Закопчаха 8 души за лихварство във Врачанско

http://pik.bg/закопчаха-8-души-за-лихварство-във-врачанско-news213497.html

Закопчаха 8 души за лихварство във Врачанско

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на осем участници в организирана престъпна група, създадена с цел лихварство,отвличания и рекет, предаде БГНЕС.

Шестима от членовете на престъпната структура са задържани на 11 август 2014 г. при специализирана операция на Главна дирекция "Криминална полиция" на територията на Врачанска област под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура, съобщиха от прокуратурата.

Обвинения са повдигнати на ръководителите на групата -братята Ангел Попов и Веселин Попов. Като участници са привлечени, Анатоли Ангелов, Цветомир Ценов, Милен Иванов, Ивайло Николов, Боил Комаревски и Нина Македонска.

На двама от участниците в групата предстои обвиненията да бъдат предявени, Анатоли Ангелов изтърпява присъда за убийство в български затвор, а Веселин Попов е в чужбина.

Обвинение за съучастие в част от престъпленията на група (без да е участник в групата) е повдигнато и на сина на Веселин Попов – Веселин Веселинов Попов. Той също е извън пределите на страната. Според събраните до момента доказателства престъпната група е действала от 2008 г. на територията на Враца, Козлодуй, Оряхово, Мизия, с. Галиче и други селища в региона.

Участниците са предоставяли заеми на нуждаещи се, като лихвите, налагани на длъжниците, често са достигали и надхвърляли двукратно дадените "на кредит" суми. Събирането на дълговете от закъснели с плащанията, е ставало с особена жестокост и гаври.

По информация на МВР дължимите суми са събирани чрез принуда и насилие. Взелите заем получавали закани за убийство, имотите на част от тях бивали опожарени, често на длъжниците бил нанасян жесток побой. Криминалистите стигнали и до информацията, че групата разполага с незакононо автоматично оръжие, съпричастна е към извършването на поръчкови убийства на територията на страната, проявява особена жестокост и бруталност.

Извършени са претърсвания на няколко адреса в Козлодуй, Оряхово, Мизия, с. Гложене и с. Галиче. Оттам са иззети голямо количество документи, записни заповеди, договори, чужди дебитни и лични карти, свидетелства за правоуправление на МПС, мобилни телефони и СИМ карти, черни маски, пушка помпа, друго оръжие и боеприпаси за него, голямо количество златни накити с неустановен произход, бухалки, белезници, крупни парични суми.

По информация на МВР Ангел Попов, известен с прякора Главестия, е криминално проявен, регистриран многократно за изнудване, телесни повреди и закани за убийство, изключително безскрупулен и жесток човек. Почти всички други членове на групата също имат прякори, Цветомир Ценов е известен като Квиц, Милен Иванов – като Бижуто, Ивайло Николов - като Зъбчо, Боил Комаревски – като Биби, а Веселин Попов – като Лунгара.

В хода на разследването са използвани СРС. Пострадали от групата и свидетели са разпитани пред съдия, иззети са множество доказателства. С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на шестимата с предявени обвинения е наложено задържане до 72 часа.

В Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярката "Задържане под стража" за всеки от тях. В ход е процедура по обявяване за международно издирване на Веселин Попов и Веселин Веселинов Попов, предстои предявяване на обвиненията на лишения от свобода Анатоли Ангелов.

Къде по света най-много обичат и мразят Русия (инфографика)

http://offnews.bg/news/n_1/n_376402.html

Виетнам, Гърция и Китай са държавите, които най-много симпатизират на Русия. В Полша, Йордания и Германия  пък направо мразят Руската Федерация, показва проучване на американския изследователски център The Pew Research Center. В сондажа, реализиран между 17 март и 5 юни, са участвали 48 643 респонденти от 44 държави, включително Русия. Негативните мнения за официална Москва са нараснали чувствително в сравнение с резултатите от същото проучване, направено през 2013 година. The Pew Research Center отдава това на кризата между Украйна и Русия, както и анексирането на Крим. В САЩ през 2013 г. на Русия са симпатизирали 37% от респондентите, докато сега процентът е 19.  Данните от изследването може да видите в интерактивната инфографика: href = 'http :// www . rferl .org/ contentinfographics / inforgraphic -views-of- russia /25459393. html' > img alt= 'Views on Russia ' src = 'http ://public. tableausoftware .com/static/images/ C9 / C99PG4N6R /1_ rss . png' style= 'border : none' /> Learn About Tableau

Лондон ще прекрати износа на оръжие за Израел, ако се подновят боевете с "Хамас"

http://www.cross.bg/izrael-prekrati-iznosa-1425273.html

/КРОСС/ Британското правителство ще прекрати износа на част от оръжията за Израел, ако се поднови конфликта в Ивицата Газа, заради опасенията, че те могат да бъдат използвани от израелската армия. Министерството на отбраната обяви, че при прегледа на британския експрот за Израел са открити компоненти, които могат да бъдат използвани в оборудване за военни радари, бойни самолети и танкове от изралските отбранителни сили. Министърът на икономиката Винс Кейбъл заяви, че Лондон приветства сегашното примирие в Газа и се надява то да доведе до мирно решение. Той обаче допълни, че с оглед на това, че правителството не е сигурно дали се изпълняват критериите по лицензите за износ, то е взело решение да прекрати експорта на някои компоненти, предава БНР. От канцеларията на премиера коментираха, че Израел има легитимното право на самозащита и ограничаването на износа на британски оръжия без подкрепа от останалата част от Европа е по-скоро празен жест, който може да навреди на влиянието, което има Великобритания в еврейската държава.  

Близнашки зад Танов: Да съдим по резултатите му

http://www.bnews.bg/article-113700

Премиерът проф. Георги Близнашки защити кандидатурата на новия-стар шеф на Митниците Ваньо Танов - нямало време да се търси друг спец за затягане на тревожното състояние в системата.

Жена грабна най-голямата математическа награда

http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/zhena-grabna-naj-goliamata-matematicheska-nagrada-6019783

"Това е голяма чест за мен и ще бъда щастлива, ако моят пример послужи за вдъхновение на младите жени по света, занимаващи се с наука и математика", заяви Мирзакхани, след като узна, че е удостоена с медала "Фийлдс"

Правосъдният министър изпраща затворници да помагат в Мизия

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/13/2360859_pravosudniiat_ministur_izprashta_zatvornici_da_pomagat/?ref=rss


По изричното разпореждане на заместник министър-председателя и министър на правосъдието Христо Иванов от днес 7 лишени от свобода се включват в акцията по възстановяване на щетите от наводнението в град Мизия, съобщиха от пресслужбата на ведомството. Утре още 20 затворници ще бъдат изпратени на терен, за да подпомогнат действията по отводняването и почистването в градската част.

Първата група, която вече е на място, работи в едни от най-засегнатите зони - в района на двете училища в...

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2014/08/13/2360876_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Най-интересното от емисията в 12 часа:

Еврокомисарят Кристалина Георгиева ще посети Мизия, за да се запознае на място с нанесените щети от наводнението, с работата на екипите и условията, при които са настанени евакуираните. 

Съединените щати подкрепиха искането на Киев руските камиони с хуманитарна помощ, които потеглиха вчера за Източна...

60 000 се обявиха против трансфера на футболист, осъден за изнасилване

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/13/2360848_60_000_se_obiaviha_protiv_transfera_na_futbolist/?ref=rss


Около 60 000 души се включиха в подписка против привличането на осъдения насилник Чед Еванс в английския футболен клуб "Шефилд юнайтед".

25-годишният Еванс, който е бивш играч на "Манчестър сити" и има мачове във Висшата лига, беше осъден през 2012 г. на пет години затвор по обвинение в изнасилване на 19-годишна жена.

След обжалване на присъдата се очаква той да бъде освободен през октомври тази година. От ръководството на "Шефилд юнайтед" веднага са проявили интерес към...

Уникална операция на дете правят в Пирогов

http://www.vesti.bg/novini/unikalna-operaciia-na-dete-praviat-v-pirogov-6019787

В Пирогов правят уникална за Югоизточна Европа операция на 1-годишно момиченце. То има рядкото заболяване "Синдром на Поланд", предаде репортер на БГНЕС.

Робин Уилямс се е обесил

http://www.moreto.net/novini.php?n=260989

Робин Уилямс се е самоубил чрез обесване. Това показва предварителното разследване на причините за смъртта на носителя на "Оскар", съобщиха световните информационни агенции. Уилямс е починал от асфикция в резултат на обесване, е заявил във вторник представител на офиса на шерифа в окръг Марин, щата Калифорния, Кейт Бойд.

Христо Иванов праща 27 врачански пандизчии да помагат в Мизия

http://www.bnews.bg/article-113699

Днес и утре общо 27 затворници от Врачанския затвор отиват на терен в Мизия, за да помагат в отводняването и почистването на града.

Увеличава се броят на децата с наднормено тегло

http://www.cross.bg/maznini-hrani-hranene-1425272.html

/КРОСС/ Националният център по обществено здраве и анализи, съвместно с Регионалните здравни инспекции, проведе изследване при национална представителна извадка от 3 353 деца на 7-годишна възраст, в първи клас. От 28% през 2008 г. наднорменото тегло достигна 30,5% през 2013 г., като от тях делът на децата със затлъстяване се е увеличил от 12,3% на 13,9%. Получените данни са без статистическа значимост. Важни фактори за увеличаване честотата на свръхтеглото и затлъстяването - един от сериозните съвременни здравни проблеми, включително и за България - са нездравословният модел на хранене и ниската физическа активност. Една от основните причини за затлъстяването е прекомерната консумация на мазнини. Те са необходими за човешкия организъм, но консумацията на голямо количество от тях, особено наситени мазнини, води до наднормено тегло и затлъстяване. Освен мазнините, които се добавят в храните (масло, олио и др.) и видимите мазнини в месото, в някои храни се съдържат и „скрити" мазнини - например, чипс, снакс, торти, колбаси, пържени закуски, сосове, салати с майонеза и др.) За осигуряване на здравословно хранене на учениците в България през 2009 г

Астрономи от 11 държави ще участват в научна конференция в НАО-Рожен

http://interest.actualno.com/Astronomi-ot-11-dyrjavi-shte-uchastvat-v-nauchna-konferencija-v-NAO-Rojen-news_44773.html

Астрономи от 11 държави от Европа ще участват в OPTICON наблюдателна школа и конференция през септември в НАО- Рожен, съобщиха от обсерваторията. Научното събитие започва на 17 септември в Националнат...

Представиха новите зам.-министри на земеделието и храните

http://politics.actualno.com/Predstaviha-novite-zam-ministri-na-zemedelieto-i-hranite-news_44774.html

Двама души ще помагат на служебния министър на земеделието и храните Васил Грудев - неговите нови заместници доц. Георги Костов и Марина Бракалова. Имената им бяха официално обявени от Грудев на брифи...

Над 150 хил.румънци и българи работят във Великобритания

http://europe.actualno.com/-Nad-150-hilrumynci-i-bylgari-rabotjat-vyv-Velikobritanija-news_44775.html

Броят на румънските и българските работници във Великобритания е достигнал ново рекордно ниво, след като от началото на годината бяха вдигнати всички ограничения на британския трудов пазар за Румъния ...

Регионалното ведомство изпрати 12-те жалби срещу "Южен поток" във ВАС

http://business.actualno.com/Regionalnoto-vedomstvo-izprati-12-te-jalbi-sreshtu-Ujen-potok-vyv-VAS-news_44776.html

Министерството на регионалното развитие изпрати във Върховния административен съд дванадесетте подадени жалби срещу издаденото разрешение за строеж на подобекти по проекта "Южен поток", съ...

Труп на плажа в Бургас, подозират внезапна смърт, оказа се удавяне

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4242527

Тяло на възрастен мъж на плиткото в морето е било забелязано от първите плажуващи тази сутрин в Бургас.
На място веднага е бил изпратен екип на спешна помощ, но той само е констатирал смъртта. Починалият е 67-годишен пловдивчанин – Павел Г. При огледа на тялото не са открити следи от насилие. Заради множество пукнати капиляри обаче първоначалното Тяло на възрастен мъж на плиткото в морето е било забелязано от първите плажуващи тази сутрин в Бургас. На място веднага е бил изпратен екип на спешна помощ, но той само е констатирал смъртта. Починалият е 67-годишен пловдивчанин – Павел Г. При огледа на тялото не са открити следи от насилие. Заради множество пукнати капиляри обаче първоначалното

Млада жена от дупнишко с трети опит за самоубийство, лекарите я спасиха

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4242535

28-годишната дъщеря на известно семейство в дупнишкото село Бистрица се опитала да се самоубие, като прерязала вените си в планината, пише в. „Струма“.
Бързата реакция на назначените охранители на селото и кмета Васил Бански спасили живота й. Тя е намерена в дере на 10 км височина в планината. До нея е открито писмо, книгата "Аз и хората", 28-годишната дъщеря на известно семейство в дупнишкото село Бистрица се опитала да се самоубие, като прерязала вените си в планината, пише в. „Струма“. Бързата реакция на назначените охранители на селото и кмета Васил Бански спасили живота й. Тя е намерена в дере на 10 км височина в планината. До нея е открито писмо, книгата "Аз и хората",

Кои са новите областни управители на Благоевград, Пловдив, Русе, Монтана и Плевен

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/13/2360849_koi_sa_novite_oblastni_upraviteli_na_blagoevgrad/?ref=rss


Служебното правителството очаквано смени областните управители на Благоевград, Пловдив, Русе, Монтана и Плевен. Днес бяха пуснати и кратки визитки на новите представители на държавата в тези области.

Димитър Димитров, който заменя Муса Палев в Благоевград, е икономист. Завършил е УНСС и има редица специализации по мениджмънт в България и чужбина. Бил е икономически и изпълнителен директор на "Благоевград БТ" АД и председател на ѝБборда на директорите на дружеството. Общински съветник...

Земетресение с магнитуд 5,8 в Мексико

http://www.vesti.bg/novini/zemetresenie-s-magnitud-58-v-meksiko-6019788

Земетресение с магнитуд 5,8 разтърси Мексико, съобщи Европейският сеизмологичен център.

Борисов: Нито един човек не сме пратили в служебното правителство

http://frognews.bg/news_74561/

Категорично заявявам, че нито един човек не сме изпратили в служебното правителство от ГЕРБ. Ако има такива, които са участвали в нашето управление като експерти и сега са поканени от този кабинет, си е лично тяхно решение и не е съгласувано с мен, пише лидерът на ПП ГЕРБ по повод спекулациите, че ГЕРБ участва в подбора на служебния кабинет.

Ел-Ериан: Фед може да се окаже както герой, така и грешник

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3d766c0a/l/0L0Sinvestor0Bbg0Csasht0C3370Ca0Cel0Eerian0Efed0Emoje0Eda0Ese0Eokaje0Ekakto0Egeroi0Etaka0Ei0Egreshnik0H1780A270C/story01.htm

Американската икономика е на кръстопът, като са еднакво възможни два противоположни екстремни сценария, посочва финансистът


Съдът прибра близо милион от производител и продавач на дрога

http://www.bnews.bg/article-113696

Съдът отне имущество за близо 900 хил. лв. от призводител и разпространител на наркотици, съобщиха от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ).

Млада жена от дупнишко се опита да се самоубие за трети път

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4242525

28-годишната дъщеря на известно семейство в дупнишкото село Бистрица се опитала да се самоубие, като прерязала вените си в планината, пише в. „Струма“.
Бързата реакция на назначените охранители на селото и кмета Васил Бански спасили живота й. Тя е намерена в дере на 10 км височина в планината. До нея е открито писмо, книгата 28-годишната дъщеря на известно семейство в дупнишкото село Бистрица се опитала да се самоубие, като прерязала вените си в планината, пише в. „Струма“. Бързата реакция на назначените охранители на селото и кмета Васил Бански спасили живота й. Тя е намерена в дере на 10 км височина в планината. До нея е открито писмо, книгата "Аз и хората",

Борисов: Категорично заявявам, че нито един човек от ГЕРБ не сме изпратили в служебното правителство

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4242516

„Категорично заявявам, че нито един човек не сме изпратили в служебното правителство от ГЕРБ. Ако има такива, които са участвали в нашето управление като експерти и сега са поканени от този кабинет, си е лично тяхно решение и не е съгласувано с мен.” Това заяви лидерът на ПП ГЕРБ във фейсбук по повод спекулациите, „Категорично заявявам, че нито един човек не сме изпратили в служебното правителство от ГЕРБ. Ако има такива, които са участвали в нашето управление като експерти и сега са поканени от този кабинет, си е лично тяхно решение и не е съгласувано с мен.” Това заяви лидерът на ПП ГЕРБ във фейсбук по повод спекулациите,

Борисов: Не сме пратили нито един човек в служебното правителство

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4242520

„Категорично заявявам, че нито един човек не сме изпратили в служебното правителство от ГЕРБ. Ако има такива, които са участвали в нашето управление като експерти и сега са поканени от този кабинет, си е лично тяхно решение и не е съгласувано с мен.” Това зяви в личния си сайт лидерът на ПП ГЕРБ по повод спекулациите, „Категорично заявявам, че нито един човек не сме изпратили в служебното правителство от ГЕРБ. Ако има такива, които са участвали в нашето управление като експерти и сега са поканени от този кабинет, си е лично тяхно решение и не е съгласувано с мен.” Това зяви в личния си сайт лидерът на ПП ГЕРБ по повод спекулациите,

Руският хуманитарен конвой се очаква да стигне границата с Украйна тази вечер

http://www.mediapool.bg/ruskiyat-humanitaren-konvoi-se-ochakva-da-stigne-granitsata-s-ukraina-tazi-vecher-news223648.html

Руският хуманитарен конвой с помощи за населението на Източна Украйна продължава да напредва към руско-украинската граница, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на руското министерство на извънредните ситуации.   Колоната е дълга 3 километра и наброява около 280 камиона, се посочва в съобщението на ведомството. Конвоят ще измине днес около 500 километра, преди да пристигне вечерта на руско-украинската граница на пункта Шебекино-Плетньовка, в района на град Белгород /Южна Русия/ и на град Харков /Североизточна Украйна/.   Във вторник руското министерство на външните работи подчерта, че Русия ще достави тази помощ според изискванията на Украйна и прие конвоят да се движи по маршрут, предложен от Киев, както и товарът да бъде проверен.   Но Киев предупреди вчера, че конвоят няма да бъде допуснат в Украйна и настоя за разтоварване на пратката и прехвърлянето й на руско-украинската граница в превозни средства на Международния комитет на Червения кръст .

Бивш шеф на "Майкрософт" купи "ЛА клипърс" за рекордните 2 млрд. долара

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/13/2360804_bivsh_shef_na_maikrosoft_kupi_la_klipurs_za_rekordnite/?ref=rss


Бившият изпълнителен директор на "Майкрософт" Стив Балмър приключи сделката по купуването на баскетболния отбор "Лос Анджелис клипърс" за 2 милиарда долара от наказания доживот Доналд Стърлинг. 

​Сделката е рекордна в историята на Националната баскетболна асоциация (НБА) и се доближава до платените 2.15 милиарда долара за бейзболния "Лос Анджелис доджърс" през 2011 г.

Цената е почти четири пъти по-висока от рекорда за баскетболен отбор. По-рано тази година друг баскетболен...

Пращат затворници да помагат за възстановяването на Мизия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4242514

По изричното разпореждане на заместник министър-председателя и министър на правосъдието Христо Иванов от днес 7 лишени от свобода се включват в акцията по възстановяване на щетите от наводнението в град Мизия, съобщават от пресцентъра на Министерството на правосъдието.
Утре още 20 затворници ще бъдат изпратени на терен, По изричното разпореждане на заместник министър-председателя и министър на правосъдието Христо Иванов от днес 7 лишени от свобода се включват в акцията по възстановяване на щетите от наводнението в град Мизия, съобщават от пресцентъра на Министерството на правосъдието. Утре още 20 затворници ще бъдат изпратени на терен,

Определени са новите представители на Министерския съвет в Надзорния съвет на НОИ

http://www.cross.bg/suvet-nadzorniya-ministur-1425271.html

/КРОСС/ Правителството актуализира състава на представителите от своята квота в Надзорния съвет на Националния осигурителен институт. Решението е резултат от назначаването на служебно правителство. От състава на Надзорния съвет са освободени досегашните министър и заместник-министри Хасан Адемов, Светлана Дянкова, Людмила Елкова, Чавдар Славов и Анна Янева. Новите представители на държавата са заместник министър-председателят и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков, заместник-министърът на труда и социалната политика Петя Евтимова, заместник-министърът на здравеопазването Любомир Бакаливанов, директорът на Дирекция „Държавни разходи" в МФ Владимир Петров и главният секретар на МИЕ Владимир Туджаров.  

Джон Мейджър: Имигрантите трябва да бъдат оценявани за "куража и силата"

http://www.mediapool.bg/dzhon-meidzhar-imigrantite-tryabva-da-badat-otsenyavani-za-kurazha-i-silata-news223647.html

Имигрантите, които идват във Великобритания, трябва да бъдат похвалени за "куража и силата" да пропътуват през половината свят в търсене на по-добър живот, заяви сър Джон Мейджър в интервю с историка Питър Хенеси за програма "Радио 4" на ББС. Бившият премиер каза, че навремето на хората, които са дошли на острова през 50-те години на 20 век, са били оценявани по различен начин.   Думите на Мейджър са в ярък контраст с реториката на настоящия премиер Дейвид Камерън, който прави усилия да въведе строги ограничения за броя на имигрантите във Великобритания, отбелязва БТА.   "Споделяхме една къща. Те бяха мои съседи. Играехме си като деца. Не видях хора, които са дошли тук само да се възползват от нашата социална система. Видях хора, имащи куража и силата да прекосят половин свят, за да подобрят живота си и този на техните семейства", каза той по адрес на имигрантите.

Задържаха двама мъже във Варна, откраднали пари и бижута от кола

http://www.moreto.net/novini.php?n=261013

Вчера е подаден сигнал за кражба на лични документи, два мобилни телефона, сребърни бижута и сума пари. Вещите са били оставени в лек автомобил "Мерцедес", който е бил паркиран на "Алея първа". След проведени оперативно – издирвателни дейности са установени и задържани извършителите: И.

"Руските Витязи“ няма да участват в авиационното шоу в Швейцария

http://www.cross.bg/ryskite-vityazi-nyama-da-ychastvat-v-aviatzionnoto-shoy-v-shveiitzariya-1425270.html

/КРОСС/ Руската авиационна група за висш пилотаж „Руски витязи" няма да участва в швейцарското шоу Air 14. Това съобщиха от министерството на отбраната на Швейцария, предаде ИТАР-ТАСС. В съобщението се пояснява, че това решение е продиктувано от „миналата и сегашната политика на Швейцария, насочена към ограничаване на военни контакти с Русия". Авиошоуто, посветено на 100-годишнината на военновъздушните сили на Швейцария, ще се състои на 30-31 август и на 6-7 септември в град Пайерн.  

Мейджър: Имигрантите трябва да бъдат оценявани за куража

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/mejdzhyr-imigrantite-triabva-da-bydat-oceniavani-za-kurazha-6019784

Думите на бившия премиер са в ярък контраст с реториката на настоящия министър-председател Дейвид Камерън

Мейдъжр: Имигрантите трябва да бъдат оценявани за куража

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/mejdyzhr-imigrantite-triabva-da-bydat-oceniavani-za-kurazha-6019784

Думите на бившия премиер са в ярък контраст с реториката на настоящия министър-председател Дейвид Камерън

"Зелените" и РБ отново заедно, но при пет условия

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/zelenite-i-rb-otnovo-zaedno-no-pri-pet-usloviia-6019776

Сред условията са отстояването забраната за ГМО в земеделието и недопускането в кандидатски листи на сътрудници на Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия

Стартира I международен фестивал-конкурс “Прави добро” в Албена

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244287_%D0%A1%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0+I+%D0%BC%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D1%83%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BD+%D1%84%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BB-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BA%D1%83%D1%80

Фестивалът има за цел да се укрепят приятелските отношения на по-младото поколение между Русия, ОНД и България, да се определят най-надарените и талантливите млади изпълнители, да се организира серия от благотворителни концерти "Деца помагат на деца". Основната идея е да се научат децата да не остават безразлични към проблемите на техните връстници, да правим добро от техните таланти.

Учредители и организатори на фестивала са Директора на Здравно-туристически център „ НЕДА" Надка Вълкова, Генералният Директор на МОЦ „Бригантина"А.Бойчук, Община Балчик Република България, продуцент и певица Агния от Продуцентски Център "Агния", Президентът на Международният Фонд "Правопорядък-Центр" В. Заречнев, проф. Л.Данилова от Московския държавен университет на културата и изкуството. 
Първият Международен фестивал "Прави добро" се провежда с информационната подкрепа на Проекта "Танцът на Клондайк" с Директор С. Пичуричкин и правителственият вестник на Москва "Тверская 13″ .

Президентът на фестивала и председател на журито е заслужилия артист на Русия Татяна Судец, директор на фестивала И.Окорокова.

Каним творчески състави и солови изпълнители да участват в I Международен фестивал "Прави добро".

Участници могат да бъдат: групи и индивидуални изпълнители в областта на хореографията (класически, фолклорни, спортни, балетни и поп-танци), пеене (соло, ансамбли, хорове - академичен, фолк и поп), инструментални творби (солови, ансамбли, оркестри класически, естрадни, фолклорни) и оригинален жанр (цирк, мода, театър, куклен театър).

Възраст на участниците: 6 до 21 години.

Телефон за записвания : 0888 40 30 69 Десислава Желязкова, 0887 40 42 32 Ирина Воробьова

 




Какавиди стават пеперуди пред очите ни в музей

http://www.bnews.bg/article-113695

Пеперуди се излюпват пред очите на посетителите в Природонаучния музей в Бургас, съобщиха от там.

Назначиха кадри на ГЕРБ за областни управители

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4242507

Проверени кадри на ГЕРБ назначи правителството за областни управители в пет области, съобщи БГНЕС.
Решението е за назначаване на нови областни управители на Благоевград, Пловдив, Русе, Монтана и Плевен беше обсъдено на днешното заседание на служебния кабинет. Имената на новите управители бяха съобщени от служебния премиер професор Георги Близнашки. Проверени кадри на ГЕРБ назначи правителството за областни управители в пет области, съобщи БГНЕС. Решението е за назначаване на нови областни управители на Благоевград, Пловдив, Русе, Монтана и Плевен беше обсъдено на днешното заседание на служебния кабинет. Имената на новите управители бяха съобщени от служебния премиер професор Георги Близнашки.

Външният министър предупреди Киев да не спира транзита на руски газ

http://www.mediapool.bg/vanshniyat-ministar-predupredi-kiev-da-ne-spira-tranzita-na-ruski-gaz-news223646.html

Външният министър Даниел Митов призова Киев да се "въздържа от резки действия" срещу Русия и да координира евентуални бъдещи мерки със своите европейски партньори. Украйна обяви, че може да ограничи или прекрати транзита на руски газ през територията си, като част от санкциите срещу Русия. Във вторник Върховната рада на Украйна одобри на първо четене законопроекта за мерки срещу Русия, който съдържа и тази потенциална възможност. На среща с украинския посланик у нас Микола Балтажи българският външен министър потвърди, че позицията на България е в подкрепа на териториалната цялост на Украйна, но че тя следи "с особено внимание развитието на ситуацията" около възможните санкции срещу Москва. Балтажи от своя страна обясни, че приетият от Върховната рада документ е само законодателна рамка и не означава автоматично налагане на санкции. "Механизмът предвижда решенията да се взимат от Съвета за национална сигурност и отбрана и да влизат в сила с указ на президента. Действията в тази посока ще бъдат обсъждани както със съответните украински институции, така и с европейските ни партньори", каза Балтажи, цитиран от пресцентъра на МВнР. Митов е заявил още, че хуманитарната помощ, която Москва изпраща за Украйна, трябва да минава през международни институции и да бъде съгласувана с Киев. Темата с украинските санкции срещу Русия в сряда коментира и бившият външен министър Кристиан Вигенин. "Решението на Украйна да включи като възможни санкции срещу Русия спирането на транзита на природен газ, е сериозна заплаха за националната сигурност на България", написа Вигенин във Фейсбук. "Доколкото окончателното решение е в ръцете на президента Порошенко, смятам че г-н Плевнелиев трябва незабавно да поиска от него гаранции за доставките, а министърът на икономиката и енергетиката да настоява за ясно становище и подкрепа на равнище Европейски съюз, заедно с останалите потенциално застрашени страни. Отново се действа мудно, а ситуацията изисква бързи мерки", твърди Вигенин. Той намира за странно, че Украйна не иска да се строи Южен поток, а постоянно дава нови аргументи в негова подкрепа. "Проявяваме разбиране към тежката ситуация в страната, но България и българските граждани не може да стават заложници на конфликти между доставчик и транзитьор", добави Вигенин.

НЗОК ще дава лекарства и без презаверена през август рецептурна книжка

http://offnews.bg/news/n_1/n_376408.html

Който не успее да презавери рецептурната си книжка до края на месеца, няма да изгуби правото си на лекарства, напълно или частично платени от НЗОК. Това съобщиха от пресцентъра на Националната здравноосигурителна каса днес. От НЗОК дават и следните указания на пациентите: "Когато дойде датата да се вземе рецептата за следващата доза медикаменти, пациентът следва да отиде първо при личния си лекар да си вземе рецептата, а след това – в районната здравна каса по местоживеене, където ще си презавери книжката, и от там – в аптеката, да си получи лекарствата". Няма никакво основание хората да се притесняват, че ще бъдат оставени без лечение, се казва още в прессъобщението на НЗОК. От Касата съобщават още, че служители от Столичната здравноосигурителна каса ще работят извънредно с граждани през оставащите три съботи до края месец август във връзка с презаверката на рецептурните книжки на хронично болни пациенти. Обслужването ще се извършва от 7.00 часа на едно гише, а от 8.00 часа ще работят 6 гишета. И в Регионалната здравноосигурителна каса (РЗОК) - Пловдив е създадена организация за извънредна работа. Служителите остават и след официалния край на работното време, работят и в събота и неделя, когато заверяват предварително събраните срещу даден уникален номер и дата книжки. Организацията по събирането на книжките се извършва от кметовете на общините в областта, които ги събират и връщат вече презаверените документи.

В пет града у нас са назначени нови областни управители

http://econ.bg/Новини/В-пет-града-у-нас-са-назначени-нови-областни-управители_l.a_i.561581_at.1.html

Министерски съвет назначи нови областни управители в Благоевград, Пловдив, Русе, Монтана и Плевен, съобщиха от правителствената пресслужба. В...

„Еврофутбол” пусна нови талони за Гонки – бърза игра и лесно маркиране

http://www.cross.bg/markira-kycheta-zalog-1425269.html

/КРОСС/ От 12.08.2014 г. „Еврофутбол" пусна в действие нов талон за Гонки, който гарантира лесно маркиране и бърза игра за участниците в букмейкърските пунктове. Това е поредният ход на компанията за улеснение на играчите и поддържане на по-голяма динамика в хода на залаганията. Новият фиш е максимално опростен - в него не се маркират кодовете за хиподрум и гонка, тъй като системата приема автоматично залога за активното в момента надбягване.  В талона има четири активни полета, които са задължителни за попълване:- в „Избор вид залог" трябва да се отбележи предвиждането, към което се стреми участникът - „Победител", „Победител-Място", „1-2/Първи двама", „1-3"/Първи трима и „Трио";- в „Стартов номер" се маркира номера на хрътката, за която се прави прогнозата. Това е и номерът на стартовия бокс;- в „Маркиране място" се попълва на кое място ще финишира вече избраният участник/хрътка: 1-во, 2-ро или 3-то;- стойността на залога се отбелязва за 1 колонка в „Залог в лева". Тъй като талонът се използва за предвиждания на гонки с 6 или с 8 кучета, в случай, че се залага на активна в момента гонка с осем хрътки, трябва задължително да се маркира и полето „Гонки с 8 участника". Повече информация за това можете да намерите на http://eurofootball.bg/gonki.php?level=talonInput#906c471. Считано от 15.08.2014 г

Млада жена преряза вените си, написа предсмъртно писмо

http://pik.bg/млада-жена-преряза-вените-си-написа-предсмъртно-писмо-news213473.html

Млада жена преряза вените си, написа предсмъртно писмо

28-годишната дъщеря на известно и много уважавано семейство в дупнишкото село Бистрица се опита да се самоубие, като преряза вените си в планината. Бързата реакция на назначените охранители на селото и кмета Васил Бански спаси живота й. Тя е намерена в дере на 10 км височина в планината. До нея е открито писмо, книгата "Аз и хората", тефтерче и химикалка, пише в. "Струма".

Вчера сутринта майката усетила, че дъщерята слязла от втория етаж на къщата и влязла в кухнята на първия етаж. Не я чула обаче да се връща в стаята й. Потърсила я, но леглото било празно. По него имало малко петно кръв.

Уплашената майка излязла на двора да търси дъщеря си, но не я открила. Забелязала диря в ливадата до къщата им, която водела към планината. Потърсила помощ от кмета на селото Васил Бански. Той информирал полицията в Дупница. 

Четиримата охранители от селотои полицаи започнали издирване, което продължило около 5 часа. Претърсили всеки храст и на едно място открили локва кръв и следи от лактите на момичето, което, след като прерязало вените си, пълзяло в опит да се качи на по-високо в планината. 

Спасителите открили почти безжизненото тяло на момичето в дере наблизо. Закарали я до параклиса "Св. Мина" близо до Вангелова чешма. Там чакала линейката на "Спешен център"-Дупница. Лекарите включили изгубилата много кръв млада жена на системи. Животът й е извън опасност. 

Тя е с две висши образования. В края на предсмъртното си писмо е написала, че два пъти прави опит да сложи край на живота си, но третият ще бъде успешен. Майката е разпитана от криминалисти. Пред тях тя обяснила, че предния ден дъщеря й тръгнала при приятеля й в Благоевград, но се върнала. Той пък трябвало да дойде и да й гостува в Бистрица, но не дошъл. най-вероятно любовна мъка е причина жената да посегне на живота си. 

Борисов: От ГЕРБ не сме изпратили нито един човек в служебното правителство

http://www.cross.bg/gerb-kabinet-partiya-1425268.html

/КРОСС/ „Категорично заявявам, че нито един човек не сме изпратили в служебното правителство от ГЕРБ. Ако има такива, които са участвали в нашето управление като експерти и сега са поканени от този кабинет, си е лично тяхно решение и не е съгласувано с мен." Това зяви лидерът на ПП ГЕРБ по повод спекулациите, че ГЕРБ участва в подбора на служебния кабинет. „Въпреки че заявих, че имам резерви към много хора от служебния кабинет, ние до този момент не сме си позволили да правим обструкции на екипа, включително и на партийни функционери, които са в него. Конституцията казва, че право на президента е да ги назначи и ние се съобразяваме с това", допълни Борисов. „Никого не съм оторизирал от мое име да говори и да прави констатации, които изобщо не отговарят на истината. При мен не само, че не идват емисари на БСП и ДПС, но ние сме от малкото, които сме заявили, че с БСП и ДПС няма да правим коалиция. Нещо повече, аз винаги съм твърдял, че единственият демократичен начин, който определя кой да управлява, са демократичните парламентарни избори. Резултатите от тях са мерилото за това каква активна част от населението подкрепя чрез гласовете си една партия и кой какъв да бъде в управлението. Затова се надявам, че всички, които имат желание да участват активно в политиката, ще го направят по начина, по който го казва и Конституцията", поясни Бойко Борисов. Той не скри тревожността си относно отношението към партия ГЕРБ

Кабинетът актуализира състава на Надзорния съвет на НОИ

http://econ.bg/Новини/Кабинетът-актуализира-състава-на-Надзорния-съвет-на-НОИ_l.a_i.561580_at.1.html

Служебният кабинет актуализира състава на представителите на своята квота в Надзорния съвет на Националния осигурителен институт (НОИ), съобщават от...

Анчелоти е впечатлен от перфектния Тони Кроос

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/13/2360842_ancheloti_e_vpechatlen_ot_perfektniia_toni_kroos/?ref=rss


Треньорът на "Реал" (Мадрид) Карло Анчелоти е впечатлен от представянето на новото попълнение Тони Кроос. Белите спечелиха убедително Суперкупата на Европа след 2:0 срещу "Севиля", а германецът беше сред най-полезните за своя отбор.

"Представянето на Тони Кроос беше перфектно. Той беше бърз и точен във всичко, което правеше", каза Анчелоти. Халфът постигна 95% точност при пасовете си.

Това беше първа официална среща за полузащитника на белите. Освен него дебют направи и...

Автобус се преобърна в Турция, 6 загинали

http://www.vesti.bg/novini/avtobus-se-preobyrna-v-turciia-6-zaginali-6019785

Пътнически автобус, движещ се от Истанбул до Хатай в югоизточната част на Турция, се разби в близост до град Аксарай.

Кабинетът назначи кадри на ГЕРБ за областни управители

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4242500

Проверени кадри на ГЕРБ назначи правителството за областни управители в пет области, съобщи БГНЕС.
Решението е за назначаване на нови областни управители на Благоевград, Пловдив, Русе, Монтана и Плевен беше обсъдено на днешното заседание на служебния кабинет. Имената на новите управители бяха съобщени от служебния премиер професор Георги Близнашки. Проверени кадри на ГЕРБ назначи правителството за областни управители в пет области, съобщи БГНЕС. Решението е за назначаване на нови областни управители на Благоевград, Пловдив, Русе, Монтана и Плевен беше обсъдено на днешното заседание на служебния кабинет. Имената на новите управители бяха съобщени от служебния премиер професор Георги Близнашки.

Как в лондонското метро почетоха Робин Уилямс

http://www.dnevnik.bg/v_pamet/2014/08/13/2360807_kak_v_londonskoto_metro_pochetoha_robin_uiliams/?ref=rss


On the London Underground ... #RIPRobinWilliams pic.twitter.com/c8YaflKdzk

— Mikey Walsh (@thatbloodyMikey) August 12, 2014

Станция на лондонското метро отдаде във вторник почит на самоубилия се часове преди това актьор Робин Уилямс с негов цитат.

Пътуващите през станцията "Ърлс корт" можеха да видят на таблото за служебна информация мисъл от 63-годишния американец, страдащ от години от проблеми с алкохола и наркотиците и напоследък лекуващ се от депресия....

Мъж загина, след като бе затиснат от камион в Попово

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4242496

37-годишен мъж е починал, след като е бил затиснат от камион в Попово, съобщиха от МВР-Търговище.
Около 12,45 ч. вчера в горски участък в местността “Беров гьол” в землището на с. Паламарца докато е разтоварвал дърва за огрев за лично ползване се е повредила скоростна кутия на камиона, собственост на пострадалия. 37-годишен мъж е починал, след като е бил затиснат от камион в Попово, съобщиха от МВР-Търговище. Около 12,45 ч. вчера в горски участък в местността “Беров гьол” в землището на с. Паламарца докато е разтоварвал дърва за огрев за лично ползване се е повредила скоростна кутия на камиона, собственост на пострадалия.

Румяна Тодорова: Презаверката на рецептурните книжки не е приумица на НЗОК

http://www.cross.bg/todorova-rymyana-knizhki-1425267.html

/КРОСС/ Управителят на Националната здравно-осигурителна каса д-р Румяна Тодорова заявява в отворено писмо до всички медии, че презаверката на рецептурните книжки и промяната в кодовете на заболяванията на хронично болните не е приумица на НЗОК, а налагащо се синхронизиране на международните кодове на заболяванията. В отговор на публикациите във вестник "24 часа" д-р Тодорова подчертава, че не е възможно промяната в кодовете и заверката на рецептурните книжки да бъде извършена по служебен път. "Ако някой не успее да си презавери книжката до края на месеца, през септември, когато вземе рецепта от личния си лекар, ще отиде първо в здравната каса по местоживеене за заверка и след това - в аптеката, да си получи лекарствата", подчертава д-р Румяна Тодорова.    

Украйна се съгласи да допусне руски конвой с хуманитарна помощ

http://www.moreto.net/novini.php?n=260997

Киев се съгласи да приеме хуманитарната помощ от Русия, само при условие че украински военни ще посрещнат конвоя на границата. Така Украйна ще има възможност да провери дали в камионите не са скрити оръжия и боеприпаси за сепаратистите в Източна Украйна.

Робин Уилямс се е обесил

http://offnews.bg/news/n_1/n_376397.html

Легендарният актьор Робин Уилямс е сложил край на живота си, като се е обесил с колан в дома си в Сан Франциско, съобщава Ройтерс. Tова сочи първоначалната експертиза на съдебния лекар, който е огледал тялото на комика. Лявата китка на Уилиамс също била нарязана. До трупа му е открито джобно ножче, изцапано с кръв. Съдебно-медицинска експертиза не показа следи от борба, а токсикологичните резултати ще бъдат готови най-рано след две седмици, съобщиха от полицията. Актьорът е видян за последно жив от съпругата му Сюзън Шнайдер в неделя вечерта, когато тя отишла да си легне. На сутринта излязла, мислейки, че Уилямс още спи. Тялото на комика е открито от личния му асистент около 11:45 часа сутринта в понеделник. Мъжът открил Уилямс в спалнята му с колан около врата, края на който бил захванат между врата на гардероба и касата. През последните месеци Уилямс се е борел с депресия и алкохолни зависимости. Той дори потърсил професионална помощ в рехабилитационен център. 

Зеленият университет във Виетнам

http://www.dnevnik.bg/live/gradska_sreda/2014/08/13/2358199_zeleniiat_universitet_vuv_vietnam/?ref=rss


Толкова впечатляваща, че на човек да му се прииска да се върне към обучението. Това може да се каже за новата административна сграда на частния университет за информационни технологии FPT University във Виетнам. Университетът се намира във технопарка Hoa Lac, на 34 км от столицата Ханой.

Проектът за сградата е на виетнамското архитектурно студио Vo Trong Nghia, което предвижда цялата конструкция да е буквално обрасла от дървета и растения. Постройката е 7-етажна и е съставена от...

Учени: Не повече от 100 хапки храна дневно

http://www.vesti.bg/tehnologii/zdravoslovno/ucheni-ne-poveche-ot-100-hapki-hrana-dnevno-6019778

При сто хапки на ден се получава оптималният хранителен баланс - 1700 калории за мъжете и 1100 за жените

Легия Антимафия представи списък с тарифите на Митница "Свиленград"

http://haskovo.actualno.com/Legija-Antimafija-predstavi-spisyk-s-tarifite-na-Mitnica-Svilengrad-news_44756.html

Тарифите на подкупите при Митница „Свиленград” са едни от най-апетитните по границите ни. Това твърдят от Легия „Антимафия”, които вчера обявиха, че са пратили ...

Ваня Стамболова с лекота на полуфиналите в Цюрих

http://moresport.actualno.com/Vanja-Stambolova-s-lekota-na-polufinalite-v-Curih-news_44763.html

Ваня Стамболова без проблеми се класира за полуфиналите на 800 метра на Европейското първенство по лека атлетика в Цюрих. Българката беше в една серия с шампионката на Стария континент в тази дисципл...

National Geographic в е-формат от издателство Егмонт

http://books.actualno.com/National-Geographic-v-e-format-ot-izdatelstvo-Egmont-news_44765.html

"Егмонт България" разширява обхвата на дигиталната си дейност и започва да предлага най-новите и популярни книги за деца и възрастни на National Geographic в е-формат. Е-книгите ще са налич...

Жълт код в цялата страна за високи температури

http://society.actualno.com/Jylt-kod-v-cjalata-strana-za-visoki-temperaturi-news_44768.html

Жълт код е обявен в цялата страна за днес поради високите температури, съобщиха от НИМХ. Кодът е в сила за всичките 28 области. Над страната е слънчево и горещо, още по обяд температурите в равнинит...

Финансови несполуки мъчели Робин Уилямс

http://showbusiness.actualno.com/Finansovi-nespoluki-mycheli-Robin-Uiljams--news_44769.html

Починалият вчера актьор Робин Уилямс имал сериозни финансови затруднения. Това споделил самият той пред свои близки малко преди да се самоубие, пише Radar Online. "Робин звучеше странно. Говореш...

Имаме повече природа, когато не е държавна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4241787

Милтън Фридман, един от най-известните икономисти в света в последните три десетилетия на ХХ век, беше казал, че основният принцип за оценяване на публични или частни политики трябва да е полученият резултат, а не обявеното намерение. И наистина твърде често политики, галещи избирателското ухо, провеждани с най-добри намерения Милтън Фридман, един от най-известните икономисти в света в последните три десетилетия на ХХ век, беше казал, че основният принцип за оценяване на публични или частни политики трябва да е полученият резултат, а не обявеното намерение. И наистина твърде често политики, галещи избирателското ухо, провеждани с най-добри намерения

Яне Янев е обикновена фурнаджийска лопата, маша на Борисов и Пеевски

http://www.bnews.bg/article-113691

За цялото общество е очевидна лайнометната кампания на изкуствено съживения политически труп Яне Янев, който обслужва интересите на олигархията, като залива с помия медиите и прокуратурата срещу нашия лидер Николай Бареков.

СЗО ни подкрепя в пренаталната диагностика и неонаталните грижи

http://www.vesti.bg/novini/szo-ni-podkrepia-v-prenatalnata-diagnostika-i-neonatalnite-grizhi-6019780

Правителството одобри проект на Меморандум за разбирателство между Министерството на здравеопазването и Световната здравна организация, свързан с изпълнението на две мерки по Програмата "Инициативи за обществено здраве", финансирана от Норвежкия финансов механизъм и Финансовия механизъм на ЕИП.

Мъж загина, след като бе затиснат от камион

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4242485

37-годишен мъж е починал, след като е бил затиснат от камион в Попово, съобщиха от МВР-Търговище.
Около 12,45 ч. вчера в горски участък в местността “Беров гьол” в землището на с. Паламарца докато е разтоварвал дърва за огрев за лично ползване се е повредила скоростна кутия на камиона, собственост на пострадалия. 37-годишен мъж е починал, след като е бил затиснат от камион в Попово, съобщиха от МВР-Търговище. Около 12,45 ч. вчера в горски участък в местността “Беров гьол” в землището на с. Паламарца докато е разтоварвал дърва за огрев за лично ползване се е повредила скоростна кутия на камиона, собственост на пострадалия.

Добивът на газ в ЕС ще намалее с 43%

http://www.vesti.bg/novini/dobivyt-na-gaz-v-es-shte-namalee-s-43-6019781

Производството на газ в ЕС през следващите 12 години, с изключение на евентуалното разработване на неконвенционални ресурси за газ, ще се свие с 43 %.

Разширяват Комитета по профилактика на СПИН и полово предавани болести

http://www.vesti.bg/novini/razshiriavat-komiteta-po-profilaktika-na-spin-i-polovo-predavani-bolesti-6019782

Правителството преобразува Националния комитет по профилактика на синдрома на придобитата имунна недостатъчност и полово предавани болести в Национален съвет по превенция на синдрома на придобитата имунна недостатъчност, туберкулоза и сексуално предавани инфекции, предаде репортер на БГНЕС.

Лоши новини за създателите на Candy Crush

http://econ.bg/Новини/Лоши-новини-за-създателите-на-Candy-Crush_l.a_i.561579_at.1.html

Създателите на Candy Crush понижиха прогнозите си за растеж за 2014 г. след като резултатите за второто тримесечие на годината се оказаха по-лоши от...

"Исус Христос супер звезда” с Коцето Калки тази вечер във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=260994

Легендарната рок опера «Исус Христос супер звезда» по музика на Андрю Лойд Уебър и либрето на Тим Райс, поставена с въображение и замах от диригента Юли Дамянов, режисьора Светозар Донев, сценографа Иван Токаджиев, костюмографката Ася Стоименова и диригента на хора Стефан Бояджиев, препълни залата на Летния театър на 7 юли.

Кола на ЗаПерник едва не сгази пешеходец

http://www.zapernik.com/obshtestvo/kola-na-zapernik-edva-ne-sgazi-peshehodec_33684/

Докато репортерите на Заперник обикаляха улиците с цел да заснемат нарушителите , самите те направиха няколко нарушения, най-фрапантното от тях беше когато не спряха на пешеходна пътека и отнеха предимството на пешеходец , цял късмет е...

Продължава

Близнашки моли Станишев за подкрепа на Кристалина

http://www.bnews.bg/article-113693

Премиерът Близнашки е написал отворено писмо до лидера на ПЕС Станишев с апел за рамо на Кристалина Георгиева за втори мандат в ЕК.

Започва приемът на заявления за втория транш по схемата за развъдни организации

http://www.vesti.bg/novini/zapochva-priemyt-na-zaiavleniia-za-vtoriia-transh-po-shemata-za-razvydni-organizacii-6019779

От 18 до 29 август 2014 г. развъдните организации могат да кандидатстват за второ плащане по Схемата за водене на родословна книга и за определяне продуктивността и генетичните качества на животните през 2014 година, съобщиха от ДФ "Земеделие".

Сметопочистващите фирми във Варна глобени с над 66 000 лева

http://www.cross.bg/varna-obshtina-konstativni-1425265.html

/КРОСС/ Глоби в размер на 66 407,34 лв. са наложени за нарушения по договорите за поддържане на чистотата на териториите за обществено ползване в община Варна за първите 6 месеца на 2014 г. Това отчитат от общинската дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред". На фирмите са съставени общо 542 броя констативни протоколи. 30 заповеди са издадени за премахване на преместваеми обекти за търговия, разположени извън одобрените схеми от главния архитект на община Варна. За периода януари - юни инспекторите от дирекцията са съставили 2 309 констативни протокола, 166 предписания и 244 акта за установяване на административно нарушение. 764 са влезлите в сила наказателни постановления, предава Дарик.  

Стартира I международен фестивал-конкурс “Прави добро” в Албена

http://www.cross.bg/dobro-mezhdynaroden-pravi-1425266.html

/КРОСС/ От 12 август 2014 до 16 август в Международния оздравителен детски лагер „Бригантина" в Албена, ще се проведе I Международен фестивал-конкурс "Прави добро" на детски и младежки творчески състави. Фестивалът има за цел да се укрепят приятелските отношения на по-младото поколение между Русия, ОНД и България, да се определят най-надарените и талантливите млади изпълнители, да се организира серия от благотворителни концерти "Деца помагат на деца". Основната идея е да се научат децата да не остават безразлични към проблемите на техните връстници, да правим добро от техните таланти. Учредители и организатори на фестивала са Директора на Здравно-туристически център „ НЕДА" Надка Вълкова, Генералният Директор на МОЦ „Бригантина"А.Бойчук, Община Балчик Република България, продуцент и певица Агния от Продуцентски Център "Агния", Президентът на Международният Фонд "Правопорядък-Центр" В. Заречнев, проф. Л.Данилова от Московския държавен университет на културата и изкуството. Първият Международен фестивал "Прави добро" се провежда с информационната подкрепа на Проекта "Танцът на Клондайк" с Директор С. Пичуричкин и правителственият вестник на Москва "Тверская 13″ . Президентът на фестивала и председател на журито е заслужилия артист на Русия Татяна Судец, директор на фестивала И.Окорокова

Бойко Борисов: От ГЕРБ не сме изпратили нито един човек в служебното правителство

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/13/2360800_boiko_borisov_ot_gerb_ne_sme_izpratili_nito_edin/?ref=rss


"Категорично заявявам, че нито един човек не сме изпратили в служебното правителство от ГЕРБ. Ако има такива, които са участвали в нашето управление като експерти и сега са поканени от този кабинет, си е лично тяхно решение и не е съгласувано с мен." Това написа в интернет страницата си и в профила си в социалната мрежа "Фейсбук" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Реакцията му е провокирана от коментарите, че ГЕРБ участва в подбора на служебния кабинет.

Въпреки че заявих, че...

Жената от Шумен била убита от любовник

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4242440

Намерената мъртва жена от Шумен е била жестоко убита от любовника си, съобщава Topnovini.bg.Жената, която живеела в кв. „Боян Българанов”, е била открита заклана в къща на ул. „Ален мак” в града. В жилището под наем живеел заподозреният за убийството мъж, който имал връзка с 42-годишната жена.По неофициална информация към момента полицията издирва Намерената мъртва жена от Шумен е била жестоко убита от любовника си, съобщава Topnovini.bg.Жената, която живеела в кв. „Боян Българанов”, е била открита заклана в къща на ул. „Ален мак” в града. В жилището под наем живеел заподозреният за убийството мъж, който имал връзка с 42-годишната жена.По неофициална информация към момента полицията издирва

"Лудогорец" се раздели с натоварения с големи очаквания Луму

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/13/2360797_ludogorec_se_razdeli_s_natovareniia_s_golemi/?ref=rss


"Лудогорец" обяви, че се разделя с холандеца Йерун Луму. Според информацията договорът между двете страни е прекратен по взаимно съгласие.

"Луму вече е в родината си и търси нов отбор", пише в сайта на българския шампион.

Луму дойде в "Лудогорец" от "Вилем II" в началото на годината. Трансферът беше представен като един от най-големите удари за клуба от Разград.

Тогавашният треньор Стойчо Стоев заяви, че холандецът е "добра перспектива" за клуба. Очакванията към...

Видео: Да останеш в Кабо Верде

http://www.dnevnik.bg/video/2014/08/13/2360427_video_da_ostanesh_v_kabo_verde/?ref=rss


Кабо Верде е островна държава, разположена на 570 км от западния бряг на Африка. Населението е малко над 500 хиляди души, а почти милион кабовердеанци живеят извън страната си. Най-голямата диаспора е в САЩ.

Много млади хора заминават, притиснати най-вече от икономическата ситуация и безработицата. Филмът разказва за Джесика, Зито и Едсон, които искат да живеят в Кабо Верде. Да променят нещо. Защото страната има много проблеми, но това не означава, че те не могат да бъдат щастливи в...

ББЦ: Яне Янев е обикновена фурнаджийска лопата, маша на Борисов и Пеевски

http://pik.bg/ббц-яне-янев-е-обикновена-фурнаджийска-лопата-маша-на-борисов-и-пеевски-news213466.html

ББЦ: Яне Янев е обикновена фурнаджийска лопата, маша на Борисов и Пеевски

За цялото общество е очевидна лайнометната кампания на изкуствено съживения политически труп Яне Янев, който обслужва интересите на олигархията, като залива с помия медиите и прокуратурата срещу нашия лидер Николай Бареков, съобщиха от пресцентъра на партията.

Кой стои зад тези атаки срещу г-н Бареков и кой дава смелост на Янев публично да сипе лъжи, като използва прокуратурата? Как от уволняващ Бойко Борисов се превърна в негова сервитьорка и как така по неговите пасквили специализираните органи започват незабавна работа? Като какъв Яне Янев ще сваля имунитета и ще арестува евродепутат и зам.-председател на третата по големина група в Европейския парламент?

За какво рекетира Яне Янев Николай Бареков и какви са неговите връзки с господата Бойко Борисов и Делян Пеевски? Срещу какво Яне обслужва техните мераци да бъде дискредитиран г-н Бареков и с какви компромати го държат, за да им слугува?

Всеки път сценарият, по който активират Янев, е един и същ. Лъжите и клеветите на медийния трол попадат на първите страници на медиите на Пеевски, като задължително са придружени със сигнали до органите. За всички е ясно, че една медийна империя и един палячо обслужват ментора си Бойко Борисов, който се готви да се върне във властта.

Единствената задача, с която политическият вампир Яне беше изровен от гроба от неговите франкенщайновци, е да се залива с мръсотия една и съща личност от сутрин до здрач, а от време на време да пришива към него и Реформаторския блок. Това ли е жалкият начин на Бойко Борисов да се отърве от Николай Бареков и да го отстрани по служебен път от изборите - като използва марионетки и шантонерки?

Още днес "България без цензура" ще направи запитване до българската прокуратура - на какво основание Яне Янев прави тези изявления и как така залива с откровени компромати и използва като вентилатор не само медиите, но и специализираните органи на Република България.

Любовник заклал дивашки жената от Шумен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4242442

Любовник изнасили изгората си и я уби по най-жесток начин.
Жената, на 42 г., беше открита в любовната им квартира в Шумен вечерта във вторник. Тя е с 9 рани по шията, мушкана с кухненски нож, разсъблечена върху спалнята.Полицията издирва мъжа, който наел квартирата преди 3 дни.
За откритото тяло по-рано съобщиха от полицията в града. Любовник изнасили изгората си и я уби по най-жесток начин. Жената, на 42 г., беше открита в любовната им квартира в Шумен вечерта във вторник. Тя е с 9 рани по шията, мушкана с кухненски нож, разсъблечена върху спалнята.Полицията издирва мъжа, който наел квартирата преди 3 дни. За откритото тяло по-рано съобщиха от полицията в града.

Социалистите бламират натрапени водачи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4242423

Социалистите в много региони вече имат сценарии как да “бутнат” натрапения им водач на листа. Въпреки че в Изборния кодекс бе заложена т.нар. служебна преференция - ако избирателят не е отбелязал предпочитание, да се смята, че подкрепя водача, листата може да бъде пренаредена с лекота в по-малките райони. Там цената на депутатския мандат е ниска. Социалистите в много региони вече имат сценарии как да “бутнат” натрапения им водач на листа. Въпреки че в Изборния кодекс бе заложена т.нар. служебна преференция - ако избирателят не е отбелязал предпочитание, да се смята, че подкрепя водача, листата може да бъде пренаредена с лекота в по-малките райони. Там цената на депутатския мандат е ниска.

Туризмът в Гърция ще счупи рекорда с над 21 млн. гости

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/13/2360799_turizmut_v_gurciia_shte_schupi_rekorda_s_nad_21_mln/?ref=rss


Над 21 милиона ще са чуждите туристи в Гърция тази година, съобщават вестниците в Атина, цитирани от БТА.

Изчисленията за рекордния брой туристи се правят на базата на посещаващите страната с круизни кораби, които възлизат на 19 милиона души, и тези, които са пристигнали по въздух през първите седем месеца на годината. Те наброяват 1.15 милиона души и са значително повече в сравнение със същия период на миналата година,

В. "Катимерини" цитира председателя на Асоциацията на...

HTC започва разработка на приложения за смартфони

http://www.cross.bg/prilozheniya-video-rabota-1425264.html

/КРОСС/ HTC е създала нова дъщерна компания, която ще разработва приложения и други софтуерни услуги за всякакви смартфони, не само за своите предложения. Чрез новата компания тайванският производител се надява ад закрепи финансовото си състояние, съобщава онлайн изданието Re/Code. HTC Creative Labs работи вече няколко месеца има 260 служители и е базирана в Сиатъл. Тя вече е готова и с първия си продукт, който е мобилно приложение за видео клипове. То се казва Zoe и ще се предлага за всички Android устройства. Чрез него потребителите ще могат да създават монтажи от видео и снимки, с музика и ефекти. Максималната им продължителност е 30 секунди. Според HTC Zoe има голям потенциал да се хареса на потребителите, които не само ще правят монтажи, но и ще идват специално, за да гледат творенията на останалите. Компанията вече е започнала работа и по няколко други софтуерни проекта. Сред тях е и разработката на приложения и софтуерен интерфейс за собствените телефони на HTC, така че екипът ще има доста работа. Засега обаче тя не конкретизира останалите си планове.  

Държавата отне от наркопласьори имущество за почти 900 000 лева

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/13/2360796_durjavata_otne_ot_narkoplasyori_imushtestvo_za_pochti/?ref=rss


Имуществото на две лица, осъдени за производство и търговия с наркотици, на стойност близо 900 000 лв. е отнето в полза на държавата по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ), съобщиха от ведомството. С окончателно решение на Сливенския окръжен съд от Иван Терзиев-Беленския са отнети няколко автомобила, акции в търговски дружества, средства по банкови сметки и други на стойност 630 000 лева.

В началото на 2008 г. Терзиев е заловен край Елена с около...

Лудогорец се раздели с едно от най-скъпите си попълнения

http://www.cross.bg/lydogoretz-shampionite-lymy-1425263.html

/КРОСС/ Холандското крило Йерун Луму вече не е футболист на Лудогорец, съобщиха от клуба. Холандецът и шампионите се разделиха по взаимно съгласие. Луму вече е в родината си и търси нов отбор. 19-годишният халф бе привлечен в Лудогорец от Вилем II през зимната пауза на миналото първенство срещу сериозна трансферна сума. С екипа на шампионите той записа 11 мача, като отбеляза един гол - победното попадение в последното дерби с ЦСКА в Разград.  

Делян Пеевски: Не се крия от съда

http://www.moreto.net/novini.php?n=261012

„Бях изумен като видях твърденията, че се крия от съда. Затова поисках да се свържа с Вас и да ги опровергая. Определението ми е връчено още миналата седмица. Днес получих и преписи от обжалването на лицата по делото. Получил съм всичко от Апелативния съд, не съм се укривал от никого.

КТБ не е погасила облигационния си заем

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/08/13/2360786_ktb_ne_e_pogasila_obligacionniia_si_zaem/?ref=rss


Корпоративна търговска (КТБ) банка не е платила последната вноска по издадената емисия облигации за 150 млн. долара, съобщи Ройтерс. Падежът е бил в петък, 8 август.

Пред "Капитал Daily" представители на пазара също потвърдиха информацията. Банката има 7-дневен гратисен срок да погаси задълженията си, но според Ройтерс рискът облигационерите да предприемат законови действия срещу КТБ е голям.

"На 8 август, петък, КТБ пропусна финалното плащане по облигациите си, след като...

Корнелия Нинова - най-желана от червените структури - искат я в 9 области

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4242428

Въпреки че не успя да оглави БСП, борбената Корнелия Нинова е сред най-любимите лица на червените и неслучайно я искат за водач на депутатска листа в девет области. Тя е номер едно в София-град, София-област, Русе, Благоевград, Стара Загора, Сливен, Враца, Пазарджик и Пловдив-област. В предишното Народно събрание Нинова представляваше Въпреки че не успя да оглави БСП, борбената Корнелия Нинова е сред най-любимите лица на червените и неслучайно я искат за водач на депутатска листа в девет области. Тя е номер едно в София-град, София-област, Русе, Благоевград, Стара Загора, Сливен, Враца, Пазарджик и Пловдив-област. В предишното Народно събрание Нинова представляваше

Автобус се преобърна в Турция, жертвите са 8

http://www.bnews.bg/article-113680

Автобус, който се движел се по международен маршрут от Истанбул, се е преобърнал в централния турски район Аксарая на път за Хатай. Има 8 жертви и 17 ранени. Общо пострадали са 30-ина души.

САЩ са изпратили около 130 нови военни съветници в Иракски Кюрдистан

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/13/2360789_sasht_sa_izpratili_okolo_130_novi_voenni_suvetnici_v/?ref=rss


САЩ са изпратили около 130 допълнителни военни съветници в Иракски Кюрдистан, съобщи БТА. Съветниците ще установят какви стъпки могат да бъдат предприети в рамките на хуманитарна операция за подпомагане на блокираните от джихадисти цивилни иракчани от религиозната група на язидите в планината над град Синджар.

С изпращането на тази нова група съветници броят на американските военни в Ирак нараства до почти 1000.

Американските военни съветници няма да участват в бойни...

Шестима загинаха, а 17 са ранени при тежка катастрофа на автобус в Турция

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4242417

Поне шестима са загиналите и 17 ранените след като автобус се обърна на междуградски път в Турция, съобщават турските медии.
Инцидентът е станал в централната провинция Анатолия. Няма информация какво е състоянието на пострадалите пътници и шофьора.
Смята се, че причината за катастрофата е изгубване на контрол. Поне шестима са загиналите и 17 ранените след като автобус се обърна на междуградски път в Турция, съобщават турските медии. Инцидентът е станал в централната провинция Анатолия. Няма информация какво е състоянието на пострадалите пътници и шофьора. Смята се, че причината за катастрофата е изгубване на контрол.

Пандата Фу Бао навършва годинка

http://curious.actualno.com/Pandata-Fu-Bao-navyrshva-godinka--news_44754.html

Това лято един от най-известните рожденици във Виена безспорно е пандата Фу Бао. На 14 август любимецът на малки и големи посетители на виенския зоопарк Шьонбрун навършва 1 година. За рождения му ден ...

Легия Антимафия представи списък с трафитие на Митница "Свиленград"

http://haskovo.actualno.com/Legija-Antimafija-predstavi-spisyk-s-trafitie-na-Mitnica-Svilengrad-news_44756.html

Тарифите на подкупите при Митница „Свиленград” са едни от най-апетитните по границите ни. Това твърдят от Легия „Антимафия”, които вчера обявиха, че са пратили ...

Украйна остава твърдо решена да не приеме руския хуманитарен конвой

http://europe.actualno.com/Ukrajna-ostava-tvyrdo-reshena-da-ne-prieme-ruskija-humanitaren-konvoj-news_44757.html

Украйна няма да допусне на своя територия конвоя с руска хуманитарна помощ. Това заяви вътрешният министър на страната Арсен Аваков в профила си във Facebook. „Хуманитарният конвой няма да ...

Остров Св. Анастасия възражда своя празник

http://goodnews.actualno.com/Ostrov-Sv-Anastasija-vyzrajda-svoja-praznik-news_44758.html

На 15 август – деня, в който православният свят почита Голяма Богородица, след дългогодишно прекъсване Св. Анастасия ще възроди една традиция - своя празник. Датата е избрана за празник на О...

Първият осъден за поръчково убийство в България се изпари

http://crime.actualno.com/Pyrvijat-osyden-za-porychkovo-ubijstvo-v-Bylgarija-se-izpari-news_44738.html

Първият осъден за поръчково убийство в България – сърбинът Битики Хаки, не може да бъде открит, за да излежи присъдата си. Хаки беше осъден на четири години и половина заради опит да убие б...

Син език вече и по кравите

http://business.actualno.com/Sin-ezik-veche-i-po-kravite--news_44760.html

Епидемията от болестта "син език" по животните продължава да се разраства. Оказа се, че тя вече хваща и кравите. В омурташкото село Птичево има три заразени животни, показват пробите на Обл...

26 млн. лева отиват за изборите, Близнашки подкрепи Ваньо Танов

http://izbori2014.actualno.com/26-mln-leva-otivat-za-izborite-Bliznashki-podkrepi-Vanio-Tanov-news_44761.html

26 млн. лева ще отидат за предсрочните парламентарни избори. Такъв разчет е подписан от служебния премиер професор Георги Близнашки, каза самият той. Според думите му ще има възможност да се повиши с...

Те така се паркира на наскоро ремонтиран тротоар в Перник!

http://www.zapernik.com/obshtestvo/te-taka-se-parkira-na-naskoro-remontiran-trotoar-v-pernik_33683/

Зрител на Нова телевизия от Перник показа в рубриката "Моята новина" как джип е паркирал на наскоро ремонтиран тротоар в града.

"В и без това разкопания Перник има един направен тротоар и веднага започнаха да го използват по "предназначение". Много бих искал да се върне времето, когато г-н полицаят просто можеше да ти остави фиша на стъклото и като ти се натрупат повече "хартийки", да се вдига автомобилът или да се спира от...

Продължава

Google поставя оптичен кабел на дъното на Тихия океан

http://www.cross.bg/kabel-aziatski-google-1425262.html

/КРОСС/ Американският интернет гигант Google заедно с пет азиатски телеком компании поставя кабел по дъното на Тихия океан, за да отговори на нарастващите изисквания за използване на интернет. Проектът Faster е оценен на 300 милиона долара и се ръководи от японския електронен гигант NEC. Оптичният кабел с дължина над 9000 километра първоначално ще свързва САЩ и Япония. По-късно ще бъдат свързани и други азиатски региони. В САЩ е планирано свързване на големите градове по западния бряг, включително Лос Анджелис, Сан Франциско и Сиатъл, пише Investor.  

"Зелените" ще се върнат в Реформаторския блок, но с условия

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/13/2360770_zelenite_shte_se_vurnat_v_reformatorskiia_blok_no_s/?ref=rss


"Зелените" приемат поканата на Реформаторския блок за преговори за връщане в съюза, но ако бъдат изпълнени пет техни условия, съобщиха от партията в писмо до медиите. От няколко дни насам политици от Реформаторския блок публично изразиха надежди, че напусналата в края на миналата година зелена формация ще участва с тях на парламентарните избори на 5 октомври.

Темата е била обсъдена на Национално събрание на "Зелените" преди две седмици, на което е решено да проведе допитване сред...

За една година 4 български села за заличени от картата, населението във Варна нараства

http://www.moreto.net/novini.php?n=261010

Едва 35 от всичките 257 български града са увеличили населението си през 2013-а година, съобщава БТА, като цитира данни на статистическия институт. Седем от тях са областни центрове – Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Кърджали, Пловдив и София.

Пияна перничанка джитка с автомобила си по квартал Изток с 1,32 промила алкохол

http://www.zapernik.com/krimi/piyana-pernichanka-djitka-s-avtomobila-si-po-kvartal-iztok-s_33682/

Бързо производство за шофиране след употреба на алкохол е започнато от пернишки пътни полицаи, съобщиха за ZaPernik.com от ОДМВР - Перник.

Около 1:30 часа, на улица „Юрий Гагарин” в пернишкия квартал „Изток” бил спрян за проверка лек автомобил, шофиран от перничанката Ц.П. на 38 години. При изпробването й с техническо средство за алкохол били отчетени 1,32 промила. Жената дала кръвна проба за химичен анализ. Работата по случая...

Продължава

Бюджетният дефицит на САЩ намалява през юли

http://econ.bg/Новини/Бюджетният-дефицит-на-САЩ-намалява-през-юли_l.a_i.561575_at.1.html

Бюджетният дефицит на САЩ към края на юли възлиза на 95 млрд. долара. Това е с 3% по-малко в сравнение със същия период на предходната година, сочат...

Руслан Стефанов: Агенция „Митници” не е основната причина за спада на приходите

http://www.cross.bg/stefanov-prihodite-mitnitzi-1425261.html

/КРОСС/ Чудеса в събираемостта на приходите след смяната на ръководството от на Агенция „Митници" не може да се очакват, каза Руслан Стефанов от Центъра за изследване на демокрацията в интервю за БНР: „Гледайки данните за потреблението, за перспективите за растеж в България и с години натрупаните проблеми, в оставащото до края на годината време едва ли може да се очакват чудеса от храброст. Ако трябва да разделим причините за липсата на приходи или за недостатъчното приходи в бюджета за тази година, бих казал, че поне половината от дупката, за която се говори, е лош разчет, залагане на по-големи приходи, отколкото може да се очаква. Някъде над 200 милиона от този минус може би се дължи и на допълнително забавяне на ръста вследствие на проблемите около КТБ през второто тримесечие. Останалите може би 200 до 400 милиона може да търсим в по-лошата работа на приходните агенции, като в никакъв случай не бих отбелязал Агенция „Митници" като основна причина за спада в приходите". Според Стефанов отговорността за ниската събираемост на приходите трябва да се сподели и от НАП. Значение има и слабото потребление миналата година, както и честите кадрови смени в „Митници". Ако се подобри работата на приходните агенции, можем да разчитаме на допълнителни от 200 до 400 млн. лв. повече в сравнение с темпа на приходите до момента, но това до голяма степен зависи и от здравето на икономиката

Откриха тялото на 87-годишен мъж в опожарен имот

http://www.cross.bg/murtuv-politziyata-pozhar-1425260.html

/КРОСС/ 87-годишен мъж е намерен мъртъв в стая на жилището, където живеел. Тялото е открито, след потушаване на пожар в частния имот, съобщават от пресцентъра на полицията. Вчера следобед, към 14:22 часа, е получен сигнал за пожар на ул. "Юрий Венелин" в Габрово. След като пожарникарите се справили с огъня, намерили собственикът мъртъв. По данни от полицията при извършения първоначален оглед не са установени данни за насилствена смърт. По случая е започнато досъдебно производство.  

Огън и жупел в Студена! Изгоряха 20 декара пшеница в местността Рибарица

http://www.zapernik.com/krimi/ogun-i-jupel-v-studena-izgoryaha-20-dekara-pshenica-v_33681/

20 декара пшеница са изгорели в пернишкото село Студена, съобщиха за ZaPernik.com от ОДМВР - Перник.

Пламъците лумнали вчера, около 14:14 часа в местността „Рибарица”. Причината за пожара не е установена. Унищожени са 20 декара пшеница, а е спасен голям житен масив от служители на РС „Пожарна безопасност и защита на населението” – Перник.

Шарапова за десети път най-скъпо платената спортистка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4242411

Мария Шарапова за десети пореден път се нареди първа в списъка на сп. Мария Шарапова за десети пореден път се нареди първа в списъка на сп. "Форбс" с най-високо платените спортистки на планетата. Според списанието от юни 2013 до юни 2014 г. приятелката на Григор Димитров е заработила 24,4 млн. долара. Около 90% от тази сума рускинята е получила от рекламни контракти, а останалите 10% са от наградни фондове на

Излез от този интернет, август е

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4241724


АВГУСТ е, а ежедневието продължава да бъде същото. Кипи страхотен труд. ЦИК регистрира за избори. Сутрешни телевизионни блокове работят на пълна пара. БСП се тресе, Реформаторският блок и той се тресе, ама на приливи и отливи. Митниците са любима тема за разговор. Номинации за заместник-министри се тресат, както и за министри. АВГУСТ е, а ежедневието продължава да бъде същото. Кипи страхотен труд. ЦИК регистрира за избори. Сутрешни телевизионни блокове работят на пълна пара. БСП се тресе, Реформаторският блок и той се тресе, ама на приливи и отливи. Митниците са любима тема за разговор. Номинации за заместник-министри се тресат, както и за министри.

Закрити са четири български села през 2013 година

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/13/2360784_zakriti_sa_chetiri_bulgarski_sela_prez_2013_godina/?ref=rss


Само 35 от всичките 257 български града са увеличили населението си през 2013 година, съобщава БТА, като цитира данни на Националния статистически институт. Седем от тях са областни центрове – Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Кърджали, Пловдив и София. 

Жителите на столицата са 1 милион 212 хиляди 935. Най-голямо увеличение на населението в необластен град има в Несебър. Плевен е изгубил най-много жители през 2013 година – 1310. 

С повече от 1000 жители намалява...

Любовник заклал жената от Шумен

http://pik.bg/любовник-заклал-жената-от-шумен-news213458.html

Любовник заклал жената от Шумен

Жената от Шумен, която бе намерена мъртва след двудневно издирване, е била жестоко убита от любовника си, съобщава Topnovini.bg.

Жената, която живеела в кв. „Боян Българанов”, е била открита заклана в къща на ул. „Ален мак” в града.

В жилището под наем живеел заподозреният за убийството мъж, който имал връзка с 42-годишната жена.

По неофициална информация към момента полицията издирва заподозреният, който се укрива.

Трупът на убитата жена е бил транспортиран в шуменската болница за аутопсия.

По случая е образувано досъдебно производство, наблюдавано от прокурор от Окръжна прокуратура – Шумен.

Роналдо ли е най-добрият? Дайте му два медала (видео)

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/13/2360781_ronaldo_li_e_nai-dobriiat_daite_mu_dva_medala_video/?ref=rss


Кристиано Роналдо спечели и последната ценна купа на клубно ниво, която липсваше в кариерата му. Той триумфира с "Реал" (Мадрид) срещу "Севиля" (2:0) в мача за Суперкупата на Европа.

Португалецът отново имаше ключова роля за успеха, като отбеляза и двете попадения. С играта си той заслужи въодушевлението по трибуните...

До такава степен, че президентът на УЕФА Мишел Платини се захласна и по време на награждаването се засили да му даде втори медал. Роналдо се усмихна и...

HTC започва да разработва приложения за смартфони

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/08/13/2360764_htc_zapochva_da_razrabotva_prilojeniia_za_smartfoni/?ref=rss


HTC е създала нова дъщерна компания, която ще разработва приложения и други софтуерни услуги за всякакви смартфони, не само за своите предложения. Чрез новата компания тайванският производител се надява ад закрепи финансовото си състояние, съобщава онлайн изданието Re/Code.

HTC Creative Labs работи вече няколко месеца има 260 служители и е базирана в Сиатъл. Тя вече е готова и с първия си продукт, който е мобилно приложение за видео клипове. То се казва Zoe и ще се предлага за всички...

Шарапова за десети пореден път е най-добре платената спортистка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4242407

Мария Шарапова за десети пореден път се нареди първа в списъка на сп. "Форбс" с най-високо платените спортистки на планетата.
Според списанието от юни 2013 до юни 2014 г. приятелката на Григор Димитров е заработила 24,4 млн. долара. Около 90% от тази сума рускинята е получила от рекламни контракти, а останалите 10% са от наградни фондове на Мария Шарапова за десети пореден път се нареди първа в списъка на сп. "Форбс" с най-високо платените спортистки на планетата. Според списанието от юни 2013 до юни 2014 г. приятелката на Григор Димитров е заработила 24,4 млн. долара. Около 90% от тази сума рускинята е получила от рекламни контракти, а останалите 10% са от наградни фондове на

Задържаха 33-годишен перничанин отмъкнал портфейл с 2 бона от дядо

http://www.zapernik.com/krimi/zadurjaha-33-godishen-pernichanin-otmuknal-portfeil-s-2-bona-ot-dyado_33680/

33-годишен мъж е задържан за кражба, съобщиха за ZaPernik.com от ОДМВР - Перник.

В края на месец юли, във второ РУП – Перник бил подаден сигнал от 66-годишен мъж, че му е откраднат портфейл със сумата от 2000 лева. Човекът влязъл в магазин да плати сметка за телефон, оставил портмонето си на рафт и докато се обърнал, вече го нямало. Органите на реда започнали разследване. В резултат на проведените множество процесуално-следствени действия установили, че...

Продължава

Подпочвени води бавят отводняването в Мизия

http://pik.bg/подпочвени-води-бавят-отводняването-в-мизия-news213457.html

Подпочвени води бавят отводняването в Мизия

Високият стоеж на подпочвените води забавя и възпрепятства отводняването на имотите в Мизия. Това каза кметът на града Виолин Крушовенски, съобщи "Фокус".

По думите му ситуацията продължава да е тревожна.

Автомобилите на пожарната продължават да работят заедно със специализирани помпи, които отводняват дворовете.

„Високите подпочвени води са един важен и непреодолим фактор. Хубавото е, че река Скът е в коритото си и се очаква до 4 дни и подпочвената вода да се отдръпне при едни добри метеорологични условия”, каза още Виолин Крушовенски.

Той каза още, че водата в Мизия остава негодна за пиене. Използва се само за битови нужди. Военно-полева кухня осигурява храна на около 800 жители. Осигурено е 24-часово медицинско присъствие. Епидемиологичната обстановка в Мизия е под контрол.

Шестима загинали и 17 ранени при тежка катастрофа на автобус в Турция

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4242402

Поне шестима са загиналите и 17 ранените след като автобус се обърна на междуградски път в Турция, съобщават турските медии.
Инцидентът е станал в централната провинция Анатолия. Няма информация какво е състоянието на пострадалите пътници и шофьора.
Смята се, че причината за катастрофата е изгубване на контрол. Поне шестима са загиналите и 17 ранените след като автобус се обърна на междуградски път в Турция, съобщават турските медии. Инцидентът е станал в централната провинция Анатолия. Няма информация какво е състоянието на пострадалите пътници и шофьора. Смята се, че причината за катастрофата е изгубване на контрол.

Нова забавна мода: Мъже се снимат със сутиен от косми

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/nova-zabavna-moda-myzhe-se-snimat-sys-sutien-ot-kosmi-6019773

За това нестандартно решение няма определен повод, а просто начин за забавление и уплътняване на свободното време

Международен ден на леворъките

http://www.moreto.net/novini.php?n=261006

Днес, 13 август се отбелязва Международният ден на леворъките (левичарите). Чества се от 1984 г. по инициатива на Международната конфедерация на леворъките във Великобритания. Левичарите са хора, които главно използват лявата си ръка повече от дясната.

Работата на черно в туризма взима застрашителни размери

http://www.grreporter.info/Rabotata_na_cherno_v_turizma_vzima_zastrashitelni_razmeri/15947

Невероятни сцени: работещите на черно скачат от прозорците или се спасяват с плуване, за да не ги хванат инспекторите по труда

прочети повече

Twitter с нов рекламен метод

http://econ.bg/Новини/Twitter-с-нов-рекламен-метод_l.a_i.561574_at.1.html

Twitter обяви, че започва тестването на нова опция за рекламиране. Социалната мрежа въвежда рекламни видеа, насочени към компании и марки, които...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване