Римското летище "Фиумичино" е затрупано от багаж заради стачка на наземния персонал

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/08/06/2356992_rimskoto_letishte_fiumichino_e_zatrupano_ot_bagaj/?ref=rss


Истински хаос цари на римското летище "Фиумичино" заради стачката на персонала, обработващ багажа на пътниците, пише италианският вестник "Кориере дела сера", цитиран от БТА.

Протестът започна още в неделя и стачкуващите го определят като тиха стачка. Те спазват всички инструкции за работа, но работят възможно най-бавно и така процесът на обработка на багажите на пасажерите е силно забавен.

Хиляди куфари на пътници вчера се натрупаха по пистите на летището. Пътуващите се...

Пътят от София е опасен!

http://www.zapernik.com/obshtestvo/putyat-ot-sofiya-e-opasen_33528/

Вече трети ден пътят от София за Перник през Драгичево стои разкопан,при това на най-опасният завой.Това е безумие!Какво чакат?Може би някой да пострада на хлъзгавия път!?!

Блокира системата за паркиране с есемеси в София

http://www.mediapool.bg/blokira-sistemata-za-parkirane-s-esemesi-v-sofiya-news223389.html

Поради проблем на мобилните оператори системата за паркиране с есемес в ”синя” и ”зелена” зона в столицата в момента не работи, съобщиха от Столична община. Паркирането може да става срещу закупуване на талон от служителите, контролиращи реда на паркиране в зоната.

EVN България с информация за своите клиенти при по-дълго отсъствие от дома

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Qi8mDZ6IkEI/

EVN България продължава своята кампания да предоставя на своите клиенти актуални съвети, особено полезни и практични през летния сезон, когато клиентите са на почивка или отсъстват за по-дълго от дома си. Някои от полезните енергийни съвети са:

• Изключете всички електроуреди, които не е необходимо да работят във Ваше отсъствие. Тук следва да се има предвид, че уреди като СОТ, хладилник или фризер, които не винаги е подходящо да се изключват, ще продължат да консумират електроенергия.

• Изключете от щепсела уреди като телевизор, аудио-уредба и монитор, защото и в режим на stand-by те ще продължат да консумират електроенергия. Електроуредите, които са в режим stand-by, трябва да се оставят включени само при необходимост.

• Уверете се, че външни хора нямат достъп до контакти, които са част от Вашата ел.инсталация.

• Запишете показанията на електромера си преди да заминете и сравнете данните при завръщането си.

• Ако във Ваше отсъствие няма достъп до Вашия електромер, можете да заявите посещение на отчетник на денонощен телефон 0700 1 7777 в удобно време.

С цел навременна информираност EVN България съветва клиентите си да посетят удобен за тях EVN Офис и да предоставят телефонен номер или имейл, на който безплатно да получават актуална информация

o Информация за стойността на месечната фактура – получаване по SMS или имейл

o Известяване преди прекъсване за неплатени задължения – по SMS или имейл. С безплатния абонамент клиентите получават известия за наличие на просрочени неплатени задължения за консумирана електроенергия, заради които предстои прекъсване на електрозахранването. Известяването се получава най-малко 3 дни предварително.

Посочените SMS/имейл услуги могат да се заявят заедно или отделно с една обща декларация във всеки удобен EVN Офис.

 

Осман Октай: ДПС ще има нови 150 000 гласа на изборите заради Байряма

http://pik.bg/осман-октай-дпс-ще-има-нови-150-000-гласа-на-изборите-заради-байряма-news210887.html

Осман Октай: ДПС ще има нови 150 000 гласа на изборите заради Байряма

„За първи път задкулисието загуби битката с гражданското общество и пирамидата на властта, която изградиха след последните избори, със сценариите от Костинброд, с първия закон, обединил ДАНС и ГДБОП и по този начин да внедрят офицери от Държавна сигурност на ключова позиция като премиер на правителство. За първи път задкулисието чрез службите, влязоха и поеха властта.

ДС за първи път от 25 години загуби битката с гражданското общество и това правителство вече е история”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.

„Територията на България за първи път привлича вниманието на западните сили като важна логистика – нещо, което не се е случвало за последните 25 години и затова тук се внедриха различни групировки, финансово-олигархични кръгове на прехода, които създадоха „най-лошата” демокрация, която доведе държавата и хората да нямат доверие в държавността и политиците”, категоричен бе Осман Октай ГЕРБ най-вероятно ще има мнозинство в следващото НС, прогнозира Осман Октай.

Според него сега АБВ също ще реализира мандати. „РБ също ще влязат, ако сами не се провалят“, заяви Октай. ДПС ще има нови 150 000 гласа само заради Байряма, а БСП може да остане трета сила, прогонзира още бившата дясна ръка на Ахмед Доган.

Осман Октай: ДС загуби битката с гражданското общество

http://www.cross.bg/bitkata-oktaii-osman-1424126.html

/КРОСС/„За първи път задкулисието загуби битката с гражданското общество и пирамидата на властта, която изградиха след последните избори със сценариите от Костинброд, с първия закон, обединил ДАНС и ГДБОП и по този начин да внедрят офицери от Държавна сигурност на ключова позиция като премиер на правителство. За първи път задкулисието чрез службите, влязоха и поеха властта. ДС за първи път от 25 години загуби битката с гражданското общество и това правителство вече е история". Това заяви в студиото на „Здравей, България" бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай. „Територията на България за първи път привлича вниманието на западните сили като важна логистика - нещо, което не се е случвало за последните 25 години и затова тук се внедриха различни групировки, финансово-олигархични кръгове на прехода, които създадоха „най-лошата" демокрация. Тя доведе държавата и хората дотам да нямат доверие в държавността и политиците", категоричен бе Осман Октай.  

Временно не може да се плаща със SMS за паркиране в София

http://offnews.bg/news/n_1/n_372815.html

Поради проблем на мобилните оператори системата за паркиране със SMS в Синята и Зелената зона в момента не работи, съобщиха от Столичната община. Паркирането може да става само срещу закупуване на талон от служителите, контролиращи в зоните, уточниха оттам.

Забраниха българска видео игра в Тайланд, напомняла ситуацията в страната

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4231840

Тайландското военно правителство е забранило компютърната игра “Тропико 5”, която дава възможност да се създаде военна диктатура на измислен райски остров със „слънчеви плажове и политическа корупция". Това съобщи АФП и уточни, че „Тропико 5" е дело на българската компания Haemimont.
Играта е симулационна и в нея всеки има възможност да построи Тайландското военно правителство е забранило компютърната игра “Тропико 5”, която дава възможност да се създаде военна диктатура на измислен райски остров със „слънчеви плажове и политическа корупция". Това съобщи АФП и уточни, че „Тропико 5" е дело на българската компания Haemimont. Играта е симулационна и в нея всеки има възможност да построи

ВиК авария спря водата на улица "Родопи" в Перник - СНИМКИ

http://www.zapernik.com/obshtestvo/vik-avariya-sprya-vodata-na-ulica-rodopi-v-pernik_33529/

Водата на улица "Родопи" в град Перник е спряна заради ВиК авария, предаде човек на ZaPernik.com.

От ранното утро работници на пернишкото ВиК работят по авария на улица "Протожерица". Вчера ZaPernik.com информира за яма до канализационна шахта, в средата на улицата. Припомнете си: Яма се отвори до канализационна шахта на...

Продължава

Повечето българи не искат въвеждане на еврото у нас

http://econ.bg/Новини/Повечето-българи-не-искат-въвеждане-на-еврото-у-нас_l.a_i.560416_at.1.html

По-голямата част от българите не искат да сменят националната валута с евро. Проучване на института „Отворено общество“ за обществените нагласи в...

Гръцките журналисти стачкуват заради спорни промени в закона за медиите

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/08/06/2356988_gruckite_jurnalisti_stachkuvat_zaradi_sporni_promeni_v/?ref=rss


В Гърция днес няма да излизат вестници, тъй като журналистите в страната излязоха в 24-часова стачка в знак на протест срещу сливания на големи издателства и промени в програмните схеми на радиата и телевизиите, предаде агенция АНА-МПА, цитирана от БТА. Това става възможно, след като вчера гръцкият парламент гласува спорна поправка в закона за медиите.

От 10 часа сутринта вчера новинарските емисии по телевизията и радиото бяха заменени с други програми, като документални или...

Пепе Мурсия сам напуснал "Левски", защото Георги Иванов му се бъркал в работата

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/06/2356977_pepe_mursiia_sam_napusnal_levski_zashtoto_georgi/?ref=rss


Бившият треньор на "Левски" Пепе Мурсия заяви, че е напуснал, тъй като спортният директор Георги Иванов-Гонзо му се е бъркал в работата. Испанецът отхвърли твърдението на клуба, че договорът между двете страни е прекратен по взаимно съгласие.

По думите му още от началото Иванов е взимал отношение при определянето на състава, участвал е в разговорите в съблекалнята. "Той говореше с футболистите, събличаше се по екип, за да тренира и дори ме поправяше", твърди Мурсия пред EFE.
...

Пострадалите семейства благодарни и на малкото, което получават

http://dobrudjatv.net/%d0%bf%d0%be%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%81%d0%b5%d0%bc%d0%b5%d0%b9%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0-%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b0%d1%80%d0%bd%d0%b8-%d0%b8/

Десетки от най-пострадалите от наводнението жители на Добрич от рано тази сутрин се наредиха на опашка пред офиса на Областния съвет на БЧК, където в 10.00 часа започна раздаването на паричните средства за гражданите, включени в списъците за финансова помощ, осигурена чрез националната кампания на […]

Кола пламна в центъра на София след катастрофа

http://pik.bg/кола-пламна-в-центъра-на-софия-след-катастрофа-news210885.html

Кола пламна в центъра на София след катастрофа

Кола пламна снощи след катастрофа в София пред метроспирка „Константин Величков“.

Шофьори от други автомобили са се опитали да загасят пламъците с пожарогасители.

Пет минути след инцидента на място вече е имало полиция и две пожарни коли.

Няма пострадали хора.


Тайланд забрани българска видео игра, напомняла ситуацията в страната

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4231837

Тайландското военно правителство е забранило компютърната игра “Тропико 5”, която дава възможност да се създаде военна диктатура на измислен райски остров със „слънчеви плажове и политическа корупция Тайландското военно правителство е забранило компютърната игра “Тропико 5”, която дава възможност да се създаде военна диктатура на измислен райски остров със „слънчеви плажове и политическа корупция". Това съобщи АФП и уточни, че „Тропико 5" е дело на българската компания Haemimont. Играта е симулационна и в нея всеки има възможност да построи

Борисов обеща да е премиер, ако ГЕРБ спечели изборите

http://www.mediapool.bg/borisov-obeshta-da-e-premier-ako-gerb-specheli-izborite-news223388.html

”Аз съм човекът, който носи винаги отговорността за ГЕРБ и ако спечелим, ще трябва да бъда премиер. Аз си нося отговорността”, каза в сряда пред бТВ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. ”Ако няма една партия (достатъчно депутати) за еднопартийно управление, не виждам как ще правим кабинет.Ако управлява ГЕРБ, няма как ДПС да е във властта”, допълни той. В същото време Борисов заяви, че ако избирателите не подкрепят ГЕРБ, то БСП и ДПС отново ще управляват. ”Те както сега спорят за вазелин, за изгори, така ще се прегърнат след изборите и пак ще управляват, ако избирателят гласува за тях. Но аз съм убеден, че ние ще спечелим”, обясни Борисов. Засега той декларира, че ЕРБ няма да управлява, ако не спечели 121 депутатски места, коалиция с ДПС е изключена, а единствен възможен партньор е Реформаторският блок. Два месеца преди предсрочните парламентарни избори ГЕРБ е подозирана в сближаване с ДПС. Реформаторският блок на свой е разтресен от вътрешни скандали заради подозренията, че някои от лидерите на партиите в коалицията се договарят задкулисно с Бойко Борисов. Желанието на Борисов да е премиер поставя огромна пречка пред евентуална коалиция с Реформаторския блок, защото десните вече обявиха, че не биха подкрепили правителство с участието на лидера на ГЕРБ и Цветан Цветанов. "Несериозно е, всеки от тях (от Реформаторския блок), който е поискал да се види с мене, се е видял, аз тайни срещи нямам, но и нямам практиката да споделям с кого се виждам. Твърдя, че няма задкулисни срещи, с всички съм говорил  - и с Радан, и с Кунева, и с Лукарски, и с Москов. Те са единственият наш възможен партньор, но ми омръзна да слушам за техните избиратели (че не искат коалиция с ГЕРБ)”, каза лидерът на ГЕРБ.  Той препоръча на Реформаторския блок да обясни на избирателите си, че като конфронтира с ГЕРБ - работи в полза на следващо управление на ДПС и БСП. "Думата "коалиция" е една от най-непредпочитаните и опасни в днешната политика”, каза Борисов. Той допълни, че не вижда как ще се състави кабинет при положение, че партиите взаимно се мразят. Лидерът на ГЕРБ обясни, че вярва в инстинкта на българския народ, който ще прояви по време на вота. Бойко Борисов похвали инстинкта и на ДПС заради оттеглената подкрепата си за кабинета "Орешарски". Това се е случило, според него, защото ДПС много добре е знаело, че държавата е в колапс, както и че управлението ще се сгромоляса през зимата. Същия инстинкт показал и лидерът на БСП Сергей Станишев, който се скрил в Брюксел, според Борисов. Той допълни, че БСП ще остане в историята като единствената партия мандатоносител, която не е подкрепила предложението на правителството за актуализация на бюджета.

Борисов посочи Реформаторския блок за единствен възможен партньор

http://www.mediapool.bg/borisov-posochi-reformatorskiya-blok-za-edinstven-vazmozhen-partnyor-news223388.html

ГЕРБ няма да управлява, ако не спечели 121 депутатски места, коалиция с ДПС е изключена, а единствен възможен партньор е Реформаторският блок, обяви в сряда пред бТВ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Два месеца преди предсрочните парламентарни избори ГЕРБ е подозирана в сближаване с ДПС. Реформаторският блок на свой е разтресен от вътрешни скандали заради подозренията, че някои от лидерите на партиите в коалицията се договарят задкулисно с Бойко Борисов. "Несериозно е, всеки от тях (от Реформаторския блок), който е поискал да се види с мене, се е видял, аз тайни срещи нямам, но и нямам практиката да споделям с кого се виждам. Твърдя, че няма задкулисни срещи, с всички съм говорил  - и с Радан, и с Кунева, и с Лукарски, и с Москов. Те са единственият наш възможен партньор, но ми омръзна да слушам за техните избиратели (че не искат коалиция с ГЕРБ)”, каза лидерът на ГЕРБ.  Той препоръча на Реформаторския блок да обясни на избирателите си, че като конфронтира с ГЕРБ - работи в полза на следващо управление на ДПС и БСП. "Думата "коалиция" е една от най-непредпочитаните и опасни в днешната политика”, каза Борисов. Той допълни, че не вижда как ще се състави кабинет при положение, че партиите взаимно се мразят. Лидерът на ГЕРБ обясни, че вярва в инстинкта на българския народ, който ще прояви по време на вота. Бойко Борисов похвали инстинкта и на ДПС заради оттеглената подкрепата си за кабинета "Орешарски". Това се е случило, според него, защото ДПС много добре е знаело, че държавата е в колапс, както и че управлението ще се сгромоляса през зимата. Същия инстинкт показал и лидерът на БСП Сергей Станишев, който се скрил в Брюксел, според Борисов. Той допълни, че БСП ще остане в историята като единствената партия мандатоносител, която не е подкрепила предложението на правителството за актуализация на бюджета.

На три места в Мизия приемат молби за помощ

http://society.actualno.com/Na-tri-mesta-v-Mizija-priemat-molbi-za-pomosht-news_43587.html

На три места в Мизия приемат молби за еднократната помощ от 325 лв, обещана от социалното миинстерство. Това съобщиха от общинската социална служба. В града приемните пунктове са разположени в приемн...

42 случая на лаймска болест в Монтанско

http://montana.actualno.com/42-sluchaja-na-lajmska-bolest-v-Montansko-news_43589.html

Заради постоянните дъждове през лятото и многото кърлежи в тревите, броят на заболелите от лаймска болест в региона е значително по-голям от предишните години, обявиха от Регионалната здравна инспекци...

35 училища и 30 детски градини се ремонтират във Варна

http://society.actualno.com/35-uchilishta-i-30-detski-gradini-se-remontirat-vyv-Varna-news_43593.html

Ремонтни дейности за повече от 1,2 милиона лева се извършват в 35 училища и 30 детски градини във Варна за подготовка на материалната база за новата учебна година, съобщиха от общината. Близо 320 000...

Захариева предупреди за риск от загуба на пари по ОПРР за тази година

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3d3b8540/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cbylgariia0C4510Ca0Czaharieva0Epredupredi0Eza0Erisk0Eot0Ezaguba0Ena0Epari0Epo0Eoprr0Eza0Etazi0Egodina0H17760A0A0C/story01.htm

Наваксването на срокове и "отпушването" на блокираните пари по програмата "Регионално развитие" са сред приоритетите на служебния регионален министър


Олег Тинков и най-забавният профил в Twitter

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/06/2356976_oleg_tinkov_i_nai-zabavniiat_profil_v_twitter/?ref=rss


Вероятно на доста хора се е случвало да изпият няколко бири повече, след което да запретнат ръкави пред компютъра и да изложат обстойно мислите си в социалните мрежи. И когато на следващия ден проверят хронологията, да разберат, че наистина е била тежка вечер. Е, за колоритният руски милиардер Олег Тинков, собственик на един от най-силните отбори в колоезденето - "Саксо-Тинкоф", бяха няколко поредни.

Конспиративни теории, селектиране на звезден колоездачен отбор в духа на "Реал"...

А вие била ли сте в Париж?

http://www.cross.bg/pirgova-tzoneva-bliznashki-1424125.html

/КРОСС/"Да. Продължавам и днес да защитавам назначението на Делян Певски в ДАНС" - призна в студиото на Нова телевизия политологът Мария Пиргова. „Харесвам проф. Близнашки заради неговата честност и това, че изказва публично своята позиция тогава, когато не е съгласен. Той е и човекът, който се зае с подписката за референдума", бе признанието на социолога Мира Радева. „Аз с проф. Близнашки се запознах на протеста. От протестите до опдаването на оставката никога не се случи диалог, разговор между протестиращите и властта", каза от своя страна Антоанета Цонева.  Доц. Пиргова, Антоанета Цонева от "Протестна мрежа" и социолога Мира Радева направха равносметката от едногодишното управление на кабинета "Орешарски". "България не е в политическа криза, тя е в природна криза. Каква криза, госпожо, правителства се менят във всички страни", добави Пиргова. На реплика на Антоанета Цонева защо тогава това е първото Народно събрание, което ще бъде разпуснато без обща снимка, защото членовете му се срамуват от мандата си зад загражданията, Пиргова попита: "А вие била ли сте в Париж?" Радвам се, че най-накрая, с назначаването на проф. Близнашки за служебен премиер, дневният ред на обществото днес е дневният ред на политиците, коментира Антоанета Цонева. Тя каза, че се е запознала с Близнашки по време на антиправителствените протести

Убиха с брадва мъж в Добринище! Заплашвал с палежи, посягал на майка си!

http://www.bnews.bg/article-113077

Труп на 42-годишен мъж с травма на главата е бил открит в Добринище, Благоевградско в малко преди 3 часа през нощта. По непотвърдена информация има двама арестувани.

Танцуващите с Бойко - вън от Реформаторския блок!

http://pik.bg/танцуващите-с-бойко---вън-от-реформаторския-блок-news210878.html

Танцуващите с Бойко - вън от Реформаторския блок!

Доживяхме в страна, пълна с бабаити, каратисти и всякакви други набедени юнаци, един човек, който тежи 60 кила с мокри дрехи, да каже мъжка приказка:

„Искам да се боря за доверието на гражданите, а не за постове при Бойко Борисов”, ни съобщи Радан Кънев, след като подаде оставка от поста „говорител” на Реформаторския блок. И продължи:

„Вече месец целият български политически елит си е назначил, без да пита избирателите, владетел. И му е отредил шефското място на трапезата. Никой не се бори за доверието на българите, никой не се бори дори за власт. Борим се за доверието на Борисов и за подхвърлен от него къшей власт. Като ловни кучета около трапезата на господаря.”

Право, куме, та в очи. Такова ясно и мускулесто политическо говорене не бяхме чували, откак Царя замени политиката с мънкане, Волен – с крясъци, Местан – с „екзактни” словесни финтифлюшки, а Бойко – с гаменския речник на крайните софийски квартали.

Ценността на ясното говорене, без подскоци и увъртания, е, че премахва воала на празнодумието, за да видим отново нещата такива, каквито са всъщност.

В страна, в която политиката е далавера, договорена между партийни и мафиотски шефове, Радан ни напомни, за какво става дума.

Политиката – това е, когато група съмишленици се съберат, помислят и напишат такава програма за управление на страната, която да превръща техните убеждения в план за реални действия с предвидими последствия. После тази група, обикновено наричана „партия”, представя програмата си пред гражданите, в състезание с други програми, разработени от други партии. И, ако гражданите подкрепят точно тази програма, то нейните автори формират правителство и започват да я прилагат. След известно време гражданите, отивайки отново на избори, показват, дали им харесват резултатите от тази програма, или вече са си избрали друга.

Това е то – политиката. Няма нищо сложно; и всеки, който твърди, че тук има някакви висши сложнотии – лъже. Или защото е „полезен идиот” (по думите на Ленин), или защото е взел едни пари, за да баламосва гражданството.

Защо ли лидерите на партийките в Реформаторския блок бягат от коментар по тезите на подалия оставка (заради тях) Радан Кънев? Защото те са от онези, за които политиката – това не е да търсиш доверието на гражданите. А – да се договориш за постове. Защото именно те, поединично и на малки групички, направиха пътека към сараите на Бойко Борисов, за да се кълнат във вярност и да искат постове. Защото техните заместници от месеци бродят из София с неонов надпис на челата си „На мен пък Бойко ми обеща пост”.

Поради това си поведение тези лидерченца на партийки нямат правото изобщо да съществуват в истинската политика – в онази, която се грижи за доброто на гражданите, а не за доброто на политиците. И няма как сега, когато Радан хвърли камъка в блатото, да се скрият обратно в тинята. Най-малкото – защото РБ се роди като израз на гражданското възмущение от политиката на договорките и на делкането на постове и пари под масата. Защото РБ застана, тогава, пред въстаналите срещу мафиотския модел граждани и каза: „Няма леви, няма десни, няма център – става дума за съюзяване на гражданите срещу мафията, в лицето на БСП, ДПС, Атака и ГЕРБ.”

Затова, заради тази заявка (пак, между другото, изречена от Радан), хората започнаха да им обръщат внимание и гледат с надежда. Защото РБ трябваше да застане срещу всички форми на мафията, независимо от това, коя част от нея се боядисва в „леви”, а коя – в „десни” гримове.

А то – какво се оказа? Лидерченцата на партийките в РБ за броени месеци изцедиха силите на съюза и го превърнаха в обичайната, втръснала на всички „дясна” клоака, където всеки рита другарчето по кокалчетата, а междувременно тича да се договаря с противника.

Ако не искат да последват апела на Радан и да служат на гражданите – а не да се договарят за трохи от трапезата на господаря на момента – лидерченцата на партийките, приютили се в РБ, да се махат. Да си ходят при Бойко или направо – да вървят по дяволите.

Някой трябва да се изправи и да върне истинската политика в България. Радан поне започна да говори за нея.

Има съвсем малко време, за да може РБ да разкара от своите редици всички „танцуващи с вълци”. Ако не – презрението, което ще застигне лидерченцата на партийките ще бъде равно на позора, покрил всички участници в правителството „Орешарски”. 

Гърци съсипали чудотворната ни икона и намалили силата й

http://pik.bg/гърци-съсипали-чудотворната-ни-икона-и-намалили-силата-й-news210877.html

Гърци съсипали чудотворната ни икона и намалили силата й

Чудотворната икона на Света Богородица в Бачковския манастир губи силата си, защото оригиналът е бил подменен от гръцки реставратори. Тази шокираща новина обявиха източници от самия манастир, пише "България днес".

Според тях преди месец в светата обител дошли двама реставратори от Атон, но работата им била толкова лоша, че иконата вече не прилича на себе си и нямала същата сила. На това мнение е и пловдивският художник Ганчо Ганев, който през 2002 година изготвя копие от иконата като дар за папа Йоан Павел II и познава всички детайли от нея. "Лицата на Богородица и Исус са много тъмни9 и не се виждат ясно чертите на светиите.

Ризницата, която художникът е изработил, не е стегната върху дървото, а е едва закрепена и стърчи, посочва той. Той смята, че златният ореол на Младенеца от чудотворната икона е откраднат след реставрацията. Ореолът тежи около 2 грама, изработен е от 24-каратово злато. Според монасите в Бачковския манастир има такива, които смятат, че орнаментът вече бил изнесен от гърците в Атон, където е бил подменен с друг.

Според миряните, ако в скоро време иконата не бъде върната в оригиналния си вид, чудотворната й сила напълно ще се загуби. Миряните напомнят и злокобнотопредзнаменование по Великден, когато по време на шествие кръстът, поставен над рамката на иконата, се скъши на две. Тогава хората разтълкуваха посланието като предупреждение за предстоящи беди.


Повече от 30 деца рисуваха слънца в Морската градина във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=260303

Детската рисунка, като начин на интеграция, това е идеята на проекта „Слънца рисуват слънца”, организиран от Асоциация „Булгарика” в рамките на Международния панаир на занаятите и изкуствата, научи Moreto.net. Пред сцена „Раковина” в Морската градина на Варна се събраха деца от детска градина „Пушкин”, деца с увреждания и деца лишени от родителски грижи.

Борисов: Няма да ни простят коалиция с управлявалите

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/borisov-niama-da-ni-prostiat-koaliciia-s-upravliavalite-6019211

Единственият вариант за съставяне на стабилно правителство е еднопартийният, смята лидерът на ГЕРБ

Бареков: Станах неудобен за Пеевски и Василев

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/barekov-stanah-neudoben-za-peevski-i-vasilev-6019210

Знам механизмите, по които се управляваше страната последните 7-8 години, категоричен е лидерът на ББЦ

Украинка остана без дом, докато гостува у нас

http://www.cross.bg/dariya-bulgariya-donetzk-1424124.html

/КРОСС/ Докато е в България украинско момиче научи, че бомба е разрушила дома му в Донецк и няма къде да се върне, пише в. “Труд”.  “Не знам какво да правя, всичко което имаме, е сринато!”, каза 18-годишната Дария Иванцова. Тя пристигнала у нас през юли, за да участва в Европейския шампионат по кинология. Дария е треньор на кучета и е носителка на титли в родината си. Уникалните изпълнения на момичето и четирикраките партньори харесали на президента на Световния киноложки алианс и председател на Българския републикански киноложки съюз Аврам Петков и той поканил Дария у нас. Момичето пристигнало в България с майка си Светлана миналата седмица и се включило в празника на Вършец, съобщава още в. “Труд”. В неделя вечерта роднини от Украйна съобщили на семейството, че домът им в Донецк е улучен от бомба. “Бяхме зашеметени. Това жилище е целият ни живот. Плакахме много. Единственото ни успокоение е, че баба и дядо са останали живи”, споделя Дария. Младата украинка е студентка първи курс по журналистика в университета в Донецк. Военните действия около града обаче провалили занятията. Момичето не знае дали ще успее да завърши. Преди две седмици престрелките станали още по-ожесточени и куршумите засвистели и в квартала, където живее. Донецк е обкръжен от украинската армия и достъпът до него е прекъснат. Засега Дария и майка й ще останат в България, имат визи до 5 октомври

Бареков получил 4 млн. лв. обезщетения по договори

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/barekov-poluchil-4-mln.-lv.-obezshteteniia-po-dogovori-6019210

Откога в България стана престъпление да имаш подписан договор, да получаваш пари и да плащаш данъци, запита лидерът на ББЦ

Майка откри сина си убит в Добринище

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4231808

Убийство вдигна на крак полицията в Добринище. Екшънът се е разиграл около 3:30 часа този нощ на ул. Атанас Попадиин” в града, съобщава struma.bg.
42-годишният Йордан Ганчев е открит от майка си мъртъв, плувнал в кръв с разбита глава. Шокираната от смъртта на сина си жена разказала на униформените, че видяла двама мъже да бягат от Убийство вдигна на крак полицията в Добринище. Екшънът се е разиграл около 3:30 часа този нощ на ул. Атанас Попадиин” в града, съобщава struma.bg. 42-годишният Йордан Ганчев е открит от майка си мъртъв, плувнал в кръв с разбита глава. Шокираната от смъртта на сина си жена разказала на униформените, че видяла двама мъже да бягат от

Кметът на Лондон подкрепи излизането на Великобритания от ЕС

http://offnews.bg/news/n_1/n_372805.html

Кметът на Лондон Борис Джонсън подкрепи призивите за излизане на страната от Европейския съюз. Джонсън, който е един от най-популярните политици на Острова, заяви, че родината му не трябва да се страхува да напусне съюза, тъй като може да има „велико и славно бъдеще” извън него. Ако страната не предоговори отношенията си с Брюксел и не успее да си върне основни права, като това да контролира притока на чужденци, то би било по-добре да напусне един нереформиран ЕС, допълни кметът.  Той добави, че това не е притеснително, тъй като има най-различни начини да запазим своето приятелство, партньорство и свободна търговия с ЕС, съобщава БНР в кореспонденция от Лондон. По-късно днес Джонсън ще представи заключенията на ново проучване, което показва, че БВП на Лондон ще нарасне до 640 милиарда паунда през следващите 20 години, ако Великобритания членува в един реформиран ЕС, който би позволил по-голяма търговия с разрастващи се пазари в други части на света. Изследването обаче твърди, че ако Обединеното кралство остане част от непроменен ЕС, то БВП продукт на Лондон би нараснал значително по-малко - до само 495 милиарда паунда.

Внимание! Паркирането с есемеси в София в момента не работи!

http://pik.bg/внимание-паркирането-с-есемеси-в-софия-в-момента-не-работи-news210872.html

Внимание! Паркирането с есемеси в София в момента не работи!

Поради проблем на мобилните оператори системата за паркиране със смс в „синя” и „зелена” зона в столицата в момента не работи. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Паркирането може да става срещу закупуване на талон от служителите, контролиращи реда на паркиране в зоната, препоръчват от общината.

О. Октай: ГЕРБ с мнозинство; ДПС-втори след изборите

http://frognews.bg/news_74229/

ГЕРБ най-вероятно ще има мнозинство в следващото НС, заяви по НТВ Осман Октай, бивша дясна ръка на Ахмед Доган. Още когато бях зам.-председател на ДПС, се прие конгресно решение на Движението, че в България не трябва да има етнически формации и когато приключат остатъците от възродителния процес, ДПС трябва да изчезне.

Цената на златото се задържа под 1 300 долара

http://econ.bg/Новини/Цената-на-златото-се-задържа-под-1-300-долара_l.a_i.560410_at.1.html

Златото се задържа на цена под 1 300 долара за тройунция на фона на увеличаващото се търсене на алтернативни инвестиции и очакванията за влошаване на...

"Опасен комунист" стана премиер

http://www.cross.bg/plevneliev-bliznashki-premier-1424123.html

/КРОСС/"Опасен комунист" стана премиер - коментира избора на президента за служебен министър-председател днес "Дума". Професор Георги Близнашки бе назначен официално вчера за служебен премиер от президента Росен Плевнелиев. Самият Близнашки в реч пред Националния съвет на БСП от 2011 година, когато поставя кандидатурата си за президент от левицата, споделя за себе си, че е "опасен комунист, но добър българин". Въпреки това при представянето на Близнашки президентът нито веднъж не спомена, че той е бил член на БСП. Въпреки краткия период, в който ще работи служебният кабинет, президентът Росен Плевнелиев постави голям брой изисквания и очаквания от него. В близо 20-минутна реч в първо лице множествено число Плевнелиев начерта приоритетите на кабинета с 4 вицепремиери. За първи път един човек ще оглавява 2 министерства. Освен вицепремиер, Екатерина Захариева ще е и министър на регионалното развитие, и министър на инвестиционното проектиране. Плевнелиев обаче не каза, че инвестиционното министерство се закрива, нито че се слива с регионалното.  

Три неща, които Раданова може и трябва да направи

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/06/2356439_tri_neshta_koito_radanova_moje_i_triabva_da_napravi/?ref=rss


Служебният спортен министър Евгения Раданова встъпва в длъжност в момент, в който на пръв поглед е "мъртъв" за българския спорт - договорите с федерациите и клубовете са подписани, спортният календар си върви и няма някакво голямо предстоящо събитие. А и по принцип август е ваканционен месец в спорта.

За ограниченото си време Раданова обаче може да направи поне три важни неща, които да спестят държавни пари и да подготвят почвата за следващия титуляр на този пост.

Първото...

Едуард Сноудън има последовател, подозират американските служби

http://www.cross.bg/hilyadi-snoydun-zapodozreni-1424122.html

/КРОСС/Американските власти смятат, че се е появил още един източник от средите на разузнаването, който разпространява секретни документи в пресата, съобщи телевизия CNN. Подозренията са възникнали след публикуването на секретен документ на сайта "Интерсепт", където по-рано се намираха данните, предоставени от бившия сътрудник на ЦРУ Едуард Сноудън. Документът е от Националния център за борба с тероризма и е с дата август 2013 година. По това време Сноудън вече се намираше в Русия, което кара разузнавателните агенции на САЩ да смятат, че журналистите са намерили нов източник на информация от техните редици. Новият документ разкрива, че най-малко 680 хиляди души в целия свят са заподозрени от американските служби, че са замесени в дейности, свързани с тероризма. От тях 280 хиляди души нямат призната връзка с терористична група, докато 400 хиляди са заподозрени, че членуват или подкрепят терористични групи, като "Ал Каида" и "Хамас".  

Лидерът на „Десен сектор“ е ранен смъртоносно край Донецк

http://www.cross.bg/ranen-sektor-dnepr-1424121.html

/КРОСС/ Представители на опълчението в Новорусия съобщават, че опълченци от диверсионно-разузнавателните групи са нахлули в тила на украинските националисти. В хода на спецоперацията е бил ранен лидерът на „Десен сектор“ Дмитрий Ярош. Информационните агенции съобщават, че Ярош е бил ранен в крака по време на сблъсъците в района между Днепропетровска и Запорожка област, на около 45 км от Донецк. Оказва се, че лидерът на „Десен  сектор“ е ранен смъртоносно. Съобщава се, че опълченците от ДНР са ликвидирали едно от подразделенията на украинския батальон „Днепр“ и са убили всичките му командири. Припомняме, че батальонът „Днепр“ е създаден и финансиран от олигарха Игор Коломойски и е подчинен на властите в Киев. Според някои данни, батальонът е съставен от 500 бойци.

Орешарски към Близнашки: Служебните премиери са най-добри, но са спирани от закона

http://politics.actualno.com/Oresharski-kym-Bliznashki-Slujebnite-premieri-sa-naj-dobri-no-sa-spirani-ot-zakona-news_43578.html

Може само да се съжалява, че не беше направена актуализацията на бюджета. Това каза служебният премиер Георги Близнашки при приемането на властта от досегашния премиер Пламен Орешарски. Не сме търсили...

Първият победил Кличко: Десният крос ще го нокаутира

http://moresport.actualno.com/Pyrvijat-pobedil-Klichko-Desnijat-kros-shte-go-nokautira--news_43583.html

Рос Пюрити - Шефа (САЩ), е първият боксьор, който нокаутира Владимир Кличко при професионалистите. Двамата се срещнаха през 1998-а в Киев. По това време украинецът е притежател на една от по-малките т...

Пилотите на хеликоптерите: В Мизия беше по-страшно от Бисер

http://www.moreto.net/novini.php?n=260289

"В Мизия е по-страшно от Бисер, има десетки срутени къщи, а тези които са под вода, могат всеки момент да рухнат. Трагедията е пълна!“, каза заместник-командирът на авиобаза Крумово полк Петьо Мирчев. Два хеликоптера от авиобазата участваха в спасителните операции в града.

Борисов: БСП поиска Делян Пеевски да се разправи с ГЕРБ, защото е по-умен от тях

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4231788

"БСП поиска Делян Пеевски да се разправи с ГЕРБ, защото е по-умен от тях. Затова Станишев го посочи за шеф на ДАНС. Това е простият отговор на въпроса Кой?", обяви пред bTV лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов."ДПС няма да участва във властта, ако ГЕРБ има мнозинство. Така както си говорят, че се мразят, за вазелин, за изгори,

Египет планира строежа на втори Суецки канал

http://www.mediapool.bg/egipet-planira-stroezha-na-vtori-suetski-kanal-news223387.html

Египет заяви във вторник, че планира да прокопае нов Суецки канал, паралелен на съществуващия, съобщи "Ройтерс", цитирана от сайта ”Дневник”. Целта на проекта е да засили търговията по най-бързият маршрут за доставки между Европа и Азия. Каналът трябва да бъде армията и представлява голяма стъпка от страна на новия президент Абел Фатах ас Сиси с цел стимулиране на затруднената икономика. "Ройтерс" припомня, че ас Сиси е бивш генерал от армията, които пое властта миналата година, след свалянето на Мохамед Морси. Действащият Суецки канал осигурява приходи на Египет на стойност около 5 милиарда долара годишно, които са жизненоважни за страната, преживяла спад в туризма и чуждестранните инвестиции след арабската пролет. Новият канал трябва да увеличи годишните приходи с 13.5 милиарда евро до 2023 година. Изграждането на втори воден път е част от по-голям проект за увеличаване на пристанищата и съоръженията за воден транспорт с цел превръщане на Египет в ключов търговски пункт. Вторият Суецки канал ще бъде с дължина 74 километра. Изграждането му ще струва около 4 милиарда долара и ще бъде завършено в рамките на пет години. "Ройтерс" припомня, че сегашният канал, свързващ Средиземно и Червено море, е бил построен за 10 години. Каналът осигурява пряк пък между Азия и Европа и спестява заобикалянето на Африка. Президентът Ас Сиси заяви, че армията ще е отговорна за проекта, а в строителството му ще участват до 20 египетски фирми.

Мая Манолова: България не е президентска република

http://www.cross.bg/manolova-pravitelstvo-plevneliev-1424120.html

/КРОСС/ „Вложих много енергия и сърце в работата си като зам.- председател на Народното събрание, но като че ли в съзнанието на хората останаха шегите и закачките, анимационните филмчета", заяви Мая Манолова в интервю за ВTV. „Бих искала да бъдат запомнени приетите законопроектите. За първи път НС се отвори истински за гражданите, които участваха в публични обсъждания и писането на законопроекти. Звънецът не означава, че сме си свършили работата, работата продължава. Работата в НС е отговорност, това не са представителни функции, а отговорност и грижа за хората. Това лековато неглижиране на работата на НС - това отива на Борисов. Такова беше и поведението на ГЕРБ - неглижиране на парламента, уронване на неговия имидж. Това обаче не работи за институциите, за спокойствието и стабилността, за които уж се обявяват ГЕРБ", отбеляза Манолова. „Това е огромна крачка напред, която тепърва, предполагам, ще бъде оценена. Този парламент и това ръководство беше доста спестовно по отношение на харчовете на депутатите и на администрацията. Миналата година, като жест от парламента, в бюджета бяха върнати 26 млн. лева. Всичко това отиде за коледни надбавки за пенсионерите. През тази година близо милион бяха спестени от депутатските отсъствия - пари, които ще отидат за благотворителни каузи", посочи Манолова. „България не е президентска република, колкото и да му се иска да президента Плевнелиев, и може би никога няма да стане

Борисов: БСП поиска Делян Пеевски да се разправи с ГЕРБ, защото е по-умен от тях

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4231778

"БСП поиска Делян Пеевски да се разправи с ГЕРБ, защото е по-умен от тях. Затова Станишев го посочи за шеф на ДАНС. Това е простият отговор на въпроса Кой?", обяви пред bTV лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
"ДПС няма да участва във властта, ако ГЕРБ има мнозинство. Така както си говорят, че се мразят, за вазелин, за изгори, "БСП поиска Делян Пеевски да се разправи с ГЕРБ, защото е по-умен от тях. Затова Станишев го посочи за шеф на ДАНС. Това е простият отговор на въпроса Кой?", обяви пред bTV лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "ДПС няма да участва във властта, ако ГЕРБ има мнозинство. Така както си говорят, че се мразят, за вазелин, за изгори,

Кметът на Мизия: Не влизайте в домовете си, може да рухнат върху вас!

http://pik.bg/кметът-на-мизия-не-влизайте-в-домовете-си-може-да-рухнат-върху-вас-news210851.html

Кметът на Мизия: Не влизайте в домовете си, може да рухнат върху вас!

Метър и 60, метър и 70 е нивото на водата в кварталите. Ще се опитаме да изпомпваме в най-ниските точки. От вчера сме започнали хигиенизирането на града.

Това каза пред Би Ти Ви кметът на Мизия Виолин Крушовенски.Събираме строителни отпадъци, отломки, предмети. Започва миенето на подсушените части с помощта на цистерни и фирми, за да започне поетапната дезинфекция на улиците, допълни той. 

Вчера с помощта на лодки и експерти е направена приблизителна оценка на щетите - рухнали къщи и гаражи. В близко бъдеще ще ни трябват експерти-оценители, който може, да ни помогне, призова кметът. И допълни, че водата, храната, хляба, са напълно достатъчни. Крушовенски помоли съгражданите си да не влизат в имотите си сами, за да не се сгромолясат върху тях. Ако имали неотложни нужди, да търсят спасителни екипи, които да ги придружат. 

Петев мечтае за Хълк

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4231783

Ивайло Петев, треньорът на кипърския АЕЛ, оцени най-високо бразилеца вХълк в състава на „Зенит”, с който предстои реванш от третата кщвалификация за Шампионската лига довечера. В първия двубой тимът на българина спечели с 1:0 на свой терен.
На въпрос на руски жерналист кого от състава на „Зенит” иска в тима си, Петев отвърна: „ Бих избрал повече о Ивайло Петев, треньорът на кипърския АЕЛ, оцени най-високо бразилеца вХълк в състава на „Зенит”, с който предстои реванш от третата кщвалификация за Шампионската лига довечера. В първия двубой тимът на българина спечели с 1:0 на свой терен. На въпрос на руски жерналист кого от състава на „Зенит” иска в тима си, Петев отвърна: „ Бих избрал повече о

Щатският петрол поскъпна за втори пореден ден

http://econ.bg/Новини/Щатският-петрол-поскъпна-за-втори-пореден-ден_l.a_i.560407_at.1.html

Лекият суров петрол West Texas Intermediate (WTI) поскъпва за втори пореден ден, откакто докладът за пазара в САЩ преди три дни показа намаляване на...

Потребителското доверие е спаднало в периода април-юли

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3d3b8d39/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cikonomika0Ei0Epolitika0C3320Ca0Cpotrebitelskoto0Edoverie0Ee0Espadnalo0Ev0Eperioda0Eapril0Eiuli0H1775980C/story01.htm

Очакванията за икономическата ситуация са по-песимистични, като се предвижда повишение на инфлацията и увеличение на безработицата, отчита НСИ


Нов пост за дъщерята на Нора Ананиева

http://pik.bg/нов-пост-за-дъщерята-на-нора-ананиева-news210850.html

Нов пост за дъщерята на Нора Ананиева

Буквално в 12 без 1 минута дъщерята на Нора Ананиева беше назначена за зам.-изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане. Заповедта е била подписана от премиера в оставка Пламен Орешарски в понеделник, съобщава в. "Преса".

На сайта на агенцията вчера рокадата все още не беше обявена, но в късния следобед тя беше представена пред екипа. Досега Ана Ананиева беше зам.-председател на Агенцията за закрила на детето.

Орешарски я назначи на този пост миналата година на 2 август. Ананиева е магистър по право от Югозападния университет "Неофит Рилски" в Благоевград. Преди това е била стюардеса. Майка й Нора Ананиева е вицепремиер в две правителства на Андрей Луканов и депутат в четири народни събрания.

Бареков получил 4 млн. лв. обезщетения от договори

http://offnews.bg/news/n_1/n_372800.html

Обезщетенията ми за прекратените два мениджърски договора са 2 млн. евро, около 4 млн. лева. Това каза пред Нова лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. Той донесе в студиото договорите си за контрол и управление на TV7 и News7. „Откога в България стана престъпление да имаш подписан договор, да получаваш пари и да плащаш данъци?”, попита Бареков и обясни каква е хронологията на   кариерата си като тв директор. „През 2011 година станах директор „Новини” на ТВ7. През 2012 станах изпълнителен директор на BBT, която в последствие превърнахме в News7. В края на октомври 2013 година напускам TV7 и News7, като подписвам споразумение за прекратяване на договорите. Октомври 2013 година се създаде движение „България без цензура”, а в края на март 2014 официално е регистрирана политическата партия”, обясни Бареков. Два месеца по-рано обаче е получил обезщетенията си от телевизията, които били на стойност 2 милиона евро.  „Имах два мениджърски договора за 5 години, трябваше да получа 10 милиона лева. Още 20% от тях ми бяха предложени от борда, за да прекратя договора доброволно”, заяви Николай Бареков. Що се отнася до имота, в който живее, Бареков заяви, че няма какво да каже. „Собствениците на имота са викани, има сигнал от „Атака” до прокуратурата, няма какво да добавя”, заяви Бареков.

Продажбите на „Кинтекс” скочиха три пъти

http://www.cross.bg/kinteks-saldzhiiiski-kompaniyata-1424118.html

/КРОСС/ Очакванията на търговеца на оръжие "Кинтекс" за силна година се оправдават. Това става ясно от отчета на компанията за първото полугодие. Договорите с традиционни партньори значително са повишили продажбите на "Кинтекс", рязко се е увеличила и печалбата. Компанията обаче изпитва затруднения заради блокирането на част от средствата й в Корпоративна търговска банка (КТБ). Продажбите на дружеството се утрояват в сравнение със същия период на миналата година. "Изпълняваме сериозни договори с традиционните ни партньори Алжир и Индия и очакваме приходи в рамките на 100 млн. лв. през тази година", коментира Антон Салджийски, изпълнителен директор на "Кинтекс", за "Капитал Daily". За шестте месеца на 2014 г. компанията е изнесла продукция за 49.2 млн. долара. Освен за Индия и Алжир, където "Кинтекс" има представителства, износ е осъществен също за Бангладеш, Етиопия и Тайланд. От анализа на дейността става ясно, че в момента се подготвят нови договори с Министерството на отбраната на Алжир, а до края на третото тримесечие на 2014 г. се очаква да бъде направен износ на авиационни боеприпаси за 4.8 млн. долара за африканската страна. Заради новите поръчки нарастват и разходите на дружеството (от 22.5 млн. на 65.5 млн. лв.), основно за материали. Печалбата на компанията се увеличава близо четири пъти

Преглед на варненския печат - 6 август

http://www.moreto.net/novini.php?n=260302

Математичка от Димитровград пое ОУ „Захари Стоянов”, е водещо заглавие в днешния брой на варненския вестник „Черно море”. Основно училище „Захари Стоянов” отвори врати с нов директор, след като правомощията на досегашната директорка Тодорка Колева бяха прекратени дисциплинарно от вчера.

Политолог: На служебното правителство не трябва да се гледа политически

http://pik.bg/политолог-на-служебното-правителство-не-трябва-да-се-гледа-политически-news210849.html

Политолог: На служебното правителство не трябва да се гледа политически

„Аз с проф. Близнашки се запознах на протеста. От протестите до подаването на оставката никога не се случи диалог, разговор между протестиращите и властта”, обяви в студиото на „Здравей, България” Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда.

„Тази власт трябва да си тръгне. Трябва да се състои демонтиране на модела и това не го отрича никой – нито БСП, нито ДПС, нито всеки, който днес заявява интерес към властта. В този смисъл, ако питате за овластяване, протестиращия човек потвърди своята правота за всичко, което се случи за тази една година. Неговият дневен ред е признат за дневния ред на политиците”, заключи Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда.

„Служебното правителство е един административен орган и на него не трябва да се гледа толкова политически, колкото се опитваме. Разбира се, че е експертно, от теснокарти, от хора, които би трябвало да са равно отдалечени от партиите”, обяви политологът Мария Пиргова. „Харесвам проф. Близнашки заради неговата честност и това, че изказва публично своята позиция тогава, когато не е съгласен. Той е и човекът, който се зае с подписката за референдума”, обяви от своя страна социологът Мира Радева.

Борисов призова Реформаторския блок да се занимава със себе си, а не с ГЕРБ

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/06/2356966_borisov_prizova_reformatorskiia_blok_da_se_zanimava/?ref=rss


ГЕРБ няма да се коалира с ДПС след изборите и ако не спечели 121 депутата, няма да управлява. Реформаторският блок пък да обясни на избирателите си защо конфронтирайки се с ГЕРб работи в полза на следващо управление на ДПС и БСП. Това каза пред Би Ти Ви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Той отрече да се е срещал задкулисно с лидери от Реформаторския блок. Увери, че единственото, което им е казвал е пожелание за успех на изборите и за колкото се може повече гласове подкрепа. Помоли...

Убийство на мъж с брадва разтърси Добринище, задържаха собствената му майка (обновена)

http://pik.bg/убийство-на-мъж-с-брадва-разтърси-добринище-задържаха-собствената-му-майка-обновена-news210847.html

Убийство на мъж с брадва разтърси Добринище, задържаха собствената му майка (обновена)

Убийство разтърси тази нощ  Добринище и вдигна на крак цялата полиция, съобщи струма.бг.

Екшънът се е разиграл около 3.30 часа.

Жертвата е 42-годишният Йордан Ганчев.Арестувана е майка му и двама мъже.

Мъжът е открит мъртъв в дома им от майка му, която видяла двама мъже да бягат. Галчев е открит с разбита глава, смъртта му е констатирана от медицински екип на ФСМП-Банско.

Оглед на местопрестъплението бе извършен от криминалисти от РУП-Банско. Той приключи към 6.30 часа тази сутрин, в дома бе открито и оръжието на престъплението-брадва. 

На местопрестъплението има оставен кървав отпечатък от вероятните извършители. Двама са задържани за убийството, изяснява се съпричастността им към престъплението.

Очаква се пристигането на съдебен лекар, който да огледа тялото на убития мъж, след което то ще бъде транспортирано за извършване на аутопсия.

Убитият имал скандални прояви, плашел, че ще запали дома си с бензин, посягал е и на майка си. Работата по тежкото криминално престъпление продължава, уведомена е прокуратурата. 

Галчев бил открит от майка си да лежи в локва кръв на земята, с рана в главата. След първоначалния оглед униформените установили, че брадва е оръжието на убийството.

Първоначалната версия, по която работят криминалистите, е че престъплението е извършено от майката на убития.

Възрастната жена е страдала от системен тормоз, синът й често посягал към чашката и малтретирал майка си, наскоро дори заплашил да изпепели бащината къща.

 

 

Очаквайте подробности!

Убийство на мъж разтърси Добринище, полицията на крак

http://pik.bg/убийство-на-мъж-разтърси-добринище-полицията-на-крак-news210847.html

 Убийство на мъж разтърси Добринище, полицията на крак

Убийство разтърси тази нощ  Добринище и вдигна на крак цялата полиция, съобщи струма.бг.

Екшънът се е разиграл около 3.30 часа.

Жертвата е 42-годишният Йордан Ганчев, двама мъже са арестувани.

 

Очаквайте подробности!

ВМЗ Сопот излезе на печалба

http://www.cross.bg/vreme-pechalba-poruchki-1424117.html

/КРОСС/ Нови поръчки рязко са повишили приходите на сопотския оръжеен завод ВМЗ. Това показва отчетът на дружеството за първите шест месеца на 2014 г., който беше публикуван на сайта на финансовото министерство. Нещо повече, компанията, която от години е на ръба на фалита, макар че резултатите й доскоро бяха засекретени, излиза на печалба, след като през първото тримесечие успя да свие загубата си. Задълженията й остават високи, но засега предприятието е осигурено с договори и работа. Положителен обрат при ВМЗ Приходите на ВМЗ нарастват над три пъти през първото полугодие (виж таблицата). Успоредно с това компанията отчита и близо 50% повишение на разходите (до 32.8 млн. лв.), като ръстът е главно при разходите за материали. "Причината за това са подписаните договори и в момента продължаваме на изпълняваме поръчки", каза изпълнителният директор Иван Стоенчев за "Капитал Daily". Той не коментира за колко време напред заводът е осигурен с работа, но каза, че "срокът не е малък". Основната част от приходите на ВМЗ идват от продажбата на специална продукция (противотанкови наряди, авиационни ракети, артилерийски муниции, взривател, инструменти и нестандартно оборудване). Цялата продукция се изнася, като компанията работи основно чрез контрагенти (най-вече "Кинтекс")

"Топлофикация" прати сметка на вход без парно

http://pik.bg/топлофикация-прати-сметка-на-вход-без-парно-news210848.html

"Топлофикация" прати сметка на вход без парно

"Топлофикация"-София изпрати сметка на вход без парно. Читател на в. "Телеграф" донесе фактура за извършване на услугата дялово разпредение на топлинна енергия за периода от 1 май 2013 г. до 30 април 2014 г. потребителят бил крайно изненадан, защото от 10-ина години живеещите във вход А на блок 31 в жк "Левски Г" в столицата се отказали от топлофикация и дори абонатната станция била демонтирана, пише "Телеграф".

Задължението е 2 лева и 4 стотинки с ДДС и трябва да се плати до 8 август на столична топлофикация в качеството й на топлинен счетоводител. Сумата е нищожна, но как да плащам нещо, което не дължа, пита потребителят. 

От фактурата личи, че на него му е начислена такса за извършване на услугата дялово разпределение 1,70 лв. за партидата на имота. 

"При ъпгрейдване на програмата са се получили технически грешки", отговориха от "Топлофикация София" на запитване на изданието. Всички сгрешени фактури са анулирании гражданите няма да платят нищо. Ако някой все пак отиде да плати, служителките в касата ще му кажат, че не дължи нищо.

Бареков за парите, любовта и разделите с Борисов, Пеевски и Василев: Станах прекалено опасен с това, че станах голям

http://www.cross.bg/barekov-borisov-peevski-1424119.html

/КРОСС/Лидерът на „България без цензура" Николай Бареков показа купчина договори в студиото на Нова за контрол и управление на ТВ 7 в защита срещу обвиненията на Яне Янев. „През 2011 година станах директор „Новини" на ТВ7. През 2012 станах изпълнителен директор на BBT, която в последствие превърнахме в News7. В края на октомври 2013 година напускам TV7 и News7, като подписвам споразумение за прекратяване на договорите. Октомври 2013 година се създаде движение „България без цензура", а в края на март 2014 официално е регистрирана политическата партия", заяви Бареков. Два месеца по-рано обаче е получил обезщетенията си от телевизията. Разговорът премина на фона на леко напрежение между вдещия и госта. Нколай Бареков често даваше наставленя на бившя си колега как трябва да води предаването и обвини Виктор Николаев в изразяване на неприязън към него. За парите 2 млн. евро, или около 4 млн. лева, е получил Николай Бареков заради прекратени 5-годишни договори с ТВ7 и NEWS7. От тях 462 000 е платил данъци и половин милион е дарил на гражданското движение „България без цензура". Не съм нарушил закона, защото аз съм дарил парите преди гражданското движение да стане партия „България без цензура", уточни Бареков и допълни, че парите са изхарчени преди движението да стане партия

Бареков за парите, любовта и разделите с Борисов, Пеевски и Василев

http://www.cross.bg/barekov-borisov-nikolaii-1424119.html

/КРОСС/Лидерът на „България без цензура" Николай Бареков показа купчина договори в студиото на Нова за контрол и управление на ТВ 7 в защита срещу обвиненията на Яне Янев. „През 2011 година станах директор „Новини" на ТВ7. През 2012 станах изпълнителен директор на BBT, която в последствие превърнахме в News7. В края на октомври 2013 година напускам TV7 и News7, като подписвам споразумение за прекратяване на договорите. Октомври 2013 година се създаде движение „България без цензура", а в края на март 2014 официално е регистрирана политическата партия", заяви Бареков. Два месеца по-рано обаче е получил обезщетенията си от телевизията. За парите 2 млн. евро, или около 4 млн. лева, е получил Николай Бареков заради прекратени 5-годишни договори с ТВ7 и NEWS7. От тях 462 000 е платил данъци и половин милион е дарил на гражданското движение „България без цензура". Не съм нарушил закона, защото аз съм дарил парите преди гражданското движение да стане партия „България без цензура", уточни Бареков и допълни, че парите са изхарчени преди движението да стане партия. Бареков разказа, че трябвало да получи 10 милиона за 5-те години, а той си бил заслужил и изработил въпросните 2 милиона евро.. Това, което говори Яне Янев за фирмата Пиеро, са глупости, заяви Бареков. Парите аз ги дарих преди да има партия, поясни той

#КОЙ казал на Пеевски: Батко, само ти си спасението да се справиш с ГЕРБ

http://offnews.bg/news/n_1/n_372772.html

Отговорът на въпроса "#KOЙ назначи Пеевскив ДАНС?" е Сергей Станишев, обяви в сутрешния блок на bTV лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Станишев го предложи с една-единствена цел - да се разправи с ГЕРБ. Отидоха и му казаха: "Батко, само ти си спасението да се справиш с ГЕРБ. Само че Делян е по-умен от тях, не се съгласи на таз работа и така се случи", каза с усмивка Борисов. Той за пореден път потвърди желанието си да управлява в самостоятелно мнозинство през следващия мандат. "Вярвам в инстинкта на хората и от срещите си с тях вярвам, че това ще се случи", заяви председателят на ГЕРБ. Като единствен възможен партньор Борисов посочи Реформаторите. По думите му няма как някой да го вини, че се е превърнал в задкулисен лидер на десния блок. Той самият предвиждал, че ще се стигне до такава криза в блока преди реденето на листите и избора на един лидер. Кабинетът В коментар за служебния кабинет Борисов заяви, че харесва премиера Георги Близнашки , с когото е работил около събирането на подписите за изборния референдум. Одобрявал и повечето експерти сред министрите, а срещу някои членове на правителството имал резерви. Той обаче не посочи кои имена визира. Ако ГЕРБ дойде на власт, кабинетът вече е подреден , понеже след изборите ще трябват бързи действия, каза още Бойко Борисов, Той даде да се разбере, че отново сам би оглавил правителството, а Цветан Цветанов няма да бъде отново министър . "Той се занимава с партията", отговори лидерът на въпрос би ли влязъл бившият вицепремиер и МВР шеф в евентуалния нов кабинет.

Появил се е нов Едуард Сноудън

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4231767

Появил се е нов източник на изтичащи секретни документи, засягащи националната сигурност на САЩ, обяви Си Ен Ен.
Според източници на телевизията - неназовани представители на администрацията, става въпрос за нов Едуард Сноудън - бившият служител на американските разузнавателни служби, който разгласи стотици секретни документи на Националната Появил се е нов източник на изтичащи секретни документи, засягащи националната сигурност на САЩ, обяви Си Ен Ен. Според източници на телевизията - неназовани представители на администрацията, става въпрос за нов Едуард Сноудън - бившият служител на американските разузнавателни служби, който разгласи стотици секретни документи на Националната

Обявиха кой е убитият в Афганистан генерал

http://www.vesti.bg/sviat/azia/obiaviha-koj-e-ubitiiat-v-afganistan-general-6019208

Ген.-майор Харолд Грийн е американският военен с най-висок чин, убит в бой, от 1970 г. насам

Жълт код за дъждове и гръмотевици за Северозападна България

http://www.mediapool.bg/zhalt-kod-za-dazhdove-i-gramotevitsi-za-severozapadna-bulgaria-news223386.html

Жълт код за потенциално опасно време е обявен за четвъртък за шест области в Северозападна България - Видин, Монтана, Враца, Ловеч и Плевен. Там се очакват валежи с количества между 10 и 20 л/кв.м. Може да има локални дъждове, които да достигнат до 35-40 л/кв.м за денонощие. Ще се развиват гръмотевични бури, с временно усилване на вятъра. Ще има и градушки. За старопланиниските райони в София - област се очакват валежи с количества между 10 и 20 л/кв.м, като на места те ще достигнат и до 35-40 л/кв.м за денонощие. В четвъртък на много места в Западна и Централна, а по-късно през деня и в отделни райони на Източна България, ще паднат краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури и временно усилване на вятъра. По-голяма е вероятността за интензивни валежи в Западната и Централната част на страната. Очакваните количества ще бъдат между 10 и 15 л/кв.м, на изолирани места, главно в Северозападна България - до 25-35 л/кв.м. Министерството на околната среда и водите предупреждава за възможно значително повишаване на местата на множество реки и техните притоци в Северна България. Това са  реките Тополовец, Войнишка, Арчар, Скомля, Лом, Цибрица, Огоста, Нишава, Ерма, Искър, Вит, Осъм, Янтра и притоците й Студена река, Елийска и  Росица. Предупреждението важи и за река Марица в горното й течение и съответстващите леви притоци Тополница и Стряма. Предупреждение е отправено и за река Места в горното й течение, както и река Струма в горното й течение и съответстващите притоци.

Д-р Петър Берон удушен за пари

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4230986

Пак заради пустите пари злодейски ръце секват дъха на д-р Петър Берон. Този срамен епизод от нашата история е прикриван, защото в него участва българин. Един от онези, за които големият енциклопедист написа и издаде Рибния буквар. На 21 март 1871 г. вечерта две сенки шетат из махалата Пак заради пустите пари злодейски ръце секват дъха на д-р Петър Берон. Този срамен епизод от нашата история е прикриван, защото в него участва българин. Един от онези, за които големият енциклопедист написа и издаде Рибния буквар. На 21 март 1871 г. вечерта две сенки шетат из махалата "Света Троица" на румънския град Крайова. Кривват по улица

Появил се е нов Едуард Сноудън

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4231758

Появил се е нов източник на изтичащи секретни документи, засягащи националната сигурност на САЩ, обяви Си Ен Ен.
Според източници на телевизията - неназовани представители на администрацията, става въпрос за нов Едуард Сноудън - бившият служител на американските разузнавателни служби, който разгласи стотици секретни документи на Националната Появил се е нов източник на изтичащи секретни документи, засягащи националната сигурност на САЩ, обяви Си Ен Ен. Според източници на телевизията - неназовани представители на администрацията, става въпрос за нов Едуард Сноудън - бившият служител на американските разузнавателни служби, който разгласи стотици секретни документи на Националната

Центристки подход при избора на министри

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4231412

Днес служебното правителство ще поеме официално изпълнителната власт. Президентът вчера обяви неговия състав, премиер е проф. Георги Близнашки. Попитахме политолози и социолози: 
1. Какво е мнението ви за министрите в кабинета? 
2. Какви да са неговите приоритети?
Ето отговорите на Първан Симеонов, Михаил Константинов, Мира Радева и Живко Георги Днес служебното правителство ще поеме официално изпълнителната власт. Президентът вчера обяви неговия състав, премиер е проф. Георги Близнашки. Попитахме политолози и социолози: 1. Какво е мнението ви за министрите в кабинета? 2. Какви да са неговите приоритети? Ето отговорите на Първан Симеонов, Михаил Константинов, Мира Радева и Живко Георги

Една местност без вода днес във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=260304

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникналa авария, без вода ще останат абонатите в местност Прибой. Водоподаването в района ще бъде възстановено до 13 часа, уточняват от ВиК.

Путин: Средната продължителност на живота в Русия ще се увеличи на 74 години

http://www.cross.bg/pytin-produlzhitelnost-zhivota-1424116.html

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин заяви, че след четири години средната продължителност на живота на руснаците ще бъде не по-малко от 74 години, предаде ИТАР-ТАСС.  За да бъдат достигнати подобни показатели, държавният глава постави задачата да бъде повишено качеството на живот на пенсионерите във всички региони на страната. На заседание на президиума на Държавния съвет Путин констатира, че в Русия вече е „пистигнато увеличавене на продължителността на живота“, което „все още е скромно, в сравнение с някои други държави, но вече е почти 70,8 години“, което е с четири години повече от показателите през 2006 г. Путин припомни плановете „до 2018 г. да бъде достигната очакваната продължителност на живота от не по-малко от 74 години, а до 2012 г. – 75,5 г.“. „За да решим тези задачи, трябва да осигурим повишаването на стандарта на живот на хората в пенсионна възраст“, уверен е руският президент, като подчерта, че „такива позитивни промени трябва да се случат във всички региони на страната“.

Манолова: Президентът е агресивен; прави опит за реванш

http://frognews.bg/news_74227/

Вложих много енергия и сърце в работата си като зам.-председател в работата на НС, заяви по БТВ Мая Манолова от БСП. Аз съм в БСП от 25 години, хората ме познават, не съм станала по-популярна през последната една година. Бих искала да се запомнят законопроектите от 42-то НС; искам да се случат важни неща за парламентаризма, защото НС наистина се отвори, съобщи тя.

Част от Гражданския съвет застава зад Радан Кънев за лидер на РБ

http://www.cross.bg/suvet-suyuz-lider-1424115.html

/КРОСС/ Част от непартийните членове на Гражданския съвет на Реформаторския блок ще излезе с призив към петте партии от десния съюз за ускоряване на процеса на централизиране на обединението чрез избор на лидер. В специална декларация към формациите, която ще бъде огласена в сряда, гражданите ще призоват партиите да подкрепят кандидатурата на Радан Кънев за лидер на РБ. Това стана ясно след днешната среща на гражданския съвет с лидерите и представители на формациите. Това е втората поредна среща, след като в понеделник в продължение на осем часа двата ръководни органа на РБ обсъждаха бъдещето на политическия съюз, отбелязва „Капитал”. До кризисната ситуация се стигна след изненадващата оставка на говорителя на блока Радан Кънев. Като аргументи за напускането на поста той посочи липсата на единна политика на РБ, липсата на единно мнение по въпроса за прерастването на политическия съюз в единна политическа сила, както и контакти на част от партийните ръководства с ГЕРБ. "Лидерството на съюза се осъществява от Бойко Борисов", посочи Кънев в заявлението си за напускане на поста говорител на РБ. До призива на гражданския съвет към петте формации пък се стигна след като и днес нямаше единство сред тях по дискутираните в понеделник няколко теми. Едната е партиите да препотвърдят участието си в блока. Втората е промяна в структурата на управление на блока, която трябва да стане по-централизирана

Руска банда хакнала 1,2 млрд потребителски имена и пароли

http://www.vesti.bg/novini/ruska-banda-haknala-12-mlrd-potrebitelski-imena-i-paroli-6019209

Руска група хакнала 1,2 милиарда потребителски имена и пароли, принадлежащи на над 500 милиона имейл адреси, съобщава американската компания Холд Секюрити, специализирана в разкриването на нарушения.

Борисов: Следваща власт без участието на ДПС е възможна

http://www.cross.bg/borisov-gerb-vlast-1424114.html

/КРОСС/ ГЕРБ няма да се коалира с ДПС след изборите и ако не спечели 121 депутати, няма да управлява. Реформаторският блок да обясни на избирателите си защо, конфронтирайки се с ГЕРБ, работи в полза на следващо управление на ДПС и БСП, заяви председателят на Бойко Борисов в интервю за BTV. Борисов отбеляза, че има резерви към част от лицата в назначеното от президента Росен Плевнелиев служебно правителство, но отказа конкретика. „Ако погледнете социологическите агенции, думата „коалиция" е една от най непопулярните в днешната политика. Ако нямаме 121 депутати, не виждам как ще участваме в управлението", посочи Борисов. Определението „неформален лидер на Реформаторския блок" Борисов определи като несериозно и заяви, че не е имал тайни срещи с никого: „Те са единственият наш възможен партньор. Не съм им се месил в абсолютно нищо". „Един месец слушам, че сме в прегръдка с ДПС. Това е опорна точка на БСП, само че тя няма как да мине", отбеляза Борисов и допълни: „Тяхното единствено желанието беше да унищожат ГЕРБ. Как да го унищожат с ДПС и „Атака"? Беше правилно да се актуализира бюджетът, но БСП направи така, че това да не стане. Те залагат само на опорни точки и залагат капани. ДПС са по-умни и с по-добри експерти от БСП. Техните експерти, в лицето на Цонев...знаеше перфектно в какъв колапс е държавата. Като гледаш експертите на БСП..

Наръчник за оцеляване в живота - просто започни!

http://literature.actualno.com/Narychnik-za-oceljavane-v-jivota---prosto-zapochni-news_43577.html

Просто започни … Всички велики приключения започват с една първа стъпка. Когато стоите в подножието на планината, трудно ще видите ясно пътя до горе. Твърде високо е, а пътеката лъкатуши ...

Бийбър спаси мъж от мечка

http://curious.actualno.com/Bijbyr-spasi-myj-ot-mechka--news_43580.html

Рибар от Русия оцеля при нападение на мечка стръвница благодарение на необичаен спасител - канадския тийн идол Джъстин Бийбър, пише в. "Дейли експрес". Инцидентът се разиграл в Якутия. Игор...

Орешарски към Близнашки: Служебните премиери са най-добри, но сте ограничени от закона

http://politics.actualno.com/Oresharski-kym-Bliznashki-Slujebnite-premieri-sa-naj-dobri-no-ste-ogranicheni-ot-zakona-news_43578.html

Може само да се съжалява, че не беше направена актуализацията на бюджета. Това каза служебният премиер Георги Близнашки при приемането на властта от досегашния премиер Пламен Орешарски. Не сме търсили...

На дъното на Мексиканския залив се е образувала огромна "мъртва зона"

http://america.actualno.com/Na-dynoto-na-Meksikanskija-zaliv-se-e-obrazuvala-ogromna-myrtva-zona-news_43582.html

На дъното на Мексиканския залив край бреговете на САЩ вследствие на човешката дейност това лято се е образувала огромна "мъртва зона" с площ от около 13 хиляди квадратни километра, съобщават...

Бърза ревизия на всички държавни системи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4231415

Днес служебното правителство ще поеме официално изпълнителната власт. Президентът вчера обяви неговия състав, премиер е проф. Георги Близнашки. Попитахме политолози и социолози: 
1. Какво е мнението ви за министрите в кабинета? 
2. Какви да са неговите приоритети?
Ето отговорите на Първан Симеонов, Михаил Константинов, Мира Радева и Живко Георги Днес служебното правителство ще поеме официално изпълнителната власт. Президентът вчера обяви неговия състав, премиер е проф. Георги Близнашки. Попитахме политолози и социолози: 1. Какво е мнението ви за министрите в кабинета? 2. Какви да са неговите приоритети? Ето отговорите на Първан Симеонов, Михаил Константинов, Мира Радева и Живко Георги

Instagram въвежда функции, вдъхновени от Twitter

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/08/06/2356629_instagram_vuvejda_funkcii_vduhnoveni_ot_twitter/?ref=rss


Instagram въвежда нова серия функции, с които да разшири възможностите на своето мобилно приложение. Повечето от тези функции всъщност вече са познати от микроблога Twitter, съобщава онлайн изданието The Verge.

Сред новите възможности е функцията Suggested users. Когато потребител реши да "следва" друг акаунт, той ще получава предложения за сходни профили, точно както в Twitter.

Според източници на изданието функцията е автоматична и предложенията се правят от софутера, а...

В Гърция проверяват всички депозити над 100 000 евро

http://www.moreto.net/novini.php?n=260293

Властите в Гърция са започнали проверки на всички банкови депозити, надхвърлящи сто хиляди евро. Според предварителните разчети ще бъдат проверени над 1,2 млн. банкови сметки, открити преди и по време на кризата от 2000 г. до 2012 година.

Прокуратурата казва днес кой е виновен за потопа в Мизия

http://pik.bg/прокуратурата-казва-днес-кой-е-виновен-за-потопа-в-мизия-news210844.html

Прокуратурата казва днес кой е виновен за потопа в Мизия

Най-късно днес следобед ще стане ясно кой е виновен за потопа в Мизия, съобщиха вчера от пресцентъра на държавното обвинение. Отговорите ще дойдат, след като районната прокуратура в Оряхово се е самосезирала за водния ад.

Тя е възложила спешно на полицията във Враца да извърши предварителна проверка, която да каже дали някой с непредпазливите си действия или бездействие не е предизвикал бедствието. Даденият от държавното обвинение срок за изясняване на обстоятелствата е 48 часа. Спешно ще бъде проверено какви промени са настъпили в речното корито на р. Скът и какво е състоянието на язовирите на територията на община Мизия, пише "Преса".

Ще бъдат разпитани всички чиновници, които имат отношение към проблема. Ще бъде изискана и анализирана цялата информация от „Напоителни системи“, Басейнова дирекция по управление на водите и Националния институт по метеорология и хидрология.

За последното денонощие нивото в наводнените квартали на Мизия е спаднало едва с 25-30 см. Разливът е на много голяма равнинна площ и затова оттокът е много бавен, поясни областният управител на Враца Венцислав Василев. Миналата нощ се появиха и първите сигнали за мародерства в напуснатите по принуда имоти. 

Полицията отцепи бедстващия град „С помощта на жандармерия и местни доброволци проверихме всеки от сигналите, но се оказа, че те са фалшиви“, каза шефът на полицията във Враца комисар Иван Кирилов. За да се предотвратят всякакви посегателства, от вчера в сила са въведени още две защитни полицейски мерки. Първата е в трикилометровата зона до града да се влиза само с лична карта, видя екипът ни. Другата забранява риболова с лодки по р. Огоста до отмяна на бедственото положение в Мизия. В Огоста, на половин километър от Мизия, се влива р. Скът, която зачерни градчето.

Няма опасност от блокиране на средства по ОП „Транспорт“

http://econ.bg/Новини/Няма-опасност-от-блокиране-на-средства-по-ОП-Транспорт-_l.a_i.560406_at.1.html

До този момент не е имало никаква опасност от спиране, частично или изцяло, на средства по Опреративна програма „Транспорт“. Това заяви...

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2014/08/06/2356814_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.


Григор Димитров започва срещу Йънг в Торонто

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/06/2356965_grigor_dimitrov_zapochva_sreshtu_iung_v_toronto/?ref=rss


Българският тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу Доналд Йънг в първия си мач от турнира от сериите "Мастърс" в Торонто. Това ще е петата среща между двамата.

Америкианецът преодоля трудно първия кръг в надпреварата. Той постигна обрат за 5:7, 6:0, 6:3 срещу канадеца Франк Данчевич.

Досега Димитров и Йънг са си разменили по две победи. Българинът спечели със 7:6, 6:1, 6:1 последната им среща - на "Ролан Гарос" през 2012 г. Преди това двамата имаха три мача на твърди...

Инфографика: Лицата на кабинета "Близнашки"

http://www.dnevnik.bg/infografiki/2014/08/06/2356878_infografika_licata_na_kabineta_bliznashki/?ref=rss


Второто служебно правителство, назначено от президента Росен Плевнелиев, встъпва в длъжност от днес. Начело на кабинета, който трябва да организира предсрочните парламентарни избори на 5 октомври, е професорът по конституционно право Георги Близнашки. 

Вижте в инфографиката кои са новите министри, какво са работили досега и какви са били позициите им за областите, в които им предстои да работят. 

Най-важното е кабинетът да подготви честни избори

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4231436

Днес служебното правителство ще поеме официално изпълнителната власт. Президентът вчера обяви неговия състав, премиер е проф. Георги Близнашки. Попитахме политолози и социолози: 
1. Какво е мнението ви за министрите в кабинета? 
2. Какви да са неговите приоритети?
Ето отговорите на Първан Симеонов, Михаил Константинов, Мира Радева и Живко Геор Днес служебното правителство ще поеме официално изпълнителната власт. Президентът вчера обяви неговия състав, премиер е проф. Георги Близнашки. Попитахме политолози и социолози: 1. Какво е мнението ви за министрите в кабинета? 2. Какви да са неговите приоритети? Ето отговорите на Първан Симеонов, Михаил Константинов, Мира Радева и Живко Геор

Цитат на деня: Ако искаме да няма задкулисие, аз трябва да съм премиер

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2014/08/06/2356960_citat_na_denia_ako_iskame_da_niama_zadkulisie_az/?ref=rss


Ако искаме да няма задкулисие, аз трябва да съм премиер.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Би Ти Ви 

ГЕРБ няма да се коалира с ДПС след изборите и ако не спечели 121 депутата, няма да управлява, каза Борисов. Реформаторският блок пък да обясни на избирателите си защо конфронтирайки се с ГЕРБ работи в полза на следващо управление на ДПС и БСП, призова той.  

Кадрови промени в МВР на изпроводяк

http://offnews.bg/news/n_1/n_372785.html

Започналите още през юли кадрови промени в МВР продължиха и след деня на оставката на правителството на Пламен Орешарски. Справка на OFFNews показва, че в последния момент вътрешният министър в оставка Цветлин Йовчев е преназначил на постоянни постове някои от областните директори на МВР в страната, които до момента бяха временно назначени на тези постове. Нещо повече – на 1 август , без да бъде оповестено, са сменени двама директори на полицията – в Бургас и Благоевград. Със заповед на вътрешния министър Георги Костов  е станал титуляр в ОДМВР-Бургас , след като досегашният шеф на полицията беше уволнен дисциплинарно в началото на юли. На тази дата с нов директор се сдобива и полицията в Благоевград , като не е ясно с какви мотиви Васил Митов е сменил досегашния началник. Към началото на месец юли от 28 дирекции на МВР в страната 19 имаха временни директори . Основната част от тях са назначени в периода юни 2013 – май 2014 година, като по този начин са заменили титулярите по места. Само в деня на оставката на правителството на Пламен Орешарски – 23 юли, вътрешният министър е преназначил петима от тях: Иван Георгиев в ОДМВР-Монтана; Кристиян Петров в ОДМВР-Силистра; Георги Николов в ОДМВР-Търговище; Иван Иванов в ОДМВР-Враца и Борислав Бончев в Габрово. През юли на постоянна длъжност е назначен и Йордан Рогачев в полицията в Пазарджик. На 25 юли бяха направени още две такива преназначения – временният директор на СДВР Ивайло Спиридонов се издигна в йерархията и стана заместник-директор на ГД „Криминална полиция“. Неговият заместник Младен Маринов пое поста му като титуляр. Кадровите промени в МВР по места в правителството на Пламен Орешарски започват още през 2013 година. Константин Джунински е назначен със заповед на Йовчев на 3 октомври 2013 г. за титуляр на длъжността директор на ОДМВР-Видин. Мариета Иванова пък пое ОДМВР-София през декември 2013 г. Промените продължават и през 2014 г. На 10 май 2014 г. Николай Калчев е назначен за директор на ОДМВР – Варна, а Петко Деведжиев – в Кърджали на 24 май. Пикът на промените обаче е именно в края на мандата на правителството, като се започна с преназначаването на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров . Така, с влизането в сила на новия Закон за МВР, той беше бетониран на поста за следващите пет години. С новоразписаните текстове в закона той много трудно може да бъде свален от този пост. На 3 юли бяха направени още знакови назначения, когато за директор на новосъздадената Главна дирекция ”Охранителна полиция” беше поставен Тодор Гребенаров. Досега той беше на длъжността директор на ГД ”Национална полиция” (ГДНП). Със заповед на министъра от същата дата за директор на новосъздадената Главна дирекция “Криминална полиция” беше назначен Константин Титянов, който до момента беше заместник-директор на ГДНП. Дори и с тези преназначения обаче, Йовчев остава голям брой временни началници на полицията – девет, които обаче също са назначени от него. Това са Елиан Стамболийски в ОДМВР – Кюстендил (7 юни 2013 г.), Иво Писанов, Пътна полиция в СДВР (от декември 2013 г.), Георги Великов в ОДМВР – Русе (03.09.2013 г.). От 16 май 2014 г. Цветомил Цанев в ОДМВР Добрич. Илиян Личев е временно назначен за началник на полицията във Велико Търново на 14 април 2014 г., Славчо Станиславов на 13 май 2014 г. в ОДМВР – Перник. Временни са директорите и на полицията в Пловдив – Пламен Узунов, Иван Чолаков в ОДМВР-Стара Загора (назначен на 28.06.2013 г.) и Евгений Василев в Смолян (на поста от 23.08.2013 г.). Имайки предвид, че информацията за кадровите промени в МВР минават тихомълком, може да се окаже , че тези хора или са преназначени или са заменени с нови титуляри. Несменени от предходната власт остават единствено: Ангел Ганчев, директор на ОДМВР – Хасково, Валентин Александров – Шумен, Генчо Иванов – Ямбол, Ивайло Йовчев -Разград, Георги Иванов – Ловеч и Чавдар Божурски в Сливен.  Кадровите промени в МВР не са изобретение на това правителство. Подобно нещо направи и Цветан Цветанов, който, в деня на оставката на кабинета на Бойко Борисов, направи кадрови промени в Областните дирекции на МВР. Иновацията на наследника на Цветанов е в това, че преди да осигури постоянни постове на директорите по места той ги назначава като временни. Това е и най-изпитаният начин те да бъдат държани в зависимост, като през това време имат възможност да докажат лоялността си към ръководството.

Близнашки: Няма да има прояви на реваншизъм

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3d3b75fe/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cikonomika0Ei0Epolitika0C3320Ca0Cbliznashki0Eniama0Eda0Eima0Eproiavi0Ena0Erevanshizym0H1775960C/story01.htm

Стабилизиране на обществените системи и възстановяване на доверието у партньорите в ЕС и НАТО са сред приоритетите на служебния кабинет


Майка откри сина си убит в Добринище

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4231802

Убийство вдигна на крак полицията в Добринище. Екшънът се е разиграл около 3:30 часа този нощ на ул. Атанас Попадиин” в града, съобщава struma.bg.
42-годишният Йордан Ганчев е открит от майка си мъртъв, плувнал в кръв с разбита глава. Шокираната от смъртта на сина си жена разказала на униформените, че видяла двама мъже да бягат от Убийство вдигна на крак полицията в Добринище. Екшънът се е разиграл около 3:30 часа този нощ на ул. Атанас Попадиин” в града, съобщава struma.bg. 42-годишният Йордан Ганчев е открит от майка си мъртъв, плувнал в кръв с разбита глава. Шокираната от смъртта на сина си жена разказала на униформените, че видяла двама мъже да бягат от

16-годишна с бебе се ожени в съда

http://pik.bg/16-годишна-с-бебе-се-ожени-в-съда-news210837.html

16-годишна с бебе се ожени в съда

Шестнадесетгодишна майка на новородено се омъжи в съдебна зала, след като получи позволение от магистратите. Цанка Ф. и Георги П. живеят заедно от година. Резултат от невръстната им любов е Фаня П., която проплакала наскоро.

Двамата млади родители имали голямо желание да узаконят своята връзка, но фактът, че майката е едва на 16 г., се оказал пречка за вдигането на традиционна ромска сватба. 

За да осъществят мечтата си да станат семейство, Цанка и Георги се обърнали към съда в Пещера. Пуснали молба магистратите да позволят на Цанка да бъде булка. Пред съда като свидетел се яви майката на Цанка и прясна баба Юлия Ф. Жената обясни, че дъщеря  и зетят Георги живеят във фактическо съжителство и на практика са си семейство, само брак не са сключили.

Бабата отсече, че няма против двамата да се оженят. По делото бе прието и становище от местната дирекция "Социално подпомагане", в което не се правят възражения срещу ромската сватба.

След като прецени всички доказателства и изявления на замесените в семейната сага, съдът в Пещера прецени, че няма пречка да позволи на Цанка и Георги да се оженят. Новороденото бебе бе квалифицирано като "важна причина" от хората в тоги, които решиха да не спират ромската любов да бъде увековечена и пред закона.

"Марица"

Борисов: Кой може да изправи държавата по-добре от мен?

http://frognews.bg/news_74226/

Имам прекрасни впечатления от проф. Георги Близнашки, работихме по подписката за референдума. С голяма част от министрите съм работил, има големи специалисти, има и хора, към които имам големи резерви - не ги познавам.

Бареков и Борисов в паралелен дуел по Нова и бТв

http://www.bnews.bg/article-113072

Николай Бареков подчерта, че срещу него и ББЦ от две седмици се води медийна кампания от медиите на Делян Пеевски. Интересите на Пеевски и Борисов срещу България без цензура са съвпаднали и са ги обединили.

Мария Пиргова: И днес защитавам назначението на Пеевски в ДАНС

http://offnews.bg/news/n_1/n_372758.html

"Да. Продължавам и днес да защитавам назначението на Делян Певски в ДАНС." Това коментира червеният политолог Мария Пиргова в сутрешния блок на Нова тв в дебат с Антоанета Цонева от "Протестна мрежа" и социолога Мира Радева за равносметката от едногодишното управление на кабинета "Орешарски". "България не е в политическа криза, тя е в природна криза. Каква криза, госпожо, правителства се менят във всички страни", добави Пиргова. На реплика на Антоанета Цонева защо тогава това е първото Народно събрание, което ще бъде разпуснато без обща снимка, защото членовете му се срамуват от мандата си зад загражданията, Пиргова попита: "А Вие била ли сте в Париж?" Радвам се, че най-накрая, с назначаването на проф. Близнашки за служебен премиер, дневният ред на обществото днес е дневният ред на политиците, коментира Антоанета Цонева. Тя каза, че се е запознала с Близнашки по време на антиправителствените протести. Цонева и Пиргова влязоха и в актуалния от преди година спор за броя на протестиращите и контрапротестиращите и доколко те са представителни за настроенията в страната. Според Пиргова нямам как 20 хиляди души в София да се смятат за представителен протест. В същото време, на въпрос дали е участвала в контрапротеста, тя призна: "Аз подкрепям контрапротеста, но няма нужда да го подкрепям на улицата." Значи признавате, че все пак има подкрепящи даден протеста, които не присъстват физически на него, контрира я Цонева. Тезата й подкрепена и от Мира Радева, която посочи, че изследванията тогава са показвали над 60% обществено одобрение на антиправителствените демонстрации. По думите на социоложката управлението на правителството на Орешарски е било една година управление напук. Цонева върна Мария Пиргова и на темата за миньорите от Бобов дол, които бяха притискани да гласуват за червените. Пиргова нашумя със скандалното си изказване по техен адрес, като каза, че "с тези хора така се говори". "Аз много добре знам как живеят миньорите. Не отричам това, че в България миньори има и те трябва да съществуват и те трябва да живеят добре. Те не бяха получавали заплати преди правителството на Орешарски. Ние вдигнахме цената на въглищата, за да си получат заплатата", заяви тя. "Миньорите имат избор и те винаги ще гласуват наляво", каза в заключение политоложката.

34 катастрофи с четирима пострадали са регистрирани във Варна през денонощието

http://www.moreto.net/novini.php?n=260300

Трима пешеходци и един моторист са пострадали при пътни инциденти във Варна вчера, информираха за Дарик от полицията. Пострадалите са с леки травми и са без опасност за живота. Мотористът е катастрофирал с лек автомобил на кръстовището на бул.

Борисов: Има големи специалисти в служебния кабинет, към някои съм резервиран

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4231734

"Министрите, като се закълнат, да вземат да отидат да помагат на бедстващите от наводнанията хора. Небето се е смръщило, нищо добро не ни очаква". Това каза от ефира на bTV експремиерът Бойко Борисов.
"Имам прекрасни впечатления от проф. Георги Близнашки, работихме по подписката за референдума. С голяма част от министрите съм работил, "Министрите, като се закълнат, да вземат да отидат да помагат на бедстващите от наводнанията хора. Небето се е смръщило, нищо добро не ни очаква". Това каза от ефира на bTV експремиерът Бойко Борисов. "Имам прекрасни впечатления от проф. Георги Близнашки, работихме по подписката за референдума. С голяма част от министрите съм работил,

Борисов: Има големи специалисти в служебния кабинет, към някои съм резервиран (обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4231732

"Министрите, като се закълнат, да вземат да отидат да помагат на бедстващите от наводнанията хора. Небето се е смръщило, нищо добро не ни очаква". Това каза от ефира на bTV експремиерът Бойко Борисов. "Имам прекрасни впечатления от проф. Георги Близнашки, работихме по подписката за референдума. С голяма част от министрите съм работил,

Изплащат по-рано пенсиите в Мизия и Бяла Слатина

http://pik.bg/изплащат-по-рано-пенсиите-в-мизия-и-бяла-слатина-news210840.html

Изплащат по-рано пенсиите в Мизия и Бяла Слатина

Изплащането на пенсиите в Мизия и Бяла Слатина ще започне по-рано. За целта „Български пощи” и Националният осигурителен институт са създали необходимата организация, информира Нова телевизия.

Изплащането на пенсии в пощенските станции в Мизия и Бяла Слатина ще започне на 6 август. Министерството на вътрешните работи има готовност при необходимост да окаже съдействие, като предостави високопроходима техника.

Ако остане затворена до декември, КТБ ще фалира от само себе си

http://www.bnews.bg/article-112962

Няколко опции се обсъждат за поставената под специален надзор КТБ - единият е да бъде оздравена и вложителите да получат депозитите си в съответствие с националното и европейското законодателство.

Пържоли на тиган с мащерка и чесън

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4230969

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Кой готви

Радмила Димитрова Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31. Кой готви Радмила Димитрова

Бойко: Новата власт да обърне внимание на бедствието в Мизия, имам прекрасни впечатления от Близнашки!

http://pik.bg/бойко-новата-власт-да-обърне-внимание-на-бедствието-в-мизия-имам-прекрасни-впечатления-от--news210836.html

Бойко: Новата власт да обърне внимание на бедствието в Мизия, имам прекрасни впечатления от Близнашки!

"Новото правителство веднага да обърне внимание към бедстващите в Мизия, че като гледам небето нищо добро не ни очаква". Това призова по Би Ти Ви Бойко Борисов.

"Имам прекрасни впечатления от служебния премиер Георги Близнашки. С него сме работили заедно", изтъкна лидерът на ГЕРБ.

"Новите министри в служебния кабинет са професионалисти. С някои от тях съм работил и имам много добри впечатление. Към други имам големи резерви", категоричен е Борисов.

Той коментира и предстоящите избори. "Ако не съберем 121 депутати нашите избиратели няма да ни простят. Не съм не формален лидер на Реформаторския блок. Нямам тайни срещи с никой от тях", заяви бившият премиер.

"БСП реши да ни вкара с интригата с ДПС, защото те година и половина се бяха прегърнали с тях и "Атака" и на края не можаха да се разберат кой е булката и решиха опорната им точка да бъде свързаха с нас и партията на Лютви Местан", посочи Борисов.

Очаквайте подробности!!!

Бареков: Обезщетенията ми за прекратените мениджърски договори са около 4 млн. лева

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4231722

"Обезщетенията ми за прекратените два мениджърски договора са 2 млн. евро, около 4 млн. лева". Това разкри Николай Бареков в студиото на Нова телевизия. Лидерът на партия "България без цензура" обясни с договорите в ръка хронологията - от встъпването си в длъжност директор в TV7 през лятото на 2011 г. "Обезщетенията ми за прекратените два мениджърски договора са 2 млн. евро, около 4 млн. лева". Това разкри Николай Бареков в студиото на Нова телевизия. Лидерът на партия "България без цензура" обясни с договорите в ръка хронологията - от встъпването си в длъжност директор в TV7 през лятото на 2011 г.

Наблюдават 12 язовира по поречието на река Скът

http://society.actualno.com/Nabludavat-12-jazovira-po-porechieto-na-reka-Skyt--news_43570.html

На сутрешното заседание на щаба в град Мизия бяха набелязани конкретни мерки за недопускане на нови наводнения, предвид прогнозата за очаквани валежи. Населеното място е разделено на четири основни...

Ето кои спечелиха 20-те двойни покани за прожекцията на "Люси"

http://cinema.actualno.com/Eto-koi-specheliha-20-te-dvojni-pokani-za-projekcijata-na-Lusi--news_43571.html

Играта на Actualno.com за 20 двойни покани за прожекцията на "Люси" приключи! На случаен принцип избрахме 20 от всички оригинални отговори, които получихме на въпроса "Какви суперсили б...

Българите не искат да сменят лева с евро

http://society.actualno.com/Bylgarite-ne-iskat-da-smenjat-leva-s-evro-news_43574.html

Българите не искат да сменят националната валута с евро. Това става ясно от редовното годишно изследване на института "Отворено общество" за общественото мнение в България. Две трети от вси...

Преглед на печата, сряда, 6 август

http://econ.bg/Новини/Преглед-на-печата-сряда-6-август_l.a_i.560405_at.1.html

СТАНДАРТ: МИЕ: За 1 година икономиката дръпна напред Икономиката на страната сериозно дръпна напред през последната една година. Това става ясно...

Бременната Кристина Агилера се разголи

http://www.bnews.bg/article-113069

Истинско олицетворение на твърдението, че бременността разкрасява жената е Кристина Агилера, която е в очакване на второто си дете.

Бареков: Обезщетенията ми за прекратените два мениджърски договора са 4 млн. лева (обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4231714

"Обезщетенията ми за прекратените два мениджърски договора са 2 млн. евро, около 4 млн. лева". Това разкри Николай Бареков в студиото на Нова телевизия. Лидерът на партия "България без цензура" обясни с договорите в ръка хронологията - от встъпването си в длъжност директор в TV7 през лятото на 2011 г.

Мизия е изправена пред хуманитарна криза

http://www.cross.bg/miziya-horata-izpravena-1424113.html

/КРОСС/Мизия е изправена пред хуманитарна криза. Хората там имат нужда от храна, вода и лекарства. Градът има нужда и от доброволци за разчистването.  Тази сутрин отново се изля интензивен дъжд. Въпреки това водата постепенно се оттегля. След нея обаче остава кал и мърсотия. От БЧК призовават хората да внимават с личната хигиена и да използват дезифенктанти. Над 100 са срутените постройки. Властите предупреждават хората да не влизат в тях. Много хора остават без домове, а състоянието на общинския фонд не е добро. Екип на „Четири лапи" вече е на място в Мизия с лодка, за да спасяват животни. Постоянно се следят нивата на водоемите. Снимка: Булфото

Вижте къде в столицата спират водата

http://pik.bg/вижте-къде-в-столицата-спират-водата-news210832.html

Вижте къде в столицата спират водата

 „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в 
някои части на столицата, съобщиха от пресцентъра на компанията.

Във връзка с възстановяване на уличен водопровод на ул. „Момина сълза“ гр. Банкя вилна зона „Банкя”, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района :
по ул. „Цар Освободител” от ул. „Бор” до ул. „София”
по ул. „София” от ул. „Цар Освободител” до ул. „Иванянско шосе”, ул. „Момина сълза”, ул. „Блян”
по ул. „Иларион Макриополски” от № 60 до ул. „София”, ул. „Спътник”, ул. „Еделвайс”
по ул. „Ангел Каралийчев” от ул. „София” до ул. „Николай Некрасов”, ул. „Морава”, ул. „Люляк”
по ул. „Николай Некрасов” от ул. „Иванянско шосе” до ул. „Ангел Каралийчев”

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „София” ъгъла с ул. „Момина сълза”.
След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

На 6 август 2014 г. (сряда), във връзка с направа на водопроводна връзка по ул. „Капитан Димитър Списаревски” жк „Дружба” І , се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
бл. 58, бл. 62, бл. 60

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адрес: ул. „Ген. Стоян Стоянов” ъгъла с ул. „Кръстю Пастухов”.
След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

На 6 август 2014 г. (сряда), във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Манастирска” с. Челопечене , се налага спиране на водоподаването от 10:30 до 15:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
с. Челопечене

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: с. Челопечене пред кметството.
След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

На 6 август 2014 г. (сряда), във връзка с изграждане на ново сградно водопроводно отклонение по ул. „Тодор Каблешков” кв. „Манастирски ливади” , се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 19:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
ул. „Перловска река”, ул. 406
по ул. „Тодор Каблешков” от ул. „Луи Айер” до Перловска река
по ул. „Тодор Джебаров” от ул. „Тодор Каблешков” до ул. „Шарл Шампо”

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Тодор Каблешков” ъгъла с ул. „Тодор Джебаров”.

След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.
На 6 август 2014 г. (сряда), във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. 366 кв. „Модерно предградие” , се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 13:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района :
по ул. 366 от ул. „Братя Станиславови” до ул. „Виткова ливада”

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. 366 ъгъла с ул. „Братя Станиславови”.

Новите министри поемат властта

http://www.moreto.net/novini.php?n=260298

Служебният кабинет на проф. Георги Близнашки ще встъпи в длъжност. Премиерът в оставка Пламен Орешарски и ресорните министри ще сдадат постовете на наследниците си от служебния кабинет, чиято основна задача е да подготви провеждането на парламентарните избори на 5 октомври.

69 години от ужаса над Хирошима

http://www.cross.bg/hiroshima-bomba-yaponiya-1424112.html

/КРОСС/Днес се навършват 69 години от военна операция при която се хвърля атомната бомба над Хирошима, най-зловещото оръжие отнело живота на десетки хиляди хора. 6 август, преди 69 години, нашата цивилизация прекрачи един зловещ рубикон, който подхранваше безумието, макар че мобилизираше и разума. Сутринта на 6 август 1945 година американския бомбардировач B-29 "Енола Гей" хвърля над японския град Хирошима атомната бомба "Little Boy" ("Малчугана"). За пръв път цивилизацията ни използва най-разрушителното оръжие - атомното. За пръв път имаме масово еднократно избиване на хора - в "индустриални количества". Това става в самия край на Втората световна касапница. САЩ са изправени пред големия си враг в Тихоокеанския регион - императорска Япония. Имат и да си отмъщават заради унищожената им армада в Пърл Харбър през декември 1941 г, а и заради други поражения. Америка вече има атомната бомба. Американските стратези решават, че ако се хвърлят в конвенционална схватка с врага ще загинат стотици хиляди, може би милиони хора от двете страни. Тогава решават да прибегнат до новото оръжие - то ще вземе десетки хиляди жертви, но ще ускори края на войната и ще спести много повече жертви. Така поне Америка обяснява пред света защо е взела зловещото решение. Може и да е права, но звучи като търсене на смекчаващо вината обстоятелство. Което светът нямаше как да приеме

Бареков: Пеевски ме помоли да го сдобря с Борисов (обновена)

http://pik.bg/бареков-пеевски-ме-помоли-да-го-сдобря-с-борисов-обновена-news210835.html

Бареков: Пеевски ме помоли да го сдобря с Борисов (обновена)

"Откога в България стана престъпление човек да получава пари по договор", попита Николай Бареков в ефира на Нова телевизия във връзка с изказването на Яне Янев, че е получил над  4 700 000 долара от Цветан Василев.

"Всичко, което получавам е законно, имам документи къде и кога съм подписвал договори и какви пари съм получавал. Откакто е създадена "България без цензура" всичко, което получавам може да се проследи от Сметната палата, заяви Бареков.

"Платил съм 462 хиляди лв. данъци. Получих 4 милиона лева заради прекратените договори в телевизията. Заслужих си ги тези пари, телевизията по мое време беше с висок рейтинг, допълни той.

"Това, което говори Яне Янев е пълна лъжа. Към днешна дата Тв 7 дължи на моя лична фирма пари. Парите, които получих ги дарих на гражданското движение "България без цензура". Тези пари бяха изхарчени още преди да създам партията", каза лидерът на ББЦ.

Водещият Виктор Николаев не спря да задава хапливо своите въпроси, както не подмина и темата за къщата в Драгалевци. "Няма какво повече да добавя, има внесен сигнал от "Атака"" отвърна Бареков. И контрира: "Има ли нещо незаконно в тази сделка?. Тази къща не ми е подарена, всички документи са в прокуратурата и Сметната палата."

 Бареков разкри, че Делян Пеевски го е молил да го сдобри с Бойко Борисов.

 Евродепутатът потвърди, че Борисов е отговорен за 10 убийства, в които участвал като подбудител и поръчител.

Бареков спомена като мишени Емил Кюлев, Фатик, Женята и Илия Павлов.

Бареков: Яне Янев лъже, четирите милиона, които получих, са заслужени (обновена)

http://pik.bg/бареков-яне-янев-лъже-четирите-милиона-които-получих-са-заслужени-обновена-news210835.html

Бареков: Яне Янев лъже, четирите милиона, които получих, са заслужени (обновена)

"Откога в България стана престъпление човек да получава пари по договор", попита Николай Бареков в ефира на Нова телевизия във връзка с изказването на Яне Янев, че е получил над  4 700 000 долара от Цветан Василев.

"Всичко, което получавам е законно, имам документи къде и кога съм подписвал договори и какви пари съм получавал. Откакто е създадена "България без цензура" всичко, което получавам може да се проследи от Сметната палата, заяви Бареков.

"Платил съм 462 хиляди лв. данъци. Получих 4 милиона лева заради прекратените договори в телевизията. Заслужих си ги тези пари, телевизията по мое време беше с висок рейтинг, допълни той.

"Това, което говори Яне Янев е пълна лъжа. Към днешна дата Тв 7 дължи на моя лична фирма пари. Парите, които получих ги дарих на гражданското движение "България без цензура". Тези пари бяха изхарчени още преди да създам партията", каза лидерът на ББЦ.

Относно твърдението на Яне Янев, че Цветан Василе ми е купил апартамент - не е вярно!, категоричен в Николай Бареков.

 

 

Папа Франциск призова младите да не пилеят време с интернет, смартфони и телевизия

http://www.cross.bg/vreme-frantzisk-smartfoni-1424111.html

/КРОСС/Папа Франциск призова 50 000 германски младежи - служители на олтара, дошли на поклонение в Рим, да не губят време с интернет, смартфони и телевизия, а да посвещават времето си на по-продуктивни дейности, предаде Ройтерс. „Може би мнозина млади хора пропиляват прекалено много часове с безполезни неща", каза папата в кратко слово пред поклонниците (на възраст между 13 и 27 години, като по-голямата част са юноши от 14 до 18 години по данни на радио Ватикана). „Нашият живот се състои от време, а времето е дар от Бога, затова е важно да бъде използвано за добри и плодотворни действия", каза той. Безплодните дейности, изброени от папа Франциск, бяха „чатенето в интернет или със смартфони, гледането на телевизионни сапунени опери и използването на продуктите на технологическия прогрес, които трябва да опростяват и подобряват качеството на живота, но отвличат вниманието от това, което е действително важно", предава БТА. 77-годишният папа има акаунти в Twitter на няколко езика, а английският вариант има 4,3 милиона последователи. Главата на Римокатолическата църква си припомни немския език, за да приветства германските министранти. По време на снощното бдение на площад „Св. Петър" той чете предварително подготвени текстове на немски. За разлика от предшествениците си, Франциск рядко се отклонява от италианския или от родния си испански, когато говори публично

Ако 600 млн. лв. за селските райони бяха подписани, само от ДДС щеше да има още 120 млн. в бюджета

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4231331

- Г-н Добрев, има ли вече къде да седнете в кабинета на изпълнителния директор, след като се оказа, че дивани, маси и бюра са претрупани от близо 3000 забавени проекти и документи от вашия предшественик?
- След проверката от комисия, която назначих, кабинетът на изпълнителния директор е изчистен. Вече има къде да се седне и започна доста натоварен - Г-н Добрев, има ли вече къде да седнете в кабинета на изпълнителния директор, след като се оказа, че дивани, маси и бюра са претрупани от близо 3000 забавени проекти и документи от вашия предшественик? - След проверката от комисия, която назначих, кабинетът на изпълнителния директор е изчистен. Вече има къде да се седне и започна доста натоварен

МВР ограничава достъпа на медиите при безредици

http://www.cross.bg/obshtestveniya-grazhdani-instryktziyata-1424109.html

/КРОСС/ МВР няма да допуска "нерегламентирани разговори" между медии и протестиращи, които нарушават обществения ред. Това става ясно от проект за инструкция за опазване на обществения ред, качена на сайта на ведомството. В нея подробно се описва как трябва да реагират полицейските сили при масови прояви на граждани, като протест, футболен мач, шествия, концерти и др., съобщава „Сега”.   Една от първите стъпки е да се организират зони за сигурност около мястото, където има "масова проява". "Представителите на средствата за масова информация се допускат до най-външната обозначена зона за сигурност, като се пресичат възможностите за нерегламентиран контакт с участниците в груповото нарушение на обществения ред", пише в инструкцията. Информация ще дава само пресцентърът на МВР. Ще се забранява също така достъпът на граждани и коли, "нямащи отношение към възстановяването на обществения ред". Според дефиницията на МВР нарушаване на обществения ред е спонтанно струпване за кратко време на група граждани, което противоречи за закона. Инструкцията разделя масовите прояви на граждани на два типа - с висока и ниска степен на опасност. Първите са "свързани със струпване на граждани, които при определени обстоятелства могат да прераснат в групово нарушаване на обществения ред", е записано в инструкцията. Документът дефинира и какво точно е риск от нарушаване на обществения ред

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване