Смениха областните управители на Стара Загора, Варна и Перник

http://www.cross.bg/zagora-yniversitet-varna-1426326.html

/КРОСС/ Правителството освободи Живка Аладжова, Иван Великов и Михаил Михайлов като областни управители на Стара Загора, Варна и Перник. Длъжностите ще бъдат заети от Димитринка Петрунова, Стоян Пасев и Бойка Петрова. Димитринка Петрунова е завършила Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски" и има международни специализации по мениджмънт и търговска медиация, както и по право на Европейския съюз. От 1994 г. е адвокат към Адвокатската колегия в Стара Загора. Стоян Пасев е инженер по технология на машиностроенето и металорежещите машини и магистър по право от Техническия университет във Варна. Има магистратура и по икономика и управление на търговията от Икономическия университет в града, както и следдипломна квалификация по международни икономически отношения в СА „Димитър Ценов" - Свищов. Адвокат е към Варненската адвокатска колегия, а от 2012 г. е и член на нейния дисциплинарен съвет. Начело на областната администрация в Перник застава председателят на местната Търговско-промишлена палата. Бойка Петрова е магистър по икономика от УНСС, специализирала е мениджмънт в Техническия университет в София. Преди да оглави Пернишката търговско-промишлена палата през 2001 г., в продължение на 10 години е била неин главен секретар.  

Доброволец от Радомир: Видях как дядо от Мизия спи на пода в дома си, защото няма никого, а водата е отнесла леглото му

http://www.zapernik.com/obshtestvo/dobrovolec-ot-radomir-vidyah-kak-dyado-ot-miziya-spi-na_33797/

Радомирецът Васил Василев, който се включи в доброволческите отряди в помощ на бедстващите след потопа във варненския квартал "Аспарухово", помогна и на сънародниците ни в потопения град Мизия, научи ZaPernik.com.

"Ако има желаещи да посетят новата Венеция, да се поизцапат с лечебна кал и да покажат така необходимото за всяка кантора умение за работа в екип - Мизия е вашето място. Шегата настрана, положението е много лошо, водата ще се оттече и хората...

Продължава

Смениха областните управители на Стара Загора, Варна и Перник

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4254734

Правителството освободи Живка Аладжова, Иван Великов и Михаил Михайлов като областни управители на Стара Загора, Варна и Перник.
Длъжностите ще бъдат заети от Димитринка Петрунова, Стоян Пасев и Бойка Петрова, предаде БГНЕС.
Димитринка Петрунова е завършила Юридическия факултет на СУ Правителството освободи Живка Аладжова, Иван Великов и Михаил Михайлов като областни управители на Стара Загора, Варна и Перник. Длъжностите ще бъдат заети от Димитринка Петрунова, Стоян Пасев и Бойка Петрова, предаде БГНЕС. Димитринка Петрунова е завършила Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски" и има международни специализации по

Близнашки смени областните управители на Стара Загора, Варна и Перник

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4254737

Правителството освободи Живка Аладжова, Иван Великов и Михаил Михайлов като областни управители на Стара Загора, Варна и Перник.
Длъжностите ще бъдат заети от Димитринка Петрунова, Стоян Пасев и Бойка Петрова, предаде БГНЕС.
Димитринка Петрунова е завършила Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски" и има международни специализации по Правителството освободи Живка Аладжова, Иван Великов и Михаил Михайлов като областни управители на Стара Загора, Варна и Перник. Длъжностите ще бъдат заети от Димитринка Петрунова, Стоян Пасев и Бойка Петрова, предаде БГНЕС. Димитринка Петрунова е завършила Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски" и има международни специализации по

"Виваком" е прилагала нелоялна търговска практика

http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/vivakom-e-prilagala-neloialna-tyrgovska-praktika-6020395

Компанията е начислявала неустойки за "предсрочно прекратяване" на "срочни договори" от разстояние, които не съществуват, не са сключвани и следователно е невъзможно да бъдат прекратени предсрочно

Кирил Ананиев е новият председател на Надзорния съвет на НЗОК

http://www.cross.bg/predsedatel-suvet-nadzorniya-1426325.html

/КРОСС/ Правителството определи вицепремиера и министър на труда и социалната политика проф. Йордан Христосков за председател на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Представител на правителството в НСТС ще бъде и министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов. НСТС е органът, в който се осъществяват консултациите между държавата и представителните организации на работниците и служителите и на работодателите по регулирането на трудовите и непосредствено свързаните с тях отношения, осигурителните отношения, както и въпросите на жизненото равнище. Състои се от по двама представители на имащите право на участие в него страни. С друго решение заместник-министърът на здравеопазването Лидия Нейчева беше определена за представител на Министерството на здравеопазването и председател на Комисията по прозрачност. Решението ще позволи на Комисията да продължи нормално работата си. Поради освобождаването на всички заместник-министри от премиера Пламен Орешарски преди встъпването в длъжност на служебното правителство, в момента тя няма кворум за вземане на решения. Аналогична промяна беше направена и в Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса - като представители на държавата са освободени бившите заместник-министри Бойко Пенков и Людмила Петкова. Новите членове са директорът на дирекция в МЗ доц. д-р Мариана Василева и заместник-министърът на финансите Кирил Ананиев, който е определен и за председател на Надзорния съвет на НЗОК.  

Украинските сили продължават настъплението срещу сепаратистите

http://www.mediapool.bg/ukrainskite-sili-prodalzhavat-nastaplenieto-sreshtu-separatistite-news223912.html

Украинската армия обстрелва центъра на Донецк, след като по-рано обяви, че си е върнала контрола над град Иловайск в областта. В източния град, бастион на проруските бунтовници в страната, прогърмяха няколко мощни взрива. Засега няма данни за пострадали хора. Над Донецк летят разузнавателни безпилотни самолети.   Градът отново стана арена на интензивни престрелки, като украинските сили изтласкат проруските сепаратисти.  

Vivacom е начислявала неправомерно неустойки по договори, които не съществуват

http://www.moreto.net/novini.php?n=261668

„БТК” АД (Vivacom) е прилагала нелоялна търговска практика, като е начислявала неустойки за „предсрочно прекратяване” на „срочни договори” от разстояние, които не съществуват, не са сключвани и следователно е невъзможно да бъдат прекратени предсрочно.

Министерски съвет осигури охрана на "Шипка" до март 2015г.

http://www.cross.bg/ministerstvoto-sredstva-suvet-1426324.html

/КРОСС/ Правителството реши охраната на Националния музей „Шипка - Бузлуджа", Националния исторически музей и Националната галерия за чуждестранно изкуство да продължи да се осъществява от Министерството на вътрешните работи в рамките на определената му обща численост и бюджет. С акта на кабинета се разрешава проблем, възникнал след влизането в сила на 1 юли т. г. на новия Закон за МВР. В него са изброени обектите, които вътрешното ведомство може да охранява, но след сключването на договори. В бюджета на Министерството на културата за 2014 г. обаче не са предвидени средства за такава дейност и не съществуват резерви, които да позволят осигуряването на необходимия финансов ресурс. Решението на Министерския съвет гарантира охраната на трите държавни културни института до 31 март 2015 г. Този срок дава възможност Министерство на културата да създаде необходимата организация за планиране и осигуряване на средства по бюджета за 2015 г. и за провеждане на процедурата за обществена поръчка и сключване договор за охрана.  

Школата по публични финанси възстановява дейността си

http://www.vesti.bg/novini/shkolata-po-publichni-finansi-vyzstanoviava-dejnostta-si-6020400

Правителството възстанови статута, функциите и дейността на Школата по публични финанси като част от структурата на Министерството на финансите и одобри допълнителни разходи по бюджета на МФ за 2014 г., предаде репортер на БГНЕС.

Кабинетът не знае, че БНБ ще печата спешно 60 млн. лв.

http://business.actualno.com/Kabinetyt-ne-znae-che-BNB-shte-pechata-speshno-60-mln-lv--news_46006.html

Не знам темата, обърнете се към БНБ. Това служебният министър на финансите Румен Порожанов коментира информацията за обществена поръчка на Централната банка* за печатане на 60 млн. банкноти и дали тя ...

Привържениците на ЦСКА обявиха мълчалив протест заради незавършения сектор Г

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/20/2364613_privurjenicite_na_cska_obiaviha_mulchaliv_protest/?ref=rss


"Винаги сме били на мнение, че и най-неприятната истина е по-добра от хиляди красиви обещания. Не само, когато става дума за сектор Г, но и по всички въпроси, свързани с положението в нашия клуб". С тези думи привържениците на ЦСКА изразиха недоволството си към неспазеното обещание от страна на Александър Томов сектор Г да бъде готов за мача с "Марек".

Запалянковците обявиха, че ще протестират мълчаливо на всеки един домакински мач, докато трибуната не бъде отворена.

Още в...

Пътуването с градски транспорт сваля килограми

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4254733

Пътуването до работа с автобус, колело или пеша има връзка със здравословните килограми, показва ново проучване, цитирано от британският вестник „Телеграф“. Политиката на градските власти трябва да се съсредоточи върху намаляване на употребата на колите, препоръчват учените.
Ефектът върху теглото на тялото е по-голям в сравнение с ефекта след Пътуването до работа с автобус, колело или пеша има връзка със здравословните килограми, показва ново проучване, цитирано от британският вестник „Телеграф“. Политиката на градските власти трябва да се съсредоточи върху намаляване на употребата на колите, препоръчват учените. Ефектът върху теглото на тялото е по-голям в сравнение с ефекта след

Microsoft и HP подготвят лаптоп само за 199 долара

http://econ.bg/Новини/Microsoft-и-HP-подготвят-лаптоп-само-за-199-долара_l.a_i.562666_at.1.html

Технологичният гигант HP подготвя съвместно с Microsoft пускането на лаптоп HP Stream 14, който ще има завидни функционални параметри и ще се...

Местан: Време е за спокойно и отговорно управление

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-predsrochni-izbori/mestan-vreme-e-za-spokojno-i-otgovorno-upravlenie-6020394

Ние сме длъжни да намерим изход от политическата криза, длъжни сме да разберем вота на българските граждани какъвто и да е той, категоричен е лидерът на ДПС

Килърите елиминирали една от камерите в къщата на Семков

http://pik.bg/килърите-елиминирали-една-от-камерите-в-къщата-на-семков-news215972.html

Килърите елиминирали една от камерите в къщата на Семков

Най-вероятно бизнесменът Семко Семков е бил следен поне от седмица, преди да бъде убит.

Според неофициална информация, една от камерите в двора на къщата му край градския басейн е била елиминирана 4-5 дни преди екзекуцията, съобщава botevgrad.com.

В нощта на убийството 41-годишният Семко Семков е бил сам в дома си, което най-вероятно е използвал и убиецът.

Съпругата и децата му са на море, в черноморски курорт, където бизнесменът е съсобственик на хотел. Той е придружавал семейството си, но се е връщал често в Ботевград по бизнес дела.

Както БЛИЦ съобщи, сигналът за откритото тяло на Семков е подаден около 7 ч. тази сутрин от пазач на съседен имот, също собственост на бизнесмена.

Предполага се, че Семков е бил причакан в двора на къщата му и гръмнат около полунощ, когато се е прибирал. Най-вероятно той е издъхнал от кръвозагуба.

Тройно повече турци търсят психиатрична помощ

http://www.cross.bg/patzientite-pomosht-zheni-1426323.html

/КРОСС/ Броят на турските граждани, поискали лечение на психиката си, се е утроил от 2009 до 2013 г., съобщава националната статистика по въпроса, цитирана от в. "Хюриет". Преди пет години 3 млн. души са потърсили психиатрична лекарска помощ, а миналата година те са достигнали 9 милиона. Това заявиха от здравното министерство в отговор на депутатско питане. Особено голямо е увеличените на пациентите на психиатрии в Истанбул и околностите на най-големия турски град. Ако през 2009 г. помощ са потърсили 262 364 души, до 2013 г. броят им е скочил шест пъти и е достигнал 1 498 340. Столицата Анкара също отбелязва бум по този проблем - през 2009 г. пациентите са били сравнително малко - 70 000, но само година по-късно вече са били 487 000. Увеличаващият се брой на пациентите се влияе и от насилието по места. Убийствата на жени са се увеличили с 1400%. Много млади жени са подложени на голяма доза натиск по домовете им, пише TemaDaily.  

Москва с протестна нота до България заради осквернен паметник

http://pik.bg/москва-с-протестна-нота-до-българия-заради-осквернен-паметник-news215968.html

Москва с протестна нота до България заради осквернен паметник

Москва изпрати протестна нота до Министерството на външните работи на България във връзка с оскверняването на Паметника на руските войници в София на 18 август с исканевиновните да бъдат наказани, съобщава руското външно министерство.

Дълбоко сме възмутени от оскверняването на Паметника на руските войници в софийския квартал „Лозенец" от неизвестни вандали в нощта на 18 август. Паметникът и стената с имената на загиналите войници на няколко места са били залети с червена боя", отбелязва ведомството.

Във връзка с извършения възмутителен акт на вандализъм, до МВнР на България бе незабавно изпратена протестна нота с изискването незабавно да бъдат предприети мерки за недопускането на подобни инциденти в бъдеще, привличането към отговорност на виновните и привеждането на паметника в нормален вид", се отбелязва в съобщението на руското министерство.

Москва няколко пъти мъмри българските власти за подобни инциденти с паметници.

53% от българите не се доверяват на банковата система

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4254728

53% от българите не се доверяват на българската банкова система. Това показват данните от проучване на "Галъп".
Недоверието в родните финансови институции продължава да расте вече втори месец поред. През юли то е било 41%. В същото време хората, които вярват в банките са били съответно 27% и 33% през август и юли. 53% от българите не се доверяват на българската банкова система. Това показват данните от проучване на "Галъп". Недоверието в родните финансови институции продължава да расте вече втори месец поред. През юли то е било 41%. В същото време хората, които вярват в банките са били съответно 27% и 33% през август и юли.

Великобритания: Палачът на обезглавения US журналист е британец, САЩ ще разследват дали видеото е автентично

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4254724

По всичко изглежда, че видеозаписът на екзекуцията на американския журналист Джеймс Фоули от бойци на джихадистката групировка „Ислямска държава” е автентичен. Това заяви пред BBC министърът на външните работи на Великобритания Филип Хамънд, предаде ИТАР-ТАСС.
Той посочи, че от записа става ясно, че екзекуторът вероятно е британец, По всичко изглежда, че видеозаписът на екзекуцията на американския журналист Джеймс Фоули от бойци на джихадистката групировка „Ислямска държава” е автентичен. Това заяви пред BBC министърът на външните работи на Великобритания Филип Хамънд, предаде ИТАР-ТАСС. Той посочи, че от записа става ясно, че екзекуторът вероятно е британец,

Над половината българи не се доверяват на банковата система

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4254711

53% от българите не се доверяват на българската банкова система. Това показват данните от проучване на 53% от българите не се доверяват на българската банкова система. Това показват данните от проучване на "Галъп". Недоверието в родните финансови институции продължава да расте вече втори месец поред. През юли то е било 41%. В същото време хората, които вярват в банките са били съответно 27% и 33% през август и юли.

Забраняват корабоплаването и въздухоплаването край Шабла

http://pik.bg/забраняват-корабоплаването-и-въздухоплаването-край-шабла-news215967.html

Забраняват корабоплаването и въздухоплаването край Шабла

Временни забрани за корабоплаването и въздухоплаването се въвеждат край Шаблапоради зенитно-ракетни стрелби на полигона на Военновъздушните сили, съобщиха от общинската администрация, предаде БТА.

Мярката се въвежда в морското и въздушното пространство, заключено между ивицата от нос Карталбурун край Дуранкулак до нос Калиакра и акваторията на Черно море на разстояние 12 мили от бреговата ивица и височина до 5000 метра над морската повърхност.

Забраната се въвежда от 10 до 19 часа на 26 август и от 12 до 19 часа на 27 и 28 август.

Актуализиран е размерът на таксите за достъп до пристанищна инфраструктура

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Omkiypsg0Hs/

Правителството прие постановление, с което се актуализира размерът на пристанищните такси, събирани от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“.

С измененията размерът на таксите се осъвременява според инфлационните процеси, оценката на потребностите, измененията в нормативните актове през последните години и констатираните проблеми при прилагането на Тарифата от влизането й в сила през 2007 г. до настоящия момент, в т.ч. реализираните загуби от извършване на дейностите по приемане и обработване на отпадъци, резултат от корабоплавателната дейност.

Постигането на съответствие с измененията в законодателството и с политиката за определяне на таксите на базата на ефективни, прозрачни и недискриминационни принципи, ще допринесе за привличане на нови товари и пътници. От друга страна, чрез него ще се осигурят необходимите средства за изграждане и поддържане на пристанищната инфраструктура в пристанищата за обществен транспорт с национално значение, на зоните за маневриране и подхождане в пристанищната акватория и на подходните канали.

Появи се нов играч с нов проект за застрояване на Карадере

http://www.moreto.net/novini.php?n=261664

Появи се нов играч с нов проект за застрояването на Карадере. Британски инвестиционен фонд продаде на софийска компания внушителен терен в местността край Бяла. Атрактивният терен от 165,5 декара над плажа на Карадере са продадени за 1,66 млн.

Крадци посегнаха на иконите в "Св. Иван Рилски Чудотворец" в местността Предела

http://pik.bg/крадци-посегнаха-на-иконите-в-св-иван-рилски-чудотворец-в-местността-предела-news215961.html

Крадци посегнаха на иконите в "Св. Иван Рилски Чудотворец" в местността Предела

Неизвестен за момента извършител е откраднал 2 икони от параклис "Св. Иван Рилски Чудотворец" в местността "Предел". Кражбата е извършена за времето от 13:20 до 14:20 часа вчера.

Стойността на откраднатите икони е около 100 лева. Работата по случая продължава.


Цигара запали апартамент, две пожарни го гасят

http://pik.bg/цигара-запали-апартамент-две-пожарни-го-гасят-news215964.html

Цигара запали апартамент, две пожарни го гасят

Незагасена цигара запали апартамент в ж.к. „Крум Бъчваров“ във Видин. Инцидентът станал около 14.23 ч., когато е получен сигнал за лумналия пожар, пише "Конкурент".

Огънят се разрастнал буквално за минути и успял да унищожи мебели в жилището.

Опушени са около 10 кв.м. стрени. 

От полицията са категорични, че цигарата е причина за пожара. В потушаването на огъня са участвали два автомобила на видинската пожарна.

Пострадали при инцидента няма.

Увеличават се огнищата на "син език" в страната

http://www.cross.bg/ezik-zhivotni-bolestta-1426322.html

/КРОСС/ Четиринайсет овце са умрели от болестта "син език" в Разградска област през последните няколко дни след констатиране на заболяването. Трите потвърдени огнища са във ферми в кубратските села Медовене, Задруга и Беловец, където се отглеждат близо 700 животни. Изпратени са проби за изследване от още 8 населени места от общините Самуил и Цар Калоян. Извършва се дезинфекция в огнищата, в които има умрели овце. Направена е и заявка за доставка на допълнителни количества препарати, с които да се обработват поразените от "син език" ферми. В Смолянска област има 15 регистрирани огнища на болестта "син език" в общините Баните, Смолян, Златоград и Доспат. В момента имаме около шест животни, едно животно е умряло със симптоми на "син език", за което съм информирал главния лекар в Девин за съдействие да поръча екарисажна кола. Той ми каза, че за едно животно няма кой да поръча екарисажна кола. Никаква помощ няма от никой. Предписаха лекарства, третирахме ги, трябва да почваме да ги ваксинираме. В момента аз имам в стадото четири животни, които са болни, и сме ги заделили, а останалата половина от стадото, моите и заедно със селото сме ги събрали, над 30 бройки са болни от "син език". Трябва да обявим огнище на тази болест, но аз не знам как огнището трябва да се обяви. Да измрат 50% от животните и тогава да се обяви огнището, или да се вземат по-ранни мерки, коментират животновъди от Смолянско

Airbus A350 XWB завършва околосветския си полеви тест

http://www.cross.bg/a-tylyza-samoletut-1426321.html

/КРОСС/ Най-новият в света Widebody самолет - Airbus A350-900, завърши успешно серия от полеви тестове и беше ентусиазирано посрещнат във всеки от 14-те града, които посети за последните 3 седмици. При техническия полеви тест самолетът трябваше да демонстрира готовността си за авиационните операции в глобален мащаб. Последната серия от прочувания се изисква за Type Certification, която се очаква в Q3 тази година. A350 XWB завърши полевия тест след като кацна в Тулуза, Франция на 13ти август, излитайки от Хелзинки, Финландия. Тестовият самолет MSN 005 беше използван за впечатляващото 20 дневно пътуване, като прелетя през Северния полюс, всички океани и кацна на 14 големи международни летища от цял свят. По време на околосветското си пътешествие самолетът прелетя приблизително 151,300 km за 180 летателни часа, изпълнявайки всички полети по разписание. Самолетът бе пилотиран от летателните екипи на Airbus и Qatar по маршрута от Доха до Пърт, Москва и Хелзинки. Airworthiness Authority pilots от Европейската агенция за авиационна безопасност също взеха участие. Важен момент беше пътуването от международното летище Тамбо в Йоханесбург, разположено на 1,694м надморска височина, до Сидни, като така се демонстрира отличното представяне на A350 при летища с висока надморска височина. Полетите, от Йоханесбург до Сидни и от Окланд до Сантяго де Чиле, демонстрираха също неговата способност да лети на ултра-дълги разстояния или Extended range Twin Operations (ETOPS)

В България няма открита треска, пренасяна от тигровия комар

http://pik.bg/в-българия-няма-открита-треска-пренасяна-от-тигровия-комар-news215955.html

В България няма открита треска, пренасяна от тигровия комар

До момента няма регистрирани заразени от тигров комар на територията на страната. Това заяви в ефира на БНР проф. Тодор Кантарджиев, директор Националния център по заразни и паразитни болести по повод информацията, че изключително опасното насекомо е открито в Бургас. 

"Тази година заради многото влага регионалните здравни инспекции препоръчаха на кметовете, още в началото на пролетта, да се вземат необходимите мерки за унищожаване на комарите. Сега това е задължение на местната власт. Това трябва да се направи и сега. Тигровият комар е единственият преносител на треската чиконгуня и денга", уточни професорът. 

"Няма регистрирани засега в нашата страна. Но трябва да се правят две неща – кметовете да извършат необходимите мерки по унищожаването на комарите. Второ, всеки в личен план трябва да унищожава биотопите на комарите – локви, забравени съдове с вода, шахти, които не се отичат добре. Всеки трябва да използва репеленти и машинките в контакта, които да гонят комарите. Характерно за тигровите комари е, че хапят и през деня", заяви проф. Кантарджиев.

Тигровият комар, тропичен и субтропичен вид, пренася над 20 вируса.

 



Местан: Независимо от резултата на изборите трябва да намерим формулата на стабилно управление

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/20/2364597_mestan_nezavisimo_ot_rezultata_na_izborite_triabva_da/?ref=rss


Независимо от резултата на парламентарните избори трябва да намерим формулата на стабилно управление на страната през следващия период. Това заяви пред журналисти лидерът на ДПС
Лютви Местан, цитиран от БТА.

ДПС днес внесе 10 012 подписа и документите си в ЦИК за регистрация за участие в предсрочните парламентарни избори на 5 октомври. Листите на партията за изборите ще бъдат обявени до края на седмицата.

"Всички се уморихме от самоцелната конфронтация, от честата...

Опасен блок в Лом застрашава живота на пешеходците

http://www.cross.bg/kmetut-ivanov-remonti-1426320.html

/КРОСС/ Жилищна сграда в Лом създава опасност за живота на преминаващите хора заради падащи парчета бетон и мазилка. Блокът е строен преди повече от половин век, но поддръжката на фасадата и общите му части през годините не била на дневен ред - до деня, в който състоянието на сградата не предизвиква истинска тревога у обитателите, съобщава bTV От единайсетте апартамента в блока, шест са необитаеми. Собствениците на останалите пет решават да съберат сумата за спешните ремонти за една година, но за този срок събират по-малко от една трета. Накрая стигат до местната власт. „Според нас в случая се касае за ремонти, които са необходими. Нямаме данни за провеждането на действия за неотложен ремонт, защото не са предприети такива стъпки от страна на управителя на етажната собственост или от самото общо събрание", обясни кметът на Лом Иво Иванов. Опасните сгради в града са около 15. Всички собственици са уведомени за аварийното им състояние, но освен рутинната кореспонденция, друго не се случва. „Аз имам информация, че и на територията и на други общини е така.. За съжаление. В случай на инцидент - ами винаги кметът носи отговорност. За съжаление, това е един проблем, който - поне до този момент - не е намерил решение", каза още кметът Иванов. В разговор по телефона домоуправителят на разпадащия се блок увери, че събирането на пари за ремонта му започва още от следващата седмица.  

Семков е бил следен, някой закривал една от охранителните му камери

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4254634

Най-вероятно бизнесменът Семко Семков е бил следен. Според неофициална информация, една от камерите в двора на къщата му край градския басейн е била закривана 4-5 поредни дни, съобщи botevgrad.com.
В нощта на убийството Семко Семков е бил сам в дома си. Съпругата и децата му са били на море, в черноморско курорт, Най-вероятно бизнесменът Семко Семков е бил следен. Според неофициална информация, една от камерите в двора на къщата му край градския басейн е била закривана 4-5 поредни дни, съобщи botevgrad.com. В нощта на убийството Семко Семков е бил сам в дома си. Съпругата и децата му са били на море, в черноморско курорт,

Местан: ДПС ще намери формулата за стабилно управление

http://offnews.bg/news/n_1/n_379002.html

Време е за спокойно и отговорно управление. Гласът на ДПС на тези избори ще е глас за национално съгласие, за да намерим формулата на политическата стабилност. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан, след като регистрира партията в ЦИК за участие на предстоящите избори в последния ден за регистрация. Aми ако и след следващи избори българските граждани не отредят никому самостоятелно мнозинство и зададат патова ситуация, подобна тази от 12 май, какво ще правим? Ще уморим избирателя с избори до дупка, коментира Местан. Какъвто и да е резултатът от изборната битка, то трябва да се намери формула за стабилно управление. Всички са уморени от самоцелна конфронтация, от честа смяна на правителства, а страната се нуждае от политическо спокойствие, категоричен е Местан. По думите на лидера на ДПС партията не си поставя за цел са е втора, трета или четвърта на изборите, а да се бори да спечели подкрепа за платформата си от страна на избирателите. Листите на ДПС ще бъдат представени до края на седмицата, посочи Местан, като допълни, че ДПС ще води спокойна, толерантна и градивна предизборна кампания.

Режат джипове от европари за селски туризъм

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4253991

След година и половина мотаене отново се променят условията за еврофинансиране за селски туризъм и микропредприятия. 1650 проекта от началото на 2013 г. кандидатстват по Програмата за развитие на селските райони. Причината е поредна смяна на правилата от министерството на земеделието. Те засягат субсидирането на луксозни коли. След година и половина мотаене отново се променят условията за еврофинансиране за селски туризъм и микропредприятия. 1650 проекта от началото на 2013 г. кандидатстват по Програмата за развитие на селските райони. Причината е поредна смяна на правилата от министерството на земеделието. Те засягат субсидирането на луксозни коли.

Играй и спечели с Actualno.com и Solar Summer 2014

http://music.actualno.com/Igraj-i-specheli-s-Actualnocom-i-Solar-Summer-2014-news_45972.html

Седмицата предстои да завърши с доста силен и стилово разнообразен уикенд на CACAO BEACH.  Петък вечер определено няма да е същата без наличието на артист като LOCO DICE, който години наред ...

Порожанов: Дефицитът ще мине 1 млрд.лв.

http://business.actualno.com/Porojanov-Deficityt-shte-mine-1-mlrdlv--news_45992.html

Дефицит от над 1 млрд.лв. ще се оформи в бюджета още през юли. Това е резултатът от ревизията на служебния кабинет. При това положение прекрояването на бюджета трудно ще се избегне, казва...

РЗС няма да се явява самостоятелно на изборите

http://izbori2014.actualno.com/RZS-njama-da-se-javjava-samostojatelno-na-izborite-news_45994.html

Днес (20 август) Политическият съвет на "Ред, законност и справедливост" (РЗС) на свое разширено заседание прие следните решения. Най-важното от тях е, че партията няма да се регистрира за с...

Съмнения за антракс в шуменско село

http://society.actualno.com/Symnenija-za-antraks-v-shumensko-selo-news_46004.html

Има съмнения за антракс в шуменското село Загориче. "Проби от умряло животно са изпратени до Националната лаборатория на 13август, но резултати все още няма", потвърди д-р Катя Райкинска - ...

Германия изрази готовност да подпомогне иракските кюрди с оръжие

http://europe.actualno.com/Germanija-izrazi-gotovnost-da-podpomogne-irakskite-kurdi-s-oryjie--news_45997.html

Германия е съгласна да изпрати оръжие на иракските кюрди, които се сражават с джихадистите от "Ислямска държава". Това заяви външният министър на страната Франк-Валтер Щаймайер, цитиран от А...

Колоездач загина в София

http://crime.actualno.com/Koloezdach-zagina-v-Sofija-news_46001.html

Колоездач е бил блъснат от автомобил на пешеходна пътека в София. Велосипедистът, който е на 72 години, е починал на място. Инцидентът е станал в столичния кв. "Казичене", в близост до бенз...

Корабът на "Грийнпийс" пристигна във Варна

http://society.actualno.com/Korabyt-na-Grijnpijs-pristigna-vyv-Varna---news_46003.html

Ветроходът на "Грийнпийс" Rainbow Warrior акостира на Морска гара, предаде БГНЕС. Визитата е част от Средиземноморското турне на ветрохода, който е посланик на визията на екологичната орга...

Убитият Семков бил следен, някой закрил една от камерите в двора му

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4254631

Най-вероятно бизнесменът Семко Семков е бил следен. Според неофициална информация, една от камерите в двора на къщата му край градския басейн е била закривана 4-5 поредни дни, съобщи botevgrad.com.
В нощта на убийството Семко Семков е бил сам в дома си. Съпругата и децата му са били на море, в черноморско курорт, Най-вероятно бизнесменът Семко Семков е бил следен. Според неофициална информация, една от камерите в двора на къщата му край градския басейн е била закривана 4-5 поредни дни, съобщи botevgrad.com. В нощта на убийството Семко Семков е бил сам в дома си. Съпругата и децата му са били на море, в черноморско курорт,

Отпускат допълнително 4 млн. лв. на Фонда за лечение на деца в чужбина

http://econ.bg/Новини/Отпускат-допълнително-4-млн-лв-на-Фонда-за-лечение-на-деца-в-чужбина_l.a_i.562664_at.1.html

Фондът за лечение на деца в чужбина ще получи допълнително още 4 млн. лв. Това съобщи директорът на фонда Павел Александров. Средствата са осигурени...

Девня Цимент завършва проекта за обезопасяване на захранващите енергийни източници, спечелил евро финансиране

http://www.moreto.net/novini.php?n=261654

На 28 август, 2014 г., от 11:00 часа, в конферентната зала на административната сграда на „Девня Цимент” ще се проведе заключителна практико-приложна конференция LOTO (Заключи – Обозначи/Lock-Out-Tag-Out) – част от проекта „Внедряване на система за управление обезопасяването на захранващите енергийни източници в „Девня Цимент”АД”.

Бомби от Втората световна война оскъпяват строителството в Лондон

http://www.dnevnik.bg/live/gradska_sreda/2014/08/20/2363084_bombi_ot_vtorata_svetovna_voina_oskupiavat/?ref=rss


Необезвредени бомби от германските бомбардировки през Втората световна война са основната причина за скъпото строителство в Лондон. Това показва видеоматериал на "Икономист", който изследва причините за високите инвестиции в имоти в британската столица. 

Оказва се, че не само високият стандарт на живот е в основата на оскъпяването при вдигането на нови сгради, а преди всичко изключително големият брой бомби, останали от военно време, и скъпият процес на обезвреждане им (сайтът...

Готови са част от отличителните знаци за новата съдебна палата на СРС

http://www.cross.bg/gerbove-palata-novata-1426319.html

/КРОСС/ Финализирано е изработването на част от отличителните знаци за новата съдебна палата на най-големия съд в страната, съобщиха от Софийския районен съд. Специфичният облик на интериора в сградата ще създават бюст-паметник на проф. Живко Сталев, държавният герб на Република България, а съдийските кабинети ще красят графики на талантливите български художници Стефан Марков и Иван Нинов. Бронзовият бюст е създаден от скулптора Сейфетин Шекеров - Сефо. Финансирането на проекта осигури обслужващата районния съд Централна кооперативна банка, като израз на отличното партньорство и дългогодишното сътрудничество, което датира от 2005 г. В съдебните зали в новата палата ще бъдат поставени държавни гербове, изразяващи независимостта и суверенитета на българския народ и държава. Необходими са 36 герба, от които 14 вече са изработени от художника Петър Маламатенов. Сумата за 11 броя гербове дариха 22-ма частни съдебни изпълнители от София. Другите 3 герба са финансирани от Софийската регионална нотариална колегия. За първи път СРС ще разполага с гербове, изработени от месинг, които отговарят на всички нормативни изисквания, предвидени за изработката им. За останалите 22 държавни знака е необходимо допълнително финансиране. В тази връзка Софийският адвокатски съвет е открил набирателна сметка за доброволни дарения от страна на адвокатите, публикувана на интернет страницата на Софийската адвокатска колегия

Арсен Венгер е недоволен от съдийството

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/20/2364562_arsen_venger_e_nedovolen_ot_sudiistvoto/?ref=rss


Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер изрази недоумение от двата жълти картона, които сръбският съдия Милорад Мажич показа на Аарън Рамзи в мача срещу "Бешикташ" от плейофите на Шампионската лига.

Уелсецът получи официално предупреждение в 54-ата минута, а 10 минути преди края беше изгонен и ще пропусне реванша. Двата тима не успяха да си вкарат гол и така всичко ще се реши след седмица в Лондон.

"Нито първият, нито вторият жълт картон беше заслужен", категоричен е...

Златото продължава да поевтинява

http://econ.bg/Новини/Златото-продължава-да-поевтинява-_l.a_i.562663_at.1.html

Златото отново се задържа на цена под 1300 долара за тройунция след тридневно поевтиняване на фона на сигналите, че възстановяването на икономиката...

Великобритания: Екзекуторът на обезглавения журналист е британец, САЩ се чудят дали видеото е автентично

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4254592

По всичко изглежда, че видеозаписът на екзекуцията на американския журналист Джеймс Фоули от бойци на джихадистката групировка „Ислямска държава” е автентичен. Това заяви пред BBC министърът на външните работи на Великобритания Филип Хамънд, предаде ИТАР-ТАСС. 
Той посочи, че от записа става ясно, че екзекуторът вероятно е британец, По всичко изглежда, че видеозаписът на екзекуцията на американския журналист Джеймс Фоули от бойци на джихадистката групировка „Ислямска държава” е автентичен. Това заяви пред BBC министърът на външните работи на Великобритания Филип Хамънд, предаде ИТАР-ТАСС.  Той посочи, че от записа става ясно, че екзекуторът вероятно е британец,

Емил Димитров пред Фрог: Семков беше много свястно момче

http://frognews.bg/news_74901/

Убитият в полунощ в Ботевград строителен предприемач Семко Семков е близък приятел на Емил Димитров от БАСТА. Политикът е потресен от новината и от мъка отказва да говори за застреляния си другар.

49% от българите: КТБ е жертва на политическа атака

http://offnews.bg/news/n_1/n_378982.html

Корпоративна търговска банка стана "жертва на политическа атака". Това смятат 49% от българите, показват данни на "Галъп интернешънъл" от национално представително за населението над 18 г. проучване, проведено между 1 и 6 август сред 1010 пълнолетни граждани чрез пряко интервю по домовете. Само 16% не са съгласни с тази позиция, а 35% не могат да преценят. Вследствие на кризата в КТБ и последвалата паника, породена от слухове и довела до масово теглене на депозити от Първа инвестиционна банка, за втори пореден месец доверието в банковата система на България спада. 53% заявяват, че нямат доверие в банките, 27% - че имат. "Тези стойности се отчитат за първи път от началото на март 2013 г., когато имаше обща криза на доверието в институциите, свързана с февруарските протести", отбелязват от "Галъп". 43% са категорични, че КТБ трябва да бъде оздравена от акционерите й, а 19% твърдят, че тя трябва да бъде оставена да фалира. Успокояващо е, че хората не виждат проблема като чисто финансово-икономически, но, от друга страна, тази доминираща в общественото съзнание нагласа говори за волунтаризъм на властите, посочват социолозите. 37% от хората се страхуват от фалит на банки, 29% нямат подобни опасения, сочат данните на "Галъп". Въпреки това само 5% планират да прехвърлят парите си в друга банка, а 7% биха предпочели да държат парите си в чужбина. 33% от българите предпочитат български банки, а 18% - клонове на чужди финансови институции у нас.

Съмнение за случай на ебола в Калифорния

http://offnews.bg/news/n_1/n_378990.html

В Калифорния изследват пациент със съмнение, че е заразен с вируса ебола, съобщиха световните агенции. Пациентът е приет за лечение в клиника в Сакраменто в американския щат Калифорния. Той е поставен в изолация, а персоналът на болницата, който се грижи за него, е със защитно облекло. Вече са взети кръвни проби, които след анализ ще покажат дали съмненията за ебола са основателни. В същото време от Германия обявиха, че приетата в Берлин жена със симптоми, подобни на тези при ебола, не е заразена с опасния вирус. Оказало се е, че жената страда от малария, чиито симптоми са подобни на заразяването с вируса ебола. Над 1200 души загинаха след заразяване с ебола в четири страни в Западна Африка, а заразените до момента са над 2200.

С 10 012 подписа в ЦИК и ДПС се регистрира за участие в изборите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4254580

В последния ден за регистрация за участие в изборите на 5 октомври, ДПС внесе 10 012 подписа в ЦИК. "Ще продължим линията, зададена на евроизборите за спокойна, градивна и толерантна кампания", заяви лидерът на ДПС Лютви Местан пред журналисти при регистрирането на партията.Местан каза още, че глас за партията щяло да значи глас за национално В последния ден за регистрация за участие в изборите на 5 октомври, ДПС внесе 10 012 подписа в ЦИК. "Ще продължим линията, зададена на евроизборите за спокойна, градивна и толерантна кампания", заяви лидерът на ДПС Лютви Местан пред журналисти при регистрирането на партията.Местан каза още, че глас за партията щяло да значи глас за национално

И ДПС се регистрира за участие в изборите, внесе 10 012 подписа в ЦИК

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4254539

В последния ден за регистрация за участие в изборите на 5 октомври ДПС внесе 10 012 подписа в ЦИК.
В последния ден за регистрация за участие в изборите на 5 октомври ДПС внесе 10 012 подписа в ЦИК. "Ще продължим линията, зададена на евроизборите за спокойна, градивна и толерантна кампания", заяви лидерът на ДПС Лютви Местан пред журналисти при регистрирането на партията. Местан каза още, че глас за партията щяло да значи глас за национално

Азиатски тигрови комари има и във Варненско

http://www.moreto.net/novini.php?n=261651

Азиатски тигрови комари има на 100% във Варненско, истината е, че няма кой да ги търси. Проучвания не са правени от години. Това каза управителят на общинското предприятие ДДД Антония Тончева по повод на информациите, че популацията на тигров комар е засечена на тенис корта до пристанище - Бургас, в шахтите на една от новите кооперации в района.

Цената на лекия суров петрол остава нестабилна

http://econ.bg/Новини/Цената-на-лекия-суров-петрол-остава-нестабилна_l.a_i.562662_at.1.html

Цената на лекия суров петрол West Texas Intermediate (WTI) се движи нагоре-надолу на фона на спекулациите, че запасите на суровината и горивото в САЩ...

Още една кола пламна в движение в Благоевград

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4254573

Втори лек автомобил, движещ се на газ, горя тази сутрин в Благоевград, за щастие отново няма пострадали, съобщи БГНЕС.
Вторият инцидент в рамките на по-малко от час, този път с такси, на благоевградска таксиметрова фирма стана към 9.30 часа на ул. "Синчец" в жк "Еленово".
Водачът тъкмо запалил автомобила, паркиран пред дома му, Втори лек автомобил, движещ се на газ, горя тази сутрин в Благоевград, за щастие отново няма пострадали, съобщи БГНЕС. Вторият инцидент в рамките на по-малко от час, този път с такси, на благоевградска таксиметрова фирма стана към 9.30 часа на ул. "Синчец" в жк "Еленово". Водачът тъкмо запалил автомобила, паркиран пред дома му,

Втора кола избухна в пламъци в Благоевград

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4254568

Втори лек автомобил, движещ се на газ, горя тази сутрин в Благоевград, за щастие отново няма пострадали, съобщи БГНЕС.
Вторият инцидент в рамките на по-малко от час, този път с такси, на благоевградска таксиметрова фирма стана към 9.30 часа на ул. Втори лек автомобил, движещ се на газ, горя тази сутрин в Благоевград, за щастие отново няма пострадали, съобщи БГНЕС. Вторият инцидент в рамките на по-малко от час, този път с такси, на благоевградска таксиметрова фирма стана към 9.30 часа на ул. "Синчец" в жк "Еленово". Водачът тъкмо запалил автомобила, паркиран пред дома му,

Стив Балмър напусна и директорския борд на Microsoft

http://www.cross.bg/balmur-microsoft-napysna-1426318.html

/КРОСС/ Шест месеца след като отстъпи мястото на изпълнителен директор на Microsoft на Сатя Надела, Стив Балмър, новият собственик на баскетболния отбор от Националната баскетболна асоциация (НБА) „Лос Анджелис Клипърс", напусна и борда на директорите на Microsoft, съобщи официалният сайт на компанията. В отворено писмо до Надела, Балмър казва, че има множество други ангажименти особено след като придоби баскетболния отбор. "С оглед на оказаното ми доверие и многото нови ангажименти, които се появиха при мен, мисля, че би било непрактично да продължавам да бъда част от борда на директорите, и за мен ще бъде по-добре да напусна", пише Балмър. Въпреки всичко, Балмър остава един от най-големите акционери в Microsoft, така че връзката му със софтуерния гигант не е напълно прекъсната.  

Учение за реакция при съмнение за ебола на Летище София

http://offnews.bg/news/n_1/n_378979.html

Тренировъчно учение на Летище София ще учи властите как да реагират, ако в България кацне пътник със симптоми на ебола. Ще се разиграе пристигането на човек от африканска държава с температура и повишен риск от заболяването. Допълнително ще бъдат подготвени инструктиращи материали за служителите от граничната полиция и работещите в центровете за настаняване на бежанци, за медицински специалисти от лечебната мрежа, както и за някои организации, работещи с чужденци от Африка. Рискът от поява на ебола у нас остава относително нисък, успокоиха от здравното министерство. По последни данни на ООН, броят на заболелите в света е достигна 2 240 души, а починалите са над 1 200. Днес по инициатива на Министерство на здравеопазването имаше работно съвещание на всички ведомства, с отношение към въпросите на готовността на страната за посрещане на евентуален случай на хеморагичната треска ебола и организацията на противоепидемичните мерки. В съвещанието участваха заместник-министърът на здравеопазването д-р Любомир Бакаливанов, главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, експерти от различни дирекции на МЗ, МВР, Външно, Военно медицинска академия, летище София, столичната Инфекциозна болница, софийската РЗИ, Националният център по заразни и паразитни болести и др. По време на срещата са обсъдени взаимодействието и координацията на дейностите на всички министерства и ведомства за осигуряване на ефективна подготовката на страната за реакция в случай на внос на заболяването, мерки за ранно откриване, хоспитализация, диагностика и лечение на случаите, издирване на контактни лица и организиране на целия набор противоепидемични мерки за недопускане на разпространение на заболяването в страната. Участващите в срещата са обсъдили и препоръките на СЗО и Европейския център за контрол на заболяванията и възможностите на страната да отговори на това предизвикателство. Потвърдена е оценката на Европейския център за контрол на болестите, че рискът от възникване на случаи в Европа, и в частност в нашата страна, може да се оцени като относително нисък.

Швейцария е отказала да доставя европейски стоки на Русия

http://www.mediapool.bg/shveitsariya-e-otkazala-da-dostavya-evropeiski-stoki-na-rusiya-news223911.html

Швейцария е отказала да доставя европейски стоки в Русия, заобикаляйки ембаргото на Москва, съобщи в. "Уолстрийт джърнъл", цитиран от ИТАР-ТАСС.   Говорителят на федералното бюро по селското стопанство Юрг Йорди посочва, цитиран от икономическия всекидневник, че всички подобни молби са били отхвърлени. Той уточни, че към бюрото са се обръщали доставчици на плодове, зеленчуци и други хранителни продукти. Йорди не е посочил имената на фирмите. "Уолстрийт джърнъл" допълва, че мотивът за отказа е задължението на Швейцария да гарантира, че продукцията, която се доставя през територията й, отговаря на действащите стандарти, но това е невъзможно, защото тези стоки са произведени извън страната.   "По-рано Швейцария се ангажира да противодейства на опитите на Русия да използва нейната територия за заобикаляне на санкциите, наложени (на Москва) от западни страни", отбелязва "Уолстрийт джърнъл". Изданието напомня, че самата Швейцария не е засегната от руското ембарго, той като тя не е въвела широки санкции срещу Русия.   "Кафето и сирената са сред най-популярните стоки, които Швейцария доставя в Русия. Миналата година обемът на техния експорт бе близо 200 милиона шв. франка (221 милиона долара) или 2.4 на сто от общите продажби на хранителните продукти, пласирани в чужбина", подчертава американският икономически всекидневник.

РБ: Прокуратурата е в услуга на частни интереси

http://www.vesti.bg/bulgaria/medii/rb-prokuraturata-e-v-usluga-na-chastni-interesi-6020388

От формацията определят за неприемливо и недопустимо поведението на държавното обвинение по повод разпоредената проверка срещу журналисти в "Капитал"

Легендата Тони Оливейра ексклузивно пред "Труд": С Еузебио се поклонихме на гроба на Гунди

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4254544

Тони Оливейра е една от най-великите фигури за португалския футбол и "Бенфика". Част от великия отбор на Еузебио, с "орлите" халфът печели 8 титли. По-късно става треньор на "Бенфика" и още два пъти е шампион. На стадион "Луш" е от 1968-а до 1981-ва. Изиграва 391 мача с 23 гола. За националния има 33 двубоя и едно попадение. Треньорът Тони Оливейра Тони Оливейра е една от най-великите фигури за португалския футбол и "Бенфика". Част от великия отбор на Еузебио, с "орлите" халфът печели 8 титли. По-късно става треньор на "Бенфика" и още два пъти е шампион. На стадион "Луш" е от 1968-а до 1981-ва. Изиграва 391 мача с 23 гола. За националния има 33 двубоя и едно попадение. Треньорът Тони Оливейра

12-годишно дете, пушило трева, постъпи в болница

http://www.cross.bg/roditelite-momche-godishno-1426317.html

/КРОСС/ 12-годишно момче - ромче, пушило "трева" е прието тази нощ в МБАЛ-Благоевград. Петокласникът Трайко е приет малко след полунощ в Спешно-приемно отделение на МБАЛ в неконтактно състояние. 12-годишното момче от ромската махала "Предел" било доведено от родителите си. Детето било неконтактно, замаяно, халюцинирало, родителите му първо казали на лекарите, че било пило бира. Впоследствие е установено, че Трайко е пушил цигара с канабис. Невръстният пациент е поставен на системи, прелети са му банки инфузионен разтвор. Полицаите от Второ РУП са снели показания от родителите, по-късно днес майката ще отиде в полицията за доизясняване на скандалния случай. Състоянието на 12-годишното момче е консултирано със специалисти от София, цяла нощ то е под наблюдението на лекарите в Спешно-приемно отделение. Тъй като в отделението по реанимация няма свободни легла, пише Преса.  

Отпуснаха пари за лечение на детето, което падна върху фонтана на НДК

http://offnews.bg/news/n_1/n_378980.html

10-годишният Кристиян, който изпадна в будна кома, след като падна върху фонтана на НДК, все пак ще се слекува с пари от Фонда за лечение на деца. След смяната на ръководството на Фонда, молбата на родителите на Кристиян държавата да поеме финансирането на лечението на детето в Германия е одобрена. За лечението на Кристиян са необходими 137 000 евро. От Фонда за лечение на деца отказват да покрият тази сума, тъй като е твърде голяма. В България обаче няма клинична пътека за будна кома и затова клиничните пътеки, които се предлагат, не са подходящи за състоянието му. След отказа от страна на Фонда за лечение на деца родителите на Кристиян откри дарителска сметка за всички, които имат желание да помогнат на Кристиян. След връщането на Павел Александров на поста обаче Фондът е обещал средства за дофинансиране на лечението на момчето. „Човекът беше запознат със случая от медиите. Съответно прие ни и пое личен ангажимент, че ще свика спешно съвещание на комисията към Фонда за преразглеждане на случая. След два дни ни се обади, в петък миналата седмица, че след спешното съвещание са разгледали молбата и е одобрена за финансиране”, разказа бащата на Кристиян пред bTV. „Фондът не финансира само лечение, което се извършва в България – случаят обаче е особен заради клиничните пътеки и това, че не го приемат в болници. Фондът е точно за това - да подпомага системата за случаи, в които тя не се справя”, коментира Павел Александров. Основната част от парите за лечението на Кристиян ще дойдат от дарителските сметки на детето, а Фондът ще дофинансира лечението. Всеки, който иска да помогне на Кристиян, може да направи това чрез банкова сметка: IBAN BG81BPBI79421020575301 BIC BPBIBGSF Юробанк България АД

Мюлер: Даваха астрономически суми за мен, но Байерн е моят клуб

http://football.actualno.com/Muler-Davaha-astronomicheski-sumi-za-men-no-Bajern-e-mojat-klub-news_45986.html

Нападателят на Байерн (Мюнхен) Томас Мюлер си спечели любовта на феновете пожизнено със свое признание. Той говори за неосъществения си трансфер в Манчестър Юнайтед. "Разбира се, аз знам, че в...

И такси, движещо се на газ, пламна в Благоевград

http://www.vesti.bg/novini/i-taksi-dvizheshto-se-na-gaz-plamna-v-blagoevgrad-6020392

Втори лек автомобил, движещ се на газ горя тази сутрин в Благоевград, за щастие отново няма пострадали, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

РИК-Добрич сформира група, която ще се занимава със сигнали и жалби

http://dobrudjatv.net/%d1%80%d0%b8%d0%ba-%d0%b4%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b8%d1%87-%d1%81%d1%84%d0%be%d1%80%d0%bc%d0%b8%d1%80%d0%b0-%d0%b3%d1%80%d1%83%d0%bf%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d1%8f%d1%82%d0%be-%d1%89%d0%b5-%d1%81%d0%b5-%d0%b7/

Районната избирателна комисия е провела снощи своето първо заседание след сформирането й на 15 август. Взети са 9 решения, касаещи определянето на секционните избирателни комисии, броят им и определянето на броя на членовете им, обясни за радио „Добруджа“ председателят на комисията Диана Далакманска. Изчаква се […]

Стив Балмър се оттегли и от борда на директорите в Microsoft

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/08/20/2364525_stiv_balmur_se_ottegli_i_ot_borda_na_direktorite_v/?ref=rss


Шест месеца след като отстъпи мястото на изпълнителен директор на Microsoft на Сатя Надела, Стив Балмър обяви, че се оттегля и от поста си в борда на директорите. В отворено писмо до Надела, Балмър казва, че има множество други ангажименти особено след като придоби баскетболния отбор "Лос Анджелис Клипърс".

"С оглед на увереността, която изпитвам към ръководството на компанията и множеството ми други ангажименти, смятам, че би било непрактично за мен да продължавам да съм в борда и...

Спортът по телевизията

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4254564

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Отпускат още 4 млн. лв. за Фонда за лечение на деца

http://www.moreto.net/novini.php?n=261648

"Фондът за лечение на деца ще продължи да работи въпреки трудната ситуация, в която се намира. Той имаше заложени 6 милиона бюджет за годината, които първо бяха малко и освен това бяха изразходвани по неправилен начин." Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Павел Александров, директор на Фонда за лечение на деца.

Стив Балмър напуска и управителния съвет на Майкрософт

http://www.mediapool.bg/stiv-balmar-napuska-i-upravitelniya-savet-na-maikrosoft-news223910.html

Бившият шеф на Майкрософт (Microsoft) и все още най-големият индивидуален акционер на компанията Стив Балмър обяви, че напуска управителния съвет на американския високотехнологичен гигант с мотива, че е много зает, за да продължи да заседава в него, предаде Франс прес в сряда.   Балмър, който е на 58 години, бе сменен през февруари на поста генерален директор на Майкрософт от Сатя Надела, но досега запазваше мястото си в управителния съвет на Майкрософт.   "Като имам предвид множеството си нови задължения, преценявам, че е непрактично да продължа да заседавам в управителния съвет и най-добрият вариант е да се оттегля", написа Балмър в писмо до новия шеф на Майкрософт Сатя Надела.   Балмър допълва, че ще се отдаде на преподавателска дейност и на развитието на баскетболния отбор Лос Анджелис Клипърс, който той купи неотдавна.   Готов съм и в бъдеще да обсъждам пътищата на развитие на компанията и оставам предан на Майкрософт след 34-те години в компанията, допълва Балмър.   Според инвеститори, цитирани от медиите, оттеглянето на Балмър е положителна стъпка в развитието на технологичния гигант, отбелязвайки, че сега вече наистина може да се говори за "окончателния край на ерата Балмър и на неговото влияние".   На 12 август Стив Балмър купи отбора от НБА Лос Анджелис Клипърс. Сделката приключи, след като в сила влезе решението на калифорнийски съд, който потвърди правото на съпругата на бившия собственик - Доналд Стърлинг - Рошел да продаде Клипърс.   Според данни в медиите сумата, платена за клуба, е близо 2 милиарда долара. Състоянието на Балмър се оценява на 19,3 милиарда долара.   Балмър, който държи 4,04 на сто от капитала на Майкрософт, детронира основателя на групата Бил Гейтс като първи частен акционер в началото на май след нови продажби на книжа, направени от Гейтс. От няколко години Гейтс намалява дела си в компанията и вече притежава 3,81 на сто от акциите й, припомня Франс прес.

Градският транспорт намалява индекса на телесната маса

http://www.vesti.bg/novini/gradskiiat-transport-namaliava-indeksa-na-telesnata-masa-6020391

Пътуването до работа с автобус, колело или пеша има връзка със здравословните килограми, показва ново проучване. Политиката на градските власти трябва да се съсредоточи върху намаляване на употребата на колите, препоръчват учените.

Убиха лидера на военното крило на Хамас, твърдят от Израел

http://www.cross.bg/deif-izraelskiya-hamas-1426316.html

/КРОСС/ Израелските сили са убили командващия военното крило на "Хамас" Мохамед Деиф, съобщава ДПА, позовавайки се на представител на израелското правителство. Командващият "Бригади Изедин ал Касам" е на челно място в израелския списък с мишени заради организирането на антиизраелския нападения. Припомняме, че рано тази сутрин стана ясно, че израелски въздушен удар срещу Ивицата Газа е отнел живота на съпругата и дъщерята на Мохамед Деиф. По думите на израелския министър на вътрешните работи Гидеон Саар Деиф заслужава смърт като основателя на терористичната мрежа Ал Каида Осама бин Ладен, пише Франс прес.    

Местан регистрира ДПС за вота с 10 012 подписа

http://pik.bg/местан-регистрира-дпс-за-вота-с-10-012-подписа-news215943.html

Местан регистрира ДПС за вота с 10 012 подписа

ДПС внесе в ЦИК 10 012 подписа за регистрирация за предсрочния вот на 5 октомври. Те бяха донесени в комисията лично от лидера на движението Лютви Местан, който обаче отрече в бройката да има някакъв символизъм, предаде Bnews.bg.

На излизане лидерът на партията Лютви Местан заяви, че ще продължат зададената на евровота линия на спокойна, толерантна и градивна кампания.

Той изтъкна, че след близо 2-годишен период на политическа нестабилност, през който сме преживели 4, а предстои и 5-о, правителства, страната се нуждае от политическо спокойствие.

На изборите гласът за ДПС ще бъде глас за национално съгласие, заяви Лютви Местан и подчерта, че какво място ще заемат като резултати за тях е вторичен проблем.

За нас е важно избирателите да оценят ролята на ДПС за намиране на изход от политическата криза, каза политикът и припомни, че именно те са изрекли формулировката за плавен преход към политическата стабилност.

Лидерът на ДПС изтъкна и че независимо от резултатите на 5 октомври трябва да се положи усилие за намиране на формулата за стабилно управление на България. Изказването му е във връзка с думите на Борисов, че ако няма 121 депутати, няма да прави правителство.

Всички се уморихме от самоцелната конфронтация и от честата смяна на правителства, време е за спокойствие и за отговорно управление, каза Местан като не скри предпочитанията на движението към формата на широкото политическо съгласие.

 

В проверката срещу "Капитал" Реформаторите видяха опит за сплашване на журналисти

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/20/2364527_v_proverkata_sreshtu_kapital_reformatorite_vidiaha/?ref=rss


Реформаторският блок определи проверката срещу журналисти от вестник "Капитал", разпоредена от Софийската районна прокуратура, като "неприкрит опит за сплашване на журналисти".

"Поведението на прокуратурата е неприемливо и недопустимо", пишат от блока в официална позиция, разпространена до медиите, в която питат: "Кой плаши журналистите?". И добавят, че "творческото" тълкуване на законодателството по чл. 107 от Наказателния кодекс (вредителство) и по чл.326 (подаване на неверни...

Може ли Бойко да бъде като Мусолини?

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4253779


Може ли Бойко да бъде
като Мусолини?
Cлед като докара населението до пълен отврат от думата “коалиция”, БСП се зае да плаши кучето със салам – Бойко Борисов искал да бъде диктатор. Нали каза, че няма да управлява, ако партията му не получи 121 депутати. Треперете! Иде новият Мусолини!
Добре, но ако народът подсъзнателно копнее за политик от типа Може ли Бойко да бъде като Мусолини? Cлед като докара населението до пълен отврат от думата “коалиция”, БСП се зае да плаши кучето със салам – Бойко Борисов искал да бъде диктатор. Нали каза, че няма да управлява, ако партията му не получи 121 депутати. Треперете! Иде новият Мусолини! Добре, но ако народът подсъзнателно копнее за политик от типа

Над 300 килограма тютюн без акциз са иззети при проверки в страната

http://press.mvr.bg/NEWS/news140820_02.htm

Те са осъществени от екипи на ГД „Криминална полиция“ в продължение на няколко дни

Поне 27 загинали и 10 изчезнали при свлачищата в Япония

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4254523

Най-малко 27 души са загинали и 10 се водят за изчезнали при свлачищата в Япония, предаде Франс прес, като се позова на най-новите данни на властите.
Природното бедствие в югозападния град Хирошима е било предизвикано от проливни дъждове. Калните потоци изненадали местните жители посред нощ, като погълнали цели къщи в няколко квартала в протежение Най-малко 27 души са загинали и 10 се водят за изчезнали при свлачищата в Япония, предаде Франс прес, като се позова на най-новите данни на властите. Природното бедствие в югозападния град Хирошима е било предизвикано от проливни дъждове. Калните потоци изненадали местните жители посред нощ, като погълнали цели къщи в няколко квартала в протежение

Христо Гърбов: Особен тип съм - ту смешен, ту тъжен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4254530

Особен тип съм - ту смешен, ту тъжен. Казва в интервю за новия брой на "Всичко за семейството" актьорът Христо Гърбов. Обещава на турнето на "Комиците" да има за всичко за всеки от семейството. Според него зрителите се разсмиват все по-трудно, политическият хумор им е писнал, а колкото са по-интелигентни, толкова по не им е до смях. Особен тип съм - ту смешен, ту тъжен. Казва в интервю за новия брой на "Всичко за семейството" актьорът Христо Гърбов. Обещава на турнето на "Комиците" да има за всичко за всеки от семейството. Според него зрителите се разсмиват все по-трудно, политическият хумор им е писнал, а колкото са по-интелигентни, толкова по не им е до смях.

Христо Гърбов: Особен тип съм - ту смешен, ту тъжен

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4254518

Особен тип съм - ту смешен, ту тъжен. Казва в интервю за новия брой на Особен тип съм - ту смешен, ту тъжен. Казва в интервю за новия брой на "Всичко за семейството" актьорът Христо Гърбов. Обещава на турнето на "Комиците" да има за всичко за всеки от семейството. Според него зрителите се разсмиват все по-трудно, политическият хумор им е писнал, а колкото са по-интелигентни, толкова по не им е до смях.

В Гърция раздават безплатно плодове заради руското ембарго

http://econ.bg/Новини/В-Гърция-раздават-безплатно-плодове-заради-руското-ембарго_l.a_i.562658_at.1.html

Гръцки земеделски производители ще започнат да раздават безплатно праскови за благотворителност, предаде БТА. В южната ни съседка овощари са...

Съдът потвърди нелоялна търговска практика на Виваком

http://www.mediapool.bg/sadat-potvardi-neloyalna-targovska-praktika-na-vivakom-news223909.html

Телекомуникационният оператор "БТК" АД (Виваком) е прилагал нелоялна търговска практика, като е начислявал неустойки за "предсрочно прекратяване" на "срочни договори" от разстояние, които не съществуват, не са сключвани и следователно е невъзможно да бъдат прекратени предсрочно.   Това е решението на Върховния административен съд, с което окончателно влиза в сила решение на Комисията за защита на потребителите (КЗП) и заповедта за забрана прилагането на практиката в бъдеще, съобщиха от комисията в сряда.   Некоректната практика се е извършвала по следната схема: след телефонно позвъняване и получаване на съгласие от страна на потребителя за сключване на договор от разстояние за предоставяне на услуга, на клиента не му се дава възможност навреме да се запознае с условията в писмен вид. Не се запознава и с датата на влизане в сила на договора, което е предпоставка да пропусне срока за отказ от него.   В повечето случаи потребителите не подозират, че имат валидно сключен договор, тъй като не са полагали подписа си под такъв, а отказът от него им струва сумата от месечните такси до края на срока му.   Едва след жалби и намеса на КЗП телекомът се съгласява да прекрати без неустойки така "сключените" договори и да върне на клиентите си внесените от тях суми, като посочва, че наличието на договор се дължи на "техническа грешка", се посочва в съобщението.   Тази практика е прилагана в периода, в който Законът за защита на потребителите е давал възможност за сключване на договори от разстояние без подпис на потребителя върху хартиен носител. Към настоящия момент устното приемане на предложение за сключване на договор не води до наличието на такъв.

Фондът за лечение на деца ще получи още 4 млн. лв.

http://pik.bg/фондът-за-лечение-на-деца-ще-получи-още-4-млн-лв-news215941.html

Фондът за лечение на деца ще получи още 4 млн. лв.

Още 4 млн. лв. са осигурени за дейността на Фонда за лечение на деца в чужбина, обяви директорът Павел Александров, който беше възстановен на поста от служебния министър д-р Мирослав Ненков, година след като беше освободен от предишния министър д-р Таня Андреева.

Парите са осигурени от Министерството на финансите след разговор на д-р Ненков с финансовия министър Румен Порожанов. "Фондът имаше заложени около 6 млн. лв. - паритебяха малко и не бяха планирани добре. Тези пари са изхарчени, но Фондът може да разчита на още 4 млн. лв. до края на годината", обясни Александров.

Той определи смяната си като "чисто политическа". "Наследничката ми е бивш депутат от БСП, а аз съм експерт без партийна обвързаност. До там водят изводите, след като за една година нищо не се направи във Фонда”, посочи Александров. Той обеща да бъдат предприети мерки за организиране на средствата по ефективен начин. На среща със зам.-министрите на здравеопазването ще бъдат обсъдени възможности за стабилизиране на Фонда.

По думите на Александров, има съмнение за дублиране на разходите, заради което парите са свършили малко след средата на годината. Към момента е финансирано лечението на 700 деца, предстои разглеждането на случаите на 30 деца.

"Очакваме до края на годината да е започнало лечението на около 600 деца, имаме клиники в чужбина, с които работим, имаме остатъци, които ще съберем. Хубаво е да успокоим родителите, че ще направим всичко възможно и няма проблем сФонда", увери Павел Александров.

Сред децата, чието лечение ще бъде финансирано, е и 10-годишният Кристиян, който изпадна в будна кома след падане от 10 метра във фонтана на НДК в София. "Фондът не финансира само лечение, което не се извършва в България - случаят е особен заради клиничните пътеки и това, че не го приемат в болници. Фондът е точно за това - да подпомага системата за случаи, в които тя не се справя”, коментира Павел Александров. 

"Сега"

Заловиха лекар беглец, осъден на 278 години затвор за изнасилване на пациентки

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4254473

Заловиха прочут бразилски лекар, осъден на 278 години затвор за изнасилването на 39 пациентки. Мъжът е издирван от 2011 г., и е заловен в Парагвай, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на бразилската полиция.  Доктор Роже Абделмасих, признат специалист по асистирано репродуциране, се е грижил в клиниката си за много бразилски Заловиха прочут бразилски лекар, осъден на 278 години затвор за изнасилването на 39 пациентки. Мъжът е издирван от 2011 г., и е заловен в Парагвай, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на бразилската полиция. Доктор Роже Абделмасих, признат специалист по асистирано репродуциране, се е грижил в клиниката си за много бразилски

Местан: България се нуждае от политическо спокойствие

http://www.cross.bg/pravitelstvo-mestan-politicheska-1426315.html

/КРОСС/ "Ще продължим зададената на евровота линия на спокойна, толерантна и градивна кампания, защото след близо двугодишен период на политическа нестабилност, през който на ни се наложи да преживеем четири, а предстои да преживеем и пето правителство, страната се нуждае от политическо спокойствие." Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан, който внесе в Централната избирателна комисия документите за регистрация на партията. По негови думи партията "съвсем скоро" ще представи акцентите от предизборната си платформа. "Не си поставяме непременно цел да бъдем втора, трета, четвърта политическа сила, за нас е важно избирателите да оценят платформата ни, да оценят ролята на ДПС за намирането на изхода от политическата сила", подчерта Местан. Той бе категоричен, че трябва да се положат всички усилия, за да се състави стабилно правителство след предсрочните избори на 5-ти октомври. Относно служебното правителство той каза, че трябва да се положат усилия кабинетът да бъде равно отдалечен от всички партии.  

Два временно изключени ядрени реактора в Белгия може никога да не заработят

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/20/2364522_dva_vremenno_izkljucheni_iadreni_reaktora_v_belgiia/?ref=rss


Два ядрени реактора в Белгия, собственост на фирмата Electrabel, дъщерно дружество на GDF-Suez, може да останат изключени до пролетта на следващата година и е вероятно въобще да не заработят отново. Това съобщи белгийската обществена телевизия VRT, цитирана от "Ройтерс".

Ядреният регулатор разпореди мощностите да бъдат спрени през 2012 г., когато бяха намерени индикации за пукнатини в основните им резервоари.

Става дума за реакторите Tihange 2 с капацитет 1008 мегавата и...

Ново дарение във Военноморския музей във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=261633

Военноморският музей получи ново дарение от лични вещи, документи и отличия на подводничаря контраадмирал Иван Фиданчев (1927-1995), достигнал в своята кариера до длъжността заместник-командващ Военноморския флот. Дарението, направено по повод 60-та годишнина от възстановяването на подводното плаване у нас, бе връчено от съпругата на адмирала Емилия Фиданчева.

„Време е за спокойствие и отговорно управление”, зарече се Местан

http://news.ibox.bg/news/id_466542867

„Aми ако и след следващи избори българските граждани не отредят никому самостоятелно мнозинство и зададат патова ситуация, подобна тази от 12 май, какво ще правим? Ще уморим избирателя с избори до дупка?!”.

Vivacom начислявала неустойки по несъществуващи договори

http://offnews.bg/news/n_1/n_378958.html

„БТК” АД (Vivacom) е начислявала неустойки за предсрочно прекратяване на несъществуващи договори, "сключени" по телефона. Това съобщиха от Комисията за защита на потребителите, като цитират решение на Върховния административен съд. С него съдът потвъждава заповедта на КЗП за забрана на практиката на мобилни оператори да бъдат сключвани договори от разстояние. С решението на ВАС забраната окончателно влиза в сила. Забраната на КЗП е издадена заради практиката служители на Vivacom да се обаждат на потребители за сключване на договор от разстояние за предоставяне на услуга. Те не им предоставяли писмено договора и клиентът не можел да се запознае детайлно с условията. Така не разбирал и от кога договорът е в сила и съответно какъв е крайният срок, до който може да се откаже от договора без неустойки (в предишната редакция на Закона за защита на потребителите срокът беше 7 работни дни, а след изменението - 14 дни). В повечето случаи потребителите дори не подозирали, че имат валидно сключен договор, тъй като не са полагали подписа си под такъв. В същото време отказ от него им струвал сумата от месечните такси до края на срока му, разясняват от Комисията. Едва след жалби и намеса на КЗП телекомът се съгласявал да прекрати без неустойки така „сключените” договори и да върне на клиентите си внесените от тях суми, като посочвал, че наличието на договор се дължи на „техническа грешка” . От КЗП описват и един фрапиращ случай. Въпросният клиент два пъти търсил помощта на КЗП, за да реши проблема с мобилния оператор. По неговите думи в телефонен разговор оператор на Vivacom му предложил да сключи сделка от разстояние. Той останал с впечатлението, че ще му бъде предоставен договор в писмена форма, който да подпише едва след като прочете условията по него. Клиентът обаче не получил писмена информация и така пропуснал срока за отказ от договора без неустойки. При опит да закрие телефонния си пост от телекома му заявили, че има валидно сключен договор от разстояние за срок от 24 месеца при отказ, ще дължи неустойка в размер на оставащите месечни такси. Човекът се обърнал към КЗП, чиято проверка показала, че няма валидно сключен договор. Операторът обяснил, че е станала „техническа грешка”, която щяла да бъде коригирана и да бъде предоставена услугата при условията на безсрочен договор, който може да се прекрати с едномесечно предизвестие. Стигнало се обаче и до втора жалба в КЗП от същия потребител. Той прехвърлил телефонния си номер към друг оператор и получил сметка с начислена в нея неустойка в размер на 137 лв. заради предсрочното прекратяване на сключения договор от разстояние. "Това е сума, която не би дължал, ако телекомът е изпълнил поетия при проверката на КЗП ангажимент да предоставя на клиента си услугата при условията на безсрочен договор", посочват от КЗП. След като отишъл във Vivacom, за да се оплаче, от фирмата заявили, че сделката от разстояние е валидна и човекът трябва да плати неустойките. При повторната намеса на комисията операторът отново обявил, че е станала „техническа грешка” – този път при процедурата по закриване на телефонния номер при пренос към друг доставчик, поради което били начислени неустойки за предсрочно прекратяване на договора. Едва тогава се стигнало до реално извършване на корекция и възстановяване на неправомерно изисканите от потребителя суми. Тази практика е прилагана в периода, в който Законът за защита на потребителите (ЗЗП) даваше възможност за сключване на договори от разстояние без подпис на потребителя върху хартиен носител, уточняват от КЗП. Към настоящия момент устното приемане на предложение за сключване на договор не води до наличието на такъв. Необходимо е търговецът да предостави на клиента си пълната информация във връзка с отправеното предложение, заедно с договора и общите условия към него и едва след полагането на подпис от потребителя или изпращане на писмено съгласие за приемане на предложението, контрактът се счита за сключен. Експертите на КЗП съветват клиентите да четат внимателно документите, преди да ги подпишат, както и да следят месечните си фактури. "Ако ви се стори, че има сериозно разминаване със сумите от предходни месеци, а сте ползвали услугата обичайно, поискайте справка", съветват от Комисията.

Цяло семейство, разделено от цунами, се събра след 10 г.

http://www.vesti.bg/sviat/cialo-semejstvo-razdeleno-ot-cunami-se-sybra-sled-10-g-6020386

След като в началото на месеца родителите откриха изчезналата си преди 10 г. дъщеря, сега в семейството се завърна и изгубеният ѝ брат. Двамата изчезнали по време на цунами в Индийския океан

Унищожителите на природата

http://www.zapernik.com/obshtestvo/unishtojitelite-na-prirodata_33806/

СИСТЕМНО ЗАТРИВАНЕ НА ДЪРВО ОТ ОТРЯЗВАНЕТО ДО ДНЕС

ИДИОТСКО ПОВЕДЕНИЕ ОТ ГОДИНИ НАРЕД. НА УЛИЦА "БРЕЗНИК" СЕ НАМИРА ОБЩИНСКА СЛУЖБА ДЕЗИНФЕКЦИЯ, ТАЗИ ИНСТИТУЦИЯ ОТРЯЗА ДЕКОРАТИВНО ДЪРВО ДО ЗЕМЯТА.-ВСЕКА ГОДИНА ПОКАРВАТ, БУЙНИ ФИДАНКИ СЪЩИТЕ СЕ УНИЩОЖАВАТ, ИЗРЯЗВАТ ОТ ТАЗИ СЛУЖБА. ВЕРОЯТНО ИМ СЕ ПРИВИЖДАТ ЗА ПАРАЗИТИ....

Продължава

Купете си вестник "24 часа" - вече и със sms

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4254486

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

Застреляният бизнесмен се хвалел с познанство с Христо Стоичков

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4254490

Застреляният тази сутрин в Ботевград бизнесмен Семко Семков се занимава с дърводобив, транспорт и строителсво. Това показва справка в Търговския регистър на TV7. Семков участва в над 15 фирми, повечето регистрирани в Ботевград. Освен това той участва в управата на три сдружения свързани с автомобили и офроуд, Застреляният тази сутрин в Ботевград бизнесмен Семко Семков се занимава с дърводобив, транспорт и строителсво. Това показва справка в Търговския регистър на TV7. Семков участва в над 15 фирми, повечето регистрирани в Ботевград. Освен това той участва в управата на три сдружения свързани с автомобили и офроуд,

Купете си вестник "Труд"- вече и със sms

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4254496

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.
Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.
При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

Галъп: Повече от половината българи нямат доверие в банковата система

http://www.cross.bg/bulgari-mnozinstvoto-banki-1426314.html

/КРОСС/ За втори пореден месец доверието в банковата система спада, сочат данни от национално представително за населението над 18-годишна възраст изследване на „Галъп интернешънъл", проведено между 1 и 6 август 2014 г. Регистрира се ниво на недоверие от 53% (доверието е 27%). Тези стойности се отчитат за първи път от началото на март 2013 г., когато имаше обща криза на доверието в институциите, свързана с февруарските протести. Всеки втори избирател е убеден, че КТБ е жертва на политическа атака, като с тази позиция не са съгласни само 16% от интервюираните. Мнозинството от хората не виждат проблема като чисто финансово-икономически. От друга страна обаче тази доминираща в общественото съзнание нагласа говори за волунтаризъм на властите. От тук следват и повишени опасения от риск за фалит на други банки - 37% споделят такъв риск, а на обратното становище е малцинство от 29%, коментират от Галъп. Независимо от неблaгоприятната картина, все още едва 5% от пълнолетните българи възнамеряват да местят парите си в друга банка у нас, а 7% биха предпочели да държат пари в чужбина. Мнозинството българи обаче предпочитат българските банки - 33%, докато 18% изразяват предпочитания към клоновете на чуждестранните финансови институции у нас. Отчетливо мнозинство от 43% изразява предпочитание КТБ да бъде оздравена от акционерите й и да продължи да работи и само 19% са за фалит на банката

Повече от 11 хил. украински бежанци могат да останат в Русия по програмата за преселване на сънародници

http://www.cross.bg/rysiya-ykraiina-sunarodnitzi-1426313.html

/КРОСС/ Руският премиер Дмитрий Медведев утвърди измененията в регионалните програми за оказване на съдействие за доброволното преселване в Русия на сънародници, живеещи извън страната, предаде ИТАР-ТАСС. Внесените изменения са във връзка с увеличаването на броя на участниците в програмите за сметка на хората, напуснали по принуда Украйна и временно настанени в Русия. В съответствие с поправките, в 37 области в РФ ще могат да се преселят почти 11,2 хил. сънародници от Украйна, като се очаква най-голям да бъде броят им в Тулска (1,75 хил.), Калужска и Оренбургска области. По официални данни, от началото на конфликта в Източна Украйна, на територията на Русия са пристигнали повече от 730 хил. украинци.

Полицаи застреляха втори чернокож в щата Мисури

http://offnews.bg/news/n_1/n_378969.html

Ескалира напрежението в американския щат Мисури. Снощи втори чернокож младеж беше застрелян от полицията в рамките на 10 дни. Той се държал агресивно и казал на полицаите, че имат право да се защитават, разказват свидетели. "Застреляйте ме, убийте ме!", крещял младежът и размахвал нож. На 9 август чернокожият Майкъл Браун беше застрелян от полицаи и това предизвика масови безредици в град Фъргюсън. Изблиците на насилие продължиха, независимо от това, че в района беше повикана националната гвардия. Наложи се използването на сълзотворен газ, след като протестиращите хвърляли запалителни бомби, бутилки и камъни по служителите на реда. Протестиращи обвиняват полицията, че е решена да убива млади чернокожи мъже. Същевременно стана ясно, че полицията на град Фъргюсън в щата Мисури е арестувала за последното денонощие най-малко 57 души, които са взели участие в протестните акции след убийството на чернокожия младеж Майкъл Браун. 18-годишният Браун беше застрелян от полицейски служител на 9 август, което предизвика безредици с насилие. Няколко души пострадаха при сблъсъци с полицаите, които употребиха сълзотворен газ.

МВР ще продължи да охранява паметника Шипка до март догодина

http://society.actualno.com/MVR-shte-prodylji-da-ohranjava-pametnika-Shipka-do-mart-dogodina-news_45981.html

Правителството реши охраната на Националния музей „Шипка – Бузлуджа”, Националния исторически музей и Националната галерия за чуждестранно изкуство да продължи да се осъщ...

Бизнесменът Семко Семков е застрелян на улицата

http://crime.actualno.com/Biznesmenyt-Semko-Semkov-e-zastreljan-na-ulicata--news_45989.html

В Ботевград тази нощ пред дома му е убит 41-годишен бизнесмен.При кървавия инцидент е убит Семко Семков. Ботевградският бизнесмен Семко Семков е на 41-години и се занимаваше основно със строителен биз...

Заловиха осъден на 278 години затвор за изнасилване на пациентки лекар, издирван от 2011

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4254432

Заловиха прочут бразилски лекар, осъден на 278 години затвор за изнасилването на 39 пациентки. Мъжът е издирван от 2011 г., и е заловен в Парагвай, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на бразилската полиция.  Доктор Роже Абделмасих, признат специалист по асистирано репродуциране, се е грижил в клиниката си за много бразилски Заловиха прочут бразилски лекар, осъден на 278 години затвор за изнасилването на 39 пациентки. Мъжът е издирван от 2011 г., и е заловен в Парагвай, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на бразилската полиция. Доктор Роже Абделмасих, признат специалист по асистирано репродуциране, се е грижил в клиниката си за много бразилски

Застреляният бизнесмен ловувал с Христо Стоичков, прекръстили село на него

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4254470

Застреляният тази сутрин в Ботевград бизнесмен Семко Семков се занимава с дърводобив, транспорт и строителсво. Това показва справка в Търговския регистър на TV7. Семков участва в над 15 фирми, повечето регистрирани в Ботевград. Освен това той участва в управата на три сдружения свързани с автомобили и офроуд, Застреляният тази сутрин в Ботевград бизнесмен Семко Семков се занимава с дърводобив, транспорт и строителсво. Това показва справка в Търговския регистър на TV7. Семков участва в над 15 фирми, повечето регистрирани в Ботевград. Освен това той участва в управата на три сдружения свързани с автомобили и офроуд,

Кола уби велосипедист на пешеходна пътека

http://frognews.bg/news_74900/

Кола уби велосипедист на пешеходна пътека. Инцидентът станал в столичния квартал „Казичане“.

Възмущение в Русия от оскверняване на паметник в България

http://www.vesti.bg/novini/vyzmushtenie-v-rusiia-ot-oskverniavane-na-pametnik-v-bylgariia-6020390

Руското министерство на външните работи изразява дълбоко възмущение по повод оскверняването от вандали на паметника на съветските воини-освободители в България, гласи съобщение, качено на сайта на външнополитическото ведомство.

Още една жертва в Мисури, безредиците продължават

http://www.moreto.net/novini.php?n=261646

Полицията на град Фъргюсън в американския щат Мисури е арестувала за последното денонощие най-малко 57 души, които са взели участие в протестните акции след убийството на чернокожия младеж Майкъл Браун. Няколко души пострадаха при сблъсъци с полицаите, които употребиха сълзотворен газ.

Възрастна жена плати 2600 лв. за кутия с бисквити

http://www.vesti.bg/novini/vyzrastna-zhena-plati-2600-lv.-za-kutiia-s-biskviti-6020389

80-годишна жена от Сливен е била измамена с 2600 лв., съобщиха от ОДМВР-Сливен. Жената е получила обаждане по телефона, при което е разпознала свой съсед, който е в чужбина.

Земеделци в Гърция днес ще раздават безплатни праскови заради руското ембарго

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/08/20/2364513_zemedelci_v_gurciia_dnes_shte_razdavat_bezplatni/?ref=rss


Земеделски производители в Гърция днес безплатно ще раздават праскови на социално слаби, благотворителни фондации и митрополии. Мярката е предприета в отговор на ембаргото, наложено от Русия върху селскостопанска продукция от Европейския съюз, съобщават гръцките медии.

Гръцките фермери са в очакване на обезщетенията, определени от Европейския съюз във връзка с руското ембарго, като техни представители заявиха, че ще настояват за повече компенсации.

В гръцкото външно...

Прочута сграда в Москва осъмна с украинско знаме и оцветена петолъчка

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/20/2364514_prochuta_sgrada_v_moskva_osumna_s_ukrainsko_zname_i/?ref=rss


Вот еще отличное фото pic.twitter.com/JQ8fmum4uW

— Vladislav (@unkn0wnerror) August 20, 2014

Внушителната жилищна сграда на улица "Котелническа" в руската столица осъмна с петолъчка, боядисана в синьо и увенчана с украинското знаме.

Сградата, която с шпила е висока 176 метра, е един от седемте емблематични "небостъргача на Сталин", извисяващи се над Москва.

Не е известно кой е авторът на акцията, а охраната на сградата с елитни апартаменти обяснява,...

Чакърдъкова: В момента българският народ е пред избор

http://www.cross.bg/chakurdukova-promyana-vodach-1426312.html

/КРОСС/ "Аз не влизам в ново амплоа, а по-скоро влизам в още едно амплоа, защото не смятам да се отказвам от музиката." Това каза в сутрешния блок на bTV „Тази сутрин" Николина Чакърдъкова, водач на листата на ПП АБВ в Благоевград. Тя каза, че първоначално е отказала на предложението за политическа дейност, но в последствие си е дала сметка, че само с активно участие може да допринесе за търсената промяна в политиката на страната, тъй като се радва на доверието на сънародниците си. „Аз съм човек, който уважава Георги Първанов като политик и човек. Но в никакъв случай не бих приела да бъда просто една брошка на ревера му. Именно затова, когато той ме покани да стана водач на листата в Благоевград, аз му отказах. Единодушно обаче всички местни организации на АБВ в Благоевград и неправителствените организации ме подкрепиха и заявиха, че вярват в мен - именно затова в крайна сметка приех да стана водач на листата там", обясни Чакърдъкова. "В момента българският народ е пред избор - дали искаме да продължим да живеем живота си както досега, да ни управляват по същия начин или ще направим избор да поемем курс към една истинска и реална промяна", коментира Чакърдъкова. Тя заяви желание за промяна и каза, че ще работи за доверието на хората, да върнат надеждите и мечтите си за нормален и достоен живот

Полицаи от Дупница иззеха 13 килограма канабис от млад мъж

http://pik.bg/полицаи-от-дупница-иззеха-13-килограма-канабис-от-млад-мъж-news215932.html

Полицаи от Дупница иззеха 13 килограма канабис от млад мъж

Полицаи от Дупница иззеха 13 килограма канабис от 31-годишен мъж, съобщиха от пресцентъра на МВР-Кюстендил.

Сухата листна маса е била съхранявана в 2 полиетиленови плика. Видът на съдържанието е установен с полеви наркотест.

Младият мъж е известен на полицията с престъпления, свързани с наркотици, срещу него е започнато досъдебно производство в Районно управление-Дупница.

Лудогорец допусна загуба с 0:1 в края на първия си мач срещу Стяуа

http://www.mediapool.bg/ludogorets-dopusna-zaguba-s-01-v-kraya-na-parviya-si-mach-sreshtu-styaua-news223908.html

Българският шампион Лудогорец не издържа на натиска на румънския Стяуа и допусна минимална загуба след гол в 89-ата минута в първия плейоф за влизане в груповата фаза на Шампионската лига. Двубоят се игра пред 35500 зрители на „Национал Арена” в Букурещ. Победният гол вкара Алесандру Кипчиу. Владислав Стоянов изигра много силен мач за Лудогорец, като спаси и дузпа изпълнена от Кипчиу през първото полувреме. Така разградчани се нуждаят от поне 2 гола в реванша следващата седмица, за да станат втория български отбор, достигнал групита на най-престижния европейски клубен турнир след столичния Левски. Стяуа доминираше през първото полувреме и създаде доста работа за Владислав Стоянов, който обаче направи решаващи спасявания. В 34-та минута Лучиан Сънмартян направи много силен пробив, като навърза няколко футболисти на Лудогорец, а накрая бе фаулиран в наказателното поле от Йордан Минев и съдията Феликс Брих без да се поколебае посочи бялата точка. Алесандру Кипчиу стреля в долния десен ъгъл на вратата на Лудогорец, но Владислав Стоянов демонстрира чудесен рефлекс и спаси. В последните секунди на първото полувреме играчите на Лудогорец допуснаха груба грешка и топката стигна до Алесандру Кипчиу, който навлезе опасно в наказателното поле на гостите и стреля опасно, но Владислав Стоянов отново демонстрира чудесен рефлекс и изби топката в корнер. През второто полувреме Лудогорец изравни играта, докато Стяуа допускаше доста брак в отиграванията. Най-хубавото положение за Лудогорец в мача бе в 48-та минута, когато Върджил Мисиджан центрира в наказателното поле на Стяуа, Михаил Александров стреля, топката срещна десния стълб на вратата на домакините, след което рикошира в Гиедриус Арлаускис и излезе в корнер. Стяуа стигна до победния гол в мача в 89-та минута. Габриел Янку подаде към Алесандру Кипчиу, който бе оставен непокрит и отблизо разстреля Владислав Стоянов за 1:0.

Пращат падналия във фонтана пред НДК Кристиян да се лекува в чужбина

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4254454

Фондът за лечение на деца ще отпусне пари за 10-годишния Кристиян, който изпадна в будна кома, след като падна от 10 метра височина във фонтана пред НДК на 1 май. Сумата от 137 000 евро за лечение в Германия се превръща в проблем номер едно за близките му, който обаче вече има разрешение.
За Полина и Красен времето спира на 1 май. Фондът за лечение на деца ще отпусне пари за 10-годишния Кристиян, който изпадна в будна кома, след като падна от 10 метра височина във фонтана пред НДК на 1 май. Сумата от 137 000 евро за лечение в Германия се превръща в проблем номер едно за близките му, който обаче вече има разрешение. За Полина и Красен времето спира на 1 май.

Фондът за лечение на деца получи още 4 млн. лева до края на годината

http://offnews.bg/news/n_1/n_378966.html

Още 4 млн. лева са осигурени за Фонда за лечение на деца. Това съобщи пред bTV директорът на Фонда Павел Александров, който беше възстановен на поста от здравния министър д-р Мирослав Ненков. Средствата са осигурени след разговор на д-р Ненков с финансовия министър Румен Порожанов. Във Фонда бяха заложени около 6 млн. лева. Парите бяха малко и недобре планирани. Тези пари са вече изхарчени, но ще може да разчитаме на още 4 млн. лева до края на годината, посочи Александров. Има съмнения за дублиране на разходите във Фонда. Това е причината парите да свършат малко след средата на годината, категоричен е Александров. Той обеща да предприеме мерки средствата да бъдат разпределени по-ефективно до края на годината. Предстои и среща със зам.-министрите на здравеопазването, на която ще бъдат обсъдени възможности за стабилизиране на Фонда за лечение на деца, обясни Александров. Очакваме до края на годината да започне лечението на 600 деца. Има клиники в чужбина, с които работим. Хубаво е да успокоим родителите, че ще направим всичко възможно и няма проблем с Фонда, подчерта Павел Александров. По повод отстраняването му от поста от бившия здравен министър Таня Андреева Александров посочи, че не може да си обясни уволнението с друго, освен с политическа чистка. Наследничката ми Ива Станкова е бивш депутат от БСП, аз съм експерт без партийна обвързаност. Изводите водят до това, че става въпрос за политическа смяна, след като за една година нищо не се направи във Фонда, коментира той.

Служебният кабинет поиска актуализация на бюджета

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3dae3a9c/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cbiudjet0Ei0Efinansi0C3330Ca0Cslujebniiat0Ekabinet0Epoiska0Eaktualizaciia0Ena0Ebiudjeta0H1784850C/story01.htm

Ремонтът ще бъде предложен на следващото Народно събрание независимо дали ще бъде сформиран кабинет, заяви Румен Порожанов


Италианци ще правят 3D планетариум в Природонаучния музей на Пловдив

http://pik.bg/италианци-ще-правят-3d-планетариум-в-природонаучния-музей-на-пловдив-news215930.html

Италианци ще правят 3D планетариум в Природонаучния музей на Пловдив

Избрана е фирмата, която да изгради 3D планетариума в Природонаучния музей на Пловдив и тя е италианската Skaypoint. Това обяви директорът на музея Огнян Тодоров, предаде Plovdiv24.bg.

Той припомни, че три бяха фирмите, които се включиха в обявената обществена поръчка за изграждане на съоръжението - италианска, френска и българска. Италианската фирма е предложила най-добра цена, дори под предвидената от общинската администрация.

"Към момента тече срокът за обжалване. Ако няма такова, дейността по изработване на планетариумът ще започне", допълни Тодоров.

Вече е готова и залата-пещера в подземното ниво на музея, където ще бъдат разположени аквариумът и терариумът.

"Освен монтажът на 3D планетариума, предстоят още някои ремонтни дейности по залата, където ще бъде той, както и на фоайето. Ако всичко е наред, до средата на октомври се надявам долното ниво на музея, аквариумът и терариумът, да заработят. За откриването вече сме планирали и две изложби, едната от които с най-отровните влечуги. Очакваме крокодил с дължина 2.5 метра да бъде един от екземплярите", издаде Тодоров.

И сливенски вложители на КТБ излизат на протест

http://pik.bg/и-сливенски-вложители-на-ктб-излизат-на-протест-news215931.html

И сливенски вложители на КТБ излизат на протест

Сливенски вложители на КТБ организират протест с искане за изплащане на поверените на банката пари, обявиха недоволни клиенти на банката, предаде „Фокус”.

Датата на протеста ще бъде уточнена допълнително и ще бъде съобразена с националните протести. Досега в Сливен вложители протестираха веднъж пред филиала на банката в града. Исканията на протестиращите са средствата , вложени в банката, да им бъдат изплатени, както и пълна яснота около случващото се с КТБ.

Протестиращите алармираха, че случаят с Корпоративна търговска банка заплашва цялостната банкова система в страната. Времето и часът за протест ще бъдат уточнени в социалните мрежи. 

Още 4 милиона за фонда за лечение на деца в чужбина

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4254451

Още 4 млн. лв. са осигурени за дейността на Фонда за лечение на деца в чужбина, обяви директорът пред bTV Павел Александров. Той беше възстановен на поста от служебния министър д-р Мирослав Ненков, година след като предишния здравен министър д-р Таня Андреева го уволни.
Парите са осигурени от Министерството на финансите след разговор на д-р Ненков Още 4 млн. лв. са осигурени за дейността на Фонда за лечение на деца в чужбина, обяви директорът пред bTV Павел Александров. Той беше възстановен на поста от служебния министър д-р Мирослав Ненков, година след като предишния здравен министър д-р Таня Андреева го уволни. Парите са осигурени от Министерството на финансите след разговор на д-р Ненков

Кристиян, който падна във фонтана пред НДК, все пак ще се лекува в чужбина

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4254442

Фондът за лечение на деца ще отпусне пари за 10-годишния Кристиян, който изпадна в будна кома, след като падна от 10 метра височина във фонтана пред НДК на 1 май. Сумата от 137 000 евро за лечение в Германия се превръща в проблем номер едно за близките му, който обаче вече има разрешение.
За Полина и Красен времето спира на 1 май. Фондът за лечение на деца ще отпусне пари за 10-годишния Кристиян, който изпадна в будна кома, след като падна от 10 метра височина във фонтана пред НДК на 1 май. Сумата от 137 000 евро за лечение в Германия се превръща в проблем номер едно за близките му, който обаче вече има разрешение. За Полина и Красен времето спира на 1 май.

„Монитор“: Кой срещу кого на парламентарния вот

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-predsrochni-izbori/monitor-koj-sreshtu-kogo-na-parlamentarniia-vot-6020384

В лидерската битка между емблематични партийни фигури, заемали ключови държавни постове, единственият бивш премиер е председателят на ГЕРБ Бойко Борисов

Кой срещу кого ще се изправи на парламентарните избори

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-predsrochni-izbori/koj-sreshtu-kogo-shte-se-izpravi-na-parlamentarnite-izbori-6020384

Лидерска битка между емблематични партийни фигури, заемали ключови държавни постове, се очертава в поне 6 избирателни района, показва справка на „Монитор“

МС отпуска 16 млн. лв. за наводнените райони

http://frognews.bg/news_74899/

Над 16 милиона лева ще отпусне служебното правителство за възстановяване на щетите от наводненията, съобщиха от Министерски съвет.

ВСС представи системата за гласуване за административни ръководители в съдебната система

http://pik.bg/всс-представи-системата-за-гласуване-за-административни-ръководители-в-съдебната-система-news215929.html

ВСС представи системата за гласуване за административни ръководители в съдебната система

ВСС представи системата за гласуване, чрез която се провеждат избори за административни ръководители в съдебната система, предаде „Фокус”.

Представянето беше извършено от Ясен Тодоров, член ВСС и председател на ПК „Професионална етика и превенция на корупцията” и на всеки представител беше дадена възможност да влезе в ролята на магистрат от Висшия съдебен съвет.

Ясен Тодоров обясни, че в писмо от 11 неправителствени организации се поставят няколко въпроса на вниманието на ВСС, един от които е начина на гласуване. В тази връзка той презентира начина на гласуване и подчерта, че от един пункт може да се гласува само веднъж, гласуването от отделните пунктове се отразя коректно в крайния резултат, няма как да се разбере как е гласувано от даден пункт и няма възможност за повторно гласуване от същия пулт.

„Едно лице може да упражни един глас, няма как да се направи обратна проверка как е гласувал даден човек”, посочи Ясен Тодоров.

Калвин Харис е най-богатият DJ в света

http://www.cross.bg/miliona-dolara-klasatziyata-1426311.html

/КРОСС/ Шотландецът Калвин Харис (Calvin Harris) оглави класацията на сп. "Форбс" за най-печелившите диджеи в света, пише Контактмюзик. Той застава на първото място с приходи от 66 милиона долара за една година. 30-годишният шотландец грабва титлата за втора поредна година, като тазгодишната му печелба дори е с 20 милиона доалра повече от миналогодишната. Дейвид Гета (David Guetta) е втори в класацията със спечелени 30 милиона долара, следван от Тиесто, който има в сметката си 28 милиона. Avicii е на четвърто място със същата сума, а пети е Steve Aoki с 23 милиона долара.    

Баба олекна с 2600 лв. от телефонни измамници

http://pik.bg/баба-олекна-с-2600-лв-от-телефонни-измамници-news215927.html

Баба олекна с 2600 лв. от телефонни измамници

80-годишна жена от Сливен е измамена по телефона със сумата от 2600 лева, съобщиха от пресцентъра на МВР-Сливен.

Около 15.00 часа на 18-ти август жената е получила обаждане по телефона, при което е разпознала свой съсед, който е в чужбина. Той помолил жената да му помогне при освобождаването на колетна пратка с важни документи и парични средства в размер на 4500 евро.

За целта жената трябвало да се обади в „куриерската фирма” и да плати исканата такса. Мъжът дал телефонен номер на мнима куриерска фирма, откъдето поискали такса в размер на 4500 евро за освобождаване на колета.

Жената разполагала само с 600 лв. Останалите 2000 изтеглила от банката и предала сумата от 2600 лв. На следващия ден проверила пратката. Оказало се, че в пакета има кутия с бисквити.

След като разбрала, че е измамена жената сигнализирала в районното управление на МВР в Сливен.

По случая е образувано досъдебно производство.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване