Руските власти затвориха 4 ресторанта McDonald's в Москва

http://www.mediapool.bg/ruskite-vlasti-zatvoriha-4-restoranta-mcdonalds-v-moskva-news223954.html

След като затвори четири ресторанта McDonald's в Москва, руската агенция по безопасност на храните в четвъртък е започнала внезапна проверка на заведения от веригата в уралския регион Свердловск, съобщи Ройтерс.   Роспотребнадзор, както се нарича руската служба за безопасност на храните, заяви, че е открила "серия" нарушения на санитарните норми в четири ресторанта на McDonald's в Москва. Действията на контролния орган бяха предприети след наложените от Запада икономически санкции на Русия, която отговори с контрасанкции. Роспотребнадзор отрича действията й да са политически мотивирани.   "Проверките бяха започнати заради оплаквания" от клиенти, заяви пред Ройтерс Наталия Лукянцева от свердловския офис на Роспотребнадзор. В сряда агенцията разпореди временното затваряне на четири московски ресторанта от най-известната американска верига за бързо хранене. Един от тях е на Пушкинския площад, който е сред най-посещаваните. Той бе първият McDonald's, открит в Русия през 1990 г. и появата му бе възприета като символ за края на Студената война. McDonald's има 438 ресторанта в Русия и разглежда страната като един от седемте си най-важни пазара в света извън САЩ и Канада, според годишния отчет от 2013 г. Ресторантът McDonald's на Пушкинския площад е сред десетте най - обортни заведения от веригата в Европа.   Представителите на McDonald's в Русия заявиха, че възнамеряват да предприемат необходимите действия, за да бъдат отворени четирите затворени заведения. Проучваме по същество предявените претенции за определяне на действия, необходими за бързото отваряне на ресторантите за посетители, се казва в съобщение, поместено на сайта на компанията. Оттам изтъкват, че приоритет на McDonald's е предоставянето на качествена и безопасна продукция.   Роспотребнадзор от своя страна съобщи, че след проверките, проведени от 18-20 август, са установени "многочислени нарушения на изискванията на санитарното законодателство" и са образувани дела за административни правонарушения. Материалите ще бъдат предадени на съдебните органи.   Най-голямата световна верига за бързо хранене McDonald's има над 35 хиляди ресторанта в над 100 страни и обслужва над 70 милиона клиенти дневно. В компанията работят около 1.7 милиона човека.  

"Милан" потвърди, че преговаря с "Ливърпул" за Балотели

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/21/2365275_milan_potvurdi_che_pregovaria_s_livurpul_za_baloteli/?ref=rss


"Милан" потвърди чрез своята клубна телевизия, че води преговори с "Ливърпул" за продажбата на Марио Балотели.

Червените са предложили 22 млн. евро за италианския нападател, съобщи "Спорт медиасет" в сряда. По-късно същия ден вицепрезидентът на "Милан" Адриано Галиани отрече тези твърдения.

Тази сутрин обаче клубната телевизия на "росонерите" е потвърдила, че се водят преговори с английския клуб. "Ливърпул" иска да привлече Балотели за постоянно и може да влезе в битка за...

Дързък обир: Трима маскирани нападнаха и обраха служителка на чейндж

http://pik.bg/дързък-обир-трима-маскирани-нападнаха-и-обраха-служителка-на-чейндж-news216422.html

Дързък обир: Трима маскирани нападнаха и обраха служителка на чейндж

Дързък обир беляза вчерашния ден. Около 22,40 часа снощи в курорта Св. Св. Константин и Елена. Tрима маскирани обраха служителка на чейндж, съобщи Bnews.bg.

След края на работния ден жената прибрала парите в различни валути в чантата си и заключила обменното бюро, както прави всеки ден. След това тръгнала по алеята към колата си. Край един от хотелите била нападната от трима маскирани, които със сила отнели чантата с парите и три мобилни телефона.

Предполага се, че жената е била следена от дни, тъй като са знаели в каква посока ще тръгне

след затварянето и къде точно ще е най-добре да я причакат.

По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от полицията във Варна. 

Снаряд удари украински затвор, уби 4, 106 избягаха и обещаха да се върнат по-късно

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4256251

Снаряд, попаднал в сградата на затвора в украинския град Макеевка, е убил четирима от затворниците и е ранил още шест, съобщи ИТАР-ТАСС. 
„Двама от ранените са откарани в болницата в изключително тежко състояние, лекарите не успяха да ги спасят“ , заявиха от затвора.
Това не е първият подобен случай със затвора. Снаряд, попаднал в сградата на затвора в украинския град Макеевка, е убил четирима от затворниците и е ранил още шест, съобщи ИТАР-ТАСС.  „Двама от ранените са откарани в болницата в изключително тежко състояние, лекарите не успяха да ги спасят“ , заявиха от затвора. Това не е първият подобен случай със затвора.

Съдът освободи и последния задържан за присвояването от КТБ

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/21/2365272_sudut_osvobodi_i_posledniia_zadurjan_za_prisvoiavaneto/?ref=rss


Софийски градски съд освободи и последната задържана по случая с длъжностното присвояване от Корпоративна търговска банка (КТБ) – Боряна Кючукова, която е заместник-главен счетоводител, и наложи на нея и на главния счетоводител Мария Димов, която беше с домашен арест, на най-леката мярка за неотклонение – "подписка".

Съдът прие, че е разколебано обоснованото предположение, че двете са участвали в присвояването на 206 млн. лв. от КТБ, не прие счетоводната експертиза и се позова на...

Ботоксът може да е полезен в борбата срещу рака

http://www.vesti.bg/novini/botoksyt-mozhe-da-e-polezen-v-borbata-sreshtu-raka-6020493

Инжекциите с ботокс за изглаждане на бръчките може би помагат в борбата срещу рака, показва ново изследване, съобщава Би Би Си.

Всички замесени в аферата "КТБ" вече са на свобода

http://www.mediapool.bg/vsichki-zameseni-v-aferata-ktb-veche-sa-na-svoboda-news223953.html

Софийският градски съд пусна на свобода в четвъртък заместник-главната счетоводителка на КТБ Борислава Тренева - Кючукова и я остави с най-леката мярка за неотклонение "подписка". Тя бе единствената задържана от десетимата обвиняеми по делото за източване на 206 милиона лева от банката. Съдия Христинка Колева определи същата мярка и за главния счетоводител Мария Димова, което досега беше под домашен арест.   За първи път съдът прие, че обоснованото предположение, че двете са замесени в източването, е разколебано. Освен това съдия Колева посочи, че не приема за достоверни част от показанията на Теодора Тенева, която досега бе смятана за основен свидетел на прокуратурата заедно с дясната ръка на Цветан Василев – Бисер Лазов. По делото обаче има нови показания от Мартин Апостолов, който е разказал, че пред него самата Тенева е заявила, че е положила подписа си върху протокол-разписка за прехвърлянето на парите от КТБ към фирма "Бромак". Подписът си Тренева е положила вместо Цветан Василев.   Освен това съдът за първи път спомена в определението си и заключението от доклада на квесторите на БНБ, че в случая не става въпрос за изчезнали 206 милиона лева от централната каса на КТБ, а за прехвърляне на тази сума по сметките на "Бромак".   Очаквайте подробности

Счупиха прозорец в студиото на ТВ "Алфа" във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=261775

В сряда сутринта между 02:00 и 03:00 часа бе извършен погром над студиото на телевизия АЛФА във Варна, съобщиха от ПП "Атака". Това се случва 5 дни след като хора от екипа на Бареков заплашваха, удряха, ритаха, блъскаха и обиждаха журналисти от медията, посочват още от партията.

Киев търси предлог да не допусне руската хуманитарна помощ в Източна Украйна

http://www.cross.bg/ykraiina-pomosht-kamiona-1426504.html

/КРОСС/ Докато стотици хиляди жители на Източна Украйна страдат от липса на храна и лекарства, киевските власти прибягват до използването на чудеса в заплитането на бюрократичната паяжина с цел да блокират хуманитарната помощ от Русия. Вече седмица 270 бели камиона с хранителни продукти, вода и медикаменти са наредени на опашка за преминаване през украинската граница. И макар този участък да е под контрола на опълченците, Москва реши да проведе преговори с Киев за доставката на хуманитарната помощ. Украйна и Русия съгласуваха реда на инспекция на камионите и процедурата на митническата проверка, а също така се договориха всеки тежкотоварен автомобил с хуманитарна помощ да бъде съпроводен от сътрудник на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК). Снощи вечерта първите 16 бели руски камиони преминаха преглед в пропускателния пункт „Донецк-Изварино“ на границата с Украйна. След известно време представителят на Южното митническо управление на РФ Раян Фарушкин заяви, че „всички 16 автомобила се намират в пропускателния пункт „Донецк“. По независещи от руските митнически органи причини, контрол не се осъществява“. „Украинските граничари не дойдоха в уреченото време, и в момента с тях нямаме връзка“, допълни Фарушкин. По-късно от украинското външно министерство обясниха отсъствието на граничарите с това, че МКЧК трябва да потвърди готовността за доставянето на камиона на нужното място.

Кристалина Георгиева дарява 5000 лева, но няма да се залива с вода

http://pik.bg/кристалина-георгиева-дарява-5000-лева-но-няма-да-се-залива-с-вода-news216419.html

Кристалина Георгиева дарява 5000 лева, но няма да се залива с вода

Еврокомисарят Кристалина Георгиева отказа да се залее с вода за предизвикателството "Ледена кофа", за което бе предизвикана, но съобщи във фейсбук, че ще дари 5000 лв. от личните си средства за пострадалите от наводнението в Мизия.

Ето какво написа Георгиева:

Разбрах, че Maxim Behar ме е номинирал за предизвикателството ?#‎IceBucketChallenge?, чиято кауза е помощ за пострадалите от наводнението в Мизия чрез БЧК. Аз подкрепям благотворителността и съм "за" инициативите в нейна полза. За съжаление, няма да мога да се включа в предизвикателството, но с удоволствие участвам в неговата кауза с дарение на лични средства – 5000 лв. по сметка на Български Червен кръст (Bulgarian Red Cross) за помощ на Мизия и допълнително за зъболекарска помощ на две възрастни жени от града, с които се запознах по време на посещението си там и които са загубили домовете си в наводнението.
Пожелавам успех на смелчаците – участници в инициативата!

Снаряд удари затвор в Украйна, уби 4, а 106 избягаха и обещаха да се върнат по-късно

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4256215

Снаряд, попаднал в сградата на затвора в украинския град Макеевка, е убил четирима от затворниците и е ранил още шест, съобщи ИТАР-ТАСС. 
„Двама от ранените са откарани в болницата в изключително тежко състояние, лекарите не успяха да ги спасят“ , заявиха от затвора.
Това не е първият подобен случай със затвора. Снаряд, попаднал в сградата на затвора в украинския град Макеевка, е убил четирима от затворниците и е ранил още шест, съобщи ИТАР-ТАСС.  „Двама от ранените са откарани в болницата в изключително тежко състояние, лекарите не успяха да ги спасят“ , заявиха от затвора. Това не е първият подобен случай със затвора.

Трима маскирани нападнаха и обраха служителка на чейндж

http://www.bnews.bg/article-114364

Трима маскирани свиха парите на служителка на обменно бюро в курорта Св. Св. Константин и Елена

Съдът пусна и последния задържан по казуса "КТБ"

http://offnews.bg/news/n_1/n_379443.html

Софийският градски съд пусна от ареста и последния задържан по казуса "КТБ", съобщи "Фокус". Съдът промени мерките за неотклонение на главната счетоводителка на банката Мария Димова и заместничката й Борислава Кючукова на "подписка". Така нито един от обвиняемите за присвояването на 206 милиона лева от затворената от БНБ банка заради риск от неплатежоспособност не остава в ареста.

Съдът пусна счетоводителките на КТБ с подписка

http://www.cross.bg/podpiska-dimova-treneva-kyuchykova-1426505.html

/КРОСС/ Софийският градски съд пусна главната счетоводителка на КТБ Мария Димова и заместничката й Борислава Тренева-Кючукова с мярка "подписка". Мярката на Димова бе променена от домашен арест в подписка, а на Борислава Тренева-Кючукова мярката бе променена от най-тежката "задържане под стража" на "подписка". По казуса с КТБ бяха задържани четирима души - главният касиер на КТБ Маргарита Петрова, която вече е пусната от ареста с мярка за неотклонение „подписка", Борислава Тренева-Кючукова, Орлин Русев, който е под гаранция от 10 000 лева и Мария Димова.  

Кристалина Георгиева дарява 5000 лева, но няма да се залива с вода

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4256226

Еврокомисарят Кристалина Георгиева отказа да се залее с вода за предизвикателството Еврокомисарят Кристалина Георгиева отказа да се залее с вода за предизвикателството "Ледена кофа", за което бе предизвикана, но съобщи във фейсбук, че ще дари 5000 лв. от личните си средства за пострадалите от наводнението в Мизия. Ето какво написа Георгиева: Разбрах, че Maxim Behar ме е номинирал за предизвикателството ?#?IceBucketChallenge?,

Защо пигмеите са толкова ниски?

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4256240

Чудили ли сте се защо пигмеите са с толкова нисък ръст? Оказва се, че той им е помогнал при странстването в гъстите джунгли, пише "Дейли мейл". Същевременно тялото с малки размери се нуждае от по-малко топлина и храна. При все това не всички африканци пигмеи имат едни и същи мутации. Което подсказва, че те са настъпили много по-скоро, Чудили ли сте се защо пигмеите са с толкова нисък ръст? Оказва се, че той им е помогнал при странстването в гъстите джунгли, пише "Дейли мейл". Същевременно тялото с малки размери се нуждае от по-малко топлина и храна. При все това не всички африканци пигмеи имат едни и същи мутации. Което подсказва, че те са настъпили много по-скоро,

Григор Димитров грее на страницата на велико модно списание

http://www.cross.bg/grigor-grisho-dimitrov-1426503.html

/КРОСС/ Звездата на българския тенис Григор Димитров ще се появи на страниците на едно от най-популярните модни списания в света. През септември Гришо ще изгрее в американското издание на модната световна библия - Vogue. Българинът позира в непринуден стил, облечен в елегантен костюм на Ралф Лорън. Стилът му е обаче е „неглиже" - с развързана папийонка и навити крачоли на панталона. В социалните мрежи вече започна активно разпространение на снимките, които върлите почитатели на Гришо безспирно обсъждат.

Реформаторите: Искаме правителство без Борисов, Цветанов и Дянков

http://offnews.bg/news/n_1/n_379425.html

Реформаторският блок ще настоява в излъченото след изборите на 5 октомври правителство на България да не участват Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Симеон Дянков. Това става ясно от декларация на Реформаторите, изпратена до медиите днес. "Партиите от Реформаторския блок се явяваме на предсрочните парламентарни избори, за да оправдаем надеждите за по-добър живот и европейски стандарти на политическо поведение. Ще бъдем алтернатива на последните управления на страната и установения от тях модел на беззаконието и бедността", се казва в декларацията. В нея изрично се посочва, че за постигане на политическите цели на Блока да бъде съставено правителство, "в което позициите на министър-председател, финансов и вътрешен министър се заемат от политици с безупречна репутация, които не са заемали тези позиции в миналото ". Реформаторите заявяват, че биха участвали в дясно-центристко правителство, което да отстрани БСП, ДПС "и производните им" от управлението на страната, което да спре "ксенофобските и национал-популистките формации да диктуват дневния ред на управлението и да отдалечават България от Европа". Реформаторският блок ще проведе операция "Чисти ръце" в цялостното управление на страната, няма да създава и да търпи зависимости при вземането на решения, заявяват Реформаторите и обещават пълно разследване на политическите и икономически зависимости на последните управления. За да изпълнят това обещание, те ще предложат създаването на анкетна комисия за разследване на избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС; заявяват, че ще осигурят пълна публичност на договорите по "Южен поток", че ще разследват дейността на КТБ. "Гарантираме, че всеки глас за РБ е глас за: незабавни реформи в правосъдието, сигурността и енергетиката; цялостна реформа на публичната администрация и прекратяване на партийната намеса в държавната служба; електронни услуги за гражданите, бизнеса и администрацията, електронни обществени поръчки; незабавно приемане на Европейския банков надзор, ускорено присъединяване на България към Еврозоната, активна роля на България в учредяването на Европейския енергиен съюз; отстраняване от властови позиции на всички лица, свързани с бившата Държавна сигурност, лица със зависимост и конфликт на интереси", се казва в декларацията. РБ се обявяват още за дясна социална политика, основана на реформи в образованието, здравеопазването и социалната сфера, за създаване на благоприятна среда за бизнеса, за честни и ясни правила за всички инвеститори. Те настояват още за избори за Велико Народно събрание, което да промени Конституцията и които да се проведат през 2016 г. заедно с президентския вот.

Бодуров и Фулъм без спечелена точка в Чемпиъншип

http://www.bnews.bg/article-114365

Поражението остави Фулъм на предпоследно място в класирането без спечелена точка.

И последната задържана за КТБ излиза от ареста

http://pik.bg/и-последната-задържана-за-ктб-излиза-от-ареста-news216418.html

И последната задържана за КТБ излиза от ареста

Мария Димова и Борислава Тренева са с олекотени мерки за неотклонение - подписка. Софийският градски съд реши да освободи Тренева от ареста и така тя става последният от задържаните по случая „КТБ“, който напуска решетките, съобщи Bnews.bg.

Димова пък досега беше с мярка „домашен арест“ заради здравословното си състояние.

Общо четирима души бяха задържани след поставянето на КТБ под особен надзор и във връзка с изнасянето на голяма сума пари от банката. Това са Орлин Русев, Мария Димова, главният касиер на КТБ Маргарита Петрова и зам.-главната счетоводителка Борислава Тренева-Кючукова.

През юли прокуратурата внесе в съда шест тома нови документи по делото за длъжностно присвояване на 206 млн. лв. от КТБ.

Миналата седмица стана ясно, че председателят на надзорния съвет на КТБ Цветан Василев е обвиняем за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай.

В същия ден, в който прокуратурата го обвини чрез адвоката му, стана известно, че държавното обвинение е освободило с най-леката мярка главния касиер на КТБ Маргарита Петрова.

След поставянето на КТБ под специален надзор от централната банка обявиха, че 206-те млн. лв. са изчезнали от банката. Първоначално прокуратурата съобщи, че сумата е изчезнала в чували за един ден, а впоследствие промени версията си и сложи начало на т.нар. присвояване - края на 2011 година.

На 18 август изпълнителният директор на КТБ Орлин Русев и главната счетоводителка Мария Димова бяха разпитани в Столичното следствие, за да им прецизират обвиненията.

Очаквайте подробности.

Русия започна масови проверки на "Макдоналдс" в цялата страна

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/21/2365270_rusiia_zapochna_masovi_proverki_na_makdonalds_v/?ref=rss


Руската федерална служба за защита на потребителите (Роспотребнадзор) започна масови проверки на веригата ресторанти "Макдоналдс" в цялата страна, съобщи бизнес порталът "РБК Дейли".

Началникът на отдела по хигиенен надзор за Татарстан в службата, Олга Фомичева заяви пред агенция "Интерфакс", че проверката не е била планирана. По думите й инспекции се осъществяват в няколко града, включително и Казан.

Започнали са проверки и в Московска област. "Нито един от ресторантите в...

Геотрейдинг АД представя Dynapac, Hensley и SF-Filter на панаира в Пловдив

http://www.mediapool.bg/geotreiding-ad-predstavya-dynapac-hensley-i-sf-filter-na-panaira-v-plovdiv-news223952.html

Геотрейдинг АД придоби дистрибуторски права за разпространението на продуктите на Dynapac, Hensley и SF-Filter за територията на България. В качеството си на оторизиран представител на трите марки дружеството ще презентира техните изделия на своя щанд на Международен технически панаир в град Пловдив в периода 29-ти септември – 04-ти октомври 2014 г. Тази година Геотрейдинг АД ще участва в изложението с две площи: външна - на поле ХІІ-19 и вътрешна - в Палата №14. На откритата си площ българското дружество ще представи валяци и асфалтополагащи машини на Dynapac, една от най-големите и известни компании за производство на пътно-строителна техника в световен мащаб. Посетителите на щанда ще могат да видят: SD2500CS верижен асфалтополагач, CA2800D еднобандажен валяк, CC1300 Plus дубандажен валяк. Машините на Dynapac са използвани при изграждането на някои от най-мащабните инфраструктурни проекти в страната и чужбина. Те са предпочитани заради своето качество и вложените в тях иновативни технологии. Сред експонатите, които Геотрейдинг АД ще представи на изложението в Пловдив, са и продуктите с марка Hensley. Американската компания е производител на богата гама от висококачествени зъбни системи и износоустойчиви елементи за минната и строителната техника. Гостите на щанда на българското дружество ще могат да разгледат специална селекция от консумативи, предназначени за земекопна техника. Производителят SF-Filter ще бъде представен с висококачествени филтри, които намират приложение в строителната, аграрната, автомобилната и минната промишленост. Те осигуряват безпроблемната работа на индустриалните машини. Продуктовото портфолио на компанията включва пълна гама филтри за смазочни материали, въздух, гориво, хидравлични и пневматични системи, работни флуиди, климатично оборудване и улавяне на прахови частици. Dynapac, Hensley и SF-Filter избират Геотрейдинг АД за свой оторизиран представител на база на опита на дружеството да презентира чуждестранни производители в страната. Компанията е дистрибутор на фирми като: „Белшина”, „Бриджстоун“ и „Мишлен” за гуми, „Триман Груп” за минна механизация, „ЛиуГонг“ за строителни машини, RKB за лагери, „Матадор” за транспортни ленти, „Римко” за смазочни материали и „Инелас Полиуретанос” за полиуретанови изделия. Интересни факти за Dynapac: Dynapac е компания, създадена през 1934 г., с богат опит в конструирането на механизация за пътно-строителната промишленост. Dynapac е част от групата на AtlasCopco, световен лидер в създаването на качествени машини за строителната, пътно-строителната и минната индустрия. Dynapac притежава производствени централи в Европа, Азия, Северна и Южна Америка. Dynapac поставя фокуса върху изготвянето на иновативни машини, допринасящи за качественото изпълнение на големите инфраструктурни проекти по целия свят. Интересни факти за Hensley: Hensley е фирма, основана през 1947 г. в САЩ. Hensley има централи в Тексас с производствен капацитет от 1800 тона месечно. Hensley е сертифицирана по международните стандарти за качество ISO 9001 и за околна среда ISO 14001. Интересни факти за SF-Filter: SF-Filter включва селекция от над 30 000 вида филтри за автомобилния и промишлен сектор. SF-Filter поддържа големи складови наличности с цел ускоряване на доставките към клиентите.

Германски професор: Руснаците са истинските европейци!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4256216

Без Русия Европа е просто ампутирана! Германският историк, изкуствовед и журналист Еберхард Щрауб горещо пледира за това на Русия да не се гледа като на враг. Поуките от досегашната ни история са други, твърди той в статия, публикувана на сайта на "Дойче веле".
"Труд онлайн" ви предлага мнението на проф. Щрауб. Без Русия Европа е просто ампутирана! Германският историк, изкуствовед и журналист Еберхард Щрауб горещо пледира за това на Русия да не се гледа като на враг. Поуките от досегашната ни история са други, твърди той в статия, публикувана на сайта на "Дойче веле". "Труд онлайн" ви предлага мнението на проф. Щрауб.

Три българчета се обучават в космическия център в Турция

http://pik.bg/три-българчета-се-обучават-в-космическия-център-в-турция-news216409.html

Три българчета се обучават в космическия център в Турция

Трима ученици от 8-ми клас от училището по европейски езици се обучаваха за космонавти в лагер в космическия център в Турция Space Camp Turkey, създаден по модел на НАСА, съобщава БТА. Кампусът се намира в турския град Измир

Александра Пенчева, Камелия Ангелова, Ангел Месарабов са преминали две трети от обучението на астронавти и са се докоснали до много информация от физиката, астрономията, биологията и технологиите, съобщиха от училището.

Всеки ден те са имали упражнения на един от седемте различни симулатори в базата, участвали са и в "мисии". В крайна сметка и тримата успешно се справили с поставената им задача.

Програмите, с които работи центърът, са адаптирани за деца и младежи на възраст от 9 до 15 години.

В света има едва три подобни центъра, като в Европа и съседните държави Space Camp Turkey e единственият такъв функциониращ учебно-тренировъчен лагер.

 

Кристалина Георгиева дарява 5000 лева, но няма да се залива с вода

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4256243

Еврокомисарят Кристалина Георгиева отказа да се залее с вода за предизвикателството "Ледена кофа", за което бе предизвикана, но съобщи във фейсбук, че ще дари 5000 лв. от личните си средства за пострадалите от наводнението в Мизия. Ето какво написа Георгиева:
Разбрах, че Maxim Behar ме е номинирал за предизвикателството ?#?IceBucketChallenge? Еврокомисарят Кристалина Георгиева отказа да се залее с вода за предизвикателството "Ледена кофа", за което бе предизвикана, но съобщи във фейсбук, че ще дари 5000 лв. от личните си средства за пострадалите от наводнението в Мизия. Ето какво написа Георгиева: Разбрах, че Maxim Behar ме е номинирал за предизвикателството ?#?IceBucketChallenge?

Бизнесмен: В България се ражда трето поколение безработни

http://www.moreto.net/novini.php?n=261757

В България се ражда трето поколение безработни, не е престижно да се работи, заяви в ефира на bTV бизнесменът Красимир Дачев. "Има много работа, но няма кой да я работи", смята Дачев. В студиото бе и социалният антрополог Харалан Александров, който заяви, че се променя моделът на ценностите и представите.

На какво се дължи малкият ръст на пигмеите?

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4256209

Чудили ли сте се защо пигмеите са с толкова нисък ръст? Оказва се, че той им е помогнал при странстването в гъстите джунгли, пише Чудили ли сте се защо пигмеите са с толкова нисък ръст? Оказва се, че той им е помогнал при странстването в гъстите джунгли, пише "Дейли мейл". Същевременно тялото с малки размери се нуждае от по-малко топлина и храна. При все това не всички африканци пигмеи имат едни и същи мутации. Което подсказва, че те са настъпили много по-скоро,

Актьорът Бен Крос си хапва нашенски гозби в Гоце Делчев

http://pik.bg/актьорът-бен-крос-си-хапва-нашенски-гозби-в-гоце-делчев-news216415.html

Актьорът Бен Крос си хапва нашенски гозби в Гоце Делчев

Английският актьор Бен Крос се е отдал на активна почивка с приятели край минерални извори в района на град Гоце Делчев. Той дори успял да шашне местните хора с естествено и поведение и веселия си характер., пише в.Вяра.

Бен Крос дори тръгнал да помага на хората в битовите им задължения и винаги бил отворен към всеки, който се отбие при него за лаф. От българската храна англичанинът най-много се радвал на типичните домашни гозби като боб, пълнени чушки, домати и сирене. Задължителното пиотие за наздраве било българското вино.

"Той е един обикновен човек, няма грам претенции, за да разберем, че е звезда. Нормалността на Бен се дължи и на това, че той е от съвсем обикновено семейство – майка му е била чистачка, бащата портиер и прислужник”, казват домакините му Дафина и Михаил. Според тях, макар и много известен и богат, Крос е останал земен човек, защото не е забравил корените си и е тръгнал към върха от най-долното стъпало.

Фернандо Торес скоро може да не е играч на Челси

http://www.cross.bg/chelsi-tores-roma-1426502.html

/КРОСС/ Ръководството на Челси планира да се раздели с Фернандо Торес. Нападателят на лондончани може да бъде включен в сделка при привличането на Матия Дестро от Рома, пише "Дейли мейл". Според информацията мениджърът на сините Жози Моуриньо иска да вземе играча на "Рома", за да увеличи силата на атаката си. От Рома са оценили играча си на 20 милиона паунда. Лондончани пък искат да намалят цената и в замяна ще предложат испанския национал. В този вариант ощетен може да е Торес, тъй като италианците нямат възможност да му предложат същата заплата, която получава на "Стамфорд бридж". Той обаче ще трябва да направи избор, тъй като е по-вероятно Моуриньо да не разчита на него. Фернандо Торес, който струваше 50 млн. паунда на Челси през 2011 г., когато бе закупен от Ливърпул, най-вероятно ще бъде даден само под наем в Рома. Италианците обаче ще настояват част от заплатата на нападателя да бъде поета от Челси. Торес получава по 180 000 паунда седмично. "Челси" подсили атаката си с Диего Коща от "Атлетико" (Мадрид), както и с Дидие Дрогба. 23-годишният Дестро отбеляза 12 попадения в Серия А миналия сезон.    

Съдът вече разколебан за вината на обвинените от КТБ

http://news.ibox.bg/news/id_1673121942

Официално вече няма задържани по обвинението за източване на пари от КТБ. Съдът пусна с най-леката мярка за неотклонение „подписка" Мария Димова и Борислава Кючукова.

Близнашки назначи 10 съветници

http://frognews.bg/news_74965/

Служебният премиер Георги Близнашки състави екипа си, съобщиха от правителствената информационна служба. За началник на кабинета си избра Георги Георгиев.

Реформаторите обещават операция "Чисти ръце" и реформи в управлението на страната

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/08/21/2365260_reformatorite_obeshtavat_operaciia_chisti_ruce_i/?ref=rss


Реформаторският блок се явява на предсрочните парламентарни избори на 5 октомври с обещанието да проведе операция "Чисти ръце" в цялостното управление на страната, да не създава и да не търпи зависимости при взимането на решения. Това се посочва в декларация на петте партии в предизборната коалиция, изпратена до медиите.

"Политиката ни ще включва пълно разследване на политическите и икономически зависимости на последните управления, като предложи създаване на анкетна комисия за...

Водач на AТВ загина след сблъсък с колоездач в Перник

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/21/2365265_vodach_na_atv_zagina_sled_sblusuk_s_koloezdach_v_pernik/?ref=rss


Тежка катастрофа с участието на АТВ "Сузуки" и велосипед е станала в Перник снощи, съобщи "Нова телевизия". На Y-образно кръстовище в квартал "Църква" на града двете превозни средства са се ударили, като на място е загинал 41-годишният водач на високопроходимата машина.

Велосипедистът е настанен в местната болница с черепно-мозъчни травми и опасност за живота. Според сайта "За Перник", водачът на АТВ-то е карал много бързо, а то е било без регистрационни номера и не е имало право да...

Реформаторите обещават операция "Чисти ръце" в управлението на страната

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/08/21/2365260_reformatorite_obeshtavat_operaciia_chisti_ruce_v/?ref=rss


Реформаторският блок се явява на предсрочните парламентарни избори на 5 октомври с обещанието да проведе операция "Чисти ръце" в цялостното управление на страната, да не създава и да не търпи зависимости при взимането на решения. Това се посочва в декларация на петте партии в предизборната коалиция, изпратена до медиите.

"Политиката ни ще включва пълно разследване на политическите и икономически зависимости на последните управления, като предложи създаване на анкетна комисия за...

„Опел” се преобърна в гориста местност, шестима души пострадаха

http://pik.bg/„опел”-се-преобърна-в-гориста-местност-шестима-души-пострадаха-news216413.html

„Опел” се преобърна в гориста местност, шестима души пострадаха

Шестима души пострадаха след катастрофа, станала по пътя от с. Николаевка за с. Извор, съобщи dnesplus.bg.

Инцидентът е регистриран вчера около 17,20 часа. 38-годишна жена от с. Николаевка поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над автомобил „Опел”, блъска се в еластична ограда вдясно по посока на движението си и се преобръща в гориста местност край пътя. 

След ПТП-то шофьорката получава контузия на глава, дясно рамо и гърди. Пътничка на 45 години от с. Николаевка е с контузия на глава, фрактура на ребра, контузна рана на гръден кош.

22 годишен младеж от с. Николаевка е с контузии на глава, гръден кош, ръка и бедро, а млада дама на 20 години от с. Чернево е получила контузни рани по главата и гръдния кош. 

Всички те са прегледани и освободени за домашно лечение, без опасност за живота. В болнично заведение за наблюдение са настанени две деца, като опасност за живота им няма.

По случая е образувано досъдебно производство.

Синоптици съветват защитата от градушки над нивите да се разшири

http://econ.bg/Новини/Синоптици-съветват-защитата-от-градушки-над-нивите-да-се-разшири_l.a_i.562822_at.1.html

Дейността на Агенцията за борба с градушките трябва да се разшири в Югоизточна и Югозападна България. Това заяви Петър Янков, управител на частен...

Vivacom с най-високи приходи през второто тримесечие на 2014 г.

http://econ.bg/Новини/Vivacom-с-най-високи-приходи-през-второто-тримесечие-на-2014-г-_l.a_i.562821_at.1.html

Vivacom отчита увеличение в печалбата си за първото полугодие и минимален спад в общите приходи. Телекомът отново бележи най-високи приходи...

Водач на АТВ загина след сблъсък с колоездач

http://www.cross.bg/opasnost-zaginal-pernik-1426500.html

/КРОСС/ Мъж на 41 г. е загинал, а 17-годишно момче е с опасност за живота след пътен инцидент в Перник, съобщават от полицията. Трагедията се е разиграла вчера, около 18,30 ч. в пернишкия кв. "Църква". На У-образно кръстовище се сблъскали АТВ "Сузуки" без регистрационни номера, управлявано от 41-годишния Б.П. и 17-годишен колоездач. В резултат на удара 41-годишният мъж е загинал на място, а момчето е настанено в отделение "Реанимация на МБАЛ "Рахила Ангелова" в Перник с опасност за живота. Причините за катастрофата са в процес на установяване. Образувано е досъдебно производство.    

Наришкин: Идеята рублата да бъде изключена от международен оборот няма никакви шансове

http://www.cross.bg/narishkin-polskiya-ryskata-1426501.html

/КРОСС/ Предложението на полския политик, заместник-председател на Европарламента, Ричард Чарнецки за изключване на рублата от международния финансов оборот няма никакви шансове за реализация. Това заяви в четвъртък председателят на руския парламент Сергей Наришкин, цитиран от РИА Новости. Припомняме, че по-рано Чарнецки поиска отмяна на конвертируемостта на руската рубла, като призова Европа да подготви “профилактични” санкции срещу ключови сегменти на руската икономика. „Подобни заявления показват степента на политическата безотговорност на автора и нивото на интелектуалните му способности“, заяви Наришкин. Председателят на Държавната Дума на Русия коментира предложението на полския депутат, като отбеляза, че подобна идея не може да бъде реализирана.

Има забавяне на мерките за справяне с болестта "син език"

http://society.actualno.com/Ima-zabavjane-na-merkite-za-spravjane-s-bolestta-sin-ezik-news_46195.html

Има забавяне на мерките за справяне с болестта „син език”. Това заяви пред журналисти проф. дсн. Иван Станков, ректор на Тракийския университет и бивш служебен министър на земедели...

107 приемни семейства са утвърдени във Великотърновско

http://society.actualno.com/107-priemni-semejstva-sa-utvyrdeni-vyv-Velikotyrnovsko--news_46198.html

Във Великотърновска област са утвърдени 107 приемни семейства, две от тях са доброволни, съобщи Татяна Шаркова, директор на дирекция "Социално подпомагане". Чрез приемна грижа се отглеждат 1...

Експерти започват работа по промените в закона за е-управлението

http://politics.actualno.com/Eksperti-zapochvat-rabota-po-promenite-v-zakona-za-e-upravlenieto-news_46204.html

Екип от утвърдени експерти по право и информационни технологии започва работа по промените в Закона за електронното управление. Това е съобщила министърът на транспорта, информационните технологии и...

Днес закриват Международния панаир на занаятите и изкуствата във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=261770

Днес закриват XVIII Международен панаир на занаятите и изкуствата „Булгарика“ във Варна. По време на официалната церемония по закриването ще бъдат връчени наградите на победителите в различните конкурси, организирани по време на панаира.

Арестуваха младеж с хероин в Пещера

http://pik.bg/арестуваха-младеж-с-хероин-в-пещера-news216408.html

Арестуваха младеж с хероин в Пещера

Полицаи от Пещера задържаха 21-годишен мъж за притежание на хероин, съобщиха от ОД на МВР. По време на полицейска акция полицаи спрели за проверка лек автомобил „Опел”, управляван от 21-годишен мъж от Пещера З.Я. Младият мъж бил тестван с „дрегер – drug chek”, в резултат на което било установено, че мъжът е зад волана под въздействието на наркотични вещества.

При направения личен обиск у него били открити 36 хартиени пакетчета-тип писмо. Съдържанието им реагирало положително на хероин. З.Я. е задържан за срок от 24 часа в ареста, а по случая е образувано дознание.

И последната задържана за КТБ излиза от ареста

http://www.bnews.bg/article-114363

И последната задържана по делото КТБ - зам.главната счетоводителка Борислава Тренева, излиза от ареста. Това реши днес Софийският градски съд

"Челси" може да използва Торес в сделка за Матиа Дестро

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/21/2365252_chelsi_moje_da_izpolzva_tores_v_sdelka_za_matia_destro/?ref=rss


Нападателят на "Челси" Фернандо Торес може да бъде включен в сделка за привличането на Матиа Дестро, пише "Дейли мейл". Според информацията мениджърът на сините Жози Моуриньо иска да вземе играча на "Рома", за да увеличи силата на атаката си.

"Вълците" от своя страна се интересуват от Торес. С включването на испанския национал в сделката "Челси" ще търси намаляване на цената на трансфера, за която се твърди, че би била около 20 млн. паунда.

В този вариант ощетен може да е...

В Ню Орлиънс ще бъде построена болница, устойчива на урагани

http://www.dnevnik.bg/live/gradska_sreda/2014/08/21/2364418_v_nju_orliuns_shte_bude_postroena_bolnica_ustoichiva/?ref=rss


В Ню Орлиънс ще бъде построена болница, проектирана да издържа на урагани, съобщи "Бизнесуик".

През 2005 г. градът пострада изключително тежко от урагана "Катрина" и по данни на правителството на Луизиана най-малко 70 души са починали при престоя си в болница, като причина за смъртта им е прекъсването на захранването и излизането от строя на болничната техника.

Специалистите посочват, че обичайният начин на конструиране на лечебните заведения, и по-специално разполагането...

Цветан Цветанов се срещна с председателя на германския Бундестаг

http://www.cross.bg/bulgariya-byndestaga-lamert-1426499.html

/КРОСС/ Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов проведе работна среща с председателя на германския Бундестаг Норберт Ламерт. Двамата разговаряха в рамките на международната конференция „25 години след Балтийския път и рухването на тоталитарния комунизъм: европейски спомени и политическо вдъхновение", която се провежда в латвийската столица Рига, съобщават още от пресцентъра на партията. Цветанов запозна Ламерт с актуалната политическа обстановка в България, както и с проблемите, пред които беше изправена държавата след управлението на тройната коалиция на БСП, ДПС и Атака, пише още в прессъобщението. Норберт Ламерт информирал заместник-председателя на ГЕРБ, че България вече е в сериозен фокус от страна на Бундестага заради проблемите с енергийната независимост, отстъплението от принципите на правовата държава и борбата с корупцията и организираната престъпност. Ламерт припомил още, че преди месец и половина в Бундестага е имало изслушване за случващото се в Украйна и България, след което беше решено и специална делегация от германския парламент посети България, за да се запознае на място с констатираните проблеми в сферите на отстояването на принципите на правовата държава и отстъплението от ангажиментите за борба с организираната престъпност

Кирил Добрев демонстративно отказа да участва в листата на БСП за вота

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/08/21/2365193_kiril_dobrev_demonstrativno_otkaza_da_uchastva_v/?ref=rss


Бившият депутат три мандата Кирил Добрев си направи отвод и не пожела да влезе в листата на София-област. Добрев беше и областен председател на БСП в региона, а от 2005 г. представител на местните социалисти в парламента. Сега се очакваше и да е водач на кандидатите на БСП за изборите на 5 октомври.

Вместо това партийното ръководство "спусна" Корнелия Нинова за водач и тя беше одобрена от Националния съвет на БСП на 16 август. Според участници в заседанието на Областния съвет на БСП...

Американец убил четирима в САЩ за отмъщение на войните в Близкия Изток

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4256204

Американец призна, че е извършил четири убийства от април насам, за да отмъсти за убитите от САЩ в Близкия Изток, пише „Лос Анджелис Таймс“.
Али Мухамад Браун е извършил първото убийство на 27 април. Тогава Браун убива 30-годишния Лирой Хендерсон. На първи юни си насрочва среща с Длоун Андерсон и Ахмед Саид в нощен гей клуб в Сиатъл. Американец призна, че е извършил четири убийства от април насам, за да отмъсти за убитите от САЩ в Близкия Изток, пише „Лос Анджелис Таймс“. Али Мухамад Браун е извършил първото убийство на 27 април. Тогава Браун убива 30-годишния Лирой Хендерсон. На първи юни си насрочва среща с Длоун Андерсон и Ахмед Саид в нощен гей клуб в Сиатъл.

Пътник се потроши в автобус на градския транспорт, шофьорът набил рязко спирачки

http://pik.bg/пътник-се-потроши-в-автобус-на-градския-транспорт-шофьорът-набил-рязко-спирачки-news216405.html

Пътник се потроши в автобус на градския транспорт, шофьорът набил рязко спирачки

42-годишен пътник в автобус на градския транспорт е пострадал вчера, информира Дарик.

В района на ЖП гарата във Варна, шофьорът на автобуса набива рязко спирачки, при което пътникът губи равновесие и пада.

Вследствие на това получава фрактури, прегледан е от лекар и е изписан за домашно лечение. 

Общо 20 са регистрираните пътни произшествия от КАТ Варна за изминалото денонощие.

При останалите няма пострадали, нанесени са материални щети на превозните средства.

Шофьор на АТВ се нацепи в дете колоездач и умря

http://www.bnews.bg/article-114362

АТВ "Сузуки" без регистрационни номера, управлявано от 41-годишен мъж и 17-годишен колоездач са се сблъскали на кръстовище в пернишки квартал. В резултат на удара мъжът е загинал на място, а момчето е настанено в реанимация на болница с опасност за живота.

Смениха и директора на Агенцията по горите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4256199

Тони Кръстев е новият директор на Агенцията по горите.
Той сменя на поста Григор Гогов, който беше освободен още в първите дни след като служебното правителство встъпи в длъжност заради занижен контрол и опорочени процедури при назначаване на директорите на природните паркове, съобщи БНР.
Инж. Тони Кръстев е управлявал горското ведомство от 2000 Тони Кръстев е новият директор на Агенцията по горите. Той сменя на поста Григор Гогов, който беше освободен още в първите дни след като служебното правителство встъпи в длъжност заради занижен контрол и опорочени процедури при назначаване на директорите на природните паркове, съобщи БНР. Инж. Тони Кръстев е управлявал горското ведомство от 2000

Американец убил четирима в САЩ, за да отмъсти за войните в Близкия Изток

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4256190

Американец призна, че е извършил четири убийства от април насам, за да отмъсти за убитите от САЩ в Близкия Изток, пише „Лос Анджелис Таймс“.
Али Мухамад Браун е извършил първото убийство на 27 април. Тогава Браун убива 30-годишния Лирой Хендерсон. На първи юни си насрочва среща с Длоун Андерсон и Ахмед Саид в нощен гей клуб в Сиатъл. Американец призна, че е извършил четири убийства от април насам, за да отмъсти за убитите от САЩ в Близкия Изток, пише „Лос Анджелис Таймс“. Али Мухамад Браун е извършил първото убийство на 27 април. Тогава Браун убива 30-годишния Лирой Хендерсон. На първи юни си насрочва среща с Длоун Андерсон и Ахмед Саид в нощен гей клуб в Сиатъл.

Смениха и директора на Агенцията по горите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4256193

Тони Кръстев е новият директор на Агенцията по горите.
Той сменя на поста Григор Гогов, който беше освободен още в първите дни след като служебното правителство встъпи в длъжност заради занижен контрол и опорочени процедури при назначаване на директорите на природните паркове, съобщи БНР.
Инж. Тони Кръстев е управлявал горското ведомство от 2000 Тони Кръстев е новият директор на Агенцията по горите. Той сменя на поста Григор Гогов, който беше освободен още в първите дни след като служебното правителство встъпи в длъжност заради занижен контрол и опорочени процедури при назначаване на директорите на природните паркове, съобщи БНР. Инж. Тони Кръстев е управлявал горското ведомство от 2000

Мег Райън и Джон Меленкамп се разделиха

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/meg-rajyn-i-dzhon-melenkamp-se-razdeliha-6020484

Актрисата живее в Ню Йорк, а рокаджията - в Индиана, и упорито отказва да се премести в големия град при своята възлюбена

Интерпол призова за международен отговор на екзекуцията на Джеймс Фоли

http://www.cross.bg/dzheiims-prizova-barak-1426498.html

/КРОСС/ Ръководителят на международната полицейска организация Интерпол осъди обезглавяването на американския журналист Джеймс Фоли и призова за международен отговор на заплахата, която представляват ислямистките екстремисти, предава АФП. Според Роналд Ноубъл варварското убийство на Джеймс Фоули подчертава дълбочинната на покварата на джихадистката групировка. Той призова света да помни невинните хора, държани в плен от „кръвожадни терористи, които не познават нито състрадание, нито милост". По думите Филип Балбони, генерален директор на информационния сайт GlobalPost, за който Фоули работел в Либия, а после в Сирия каза, че похитителите били във връзка със семейството и със самия Балбони в седмиците преди журналистът да бъде екзекутиран от джихадистите. Припомняме, че президентът Барак Обама заяви, че САЩ ще продължат да се противопоставят на екстремистите от "Ислямската държава" въпреки бруталното убийство на журналиста. Барак Обама сам по себе си описа "Ислямската държава" като "рак", чието разпространение трябва да бъде спряно.    

Ремонт от днес обърква трафика и към "Овча купел" в София

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/21/2365157_remont_ot_dnes_oburkva_trafika_i_kum_ovcha_kupel_v/?ref=rss


Ремонт на бул. "Овча купел", който е основна пътна артерия за достъп до едноименния квартал, ще затрудни трафика в тази част на София от днес до 30 август, става ясно от съобщение на столичната община. От тази сутрин до 30 август няма да може да се ползва лявата половина от пътното платно на булевард "Овча купел" между улица "Житница" и булевард "Президент Линкълн". Движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в дясната половина от пътното платно на булевард "Овча купел" в същия...

Жертвите на ебола се увеличават

http://www.moreto.net/novini.php?n=261764

За два дни, 17 и 18 август, в Либерия, Сиера Леоне и Гвинея бяха регистрирани 106 нови случаи на починали от ебола, съобщи вчера Световната здравна организация, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. За същото време новите случаи на заразяване са се увеличили с 221.

Контролът на асансьорите е бил разпределен по роднинска линия, твърди експерт

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/21/2365159_kontrolut_na_asansyorite_e_bil_razpredelen_po/?ref=rss


През 2005 - 2007 година инспекторатът на Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) е одобрил само една фирма за краен контрол и само една фирма за периодичен контрол на асансьорите. Това е направено по чисто мафиотски начин, заяви пред "Нова телевизия" Илия Златанов от асоциацията на асансьорите.

По думите му за краен контрол е била избрана фирмата "Лифт Стандарт" на Григор Лилов, който е роднина на човек от инспектората на МИЕ. Втората фирма - "МД Лифт контрол", е...

Контролът на асансьорите е бил разпределен по родинска линия, твърди експерт

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/21/2365159_kontrolut_na_asansyorite_e_bil_razpredelen_po_rodinska/?ref=rss


През 2005 - 2007 година инспекторатът на Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) е одобрила само една фирма за краен контрол и само една фирма за периодичен контрол на асансьорите. Това е направено по чисто мафиотски начин, заяви пред "Нова телевизия" Илия Златанов от Асоциацията на асансьорите.

По думите му за краен контрол е била избрана фирмата "Лифт Стандарт", която е собственост на Григор Лилов, който е роднина на човек от инспектората на МИЕ. Втората фирма - "МД Лифт...

Шофьор с АТВ загина, удряйки се в колоездач

http://frognews.bg/news_74964/

Мъж на 41 г. е загинал, а 17-годишно момче е с опасност за живота при катастрофа в Перник, съобщиха от полицията.

Циркът продължава, РБ подкачи Борисов

http://www.bnews.bg/article-114360

Театърът, разиграван между Реформаторския блок и ГЕРБ, продължава.

Турист почина в Бургас, семейството дари органите му

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4256149

Семейството на 61-годишен мъж в мозъчна смърт дари органите му за трансплантация, съобщиха от МБАЛ-Бургас.
Починалият е българин, който живее в Австрия. Бил е на почивка в Бургас със съпругата си.
61-годишният мъж е постъпил в Реанимацията на МБАЛ-Бургас във вторник с диагноза мозъчен кръвоизлив, лекарите установяват инструментална мозъчна смърт. Семейството на 61-годишен мъж в мозъчна смърт дари органите му за трансплантация, съобщиха от МБАЛ-Бургас. Починалият е българин, който живее в Австрия. Бил е на почивка в Бургас със съпругата си. 61-годишният мъж е постъпил в Реанимацията на МБАЛ-Бургас във вторник с диагноза мозъчен кръвоизлив, лекарите установяват инструментална мозъчна смърт.

Фенове на ЦСКА вкарват 10 000 румънци на реванша

http://bgfootball.actualno.com/Fenove-na-CSKA-vkarvat-10-000-rumynci-na-revansha-news_46174.html

Феновете на ЦСКА ще помогнат на привържениците на румънския Стяуа да заформят огромна агитка на реванша срещу Лудогорец на Националния стадион "Васил Левски", съобщава gsp.ro. "София ще...

Сунитска групировка искала откуп за Джеймс Фоули, САЩ отказали

http://asia.actualno.com/Sunitska-grupirovka-iskala-otkup-za-Djejms-Fouli-SASht-otkazali-news_46191.html

Терористите от радикалната сунитска групировка "Ислямска държава" /ИД/ са поискали многомилионен откуп, за да освободят пленения американски фотограф Джеймс Фоули. САЩ отказали да го платят....

Спешните пациенти вече се карат в най-близката болница, казва здравният министър

http://healthy.actualno.com/Speshnite-pacienti-veche-se-karat-v-naj-blizkata-bolnica-kazva-zdravnijat-ministyr-news_46192.html

Разпоредили сме спешният пациент в София да се закарва в най-близката болница. Това ще се отнася и за инвазивните кардиологии, заяви служебният министър на здравеопазването Мирослав Ненков, предаде...

Цената на брента отстъпи до 14-месечно дъно

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3db7b3a5/l/0L0Sinvestor0Bbg0Csurovini0C3650Ca0Ccenata0Ena0Ebrenta0Eotstypi0Edo0E140Emesechno0Edyno0E0H1785590C/story01.htm

Възобновяването на износа в Либия и песимистичните данни от Китай поставиха под натиск търсенето на суровината


Мира Добрева и Георги Торнев празнуват 7 години брак

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4255416

Казват, че седмата година е първата след брака, в която могат да се проявят сериозни препятствия пред двойката. Мира Добрева и Георги Торнев обаче показаха колко хубаво си изкарват на 7-ата годишнина от сватбата си. Двамата са заедно с децата си Георги, който е на 6 години, и с 16-годишната Лора от първия брак на Мира. Четиримата отсядат всяко Казват, че седмата година е първата след брака, в която могат да се проявят сериозни препятствия пред двойката. Мира Добрева и Георги Торнев обаче показаха колко хубаво си изкарват на 7-ата годишнина от сватбата си. Двамата са заедно с децата си Георги, който е на 6 години, и с 16-годишната Лора от първия брак на Мира. Четиримата отсядат всяко

Миков: Трябват повече усилия срещу купуването на гласове

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-predsrochni-izbori/mikov-triabvat-poveche-usiliia-sreshtu-kupuvaneto-na-glasove-6020479

Има сериозна ангажираност и напрежение в БСП при подготовката на изборите и се надявам, че това ще продължи през цялата кампания, категоричен е лидерът на социалистите

Пловдивчани отново протестираха заради КТБ

http://econ.bg/Новини/Пловдивчани-отново-протестираха-заради-КТБ_l.a_i.562816_at.1.html

Пореден протест с искане за отварянето на Корпоративна търговска банка се състоя в Пловдив. Недоволни граждани отново се събраха пред сградата на БНБ...

В Ахелой отбелязаха 1097 години от великата битка на Цар Симеон

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/gSKFkDkfW9Y/

На 20-ти август се навършиха 1097 години от битката при река Ахелой между българските войски, водени от цар Симеон I Велики и войските на Византия. Тържествата в Ахелой започнаха с шествие, предвождано от общинския духов оркестър, от НЧ „Светлина-1934” до паметника на цар Симеон, където беше отслужена заупокойна молитва за загиналите в битката войни.

Венци и цветя пред паметника поднесоха председателят на Общински съвет – Поморие д-р Милена Енева, кметът на Община Поморие Иван Алексиев, заместник-кметовете Янчо Илиев и Илия Джингов, директорът на Исторически музей – Поморие Антон Карабашев, историкът проф. Неделчо Неделчев, граждани и гости на града.

Празникът продължи с концерт на откритата сцена в парка с участието на Ансамбъл китаристи от град Ровно, Украйна; Вокален ансамбъл- Ровно, Украйна; Танцов ансамбъл от град Кампан – Франция; Група за стари градски песни „Песни за душата”- Сухиндол; Фолклорна група „Ветренски славей” – Бургас и Детска фолклорна група – с. Голица, общ. Варна.

В Ахелой отбелязаха 1096 години от великата битка на Цар Симеон

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/UloMuLQ70bw/

На 20-ти август се навършиха 1097 години от битката при река Ахелой между българските войски, водени от цар Симеон I Велики и войските на Византия. Тържествата в Ахелой започнаха с шествие, предвождано от общинския духов оркестър, от НЧ „Светлина-1934” до паметника на цар Симеон, където беше отслужена заупокойна молитва за загиналите в битката войни.

Венци и цветя пред паметника поднесоха председателят на Общински съвет – Поморие д-р Милена Енева, кметът на Община Поморие Иван Алексиев, заместник-кметовете Янчо Илиев и Илия Джингов, директорът на Исторически музей – Поморие Антон Карабашев, историкът проф. Неделчо Неделчев, граждани и гости на града.

Празникът продължи с концерт на откритата сцена в парка с участието на Ансамбъл китаристи от град Ровно, Украйна; Вокален ансамбъл- Ровно, Украйна; Танцов ансамбъл от град Кампан – Франция; Група за стари градски песни „Песни за душата”- Сухиндол; Фолклорна група „Ветренски славей” – Бургас и Детска фолклорна група – с. Голица, общ. Варна.

И Буш-младши се включи в леденото предизвикателство (видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_379421.html

Бившият американски президент Джордж Буш-младши се поля благотворително с кофа ледена вода и предизвика колегата си Бил Клинтън също да се включи в леденото предизвикателство, съобщиха световните агенции. Буш разпространи видеозапис във Facebook от участието си в леденото предизвикателство. Не мисля, че подобава на президент да се полива с ледена вода, затова просто ще ви напиша чек, казва Буш във видеото. След това обаче съпругата му Лора го залива с ледена вода и казва: „Този чек е от мен – не искаш да си развалям прическата“. Леденото предизвикателство цели да събере пари за борба с болестта амиотрофична латерална склероза, позната като болестта на Шарко и болестта на Лу Герик. От юли десетки хиляди – известни и неизвестни се включиха в предизвикателството. Според правилата всеки, който приеме предизвикателството, трябва да дари 10 долара и да предизвика нови хора. Ако някой откаже предизвикателството пък, трябва да дари 100 долара. Преди дни леденото предизвикателство прие и българският тенисист Григор Димитров, който пък предизвика Мария Шарапова, Крис Кермод и Дарън Кейхил. В инициативата се включиха още Нина Добрев, Марк Зукърбърг, Бил Гейтс, Мики Рурк, Чарли Шийн, а 18 души от клана Кенеди дори направиха масово изпълнение.

LG с множество Red Dot награди за комуникационен дизайн

http://www.cross.bg/dizaiin-lesno-nagradi-1426496.html

/КРОСС/ LG Electronics (LG) взе общо девет Red Dot награди в категорията за комуникационен дизайн. Част от тях са за смарт клавиатурата, иновативната функция Knock CodeTM и графичния потребителски интерфейс (GUI) в получилия световно признание LG G3 смартфон, който взе "Best of the Best" награди. Иновативната webOS Smart+ TV платформа на LG също бе удостоена с награда от съдиите на Red Dot за новия й подход към смарт телевизори с интуитивния си потребителски интерфейс, който прави използването й безпроблемно и учудващо лесно. Международно признатите награди Red Dot се състоят от три категории - „Комуникационен дизайн", „Продуктов дизайн" и „Дизайн концепция". С участващи 7096 продукти от 49 страни само в категорията „Комуникационен дизайн", наградите Red Dot са едно от трите най-важни състезания за дизайн индустрията заедно с iF Design Award и IDEA (International Design Excellence Award). Смарт клавиатурата на LG бе представена за първи път в LG G3 - смартфонът, който бе разработен според философията Simple is the New Smart. Изповядвайки същата философия, смарт клавиатурата спомага за намаляването на грешки при писане с до 75%. Посредством адаптивния си софтуер, който анализира навиците на писане и предсказва избора на думи, смарт клавиатурата прави писането бързо и изключително лесно

Украинската армия обстрелва мирните граждани с ракети с отровни вещества

http://www.cross.bg/opulchentzite-veshtestva-zaharchenko-1426497.html

/КРОСС/ С. Дмитровка бе подложено на атаката на снаряди, заредени с отравящи вещества, предизвикващи смърт, съобщават опълченци. По улиците на селището са разпръснати части и осколки от снаряди. Опълченците, занимаващи се с обезвреждането на тези боеприпаси, разказват, че при допир с кожата на човек на тези отровни вещества, с които е зареден снаряда, се получава силно отравяне. Местните жители са убедени – украинските военни искат да ги унищожат и да заличат от лицето на земята градовете, в които  те живеят. Именно с това се обяснява и целенасоченият обстрел от страна на военните на водопроводната и електропреносна мрежи в Донецк. Прекъсването в електро и видиснабдяването в района е съпроводено и с недостиг на храна и лекарства. В най-тежко положение в момента е  Луганск, където от началото на август стотици хиляди души са лишени от ток, вода, мобилна връзка и всякакво снабдяване с храна. Въпреки всички трудности, опълченците продължават да удържат позициите си. Вчера опълченците от Новорусия свалиха изтребител Су-25 и два хеликоптера Ми-24 на украинската армия край Луганск. Това съобщи прессекретарят на правителството на Луганска народна република (ЛНР) Владимир Иногородски. Съдбата на украинските пилоти все още не е известна. В същото време, армията на опълченците продължава да се разраства, заяви премиерът на ДНР Александър Захарченко

Нищо ново: Гърдите на Джулиана пак преляха (снимки)

http://www.bnews.bg/article-114354

Мис Силикон 2014 отново предизвика вниманието с широкото си деколте.

Прага ’68

http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/08/21/2365160_praga_68/?ref=rss


"На 21 август 1968 г. Чехословакия се превърна в отговор на един от най-големите въпроси, които някога са стояли пред човечеството като цяло и пред всеки съзнаващ човек поотделно." Есето e прочетено по Дойче веле през 1974 г. Публикува се за първи път в портала "Култура"

Всеки сигурно има своите собствени основания за постъпките си, които могат да бъдат приети или не от другите. А едно от моите собствени основания да пиша сега тези редове, които трябва да бъдат прочетени по радиото,...

Премиерът Георги Близнашки на посещение днес във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=261760

Министър-председателят проф. Георги Близнашки ще се срещне днес от 15.00 часа с кмета на Варна Иван Портних в сградата на общината по покана на градоначалника, съобщиха от Министерския съвет за Moreto.net. Премиерът ще обсъди с кмета мерките, предприемани от общината към момента, за преодоляване на последиците от наводненията на територията на града.

Журналисти протестираха срещу прокуратурата за втори път в мандата на Цацаров

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/21/2365170_jurnalisti_protestiraha_sreshtu_prokuraturata_za_vtori/?ref=rss


За втори път в мандата на главния прокурор Сотир Цацаров пред Съдебната палата се събраха журналисти и граждани. Повод за акцията, организирана във Facebook, беше призоваването на двама редактори от вестник "Капитал" в СДВР.
 
Пред сградата имаше близо 50 души, като встрани от Съдебната палата имаше два полицейски патрула и камионетка на Жандармерията.  
 
Повод е сигнал подаден от изпълнителния директор на свързаната с Делян Пеевски фирма "Водстрой 98" Момчил Борисов, който...

Прокуратурата обяви мотивите си за прекратяването на делата "Мишо Бирата" и "Чакъра"

http://www.cross.bg/chakura-prestuplenie-procheteno-1426495.html

/КРОСС/ Прокуратурата разпространи мотивите си за прекратяване на наказателното производство за смъртта на Тодор Димов Тодоров - Чакъра. В постановлението се казва, че действията на командосите и полицейските служители при опита за задържане на Чакъра в края на 2003-та година са били "общественонеобходими и всъщност единствените възможни" съгласно разпоредбите на Закона за МВР. Обвинителите констатират "съответствие между характера и степента на извършваното престъпление от Тодоров и предприеманите от полицията мерки". Нарежданията на тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов са били в съответствие със закона, след като Чакъра направил опит да убие полицаи. Повече по случая може да бъде прочетено тук. Като причина за прекратяването на досъдебното производство срещу Бойко Борисов и Ваньо Танов заради митническите проверки в бирената фабрика на Михаил Михайлов през 2010-а година прокуратурата посочва липсата на автентичния разговор между експремиера и тогавашния и настоящ шеф на митниците. Анализът на записаните телефонни разговори не показва престъпление по чл. 357 от Наказателния кодекс, който се отнася за класифицираната информация. Повече по случая може да бъде прочетено тук.  

Премиерът Близнашки ще работи с 10 съветници

http://www.mediapool.bg/premierat-bliznashki-shte-raboti-s-10-savetnitsi-news223951.html

Министър-председателят на служебното правителство проф. Георги Близнашки е сформирал екип от 10 съветници, съобщиха от МС в четвъртък.   За началник на кабинета е назначен Георги Георгиев. Той е магистър по право от СУ "Св. Климент Охридски“. Бил е член на Комисията за разкриване на документи и за обявяване на принадлежност на българските граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия, правен и бизнес консултант, адвокат по административно, търговско и финансово право. В периода 1990-1993 г. е заемал различни длъжности в Министерството на науката и висшето образование, бил е и главен секретар на министерството. В периода 2001-2003 г. е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.   Проф. д-р Емилия Друмева е съветник на премиера по изборните въпроси. Завършила е право в Софийския университет, специализирала е в Германия, Испания, Португалия, САЩ, Великобритания. Била е сътрудник по национално и сравнително конституционно право в Института за правни науки при БАН, директор на Дирекция "Правна и законодателна дейност” в НС, председател на експертния съвет към Временната комисия за изменение на Конституцията в 39-ото НС, български представител два мандата в Европейския комитет на Съвета на Европа. Съдия е в Конституционния съд от 2003 г. до 2012 г.   Съветник на премиера по национална сигурност ще бъде Цвятко Георгиев, магистър по право и по история и география от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий“, магистър по психотерапия и консултиране от Нов български университет. Има следдипломни квалификации по медиация. В периода 2010-2013 г. е експертен сътрудник в подкомисията за парламентарен контрол и наблюдение на процедурите по Закона за специалните разузнавателни средства и Закона за електронните съобщения към НС. Преди това е работил в НСО и ДАНС, където е бил директор на дирекция. Участвал е в Комитета по сигурността и Специалния комитет на НАТО.   Деница Желева е съветник на премиера по външнополитическите въпроси. Тя е магистър по скандинавистика, американистика и икономическа психология от Рейнския университет "Фридрих Вилхелм” в Бон. Специализирала е в дипломатическите институти на министерствата на външните работи на Германия и България. Работила е във фондация "Конрад Аденауер“ като координатор на проекти по медийната програма за Югоизточна Европа. Била е сътрудник в Катедра "Скандинавистика” във Философския факултет на Рейнския университет. В Датския културен институт в Бон е работила в звеното за връзки с обществеността. Мая Иванова е съветник на министър-председателя по юридическите въпроси. Тя е магистър по право в Софийския университет, където е съосновател на Клуба по конституционно право. От юни 2013 г. е юридически съветник в Изпълнителна агенция "Морска администрация“ към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, а преди това е работила в адвокатска кантора.   Премиерът ще има отделен съветник по наказателно-правна реформа. Това е доц. Юлиана Матеева, ръководител на катедра "Правни науки” във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър”. Професионалното й развитие е изцяло в академичната сфера – преподавала е в ТУ – Варна, ЮЗУ – Благоевград и Варненския свободен университет. Деканът на Стопанския факултет на Югозападния университет в Благоевград проф. д-р Ганчо Ганчев ще бъде съветник на премиера Близнашки по икономическите въпроси. Завършил е международни отношения в Московския държавен институт. Специализирал е в чуждестранни научни организации и в международни финансови институции.   Христо Христев е съветник на министър-председателя по европейските въпроси. Доктор е по право от Университета на Нанси, Франция, и е преподавател по право на ЕС в Юридическия факултет на СУ. Води специализирани курсове по право на ЕС в Института по публична администрация и в Академията на МВР. Участвал е в различни изследователски проекти на Европейската служба за борба с измамите (OLAF), Институт "Отворено общество“, Transparency International, Фондация за развитие на правосъдието, Института по публична администрация на Германия. Веселин Нинов, който работи в прессекретариата на президента Плевнелиев, е съветник на министър-председателя по медийната политика. Роден е на 16 октомври 1982 г. в Русе. Бакалавър е по връзки с обществеността от СУ, магистър по политология от Философския факултет на СУ по специалностите "Политически мениджмънт“ и "Международни политически отношения и сигурност“. Започва професионалната си кариера в Правителствената информационна служба през март 2005 година. От 2010 г. до 2012 г. е главен експерт в Министерството на финансите, а от февруари 2012 г. до 7 август 2014 г. е началник на отдел в Прессекретариата на държавния глава.   Проф. Калин Янакиев ще бъде съветник на премиера по въпросите на духовната сфера. Преподавател е във Философския факултет на СУ. Има издадени 13 книги и десетки публикации и студии. Изследователските му интереси са в областта на християнството, философията, средновековието, културата, православието.   Най-успешната българска тенисистка Мануела Малеева ще бъде съветник на министър-председателя по въпросите на младежта и спорта. Професионалната й кариера продължава от 1981 г. до 1994 г. За първи път намира място в топ 10 на световната ранглиста през1984 г. (№9), за да стигне до най-доброто си класиране – №3, през февруари1985 г. Спечелила е 19 титли на единично и четири титли на двойки. Бронзов медалист е от Олимпийските игри в Сеул. През 1993 г. е обявена за спортист №1 на Швейцария. Мануела Малеева е съосновател и оперативен мениджър на фондацията "Swissclinical”, която работи в подкрепа на децата с увреждания в България.

Вкараха ебола в телефонните измами

http://www.vesti.bg/novini/vkaraha-ebola-v-telefonnite-izmami-6020487

Възрастна жена от Пловдив даде 3 600 лева на телефонни измамници въпреки многократните предупреждения на МВР и на медиите, предаде кореспондентът на БГНЕС в Пловдив.

Smart News за новите медии и видео съдържанието

http://www.vesti.bg/tehnologii/kompyutri-i-djadji/smart-news-za-novite-medii-i-video-sydyrzhanieto-6020483

Ако знаеш какво правиш, определено може да се печели от създаване на видео съдържание, казва Петър Лозанов

Водач на АТВ загина след сблъсък с колоездач в Перник

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4256163

41-годишен мъж загина, а 17-годишно момче е с опасност за живота след катастрофа в Перник, съобщиха от полицията.
Инцидентът станал вчера около 18,30 ч. в пернишкия кв. "Църква" на ул. "Д. Миланов". На У-образно кръстовище са се сблъскали АТВ "Сузуки" без регистрационни номера, управлявано от 41-годишния Б.П. и 17-годишен колоездач. 41-годишен мъж загина, а 17-годишно момче е с опасност за живота след катастрофа в Перник, съобщиха от полицията. Инцидентът станал вчера около 18,30 ч. в пернишкия кв. "Църква" на ул. "Д. Миланов". На У-образно кръстовище са се сблъскали АТВ "Сузуки" без регистрационни номера, управлявано от 41-годишния Б.П. и 17-годишен колоездач.

Водач на АТВ загина след сблъсък със 17-годишен колоездач

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4256155

41-годишен мъж загина, а 17-годишно момче е с опасност за живота след катастрофа в Перник, съобщиха от полицията.
Инцидентът станал вчера около 18,30 ч. в пернишкия кв. 41-годишен мъж загина, а 17-годишно момче е с опасност за живота след катастрофа в Перник, съобщиха от полицията. Инцидентът станал вчера около 18,30 ч. в пернишкия кв. "Църква" на ул. "Д. Миланов". На У-образно кръстовище са се сблъскали АТВ "Сузуки" без регистрационни номера, управлявано от 41-годишния Б.П. и 17-годишен колоездач.

Плащанията по ОП "Околна среда" - след октомври

http://econ.bg/Новини/Плащанията-по-ОП-Околна-среда-след-октомври_l.a_i.562814_at.1.html

Размразяването на плащанията по ОП „Околна среда“ няма да стане преди октомври. Подобно мнение изрази служебният министър на околната среда и водите...

Преместиха Кирил Рашков в затворническата болница

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4256132

Задържаният на 9 юли Кирил Рашков бе преместен от следствения арест в Пловдив в затворническата болница в София с разрешение на Окръжна прокуратура, съобщи БГНЕС.
Рашков се чувствал зле, отпаднал, оплаквал се от болки в сърцето. Очаква се да остане в болницата поне до началото на септември.
Кирил Рашков бе задържан и почти веднага откаран в Задържаният на 9 юли Кирил Рашков бе преместен от следствения арест в Пловдив в затворническата болница в София с разрешение на Окръжна прокуратура, съобщи БГНЕС. Рашков се чувствал зле, отпаднал, оплаквал се от болки в сърцето. Очаква се да остане в болницата поне до началото на септември. Кирил Рашков бе задържан и почти веднага откаран в

Трима командири от военното крило на "Хамас" бяха убити при израелски удар над Газа

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/21/2365164_trima_komandiri_ot_voennoto_krilo_na_hamas_biaha_ubiti/?ref=rss


Трима командири на военното крило на "Хамас" са убити при израелски въздушен рано тази сутрин удар в Рафах, в южната част на ивицата Газа, съобщи Би Би Си.

Според съобщение на "Бригадите Изедин ал Касам" тримата убити са Мохамед Абу Шамала, Раед ал Атар и Мохамед Бархум. Първите двама са членове на главното командване на "Бригадите", като Абу Шамала е бил командир на "Ал Касам" за южната част на ивицата Газа.

Те са сред общо шестимата загинали при атаката, уточняват от...

НСИ: Индексът на оборота в Транспорт, складиране и пощи се повишава

http://www.vesti.bg/novini/nsi-indeksyt-na-oborota-v-transport-skladirane-i-poshti-se-povishava-6020486

По предварителни данни през второто тримесечие на 2014 г. общият индекс на оборота за сектор "Транспорт, складиране и пощи", изчислен от сезонно изгладени данни, се увеличава с 1.7% спрямо предходното тримесечие, съобщават от НСИ.

Млад мъж беше зверски пребит в центъра на Благоевград

http://pik.bg/млад-мъж-беше-зверски-пребит-в-центъра-на-благоевград-news216394.html

Млад мъж беше зверски пребит в центъра на Благоевград

28-годишен благоевградчанин бе зверски пребит в центъра на областния град. Кървавият екшън се разиграл около 5.30 часа тази сутрин пред Купола. Младият мъж е приет в спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград с мозъчно сътресение, множество порезни рани по лицето и травма на окото, пише struma.bg. В момента пострадалият се консултира от специалисти. Вероятно ще бъде настанен в отделението по хирургия на благоевградската болница. За инцидента е уведомена и полицията. Работата по случая продължава.

Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/229634-%D0%BC%D0%BB%D0%B0%D0%B4-%D0%BC%D1%8A%D0%B6-%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B8%D1%82-%D0%B2-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%B5%D0%B2%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4.html

28-годишен благоевградчанин бе зверски пребит в центъра на областния град. Кървавият екшън се разиграл около 5.30 часа тази сутрин пред Купола. Младият мъж е приет в спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград с мозъчно сътресение, множество порезни рани по лицето и травма на окото, пише struma.bg.

В момента пострадалият се консултира от специалисти. Вероятно ще бъде настанен в отделението по хирургия на благоевградската болница. За инцидента е уведомена и полицията. Работата по случая продължава.

106 нови жертви на ебола само за два дни

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4256152

106 нови случая на починали от ебола са регистрирани за два дни, 17 и 18 август, в Либерия, Сиера Леоне и Гвинея, съобщи вчера Световната здравна организация, цитирана от ИТАР-ТАСС. За същото време новите случаи на заразяване са се увеличили с 221.
От избухването на епидемията от опасния вирус през декември м. 106 нови случая на починали от ебола са регистрирани за два дни, 17 и 18 август, в Либерия, Сиера Леоне и Гвинея, съобщи вчера Световната здравна организация, цитирана от ИТАР-ТАСС. За същото време новите случаи на заразяване са се увеличили с 221. От избухването на епидемията от опасния вирус през декември м.

Младежката безработица - с двоен ръст в кризата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4256126


Младежката безработица в България се е увеличила почти два пъти през годините на икономическата криза. През 2009 г. нивото й е било 15,1%, а през 2013 г. е достигнало 28,4%. Това показват данни на Евростат, представени от Томчо Томов, експерт в Българската стопанска камара по време на дискусия на тема „Работа за младите – мисията (не)възможна“, Младежката безработица в България се е увеличила почти два пъти през годините на икономическата криза. През 2009 г. нивото й е било 15,1%, а през 2013 г. е достигнало 28,4%. Това показват данни на Евростат, представени от Томчо Томов, експерт в Българската стопанска камара по време на дискусия на тема „Работа за младите – мисията (не)възможна“,

106 нови жертви от ебола за два дни

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4256103

106 нови случая на починали от ебола са регистрирани за два дни, 17 и 18 август, в Либерия, Сиера Леоне и Гвинея, съобщи вчера Световната здравна организация, цитирана от ИТАР-ТАСС. За същото време новите случаи на заразяване са се увеличили с 221.
От избухването на епидемията от опасния вирус през декември м. 106 нови случая на починали от ебола са регистрирани за два дни, 17 и 18 август, в Либерия, Сиера Леоне и Гвинея, съобщи вчера Световната здравна организация, цитирана от ИТАР-ТАСС. За същото време новите случаи на заразяване са се увеличили с 221. От избухването на епидемията от опасния вирус през декември м.

Преди 15.IX: Най-търсени учителите по езици

http://www.bnews.bg/article-114357

Преди началото на новата учебна година са закрити 11 училища в малки населени места в страната. Ново школо няма да отваря врати тази есен. В София и Варна ще заработят нови детски градини.

Защо пигмеите са толкова ниски

http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/zashto-pigmeite-sa-tolkova-niski-6020480

Малкото по размери тяло изисква по-малко храна за поддържането му и отделя по-малко топлина. Освен това е предимство, когато става въпрос за странстване през гъсти джунгли, обясняват учени

Опасност от наводнение в Белоградчик

http://pik.bg/опасност-от-наводнение-в-белоградчик-news216392.html

Опасност от наводнение в Белоградчик

В Белоградчик образувал се водоем от проливните дъждове застрашава да залее къщи, селскостопански постройки и дворове, съобщават от общината.

Комисия от община Белоградчик е установила, че образувалият се водоем в дере на местността "Маркашница" е вследствие на обилните валежи и запушен тръбен водосток.

От преливането на водата през горския път, е изнесена земна маса, която е отнесла 1/3 от пътното платно. При високи води и скъсване на пътя са застрашени от заливане къщи, селскостопански постройки и дворове по протежение на притока на река "Стакевска".

От Държавно горско стопанство Белоградчик спират движението на хора и МПС до 22 август в участъка от горския път, до неговото възстановяване, като съвместно с РС "ПБЗН" Белоградчик е започнало отводняване на дерето.

От дъждовете през лятото в Белоградчик са повредени и покривите на СОУ "Хр.Ботев" в града и черквите в селата Салаш и Рабиша.

Стойността на ремонтните дейности в училището са 132 хил. лева, които са осигурени от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане.


13 декара пшеница и 10 декара стърнища и слама са изгорели при пожар в радомирското с. Гълъбник

http://www.zapernik.com/krimi/13-dekara-pshenica-i-10-dekara-sturnishta-i-slama-sa_33827/

13 декара пшеница и 10 декара стърнища и слама са изгорели при пожар в радомирското с. Гълъбник.

Пламъците лумнали вчера, около 12,00 ч. в ожънат блок, където се извършвало балиране на сламата. Причината е пожаронеобезопасена балопреса. Огънят се прехвърлил в съседен житен масив. Унищожени са 13 декара пшеница и 10 декара стърнища и слама. Благодарение на бързата намеса на огнеборците е спасен голям житен масив и ожънатия блок. Няма пострадали хора.

Пернишки криминалисти изкорениха четири стръка индийски коноп в пернишкото с. Мещица

http://www.zapernik.com/krimi/pernishki-kriminalisti-izkoreniha-chetiri-struka-indiiski-konop-v-pernishkoto_33826/

Пернишки криминалисти установиха и изкорениха четири стръка индийски коноп.

Акцията е проведена вчера, в пернишкото с. Мещица. Там от жилищен двор, собственост на 67-годишен мъж са изкоренени 4 растения с характеристики на индийския коноп. На същите ще бъде направен химичен анализ.

Започнато е досъдебно производство и работата продължава.

Дацов: Отдавна беше ясно, че приходите в бюджета са надценени

http://www.moreto.net/novini.php?n=261753

Политическа грешка при изготвянето на бюджета за тази година е причина за състоянието му в момента, коментира в "Добро утро, Европа" бившият зам.-министър на финансите Любомир Дацов. Той е категоричен, че приходите са надценени, което е било известно още при изготвянето на рамката на бюджета.

Видео: "Южен поток" е спрян, тръбите си пристигат

http://www.dnevnik.bg/video/2014/08/21/2364913_video_jujen_potok_e_sprian_trubite_si_pristigat/?ref=rss


Ден след като министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов възложи на Българския енергиен холдинг преустановяване на всички действия по строежа на "Южен поток", на пристанище Варна продължава подготовката за доставка на нова пратка тръби за газопровода, показа проверка на "Дневник".

Във вторник служебният министър нареди спиране на проекта, докато той не отговори на законовите изисквания на Европейската комисия. Това включва изискване към Българския енергиен холдинг да бъде...

Затрупват Google с милиони искания за премахване на пиратско съдържание

http://www.cross.bg/iskaniya-sudurzhanie-google-1426494.html

/КРОСС/ Интернет гигантът Google буквално е затрупан от искания за сваляне на линкове, водещи към пиратско съдържание. По данни на TorrentFreak компанията получава по един милион подобни уведомления на ден, пише Kaldata. Само за миналата седмица тя е била помолена на премахне около 8 милиона резултата от своята търсачка на базата на нарушения по Digital Millennium Copyright Act. Това е с повече от 10 процента повече искания от предния рекорд, който пък е бил поставен още една седмица по-назад. Това е рязка променя в тенденцията за борба с незаконното съдържание като се има предвид, че до неотдавна подобна активност се измерваше в няколко стотин хиляди искания за цяла година. През 2008 г. например гигантът е получавал едно искане на 6 дни, а в момента той регистрира една заявка на всеки 8 милисекунди. В момента в американския Сенат също тече дискусия между законодателите, представителите на организациите за защита на авторските права и интернет доставчиците за това какви мерки трябва да се приемат с цел оптимизиране на процеса. В същото време се очаква броят на исканията за премахване на линкове да продължи да расте и до няколко седмици на достигне 10 милиона иска седмично.    

Google получава по над 1 млн. искания дневно за сваляне на линкове към пиратско съдържание

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/08/21/2365154_google_poluchava_po_nad_1_mln_iskaniia_dnevno_za/?ref=rss


Всеки ден Google получава по над 1 млн. искания да свали линкове, които водят към съдържание с неуредни авторски права. Ръстът е впечатляващ и е започнал през последните две години, отбелязва онлайн изданието TorrentFreak.

Преди няколко години компанията е получавала по няколко десетки искания за цяла година. След като тя започна да публикува своите доклади за прозрачност, в които разкрива тези данни, исканията са започнали да се увеличават рязко.

В резултат само миналата...

Видео:"Южен поток" е спрян, тръбите си пристигат

http://www.dnevnik.bg/video/2014/08/21/2364913_videojujen_potok_e_sprian_trubite_si_pristigat/?ref=rss

Ден след като министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов възложи на Българския енергиен холдинг преустановяване на всички действия по строежа на "Южен поток", на Пристанище Варна продължава подготовката за доставка на нова пратка тръби за газопровода, показа проверка на "Дневник".

Във вторник служебният министър нареди спиране на проекта докато той не отговори на законовите изисквания на Европейската комисия. Това включва изискване към Българският енергиен холдинг да бъде...

Премиерът Близнашки назначи десетима съветници и началник на кабинета

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/21/2365158_premierut_bliznashki_naznachi_desetima_suvetnici_i/?ref=rss


Министър-председателят проф. Георги Близнашки сформира екипа си, като назначи десетима съветници и началник на кабинета си, съобщиха от Министерски съвет.

Началник на кабинета на премиера е Георги Георгиев. Георгиев е магистър по право от СУ "Св. Климент Охридски". Бил е член на Комисията за разкриване на документи и за обявяване на принадлежност на българските граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия, правен и бизнес консултант, адвокат...

Избягал от затвора, известен с кражби, наркотични вещества и грабежи обра жена в закусвалня!

http://www.zapernik.com/krimi/izbyagal-ot-zatvora-izvesten-s-krajbi-narkotichni-veshtestva-i_33825/

На 12 август, от закусвалня в центъра на гр. Перник бил откраднат мобилен телефон, собственост на 45-годишна жена.

Полицаите установили, че извършител на деянието е 38-годишният Р.Б. от областния град. Мъжът е с множество криминални прояви.

Известен е с кражби, наркотични вещества, грабежи, вещно укривателство и бягство от местата за лишаване от свобода. Телефонът е намерен и иззет.

Работата по започнатите досъдебни производства продължава.

Бат Милко карал такси, но без бакшиши

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4256095

Преди 1989 г. Милко Калайджиев карал едно от десетте държавни таксита в Свиленград. През деня въртял волана, а вечер свирел на китара. “Полулегални” музиканти били и неговите приятели, които иначе работели я като счетоводители, я в някой склад. Самият Милко почнал да свири песни на “Щурците”, “Сигнал” и Том Джоунс още като ученик, “но само през Преди 1989 г. Милко Калайджиев карал едно от десетте държавни таксита в Свиленград. През деня въртял волана, а вечер свирел на китара. “Полулегални” музиканти били и неговите приятели, които иначе работели я като счетоводители, я в някой склад. Самият Милко почнал да свири песни на “Щурците”, “Сигнал” и Том Джоунс още като ученик, “но само през

Органи за трансплантация бяха дарени от семейството на починал мъж в Бургас

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4256098

Семейството на 61-годишен мъж в мозъчна смърт дари органите му за трансплантация, съобщиха от МБАЛ-Бургас.
Починалият е българин, който живее в Австрия. Бил е на почивка в Бургас със съпругата си.
61-годишният мъж е постъпил в Реанимацията на МБАЛ-Бургас във вторник с диагноза мозъчен кръвоизлив, лекарите установяват инструментална мозъчна смърт. Семейството на 61-годишен мъж в мозъчна смърт дари органите му за трансплантация, съобщиха от МБАЛ-Бургас. Починалият е българин, който живее в Австрия. Бил е на почивка в Бургас със съпругата си. 61-годишният мъж е постъпил в Реанимацията на МБАЛ-Бургас във вторник с диагноза мозъчен кръвоизлив, лекарите установяват инструментална мозъчна смърт.

Първанов прогнозира четворна коалиция в следващия парламент

http://offnews.bg/news/n_1/n_379418.html

В следващия парламент ще има четворна коалиция, където две партии ще представляват явната част - ГЕРБ и "Реформаторския блок". Това прогнозира в интервю за TV7 Георги Първанов,  лидер на АБВ. „ДПС и Бареков, ако влезе, ще са задкулисието”, смята Първанов. "Формална коалиция между ГЕРБ и ДПС няма да има. Не съм наивник. Познавам лидерите на двете партии. По-скоро ще става дума за задкулисно взаимодействие, което да запази или разшири позициите на ДПС, както става ясно от анонса за 10-те зам.-министри мюсюлмани", уточни Първанов. Относно очаквания резултат за АБВ от предстоящия вот, Георги Първанов заяви, че не се съмнява, че партията ще влезе в състава на новия парламент и изрази надежда, че АБВ ще бъде незаобиколим фактор в държавното управление. Георги Първанов напомни за предимствата на преференциалния вот: "Аз съм за преференциалния вот и то при по-ниска бариера. В листовката, с която правим допитване, точка 2 е искането за смесена избирателна система. Нашата идея е избирателят да има по-широк избор". Според лидера на АБВ самият факт, че БСП спряха искането за референдум за мажоритарен вот идва да покаже, че партиите на статуквото - от ГЕРБ до БСП, не желаят да има преференциален вот. "При мажоритарен вот апаратчиците, които се набутаха в листите горят. А те не искат това", коментира Първанов. Той отново повдигна и въпроса за липсата на дебат по същество в предизборните кампании. "Никой не иска да се води дебат. Ние сме предложили рязко намаляване на субсидиите на партиите, промяна на плоския данък, на системата на доходите и може би най-важното - искаме радикално да се промени моделът на българската икономика”, каза Първанов. Той е категоричен, че фундаментална грешка на прехода е оттеглянето на държавата от всички сектори в държавата. „Не става дума за административна намеса, но една от грешките на прехода е, че държавата се изтегли отвсякъде – от политиката, от културата, от здравеопазването, ако щете, в някаква степен. Държавата, и вижте го примера на САЩ или на Германия, Германия на госпожа Меркел: Германия излезе от кризата, защото държавата се намеси бързо и ефективно. Инвестира в основния отрасъл – автомобилостроенето и това издърпа като локомотив цялата икономика. Затова на нас ни е нужна не администрираща и подтискаща бюрократична държава, нужна ни е държава, която е силна със своите правила, с регулациите, които предлага”, обясни Първанов. Относно служебния кабинет на Георги Близнашки той коментира, че той съзнателно или не разчиства терена за едно бъдещо управление на ГЕРБ. Първанов определи като безотговорна заявката на Бойко Борисов , че ще се откаже да управлява, ако няма мнозинство в следващия парламент. Той предполага, че така Борисов цели да мобилизира избирателите си. „Аз мисля, че точно такъв тип призиви трябва да стъписат хората и да ги накарат да подкрепят други формации, защото едно по-балансирано управление е гаранция, че ще има корективи във властта, че няма да има „калинки“, че ще има последователност и приемственост. Когато си получил високо доверие на гражданите, ти си длъжен да намериш формулата на управлението, дори с цената на някой компромис“, каза в заключение Георги Първанов.

Перничани обират гайките, болтовете и съединителните планки на влаковата линия!

http://www.zapernik.com/obshtestvo/pernichani-obirat-gaikite-boltovete-i-suedinitelnite-planki-na-vlakovata-liniya_33824/

Пернишки полицаи задържаха трима криминално проявени за кражби.

Деянията са извършени в края на месец юли и началото на месец август.

От линията Перник – Волуяк, в района на кв. „Рудничар” били откраднати метални елементи – болтове, гайки и съединителни планки. В същия момент съоръжението било в ремонт и не се движели влакове. След подаден сигнал, били предприети оперативно-издирвателни действия.

В резултат на непрекъсната работа криминалисти установили, че извършители са...

Продължава

Достъпът до НДК е ограничен заради сигнал за бомба

http://www.mediapool.bg/dostapat-do-ndk-e-ogranichen-zaradi-signal-za-bomba-news223950.html

Достъпът до НДК е ограничен от полицията заради сигнал за бомба в сградата. При проверката не е открито взривно устройство.   Сигналът е подаден снощи и забраната ще остане за 24 часа от момента на подаването му, съобщиха за БТА от пресцентъра на МВР. Ръководство не е подписало декларация за отваряне на сградата и по закон в такъв случай забрана остава за посочения срок.

Сидеров обвинява Бареков, че му потрошил телевизионно студио

http://politics.actualno.com/Siderov-obvinjava-Barekov-che-mu-potroshil-televizionno-studio-news_46184.html

Сигнал за нападение срещу студиото на ТВ Алфа във Варна е подаден в Първо районно управление на морската ни столица. Вносител на жалбата е депутатът от квотата на националистите в 42-рото Народно събр...

Купете си вестник "24 часа" - вече и със sms

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4256460

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

Повече от 36 000 младежи са започнали работа през 2014 г.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4256121

Над 36 000 младежи до 29 години са започнали работа през периода януари-юли. Около 9 000 от тях са наети по програми за субсидирана заетост, финансирани със евросредства или с пари от националния бюджет. Останалите са намерили работа в реалната икономика. Това съобщи изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Асен Ангелов на дискусия на Над 36 000 младежи до 29 години са започнали работа през периода януари-юли. Около 9 000 от тях са наети по програми за субсидирана заетост, финансирани със евросредства или с пари от националния бюджет. Останалите са намерили работа в реалната икономика. Това съобщи изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Асен Ангелов на дискусия на

Доброта! Съпруга дари органите на починалия си мъж

http://pik.bg/доброта-съпруга-дари-органите-на-починалия-си-мъж-news216389.html

Доброта! Съпруга дари органите на починалия си мъж

Семейството на 61-годишен мъж в мозъчна смърт дари органите му за трансплантация, съобщиха от МБАЛ-Бургас.

Починалият е българин, живеещ в Австрия, който е бил на почивка в Бургас със съпругата си.

След като получава мозъчен кръвоизлив и лекарите установяват инструментална мозъчна смърт, именно съпругата му взима трудното решение да дари органите му, които могат да спасят трима души.

В 03:00 часа днес екипи от столицата са пристигнали в Бургаската болница и са експлантирали бъбреците и черния дроб, след което са се върнали обратно в София.

Това е първата донорска ситуация в МБАЛ-Бургас за последните 5 години, допълват от болницата. 61-годишният мъж е постъпил в Реанимацията на МБАЛ-Бургас във вторник с диагноза мозъчен кръвоизлив.

Вчера по обяд направените изследвания доказват мозъчна смърт и семейството дава съгласие за донорство.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване