Чрез проект Община Поморие участва в 11 туристически изложения

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/JWf3WroKtdA/

Участието в 11 туристически изложения, от които 6 национални и 5 в чужбина, е част от резултатите по проект „Развитие на регионален туристически продукт и маркетинг на туристически район Поморийски залив и Източна Стара планина”, договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: № BG161PO001/3.2-02/2011/009, които бяха представени днес по време на заключителната пресконференция по проекта, съобщиха от пресцентъра на Община Поморие. Участие в нея взеха Соня Енилова – ръководител на проекта, Илия Джингов зам.-кмет с ресор туризъм в Община Поморие, Янчо Илиев –зам.- кмет по бюджет и финанси в Община Поморие и Диньо Динев – началник отдел „Култура” в Община Айтос.

Проектът беше изпълнен съвместно с общините Айтос и Руен, като община Поморие е водеща организация-бенефициент. Стойността на проекта е 487 296,00 лв, а съфинансирането от Европейския фонд за регионално развитие е 405 531,60 лв.

Трите общини разработиха съвместно седем туристически пакети на базата на регионални туристически продукти, обясни ръководителят на проекта Соня Енилова. В тях са включени непопулярни досега за туристите обекти, което ще развие екотуризъм, селски туризъм, кулинарно многообразие, културен туризъм, религозен/поклонически туризъм, ловен туризъм и спортен туризъм.

„Ние тепърва ще берем плодовете от създаването на новите туристически продукти, но и сега отбелязваме засилен интерес, макар да сме на старта на промоционалната кампания“, каза зам.-кметът на Община Поморие Илия Джингов.

Зам.- кметът по бюджет и финанси Янчо Илиев подкрепи твърдението с цифри: „104 000 лв са постъпили от туристически данък в общината досега, което с около 20 000 повече в сравнение с миналата година.“

Голям интерес към новите разнообразни туристически продукти отчетоха и представителите на общините Айтос и Руен.

Проведени са три експедиентски тура на тема „Балнео и СПА туризъм”, „Еко и селски туризъм”и „Културно-познавателен туризъм”, в които участие са взели пътнически агенти, автори на пътеводители, туроператори и туристически агенти и др. и още от следващия туристически сезон пакетите ще бъдат предлагани на туристи.

В рамките на дейността са изработени и разпространени рекламни материали – имиджови брошури за региона, туристически карти, пътеводители, папки за участия в събития, рекламни торбички, флайери, каталози със седем дипляни за всеки разработен туристически пакет.

Реализирана е мащабна интернет рекламна кампания, включваща промотиране на новия бранд в информационни и специализирани сайтове, разработване и форматиране на банери, създадаване профил на бранда в социалните мрежи и сайтове. Публикувани са поредица от статии на четири езика в Wikipedia; изготвени и разпространени са шест електронни туристически бюлетини. Изработени са и три кратки видеофилма на тема „Културен туризъм”, „Еко- и селски туризъм” „Спа и уелнес туризъм”, на български, английски, руски и немски език, които се разпространяват на DVD носители.

Реализираните дейности по проекта ще продължат и през следващите две години с участието на трите общини в международни и национални туристически борси и изложения, което ще допринесе за развитието на туризма в региона.

 

Бареков иска от МВР сравнителен анализ на документите

http://www.cross.bg/barekov-borisov-analiz-1422949.html

/КРОСС/МВР да направи сравнителен анализ на документите, с които разполага Николай Бареков и тези, които се съдържат в архива на ведомството за част от водещите фигури на прехода. Това призовава лидерът на "България без цензура" в свое писмо до вътрешния министър Цветлин Йовчев. Целта на този анализ е да се установи, колко и кои от книжата са изчезнали и колко от тях са с променено съдържание. "Разполагам с пет копия на преписи от документи, от които става ясно каква е самоличността на агент Пламен и неговите премеждия в СИК и ВИС през годините. Неговата самоличност ще бъде запазена, защото такива са законовите и морални изисквания. Макар да е работил за службите, информаторът с инициали "Д. П." е бил малтретиран редовно от представители на ВИС-2, но същевременно е бил пазен от МВР заради информацията, която е изнасял от средите на ъндърграунда", коментира Бареков. Преписите имат строга логическа последователност назад във времето. Те показват, че този информатор е бил особено ценен за МВР и информацията често е служела за превантивна мярка от органите на реда спрямо групировките, когато става дума за проституция, наркотрафик и рекет. Всички бланки имат регистрационни номера в архива на МВР и лесно може да бъде проследен целия случай, ако МВР има добрата воля, смята лидерът на ББЦ

Столични полицаи задържаха двама мъже за изнудване

http://www.cross.bg/slychaya-muzhe-deiistviya-1422948.html

/КРОСС/ Разследването започнало след като 40-годишен мъж подал жалба в столичната дирекция на 23 юни. В нея разказвал, че двама мъже го заплашили и изнудвали да им прехвърли собствеността върху имот в жк. „Люлин" , притежание на трето лице. Тъжителят казал, че познава авторите на заплахата с малките им имена. По случая било образувано досъдебно производство, съобщават от пресцентъра на МВР. Веднага започнало разследване за установяване на факти и обстоятелства по случая. В резултат на проведени оперативно-издирвателни действия било установена самоличността на мъжете - Д.Т./54 г./, Димата, роден в Грузия, със словенско гражданство. Оказало се, че до 2011г. той имал забрана да влиза в страната ни. Другият - М.К./44 г./, Мишо, е софиянец, криминално регистриран за отвличане, принуда, разпространение на акцизни стоки без бандерол, лъжесвидетелстване, измама. При проведените допълнителните оперативно-издирвателни действия двамата били задържани на 24 юли. След доклад на материалите по случая в Софийската районна прокуратура на Д.Т. и М.К. са повдигнати обвинения за престъпление по чл.213 а от НК и мярката им била удължена на 72 часа. Софийският районен съд постановил постоянна мярка за задържане на двамата мъже.  

Терзиева: Следващите правителства да инвестират в регионите

http://www.moreto.net/novini.php?n=259525

„Следващите правителства трябва да продължат политиката за намаляване на различията между регионите и да заделят средства за инвестиции в регионален туризъм. Положихме основите за това и се надявам след нас да бъде продължена работата по подобряване на инфраструктурата и в по-малките населени места.

Изпълнителното бюро на БСП заседава с новия лидер, обсъждат актуализацията

http://offnews.bg/news/n_1/n_369005.html

Днес преди обед се събра на първо заседание с новия лидер - Михаил Миков, Изпълнителното бюро на БСП. То е в състава, в който Миков го наследи от Сергей Станишев. Бившият лидер Станишев не присъства на срещата, съобщи Нова телевизия. По неофициална информация на заседанието ще се обсъжда и приеме позиция за актуализацията на бюджета. За 15 часа днес е насрочено извънредно заседание на парламента, на което ще се обсъжда и гласува внесените от правителството проекти за актуализация на държавния бюджет и на бюджета на Здравната каса. Той беше свикано с гласовете на ДПС и ГЕРБ. Кабинетът предлага сериозен ремонт на бюджета - увеличение на дефицита до 2,7 процента и ръст на държавния дълг до 3,4 милиарда лева. От получените средства 225 милиона лева ще бъдат насочени към бюджета на НЗОК, а 2,7 милиарда ще бъдат отделени за буфер за финансовата стабилност заради случващото се с КТБ. Отделно е предвидена и държавна гаранция от 2 милиарда лева във Фонда за гарантиране на влоговете. Социалистите бяха неприятно изненадани от проекта за актуализация на бюджета, който не беше обсъден с тях. Те подкрепят само актуализацията на бюджета на Здравната каса. Проф. Драгомир Драганов посъветва вчера Миков да приеме предложената от премиера (вече в оставка) Пламен Орешарски актулазицаия на бюджета, за да докаже, че е символ на промяната. Засега Миков твърди, че БСП ще подкрепи само промени в бюджета на касата. Очаква се съвсем скоро Михаил Миков да предложи нов състав на Изпълнителното бюро, който трябва да бъде одобрен от Националния съвет на партията .

Двама осъдени след ЦСКА - "Левски"

http://www.cross.bg/dvama-razmer-globa-1422947.html

/КРОСС/ Двама мъже са осъдени по Закона за опазване на обществения ред при посещение на спортни мероприятия, информират от пресцентъра на МВР. Мъжете са били задържани по време на футболната среща между Левски и ЦСКА. Единият - В.Б./29г./, отказал да изпълни полицейско разпореждане и отправял обиди към служител на МВР. Софийски градски съд е постановил наказание "глоба" в размер на 300 лв. Вторият - П.П./39г./е задържан след като прескочил преграждение на спортното съоръжение, предизвикал и участвал в сбиване. На него съдът му е наложил глоба в размер на 250 лв. Снимка: Булфото, всички права запазени  

Словения възобнови плана за приватизация на 15 държавни компании

http://www.vesti.bg/novini/sloveniia-vyzobnovi-plana-za-privatizaciia-na-15-dyrzhavni-kompanii-6018564

Словения обяви, че продължава процесът за приватизация на 15 държавни предприятия преди новото правителство да встъпи в длъжност.

МВнР на Русия: Докладът на ООН за Украйна е лицемерен и необективен

http://www.cross.bg/lykashevich-choveka-pravata-1422946.html

/КРОСС/ Докладът, публикуван от Управлението на Върховния комисар на ООН по правата на човека (УВКПЧ) е необективен и лицемерен, заяви официалният представител на руското външно министерство, цитиран от РИА Новости. „Внимателно разучихме поредния, вече четвърти доклад, публикуван от Управлението на Върховния комисар на ООН по правата на човека, основан на информация, подготвена от Мониторинговата мисия на ООН по правата на човека в Украйна. Главният извод е, че докладът е необективен, даже лицемерен. Неговото ключово послание се състои в това, че украинското правителство може легитимно да използва сила за възстановяването на закония ред в източната част на страната. С това на практика се оправдава провежданата от украинските власти силова операция”, заяви Лукашевич. Според представителя на външнополитическото ведомство, в доклада фактите са силно изкривени. „Твърди се, че е едва ли не Киев е предприел военната операция в отговор на действията на опълченците. Бих искал в тази връзка да припомня, че местното население се вдигна на оръжие, за да защити себе си и своите семейства от ултранационалистите и неонацистите, в това число и наемниците”, заяви още Лукашевич

Видео: Семейство Симпсън и героите на Family Guy се срещат в общ епизод

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/07/29/2352448_video_semeistvo_simpsun_i_geroite_na_family_guy_se/?ref=rss




Новината, че ще има епизод, в който героите на двете култови телевизионни анимации "Семейство Симпсън" и "Семейният тип" (Family Guy) ще се съберат, бе обявена в началото на май тази година. Въпреки че много от закоравелите феновете на двете отделни поредици първоначално бяха скептично настроени, първият трейлър към предстоящата им съвместна поява на екран сякаш поуспокои настроенията. Той бе представен за първи път по време на форума "Комик Кон" в Сан Диего.
...

ГЕРБ са с Доган, България не е бостан (БОйко + меСТАН)!

http://www.bnews.bg/article-112380

Ние казваме „Не на поредния грабеж на мутрата Борисов“ и „Те са с Доган, България не е бостан (Бойко + МеСТАН)“.

Проф. Овчаров: Над четвърт милион души годишно посещават Перперикон

http://pik.bg/проф-овчаров-над-четвърт-милион-души-годишно-посещават-перперикон-news207987.html

Проф. Овчаров: Над четвърт милион души годишно посещават Перперикон

От 4 години насам на Перперикон туристическият поток е повече от 250 хил. души годишно. От 3-4 години се взимат билети, като част от тях да се реинвестират освен за охраната и за разкопки. Това каза на пресконференция археологът проф. Николай Овчаров, съобщи "Фокус".

 „От 3 години Община Кърджали ни подпомага с 30-40 хил. лева. За съжаление, през тази година тя е със запорирани сметки поради проблеми с изплащането на други нейни задължения и много трудно могат да се вземат пари. Но все пак имаме обещание от кмета Хасан Азис, че поне с 30 хил. лева общината ще ни помогне. Ще докараме сумата до стотина хил. лева, което е половината на това, което искахме и най-главното нещо не толкова до парите, колкото до ужасяващото закъснение. Започваме на 4 август”, обясни проф. Овчаров. Той обясни, че не знае колко време ще продължи кампанията и вероятно ще се наложи да се работи до октомври – ноември.

„Ще работим това, което искахме да работим, макар и с по-малки темпове. Започваме само с 35 души работна ръка, при положение че до този момент Перперикон не се е копал никога с по-малко от 80-90 души, но не мога да си позволя повече преди да получим и общинските пари. Вероятно ще увеличим хората по време на разкопките, но нека първо добием някаква яснота в това с какво точно разполагаме. Все пак ще работим по програмата. Това парче в източната част на Акропола, който е заплашено при завършването на големия европейски проект през август, разкопките да бъдат забранени за 5 години напред. Колкото можем ще покриваме от него и ще се стараем да работим по него, но категорично тази година няма да можем да го завършим”, разказа още проф. Николай Овчаров. 

Патладжани по гръцки - папуцаки

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4218792

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31. Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Водят ли до деградиране на езика социалните мрежи?

http://econ.bg/Новини/Водят-ли-до-деградиране-на-езика-социалните-мрежи-_l.a_i.558918_at.1.html

След като настъпи революцията с появата на социалните мрежи, много хора усетиха една особена тенденция на деградация на езиковата култура на писане и...

Скорпионите се оказаха отлични архитекти и строители

http://www.cross.bg/skorpionite-zemyata-dypkite-1422945.html

/КРОСС/ Оказва се, че скорпионите са превъзходни архитекти и строители. Дори в екстремни условия те могат да създават дом, който включва както топла стая, така и прохладна, където се съхранява влажност. До такива изводи са стигнали група израелски учени в хода на изследване, доказващо, че не само човек може да си изгражда удобни и функционални жилища. Преди дупките на скорпионите почти не били изучавани. Те се намират под земята и за провеждане на изследване се изисква специално оборудване. Освен това малцина дори сред учените биха искали да прекарат дълго време с тези отровни паякообразни, особено в опасна близост до острата им опашка. Но Аманда Адамс от университета Бен Гурион в Негев, изглежда, е превъзмогнала своите страхове. Първата работа на изследователския екип била да проследи в израелската пустиня Негев няколко големи особи от вида Scorpio maurus palmatus. След това направили отливки от жилищата на скорпионите. За тази цел изследователите запълвали дупките с разтопен алуминий. Отливките били анализирани с лазерен 3D скенер, което позволило да се получи представа за сложното устройство на дупките. Всяка дупка започва с къс вертикален входен тунел, който води в първата, топла и огрявана от слънцето „стая". Там скорпионите се топлят, преди да излязат на нощен лов (изследователите си го обясняват с това, че скорпионите са ектотермични животни, тоест регулират телесната си температура с помощта на условията от околната среда)

Застрашава ли заразата от ебола и Европа?

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/zastrashava-li-zarazata-ot-ebola-i-evropa-6018562

Опасният вирус, който може да се окаже смъртоносен при 90% от случаите, вече е взел близо 700 жертви в Гвинея, Либерия и Сиера Леоне

От кметство "Приморски" призовават гражданите да сигнализират за незаконни въздушни кабели

http://www.moreto.net/novini.php?n=259534

Регулярните проверки за неправомерно изградени въздушни кабелни мрежи на длъжностни лица от Дирекция "Обществен ред и контрол" на Район "Приморски" продължават. В много от случаите се констатират строежи на въздушни кабелни мрежи, монтирани върху стълбовете на уличното и алейно осветление, по фасадите и покривите на сградите и по дървета, съобщиха от районното кметство за Moreto.

Сергей Дамянов: Борисов не ми е попречил в нито една реализация по наркотици

http://frognews.bg/news_73841/

Бойко Борисов не ми е попречил в нито една реализация по наркотици. Писна ми от лъжи и манипулации. Хора, спрете да говорите глупости, защото вече не се издържа. Това каза пред Фрог нюз най-дългогодишният шеф на отдел „Наркотици” в ГДБОП Сергей Дамянов.

Руските увъртания след свалянето на южнокорейския самолет през 1983 г.

http://www.mediapool.bg/ruskite-uvartaniya-sled-svalyaneto-na-yuzhnokoreiskiya-samolet-prez-1983-g-news223142.html

Онези, които търсят истината за случилото се при свалянето на малайзийския авиолайнер над Украйна едва ли биха могли да намерят утеха от историята на друг пътнически самолет, който беше взривен с ракета над Съветския съюз преди повече от три десетилетия: тогава Кремъл увърташе, усукваше и замъгляваше. И днес все още не знаем какво точно се е случило с полет 007 на "Корейскитеавиолинии" (Korea airlines).   Бях шеф на московското бюро на Асошиейтед прес, когато съветски изтребител "Сухой"-15 свали KAL 007 на 1 септември 1983 г. Пътническият самолет беше на път да напусне съветското въздушно пространство след повече от два часа летене встрани от маршрута над свръхсекретни военни съоръжения по крайбрежието на Тихия океан. Пилотите на полета от Ню Йорк за Сеул през Анкоридж, щата Аляска, очевидно бяха въвели погрешни навигационни точки в бордовия компютър. Загинаха всички 269 души на борда.   Три дни поред съветските власти не казаха почти нищо. После, на четвъртия ден, потече порой от объркващи и неправдоподобни твърдения.   Властите заявиха, че Червената армия в Далечния изток взела погрешно лайнера на КАL, с характерната за 747 гърбица на носа, за американския шпионски самолет RS-135, модифициран "Боинг"-707. По онова време САЩ поддържаха цяла флотилия от тези разузнавателни самолети по света и много от тях летяха край тихоокеанското крайбрежие на Сибир.   Същия ден генерал-полковник Семьон Романов беше цитиран от официалната агенция ТАСС да казва, че "ужасното е, че САЩ са изпратили самолета на мръсната му мисия", което е било "груба и умишлена провокация".   Нито едно от двете изказвания не признаваше, че съветите са свалили граждански самолет. ТАСС съобщи само, че съветски прехващач е изстрелял "трасиращи снаряди" по маршрута на полета на самолета. Според други информации в съветската преса после корейският самолет напуснал съветското въздушно пространство и 10 минути по-късно изчезнал от радарите.   Търсейки известна яснота, се свързах със съветски източник, който беше в позиция да знае истината, но не желаеше да го идентифицирам в статиите си. Неговият разказ беше по-достоверен. Той потвърди, че ракета "въздух-въздух" с топлинно насочване взривила KAL 007 във въздуха. Каза, че висши съветски военни решили да го свалят, защото наистина вярвали, че изпълнявал шпионска мисия. Каза, че военните имали доказателства, но не пожела да каже какви. Съветите бяха чувствителни към чужди натрапници над секретните военни обекти в Камчатка и Сахалин и властите в Москва трябва да са били информирани броени минути след нарушаването на съветското въздушно пространство. Но тогавашният президент Юрий Андропов, болен и в отпуска в околностите на Москва, не е бил уведомен, заяви източникът.   Написах за разказа на този източник, но дни наред пак нямаше официален отговор от съветска страна. После, осем дни след свалянето, събраха репортерите, за да формулират твърдението, че самолетът е изпълнявал шпионска мисия за Вашингтон и, най-накрая, да признаят, че един от техните изтребители го е свалил.   Бях в пресцентъра на министерството на външните работи, когато висши военни командири изложиха тезата си, използвайки огромни карти и диаграми на чувствителния във военно отношение регион недалеч северно от Япония. Те заявиха, че няколко бойни изтребителя следели лайнера, докато летял през руското въздушно пространство. Те казаха също, че техните прехващачи са го сбъркали с американски шпионски RS-135, който според Москва се движел зад пътническия самолет.   Около месец след това, съветски източници предложиха още едно обяснение: те ми казаха, че две от трите най-големи радарни станции в района се били повредили, оставяйки силите за ПВО в неведение за случващото се със самолета нарушител.   Какво и защо се е случило още не е казано. Наистина ли са мислели, че граждански самолет е бил използван за шпионска мисия? Или са го взели погрешка за шпионски самолет? Тази несигурност може би ще се повтори със свалянето на полет МН19.   Руският президент Владимир Путин се опита да хвърли вината за трагедията на украинското правителство и неговия опит да потуши бунта на проруските сепаратисти, подкрепяни от Москва, в източната част на страната. Той не заяви изрично, че украинците са свалили самолета. Друго обяснение не последва.   Служители на американското разузнаване твърдят, че самолетът вероятно е бил свален от ракета "земя-въздух" SA-11, изстреляна от сепаратистите. Те се позоваха на прехванати разговори, сателитни снимки и постинги на сепаратистите в социалните мрежи, автентичността на някои от които беше потвърдена от американски експерти.   Но това пак би оставило ключовия въпрос без отговор. Кой е дал заповед за стрелбата? Бил ли е сбъркан пътническият самолет с украински военен самолет?   Историята сочи, че може би никога няма да разберем.   Стивън Р. Хърст отразява Събетския съюз и Русия в течение на 12 години от 1979 до 1994 година. Той отразява международните отношения повече от 30 години и е международен политически коментатор на АП във Вашингтон.   По БТА

Военен самолет се разби в Либия

http://asia.actualno.com/Voenen-samolet-se-razbi-v-Libija-news_42228.html

Военен самолет се разби в Либия. Според либийската армия катастрофата е станала в град Бенгази. Пилотът е успял да избяга, информира АФП. Вторият по големина град в страната е арена на ожесточени сбл...

Лято няма да има - август също ще бъде дъждовен

http://society.actualno.com/Ljato-njama-da-ima---avgust-syshto-shte-byde-dyjdoven-news_42229.html

Настъпващият след броени дни месец август ще бъде дъждовен в Западна България, в източната част на страната ще преобладава слънчево време. Такава е прогнозата за времето през август на Националния инс...

"Ер Франс" и КЛМ спират полетите над Ирак

http://www.vesti.bg/novini/er-frans-i-klm-spirat-poletite-nad-irak-6018563

Самолетите на френския авиопревозвач "Ер Франс" и на принадлежащата му холандска компания КЛМ в близко време няма да летят във въздушното пространство на Ирак.

Тестват електронно оценяване на поправителните матури през август

http://www.cross.bg/otzenyavane-ydobno-otzenyavaneto-1422944.html

/КРОСС/ "Електронно оценяване на държавните зрелостни изпити ще бъде тествано за първи път на поправителните матури в края на август." Това обяви министърът на образованието в оставка Анелия Клисарова. По думите и електронното оценяване на матурите трябва да се въведе окончателно до 2018 година. Анелия Клисарова обясни, че електронното оценяване на матурите ще бъде само по определени предмети на поправителната сесия на държавните зрелостни изпити през август. „Матурата ще протече нормално, както досега. В първия етап няма никаква промяна. Тестването ще бъде в оценяването, за да могат оценителите в удобно за тях време, за удобно за тях място да извършат проверката. Те ще получат сканирани работите на учениците и ще ги оценяват чрез компютъра си и така ще подадат резултатите от оценяването", поясни министърът, цитирана от Дарик.    

Водолази предотвратиха взрив на бургаски плаж

http://frognews.bg/news_73840/

Корозирала авиационна бомба в района на плажа в квартал „Крайморие” в Бургас е била реална заплаха за летовниците. Това съобщиха от пресслужбата на ВМС. Боеприпасът е бил на дълбочина около 2 метра и разстояние около 4 метра от скалистия бряг. От ВМС е поискана помощ за обезвреждането на боеприпаса. Специалисти са уточнили, че става въпрос за осколочна авиационна бомба с взривател, тип „АО-10”, която е силно корозирала.

17 загинали в украинския град Горловка за денонощие

http://offnews.bg/news/n_1/n_369013.html

17 мирни граждани, сред които три деца, са загинали в украинския град Горловка за последното денонощие, съобщиха от пресслужбата на градския съвет на Горловка, цитирани от ИТАР-ТАСС. В резултат на артилерийския обстрел на централната част на града са били ранени и 43 души, на които е била оказана медицинска помощ. При обстрела са нанесени щети на редица жилищни и обществени сгради, като два снаряда са уцелили и една от болниците в града. Детските градини са затворени, а училищата, в които има щети, ще насочат учениците си в други училища през новата учебна година. Редица предприятия също са преустановили дейността си. В града е обявен тридневен траур в памет на жертвите. Артилерийския обстрел на Горловка започна в понеделник, като тогава бяха убити 13 мирни жители, сред които две деца.

МВР: Документите, които извади Бареков, за Борисов не са истински

http://www.moreto.net/novini.php?n=259518

Късно снощи Николай Бареков изпълни заканата си от неделя и разпространи в някои медии факсимилета от документи на МВР, в които фигурира името на Бойко Борисов. Според лидера на "България без цензура" тези документи са напълно автентични.

17 загинали, сред които 3 деца, в украинския град Горловка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4218860

За едно денонощие в град Горловка, в украинската Донецка област, са загинали 17 мирни жители, като сред тях има три деца, съобщи Интерфакс.
Ранените в резултат на бойните действия са 43 души. Във връзка с големия брой на жертвите днес, 29 юли, в града бе обявен тридневен траур.
Според Донецката областна администрация на 27 юли в Горловка са За едно денонощие в град Горловка, в украинската Донецка област, са загинали 17 мирни жители, като сред тях има три деца, съобщи Интерфакс. Ранените в резултат на бойните действия са 43 души. Във връзка с големия брой на жертвите днес, 29 юли, в града бе обявен тридневен траур. Според Донецката областна администрация на 27 юли в Горловка са

17 загинали, сред които 3 деца, в украинския град Горловка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4218883

За едно денонощие в град Горловка, в украинската Донецка област, са загинали 17 мирни жители, като сред тях има три деца, съобщи Интерфакс.
Ранените в резултат на бойните действия са 43 души. Във връзка с големия брой на жертвите днес, 29 юли, в града бе обявен тридневен траур.
Според Донецката областна администрация на 27 юли в Горловка са За едно денонощие в град Горловка, в украинската Донецка област, са загинали 17 мирни жители, като сред тях има три деца, съобщи Интерфакс. Ранените в резултат на бойните действия са 43 души. Във връзка с големия брой на жертвите днес, 29 юли, в града бе обявен тридневен траур. Според Донецката областна администрация на 27 юли в Горловка са

Михаил Миков: Актуализация на бюджета е ненужна

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/mihail-mikov-aktualizaciia-na-biudzheta-e-nenuzhna-6018560

Социалистът добави, че присъствието на ПГ на КБ в залата ще бъде решено на заседанието на групата

Лошото време разяри пчелите

http://pik.bg/лошото-време-разяри-пчелите-news207986.html

Лошото време разяри пчелите

Разярени пчели нападат стопаните си в Пернишко. Десетки са изпохапаните пчелари от началото на пролетта досега. За щастие сериозните инциденти, застрашаващи живота, са единици. Причината за агресивното поведение на насекомите е лошото време.


„Когато е дъждовно и мрачно, пчелите стават нападателни. От няколко месеца непрекъснато вали и когато трябва да отваряме кошерите, става страшно“, обясниха пред struma.bg пчелари.

Инцидентите започнаха още в ранна пролет. През април разярени пчели нападнаха и изпохапаха Лалка Илиева от земенското село Долна Врабча.

„Исках да нахраня пчелите в кошерите. Сложих на единия без проблем. Когато отворих обаче другия, пчелите ме нападнаха. Едвам се отървах. Нападнаха и кучето, наложи се да спасявам и него”, разказа жената, която от години се занимава с пчеларство.

Поне 20 пчели забили жилото си в Лалка. Тя веднага изпила две таблетки урбазон, но се наложило да извика и Спешна помощ. Медиците й сложили 4 инжекции. „Кожата на ръцете ме болеше все едно ще се пукне. Едвам прекарах нощта”, допълни Илиева.

Жената подарила агресивния кошер на неин близък. Няколко седмици по-късно пчелите нападнали и него. Мъжът решил да им вземе нова майка и ако и това не реши проблема, да унищожи кошера.

Лидерът на БСП: Коалиция за България няма да подкрепи актуализацията на бюджета

http://pik.bg/лидерът-на-бсп-коалиция-за-българия-няма-да-подкрепи-актуализацията-на-бюджета-news207983.html

Лидерът на БСП: Коалиция за България няма да подкрепи актуализацията на бюджета

Решението на парламентарната група на „Коалиция за България” и Изпълнителното бюро на БСП е да не се подкрепи актуализацията на бюджета. Това каза пред журналисти председателят на НС на БСП и председател на Народното събрание Михаил Миков.

Такава актуализация е ненужна, мотивите за нея са противоречиви и няма достатъчно факти и доказателства, които да налагат такива действия, каза още новият председател на БСП.

Той добави, че проектът за промени в бюджета на НЗОК ще бъде подкрепен. „Става въпрос за разисквания, аргументи и за гласуване, с което всеки поема своята политическа отговорност”, каза още той. Социалистът добави, че присъствието на ПГ на КБ в залата ще бъде решено на заседанието на групата.

На въпрос, дали е сериозно опасението ДПС да не върне мандата за съставяне на правителство, Миков бе категоричен, че всякакви опасения се подхранват от факти. „Надявам се, че споразуменията ще бъдат спазени”, добави лидерът на БСП.

„Нека да мине малко време, да проведем разговори с различни хора в партията, с един широк кръг от хора и тогава ще се премине към решаване на организационните въпроси от органите на партията”, заяви председателят на БСП на въпрос могат ли да се очакват резки промени в органите на партията.

„За промени може да се говори, едва когато проведем разговори с хората, които искат БСП да бъде най-силната партия в България”, категоричен бе той.

На пвъпрос дали е очаквал да спечели лидерската битка, той бе категоричен, че след като се е кандидатирал за председателския пост е очаквал всичко. „Аз не съм в БСП, защото тя е била на власт, били сме много пъти в опозиция и пак съм работил за нея”, завърши Миков.

Общата престъпност намалява с около 9,1% спрямо полугодието на 2013 г.

http://press.mvr.bg/NEWS/news140729_06.htm

Разкриваемостта през първото полугодие на 2014 г. се е увеличила с 4,1 пункта спрямо същия период на предходната година – сочи анализът на средата за сигурност и състоянието на Министерството на вътрешните работи за периода януари – юни

БСП ще подкрепи ремонта в бюджета на НЗОК

http://offnews.bg/news/n_1/n_369008.html

Левицата ще подкрепи законопроекта за актуализация на бюджета на Националната здравна каса, съобщи лидерът на БСП Михаил Миков в първото си политическо изказване, след като бе избран за председател на столетницата. „Актуализацията на бюджета е ненужна, мотивите за нея са противоречиви и няма достатъчно факти и доказателства, които да налагат такива действия“, каза Миков. На въпрос дали левицата ще присъстват на днешното заседание Миков заяви, че решението ще бъде взето на заседание на парламентарната група. „Става въпрос за разисквания, аргументи и за гласуване, с което всеки поема своята политическа отговорност”, отбеляза Михаил Миков.

Военноморските сили обезвредиха опасен боеприпас на 4 м от брега в Бургас

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4218871

Екип на военноморските сили обезвреди опасен авиационен боеприпас на 4 метра от скалите в Бургас и на 2 метра дълбочина, съобщиха от пресслужбата на ВВС.
На 26.07.2014 г. в района на плажа в кв. „Крайморие”, гр. Бургас граждани открива обект, наподобяващ боеприпас на дълбочина 2 метра и разстояние 4 метра от скалите. Екип на военноморските сили обезвреди опасен авиационен боеприпас на 4 метра от скалите в Бургас и на 2 метра дълбочина, съобщиха от пресслужбата на ВВС. На 26.07.2014 г. в района на плажа в кв. „Крайморие”, гр. Бургас граждани открива обект, наподобяващ боеприпас на дълбочина 2 метра и разстояние 4 метра от скалите.

Военноморските сили обезвредиха опасна бомба на 4 м от брега в Бургас (Снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4218849

Екип на военноморските сили обезвреди опасен авиационен боеприпас на 4 метра от скалите в Бургас и на 2 метра дълбочина, съобщиха от пресслужбата на ВВС.
На 26.07.2014 г. в района на плажа в кв. „Крайморие”, гр. Бургас граждани открива обект, наподобяващ боеприпас на дълбочина 2 метра и разстояние 4 метра от скалите. Екип на военноморските сили обезвреди опасен авиационен боеприпас на 4 метра от скалите в Бургас и на 2 метра дълбочина, съобщиха от пресслужбата на ВВС. На 26.07.2014 г. в района на плажа в кв. „Крайморие”, гр. Бургас граждани открива обект, наподобяващ боеприпас на дълбочина 2 метра и разстояние 4 метра от скалите.

Камерън затяга мерките срещу имиграцията на Острова

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/kameryn-zatiaga-merkite-sreshtu-imigraciiata-na-ostrova-6018532

Изграждаме система за имиграцията, която поставя Великобритания на първо място, пише в статия премиерът

Камерън затяга мерките срещу имиграцията на Острова

http://www.vesti.bg/kameryn-zatiaga-merkite-sreshtu-imigraciiata-na-ostrova-6018532

Изграждаме система за имиграцията, която поставя Великобритания на първо място, пише в статия премиерът

Миков: Мотивите за актуализация са противоречиви

http://frognews.bg/news_73839/

Решението на парламентарната група на „Коалиция за България” и Изпълнителното бюро на БСП е да не се подкрепи актуализацията на бюджета. Това каза пред журналисти председателят на НС на БСП и председател на Народното събрание Михаил Миков. Той бе категоричен, че такава актуализация е ненужна, мотивите за нея са противоречиви и няма достатъчно факти и доказателства, които да налагат такива действия.

Две коли горяха през изминалото денонощие във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=259531

Две коли са горели през изминалото денонощие във Варна, съобщиха от полицията за Moreto.net. На 28 юли, около 15:25 часа, е получен сигнал за пожар в лек автомобил “Рено Клио”, възникнал по време на движение по пътя от гр. Варна за гр.

Веселина Петракиева сменя Цветанка Ризова

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4218854

Публицистичното предаване „Лице в лице” ще продължи да се излъчва в програмата на bTV до 8 август.
Дотогава негов водещ ще бъде Веселина Петракиева, съобщиха от телевизията.
Петракиева е била водещ на предаването „Седмицата” по "Дарик радио", репортер в „Панорама” и водещ на „Студио Нова” по Нова телевизия. Публицистичното предаване „Лице в лице” ще продължи да се излъчва в програмата на bTV до 8 август. Дотогава негов водещ ще бъде Веселина Петракиева, съобщиха от телевизията. Петракиева е била водещ на предаването „Седмицата” по "Дарик радио", репортер в „Панорама” и водещ на „Студио Нова” по Нова телевизия.

БСП подкрепя новия бюджет на Касата, но не и държавния

http://www.bnews.bg/article-112376

Твърдо - Коалиция за България няма да подкрепи актуализацията на бюджета на страната.

Гърция вероятно ще поиска нов кредит

http://www.vesti.bg/novini/gyrciia-veroiatno-shte-poiska-nov-kredit-6018561

Дори и без меморандум за кредити, Гърция остава под надзор, но този път на пазарите, които ще заменят "тройката" международни кредитори.

Алиосман Имамов: Актуализацията може да стане днес, може да стане и след изборите

http://www.cross.bg/imamov-byudzheta-izborite-1422942.html

/КРОСС/Ние не сме чак толкова категорични, че без актуализацията на бюджета едва ли не ще стане нещо много лошо в страната. Няма такова нещо. Тази актуализация може да стане днес, може да стане и след като минат изборите. По-скоро обаче ефектите ще бъдат положителни. Това заяви Алиосман Имамов от ДПС, зам.-председател на Народното събрание. В интервю за БНР Имамов коментира: Приемаме направеното предложение от Министерския съвет за актуализация на бюджета. На тази актуализация ние трябва да гледаме като на един буфер срещу евентуалните негативни последствия за българската икономика и за обществото като цяло от политическата нестабилност и от процесите, които се развиват в България. Прави впечатление яростната съпротива на БСП. За мен лично това е необяснимо. Политическият ефект от една такава актуализация ще бъде по-скоро положителен, а не отрицателен. Най-малкото в една изключително важна сфера, каквато е здравеопазването, ще се въведе някакъв ред и спокойствие по отношение на разплащанията. Това е много важно по време на преходния период, когато ще управлява едно служебно правителство. Ние сме длъжни, поради сложната политическа, социална и икономическа обстановка в страната по-скоро да подкрепим актуализацията, която дава някакъв шанс при евентуални проблеми през следващите дни до изборите, тези проблеми да бъдат преодолени с един солиден финансов буфер. Според Имамов основната причина е раздутата прогноза за приходите в бюджета

ТV7 остана без ръководство. Не се знае кой управлява кораба

http://offnews.bg/news/n_1/n_368953.html

Изпълнителният директор на TV7 Десислава Тошева подаде оставка, става ясно от обявление в Търговския регистър. Вчера упълномощен адвокат е внесъл в регистъра молба за заличаване на Тошева като представител на медията. Tя излиза и от Съвета на директорите, в който са и двама чужденци -  Патрик Виктор Йозеф Мартин и Александър Фогел . Във внесените документи не се посочва кой ще бъде назначен на тяхно място. Днес нито досегашният изпълнителен директор, нито пиарите на телевизионната група (TV7, News7, Super7) отговарят на телефоните си. На въпроса кой управлява сега телевизията, не можа да отговори и синдикът на TВ7 ЕАД  Панайот Велков . Той бе назначен, след като притежаваната от Николай Бареков продуцентска къща „Ноу фрейм медия България“ ЕАД поиска производство по несъстоятелност на ТВ7 ЕАД.  Според Велков телевизиите нямат ръководство, а от работното си място отсъства дори главният счетоводител. Синдикът не знае кой е най-високопоставеният служител, ръководещ дейността на оперативно ниво, понеже - по думите му - тази информация се крие от него. "Това са основните въпроси - кой управлява и кой плаща. Хората казват, че не са получили заплати", добави Панайот Велков пред OFFNews. По думите на служители на телевизията работният процес тече в обичайния си ход и всички са в очакване на развръзката от ситуацията, развила се след разрива между Цветан Василев и Делян Пеевски и затварянето на КТБ. Публична тайна е, че банкерът стоеше зад медийния проект. Късно във вторник TV7 съобщи, че за шеф на телевизията е избран австрийският гражданин Александър Фогел. В края на юни, няколко дни след като БНБ постави банката под особен надзор, продуцентската компания "Ноу фрейм медия България" АД поиска ТВ7 да бъде обявена в несъстоятелност заради дългове в големи размери. По-късно Николай Бареков коментира, че става въпрос за дългове за милиони левове.

БСП няма да подкрепи актуализацията на бюджета

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4218850

Решението на парламентарната група на „Коалиция за България” и Изпълнителното бюро на БСП е да не се подкрепи актуализацията на бюджета. Това каза пред журналисти председателят на НС на БСП и председател на Народното събрание Михаил Миков.
Такава актуализация е ненужна, мотивите за нея са противоречиви и няма достатъчно факти и доказателства, Решението на парламентарната група на „Коалиция за България” и Изпълнителното бюро на БСП е да не се подкрепи актуализацията на бюджета. Това каза пред журналисти председателят на НС на БСП и председател на Народното събрание Михаил Миков. Такава актуализация е ненужна, мотивите за нея са противоречиви и няма достатъчно факти и доказателства,

Стойчо Стоев: Говорят, че сме милионери, но невинаги парите помагат

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/29/2352450_stoicho_stoev_govoriat_che_sme_milioneri_no_nevinagi/?ref=rss


Треньорът на "Лудогорец" Стойчо Стоев заяви, че парите невинаги имат решаваща роля във футбола. Така той отговори на колегата си Марко Николич от "Партизан", който заяви, че българският отбор разполага със средства, а белградският клуб има глад за победи.

"И българските отбори говорят, че сме милионери. Не знам защо се вторачват в нас. Няма лошо, пожелавам им и те да станат милионери. И "Лацио" беше по-богат от нас отбор. Невинаги парите са измерение в даден мач, може би във времето...

Миков: БСП няма да подкрепи актуализацията на бюджета

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4218841

Решението на парламентарната група на „Коалиция за България” и Изпълнителното бюро на БСП е да не се подкрепи актуализацията на бюджета. Това каза пред журналисти председателят на НС на БСП и председател на Народното събрание Михаил Миков.
Такава актуализация е ненужна, мотивите за нея са противоречиви и няма достатъчно факти и доказателства, Решението на парламентарната група на „Коалиция за България” и Изпълнителното бюро на БСП е да не се подкрепи актуализацията на бюджета. Това каза пред журналисти председателят на НС на БСП и председател на Народното събрание Михаил Миков. Такава актуализация е ненужна, мотивите за нея са противоречиви и няма достатъчно факти и доказателства,

Плажуването не пада под 20 лв. на ден

http://econ.bg/Новини/Плажуването-не-пада-под-20-лв-на-ден_l.a_i.558916_at.1.html

Разпускането на градския плаж във Варна ни излиза не по-малко от 20 лева на ден. Ако ли пък решим и да консумиране нещо в някое от крайбрежните...

Емигрантите на Острова вече ще могат да получават помощи само за 3 месеца

http://europe.actualno.com/Emigrantite-na-Ostrova-veche-shte-mogat-da-poluchavat-pomoshti-samo-za-3-meseca-news_42218.html

Великобритания прокара поредни мерки, целящи ограничаване на емигрантския поток от ЕС към Острова. Емигрантите, които нямат реални шансове да си намерят препитание там, ще получават помощи за само...

Маломерни паралелки ще има в 7 общински училища в Добрич

http://education.actualno.com/Malomerni-paralelki-shte-ima-v-7-obshtinski-uchilishta-v-Dobrich--news_42221.html

Съгласие през новата учебна година да има 15 маломерни паралелки в 7 общински училища даде на заседанието си днес Общинският съвет в Добрич. Те не са успели да съберат необходимия минимум от брой 18 у...

1223-ма пенсионери все още са със сметки в групата КТБ

http://business.actualno.com/1223-ma-pensioneri-vse-oshte-sa-sys-smetki-v-grupata-KTB-news_42222.html

Към момента 1223-ма пенсионери, които имат сметки за получаване на пенсии в "Корпоративна търговска банка" (КТБ) и „Креди Агрикол“, не са подали заявление за смяна на...

Седем случая на мъртви делфини за този сезон по крайбрежието на Бургаска област

http://burgas.actualno.com/Sedem-sluchaja-na-myrtvi-delfini-za-tozi-sezon-po-krajbrejieto-na-Burgaska-oblast-news_42224.html

Седем случая на мъртви делфини са установени този сезон по крайбрежието на Бургаска област. Това съобщи за Радио „Фокус” –Бургас Стефка Калъчева от пресцентъра на бургаск...

Бареков отлюспи още един депутат - този път от "Атака"

http://politics.actualno.com/Barekov-otluspi-oshte-edin-deputat---tozi-pyt-ot-Ataka-news_42226.html

Групата на независимите народни представители в 42-рото Народно събрание, които са част от "България без цензура" на Николай Бареков, се увеличи с още един човек. Малко преди началото на ...

Веселина Петракиева замества Цветанка Ризова до 8 август

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4218838

Публицистичното предаване „Лице в лице” ще продължи да се излъчва в програмата на bTV до 8 август.
Дотогава негов водещ ще бъде Веселина Петракиева, съобщиха от телевизията.
Петракиева е била водещ на предаването „Седмицата” по Публицистичното предаване „Лице в лице” ще продължи да се излъчва в програмата на bTV до 8 август. Дотогава негов водещ ще бъде Веселина Петракиева, съобщиха от телевизията. Петракиева е била водещ на предаването „Седмицата” по "Дарик радио", репортер в „Панорама” и водещ на „Студио Нова” по Нова телевизия.

Честито, ама надали!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4218443

Честитки от всички политически посоки заваляха към шефа на БСП Михаил Миков. Трудно е да повярваме, че Борисов и Местан искрено желаят успех на соцлидера, но във всяка цивилизована държава е въпрос на възпитание и добър тон да поздравиш новия си опонент.
За българския политик врагът е съсел, хлебарка, лумпен, крадец, боклук, глупак, капут, пудел, Честитки от всички политически посоки заваляха към шефа на БСП Михаил Миков. Трудно е да повярваме, че Борисов и Местан искрено желаят успех на соцлидера, но във всяка цивилизована държава е въпрос на възпитание и добър тон да поздравиш новия си опонент. За българския политик врагът е съсел, хлебарка, лумпен, крадец, боклук, глупак, капут, пудел,

Успяхме, но наполовина

http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/07/29/2352387_uspiahme_no_napolovina/?ref=rss


Текстът на Теодора Димова е публикуван в портала "Култура" :
 
На 421 ден от мандата си правителството изпадна в "интровертност на духа" и си взе "отпуск за медитиране". Правителството, което беше глухо за нашите измъчени викове, най-после подаде оставката, която искаме от първия му ден. Гърлата ни се продраха от викане, ушите ни се проглушиха от свирките и вувузелите, но правителството се правеше, че нас ни няма. Викът ни постепенното утихна, но яростта ни не намаля. Бяхме абсолютно...

Трима депутати уважиха празника на Равда

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/rrlahHY2vvs/

Същинският празник на Равда-Денят на “Св.Параскева” започна с Божествена света литургия и молебен за здраве в храма. Църковният ритуал бе воден от отец Божидар в съслужие с отец Димитър.

Сред хората в препълнения с миряни храм, който през настоящата година навършва 130 години, бяха и трима бургаски депутати. Димитър Бойчев, който е от Несебър, Ивелина Василева-бивш зам.министър от правителството на Бойко Борисов и Снежина Маджарова-бивш председател на Общинския съвет-Бургас. Те чинно изчакаха реда си, за да си закупят свещи, които запалиха в чест на закрилницата на Равда Света Параскева. В двора и около църковния храм хората си припомняха легендите за възникването на селото и името му.

Според една от тях, преди стотици години в района се заселили пастири и мястото било наречено на един от тях – Равадин.

Друга легенда разказва, че някога земите в района принадлежали на лош чифликчия, който биел работниците си с пръчка, наричана равдас.

Най-интересна е легендата, според която в хубавата девойка Равдалина се влюбил бог Нептун, който поискал да я вземе със себе си в дълбините на морето, но тя отказала. Разгневен, богът изпратил водна стихия, която да унищожи поселението, но другите богове спрели бедствието. Така огромните вълни образували многобройни заливи.

В основната си част сегашните жители на Равда са потомци на бежанци от Егейска Македония, основно от Куфалово и Бозец, от Киркалово, Зорбатово, Баровица, Рамел, Пласничево, Кадиново и Вехти пазар.Те са се засели на това място през 1924 г.

Максим МОМЧИЛОВ

 

На 29 юли рожден ден имат

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4218778

Бойко Илиев, режисьор
Васил Божков, бизнесмен
Метин Казак, бивш евродепутат
Четин Казак, юрист, депутат
Д-р Стоил Тилев, специалист по образна диагностика в МБАЛ “Здраве” - Пазарджик 
Стоян Хранов, председател на УС на СК “Левски”
Мариян Христов, треньор и футболист
Михаил Пандурски, режисьор
Стефания Колева, актриса
Елена Райнова, актриса Бойко Илиев, режисьор Васил Божков, бизнесмен Метин Казак, бивш евродепутат Четин Казак, юрист, депутат Д-р Стоил Тилев, специалист по образна диагностика в МБАЛ “Здраве” - Пазарджик Стоян Хранов, председател на УС на СК “Левски” Мариян Христов, треньор и футболист Михаил Пандурски, режисьор Стефания Колева, актриса Елена Райнова, актриса

Kia разпространи първите скици на изцяло новото си Sorento

http://www.cross.bg/sorento-novoto-osnovni-1422941.html

/КРОСС/Kia разпространи първите две скици на изцяло новото си, трето поколение на всъдехода Sorento, което ще бъде представено предпремиерно през следващия месец в Корея. Дизайнът на новата генерация на Kia Sorento е разработен от екипи на марката в Корея, Германия и САЩ, като основни акценти са по-ниската линия на тавана, по-мускулестото зялостно излъчване и по-структурираните основни елементи на стилистиката. За момента, от Kia не споделят подробонсти за новото Sorento, но коментират, че световната премиера на всъдехода ще се състои на 2 октомври, по време на международното изложение в Париж. video:http://www.youtube.com/watch?v=tF_2eHpCrOo

Проект за защита на търговска марка от ученици е номиниран за европейска награда

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2014/07/29/2352445_proekt_za_zashtita_na_turgovska_marka_ot_uchenici_e/?ref=rss


Проектът "Брандико" за създаване на търговска марка от тренировъчни предприятия на ученици и нейната защита като Марка на Общността, спечели от Европейската комисия номинация за Европейските награди за насърчаване на предприемачеството в категорията "Инвестиции в предприемачески умения", съобщи пресцентърът на Министерството на икономиката.

България за първи път получава номинация в този престижен конкурс на Европейската комисия, откакто ежегодно участва от 2009 година насам. В...

И част от "Гръцката" махала без вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=259532

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникналa авария, без вода ще останат абонатите в част от Гръцката махала. Водоподаването в района ще бъде възстановено до 18 часа, уточниха от ВиК. По-рано днес без вода остан

Нови мерки срещу имиграцията във Великобритания

http://www.moreto.net/novini.php?n=259524

Управляващите във Великобритания подготвят нови мерки срещу имиграцията. Това разкри премиерът Дейвид Камерън пред вестник „Дейли телеграф”. Ще закрием мнимите "колежи", ще намалим социалните помощи за пристигащи хора без работа и ще спрем да рекламираме работни места в чужбина, казва Камерън.

Опълченците обнародваха списъка със загубите в украинската армия

http://www.cross.bg/voennoslyzheshti-brigada-oblast--1422943.html

/КРОСС/ Общите загуби в украинската армия от 2 май до 27 юли 2014 г., в резултат на водени от тях военни действия срещу населението на Донбас са следните: общо 12 615 хил. души, от които 7401 са ранени и убити, 14 - пленени, 5200 са дезертирали. Последното денонощие е станало като най-дезертьорско през последните 2 месеца. Само от батальона „Лвов" са дезертирали 2/3 от състава му, като бойците са избягали в Донбас. Също така, масови антивоенни акции се проведоха в Николаевска, Запорожка, Киевска, Лвовска, Тернополска, Ивано-Франковска, Черновицка и Закарпатска области. Загубите на украинските военни в Донбас: 1. Общи загуби на правителствените войски в Донбас за период от 2 май до 27 юли 2014 г.: общо 12 615 хил. души, от които 7401 са ранени и убити, 14 - пленени, 5200 са дезертирали. 2. Трофеите на воините-антифашисти (ОПЪЛЧЕНЦИТЕ) за изминалия месец: танкове Т-64 - 25 ед.;(БМП) - 19 ед.;(БТР) - 11 ед.;самоходни артилерийски установки (САУ) 2С1 «Гвоздика» - 11 ед.;реактивни системи за залпов огън (РСЗО) БМ-21 «Град» - 12 ед.;гаубици Д-30 - 5 ед.;миномети различен калибър (основно 82 мм) - 16 ед.;зенитни установки ЗУ-23-2 - 2 ед.;автомобилни влекачи (АТ) - 5 ед.» Числото на дезертирали в украинската армия през последните дни значително нарасна, то вече е -5200+2-ма. Потокът дезертьори от редиците на украинските наказателни групировки продължава да расте

Миков: Актуализация на бюджета е ненужна, мотивите за нея са противоречиви

http://www.cross.bg/mikov-promeni-kategorichen-1422940.html

/КРОСС/Решението на парламентарната група на „Коалиция за България" и Изпълнителното бюро на БСП е да не се подкрепи актуализацията на бюджета. Това каза пред журналисти председателят на НС на БСП и председател на Народното събрание Михаил Миков. Той бе категоричен, че такава актуализация е ненужна, мотивите за нея са противоречиви и няма достатъчно факти и доказателства, които да налагат такива действия. Председателят на социалистите добави, че проектът за промени в бюджета на НЗОК ще бъде подкрепен. „Става въпрос за разисквания, аргументи и за гласуване, с което всеки поема своята политическа отговорност", каза още той. Социалистът добави, че присъствието на ПГ на КБ в залата ще бъде решено на заседанието на групата. На въпрос, дали е сериозно опасението ДПС да не върне мандата за съставяне на правителство, Миков бе категоричен, че всякакви опасения се подхранват от факти. „Надявам се, че споразуменията ще бъдат спазени", добави лидерът на БСП. За промени може да се говори, когато проведем разговори с хората, които искат БСП да бъде най-силната партия в България „Нека да мине малко време, да проведем разговори с различни хора в партията, с един широк кръг от хора и тогава ще се премине към решаване на организационните въпроси от органите на партията", заяви председателят на БСП на въпрос могат ли да се очакват резки промени в органите на партията

Благодарност за разрешаването на проблема със спортна база на НСА в Равда

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/TWMcGLkSUno/

На 29 .07. 2014 г. в сградата на областна администрация – Бургас Областният управител на област Бургас Павел Маринов се срещна с доц. Пенчо Гешев, ректор на Национална спортна академия „Васил Левски”, който бе придружаван от останалите членове на академичното ръководство на НСА. Гостите изразиха своята благодарност пред областния управител за проявеното съдействие и помощ , което областна администрация в Бургас и лично Павел Маринов са оказали за включване на базата на НСА в Закона за физическо възпитание и спорт като обект с национално значение. Придаването на тази база на статут на обекти с национално значение не е формален акт е важна законотворческа стъпка с оглед на изграждане на съвременна спортна морска база включваща и пристанище за нуждите на съвременното обучение на младите хора и деца.

В знак на благодарност към областния управител ректорът на НСА доц. П. Гешев му подари стенен часовник с логото на НСА.

 

Фейсбук спира чата през основното им мобилно приложение

http://www.cross.bg/feiisbyk-messenger-prilozhenie-1422939.html

/КРОСС/Фейсбук скоро ще сложат край на чата през основното им мобилно приложение за Android и IOS, стана ясно от официално изявление на компанията. Така чатенето във Фейсбук ще стане възможно само чрез приложението Facebook Messenger, което е именно и целта на Зукърбърг и компания - нов начин на печалба. Промяната ще бъде налице до няколко дни, като в Европа Facebook Messenger стана задължителен за чат любителите още през април. Хората, които все още общуват чрез основното приложение на социалната мрежа, ще започнат да получават известия, а секцията за съобщения ще изглежда така, ако нямате инсталиран Messenger. Чат приложението на фесйбук може да се похвали с над 200 млн. потребители, които дневно разпращат над 12 млрд. съобщения. Миналата седмица основателят на социалната мрежа Марк Зукърбърг потвърди, че от компанията работят по това чрез Фейсбук да могат да се изпращат пари до всяка точка на земята и така ще стане главен конкурент на компании като Western Union.    

Летци и стюардеси вадят медицинско онлайн

http://www.bnews.bg/article-112367

Нова услуга – издаване на медицинско свидетелство за авиационен персонал онлайн, е възможна по проект на ОП “Административен капацитет“ е ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“.

Турски вицепремиер: Жените не трябва да се смеят публично

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4218826

Турският вицепремиер Бюлент Арънч заяви, че турското общество е изправено пред морален разпад.
Политикът призова мъжете, но главно жените, да защитят своята сдържаност, да останат верни на своите съпрузи и да избягват смях на публично място, съобщава вестник „Заман”.
"Сдържаността е от критично значение. Тя е предимство за една жена. Турският вицепремиер Бюлент Арънч заяви, че турското общество е изправено пред морален разпад. Политикът призова мъжете, но главно жените, да защитят своята сдържаност, да останат верни на своите съпрузи и да избягват смях на публично място, съобщава вестник „Заман”. "Сдържаността е от критично значение. Тя е предимство за една жена.

Опасен арсенал по родното Черноморие

http://www.cross.bg/metra-mestnostta-opasna-1422938.html

/КРОСС/Сапьори от Военноморска база - Бургас унищожиха опасна авиобомба, останала от Втората световна война. Тя беше открита случайно от гражданин на плажа в квартал „Крайморие". Мъж, който се гмуркал, открил боеприпаса в морето, на дълбочина около 2 метра, на около 4 метра от скалите. Сапьорите, командвани от майор Йордан Тодоров, установили, че това е осколочна авиационна бомба с взривател, от типа „АО-10", силно корозирала и поради което много опасна. Водолази от групата я извадили на брега, след което била внимателно транспортирана до поделението на полуостров Атия. Унищожена е на специално оборудван за целта полигон. Опасна морска котвена мина беше обезвредена на 500 метра от местността Яйлата преди седмица. Мината - немски образец „R" - бе открита на 17 юли от водолаз в местността Чалъ Борун. След подадения сигнал, получено искане от Областния управител на Добрич и заповед от командира на ВМС, на място е изпратена групата за разузнаване, извличане, транспортиране и унищожаване на невзривени боеприпаси и морски мини.

Израел удари единствената ТЕЦ в Ивицата Газа

http://offnews.bg/news/n_1/n_368989.html

Единствената електроцентрала в Ивицата газа се е запалила вследствие на израелските бомбардировки, съобщи РИА „Новости“. Запалило се е хранилището на електроцентралата, пише руската агенция, позовавайки се на един от служителите в съоръжението. Електроцентралата осигурява около една трета от потреблението на енергия в региона. Повредата може да създаде проблем със снабдяването на жителите в Ивицата Газа, която са около 1,7 млн. души, които така или иначе имат ток между два и четири часа на денонощие. Бомбардировкиет над Газа създадоха проблем и с електропроводната инсталация. Пет от десетте идващи от Израел съоръжения са повредени, а специалистите няма как да стигнат до участъците, където има авария, за да ги поправят.

Турски вицепремиер: Жените не трябва да се смеят публично

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4218800

Турският вицепремиер Бюлент Арънч заяви, че турското общество е изправено пред морален разпад.
Политикът призова мъжете, но главно жените, да защитят своята сдържаност, да останат верни на своите съпрузи и да избягват смях на публично място, съобщава вестник „Заман”.
Турският вицепремиер Бюлент Арънч заяви, че турското общество е изправено пред морален разпад. Политикът призова мъжете, но главно жените, да защитят своята сдържаност, да останат верни на своите съпрузи и да избягват смях на публично място, съобщава вестник „Заман”. "Сдържаността е от критично значение. Тя е предимство за една жена.

Стресът се предава като грип

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4218821

Стресът се оказва заразен, установи екип от психолози от университета в Сейнт Луис. Според изследването им напрежението се предава от човек на човек подобно на вирус.
Прихваща се от дребни неща като тона на гласа, изражението, позата и дори  миризмата на човека. Със стрес се заразяваш дори от непознати, пише в. Стресът се оказва заразен, установи екип от психолози от университета в Сейнт Луис. Според изследването им напрежението се предава от човек на човек подобно на вирус. Прихваща се от дребни неща като тона на гласа, изражението, позата и дори  миризмата на човека. Със стрес се заразяваш дори от непознати, пише в. "Дейли мейл".

Среща с производители от Бургаска област, засегнати от наводненията

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/JP01elYHxJg/

На 29 .07. 2014 г. в сградата на областна администрация – Бургас Областният управител на област Бургас Павел Маринов се срещна със земеделски производители, чиято земеделска земя и продукция са силно пострадали или частично засегнати от проливните дъждове и наводненията през последния месец. В срещата участва и Тодор Ангелов, директор на „Напоителни системи” ЕАД клон Бургас.

Земеделски производители от общините Средец, Айтос и Камено благодариха на Павел Маринов за проявената отзивчивост и грижа за разрешаване на проблемите им и очертаха създадената ситуация вследствие на природната стихия в цялата й сложност, както и големия размер на щетите, които са нанесени на тяхната производствена дейност. В своите изказвания те подчертаха необходимостта от по-големи грижи за стопанисването, правилната експлоатация, и текущите ремонти на хидромелиоративния фонд в отделните общини на областта. По същата тема подробен отчет пред областния управител направи Тодор Ангелов, който посочи редицата конкретни действия, които се извършват от служителите на „Напоителни системи” за своевременното изпомпване на водите от падналите валежи, които в определи части от областта са били с необичайно високи стойности от порядъка на 240 литра на кв. метър.

Областният управител препоръча на засегнатите от наводненията земеделски производители да подготвят свои писмени искания до областната дирекция по земеделие, в които да настояват специализираните експертни комисии, които установят щети да констатират точния размер на поражения върху тяхната земя и продукция. След констатиране на щетите производителите ще могат да ползват държавни помощи за компенсация на загубите си в случаи като тези, които бяха подробно представени на вниманието на областния управител в проведената работна среща.

 

Проф. Н. Овчаров: Разпределиха парите за разкопки „на калпак", не по приоритети

http://news.ibox.bg/news/id_599663433

Чуждестранна експедиция ще се опита да промени историята на Родопите, предупреди той

Времето разгневи пчелите, станаха агресивни

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4218813

Разярени пчели нападат стопаните си в Пернишко. Десетки са ужилените пчелари от началото на пролетта досега. Сериозните инциденти, застрашаващи живота, са единици. Причината за агресивното поведение на насекомите е непостоянното време.
„Когато е дъждовно и мрачно, пчелите стават нападателни. От няколко месеца непрекъснато вали и когато трябва да Разярени пчели нападат стопаните си в Пернишко. Десетки са ужилените пчелари от началото на пролетта досега. Сериозните инциденти, застрашаващи живота, са единици. Причината за агресивното поведение на насекомите е непостоянното време. „Когато е дъждовно и мрачно, пчелите стават нападателни. От няколко месеца непрекъснато вали и когато трябва да

Фотоизложба на открито във Варна показва подбрана колекция от Международния фотографски салон

http://www.moreto.net/novini.php?n=259521

На входа на Морска градина бе открита фотографска изложба – финална селекция на Седми Международен Фотографски Салон Варна. Това е второто поредно издание на открито на входа на Морската градина, което се осъществява и провежда в подкрепа на кандидатурата на град Варна за Европейска столица на културата 2019, със финансовата подкрепа и съдействие на Община Варна.

Изпълнителният директор на TV7 е напуснала

http://society.actualno.com/Izpylnitelnijat-direktor-na-TV7-e-napusnala-news_42216.html

Десислава Тошева вече не е изпълнителен директор на TV7. Информацията потвърди пред агенция Блиц пиарката на телевизията Ани Игнатова по повод появилите се твърдения, че Тошева е подала оставка. Все о...

Свършиха билетите за Лудогорец - Партизан

http://bgfootball.actualno.com/Svyrshiha-biletite-za-Ludogorec---Partizan-news_42095.html

Лудогорец Арена" ще бъде пълен до краен предел утре за мача срещу Партизан. Разградчани приемат у дома сръбския тим от 21:00 часа, а на съоръжението няма да има нито едно празно място. Късно снощ...

Ракът по наследство - 5% шанс

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4218803

При цели болни семейства причината е друга
Ракът превзема човека по същия механизъм, по който той е създаден - чрез деленето на клетки. В началото всеки е бил една оплодена клетка. След оплождането й тя се е разделила на две и деленето е продължило - 4, 8, 16 и т.н.
Когато човекът порасне, клетките му са вече 75 000 милиарда. При цели болни семейства причината е друга Ракът превзема човека по същия механизъм, по който той е създаден - чрез деленето на клетки. В началото всеки е бил една оплодена клетка. След оплождането й тя се е разделила на две и деленето е продължило - 4, 8, 16 и т.н. Когато човекът порасне, клетките му са вече 75 000 милиарда.

„Глобал маркетс“ обжалват пред ВАС решението на КФН за отнемане на лиценз

http://econ.bg/Новини/-Глобал-маркетс-обжалват-пред-ВАС-решението-на-КФН-за-отнемане-на-лиценз_l.a_i.558908_at.1.html

Инвестиционният посредник „Глобал маркетс“ ще обжалва пред Висшия административен съд (ВАС) решението за отнемането на лиценза им от Комисията за...

Турски вицепремиер призова жените да не се смеят публично

http://offnews.bg/news/n_1/n_368962.html

Турският вицепремиер Бюлент Арънч се оплака в понеделник, че турското общество е изправено пред морален разпад и в тази връзка призова жените да не се смеят на публични места, а мъжете да не са женкари. Арънч е държал реч за морала на церемония, организирана от партия му Партия на справедливостта и развитието на премиера Реджеп Тайип Ердоган по повод на ислямския празник Шекер Байрам, съобщи "Заман", цитиран от bTV. "Сдържаността е от критично значение. Тя е предимство за една жена. Мъжът също е длъжен да я притежава. Той няма да е женкар, той ще остане верен на своята съпруга. А жената ще познава своя махрам и немахрам (родственик, женитбата за когото е забранена – бел. ред.). Жената няма да се смее пред всички и няма да покаже своята привлекателност", призова вицепремиерът. Според него някои телевизионни предавания, които причиняват "секс пристрастяване" сред тийнейджърите, както и лесният достъп до вредни сайтове, са основната причина за моралното разложение в обществото. Това била причината за тревожното нарастване на случаите на насилие срещу жени.

Още две организации напускат Гражданския съвет към ВСС

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/29/2352428_oshte_dve_organizacii_napuskat_grajdanskiia_suvet_kum/?ref=rss


Още две неправителствени организации  -  Българският институт за правни инициативи (БИПИ) и Център на НПО в Разград, напускат Гражданския съвет към Висшия съдебен съвет. Това обявиха представители на организациите на пресконференция.

Преди две седмици това направиха и Съюзът на съдиите и фондация "Българския адвокати за правата на човека", като повод беше отказът на съвета да промени правилата за избор на председател на Върховния касационен съд. Така от 17 организации, които участват...

Манолова: Уважавам избора на Миков, макар да не е за промяна на БСП

http://frognews.bg/news_73836/

Мая Манолова каза пред журналисти, че се съобразява с решението на делегатите за, по нейните думи, демократично избрания лидер на партията. Но побърза да отбележи, че нейният рейтинг „е доста по-висок в обществото, отколкото при делегатите. „В моята платформа аз заявих, че БСП има нужда от промяна и ще продължа да работя за промяната на партията. Аз уважавам избора на председателя Миков, макар че той подчерта, че БСП няма нужда от радикална промяна“, допълни настоящият зам.-председател на парламента.

Блъснаха възрастен човек, пресичащ по пешеходната пътека

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/tj5ybEwgxYM/

На 28.07.т.г. около 19.20 ч. на поморийската улица «Княз Борис І» №11 А, лек автомобил «Ауди А 3», със софийска регистрация, управляван от 41 год. И.И. от София, поради движение с несъобразена скорост в посока Централната градска част блъска пресичащия по пешеходна пътека пешеходец – Д.Д., 90- годишен от Поморие, който с фрактура на лявата ръка, е настанен за лечение в МБАЛ – Бургас.

Времето разгневи пчелите, станаха агресивни

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4218788

Разярени пчели нападат стопаните си в Пернишко. Десетки са ужилените пчелари от началото на пролетта досега. Сериозните инциденти, застрашаващи живота, са единици. Причината за агресивното поведение на насекомите е непостоянното време.
„Когато е дъждовно и мрачно, пчелите стават нападателни. От няколко месеца непрекъснато вали и когато трябва да Разярени пчели нападат стопаните си в Пернишко. Десетки са ужилените пчелари от началото на пролетта досега. Сериозните инциденти, застрашаващи живота, са единици. Причината за агресивното поведение на насекомите е непостоянното време. „Когато е дъждовно и мрачно, пчелите стават нападателни. От няколко месеца непрекъснато вали и когато трябва да

Трима наши гимназисти се върнаха с бронзови медали от Виетнам

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4218801

Три бронзови медала спечелиха български ученици на Международна олимпиада по химия във виетнамския град Ханой, съобщиха от просветното министерство.
Олимпиадата се проведе между 20-и и 28-и юли.
Бронзовите медали грабнаха 11-класникът Пенчо Бейков от софийската гимназия НПМГ „Акад. Любомир Чакалов”, 12-класникът Борис Митрев от СМГ„П. Три бронзови медала спечелиха български ученици на Международна олимпиада по химия във виетнамския град Ханой, съобщиха от просветното министерство. Олимпиадата се проведе между 20-и и 28-и юли. Бронзовите медали грабнаха 11-класникът Пенчо Бейков от софийската гимназия НПМГ „Акад. Любомир Чакалов”, 12-класникът Борис Митрев от СМГ„П.

Млад шофьор загина, след като падна в река Места

http://www.cross.bg/zagybil-putya-ypravlenie-1422937.html

/КРОСС/22-годишен мъж е загинал, след като загубил управление на автомобила си. Колата полетяла в река Места, съобщават от "Дарик". Трагичният инцидент е станал на пътя от Якоруда към село Краище. На опасен ляв завой младият шофьор Р. А., загубил управление, амтомобилът излязъл извън пътя и полетял от пропаст в реката. Пострадал е и 17-годишен младеж от Якоруда. Той получил лекарска помощ и е освободен за домашно лечение.  

Уникум в пернишко! Дядо от село Сирищник се показва от контейнер и пее - ВИДЕО

http://www.zapernik.com/obshtestvo/unikum-v-pernishko-dyado-ot-selo-sirishtnik-se-pokazva-ot_33355/

Възрастен мъж от ковачевското село Сирищник се показа от контейнер. Случката е заснета на видео и се разпростанява в мрежата, видя окото на ZaPernik.com.

Дядото от е ковачевското село Сирищник, където е и заснето видеото. Според местни жителите той няма умствени проблеми, а е веселяк.

Преди да се скрие в контейнера човекът бил изпил един облак (класически български коктейл който се състои от 100 мл. мастика и 50 мл. мента).

"Излизай от кофата, че...

Продължава

Красимир Петров: Такъв рапорт не е минавал през мен

http://frognews.bg/news_73835/

Рапортът, който разпространи Николай Бареков не е минавал през мен. Това каза през Фрог нюз бившият шеф на ОДМВР-Бургас Красимир Петров.

Крум: Сърцето ми е заключено, тялото разгонено!

http://www.bnews.bg/article-112350

Фолк певецът Крум призна пред камерата на BLife, че е свръхчувствителен човек, трогващ се и от най-малкото. Изпълнителят разкри, че всяка сутрин дава положителен старт на деня си чрез мисли и позитивна нагласа.

Трима наши гимназисти с бронзови медали от Виетнам

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4218700

Три бронзови медала спечелиха български ученици на Международна олимпиада по химия във виетнамския град Ханой, съобщиха от просветното министерство. Олимпиадата се проведе между 20-и и 28-и юли. Бронзовите медали грабнаха 11-класникът Пенчо Бейков от софийската гимназия НПМГ „Акад. Любомир Чакалов”, 12-класникът Борис Митрев от СМГ„П.

Издирват мъж, изчезнал във Враца, изпаднал в лека депресия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4218772

Полицията във Враца издирва мъж, който е изчензал в неделя, след като е гостувал на майка си, пише dunavmost.bg
Александър Генов живее в  Русе, напуснал е дома на майка си без документи, телефон и пари. Бил е облечен в светлосиня риза с черна жилетка, тъмни дънки и черни маратонки. Висок е около 1,85.
Мъжът вече е обявен за изчезнал в МВР - Враца. Полицията във Враца издирва мъж, който е изчензал в неделя, след като е гостувал на майка си, пише dunavmost.bg Александър Генов живее в  Русе, напуснал е дома на майка си без документи, телефон и пари. Бил е облечен в светлосиня риза с черна жилетка, тъмни дънки и черни маратонки. Висок е около 1,85. Мъжът вече е обявен за изчезнал в МВР - Враца.

Влакове със закъснение заради паднали дървета и клони

http://www.moreto.net/novini.php?n=259523

Снощи, от около 22:52 ч., беше преустановено движението на влаковете в участъка между гарите Тулово и Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. Влаковото движение в участъка беше спряно поради надвиснали клони върху контактната мрежа и паднали дървета вържу железния път вследствие на силна буря.

Американски военен координира действията на украинската армия в силовата операция в Новорусия

http://www.cross.bg/ykraiina-operatziya-silovata-1422936.html

/КРОСС/ Вестник „Комсомолская правда” съобщи, че в последно време се активизира работата на високопоставени американски представители при провеждането на така наречената антирерористична операция, в хода на която продължават да загиват мирни жители. Усилването на взаимодействието между САЩ и Украйна във военната сфера е свързано с явния провал на силовата операция в югоизточната част на страната и отсъствието на координация между различните силови структури, участващи в нея. Във връзка с  това, консултациите на американския посланик в Украйна Джефри Пайет с ръководителя на украинската Служба за сигурност Валентин Наливайченко, вътрешния министър Арсен Аваков, министърът на отбраната Валерий Галетей и президента Петро Порошенко станаха едва ли не ежедневни. „Америкнците с голямо внимание се отнасят към промяната в настроенията на Порошенко и се стремят незабавно да реагират на всяка негова молба, демонстрарайки по този начин пред Киев пълна подкрепа и съучастие в провеждания курс”, заяви източник на изданието. За установяването на още по-тясно сътрудничество между ръководството на Украйна с Пентагона е предвиден специален човек – генерал-майор Ранди Ки, директор по политиката за планиране и партньорство в Командването на въоръжените сили на САЩ в Европа

Издирват мъж, изчезнал във Враца

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4218762

Полицията във Враца издирва мъж, който е изчензал в неделя, след като е гостувал на майка си, пише dunavmost.bg
Александър Генов живее в  Русе, напуснал е дома на майка си без документи, телефон и пари. Бил е облечен в светлосиня риза с черна жилетка, тъмни дънки и черни маратонки. Висок е около 1,85.
Мъжът вече е обявен за изчезнал в МВР - Враца. Полицията във Враца издирва мъж, който е изчензал в неделя, след като е гостувал на майка си, пише dunavmost.bg Александър Генов живее в  Русе, напуснал е дома на майка си без документи, телефон и пари. Бил е облечен в светлосиня риза с черна жилетка, тъмни дънки и черни маратонки. Висок е около 1,85. Мъжът вече е обявен за изчезнал в МВР - Враца.

Франция издигна кандидатурата на Пиер Московиси за европейски комисар

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/07/29/2352439_franciia_izdigna_kandidaturata_na_pier_moskovisi_za/?ref=rss


Френският президент Франсоа Оланд съобщи на избрания за председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер решението си да номинира бившия финансов министър социалист Пиер Московиси за европейски комисар, предаде "Франс прес".

Официалното писмо с кандидатурата му ще е с дата 31 юли, за да може Юнкер да разпредели постовете и да представи екипа си на лидерите на ЕС на срещата им на върха на 30 август.

Оланд потвърди, че иска за Франция заместникпредседателски пост в...

Тийнейджърите онлайн и офлайн

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2014/07/29/2352154_tiineidjurite_onlain_i_oflain/?ref=rss


Тази статия е част от кампания, която цели да помогне на родителите и младите хора да развиват умения за общуване с децата, да ги насърчават да проявяват положително отношение и да ги подкрепят. Авторът - Ралица Василева, е експерт към Центъра за безопасен интернет - една от организациите, членуващи в Националната мрежа за децата. 

Националната мрежа за децата обединява 124 неправителствени организации, занимаващи се с проблемите на децата и семействата. Тя работи за промяна на...

Смъртоносни причини по пътищата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4217828

От началото на годината убитите по пътищата са с 56 души повече, отколкото през същия период на 2013 г., сочи черната статистика. Но че мобилните камери на КАТ не работят ефективно, това е най-малката причина. Голямата е, че от години у нас липсва сериозен подход за намаляване на жертвите. Ето как:
1. Не се следи организацията на движ От началото на годината убитите по пътищата са с 56 души повече, отколкото през същия период на 2013 г., сочи черната статистика. Но че мобилните камери на КАТ не работят ефективно, това е най-малката причина. Голямата е, че от години у нас липсва сериозен подход за намаляване на жертвите. Ето как: 1. Не се следи организацията на движ

Обмислят министър за изборите в служебния кабинет

http://www.mediapool.bg/obmislyat-ministar-za-izborite-v-sluzhebniya-kabinet-news223141.html

Министър без портфейл, който да следи честното провеждане на предсрочните парламентарни избори, най-вероятно ще бъде предложен от президента Росен Плевнелиев в служебното правителство. Според източници на Mediapool държавният глава и администрацията му са преценили необходимостта от подобен пост поради високата обществена чувствителност по темата и като превенция спрямо скандали от типа "Костинброд". По закон изборите се организират от администрацията на Министерския съвет (МС). Преди миналогодишните предсрочни избори към МС действаше т.нар. изборен борд – граждански съвет с участие на неправителствени организации и експерти. Предстои да се види ако сега бъде назначен отделен министър за изборите какви ще са неговите правомощия. За поста се обсъждат няколко кандидатури. Според най-тиражираните неофициални информации начело на служебния кабинет ще застане преподавателят по конституционно право проф. Георги Близнашки. Според източниците на Mediapool обаче се обсъждат и други имена, а окончателното решение не е взето. Самият Близнашки заяви преди ден пред бТВ, ще даде "ясен и еднозначен отговор”, след като и третата парламентарна партия – ДПС, върне мандата за съставяне на правителство в рамките на 42-то Народно събрание, което се очаква да стане в сряда. "Аз съм дал принципно съгласие, но нека президентът има пълна свобода през тези няколко дни, за да намери най-правилното решение”, каза още Близнашки, който е и бивш депутат от БСП, но се открои като активен участник в гражданските протести и оглави Инициативния комитет за събиране на подписи по искания от Плевнелиев референдум за изборните правила. Почти сигурно е присъствието в служебния кабинет на Екатерина Захариева, която освен шеф на президентския кабинет бе и министър на регионалното развитие в служебното правителство на Марин Райков. По неофициална информация Захариева ще държи същия ресор и в бъдещите два месеца и ще бъде вицепремиер. Поста си от кабинета "Райков" се очаква да запази и финансистът Илияна Цанова, която отново ще отговаря за еврофондовете. Вероятно проф. Николай Петров, здравен министър от първото правителство, което Плевнелиев назначи, отново ще заеме този пост. Едно от ключовите назначения ще е това на министър на вътрешните работи. Почти сигурно е, че тази отговорна задача ще бъде поверена на бившия депутат от СДС Йордан Бакалов или на зам.-министъра на от кабинета на ГЕРБ Димитър Георгиев. Начело на Министерството на външните работи се очаква да стане човек, свързан с Реформаторския блок, но окончателно решение не е взето. Почти сигурно е обаче, че министър на отбраната ще бъде Велизар Шаламанов, бивш зам.-министър от кабинета на ОДС, който през последните години бе шеф на агенция в НАТО, която подготвя научни разработки и организира търгове за снабдяване с нови оръжия, разузнавателни и командни системи. След изявата на актьора Владимир Пенев като служебен министър на културата през 2013 г., сега е възможно като такъв да "дебютира" режисьорът Явор Гърдев. Друга обсъждана кандидатура е на бившата шефка на Националния институт за недвижимото културно наследство (НИНКН) арх. Йорданка Кандулкова. С особен интерес се следи кой ще седне на горещия стол в Министерството на финансите. Трите искания, които отправи президентът Пелвнелиев към отиващия си парламент – за актуализация на бюджета, разрешение на служебното правителство да договаря заеми и смяна на управителя на БНБ – показват ясно, че фокусът е насочен към сложната ситуация с държавните финанси и батаците около кризата в КТБ. Подуправителят на БНБ Калин Христов бе финансов министър в първия служебен кабинет на Плевнелиев. Президентът очевидно продължава да му има доверие и се опита да убеди парламента да го   избере за шеф на БНБ   на мястото на компрометиралия се Иван Искров. Лидерът на ГЕРБ публично се ангажира с номинацията, на която ДПС не възрази, но БСП остро се възпротиви. Освен социалистите, и други външни наблюдатели изразиха мнение, че като член на управата на БНБ Калин Христов е "виновен колкото и Искров" за случилото се с КТБ. Освен това не са опровергани информациите, че по време на кризисната среща банките, организирана след като паниката за кратко се пренесе към втора кредитна институция, Калин Христов е поддържал тезата за въвеждане на банкова ваканция и за теглене на заем от 5.5 млрд лева. Друго обсъждано име е това на финансиста Красимир Ангарски, който бил шеф на софийското данъчно управление, през 1997 г. бе министър без портфейл в служебния кабинет "Софиянски", а след това е работил за различни банки. Сериозно предизвикателство е и Министерството на икономиката и енергетиката, което през последните 14 месеца бе шампион по непрозрачност, скандални решения и сделки. Според източниците на Mediapool всички спрягани варианти за министър все още са предпоследни. Президентът коментира преди седмица, в служебния кабинет ще бъдат излъчени хора демократи, проеврепейци, силни в направленията, които представляват и готови по приоритетните задачи да постигнат прогрес и резултати. Тези хора като цяло ще бъдат от средите на протестиращите, ГЕРБ и Реформаторския блок, твърдят източниците на Mediapool.

Единствената електроцентрала в Ивицата Газа гори след обстрел от израелската армия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4218744

Главното хранилище на единствената електроцентрала в ивицата Газа се е запалило вследствие на обстрел на израелската армия, предаде РИА „Новости”, цитирайки един от служителите на централата.
Според него пожарът може да създаде огромни проблеми с електроснабдяването на 1,7 млн. жители на анклава, които имали ток в домовете си между два и четири Главното хранилище на единствената електроцентрала в ивицата Газа се е запалило вследствие на обстрел на израелската армия, предаде РИА „Новости”, цитирайки един от служителите на централата. Според него пожарът може да създаде огромни проблеми с електроснабдяването на 1,7 млн. жители на анклава, които имали ток в домовете си между два и четири

В гимназиите останаха незаети места и след четвърто класиране

http://www.cross.bg/klisarova-mesta-ostavka-1422935.html

/КРОСС/В гимназиите останаха незаети места след четвърто класиране, но за всеки регион е различно. Професионалните гимназии страдат най-много от липса на места, съобщи министърът на образованието и науката в оставка проф. Анелия Клисарова. Клисарова обясни, че записването в гимназиите ще продължи до края на август и ще има още възможност за разпределение на учениците, в зависимост от това къде желаят да учат след 7-ми клас. Тя заяви, че се правят анализи и е много рано да се каже колко са отпадналите през последната година ученици и колко деца са в риск, като най-точни резултати ще има към края на септември. Тя коментира, че има деца, които не ходят редовно на училище и трябва да се вземат много сериозни мерки. Клисарова добави, че ще е хубаво да има европейски регистър, за който вече се мисли и, чрез който да може да се проследява движението на учениците. Относно това дали ще има промяна в ученическата ваканция Клисарова обясни, че ваканцията се прави със заповед и винаги се разполага в месеца спрямо съботите и неделите. Дали ще има промяна във формата на матурите и изпитите за следващата година ще се обсъжда септември. В края на август на държавните зрелостни изпити ще бъде тествано електронно оценяване паралелно с нормалното оценяване. Тестването ще бъде в оценяването, като оценителите ще получат работите на учениците сканирани и ще ги оценят, чрез компютър, обясни още министърката в оставка

В половината компании у нас няма наети служители

http://www.mediapool.bg/v-polovinata-kompanii-u-nas-nyama-naeti-sluzhiteli-news223140.html

Близо половината от действащите компании нямат нито един нает служител, съобщи БТА като се позова на данни на Националния статистически институт за периода 2008 - 2012 г. В общо 144 330 дружества, или 44.6% от активните предприятия, работи само собственикът. Към 2012 г. 40 на сто от предприятията са с до четирима наети, с между 5 и 9 служители са едва 8 на сто. С над 10 наети са 9% от компаниите, които обаче обхващат над 70 процента от работещите. През петте години близо 40 на сто от новосъздадените дружества са в областта на търговията, най-многобройни отново са тези с нула наети. Пет години от създаването си са успели да просъществуват 8 процента от фирмите, учредени през 2007 г., сочи статистиката. Най-жизнеспособните са в строителния бизнес, където задържалите се на пазара в продължение на пет години са 12.5%. Данните за затворените предприятия се отнасят за 2011 г., което се дължи на специфичната методология за определянето им. През 2011 г. техният брой възлиза на 39 183, или над 12.2 на сто от броя на активните предприятия през същата година. В резултат на закриването им работните си места са загубили над 3.5 на сто от заетите през годината.

80% от жените редактират снимките си от почивка, преди да ги качат в мрежата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4218738

Цели 80% от жените "редактират" снимките си от морската почивка, преди да ги качат в социалните мрежи.
Ново изследване, цитирано от британския "Дейли мейл", показва, че представителките на нежния пол трият снимки, на които не се харесват, независимо дали останалите на снимката изглеждат добре.
Повече от половината от жените (58%) биха изтрили Цели 80% от жените "редактират" снимките си от морската почивка, преди да ги качат в социалните мрежи. Ново изследване, цитирано от британския "Дейли мейл", показва, че представителките на нежния пол трият снимки, на които не се харесват, независимо дали останалите на снимката изглеждат добре. Повече от половината от жените (58%) биха изтрили

Роми блокираха жп-линия заради съборените незаконни къщи в Стара Загора

http://www.mediapool.bg/romi-blokiraha-zhp-liniya-zaradi-saborenite-nezakonni-kashti-v-stara-zagora-news223139.html

Три влака са спрели движение, заради гражданско неподчинение в подкрепа на ромите от Стара Загора, които останаха без дом след като незаконните им жилища бяха съборени. Протестиращите роми от столицата заявиха подкрепата си за тези от Стара Загога и застанаха на линията Захарна фабрика-Горна Баня на прелеза до кв. Факултета. Влакът София-Перник е спрял движение в близост до прелеза при Факултета, друг влак Перник-София е спрял в Горна Баня, а влакът Кюстендил-София е на Перник- Разпределителна. От БДЖ обясниха, че такъв тип протест трябва да се случва едва след предварително уведомление, каквото не е получено.

Инспекторатът на МВР нищи теч на информация

http://frognews.bg/news_73834/

Инспекторатът на МВР нищи дал има теч на информация от МВР във връзка със сектетния оперативен рапорт, който разпространи преди ден лидерът на ББЦ Николай Бареков.

Жена загина, а мъж е в неизвестност след пороя в Габровско

http://www.mediapool.bg/zhena-zagina-a-mazh-e-v-neizvestnost-sled-poroya-v-gabrovsko-news223138.html

Жена загина, а мъж е в неизвестност след пороя в габровското село Враниловци в нощта срещу вторник. Хора от селото разказаха, че им се е наложило да се качват по покривите на къщите си, за да се спасят, съобщава "Дарик" радио. В селото смятат, че наводнението е предизвикано от затлачени реки, минаващи наблизо. Усложнена е обстановката на територията на община Габрово след проливните валежи, съобщиха от общината. Най-сериозна е ситуацията в село Враниловци. Усложнена обстановка е регистрирана и на територията на кметствата Новаковци, Драгановци, Гъбене, Стоевци, Камещица, Музга, Дебел дял, Трънето и Яворец. Наводнени бяха приземни етажи на къщи, отнесени са коли и селскостопанска техника. През нощта за отводняване и провеждане на аварийно-спасителни дейности са работили 6 екипа и 25 служители на Пожарна безопасност и защита на населението. В ранните часове на деня бяха определени комисии за извършване на огледи на всички критични места с цел установяване на нуждите и осигуряване на хора и механизация. В момента се извършва почистване на наноси, дъждоприемни шахти, водостоци, разрушени участъци на легла и корита на реки и дерета. На територията на общината от 20 часа на 28 юли до 01:00 часа на 29 юли са паднали проливни валежи с интензитет над 200 л/кв.м. Поради разразилата се снощи силна гръмотевична буря временно без ток са останали около 70 села и 4 квартала на Габрово.

Във Варна организират информационна кампания за превенция на трафика на хора

http://www.moreto.net/novini.php?n=259522

През 2014 г. за първи път ще бъде отбелязан 30 юли - Международен ден за борба с трафика на хора. Той беше обявен на 46-тата среща на Общото събрание на Комитета по социални, хуманитарни и културни въпроси към ООН. Трафикът на хора, наричан още „съвременна форма на робството”, е грубо нарушение на правата на човека.

Експерт: Възможно е да има и българи в ИДИЛ

http://www.vesti.bg/analizi-i-komentari/analiz/ekspert-vyzmozhno-e-da-ima-i-bylgari-v-idil-6018557

Около 3000 европейци са готови да се влеят в групировката, от които 450-500 са от балкански страни, смятат експерти по сигурността

"Южен поток" не влияе на екологията на Черно море

http://www.vesti.bg/novini/iuzhen-potok-ne-vliiae-na-ekologiiata-na-cherno-more-6018558

Строителството и експлоатацията на тръбопроводите в морски води не се очаква да имат значително влияние върху екологията на Черно море и българския бряг, където морският газопровод излиза на сушата. Това са заключенията в доклада за Оценка на въздействието върху околната и социалната среда (ОВОСС) за българския участък на морския газопровод "Южен поток".

Бареков: МВР да направи сравнителен анализ на документите, с които разполага ББЦ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4218721

МВР да направи сравнителен анализ на документите, с които разполага Николай Бареков и тези, които се съдържат в архива на ведомството за част от водещите фигури на прехода. Това призовава лидерът на "България без цензура" в свое писмо до вътрешния министър Цветлин Йовчев, съобщиха от "България без цензура". МВР да направи сравнителен анализ на документите, с които разполага Николай Бареков и тези, които се съдържат в архива на ведомството за част от водещите фигури на прехода. Това призовава лидерът на "България без цензура" в свое писмо до вътрешния министър Цветлин Йовчев, съобщиха от "България без цензура".

Единствената електроцентрала в Ивицата Газа гори след обстрел от израелската армия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4218707

Главното хранилище на единствената електроцентрала в ивицата Газа се е запалило вследствие на обстрел на израелската армия, предаде РИА „Новости”, цитирайки един от служителите на централата.
Според него пожарът може да създаде огромни проблеми с електроснабдяването на 1,7 млн. жители на анклава, които имали ток в домовете си между два и четири Главното хранилище на единствената електроцентрала в ивицата Газа се е запалило вследствие на обстрел на израелската армия, предаде РИА „Новости”, цитирайки един от служителите на централата. Според него пожарът може да създаде огромни проблеми с електроснабдяването на 1,7 млн. жители на анклава, които имали ток в домовете си между два и четири

Air France и KLM временно спират да летят над Ирак

http://asia.actualno.com/Air-France-i-KLM-vremenno-spirat-da-letjat-nad-Irak--news_42202.html

Самолетите на френския авиопревозвач Air France и на принадлежащата му холандска компания Koninklijke Luchtvaart Maatschappij N.V (KLM) в близко време няма да летят във въздушното пространство на Ирак...

Откриха корозирала авиобомба на плажа в кв. Крайморие в Бургас

http://society.actualno.com/Otkriha-korozirala-aviobomba-na-plaja-v-kv-Krajmorie-v-Burgas-news_42212.html

Летовници са се натъкнали на корозирала авиационна бомба в района на плажа в квартал Крайморие в Бургас. Това съобщиха от пресслужбата на ВМС. Боеприпасът е бил на дълбочина около 2 метра и разстояни...

Значително по-малко средства за разкопките на Перперикон

http://art.actualno.com/Znachitelno-po-malko-sredstva-za-razkopkite-na-Perperikon-news_42213.html

Макар по-късно и с по-малко души и средства, археологическите разкопки на Перперикон започват от 4 август. Това обяви ръководителят на проучванията в скалния град проф. Николай Овчаров на пресконферен...

Има кворум за актуализацията на бюджет

http://politics.actualno.com/Ima-kvorum-za-aktualizacijata-na-budjet-news_42210.html

Около 15 ч. започна днешното извънредно заседание на парламента. По време на него трябваше да бъдат гласувани актуализациите на държавния бюджет и Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Кворум...

Йовчев: Документът, показан от Бареков, е фалшив

http://politics.actualno.com/Jovchev-Dokumentyt-pokazan-ot-Barekov-e-falshiv-news_42214.html

Публикуваният от „България без цензура“ документ е фалшификат. Това каза вътрешният министър в оставка Цветлин Йовчев пред "Фокус". Поводът е искането на лидера на ББЦ Ни...

БФС наказа сурово Стойчо Младенов

http://bgfootball.actualno.com/BFS-nakaza-surovo-Stojcho-Mladenov-news_42215.html

Стойчо Младенов няма да води отбора на ЦСКА в следващите два мача на отбора, съобщи сайтът на Българския футболен съюз. Дисциплинарната комисия към БФС наказа наставника на „армейците&l...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване