Турски корабостроител ще предостави плаваща електроцентрала на ивицата Газа

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/20/2364254_turski_korabostroitel_shte_predostavi_plavashta/?ref=rss


Турският корабостроител "Карадениз Холдинг" планира да изпрати кораб, произвеждащ електричество, към ивицата Газа, след като доставките на ток там бяха затруднени заради израелските атаки, съобщи "Ройтерс".

"Карадениз" обяви намеренията си във вторник, малко след като енергийният министър на Турция Танер Йълдъз съобщи, че корабът ще бъде изпратен, веднага след като пристанищните съоръжения на ивицата Газа бъдат модернизирани. "Палестинците са се свързали с израелците за изпращането...

Изведоха при роднини 2-годишната Нели, за която има съмнения, че е тровена от родителите си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4254199

Двегодишната Нели, за която има съмнения, че е тровена от родителите си, за да получат решение от ТЕЛК и съответно по-големи социални помощи, е изведена от дома си и настанена при роднини. С нея е и 4-годишната й сестричка Йорданка, съобщи TV7.
Двете деца ще бъдат наблюдавани непрекъснато от социален работник, а ако се окаже, че не са били тровени, Двегодишната Нели, за която има съмнения, че е тровена от родителите си, за да получат решение от ТЕЛК и съответно по-големи социални помощи, е изведена от дома си и настанена при роднини. С нея е и 4-годишната й сестричка Йорданка, съобщи TV7. Двете деца ще бъдат наблюдавани непрекъснато от социален работник, а ако се окаже, че не са били тровени,

Баскетболните национали ще гонят мечтата "Евробаскет 2015" от невъзможно положение

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/20/2364431_basketbolnite_nacionali_shte_goniat_mechtata/?ref=rss


Българският национален отбор по баскетбол гостува на Холандия в четвъртия си мач от квалификациите за европейското първенство догодина. Воденият от Георги Младенов отбор допусна три загуби и засега мечтата за класиране изглежда доста, доста далечна.

Но когато селекционер е човек като Младенов, отборът е длъжен поне да се бори до последно. "В интерес на истината моите амбиции понякога прескачат нормалните. Нямам таван. Аз съм невероятен оптимист. Трябва да се опитва. Човек винаги е...

Изведоха при роднини Нели, за която има съмнения, че е тровена от родителите си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4254189

Двегодишната Нели, за която има съмнения, че е тровена от родителите си, за да получат решение от ТЕЛК и съответно по-големи социални помощи, е изведена от дома си и настанена при роднини. С нея е и 4-годишната й сестричка Йорданка, съобщи TV7.
Двете деца ще бъдат наблюдавани непрекъснато от социален работник, а ако се окаже, че не са били тровени, Двегодишната Нели, за която има съмнения, че е тровена от родителите си, за да получат решение от ТЕЛК и съответно по-големи социални помощи, е изведена от дома си и настанена при роднини. С нея е и 4-годишната й сестричка Йорданка, съобщи TV7. Двете деца ще бъдат наблюдавани непрекъснато от социален работник, а ако се окаже, че не са били тровени,

„Ислямска държава“ обезглави американски журналист

http://www.vesti.bg/sviat/blizak-iztok-i-afrika/isliamska-dyrzhava-obezglavi-amerikanski-zhurnalist-6020369

Екстремистката групировка качи клипа с обезглавяването в интернет и заплаши президента на САЩ Барак Обама, че и други американци ще имат същата съдба

Преглед на печата - 20 август

http://www.moreto.net/novini.php?n=261629

Кадруването на служебния кабинет e сред актуалните теми на вестниците в сряда. „Областните управители на Стара Загора, Варна и Перник ще бъдат освободени на днешното заседание на Министерски съвет, съобщи правителствената информационна служба.

Части от столицата остават без вода заради ремонти

http://pik.bg/части-от-столицата-остават-без-вода-заради-ремонти-news215883.html

Части от столицата остават без вода заради ремонти

Временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 20 август, съобщиха от пресцентъра на "Софийска вода". Във връзка с подмяна на пожарен хидрант на улица „Инж. Георги Белов” в ж.к. „Младост” 3, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на бл. 344, бл. 345, бл. 347, бл. 354, бл. 358, бл. 356, бл. 383, бл. 384, бл. 385 и бл. 386. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска пред бл. 384.

На 20 август във връзка с изграждане на уличен водопровод и пресвързване на улица „Иван Вазов” в кв. „Кумарица“, се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 20:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на улица „Светлина“, улица „Дъбиците“, улица „Леярска“, улица „Стадион“ и улица „Хаджи Димитър“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на улица „Кумарица“, пред църквата. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

На 20 август във връзка с подмяна на сградни водопроводни отклонения на улица „Билка” в кв. „Курило“, се налага спиране на водоподаването от 10:30 до 16:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на улица „Искърско дефиле“, улица „Космонавт“, улица „Крушетата“ и улица „Чавдар Войвода“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на улица „Билка“, кръстовището с улица „Смагово“. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

На 20 август във връзка с подмяна на сдрадно водопроводно отклонение на улица „Сини вир” в село Мировяне, се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 13:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на улица „Сини вир“, улица „Топола“ от улица „Сини вир“ до улица „Мировско шосе“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на улица „Сини вир“, ъгъла с улица „Топола“. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

На 20 август 2014 във връзка с подмяна на сдрадни водопроводни отклонения на бул. „Д-р Г.М. Димитров” в квартал „Студентски град“, се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 21:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на Автокъща „Софавто“ за товарни автомобили на бул. „Д-р Г.М. Димитров“, с понижено налягане на улица „Н. Габровски“ от бул. „Д-р Г.М. Димитров“ до улица „Баку“, улица „Акад. Стефан Младенов“ от №2 до №6. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на паркинга пред бл. 6А. На 20 август във връзка с прекъсване на сдрадно водопроводно отклонение на ул. „Люба Величкова” в кв. „Хладилника“, се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 16:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на улица „Ст.Л. Костов“.н При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес улица „Ст.Л. Костов“ №19.

На 20 август във връзка с прекъсване на сдрадно водопроводно отклонение на улица „Розова долина” в кв. „Курило“, се налага спиране на водоподаването от 10:30 до 16:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на улица „Розова долина“ от улица „Беласица“ до улица „Върбовка“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на улица „Розова долина“, кръстовището с улица „Върбовка“. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата. На 20 август във връзка с изграждане на сдрадно водопроводно отклонение на улица „Асен Георгиев” във в.з. „Киноцентър“, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 15:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на улица „Радецки“ от улица „Асен Георгиев“ до улица „Краище“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на улица„Радецки“, ъгъла с улица „Асен Георгиев“. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

Гришо ще е номер 7 на Откритото първенство в САЩ

http://offnews.bg/news/n_1/n_378909.html

Григор Димитров ще бъде поставен под номер 7 на Откритото първенство на САЩ (US Open) по тенис. Турнирът от Големия шлем в Ню Йорк започва на 25 август, а жребият за основната схема е след два дни. Мястото на Димитров му гарантира по-благоприятни съперници до четвъртия кръг и възможен мач с някои от топфаворитите най-рано на четвъртфиналите. Водач е миналогодишният финалист Новак Джокович , а номер 2 е Роджър Федерер . Това означава, че двамата могат да се срещнат само на финала, както на "Уимбълдън" през юли. Джокович е победител в турнира през 2011 година, а в последните два сезона загуби на финала. Федерер пък е петкратен шампион в периода 2004-2008 година. Испанецът Рафаел Надал няма да участва заради контузия.

41 бивши висши политици с 1600 лева пенсия

http://www.cross.bg/pensiite-pensiya-polititzi-1426281.html

/КРОСС/ 41 души в България са получавали пенсии над законово определения таван през първото полугодие на 2014 г. Таванът на пенсиите през първите 6 месеца на годината бе 770 лв. и заради него над 54 хил. души не получаваха пенсия в реален размер. От 1 юли таванът вече е 840 лв. и ограничени от него са доходите на над 37 хил. възрастни българи. Всичките 41 пенсионери, които не са ограничени от тавана, са вече бивши висши политици и магистрати, пише "Клуб 100". По закон ограничението върху максималния размер на пенсиите не важи за бившите президенти и вицепрезиденти, министър-председатели, председатели на Народното събрание и членове на Конституционния съд. Няма официална информация какъв е размерът на пенсиите на тези 41 души. По неофициална информация обаче средната пенсия за бившите висши политици и магистрати била около 1600 лв. Сумата, която взема ВИП пенсионерите, е близо два пъти по-голяма от новия таван на пенсиите от 840 лв.  

Цвети винаги беше усмихната, не вярваме, че я няма!

http://www.bnews.bg/article-114254

Цвети беше винаги усмихната, възпитана и много компетентна, категорични са колегите ѝ. Не можем да повярваме, че вече я няма, въздишат те. Същевременно, другата пострадала в асансьора, остава в тежко състояние.

Еквадор иска да приюти Асанж

http://frognews.bg/news_74886/

Еквадорският президент Рафаел Кореа, потвърди, че страната е готова да предостави убежище на основателя на придобилия скандална известност сайт WikiLeaks - Джулиан Асанж, предаде агенция „Новости".

Правителството трябва ще гласува 16 милиона лева за Варна и Добрич

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4254187

Правителството трябва да одобри около 16 милиона лева за щетите от природните бедствия в последните месеци, съобщи Нова телевизия.
Очаква се Варна да получи над 1.8 милиона лева за , а Добрич - над 860 хиляди. Двата града са едни от най-пострадалите от наводненията в края на месец юни. 
Миналата седмица на заседание на Комисията по бедствия и Правителството трябва да одобри около 16 милиона лева за щетите от природните бедствия в последните месеци, съобщи Нова телевизия. Очаква се Варна да получи над 1.8 милиона лева за , а Добрич - над 860 хиляди. Двата града са едни от най-пострадалите от наводненията в края на месец юни.  Миналата седмица на заседание на Комисията по бедствия и

Училищата затягат пропускателния режим наесен

http://www.cross.bg/ychilishtata-zatyagat-rezhim-1426280.html

/КРОСС/ Училищата затягат пропускателния режим наесен, за да избегнат продажбата на наркотици около учебните сгради. МВР и МОН започват съвместни действия по предпазването на хлапетата от дрогата, като инспекторите от детските педагогически ще станат учители. Те ще влизат най-малко веднъж месечно в класните стаи на децата от 4 до 10 клас, за да говорят за вредата от наркотиците. Това трябва да става в часа на класа. Освен това директорите трябва да договорят с тях бърза връзка, в случай че пласьори на дрога бъдат забелязани около училище. Според школските шефове големият проблем е, че наркодилърите най-често причакват учениците извън училищния двор и те нямат право да ги санкционират, защото не са на тяхна територия, пише Стандарт.  

Глобиха британска банка заради пране на пари

http://www.cross.bg/bankata-dolara-nezakonni-1426279.html

/КРОСС/ Британската банка Standard Chartered ще трябва да плати 300 милиона долара на финансовия регулатор в Ню Йорк заради съмнителни транзакции, пише New York Times. През 2012 г. банката плати глоба от 340 милиона долара заради укриване на операции, за които се породи съмнение, че са извършени в нарушение на американските санкции срещу Иран, Либия и Бирма, както и че може да са свързани с пране на пари. След 9-месечно разследване срещу банката беше повдигнато обвинение, че в продължение на близо 10 години през нея са изпрани около 250 милиарда „ирански" долари. По данни на американските власти, става дума за около 60 хиляди секретни и незаконни сделки с клиенти от Иран. Според нюйоркския регулаторен орган, банката продължава да си „затваря очите" за незаконни трансакции.  

Ислямисти обезглавиха US журналист на видео! (Снимки 18+)

http://www.bnews.bg/article-114253

Американският журналист Джеймс Фоули е бил обезглавен като отмъщение за американските бомбардировки срещу Ислямска държава в Ирак.

Най-важното от Варна във вчерашния 19 август

http://www.moreto.net/novini.php?n=261600

Директорът на РИМ-Варна: Вече получихме парите за разкопки и започнахме активно работа в крепостта „Кастрици” Вече получихме парите за разкопки и започнахме активно работа. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна проф. Валентин Плетньов, директор на Регионалния исторически музей в града и ръководител на разкопките в крепостта „Кастрици”.

Убиха ботевградски бизнесмен

http://crime.actualno.com/Ubiha-botevgradski-biznesmen-news_45909.html

В Ботевград тази нощ пред дома му е убит 41-годишен мъж.  По неофициална информация при кървавия инцидент е убит Семко Семков. Ботевградският бизнесмен Семко Семков е на 41-години и се зани...

Шотландците все още се колебаят около референдума за независимост

http://europe.actualno.com/Shotlandcite-vse-oshte-se-kolebajat-okolo-referenduma-za-nezavisimost-news_45904.html

Мнозинството англичани не са съгласни Шотландия да продължи да използва лирата стерлинга, ако обяви независимост след референдума през септември. Това гласят публикувани днес резултати от допитване до...

LOCO DICE и SANDY RIVERA в предпоследния уикенд на SOLAR SUMMER

http://music.actualno.com/LOCO-DICE-i-SANDY-RIVERA-v-predposlednija-uikend-na-SOLAR-SUMMER-news_45911.html

Седмицата предстои да завърши с доста силен и стилово разнообразен уикенд на CACAO BEACH. За целта, като част от най-големия фестивал за електронна музика на Балканите, SOLAR SUMMER пристигат LOCO DIC...

Започва кампания за опазване на българските реки

http://goodnews.actualno.com/Zapochva-kampanija-za-opazvane-na-bylgarskite-reki--news_45913.html

Световният фонд за дивата природа WWF започва в България национална кампания за опазване на реките. Тя ще бъде официално открита на Орлов мост в столицата и целта й е да се посочат най-спешните...

БНБ отпечатва 60 милиона лева

http://frognews.bg/news_74885/

БНБ ще поръча на френската компания "Обертюр Фидюсиер" да отпечата 60 милиона броя левови банкноти с номинал от 10, 20 и 50 лв.

Проверяват асансьорите в страната

http://www.cross.bg/asansyori-asansyorite-proverki-1426278.html

/КРОСС/ Държавната агенция за метрологичен и технически надзор започва проверки на асансьори по сигнали в столицата. В 10 ч. ще има проверки на асансьори в жилищни блокове, за които граждани са алармирали след инцидента вчера, при който загина една жена, а друга е в тежко състояние, с опасност за живота. Предстои да се проверят асансьори и в обществени сгради. По данни на Българската асансьорна асоциация 100 хил. асансьора са потенциално опасни за живота и здравето ни. Това са по-старите съоръжения, които са на повече от 40 години и не отговарят на европейските норми. Въпреки че поддържащите фирми са длъжни да проверяват асансьорите три пъти в месеца от бранша се оплакаха,че контролът е само на хартия.  

Кредитите с ограничена отговорност не привличат интереса на потребителите

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3dac6af2/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cbylgariia0C4510Ca0Ckreditite0Es0Eogranichena0Eotgovornost0Ene0Eprivlichat0Einteresa0Ena0Epotrebitelite0H1784590C/story01.htm

Новите условия по кредитите, влезли в сила заради законовите промени, са поставили нови предизвикателства при избора на заем, според консултанти


Слънчево и топло време днес, температурите скачат до 34 градуса

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4254180

И днес ще бъде слънчево, a следобяд в низините дори горещо. Временни увеличения на облачността ще има над западните райони. Вятърът в Източна България ще бъде слаб и ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 29° и 34°, в София - около 30°, съобщи Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН за Фокус. И днес ще бъде слънчево, a следобяд в низините дори горещо. Временни увеличения на облачността ще има над западните райони. Вятърът в Източна България ще бъде слаб и ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 29° и 34°, в София - около 30°, съобщи Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН за Фокус.

Джихадистите обезглавиха американски журналист

http://www.cross.bg/irak-amerikanskite-foyli-1426277.html

/КРОСС/ Джихадистите от Ислямска държава обезглавиха американски журналист. На видео, публикувано в интернет, ислямистите обявяват, че това е отмъщение за американските въздушни удари в Ирак. Убитият е Джеймс Фоули, който е опитен кореспондент, отразявал войната в Либия, преди да замине за Сирия, за да отразява бунта срещу режима на Башар ал-Асад за Global Post, АФП и други медии. На видеото със заглавие "Послание към Америка" се вижда Фоули коленичил, облечен с оранжеви дрехи. Зад него стои въоръжен мъж в черно, който говори с британски акцент и казва, че смъртта на репортера е отмъщение за американските бомбардировки срещу Ислямска държава в Ирак. Автентичността на видеото все още не е потвърдена официално, но най-вероятно то е истинско, коментират експерти по сигурността.  

Слънце и днес, температурите скачат до 34 градуса

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4254169

И днес ще бъде слънчево, a следобяд в низините дори горещо. Временни увеличения на облачността ще има над западните райони. Вятърът в Източна България ще бъде слаб и ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 29° и 34°, в София - около 30°, съобщи Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН за Фокус. И днес ще бъде слънчево, a следобяд в низините дори горещо. Временни увеличения на облачността ще има над западните райони. Вятърът в Източна България ще бъде слаб и ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 29° и 34°, в София - около 30°, съобщи Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН за Фокус.

Израел и Хамас не подновиха примирието

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4254175

Примирието между Израел и Хамас, което изтече в полунощ, не беше подновено. Снощи високопоставен представител на палестинското движение заяви, че шансовете за постигане на примирие „са се изпарили” и няма напредък в преките преговори.
През изминалата нощ Хамас осъществи ракетни удари срещу територията на израелската държава. Примирието между Израел и Хамас, което изтече в полунощ, не беше подновено. Снощи високопоставен представител на палестинското движение заяви, че шансовете за постигане на примирие „са се изпарили” и няма напредък в преките преговори. През изминалата нощ Хамас осъществи ракетни удари срещу територията на израелската държава.

Борисов иска от ГЕРБ 160 депутати

http://www.cross.bg/borisov-gerb-depytati-1426276.html

/КРОСС/ Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е поискал от своите 160 депутати, пише "Стандарт", позовавайки се на високопоставени източници от централата на ГЕРБ. Те коментирали неофициално, че Борисов е сложил за "долна граница" на резултатите от предсрочните избори 130 депутати. В момента в структурите по места тече пълна мобилизация, а лично Борисов пресява новите попълнения в ГЕРБерските листи. Борисов е поискал от своите повече юристи в листите. И е дал да се разбере, че успешните кметове на ГЕРБ от Варна, Бургас, Велико Търново, Банско, София няма да бъдат изтегляни и в изпълнителната власт. Целта е да повторят мандата си след година по време на местните избори. Вчера във Фейсбук Бойко Борисов заяви, че в партията "се припознават хора от всички етноси, а важни за нас са личните качества и експертният потенциал на кадрите".  

Израел и Хамас не подновиха примирието

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4254171

Примирието между Израел и Хамас, което изтече в полунощ, не беше подновено. Снощи високопоставен представител на палестинското движение заяви, че шансовете за постигане на примирие „са се изпарили” и няма напредък в преките преговори.
През изминалата нощ Хамас осъществи ракетни удари срещу територията на израелската държава. Примирието между Израел и Хамас, което изтече в полунощ, не беше подновено. Снощи високопоставен представител на палестинското движение заяви, че шансовете за постигане на примирие „са се изпарили” и няма напредък в преките преговори. През изминалата нощ Хамас осъществи ракетни удари срещу територията на израелската държава.

Пътна обстановка в страната - 20 август

http://www.moreto.net/novini.php?n=261623

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия: Област Пазарджик: Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 движението на МПС по виадукта се осъществява по следния начин: - в посока Бургас - София: затворена е за движение аварийната лента; движението се извършва в изпреварваща и активна/интензивна лента; въведено ограничение на скоростта: 60 км/ч; км 82+900, посока София.

Ограда от пари с Турция

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4253859

Служебният кабинет бързо тръгна по утъпканите пътеки на “спешните обществени поръчки” (виж стр. 2). Още не е затихнал скандалът с надписаната цена на новоизградената 30-километрова ограда на границата ни с Турция, и вече се появиха нови щения. Да изградим още 131 км от т.нар. възпрепятстващо съоръжение, за да не дадем и един бежанец да стъпи на

Министрите ще се запознаят със състоянието на бюджета

http://www.cross.bg/ministrite-varna-myzeii-1426275.html

/КРОСС/ Министрите от служебното правителство на Георги Близнашки ще се запознаят на днешното си заседание с доклад за касовото изпълнение на държавния бюджет и основните показатели на консолидираната фискална програма за първото полугодие на 2014 г, съобщиха от правителствата информационна служба. Докладът очертава риск от значително влошаване на бюджетната позиция на годишна база спрямо планираната цел поради неизпълнение на разчетите по приходите. По темата е предвидена пресконференция след края на заседанието на МС. Министрите от кабинета ще одобрят днес и постановление за допълнителни разходи и трансфери в размер на 16 204 360 лв. Парите ще се използват за отпускане на финансови помощи на пострадалите от природните бедствия общини Варна, Добрич и Мизия, допълнителни разходи за закупуване на противоградови ракети за опазване на селскостопанската продукция и осигуряването на охраната на значими културно-исторически обекти - националния музей "Шипка - Бузлуджа", Националния исторически музей и Националната галерия за чуждестранно изкуство. На правителственото заседание предстои и одобряването на смяната на областните управители на Варна, Стара Загора и Перник.  

Приключва регистрацията в ЦИК за изборите

http://www.cross.bg/partii-predizbornata-rabotniya-1426274.html

/КРОСС/ Днес трябва да приключи регистрацията на партиите и коалициите от партии за участие в предсрочните парламентарни избори на 5 октомври. Това на практика означава, че желаещите да се включат в предизборната надпревара могат да подадат необходимите за това документи до края на работния ден в сряда, защото в четвъртък Централната избирателна комисия (ЦИК) трябва да изпрати на районните избирателни комисии списъка на всички регистрирани партии и коалиции. Не по-късно от 23 август ГРАО трябва да извършва проверка на списъците, представени от партиите и коалициите от партии. 20 август е и крайният срок за ЦИК да определи условията и реда за провеждане на предизборната кампания и да определи реда за предоставяне и разходване на средствата за медийните пакети, съгласувано с министъра на финансите. До края на работния ден в сряда кметовете на общините трябва да определят местата за обявяване на избирателните списъци и уведомява РИК.  

Без ток във Варненска област днес ще са...

http://www.moreto.net/novini.php?n=261610

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, днес - 20 август - сряда, без електрозахранване ще са следните райони: - от 09:00 ч. до 16:30 ч. - гр.Провадия - м-ст "Кюмбетите"; Професионална гимназия по селско стопанство и автотранспорт, бензиностанция "АТОЛ" и с.

Терорист обезглави американски журналист

http://frognews.bg/news_74884/

Терорист от Ирак обезглави американски терорист. Това стана на видеозапис, разпространен след това в цял свят.

За да обичаш, не е достатъчно да обожаваш

http://www.cross.bg/dostatuchno-obozhavash-obichash-1426273.html

/КРОСС/ Ромен Гари, френски писател от руско-еврейски произход, литературен мистификатор, кинорежисьор, военен и дипломат: За да обичаш, не е достатъчно да обожаваш.

Разработката на игри се превръща в предпочитана професия

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/08/20/2364321_razrabotkata_na_igri_se_prevrushta_v_predpochitana/?ref=rss


През последните няколко години индустрията за разработка на видео игри набира все по-голяма популярност. Заедно със схващането, че да правиш и да се занимаваш с видео игри е забавно, гейм индустрията се превръща в предпочитана от много млади хора, разказва в интервю за "Дневник" Иван Балабанов, изпълнителен директор на Ubisoft София.

Софийското студио на една от най-големите компании за разработка на видео игри в света наскоро представи играта Assassin's Creed Rogue, на която е водещ...

Вестниците пишат...

http://www.cross.bg/banknoti-blok-etazh-1426272.html

/КРОСС/ в. Дума96% от младите лекари готови да напуснат БългарияОколо 96 процента от младите лекари, включително и студентите по медицина, искат да напуснат България. Смята се, че всяка година между 400 и 500 лекари напускат България, а смъртността сред медиците е по-висока заради напрежението, с което е свързана работата. Това показват данните от онлайн анкета, които оповестиха млади лекари по време на вчерашния си протест в Докторската градина. в. 24 часаПечатат париДа отпечата 60 милиона броя левови банкноти с номинал 10,20 и 50 лв., ще поръча БНБ на френската компания „Обертюр Фидюсиер". Това стана ясно вчера от обявление на централната банка.„В края на юни и началото на юли възникнаха изключителни обстоятелства, свързани с напрежение в банковата система, които доведоха до повишаване търсенето на банкноти и намаляване на наличните резерви. Изключителните обстоятелства имат характер на непредвидими събития. Тази извънредна ситуация съвпадна и с традиционното значително повишаване на търсенето на банкноти през туристическия сезон, мотивират се от БНБ. в. Капитал Дейли „Южен поток" става театър на абсурда Подготовката за изграждането на „Южен поток" премина през различни перипетии, като тази седмица картината започна да се обогатява и с прокурорски колорит

Д-р Ангел Кунчев: Ебола поваля чрез кръв, пот, сълзи и сперма

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4253817

Д-р Ангел Кунчев,
главен държавен
здравен инспектор,
пред Диана Тенчева:


- Д-р Кунчев, има ли вероятност заразени с ебола да минат през границата ни и колко голям е рискът за разпространение на смъртоносния вирус у нас?
- Когато някъде по света има епидемия, при съвременните начини на комуникация никой не е застрахован от заразяване. Риск Д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор, пред Диана Тенчева: - Д-р Кунчев, има ли вероятност заразени с ебола да минат през границата ни и колко голям е рискът за разпространение на смъртоносния вирус у нас? - Когато някъде по света има епидемия, при съвременните начини на комуникация никой не е застрахован от заразяване. Риск

41 бивши висши политици с пенсия по 1600 лева

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4253847

41 души в България са получавали пенсии над законово определения таван през първото полугодие на 2014 г., съобщава в новия си брой седмичникът “Клуб 100”. Таванът на пенсиите през първите 6 месеца на годината бе 770 лв. и заради него над 54 хил. души не получаваха пенсия в реален размер.
От 1 юли таванът вече е 840 лв. 41 души в България са получавали пенсии над законово определения таван през първото полугодие на 2014 г., съобщава в новия си брой седмичникът “Клуб 100”. Таванът на пенсиите през първите 6 месеца на годината бе 770 лв. и заради него над 54 хил. души не получаваха пенсия в реален размер. От 1 юли таванът вече е 840 лв.

Рождениците днес

http://www.cross.bg/borba-natzionalniya-otbor-1426271.html

/КРОСС/ ИВАН ВЪЛЧЕВ, алпинист, покорител на Еверест, 67 Г. ЮЛИЯ ЮРЕВИЧ, носителка на титлата „Мис България 2007 г. ВАЛЕНТИН РАИЧЕВ, олимпийски шампион по свободна борба от Москва 80, старши треньор на националния отбор по борба свободен стил, 56 г . ЕВГЕНИ МАТИНЧЕВ, икономист, вицепремиер и министър на труда и социалните грижи в правителството на проф. Беров, 75 г. Д-р КОСТАДИН ЗАРКОВ, хирург, завеждащ хирургично отделение в столичната V градска болница, 57 г. ПЛАМЕН НИКОЛОВ, бивш вратар на националния отбор по футбол, 53 г. СИМЕОН СПИРИДОНОВ, художник, 70 г.  

Блок в Перник се превърна в канализация за отпадни води, перничани сами почистват задръстена шахта - ВИДЕО ОТ ИЗВОРА НА ПРОБЛЕМА

http://www.zapernik.com/obshtestvo/blok-v-pernik-se-prevurna-v-kanalizaciya-za-otpadni-vodi_33789/

Може би единствено в Перник отговорните институции са абдикирали от проблемите на гражданите. Перничани се оплакват от наводняване на мазета с фекални води, докато техни съседи почистват запушен канал, за да спрат временно мръсната вода, която подкопава и основите на блок в квартал "Хумни дол".

Миризмата на фекалии води се носи денонощно в района на боулинг залата в квартал "Хумни дол", но гражданите са свикнали с нея. И не защото го искат, а...

Продължава

Предстоящи събития в страната

http://www.cross.bg/sofiyaot-preskonferentziya-plovdiv-1426270.html

/КРОСС/ София.От 10:00 часа, в ще се проведе редовното заседание на Министерски съвет. София.От 10:00 часа, в заседателната зала на ВСС, Висшият съдебен съвет ще представи пред ключови за институцията общности системата за гласуване, чрез която се провеждат избори за административни ръководители в съдебната система, в т.ч. и предстоящият избор за председател на ВКС. София.От 10:00 часа представители на ръководството на Движвнието за права и свободи ще внесат документи за регистрация в ЦИК за участие в предсрочните парламентарни избори. София.От 11:00 часа в Криптата на храм-паметник „Св. Александър Невски" ще се проведе пресконференция на тема: „Петдесет години от основаването на музея. История на създаването на музея, формиране на колекцията, съвременно състояние и перспективи. Инициативи за честване на годишнината." София.От 11:00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на тема: „Пампорово приема финалния кръг на световните форкрос серии!". Благоевград.От 10:00 часа в зала № 48 в сградата на Областната администрация, Областният управител Димитър Димитров свиква спешно Областната епизоотичната комисия във връзка с появата на болестта „син език" по животните на територията на Област Благоевград. Пловдив

Теми и гости в ефира

http://www.cross.bg/bulgariya-sofiya-predsedatel-1426269.html

/КРОСС/ БНТ, Денят започва Слаб контрол или пропуски в закона. Защо падна асансьора? - гост в студиото Стефан Цанков - предс. на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор Разрушават ли се археологическите разкопки при Ларгото? Какво правят общината и Министерството на културата? - Тодор Чобанов - зам.-кмет на София, Боил Бонев - зам.-министър на културата Как ще бъде избран новият председател на ВКС? Ще бъде ли гарантирана прозрачността при изборите в съдебната система? Трябва ли новите депутати да минават тест за интелигентност? - гости Христо Радков - предс. на МЕНСА България Цветеслава Гълъбова - психиатър Колко здрав ще бъде съюзът между „България без цензура" и партия „Лидер"? - гости Николай Бареков - лидер на "България без цензура" и Кънчо Филипов - председател на партия "Лидер" Татяна Дончева влиза в предизборната битка. Каква алтернатива предлага "Движение 21″ - Татяна Дончева - председател на "Движение 21″ Нова телевизия, "Здравей, България" Правосъдният министър Христо Иванов за шумните назначения, „Протестна мрежа" и корупцията в съдебната система. На живо - защо падна асансьорът, който уби жена в София? И колко са опасните съоръжения у нас? Задкулисно ли се редят депутатските листи в БСП? Гост: Страхил Ангелов

Теми и гости в ефира

http://www.cross.bg/bulgariya-predsedatel-sofiya-1426269.html

/КРОСС/ БНТ, Денят започва Слаб контрол или пропуски в закона. Защо падна асансьора? - гост в студиото Стефан Цанков - предс. на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор Разрушават ли се археологическите разкопки при Ларгото? Какво правят общината и Министерството на културата? - Тодор Чобанов - зам.-кмет на София, Боил Бонев - зам.-министър на културата Как ще бъде избран новият председател на ВКС? Ще бъде ли гарантирана прозрачността при изборите в съдебната система? Трябва ли новите депутати да минават тест за интелигентност? - гости Христо Радков - предс. на МЕНСА България Цветеслава Гълъбова - психиатър Колко здрав ще бъде съюзът между „България без цензура" и партия „Лидер"? - гости Николай Бареков - лидер на "България без цензура" и Кънчо Филипов - председател на партия "Лидер" Татяна Дончева влиза в предизборната битка. Каква алтернатива предлага "Движение 21″ - Татяна Дончева - председател на "Движение 21″ Нова телевизия, "Здравей, България" Правосъдният министър Христо Иванов за шумните назначения, „Протестна мрежа" и корупцията в съдебната система. На живо - защо падна асансьорът, който уби жена в София? И колко са опасните съоръжения у нас? Задкулисно ли се редят депутатските листи в БСП? Гост: Страхил Ангелов

20 август в историята

http://www.cross.bg/voiina-bsdp-ryski-1426268.html

/КРОСС/ 636 г. - Между Византия и Арабския халифат се състои битка при Ярмук.917 г. - Българо-византийски войни: Българските войски, водени от цар Симеон I, разбиват войските на Византия в Битката при Ахелой.1634 г. - В Москва е издаден първият руски буквар.1741 г. - Руският мореплавател от датски произход Витус Беринг открива Аляска.1829 г. - По време на Руско-турската война (1828-1829) руски части влизат в Одрин.1876 г. - В Османската империя започват масови погроми над арменците.1892 г. - По време на Втория си конгрес БСДП окончателно се разцепва на БСДП начело с Димитър Благоев и БСДС начело с Янко Сакъзов.1914 г. - Първата световна война: Германски войски превземат Брюксел.1918 г. - Латвия, Литва и Естония са признати за самостоятелни държави от страните на Антантата.1925 г. - Открита е първата линия на Римското метро.1931 г. - Открито е 23 Обикновено Народно събрание с председател Стефан Стефанов, председател на Съюза на българските индустриалци.1940 г. - По заповед на Йосиф Сталин агенти на КГБ извършват атентат срещу Лев Троцки, емигрант в Мексико, който на следващия ден умира.1943 г. - Втората световна война: Извършена е англо-американска бомбардировка над Исперихско и Пордим, Плевенско.1945 г. - В СССР е създаден свръхсекретен комитет за разработване на атомна бомба.1960 г. - Сенегал напуска Федерация Мали и се обявява за независима самостоятелна република.1968 г

Президентът на Еквадор иска да даде убежище на Асанж

http://news.ibox.bg/news/id_545116744

По думите на Рафаел Кореа, ситуацията може да бъде решена „още утре”

Св. пророк Самуил

http://www.cross.bg/samyil-gospod-iliii-1426267.html

/КРОСС/ В онова време, когато израилтяните се управлявали от съдии, а не от царе, живял в гр. Рама или Ариматея един благочестив човек на име Елкана от Левиевото коляно. Той имал две жени - Ана и Фенана. Любимата му жена Ана била бездетна. А у израилтяните бездетството се считало за знак на Божия немилост. Затова Ана тъгувала много, пък и познайниците й странели от нея и дори я презирали. Елкана изпълнявал усърдно всички наредби на закона. На всички големи празници ходел със семейството си в Силом, гдето тогава се намирала скинията, за да принесе жертва Богу. Веднъж след жертвоприношение той седнал да обядва със семейството си. Само Ана едничка не могла нищо да яде: сърцето й било пълно с тъга и тя пак отишла в скинията да се моли. Дълго се молила и плакала. Тя молила Бога да й даде син и обещала, че ако той й окаже тая милост, тя ще Му го посвети. Първосвещеник Илий, който седял при входа на скинията, я гледал с учудване. Тя била твърде много развълнувана, не произнасяла гласно ни една дума, но устните й се движели, като произнасяли вътрешна молитва. Като видял нейното извънредно вълнение, Илий си помислил, че тя е пияна, и й казал: - Как си могла ти в такъв вид да дойдеш в Дома Господен? Излез оттук и отрезви се! Ана смирено отговорила на първосвещеника: - Не съм пияна, но изливам пред Господа скръбта на душата си. Моля те, не ме презирай! На Илий му станало мъчно, че оскърбил нещастната жена

20 август в историята

http://www.moreto.net/novini.php?n=261608

Събития 636 г. — Между Византия и Арабския халифат се състои битка при Ярмук. 917 г. — Българо-византийски войни: Българските войски, водени от цар Симеон I, разбиват войските на Византия в Битката при Ахелой. 1634 г.

Инвестициите в бизнес имоти в Европа с 28% ръст през второто тримесечие

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3dabfcb3/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cpo0Esveta0C4530Ca0Cinvesticiite0Ev0Ebiznes0Eimoti0Ev0Eevropa0Es0E280Eryst0Eprez0Evtoroto0Etrimesechie0H1784490C/story01.htm

Значително увеличаване на обема на инвестициите е отчетено във Франция, засилва се интересът към областните центрове във Великобритания


Най-малко 27 души загинаха при свлачище в Япония

http://asia.actualno.com/Naj-malko-27-dushi-zaginaha-pri-svlachishte-v-Japonija-news_45900.html

Най-малко 27 души са загинали и 10 се водят за изчезнали при свлачищата в Япония. Информацията предаде Франс прес, като се позова на най-новите данни на властите. Природното бедствие в югозападния гр...

Въведоха полицейски час в Либерия заради ебола

http://africa.actualno.com/Vyvedoha-policejski-chas-v-Liberija-zaradi-ebola-news_45902.html

Правителството на Либерия въведе полицейски час от 9 ч. вечерта до 6 ч. сутринта като част от усилията на властите да се справят с разпространението на ебола, предават световните агенции. Към този...

Бориса за „раздялата“ с Андрей: Зарязани няма!

http://www.bnews.bg/article-114163

Моделката и продуцентът се залюбиха след края на риалитито „Къртицата“.

На 20 август рожден ден имат

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4254060

Валентин Райчев, олимпийски шампион по свободна борба

Евгений Матинчев, икономист, вицепремиер и социален министър в правителството на Л. Беров

Емил Колев, председател на Държавен резерв и военновременни запаси

Иван Вълчев, алпинист

Иво Сеферов, бивш депутат

Несрин Узун, бивш депутат

Пламен Николов, бивш футболист, вратар

Валентин Райчев, олимпийски шампион по свободна борба Евгений Матинчев, икономист, вицепремиер и социален министър в правителството на Л. Беров Емил Колев, председател на Държавен резерв и военновременни запаси Иван Вълчев, алпинист Иво Сеферов, бивш депутат Несрин Узун, бивш депутат Пламен Николов, бивш футболист, вратар

Европа нащрек, Ейяфятлайокутл се повтаря?

http://www.bnews.bg/article-114251

Ако вулканът изригне, е възможно да се стигне до пълна парализа на авиационния транспорт, както се случи през 2010 г.

Прогноза за времето - 20 август

http://www.moreto.net/novini.php?n=261626

Днес ще бъде слънчево, след обяд в низините горещо. Временни увеличения на облачността ще има след пладне над западните райони. Вятърът в Източна България ще се ориентира от югоизток, ще остане слаб. Дневните температури ще продължат да се повишават и максималните ще са между 29° и 34°, в София - около 30°.

Злосторник запали пълен автобус в Китай, има жертви

http://www.vesti.bg/novini/zlostornik-zapali-pylen-avtobus-v-kitaj-ima-zhertvi-6020368

Пътнически автобус бе запален от злосторник в китайския град Янтай, източната провинция Шандун. Това е станало в сутрешния пиков час. Както съобщават местните медии, пожарът е причинен от един от пътниците.

Павел Панов ще води младежите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4253821

Павел Панов ще изпълнява функциите на селекционер на младежкия национален отбор в оставащите два мача до края на годината. Бившият голмайстор и треньор на "Левски" временно поема поста, докато бъде определен постоянен селекционер. Необходимо е бъдещият специалист да притежава професионален лиценз, какъвто Панов има. Затова ще му помага Александър Д Павел Панов ще изпълнява функциите на селекционер на младежкия национален отбор в оставащите два мача до края на годината. Бившият голмайстор и треньор на "Левски" временно поема поста, докато бъде определен постоянен селекционер. Необходимо е бъдещият специалист да притежава професионален лиценз, какъвто Панов има. Затова ще му помага Александър Д

Фондът за лечение на деца ще продължи да работи

http://healthy.actualno.com/Fondyt-za-lechenie-na-deca-shte-prodylji-da-raboti-news_45897.html

Фондът за лечение на деца ще продължи да работи въпреки трудната ситуация, в която се намира. Той имаше заложени 6 милиона бюджет за годината, които първо бяха малко и освен това бяха изразходвани ...

Още 4 млн. лева отиват за Фонда за лечение на деца в чужбина

http://healthy.actualno.com/Oshte-4-mln-leva-otivat-za-Fonda-za-lechenie-na-deca-v-chujbina-news_45894.html

Допълнителни пари ще бъдат отпуснати за Фонда за лечение на деца в чужбина. Става въпрос за увеличение на бюджета на институцията, което ще го направи 4 млн. лева. Досега той е бил реално 1 млн. лева,...

Дойде време да даваме

http://cite.actualno.com/Dojde-vreme-da-davame-news_45896.html

С тези думи народната певица Николина Чакърдъкова, която оглави листата на АБВ в Благоевград, описа какво трябва да се промени в България и какво трябва да направят политиците. Не е вярно, че покрай ...

Ислямисти обезглавиха американски журналист

http://america.actualno.com/Isljamisti-obezglaviha-amerikanski-jurnalist-news_45899.html

Членове на групировката "Ислямска държава" /ИД/ обезглави американския журналист Джеймс Фоули. ИД разпространи видеозапис, който бе обявен като изпълнение на смъртна присъда на Фоули. Виде...

Лудогорец не издържа в края, Стяуа взе гол аванс

http://www.bnews.bg/article-114250

Стяуа успя да пречупи Владислав Стоянов и Лудогорец с късен гол за 1:0 в първия плейоф за ШЛ, седмица преди реванша в София.

Брускети с рикота и тиквички

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4253715

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Кой готви

Рецептата на Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31. Кой готви Рецептата на

Министрите ще се запознаят със състоянието на бюджета

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2014/08/20/2364352_ministrite_shte_se_zapoznaiat_sus_sustoianieto_na/?ref=rss


Министрите от служебното правителство на Георги Близнашки ще се запознаят на днешното си заседание с доклад за касовото изпълнение на държавния бюджет и основните показатели на консолидираната фискална програма за първото полугодие на 2014 г, съобщиха от правителствата информационна служба.

Докладът очертава риск от значително влошаване на бюджетната позиция на годишна база спрямо планираната цел поради неизпълнение на разчетите по приходите. По темата е предвидена пресконференция...

Крайният срок за регистрация на партиите в изборите изтича днес

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/20/2364279_krainiiat_srok_za_registraciia_na_partiite_v_izborite/?ref=rss


В 18 часа днес изтича крайният срок за регистрация на партиите и коалициите за участие в предсрочните парламентарни избори на 5 октомври. До този час Централната избирателна комисия ще приема документи, а след това ще провери редовността им и ще регистрира формациите.

Партиите и коалициите трябва да представят поне 2500 валидни подписа на избиратели в тяхна подкрепа, които се проверяват от Главна дирекция "Административно обслужване". Срокът за проверка на подписките е до 23 август....

Преглед на печата от 20 август

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/20/2364402_pregled_na_pechata_ot_20_avgust/?ref=rss


Държавно управление

Капитал Daily

Прокуратурата разпореди проверка на редактори на "Капитал" по сигнал за престъпления срещу републиката и обществения ред
"Това е опит за цензура" коментира адвокат Александър Кашъмов

"Южен поток" става театър на абсурда
Ръководството на БЕХ и проектната компания увеличиха капитала въпреки забраната на икономическия министър

Сега

Никой не пое вината за поредния трагичен инцидент с асансьор...

Клонират полицейски кучета в Южна Корея

http://www.vesti.bg/novini/klonirat-policejski-kucheta-v-iuzhna-koreia-6020367

В рамките на програма за подобряване на породата на полицейските кучета в Южна Корея е прието решение за създаване на институт, който да се заеме с клонирането на отличилите се в службата си кучета.

Христо Иванов: Подписах сигнала за Пеевски, Василев и Бареков като гражданин, не се меся на прокуратурата

http://politics.actualno.com/Hristo-Ivanov-Podpisah-signala-za-Peevski-Vasilev-i-Barekov-kato-grajdanin-ne-se-mesja-na-prokuraturata-news_45892.html

Аз съм един от хората, които подписаха сигнала срещу Делян Пеевски, Цветан Василев и Николай Бареков, който беше внесен от „Протестна мрежа” в прокуратурата. Не съм го подписал кат...

Пострадалата в асансьора жена все още е в кома

http://crime.actualno.com/Postradalata-v-asansiora-jena-vse-oshte-e-v-koma-news_45895.html

Най-рано след три дни може да се каже дали животът на пострадалата в пропадналия асансьор Мария Ваклинова е вън от опасност. Тя е стабилизирана, но й предстоят още операции. Това каза директорът на...

Историята с Вигенин в Благоевград е жалка, смята Страхил Ангелов

http://politics.actualno.com/Istorijata-s-Vigenin-v-Blagoevgrad-e-jalka-smjata-Strahil-Angelov-news_45893.html

Не е добре „Позитано” да спуска Кристиан Вигенин за водач на листата на БСП в Благоевград, а подкрепата за него да е от само два гласа. Но при нас е така – често не се до...

Турският външен министър може да стане премиер

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/20/2364420_turskiiat_vunshen_ministur_moje_da_stane_premier/?ref=rss


Президентът на Турция Абдулах Гюл, който е в последните дни от мандата си, каза във вторник, че външният министър Ахмет Давутоглу вероятно ще стане председател на управляващата Партията на справедливостта и развитието (AKP), а с това - и премиер на страната.

Министър-председателят Реджеп Тайип Ердоган спечели на първия тур изборите за държавен глава по-рано този месец и трябва да встъпи в длъжност на 28 август.

"Доколкото виждам, Давутоглу ще поем епоста. Ще го подкрепим",...

Свлачище затрупа къщи в Хирошима, 18 загинали, 13 изчезнали

http://www.vesti.bg/novini/svlachishte-zatrupa-kyshti-v-hiroshima-18-zaginali-13-izcheznali-6020366

Най-малко 18 души са загинали при огромно свлачище в западната част на Япония, съобщават медиите в сряда. Други 13 все още се издирват.

По-строг контрол в училищата от тази учебна година

http://education.actualno.com/Po-strog-kontrol-v-uchilishtata-ot-tazi-uchebna-godina-news_45888.html

Училищата затягат пропускателния режим наесен, за да избегнат продажбата на наркотици около учебните сгради. МВР и МОН започват съвместни действия по предпазването на хлапетата от дрогата, като инсп...

Бареков призна за "брак по сметка" с Ковачки, внушава, че Борисов е "измислил" скандала в Бобов дол

http://izbori2014.actualno.com/Barekov-prizna-za-brak-po-smetka-s-Kovachki-vnushava-che-Borisov-e-izmislil-skandala-v-Bobov-dol-news_45889.html

В политиката има и любов, има и сметка. В случая става въпрос за принципна коалиция, тъй като „Лидер” представлява една голяма част от работещите в енергетиката. Това заяви лидерът...

Пътната обстановка в страната е нормална

http://society.actualno.com/Pytnata-obstanovka-v-stranata-e-normalna-news_45890.html

Пътната обстановка в страната е нормална. Пътните настилки са предимно сухи, съобщават от СБА. АМ "Тракия" в област Пазарджик: Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи н...

Две жертви на катастрофи през денонощието

http://crime.actualno.com/Dve-jertvi-na-katastrofi-prez-denonoshtieto-news_45891.html

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 18 тежки катастрофи с 16 ранени и двама загинали, съобщават от СБА. За района на столицата са станали 100 леки и 3 тежки катастрофи с...

Съмнение за Ебола при пациент в Калифорния

http://www.vesti.bg/novini/symnenie-za-ebola-pri-pacient-v-kaliforniia-6020365

Пациент със съмнение за вируса на Ебола е хоспитализиран в американския щат Калифорния, съобщава местният телевизионен канал KTVU.

Защо геотермалната енергия е новият фракинг?

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3dabc89e/l/0L0Sinvestor0Bbg0Canalizi0C910Ca0Czashto0Egeotermalnata0Eenergiia0Ee0Enoviiat0Efraking0H1784450C/story01.htm

Усилените геотермални системи могат да превърнат тази енергия в по-съществен източник - и потенциално толкова спорен, колкото и шистовият газ


Религиозен календар за 20 август

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4253384

Св. прор. Самуил. Св. 37 мчци Пловдивски
Прор. Самуил бил петнадесетият, последен съдия по времето, когато израилтяните се управлявали от съдии, а не от царе. Господ благословил Самуил и често възвестявал чрез него волята си. Когато Самуил oстарял, народните старейшини го помолили да избере цар, както е при всички народи. Той заповядал да хвърлят Св. прор. Самуил. Св. 37 мчци Пловдивски Прор. Самуил бил петнадесетият, последен съдия по времето, когато израилтяните се управлявали от съдии, а не от царе. Господ благословил Самуил и често възвестявал чрез него волята си. Когато Самуил oстарял, народните старейшини го помолили да избере цар, както е при всички народи. Той заповядал да хвърлят

Въжетата на асансьора-убиец се износвали бързо, отговорността е размита

http://crime.actualno.com/Vyjetata-na-asansiora-ubiec-se-iznosvali-byrzo-otgovornostta-e-razmita-news_45887.html

Фаталният асансьор в 12-етажен блок на „Цариградско шосе” 103, който уби човек и рани тежко втори, е бил закрепен с две въжета, вместо четири и тези въжета са се изнасяли твърде бъ...

Св. пророк Самуил

http://celebrate.actualno.com/Sv-prorok-Samuil-news_45884.html

В онова време, когато израилтяните се управлявали от съдии, а не от царе, живял в гр. Рама или Ариматея един благочестив човек на име Елкана от Левиевото коляно. Той имал две жени – Ана и Фе...

Еквадор потвърди, че дава убежище на Асанж

http://america.actualno.com/Ekvador-potvyrdi-che-dava-ubejishte-na-Asanj-news_45885.html

Президентът на Еквадор Рафаел Кореа потвърди, че страната му предоставя убежище на основателя на скандалния сайт Уикилийкс Джулиан Асанж, но отбеляза, че разрешаването на конфликтната ситуация изця...

2,9 по Рихтер в Смолянско

http://society.actualno.com/29-po-Rihter-v-Smoljansko-news_45886.html

Земетресение с магнитуд 2,9 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Европейския сеизмологичен център. Земният трус е усетен в 4,29 ч. тази сутрин с епицентър на ...

В деня на погребението на мъжа й вдовица арестува апаш в дома си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4253863

Възрастна жена, току-що погребала мъжа си в село Якимово, задържа крадец в дома си и го предаде на полицията, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. 
В понеделник 72-годишната Ганка Михалакиева изпратила мъжа си в последния му път и се прибрала сама в опустелия си дом. Към 22,30 ч потъналата в скръб жена чула, че някой тършува в ... Възрастна жена, току-що погребала мъжа си в село Якимово, задържа крадец в дома си и го предаде на полицията, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. В понеделник 72-годишната Ганка Михалакиева изпратила мъжа си в последния му път и се прибрала сама в опустелия си дом. Към 22,30 ч потъналата в скръб жена чула, че някой тършува в ...

Избиха близки на убит бизнесмен в морга в Хондурас

http://www.vesti.bg/novini/izbiha-blizki-na-ubit-biznesmen-v-morga-v-honduras-6020364

Неизвестни в Хондурас обстрелваха морга, като убиха деветима, включително седем роднини на убит, чийто труп дошли да приберат, съобщава Асошиейтед прес, позовавайки се на началника на местната служба по съдебна медицина.

Кабинетът сменя още трима областни управители днес

http://politics.actualno.com/Kabinetyt-smenja-oshte-trima-oblastni-upraviteli-dnes-news_45870.html

Служебният кабинет ще смени още трима областни управители по време на редовното си заседание днес. Става дума за областните управители на Стара Загора, Варна и Перник, информира БГНЕС. Проектите на р...

Очаква ни топла и слънчева сряда

http://society.actualno.com/Ochakva-ni-topla-i-slyncheva-srjada-news_45872.html

Днес ще бъде слънчево, след обяд в низините горещо. Временни увеличения на облачността ще има след пладне над западните райони. Вятърът в Източна България ще се ориентира от югоизток, ще остане слаб. ...

Виц на Митко Щерев

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4254056

Виц на Митко Щерев
В сайт за запознанства: 
Име: Vanya  Фамилия: скрита  Възраст: скрита  Email: Виц на Митко Щерев В сайт за запознанства: Име: Vanya Фамилия: скрита Възраст: скрита Email:

Цар Симеон разбива византийските войски в битката при Ахелой

http://chronicles.actualno.com/Car-Simeon-razbiva-vizantijskite-vojski-v-bitkata-pri-Aheloj-news_45827.html

Битката при Ахелой се е състояла на на 20 август 917 г. край река Ахелой, между българските войски, водени от цар Симеон I Велики и войските на Византия, водени от магистър Лъв Фока. България печели...

Вечерен час в Либерия заради Ебола

http://www.vesti.bg/novini/vecheren-chas-v-liberiia-zaradi-ebola-6020363

Президентът на Либерия Елън Джонсън Сърлийф обяви от сряда вечерен час и постави под карантина два квартала, включително един в столицата Монровия, в опит да се спре огнището на смъртоносния вирус на Ебола.

Куба пуска нови банкноти в рамките на валутната реформа

http://www.vesti.bg/novini/kuba-puska-novi-banknoti-v-ramkite-na-valutnata-reforma-6020362

Централната банка на Куба обяви пускането на нови банкноти в рамките на планираната валутна реформа, съобщава латиноамериканският канал Telesur.

БНБ поръчва отпечатване на 60 млн. броя левови банкноти

http://news.ibox.bg/news/id_129863275

Купюрите с номинал 10, 20 и 50 лв. Ще бъдат изработени от френска компания

"Атлетико" измъкна 1:1 срещу "Реал" в първия мач за Суперкупата

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/20/2364432_atletiko_izmukna_11_sreshtu_real_v_purviia_mach_za/?ref=rss


"Реал" и "Атлетико" завършиха 1:1 в първия мач за Суперкупата на Испания. В петото мадридско дерби за 2014 г. двата отбора изиграха скучен мач на  "Сантиаго Бернабеу", който беше решен с две попадения в заключителните минути.  

Новата галактическа покупка Хамес Родригес откри резултата в 81-ата минута с дебютния си гол за "кралския клуб", но седем по-късно Раул Гарсия изравни и даде леко предимство на "дюшекчиите" преди реванша на "Висенте Калдерон" на 22 август.

Въпреки...

Земетресение 5,3 между в Иран до Ирак

http://www.vesti.bg/novini/zemetresenie-53-mezhdu-v-iran-do-irak-6020361

В района на границата между Иран и Ирак в сряда стана земетресение с магнитуд 5,3, съобщи Европейският средиземноморски сеизмологичен център, който цитира ирански сеизмологични информации.

Първата дама на Украйна на модна фотосесия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4254017


Бойните действия в Източна Украйна очевидно не са повод за Марина Порошенко да се откаже от светския живот, съобщи руското издание lifenews.ru. Първата дама на страната взе участие в бляскава фотосесия за украинското издание на модното списание “Ел”.
Повечето снимки били направени в известната Къща с химерите в Киев, Бойните действия в Източна Украйна очевидно не са повод за Марина Порошенко да се откаже от светския живот, съобщи руското издание lifenews.ru. Първата дама на страната взе участие в бляскава фотосесия за украинското издание на модното списание “Ел”. Повечето снимки били направени в известната Къща с химерите в Киев,

Купуваме щастието с 75 000 долара

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4253634

75 хил. долара годишно са нужни, за да бъдете щастливи, показва ново изследване на Американската психологическа асоциация.
"Емоционалното чувство за благосъстояние се увеличава с доходите, но няма голям напредък след постигането на годишен доход в размер на 75 хил. долара", обяснява д-р Мириам Татзел от университета в Ню Йорк. 75 хил. долара годишно са нужни, за да бъдете щастливи, показва ново изследване на Американската психологическа асоциация. "Емоционалното чувство за благосъстояние се увеличава с доходите, но няма голям напредък след постигането на годишен доход в размер на 75 хил. долара", обяснява д-р Мириам Татзел от университета в Ню Йорк.

Владислав Стоянов: Този резултат ще ни накара да атакуваме, където ни е силата

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/20/2364428_vladislav_stoianov_tozi_rezultat_shte_ni_nakara_da/?ref=rss


Вратарят на "Лудогорец" Владислав Стоянов смята, че резултатът 0:1 срещу "Стяуа" е стимулиращ. Българският състав загуби минимално след късен гол на Кипчиу.

Стоянов, който игра силно и спаси доста удари, включително и дузпа, се аргументира, че сега отборът ще трябва да играе атакуващ футбол в реванша в София. "Ако съумеем да покажем, каквото можем, мисля, че ще победим. Ние умеем да вкарваме голове. Вкарахме три гола на "Лацио". Защо да не вкараме и на "Стяуа". Ако покажем това, на...

Владислав Стоянов: Този резултат е по-добър от 0:0

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/20/2364428_vladislav_stoianov_tozi_rezultat_e_po-dobur_ot_00/?ref=rss


Вратарят на "Лудогорец" Владислав Стоянов смята, че резултатът 0:1 срещу "Стяуа" е по-добър от нулево равенство. Българският състав загуби минимално след късен гол на Кипчиу.

Стоянов, който игра силно и спаси доста удари, включително и дузпа, се аргументира, че сега отборът ще трябва да играе атакуващ футбол в реванша в София. "Ако съумеем да покажем, каквото можем, мисля, че ще победим. Ние умеем да вкарваме голове. Защо да не вкараме и на "Стяуа". Ако покажем това, на което сме...

Ангел Петричев: По възможностите ни е да отстраним "Стяуа"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/20/2364427_angel_petrichev_po_vuzmojnostite_ni_e_da_otstranim/?ref=rss


Изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев смята, че отборът може да преодолее "Стяуа". Българският състав загуби с 0:1 в първата среща от плейофа в Шампионската лига.

"Дай Боже, да ни тръгне играта в реванша. В първия момент почувствах разочарование, но като помислих трезво, си казах, че напълно по възможностите ни е да отстраним "Стяуа", заяви Петричев пред Би Ти Ви Екшън.

"За съжаление не успяхме да измъкнем благоприятен резултат в Букурещ, но съм оптимист за...

Дерменджиев: "Стяуа" има слабости, вторият мач ще е различен

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/20/2364425_dermendjiev_stiaua_ima_slabosti_vtoriiat_mach_shte_e/?ref=rss


Треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев е забелязал слабости в играта на "Стяуа". Българският отбор загуби с 0:1 в първата среща от плейофа в Шампионската лига.

"Слабите страни на съперника не се коментират, имат доста слаби страни. Видяхте, че ние имахме няколко слизания към вратата, само трябваше да имаме по-добри завършвания", каза Дерменджиев.

Според него "Лудогорец" е играл добре, като и в двете полувремена е създал положения. "Съжалявам, че три минути преди края...

"Бешикташ" и "Арсенал" направиха нулево равенство в зрелищен мач

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/20/2364423_beshiktash_i_arsenal_napraviha_nulevo_ravenstvo_v/?ref=rss


"Бешикташ" и "Арсенал" завършиха при нулево равенство в първия мач помежду си от плейофа в Шампионската лига.

Въпреки резултата срещата беше много интересна. Двата отбора създадоха по няколко чисти положения и могат да съжаляват, че не отбелязаха.

Първи до гол можеха да стигнат турците още във втората секунда. При изпълнението на центъра Демба Ба стреля с идеята да изненада Войчех Шчесни и почти успя. Вратарят на лондончани спаси  с доста усилия.

До 12-ата...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване