
„Не берете особени грижи за моята реализация. Чака ни едно сериозно изпитание в неделя, на което възлагам особени надежди. Това заяви пред журналисти министърът на отбрана в оставка Ангел Найденов във връзка с предстоящия конгрес на БСП, по време на който се очаква да бъде избран председател на партията, предаде Фокус. „Не берете особени грижи за моята реализация.

Вицепрезидентът: Президентът не си е превишил правомощията, има право да се притеснява

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/26/2350916_viceprezidentut_prezidentut_ne_si_e_previshil/?ref=rss


Президентът Росен Плевнелиев не си е превишил правомощията с изказването си в Народното събрание вчера. Държавният глава има право да се притеснява за бюджета, заяви в предаването "Тази събота" на БиТиВи вицепрезидентът Маргарита Попова.

"Въпросът за бюджета, за Закона за бюджета, въпросът за това кога се налага вето на Закона за бюджета, трябва ли и кога може да бъде избран подходящия момент, е въпрос на философия на едно управление - това е работа на изпълнителната власт", посочи...

Протести пред посолствата ни за медийна свобода

http://www.bnews.bg/article-112116

Активисти протестират пред посолствата на България в Европа срещу оседлаването на медиите у нас.

Прасета се разхождат спокойно из улиците на Пловдив (снимка)

http://pik.bg/прасета-се-разхождат-спокойно-из-улиците-на-пловдив-снимка-news206923.html

Прасета се разхождат спокойно из улиците на Пловдив (снимка)

На уникална гледка на разхождащите из града прасета се натъкна читател на Plovdiv24.bg. Ето какво пише той:

"Най-интересните жители на Пловдив - семейство прасета, които се разхождат необезпокоявани, пред спортната зала на ПУ "Паисий Хилендарски", между чакащите на автобусната спирка, изумени хора".

Катастрофа затвори входа на Варна, има жертви

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4213788

Катастрофа е станала на магистрала „Хемус” посока Варна, съобщиха Радио „Фокус”.
Инцидентът е на входа към града.
По информация на Petel.bg са се блъснали микробус и автомобил с молдовска регистрация. Има две или три жертви, а други хора са настанени в болница. Н
На място има екипи на Пътна полиция и Спешна помощ. Движението е затруднено. Катастрофа е станала на магистрала „Хемус” посока Варна, съобщиха Радио „Фокус”. Инцидентът е на входа към града. По информация на Petel.bg са се блъснали микробус и автомобил с молдовска регистрация. Има две или три жертви, а други хора са настанени в болница. Н На място има екипи на Пътна полиция и Спешна помощ. Движението е затруднено.

ЕС замрази активите на високопоставени руснаци

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ukrajna/es-zamrazi-aktivite-na-visokopostaveni-rusnaci-6018339

В списъка са включени шефът на руската Федерална служба за сигурност Александър Бортников, както и ръководителят на службата за външно разузнаване Михаил Фрадков

Катастрофа с жертви на "Хемус" затвори входа на Варна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4213790

Катастрофа е станала на магистрала „Хемус” посока Варна, съобщиха Радио „Фокус”.
Инцидентът е на входа към града.
По информация на Petel.bg са се блъснали микробус и автомобил с молдовска регистрация. Има две или три жертви, а други хора са настанени в болница. Н
На място има екипи на Пътна полиция и Спешна помощ. Движението е затруднено. Катастрофа е станала на магистрала „Хемус” посока Варна, съобщиха Радио „Фокус”. Инцидентът е на входа към града. По информация на Petel.bg са се блъснали микробус и автомобил с молдовска регистрация. Има две или три жертви, а други хора са настанени в болница. Н На място има екипи на Пътна полиция и Спешна помощ. Движението е затруднено.

Ангел Найденов: Не берете грижи за мене, ще продължа в политиката

http://pik.bg/ангел-найденов-не-берете-грижи-за-мене-ще-продължа-в-политиката-news206922.html

Ангел Найденов: Не берете грижи за мене, ще продължа в политиката

"Не берете особени грижи за моята реализация. Със сигурност ще се занимавам с политика, друг е въпросът на какво ниво и в каква посока. Ясна е моята политическа принадлежност и не бих ѝ изменил в никакъв случай. Чака ни едно сериозно изпитание в неделя, на което възлагам особени надежди. Това е изпитание и за всеки един от членовете на моята партия – на БСП. Едно събитие, което е заредено с много напрежение, от което се надявам БСП да излезе с много повече енергия, сила, амбиция, с много повече възможности – да излезе по-силно”, каза военният министър в оставка Ангел Найденов пред журналисти.

Част от плановете на Найденов ще са свързани и с Военната академия „Г. С. Раковски”. "Най-голямото предизвикателство за БСП е в неделя, като от това зависи много. Зависи до колко и до каква степен желанието на всички, което се свързва с промяна и обновление, ще бъде реализиран. Можем да излезем по-силни, избирайки нов лидер, който е в състояние да води битки и да печели. Може да излезем разединени и слаби, но не искам да мисля в тази посока", каза още Ангел Найденов.

Барозу: Готова е правната рамка за секторни санкции срещу Русия

http://europe.actualno.com/Barozu-Gotova-e-pravnata-ramka-za-sektorni-sankcii-sreshtu-Rusija-news_41649.html

Европейската комисия подготви законодателни предложения за секторни санкции срещу Русия, заяви председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу в официално съобщение, разпространено от пресцен...

23 катастрофи и трима пострадали през изминалото денонощие във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=259225

Трима души са пострадали при три тежки катастрофи във Варна през изминалото денонощие. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от "Пътна полиция" – Варна. Пострадалите са с различни наранявания, без опасност за живота. Общо 23 са регистрираните катастрофи от КАТ Варна за изминалото денонощие.

Google започна триенето на компромати

http://www.bnews.bg/article-112117

Гугъл е изпълнил повече от половината от всички 91 000 молби за премахване на стари и неточни данни за потребители от страните-членки на ЕС

26 юли - Нова година по календара на маите

http://www.moreto.net/novini.php?n=259228

На 26 юли се отбелязва Нова година по календара на маите. Ден, в който се чества мира и единението на хората със земята и живота. Годината на Червената слънчева Луна е втората от новия цикъл и е определена за изчистване на нашата емоционалност и духовност.

Полицаи и пожарникари от Варна излизат на протест

http://www.cross.bg/slyzhitelite-slyzhiteli-nakazanie-1422570.html

/КРОСС/ Полицаи, пожарникари и спасители от Варна организират протест днес преди обяд. Те се обявяват против намерението на МВР да въведе минимален състав от двама служители при спасителни и пожарогасителни дейности, както и срещу ръководството си, което по думите им застрашава безопасността им с командите си. Излизат и в подкрепа на свой колега пожарникар, който е получил "нелепо" дисциплинарно наказание след отводнителната акция в квартал "Аспарухово". В разпространена декларация от Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) се посочва, че "Този протест е първото от серия активни действия на СФСМВР, целящи да се гарантират здравето, живота и правото на достоен труд на служителите в МВР и по-конкретно - служителите в Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". В текста пише, че дирекцията се управлява "с опасно милитаристичен стил и в духа на феодалните порядки от хора, които в продължение на години злоупотребяват с пожарникарите и спасителите, които налагат дисциплинарни наказания на своите служители защото не са изпълнили "разпореждане" на журналист." Ръководството е от "хора, които е крайно време да напуснат системата. Те не само нямат място в нея - те са опасни за здравето и живота на гражданите. Време е да изхвърлим боклука", заявяват служителите на МВР

Прасета се разхождат необезпокоявано из Пловдив

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4213766

На уникална гледка на разхождащи се из Пловдив прасета се натъкна читател на Plovdiv24.bg.
Ето какво пише той:
"Най-интересните жители на Пловдив - семейство прасета, които се разхождат необезпокоявани, пред спортната зала на ПУ "Паисий Хилендарски", между чакащите на автобусната спирка, изумени хора". На уникална гледка на разхождащи се из Пловдив прасета се натъкна читател на Plovdiv24.bg. Ето какво пише той: "Най-интересните жители на Пловдив - семейство прасета, които се разхождат необезпокоявани, пред спортната зала на ПУ "Паисий Хилендарски", между чакащите на автобусната спирка, изумени хора".

Уникално! Прасета се разхождат спокойно из Пловдив

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4213763

На уникална гледка на разхождащи се из Пловдив прасета се натъкна читател на Plovdiv24.bg.
Ето какво пише той:
На уникална гледка на разхождащи се из Пловдив прасета се натъкна читател на Plovdiv24.bg. Ето какво пише той: "Най-интересните жители на Пловдив - семейство прасета, които се разхождат необезпокоявани, пред спортната зала на ПУ "Паисий Хилендарски", между чакащите на автобусната спирка, изумени хора".

Попова: Президентът не е превишил правомощията си

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/popova-prezidentyt-ne-e-previshil-pravomoshtiiata-si-6018337

"Президентът има право да се притеснява за бюджета, защото в момента сме в ситуация, когато се избира служебно правителство. Но ние не сме изпълнителна власт. Бюджетът е философия на управлението", подчерта вицепрезидентът

Депутатът Николай Апостолов от ГЕРБ: След оставката идва студеният душ

http://pik.bg/депутатът-николай-апостолов-от-герб-след-оставката-идва-студеният-душ-news206920.html

Депутатът Николай Апостолов от ГЕРБ: След оставката идва студеният душ

След радостта от подадената оставка, за съжаление идват студеният душ и солената сметка, които ни оставя това управление. Това каза депутатът от ГЕРБ Николай Апостолов, съобщи "Фокус". Според него тепърва ще излязат на бял свят поразиите, които това правителство на задкулисието, оставя на служебния кабинет и следващото правителство.

Апостолов коментира, че е важно обществото да разбере реалното състояние на държавата към момента, за да може да се обедини зад предстоящите тежки, но неизбежно необходими реформи. Той посочи, че парламентарната група на ГЕРБ настоява за цялостна актуализация на бюджета, предвид показателите, заложени в приходната част и отчета от тяхното изпълнение. Народният представител поясни, че обявеният фискален резерв от правителството "Орешарски" в размер на 8 млрд. лв. не е реален.

„Това е поредният популистки, пропаганден ход на това правителство в края на неговото управление, който ще бъде използван в предстоящата предизборна кампания, а след това и в годините, в които предстои на БСП да бъде в опозиция”, каза Апостолов. Депутатът акцентира, че в момента държавният дълг е малко на 4 млрд. лв. и ако бъде приспаднат от така посоченият от министър Чобанов фискален резерв се вижда, че остават реално 3,6 млрд. лв., което е под задължителния минимум. „Под риск са и едни 800 млн. лв. от приходите, като най-сериозният проблем е в митниците, където се очертава изпълнението да бъде около 250 млн. лв. от акцизи и още 500 млн. лв., които няма да влязат, поради контрабандата, която в момента не се контролира достатъчно добре”, заключи Апостолов.

Петър Чобанов: Предложената актуализация е умерена, гъвкава и не застрашава фискалната стабилност

http://www.cross.bg/ministur-chobanov-mlrd-1422569.html

/КРОСС/ „Финансите се намират в относително добро състояние. Бюджетът се изпълнява нормално", заявява министърът на финансите в оставка Петър Чобанов в интервю за в. „Банкеръ". Той уточнява, че има известни рискове при изпълнението на приходите, но има и буфери по отношение на разходите, които могат да покрият едно евентуално неизпълнение. „Ситуацията в момента е управляема и служебният кабинет също ще разполага с инструменти да реагира при необходимост - в централния бюджет има буфер, който позволява да се посрещнат непредвидени разходи", допълва министърът. На въпрос дали може да обясни по-подробно въпросните буфери, министър Чобанов казва, че ако разкрие размерът им, не би направил добра услуга на служебния министър, защото веднага ще започнат да го натискат бързо да ги разпредели. „Искам да оставя на служебния министър на финансите възможност да работи спокойно. Той ще бъде подробно запознат със всички числа от екипа от експерти на министерството, категоричен е финансовият министър. Чобанов анонсира, че се подготвя доклад, който предстои да бъде предоставен на вниманието на служебния министър, в който ще бъде изложено изпълнението на бюджетите на отделните министерства, както и това на държавните приходи и на разходи. Предложената от правителството актуализация на бюджета се наложи от случилите се от началото на годината шокове - както върху икономиката, така и върху публичните финанси, посочва финансовият министър

Полицията в Париж забрани пропалестински протест заради антисемитски прояви

http://www.dnevnik.bg/evropa/2014/07/26/2350806_policiiata_v_parij_zabrani_propalestinski_protest/?ref=rss


Парижката полиция е забранила свиканата за днес пропалестинска манифестация във френската столица в опит да предотврати инциденти като тези от миналия уикенд, съобщи френският вестник "Монд". Тогавашната също непозволена демонстрация се превърна в набег срещу еврейски обекти, като беше подпален и изгорен кашер (магазин, в който се продава храна, приготвена според еврейските религиозни изисквания, бел. ред.), а сблъсъци между мюсюлмански имигранти и полицията избухнаха пред две парижки...

Полицаи и пожарникари от Варна излизат на протест днес

http://www.dnevnik.bg/morski/2014/07/26/2350913_policai_i_pojarnikari_ot_varna_izlizat_na_protest_dnes/?ref=rss


Полицаи, пожарникари и спасители от Варна организират протест днес преди обяд. Те се обявяват против намерението на МВР да въведе минимален състав от двама служители при спасителни и пожарогасителни дейности, както и срещу ръководството си, което по думите им застрашава безопасността им с командите си. Излизат и в подкрепа на свой колега пожарникар, който е получил "нелепо" дисциплинарно наказание след отводнителната акция в квартал "Аспарухово". 

В разпространена декларация от...

Дора Янковa фаворит за председател на БСП сред социалистите в Смолянско

http://pik.bg/дора-янковa-фаворит-за-председател-на-бсп-сред-социалистите-в-смолянско-news206919.html

Дора Янковa фаворит за председател на БСП сред социалистите в Смолянско

Смолянският депутат от Коалиция за България и член на Изпълнителното бюро на БСП Дора Янкова е с най-много номинации за лидер на червената партия. Това сочат окончателните данни от проведените заседания на общинските конференции в област Смолян, които дадоха своите предпочитания за председател на столетницата в последния месец, съобщиха от пресцентъра на БСП-Смолян.

След Янкова най-много гласове в Смолянско събира Янаки Стоилов, следван от Драгомир Стойнев, Мая Манолова, Михаил Миков и Корнелия Нинова. 

Новият председател на БСП ще бъде избран на предстоящия в неделя – 28 юли, конгрес на БСП в София. 30 са делегатите на Конгреса от област Смолян, а 22-ма родопчани ще присъстват като гости на най-висшия форум на социалистите. Групата от региона ще наброява общо 52 души. 

Турция ще загуби 2 млрд. долара от конфликта в Ирак

http://www.vesti.bg/novini/turciia-shte-zagubi-2-mlrd.-dolara-ot-konflikta-v-irak-6018338

Хаосът в Ирак ще струва на Турция между 2 и 2,5 милиарда долара търговска загуба, но в дългосрочен план загубите биха били незначителни, освен ако ситуацията не се влоши драматично, смятат турски икономисти.

Т.Дончева:Архивите на КТБ са по-интересни от тефтера на Красьо Черничкия

http://frognews.bg/news_73684/

"Оттам може да излязат много по-интересни неща от тефтерчето на Красьо Черничкия", каза пред Нова тв лидерката на Движение 21, която е и адвокат на арестуваната главна касиерка на КТБ Маргарита Петрова.

Fitch потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на Русия

http://www.cross.bg/rysiya-fitch-dulgosrochniya-1422567.html

/КРОСС/ Международната рейтингова агенция Fitch потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на Русия - BBB.  Оценката е с отрицателна перспектива заради събитията в Украйна и усложнените отношения на Русия с Европейския съюз и Съединените щати.

Миризма на трупове и разхвърляни играчки: разказ за MH17 от първо лице

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4213742

Огромно житно поле с разхвърляни навсякъде детски играчки, непрестанен пек и ужасяваща миризма на трупове – така описаха мястото на катастрофата на малайзийския Боинг в Източна Украйна репортерът Десислава Ризова и операторът Добромир Иванов, екипът на bTV, който отрази трагедията от мястото на авиокатастрофата край Донецк. Огромно житно поле с разхвърляни навсякъде детски играчки, непрестанен пек и ужасяваща миризма на трупове – така описаха мястото на катастрофата на малайзийския Боинг в Източна Украйна репортерът Десислава Ризова и операторът Добромир Иванов, екипът на bTV, който отрази трагедията от мястото на авиокатастрофата край Донецк.

Разказ за полет MH17 от първо лице: Миризма на трупове и разхвърляни играчки

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4213755

Огромно житно поле с разхвърляни навсякъде детски играчки, непрестанен пек и ужасяваща миризма на трупове – така описаха мястото на катастрофата на малайзийския Боинг в Източна Украйна репортерът Десислава Ризова и операторът Добромир Иванов, екипът на bTV, който отрази трагедията от мястото на авиокатастрофата край Донецк. Огромно житно поле с разхвърляни навсякъде детски играчки, непрестанен пек и ужасяваща миризма на трупове – така описаха мястото на катастрофата на малайзийския Боинг в Източна Украйна репортерът Десислава Ризова и операторът Добромир Иванов, екипът на bTV, който отрази трагедията от мястото на авиокатастрофата край Донецк.

Попова: Президентът има право да бъде притеснен за бюджета

http://www.cross.bg/popova-prezidenta-margarita-1422566.html

/КРОСС/ Вицепрезидентът Маргарита Попова защити държавния глава Росен Плевнелиев от критиките, че е превишил правомощията си с призива към депутатите да приемат актуализацията на държавния бюджет, отправен по време на вчерашното му обръщение от парламентарната трибуна. „Чувам подмятания, че с препоръката към парламента да се занимае с актуализацията на бюджета президентът е превишил правомощията си  - не е, той няма такъв ресурс", заяви Попова в интервю за ВTV. „Не мога да кажа, че президентът сбърка - той има право да се притеснява, защото предстои да управлява служебно правителство, а то няма възможност да прави такива промени заради конституционно краткото си време", аргументира се още вицепрезидентът. Тя разкритикува премиера в оставка Пламен Орешарски за мълчанието му по време на годината управление. „Орешарски трябваше да говори много повече. Въпросът за бюджета се третира от премиера в парламента с всички парламентарно представени партии - не е работа на президента", подчерта тя. Маргарита Попова заяви, че не е участвала при формирането на предишния служебен кабинет и няма да участва и при формирането на бъдещия. „Аз лично не участвам в такива договорки, това си е работа на президента", подчерта тя и допълни, че си представя бъдещия временен премиер като „почтен човек, умерен в емоциите си", но отказа да посочи име

Петър Чобанов: Оманският фонд иска защита за инвестицията си

http://www.cross.bg/mlrd-banka-leva-1422568.html

/КРОСС/ - Г-н Чобанов, преди малко повече от седмица Министерството на финансите излезе с прессъобщение, че сте разговаряли с представители на Оманския фонд, който притежава малко повече от 30% от капитала на Корпоративна банка. Какви са намеренията на този акционер? - Спомняте си, че се натрупа обществено напрежение, защото акционерите били държани настрана от целия процес около Корпоративна банка и едва ли не ще бъдат нарушени техните права. От изявленията на БНБ и от моите изказвания по темата се създаде впечатление, че сме на различни позиции - нещо, което не е вярно. Аз твърдя, че има законов ред, който урежда правата на акционерите в такива ситуации, и той трябва да се спазва. Сигурен съм, че и БНБ е на същата позиция. Затова се обадих на представителите на Оманския фонд и ги уверих, че техните права ще бъдат зачетени и никой няма да ги пренебрегне. - А защо Вие се обадихте? Това не е ли работа на БНБ? - Знаете ли, в тези държави такива структури са част от държавната хазна. И хората, които ги управляват, са свикнали да разговарят с финансовия министър на съответната държава. Затова именно аз проведох този разговор. Уверих ги, че законовите им права ще бъдат спазени. И те заявиха, че наистина са готови, когато БНБ ги покани да участват в разговорите за решаване на въпроса с Корпоративна банка, в която са акционери

Убийство от първо четене

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4213253

Момче без книжка взема семейната кола, качва трима приятели и кара с бясна скорост. Резултатът е трагичен - четирима убити на пътя. (Виж 8-а стр.) 
Подобни инциденти стават все по-често у нас, загиват по трима, четирима млади българи, а всичко си продължава постарому. А по междуселските пътища е още по-страшно, защото там и хора без книжки правят Момче без книжка взема семейната кола, качва трима приятели и кара с бясна скорост. Резултатът е трагичен - четирима убити на пътя. (Виж 8-а стр.) Подобни инциденти стават все по-често у нас, загиват по трима, четирима млади българи, а всичко си продължава постарому. А по междуселските пътища е още по-страшно, защото там и хора без книжки правят

Слънчево време, кратки превалявания в Северна България следобяд

http://www.cross.bg/vreme-vremeto-oblachnost-1422565.html

/КРОСС/ Днес преди обяд в страната ще преобладава слънчево време с максимална температура между 29 и 34°. Следобяд, предимно над Северна България ще се развие купеста облачност и на места ще превали и прегърми за кратко. Атмосферното налягане ще се задържи малко по-ниско от средното за месеца - такава е прогнозата за времето за днешния ден, 26 юли, от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. По-облачно ще е и по Северното Черноморие. По Южното ще преобладава слънчево време. Вятърът по крайбрежието ще е до умерен от североизток. Максималните температури там ще са между 27° и 29°, а температурата на морската вода е около 26°. Вълнението е 2-3 бала. Условията за туризъм в планините са добри, съобщава Планинската спасителна служба. Температурите по високите части ще са от 8 до 15° с умерен североизточен вятър, а до височина 1200 м ще достигнат 23°. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места краткотрайно ще превали. На Пампорово ще работят втора и четвърта въжена линия, на Борово - кабинковата въжена линия и Ситняково. Има вероятност да бъде пуснат Симеоновският лифт на Витоша. От ПСС съветват, ако в следобедните часове времето се влоши, туристите да са подготвени с дрехи за дъжд и студ и да могат да се приберат бързо на място, където ще бъдат защитени.  

Пускат 7% от Албена на борсата

http://econ.bg/Новини/Пускат-7-от-Албена-на-борсата_l.a_i.558335_at.1.html

7% от капитала на туристическата компания „Албена“ ще бъдат пуснати за продажба на борсата. Акциите са собственост на община Балчик, като кметството...

Илияна Йотова: ДПС и ГЕРБ очевидно са в някакъв пробен период и правят сондажи

http://izbori2014.actualno.com/Ilijana-Jotova-DPS-i-GERB-ochevidno-sa-v-njakakyv-proben-period-i-pravjat-sondaji-news_41646.html

ДПС и ГЕРБ очевидно са в някакъв пробен период и правят сондажи, включително и на общественото мнение за едно бъдещо съвместно управление, коментира в интервю за Дарик радио евродепутатът от БСП Илиян...

Томов се изметна: Смяната на Стойчо е излишни журналистически напъни

http://bgfootball.actualno.com/Tomov-se-izmetna-Smjanata-na-Stojcho-e-izlishni-jurnalisticheski-napyni-news_41644.html

Главният акционер в ЦСКА Александър Томов се уплаши от интерпретацията на думите му, казани след отпадането от Европа от молдовския Зимбру и побърза да ги опровергае. Медии и фенове разтълкуваха думи...

Наталия Славчева е новият председател на ББЦ в Лом

http://izbori2014.actualno.com/Natalija-Slavcheva-e-novijat-predsedatel-na-BBC-v-Lom-news_41647.html

Наталия Славчева е новият председател на ББЦ в Лом. Славчева е избрана единодушно от над 120 присъстващи по време на общинското отчетно-изборно събрание. Славчева е настоящ общински съветник в Лом, из...

Путин има вина за свалянето на малайзийския самолет

http://www.bnews.bg/article-112112

Белият дом заяви, че руският президент Владимир Путин "има вина" за свалянето на малайзийския самолет над военната зона в Украйна.

Дарина Павлова: Илия Павлов е още в живота ми, виждам го чрез децата си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4213747

"Илия Павлов е още в живота ми. Виждам го навсякъде и най-вече чрез моите деца". Това разкри пред bTV Дарина Павлова, съпруга на разстреляния шеф на "Мулригруп" Илия Павлов.
"Никога не съм съжалявала, че съм го срещнала. Нашата първа среща беше много странна - на улицата. Той слезе от една кола, даде ми визитката си и каза, че много бърза", "Илия Павлов е още в живота ми. Виждам го навсякъде и най-вече чрез моите деца". Това разкри пред bTV Дарина Павлова, съпруга на разстреляния шеф на "Мулригруп" Илия Павлов. "Никога не съм съжалявала, че съм го срещнала. Нашата първа среща беше много странна - на улицата. Той слезе от една кола, даде ми визитката си и каза, че много бърза",

Огнян Герджиков: Президентската република може да се изроди в авторитаризъм

http://pik.bg/огнян-герджиков-президентската-република-може-да-се-изроди-в-авторитаризъм-news206914.html

Огнян Герджиков: Президентската република може да се изроди в авторитаризъм

В страни, които са нестабилни, президентската република може да се изроди в авторитаризъм. Това заяви бившият председател на Народно събрание проф. Огнян Герджиков пред Нова телевизия. "Такава република в близките 5 години не виждам как може да стане. Как ще се събере Велико народно събрание, което да получи такава подкрепа", запита Герджиков.

Той заяви, че ако се говори за коалиции, то ще бъде след изборите. "Ако ще има коалиция ГЕРБ-ДПС, тя ще бъде след изборите. Доста мандати станаха с ДПС в управлението, крайно време е да слезе на втора позиция. Ако ГЕРБ имат нужда от подкрепа, ще я търсят навсякъде другаде", каза проф. Огнян Герджиков.

Негов събеседник в предаването "Събуди се" бе проф. Божидар Димитров. Той също отрече да има повишени симпатии между ГЕРБ и ДПС и обвини управляващите, че споменавайки за подобна коалиция отнемат гласове от ГЕРБ. "Това правителство отнема процент от ГЕРБ на изборите със споменаването на коалиция между ДПС и ГЕРБ. Не е известно да има такава коалиция. На 5 октомври е сигурно, че ГЕРБ ще спечели. С колко - не е ясно. Сигурно е и че ДПС ще има между 400 и 600 000 сигурни гласа", каза Димитров. Той разви теория, че на предстоящите избори всичко е възможно. Възможно е дори да има голяма коалиция с Реформаторския блок, АБВ, ВМРО, ББЦ, каза директорът на Националния исторически музей и бивш министър без портфейл от правителството на ГЕРБ. 

Според него политиците трябва да имат по-засилен диалог помежду си. "Не едно, хиляда кафета трябва да пият политиците и да разговарят", каза Димитров. На репликите, че не сме европейци, известният историк каза саркастично: "Като не сме за Европа, да отиваме в Евразия".

Дарина Павлова: Виждам Илия чрез децата си, запознахме се на улицата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4213731

"Илия Павлов е още в живота ми. Виждам го навсякъде и най-вече чрез моите деца". Това разкри пред bTV Дарина Павлова, съпруга на разстреляния шеф на "Мулригруп" Илия Павлов. "Никога не съм съжалявала, че съм го срещнала. Нашата първа среща беше много странна - на улицата. Той слезе от една кола, даде ми визитката си и каза, че много бърза",

БГ проститутка сее СПИН в Кипър

http://www.bnews.bg/article-112113

Проститутки сеят СПИН в Кипър. Островната държава е в шок от съобщенията, че някои от платените жрици на любовта, сред които има и българка, са носители на инфекциозни заболявания.

Тв гид за футболни фенове

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4212620

Липсва ли ви световното и Цар футбол? Спокойно, фенове! Изстудявайте бирата и сядайте пред телевизорите. Ако има смелчага, който може да сметне в часове телевизионните мачове в ефира по българските телевизии, спокойно може да кандидатства за “модерен Айнщайн”.

По всичко личи, че досегашните рекорди ще бъдат подобрени. И не остава нито един от го Липсва ли ви световното и Цар футбол? Спокойно, фенове! Изстудявайте бирата и сядайте пред телевизорите. Ако има смелчага, който може да сметне в часове телевизионните мачове в ефира по българските телевизии, спокойно може да кандидатства за “модерен Айнщайн”. По всичко личи, че досегашните рекорди ще бъдат подобрени. И не остава нито един от го

Белият дом: Путин и руснаците носят вина за самолета

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-samoletnata-katastrofa-v-iztochna-ukrajna/beliiat-dom-putin-i-rusnacite-nosiat-vina-za-samoleta-6018336

Украинският президент също така е уведомил вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън, че "Русия продължава да доставя тежко въоръжение и оборудване на сепаратистите, както и че украинските сили все повече попадат под пряк обстрел от позиции от руската страна на границата"

Френският Фигаро: Варна води танца

http://www.moreto.net/novini.php?n=259226

Френският вестник представя Балетната олимпиада във Варна, като посочва великите имена на балета, започнали световния си път от Международния балетен конкурс в българския морски град, наричайки конкурса „Ускорител на кариери“ Ден преди началото на финалния тук на Международния балетен конкурс Варна 2014 френският вестник „Фигаро“ (Le Figaro) публикува статия под заглавие „В България Варна води танца“.

Барозу: Готова е правната рамка за секторни санкции срещу Русия

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/07/26/2350912_barozu_gotova_e_pravnata_ramka_za_sektorni_sankcii/?ref=rss


Европейската комисия подготви законодателни предложения за секторни санкции срещу Русия, заяви председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу в официално съобщение, разпространено от пресцентъра на институцията.

"Европейската комисия представи днес законодателни предложения за приемане на целеви санкции, представени на страните от ЕС от комисията и външнополитическата служба на ЕС по-рано тази седмица... Финалното решение е на страните от ЕС. Надявам се, че страните ще...

Откриха зала за сватби и погребения

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4213707

Кметът на Монтана Златко Живков и кметът на село Долна Вереница Ивайло Никитиев откриха зала за весели и тъжни ритуали в обновеното читалище. Почти всичките 180 жители се събраха на тържествения водосвет за новата придобивка. Ремонтните дейности са за 40 000 лева, отпуснати от община Монтана. Кметът на Монтана Златко Живков подари и телевизор. Кметът на Монтана Златко Живков и кметът на село Долна Вереница Ивайло Никитиев откриха зала за весели и тъжни ритуали в обновеното читалище. Почти всичките 180 жители се събраха на тържествения водосвет за новата придобивка. Ремонтните дейности са за 40 000 лева, отпуснати от община Монтана. Кметът на Монтана Златко Живков подари и телевизор.

Мускулест "Форд" от Австралия

http://www.dnevnik.bg/skorost/2014/07/26/2350489_muskulest_ford_ot_avstraliia/?ref=rss


След пауза от четири години австралийското подразделение на "Форд" представи най-спортния седан в гамата си – "Фалкон" XR6 и XR8. Най-впечатляващият седан на пазара в Австралия е издържан в новия глобален дизайнерски стил на марката и има доста общи черти с "Мустанг".

Отвън стремежът е бил мускулестото излъчване и да е стилно. Специално внимание в двете най-мощни версии на "Форд Фалкон" е обърнато на звученето.

Освен с шестцилиндров редови и V8 мотор, "Фалкон" ще се предлага...

Най-новата мода - сватба в Гърция

http://www.grreporter.info/Nay-novata_moda_-_svatba_v_Grciya/15863

Само на остров Санторини през 2013 са сключени 1100 брака на чужденци, популярни дестинации са и Крит, Монемвасия, Родос, Кос, Миконос, Парос, Атина

прочети повече

КТБ не е умряла, има шанс да бъде санирана

http://www.bnews.bg/article-111854

КТБ не е източена. Това казва в интервю за BPost.bg финансистът Емил Хюрсев. Максималната й загуба е около 2 милиарда, повече не може да бъде дори и според Лондонския пазар, смята той.

Роботите – новите най-добри приятели на човека

http://www.moreto.net/novini.php?n=259099

Могат ли в бъдеще роботите да се превърнат в най-добрите приятели на човека. Според новите разработки в роботиката този въпрос е на път да получи положителен отговор. Странен глас приветства хората с "добре дошли" в студио в околностите на Париж, но бързо разсейва опасенията на публиката, че е станала обект на извънземна инвазия.

13-годишен загина при стрелба в Чикаго

http://america.actualno.com/13-godishen-zagina-pri-strelba-v-Chikago-news_41639.html

Неизвестни са открили безразборна стрелба в американския град Чикаго, един човек е убит, а други шестима са ранени, съобщава местният вестник Chicago Tribune, позовавайки се на полицията. Инцидент...

Черна събота по пътищата

http://crime.actualno.com/Cherna-sybota-po-pytishtata-news_41641.html

Четирима души намериха смъртта си при две тежки катастрофи – едната в Разград, а другата във Варна, станали в рамките на часове. В 10.10 часа тази сутрин след пътен възел Летище Варна ста...

Григор Димитров с добър жребий за турнира във Вашингтон

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/26/2350907_grigor_dimitrov_s_dobur_jrebii_za_turnira_vuv/?ref=rss


Григор Димитров попадна в благоприятен поток за турнира на твърди кортове във Вашингтон, който започва днес и ще продължи до 3 август. 

Българският тенисист е поставен под номер 3 в основната схема и почива в първия кръг на състезанието, което е от категория АТП500. 

Димитров, който заема девето място в световната ранглиста, ще започне участието си с мач срещу американеца Доналд Йънг или тенисист, преминал през квалификациите. 

23-годишният Димитров и...

Кратки превалявания в Северна България се очакват следобяд, условията за туризъм са добри

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/26/2350909_kratki_prevaliavaniia_v_severna_bulgariia_se_ochakvat/?ref=rss


Днес преди обяд в страната ще преобладава слънчево време като максималните температури за деня достигат стойности между 29 и 34 градуса. Следобяд, предимно над Северна България ще се развие купеста облачност и на места ще превали и прегърми за кратко. Атмосферното налягане ще се задържи малко по-ниско от средното за месеца. Такава е прогнозата за времето за днешния ден, 26 юли, от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, цитирана от Агенция "Фокус".

По-облачно ще е и по Северното Черноморие. По Южното ще преобладава слънчево време. Вятърът по крайбрежието ще е до умерен от североизток. Максималните температури там ще са между 27° и 29°, а температурата на морската вода е около 26°. Вълнението е 2-3 бала.

Условията за туризъм в планините са добри, съобщават и от Планинската спасителна служба пред "Фокус". Температурите по високите части ще са от 8 до 15 градуса с умерен североизточен вятър, а до височина 1200 м. ще достигнат 23 градуса. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места краткотрайно ще превали.

На Пампорово ще работят втора и четвърта въжена линия, на Борово – кабинковата въжена линия и Ситняково. Има вероятност да бъде пуснат Симеоновският лифт на Витоша. От ПСС съветват, ако в следобедните часове времето се влоши, туристите да са подготвени с дрехи за дъжд и студ и да могат да се приберат бързо на място, където ще бъдат защитени.

Татяна Дончева: Не може да има реформа в БСП

http://pik.bg/татяна-дончева-не-може-да-има-реформа-в-бсп-news206909.html

Татяна Дончева: Не може да има реформа в БСП

Не може да има реформа в БСП. Това заяви в интервю за предаването „Събуди се” по Нова телевизия Татяна Дончева, лидер на „Движение 21“, което ще вземе участие в предстоящите парламентарни избори.

„Няма никакво значение, който ще е председателят на БСП. Това ще са хората, които са от обкръжението на Сергей Станишев, които имат реформаторски потенциал, стигащ да артикулира революционни фрази, но и да седнат, наистина да се нагърбят с истинска реформа в БСП. Смятам, че и такава е невъзможна и от истински реформатор”, обясни Дончева. 

По отношение на това, дали съществува коалиция между ГЕРБ и ДПС, Дончева каза, че това не е коалиция, а е единодействия по въпроси от взаимен интерес, което е обичайно в политиката. Според нея лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да прави никаква коалиция, докато ДПС имат интерес да се „присламчат”. От Движението за права и свободи смята, че имат електорален резултат и ако бъдат необходими при съставянето на следващо правителство биха имали ресурс да извиват ръце, подчерта тя.

„Група сериозни задкулисни играчи, които бихме идентифицирали с обръчите на Ахмет Доган, хванаха през тази година целия български политически живот, доминираха в правителството. Може би бе прав политологът Огнян Минчев, като каза вчера, че не Пламен Орешарски е управлявал – управлявали са кръговете, които с аго поставили и които днес не могат повече да го държат”, обясни Дончева. По думите й, тези кръгове са различни и са достатъчно мащабни и че едната част от тях се намират в чужбина.

Христина Балинска няколко пъти се мъчи да омеси пита, но все не става

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4213183

Често Христина Балинска става преди 5,00 ч сутринта, за да съобщи прогнозата на най-ранобудните зрители на Би Ти Ви. Друг път стои до късно вечерта в телевизията. Затова кафето е жизненоважно. Всяка сутрин синоптичката започва с чаша вода и едно кафе.
Заради променливия график в последните години тя не спазва строг режим и често се храни в движени Често Христина Балинска става преди 5,00 ч сутринта, за да съобщи прогнозата на най-ранобудните зрители на Би Ти Ви. Друг път стои до късно вечерта в телевизията. Затова кафето е жизненоважно. Всяка сутрин синоптичката започва с чаша вода и едно кафе. Заради променливия график в последните години тя не спазва строг режим и често се храни в движени

Люк Бесон гъделичка въображението с "Люси"

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/07/26/2350846_ljuk_beson_gudelichka_vuobrajenieto_s_ljusi/?ref=rss


Режисьорът Люк Бесон е известен със силните си женски образи като Никита и незабравимата героиня на Мила Йовович в "Петия елемент". Но с "Люси", новият си научнофантастичен екшън-трилър, който излиза по кината този август, той отива стъпка по-далеч, смята "Ройтерс".

Това е и първата истинска екшън роля в кариерата на Скарлет Йохансон – тук като американската студентка в Тайпей Люси, чието съзнание разгръща пълния си потенциал след случаен инцидент с наркотици. Подлъгана от приятеля...

М.Манолова:Ще направя истинска, не фасадна промяна в БСП

http://frognews.bg/news_73682/

Ако бъда избрана за председател, ще дам възможност на местните структури сами да си подредят листите, казва заместник-председателката на Народното събрание Мая Манолова, кандидат за лидер на БСП.

50 млн. евро за ремонт на магистрала "Тракия"

http://econ.bg/Новини/50-млн-евро-за-ремонт-на-магистрала-Тракия-_l.a_i.558332_at.1.html

До края на 2015 г. ще бъдат ремонтирани общо 46,4 километра от магистрала „Тракия“, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Индикативната...

Първа жертва на ебола в Лагос

http://www.vesti.bg/novini/pyrva-zhertva-na-ebola-v-lagos-6018335

Мъж почина от ебола в Лагос, първият потвърден случай на смъртоносния вирус в най-гъсто заселения мегаполис в Африка, съобщи вестник "Гардиън".

32 със шарка само за седмица във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=259177

Oстрата заразна заболяемост през изминалата седмица се движи в характерните за сезона граници, съобщиха от РЗИ-Варна за Moreto.net. Заболяемостта от чревни инфекции остава в рамките на обичайната за сезона. Регистрирани са 63 случая на заболели лица от чревни инфекции срещу 61 за предходната седмица.

Майка на две деца почина заради скъпи консумативи

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/majka-na-dve-deca-pochina-zaradi-skypi-konsumativi-6018334

"След цялата манипулация и след като казаха, че сигурно няма да оживее, дистрибуторът ме вкара в една стая и ме попита колко пари искам да ми върне", разказва съпругът на жената

Маргарита Попова: Няма да съм служебен премиер

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4213723

Няма да съм служебен премиер. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова в предаването „Тази събота” на bTV.
По този начин заместничката на Росен Плевнелиев коментира слухове, че може да поеме правителството, което ще смени кабинета на Пламен Орешарски.
"Не участвам в съставянето на служебното правителство и не съм получавала предложения", Няма да съм служебен премиер. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова в предаването „Тази събота” на bTV. По този начин заместничката на Росен Плевнелиев коментира слухове, че може да поеме правителството, което ще смени кабинета на Пламен Орешарски. "Не участвам в съставянето на служебното правителство и не съм получавала предложения",

Попова: Няма да съм служебен премиер. Плевнелиев не превиши правомощията си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4213718

Няма да съм служебен премиер. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова в предаването „Тази събота” на bTV.
По този начин заместничката на Росен Плевнелиев коментира слухове, че може да поеме правителството, което ще смени кабинета на Пламен Орешарски.
Няма да съм служебен премиер. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова в предаването „Тази събота” на bTV. По този начин заместничката на Росен Плевнелиев коментира слухове, че може да поеме правителството, което ще смени кабинета на Пламен Орешарски. "Не участвам в съставянето на служебното правителство и не съм получавала предложения",

Путин е като машина, или какво разказа Newsweek за живота на руския президент

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/26/2350799_putin_e_kato_mashina_ili_kakvo_razkaza_newsweek_za/?ref=rss


Президентът става късно и яде малко след 12 часа. В закуската му винаги има извара, понякога омлет или овесена каша. Обича пъдпъдъчи яйца, пие плодов сок, продуктите са винаги пресни – редовно пристигат плодове и зеленчуци от градините в резиденцията на руския патриарх Кирил. След това му сервират кафе.

Обслужващият персонал в резиденцията отдавна е на крак, но чака поне два часа, докато президентът плува. Това е времето, когато се решава голяма част от бъдещето на Русия, смятат...

Улиците в София с 5 години гаранция

http://pik.bg/улиците-в-софия-с-5-години-гаранция-news206906.html

Улиците в София с 5 години гаранция

Малките улички в София ще бъдат преасфалтирани, така че да не се налага в следващите 5-10 години по тях да се кърпят дупки, пише "Телеграф". Поетапно започва цялостният ремонт на улиците със съответните гаранции качеството на настилките 5 години.

Експлоатационната годност е между 8 и 10 и няма да се налага през това време да се изпълняват текущи ремонти, обясни заместник-кметът по транспорта Любомир Христов, след като вчера провери работата по реконструкцията на ул. "Любен Каравелов" в центъра. 

Освен пътната настилка се ремонтират и тротоарите като се пренареждат гранитните бордюри. Изграждат се и зони за паркиране от двете страни на улицата, така че да се осигурят на живеещите в района места за автомобилите им, без да се затруднява преминаването на пешеходците. Ремонти на вътрешно квартални улици текат в районите "Люлин", "Надежда", "Връбница" и "Витоша". 

Мая Манолова: Коалиционната политика на БСП ще е прозрачна

http://pik.bg/мая-манолова-коалиционната-политика-на-бсп-ще-е-прозрачна-news206903.html

Мая Манолова: Коалиционната политика на БСП ще е прозрачна

Разговорите за коалиция на БСП с други партии тепърва предстоят, каза Мая Манолова пред Дневник. В същото време една от претендентките за лидер на партията посочи, че ако тя оглави политическата формация, коалицията на БСП ще бъде прозрачна. Ако бъда избрана за председател, ще дам възможност на местните структури сами да си подредят листите, допълни заместник-председателката на Народното събрание.

"Наложително е и да се върнем към екипния принцип на работа. Решенията да се обсъждат и да се вземат в легитимните органи, а не да се налагат отгоре. И едновременно с това да работим за връщане към каузите на левицата, да отстояваме левите ни идеи да стават леви политики. И да започнем да връщаме морала и почтеността в политиката", допълни още Манолова. Манолова отговори на въпрос как ще връща загубените симпатизанти на БСП със следните думи: С промяна. С истинска, а не фасадна промяна в БСП – в отношението към хората, във функционирането на партията, в лицата. Искрено се надявам, че председателят, който ще бъде избран на 27-ми, ще има смелостта, силата и куража да се бори срещу статуквото, за промяна.

Само в София има поне 100 нелегални зъболекари

http://frognews.bg/news_73681/

"В София сме 2700 легални зъболекари. Има не по-малко от 100 нелегални само в столицата. Затова бих посъветвал пациентите, когато имат съмнения за нелегална дейност, да подават сигнали на телефон 02/988 25 25”, призова по нова телевизия д-р Олег Гладков, председател на Столичната колегия на БЗС.

1 милион лева изчезнали от трезора в Лозенец

http://pik.bg/1-милион-лева-изчезнали-от-трезора-в-лозенец-news206902.html

1 милион лева изчезнали от трезора в Лозенец

Около 1 милион лева е била плячката от обрания банков трезор на столичния бул. "Черни връх". За обира се разбра в началото на юли, когато трима клиенти се оплакаха, че от касетките им липсват пари.

Случаят се оказа мистериозен, защото сейфовете не бяха разбивани, а от банката не е подаван сигнал до полицията, че крадци са прониквали в клона. Още тогава се появиха съмнения, че има още изгорели, които обаче не са знаели, че са сред потърпевшите, защото не са си проверявали касетките. 

В късния следобед в четвъртък стана ясно, че още четирима наематели са били обрани. От полицията отказаха да коментират случая, но близки до пострадалите обясниха пред "Телеграф", че стойността на накитите и парите от седемте касетки е приблизително 1 млн. лева. Част от потърпевшите имат сериозен бизнес. 

Клиент на трезора обяви, че там, където са обраните сейфове, има около 80 касетки. Въпреки, че трезорът разполагал с видеонаблюдение, камерата не гледала към големия брой каси. Това навежда разследващите на версията, че човек от бандата е наел сейф с чужда самоличност, за да се запознае с мерките за сигурност. Не се изключва и версията да има замесен и вътрешен човек. Не се изключва да има още един-двама потърпевши. 

Русия и Италия замразиха общия си проект за производство на подводници

http://www.moreto.net/novini.php?n=259219

Русия и Италия спряха за неопределено време работата по съвместния си проект за производство на малка подводница от ново поколение. Това съобщи Игор Вилнит, изпълнителен директор на дизайнерския офис на руската фирма, участваща в проекта.

С 320% увеличих финансирането за спортна подготовка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4213345

Във връзка с публикация в уважавания от мен в. “24 часа” искам да уточня, че в периода юни 2013 - юли 2014 г. бяха извършени следните промени с цел подобряване финансирането и управлението на спорта у нас: категоризация на българските спортни федерации; увеличаване на финансирането за спортна подготовка с 320%; сключване на индивидуални договори Във връзка с публикация в уважавания от мен в. “24 часа” искам да уточня, че в периода юни 2013 - юли 2014 г. бяха извършени следните промени с цел подобряване финансирането и управлението на спорта у нас: категоризация на българските спортни федерации; увеличаване на финансирането за спортна подготовка с 320%; сключване на индивидуални договори

Нова компания слага онлайн изкуство на стената у дома

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/07/26/2350470_nova_kompaniia_slaga_onlain_izkustvo_na_stenata_u_doma/?ref=rss


В интернет може да се намери повече изкуство отколкото в който и да е музей по света. Повечето популярни творби пък са заключени и трудно достъпни, а репродукциите им струват много пари. Всъщност може да има много по-лесен начин за почитателите на изобразителното изкуство да могат да видят на стената в дома си, която картина си пожелаят, когато поискат.

Компанията Electric Objects е решила да направи опит да постигне точно това. Тя е създадел на компютъра ЕО1, който е първия по-рода...

Радомирка посети Лондон и Париж с печалба от Национална лотария

http://www.zapernik.com/obshtestvo/radomirka-poseti-london-i-parij-s-pechalba-ot-nacionalna-lotariya_33296/

Тази събота екипът на Национална лотария посети някои от късметлиите през изминалия телевизионен сезон на предаването, за да се увери, че спечелените печалби със сигурност са променили изцяло живота им към по-добро.

Десислава Георгиева от град Радомир участва в играта „Сейфове“ и спечели 8 500 лева от Национална лотария. Деси рискува в опит да удвои натрупаната сумата от 17 000 лева от първия кръг на играта, си тръгва от студиото с печалба от 8 500 лева....

Продължава

Майка на две деца почина в болница заради скъпи консумативи

http://pik.bg/майка-на-две-деца-почина-в-болница-заради-скъпи-консумативи-news206899.html

Майка на две деца почина в болница заради скъпи консумативи

Майка на две деца почина в болница заради скъпи консумативи, съобщи Нова телевизия.

43-годишната Анита Жекова е имала зрителни нарушения. След като лекарите са установили аневризъм, е било нужно поставяне на стент, цената на който е 35 400 лева без ДДС. Близките научават за тази сума от дистрибутор.

"Събрахме парите от близки и познати. Направиха манипулацията във ВМА, както казаха - успешно. Веднага след това един от лекарите ни уведоми, че трябва да бъдат сложени спирали, които също струват скъпо. Друг лекар обаче ни каза, че няма нужда от тях. След по-малко от два месеца получи масивен инсулт”, разказа съпругът на починалата - Красимир Николов.

"След като й направиха отново изследвания, казаха, че трябва да се сложат спирали. Дистрибуторът ни обясни, че струват 25 000 лева. Не я оперираха, защото не била спешен случай и нямали екипи в събота и неделя. В понеделник ми казаха за тази сума и че ако не бъдат заплатени съответните консумативи, нищо няма да бъде направено”, разказа още почерненият съпруг.

В понеделник сестрата на Анита – Женя Вълнарова, занася в болницата 10 000 лева, които обаче се оказват недостатъчни, защото дистрибуторът няколко пъти й казва, че е търговец и си иска парите.

"Изтеглих кредит в сряда, дадохме консумативите, но вече беше много късно. След цялата манипулация и след като казаха, че сигурно няма да оживее, дистрибуторът ме вкара в една стая и ме попита колко пари искам да ми върне”, разказа още Красимир Николов.

"Не трябва да се допуска дистрибутори да се разхождат в болниците. Военна болница има много ясен регламент, а заплащането става на каса”, коментира казуса Пламен Таушанов от Българската асоциация за защита на пациентите.

Близките на починалата обаче обясниха, че са платили на ръка, без да получат касова бележка.

"Болниците са длъжни да осигурят медицински изделия, дори извън обхвата на Здравната каса. Размяна на медицински изделия между дистрибутори и пациенти е незаконно”, заяви Таушанов.

Отговорът на ВМА е, че когато Анита Жекова е трябвало да бъде оперирана втори път, състоянието й не е позволявало това и не са чакали консумативите.

Установява се „мозъчен отток и спазъм на кръвоносните съдове”, които са утежнявали провеждането на операция.

Доброволци канят варненци да се присъединят към акция в кучкарника в Каменар

http://www.moreto.net/novini.php?n=259222

Покана към варненци да се присъединят към редовната съботна акция в приюта за бездомни животни в село Каменар отправят доброволци, пише сайтът ovarna.bg. Всяка събота любителите на четириногите посещават приюта и полагат грижи за затворените там кучета.

Треньорът на юношите: Не можем да надскочим българската кочинка

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/26/2350903_trenyorut_na_junoshite_ne_mojem_da_nadskochim/?ref=rss


Старши треньорът на юношеския национален отбор по футбол Александър Димитров беше изрази огромно разочарование от загубата с 0:1 срещу Сърбия, която остави България без победа и без отбелязан гол на европейското първенство до 19 години в Унгария. 

При успех в този мач националите щяха да се класират за световното първенство до 20 години в Нова Зеландия. Както и в предишния мач срещу Украйна обаче, те загубиха с 0:1 след гол в последната минута. 

"Справедлив, несправедлив -...

Белият дом: Путин и Русия имат вина за катастрофата на самолета в Украйна

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/26/2350902_beliiat_dom_putin_i_rusiia_imat_vina_za_katastrofata/?ref=rss


Белият дом заяви, че руският президент Владимир Путин има вина за свалянето на малайзийския самолет над военната зона в Украйна и повтори, че работи с Европейския съюз и Г-7 за налагане на още санкции на Москва, предаде "Ройтерс".

"Това, което също знаем е, че самолетът на "Малейжа еърлайнс" е бил свален от ракета, която е била изстреляна от земята. Изстреляна е от земята в район под контрола на сепаратистите, в район, където самите украинци в действителност не са използвали...

Попова защити Плевнелиев за досиетата на КТБ

http://www.bnews.bg/article-112111

Росен Плевнелиев не е превишил правата си с исканията си за разкриване на досиетата на КТБ, заяви пред bTV вицепрезидентът Маргарита Попова.

Жилище в Германия излиза по-евтино от апартамент в София

http://econ.bg/Новини/Жилище-в-Германия-излиза-по-евтино-от-апартамент-в-София_l.a_i.558322_at.1.html

Тухлените жилища в Германия излизат по-евтино от тези в София. Средната цена двустайните тухлени жилища в южните квартали на столицата е към 42 000...

Божидар Димитров: Тезата за коалиция между ГЕРБ и ДПС цели да отнеме проценти от ГЕРБ на изборите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4213702

"Тезата за новата коалиция между ГЕРБ и ДПС цели да отнеме проценти от ГЕРБ на изборите, защото е всеизвестно, че ако обявиш коалиция с ДПС, ще ти паднат процентите”. Това заяви в предаването на Нова тв "Събуди се” проф. Божидар Димитров.
"Няма такава коалиция и не е известно дали ще има, защото не знаем какви ще бъдат резултатите след изборите на "Тезата за новата коалиция между ГЕРБ и ДПС цели да отнеме проценти от ГЕРБ на изборите, защото е всеизвестно, че ако обявиш коалиция с ДПС, ще ти паднат процентите”. Това заяви в предаването на Нова тв "Събуди се” проф. Божидар Димитров. "Няма такава коалиция и не е известно дали ще има, защото не знаем какви ще бъдат резултатите след изборите на

Божидар Димитров: Няма да има коалиция ГЕРБ-ДПС

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4213697

"Тезата за новата коалиция между ГЕРБ и ДПС цели да отнеме проценти от ГЕРБ на изборите, защото е всеизвестно, че ако обявиш коалиция с ДПС, ще ти паднат процентите”. Това заяви в предаването на Нова тв "Събуди се” проф. Божидар Димитров. "Няма такава коалиция и не е известно дали ще има, защото не знаем какви ще бъдат резултатите след изборите на

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване