22 партии и 7 коалиции ще участват в изборната надпревара

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/X_t7QFjFlXA/

22 партии и 7 коалиции са подали документи за участие в изборите пред Централната избирателна комисия до крайния срок за регистрацията, съобщиха от ЦИК. В последния ден се регистрираха и някои от основните политически сили. До 23 август ГРАО ще провери подписките на партиите и коалициите.

Доскорошните партньори ДПС и БСП чакаха последната възможна дата, за да подадат документи за регистрация. От Движението дойдоха първи и оставиха вратата отворена към всички. „Ние, разбира се, не крием предпочитанието си към формулата на широкото политическо съгласие”, заяви Лютви Местан.

Неофициално от БСП обясниха, че са изчаквали до днес съдебното решение, с което Михаил Миков става представляващ партията и коалицията БСП – Лява България. В нея имало и нови формации, и някои проблеми.

В последният момент  се регистрираха и от Глас Народен. Според ЦИК, желаещите за участие във вота този път наистина са по-малко от обичайното. Изтече и срокът за определяне на правилата за предизборната кампания. Забранена е анонимната и опасната агитация и унищожаването на материални на конкурентите.

До 2 септември партиите трябва да формират и обявят окончателно пълния състав на своите листи. На 3 септември ще бъде изтеглен жребият за номерата на партиите в интегралната бюлетина, а на 5 септември ще бъде даден старт на предизборната кампания. Изборите за парламент ще се проведат на 5 октомври.

 

 

Руски военни засякоха японска шпионска подводница

http://asia.actualno.com/Ruski-voenni-zasjakoha-japonska-shpionska-podvodnica-news_46091.html

Специализирани части на руския Военно-морски флот са пресекли вероятен опит за разузнаване на японска подводница, съобщава "Комерсант". Инцидентът е станал в пограничните води на Японско ...

Пътищата днес

http://society.actualno.com/Pytishtata-dnes-news_46090.html

Временната организация в движението на МПС над 12 тона, включително ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника, за дните петък /от ...

Сърбия планира да увеличи износа на храни за Русия

http://europe.actualno.com/Syrbija-planira-da-uvelichi-iznosa-na-hrani-za-Rusija-news_46093.html

Сърбия може значително да увеличи износа на продукти за Русия. Възможността за износ на храни в Русия е уникален шанс за Сърбия, която тя трябва да съумее да използва, ако успее да спазва високите ...

Дарителски DMS в подкрепа на паметника на Илинденско- Преображенското въстание

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/CCm62I_lrjE/

От днес е активен дарителски DMS номер в подкрепа на рушащия се паметник на Илинденско- Преображенското въстание в местността Петрова нива край Малко Търново. Символът на връхната точка в национално-освободителната борба на македонските и тракийските българи, от няколко години е в отчайващо състояние и заплахата от срутване и инциденти е напълно реална.

Всеки, който иска да помогне в реконструкцията му, може да направи това на номер 17 777 с ключова дума DMS PETROVA NIVA, като стойността на един смс е 1 лв.

Това е поредната стъпка, която Община Малко Търново и Исторически музей „Проф. Александър Фол“ предприемат в стремежа си да спасят националната светиня. Според специалисти състоянието на монумента е толкова лошо, че се налага голяма част от него да бъде изградена наново. За целта са необходими 70 000 лв., които въпреки многобройните сигнали на кмета на Община Малко Търново Илиян Янчев към държавните институции, не могат да бъдат осигурени.

„Активирането на номера за благотворителни СМСи ни дава надежда, че с помощта на родолюбците в България ще успеем да спасим паметника. Някога българите в най-гладните години лев по лев са дарявали, за да го издигнат и да напомня за подвига на преображенци, дано днес лев по лев съберем, за да го запазим. Болно ми е, че трябва да се обърнем за помощ към хората, на които не им е безразлично, но нямаме друг изход. Още по-болно ми е да гледам как нещо с такава историческа стойност се руши и никой не предприема мерки.“ коментира решението за DMS кампанията Илиян Янчев.

Тази година на плещите на община Малко Търново падна и финансовата тежест за организация на 111-годишнината от избухването на Илинденско- Преображенското въстание, след като от президентството категорично отказаха да се ангажират с националното мероприятие. Въпреки незавидното си финансово положение, общинската администрация се е справила с организацията и кани всички на традиционния национален възпоменателен събор, който ще се проведе на 23 август в местността Петрова нива.

 

Изложба на Йордан Маринов и концерт на Сребрина Минева и Яна Маринова на 26 август

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/SwOm2TJOgXg/

На 26 август /вторник/ от 18.00 ч. предстои изложба-концерт в Културен център „Морско казино” –Бургас. Изключителният маринист Йордан Маринов ще представи свои картини в съвместна изява със Сребрина Минева-сопран и Яна Маринова-пиано, които ще изпълнят музика на Волф-Ферари, Верди, Росини и Тости.

Извършен е превратът срещу княз Александър Батенберг

http://chronicles.actualno.com/Izvyrshen-e-prevratyt-sreshtu-knjaz-Aleksandyr-Batenberg-news_45979.html

На днешната дата през 1886 година е извършен неуспешният опит за преврат и детрониране на княз Александър Батенберг. Като основна причина за преврата е сочен провалът на т.нар. Режим на пълномощията,...

Проверки на асансьори в частни сгради може да има само след изричен сигнал

http://crime.actualno.com/Proverki-na-asansiori-v-chastni-sgradi-moje-da-ima-samo-sled-izrichen-signal-news_46082.html

Оповестената шумно проверка на асансьорите в цялата среда е на път да се окаже пълен провал, защото в жилищни сгради с частна собственост проверка може да се прави само след сигнал. Засега инспекторит...

Температурите се повишават

http://society.actualno.com/Temperaturite-se-povishavat-news_46089.html

Времето ще се задържи предимно слънчево. Температурите още малко ще се повишат и максималните ще са между 31° и 36°, в София 31°, по-ниски по Черноморието – между 2...

Обама призова за елиминиране на джихадистите в Ирак

http://asia.actualno.com/Obama-prizova-za-eliminirane-na-djihadistite-v-Irak-news_46083.html

Американският президент Барак Обама призова за съвместни усилия за елиминиране на "рака" на джихадисткия терор в Ирак и Сирия, след като членове на "Ислямска държава" (ИД) убиха ...

Искат отмяна на конвертируемостта на рублата

http://www.vesti.bg/novini/iskat-otmiana-na-konvertiruemostta-na-rublata-6020464

Зам.-председателят на Европарламента Ришард Чарнецки поиска отмяна на конвертируемостта на руската рубла.

Сърбия планира да увеличи износа на храни за Русия

http://www.vesti.bg/novini/syrbiia-planira-da-uvelichi-iznosa-na-hrani-za-rusiia-6020463

Сърбия може значително да увеличи износа на продукти за Русия. Възможността за износ на храни в Русия е уникален шанс за Сърбия, която тя трябва да съумее да използва, ако успее да спазва високите руски стандарти и правила.

Земетресение с магнитуд 5.3 в централна Япония

http://www.vesti.bg/novini/zemetresenie-s-magnitud-5.3-v-centralna-iaponiia-6020462

Земетресение с магнитуд 5.3 по скалата на Рихтер бе регистрирано в централната част на Япония.

Аржентински гъби действат срещу две опасни болести

http://www.vesti.bg/novini/arzhentinski-gybi-dejstvat-sreshtu-dve-opasni-bolesti-6020461

Аржентински учени са открили гъба, която може да унищожава ларвите на комарите, пренасящи зараза с денга и чикунгуния - две болести, срищу които още няма ваксина.

Наши фирми се регистрират в Сърбия заради ембаргото на Русия

http://pik.bg/наши-фирми-се-регистрират-в-сърбия-заради-ембаргото-на-русия-news216268.html

Наши фирми се регистрират в Сърбия заради ембаргото на Русия

Български предприятия са изявили интерес към инвестиции в съседна Сърбия, след като Русия въведе ембарго за внос на земеделски стоки от Европа. Това обясни първият съветник в посолството на Република Сърбия у нас Александър Миличевич, пише в. "Стандарт".От години съседите и страната на Путин имат безмитен режим помежду си. Според договорките без облагане от Сърбия могат да се изнасят продукти, от които поне 51% са произведени именно на територията на комшиите, обясни Миличевич за "Стандарт". Проверка на вестника показа, че родни компании имат интерес да преработват български суровини при съседите или да пакетират готова продукция. Месари и мандраджии обмислят варианти да построят малки цехове при комшиите или да купят фалирали предприятия.

Въпреки инвестициите бизнесмените могат да се окажат на печалба, тъй като руското вето буквално срина цените на земеделските, млечни и месни продукти заради засилената конкуренция. Както и заради освободените стоки, които е трябвало да бъдат внесени в Москва, а вместо това се продаваха почти на безценица в Общността.

Родните компании могат да получат средства за новите инвестиции и от отпусканите от Брюксел помощи за пострадалите производители. Общността даде 125 млн. евро за компенсации, от които могат да се възползват селскостопанските производители до края на ноември. 

САЩ са се опитали да спасят заложници в Сирия

http://www.vesti.bg/novini/sasht-sa-se-opitali-da-spasiat-zalozhnici-v-siriia-6020460

Американските сили наскоро са провели операция за спасяване на задържаните в Сирия американски заложници, но тя се е провалила.

10 зам.-министри мюсюлмани - власт с религиозни квоти. Борисов е все по-неадекватен, но бил десен…

http://e-vestnik.bg/21155/10-zam-ministri-myusyulmani-vlast-s-religiozni-kvoti-borisov-e-vse-po-neadekvaten-no-bil-desen/

Изявлението на Борисов, че като дойде на власт ще назначи поне 10 зам.-министри мюсюлмани е нов момент в дилетантските му разбирания за политика.
Той си представя, че светската държава, каквато все още е България, трябва да разпределя религиозни квоти във властта. По неговата логика защо да не назначи и съответен брой католици, що не и атеисти, агностици и т. н.? Да има пропорционално представяне на всички религии във властта.

Борисов може би е сгрешил и сигурно е искал да каже турци, вместо мюсюлмани? Може би в обърканата му глава мюсюлмани, турци са едно и също. Както преди време обясни, че у нас на всеки ъгъл има дюнер, с арабите сме били добре и нямаме проблем с тероризма (това беше година преди атентата в Бургас - виж тук).

С наближаването на изборите от изявленията на Борисов става все по-болезнено ясно, че той е един полуграмотен волунтарист, който трескаво жадува да се върне на власт и е готов на всякакви популистки примамки, за да го постигне. Чудно как на изявлението му за мюсюлмани зам.-минстри политици и партии не реагираха.

Каква реакция всъщност да очакваш в такава среда?
Едвин Сугарев най-ясно обясни в своя статия тия дни идеологията на подкрепата за Борисов. „Десен е този, който бие БСП на изборите”, казва Сугарев (виж тук). И обяснява, че имал забележки към ГЕРБ и Борисов, но те били несъществени.

Пред очите на всички компрометираният Ваньо Танов е назначен за шеф на митниците. Пред очите на всички политици и медии оправдават престъпление на Борисов, извършено със същия този Ваньо Танов.
Служебният кабинет назначава хора на ГЕРБ за зам.-министри, областни управители и шефове на агенции и няма адекватна реакция на това. Така Борисов поставя пред свършен факт бъдещи коалиционни партньори след изборите – назначенията са извършени от служебното правителство. Което с тези си действия показа, че е марионетка на Борисов.

Първият и основен белег за почтеност на една партия или политик е да изрази ясно отношението си към Борисов. Повечето партии и политици се заиграват с него. Дори онези, които са му политически противници, го третират сериозно като политик.

И кой ще направи коалиция с Борисов, който става все по-неадекватен и арогантен?

Висш военен загина с хеликоптер в Гватемала

http://www.vesti.bg/novini/vissh-voenen-zagina-s-helikopter-v-gvatemala-6020459

Главнокомандващият Генералния щаб на армията на Гватемала е загинал при катастрофа с хеликоптер.

20 годишен ром опипва жените в Перник! Само за вчера знаем за два случая!

http://www.zapernik.com/krimi/20-godishen-rom-opipva-jenite-v-pernik-samo-za-vchera_33818/

20 годишен младеж от ромски произход обарва жените по улиците на Перник, съобщиха читатели на сайта "За Перник". Само вчера научихме за два опита на сексуално посегателство. Единият е станал в района на квартал Димова махала по обяд. Младежът е доближил жена, която вървяла сама и почнал да я прегръща и обарва. Жената се уплашила и извикала. Дошли нейни приятели, които подгонили сексуалния маниак, но той успял да избяга.

Три часа след това идентичния случай се повтаря в центъра на...

Продължава

Днес да почерпят

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4255471


Аспарух Никодимов, треньор по футбол, 69 г.





Весела Люцканова, писателка, издателка.
Проф. Евгени Танчев, бивш председател на Конституционния съд, зам.-председател на Венецианската комисия, 62 г.
Проф. Емил Табаков, диригент, композитор, 67 г.




Д-р Румен Бостанджиев, сексолог, психотерапевт, 57 г.


Проф. Аспарух Никодимов, треньор по футбол, 69 г. Весела Люцканова, писателка, издателка. Проф. Евгени Танчев, бивш председател на Конституционния съд, зам.-председател на Венецианската комисия, 62 г. Проф. Емил Табаков, диригент, композитор, 67 г. Д-р Румен Бостанджиев, сексолог, психотерапевт, 57 г. Проф.

ОБНОВЕНО! КАТАСТРОФА С ЖЕРТВА! Шофьор с АТВ бутна 18 годишно момче!

http://www.zapernik.com/krimi/obnoveno-katastrofa-s-jertva-shofior-s-atv-butna-18-godishno_33817/

Както по-рано писахме, читател на "За Перник" информира, че е станала жестока катастрофа в пернишкия квартал Църква.

По информация на приближени да участниците в катастрофата известния от миналото автоджамбаз Гепарда е загинал в катастрофа с АТВ-то си. Гепарда е бутнал запаления велосипедист Ники Илиев. Последният е на 18 години, ученик.

В момента Николай е в пернишката реанимация с черепно-мозъчни травми и опасност за живота. Ако оцелее Ники, травмите ще окажат...

Продължава

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване