Част от кв. Левски без вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=260990

От ВиК-дружеството във Варна съобщиха за Moreto.net, че поради авария част от абонатите намиращи се под Техническия университет ще са без вода. Аварията се очаква да бъде отстранена в ранния следобяд, а водоподаването възстановено

Златан прати отбор от хора с увреждания в Бразилия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4242250

Златан Ибрахимович отново показа, че зад коравата му футболна черупка пулсира голямо сърце. Шведският голаджия с балкански корени плати разноските за националния отбор на своята страна, съставен от хора с интелектуални увреждания, за световното първенство в Бразилия.

Отборът нямал средства за пътуването и помолил Ибрахимович да предостави свои ф Златан Ибрахимович отново показа, че зад коравата му футболна черупка пулсира голямо сърце. Шведският голаджия с балкански корени плати разноските за националния отбор на своята страна, съставен от хора с интелектуални увреждания, за световното първенство в Бразилия. Отборът нямал средства за пътуването и помолил Ибрахимович да предостави свои ф

Неуспешен опит за банков обир в София

http://www.mediapool.bg/neuspeshen-opit-za-bankov-obir-v-sofiya-news223642.html

Активирала се аларма в банков клон в столичния квартал ”Изток” е подплашила кандидати за банкови обирджии. Те са разбили входната врата на банката, но са избягали заради включилата се аларма преди пристигането на полицията. По първоначална информация нападателите не са успели да проникнат в помещението с парите и липси не са установени. Преди малко повече от седмица все още неизвестни обирджии опитаха да ограбят банков клон на ”Цариградско шосе”, но също неуспешно.

Международен ден на левичарите

http://www.cross.bg/oblastta-levoruki-mezhdynaroden-1425232.html

/КРОСС/ Днес е Международният ден на левичарите. През 1984 г. Международната конфедерация на леворъките в знак на протест срещу устроения за десноръките свят обяви 13 август за Международен ден на леворъките. Левичари са от 3 до 10% от хората в света. В младежка възраст те са повече, а в зряла възраст - по-малко. Известни леворъки политици и държавници през вековете са били Симон Боливар, Бисмарк, Луи Шестнайсети, Наполеон Бонапарт, Юлий Цезар, Карл Велики, Рамзес Втори, Тиберий, Махатма Ганди, много британски крале и кралици, например кралица Виктория. Левичар е сегашният президент на САЩ Барак Обама, както и редица негови предшественици като Бил Клинтън и Джордж Буш-старши, Бенджамин Франклин и Томас Джеферсън, Джон Кенеди и Роналд Рейгън. В армията леворъки са Аристотел и Ницше, Леонардо да Винчи, Рафаело, Микеланджело, Никола Тесла, Сергей Рахманинов, Луис Карол и Ханс Кристиан Андерсен. В областта на технологиите най-известен леворък днес е създателят на „Майкрософт" Бил Гейтс, а в областта на киното - Анджелина Джоли, пише Дарик.  

Населението в градовете извън София се топи, 4 села са заличени от картата

http://offnews.bg/news/n_1/n_376340.html

През 2013-а година с административен акт са закрити 4 села – Дрянът в община Севлиево, Балабанчево и Каменско в община Сунгурларе и Китка в община Руен, събщи БНР. Плевен е изгубил най-много жители през 2013-а година – 1310. С повече от 1000 жители намалява населението на Враца , следват Перник, Габрово и други градове. Четири български града имат население под 1000 души. Това са Мелник, Маджарово, Плиска и Китен . Повече от 100 000 души население имат само седем български града. За сметка на това населението на София е достигнало 1 212 935 постоянни жители. Най-голямо увеличение на населението в необластен град има в Несебър за миналата година.  Най-голямото село в страната е софийското Лозен с население от 6322 души.

Шок! Родното Черноморие взе нова жертва! Труп на мъж стресира първите плажуващи на бургаския плаж

http://pik.bg/шок-родното-черноморие-взе-нова-жертва-труп-на-мъж-стресира-първите-плажуващи-на-бургаския-news213425.html

Шок! Родното Черноморие взе нова жертва! Труп на мъж стресира първите плажуващи на бургаския плаж

Труп на мъж стъписа първите посетители на Централния плаж в Бургас, които около 6,30 часа традиционно се радват на първите лъчи на слънцето.

Мястото е най-живописното в Бургас и привлича стотици привърженици на здравословния начин на живот.Мъжът е бил с бански.

Плажуващи са открили тялото и са подали сигнал на тел. 112 около 7.30 часа тази сутрин. Служителите, които поддържат чистотата на плажа, са изнесли тялото. 

„Веднага позвънихме на тел. 112, защото ни се струва, че става въпрос за убийство”, съобщи един от очевидците пред "Флагман".

Полицията е разтикала любопитните.

Тялото е откарано в моргата и в момента се извършва оглед, за да се установи дали става въпрос за самоубийство чрез удавяне или действително е извършено престъпление.

Ясна е самоличността на мъртвия – 60-годишен мъж от Пловдив.

Мъж се удави в Бургас

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4242242

67-годишен мъж от Пловдив е намерен удавен на Централния плаж в Бургас, предаде „Фокус”.
Сигналът за намерен труп до 6-ти спасителен пост е получен в 5:20 ч. тази сутрин. Мъжът е бил с черни плувни шорти, с кръв по лицето. Констатирано е, че се касае за удавяне, но преди това вероятно човекът е претърпял инфаркт, което обяснява кръвта по лицето, 67-годишен мъж от Пловдив е намерен удавен на Централния плаж в Бургас, предаде „Фокус”. Сигналът за намерен труп до 6-ти спасителен пост е получен в 5:20 ч. тази сутрин. Мъжът е бил с черни плувни шорти, с кръв по лицето. Констатирано е, че се касае за удавяне, но преди това вероятно човекът е претърпял инфаркт, което обяснява кръвта по лицето,

Букмейкърите: ББЦ е трета политическа сила в 7 области

http://pik.bg/букмейкърите-ббц-е-трета-политическа-сила-в-7-области-news213424.html

Букмейкърите: ББЦ е трета политическа сила в 7 области

 Една четвърт от областите в България ще поставят на 3-то място листите на ПП „България без цензура“, твърдят прогнозите на букмейкърите, публикувани днес на сайта за залагания Евробет. Сред МИР-овете е Пловдив-град, където Николай Бареков води листата на кандидатите за народни представители в 43-тото Народно събрание, а ББЦ е веднага след ГЕРБ и БСП с коефициент 6.

 Същото с различни нива на коефициентите важи и за Пловдив – област, София – област, Велико Търново, Габрово, Сливен, Стара Загора и Ямбол.
В 15 области ББЦ е четвърта политическа сила, изпреварена от ГЕРБ, БСП и ДПС. Само в София Реформаторският блок изпреварва по резултат коалицията между „България без цензура“, „Гергьовден“ и ЗНС, при това в два от трите многомандатни избирателни района. В МИР-ове като Благоевград, Хасково, Разград и Смолян ББЦ е с изключително ниските коефициенти между 4 и 7.

 Там втори са ДПС, а трети - БСП. Във Варна, Русе, Добрич и Бургас "България без цензура" е претендент за третото място с малка разлика с ДПС.
Според букмейкърите най-вероятно е избирателната активност да бъде 55 и 65 %, като за ББЦ е реалистично да събере 400 хиляди гласа. Най-голям шанс да не излъчат парламентарна група имат НФСБ, АБВ и Атака. Коефициентът, даден за това дали първата политическа сила на изборите няма да излъчи правителство е едва 1.40, което означава, че шансът е много голям.

 Прогнозите на букмейкърите се славят с непогрешимост, тъй като не зависят от влиянието на партийните централи, а са ключови за печалбите от залози. Всяка грешка и изкривяване на прогнозите води до загуба на сериозни суми от залагания.
Букмейкърите бяха абсолютно точни и в предвижданията си за изборите за Европейски парламент през м. май тази година, като единствени прогнозираха двама сигурни депутати за коалицията около ББЦ.

Разбра се кой е извършва кражби от бунгала в местността “Косата”

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/j9Iiwk_9754/

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление «Полиция» – Поморие по отношение кражбата на: четири мобилни телефони, цифров фотоапарат, сумата от 1 000 лв. и мъжка чанта с лични документи, собственост на 44- годишен пловдивчанин. Кражбата е осъществена на 28.07.т.г. от бунгало, разположено в поморийската местност «Косата», в което е проникнато, чрез разкъсване на противокомарната мрежа. Полицаите установиха извършителя на деянието – това е криминално проявеният Й.Т., 44-годишен от Поморие, който направил пълни самопризнания. Констатирано е, че Й.Т. е извършител и на втора кражба от бунгало, разположено в същата местност, обитавано от 30- годишна пловдивчанка, откъдето са отнети : два мобилни телефона, дамска чанта с лични докумени и сумата от 700 лв. Й.Т. е задържан за срок от 24 часа, като работата по пълното документиране на случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Поморие.

Мъж се удави в Бургас

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4242246

67-годишен мъж от Пловдив е намерен удавен на Централния плаж в Бургас, предаде „Фокус”.
Сигналът за намерен труп до 6-ти спасителен пост е получен в 5:20 ч. тази сутрин. Мъжът е бил с черни плувни шорти, с кръв по лицето. Констатирано е, че се касае за удавяне, но преди това вероятно човекът е претърпял инфаркт, което обяснява кръвта по лицето, 67-годишен мъж от Пловдив е намерен удавен на Централния плаж в Бургас, предаде „Фокус”. Сигналът за намерен труп до 6-ти спасителен пост е получен в 5:20 ч. тази сутрин. Мъжът е бил с черни плувни шорти, с кръв по лицето. Констатирано е, че се касае за удавяне, но преди това вероятно човекът е претърпял инфаркт, което обяснява кръвта по лицето,

Назначени сме за министри, защото сме специалисти, каза Екатерина Захариева

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/13/2360691_naznacheni_sme_za_ministri_zashtoto_sme_specialisti/?ref=rss


"Ние сме кабинет, назначен от президента заради качествата на всеки един от нас и най-вече заради това, че сме специалисти, които можем да влезем още от първия ден в съответните ведомства, министерства и агенции и да започнем да работим така сякаш никога не сме си тръгвали", каза по "Нова телевизия" вицепремиерът по икономическа политика, министър на регионалното развитие и министър на инвестиционното проектиране в служебното правителство Екатерина Захариева.

Изявлението и беше в...

Бебе с тежка алергия в реанимацията на благоевградската болница

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4242255

11-месечно бебе е прието по спешност в реанимация в благоевградската болница с тежка алергична реакция, пише struma.bg.
Родителите на малката Габи потърсили лекарска помощ, след като детенцето получило силен обрив по цялото тяло. Предполага се, че причината за реакцията е задушното и горещо време.
Възможно е да се касае и за хранителна алергия. 11-месечно бебе е прието по спешност в реанимация в благоевградската болница с тежка алергична реакция, пише struma.bg. Родителите на малката Габи потърсили лекарска помощ, след като детенцето получило силен обрив по цялото тяло. Предполага се, че причината за реакцията е задушното и горещо време. Възможно е да се касае и за хранителна алергия.

Чужди медии за безпокойството около КТБ

http://pik.bg/чужди-медии-за-безпокойството-около-ктб-news213423.html

Чужди медии за безпокойството около КТБ

Две водещи западни издания и едно важно регионално издание в Близкия изток коментират за ситуацията с Корпоративна търговска банка (КТБ) в България. 

Британският вестник „Файненшъл таймс“ излиза със заглавие „Нараства безпокойството сред инвеститорите в българската КТБ“. 

Изданието посочва, че КТБ има задължения към притежатели на облигации в размер на 150 млн. долара, включително към няколко американски и британски хедж фондове, чиито падеж изтече в петък. 

В публикацията се цитира мениджър на хедж фонд, пожелал да не бъде назован, който е казал, че компанията му не е оптимистично настроена за получаването на парите си, въпреки гратисния период от една седмица. 

„Както и да приключи всичко, надеждността на България на международните пазари понесе удар,“ коментира мениджърът. 

Американското издание „Уолстрийт джърнъл“ съобщава за международната заповед за арест на Цветан Василев и отбелязва, че КТБ е поставена под тримесечен надзор от централната банка и изпълнението на задълженията ѝ е замразено. 

„Тази ситуация поражда безпокойство дали депозитите ще бъдат върнати на клиентите – стъпка, която правителството и централната банка определиха като свой приоритет“, посочва „Уолстрийт джърнъл“, без обаче да пояснява изрично, че депозитите до 100 хил. евро са гарантирани от закона.

Водещият англоезичен вестник в Ливан и Близкия изток „Дейли стар“ също публикува обширен материал за ситуацията с банките в България. 

Авторът Даниел Фрийфелд, бивш съветник в американския Държавен департамент, описва кризата с Корпоративна търговска банка (КТБ) и посочва, че „нещо, което започна като лесен за овладяване проблем, се превърна в политически цирк“ и сега вратите на КТБ остават затворени, а вложители и кредитори биват държани в неизвестност. 

„Тази грешка в управлението повдигна въпроса дали България има необходимата политическа и институционна зрелост, за да се стабилизира. Липсата на прозрачност е смайваща“, се казва в коментара. 

„Политиците създадоха този проблем и те трябва да го оправят. За съжаление, ситуацията се усложнява от факта, че през октомври предстоят предсрочни избори. 

Управляващата коалиция се разпадна по-рано този месец и на нейно място възникна един нестабилен и хлабав съюз, съставен от партии от предишното правителство и опозицията. Всичко се решава при закрити врати“, пише Даниел Фрийфелд. 

Той предупреждава, че ако не се вземат решителни мерки, в очите на инвеститорите България ще престане да изглежда като сигурно място за инвестиции.

Захариева настоява, че може да има режим на тока

http://news.ibox.bg/news/id_338302890

Това ще стане заради евентуална невъзможност за поддържане на мрежата, каза Захариева. Тя увери, че кабинетът ще направи всичко възможно това да не се случи. Ще дадем нашата идея как да работи един такъв професионален регулатор”, подчерта вицепремиерът.

Лекари се борят цяла нощ за живота на 3-годишно дете, блъснато от кола

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4242238

Лекари от врачанската многопрофилна болница се бориха цяла нощ за живота на 3-годишно дете, съобщава "Конкурент“. То било блъснато от автомобил в понеделник вечерта и екипът от медици вчера сутринта беше стабилизирал жизнените му показатели.
Детето е пострадало тежко на пътя в мездренското село Крапец. Лекари от врачанската многопрофилна болница се бориха цяла нощ за живота на 3-годишно дете, съобщава "Конкурент“. То било блъснато от автомобил в понеделник вечерта и екипът от медици вчера сутринта беше стабилизирал жизнените му показатели. Детето е пострадало тежко на пътя в мездренското село Крапец.

Лекари се борят цяла нощ за живота на 3-годишно дете, блъснато от кола

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4242236

Лекари от врачанската многопрофилна болница се бориха цяла нощ за живота на 3-годишно дете, съобщава Лекари от врачанската многопрофилна болница се бориха цяла нощ за живота на 3-годишно дете, съобщава "Конкурент“. То било блъснато от автомобил в понеделник вечерта и екипът от медици вчера сутринта беше стабилизирал жизнените му показатели. Детето е пострадало тежко на пътя в мездренското село Крапец.

Кошмарно: Лекари от Враца се борят цяла нощ за живота на 3-годишно дете

http://pik.bg/кошмарно-лекари-от-враца-се-борят-цяла-нощ-за-живота-на-3-годишно-дете-news213421.html

Кошмарно: Лекари от Враца се борят цяла нощ за живота на 3-годишно дете

Лекари от врачанската многопрофилна болница се бориха цяла нощ за живота на 3-годишно дете, съобщава "Конкурент“.

То било блъснато от автомобил в понеделник вечерта и екипът от медици вчера сутринта беше стабилизирал жизнените му показатели.Детето е пострадало тежко на пътя в мездренското село Крапец. Кметският наместник Бистра Банкова обясни, че става дума за инцидент.

Майката и бабата на детето били наблизо, когато то изведнъж излетяло на шосето. Жените се развикали „Спри, спри“, но след секунди малчуганът бил пометен от „Ауди“. От полицията са установили, че зад волана е бил 68-годишният Т.Т. от село Бели извор.

Детето е закарано в болницата в Мездра, от където дошъл и сингалът в полицията. След това е транспортирано в изключително тежко състояние във врачанската болница. 

„Д-р Емилиян Кюркчийски води екипа. Цяла нощ се бориха за живота на детето. Хирурзите и реаниматорите успяха след много усилия да стабилизират жизнените показатели“, обясниха от МБАЛ „Христо Ботев“.

„Пробата за алкохол на водача, извършена с техническо средство е отрицателна. Взета му е кръв за лабораторно изследване“, казаха от полицията във Враца. От там допълниха, че е образувано досъдебно производство. 

Миланов на специална диета в ЦСКА (Москва)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4241705

Лекарският екип на ЦСКА (Москва) постави на специална диета футболист №1 на България за 2012 година Георги Миланов. Халфът беше сменен на почивката при 1:0 срещу “Мордавия” заради болки в областта на стомаха.

За да се застраховат от всякакви неприятни изненади с един от най-скъпоплатените си играчи, лекарите поставиха Миланов на пълни кръвни Лекарският екип на ЦСКА (Москва) постави на специална диета футболист №1 на България за 2012 година Георги Миланов. Халфът беше сменен на почивката при 1:0 срещу “Мордавия” заради болки в областта на стомаха. За да се застраховат от всякакви неприятни изненади с един от най-скъпоплатените си играчи, лекарите поставиха Миланов на пълни кръвни

Мила Кунис иска да забременее веднага щом роди първото си дете

http://www.cross.bg/rodi-sledvashtata-mila-1425231.html

/КРОСС/ Актрисата Мила Кунис иска да забременее веднага след като роди първото си дете, пише Контактмюзик. Чаровницата, която ще роди дъщеричка на Аштън Къчър след по-малко от месец, вече планира следващата си бременност. Двамата обсъждали възможността да станат родители отново още следващата година. Според източник на сайта RadarOnline.com Кунис и Къчър искат голямо семейство, а нежната половинка обожова бременността си и иска всичките й деца да са близки по възраст. 30-годишната актриса е решила да роди напълно естествено, въпреки че годеникът й Аштън се опитва да я разубеди. Звездата от "Черен лебед" е получила същия съвет и от лекаря си, най-вече заради дребната й фигура, която може ще причини доста мъчително раждане. Аштън и Мила, които се сгодиха по-рано тази година, планират да се оженят следващата година.  

Екатерина Захариева: Правим всичко възможно да няма режим на тока

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4242231

Режим на тока може да се случи само, ако остане сегашното състояние и системата не може да се поддържа. Ще направим всичко възможно да няма режим. Това, което ние правим, е да предприемем спешни и незабавни стъпки това да не се случи. Това заяви пред Нова телевизия служебният икономически вицепремиер Екатерина Захариева. Режим на тока може да се случи само, ако остане сегашното състояние и системата не може да се поддържа. Ще направим всичко възможно да няма режим. Това, което ние правим, е да предприемем спешни и незабавни стъпки това да не се случи. Това заяви пред Нова телевизия служебният икономически вицепремиер Екатерина Захариева.

Пеевски опроверга информацията, че се укрива от съда

http://www.mediapool.bg/peevski-oproverga-informatsiyata-che-se-ukriva-ot-sada-news223641.html

Делян Пеевски се обади в Нова телевизия във вторник вечерта, за да опровергае информациите, че се укрива от призовкарите на Софийския градски съд. Преди ден тази информация бе публикувана в сайта ”Дневник”. Софийският градски съд отмени на 30 юли прокурорското постановление по искане на тримата обвиняеми, които са останали недоволни от аргументите на държавното обвинение за прекратяване на делото за т.нар. приготовление за убийството на Пеевски. Прокуратурата прекрати делото, защото "има данни за приготвление на убийство, но няма доказателства". Обвиняемите обаче настояват делото да бъде прекратено на основание, че няма никакви данни и доказателства за приготвление на убийство. Те целят да си изчистят името напълно. В информациии се твърдеше, че призовкарите не могат да открият Пеевски и да му връчат определението на СГС от 30 юли. Това би блокирало придвижването на делото към апелативния съд. ”Бях изумен като видях твърденията, че се крия от съда. Затова поисках да се свържа с Вас и да ги опровергая. Определението ми е връчено още миналата седмица. Днес получих и преписи от обжалването на лицата по делото”, казва още Пеевски.

Захариева: Режим на тока ще има без спешни мерки

http://offnews.bg/news/n_1/n_376333.html

Режим на тока ще има, ако системата не може да се поддържа, обяви в интервю за Нова телевизия вицепремиерът по икономическите въпроси Екатерина Захариева. „Ще направим всичко възможно това да не се случва. Ние ще структурираме Енергийния борд и ще предприемем спешни стъпки, така че това да не се случва", уточни тя. Захариева предупреди за опасността от режим на тока през зимата още преди седмица заради огромните дупки в бюджетите на енергийните дружества. Шефът на ДКЕВР Боян Боев и министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов я опровергаха в началото на тази седмица. Мотивите на Щонов са, че има свърхпроизводство на ток. Свърхпроизводството не осигурява пренос на ток до потребителите, обясни днес Захариева. "НЕК в момента търпи загуби на месечна основа за над 50 милиона лева, които рано или късно ще дойдат от нашия джоб. Не мога да кажа какво увеличение трябва да има на цената на тока и ще има - това е работа на регулатора и той трябва да си свърши работата", коментира вицепремиерът. Тя предупреди, че кадрови промени в ДКЕВР ще има. "Трябва да има лица в него, които са експерти и професионалист, а не просто защото са удобни", обясни Захариева. Според нея трябва да се промени закона, така че ДКЕВР наистина да бъде независим орган и да не може да бъде подлаган на натиск. "Служебният кабинет няма законодателната основа, но можем да подготвим законови изменения. Хубаво е обаче тези хора да не могат да бъдат сменяни от когото си поискат", уточни тя.  „Забавлявам се от твърденията, че сме кабинет на ГЕРБ, на „Протестна мрежа". Ние сме правителство на президента, заради качествата на всеки един от нас. Обвиняваха Близнашки (служебният премиер Георги Близнашки ), че е съветник на един бивш лидер, а сега, че Танов е свързан с друг лидер. Трябва първо да се даде шанс на Ваньо Танов . Резултатите от неговото управление са показателни, но той трябва да излезе и да обясни", коментира още Екатерина Захариева.

Екатерина Захариева: Правим всичко възможно да няма режим на тока

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4242229

Режим на тока може да се случи само, ако остане сегашното състояние и системата не може да се поддържа. Ще направим всичко възможно да няма режим. Това, което ние правим, е да предприемем спешни и незабавни стъпки това да не се случи. Това заяви пред Нова телевизия служебният икономически вицепремиер Екатерина Захариева. Режим на тока може да се случи само, ако остане сегашното състояние и системата не може да се поддържа. Ще направим всичко възможно да няма режим. Това, което ние правим, е да предприемем спешни и незабавни стъпки това да не се случи. Това заяви пред Нова телевизия служебният икономически вицепремиер Екатерина Захариева.

Обвинение има, къде е обвиняемият?

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4241846


Прокуратурата е написала обвинение срещу мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев на 28 юли. (Виж 2-а и 3-а стр.) Обвинението е за длъжностно присвояване в особено тежки размери. Пак на 28 юли на Василев е издадена европейска заповед за арест, обявен е за издирване в Шенгенската информационна система и с Интерпол. Прокуратурата е написала обвинение срещу мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев на 28 юли. (Виж 2-а и 3-а стр.) Обвинението е за длъжностно присвояване в особено тежки размери. Пак на 28 юли на Василев е издадена европейска заповед за арест, обявен е за издирване в Шенгенската информационна система и с Интерпол.

"Левски" - "Ботев" без публика на "Герена"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4242234

Дисциплинарната комисия на БФС наказа "Левски" да играе един мач без публика. Така "сините" ще посрещнат пред празни трибуни "Ботев" на "Герена" в следващия кръг.

Причината за санкцията е инцидента с телевизионен оператор, който се случи на двубоя "Берое" - "Левски" (2:1) в неделя. Той пострада от хвърлена от "синята" агитка бомбичка.

Заради Дисциплинарната комисия на БФС наказа "Левски" да играе един мач без публика. Така "сините" ще посрещнат пред празни трибуни "Ботев" на "Герена" в следващия кръг. Причината за санкцията е инцидента с телевизионен оператор, който се случи на двубоя "Берое" - "Левски" (2:1) в неделя. Той пострада от хвърлена от "синята" агитка бомбичка. Заради

Лекият суров петрол поевтиня

http://econ.bg/Новини/Лекият-суров-петрол-поевтиня_l.a_i.561559_at.1.html

За втори пореден ден лекият суров петрол West Texas Intermediate (WTI) поевтиня, след като данните за САЩ показват, че запасите в най-големия...

Кънев: В РБ не сме доволни от връщането на кадри на ГЕРБ

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/kynev-v-rb-ne-sme-dovolni-ot-vryshtaneto-na-kadri-na-gerb-6019759

Виждаме модел на връщане на еднопартийно управление чрез служебния кабинет, коментира лидерът на ДСБ

Ало, шарани има ли?

http://viewpoint.actualno.com/Alo-sharani-ima-li-news_44720.html

Пременил се Илия, погледнал се – пак в тия. Точно тази поговорка ми изникна първо главата в мига, в който научих, че Ваньо Танов е оглавил отново Агенция „Митници”. Назн...

Добивът на газ в ЕС ще намалее с 43%

http://europe.actualno.com/Dobivyt-na-gaz-v-ES-shte-namalee-s-43--news_44722.html

Производството на газ в ЕС през следващите 12 години, с изключение на евентуалното разработване на неконвенционални ресурси за газ, ще се свие с 43 %. Това сочат данните от анализ на Националния фо...

CAS обявява решението си за Суарес в четвъртък

http://football.actualno.com/CAS-objavjava-reshenieto-si-za-Suares-v-chetvyrtyk-news_44724.html

Спортният арбитражен съд (CAS) решението си относно наказанието на Луис Суарес в четвъртък. На 8 август се състоя заседание, на което бе разгледана жалбата срещу четиримесечното наказание на уругваец...

Венера в Лъв - романтика и лукс

http://curious.actualno.com/Venera-v-Lyv---romantika-i-luks-news_44725.html

Планетата на любовта Венера навлезе в знака на Лъва и ще остане там до 5 септември. Лъвът е знак, който обожава вниманието и Венера ще направи всичко, за да го привлече. Ще забележите, че ще станете ...

Ченге осъдено за подкуп си иска белязаните пари от пернишките бизнесмени Миленови

http://www.zapernik.com/krimi/chenge-osudeno-za-podkup-si-iska-belyazanite-pari-ot-pernishkite_33678/

Осъден за подкуп полицай внесе в Кюстендилския районен съд абсурден иск - да му бъдат върнати белязаните пари от рушвета, с които е заловен. Бившият граничен полицай Чавдар Бурназки е завел дело за парите срещу Софийския градски съд, МВР и Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС), пише вестник "Труд".

Исковата молба е подадена от адвоката му Ангел Ангелов на 29 юли, но засега е оставена без движение. С нея Бурназки настоява трите...

Продължава

САЩ изпратиха нови 130 военни съветници в Ирак

http://www.cross.bg/voenni-irak-izpratiha-1425230.html

/КРОСС/ Съединените щати изпратиха около 130 допълнителни военни съветници в Северен Ирак, които ще се присъединят към техните около 250 колеги, които вече са на мястото, съобщава БиБиСи. Те няма да участват в бойни действия, а ще наблюдават и оценяват обстановката на място и ще координират помощта на международните донори. Военноморските и специални части ще направят оценка на хуманитарната ситуация в населения с кюрди регион. Припомняме, САЩ провеждат военни удари срещу бунтовниците екстремисти от „Ислямска държава". Ситуацията в региона принуди хиляди хора да избягат от домовете си.  

"Ливърпул" договори и защитника Алберто Морено

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/13/2360681_livurpul_dogovori_i_zashtitnika_alberto_moreno/?ref=rss


"Ливърпул" е договорил трансферната сума със "Севиля" за правата за защитника Алберто Морено, който ще бъде поредното ново попълнение в състава на "мърсисайдци" през това лято.

Сделката беше очаквана, след като Морено остана извън състава за двубоя за Суперкупата на Европа срещу "Реал" (Мадрид). Английският клуб потвърди за споразумението на интернет страницата си.

"Ливърпул" може да потвърди, че е постигнал споразумение със "Седиля" за трансфера на испанския национален...

На плаж в София

http://www.dnevnik.bg/na_put/2014/08/13/2360333_na_plaj_v_sofiia/?ref=rss


Всяка сряда "Дневник" разказва как се почива на градските плажове в Европа. Досега представихме как може да се плажува в столицата на Франция Париж, как летуват виенчани в собствения си град, както и берлинчани. Днес е ред на София.

Лятото най-накрая дойде, макар и чак в средата на август. И е безобразие свободните секунди да бъдат пропилявани. Най-накрая слънцето вече не е скрито от дъждовни облаци и градските плажове в София са добър вариант за забавление на прохлада. Особено в...

Майстор оцеля след токов удар при ремонт на бойлер

http://pik.bg/майстор-оцеля-след-токов-удар-при-ремонт-на-бойлер-news213417.html

Майстор оцеля след токов удар при ремонт на бойлер

50-годишен майстор-"жичкаджия" оцеля при токов удар в Симитли, настанен е в болница с временна парализа на ръката, няма опасност за живота му, предаде БГНЕС.

Инцидентът с майстор Методи Х. станал малко след полунощ при среднощен ремонт на бойлер. Майсторът бил извикан от негов приятел, чийто бойлер се развалил. Тъй като Методи бил зает през целия ден вчера, отзовал се едва след полунощ.

По неясни причини обаче 50-годишният майстор бил поразен от електрически ток, захранващ бойлера. След като токът "раздрусал" майстора, домакинът го издърпал за краката от банята на къщата си.

С линейка на ФСМП-Симитли поразеният от токов удар майстор и транспортиран до МБАЛ-Благоевград. Методи нямал изгаряне от токовия удар, а само временна парализа на пръстите на дланта.

След консултации с лекари-специалисти е настанен в отделението по неврология. 

Ерменков: Трайна е тенденцията за повишаване на цената на тока

http://www.cross.bg/tzenata-ermenkov-sistemata-1425229.html

/КРОСС/ "Поскъпване на тока през октомври не е задължително и дали ще има и с колко зависи от разчетите, които ще направи Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. При всички положения обаче тенденцията за повишаване на цената е трайна, защото резервите в системата се изчерпаха", заяви в "Добро утро, България!" по TV7 енергийният експерт и бивш депутат от "Коалиция за България" Таско Ерменков. Той обясни, че резервите се изчерпват по две причини: Първата е все още несъстоялото се предоговаряне на условията за изкупуване на електроенергия от американските централи. Втората е консервативното отношение на държавата към възобновяемите енергийни източници и опитът те да бъдат стимулирани само с цената, а не по други пазарни методи. "Всеки в системата трябва да си понесе отговорността", категоричен беше Таско Ерменков.  

Опашки и неяснота около презаверката на рецептурни книжки

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4242212

Напрежение, неясноти и опашки с наближаването крайният срок на НЗОК за презаверка на рецептурните книжки. Хиляди болни хора чакат пред кабинетите в страната, независимо от горещината. На някои опашки се е стигнало до бой. Има и припаднали хора. От 1 септември безплатните и намалените лекарства на здравната каса ще се отпускат само срещу презаверен Напрежение, неясноти и опашки с наближаването крайният срок на НЗОК за презаверка на рецептурните книжки. Хиляди болни хора чакат пред кабинетите в страната, независимо от горещината. На някои опашки се е стигнало до бой. Има и припаднали хора. От 1 септември безплатните и намалените лекарства на здравната каса ще се отпускат само срещу презаверен

Опашки и неяснота около презаверката на рецептурни книжки

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4242188

Напрежение, неясноти и опашки с наближаването крайният срок на НЗОК за презаверка на рецептурните книжки. Хиляди болни хора чакат пред кабинетите в страната, независимо от горещината. На някои опашки се е стигнало до бой. Има и припаднали хора. От 1 септември безплатните и намалените лекарства на здравната каса ще се отпускат само срещу презаверен Напрежение, неясноти и опашки с наближаването крайният срок на НЗОК за презаверка на рецептурните книжки. Хиляди болни хора чакат пред кабинетите в страната, независимо от горещината. На някои опашки се е стигнало до бой. Има и припаднали хора. От 1 септември безплатните и намалените лекарства на здравната каса ще се отпускат само срещу презаверен

Аларма в банков клон вдигна на крак полицията през нощта

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/alarma-v-bankov-klon-vdigna-na-krak-policiiata-prez-noshtta-6019757

Първоначалните съмнения били, че алармата е осуетила опит за обир, тъй като нападателите са се подплашили и са избягали

Ерменков: Тенденцията за повишаване на цената на тока е трайна

http://www.cross.bg/tzenata-ermenkov-rezervite-1425229.html

/КРОСС/ "Поскъпване на тока през октомври не е задължително и дали ще има и с колко зависи от разчетите, които ще направи Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. При всички положения обаче тенденцията за повишаване на цената е трайна, защото резервите в системата се изчерпаха", заяви в "Добро утро, България!" по TV7 енергийният експерт и бивш депутат от "Коалиция за България" Таско Ерменков. Той обясни, че резервите се изчерпват по две причини: Първата е все още несъстоялото се предоговаряне на условията за изкупуване на електроенергия от американските централи. Втората е консервативното отношение на държавата към възобновяемите енергийни източници и опитът те да бъдат стимулирани само с цената, а не по други пазарни методи. "Всеки в системата трябва да си понесе отговорността", категоричен беше Таско Ерменков.  

Внимавайте! Жегите изкараха змиите от скривалищата им в трънско

http://www.zapernik.com/obshtestvo/vnimavaite-jegite-izkaraha-zmiite-ot-skrivalishtata-im-v-trunsko_33677/

Заради настаналите жеги влечугите излязоха от скривалищата си и плъзнаха по своите маркирани от години територии. По тази причина столичната Спешна помощ и филиалът в Софийска област се запасиха с противозмийски серум, съобщи пред вестник "Труд" д-р Александър Златанов, и.д. директор на службата в София.

Създадена е организация, ако се налагат допълнителни количества, те да бъдат доставени незабавно. Доц. Андрей Галев от ВМА посочи, че рискови в момента...

Продължава

Евросъюзът може да обжалва руското ембарго пред СТО

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/13/2360689_evrosujuzut_moje_da_objalva_ruskoto_embargo_pred_sto/?ref=rss


Евросъюзът може да обжалва пред Световната търговска организация руската забрана върху вноса на храни, пише "Независимая газета". Преди това ще бъдат анализирани всички аргументи "за" и "против".

Москва наложи забраната в отговор на западните санкции, но ЕС се съмнява дали е правомерна. "Според нас международното право не дава основания за такава ответна реакция", цитира всекидневникът високопоставен дипломат от Брюксел.

В четвъртък Европейската комисия ще представи данни...

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2014/08/13/2360552_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето темите, които БНТ ще следи през деня:

Георги Кадиев: БСП не заслужава да спечели изборите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4242208

БСП трябва да си даде много ясна сметка, че дори и не заслужаваме да спечелим изборите, ако трябва да съм съвсем откровен, защото нито като управление се справихме, както трябва, нито като реформа в партията. БСП трябва да си изживее своя катарзис. Това каза Георги Кадиев пред БТВ.
Аз умишлено мълчах от Kонгреса до днес, БСП трябва да си даде много ясна сметка, че дори и не заслужаваме да спечелим изборите, ако трябва да съм съвсем откровен, защото нито като управление се справихме, както трябва, нито като реформа в партията. БСП трябва да си изживее своя катарзис. Това каза Георги Кадиев пред БТВ. Аз умишлено мълчах от Kонгреса до днес,

Георги Кадиев: БСП не заслужава да спечели изборите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4242190

БСП трябва да си даде много ясна сметка, че дори и не заслужаваме да спечелим изборите, ако трябва да съм съвсем откровен, защото нито като управление се справихме, както трябва, нито като реформа в партията. БСП трябва да си изживее своя катарзис. Това каза Георги Кадиев пред БТВ.
Аз умишлено мълчах от Kонгреса до днес, БСП трябва да си даде много ясна сметка, че дори и не заслужаваме да спечелим изборите, ако трябва да съм съвсем откровен, защото нито като управление се справихме, както трябва, нито като реформа в партията. БСП трябва да си изживее своя катарзис. Това каза Георги Кадиев пред БТВ. Аз умишлено мълчах от Kонгреса до днес,

Руни става капитан на "Манчестър Юнайтед"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4242216

Уейн Руни е новият първи капитан на "Манчестър Юнайтед". Нападателят ще изведе с лентата отбора с най-много шампионски титли на Англия в мача срещу "Суонси" на "Олд Трафорд" в събота на старта на Висшата лига.

Новината бе оповестена официално от клуба след последната контрола срещу "Валенсия" (2:1). Руни благодари на новия треньор Луис ван Гаал Уейн Руни е новият първи капитан на "Манчестър Юнайтед". Нападателят ще изведе с лентата отбора с най-много шампионски титли на Англия в мача срещу "Суонси" на "Олд Трафорд" в събота на старта на Висшата лига. Новината бе оповестена официално от клуба след последната контрола срещу "Валенсия" (2:1). Руни благодари на новия треньор Луис ван Гаал

Канада снабдява СЗО с експериментална ваксина срещу ебола

http://www.cross.bg/dozi-ebola-lekarstvo-1425228.html

/КРОСС/ Канада предложи на Световната здравна организация експериментална ваксина срещу ебола, обяви канадската Агенция за здравеопазване, цитирана от ДПА. Между 800 и 1000 дози от експерименталното лекарство ще могат да бъдат изпратени на СЗО. Десет дози от медикамента, известен с името VSV-EBOV, вече бяха пратени на болница в Женава, по искане на СЗО и на организацията "Лекари без граничи" като спешна доставка. Вчера експерти на СЗО оторизираха използването на медикаменти в експериментален стадий в борбата срещу Ебола. По-рано тази седмица Либерия поиска дози от експерименталното лекарство ZMaps, използвано при лечението вече на двама американски медици, заразили се с Ебола. Дозите бяха изпратени в африканската страна. Според "Лекари без граници" само експерименталните медикаменти няма да решат проблема. Африканските страни, засегнати от Ебола, се нуждаят и от голямо увеличаване на здравния персонал. Има вече 1800 потвърдени или предполагаеми случаи на заразата и над 1000 смъртни случая, пише Актуално.    

Две жертви при земетресение в Еквадор

http://www.mediapool.bg/dve-zhertvi-pri-zemetresenie-v-ekvador-news223640.html

Земетресение с магнитуд 5.1 по Рихтер разлюля еквадорската столица Кито, при което загинаха двама души, съобщиха световните информационни агенции. Други осем души са ранени, а трима са блокирани под останки. Местна телевизия предаде, че има хора, затиснати под свлякла се земна маса в северната част на Кито. Земният трус бил с дълбочина около 5 км и продължил около 20 секунди. Службата за управление на риска в Еквадор съобщи, че пожарникарски екипи работят за спасяването на блокираните хора.

Отмяната на такса ВЕИ може да доведе до по-високи цени на тока

http://www.vesti.bg/novini/otmianata-na-taksa-vei-mozhe-da-dovede-do-po-visoki-ceni-na-toka-6019758

Ако цената се увеличи през октомври за крайните потребители, а и за бизнеса, основна причина ще бъде именно отмяната на 20-процентната такса върху ВЕИ, тъй като НЕК трудно може да преглътне един такъв разход, тъй като тази цена е изключително висока.

Екатерина Захариева: Ще направим всичко, за да не се увеличава цената на тока

http://pik.bg/екатерина-захариева-ще-направим-всичко-за-да-не-се-увеличава-цената-на-тока-news213411.html

Екатерина Захариева: Ще направим всичко, за да не се увеличава цената на тока

На въпрос ще има ли повишение на цената на тока, Захариева коментира: „Предвид състоянието на енергетиката цената на тока, определяна от регулатора, са застрашаващи и опасни за нея. Това е и моето притеснение – че ако останат така нещата, както са до момента, състоянието на мрежата е такова, че не се знае докога ще издържи. Това заяви пред Нова телевизия служебният икономически вицепремиер Екатерина Захариева. Тя подчерта, че ДКЕВР трябва да бъде така структуриран, че да върши професионално и надпартийно работата си. 

„Режим на тока може да се случи само, ако остане сегашното състояние и системата не може да се поддържа. Ще направим всичко възможно да няма режим на тока. Това, което ние правим, е да предприемем спешни и незабавни стъпки това да не се случи“, допълни Захариева.

Тя поясни, че екипът на служебното министерство е сформиран единствено на база професионалните качества на всеки. „Ние сме на тези постове, защото президентът е преценил, че сме добри специалисти в своите области“, заяви Екатерина Захариева. 

Ути Бъчваров готви боб чорба благотворително във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=260961

100 килограма фасул ще бъдат приготвени от Ути Бъчваров в най-големия казан в страната, направен преди време по негова поръчка. Събитието е в знак на съпричастност с пострадалите от наводненията във варненския квартал „Аспарухово“.

Не е бил правен опит да бъде упоен избягалият ягуар Алонсо

http://www.cross.bg/alonso-pyshka-ypoyavane-1425226.html

/КРОСС/ Ловешкият зоопарк не разполага с пушка с далечен обсег за упояване на животни, която е била необходима, за да се залови избягалия от клетката си ягуар Алонсо. Това е показала проверката на Министерството на околната среда и екоинспекцията в Плевен, пише „Труд". Двете ведомства провериха зоопарка, след като Алонсо беше убит там на 3 август. Хищникът беше застрелян от ловец, защото щял да излезе извън градината. "Ягуарът е отстрелян, без да е потърсено съдействие за неговото залавяне чрез упояване", показват още резултатите от проверката. Констатациите се разминават драстично с изявленията на участниците в акцията. В официално съобщение няколко дни след убийството на ягуара кметът на Ловеч Минчо Казанджиев заяви, че зоопаркът разполага с пушка с упойващи стрелички и ловците са били в готовност да я използват. Те не стреляли с нея, защото хищникът така и не се появил на открито място. За такава пушка твърдеше и убиецът на Алонсо ловецът Денко Цанков и дори разказваше как дебнели с нея защитеното животно из храстите, защото не искали да го убиват.    

"Зелените" преговорят с Реформаторите за общо участие на изборите

http://www.cross.bg/zelenite-blok-reformatorskiya-1425227.html

/КРОСС/ Партия "Зелените" започва преговори с представители на Реформаторския блок за евентуално общо участие в предсрочните парламентарни избори. Според допитване сред членовете на "Зелените" общото явяване на вота е възможно само ако десните приемат пет условия, сред които: да отстояват забраната на ГМО в земеделието, да не се допуска изграждане на нови ядрени мощности и да се отстоява забраната за неконвенционални методи за проучване за нефт и газ. Според приетата от Националния съвет процедура преговорите ще продължат до 25-и август, след което делегатите на Националното събрание на "Зелените" ще решат окончателно "за" или "против" предизборна коалиция с Реформаторския блок, предава БНР.  

Цонга отпадна още в първия кръг в Синсинати

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/13/2360675_conga_otpadna_oshte_v_purviia_krug_v_sinsinati/?ref=rss


Жо-Филфред Цонга отпадна още в първия кръг на турнира в Синсинати само дни, след като спечели титлата от тенис турнира в Торонто.

В същото време световният номер 1 Новак Джокович трябваше да мине през три сета, за да отстрани Жил Симон във втория кръг.

Цонга беше свален на земята с поражение с 1:6, 4:6 от руснака Михаил Южни в първия си мач на турнира. Въпреки че миналата седмица победи четирима играчи от топ 10, включително Роджър Федерер, Джокович и Григор Димитров, сега...

Кадиев сензационно: БСП не трябва да спечели изборите, Миков и Стойнев да дават отговори!

http://pik.bg/кадиев-сензационно-бсп-не-трябва-да-спечели-изборите-миков-и-стойнев-да-дават-отговори-news213409.html

Кадиев сензационно: БСП не трябва да спечели изборите, Миков и Стойнев да дават отговори!

"Няма предварително загубени и предварително спечелени избори. БСП трябва да си даде ясна сметка, че ние не трябва да спечелим изборите. БСП трябва да изживее своя катарзис. Аз мълчах след конгреса, защото исках да дам шанс на партията да се промени. Новият ни лидер не бива да лъже, че ще спечелим изборите.

"Това каза бившият депутат от БСП Георги Кадиев пред Би Ти Ви. "Всички лидери са гласували за Делян Пеевски. Янаки Стоилов, Емил Костадинов, Младен Червеняков и Георги Кадиев - това сме хората, които не гласувахме за него. Всички ние бяхме отстранени. Това е само един от примерите, че не сме си научили урока. Има хора, които трябва да дават отговори. Драгомир Стойнев трябва да даде обяснения защо зад гърба на БСП подписа договор с "Уестингхаус", защо между Коледа и Нова година подписа за "Южен поток". Михаил Миков също трябва да дава отговори. Например защо подкрепя Ралица Агайн", категоричен е Кадиев.

"Обществото има нужда от левицата, защото БСП е единствената преграда срещу абсолютното мнозинство на ГЕРБ", заяви Кадиев.

Георги Кадиев коментира, че се е взело някакво решение и след това се е правило друго. "Сергей Станишев знаеше за всичко това и трябва да обясни", смята Кадиев и посочи енергийните проекти, които доведоха до скандали.

Кадиев беше категоричен, че ако БСП се яви със същите послания на изборите неминуемо ще загуби. "Големият проблем на БСП е, че тя не иска да се промени. Това се видя и на конгреса. Според мен хората в БСП искат да се променят, но искат друг да я направи, а те да стоят и да гледат. В преференциалния вот имат шанс за тази промяна. Статуквото смачква всички, не само мен. Михаил Миков е изборът на статуквото", казао ще Кадиев.

Страната ни има готовност да посрещне евентуално спиране на доставките на газ

http://www.moreto.net/novini.php?n=260987

Таксата върху приходите на вятърните и слънчевите централи целеше да удържи увеличението на цената на тока. Това заяви пред Дарик бившият енергиен министър Драгомир Стойнев. По думите му служебното правителство трябва да намери алтернативен източник, за да реши проблема.

Анализатори: Газът в ЕС няма да стигне

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4241909

Запасите на Европейския съюз не са достатъчни да покрият нуждите на Стария континент, ако транзитът на руски газ през Украйна спре. Това съобщи агенция Блумбърг, която се позовава на изследване на консултантите от “Ситигруп”. 
Анализаторите са изчислили, че дори и да се увеличи преносът от Финландия и Турция, това няма да компенсира недостига от Р Запасите на Европейския съюз не са достатъчни да покрият нуждите на Стария континент, ако транзитът на руски газ през Украйна спре. Това съобщи агенция Блумбърг, която се позовава на изследване на консултантите от “Ситигруп”. Анализаторите са изчислили, че дори и да се увеличи преносът от Финландия и Турция, това няма да компенсира недостига от Р

За пръв път жена получи най-престижната награда за математика

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/13/2360677_za_pruv_put_jena_poluchi_nai-prestijnata_nagrada_za/?ref=rss


Медалът "Фийлдс" - най-престижната в света награда за математика, която се връчва веднъж на 4 години, за пръв път в своята почти 80-годишна история е присъдена и на жена.

Това е родената в Иран професор Мариам Мирзахани, която има докторантура от Харвард по геометрия.

Сред останалите отличени е роденият в Австрия проф. Мартин Хайрер от Университета в Уоруик, Великобритания, чиято работа помага в моделирането на климатичните процеси. Компания му правят д-р Артур Авила -...

Фенове нахлуха при триумфа на "Реал"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4242191

Запалянковци нахлуха на терена при триумфа на "Реал" (Мадрид) над "Севиля" в мача за Суперкупата на Европа. Кралският клуб спечели с 2:0 в Кардиф и увенча с трофея двубоя, в който бялата фланелка облякоха многомилионните нови попълнения Хамес Родригес и Тони Кроос. Големият герой на мача обаче бе Кристиано Роналдо, отбелязал и двата гола за победат Запалянковци нахлуха на терена при триумфа на "Реал" (Мадрид) над "Севиля" в мача за Суперкупата на Европа. Кралският клуб спечели с 2:0 в Кардиф и увенча с трофея двубоя, в който бялата фланелка облякоха многомилионните нови попълнения Хамес Родригес и Тони Кроос. Големият герой на мача обаче бе Кристиано Роналдо, отбелязал и двата гола за победат

Румен Петков: Главният секретар е вреден за МВР

http://www.cross.bg/petkov-rymen-sekretar-1425224.html

/КРОСС/ Ако след случаите в Лясковец и в Оряхово не се разбере, че главният секретар е вреден за МВР, ако министърът не заеме много ясна, много категорична позиция, съставът ще продължи да се деморализира и да бъде неспособен да се работи в името на обществения ред и сигурността на гражданите, каза Румен Петков, член на ръководството на партия АБВ, в интервю за ТВ7.  „Казах, че това е груба грешка и по същество ще възпрепятства нормалното функциониране на системата още когато бяха приети първите промени в правителството на Орешарски и Службата за борба с организираната престъпност беше извадена от министерството. Направените промени, които бетонират главния секретар и директорите, са много голяма грешка", посочи Румен Петков. „Това, практически, е ситуация, в която едно некадърно професионално ръководство, какъвто е нашият случай, може да си работи съвсем спокойно. Отишлото си мнозинство разчиташе много на този инструментариум за изборите и резултатите са известни. Нека се видят резултатите от секциите, в които доминират ромите и ще се разбере веднага. С бездействието си, една част от директорите практически способстваха за купуването на гласове и това не е тайна за никого", подчерта Петков. „Много лош знак, защото тогава събираемостта чувствително намаля и контрабандата на горива и на цигари отбеляза сериозен ръст

Чужди медии за безпокойството около КТБ

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-krizata-s-ktb/chuzhdi-medii-za-bezpokojstvoto-okolo-ktb-6019754

Политиците създадоха този проблем и те трябва да го оправят, посочва Даниел Фрийфелд, бивш съветник в американския Държавен департамент

Захариева: Режим на тока може и да има

http://econ.bg/Новини/Захариева-Режим-на-тока-може-и-да-има_l.a_i.561557_at.1.html

Ако енергетиката остане в сегашното състояние, има опасност от режим на тока. Ще направим всичко възможно това да не се случва. Това заяви...

И Радан Кънев тревожен от назначенията в кабинета

http://frognews.bg/news_74556/

Разтревожен съм от последните назначения на служебния кабинет, с тях властта се връща в ръцете на ГЕРБ и то със старите лица. Тук не става въпрос за един или друга личност, но толкова ли не може да се намери човек за шеф на Агенция "Митници", който да е без досие в ДС, заяви по БНТ Радан Кънев от РБ.

Опит за банков обир в София

http://www.cross.bg/opit-za-bankov-obir-v-sofiya-1425223.html

/КРОСС/ Около полунощ неизвестни са разбили входната врата на клона на банка в квартал „Изток". Алармата обаче се задействала и те избягали преди пристигането на полицията, съобщава бТВ. По първоначална информация нападателите не са успели да проникнат в помещението и липси не са установени. Тече разследване. Това е пореден опит за подобно посегателство през последните седмици. На 3 юли т.г. неизвестен отмъкна пари от банков клон в столичния квартал „Борово". Два дни по-късно се разбра, че липсват около 150 000 лева от столичен трезор.    

В Токио вече е в продажба първият в света сутиен за мъже

http://curious.actualno.com/V-Tokio-veche-e-v-prodajba-pyrvijat-v-sveta-sutien-za-myje-news_44713.html

В Токио започна продажбата на сутиени за мъже, съобщи в. "Дейли мирър". Долното бельо е предназначено да намали въздействието на гравитацията върху гърдите на представителите на силната поло...

За първи път жена печели математическия Нобел

http://america.actualno.com/Za-pyrvi-pyt-jena-pecheli-matematicheskija-Nobel-news_44714.html

Американка от ирански произход стана първата жена, носителка на най-престижната математическа награда, медал "Фийлдс", съобщиха Ройтерс и Франс прес, цитирайки източници от Международния кон...

Друмева: Ще има повече избирателни секции за българите в чужбина

http://izbori2014.actualno.com/Drumeva-Shte-ima-poveche-izbiratelni-sekcii-za-bylgarite-v-chujbina-news_44716.html

Експертното междуведомствено звено и Изборният борд несъмнено ще бъдат две различни звена. Членовете на междуведомствената експертна група, председателствана от премиера, са на равнище зам.-министър и...

Двама мъже са загинали тази нощ след катастрофа на пътя София - Варна

http://gabrovo.actualno.com/Dvama-myje-sa-zaginali-tazi-nosht-sled-katastrofa-na-pytja-Sofija---Varna-news_44717.html

Двама мъже са загинали тази нощ след тежък пътен инцидент,станал на главния път София - Варна, в района на Севлиево. Това съобщиха от пресслужбата на Областната дирекция на МВР в Габрово.Пътният инцид...

Уейн Рууни ще е капитан на Man Utd

http://www.cross.bg/kapitan-ryyni-gaal-1425222.html

/КРОСС/ Новият мениджър на "Манчестър юнайтед" Луис ван Гаал определи нападателя Уейн Рууни за капитан, а шотландският полузащитник Дарън Флетчър ще бъде негов заместник. Ван Гаал останал впечатлен от отношението на английския нападател от пристигането си на "Олд Трафорд" и смята, че той ще даде душата и сърцето си в новата си роля. "За мен винаги е много важно кой ще бъде капитан", каза холандецът след победата с 2:1 над "Валенсия" в контрола. "Уейн показа страхотно отношение към всичко, което прави. Много съм впечатлен от неговия професионализъм и поведение на тренировки. Той е великолепно вдъхновение към по-младите ни играчи и вярвам, че ще даде дъше и сърце като капитан", добави Ван Гаал. По-рано през годината Рууни говори за желанието си да води като капитан "Юнайтед" и националния отбор. Двете позиции останаха вакантни след напускането на Неманя Видич и края на кариерата в националния тим на Стивън Джерард. "За мен е огромна чест да бъда определен за капитан на този велик клуб", заяви юношата на "Евертън". "Отборният дух винаги е бил много силен в съблекалнята и съм много щастлив от доверието на мениджъра в мен", добави Рууни.  

Синтетиката измести хероина - петокласници у нас посягат масово към дрогата

http://pik.bg/синтетиката-измести-хероина---петокласници-у-нас-посягат-масово-към-дрогата-news213410.html

Синтетиката измести хероина - петокласници у нас посягат масово към дрогата

В последния доклад на европейския мониторинг България е на второ място по употреба на синтетична дрога. И то говорим за деца от пети и шести клас, които масово употребяват наркотици. При нас на консултации съм виждал 14-годишни с видимо изразени проблеми. Това казва Желяз Турлаков, шеф на наркокомуната в Банкя.

„Няма държавна политика по отношение на наркозависимите. Никога не е имало адекватни действия, които да отговарят на ситуацията. Бройката на зависимите се увеличава през годините, променя се профилът им“, допълва Турлаков пред „Телеграф“.

Според него синтетичната дрога вече е новият акцент на наркопазара. „Хероинът отдаван не е на мода. Така е в целия свят. България не е самотен остров. 300 000 души ежедневно употребяват различни видове вещества, в тях влизат амфетамин, кокаин, синтетика, дори трева“, казва още шефът на наркокомуната.

Той е категоричен, че държавната политика спрямо наркозависимите трябва коренно да се промени. Пример за това е лечението на пристрастените към хероин. „Те се лекуват с метадонови програми, но така се получава два пъти по-лошо.

Ако държавата ги беше грижа за тях, щеше да следва добрите европейски практики. Навсякъде в Европа метадонът е безплатен, няма платени и частни програми. Хората го получават независимо дали са с осигуровки или без“, заявява Желяз Турлаков.

Изготвят национален регистър на рецептурните книжки

http://www.cross.bg/knizhki-klasifikatziya-retzeptyrnite-1425221.html

/КРОСС/ "Международната класификация на болестите наложи да се презаверят всички рецептурни книжки на пациентите. Целта е да се въведат новите 4-значни кодове по Международната класификация на болестите. Те са в сила в България от миналата година, а промяната спрямо 3-значната класификация е, че допълнителният знак уточнява детайли за диагнозата." Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Павлина Иванова, началник на отдел „Фармацевтична дейност" в НЗОК. Същевременно хиляди болни хора чакат по опашки в страната, независимо от горещината. От 1 септември безплатните и намалените лекарства на здравната каса ще се отпускат само срещу презаверен документ. "В момента се изготвя национален регистър на рецептурните книжки, но има голяма нужда от въвеждането на система за електронни рецепти, което би решило за в бъдеще подобни проблеми и опаки", каза още тя. Според нея пациентите са били уведомени за презаверка на рецептурните книжки и в аптеки и при джипита, информации не е липсвала. "Крайният срок не е в края на август, а в зависимост от графика на изписване на лекарствата на болните. През септември книжките трябва да са по новия стандарт", каза още Иванова.  

Бургазлийка търси бебето си чрез фейсбук

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4242174

Бургазлийка се опитва да открие бебето си чрез фейсбук. Майката на мистериозно изчезналото бебе в бургаската МБАЛ "Черноморска" пусна обява в страницата „Търсим се“ във Фейсбук с надеждата да го открие, пише "Флагман".
„Родих момиченце на 04 февруари 2013 г. в МБАЛ Черноморска. Дадох й имената Мария Хърсева. Бургазлийка се опитва да открие бебето си чрез фейсбук. Майката на мистериозно изчезналото бебе в бургаската МБАЛ "Черноморска" пусна обява в страницата „Търсим се“ във Фейсбук с надеждата да го открие, пише "Флагман". „Родих момиченце на 04 февруари 2013 г. в МБАЛ Черноморска. Дадох й имената Мария Хърсева.

Григор срещу Янович от 18 ч в Синсинати

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4242181

Григор Димитров ще започне днес от 18 ч участието си на Мастърса в Синсинати с награден фонд $4 017 355.

Българинът е под №7 в основната схема и ще се изправи срещу поляка Йежи Янович.

Срещата е първа в програмата на Корт №3. Това ще бъде първи официален мач при мъжете между двамата, но досега Гришо и Йежи са изиграли три срещи помежду си, ра Григор Димитров ще започне днес от 18 ч участието си на Мастърса в Синсинати с награден фонд $4 017 355. Българинът е под №7 в основната схема и ще се изправи срещу поляка Йежи Янович. Срещата е първа в програмата на Корт №3. Това ще бъде първи официален мач при мъжете между двамата, но досега Гришо и Йежи са изиграли три срещи помежду си, ра

Антоанета Цонева ще съди Яне Янев за твърдението, че "Простена мрежа" е на Костов

http://offnews.bg/news/n_1/n_376328.html

Антоанета Цонева, председател Институт за развитие на публичната среда и едно от лицата на "Протестна мрежа" обяви пред Нова телевизия, че ще съди лидера на РЗС Яне Янев заради твърдението, че "Протестна мрежа" обслужва интересите на бившия лидер на ДСБ Иван Костов.  Тя призова лидерът на РЗС да извади документи, които доказват, че е получавала финансиране от Костов. Цонева обясни, че "Протестна мрежа" е неформална структура от хоризонтален тип. Тя поясни, че всички действия на организацията се самофинансират от нейните членове. Блогърът Иво Божков допълни, че парите идват от дарения. Лицата на протестите от миналата година обясниха, че всеки от активистите на "Протестна мрежа" работи някъде и така се издържа. Антоанета Цонева отрече лансираните твърдението, че тя е предложила да има за министър на изборите. "Бях поканена на такъв пост още в предишния служебен кабинет. Тогава казах на президента, че е по-добре да има изборен борд и той беше създаден", уточни Цонева. "Протестна мрежа отново е жертва на медийните бухалки от групата на Делян Пеевски ", обобщи тя.

Майка търси бебето си чрез фейсбук

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4242168

Бургазлийка се опитва да открие бебето си чрез фейсбук. Майката на мистериозно изчезналото бебе в бургаската МБАЛ Бургазлийка се опитва да открие бебето си чрез фейсбук. Майката на мистериозно изчезналото бебе в бургаската МБАЛ "Черноморска" пусна обява в страницата „Търсим се“ във Фейсбук с надеждата да го открие, пише "Флагман". „Родих момиченце на 04 февруари 2013 г. в МБАЛ Черноморска. Дадох й имената Мария Хърсева.

Кънев: Еднопартийното управление се завръща чрез служебния кабинет

http://www.cross.bg/kunev-ypravlenie-blok-1425220.html

/КРОСС/ "Виждаме модел на връщане на еднопартийно управление чрез служебния кабинет. В момента говорим за процес, който не може да ни харесва." Това заяви в студиото на "Денят започва" председателят на ДСБ Радан Кънев. Той призова да не се прави връзка между кабинета и протеста. "Нека приемем, че това е кабинетът на президента Плевнелиев. Кабинет на протеста не трябва да има. Това не е кабинет, който се избира от хората. За него е важно да гарантира свободни и честни избори и да се запази външнополитическия курс на България", допълни Кънев. На въпрос дали оставката му като говорител на Реформаторския блок е постигнала целите си, той отговори положително - имаме един по-демократичен Реформаторски блок, заяви Кънев. По думите му преди да са се преборили за доверието за хората, не може да се знае съотношението на силите. Той официално изключи коалиция с ГЕРБ - противно на изреченото само преди няколко дни от Корман Исмаилов, който заяви, че единствено с ГЕРБ Реформаторският блок може да направи коалиция за евентуално бъдещо управление. "БСП и ДПС приемат победата на ГЕРБ за даденост, зад гърба на българина договарят някакво участие във властта", заяви Радан Кънев.  

Ягуарът Алонсо е застрелян, без да се направи опит да бъде упоен

http://www.mediapool.bg/yaguarat-alonso-e-zastrelyan-bez-da-se-napravi-opit-da-bade-upoen-news223639.html

Ягуарът Алонсо е отстрелян, без да е потърсено съдействие за неговото залавяне чрез упояване, показва проверката на Министерството на околната среда и водите в Ловешкия зоопарк, цитирана от вестник ”Труд” Проверяващите са открили, че Ловешкият зоопарк не разполага с пушка с далечен обсег за упояване на животни, която е била необходима, за да се залови избягалия от клетката си ягуар Алонсо. Преди седмица от екоинспекцията в Плевен обясниха, че проверяват периодично зоопарка, включително дали има упойващи вещества. При инспекциите такива имало, но явно не и подходящо оръжие. Констатациите се разминават драстично с изявленията на участниците в акцията. В официално съобщение няколко дни след убийството на ягуара кметът на Ловеч Минчо Казанджиев заяви, че зоопаркът разполага с пушка с упойващи стрелички и ловците са били в готовност да я използват. Те не стреляли с нея, защото хищникът така и не се появил на открито място. За такава пушка твърдеше и убиецът на Алонсо ловецът Денко Цанков. Той разказваше как дебнели с нея защитеното животно из храстите, защото не искали да го убиват. Проверката на екоминистерството установила още, че хищникът е излязъл от клетката си, след като гледачът, който влязъл да я чисти, оставил две врати отворени. Не е била пусната вратата тип "гилотина", която разделя вътрешната и външната част на клетката. Външната врата на заграждението също била оставена да зее. Наказани за всичко това няма да има, освен че провинилият се пазач ще бъде преместен от сектор ”Хищници” в сектор ”Птици”. "В случая се касае за човешка грешка. За допускане на инциденти с човешки грешки Законът за биологичното разнообразие не предвижда санкции", обясниха от екоминистерството. Министерството е препоръчало на управата на зоопарка да купи пушка за упояване с далечен обсег. Освен това ръководството на градината трябва да въведе нови правила в случай на бягство на животно. Те трябва да предвиждат при бягство да се сформира група от  специалисти, които имат опит в улавяне на животни, а не в убиването им .

Диего Коща с два точни удара в домакинския дебют за "Челси"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4242172

Диего Коща вкара още в 1-вата и 8-ата минути на дебютния си гастрол на стадион "Стамфорд бридж" и донесе победа с 2:0 на новия си тим "Челси" над "Реал Сосиедад" в контрола.
Нападателят заби топката във вратата с първото си докосване след пас на Рамиреш, а после вкара с добавка от удар в гредата на Сеск Фабрегас.

Челси тотално доминираше и тряб Диего Коща вкара още в 1-вата и 8-ата минути на дебютния си гастрол на стадион "Стамфорд бридж" и донесе победа с 2:0 на новия си тим "Челси" над "Реал Сосиедад" в контрола. Нападателят заби топката във вратата с първото си докосване след пас на Рамиреш, а после вкара с добавка от удар в гредата на Сеск Фабрегас. Челси тотално доминираше и тряб

Economist: Русия ускорява самоизолацията си

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3d74ede6/l/0L0Sinvestor0Bbg0Ccentralna0Ei0Eiztochna0Eevropa0C3350Ca0Ceconomist0Erusiia0Euskoriava0Esamoizolaciiata0Esi0H1780A110C/story01.htm

Путин показа, че собственото му разбиране за историческата съдба на Русия е по-важно от благосъстоянието и репутацията на родината му, пише изданието


Уейн Рууни ще е капитан на "Манчестър юнайтед"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/13/2360668_uein_ruuni_shte_e_kapitan_na_manchestur_junaited/?ref=rss


Новият мениджър на "Манчестър юнайтед" Луис ван Гаал определи нападателя Уейн Рууни за капитан, а шотландският полузащитник Дарън Флетчър ще бъде негов заместник.

Ван Гаал останал впечатлен от отношението на английския нападател от пристигането си на "Олд Трафорд" и смята, че той ще даде душата и сърцето си в новата си роля.

"За мен винаги е много важно кой ще бъде капитан", каза холандецът след победата с 2:1 над "Валенсия" в контрола. 

"Уейн показа страхотно...

Листериоза в колбаси уби 12 души в Дания

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/13/2360673_listerioza_v_kolbasi_ubi_12_dushi_v_daniia/?ref=rss


Дванайсет души са починали в Дания от листериоза от септември миналата година насам. Те се разболели след консумация на заразено месо, посочи датската агенция по безопасност на храните, цитирана от "Ройтерс" и "Франс прес".

Министерството на прехраната, земеделието и риболова съобщи, че източникът на заразата е бил установен вчера. Става дума за студени месни рула, чийто производител е базиран близо до Копенхаген. "Фирмата бе затворена и всички продукти бяха иззети", подчерта...

Захариева: Трябва да има промени в ДКЕВР

http://www.cross.bg/miliona-zaharieva-promeni-1425218.html

/КРОСС/ „Забавлявам от твърденията, че сме кабинет на ГЕРБ, на „Протестна мрежа". Ние сме правителство на президента, заради качествата на всеки един от нас. Обвиняваха Близнашки, че е съветник на един бивш лидер, а сега, че Танов е свързан с друг лидер. Трябва първо да се даде шанс на Ваньо Танов. Резултатите от неговото управление са показателни, но той трябва да излезе и да обясни", заяви в сутрешния блок на Нова телевизия икономическият вицепремиер Екатерина Захариева. „Аз имам притеснение, а не прогноза, че ако нещата останат същите, не се знае докога ще издържи електрическата мрежа, която трябва да се поддържа. НЕК в момента търпи загуби на месечна основа за над 50 милиона лева, които рано или късно ще дойдат от нашия джоб. Не мога да кажа какво увеличение трябва да има и ще има - това е работа на регулатора и той трябва да си свърши работата. Кадрови промени в ДКЕВР трябва да има, за да има лица в него, които са експерти и професионалист, а не просто защото са удобни", категорична бе тя. „Ние считаме, че този орган трябва да определя и регулира така, че да върши професионално и надпартийно работата си. Служебният кабинет няма законодателната основа, но можем да подготвим законови измерения. Хубаво е обаче тези хора да не могат да бъдат сменяни от когото си поискат. Не казвам, че са манипулирани, но те смениха думите", допълни Захариева

Листероза в колбаси уби 12 души в Дания

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/13/2360673_listeroza_v_kolbasi_ubi_12_dushi_v_daniia/?ref=rss


Дванайсет души са починали в Дания от листериоза от септември миналата година насам. Те се разболели след консумация на заразено месо, посочи датската агенция по безопасност на храните, цитирана от "Ройтерс" и "Франс прес".

Министерството на прехраната, земеделието и риболова съобщи, че източникът на заразата е бил установен вчера. Става дума за студени месни рула, чийто производител е базиран близо до Копенхаген. "Фирмата бе затворена и всички продукти бяха иззети", подчерта...

Рязък спад на японската икономика през Q2

http://www.vesti.bg/novini/riazyk-spad-na-iaponskata-ikonomika-prez-q2-6019756

Японската икономика през второто тримесечие показа рязък спад след увеличаването на данъка върху потреблението, съобщи MarketWatch.

Мандрите спряха да изкупуват овче мляко

http://pik.bg/мандрите-спряха-да-изкупуват-овче-мляко-news213407.html

Мандрите спряха да изкупуват овче мляко

Мандрите в страната не изкупуват овчето мляко от животни, засегнати от син език, както и от стадата, където се дезинфекцира срещу напастта, защото е негодно за преработка и консумация. В същото време опасната болест вече е обхванала вече почти цялата страна, съобщи председателят на Съюза на овцевъдите в България Бойко Синапов.

По данни на Българската агенция за безопасност на храните заболяването е регистрирано в 17 области, пише "Монитор". Реакцията на преработвателите е нормална, но това ще доведе до изключително много загуби на производителите, коментира той. От бранша настояват стопаните да бъдат обезщетени на 100% за всяко изгубено животно.

Освен това очакват хората да не бъдат санкционирани по програмите, по които са кандидатствали на глава животно, и да си получат субсидиите, за да могат да си възстановят загубената стока. Необходимо е също така да се поиска помощ от Европейската комисия. Като цяло животновъдите пишат тази година нулева, категоричен е експертът. В момента не може да се заплодят животните, което също ще окаже отрицателно влияние върху бизнеса. От вчера у нас има регистрирани и крави болни от син език в Ардино, Кърджалийско, съобщи експертът. Има опасност да загубим голяма част от селскостопанските животни в България, предупреди Синапов. Той припомни, че не беше отпуснато навреме финансиране, за да може агенцията по храните да извърши необходимите мероприятия по дезинфекция, когато първичните огнища бяха малки.

Междувременно стана ясно, че животновъдите и фермерите във Великотърновска област са в паника, след като опасното заболяване син език вече прехвърли Стара планина. От около месец той сее мор сред добитъка в двете планински общини Елена и Златарица. Собствениците на стадата са информирали Областната дирекция по храните, откъдето своевременно са извършили проверки и са издали съответните предписания.

От Областната дирекция по храните във Велико Търново информираха, че синият език е вирусно заболяване, което обаче не се предава по въздушно капков път, и когато една овца е болна, тя не може да зарази и останалите в стадото. То се предава само при ухапване от комари. Вероятно вятърът е донесъл цели облаци комари от Южна България и така е започнало заразяването. Лечението на синия език е доста трудно. Специална директива забранява в страните членки на Европейския съюз да се извършва ваксиниране на животните срещу син език. А лекарство срещу заболяването няма. Единственото, което ветеринарните лекари могат да направят, е да препоръчат общи укрепващи медикаменти и антибиотици. Тази терапия обаче е доста неефективна, споделят фермери, загубили вече десетки овце от болестта. Според ветеринари епидемията от син език ще отшуми през есента, след като температурите паднат до 15-16 градуса и комарите изчезнат. 

Съдът ще реши дали да се строи "Южен поток"

http://www.bnews.bg/article-113665

Цялата преписка по сторежа на "Южен поток" е изпратена в съда, който ще реши дали строежът да започне или не, заяви по Нова тв икономическият вицепремиер Екатерина Захариева.

Кадиев: БСП не е научила урока си

http://www.cross.bg/kadiev-georgi-izborite-1425216.html

/КРОСС/ Няма предварително загубени и предварително спечелени избори. БСП трябва да си даде ясна сметка, че ние не трябва да спечелим изборите. БСП трябва да изживее своя катарзис. Мълчах след конгреса, защото исках да дам шанс на партията да се промени. Новият ни лидер не бива да лъже, че ще спечелим изборите, каза бившият депутат от БСП Георги Кадиев в интервю за БТВ.  Всички наши лидери са гласували за Делян Пеевски. Янаки Стоилов, Емил Костадинов, Младен Червеняков и Георги Кадиев - това са хората, които не гласувахме за него. Всички ние бяхме отстранени. Това е само един от примерите, че не сме научили урока си. Има хора, които трябва да дават отговори. Драгомир Стойнев трябва да даде обяснения защо зад гърба на БСП подписа договор с „Уестингхаус", защо между Коледа и Нова година подписа за „Южен поток"? Михаил Миков също трябва да дава отговори - например защо подкрепя Ралица Агайн, отбеляза Кадиев. Обществото има нужда от левицата, защото БСП е единствената преграда срещу абсолютното мнозинство на ГЕРБ, заяви Кадиев. Единственият, който може да ги спре, сме ние. Коалиция с ДПС вече е немислима, може би след много време. Те имат по-голяма нужда от промяна, отколкото БСП, убеден е Кадиев. Нямам обяснение защо ръководството действаше зад гърба на всички, посочи Георги Кадиев. Сергей Станишев знаеше за всичко това и трябва да обясни, смята Кадиев и посочи енергийните проекти, които доведоха до скандали

Йотингер е склонен да обсъжда предложението на „Нафтогаз”

http://www.cross.bg/iiotinger-ykraiina-rysiya-1425217.html

/КРОСС/ Еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер е склонен да обсъжда предложението на украинската компания „Нафтогаз" европейските фирми да купуват руски газ директно на руско-украинската граница. В свое изявление от вторник, той подчертава, че това ще изисква промяна на договорите за транзит на газ, която не може да бъде направена в кратки срокове. По думите му, това е въпрос, който трябва да се обсъди на тристранна среща между ЕК, Украйна и Русия. Работим за организирането на такава среща рано тази есен, посочва еврокомисарят по енергетиката, цитиран от БНР. Днес той отново е поставил пред украинските власти въпроса за проектозакона, който допуска прекратяване транзита на руски газ като част от евентуални украински санкции срещу Русия. Йотингер е подчертал, че Европа очаква Украйна да остане надежден партньор за пренос на газ. В изявлението му е отбелязано още, че в този момент няма проблеми с доставките на газ към Евросъюза.  

"Юнайтед" победи и в първия мач на Ван Гаал на "Олд Трафорд"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4242169

Луис ван Гаал дебютира на "Олд Трафорд" като мениджър на "Манчестър Юнайтед", а тимът му спечели контрола срещу "Валенсия" с 2:1. Успехът дойде щастливо с последния удар в мача на Маруан Фелаини след груба грешка на Бето, стража на гостите.
Преди това Дарън Флечър бе дал аванс на домакините, а "Валенсия" изравни с удар на Родриго. Преди почивката Луис ван Гаал дебютира на "Олд Трафорд" като мениджър на "Манчестър Юнайтед", а тимът му спечели контрола срещу "Валенсия" с 2:1. Успехът дойде щастливо с последния удар в мача на Маруан Фелаини след груба грешка на Бето, стража на гостите. Преди това Дарън Флечър бе дал аванс на домакините, а "Валенсия" изравни с удар на Родриго. Преди почивката

Хампарцумян: Контролът от ЕК и МВФ - оптималното решение на проблема с КТБ

http://www.cross.bg/hampartzymyan-reshenie-banki-1425215.html

/КРОСС/ Бизнес моделът на КТБ е бил неустойчив, явно е имало и технически проблеми. Сега виждаме, че КТБ не е можела да си плаща задълженията, каза председателят на Асоциацията на банките в България Левон Хампарцумян в интервю за БНТ.  На пазара има 30 банки в силна конкуренция. Човек трябва да си избира банка така, както си избира гадже. По един или друг начин сме свързвали КТБ с политиката, бизнеса, медийната среда. За някои влагането на пари там е било риск, а за други - не. Не можем да се сърдим на другите банки, че не са реагирали по случая, отбеляза Хампарцумян. Не може да обобщаваме проблема. Търговската политика на всяка банка е нещо много сложно. Асоциацията, на която съм председател, няма толкова дисциплинарен ефект. Да, ние се срещаме със законодателите и даваме нашите предложения. Не е вярно, че последните закони са в наша полза. Не можем да извадим едно нещо от европейските правила и да го внедрим тук. Не мисля, че частният фалит е в полза на потребителя, посочи той. БНБ ще работи в сътрудничество и донякъде под контрола на Европейската комисия и МВФ. Повече няма какво да направим по този случай. Това е най-доброто възможно решение. Държавата трябва да бъде една добре работеща йерархична пирамида, където всеки да си знае и разбира от работата. Одиторите в КТБ ще бъдат наясно какво се случва там в началото на септември. Те носят голяма отговорност. На базата на тази суха информация ще бъде трудно да се вземе решение от БНБ и държавата

Циганската мафия пак превзема Женския пазар

http://pik.bg/циганската-мафия-пак-превзема-женския-пазар-news213406.html

Циганската мафия пак превзема Женския пазар

Напълно обновеният Женски пазар в София отваря на 1 септември. Старата му част между улиците „Св. св. Кирил и Методий" и „Екзарх Йосиф" вече лъщи на пъпа на София цялата обновена - от настилката през новите павилиони до многото красиви пейки. Без промяна обаче по всичко личи ще остане най-големият проблем. Женският пазар ще продължи да е свърталище на циганската мафия за продажба на менте цигари.

И по време на ремонта, и сега, когато се чака официалното откриване след около 20 дни, мургавите търговци продължават спокойно да щъкат и да подвикват „Цигари, цигари!". Покупката на кутии без бандерол за 2-3 лева от Женския пазар отнема минути. А мургавите търговци вече са измислили как да дават отпор на полицията, която се очаква да засили контрола, след като обновената част отново заработи.

Циганите са окупирали черквата „Св. Кирил и Методий" и близкото училище. В дворовете им, че и вътре в църквата ромите са си базирали подвижни складове - чанти, чували, в които си стои незаконната стока. Охранява се от мургави бабаити - те са „склададжиите". Циганки пък отскачат често да „заредят" стока - носят в себе си само по няколко кутии цигари без бандерол, които бързо пласират и пристигат за нови. Така ако ги спипа полицията, нарушението е по-дребно, а и 2-3 кутии се изхвърлят бързо и лесно още като надушат търговците силите на реда.

„Няма отърваване от тази напаст", убедени са живеещи около Женския пазар. И техните дворове, входове на кооперации продължават да се използват от цигарените банди, включително и за тоалетна. Според тях ще стане дори по-лошо, след като пазарът заработи чисто нов. Циганите ще се преселят основно наоколо, тъй като обновеното място вече няма да гъмжи от долнопробни сергии, струпани една в друга, около които търговците на менте цигари да се крият.

И от полицията не идват кой знае колко добри новини по въпроса. Имало куп арестувани от началото на тази година. В крайна сметка много малка част можели да бъдат подведени под отговорност за незаконната търговия с цигари поради липса на конкретни доказателства. Повечето попадали в полицията „за нарушаване на обществения ред, защото са били без лични карти".

Преди ден столичната кметица Йорданка Фандъкова нагледа как върви ремонтът на Женския пазар. До 15 август трябва приключат всички довършителни работи, след което комисия ще направи инспекция за издаване на Акт 16 за въвеждане в експлоатация на обекта. От управата на София все пак се надяват, че видеокамери и жива охрана от общинска полиция и СДВР, които ежедневно щели да следят за сигурността на пазара и съседните улици, ще решат проблема с престъпността на най-известното тържище в столицата.

vsekiden.com

Майстор оцеля след токов удар при ремонт на бойлер

http://www.vesti.bg/novini/majstor-ocelia-sled-tokov-udar-pri-remont-na-bojler-6019755

50-годишен майстор-"жичкаджия" оцеля при токов удар в Симитли, настанен е в болница с временна парализа на ръката, няма опасност за живота му, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

При рекорден за Чили обир бяха откраднати над 7 млн. долара

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/13/2360671_pri_rekorden_za_chili_obir_biaha_otkradnati_nad_7_mln/?ref=rss


Осем маскирани въоръжени мъже откраднаха над 7 милиона долара от брониран автомобил на летището в чилийската столица Сантяго. Това е най-големият обир в историята на страната.

Крадците пристигнали с три автомобила и препречили пътя на колата на охранителната фирма. Отмъкнали парите и изчезнали в неизвестна посока. Откраднатите пари, трябвало да бъдат прехвърлени към други банки, а с част от тях да се финансира минна дейност в северната част на Чили.


Кадиев: БСП ще бъде размазана на 5 октомври

http://frognews.bg/news_74555/

Това щяло да стане, ако няма промяна. Когато една по-голяма партия се свие, има проблем, защото всички бивши депутати искат да продължат да са там. И ги спускат по места. А водачите задължително трябва да са местни хора, заяви по БТВ Георги Кадиев от БСП.

Уникална операция на дете в "Пирогов"

http://offnews.bg/news/n_1/n_376323.html

Медици от страната ще наблюдават уникална за Югоизточна Европа хирургическа операция. Тя започва в 10 часа в болница "Пирогов". Оперирано ще бъде момиченце на 1 година, което има рядкото заболяване - Синдром на Поланд. Заради заболяването детето е родено с няколко липсващи ребра и има начална форма на гръбначно изкривяване. Операцията ще извършат гост-хирурга д-р Ралф Щукер и началникът на Клиниката по детска хирургия в "Пирогов" проф. Росен Дребов. Операцията ще бъде наблюдавана на живо от лекарите от „Пирогов”, други болници в София и страната. Модератор ще бъде д-р Атанас Кацаров от Клиниката по детска травматология. Имплантът, наречен "растящи ребра" се поема от Фонда за лечение на деца.

Опит за банков обир в София тази нощ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4242152

Пореден опит за банков обир в София. Около полунощ неизвестни са разбили входната врата на клона на банка в квартал „Изток Пореден опит за банков обир в София. Около полунощ неизвестни са разбили входната врата на клона на банка в квартал „Изток". Алармата обаче се задействала и те избягали преди пристигането на полицията, съобщава bTV. По първоначална информация нападателите не са успели да проникнат в помещението и липси не са установени. Тече разследване.

Опит за банков обир в София тази нощ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4242154

Пореден опит за банков обир в София. Около полунощ неизвестни са разбили входната врата на клона на банка в квартал „Изток". Алармата обаче се задействала и те избягали преди пристигането на полицията, съобщава bTV.
По първоначална информация нападателите не са успели да проникнат в помещението и липси не са установени.
Тече разследване. Пореден опит за банков обир в София. Около полунощ неизвестни са разбили входната врата на клона на банка в квартал „Изток". Алармата обаче се задействала и те избягали преди пристигането на полицията, съобщава bTV. По първоначална информация нападателите не са успели да проникнат в помещението и липси не са установени. Тече разследване.

Роналдо: Замаян съм и ще пия шампанско

http://football.actualno.com/Ronaldo-Zamajan-sym-i-shte-pija-shampansko-news_44667.html

Звездата на Реал (М) Кристиано Роналдо бе много щастлив след победата над Севиля (2:0) в мача за Суперкупата на Европа. Португалският национал, който вкара и двата гола, заяви, че се чувства изтощен ...

Джеки: ЦСКА е Антимовски хан, Томов да не ги оправи като "Кремиковци"

http://bgfootball.actualno.com/Djeki-CSKA-e-Antimovski-han-Tomov-da-ne-gi-opravi-kato-Kremikovci-news_44670.html

Легендарният капитан на ЦСКА Георги Димитров-Джеки коментира ръководството и треньорския щаб на "червените”. Пред "Тема Спорт" големият защитник сподели своето остро и критичн...

Пловдивчанин се удави на бургаския плаж

http://crime.actualno.com/Plovdivchanin-se-udavi-na-burgaskija-plaj-news_44707.html

Пловдивчанин на 67 години се е удавил тази сутрин на бургаския плаж. Това съобщиха от полицията. Мъжът е бил с бански. Тялото е намерено от плажуващи рано тази сутрин около 6-ти спасителен пост. Тял...

Агент успокои Ботев: Доре ще се върне

http://bgfootball.actualno.com/Agent-uspokoi-Botev-Dore-shte-se-vyrne-news_44691.html

От Ботев най-после се зарадваха на добра новина в последните седмици. В клуба пристигна вест от беследно изчезналия Феребори Доре, за когото се знаеше само, че играе с националния отбор на Конго квали...

Къде се хранят най-богатите хора

http://curious.actualno.com/Kyde-se-hranjat-naj-bogatite-hora-news_44700.html

Храненето е лукс. Дали това твърдение е вярно? За 15% от населението, представители на супер богатите прослойки, това не е лукс, а ежедневие. За останалите 75%, оставяме да прецените Вие. Проучване на...

Откриха мъртва издирвана жена в Шумен

http://crime.actualno.com/Otkriha-myrtva-izdirvana-jena-v-Shumen-news_44703.html

42-годишна жена от Шумен е намерена убита в частен дом в града, предаде БГНЕС. Вчера, 12 август, в местното Районно се обадил мъж, който съобщил, че съпругата му е в неизвестност от предния ден. Тя ...

ЦСКА ще сезира отново прокуратурата за "Титан"

http://bgfootball.actualno.com/CSKA-shte-sezira-otnovo-prokuraturata-za-Titan-news_44704.html

Приближени на председателя на Надзорния съвет на ЦСКА Александър Томов ще внесат до дни искане до главния прокурор Сотир Цацаров. С него те настояват за щателна проверка за това как и къде се е изпа...

"Зелените" започват преговори с Реформаторския блок

http://politics.actualno.com/Zelenite-zapochvat-pregovori-s-Reformatorskija-blok--news_44711.html

Партия "Зелените" започва преговори с представители на Реформаторския блок за евентуално общо участие в предсрочните парламентарни избори, предаде БНР. След като на 14 ноември 2013 г. форма...

Facebook Messenger - загубената битка за личните ви данни

http://sciencelogy.actualno.com/Facebook-Messenger---zagubenata-bitka-za-lichnite-vi-danni-news_44708.html

Имам Facebook още от момента, в който го откриха и бях свидетел на какви ли не дизайни, ъпдейти, смяна на настройки за сигурност, и всичко, което е доказателство за мотото им "Move Fast and break...

Лудогорец изгони Йерун Луму

http://bgfootball.actualno.com/Ludogorec-izgoni-Jerun-Lumu-news_44712.html

Холандското крило Йерун Луму вече не е футболист на Лудогорец. Шампионите са се разделили с младия футболист преди важните мачове в "А" група с ЦСКА и със Стяуа в Европа. Играч и клуб са се...

Тръмп ще построи небостъргач и в Мумбай

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3d74e91d/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cpo0Esveta0C4530Ca0Ctrymp0Eshte0Epostroi0Enebostyrgach0Ei0Ev0Emumbai0H1780A130C/story01.htm

Засега магнатът и партньорът му - индийската строителна компания Lodha Group, не обявяват крайна дата за реализацията на проекта


Испания за "Реал": Непобедима армада!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4242165

Испания търси думи за възхвала на суперотбора от звезди, който "Реал" извади на финала за Суперкупата на Европа.

Новите галактически бели биха "Севиля" с 2:0, като и двата гола вкара... старият Галактико Кристиано Роналдо.

"Непобедима армада", радва се мадридският в. "Марка". И ниже ода за Лука Модрич, Тони Кроос, Хамес Родригес, Гарет Бейл, Испания търси думи за възхвала на суперотбора от звезди, който "Реал" извади на финала за Суперкупата на Европа. Новите галактически бели биха "Севиля" с 2:0, като и двата гола вкара... старият Галактико Кристиано Роналдо. "Непобедима армада", радва се мадридският в. "Марка". И ниже ода за Лука Модрич, Тони Кроос, Хамес Родригес, Гарет Бейл,

Преглед на печата, сряда, 13 август

http://econ.bg/Новини/Преглед-на-печата-сряда-13-август_l.a_i.561554_at.1.html

СТАНДАРТ: Евтина пшеница, скъпа пържола Цените на едро на зърнените култури падат, а на суровото мляко и месото - се повишават, през второто...

Три часа на опашка за тениска с Путин

http://www.cross.bg/prodazhba-teniski-pytin-1425214.html

/КРОСС/ Опашка, на която понякога се чака повече от три часа, се извиха в московския универсален магазин ГУМ и при втората акция за продажба за благотворителни цели на тениски с лика на руския президент Владимир Путин. Както и при първата тридневна продажба през юни, в магазина на Червения площад желаещите се оказаха хиляди. По думите на охраната е имало и припаднали, разказва Грани.ру. В предишната продажба около 5000 тениски на дизайнерите Анна Трифонова и Иван Ершов свършиха за броени часове. Цената на тениските е 1200 рубли (около 25 евро).   video:https://www.youtube.com/watch?v=qDFu9SEVmys

Продължава раздаването на помощи в „Аспарухово”

http://pik.bg/продължава-раздаването-на-помощи-в-„аспарухово”-news213392.html

Продължава раздаването на помощи в „Аспарухово”

Във варненския квартал „Аспарухово” и днес продължава раздаването на помощи. От средствата, постъпили на дарителската сметка на БЧК, ще се възползват 412 домакинства. Пострадалите от наводнението семейства ще получат по 850 лева, хранителни продукти и дезинфектанти. В първоначалният списък е имало 533 домакинства, на които трябваше да се изплатят по 630 лева, информира Нова ТВ.

121 семейства обаче не са отговаряли на условията или са били подпомогнати от други фондациии. От БЧК изпратиха възражение до общината и списъкът беше коригиран.

Жена осъди фризьора си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4241782

Жена, останала без коса след нескопосно студено къдрене във фризьорски салон в Стара Загора, осъди коафьорите. Тя трябва да получи 750 лв. обезщетение, постанови Старозагорският районен съд. Пред магистратите жената обяснила, че е отишла на процедурата за разкрасяване в салона, като преди да се остави в ръцете на фризьорката, предупредила да ... Жена, останала без коса след нескопосно студено къдрене във фризьорски салон в Стара Загора, осъди коафьорите. Тя трябва да получи 750 лв. обезщетение, постанови Старозагорският районен съд. Пред магистратите жената обяснила, че е отишла на процедурата за разкрасяване в салона, като преди да се остави в ръцете на фризьорката, предупредила да ...

Костов не е финансирал "Протестна мрежа", ще съдя Яне Янев, каза Антоанета Цонева

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/13/2360664_kostov_ne_e_finansiral_protestna_mreja_shte_sudia_iane/?ref=rss


Абсурдно е твърдението на Яне Янев, че има връзка между мен, "Протестна мрежа" и Иван Костов. С него ще се срещнем в съда, каза по Нова телевизия активистката на движението Антоанета Цонева. Тя призова лидерът на РЗС да извади документи, които доказват, че е получавала финансиране от Костов.

В отговор на въпрос Антоанета Цонева каза, че "Протестна мрежа" е неформална структура от хоризонтален тип и типична група за натск. Тя поясни, че всички действия на организацията се...

Microsoft представи новата Nokia 130

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/08/13/2360343_microsoft_predstavi_novata_nokia_130/?ref=rss


Изглежда, че поне засега Microsoft ще запази стратегията на Nokia да предлага евтини устройства за развиващите се пазари. Новият собственик на крилото за мобилни устройства на финландската компания представи нейната нова разработка - Nokia 130.

Мобилният телефон струва 25 долара, като не разполага с функция за интернет достъп. Вместо това има батерия, която осигурява до 46 часа възпроизвеждане на музика и до 16 часа гледане на видео.

Nokia 130 има още FM радио, вградено...

Бой и припадъци пред гишетата на НЗОК, заради презаверка на рецептурни книжки

http://pik.bg/бой-и-припадъци-пред-гишетата-на-нзок-заради-презаверка-на-рецептурни-книжки-news213391.html

Бой и припадъци пред гишетата на НЗОК, заради презаверка на рецептурни книжки

Международната класификация на болестите наложи да се презаверят всички рецептурни книжки на пациентите. Целта е да се въведат новите 4-значни кодове по Международната класификация на болестите. Те са в сила в България от миналата година, а промяната спрямо 3-значната класификация е, че допълнителният знак уточнява детайли за диагнозата. Това каза началникът на отдел "Фармацевтична дейност" в НЗОК Павлина Иванова пред Би Ти Ви.

Същевременно хиляди болни хора чакат по опашки в страната, независимо от горещината . От 1 септември безплатните и намалените лекарства на здравната каса ще се отпускат само срещу презаверен документ. Те се чудят защо след като джипитата нанасят новите кодове в самите книжки трябва повторно да се презаверяват, чудят се те. Даде се възможност на джипитата да нанасят кодовете в гратисния 9-месечен период, но той вече изтича. В момента се изготвя национален регистър на рецептурните книжки.

От НЗОК отново изтъкнаха голямата нужда от въвеждането на система за електронни рецепти, посочи Иванова. Според нея пациентите са били уведомени за презаверка на рецептурните книжки и в аптеки и при джипита, информации не е липсвала. Междувременно колкото повече наближава крайният срок на НЗОК, напрежението ескалира. На някои опашки се е стигнало до бой на опашка.

Има и припаднали хора. Не всички рецептурни книжки трябва да се презаверят - диабетици на инсулин и психично болни.

Крайният срок не е в края на август, а в зависимост от графика на изписване на лекарствата на болните, посочиха от НЗОК. Тя обясни, че през септември книжките трябва да са по новия стандарт. 


Радан Кънев: Служебният кабинет връща ГЕРБ на власт

http://pik.bg/радан-кънев-служебният-кабинет-връща-герб-на-власт-news213390.html

Радан Кънев: Служебният кабинет връща ГЕРБ на власт

Разтревожен съм от последните назначения на служебния кабинет. С тях се връща властта в ръцете на ГЕРБ и то със старите лица. Тук не става въпрос за един или друга личност, но толкова ли не може да се намери човек за шеф на Агенция "Митници", който да е без досие в ДС.

Това каза пред камерите на БНТ Радан Кънев от Реформаторския блок. Това е кабинетът на президента Росен Плевнелиев. Не е моя работа да давам оценки. Този кабинет трябва да гарантира честни и свободни избори. Другото е да продължат проевропейската външна политика на България, която предишното предишното правителство се опита да подмени. Предишното управление заложи огромен капан с решението за строеж на "Южен поток".

Всички европейски институции изказаха мнение, че това е незаконно. Фокусът на нашата предизборна кампания ще бъде спиране на кражбите и лъжите, допълни Кънев. В момента Реформаторския блок е силна и консолидирана алтернатива на БСП, ДПС и ГЕРБ. Реформаторският блок е единственото, което може да не влиза в договорки. Ние нямаме една фирма, която да влиза в обръч. Само ние нямаме фирма, която да участва в "Южен поток".

Другите партии имат армии от политикани, които чакат да бъдат назначени. През септември ще направим един голям, открит и демократичен конгрес. Алтернативите в България са много малко и слаби. БСП и ДПС приемат за даденост една разгромна победа на ГЕРБ на изборите. Те правят това, защото за една година доведоха държавата до крах. Сега ги е страх и не смеят да погледнат хората в очите. Тичат след ГЕРБ и се опитват да им замажат очите, за да могат да си прикрият следите, категоричен беше Радан Кънев.

Видео: Три часа на опашка за тениска с Путин

http://www.dnevnik.bg/video/2014/08/13/2360661_video_tri_chasa_na_opashka_za_teniska_s_putin/?ref=rss




Опашка, на която понякога се чака над 3 часа, се изви в московския универсален магазин ГУМ и при втората акция за продажба за благотворителни цели на тениски с лика на руския президент Владимир Путин.

Както и при първата тридневна продажба през юни, в магазина на Червения площад желаещите се оказаха хиляди. По думите на охраната е имало и припаднали, разказва Грани.ру.

В предишната продажба около 5000 тениски на дизайнерите Анна Трифонова и Иван Ершов свършиха...

28 катастрофи и трима пострадали за денонощие във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=260984

Трима души са пострадали в три тежки пътни инцидента през изминалото денонощие във Варна, съобщиха за Дарик от КАТ. За живота на ранените няма опасност, те са получили различни контузии. 28 са катастрофите за последните 24 часа, причинени са материални щети.

Захариева: Може да има режим на тока, ако системата не се промени

http://frognews.bg/news_74554/

Ние сме кабинет, назначен от президента, ние сме специалисти, които можем да влезем от първия ден в съответните ведомства и да заработим веднага за държавата, обясни по НТВ вицепремиерът Екатерина Захариева.

Драгомир Стойнев: Може да посрещнем евентуално спиране на доставките на газ

http://pik.bg/драгомир-стойнев-може-да-посрещнем-евентуално-спиране-на-доставките-на-газ-news213389.html

Драгомир Стойнев: Може да посрещнем евентуално спиране на доставките на газ

Таксата върху приходите на вятърните и слънчевите централи целеше да удържи увеличението на цената на тока. Това заяви пред Дарик бившият енергиен министър Драгомир Стойнев. По думите му служебното правителство трябва да намери алтернативен източник, за да реши проблема.

Освен това трябва да продължи работата по прекратяване на дългосрочните договори с американските централи и с изкупуването на цялата енергия от възобновяемите източници. Стойнев бе категоричен, че страната ни по никакъв начин не е застрашена от режим на тока през зимата.

„Ако цената се увеличи през октомври за крайните потребители, а и за бизнеса, основна причина ще бъде именно отмяната на 20-процентната такса върху ВЕИ, тъй като НЕК трудно може да преглътне един такъв разход, тъй като тази цена е изключително висока”, заяви Стойнев.

От таксата ВЕИ бяха събрани 81 млн. лева, преди тя да бъде отменена, и 50 млн. от тях бяха насочени в съвсем различна посока, а не както се очакваше в енергийната система. Това беше направено от министър Петър Чобанов (бел. ред. министър на финансите в кабинета „Орешарски”).

Те все още никъде не са насочени. Те са пренасочени мисля за подпомагане на бедстващите региони, но в крайна сметка това са средства, които намаляват крайната цена. Но аз не казвам, че само подобни стъпки ще бъдат решаващи.

Драгомир Стойнев бе категоричен, че трябва да продължи работата на кризисния щаб, който следи ситуацията в Украйна. Страната ни има готовност да посрещне евентуално спиране на доставките на природен газ заради прекъснат транзит от Украйна, като основно използва запасите в хранилището в Чирен и разчита на реверсивната връзка с Гърция.

Драгомир Стойнев: Може да посрещнем евентуално спиране на доставките на газ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4242145

Таксата върху приходите на вятърните и слънчевите централи целеше да удържи увеличението на цената на тока. Това заяви пред Дарик бившият енергиен министър Драгомир Стойнев. По думите му служебното правителство трябва да намери алтернативен източник, за да реши проблема.
Освен това трябва да продължи работата по прекратяване на дългосрочните Таксата върху приходите на вятърните и слънчевите централи целеше да удържи увеличението на цената на тока. Това заяви пред Дарик бившият енергиен министър Драгомир Стойнев. По думите му служебното правителство трябва да намери алтернативен източник, за да реши проблема. Освен това трябва да продължи работата по прекратяване на дългосрочните

Антоанета Цонева: С Яне Янев ще се срещнем в съда

http://www.cross.bg/tzoneva-yanev-mrezha-1425213.html

/КРОСС/ „Очаквам днес Яне Янев да предостави факти и документи по отношения на твърденията си, че взимам някакви суми от политиците, за да им бъда адвокат в публичното пространство. Неговата акция е просто една акция бухалка", заяви в ефира на Нова телевизия Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда. „Янев смята, че има линия на връзка между мен, Костов и КТБ, което е абсурдно. Искам той да докаже всичко това. По отношение на неговите изяви в медиите бухалки, той може да бъде убеден, че ще се срещнем в съда. Върху мен и „Протестна мрежа" отново са стоварени едни и същи медии - тези на семейството на Пеевски, които се стоварват като боздуган върху нас - тези, които атакувахме модела", каза още Цонева и добави: „Всички действия на ПМ се самофинансират от нейните членове. Дейността на организацията, в която работя, няма нищо общо с дейността на „Протестна мрежа".  „По време на предишния служебен кабинет получих предложение за министър на изборите от президентската администрация. Аз отказах, но предложих да се направи граждански борд за честни избори. В този служебен кабинет не съм получавала покана за министър на изборите", разясни още тя. Припомняме, че вчера Яне Янев поиска прокуратурата да провери финансирането на „Протестна мрежа" и връзката на Цонева с Иван Костов и КТБ.    

Нора Стоичкова: Служебният кабинет е гаф след гаф

http://www.cross.bg/protestna-pravitelstvo-hora-1425211.html

/КРОСС/ „Ало, Ваньо" е това, което всъщност се случва вече 25 години - това е задкулисието. Вижда се, че служебният кабинет е гаф след гаф. Гаф е обсъждането на необходимото Министерство на изборите. Гаф е това с Танов, около когото отдавна има ореол на съмнението. Тези пороци не са само на ГЕРБ обаче, а на почти всяко правителство", заяви в сутрешния блок на Нова телевизия Нора Стоичкова. „Служебният кабинет се реди от президента. Той е на президента и това го пише в Конституцията. За всеки човек, който е лансиран в публичното пространство, е най-нормално гражданското общество да изрази мнение. Факт е, че в това правителство имаше протестиращи, но това доказва само, че в това правителство има активни и будни граждани. Това не е правителство на протестъри или „Протестна мрежа"", каза от своя страна Иво Божков. Той категорично заяви, че е убеден, че мнозинството в България не са партийни послушници или кариеристи. Стоичкова обаче изрази мнение, че „Протестна мрежа" е подкрепяла определен кръг, който стои в момента зад служебното правителство. Божков защити „Протестна мрежа" и заяви, че те се борят за управление, съставено от хора с безупречно минало. „Няма специалисти, които да влязат в митниците и да си свършат работата

Мизия обядва военен таскебап

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4241776

Около 40 души все още обитават детската градина “Незабравка” в Мизия. Хората бяха извадени от наводнените си къщи в нощта срещу 3 август.
80-годишната баба Калудка седеше на сянка под дърво в двора на забавачката и стискаше в ръцете си портмоне с малко пари и личните  документи. “ Ще се изнеса от градината, но трябва първо да изсмучат водата от пр Около 40 души все още обитават детската градина “Незабравка” в Мизия. Хората бяха извадени от наводнените си къщи в нощта срещу 3 август. 80-годишната баба Калудка седеше на сянка под дърво в двора на забавачката и стискаше в ръцете си портмоне с малко пари и личните документи. “ Ще се изнеса от градината, но трябва първо да изсмучат водата от пр

САЩ искат конвоя с руска хуманитарна помощ за Украйна да бъде проверен на границата

http://www.cross.bg/ykraiina-konvoyat-voronezh-1425212.html

/КРОСС/Съединените щати подкрепиха искането на Киев руските камиони с хуманитарна помощ за Източна Украйна да бъдат проверени на границата. Конвоят е достигнал град Воронеж, намиращ се на около 200 км от украинската граница, предаде ИТАР-ТАСС. Установяването във Воронеж е било необходимо, за да може шофьорите да заредят с гориво камионите и да отпочинат, отбелязва агенцията. След консултации с Киев във Вашингтон са се съгласили, че разпределянето на помощта на украинска територия трябва да става от Червения кръст. Очаква се руският конвой с помощи да пристигне на руско-украинската граница днес, 13 август. Западът се опасява, че помощта на Москва може да се окаже претекст за нахлуване в Източна Украйна. Конвоят е с дължина над 3 км и се състои от 262 камиона с повече от 1 800 т хранителни продукти, медикаменти и електрически генератори, съобщи руското външно министерство.    

Остава неясно как ще бъде доставена руската хуматирна помощ за Източна Украйна

http://www.cross.bg/ykraiina-dostavena-krust-1425212.html

/КРОСС/ 280 тежкотоварни камиона с над 2 хил. т помощи пътуват от Русия към Източна Украина. Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен изрази опасения, че това е претекст за руската страна да нахлуе в Украйна. В интервю за информационната агенция Reuters еврокомисар Кристалина Герогиева заявява, че помощта трябва да бъде проверена и доставена от Международния комитет на Червения кръст, за да е сигурно, че няма да бъде използвана за политически цели. Кристалина Георгиева подчертава, че руският конвой трябва да спазва суверенитета на Украйна, която има правото да знае какво влиза на нейна територия. Ще изминат дни, преди той да стигне, защото няма споразумение как да бъде доставена помощта. Валерий Чалий - заместник-директор на администрацията на украинския президент Петро Порошенко каза, че камионите трябва да бъдат разтоварени на границата, а товарът да бъдат транспортиран по-нататък с автомобили на Червения кръст. Руският външен министър Сергей Лавров обаче заяви, че Украйна се е отказала от това искане. Идеята за прехвърляне на товара от всичките 287 камиона възникна по време на преговорите, но по очевидни причини накрая отпадна, за да не се усложнява и оскъпява изпълнението на хуманитарната акция, отбеляза Лавров.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване