Сигнали до прокуратурата и БНБ за разкриване на банкова тайна внесоха директори на КТБ

http://frognews.bg/news_73868/

Временно отстраненото ръководство на КТБ АД в лицето на четиримата изпълнителни директори на банката подаде сигнал до подуправителя на БНБ, ръководещ управление “Банков надзор” и жалба до Софийската градска прокуратура (СГП). В тях се посочва, че представители на „Протестна мрежа“ и вестник “24 часа” са разкрили банкова тайна, с което са нарушили Закона за кредитните институции (ЗКИ).

Приеха актуализацията на бюджета на първо четене

http://politics.actualno.com/Prieha-aktualizacijata-na-budjeta-na-pyrvo-chetene-news_42262.html

Депутатите приеха актуализацията на бюджета на първо четене. От 178 гласевали "за" се обявиха 117, а "против" - 61. След като беше показано и гласуването по групи, от което се вид...

Цонев: Не смятаме, че ние сме скъсили живота на кабинета

http://politics.actualno.com/Conev-Ne-smjatame-che-nie-sme-skysili-jivota-na-kabineta-news_42261.html

"Онова, което трябва да направи правителството - и това, и следващото - е да осигури 1,5 милиарда лева повече приходи." Това заяви от парламентарната трибуна заместник-председателят на ПГ на...

Бивш шеф на "ВиК": Няма опасност от скъсване на яз. "Боровица"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4219284

Няма потенциална опасност  да „се скъса“ стената на язовир „Боровица“, заяви бившият директор на ВиК-дружеството инж. Славчо Славков. Според него това са апокалиптични картини, които  целят да се отклони вниманието от  същинския проблем – замърсяването на питейната вода, от което са потърпевши жителите на Кърджали, Момчилград и околните села.  Затл Няма потенциална опасност да „се скъса“ стената на язовир „Боровица“, заяви бившият директор на ВиК-дружеството инж. Славчо Славков. Според него това са апокалиптични картини, които целят да се отклони вниманието от същинския проблем – замърсяването на питейната вода, от което са потърпевши жителите на Кърджали, Момчилград и околните села. Затл

Багажът пътува за по-малко с промоцията на Wizz Air

http://www.cross.bg/bagazh-wizz-promotziya-1423002.html

/КРОСС/ Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, стартира днес двудневна промоция за всеки предварително закупен чекиран багаж, резервиран на wizzair.com. Таксите ще бъдат намалени с 33% за двата дни на 30 юли и 31 юли до полунощ. Авиокомпанията напомня на клиентите своята багажна политика, за да им помогне да спестят пари, като изберат правилния тип багаж. Информационното видео на Wizz Air в Youtube (https://www.youtube.com/watch?v=jXg_NEAh6eo) вече е видяно от повече от 200,000 човека. Трите различни типове чанти са: ВИДОВЕ БАГАЖ В WIZZ AIR Малък кабинен багаж до 42x32x25cm може да се вземе в кабината безплатно Голям кабинен багаж до 56x45x25cm може да се вземе в кабината срещу малка такса Чекиран багаж до 32kg, който отговаря на разрешения в бизнес класата на високотарифни авиокомпании и може да се резервира на разумна цена Даниел де Карвало, каза: "Лятото е тук, училището е приключило и е време за бягство с приятели и любими хора. Направихте изгодна покупка с вашето място на нашите невероятни ниски цени, така че сега направете така и за куфара си. Нашата багажна промоция тази сряда и четвърък ви позволява да вземете чантите си на 2/3ти от редовната онлайн такса! Резервирайте своя полет с намалена такса багаж на wizzair.com и се насладете на лятната си почивка!"  

Престъпността намаляла с 9%

http://pik.bg/престъпността-намаляла-с-9-news208105.html

Престъпността намаляла с 9%

Общата престъпност намалява с около 9,1 на сто спрямо първото полугодие на 2013 г., съобщава пресцентърът на МВР.

Разкриваемостта през първото полугодие на 2014 г. се е увеличила с 4,1 пункта спрямо същия период на предходната година, сочи  анализът на средата за сигурност и състоянието на МВР за периода януари - юни, се посочва в съобщението. През първото шестмесечие на 2014 г. са регистрирани общо 56 918 престъпления, от които 10 на сто - икономически.

Разкриваемостта се е увеличила с 4,1 пункта спрямо същия период на 2013 г. През тази година разкритите престъпления са 20 145 -35,4 на сто, докато през същия период на 2013 г. са били 19 629 - 31,3 на сто. Регистрираните през шестте месеца на 2014 г. престъпления против личността и собствеността на гражданите (51 257 - 90,1 на сто от всички регистрирани престъпления през периода) са с 8,8 на сто по-малко от същия период на предходната година (56 184).

От престъпленията против собствеността кражбите заемат най-висок относителен дял - 84,3 на сто. През първото полугодие  на 2014 г. са регистрирани 28 656 престъпления при 32 516 за същия период на 2013 г.

Наблюдава се намаление от 11,9 на сто. Общата разкриваемост на конвенционалната престъпност се е увеличила с 3,7 пункта -разкритите престъпления тази година са  18 474 (36 на сто), а през същия период на 2013 г. - 18 126 (32,3 на сто). От началото на годината са регистрирани 5661 икономически престъпления. В сравнение с предходната година (6455) те  намаляват с 12,3 на сто. От тях са разкрити 1671, или 29,5 на сто от случаите. Нивото на разкриваемост се е увеличило с 6,2 пункта.

За периода само от МВР са задържани над 180 кг хероин, над 70 кг кокаин, над 700 кг канабис и марихуана, над 48 кг и над 2500 таблетки синтетични наркотици.

Съвместно с ДАНС и Агенцията "Митници" са задържани над 390 кг хероин, над 90 кг кокаин, над 830 кг канабис и марихуана, над 170 кг синтетични наркотици и над 6400 таблетки синтетични наркотици.

Още глоби за общините по екопроекти с пари от ЕС

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4217737

Ведомството вече е изпратило на Европейската комисия предложение за новите санкции, казаха от Брюксел пред “Труд”. Глобите са в допълнение на вече наложените 97 млн. лв. финансови корекции. От екоминистерството не успяха да отговорят вчера каква е сумата на допълнителните санкции и по кои проекти са наложени.
Ведомството вече е изпратило на Европейската комисия предложение за новите санкции, казаха от Брюксел пред “Труд”. Глобите са в допълнение на вече наложените 97 млн. лв. финансови корекции. От екоминистерството не успяха да отговорят вчера каква е сумата на допълнителните санкции и по кои проекти са наложени.

"Юнайтед" ще привлече Видал за 60 млн. евро, твърдят в Чили

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/29/2352632_junaited_shte_privleche_vidal_za_60_mln_evro_tvurdiat/?ref=rss


"Манчестър юнайтед" ще счупи клубния си рекорд, като привлече полузащитника на "Ювентус" Артуро Видал срещу 60 милиона евро, твърди водещият чилийски вестник El Mercurio.

Според изданието 27-годишният чилийски национал е договорил личните си условия, като ще подпише четиригодишен договор и ще получава 150 000 евро седмична заплата.

El Mercurio, както и няколко италиански медии, твърдят, че Видал и мениджърът му Фернандо Феличевич са се срещнали с ръководството на "Ювентус"...

Apple пуска нова подобрена версия на MacBook Pro

http://econ.bg/Новини/Apple-пуска-нова-подобрена-версия-на-MacBook-Pro_l.a_i.558995_at.1.html

Компанията Apple обяви, че е въвела подобрения в своите лаптопи MacBook Pro. Те са свързани с въвеждането на нов дисплей с висока резолюция,...

Кънев: Няма солидни аргументи в подкрепа "за" или "против" актуализация на бюджета

http://www.cross.bg/aktyalizatziya-byudzheta-kunev-1423001.html

/КРОСС/ "Този парламент има живот само една седмица и единственото важно, което се случва там е актуализацията на бюджета, за която си струва да говорим." Това каза в предаването на БТВ „ Лице в лице" Радан Кънев, говорител на Реформаторския блок. "Ние не подкрепяме тази актуализация, защото не се показват публично и прозрачно цифрите и от тази гледна точка няма солидни аргументи в подкрепа за или против актуализация на бюджета", добави той. "Кабинетът и министъра са написали 4 страници относно актуализацията на бюджета, но написаното там и мотивите за актуализацията са просто едни пълни глупости, защото написаното постоянно си противоречи относно това има ли нужда наистина от актуализация или не. Ние към този момент не сме видели никакви конкретни цифри относно изпълнението на бюджета за годината и заради това не можем по никакъв начин да подкрепим една неясна актуализация", подчерта Кънев. "Аз проведох вчера среща с президента на България Росен Плевнелиев и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и изслушах внимателно техните доводи относно искането им за актуализация на бюджета. Това, което чух от тях за състоянието на нещата е наистина сериозно, ако е истина. Затова ние трябва между първо и второ четене да видим истинските мотиви и истинските цифри за състоянието на финансите и икономиката на България, за да можем да говорим реално дали е нужна актуализация на държавния бюджет", каза говорителят на Реформаторите

Общата престъпност в страната намалява с около 9,1% спрямо полугодието на 2013 г.

http://www.moreto.net/novini.php?n=259557

Разкриваемостта през първото полугодие на 2014 г. се е увеличила с 4,1 пункта спрямо същия период на предходната година – сочи анализът на средата за сигурност и състоянието на Министерството на вътрешните работи за периода януари – юни.

Конфликтът между Израел и Хамас отново ескалира

http://www.mediapool.bg/konfliktat-mezhdu-izrael-i-hamas-otnovo-eskalira-news223156.html

Конфликтът между Израел и Хамас ескалира драстично във вторник след смъртта на палестински деца, смъртоносни нападения срещу израелската армия, последвани от непрестанни бомбардировки в Газа, които убиха всяка надежда за примирие по случай края на свещения за мюсюлманите месец Рамазан, съобщиха информационните агенции. Единствената електроцентрала в ивицата Газа спря да работи след като бе подложена на обстрел от израелската армия през изминалата нощ, предаде Франс прес. Повреден бе парният генератор, а след това бяха улучени и резервоарите с гориво, които се запалиха. Тежки пожари избухнаха в района на централата, която се намира в центъра на ивицата Газа и осигурява около 30 процента от потреблението на електроенергия в тази територия.   Пет от десетте идващи от Израел електропровода също са повредени от израелски обстрел, а ремонтните служби не успяват да стигнат до пострадалия район, за да ги поправят.   Дори в нормално време режимът на тока в ивицата Газа е всекидневен, с прекъсвания на електроподаването от 8 до 12 часа на ден, което засяга болници, училища, магазини и водопречиствателни станции на територията с население 1,8 милион души, отбелязва АФП.   Израелските военновъздушни сили бомбардираха и дома на Исмаил Хания, лидера на Хамас в ивицата Газа, който се намира в бежанския лагер "Шати" (в североизточната част на ивицата Газа), съобщи синът на Хания, цитиран от Франс прес.   Петима израелски войници бяха убити в сражение с въоръжена група палестинци, които опитали да се промъкнат в Израел през тунел в Нахал Оз, близо до ивицата Газа, съобщи израелската армия.   Армията посочи, че е убила член на въоръжената група, който успял да се промъкне до кибуца Нахал Оз и допълни, че днес общо 10 военни са загинали в сражения.   "Хамас" също пое отговорността за операция в региона и съобщи за 10 убити днес войници.   Армията съобщи първоначално, че четирима войници, танкисти, са били убити от минометен снаряд близо до границата с палестинския анклав. Израелски медии първоначално съобщиха за цивилни жертви. За това нападение също пое отговорност "Хамас". Пети военен загина по-рано през деня вчера.   Израел загуби общо 53 свои войници, което е най-тежката равносметка от войната срещу "Хизбула" през 2006 г.   Здравните власти в Газа съобщиха, че поне 30 души са загинали при най-тежките израелски удари от въздуха, морето и сушата от началото на израелската офанзива в Газа в отговор на ракетния обстрел от страна на Хамас.   Основните палестински движения, сред които Ислямски джихад и Хамас, който контролира ивицата Газа, са готови на хуманитарно прекратяване на огъня за 24 часа в конфликта с Израел, заяви висш представител на Организацията за освобождение на Палестина, цитиран от световните агенции.   На пресконференция в Рамала, на Западния бряг, генералният секретар на ООП Ясер Абед Рабо каза, че в случай на отказ палестинците ще смятат Израел за напълно отговорен за последиците, които ще произтекат от това.   Според него ООН е предложила прекратяването на огъня да се продължи до 72 часа. Рабо добави, че палестинските фракции имат готовност да откликнат положително на предложението на организацията.   По-късно обаче Асошиейтед прес цитира говорителя на Хамас в ивицата Газа Сами Абу Зухри, който казал: "Тези твърдения не са верни и нямат нищо общо с позицията на палестинските фракции в момента".

ГЕРБ иска служебният кабинет да може да тегли заеми

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/gerb-iska-sluzhebniiat-kabinet-da-mozhe-da-tegli-zaemi-6018589

Партията внесе в деловодството на НС проект на решение, с което парламентът да даде съгласие служебното правителство при необходимост да води преговори и да сключва договори за външни заеми с други държави

ГЕРБ внесе предложение служебният кабинет да може да тегли заеми

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/29/2352630_gerb_vnese_predlojenie_slujebniiat_kabinet_da_moje_da/?ref=rss


Депутатите от ГЕРБ внесоха в деловодството на парламента предложение служебното правителство да може да сключва договори за външни заеми, които впоследствие да се ратифицират от парламента.

Това беше едно от исканията на президента Росен Плевнелиев, изложени пред парламента в петък. Тогава държавният глава настоя преди разпускането си народните представители да подкрепят актуализацията на бюджета, предложена от Министерския съвет, да решат "кадровия проблем" в Българската народна...

Борисов се отказа от избор на нов шеф на БНБ

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/borisov-se-otkaza-ot-izbor-na-nov-shef-na-bnb-6018589

С гласовете на ГЕРБ и ДПС изборът на нов управител ще бъде "огромен политически риск и ще се приеме много тежко от обществото"

Депутатите разглеждат на първо четене актуализацията на държавния бюджет

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4219475

След като бе направена поименна проверка на кворума, депутатите разглеждат на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2014 г., който е внесен от Министерски съвет.
В мотивите към предлаганата актуализация се посочва, че за да може да се осигури по-голяма гъвкавост и възможности за След като бе направена поименна проверка на кворума, депутатите разглеждат на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2014 г., който е внесен от Министерски съвет. В мотивите към предлаганата актуализация се посочва, че за да може да се осигури по-голяма гъвкавост и възможности за

НОИ напомня на пенсионерите със сметки в КТБ да ги сменят преди 4 август

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/29/2352627_noi_napomnia_na_pensionerite_sus_smetki_v_ktb_da_gi/?ref=rss


Към момента 1223-ма пенсионери, които имат сметки за получаване на пенсии в поставените под специален надзор Корпоративна търговска банка и дъщерната й "Креди Агрикол България", не са подали заявление за смяна на обслужващата банка, съобщи пред БНР управителят на Националния осигурителен институт (НОИ) Бисер Петков. 

В отговор на критиките на националния омбудсман Константин Пенчев, че НОИ не прави необходимото, за да гарантира изплащането на пенсиите на възрастните хора, част от...

Барселона отчете рекордни приходи за миналия сезон

http://www.cross.bg/barselona-evro-pechalba-1423000.html

/КРОСС/ "Барселона" отчита рекордните 530 млн. евро приходи за миналия сезон, обяви вицепрезидентът по финансовите въпроси Хавиер Фаус. Клубът записва и печалба от 41 млн. евро. Това е вторият най-добър резултат по този показател в историята на клуба. Общата печалба на "Барселона" под управлението на настоящото ръководство е 113 млн. евро. Общият дълг на "Барселона" е намален с 44 милиона, като изданието не съобщава какъв е пълният му размер. Доброто управление на каталунците от 2010 г. насам помогна на "Барселона" да се изкачи значително в класацията на "Форбс" за най-скъпите в клубове в света на спорта и да застане на второ място, изоставайки само от Реал Мадрид, пише Дневник.  

БСП играха на влез-излез в пленарна зала, но това не им помогна

http://offnews.bg/news/n_1/n_369145.html

Парламентарната група на "Коалиция за България" приложи номера на ГЕРБ да влиза и излиза от пленарната зала, за да провали кворума и да отложи гласуването на актуализацията на държавния бюджет, но не успяха. След гласуването на на първо четене на промени в бюджета на Здравната каса - допълнителни 225 млн. лв., зам.-председателката на парламента Мая Манолова (БСП) даде почивка. След паузата социалистите поискаха в залата, след гласуване, да бъдат поканени директорите на Агенция "Митници" и на НАП. Това беше предложено сама, за да поискат поименна проверка. За проверката депутатите от левицата напуснаха залата. Поименната проверка обаче показа, че има кворум от 121 депутати в залата. БСП са против предложения от кабинета на Плавен Орешарски ремонт на бюджета на държавата. Оказа се, че Орешарски не ги е обсъдил с тях. Кабинетът предлага сериозни промени в бюджета - увеличение на дефицита до 2,7 процента и ръст на държавния дълг до 3,4 милиарда лева. От получените средства 225 милиона лева ще бъдат насочени към бюджета на НЗОК, а 2,7 милиарда ще бъдат отделени за буфер за финансовата стабилност заради случващото се с КТБ. Отделно е предвидена и държавна гаранция от 2 милиарда лева във Фонда за гарантиране на влоговете. ГЕРБ и ДПС имат достатъчно гласове да приемат тези промени. Именно с техните гласове беше свикано днешното извънредно заседание на Народното събрание, за да се обсъди и гласува на първо четене актуализацията на бюджета. Без актуализация на големия бюджет не могат да се отпуснат допълнителните 225 млн. лв. на Здравната каса. Възможно е, обаче ремонтът да е само за тази сума.

Разглеждат на първо четене в парламента актуализацията на бюджета

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4219468

След като бе направена поименна проверка на кворума, депутатите разглеждат на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2014 г., който е внесен от Министерски съвет.
В мотивите към предлаганата актуализация се посочва, че за да може да се осигури по-голяма гъвкавост и възможности за След като бе направена поименна проверка на кворума, депутатите разглеждат на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2014 г., който е внесен от Министерски съвет. В мотивите към предлаганата актуализация се посочва, че за да може да се осигури по-голяма гъвкавост и възможности за

Открийте деветте разлики между Станишев и Миков

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4219318

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Виж тук илюстрацията в пълен                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Виж тук илюстрацията в пълен

Въпросът за името на Македония засяга много страни, заяви посредникът от ООН

http://www.dnevnik.bg/evropa/razshiriavane/2014/07/29/2352620_vuprosut_za_imeto_na_makedoniia_zasiaga_mnogo_strani/?ref=rss


Името на Македония е въпрос, който засяга много страни, включително САЩ и Германия, и много страни искат той да бъде решен, заяви днес на пресконференция в Скопие посредникът на ООН в македонско-гръцкия спор за името Матю Нимиц, предаде агенция МИА, цитирана от БТА.

Нимиц подчерта, че проблемите не трябва да се оставят да "тлеят", а да се решават навреме, и приветства интереса, който германският канцлер Ангела Меркел е проявила към решаването на спора за името.

Отговаряйки...

БГ фирми в схема с данъчни измами в Италия

http://frognews.bg/news_73867/

Властите в Италия разкриха схема за данъчни измами, в която участват и български фирми, съобщи агенция АНСА, цитирана от НТВ. Шестима са с обвинения, а измамата е извършвана в туристическото село „Кънтри клуб Кастелфузано”, разположено на 25 км от Рим.

Куюмджиев: Борисов току-що внесе проект служебното правителство да взима нови заеми

http://www.cross.bg/zaemi-kyyumdzhiev-depytatut-1422999.html

/КРОСС/ "Току-що Бойко Борисов, Менда Стоянова и Цецка Цачева внесоха в Народното събрание проект за решение за извънредни пълномощия на служебното правителство - да преговаря с чужди държави и институции и да взима нови заеми." Това съобщава на стената си във Фейсбук депутатът от БСП Явор Куюмджиев. "Това е уникален опит за погазване на Конституцията. Сега вече никой не трябва да се съмнява КОЙ иска да открадне нашите пари и тези на децата ни!", пише още депутатът.  

Варненци се жалват от звуковия терор на заведенията покрай плажа

http://www.moreto.net/novini.php?n=259570

Жалба на живущи граждани на бул. „Приморски“, които се оплакват от звуковия терор на крайбрежните заведения, разгледаха общинските съветници от комисията по обществен ред и сигурност. В сигнала си хората пишат, че дори през деня „басът е убийствен“, предаде репортер на Moreto.

Въпрос за 3 милиарда "здравни" лева

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4217856

Изписват от болница млада жена. Майка на две деца. В епикризата прочита, че в мозъка са открити находки. Тръпки я побиват. Налага се изследване с ядрено-магнитен резонанс (ЯМР). Но тъй като вече е изписана, лекарите нямало как повече да помогнат. Трябва да се върне при джипито, то да даде направление за специалист, а той да я изпрати на ЯМР след Изписват от болница млада жена. Майка на две деца. В епикризата прочита, че в мозъка са открити находки. Тръпки я побиват. Налага се изследване с ядрено-магнитен резонанс (ЯМР). Но тъй като вече е изписана, лекарите нямало как повече да помогнат. Трябва да се върне при джипито, то да даде направление за специалист, а той да я изпрати на ЯМР след

Йотова: От май насам БСП нямаше никакъв контрол над правителството

http://politics.actualno.com/Jotova-Ot-maj-nasam-BSP-njamashe-nikakyv-kontrol-nad-pravitelstvoto-news_42257.html

"Определено след изборите в неделя за председател на БСП смятам, че партията ще се върне към левите идеи и корени." Това каза в предаването на БНТ „Още от деня" Илияна Йотова,...

Вдигат още 5 църкви в София

http://society.actualno.com/Vdigat-oshte-5-cyrkvi-v-Sofija--news_42260.html

Пет църкви се строят в София. Две от тях са в гробищните паркове "Бакърена фабрика" и "Малашевци", по една - във Владая и "Младост", както и строящият се от 2006 г. храм ...

Приеха актуализацията на бюджета

http://politics.actualno.com/Prieha-aktualizacijata-na-budjeta-news_42262.html

Депутатите приеха актуализацията на бюджета на първо четене. От 178 гласевали "за" се обявиха 117, а "против" - 61. След като беше показано и гласуването по групи, от което се вид...

Световното първенство и "Арсенал" подобриха позициите на "Пума"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/29/2352599_svetovnoto_purvenstvo_i_arsenal_podobriha_poziciite_na/?ref=rss


Германската компания за спортна екипировка "Пума" обяви, че продажбите на продукти на националните отбори от световното първенство и екипи на "Арсенал" надминават очакванията им.

От компанията отчетоха, че спадът в приходите им за втората четвърт от годината е по-малък от прогнозирания.

"Пума" се старае да възвърне репутацията си на производител на спортна екипировка, след като опитът им за навлизане в модата ги остави далеч зад конкурентите "Найки" и "Адидас". Заради това...

МВР обяви, че престъпността е намаляла с 9,1%

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/mvr-obiavi-che-prestypnostta-e-namaliala-s-91-6018587

Според съобщение на МВР разкриваемостта на престъпленията в страната за първото полугодие се е увеличила с 4,1% спрямо миналата година

Премиерът на Турция с хеттрик в благотворителен мач

http://www.cross.bg/erdogan-otbor-premierut-1422998.html

/КРОСС/ Премиерът на Турция Реджеп Ердоган направи впечатляваща изява като футболист. Той участва в благотворителен мач по случай откриването на нов стадион в Истанбул. Премиерът вкара три гола за победата на своя отбор с 4:3. Попаденията на Ердоган започнаха в труден момент за тима, който изоставаше с 0:3. Головете на Ердоган дойдоха и благодарение на неубедителните действия на противниковия отбор, който не пазеше особено активно министър-председателя. Реджеп Ердоган е известен с любовта си към футбола. На младини премиерът е бил играч на полупрофесионален отбор. Освен Ердоган в мача участваха редица телевизионни звезди, известни спортисти и общественици, предава Нова тв.  

Бриго Аспарухов: Документът срещу Борисов е поредният компромат

http://pik.bg/бриго-аспарухов-документът-срещу-борисов-е-поредният-компромат-news208098.html

Бриго Аспарухов: Документът срещу Борисов е поредният компромат

"Не съществува документ, че Бойко Борисов е бил сътрудник на разузнаването. Като директор на разузнаването в периода 1991 до 1997 г. мога да твърдя, че такъв човек не е работил за нас", обяви ген. Бриго Аспарухов в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви, пише "24 часа".

„Познавайки тази личност съм сигурен, че той не дърпа някакви наркоканали“, бе категоричен той.

„Казах преди много години, че компроматната война предстои. Бях прав, непрекъснато занимават обществото с тях. И това е поредният компромат“, добави той. Няма и най-малкото желание да защитавам Борисов, но не е красиво да се говори така за нашите политици, добави Аспарухов.

Похотливец блудствал с момичета в асансьор

http://www.bnews.bg/article-112399

24-годишен млад мъж е задържан по обвинения от две момичета, че ги опипвал въпреки нежеланието им.

Huawei с 62% ръст на продажбите на смартфони за година

http://econ.bg/Новини/Huawei-с-62-ръст-на-продажбите-на-смартфони-за-година_l.a_i.558990_at.1.html

Китайската компания Huawei отчита 62% ръст на продажбите на смартфони за първото полугодие спрямо година по-рано, предаде „Ройтерс“. Към 30 юни...

Депутатите приеха актуализацията на бюджета на Здравната каса

http://www.moreto.net/novini.php?n=259569

Със 184 гласа "за" и само един "въздържал се" от "Коалиция за България" народните представители приеха актуализацията на бюджета на Здравната каса на първо четене. С това се отпускат допълнително 225 милиона лева за здраве, докато от Надзорния съвет на НЗОК бяха поискали 328 милиона лева.

Кънев: ГЕРБ и РБ са конкуренти

http://frognews.bg/news_73866/

Нека да оставим този парламент зад гърба си, той извърши уникални злини, заяви по БТВ Радан Кънев, говорител на РБ. Състоянието на джоба на всеки българин, доколко ще тежат дълговее плод на катастрофалното управление на българските социалисти, които отказват актуализация, криейки какво става в държавата.

Български фирми участвали в схема с данъчни измами в Италия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4219440

Властите в Италия разкриха схема за данъчни измами, в която участват и български фирми, съобщава агенция АНСА, цитирана от Нова телевизия.
Шестима души са с обвинения. Измамата е извършвана в туристическото село „Кънтри клуб Кастелфузано”, разположено на 25 км от Рим.
Организаторите на схемата пренасочвали печалби към банкови сметки в чужбина, Властите в Италия разкриха схема за данъчни измами, в която участват и български фирми, съобщава агенция АНСА, цитирана от Нова телевизия. Шестима души са с обвинения. Измамата е извършвана в туристическото село „Кънтри клуб Кастелфузано”, разположено на 25 км от Рим. Организаторите на схемата пренасочвали печалби към банкови сметки в чужбина,

Бриго Аспарухов защити Борисов: Обвиненията срещу него не са истина

http://www.cross.bg/asparyhov-borisov-brigo-1422997.html

/КРОСС/ "Непрекъснато в последните години се занимава обществото с компромати. Категорично заявявам, че като директор на разузнаването в периода 1991-1997 година в разузнаването Бойко Борисов не е бил сред сътрудниците на службите." Това каза в предаването на БТВ „ Лице в лице" ген. Бриго Аспарухов, бивш директор на Националната разузнавателна служба. Относно другите обвинения срещу бившия премиер, че той е покровителствал и е дърпал конците на наркоканалите минаващи през България, генералът заяви, че няма начин личност като Борисов, поставена в светлината на прожекторите на толкова важен пост, няма начин ако той е бил така свързан с престъпността по начина по който те го обвиняват, да не излезе информация по въпроса толкова години. "Въпреки че не съм толкова навътре вече в нещата, които се случват в специалните служби аз познавам Бойко Борисов и бих могъл да гарантирам, че обвиненията срещу него просто няма как да са истина. Не че искам да ставам защитник на лидера на ГЕРБ, той спокойно може да го направи и сам, но просто някак си не е уважително и е нелепо срещу него да се хвърлят такива компроматни и непроверени обвинения", подчерта той. Според Аспарухов ДПС в последните години е започнала малко да прекалява с властта. "Партията беше прекалено отворена към заемането на редица водещи държавни длъжности

Даниела Захова - една преуспяла циганка от Перник

http://www.zapernik.com/obshtestvo/daniela-zahova-edna-preuspyala-ciganka-ot-pernik_33367/

Даниела Захова е на 29 години, родена е в Ямбол, но е пернишка снаха. Щастливо омъжената млада ромка има едно дете, а съпругът й работи като локомотивен машинист, а наскоро управлява ретро влак.

Даниела работи в Брезник като посредник в махалата – напомня на родителите за имунизации, работи със социалните, със "закрила на детето", с лекари и институции. Работата й я стимулира да продължи образованието си в сферата на медико-социалните грижи. За това Даниела...

Продължава

Какъв ще е служебният кабинет

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/29/2352530_kakuv_shte_e_slujebniiat_kabinet/?ref=rss


Вторият служебен кабинет на президента Росен Плевнелиев няма да се различава съществено по структура от първия през март-май 2013 г. Отново ще има трима вицепремиери, но за разлика от първото служебно правителство на Плевнелиев сега няма да има министър за развитие на електронното правителство, но пък е предвиден министър, който да координира подготовката на предсрочните парламентарни избори на 5 октомври.

Постът е обмислян и в предишния служебен кабинет, но в последния момент...

Български фирми в схема с данъчни измами в Италия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4219435

Властите в Италия разкриха схема за данъчни измами, в която участват и български фирми, съобщава агенция АНСА, цитирана от Нова телевизия.
Шестима души са с обвинения. Измамата е извършвана в туристическото село „Кънтри клуб Кастелфузано”, разположено на 25 км от Рим.
Организаторите на схемата пренасочвали печалби към банкови сметки в чужбина, Властите в Италия разкриха схема за данъчни измами, в която участват и български фирми, съобщава агенция АНСА, цитирана от Нова телевизия. Шестима души са с обвинения. Измамата е извършвана в туристическото село „Кънтри клуб Кастелфузано”, разположено на 25 км от Рим. Организаторите на схемата пренасочвали печалби към банкови сметки в чужбина,

България ще участва с първия отбор във втората седмица на Гран при

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/29/2352570_bulgariia_shte_uchastva_s_purviia_otbor_vuv_vtorata/?ref=rss


Женският национален отбор по волейбол на България ще участва с основния си състав във втората седмица от турнира Гран при.

Възпитаничките на Владимир Кузюткин заминаха днес за Хърватия, където между 1 и 3 август ще се изправят последователно срещу Австралия, Кения и отбора на домакините.

Руският специалист повика в състава си Диана Ненова, Лора Китипова, Добриана Рабаджиева, Цветелина Заркова, Ева Янева, Кремена Каменова, Христина Русева, Ивелина Монова, Славина Колева,...

Куюмджиев: Борисов внесе проект за извънредни пълномощия на служебното правителство

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4219428

Лидърът на ГЕРБ е внесъл преди броени минути в Парламента проект за решение, в което иска повече права за служебното правителство. Това написа на стената си във фейсбук депутатът от БСП Явор Куюмджиев.
„Току-що Бойко Борисов, Менда Стоянова и Цецка Цачева, внесоха в Народното събрание проект за решение за извънредни пълномощия на служебното Лидърът на ГЕРБ е внесъл преди броени минути в Парламента проект за решение, в което иска повече права за служебното правителство. Това написа на стената си във фейсбук депутатът от БСП Явор Куюмджиев. „Току-що Бойко Борисов, Менда Стоянова и Цецка Цачева, внесоха в Народното събрание проект за решение за извънредни пълномощия на служебното

Д-р Румяна Тодорова: В никакъв случай 225 милиона лева не са достатъчни

http://www.cross.bg/leva-miliona-todorova-1422996.html

/КРОСС/ "Благодаря и за тези пари, въпреки че не са парите, които ние поискахме. На харизан кон зъбите не се гледат. В никакъв случай 225 милиона лева не са достатъчни." Това заяви управителят на НЗОК д-р Румяна Тодорова пред журналисти в парламента след като депутатите приеха на първо четене актуализацията на бюджета на НЗОК. „В 2014 г. се влезе с около 100 милиона лева дефицит. За мен, разпределението е странно, въпреки че половината от предната и половината от тази година се говореше как болниците точат пари и изведнъж цялата актуализирана сума се даде на болниците, което за мен е парадокс", каза още Тодорова. „За мен е глупаво 25 милиона лева онкология - какво значи онкологични препарати? Онкологични препарати има и в болничната, и в извънболничната помощ. В извънболничната не са никак евтини, там е цялата таргетна терапия. Как да ги разпределим тези 25 милиона лева?", попита тя. Тя бе категорична, че парите няма да стигнат. "Каквито и мерки да се взимат, те не могат да дадат резултат до края на годината", подчерта Тодорова.  

Борисов се отказа от предложението си за шеф на БНБ

http://offnews.bg/news/n_1/n_369140.html

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се отказа  от предложението си Калин Христов да стане управител на БНБ. Миналата седмица Борисов беше на мнение, че Христов незабавно трябва да стане гуверньор и да бъде назначен още от сегашния парламент. Днес той съобщи, че най-добре би било новото мнозинство след предсрочните парламентарни избори да избере човек за поста, защото подкрепа за кадровата промяна от ГЕРБ и ДПС била "огромен политически риск". "Огромен политически риск е да гласуваме управител и подуправител на БНБ с гласовете на ГЕРБ и ДПС. Би се приело много тежко от обществото. Разбира се, и партията не би си го позволила. Затова трябва след изборите новото мнозинство да си избере управител и подуправител. Защото вече ми омръзна тези, които крепиха ДПС толкова години на власт, с медиите си включително, сега да ни обвиняват", каза лидерът на ГЕРБ. От БСП в петък се обявиха против кандидатурата на Калин Христов, който според тях бил част "не от решението, а от проблема", тъй като е в действащото ръководство на БНБ. И обявиха, че в парламента се оформя ново мнозинство – ДПС и ГЕРБ. От ДПС пък щели да подкрепят смяна на управителя, но нямали своя номинация. Според Борисов Калин Христов е бил предложен от самия Плевнелиев пред партиите в четвъртък. Лидерът на ГЕРБ подчерта още, че няма да участва в правителство, сформирано с мандата на ДПС, ако партията на Местан не върне веднага мандата, който вероятно ще получи утре от президента.

БСП напусна пленарна зала, ГЕРБ и ДПС осигуриха кворума и продължиха

http://news.ibox.bg/news/id_1791859713

След кратка почивка и след като единодушно приеха на първо четене актуализирания бюджет на НЗОК, депутатите се скараха още преди да започнат разглеждането на актуализацията на държавния бюджет.

Куюмджиев: Борисов внесе проект служебното правителство да взима нови заеми

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4219420

Лидърът на ГЕРБ е внесъл преди броени минути в Парламента проект за решение, в което иска повече права за служебното правителство. Това написа на стената си във фейсбук депутатът от БСП Явор Куюмджиев.
„Току-що Бойко Борисов, Менда Стоянова и Цецка Цачева, внесоха в Народното събрание проект за решение за извънредни пълномощия на служебното Лидърът на ГЕРБ е внесъл преди броени минути в Парламента проект за решение, в което иска повече права за служебното правителство. Това написа на стената си във фейсбук депутатът от БСП Явор Куюмджиев. „Току-що Бойко Борисов, Менда Стоянова и Цецка Цачева, внесоха в Народното събрание проект за решение за извънредни пълномощия на служебното

Вкарват допълнения към декларацията за домашните любимци във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=259563

Промени в частта на декларацията за местни данъци и такси, отнасяща се към регистрацията на домашни любимци, приеха членовете на комисията по обществен ред и сигурност. Измененията са обсъдени на работна среща, провела се на 30-ти април, в която са се включили представители от дирекция „Местни данъци и такси“, отдел „Опазване на обществения ред“ към общината, на отделните районни администрации, предаде репортер на Moreto.

Бр. Аспарухов: Не искам да защитавам Борисов, но

http://frognews.bg/news_73865/

Не съществува документ, че Бойко Борисов е бил сътрудник на разузнаването, заяви по БТВ генерал Бриго Аспарухов.

Бриго Аспарухов: Твърдя, че Бойко Борисов не е работил за разузнаването

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4219409

"Не съществува документ, че Бойко Борисов е бил сътрудник на разузнаването. Като директор на разузнаването в периода 1991 до 1997 г. мога да твърдя, че такъв човек не е работил за нас", обяви ген. Бриго Аспарухов в предаването "Лице в лице" по bTV.
„Познавайки тази личност съм сигурен, че той не дърпа някакви наркоканали“, бе категоричен той. "Не съществува документ, че Бойко Борисов е бил сътрудник на разузнаването. Като директор на разузнаването в периода 1991 до 1997 г. мога да твърдя, че такъв човек не е работил за нас", обяви ген. Бриго Аспарухов в предаването "Лице в лице" по bTV. „Познавайки тази личност съм сигурен, че той не дърпа някакви наркоканали“, бе категоричен той.

Разходите за Олимпиадата в Токио нарастват значително

http://econ.bg/Новини/Разходите-за-Олимпиадата-в-Токио-нарастват-значително_l.a_i.558988_at.1.html

Политиката на японския премиер Шиндзо Абе, позната като „Абеномика“ и целяща да върне страната по пътя на икономическия растеж и справянето с...

БСП се провали с бойкота за бюджета, ДПС и ГЕРБ събраха кворум

http://www.bnews.bg/article-112412

Обсъжданията по актуализацията на бюджета започнаха със скандал, а от БСП поискаха поименна проверка на депутатите. Малко след началото й червените депутати напуснаха пленарна зала, но въпреки това се оказа, че кворум има.

Пернишката художничка Снежана Велинова представи България на пленер в Македония

http://www.zapernik.com/obshtestvo/pernishkata-hudojnichka-snejana-velinova-predstavi-bulgariya-na-plener-v-makedoniya_33366/

Пернишката художничка се представи в 15-то издание на международния пленер Нижополе в Битоля.

От 16 до 23 юли художници от Сърбия, Гърция, Македония и България участваха в пленера Нижополе в Македония. Освен Снежана Велинова участие взеха още трима наши сънародници от Пазарджик, Пловдив и София. Творците рисуваха живописната природа и вековните манастири в района на Битоля. Картините ще бъдат подредени в изложба на 15 септември в Битоля, след което...

Продължава

5,05 евро за тон ще е референтната цена на емисиите парникови газове за 2015 г.

http://econ.bg/Новини/5-05-евро-за-тон-ще-е-референтната-цена-на-емисиите-парникови-газове-за-2015-г-_l.a_i.558987_at.1.html

5,05 евро за тон ще е референтната цена на емисиите въглероден диоксид у нас през 2015 г. Този размер е потвърден от постановление на министърът на...

Аязмото на манастира „Св. св. Козма и Дамян" изцелява стотици хора

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4219400

Всеки, който пие от „свят извор"със силна вяра и упование в Бога получава изцеление
Лековитите води на аязмото, намиращо се в непосредствена близост до портите на кукленския манастир „Св. св. Козма и Дамян" край Пловдив са изцерили стотици хора. Тук слепи са проглеждали, куци са прохождали, доказвайки неоспоримо, че който вярва, Всеки, който пие от „свят извор"със силна вяра и упование в Бога получава изцеление Лековитите води на аязмото, намиращо се в непосредствена близост до портите на кукленския манастир „Св. св. Козма и Дамян" край Пловдив са изцерили стотици хора. Тук слепи са проглеждали, куци са прохождали, доказвайки неоспоримо, че който вярва,

Бриго Аспарухов: Бойко Борисов не е работил за разузнаването

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4219398

"Не съществува документ, че Бойко Борисов е бил сътрудник на разузнаването. Като директор на разузнаването в периода 1991 до 1997 г. мога да твърдя, че такъв човек не е работил за нас", обяви ген. Бриго Аспарухов в предаването "Лице в лице" по bTV. „Познавайки тази личност съм сигурен, че той не дърпа някакви наркоканали“, бе категоричен той.

Морган Фрийман и Джерард Бътлър пристигат у нас по Коледа

http://showbusiness.actualno.com/Morgan-Frijman-i-Djerard-Bytlyr-pristigat-u-nas-po-Koleda-news_42256.html

Холивудските актьори Морган Фрийман и Джерард Бътлър ще пристигнат у нас малко преди коледните празници, за да заснемат част от екшъна „Код: Лондон" (London has fallen), съобщава "...

Инджов: Коалицията между ДПС и ГЕРБ е по-скоро тематична, отколкото реална

http://www.cross.bg/indzhov-koalitziya-gerb-1422995.html

/КРОСС/ "Коалицията между ДПС и ГЕРБ в момента в парламента относно актуализацията на бюджета и други няколко инициативи е по-скоро тематична, отколкото реална такава." Това каза в предаването NewsRoom политологът Иво Инджов. "Все още е рано да се говори за бъдеща коалиция между ГЕРБ и ДПС. Първо би трябвало да видим какви ще са резултатите от предсрочния парламентарен вот. Дори и на партията на Бойко Борисов да не й стигат депутати за пълно мнозинство едва ли те биха пристъпили към явна коалиция с ДПС, защото това не би се приело добре от хората, както сочат и нашите изследвания", добави Инджов. "Също така не бива да забравяме, че се очаква да се види колко голям ще е резултатът на Реформаторския блок, които имат най-големи шансове, ако влязат в парламента, да направят коалиция с ГЕРБ. За момента изследванията показват 4.5 процента за тях от всички гласове, което ако тези проценти се актуализират към реално гласувалите ще бъдат по-високи", каза още той. "БСП от своя страна трябва да действа много внимателно, за да може да минимизира загубите за партията, които се очакват на предстоящия вот. Това, че лидерът на левицата беше сменен няма да е достатъчно - с това какви промени ще бъдат направени в изпълнителното ръководство и това каква програма ще обяви партията и какви цели ще следва ще се види колко минимизирани ще бъдат загубите за социалистическата партия

40 млрд. евро загуби за Румъния заради сивата икономика

http://www.vesti.bg/novini/40-mlrd.-evro-zagubi-za-rumyniia-zaradi-sivata-ikonomika-6018586

Сивата икономика представлява повече от една четвърт от брутния вътрешен продукт на Румъния.

До 100 милиона лв. ще получат всички общини с проекти по ОП „Околна среда"

http://www.cross.bg/kazanluk-sreda-stantziya-1422994.html

/КРОСС/ Министърът на околната среда и водите в оставка Станислав Анастасов днес посети два обекта в Казанлък, реализирани по ОП „Околна среда". Той инспектира строителните дейности по изграждането на Претоварната станция за битови отпадъци и реконструкцията на Градската пречиствателна станция и даде висока оценка за дейностите на местната власт по реализирането на проектите. Анастасов увери кмета на Община Казанлък Галина Стоянова, че общините скоро ще получат пари по проектите си, които продължават да изпълняват по ОПОС. „Между 70 и 100 милиона лева ще получат от началото на август всички общини, в които се изпълняват проекти по ОП „Околна среда" - каза още в Казанлък министърът. - С тях общините ще могат да направят разплащане с изпълнителите на проектите, така че те да продължат да работят." Анастасов подчерта, че ще има едно и също отношение към всички, които очакват дължимите суми и няма да има преференции за никого. Претоварната станция за битови отпадъци в Казанлък е ключова част от проекта „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Стара Загора", финансиран по ОП „Околна среда". Тя ще e разположена върху 32 дка площ и ще има три обособени зони - приемна, производствена и складова. Тук ще се приемат твърдите битови отпадъци от общините Казанлък, Мъглиж и Павел баня. Те ще се компресират, след което ще се извозват до регионалния център

По-кратка ваканция за учениците по Коледа, по-дълга през пролетта

http://www.moreto.net/novini.php?n=259562

Ясни са ваканциите на учениците за следващата 2014/2015 учебна година. Според проектът за определяне на ваканциите, качен на страницата на образователното ведомство Коледната почивка на учениците ще бъде с 4 дни по-кратка от миналогодишната.

Питбул обезвреди крадец нинджа във Варна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4219368

Женски питбул обезвреди крадец, който нахлу в частен дом на ул. „Константин Доганов“ 5 днес, съобщи Petel.bg.
Ромът е влязъл през незавършена кооперация и след като стъпил върху гаража, скочил долу. След като разбил катинара на склад с инструменти до вратата на къщата, опитал да измъкне мотор на лодка. Женски питбул обезвреди крадец, който нахлу в частен дом на ул. „Константин Доганов“ 5 днес, съобщи Petel.bg. Ромът е влязъл през незавършена кооперация и след като стъпил върху гаража, скочил долу. След като разбил катинара на склад с инструменти до вратата на къщата, опитал да измъкне мотор на лодка.

Женски питбул обезвреди крадец във Варна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4219386

Женски питбул обезвреди крадец, който нахлу в частен дом на ул. „Константин Доганов“ 5 днес, съобщи Petel.bg.
Ромът е влязъл през незавършена кооперация и след като стъпил върху гаража, скочил долу. След като разбил катинара на склад с инструменти до вратата на къщата, опитал да измъкне мотор на лодка. Женски питбул обезвреди крадец, който нахлу в частен дом на ул. „Константин Доганов“ 5 днес, съобщи Petel.bg. Ромът е влязъл през незавършена кооперация и след като стъпил върху гаража, скочил долу. След като разбил катинара на склад с инструменти до вратата на къщата, опитал да измъкне мотор на лодка.

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2014/07/29/2352572_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Това са акцентите от емисията в 17 ч.:

- В 15 часа  започна извънредно заседание на парламента за актуализиране на държавния бюджет и на план-сметката на здравната каса.
- Заради намесата в Източна Украйна, Европейският съюз обсъжда строги санкции срещу цели сектори на руската икономика.
- Израелски обстрел извади от строя единствената...

Предприемат се спешни мерки срещу разпространението на болестта син език сред животните

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/29/2352574_predpriemat_se_speshni_merki_sreshtu_razprostranenieto/?ref=rss


Десетина животни са умрели от болестта син език в Бургаска област. До момента заболяването е регистрирано в пет области, а в бургаско са засегнати общините Царево, Малко Търново и Средец. Опасността болестта да се разпространи в цялата област е реална, защото времето в момента е благоприятно за приносителите на заболяването - комарите. 

От син език боледуват овце, кози и говеда, но само при овцете то протича с видими белези. Заболяването не е опасно за хората и не се предава от...

Над 1 млн. българи страдат от депресии или тревожни разстройства

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4219349

Над един милион хора в България страдат от депресивни или тревожни разстройства. Всеки пети българин е страдал от психично разстройство поне веднъж в живота си, съобщават специалисти пред bTV.
29-годишният Иван признава, че няколко пъти е изпадал в депресия. „Нямам мотивация за работа, да се срещам с приятели. Изнервям се за щяло и за нещяло. Над един милион хора в България страдат от депресивни или тревожни разстройства. Всеки пети българин е страдал от психично разстройство поне веднъж в живота си, съобщават специалисти пред bTV. 29-годишният Иван признава, че няколко пъти е изпадал в депресия. „Нямам мотивация за работа, да се срещам с приятели. Изнервям се за щяло и за нещяло.

Над 1 млн. българи страдат от депресии или тревожни разстройства

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4219366

Над един милион хора в България страдат от депресивни или тревожни разстройства. Всеки пети българин е страдал от психично разстройство поне веднъж в живота си, съобщават специалисти пред bTV.
29-годишният Иван признава, че няколко пъти е изпадал в депресия. „Нямам мотивация за работа, да се срещам с приятели. Изнервям се за щяло и за нещяло. Над един милион хора в България страдат от депресивни или тревожни разстройства. Всеки пети българин е страдал от психично разстройство поне веднъж в живота си, съобщават специалисти пред bTV. 29-годишният Иван признава, че няколко пъти е изпадал в депресия. „Нямам мотивация за работа, да се срещам с приятели. Изнервям се за щяло и за нещяло.

Борисов се отказа да избира нов управител на БНБ заради имиджа на ГЕРБ

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/29/2352565_borisov_se_otkaza_da_izbira_nov_upravitel_na_bnb/?ref=rss


Четири дни след като по идея на президента Росен Плевнелиев предложи от парламентарната трибуна подуправителят на Българската народна банка (БНБ) Калин Христов да бъде избран на мястото на сегашния управител Иван Искров, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов промени мнението си.

Пред журналисти в парламента днес той съобщи, че най-добре би било новото мнозинство след предсрочните парламентарни избори да избере човек за поста, защото подкрепа за кадровата промяна от ГЕРБ и ДПС била "огромен...

Заради имиджа на ГЕРБ Борисов се отказа да избира нов управител на БНБ

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/29/2352565_zaradi_imidja_na_gerb_borisov_se_otkaza_da_izbira_nov/?ref=rss


Четири дни след като по идея на президента Росен Плевнелиев предложи от парламентарната трибуна подуправителят на Българската народна банка (БНБ) Калин Христов да бъде избран на мястото на сегашния управител Иван Искров, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов промени мнението си.

Пред журналисти в парламента днес той съобщи, че най-добре би било новото мнозинство след предсрочните парламентарни избори да избере човек за поста, защото подкрепа за кадровата промяна от ГЕРБ и ДПС била "огромен...

Мишо Шамара и Ташева от „Атака“ в доклад на Държавния департамент

http://offnews.bg/news/n_1/n_369119.html

Рапарът Мишо Шамара и депутатът от „Атака“ Магдалена Ташева попаднаха в годишния доклад на Държавния департамент на САЩ за състоянието на религиозните свободи в България. През юли 2013 г. рапърът Михаил Михайлов (Мишо Шамара) критикува бившия финансов министър в телевизионно интервю, излъчено на живо, наричайки го „еврейска гад.” Нямаше непосредствена реакция нито от страна на интервюиращия репортер, нито на правителството. В последвалото си извинение Михайлов обясни, че коментарът му бил клише - пише в документа. В доклада се посочва още: "През октомври Магдалена Ташева, депутат от „Атака”, нарече бежанците „частна мюсюлманска армия, обучена за терористични действия в лагери край турско-сирийската граница“. Екстремната националистическа партия ВМРО продължи да организира протести пред съда в Пазарджик срещу носенето на религиозно облекло и пропагандирането на исляма". През февруари близо 1 000 души участваха в шествие в центъра на София, организирано от Българския национален съюз в памет на генерал от времето на Втората световна война, известен с антисемитските си възгледи и пронацистка дейност, пише още в документа.  В годишния доклад на Държавния департамент на САЩ фигурира и следният пасаж: "Потребители на социалните медии отправиха обвинения към изтъкнат американски гражданин, че е виновен за антиправителствените протести, започнали през юни. Според тях, мотивиран от еврейския си произход, той е финансирал НПО, които са се изявявали активно в протестите." 

ЕС налага икономически санкции срещу Русия

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3cff175e/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cevropa0C3340Ca0Ces0Enalaga0Eikonomicheski0Esankcii0Esreshtu0Erusiia0H1771230C/story01.htm

Общността ограничава достъпа на руски банки до европейските финансови пазари, както и търговията с оръжия и чувствителни технологии с Русия


САЩ: България спазва религиозните свободи, но има дискриминация

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/sasht-bylgariia-spazva-religioznite-svobodi-no-ima-diskriminaciia-6018583

До това заключение се стига в доклада на Държавния департамент на САЩ за религиозните свободи в света през 2013 г.

Москва настоява Киев да спре обстрела срещу руските територии

http://www.cross.bg/kiev-pynkt-moskva-1422993.html

/КРОСС/ Москва настоява Киев да прекрати обстрелите срещу руска територия, казва се в съобщение на руското външно министерство. Във вторник служители на руския митнически пункт „Гуково" попаднаха под нацелен обстрел от гранатомети и автомати на украинските спецчасти. Митническият пункт има нови разрушения, съобщиха от ведомството. „Съдейки по всичко, в Киев явно се опасяват от мисията на наблюдателите на ОССЕ, която ще се насочи към КПП „Гуково" и която е призвана да осъществи мониторинг на ситуацията на руско-украинската държавна граница", пише в съобщението, цитирано от Гласът на Русия.  

Кметове настояват за неотложни реформи

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/kmetove-nastoiavat-za-neotlozhni-reformi-6018584

Те са категорични, че системата на управлението на еврофондовете трябва изцяло да се промени в посока прозрачност, достъпност и отговорност

Шефовете на Уестингхаус на среща при Орешарски

http://frognews.bg/news_73864/

Представители на американската ядрена компания Уестинггаус са отишли в сградата на Министерския съвет.

6,3 по Рихтер разтърси Мексико

http://www.bnews.bg/article-112406

Трус с магнитуд 6,3 удари източния мексикански щат Веракрус.

Тузари припечелват от състезания с охлюви

http://pik.bg/тузари-припечелват-от-състезания-с-охлюви-news208089.html

Тузари припечелват от състезания с охлюви

Тузари, закъсали със закона, се оправдават, че са припечелили сериозни суми от надбягвания с охлюви. Куриозният случай се разиграл в един от офисите на Националната агенция по приходите, пише Монитор.

Пред данъчните се явил бизнесмен, който бил ревизиран. Той обаче не можел да докаже доста сериозна разлика между доходи и разходи, които били засечени от служителите на агенцията. Като оправдание за сумите без произход богаташът заявил, че си е докарал няколкостотин хиляди лева от надбягвания с най-различни животинки, сред които и охлюви. Залозите се събирали онлайн от няколко английски сайта. В тях всеки може да избере насекомо или охлюв, който според него ще спечели.

Като доказателство бизнесменът дори донесъл снимки на сайтовете, в които са описани правилата на залаганията. Според тях всяка гадинка трябва да измине разстояние между 13 или 14 инча на малка кръгла писта.

Досега рекордът за най-бърз охлюв в света се държи от британския Арчи, който е изминал това разстояние за около 2 минути. Останалите охлюви обаче се нуждаят от двойно повече време за обиколка на пистата. Въпреки тези обяснения на проверявания обаче от НАП не приели твърденията му за истина. Ревизорите направили проверка, която показала, че залаганията в такива сайтове се извършват чрез поименна кредитна карта, от която организаторът на гонките си тегли залога на всеки участник. Ако избраният охлюв или насекомо спечели състезанието, парите се изплащат отново по същата кредитна карта. Изключения от това правило нямало и затова ревизорите накарали бизнесменът да покаже в коя сметка е получил сумата от 220 000 лева. Тузарът обаче не успял да изпълни изискването и така данъчните обложили сумата като недоказан доход.

Номерът с печалбите от хазартни игри не е от вчера, разказват разследващи от НАП, прокуратурата и Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. Преди няколко години модна практика било богаташи да изкупуват печеливши фишове от тотото или други хазартни игри у нас. Наскоро обаче е въведено правилото суми над 200 лева да се изплащат само по банков път, а не в тотопункта. Така практиката била секната. Хитрец от Дунавски град обаче се сетил да изкупува печеливши талони, на които предстои да бъде платена сумата.

Така се опитал да осветли над 30 000 лева. Данъчните, които го ревизирали, обаче поискали справка от тотото колко пари е заложил междувременно, докато удари големите печалби. С тези пари била намалена и сумата, която той е твърдял, че е получил.

Данъчните още си спомнят твърденията на разследван нашенец, който твърдял, че живее много над стандарта си заради открито гърне със злато в дувара на дядовата си къща. Човекът много бил закъсал с парите и затова го дал на първата заложна къща, която го претопила. Подобни митове често са ползвани от необяснимо богатите българи, обясниха разследващите. Те обаче държат при подобна история да видят доказателство, че е истинска. В горния случай проверяващите поискали справка от заложната къща, в която се водят дневници на залозите и се описва какво са направили с тях. Освен това „късметлията” рискувал да бъде глобен, защото по закон е длъжен да декларира подобна находка както пред данъчните, така и пред други държавни институции. Когато разбрал, че може да бъде разследван за иманярство от прокуратурата, ревизираният се отказал от твърденията си и си платил данъците.

Друг пък се опитал да обясни, че намерил суперскъпа картина на тавана на бащината къща. Платното изнесъл зад граница и там аукционна къща го продала за близо 250 000 паунда. Разследващите обаче направили запитване до митниците дали подобно произведение на изкуството е декларирано на границата и как е изнесено от нас. Освен това от аукционната къща също отговорили, че никога не са продавали подобно платно.

Без ток във Варна и областта утре ще са...

http://www.moreto.net/novini.php?n=259560

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 30 юли - сряда, без електрозахранване ще са следните райони: - от 09:00 ч. до 10:00 ч. - ул."Д-р Анастасия Железкова" бл.

Русия обжалва решението за ЮКОС, акционерите готови на преговори

http://offnews.bg/news/n_1/n_369126.html

Москва ще обжалва решението на съда в Хага, според което Русия ще трябва да плати обезщетение на акционерите на ЮКОС заради насилствено национализиране на компанията. Решението на съда беше обявено в понеделник. Според него Русия трябва да плати на акционерите в компанията обезщетение от общо 50 млрд. долара. Първоначално поискани по делото са 114 млрд. долара. Малко след като Москва обяви, че ще обжалва решението на съда в Хага, акционерите на ЮКОС обявиха, че са готови на преговори с Русия относно изпълнението на съдебното решение. „Готови сме да преговаряме с Руската Федерация и да разгледаме разумни предложения. Ако Русия действа разумно и представи обосновани предложения, всичко може да се реши до Коледа“, обясни директорът на компанията „Менатеп“, притежавала 51% от акциите на ЮКОС, Тим Осборн на въпроса възможно ли е да се постигне компромисно решение, цитиран от РИА Новости. Делото за ЮКОС продължи повече от 10 години. Искът срещу Русия беше заведен от кипърски поделения на регистрираната в Гибралтар група „Менатеп“, чрез която Михаил Ходорковски контролираше ЮКОС. През 2003 г. Компанията беше обвинена в икономически престъпления, а нейният директор Михаил Ходорковски беше арестуван и две години по-късно беше осъден за укриване на данъци в особено големи размери. По-късно компанията беше раздробена и национализирана, като по-голямата част от активите на компанията отидоха в държавната „Роснефт“, чийто директор Игор Сечин е един от приближените на президента Владимир Путин. Според съда Русия е нарушила Международната енергийна харта от 1991 г. и на практика е национализирала принудително петролната компания. Русия обаче е на мнение, че решението е неоснователно, тъй като Енергийната харта е подписана през 1994 г. от премиера Виктор Черномирдин, но не е ратифицирана от руския парламент, затова действа само частично – в текстовете, които не са в противоречие на руското законодателство. Освен това според Русия съдът в Хага няма правомощията да разглежда това дело и случаят може да се урежда единствено от руския съд.

КЗК иска повече участие на стопанските субекти при договарянето със Здравната каса

http://econ.bg/Новини/КЗК-иска-повече-участие-на-стопанските-субекти-при-договарянето-със-Здравната-каса_l.a_i.558979_at.1.html

По-широко представителство на аптеките и пациентите при договарянето на условията, обемите и цените при предоставянето на здравни дейности искат от...

Доброволци ръчно жънат лимец

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4217510

Доброволци от цялата страна са опънали палатков лагер край пловдивското с. Царацово и от сутрин до вечер ръчно прибират реколтата от 800-декарова нива с лимец. Най-древното зърно, което се използва за екологичен хляб, се дарява на други ентусиасти, които да го засеят. 
Лимецът е посят през есента пак на доброволни начала и ръчно. Доброволци от цялата страна са опънали палатков лагер край пловдивското с. Царацово и от сутрин до вечер ръчно прибират реколтата от 800-декарова нива с лимец. Най-древното зърно, което се използва за екологичен хляб, се дарява на други ентусиасти, които да го засеят. Лимецът е посят през есента пак на доброволни начала и ръчно.

Майката на убитата Пламена иска права над сестра й, според социалните е по-добре при приемно семейство

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4219346

Деница Атанасова, майката на 8-годишната Пламена, която беше зверски убита навръх Великден от баща си, иска възстановяване на родителските права над по-малката си дъщеря Десислава, съобщи "Русе нюз".  Това съобщиха от Районния съд в Русе. Делото, заведено от майката, е гледано днес. В подкрепа на иска си Деница е посочила, Деница Атанасова, майката на 8-годишната Пламена, която беше зверски убита навръх Великден от баща си, иска възстановяване на родителските права над по-малката си дъщеря Десислава, съобщи "Русе нюз". Това съобщиха от Районния съд в Русе. Делото, заведено от майката, е гледано днес. В подкрепа на иска си Деница е посочила,

Маскирани нападнаха и ограбиха баща и син в къщата им

http://pik.bg/маскирани-нападнаха-и-ограбиха-баща-и-син-в-къщата-им-news208088.html

Маскирани нападнаха и ограбиха баща и син в къщата им

Маскирани нападнали и ограбили двама възрастни мъже в къщата им в село Антимово. Сигнал до полицията е подал единият пострадал – на 56 години. Той обяснил, че маскираните влезли в къщата и след употреба на физическа сила привели него и 78-годишния му баща в безпомощно състояние.

Отнети били три мобилни телефона и сумата от около 300 лева, които били на масата в стаята.

Пострадалите мъже са прегледани във видинската болница и освободени, след като било установено, че нямат сериозни наранявания.

Предприети са активни действия по установяване авторите на деянието, по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.198, ал.1 от НК.


Актуализацията на бюджета на НЗОК мина на първо четене

http://econ.bg/Новини/Актуализацията-на-бюджета-на-НЗОК-мина-на-първо-четене_l.a_i.558977_at.1.html

Парламентът прие на първо четене актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Това стана по време на извънредно...

Български фирми участвали в схема с данъчни измами в Италия

http://www.cross.bg/evro-miliona-klybut-1422992.html

/КРОСС/ Шестима души бяха призовани да се явят в съда за данъчни измами, свързани със схема за милиони евро в популярен туристически курорт на крайбрежието близо до Рим. В схемата са замесени български фирми, съобщава агенция Анса. Следователите съобщиха, че заподозрените пренасочвали печалби на "кънтри клуб" в природния резерват Кастел Фузано Стейт към банкови сметки в чужбина. Това ставало чрез компании в България и Лихтенщайн. По този начин клубът ощетил италианските данъкоплатци с няколко милиона евро. Освен това следователите открили, че клубът не е платил ДДС на стойност един милион евро. Измамниците издавали и фалшиви фактури за 2,2 милиона евро. Клубът използвал незаконно постановления за временна заетост на 149 граждани на ЕС. Така било избягвано плащането на социалните им осигуровки в Италия, предава бТВ.  

Депутатите единодушно актуализираха бюджета на Здравната каса

http://offnews.bg/news/n_1/n_369112.html

Депутатите приеха на първо четене предложената от кабинета актуализация на бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Тя предвижда 225 млн. лв. допълнително за касата и беше одобрена от депутатите от БСП, ДПС и ГЕРБ, като само един социалист гласува "въздържал се". "Атака" не присъства на днешното заседание. След кратка почивка депутатите ще обсъждат актуализацията на държавния бюджет, предложена от правителството на Пламен Орешарски . Кабинетът предлага сериозни промени в бюджета - увеличение на дефицита до 2,7 процента и ръст на държавния дълг до 3,4 милиарда лева. От получените средства 225 милиона лева ще бъдат насочени към бюджета на НЗОК, а 2,7 милиарда ще бъдат отделени за буфер за финансовата стабилност заради случващото се с КТБ. Отделно е предвидена и държавна гаранция от 2 милиарда лева във Фонда за гарантиране на влоговете. От БСП се обявиха против такъв сериозен ремонт на бюджета, още когато беше внесен от правителството в парламента. Оказа се, че Орешарски не го е съгласувал с тях. Напук на социалистите ГЕРБ и ДПС свикаха извънредно заседание днес, на което да се гледат предложението от правителството параметри. Социалистите се примолиха на Пламен Орешарски да оттегли проекта на актуализация на големия бюджет, но той отказа. ГЕРБ и ДПС имат достатъчно гласове да приемат промените. Уравителят на Здравната каса Румяна Тодорова обяви, че отпуснатите допълнително пари не са достатъчни. Тя все пак благодари на депутатите и допълни: „Нали знаете, на харизан кон зъбите не се гледат“.

Бащата, убил 8-годишната Пламена, иска права над по-малката си дъщеря

http://pik.bg/бащата-убил-8-годишната-пламена-иска-права-над-по-малката-си-дъщеря-news208085.html

Бащата, убил 8-годишната Пламена, иска права над по-малката си дъщеря

На съдебно заседание днес в Русе Деница Атанасова, майката на 8-годишната Пламена, която беше убита с удари от баща си на Великден, се опитва да получи правата да отглежда по-малката си дъщеря Десислава, стана известно в съдебната зала.

Убийството потресе тогава цялата страна и социалните служби повериха малката дъщеря на приемно семейство. Социалните  служители са на мнение, че 5-годишното момиченце се чувства добре в приемното си семейство и мястото му е там.

На заседанието в Райония съд бе съобщено, че майката Деница живее в град Септември, където по думите й вече има постоянен  адрес и работа и може да си позволи да отглежда малката си дъщеря. Ищец по делото е Дирекцията за социално подпомагане, а  ответна страна - майката, която се бори за родителски права над по-малката си дъщеря - Десислава.

Прокуратурата подкрепи социалните служители, като каза, че е в интерес на детето нещата да останат така. Очаква се решението на съда в законния 30-дневен срок.


Майката на убитата Пламена иска права над сестра й. Социалните: Добре е при приемно семейство

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4219282

Деница Атанасова, майката на 8-годишната Пламена, която беше зверски убита навръх Великден от баща си, иска възстановяване на родителските права над по-малката си дъщеря Десислава, съобщи Деница Атанасова, майката на 8-годишната Пламена, която беше зверски убита навръх Великден от баща си, иска възстановяване на родителските права над по-малката си дъщеря Десислава, съобщи "Русе нюз". Това съобщиха от Районния съд в Русе. Делото, заведено от майката, е гледано днес. В подкрепа на иска си Деница е посочила,

Автобус с туристи се обърна в Норвегия, трима души загинаха

http://www.cross.bg/avtobys-norvegiya-tyristi-1422991.html

/КРОСС/ Автобус с туристи се обърна в Северна Норвегия и отне живота на трима души. Един от пътниците е в критично състояние и е откаран в болница с хеликоптер, предава ИТАР-ТАСС. Автобусът е собствено на швейцарска туристическа компания. Според норвежки медии автобусът се е врязал в каменна стена покрай шосето, изхвърчал от пътя и се преобърнал. Причините за катастрофата засега са неясни.    

Орешарски: Нужна е приемственост за 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй"

http://politics.actualno.com/Oresharski-Nujna-e-priemstvenost-za-7-mi-blok-na-AEC-Kozloduj--news_42254.html

Кабинетът подкрепя проекта за 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй". Това е национален проект и по него трябва да има приемственост между правителствата. Това заяви министър-председателят в оставка Пл...

40 млрд. евро загуби за Румъния заради сивата икономика

http://balkani.actualno.com/40-mlrd-evro-zagubi-za-Rumynija-zaradi-sivata-ikonomika-news_42255.html

Сивата икономика представлява повече от една четвърт от брутния вътрешен продукт на Румъния, предаде БГНЕС. Миналата година сивата икономика е представлявала 28,4% от БВП на страната, а през 2011 г....

Почина актьорът Джеймс Шигета от "Умирай трудно"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4219319

Почина актьорът Джеймс Шигета, който участва в първия филм от поредицата "Умирай трудно", пише сп. "Варайъти".
81-годишният Шигета бе най-вече телевизионен актьор с десетки участия в различни шоупрограми, но ще бъде запомнен с ролята си в хита от 1988 г. "Умирай трудно", в който главната роля се изпълнява от Брус Уилис. Почина актьорът Джеймс Шигета, който участва в първия филм от поредицата "Умирай трудно", пише сп. "Варайъти". 81-годишният Шигета бе най-вече телевизионен актьор с десетки участия в различни шоупрограми, но ще бъде запомнен с ролята си в хита от 1988 г. "Умирай трудно", в който главната роля се изпълнява от Брус Уилис.

Почина звезда от "Умирай трудно"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4219298

Почина актьорът Джеймс Шигета, който участва в първия филм от поредицата Почина актьорът Джеймс Шигета, който участва в първия филм от поредицата "Умирай трудно", пише сп. "Варайъти". 81-годишният Шигета бе най-вече телевизионен актьор с десетки участия в различни шоупрограми, но ще бъде запомнен с ролята си в хита от 1988 г. "Умирай трудно", в който главната роля се изпълнява от Брус Уилис.

Пак прибраха палавия зет на Фатик, сега за изнудване

http://www.bnews.bg/article-112405

Софийска районна прокуратура е оставил постоняно в ареста зетя на Фатик - Дениз Тюркмен за заплаха и изнудване.

Удължиха срока за смяна на банката за получаване на пенсия до 4 август

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4219309

От Националния осигурителен институт (НОИ) са удължили срока за подаване на заявления за смяна на сметката и банката, по които пенсионерите получават пенсиите си. Желаещите ще могат да направят това до 4 август (включително). Срокът се удължава заради ситуацията с КТБ и „Креди Агрикол", заради която има възможност пенсиите на редица хора да От Националния осигурителен институт (НОИ) са удължили срока за подаване на заявления за смяна на сметката и банката, по които пенсионерите получават пенсиите си. Желаещите ще могат да направят това до 4 август (включително). Срокът се удължава заради ситуацията с КТБ и „Креди Агрикол", заради която има възможност пенсиите на редица хора да

Мартин Чой шампион на България за 11-и път

http://www.vesti.bg/obadi-se-kato-stignesh/eko-novini/martin-choj-shampion-na-bylgariia-za-11-i-pyt-6018582

С първото място в последния кръг от родния шампионат в Плевен, Мартин Чой спечели поредното отличие в звездната си кариера

200 нови камери ще дебнат нарушителите по пътищата

http://pik.bg/200-нови-камери-ще-дебнат-нарушителите-по-пътищата-news208065.html

200 нови камери ще дебнат нарушителите по пътищата

Нови близо 200 камери ще ни следят по пътищата на страната. КАТ започва процедура по закупуване на новите радари, които ще засичат дали караме с превишена скорост, предаде Нова телевизия.

Контролът ще се засили след спирането на мобилните камери и след бума на катастрофи през последните дни.

Устройствата ще покрият основната пътна мрежа, по която преминават 70% от автомобилния поток. Те ще следят и за "Гражданска отговорност" и технически преглед.

Електронните фишове ще се изпращат в единен център за обработка на нарушенията, след което ще достигат и до шофьорите. Всеки ще може да види снимката с нарушението си и в интернет.

Паркирането върху тротоари във Варна да се следи изкъсо, поискаха съветници

http://www.moreto.net/novini.php?n=259561

Общинската администрация да бъдат обследвани всички проблемни точки в града по отношение на паркирането на автомобили върху тротоари и неточно поставени пътни знаци, след което да представи доклад за свършеното, решиха членовете на комисията по обществен ред и сигурност, предаде репортер на Moreto.

От ДПС предлагат редакция в актуализацията на бюджета на НЗОК

http://www.moreto.net/novini.php?n=259558

50 млн. лева от актуализацията на бюджета на Здравната каса да отидат за домашно лечение, а със 150 млн. лева да бъдат подпомогнати болниците. Тези промени между първо и второ четене на актуализацията на бюджета на НЗОК ще предложи ДПС.

Бомба в тюрбан уби братовчед на Карзай

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4219313

Той приемал в дома си в Кандахар гости, поднасящи му почитания за празника Ейд. Той бележи края на свещения месец Рамадан. Един от гостите криел бомба в тюрбана си, която взривил. Никой не пое отговорност за атентата. Бащата на Хашмат бе убит от свой роднина преди 25 години. А Ахмад Уали Карзай - брат на президента, бе убит в дома си от талибани. Той приемал в дома си в Кандахар гости, поднасящи му почитания за празника Ейд. Той бележи края на свещения месец Рамадан. Един от гостите криел бомба в тюрбана си, която взривил. Никой не пое отговорност за атентата. Бащата на Хашмат бе убит от свой роднина преди 25 години. А Ахмад Уали Карзай - брат на президента, бе убит в дома си от талибани.

Русия предлага 110 хил. долара за хакване на Tor

http://econ.bg/Новини/Русия-предлага-110-хил-долара-за-хакване-на-Tor_l.a_i.558975_at.1.html

Русия предлага награда в размер на 110 000 долара за този, който успее да хакне мрежата за анонимност Tor, предаде „Би Би Си“. Платформата скрива...

Приеха на първо четене актуализацията на бюджета на НЗОК

http://frognews.bg/news_73863/

Депутатите приеха на първо четене актуализацията на бюджета за Националната здравноосигурителна каса.

Fitch потвърди кредитния рейтинг на "Газпром"

http://econ.bg/Новини/Fitch-потвърди-кредитния-рейтинг-на-Газпром-_l.a_i.558974_at.1.html

Fitch потвърди дългосрочния кредитен рейтинг в чуждестранна и местна валута на руския енергиен гигант „Газпром“ на ниво BBB, предаде ИТАР-ТАСС. ...

Хавиер Бардем и Пенелопе Круз осъдиха израелския "геноцид" в отворено писмо

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/07/29/2352556_havier_bardem_i_penelope_kruz_osudiha_izraelskiia/?ref=rss


Около десетина испански актьори, музиканти и писатели, водени от носителите на "Оскар" Пенелопе Круз и съпруга й Хавиер Бардем, както и режисьора Педро Алмодовар, осъдиха нахлуването на Израел в ивицата Газа и поискаха Европейския съюз да се обяви срещу бомбандирането на палестински цивилни граждани, писа "Холивур рипортър".

В свое отворено писмо от вторник те описват действията на Израел като "геноцид". Представителите на развлекателната индустрия искат Европейския съюз да "осъди...

Парламентът актуализира бюджета на Здравната каса на първо четене

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4219294

Депутатите актуализираха бюджета на Националната здравноосигурителна каса на първо четене.
Народните представители приеха на първо четене Законопроект за изменение на Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2014 г., внесен от Министерски съвет, с 184 гласа „за” и един „въздържал се”. Депутатите актуализираха бюджета на Националната здравноосигурителна каса на първо четене. Народните представители приеха на първо четене Законопроект за изменение на Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2014 г., внесен от Министерски съвет, с 184 гласа „за” и един „въздържал се”.

БСП, ДПС и ГЕРБ одобриха актуализацията на бюджета на здравната каса

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/29/2352506_bsp_dps_i_gerb_odobriha_aktualizaciiata_na_bjudjeta_na/?ref=rss


Депутатите от Коалиция за България, ГЕРБ и ДПС постигнаха съгласие за това, че няма невинни за сегашното състояние на здравната система и за това, че години наред важни реформи в сектора са били отлагани. Днес представителите на трите парламентарни сили подкрепиха актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса на първо четене. Предложението на правителството в оставка предлага увеличение на парите за болници с 200 млн. лв и на парите за лекарства с 25 млн. лв. 
...

Янкова: БСП ще се бори за самостоятелно управление

http://www.cross.bg/yankova-mnozinstvo-predsedatel-1422989.html

/КРОСС/ "Предстоящите избори ще бъдат изключително изненадващи за обществото, а БСП ще се бори за самостоятелно управление." Това заяви пред „Радио Пловдив" смолянският депутат от Коалиция за България Дора Янкова, зам.-председател на Парламентарната група на левицата. Янкова изрази очакване, че новият председател на БСП- Михаил Миков ще обедини социалистите и ще даде нова енергия на партията. Тя определи Миков като ерудиран, с много качества и "костелив орех" за политическия опонент. „Той е визионер, формиращ политика, което е особено полезно. Очаквам да е близо до хората, да сплоти и укрепи партията, да разшири влиянието, така че БСП да продължи да е важен фактор за развитието на България", изтъкна червената депутатка. Тя предрече, че тези негови качества ще се проявят в оставащите, до края на мандат, парламентарни заседания, с ново мнозинство от ГЕРБ и ДПС. „Всички ние виждаме новото мнозинство в парламента и казаното от Борисов, че се е разбрал с Местан. Затова очаквам много силна позиция от новия председател, срещу новото мнозинство", подчерта още депутатката. Според Дора Янкова основният приоритет на българските политици трябва да е сплотяване на обществото. „Българското общество е най-несплотеното в ЕС, сочи немско проучване, а 75% от населението живее лишения. Има омраза между обществото, а това трябва да се промени първо като се сплотят политиците

А.Имамов: Няма вероятност ДПС да приеме мандата

http://frognews.bg/news_73862/

Няма вероятност ДПС да приеме мандата за съставяне на правителство в рамките на 42-то НС. Това каза зам.-председатерлят на НС Алиосман Имамов.

И след четвърто класиране! Пак свободни места!

http://www.bnews.bg/article-112404

Най-много незаети места от седмокласници има в професионалните гимназии.

Актуализираха бюджета на Здравната каса на първо четене

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4219280

Депутатите актуализираха бюджета на Националната здравноосигурителна каса на първо четене. Народните представители приеха на първо четене Законопроект за изменение на Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2014 г., внесен от Министерски съвет, с 184 гласа „за” и един „въздържал се”. Депутатите актуализираха бюджета на Националната здравноосигурителна каса на първо четене. Народните представители приеха на първо четене Законопроект за изменение на Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2014 г., внесен от Министерски съвет, с 184 гласа „за” и един „въздържал се”.

Матео Ренци търси нова италианска кандидатура за еврокомисар

http://www.mediapool.bg/mateo-rentsi-tarsi-nova-italianska-kandidatura-za-evrokomisar-news223155.html

Премиерът Матео Ренци е провел в правителствения дворец "Киджи" лична беседа с бившия министър-председател Масимо Д'Алема. Това предаде БТА от Рим, като се позовава на изтекла във вторник в италиански медии информация.   Срещата се тълкува като опит да бъде склонен Д'Алема да кандидатства за неуточнен възлов пост в Европейската комисия (ЕК) след, по думите на италианската преса, отхвърлянето на кандидатурата за върховен представител на Европейския съюз (ЕС) по външната политика и сигурността на италианския външен министър Федерика Могерини. Нейното име бе внесено лично от премиера Ренци и предизвика открита отрицателна реакция на някои страни, които я обвиниха в "проруски позиции". Обсъждането на кандидатури бе отложено за 30 август.   Дотогава Италия трябва да изработи свой резервен план, който неизбежно да снеме кандидатурата на Могерини и да направи избор между два варианта - да продължи борбата за същия пост или да приеме друго авторитетно комисарско кресло.   Ренци избърза и пусна в медийното пространство името на някогашния лидер на неговата партия Масимо Д'Алема. Опитният политик реагира зле, защото сметна, че младият му колега се опитва да го компрометира като сериозен кандидат и го "пробутва за Черен Петър", подобно на детската игра, където губещ е онзи, който остане с картата на "коминочистача".   Д'Алема изпрати по мобифона текстово съобщение на Ренци, което бе дословно цитирано в медиите: "Виждам, че ме използваш за Черен Петър или по-скоро за Червен Петър, за да прокараш твоята приятелка Могерини. Това не е хубаво".   Известно е, че отношенията между двамата никога не са били сърдечни. Д'Алема принадлежи към "тъмните субекти" на старото партийно ръководство, което Ренци публично се закани, че ще изпрати "на претопяване като скрап".   Когато напористият млад политик превзе Демократическата партия, Д'Алема се отдръпна в сянка и не се кандидатира на изборите за италиански и за европейски парламент. Между двамата сякаш се установи полумирно съвместно съществуване.   Още при първото споменаване на Масимо Д'Алема последваха отрицателни реакции, най-вече от Германия, от източноевропейски страни, но и от влиятелни държави извън ЕС. На партиен празник в провинцията бившият комунистически лидер отправи косвен отговор на тези несъгласия, като заяви: "Прочетох, че щяло да има съпротива срещу моята кандидатура. Това не ме изненадва, защото знам, че в някои европейски среди съм смятан за прекален ляв. Освен това аз съм изявен привърженик на мира с палестинците, а и внесох в ООН резолюцията срещу смъртната присъда, въпреки американското противопоставяне".   По този повод вестник "Стампа" коментира, че в типично негов стил Д'Алема е посочил в лицето на САЩ и Израел противниците на неговата кандидатура, които и преди пет години се противопоставяха той да стане върховен представител на ЕС по външната политика и сигурността.   Според някои наблюдатели в разговора на четири очи Ренци не е успял да убеди бившия премиер отново да се кандидатира за еврокомисар.

Защо французойките спряха да се пекат по монокини

http://www.dnevnik.bg/dnevnik_na_liatoto/2014/07/29/2352545_zashto_francuzoikite_spriaha_da_se_pekat_po_monokini/?ref=rss


Според френското издание на списание "Ел" жените в страната са започнали по-рядко да се пекат на слънце без горнищата на банските си – едва 2% от дамите до 35 години го правят. Изданието дори пита гръмко от корицата на летния си брой La Fin Du Topless Sur La Plage? (Това ли е краят на плажния топлес) и отговаря с "Да".

Причините според журналистите са три. Първата е грижата за здравето и притеснението от рак на кожата. Втората е проблемът с имиджа на монокините – че ги носели "леки...

Варна ще бъде домакин на Международен младежки морски лагер

http://www.moreto.net/novini.php?n=259545

От 31 юли до 11 август Варна ще бъде домакин на първото за града и страната ни мероприятие на Международната морска конфедерация, в която членуват сродни организации на ветерани от ВМС на Австрия, Белгия, Германия, Италия, Обединеното кралство и Франция.

Пострадалите от пороя в Габровско: Стихията беше страшна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4219274

Още не е намерен мъжът, който изчезна след наводнението в Габровско. При пороя загина майка му. Кметът на село Враниловци каза, че намалява надеждата да намерят човека жив, съобщи Нова телевизия.
Около 200 литра на квадратен метър са се изваляли в рамките на 40 минути снощи. Между двете села - Враниловци и съседното село, има място, Още не е намерен мъжът, който изчезна след наводнението в Габровско. При пороя загина майка му. Кметът на село Враниловци каза, че намалява надеждата да намерят човека жив, съобщи Нова телевизия. Около 200 литра на квадратен метър са се изваляли в рамките на 40 минути снощи. Между двете села - Враниловци и съседното село, има място,

Депутатите приеха на първо четене актуализацията на бюджета на НЗОК

http://www.cross.bg/nzok-byudzheta-promyana-1422988.html

/КРОСС/ Депутатите приеха на първо четене законопроектът за изменение на Закона за бюджета на НЗОК. От гласувалите 185 народни представители, "за" бяха 184, а един се въздържа. Според приетата промяна ще бъде направен допълнителен трансфер от държавния бюджет по бюджета на НЗОК в размер на 225 милиона лева,,от които за болниците се отделят 200 млн. лв., а за лекарства 25 млн. лв. Това извънредно пленарно заседание беше предшествано от остри политически спорове, след като ГЕРБ и ДПС застанаха зад проектите за актуализация на финансовата рамка на Касата и републиканския бюджет, предложени от кабинета в оставка, за които апелира и държавният глава. Социалистите обаче настояват единствено за промяна на разчетите на Здравната каса.  

Пострадалите от Габровско: Стихията беше страшна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4219265

Още не е намерен мъжът, който изчезна след наводнението в Габровско. При пороя загина майка му. Кметът на село Враниловци каза, че намалява надеждата да намерят човека жив, съобщи Нова телевизия.
Около 200 литра на квадратен метър са се изваляли в рамките на 40 минути снощи. Между двете села - Враниловци и съседното село, има място, Още не е намерен мъжът, който изчезна след наводнението в Габровско. При пороя загина майка му. Кметът на село Враниловци каза, че намалява надеждата да намерят човека жив, съобщи Нова телевизия. Около 200 литра на квадратен метър са се изваляли в рамките на 40 минути снощи. Между двете села - Враниловци и съседното село, има място,

Спешното здравно досие е вече факт

http://www.cross.bg/dosie-zdravno-pokazateli-1422987.html

/КРОСС/ "Вече е факт спешното здравно досие, създадено да помага на медицинските екипи да спасяват живота на пострадали при катастрофи." Това съобщи пред Дарик председателят на Българската асоциация за закрила на пациентите Пламен Таушанов. Досието представлява виртуален профил на пациента, който съдържа 13 важни медицински показатели като кръвна група, алергии и наличие на диабет, както и телефонни номера на близки и познати. Целта е ако човек пострада при пътнотранспортно произшествие, медицинският екип от линейката, който ще дойде на място, да знае какви процедури да извърши на пострадалия, за да не влоши допълнително неговото състояние. „Това са показатели, предварително декларирани от пациента, които се записват. Когато пациентът се нуждае от спешна помощ, независимо дали е по време на катастрофа или след ПТП, когато се знаят някакви предварителни данни - дали човекът има кардиологични проблеми, какви лекарства взима, кръвна група, дали няма алергии и прочее. Когато не е в състояние да даде тази информация, тя да бъде налична и да не се усложни състоянието на пострадалия", пояснява Таушанов. Освен да ориентира екипите в линейките информацията в спешното здравно досие ще е от полза и на лекарите в спешните отделения. На този етап обаче притежанието на подобно досие е по желание на шофьора.  

НОИ обяви нова дата за смяна на банката за получаване на пенсия - до 4 август

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4219269

От Националния осигурителен институт (НОИ) са удължили срока за подаване на заявления за смяна на сметката и банката, по които пенсионерите получават пенсиите си. Желаещите ще могат да направят това до 4 август (включително). Срокът се удължава заради ситуацията с КТБ и „Креди Агрикол От Националния осигурителен институт (НОИ) са удължили срока за подаване на заявления за смяна на сметката и банката, по които пенсионерите получават пенсиите си. Желаещите ще могат да направят това до 4 август (включително). Срокът се удължава заради ситуацията с КТБ и „Креди Агрикол", заради която има възможност пенсиите на редица хора да

Организация на движението заради ремонта на бул. „Ботевградско шосе”

http://www.cross.bg/okolovrusten-posoka-vruzka-1422986.html

/КРОСС/ От 04.30 часа до 24.00 часа на 30.07.2014 г. се забранява влизането на превозни средства по дясната пътна връзка от южното пътно платно на бул. „Ботевградско шосе" към столичен Околовръстен път в посока Пловдив. Движението на превозни средства в посока Пловдив ще се извършва от бул. „Ботевградско шосе" по дясна пътна връзка на пътния възел на Околовръстен път в посока Калотина, по Околовръстен път, по дясната пътна връзка на пътния възел на Околовръстен път в посока център, по бул. „Ботевградско шосе", по дясната пътна връзка на пътния възел на Околовръстен път в посока Пловдив, Околовръстен път. От 04.30 часа до 24.00 часа на 30.07.2014 г. частично се променя маршрута на автобусна линия № 14, само в посока гара „Искър" както следва: от автостанция „Изток" по маршрута си по бул. „Ботевградско шосе" до Околовръстен път, по дясна пътна връзка на пътния възел на Околовръстен път в посока Калотина, по Околовръстен път, по дясната пътна връзка на пътния възел на Околовръстен път в посока център, по бул. „Ботевградско шосе", по дясната пътна връзка на пътния възел на Околовръстен път в посока Пловдив, Околовръстен път и по маршрута си.  

Борисов: Няма полицейска служба в света, която да не ме е награждавала с най-високите си ордени

http://www.cross.bg/borisov-ordeni-naii-visokite-1422990.html

/КРОСС/ "Въобще няма да коментирам измислици." Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента по повод обвиненията, хвърлени върху него от бившия журналист и настоящ евродепутат Николай Бареков. "Само искам да кажа, че няма полицейска служба в света, която да не ме е награждавала с най-високите си ордени, от президентите им, за операциите, които съм ръководил по линия на наркотрафика. Няма такава държава", подчерта Борисов. „След като дори министър Цветлин Йовчев, за което му благодаря, главният секретар Лазаров, които никой не може да ги заподозре в симпатии, не издържаха да се обадят, защото се компрометират самите служби, толкоз по темата", завърши лидерът на ГЕРБ. Снимка: Булфото, всички права запазени

НАСА тества лазерна сонда за проучване на ледената луна на Юпитер

http://cosmos.actualno.com/NASA-testva-lazerna-sonda-za-prouchvane-na-ledenata-luna-na-Upiter-news_42253.html

Докато Марс привлича по-голямата част от вниманието на медиите, група учени от Националната космическа агенция на САЩ (НАСА) се подготвя за изследването на една по-екзотична дестинация – пок...

Борисов: Има съд, въобще няма да коментирам измислици

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4219259

"Има съд - въобще няма да коментирам измислици. Само искам да кажа, че няма полицейска служба в света, която да не ме е награждавала с най-високите си ордени, от президентите им, за операциите, които съм ръководил по линия на наркотрафика. Няма такава държава. Не на последно място, особено „Лунна светлина” и подобни, бяха най-добрите в света. "Има съд - въобще няма да коментирам измислици. Само искам да кажа, че няма полицейска служба в света, която да не ме е награждавала с най-високите си ордени, от президентите им, за операциите, които съм ръководил по линия на наркотрафика. Няма такава държава. Не на последно място, особено „Лунна светлина” и подобни, бяха най-добрите в света.

Общата престъпност у нас намалява с около 9,1%

http://www.cross.bg/prestupleniya-sushtiya-period-1422985.html

/КРОСС/ През първото шестмесечие на 2014 г. са регистрирани общо 56 918 престъпления, от които 10% - икономически. През периода общата престъпност намалява с около 9,1% спрямо полугодието на 2013 г, съобщиха от пресцентъра на МВР. Разкриваемостта през първото полугодие на 2014 г. се е увеличила с 4,1 пункта спрямо същия период на 2013 г. През тази година разкритите престъпления са 20 145 (35,4%), докато през същия период на 2013 г. са били 19 629 (31,3%). Регистрираните през шестте месеца на 2014 г. престъпления против личността и собствеността на гражданите (51 257 - 90,1% от всички регистрирани престъпления през периода) са с 8,8% по-малко от същия период на предходната година (56 184). От престъпленията против собствеността кражбите заемат най-висок относителен дял - 84,3%. През първото полугодие на 2014 г. са регистрирани 28 656 престъпления при 32 516 за същия период на 2013 г. Наблюдава се намаление от 11,9%. Общата разкриваемост на конвенционалната престъпност през първото полугодие на 2014 г. се е увеличила с 3,7 пункта спрямо същия период на 2013 г., тъй като разкритите престъпления тази година са 18 474 (36%), докато през същия период на 2013 г. са 18 126 (32,3%).От началото на годината са регистрирани 5661 икономически престъпления. В сравнение с предходната година (6455) те намаляват с 12,3%. От тях са разкрити 1671, или 29,5% от случаите. Нивото на разкриваемост се е увеличило с 6,2 пункта. За периода 01.01.-30.06.2014 г

Бареков се сдоби с депутат от "Атака"

http://offnews.bg/news/n_1/n_369096.html

Лидерът на България без цензура (ББЦ) Николай Бареков се похвали в кулоарите на парламента, че е привлякъл в редиците на ББЦ депутатът от "Атака" Димитър Аврамов. Досега Бареков имаше двама-трима депутати, които се водеха независими - Светлин Танчев , който напусна групата на ГЕРБ, Румен Йончев, който се отцепи от "Коалиция за България" и Красимир Стефанов от ГЕРБ, който в крайна сметка напусна парламента.  Един депутат в повече едва ли ще е от особена полза на Бареков, като се има предвид, че 42-то Народно събрание има още седмица живот. "Не мога да приемам методи на политика, които девалвираха националната кауза. Не съм предател, напротив - мен ме предадоха други хора, които не могат да различат националната кауза от шумоленето на пари", обяви Димитър Аврамов. Той е единственият депутат от "Атака" в парламента. Аврамов искал да се бори срещу "най-уродливата коалиция между ГЕРБ и ДПС" и смята, че единствено партията на Бареков можела да се противопостави на тази коалиция. "Ни е вярно, че ББЦ се разпада. Ние отиваме на тези избори силни и мощни", заяви Николай Бареков. Според него чрез актуализацията на бюджета ДПС и ГЕРБ искат за заграбят милиарди, с които да купуват избори. След брифинга на Бареков и Аврамов от ББЦ обявиха, че телевизия "Алфа" на "Атака" е скрила в стаята на националистите чантата на отцепника, където са личните му документи.

Борисов: Има съд, въобще няма да коментирам измислици

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4219250

"Има съд - въобще няма да коментирам измислици. Само искам да кажа, че няма полицейска служба в света, която да не ме е награждавала с най-високите си ордени, от президентите им, за операциите, които съм ръководил по линия на наркотрафика. Няма такава държава. Не на последно място, особено „Лунна светлина” и подобни, бяха най-добрите в света.

По-кратка коледна ваканция, по-дълга през пролетта

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/po-kratka-koledna-vakanciia-po-dylga-prez-proletta-6018579

Това показва проектът за определяне на ваканциите, качен на страницата на образователното ведомство

Домашен терор: Син преби майка си, намушка я и я вкара в болница

http://pik.bg/домашен-терор-син-преби-майка-си-намушка-я-и-я-вкара-в-болница-news208074.html

Домашен терор: Син преби майка си, намушка я и я вкара в болница

81-годишната Дафина Пашова от с. Усойка, община Бобошево, е настанена в ортопедичното отделение на общинската болница в Дупница със синини по цялото тяло и прободна рана на крака. Пред репортер на „Струма“ през сълзи тя разказа:

Синът ми за последно ме би в събота. Преди това отнесох бой в сряда. Като се напие, полудява и озверява и „успокоява” нервите си, като ме пребива. Предишния път ме би, защото не знаеше къде е оставил мобилния си телефон, след което го намери, но аз отнесох боя. Сега ме би в 1 часа след полунощ. Бях заспала, когато той нахлу пиян в стаята ми с една тояга, която носеше. Започна да ме налага и ме питаше къде са котките. Той отглежда малки пилета на сина на починалия дупнишки адвокат Мартин Люнгов. Имаме няколко котки, които като ни издебнат, влизат в кокошарника и изяждат пилетата.

Налага се непрекъснато да ги пазим от котките. Започнах да крещя с все сила от болката, която изпитвах, когато ме налагаше по тялото с тоягата. Една от съседките чула виковете ми за помощ и разбрала, че синът ми отново ме бие. Дотича до нас и извика линейка на Спешна помощ и полиция. Дойдоха полицаите и екип на Спешен център - Дупница. Синът ми, като видя полицаите, се укроти. С линейката ме докараха в Спешния център. Превързаха ми раната и ме оставиха за лечение в отделението. Мои близки ме съветват да подам жалба срещу сина ми в прокуратурата, но нали ми е дете, ми е жал. Ако така продължава, някой ден ще ме убие.

Имам дъщеря, която живее в Дупница. Но и тя не може да му повлияе. Съпругът ми почина преди 4 години. Гледах го на легло 11 г. след прекаран тежък инсулт. Тогава синът ни биеше и двамата и се принудихме с болния ми съпруг да излезем на квартира в Дупница. Но когато съпругът ми почина, аз се върнах да живея отново на село при сина ми, който се казва Георги Пашов и е на 56 години. Като по-млад работеше като шофьор. Сега отглежда пилета на адвокатския син. Преди това ходеше и работеше където го повикат. Беше семеен, но се разведе отдавна, има една дъщеря.

Къщата, в която живеем в Усойка, му я приписахме с баща му. Имаме още една къща, която дадохме на сестра му. Георги приписа къщата на дъщеря си.

Аз нямам нищо на мое име, а той непрекъснато се заканва, че ще ме убие.

Дафина Пашова ще остане 1 седмица под наблюдение в ортопедия на общинската болница. Дълги години тя и съпругът й са живели и работили в столицата. След като се пенсионирали, се върнали да живеят в с. Усойка.

Цял живот се трудили и построили една къща в София и една в Усойка, за да устроят и двете си деца.

Общата престъпност намалява с 9,1% спрямо полугодието на 2013 г., рапортува МВР

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4219251

Общата престъпност в страната намалява с около 9,1% спрямо полугодието на 2013 г. Разкриваемостта през първото полугодие на 2014 г. се е увеличила с 4,1 пункта спрямо същия период на предходната година – сочи анализът на средата за сигурност и състоянието на Министерството на вътрешните работи за периода януари – юни. Общата престъпност в страната намалява с около 9,1% спрямо полугодието на 2013 г. Разкриваемостта през първото полугодие на 2014 г. се е увеличила с 4,1 пункта спрямо същия период на предходната година – сочи анализът на средата за сигурност и състоянието на Министерството на вътрешните работи за периода януари – юни.

НОИ приема заявления извън регламентирания срок за смяна на платеца от клиенти на КТБ и "Креди Агрикол"

http://www.moreto.net/novini.php?n=259551

В продължение на предприетите до момента действия, във връзка с предстоящото изплащане на пенсиите за м. август и с цел осигуряване на възможност за своевременно удовлетворяване на заявленията на пенсионерите, клиенти на „Корпоративна търговска банка” АД и „Креди Агрикол България” ЕАД, желаещи смяна на платеца, Националният осигурителен институт (НОИ) е създал организация за прием и обработване на посъпили заявления извън регламеннтирания срок.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване