Опитват да оневинят служителя от ДАНС, изнесъл записа „Ало, Ваньо”

http://frognews.bg/news_74922/

Бившият служител от ДАНС, който изнесе секретните записи от разработката „Ало, Ваньо” е бил пратен повторно на детектор на лъжата преди няколко дни. Това разкриха пред Фрог нюз негови колеги от родното ФБР. Целта била уличаващият резултат от първото изследване да бъде обърнат на 180 градуса и предателят да се върне на бял кон в агенцията.

Румен Петков: Недоволството срещу БСП се разширява

http://pik.bg/румен-петков-недоволството-срещу-бсп-се-разширява-news216089.html

Румен Петков: Недоволството срещу БСП се разширява

Недоволството от катастрофалния резултат от управлението на БСП се разширява и от начина на определяне на водачите на листи. Това обяви на пресконференция в Пловдив, председателят на предизборния щаб на Коалиция АБВ Румен Петков.

По думите му, ако се погледне начинът на определяне на водачите на листи на БСП ще се види, че в много голяма степен това е пряко развитие на провалилата се парламентарна група, но с тази разлика, че депутат Х от Сливен го местят в Перник или от Шумен в Пловдив. Според Румен Петков, това е един стремеж за самосъхранение на един провалил се елит, което буди допълнително напрежение.  „Аз лично очаквам протестен наказателен вот към ръководството на БСП”, коментира Петков, цитиран от радио Фокус.

По думите му, не е добър знак при една провалена финансова политика, при една провалена политика на приходите, за водач на листа да бъде сложен човек, който е отговарял в Министерство на финансите за приходната част в агенцията. Това, според Румен Петков, е доста нагло. ''Трябва да можеш да направиш оценка на обществените нагласи. Но да сложиш водач на листа в сектор, в който провалът е видим, това не е нормално'', подчерта Петков.

По думите на председателя на предизборния щаб на Коалиция АБВ, служебното правителство се занимава с неща, които не са негова работа. ''Слушаме тук в последните дни служебни министри да говорят за стратегически решения, политиката на доходите. Това работа на служебния министър ли е?'', попита Петков Той добави, че министърът на правосъдието е тежък провал, лично на премиера Близнашки. ''Не можеш да назначиш за министър на правосъдието човек, който е изключен от адвокатската гилдия'', коментира Петков.

По думите му, точно в правосъдието са най-големите обществени очаквания. Според него, по този начин се показва, че редът и законите нямат значение. По думите на Румен Петков, служебното правителство трябва да се концентрира главно върху организацията и провеждането на избори. То трябва да направи и един по-сериозен анализ на състоянието на държавата. ''Например, колко са задълженията на болниците към ВиК и електроснабдителните дружества, към доставчиците на лекарствата – това е около 1 милиард. И това е пасив, който правителството на БСП, ДПС и Атака оставя на българските граждани'', подчерта Петков. Според него, има много безумни решения на предишното правителство. Едно от тях е, решението за разкриване на 20 търговски представителства в чужбина. ''Не виждам сериозна логика да закриеш търговско представителство в Португалия, във Франкфурт, в Дания, и да разкриеш например в Гана. Кои са търговските възможности, които министър Драгомир Стойнев в видял в Гана?'', попита Румен Петков. Според него, Стойнев е надминал собственото си безумие.

По думите на Петков, тези неща се крият от широката публика. Той добави още, че никой не е искал мнението на Търговско-промишлената палата, на Българска стопанска камара. ''Някой направил ли е сметка колко ще струва това на данъкоплатеца. С каква мотивация се прави'', добави още председателят на предизборния щаб на АБВ. По думите му, има и един изключително грозен акт на МВР, който пряко обслужва мафията. Става въпрос за закриването на представителствата на МВР в Белград, в Скопие, в Москва. ''Очевидно екипът на министър Йовчев е бил убеден, че ние нямаме абсолютно никаква контрабанда със Сърбия и Македония'', каза Петков.

Според него, тези неща трябва да бъдат казани на хората. ''Не можем да продължаваме да управляваме държавата нелегално'', категоричен бе Румен Петков. Според него, съществува и въпросът Какво стана с 500 млн. лв., които бяха дадени на общините. Той подчерта, че служебното правителство не трябва да решава проблеми, които ще стоят след 5 години, а трябва да бъдат решавани проблемите на деня. Румен Петков добави, че трябва да се види и какво стана с парите за Добрич, Варна и Велико Търново.

''Това е пример за хвърляне на прах в очите, че средствата се разпределят по определени проекти, а в някои населени места изобщо няма проекти. Тази арогантност отвращава хората от държавните институции'', добави Румен Петков.


Kaмера записала агонията на Семков

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4255159

Убитият предприемач Семко Семков смятал да се отказва от дърводобива и да започва нов бизнес – изкупуване на диворастящи гъби. Това каза адвокатът Христо Якимов, заместник-председател на местната структура на БСП, цитиран от БНР.
"Определено, много от обществените поръчки бяха възложени на неговата фирма "Европа 7", свързани с газификация, Убитият предприемач Семко Семков смятал да се отказва от дърводобива и да започва нов бизнес – изкупуване на диворастящи гъби. Това каза адвокатът Христо Якимов, заместник-председател на местната структура на БСП, цитиран от БНР. "Определено, много от обществените поръчки бяха възложени на неговата фирма "Европа 7", свързани с газификация,

Порожанов не знае, че БНБ печата спешно банкноти

http://www.cross.bg/porozhanov-ministur-finansite-1426370.html

София /КРОСС/ Не сме запознати, че БНБ е обявила поръчка за печатане на 60 млн. банкноти и дали това има връзка с КТБ. Това каза на пресконференция служебният министър на финансите Румен Порожанов. Той бе категоричен, че няма връзка между отпечатването на банкнотите и увеличението на дефицита. Според него Фондът за гарантиране на влоговете разполага с ресурс от около 2 млрд. и 100 млн. лв. Порожанов обясни, че в него има парични средства и държавни ценни книжа, които са бързо ликвидни. Според закона фондът може да се намеси в случай на отнет лиценз и изплащане на дължимите средства на гарантираните лица. Порожанов обясни, че до момента при него не са искани официални срещи с представители на Оманския фонд, но е имало такива срещи с бившия министър на финансите Петър Чобанов. Министърът посочи, че до 10 дни фондът ще направи официално предложение за бъдещето на КТБ. Той определи това като лъч надежда. Финансовият министър допълни, че това било предварително намерение, което трябва да бъде официализирано. Засега няма нищо конкретно, допълни той. До момента премиерът Близнашки не е имал среща с Иван Искров, но щял да потърси диалог. БНБ е автономна институция, каза Близнашки. Вчера стана ясно, че шефът на БНБ е в отпуск. Темата с поставянето под особен надзор на КТБ е обезпокоителна заради сигналите, което дава на цялата икономика и финансова система, коментира Порожанов и добави, че цялата отговорност е в рамките на БНБ

Неправилно монтирана ролка скъсала въжетата на асансьора убиец

http://pik.bg/неправилно-монтирана-ролка-скъсала-въжетата-на-асансьора-убиец-news216082.html

Неправилно монтирана ролка скъсала въжетата на асансьора убиец

Причината за пропадането на асансьора в жилищна сграда в София, при който почина 46-годишна жена, а друга е с опасност за живота, е скъсани въжета на кабината. Самите въжета са се скъсали от триенето с ролка, която не е подходяща за този тип асансьор и е неправилно монтирана. Това показа проверка на място на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

Председателят на агенцията Стефан Цанков каза пред Дарик, че причината да не се задейства клиновата защитна система е, че тя най-вероятно не е проверявана и поддържана 5-6 години. Огледът на място е потвърдил  причината за пропадането на асансьора, каза Стефан Цанков. „Първоначалното ни становище се потвърждава за скъсано въже на подема, което най-вероятно е причинено от триене в ролка, която не е подходяща.

Подменяна е преди няколко години, но е неподходяща като част и е неправилно монтирана. Това е довело до рязкото скъсяване живота на въжето, амортизирането му и скъсването му в най-слабата част”, обясни Цанков. Освен скъсаните въжета, причина за тежките последствия от падането на асансьора е, че не се е задействала защитната система, която трябва да спре асансьора между етажите. „Последната защитна система - клиновата, не е сработила, което е трябвало да стане дори и при скъсване и да спре някъде по етажите кабината.

Това, което виждам, е система, която трябва на всеки 10 дни да се проверява, всяка една година да се изпитва, а най-вероятно не е поддържана поне 5-6 години”, заяви още той. Цанков обяви, че вече са започнали проверки на фирмите за техническа поддръжка и надзор на асансьорите в страната.

Приоритетно ще бъдат проверявани рисковите фирми, за които са получавани сигнали в агенцията.


HTC пусна версия на флагмана си с Windows Phone 8.1

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/08/20/2364608_htc_pusna_versiia_na_flagmana_si_s_windows_phone_81/?ref=rss


HTC се завръща в сегмента на Windows Phone с ново предложение. Компанията пуска версия на своя флагман One (M8), която вместо Android използва Windows Phone 8.1.

Новината е добре дошла за Microsoft, който се оказва практически единственият производител, който предлага редовно нови модели смартфони с Windows Phone. HTC дълго време не излезе с ново предложение, Huawei и Samsung също.

В момента HTC изпитва трудности и търси начини да увеличи своите продажби. Затова компанията...

Мъж лепи плакат на забранено място във Варна, чака го глоба до 500 лева (снимки)

http://www.moreto.net/novini.php?n=261700

Читател на live.varna.bg изпрати снимки на мъж, лепящ рекламен афиш на саксия с палма в центъра на Варна. Сигналът е предаден на дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред“. Глоба до 500 лева заплашва нарушителя, извършил деянието.

Брюксел приветства решенията ни за "Южен поток"

http://news.ibox.bg/news/id_1785129443

Няма да се стигне до спиране на руския газ за България, увери комисар Гюнтер Йотингер

Нелепа смърт: Дърво уби 39-годишен мъж

http://www.bnews.bg/article-114308

Мъж загина нелепо по-рано днес, след като при товарене на трупи едно дърво падна върху него и го уби.

Шотландец е най-скъпоплатеният диджей в света

http://showbusiness.actualno.com/Shotlandec-e-naj-skypoplatenijat-didjej-v-sveta-news_46062.html

Шотландецът Келвин Харис е най-високоплатеният ди джей в света за втора поредна година. Според класацията на сп. Forbes Харис е спечелил 66 милиона долара през последните 12 месеца. Това го нарежда ...

Камера заснела агонията на Семков

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4255124

Убитият предприемач Семко Семков смятал да се отказва от дърводобива и да започва нов бизнес – изкупуване на диворастящи гъби. Това каза адвокатът Христо Якимов, заместник-председател на местната структура на БСП, цитиран от БНР.
Убитият предприемач Семко Семков смятал да се отказва от дърводобива и да започва нов бизнес – изкупуване на диворастящи гъби. Това каза адвокатът Христо Якимов, заместник-председател на местната структура на БСП, цитиран от БНР. "Определено, много от обществените поръчки бяха възложени на неговата фирма "Европа 7", свързани с газификация,

КНСБ настоява за заседание на тристранката

http://www.cross.bg/zasedanie-nsts-suvet-1426376.html

София /КРОСС/ Лидерът на КНСБ Пламен Димитров очаква в най-скоро време да бъде свикано заседание на Национален съвет за тристранно сътрудничество. В писмо до министър-председателя Георги Близнашки той припомня общото им виждане, че е от изключителна важност още в началния период на функциониране правителството да стартират ангажиментите на системата на национален тристранен диалог.„Давам си сметка за Вашата натовареност и сгъстената програма на всички членове на Правителството, но позовавайки се на заявената готовност Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) да се ангажира с най-парещите, макар и по-дългосрочни от мандата на служебното правителство проблеми, които несъмнено провокират обществено напрежение. Затова е належащо свикването на НСТС в най-кратък срок.Както вече споделих пред Вас, темите, които би следвало да се разгледат включват на първо място резултатите от анализа на Правителството, относно състоянието на държавата, на икономиката, на публичните финанси, проблемите на българската енергетика, развитието и перспективата за пенсионната реформа", пише Димитров в писмото си до премиера. И добавя, че по преценка на Близнашки или по мнение на министрите, обект на обсъждане и ангажименти на партньорите могат да бъдат и други важни за икономиката и обществото проблеми

Яне Янев няма да се яви на изборите, ще подкрепи Борисов

http://offnews.bg/news/n_1/n_379143.html

РЗС няма да се явява самостоятелно на предсрочните парламентарни избори на 5 октомври, но ще подкрепи ГЕРБ на вота, съгласно споразумението, което двете партии подписаха на 19 май тази година. Това е решил Политическият съвет на партията на разширено заседание, съобщиха от пресцентъра на партията. Хората на Яне Янев  са одобрили споразумението между лидерите на РЗС и ГЕРБ за създаване на съвместен експертен съвет за борба с корупцията, подписано на 23 юли 2014 г. Освен това от РЗС са готови да организират и постоянен дискусионен формум по конституционни въпроси, в който да участват техни експерти и такива на ГЕРБ, както и общественици. РЗС щяла да работи на изборите съвместно с ГЕРБ с цел консолидация на десните гласове за постигане на изборна победа и на конституционно мнозинство в 43-то Народно събрание, се казва още в съобщението. Политическият съвет на РЗС приема като своя основна задача да разясни публично колко вредно за обществото е в този момент да се разпиляват гласове към корпоративни, квази-десни и криминални коалиции, пише още в съобщението от партията. Това съобщение дойде дни, след като до медиите беше изпратено съобщение, че партията на Яне Янев е решила да сътрудничи на ГЕРБ на предстоящия предсрочен вот. От формацията на Яне Янев обаче обявиха, че съобщението, написано на бланка на РЗС, е изпратено от хакери.

Йотингер приветства решението за "Южен поток" на среща със Захариева и Щонов

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4255141

Заместник министър-председателят по икономическата политика Екатерина Захариева и министърът на икономиката и енергетика Васил Щонов се срещнаха с вицепрезидента на Европейската комисия и комисар по енергетиката Гюнтер Йотингер в Брюксел. Основни теми на разговора бяха стабилизирането на енергийния сектор в България и състоянието на големи Заместник министър-председателят по икономическата политика Екатерина Захариева и министърът на икономиката и енергетика Васил Щонов се срещнаха с вицепрезидента на Европейската комисия и комисар по енергетиката Гюнтер Йотингер в Брюксел. Основни теми на разговора бяха стабилизирането на енергийния сектор в България и състоянието на големи

ФИФА отхвърли жалбата на "Барселона" и спря трансферите на клуба за 1 година

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/20/2364855_fifa_othvurli_jalbata_na_barselona_i_spria_transferite/?ref=rss


ФИФА отхвърли жалбата на "Барселона" по обвинението в груби нарушения на правилата за привличане на чуждестранни футболисти, които не са навършили пълнолетие.

Клубът няма да има право да купува и продава футболисти през зимния и летния трансферен прозорец на 2015 г. Освен това каталунците ще заплатят глоба от 450 хиляди швейцарски франка. 

"Барселона" беше наказан още през април заради неправомерни трансферни на играчи под 18 години между 2009 и 2013 г. Имената на...

Неправилен ремонт скъсал въжетата на асансьора-убиец

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/nepravilen-remont-skysal-vyzhetata-na-asansiora-ubiec-6020425

Освен скъсаните въжета, причина за тежките последствия от падането на асансьора е, че не се е задействала защитната система, която трябва да спре асансьора между етажите

Бум на авариите на ВиК в Перник това лято:Работниците отстраняват по 15 теча на ден

http://www.zapernik.com/obshtestvo/bum-na-avariite-na-vik-v-pernik-tova-lyato-rabotnicite-otstranyavat_33811/

ВиК-Перник са затрупани от аварии в горещите летни дни. Работниците отстраняват около 15 теча на ден. Работи се отново на парче, а от ВиК се стремят да откликват бързо на сигналите, съобщиха от дружеството.

Сушата, амортизацията на водопреносната мрежа и голямото земетресение са причините за избиване на течове и други аварии по водопроводите. От съществуването си до днес пернишката водопреносна мрежа не е реновирана мащабно. А докато водата стигне до гражданите по старите и мръсни...

Продължава

Италиански производител: Европейските санкции срещу Русия са икономически мазохизъм

http://www.cross.bg/rysiya-evropeiiskiya-mazohizum-1426374.html

/КРОСС/ Санкциите, въведени от Европа срещу Русия, са "икономически мазохизъм". Това смята Луиджи Скордамаля, генерален директор на една от най-големите италиански компании за производството на говеждо месо. В интервю за Il Giornale той казва, че Европа се нуждае от руския пазар много повече, отколкото Русия от европейския. Русия съвсем спокойно може да се справи без тези продукти, на които наложи ембарго, смята генералният директор на италианската компания Inalca. А всички продукти, които попадат в обхвата на санкциите, страната може лесно да замени със свои собствени. "Русия има практически неограничени възможности в сферата на селскостопанската сфера. Тези, които таят илюзии за опустошаването на рафтовете, сериозно грешат: руснаците ще се справят и без нас", подчерта италианецът. Той казва още, че санкциите, наложени от ЕС, само са подтикнали Москва към по-голяма независимост в селскостопанския сектор. В допълнение предприемачът посочва, че руската страна логично е отговорила на европейския удар. „Европа се нуждае от руския пазар много повече, отколкото Русия от европейския. Въвеждането на по-строги санкции е една недалновидна политика ", отбелязва ръководителят на Inalca.Като цяло за него европейските санкции са "икономически мазохизъм". Той е убеден, че ситуацията трябва да се промени, а за това може да помогне Италия

Константинов махна братя Братоеви

http://www.cross.bg/konstantinov-polsha-bratoevi-1426375.html

София /КРОСС/ Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Пламен Константинов няма да разчита на Георги и Валентин Братоеви за предстоящото световно първенство в Полша през септември.Константинов трябва да редуцира разширения състав до 14 състезатели, като двамата отпадат след изиграните мачове на турнира „Хеберт Вагнер" в Полша, където националите се класираха на трето място. До заминаването на тима за Полша ще отпадне още един волейболист.България ще играе контролна среща с Франция утре от 17:30 часа в Ботевград, а в петък съперник на играчите на Пламен Константинов ще бъде Бразилия.

Коалиция "БСП лява България" внесе в ЦИК документите за участие в изборите

http://www.moreto.net/novini.php?n=261704

БСП отива на предсрочните избори, както обеща – във формат Коалиция "БСП-Лява България". Лидерът на столетницата и на коалицията Михаил Миков подаде в ЦИК документите на левицата за вота на 5 октомври. Той обяви, че се надява на толкова на брой депутати, че да може коалицията да представлява лява България и да бъде силен фактор във вземането на решения в НС.

Пороите извадиха златото по реките, търсачите изкарват до 5000 лева на седмица

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4255095

По близо 5000 лв. на седмица може да си докарат търсачи на самородно злато у нас. Късметлиите вадят сериозни количества от благородния метал, който се изкупува поне за 50 лв. на грам, съобщава РЕПОРТЕР.
Рекордьор е семейство, което събрало 88 г край Луда Яна, разказват от Българската асоциация на търсачите на самородно злато и метеорити (БАТСЗМ). По близо 5000 лв. на седмица може да си докарат търсачи на самородно злато у нас. Късметлиите вадят сериозни количества от благородния метал, който се изкупува поне за 50 лв. на грам, съобщава РЕПОРТЕР. Рекордьор е семейство, което събрало 88 г край Луда Яна, разказват от Българската асоциация на търсачите на самородно злато и метеорити (БАТСЗМ).

Близнашки и Порожанов не разбрали, че БНБ е отворила печатницата за пари

http://offnews.bg/news/n_1/n_379116.html

Не знам. Не сме запознати с темата. Обърнете се към БНБ. Така служебният премиер Георги Близнашки и финансовият му министър Румен Порожанов отговориха на журналистическите въпроси, свързани с пуснатите от БНБ обществени поръчки за печатането на десетки милиони левове. Първата поръчка е пусната непосредствено след поставянето на Корпоративна търговска банка под специален надзор - на 23 юни, а втората - на 18 юли. Едната е за отпечатването на банкноти с номинал 5, 10, 20, 50 и 100 лева на обща стойност 23 милиона лева, а втората е за отпечатването на 60 млн. банкноти с номинал 10, 20 и 50 лева. Оказа се, че финансовият министър няма представа за какво става въпрос, поне според отговора му. "Съжалявам не я зная темата, въпросът - към БНБ. Дори не съм прочел за какво става дума", заяви Румен Порожанов след днешното заседание на Министерски съвет. Незнаещият темата Порожанов обаче бил сигурен, че няма връзка между печатането на пари и увеличението на дефицита. Представители на Оманския фонд, който е миноритарен собственик на КТБ, не били искали среща с него, но Порожанов бил чул, че имали такава с предшественика му. Дали и какво е било договорено обаче не стана ясно. Той определи поставянето на КТБ под специален надзор от БНБ като "обезпокоително в рамките на отражението, което дава на цялата икономика и финансовата система" и прехвърли цялата отговорност за случващото се върху БНБ. Министерството на финансите разглеждало въпроса "глобално". "Затова позицията ни е търсенето на решение с използването на пазарен инструментариум, така че по никакъв начин да не се ангажира публичен ресурс за спасяването на КТБ или за оздравителни мерки под каквато и да е форма. БНБ извършва съответните одити. В рамките на закона те имат право да разглеждат всякакви предложения, свързани с оздравяване на банката. Интересът ни е одитът там да бъде направен максимално бързо, добави финансовият министър", каза Порожанов. "Не сме запознати с темата", каза и премиерът Близнашки. На фона на продължаващите проблеми в банковия сектор, липсата на каквато и да е яснота за бъдещето на КТБ, и кризата на доверие към БНБ, Близнашки заяви: "С г-н Искров (управителят на БНБ Иван Искров - бел. ред.) досега не съм имал среща, но ще потърся диалог. БНБ е автономна институция и всички бяха много щастливи навремето, когато банката беше извадена от зависимост, от изпълнителната власт, от това, че правителството няма да може да влияе върху решенията на банката. Това стана още в началото на 90-те години".

Братя Братоеви отпаднаха от националния за световното в Полша

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4255117

Георги и Валентин Братоеви отпаднаха от състава на националния отбор за световното първенство в Полша, съобщи сайтът на волейболната федерация. Селекционерът Пламен Константинов-Гибона освободи близнаците след края на международния турнир "Хуберт Вагнер" в Краков. Там нашите заеха третото място, след като записаха актив от 2 победи и 1 загуба. Георги и Валентин Братоеви отпаднаха от състава на националния отбор за световното първенство в Полша, съобщи сайтът на волейболната федерация. Селекционерът Пламен Константинов-Гибона освободи близнаците след края на международния турнир "Хуберт Вагнер" в Краков. Там нашите заеха третото място, след като записаха актив от 2 победи и 1 загуба.

САЩ обмислят създаването на световна рускоезична телевизия

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/20/2364769_sasht_obmisliat_suzdavaneto_na_svetovna_ruskoezichna/?ref=rss


Американска федерална агенция обмисля финансирането на сателитна мрежа, която да е насочена към руската публика, съобщава американското лайфстайл издание The Hollywood Reporter.  Според него целта на евентуалното създаване на канала е да се конкурира с вече съществуващата руска телевизия на английски език Russia Today, финансирана от държавата.

Идеята за новия канал се е появила по време на среща на ръководството на Управителния съвет за радио и телевизия на САЩ (BBG), чиято работа е...

Лука Модрич преподписа с "Реал" (Мадрид)

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/20/2364852_luka_modrich_prepodpisa_s_real_madrid/?ref=rss


Ръководството на "Реал" (Мадрид) обяви, че хърватският полузащитник на тима Лука Модрич е подписал нов договор с клуба.

28-годишният Модрич се обвърза с "кралския клуб" за още четири години. Той се присъедини към белите през лятото на 2012 г. от "Тотнъм". Мадричани платиха на "шпорите" около 30 млн. паунда, а хърватинът подписа за пет години.

За двете години в Мадрид полузащитникът записа 106 мача, в които отбеляза шест гола. Модрич се оказва истински специалист в...

Правят тренировка за реакция при ебола

http://www.bnews.bg/article-114294

Тренировъчно учение на Летище София ще учи властите как да реагират, ако в България кацне пътник със симптоми на ебола. Рискът от поява на ебола у нас остава относително нисък, успокояват от Здравното министерство.

Гибона махна братя Братоеви от националния

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4255111

Георги и Валентин Братоеви отпаднаха от състава на националния отбор за световното първенство в Полша, съобщи сайтът на волейболната федерация. Селекционерът Пламен Константинов-Гибона освободи близнаците след края на международния турнир Георги и Валентин Братоеви отпаднаха от състава на националния отбор за световното първенство в Полша, съобщи сайтът на волейболната федерация. Селекционерът Пламен Константинов-Гибона освободи близнаците след края на международния турнир "Хуберт Вагнер" в Краков. Там нашите заеха третото място, след като записаха актив от 2 победи и 1 загуба.

Миков: Искам БСП и партньорите й да станат автентичния представител на левите очаквания

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/20/2364869_mikov_iskam_bsp_i_partnyorite_i_da_stanat/?ref=rss


Искам БСП заедно с коалиционните ни партньори да стане автентичен представител на левите очаквания на България. Това каза лидерът на левицата Михаил Миков след внасянето на документите в ЦИК за регистрация на коалицията "БСП - лява България" за участие в предсрочните парламентарни избори на 5 октомври.

Според Миков коалицията "БСП - лява България" трябва да стане представител на левите очаквания за повече справедливост за работниците по отношение на заплащането им; за повече...

Семейството на убития бизнесмен още не е пристигнало от морето

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4255109

Семейството на убития бизнесмен Семко Семков все още не е пристигнало от морето. Домът му е под полицейска охрана. Дворът на фирмата на Семков, която се намира близо до дома му, е безлюден. Появилият се охранител отказа да коментира случилото се, както и да изрази лично мнение за него, съобщава botevgrad.com. Семейството на убития бизнесмен Семко Семков все още не е пристигнало от морето. Домът му е под полицейска охрана. Дворът на фирмата на Семков, която се намира близо до дома му, е безлюден. Появилият се охранител отказа да коментира случилото се, както и да изрази лично мнение за него, съобщава botevgrad.com.

Нов кинофестивал във Варна ще представя млади творци

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/08/20/2364856_nov_kinofestival_vuv_varna_shte_predstavia_mladi_tvorci/?ref=rss


От следващата година Варна ще има нов фестивал за късометражно кино - "Карантината". Той ще дава път на младите и все още неизвестни кинорежисьори, сценаристи и оператори, съобщават организаторите на събитието от арт-сдружение "Дедал".

Във фестивала ще могат да участват творци на възраст до 35 години, с идеята той да стане място за популяризиране на филмите им.

Кино-форумът ще се провежда в нестандартната среда на рибарско селище "Карантината" във варненския кв....

Читател: Битово сметище до блока. Към кого да се обърнем?

http://www.moreto.net/novini.php?n=261703

За струпани боклуци в ж.к "Левски" на ул."Петко Момилов", сигнализира читателка на Moreto.net Първоначално те били събрани от децата от квартала, които по собствена инициатива решили да почистят близката площадка и пространството около блока от битови отпадъци и нападали клони.

Младежи боядисаха в синьо петолъчка в Москва и окачиха украинското знаме

http://www.mediapool.bg/mladezhi-boyadisaha-v-sinyo-petolachka-v-moskva-i-okachiha-ukrainskoto-zname-news223929.html

Руската полиция образува наказателно дело за вандализъм срещу неизвестни извършители, боядисали през нощта срещу сряда в синьо жълтата петолъчка на върха на висока сграда от сталинската епоха в Москва и окачили там жълто-синьото украинско знаме.   Задържани са били четирима заподозрени - двама младежи и две девойки, които отричат обвиненията и твърдят, че са скочили с парашути от 26-етажната сграда, висока 176 метра.   Знамето бе бързо свалено още сутринта от алпинисти.

Убитият Семков - зет на известен дървен бос

http://www.cross.bg/semkov-botevgrad-tihomir-1426373.html

/КРОСС/ Убитият ботевградски бизнесмен Семко Семков е зет на известния в региона дървен бос Тихомир Нинов-Барези, женен е за сестра му Валя. Двамата били номер 1 по печелене на обществени поръчки в Ботевград в сферата на строителството.В разследване на в. "Сега" от 4 юни 2012 г. под заглавие "Как се печелят обществени поръчки в Ботевград" е публикувана следната информация, касаеща баджанаците Семко Семков и Тихомир Нинов - Барези:"Подобно на сделките с общински имоти и тази сфера от живота на града се доминира от определени имена. В един от най-кешовите сектори - този на строителството, палмата на договорите държат трима души - Семко Семков, Тихомир Нинов и в по-стари времена - Красимир Христов. Те печелят огромна част от поръчките за строителство, като в повечето от конкурсите нямат никаква конкуренция. Свързани с тях фирми и лица са и в списъка на купувалите имоти от общината, продадени впоследствие на кметското семейство.11 обществени поръчки на община Ботевград е спечелила от 2007 г. насам фирма "Европа-7", съсобственост на Семко Семков и Тихомир Нинов, с основен предмет на дейност дърводобив и търговия с обли и фасонирани дървени материали. Всичките контракти са в областта на строителството, а общата им стойност възлиза на 5 млн. лв. ("Европа-7" има спечелени поръчки и в рамките на обединение "Инфрастрой БГ", в което участва управляваната от Васил Златев "Обществено строителство-Агробилд")

15-годишен подобрява 104-годишен рекорд в норвежкия футбол

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/20/2364705_15-godishen_podobriava_104-godishen_rekord_v/?ref=rss


15-годишният Мартин Одегаард е на път да постави нов рекорд за най-млад играч, записвал минути за представителния тим на Норвегия по футбол.

Той ще има възможност да задмине постижение, което не е било подобрявано в продължение на 104 години.

Дебютът на желания от над 30 европейски клуба Одегаард може да се случи на 27 август, когато скандинавците приемат тима на ОАЕ в Ставангер. Няколко дни по-късно те гостуват Англия, също в приятелска среща.

Норвегия е в една...

Мъж загина при товарене на дървени трупи в Гоце Делчев

http://pik.bg/мъж-загина-при-товарене-на-дървени-трупи-в-гоце-делчев-news216068.html

Мъж загина при товарене на дървени трупи в Гоце Делчев

39-годишен мъж загина при товарене на трупи в село край Гоце Делчев, съобщи БГНЕС.
Сигналът за инцидента е подаден към 12 часа днес от пункт за добиване на дървен материал над село Горно Дряново. Инцидентът е станал при товаренето на добития материал в камион.

От удар от паднало дърво е пострадал Ибрахим П., 39 годишен, който е получил тежки травми и е загинал на място.

На местопроизшествието се извършва оглед от полицията, по случая е образувано досъдебно производство.

Ваканцуване! Шефът на пернишката болница взе едномесечен отпуск и отиде спасител на плажа - УНИКАЛНИ СНИМКИ!

http://www.zapernik.com/obshtestvo/vakancuvane-shefut-na-pernishkata-bolnica-vze-ednomesechen-otpusk-i-otide_33807/

Новоназначеният от проваленото правителство на Пламен Орешарски шеф на пернишката болница излезе в едномесечен отпуск и отиде на Слънчев бряг,а снимките, които гледате са доказателство за това.

Докторът се подвизава в медицинска барака, намираща се в центъра на най-тузарския български курорт Слънчев бряг, точно пред хотел Нептун. Седи на столче пред барачката си говори приказки. Основно така минава деня на пернишкия лекар, който чака да спаси някой чужденец на плажа, докато в Перник...

Продължава

Обезобразени трупове по кръстовищата в Либерия заради вируса ебола

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4255081

Обстановката в епицентъра на епидемията от ебола напомня на гражданска война заради обезобразените трупове на жертви на смъртоносния вирус, които остават с часове по кръстовищата на населените места в Либерия. Уплашени, близките им ги захвърлят. На погребения отдавна никой не ходи, информират кореспондентите на германската агенция ДПА. Обстановката в епицентъра на епидемията от ебола напомня на гражданска война заради обезобразените трупове на жертви на смъртоносния вирус, които остават с часове по кръстовищата на населените места в Либерия. Уплашени, близките им ги захвърлят. На погребения отдавна никой не ходи, информират кореспондентите на германската агенция ДПА.

Захариева и Щонов обсъдиха „Южен поток” с Гюнтер Йотингер

http://www.cross.bg/iiotinger-zaharieva-energetika-1426372.html

/КРОСС/ Заместник министър-председателят по икономическата политика Екатерина Захариева и министърът на икономиката и енергетика Васил Щонов се срещнаха с вицепрезидента на Европейската комисия и комисар по енергетиката Гюнтер Йотингер в Брюксел. Основни теми на разговора бяха стабилизирането на енергийния сектор в България и състоянието на големи инфраструктурни енергийни проекти. На срещата присъстваха и представители на Генерална дирекция "Енергетика" на ЕК. Еврокомисарят заяви пълна подкрепа на идеята за създаване на енергиен борд и покани български експерти за разговори в ЕК с цел намиране на балансирани механизми и стабилизиране на сектор Енергетика. Вицепремиер Захариева подчерта необходимостта от спешни реформи, които служебното правителство има политическа воля да продължи. Двете страни се обединиха около мнението, че цялостният анализ на целия сектор, направен от експерти на ЕК и Световната банка миналата година, е добра основа, върху която да се изработи план за действие за стабилизиране на сектора. Относно проекта „Южен поток" българската страна потвърди позицията си за временно спиране на дейностите, определени в писмото на ЕК по наказателната процедура - преустановяване възлагането по всички тръжни процедури, , както и въздържане от сключване на договори, тъй като те трябва да съответстват на законодателството на ЕС

Арабската лига обвини Израел, че възпрепятства преговорите с Палестина

http://asia.actualno.com/Arabskata-liga-obvini-Izrael-che-vyzprepjatstva-pregovorite-s-Palestina-news_46051.html

Генералният секретар на Арабската лига днес обвини Израел, че „възпрепятства” преговорите за установяване на примирие с „Хамас”. Информацията съобщи "Фокус...

Opel се похвали с 100 000 поръчки за ADAM

http://cars.actualno.com/Opel-se-pohvali-s-100-000-porychki-za-ADAM-news_46057.html

От премиерата на ADAM в началото на 2013 година, Opel е получил над 100 000 поръчки, включително около 3000 за новия ADAM ROCKS. Мини кросоувърът ще бъде на разположение в дилърствата на марката в кра...

Пожар лумна до "Петте кьошета"

http://sofia.actualno.com/Pojar-lumna-do-Pette-kiosheta-news_46058.html

Гъсти кълба дим се издигат над Петте кьошета в центъра на София. На мястото на пожара дойдоха светкавично екипи на пожарната и полицията. Има и екип на Бърза помощ. В полицията е подаден сигнал за и...

Костенурките Нинджа - спомени от детството в ново измерение

http://cinema.actualno.com/Kostenurkite-Nindja---spomeni-ot-detstvoto-v-novo-izmerenie-news_46059.html

Детството на всеки човек е белязано от нещата, които е видял, чул и преживял. Няма дете, което не си е мечтало да бъде супергерои, да се бори с лошите герои, да притежава суперсили и да подражава на с...

22 партии и 7 коалиции се регистрираха за изборите

http://izbori2014.actualno.com/22-partii-i-7-koalicii-se-registriraha-za-izborite-news_46060.html

Общо 22 партии и 7 коалиции се регистрираха за предсрочните парламентарни избори в началото на октомври. Това стана ясно от информация на ЦИК, като от там не можаха да кажат колко партии са изчакали п...

Заложеният годишен дефицит ще бъде надхвърлен още през август

http://www.mediapool.bg/zalozheniyat-godishen-defitsit-shte-bade-nadhvarlen-oshte-prez-avgust-news223928.html

Дефицитът в консолидираната фискална програма е над 1.147 млрд. лв. към края на юли, като още през август ще бъде надхвърлен заложеният за цялата година от 1.472 млрд. лв. Надценените приходи и спрените еврофондове са основните предизвикателства пред изпълнението на бюджета за тази година, съобщи служебният финансов министър Румен Порожанов след правителственото заседание в сряда. Президентът Росен Плевнелиев, който неуспешно настояваше държавният бюджет да бъде актуализиран непосредствено преди разпускането на парламента, обяви като приоритет на назначеното от него служебно правителство да подготви проект за актуализация, който да бъде ползван от следващото редовно управление. Растяща дупка в бюджета Дупката в бюджета ще расте още през август заради замразените плащания от Европейската комисия по програма "Околна среда" (ОПОС) и по две оси на програма "Регионално развитие" (ОПРР), каза министър Порожанов. Той е запознал колегите си с касовото изпълнение на държавния бюджет и на основните показатели по консолидираната фискална програма (КФП). Кабинетът на Пламен Орешарски "умишлено" е оставил плащането на 166 млн. лв. по ОПОС за началото на август, за да влязат като дефицит за този месец при служебния кабинет, стана ясно от обясненията на Порожанов. Тези разходи са били одобрени месец преди това, но съзнателно не са били преведени на общините, посочи финансовият министър. Плащането от 188 млн. лв. по ОПРР допълнително ще увеличи дупката в бюджета. Така още в края на август дефицитът може да достигне 1.5 млрд. лв. при планиран 1.47 към края на годината. Основното предизвикателство ще бъде да не се надхвърли дефицит от 3% от БВП на касова и начислена основа, каза Порожанов. По думите му за целта ще има рязане на разходи – средно по около 15% от бюджетите на министерствата и отделно от допълнителните 867 млн. лв., които бяха одобрени с постановления от кабинета "Орешарски". Порожанов отказа да посочи кои разходи точно ще се свият, но даде да се разбере, че няма да е еднакво за всички министерства. По думите му, имало "две - три министерства", които "ще трябва да затворят врати", ако им намалят разходите с 15%. По тази причина служебният кабинет ще подготви актуализация на бюджета, като заложи размера, необходим за покриване на дефицита над планирания. Отделно ще бъдат направени промени в средносрочната прогноза за растежа, каза Порожанов. От обясненията му стана ясно, че тя ще бъде намалена. Неотдавна кабинетът "Орешарски" я ревизира в посока нагоре – от 1.8% на 2.1% икономически растеж от БВП. ЕК обаче изрази съмнения, че тя може да бъде постигната. Надценени приходи Основният проблем на бюджета са надценените приходи, заложени още при приемането му. Неизпълнението ще е от порядъка на 700 – 900 млн. лв. и това се знаеше още при бюджетната процедура през 2013 г., каза зам.-министърът на финансите Кирил Ананиев. Той беше финансов съветник на бившия премиер Пламен Орешарски и е изразил мнението си още при подготовката на бюджета, но то не е било взето предвид, защото, както обясни, политиците са тези, които взимат решенията. Изпълнението на данъчните приходи, с включени осигурителни вноски, е 46% към края на юни, което е по-слабо спрямо предишната година (47.6%). Изоставането е с 6.5% спрямо заложеното. Изостава изпълнението и на приходите от ДДС с 5% и на акцизни стоки – горива, цигари и алкохол с 2%, сочат данните за изпълнението на бюджета. Постъпленията от косвени данъци към полугодието намаляват с 91.7 млн. лв. спрямо същия период на миналата година. Освен по-големия размер на възстановеното ДДС, другите фактори, които оказват влияние, са динамиката на вноса и износа, промените във валутните курсове, динамиката при вътрешното потребление. По-добри постъпления има при приходите от социалноосигурителни и здравни вноски - с 4.5% (131.6 млн. лв.) спрямо миналата година. Основната причина за това обаче е повишаването на минималната заплата. Порожанов посочи обичайните мерки, които се предприемат за повишаване на приходите – подобряване работата на приходните агенции, смяна на ръководството на агенция "Митници" и засилване на борбата с контрабандата. Финансовият министър уточни, че той е предложил Ваньо Танов за шеф на агенция "Митници". "Така че вече имаме отговор на въпроса "Кой" го предложи", каза служебният премиер Георги Близнашки по повод връщането на митническия шеф от времето на ГЕРБ, чието име стана нарицателно за един от гръмките корупционни скандали на тогавашната власт. Растящи разходи При силно надценените приходи, които "напрягат" бюджета, има едни растящи разходи, каза Порожанов. Спрямо юни 2013 г. те са нараснали общо със 7% (993.7 млн. лв.). Разходите по сметките за европейски средства (вкл. националното съфинансиране) нарастват с 612.5 млн. лв. спрямо същия период на 2013 г., което е свързано с приключването на по-голяма част от европроектите в края на програмния период. По-високи са и разходите по националния бюджет. Процентът на изпълнение спрямо годишния разчет при повечето групи разходи изпреварва този за същия период на 2013 г. Фискалният резерв е 8.8 млрд. лв. към края на юли Фискалният резерв е 8.8 млрд. лв. към края на юли. От тях 632 млн. лв. са бъдещи вземания от фондовете на ЕС. Трябва да се има предвид обаче, че ресурсът във фискалния резерв е разчетен да обезпечи единствено обслужванията по държавния дълг, финансирането на дефицита и текущата ликвидност при изпълнението на бюджета, посочи Порожанов.

Лекари оперираха от сърце погрешния пациент

http://www.vesti.bg/novini/lekari-operiraha-ot-syrce-pogreshniia-pacient-6020424

Частна болница в Южна Африка призна, че е направила сърдечна операция на погрешен пациент заради грешка в имената.

Галъп: 43% искат оздравяване на КТБ

http://frognews.bg/news_74921/

43% предпочитат КТБ да бъде оздравена от акционерите й и да продължи да работи и само 19% са за фалита й. Това сочи национално проучване на „Галъп интернешънъл” за доверието в банковата система.

Хванаха ученици, планирали масово убийство в САЩ

http://www.vesti.bg/sviat/amerika/hvanaha-uchenici-planirali-masovo-ubijstvo-v-sasht-6020423

При разпита те разказали най-хладнокръвно, че искали да убият възможно най-много хора и да бъдат ликвидирани от полицията

Кремълофилията на БСП

http://www.vesti.bg/analizi-i-komentari/komentari/kremylofiliiata-na-bsp-6020422

БСП прави всичко възможно, за да бъде възприемана като русофилска партия. При това в случая става дума не просто за русофилия, а за кремълофилия, пише Татяна Ваксберг в коментар за "Дойче веле"

Протестиращи навлязоха в "червената зона” на правителството в Исламабад

http://www.moreto.net/novini.php?n=261653

Не стихват демонстрациите срещу правителството в Пакистан. Хиляди излязоха по улиците на столицата и достигнаха до сградата на парламента. Те настояват за оставката на министър-председателя. Пакистан Хиляди протестиращи навлязоха във високо охраняваната "червена зона" на правителствения район в Исламабад.

Мъж загина при товарене на дървени трупи край Гоце Делчев

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4255087

39-годишен мъж загина при товарене на трупи в село край Гоце Делчев, съобщи БГНЕС. Сигналът за инцидента е подаден към 12 часа днес от пункт за добиване на дървен материал над село Горно Дряново. Инцидентът е станал при товаренето на добития материал в камион.
От удар от паднало дърво е пострадал Ибрахим П. 39-годишен мъж загина при товарене на трупи в село край Гоце Делчев, съобщи БГНЕС. Сигналът за инцидента е подаден към 12 часа днес от пункт за добиване на дървен материал над село Горно Дряново. Инцидентът е станал при товаренето на добития материал в камион. От удар от паднало дърво е пострадал Ибрахим П.

Стив Балмър се оттегли от управата на „Майкрософт“

http://www.vesti.bg/tehnologii/kompyutri-i-djadji/stiv-balmyr-se-ottegli-ot-upravata-na-majkrosoft-6020420

Той напусна поста на изпълнителен директор през февруари, сега си тръгна и от управителния съвет, бил прекалено зает

Мъж загина при товарене на дървени трупи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4255075

39-годишен мъж загина при товарене на трупи в село край Гоце Делчев, съобщи БГНЕС. Сигналът за инцидента е подаден към 12 часа днес от пункт за добиване на дървен материал над село Горно Дряново. Инцидентът е станал при товаренето на добития материал в камион.
От удар от паднало дърво е пострадал Ибрахим П. 39-годишен мъж загина при товарене на трупи в село край Гоце Делчев, съобщи БГНЕС. Сигналът за инцидента е подаден към 12 часа днес от пункт за добиване на дървен материал над село Горно Дряново. Инцидентът е станал при товаренето на добития материал в камион. От удар от паднало дърво е пострадал Ибрахим П.

Порожанов е готов с промени в Закона за бюджета до 15 септември

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/08/20/2364803_porojanov_e_gotov_s_promeni_v_zakona_za_bjudjeta_do_15/?ref=rss


До 15 септември Министерството на финансите ще предложи на правителството законопроект за коригиране на параметрите на бюджета за 2014 г., обяви министърът на финансите Румен Порожанов в Министерския съвет, цитиран от БТА.  В отговор на въпрос той коментира, че идеалният вариант в момента е дългът да бъде увеличен само с размера на дефицита, който трябва да бъде покрит.

Проектът на практика ще е на вниманието на следващия кабинет, тъй като се изисква одобрението му от Народното...

Германия ще изпраща оръжия на кюрдите в Ирак

http://offnews.bg/news/n_1/n_379121.html

Германия е готова да изпрати оръжия за кюрдите в Северен Ирак, които се бият срещу джихадистите от „Ислямска държава“. Това съобщи външният министър на Германия и Франк-Валтер Щайнмайер и германският военен министър Урсула фон дер Лайен. Германия ще изпрати веднага военна екипировка и бронежилетки, като има готовност да се изпрати и оръжие, посочи Щайнмайер. Великобритания, Италия и Франция вече изразиха готовност да изпратят в Ирак оръжия и друго оборудване. Ние сме готови да направим същото, тъй като това ще помогне на кюрдските сили в позициите срещу джихадистите, допълни Щайнмайер. Според външния министър на Германия решението е взето, тъй като падането на кюрдската отбрана отбрана може да прерасне в по-голяма катастрофа за Ирак, което пък ще засегне пряко Европа. Миналата седмица канцлерът на Германия Ангела Меркел обяви, че одобрява въздушните удари на САЩ над Ирак. Тогава тя допълни, че Германия няма намерение да се намесва с войски, но ще окаже материална помощ на кюрдите в Ирак.

Близо 1,5 тона канабис унищожиха полицаи в Сандански и Благоевград

http://pik.bg/близо-15-тона-канабис-унищожиха-полицаи-в-сандански-и-благоевград-news216056.html

Близо 1,5 тона канабис унищожиха полицаи в Сандански и Благоевград

Общо 111 растения канабис, с общо тегло около 1 000 кг са открили в землището на с. Плоски, община Сандански, при акция за противодействие на производството на наркотични вещества, полицейски служители от РУ-Сандански, съобщи пресцентърът на МВР.

По ската на Шашка река са открити 111 растения канабис с общо тегло около 1 тон.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

Още 420 кг канабис са открити днес от полицаи от Второ РУ-Благоевград. Проверена е местността Акациите в землището на с. Горно Хърсово, община Благоевград, и открили към 354 растения марихуана с общо тегло около 420 кг.

Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

Лидерът на ДРОМ Илиев: Повечето водачи на листи са връзкари! Народът не е стадо и няма да позволи да го заблуждават

http://pik.bg/лидерът-на-дром-илиев-повечето-водачи-на-листи-са-връзкари-народът-не-е-стадо-и-няма-да-по-news216061.html

Лидерът на ДРОМ Илиев: Повечето водачи на листи са връзкари! Народът не е стадо и няма да позволи да го заблуждават

"Голяма част от водачите на листи в повечето политическите партии са връзкари. В много от случаите лидерите на партии твърдят, че слагат за водачи хората с най-голямо доверие! Еми след като въпросните хора са с най-голямо доверие, защо не бъдат на десето или петнайсто място в листата и да си извоюват депутатското място, а се натискат да са първи?", заяви Илия Илиев, председател на партия ДРОМ.

Младият политик скочи срещу безскруполното подреждане на депутатски листи, което често възкачва компрометирани фигури на челни позиции в избирателните списъци.

"Защо лидерите на партии заблуждават хората, че слагат най-подходящите хора за водачи на листи? Какво означава водач на листа? Какво води този човек - стадо с овце ли?", попита Илиев. И напомни, че голяма част от водачите на листи се занимават единствено с организирането на предизборни концерти, вместо да решават реалните проблеми на хората.

"Големите партии събират гласове не заради водачите на листи, а заради самата партия. Аз съм убеден, че 90% от гласуващите дори не знаят кой е водач на съответната листа, но гласува за партията", подчерта Илиев.

Водачът на ДРОМ напомни, че българският народ не е стадо и ще постъпи мъдро на вота на 5 октомври.

 

Неправилно монтиран чарк скъсал въжетата на асансьора-убиец

http://www.cross.bg/asansyora-sistema-vuzheta-1426368.html

София /КРОСС/ Причината за пропадането на асансьора в жилищна сграда в София, при който почина 46-годишна жена, а друга е с опасност за живота, е скъсани въжета на кабината. Самите въжета са се скъсали от триенето с ролка, която не е подходяща за този тип асансьор и е неправилно монтирана. Това показа проверка на място на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.Председателят на агенцията Стефан Цанков каза пред Дарик, че причината да не се задейства клиновата защитна система е, че тя най-вероятно не е проверявана и поддържана 5-6 години.Огледът на място е потвърдил причината за пропадането на асансьора каза Стефан Цанков. „Първоначалното ни становище се потвърждава за скъсано въже на подема, което най-вероятно е причинено от триене в ролка, която не е подходяща. Подменяна е преди няколко години, но е неподходяща като част и е неправилно монтирана. Това е довело до рязкото скъсяване живота на въжето, амортизирането му и скъсването му в най-слабата част", обясни Цанков.Освен скъсаните въжета, причина за тежките последствия от падането на асансьора е, че не се е задействала защитната система, която трябва да спре асансьора между етажите.„Последната защитна система - клиновата, не е сработила, което е трябвало да стане дори и при скъсване и да спре някъде по етажите кабината

Порожанов: Трудно ще избягаме от актуализация на бюджета

http://www.cross.bg/ministur-byudzheta-aktyalizatziya-1426369.html

София /КРОСС/ Трудно ще избягаме от актуализация на бюджета. Това каза на пресконференция служебният министър на финансите Румен Порожанов и обяви, че служебният кабинет ще предостави план за актуализация на следващото Народно събрание."Ние сме длъжни да връчим на парламента актуализация на бюджета, за да може държавата да функционира нормално, макар и с рестрикции", се зарече още финансовият министър и напомни на основните политически играчи, че политическата воля трябва да бъде за стабилизиране на държавата.Доказателство за по-лошите финансови цифри е дефицитът по фискалната програма на страната ни, който е в размер на 1, 147 млрд. лева или 1,4% от Брутния вътрешен продукт (БВП) на страната ни. При написването на бюджета обаче за цялата година е планиран дефицит в размер на 1, 472 млрд. лева.Министър Порожанов обясни по-лошите показатели на дефицита с покачването на разходите, с изоставане на данъчните приходи и не на последно място със замразените плащания от Европа по две Оперативни програми "Околна среда" и "Регионално развитие". Служебното правителство дори очаква влошаване на дефицита и за месец август с още 355 млн. лева именно заради разплащане на забавените пари към изпълнителите на проектите по тези две европейски Оперативни програми.Финансовият министър не пропусна да посочи и задачите, с които се е захванал служебният кабинет

Финансовият министър не знае защо БНБ печата спешно 60 млн. банкноти

http://www.mediapool.bg/finansoviyat-ministar-ne-znae-zashto-bnb-pechata-speshno-60-mln-banknoti-news223927.html

Не знам темата, обърнете се към БНБ. Така отговори в сряда финансовият министър Румен Порожанов на журналистически въпрос запознат ли е с мотивите на БНБ за отпечатването на 60 млн. купюри от 10, 20 и 50 лева и дали тази акция има връзка с КТБ.   От БНБ във вторник обявиха, че ще бъдат отпечатани 60 млн. броя банкноти заради изтеглена от обръщение левова ликвидност.   Порожанов добави, че няма връзка между отпечатването на банкнотите и увеличението на дефицита. Преди това министърът съобщи, че бюджетният дефицит в края на годината вероятно ще надхвърли допустимия от Европейската комисия.   Министърът повтори, че правителството не може да се намесва в решаването на съдбата на КТБ. Той обясни, че Фондът за гарантиране на влоговете разполага с ресурс около 2 млрд. и 100 млн. лв., който е основно в парични средства и държавни ценни книжа, които са бързо ликвидни. По закон обаче фондът се включва в хипотезата на отнет лиценз и изплащане на дължимите средства на гарантираните лица (влогове до 100 хил. евро).   "Темата с поставянето под специален надзор на КТБ е обезпокоителна в рамките на отражението, което дава на цялата икономика и финансова система", коментира Порожанов и добави, че цялата отговорност по закон и оперативна дейност е в рамките на БНБ.   "Министерството на финансите като институция разглежда глобално какво би било отражението на едно или друго решение. Затова позицията ни е търсенето на решение с използването на пазарен инструментариум, така че по никакъв начин да не се ангажира публичен ресурс за спасяването на КТБ или за оздравителни мерки под каквато и да е форма, каза министърът.   "БНБ извършва съответните одити. В рамките на закона те имат право да разглеждат всякакви предложения, свързани с оздравяване на банката. Интересът ни е одитът там да бъде направен максимално бързо", добави той.   По повод на изявлението на премиера Георги Близнашки, че "смел фонд, регистриран във Виена, е готов да подпомага КТБ", Порожанов каза, че до 10 дни фондът ще направи официално предложение. "Това е лъч надежда", добави той, но уточни, че засега ставало дума за предварително намерение, което трябва да бъде официализирано. "Няма нищо конкретно", каза той.   Порожанов обясни, че до момента с него не са искани официални срещи с представители на Оманския фонд, миноритарен акционер в КТБ, но такива срещи е имало с предшественика му Петър Чобанов.

Грешно монтиран чарк скъсал въжето на асансьора убиец

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4255060

Причината за пропадането на асансьора в жилищна сграда в София, при който почина 46-годишна жена, а друга е с опасност за живота, е скъсани въжета на кабината. Самите въжета са се скъсали от триенето с ролка, която не е подходяща за този тип асансьор и е неправилно монтирана. Това показа проверка на място на Държавната агенция за метрологичен и Причината за пропадането на асансьора в жилищна сграда в София, при който почина 46-годишна жена, а друга е с опасност за живота, е скъсани въжета на кабината. Самите въжета са се скъсали от триенето с ролка, която не е подходяща за този тип асансьор и е неправилно монтирана. Това показа проверка на място на Държавната агенция за метрологичен и

Трупове по кръстовищата в епицентъра на вируса ебола

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4255048

Обстановката в епицентъра на епидемията от ебола напомня на гражданска война заради обезобразените трупове на жертви на смъртоносния вирус, които остават с часове по кръстовищата на населените места в Либерия. Уплашени, близките им ги захвърлят. На погребения отдавна никой не ходи, информират кореспондентите на германската агенция ДПА. Обстановката в епицентъра на епидемията от ебола напомня на гражданска война заради обезобразените трупове на жертви на смъртоносния вирус, които остават с часове по кръстовищата на населените места в Либерия. Уплашени, близките им ги захвърлят. На погребения отдавна никой не ходи, информират кореспондентите на германската агенция ДПА.

Спипаха шофьор във Варна с 2,73 промила алкохол в издишания въздух

http://www.moreto.net/novini.php?n=261659

Вчера около 02:10 часа, в гр. Варна, на ул. "Народни будители" в ж.к. "Аспарухово" е извършена полицейска проверка на лек автомобил "Фолксваген" с водач К.К. на 28 г. от гр. Варна. Установено е, че същият управлява автомобила след употреба на алкохол с концентрация от 2,73 промила в издишания въздух, съобщиха от полицията за Moreto.

Палачът ислямист: Обама, животът на този американец зависи от теб!

http://www.bnews.bg/article-114295

В интернет се появиха нови кадри, в които убиецът на журналиста Джеймс Фоули заплашва да екзекутира друг американец, Стивън Сотлоф, ако САЩ не прекратят въздушните удари. След първоначален анализ от видеото, документирало екзекуцията на Фоули, проличало, че тя е извършена от британец.

Корабът на "Грийнпийс" "Рейнбоу уориър" пристигна във Варна

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/20/2364801_korabut_na_griinpiis_reinbou_uoriur_pristigna_vuv_varna/?ref=rss


Kорабът "Рейнбоу уориър" (Rainbow Warrior) на най-голямата световна екологична мрежа "Грийнпийс" (Greenpeace) пристигна в Пристанище Варна. Посещението е част от Средиземноморския тур на ветрохода, а по време на престоя си във Варна той ще бъде подложен и на планов ремонт. Това съобщи днес капитанът на плавателния съд Пеп Барбал.
Първите експедиция на "Грийнпийс" са осъществени с преоборудвани рибарски кораби

"Рейнбоу уориър" е най-новият - трети кораб от флотилията на...

Пловдивски кмет глобен от катаджии със 100 лева за превишена скорост

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4255063

Кметът на район "Централен" в Пловдив Георги Титюков се оказа нарушител на пътя. Той шофираше с превишена скорост, когато катаджиите го спряха, а градоначалникът си плати наказанието, съобщи "Марица".
"При този трилентов асфалтиран булевард, как да кара човек с 50 километра"? Така кметът на пловдивския район „Централен” Георги Титюков обясни, Кметът на район "Централен" в Пловдив Георги Титюков се оказа нарушител на пътя. Той шофираше с превишена скорост, когато катаджиите го спряха, а градоначалникът си плати наказанието, съобщи "Марица". "При този трилентов асфалтиран булевард, как да кара човек с 50 километра"? Така кметът на пловдивския район „Централен” Георги Титюков обясни,

Застреляният Семков бил зет на известен дървен бос, двамата печелели куп обществени поръчки

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4255067

Убитият ботевградски бизнесмен Семко Семков е зет на известния в региона дървен бос Тихомир Нинов-Барези, женен е за сестра му Валя. Двамата били номер 1 по печелене на обществени поръчки в Ботевград в сферата на строителството.  Семков е убит пред дома му снощи около 24 ч. Застреляният Семков се занимавал с дърводобив, транспорт и строителство, Убитият ботевградски бизнесмен Семко Семков е зет на известния в региона дървен бос Тихомир Нинов-Барези, женен е за сестра му Валя. Двамата били номер 1 по печелене на обществени поръчки в Ботевград в сферата на строителството. Семков е убит пред дома му снощи около 24 ч. Застреляният Семков се занимавал с дърводобив, транспорт и строителство,

Чичо Чарли пак скандален - заля се с банкноти, а не с вода

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/chicho-charli-pak-skandalen-zalia-se-s-banknoti-a-ne-s-voda-6020417

Нека си кажем истината - ледът ще се стопи, но парите наистина ще помогнат на хората, заяви актьорът

БСП отива на изборите като Коалиция „БСП лява България"

http://www.cross.bg/bulgariya-mikov-blagoevgrad-1426367.html

София /КРОСС/ Регистрирахме Коалиция „БСП лява България", ново равнище на обединение на лявото в България и на нови социалдемократически, комунистически формации. Обединението на левицата е част от обединението на България, което хората очакват за една друга България. Това заяви пред журналисти председателят на НС на БСП Михаил Миков при регистрацията на коалицията за предстоящите парламентарни избори в ЦИК. На въпрос, колко са събраните подписи, той отговори, че са необходимите от закона, достатъчно, за да бъде направена регистрацията. „Не искам да се състезаваме по подписи. По-добре е да се състезаваме по брой бюлетини", заяви Миков. По думите му БСП трябва да стане автентичен представител и носител, заедно с коалиционните партньори, на левите очаквания на България за повече справедливост за работниците - по отношение на заплащането, за малкия и средния бизнес - при обществените поръчки, за пенсионерите, когато отидат в болницата или се наредят на опашката за лекарства. „Това очакват хората от едно автентично ляво представителство", категоричен бе той. На въпрос за необявените все водачи на листи, Миков заяви, че не са готови и подчерта: „Ние първи обявихме водачите си, другите партии ги държат по чекмеджетата.Той обясни, че не само в Благоевград, а на много места има различни мнения. Според него Кристиан Вигенин ще бъде един добър водач за Благоевград

Джина Стоева се пече чисто гола (снимки)

http://www.bnews.bg/article-114306

Изпълнителката се появи на горещи снимки, които направо подпалиха мрежата,

Глобиха пловдивски кмет със 100 лева за превишена скорост

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4255056

Кметът на район Кметът на район "Централен" в Пловдив Георги Титюков се оказа нарушител на пътя. Той шофираше с превишена скорост, когато катаджиите го спряха, а градоначалникът си плати наказанието, съобщи "Марица". "При този трилентов асфалтиран булевард, как да кара човек с 50 километра"? Така кметът на пловдивския район „Централен” Георги Титюков обясни,

Боян Петров разказва за изкачването си на К2 в софийския Природонаучен музей днес

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2014/08/20/2364781_boian_petrov_razkazva_za_izkachvaneto_si_na_k2_v/?ref=rss


Българският алпинист Боян Петров ще разкаже за покоряването на третия осемхилядник в кариерата си – K2, в софийския Природонаучен музей от 20 ч. тази вечер. Лекцията е в рамките на честванията на 125-годишнината на институцията, в чиято чест музеят е отворен за 125 часа без прекъсване от 19 до 24 август 2014. Всяка от вечерите е посветена на знакова личност и научна област, а днес е "Полярен ден", насочен основно към най-малките.

През целия ден учените от Асоциацията на младите...

Задава ли се нова "вулканична" криза за авиацията?

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3db05db9/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cevropa0C3340Ca0Czadava0Eli0Ese0Enova0Evulkanichna0Ekriza0Eza0Eaviaciiata0H1785130C/story01.htm

Опасността от изригването на вулкана Бардарбунга в Исландия напомни за ситуацията от 2010 г. и оказва натиск върху акциите на авиокомпаниите


Тече аутопсията на застреляния бизнесмен, уцелили са го от 3 до 5 куршума

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4255053

В момента в Съдебна медицина в София се извършва аутопсията на застреляния ботевградски бизнесмен, научи В момента в Съдебна медицина в София се извършва аутопсията на застреляния ботевградски бизнесмен, научи "24 часа". Очаква се тя да изясни с колко куршума е прострелян Семко Семков. Според разследващи уцелен е от 3 до 5 куршума. Семков бе прострелян след полунощ в двора на дома си в Ботевград, а тялото му бе открито рано сутринта от пазач на

Шаламанов отива при врачани в понеделник

http://www.bnews.bg/article-114305

В отговор на протестните писма от областната и общинската управа във Враца министър Велизар Шаламанов е заявил, че идния понеделник ще посети града, за да бъде обсъден на място проблемът за възстановяване на военното поделение.

Експерти: На Македония засега не й нужен "Южен поток"

http://balkani.actualno.com/Eksperti-Na-Makedonija-zasega-ne-j-nujen-Ujen-potok-news_46047.html

На Македония засега не й е нужен "Южен поток". Информацията съобщава БТА, позовавайки се на Радио Свободна Европа. Събитията във връзка с газопровода за момента не застрашават снабдяването ...

Членовете на ВСС могат да се следят взаимно как гласуват

http://politics.actualno.com/Chlenovete-na-VSS-mogat-da-se-sledjat-vzaimno-kak-glasuvat--news_46050.html

Месец преди ключовия избор за председател на Върховния касационен съд Висшият съдебен съвет (ВСС) изпадна в доста конфузна ситуация. Членовете на органа могат да виждат как гласуват съседите им по мя...

Спортната зала в Русе трябва да е готова догодина

http://society.actualno.com/Sportnata-zala-v-Ruse-trjabva-da-e-gotova-dogodina-news_46054.html

Кметът на Община Русе гламен Стоилов провери на място днес как върви строителството на Спортната зала. Заедно с него обекта посетиха зам.-кметовете Страхил Карапчански и Димитър Наков, главният архите...

Полицията унищожи 1,5 тона канабис в Сандански и Благоевград

http://www.vesti.bg/novini/policiiata-unishtozhi-15-tona-kanabis-v-sandanski-i-blagoevgrad-6020421

Близо тон и половина канабис е унищожен от полицейски служители на районните управления в Сандански и Благоевград, съобщиха от МВР.

Системата за гласуване на ВСС е неприложима при избори с няколко кандидати

http://www.moreto.net/novini.php?n=261695

Системата за гласуване на Висшия съдебен съвет е неприложима при избори с няколко кандидати. Това заяви Явор Джонев, зам.-председател на Българската асоциация на софтуерните компании. По думите му не се дава еднаква възможност за избиране.

Дърво уби 39-годишен край Гоце Делчев

http://www.vesti.bg/novini/dyrvo-ubi-39-godishen-kraj-goce-delchev-6020419

39-годишен мъж загина при товарене на трупи в село край Гоце Делчев, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Убитият Семков е зет на известен дървен бос, били първенци по обществени поръчки

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4255046

Убитият ботевградски бизнесмен Семко Семков е зет на известния в региона дървен бос Тихомир Нинов-Барези, женен е за сестра му Валя. Двамата били номер 1 по печелене на обществени поръчки в Ботевград в сферата на строителството.  
В разследване на в. Убитият ботевградски бизнесмен Семко Семков е зет на известния в региона дървен бос Тихомир Нинов-Барези, женен е за сестра му Валя. Двамата били номер 1 по печелене на обществени поръчки в Ботевград в сферата на строителството. В разследване на в. "Сега" от 4 юни 2012 г. под заглавие "Как се печелят обществени поръчки в Ботевград" е публикувана

Увеличава се броят на търсещите у нас закрила

http://www.cross.bg/bezhantzite-yvelichenie-statyt-1426366.html

София /КРОСС/ Заместник-председателят на Държавната агенция за бежанците Васил Върбанов заяви пред БНР, че очаква увеличение на бежанците у нас на фона на кризата в Ирак.Имаме едно увеличение на този поток. От минимума през април, когато имаме 320 молби за закрила, през юли вече имаме 911, а за първата половина на август имаме 615. От Сирия се запазва броят на бежанците, има увеличение на хората от Афганистан....Имаме подготвени около 6 хиляди места, които отговарят на изискванията на минималните стандарти на ООН и ЕС. Увеличихме и капацитета за обслужване на тези бежанци и се надяваме да можем да се справим, но всичко зависи от потока, който ще дойде, каза Върбанов. Той добави, че върнатите от Западна Европа бежанци, минали през България, са много малко - не превишават стотина. Имаме обаче запитвания за 3 900 регистрирани в нашата страна...Отказан е статут на 290 души, от началото на тази година, а миналата година отказите са 254. Получилите статут на бежанец, които трябва да напуснат специализираните центрове, но няма къде да отидат, са 490, а в центровете за настаняване в момента има 2 216 души, каза още зам.-шефът на Агенцията за бежанците.

Гръцката политика като движещ се пясък

http://www.grreporter.info/Grckata_politika_kato_dvizheshch_se_pyask/15978

Катализатор за провеждането на предсрочни избори следващата пролет се очаква да бъде изборът на президент на Гърция от парламента. До момента не е ясно дали управляващата коалиция ще успее да осигури необходимото мнозинство гласове, за да избегне преждевременния вот.

прочети повече

Екзекуторът на американския журналист вероятно е британец

http://frognews.bg/news_74920/

"Екзекутираният от "Ислямската държава" американски журналист Джеймс Фоули може би е бил убит от британец. Записът на убийството най-вероятно е автентичен", заяви външният министър на кралството Филип Хамънд, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Джони Деп снима с дъщеря си

http://www.cross.bg/dushterya-smit-film-1426365.html

/КРОСС/ Джони Деп и голямата му дъщеря Лили-Роуз ще се снимат заедно в адаптацията на комикса „Yoga Hosers", вторият филм от канадската трилогия на режисьора Кевин Смит. Снимките на лентата започват още тази седмица и съвсем скоро ще можем да се насладим на ексклузивни кадри на Деп и 15-годишната му щерка от снимачната площадка. В новия филм главните роли са две. Едната Смит е поверил на Лили-Роуз, а другата - на дъщеря си Харли Куин Смит. Героините им са фенки на йогата, които след училище работят в магазин. Спокойният им живот обаче много бързо свършва."Когато древен злодей се надига изпод повърхността на Канада и заплашва да провали поканата им за голямото парти на 12 клас, тийнейджърките обединяват сили с легендарен ловец на глави на име Гай Лапойнт (Деп), за да се борят за живота си с всички седем чакри и позата войник едновременно".    

Анонимка вдигна МВР на крак: Цяла нощ търсят умрели овце

http://www.bnews.bg/article-114303

Няколко часа полицаи и инспектори по храните търсят в Търговищко изхвърлени мъртви овце. Те са действали по анонимен сигнал, подаден снощи на телефон 112.

Да помогнем на Георги Ангелов Спасов от Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=261694

44-годишният Георги Ангелов Спасов от Варна спешно се нуждае от средства за животоспасяващо лечение. Преди няколко месеца български лекари му откриват рядък злокачествен тумор, разположен зад тънките черва. Въпреки направената в България операция, туморът продължава да расте и вече е дал разсейки в гръбначния мозък и други органи.

Кабинетът не знае, че БНБ печата спешно 60 млн. банкноти

http://frognews.bg/news_74918/

Не знам темата, обърнете се към БНБ. Това заяви Румен Порожанов, служебният министър на финансите на пресконференция в Министерски съвет, във връзка с обществена поръчка на БНБ за печатане на 60 млн. банкноти и дали тя има връзка с КТБ.

Членовете на ВСС ще се следят при електронно гласуване

http://frognews.bg/news_74919/

Членовете на ВСС ще могат да се следят един друг, ако се въведе електронно гласуване. Системата днес беше демонстрирана пред журналисти, които с очите си се убедиха в това.

Исландски вулкан отново заплашва полетите в Европа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4255036

Властите в Исландия обявиха четвърта от пет степени на опасност при изригване на вулкан за авиацията, съобщи BBC.
През 2010 година пепел от друг вулкан в страната затвори въздушното пространство над Европа за шест дни, блокира по летищата повече от 10 милиона души, а загубите бяха за милиард и половина евро. Властите в Исландия обявиха четвърта от пет степени на опасност при изригване на вулкан за авиацията, съобщи BBC. През 2010 година пепел от друг вулкан в страната затвори въздушното пространство над Европа за шест дни, блокира по летищата повече от 10 милиона души, а загубите бяха за милиард и половина евро.

Исландски вулкан отново заплашва полетите в Европа, обявиха 4 степен на опасност

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4255041

Властите в Исландия обявиха четвърта от пет степени на опасност при изригване на вулкан за авиацията, съобщи BBC.
През 2010 година пепел от друг вулкан в страната затвори въздушното пространство над Европа за шест дни, блокира по летищата повече от 10 милиона души, а загубите бяха за милиард и половина евро. Властите в Исландия обявиха четвърта от пет степени на опасност при изригване на вулкан за авиацията, съобщи BBC. През 2010 година пепел от друг вулкан в страната затвори въздушното пространство над Европа за шест дни, блокира по летищата повече от 10 милиона души, а загубите бяха за милиард и половина евро.

Расмусен и Брийдлав са за строителство на „Източна стена на НАТО”

http://www.cross.bg/nato-rysiya-prisustvie-1426364.html

/КРОСС/ На европейските страни-членки на НАТО на предстоящата среща на алианса в Уелс на 4-5 септември ще бъде предложено да се съгласят на разширение на дългосрочно военно присъствие в Източна Европа. Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен и главнокомандващият НАТО в Европа американският генерал Филип Брийдлав публикуваха статия в американския вестник Wall Street Journal, в която обосноваха причините за тази „остра необходимост”. Разбира се, това е „агресията на Русия против Украйна” и заплаха от такава агресия за НАТО. Расмусен и Брийдлав готвят европейските страни-членки на НАТО за складиране в Европа на допълнително оръжие, увеличение на военното присъствие, въздушното патрулиране, сроковете за присъствие в Черно море на кораби на НАТО, събиране на разузнавателни данни (за Русия), интензификация на ученията и много други неща. В плана за създаване на нещо подобно на „Източна стена на НАТО” край границите на Русия влиза усилване на Силите за реагиране на НАТО за да могат те „по-бързо да бъдат разположени при първи признаци преди началото на конфликта”. Място за разполагане на оборудването и запасите може да стане многонационалният команден център на НАТО „Север-Изток” в полския град Штецин

1500 клиенти на руския „Лабиринт“ са спасени от родното Черноморие

http://econ.bg/Новини/1500-клиенти-на-руския-Лабиринт-са-спасени-от-родното-Черноморие_l.a_i.562692_at.1.html

Над 1500 почиващи у нас руски туристи, клиенти на фалиралия миналия месец руски туроператор „Лабиринт“, са „спасени“ от руската асоциация „Турпомощ“....

1500 клиенти на руския „Лабиринт“ са спасени от родното Черноморие

http://econ.bg/Новини/1500-клиенти-на-фалиралия-туроператор-Лабиринт-са-спасени-от-родното-Черноморие_l.a_i.562692_at.1.html

Над 1500 почиващи у нас руски туристи, клиенти на фалиралия миналия месец руски туроператор „Лабиринт“, са „спасени“ от руската асоциация „Турпомощ“....

Сидеров: Нямам властови амбиции

http://www.cross.bg/ataka-zhivee-siderov-1426363.html

/КРОСС/ "Уважаеми българи, правя този коментар от триъгълника на властта. Отляво е президентството, отдясно е Министерския съвет, а зад гърба ми е бившата сграда на Партийния дом, където сега се помещава ЦИК. "Атака" се регистрира успешно за изборите на 5 октомври и в тази връзка искам да споделя някои изборни мисли с вас. Много години от живота ми минаха в този триъгълник на властта. Декорът е един и същ, само играчите и статистите се сменяха", пише лидерът на Атака Волен Сидеров в коментар, изпратен до медии. "Всеки ден се събираха хора, крещяха „оставка", въртяха щракалки, свиреха на вувузели и в крайна сметка правителството не падна от тези постановки, защото те бяха платени. На протестърите им плащаше този, който сега е министър на правосъдието Христо Иванов, „Протестна мрежа", а зад него стоят американски фондации, т.е. американските спецслужби", на мнение е националистът. "Разгневеният народ няма пари да излезе на улицата, той живее по селищата, по ко ито обикалям. Този народ няма 5 лв. да дойде до София, какво остава да си играе на статисти от театрална постановка. Народът и разгневен, и огнетен си стои по селищата, където потъва все по-дълбоко в тинята на мизерията. На него не му идва на ум да излиза на улицата, да свирка с някакви пищялки и да вика „оставка"", добавя той. "През последните 10 години, откакто съществува Атака, се промени хода на българската история

Кадиев призова: Дайте своя преференциален глас и променете БСП, променете и България

http://www.cross.bg/kadiev-promenete-rukovodstvoto-1426362.html

/КРОСС/ "Да, преференциален вот ще има. И да, аз ще направя всичко възможно той да се състои и в БСП. Масово и във всяка област. Много от колегите кандидат-депутати ми казват, че няма какво да кажем на хората. Управлявахме слабо, провалихме се с Пеевски, провалихме се като надежда на обществото за нещо различно след ГЕРБ. Няма смисъл от обещания за Белене, работни места и реиндустриализация- никой не вярва. Уважаеми колеги, единственото, което можем да кажем на хората е: СЕГА ВЕЧЕ ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ ВАС! Дайте своя преференциален глас и променете БСП, променете и България." Това написа в своя Facebook профил Георги Кадиев. "В този двубой могат да спечелят Миков и Дъбов, а аз и такива като мен да загубят. Може и обратното. Има обаче един, който печели при всеки вариант на развитие- БСП. Това е единственото, което може да увеличи избирателите ни. И ако ръководството на БСП вижда гората, а не дърветата, ще осъзнае този шанс", пише още той. "За БСП в София през май 2013 гласуваха 162 000 души. От тях ние познаваме и знаем какво ги мотивира не повече от 5 000. Какво искат останалите ще разберем сега. Така е и в цялата страна. Ако тези избиратели останат пасивни и подкрепят статуквото, така да бъде. Значи ние сме много различни от членовете и трябва да правим нещо друго. Но ако те масово променят подреждането в листите- значи ръководството ни е много далеч от избирателите си и трябва да прави нещо друго", на мнение е Кадиев

МС не знае, че БНБ печата спешно 60 млн. банкноти

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4255029

Не знам темата, обърнете се към БНБ. Това заяви Румен Порожанов, служебният министър на финансите на пресконференция в Министерски съвет, във връзка с обществена поръчка на БНБ за печатане на 60 млн. банкноти и дали тя има връзка с КТБ, предаде БГНЕС.
Не сме запознати с темата, каза и премиерът.
Порожанов заяви, обаче, Не знам темата, обърнете се към БНБ. Това заяви Румен Порожанов, служебният министър на финансите на пресконференция в Министерски съвет, във връзка с обществена поръчка на БНБ за печатане на 60 млн. банкноти и дали тя има връзка с КТБ, предаде БГНЕС. Не сме запознати с темата, каза и премиерът. Порожанов заяви, обаче,

Миков настоява: Вигенин да бъде водач на Благоевград

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4255031

Не само в Благоевград има напрежение, има напрежение на много места и всеки отговорен социалист знае как се преодолява напрежение – с крайно решение. Решението ще се вземе от НС и аз отново ще настоявам Кристиан Вигенин да бъде водач на Благоевград. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков след регистрацията на партията в ЦИК. Не само в Благоевград има напрежение, има напрежение на много места и всеки отговорен социалист знае как се преодолява напрежение – с крайно решение. Решението ще се вземе от НС и аз отново ще настоявам Кристиан Вигенин да бъде водач на Благоевград. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков след регистрацията на партията в ЦИК.

Почина катастрофиралата през май Александра

http://pik.bg/почина-катастрофиралата-през-май-александра-news216048.html

Почина катастрофиралата през май Александра

18-годишната Александра Атанасова от хасковската ГПЧЕ "Асен Златаров", която на 20 май катастрофира тежко до пл. "Лебеда" в Хасково почина.

Днес бе погребението на момичето, съобщи haskovo.info. На 20 май вечерта на кръстовището до "Лебеда" се сблъскаха Рено и Мазда. Реното не спира на знак "Стоп" и следва зверски сблъсък.

Шофьорите на двете коли бяха по на 21 и 22 г. Най-тежко пострада абитуриентката Александра, която бе с опасност за живота в МБАЛ "Хасково".

След това момичето бе транспортирано за лечение в Пловдив. Състоянието й обаче рязко се влоши и тя почина.


Физическата активност е полезна за мозъка на децата

http://www.vesti.bg/tehnologii/zdravoslovno/fizicheskata-aktivnost-e-polezna-za-mozyka-na-decata-6020413

При по-активните физически деца се наблюдават по-плътни райони от "бяло вещество" в мозъка, отколкото при тези с недостатъчна физическа активност, твърди ново изследване

Дефицитът в бюджета може да стигне 3%, предупреди Порожанов

http://www.moreto.net/novini.php?n=261692

До края на годината дефицитът може да се увеличи до 3 на сто от брутния вътрешен продукт. Това съобщи служебният финансов министър Румен Порожанов, който представи актуалното състояние на хазната. По думите на Порожанов основният проблем на бюджета са надценените приходи, като в хазната се очаква сериозно неизпълнение на заложените цели с около 900 млн.

Кабинетът не знае, че БНБ печата спешно 60 млн. банкноти

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4255026

Не знам темата, обърнете се към БНБ. Това заяви Румен Порожанов, служебният министър на финансите на пресконференция в Министерски съвет, във връзка с обществена поръчка на БНБ за печатане на 60 млн. банкноти и дали тя има връзка с КТБ, предаде БГНЕС.
Не сме запознати с темата, каза и премиерът.
Порожанов заяви, обаче, Не знам темата, обърнете се към БНБ. Това заяви Румен Порожанов, служебният министър на финансите на пресконференция в Министерски съвет, във връзка с обществена поръчка на БНБ за печатане на 60 млн. банкноти и дали тя има връзка с КТБ, предаде БГНЕС. Не сме запознати с темата, каза и премиерът. Порожанов заяви, обаче,

Правят две операции на оцелята от падналия асансьор

http://www.cross.bg/operatzii-zhivota-tretata-1426361.html

София /КРОСС/ Остава опасността за живота на 41-годишната Мария Ваклинова, която преди ден пострада при падане на асансьор в столицата, каза д-р Димитър Димитров, директор на столичната болница „Св. Анна", чиито лекари се борят за живота на пострадалата пред „Дарик".Димитров уточни, че трябва да минат между 3 и 5 дни, за да могат със сигурност да кажат, че опасността за живота е преминала.Положителното към момента е, че медиците вече са готови да извършат втората и третата операции на Ваклинова, тъй като състоянието й позволява подобни интервенции.„Пациентката е изкарала нощта спокойно след тежките три операции, които й бяха направени вчера. Жената е в медикаментозна кома. Към 11.00 часа ще имаме пореден консилиум, съвместно с близките, за да се обсъдят действията нататък - за втора и трета операция.Втората операция се налага заради счупени прешлени, третата операция е заради много лошо счупване на левия глезен. Тъй като тези операции са извън спешност, по закон за тях трябва да имаме съгласието на близките. Другото, което е, че Здравна каса не заплаща тези имплантанти", добави д-р Димитров.

БНБ печата 60 млн. банкноти без знанието на правителството

http://econ.bg/Новини/БНБ-печата-60-млн-банкноти-без-знанието-на-правителството_l.a_i.562690_at.1.html

Служебното правителство не знае, че БНБ печата 60 млн. нови банкноти. Оказа се, че нито премиерът Георги Близнашки, нито финансовият министър Румен...

Миков: Отново ще настоявам Вигенин да бъде водач на Благоевград

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4255023

Не само в Благоевград има напрежение, има напрежение на много места и всеки отговорен социалист знае как се преодолява напрежение – с крайно решение. Решението ще се вземе от НС и аз отново ще настоявам Кристиан Вигенин да бъде водач на Благоевград. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков след регистрацията на партията в ЦИК. Не само в Благоевград има напрежение, има напрежение на много места и всеки отговорен социалист знае как се преодолява напрежение – с крайно решение. Решението ще се вземе от НС и аз отново ще настоявам Кристиан Вигенин да бъде водач на Благоевград. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков след регистрацията на партията в ЦИК.

Народният театър пуска в продажба билети за новия сезон

http://www.cross.bg/teatur-to-bileti-1426360.html

/КРОСС/ Народен театър „Иван Вазов" започва продажбата на билети за своите спектакли от 20 август. Работното време на касите е от 9:30 до 19:30 часа в делнични дни и от 11:30 до 19:30 часа в почивните дни. През септември в Народния театър предстоят юбилейното 50-то представление на спектакъла „Духът на поета", 100-тно на „Аз плащам" и 50-то на „Дребни брачни престъпления". Първото премиерно заглавие от афиша на театъра за сезон 2014/2015 е „Жана" от Ярослава Пулинович с режисьор Явор Гърдев.  

ЗАЩО НАРОДА НЕ ЧЕТЕ КНИГИ? НЯМА КЪДЕ! ПОПИТАЙТЕ УПРАВНИЦИТЕ

http://www.zapernik.com/obshtestvo/zashto-naroda-ne-chete-knigi-nyama-kude-popitaite-upravnicite_33810/

"БЕЗРЕЗЕРВНА ГРИЖА ЗА КНИГИТЕ И БИБЛИОТЕКИТЕ.....???

НЯМА ДА ПРАВA КАКЪВТО И ДА Е КОМЕНТАР, ВИЖТЕ СНИМКИТЕ И ВИЕ СИ ПРАВЕТЕ ИЗВОДИ.

ПРОСТИЯ НАРОД Е СТАДО И ЛЕСНО КОМАНДВАН. ТОВА Е ДНЕШНИЯ ДЕВИЗ!

ТОВА Е БИБЛИОТЕКА "СВЕТОСЛАВ МИНКОВ" В ДВОРЕЦА НА КУЛТУРАТА,КАКВО ИМЕ САМО, ВЪТРЕ? ОТИДЕТЕ И ВИЖТЕ. СРАМ И ПОЗОР. ТА НЯМА ЛИ...

Продължава

ЗАЩО НАРОДА НЕ ЧЕТЕ КНИГИ?-НЯМА КЪДЕ!-ПОПИТОИТЕ УПРОВНИЦИТЕ

http://www.zapernik.com/obshtestvo/zashto-naroda-ne-chete-knigi-nyama-kude-popitoite-uprovnicite_33810/

"БЕЗРЕЗЕРВНА ГРИЖА ЗА КНИГИТЕ И БИБЛИОТЕКИТЕ.....???

НЯМА ДА ПРАВА КАКЪВТО И ДА Е КОМЕНТАР, ВИЖТЕ СНИМКИТЕ И ВИЕ СИ ПРАВЕТЕ ИЗВОДИ.

ПРОСТИЯ НАРОД Е СТАДО И ЛЕСНО КОМАНДВАН. ТОВА Е ДНЕШНИЯ ДЕВИЗ!

ТОВА Е БИБЛИОТЕКА "СВЕТОСЛАВ МИНКОВ" В ДВОРЕЦА НА КУЛТУРАТА,КАКВО ИМЕ САМО, ВЪТРЕ?-ОТИДЕТЕ И ВИЖТЕ. СРАМ И ПОЗОР. ТА НЯМА ЛИ ДА ИМА НАРКОМАНИ,...

Продължава

И Григор, и Вин Дизел се заляха с ледена вода

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4254818

И Григор Димитров се поля със студена вода, за да се включи в предизвикателството, завладяло звездите напоследък. Клипът беше пуснат вчера в официалния му профил във фейсбук. Акцията е част от кампанията за борба с Амиотрофична латерална склероза (ASL). Самият Григор предизвика приятелката си Мария Шарапова да го последва. 
По-рано през деня И Григор Димитров се поля със студена вода, за да се включи в предизвикателството, завладяло звездите напоследък. Клипът беше пуснат вчера в официалния му профил във фейсбук. Акцията е част от кампанията за борба с Амиотрофична латерална склероза (ASL). Самият Григор предизвика приятелката си Мария Шарапова да го последва. По-рано през деня

Росен Петров: Грижата за работещата класа събра ББЦ и "Лидер"

http://offnews.bg/news/n_1/n_379097.html

Грижата за работещата класа събра „България без цензура“ (ББЦ) и "Лидер", обяви зам.-председателят на ББЦ и говорител на коалицията около партията Росен Петров пред БНР. Сближаването на партиите било продиктувано от желанието за нови работни места, по-високи заплати и държавна защита за бизнеса. „Най-големият порок на България е бедността. Видях го тези дни в Червен бряг, преди това в Тутракан и във всяко кътче на страната. Към бедните е насочена и нашата социална програма, защото хората по места са обезверени и радикално настроени“, обясни Петров. По думите му служебното правителство трябва да е гарант за честното провеждане на изборите. МВР трябва да съблюдава за нарушенията и да не толерира злоупотребите с гласовете на честните българи", добави Петров. Нужен е растеж на икономиката, за да ги има тези социални придобивки, коментира пред БНР и председателят на "Лидер" Кънчо Филипов . Според Филипов програмите на "Лидер" и ББЦ напълно се покриват в икономическата си част. 

В Сандански унищожиха един тон канабис

http://www.cross.bg/v-sandanski-ynishtozhiha-edin-ton-kanabis-1426359.html

/КРОСС/ Един тон канабис е намерен и унищожен от полицейски служители на РУП-Сандански. Растението е открито при полицейска акция в местността Зандана, землище на с.Плоски, общ.Сандански, съобщават от пресцентъра на благоевградската полиция. Наркотичното вещество е било под формата 111 стръка канабис. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.  

Местан пак иска коалиционно управление

http://frognews.bg/news_74917/

Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че иска да участва за пореден път във властта, като стане част от следващо коалиционно споразумение. Това стана ясно при внасянето на документите на ДПС за регистрация в ЦИК.

Губим 2,5 милиарда лева от младежката безработица

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4254841

България е загубила над 2,558 млрд. лв. от младите, които нито работят, нито учат. Данните са за 2012 г. и са последните публикувани засега. Сумата се равнява на 3,3% от брутния вътрешен продукт на страната. Това показва изследване на Фондацията за подобряване на условията на живот и труд към Европейската комисия. България е загубила над 2,558 млрд. лв. от младите, които нито работят, нито учат. Данните са за 2012 г. и са последните публикувани засега. Сумата се равнява на 3,3% от брутния вътрешен продукт на страната. Това показва изследване на Фондацията за подобряване на условията на живот и труд към Европейската комисия.

Близнашки: Ще има и следваща серия смяна на областни управители

http://offnews.bg/news/n_1/n_379079.html

Правителството смени днес още трима областни управители - на Стара Загора, Варна и Перник. На предишното заседание бяха сменени петима областни. Новият областен управител на Стара Загора е Димитринка Петрунова , на Перник – Бойка Петрова и на Варна – Стоян Тасев . Подбрали сме областни управители, които не са били обвързани с предишна политическа дейност. По повод обвиненията за смяната на областните управители нито един от тях не е свързан с нито една политическа партия, уточни служебният премиер Георги Близнашки . Димитринка Петрунова е завършила Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски” и има международни специализации по мениджмънт и търговска медиация, както и по право на Европейския съюз. От 1994 г. е адвокат към Адвокатската колегия в Стара Загора. Стоян Пасев е инженер по технология на машиностроенето и металорежещите машини и магистър по право от Техническия университет във Варна. Има магистратура и по икономика и управление на търговията от Икономическия университет в града, както и следдипломна квалификация по международни икономически отношения в СА „Димитър Ценов” – Свищов. Адвокат е към Варненската адвокатска колегия, а от 2012 г. е и член на нейния дисциплинарен съвет. Бойка Петрова е магистър по икономика от УНСС, специализирала е мениджмънт в Техническия университет в София. Преди да оглави Пернишката търговско-промишлена палата през 2001 г., в продължение на 10 години е била неин главен секретар. Близнашки утачни, че продължава с прегледа на работата на областните управители и ще има още една серия от рокади. „Ще има серия от смяна на още областни управители, но няма да прекаляваме. Ще запазим редица от тях, но пак казвам, ще има промени. Не можем да оставим областния управител на Разград, който стана водач на листа на една от най-големите партии. Трябва да се търси едно спокойствие и равновесие. Институциите трябва да се съобразяват с общественото мнение“, уточни Близнашки.

Кабинетът одобри отпускането на 16 млн. лева за наводнените райони

http://econ.bg/Новини/Кабинетът-одобри-отпускането-на-16-млн-лева-за-наводнените-райони_l.a_i.562687_at.1.html

На редовното си заседание Министерски съвет одобри отпускането на средства в размер на над 16 млн. лева които ще послужат на засегнатите от природни...

72-годишна жена залови сама крадец в дома си

http://www.cross.bg/kradetz-yakimovo-godishna-1426356.html

/КРОСС/ 72-годишна жена от монтанското село Якимово е задържала сама крадец, влязъл в дома й, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. Към полунощ вчера тя чула шум в лятната си кухня и разбрала, че там има крадец. Изчакала непознатия да влезе в килера и да започне да вади месо от фризера, след което го заключила и се обадила на телефон 112. Пристигналите полицаи установили, че крадецът е 43-годишен криминално проявен мъж от Якимово с инициали Л.И. Образувано е досъдебно производство.  

Млади фермери от Варна и областта излязоха на протест пред сградата на Областната служба на ДФ "Земеделие"

http://www.moreto.net/novini.php?n=261693

Млади фермери от Варна и областта излязоха на протест пред сградата на Областната служба на Държавен фонд "Земеделие", заради неяснота дали ще има прием на заявления за подпомагането им по мярка 112 на Програмата за развитие на селските райони, предаде репортер на Радио "Фокус" – Варна.

Цветан Цветанов отива в Рига на престижен форум за 25 г. от Балтийския път

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4255013

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ще вземе участие в международната конференция „25 години след Балтийския път и рухването на тоталитарния комунизъм: европейски спомени и политическо вдъхновение“. Форумът ще се проведе на 21 и 22 август в латвийската столица Рига и е организиран съвместно от Министерството на външните работи на Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ще вземе участие в международната конференция „25 години след Балтийския път и рухването на тоталитарния комунизъм: европейски спомени и политическо вдъхновение“. Форумът ще се проведе на 21 и 22 август в латвийската столица Рига и е организиран съвместно от Министерството на външните работи на

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване