Отмениха бедственото положение в Мизия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4309045

В Мизия от днес е отменено бедственото положение, обявено след наводнението в града в началото на август. Щетите от него се изчисляват на 5 и половина милиона лева, съобщи БНР.
Без дом в Мизия са 120 домакинства или около 300 души. В Мизия от днес е отменено бедственото положение, обявено след наводнението в града в началото на август. Щетите от него се изчисляват на 5 и половина милиона лева, съобщи БНР. Без дом в Мизия са 120 домакинства или около 300 души. "Не сме разчистили още събореното. Ние сме две бабички-инвалиди и нямаме пари.

Антон Тодоров: Ердоган отряза България за газовата връзка

http://www.cross.bg/erdogan-raiichev-mestan-1430504.html

/КРОСС/ Коалиция ДПС и ГЕРБ няма да има, прогнозира политологът Антон Тодоров в интервю за ВTV и добави, че Местан се опитва да придаде тежест на партията с помощта на висши представители на турската държава: „Въпреки наличието на коалиции между ДПС и ГЕРБ на местно ниво, Бойко Борисов в никакъв случай няма да направи коалиция с движението на национално ниво. Лошото е, че при провеждането на предсрочните избори държавата няма да може да наблюдава достатъчно добре изборния процес в Турция. Стряскащ факт е, че секциите там ще бъдат почти двойно повече в сравнение с последните избори миналата година. Контролът там няма да е достатъчен и ще наблюдаваме отново по 1500 гласуващи в секциите, което е физически невъзможно. Външният министър Даниел Митов ще се превърне в поредния гробокопач на българската държава". „А иначе Ердоган отряза България за газова връзка. ДПС е най-успешният руски проект. Българската власт е продължение на организираната престъпност с други средства и основният играч е ДПС", каза Тодоров в коментар на срещата на Лютви Местан с турския президент Ердоган. Партията на Ердоган положи гигантски усилия да събори ДПС - чрез Касим Дал и чрез работата на своя консул у нас, но не успя, отбеляза политологът Андрей Райчев

Александров: Дано продължат лудите вечери на "Лудогорец" в Европа

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/09/16/2381616_aleksandrov_dano_produljat_ludite_vecheri_na_ludogorec/?ref=rss


Полузащитникът на "Лудогорец" Михаил Александров се надява отборът да пренесе успешното представяне в Лига Европа през миналия сезон в настоящия при дебюта в груповата фаза на Шампионската лига. 

Тази вечер българският шампион започва участието си в най-силния клубен турнир с гостуване на петкратния европейски първенец "Ливърпул" на стадион "Анфийлд" от 21.45 часа. 

Отборът от Разград направи мечтания пробив в Шампионската лига още от третия си опит, след като спечели...

В Ню Йорк и Ню Джърси се засилиха опасенията от вътрешен тероризъм

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/09/16/2381619_v_nju_iork_i_nju_djursi_se_zasiliha_opaseniiata_ot/?ref=rss


Ню Йорк и Ню Джърси са изложени на заплаха от вътрешен тероризъм, подхранвана от засилването на враждебните действия между САЩ и екстремистите от "Ислямска държава", предупредиха американски официални представители, цитирани от Асошиейтед прес. Губернаторите на двата щата Ендрю Куомо и Крис Кристи, министъра на вътрешната сигурност Джей Джонсън и кмета на Ню Йорк Бил де Блазио са обсъдили проблема на обща среща. Предвид международните събития, не можем да отречем, че е нараснала заплахата за...

Джангърът на циганските сватби победи институциите

http://frognews.bg/news_76324/

Шумни ромски сватби се провеждат не само през светлата част на деня, но и в малките часове на нощта. Такъв сигнал са получили и в събота срещу неделя в бургаската полиция. Изпратеният патрул в квартал „Победа” бил посрещнат с колове и камъни, двама полицаи били откарани по спешност в болница, нанесени са щети по три патрулни автомобила.

Тиган с пържени картофи доведе до разбиване на апартамент

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4309044

Полицията в Благоевград заедно с Гражданска защита разбиха снощи апартамент, след сигнал, че собственикът му е починал, пише БГНЕС.
Нелепата случка се е разиграла снощи в квартал Полицията в Благоевград заедно с Гражданска защита разбиха снощи апартамент, след сигнал, че собственикът му е починал, пише БГНЕС. Нелепата случка се е разиграла снощи в квартал "Струмско" в Благоевград. Към 20 часа снощи е подаден сигнал от 50-годишен мъж, че приятелят му е получил инфаркт или инсулт, а се уговорили по телефона да пият заедно.

Стачката на "Еър Франс" предизвика хаос сред британските пътници

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4309041

Хиляди британци бяха засегнати от транспортния хаос, създаден от стачката на служителите в Air France, пише Daily Mail. Пилотите, работещи за авиокомпанията, недоволстват от плана на ръководството да влее средства в ниско бюджетната й дъщерна компания Transavia.  Стачката, която се очаква да струва по 15 милиона на ден, Хиляди британци бяха засегнати от транспортния хаос, създаден от стачката на служителите в Air France, пише Daily Mail. Пилотите, работещи за авиокомпанията, недоволстват от плана на ръководството да влее средства в ниско бюджетната й дъщерна компания Transavia. Стачката, която се очаква да струва по 15 милиона на ден,

Андрей Райчев: ДПС накара 400 хил. български турци да гласуват за Ердоган и Турция им клекна

http://pik.bg/андрей-райчев-дпс-накара-400-хил-български-турци-да-гласуват-за-ердоган-и-турция-им-клекна-news225896.html

Андрей Райчев: ДПС накара 400 хил. български турци да гласуват за Ердоган и Турция им клекна

"ДПС чрез срещата си с президента на Турция Реждеп Ердоган се рециклира. Ясно е, че ГЕРБ на никаква цена няма да направят коалиция с тях. Сега ДПС се опитва да си надуе цената", каза в ефира на Би Ти Ви политологът Антон Тодоров.

"Партията на Ердоган положи гигантски усилия да събори ДПС. Чрез Касим Дал и чрез работата на нейния консул у нас. Но не успя. Трябва да мислим дали може да има ислямизация на ДПС и дали тя може да стане проводник на исляма в България. Това в никакъв случай не може да стане, защото ДПС е партия на бизнеса, на новозабогателите турци", поясни политологът Андрей Райчев.

 

 

Антон Тодоров предвеща "македонизиция вна България". "В момента албанците в Македония искат всички да изучават официално втори език и това е албанският. Доган преди време предвеща до 2020 г. трябва да стане така, че турският да може да бъде се говори навсякъде", уточни той.

"Турция клекна на ДПС. Успяха да накарат 400 хил. български турци да гласуват за Ердоган. Точно тези гласове му трябваха. И така спечелиха", каза Райчев. Нямало нищо по-лесно от това да плашиш българи с турци, но не било необходимо.

 

Лекари колкото за половин "Пирогов" емигрирали за 9 месеца

http://www.cross.bg/evro-lekari-spetzialnost-1430503.html

/КРОСС/Лекари колкото за половин „Пирогов" са напуснали страната само за девет месеца - от началото на годината досега. Толкова удостоверения за работа в чужбина, без които медик не може да подпише договор там, е издала съсловната организация, пише „Монитор". За това време сме подписали 400 удостоверения, което е значително повече, отколкото през 2013-а, когато за дванадесет месеца издадохме такъв документ на 600 колеги. Това съобщи главният секретар на съсловната организация д-р Димитър Ленков. Особено плашеща е тенденцията, че от 2010-а насам колкото се дипломират, толкова и напускат. Най-много мозъци с бели престилки изтичат към Германия, която е предпочитана не само заради неколкократно по-високите заплати, но и изключително атрактивни условия за специализации. За разлика у нас, където специализантът държавна поръчка работи в болница 4 години и получава около 450 лв., не му върви трудов стаж, нито пенсионни и здравни осигуровки, защото е на договор за обучение, а не на трудов, германската държава му дава стартово месечно възнаграждение от 2000-2500 евро. Осигурява му се и безплатна специализация. Великобритания и Франция са другите любими дестинации на младите ни лекари, дори на тези без специалност. В Ирландия например, в която сега има глад за медици, за лекар с минимум две години стаж, без специалност и английски език, се дава заплата между 2500 и 4000 евро на месец чисто, след данъчните удръжки

Енимехмедов: Нападнах Доган с патриотичен мотив

http://frognews.bg/news_76323/

Октай Енимехмедов, който стана известен с това, че извади пистолет и нападна лидера на ДПС Ахмед Доган по време на конференция, се кандидатира за независим депутат. В момента той е под домашен арест.

Опасност от порои в шест области в страната

http://www.mediapool.bg/opasnost-ot-poroi-v-shest-oblasti-v-stranata-news224890.html

Оранжев код за опасност от проливни дъждове е обявен в шест области в страната, обявиха във вторник от НИМХ-БАН. Става въпрос за Монтана, Враца, Пловдив, Смолян, Пазарджик и София. В тези области се очакват сумарни количества дъжд между 30 и 40 л/кв. м. Жълт код за обилни валежи е обявен в други дванайсет области – Видин, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Хасково, Стара Загора, Кърджали, Благоевград, Кюстендил, Перник и София-град. Дъждовете в тези области ще са между 20 и 30 л/кв. м. Метереолозите предупреждават за повишен риск от локални, внезапни наводнения. Още в понеделник започна повишение на речните нива в Западна и Централна България. Пороен дъжд наводни Пазарджик и областта. Градушка удари Нови Искър и Божурище.

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2014/09/16/2381268_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Хиляди туристи бяха евакуирани от Мексико заради урагана Одил

http://www.cross.bg/odil-hilyadi-evakyirani-1430502.html

/КРОСС/Около 30 хиляди туристи, сред които 26 хиляди чужденци, бяха евакуирани от курорти на мексиканския полуостров Баха Калифорния заради урагана Одил.  Властите съобщават, че 135 души са приети за лечение с дребни рани от падащи предмети или счупени стъкла, но засега няма данни за жертви или сериозно ранени. Ураганът е бил от трета степен, с постоянни ветрове от 205 километра в час, когато е достигнал сушата. Очаква се Одил да продължи да отслабва, но засега остава опасен, предупредиха властите.

Трима пострадаха в 36 катастрофи през изминалото денонощие във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=264270

Трима души са пострадали в две тежки катастрофи през изминалото денонощие във Варна, съобщиха за Дарик от КАТ. Те са получили различни контузии, но опасност за живота им няма. 36 са пътните инциденти за последните 24 часа, причинени са материални щети.

Хиляди туристи в Мексико бяха евакуирани заради ураган

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/09/16/2381615_hiliadi_turisti_v_meksiko_biaha_evakuirani_zaradi/?ref=rss


Около 30 хиляди туристи, включително 26 хиляди чужденци, бяха отведени в създадените временни подслони в хотели, след като ураганът Одил унищожи вчера цели квартали на мексиканския полуостров Баха Калифорния. Стихията нанесе щети както на нестабилни домове, така и на луксозни хотели, предадоха световните агенции.

Международното летище в Лос Кабос е затворено. Властите съобщават, че 135 души са приети за лечение с леки наранявания от падащи предмети или счупени стъкла, но засега няма...

Светът неподготвен за промените на климата

http://frognews.bg/news_76322/

Промените в климата са довели до две крайности. Едната е топлинни вълни и горещи дни, другата - проливни дъждове и бури, причиняващи наводнения. Също така знаем, че за да възникне бедствие, трябва да са налице три фактора.

ББЦ блокира границата ни с Турция за изборите и Байрама

http://www.cross.bg/rosen-tyrtziya-petrov-1430501.html

/КРОСС/"България без цензура" ще блокира границата с Турция при "Капитан Андреево" от 1 октомври до 6 октомври, за да не допусне автобуси с избиратели за вота. Председателят на партията Николай Бареков отправи своеобразен ултиматум към президента Росен Плевнелиев и премиера Георги Близнашки "да спрат вноса на гласоподаватели от Турция, ако не искат граждански размирици". Не става въпрос за предизборен патриотизъм. Аз съм първият човек, който е внесъл предложението за уседналост и за ограничаване на гласуването в Турция. Вече сме затваряли границата, за да покажем, че вотът се манипулира. По незаконосъобразен начин са открити повече секции, отколкото са позволени, коментира в студиото на Нова телевизия Красимир Каракачанов. Блокада на пътя за туристически автобуси, не за тирове и за бизнеса, допълни Росен Петров. Това е постъпка на честта - блокирането на границата, посочи от своя страна Росен Петров. Никой не знае там колко хора имат български паспорти и българско гражданство, каза той и обясни защо Ахмед Доган и Лютви Местан толкова често посещават Турция - „защото на последните избори хората са гласували за Еврдоган и сега той ще им върне жеста". Дкога една партия като ДПС ще определя какво ще се случва в България - попита риторично Росен Петров. Практическият резултат от техните действия ще покаже именно, че повече така не може

Хаос сред британските пътници заради стачката на "Еър Франс"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4309035

Хиляди британци бяха засегнати от транспортния хаос, създаден от стачката на служителите в Air France, пише Daily Mail. Пилотите, работещи за авиокомпанията, недоволстват от плана на ръководството да влее средства в ниско бюджетната й дъщерна компания Transavia.  Стачката, която се очаква да струва по 15 милиона на ден, Хиляди британци бяха засегнати от транспортния хаос, създаден от стачката на служителите в Air France, пише Daily Mail. Пилотите, работещи за авиокомпанията, недоволстват от плана на ръководството да влее средства в ниско бюджетната й дъщерна компания Transavia. Стачката, която се очаква да струва по 15 милиона на ден,

Силно земетресение разтърси

http://www.cross.bg/silno-zemetresenie-raztursi-1430500.html

/КРОСС/Силно земетресение разтърси Япония. То е било с магнитуд от 6.5 по Рихтер. Японските сеизмолози са регистрирали земен трус в префектура Ибараки, която се намита на изток от най-големия японски остров Хоншу, предаде РИА Новости, позовавайки се на данни от Главната метеорологична служба на страната. Земетресението е регистрирано в 12.28 часа местно време (тази сутрин българско време) и е било на дълбочина от 50 километра. Трусове със сила до 5 бала е имало в 25 префектури, включително в Тотиги, Гунма, Саитама, Фукушима, както и в района на Токио. Няма непосредствен риск от цунами в резултат на земетресението, което е било повече от минута, съобщават местните власти. До момента няма информация за пострадали или щети по сградите.  

Преглед на печата, вторник, 16 септември

http://econ.bg/Новини/Преглед-на-печата-вторник-16-септември_l.a_i.567535_at.1.html

СТАНДАРТ: Цените отново вървят надолу Инфлацията през август отново е отрицателна - минус 0,2%, обявиха от Националния статистически институт....

Лекари за половин „Пирогов” емигрирали само за година

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/lekari-za-polovin-pirogov-emigrirali-samo-za-godina-6022463

Особено плашеща е тенденцията, че от 2010 г. насам колкото млади лекари се дипломират, толкова и напускат

Реки и язовири в София обезопасени

http://frognews.bg/news_76321/

Въпреки поройните дъждове в София реките и язовирите са обезопасени, почистват се периодично и не се очаква да прелеят, успокои по БНТ експертът от Столична Община Нина Макарова. Тя осведоми, че на територията на столична община няма най-опасно място.

Октай Енимехмедов: Не исках да убия човек, нападнах Доган с патриотичен мотив

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4309029

„Към днешна дата не съжалявам за това, което направих. Много е жалко, че единствено с това ме свързвате", заяви пред Нова телевизия Октай Енимехмедов, който насочи пистолет срещу почетния лидер на ДПС Ахмед Доган.
Енимехмедов е категоричен, че не е искал да отнеме човешки живот. "Нападнах Ахмед Доган с патриотичен мотив. „Към днешна дата не съжалявам за това, което направих. Много е жалко, че единствено с това ме свързвате", заяви пред Нова телевизия Октай Енимехмедов, който насочи пистолет срещу почетния лидер на ДПС Ахмед Доган. Енимехмедов е категоричен, че не е искал да отнеме човешки живот. "Нападнах Ахмед Доган с патриотичен мотив.

Младите доктори искат 1360 лв. начална заплата

http://www.moreto.net/novini.php?n=264269

1360 лв. начално месечно възнаграждение за доктор специализант, колкото правят към момента четири минимални работни заплати, искат наши медици, обединени в гражданска инициатива ,,Млади лекари за ново здравеопазване". Да се въведат допълнителни механизми за финансово стимулиране и възможност за сключване на стандартен трудов договор в болниците, където те продължават специализациите си и работят наравно с останалите медици, но без осигуровки.

Отмениха бедственото положение в Мизия. Без дом са 120 семейства

http://www.cross.bg/miziya-miliona-leva-1430499.html

/КРОСС/В Мизия от днес е отменено бедственото положение, обявено след наводнението в града в началото на август. Щетите от него се изчисляват на 5 и половина милиона лева. Без дом в Мизия са 120 домакинства или около 300 души.  Въз основа на данъчните оценки на имотите щетите са за 4 милиона и 400 хиляди лева, съобщи кметът на Мизия Виолин Крушовенски и напомни, че от Общината настояват за законодателни промени, които да позволят обезщетяване на базата на средни пазарни оценки. При такъв подход щетите ще скочат до 50 милиона лева, поясни Крушовенски. 30 фургона за 120 души ще има във временното селище за настаняване на пострадали. Вече е готов проектът за електрозахранването му. Ремонтира се и ученическото общежитие, където има 30 стаи. Във всяка от тях могат да живеят по четирима души. Продължава раздаването на топъл обяд и консерви за вечеря на хората, останали без дом. Междувременно стана ясно, че 11 български издателства ще направят дарение за деца на семейства, пострадали от наводненията в Добрич. Техни представители ще връчат днес 150 учебника на 14 ученици от 8 до 12 клас.  

САЩ започнаха по-интензивни военни действия срещу "Ислямска държава"

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/09/16/2381610_sasht_zapochnaha_po-intenzivni_voenni_deistviia/?ref=rss


Американските военновъздушни сили нанесоха вчера въздушен удар по позициите на екстремистите от групировката "Ислямска държава" в близост до иракската столица Багдад, предадоха световните агенции. Според изявление на източник на Ен Би Си в Пентагона, този удар е "началото на по-интензивни действия срещу бойците на "Ислямската държава" в Ирак".

Целта на нападението е била да се окаже подкрепа на иракските сили за сигурност. От поразения обект ислямистите са обстрелвали иракските сили,...

Отмениха бедственото положение в Мизия. Без дом са 120 семейства

http://www.cross.bg/miziya-leva-miliona-1430499.html

/КРОСС/В Мизия от днес е отменено бедственото положение, обявено след наводнението в града в началото на август. Щетите от него се изчисляват на 5 и половина милиона лева. Без дом в Мизия са 120 домакинства или около 300 души. Сред тях са сестрите Цветана и Галина Тончеви, които живеят между падналите си къщи в заслон от одеяла. Въз основа на данъчните оценки на имотите щетите са за 4 милиона и 400 хиляди лева, съобщи кметът на Мизия Виолин Крушовенски и напомни, че от Общината настояват за законодателни промени, които да позволят обезщетяване на базата на средни пазарни оценки. При такъв подход щетите ще скочат до 50 милиона лева, поясни Крушовенски. 30 фургона за 120 души ще има във временното селище за настаняване на пострадали. Вече е готов проектът за електрозахранването му. Ремонтира се и ученическото общежитие, където има 30 стаи. Във всяка от тях могат да живеят по четирима души. Продължава раздаването на топъл обяд и консерви за вечеря на хората, останали без дом. Междувременно стана ясно, че 11 български издателства ще направят дарение за деца на семейства, пострадали от наводненията в Добрич. Техни представители ще връчат днес 150 учебника на 14 ученици от 8 до 12 клас.  

САЩ започнаха по интензивни военни действия срещу "Ислямска държава"

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/09/16/2381610_sasht_zapochnaha_po_intenzivni_voenni_deistviia/?ref=rss


Американските военновъздушни сили нанесоха вчера въздушен удар по позициите на екстремистите от групировката "Ислямска държава" в близост до иракската столица Багдад, предадоха световните агенции. Според изявление на източник на Ен Би Си в Пентагона, този удар е "началото на по-интензивни действия срещу бойците на "Ислямската държава" в Ирак".

Целта на нападението е била да се окаже подкрепа на иракските сили за сигурност. От поразения обект ислямистите са обстрелвали иракските сили,...

Парламентарни избори 2014: Патриотичният фронт почете Николай Хайтов

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4308629

Ако Хайтов беше жив, би се обърнал към всички нас със: “Здравейте, патриоти!”.С тези думи актрисата Галя Асенова откри в Борисовата градина в София тържеството за 95-та годишнина от рождението на великия белетрист, драматург, публицист, патриот Николай Хайтов, което организираха "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" днес в столицата. 
“Тук пред паметн Ако Хайтов беше жив, би се обърнал към всички нас със: “Здравейте, патриоти!”.С тези думи актрисата Галя Асенова откри в Борисовата градина в София тържеството за 95-та годишнина от рождението на великия белетрист, драматург, публицист, патриот Николай Хайтов, което организираха "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" днес в столицата. “Тук пред паметн

Пращат децата бежанци от Калище на училище в София и Земен

http://offnews.bg/news/n_1/n_389009.html

Децата бежанци от Калище, срещу които имаше протести за това, че ще се изучават в българско училище, могат да се обучават в Земен или София. Това стана ясно от думите на министъра на образованието Румяна Коларова в интервю за bTV.  Вчера жителите на село Калище и общината се обявиха против това децата на бежанците да учат заедно с техните. Те настояват и за изселване на всички чужденци, настанени в Националния детски екологичен комплекс в селото. Според служебния министър подопечното ѝ министерство е предотвратило по-сериозен скандал, свързан с политизиране на случая. МОН не разполага с точни данни колко са децата бежанци, които ще тръгнат на училище тази година. Причината е, че броят на хората, които са получили статут на бежанци, непрекъснато се променя. "Ако хората протестират, ако има негативна реакция, нека това да се покаже, преди децата да отидат на училище. Не бих допуснала деца да отидат във враждебна страна. Проблемът има решение, въпросът е ние да се замислим за толерантността в малките общини", каза Коларова и обясни, че няма гаранция за това, че толерантността в София е по-голяма, но в столицата бежанците са "по-малко невидими".  Пред БНР заместник-председателят на Държавната агенция за бежанците Васил Върбанов обясни, че 9 деца от Афганистан ще бъдат настанени в столичния квартал "Враждебна", 

Порнозвезда лъсна върху корица на учебник

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4309023

Голям скандал избухна в Тайланд, след като ученици разпознаха известна порно-звезда върху корицата на учебник, информира Kotaku.com
Учебникът по математика бе пуснат в тираж от 3000 екземпляра. Корицата представлява колаж, централна фигура в който е млада учителка. По-наблюдателните ученици обаче веднага разкрили коя е тя - звездата от филми за Голям скандал избухна в Тайланд, след като ученици разпознаха известна порно-звезда върху корицата на учебник, информира Kotaku.com Учебникът по математика бе пуснат в тираж от 3000 екземпляра. Корицата представлява колаж, централна фигура в който е млада учителка. По-наблюдателните ученици обаче веднага разкрили коя е тя - звездата от филми за

Румяна Коларова: Децата на бежанците в Калище могат да учат в Земен или в София

http://www.cross.bg/kolarova-bezhantzite-selo-1430497.html

/КРОСС/ Децата на бежанци, които не бяха приети в село Калище, могат да посещават учебни занятия в Земен или в София, каза министърът на образованието Румяна Коларова в интервю за BTV. Вчера жителите на село Калище и общината се обявиха против това децата на бежанците да учат заедно с техните. Те настояват и за изселване на всички чужденци, настанени в Националния детски екологичен комплекс в селото. Според Коларова, благодарение на Министерството на образованието е предотвратен по-сериозен скандал и политизиране на случая. Вчера Общинският съвет все пак прие декларация, с която иска премахването на центъра до 30 октомври.Коларова не скри, че е била изненадана от острата реакция в Калище. Твърденията за заплаха, че ако децата на бежанците не бъдат приети, ще бъде спрян училищният автобус, не отговарят на истината, посочи Коларова и допълни, че в училището в проблемното село има само 18 ученици, в три слети паралелки. Изпуснат бе шансът за съживяване на училището, отбеляза тя. Просветният министър не смята, че незнаенето на езика е проблем. Има деца от малцинствата, които започват училище с не по-добро ниво на владеене на българския език, посочи тя.  

Румяна Коларова: Децата на бежанците в Ковачевци могат да учат в Земен или в София

http://www.cross.bg/kolarova-kovachevtzi-selo-1430497.html

/КРОСС/ Децата на бежанци, които не бяха приети в село Ковачевци, могат да посещават учебни занятия в Земен или в София, каза министърът на образованието Румяна Коларова в интервю за BTV. Вчера жителите на село Калище и общината се обявиха против това децата на бежанците да учат заедно с техните. Те настояват и за изселване на всички чужденци, настанени в Националния детски екологичен комплекс в селото. Според Коларова, благодарение на Министерството на образованието е предотвратен по-сериозен скандал и политизиране на случая. Вчера Общинският съвет все пак прие декларация, с която иска премахването на центъра до 30 октомври.Коларова не скри, че е била изненадана от острата реакция в Ковачевци. Твърденията за заплаха, че ако децата на бежанците не бъдат приети, ще бъде спрян училищният автобус, не отговарят на истината, посочи Коларова и допълни, че в училището в проблемното село има само 18 ученици, в три слети паралелки. Изпуснат бе шансът за съживяване на училището, отбеляза тя. Просветният министър не смята, че незнаенето на езика е проблем. Има деца от малцинствата, които започват училище с не по-добро ниво на владеене на българския език, посочи тя.  

Мизия вече не е в бедствено положение

http://varna.actualno.com/Mizija-veche-ne-e-v-bedstveno-polojenie-news_50172.html

Бедственото положение в Мизия вече е отменено. Водата в града вече е годна за пиене. Това каза заместник-кметът на Мизия Николай Нековски. „Все още се раздава храна, а днес на всички 100 д...

Сграда променя формата си според температурата

http://actualno.actualno.com/Sgrada-promenja-formata-si-spored-temperaturata-news_50176.html

Учени от Каталонския институт за авангардна архитектура в Барселона създадоха прототип на сграда, която се разширява и свива в зависимост от температурата, съобщи в. "Дейли мейл". При висок...

Започва Европейската седмица на мобилността

http://society.actualno.com/Zapochva-Evropejskata-sedmica-na-mobilnostta-news_50178.html

От днес до 22 септември ще се проведе Европейската седмица на мобилността. България се присъединява към инициативата за 12-ти път.Кампанията цели насърчаването на поведението на хората към намаляване ...

Най-мащбното издание на PARK(ing) Day: Градинка на Дънов, уроци по танци, варене на лютеница и много изненади

http://society.actualno.com/Naj-mashtbnoto-izdanie-na-PARKing-Day-Gradinka-na-Dynov-uroci-po-tanci-varene-na-lutenica-i-mnogo-iznenadi-news_50182.html

Четвъртото поред издание на зелената инициатива PARK(ing) Day ще обхване центъра на столицата този петък, 19 септември. Какво ще видим тази година? Истинска градинка, посветена на Петър Дънов, ще заф...

Къде отиват българските лекари?

http://healthy.actualno.com/Kyde-otivat-bylgarskite-lekari-news_50183.html

Само за девет месеца страната ни са напуснали толкова лекари, колкото работят в половин „Пирогов".За това време сме подписали 400 удостоверения, което е значително повече, отколкото пре...

Има два варианта за обучение на децата на бежанци в Ковачевци, каза министър Коларова

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/09/16/2381608_ima_dva_varianta_za_obuchenie_na_decata_na_bejanci_v/?ref=rss


Има два варианта за посещаване на училище от децата на бежанци, който не бяха приети в село Ковачевци, каза днес по Би Ти Ви министърът на образованието Румяна Коларова. Те могат да посещават учебни занятия в Земен или в София.

Както е известно вчера жителите на село Калище и общината се обявиха против това децата на бежанците да учат с техните. Те настояват и за изселване на всички чужденци, настанени в Националния детски екологичен комплекс в селото.

Според Коларова,...

Миньори в бургаската мина "Черно море" излизат на протест

http://www.cross.bg/more-mina-byrgaskata-1430498.html

/КРОСС/Работниците в бургаската мина „Черно море" излизат на едночасов протест заради неизплатени заплати за месеците юли и август. Ако до три дни исканията не бъдат изпълнени, протестът ще премине в ефективен и не е изключено миньорите да останат в рудника, предупреди председателят на миньорския синдикат към КТ "Подкрепа" Ростислав Радуков: Протестът е изцяло насочен към държавния орган НЕК, защото той не се разплаща с ТЕЦ-а и ТЕЦ-ът няма как по обратния път да преведе пари на мината, която да плати заплатите на нашите работници. Аз съм един от тях. Заплатите не са плащани за юли и за август. Ще започнем с едночасови действия. Работниците няма да влизат под земята в началото на смяната по един час.  

А. Тодоров: Ердоган рециклира ДПС

http://frognews.bg/news_76320/

Какво страшно се е случило, каза по БТВ журналистът Петьо Блъсков по повод тайната среща на лидера на ДПС Лютви Местан с турския президент Ердоган, на която двамата разговаряха на турски език.

Ученици разпознаха порнозвезда върху корицата на учебник

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4309016

Голям скандал избухна в Тайланд, след като ученици разпознаха известна порно-звезда върху корицата на учебник, информира Kotaku.com
Учебникът по математика бе пуснат в тираж от 3000 екземпляра. Корицата представлява колаж, централна фигура в който е млада учителка. По-наблюдателните ученици обаче веднага разкрили коя е тя - звездата от филми за Голям скандал избухна в Тайланд, след като ученици разпознаха известна порно-звезда върху корицата на учебник, информира Kotaku.com Учебникът по математика бе пуснат в тираж от 3000 екземпляра. Корицата представлява колаж, централна фигура в който е млада учителка. По-наблюдателните ученици обаче веднага разкрили коя е тя - звездата от филми за

Миньори в бургаската мина "Черно море" излизат на протест

http://offnews.bg/news/n_1/n_389005.html

Работниците в бургаската мина „Черно море“ излизат на едночасов протест заради неизплатени заплати за месеците юли и август, съобщава БНР. Ако до три дни исканията не бъдат изпълнени, протестът ще премине в ефективен и не е изключено миньорите да останат в рудника, предупреди председателят на миньорския синдикат към КТ “Подкрепа“ Ростислав Радуков. Протестът е изцяло насочен към държавния орган НЕК, защото той не се разплаща с ТЕЦ-а и ТЕЦ-ът няма как по обратния път да преведе пари на мината, която да плати заплатите на нашите работници. Аз съм един от тях. Заплатите не са плащани за юли и за август. Ще започнем с едночасови действия. Работниците няма да влизат под земята в началото на смяната по един час, каза още той.

Депутат срещу 700 гласа

http://frognews.bg/news_76319/

Преференциалният вот е най-страшен за вторите в листите. 700 гласа може да изстрелят кандидат-депутат в парламента. Става въпрос за преференциален вот в листите на големите партии.

Октай Енимехмедов ще превръща България в рай

http://offnews.bg/news/n_1/n_389004.html

"Не съжалявам, че атакувах Доган. Жалко е, че ме свързвате само с това. Аз като независим кандидат за народен представител следвам кауза. Моята кауза е да превърна България в рай. Искам другите народи като дойдат тук да ни завидят." Това заяви нападателят на Ахмед Доган Октай Енимехмедов в ефира на Нова телевизия относно намеренията си да става народен представител след изборите на 5 октомври. Енимехмедов е независим кандидат-депутат от Бургас. "Вие бяхте част от прехода. Всичко си има начало и край. Този експеримент, наречен "преход", трябва да му бъде сложен край", каза Енимехмедов. Октай коментира постъпката си като доблестна и добави за себе си, описвайки се вече като политик, че един представител на етническа група е доказал себе си чрез действията си, че защитава други интереси, а не тези на ДПС. "Като представител на тази етническа група е уместно да застанеш и да покажеш на народа кой е истинският виновник", каза нападателят на Доган. Попитан за своите планове като политик, Енимехмедов даде пример, че само с един закон може да намали престъпността и да увеличи раждаемостта. С друг закон пък щял да подобри условията за живот на средната класа. "Моята кауза за рай в България няма да стане с насочване на пистолет към един човек, но това бе необходимо. За мен е важно народът да се осъзнае и ясно да си постави целите. За мен е важно идеалите, с които се гордее България, да се следват", каза кандидат-политикът. Енимехмедов си даде и прогноза, която гранични с фантастиката, а именно, че за него ще гласуват повече хора, отколкото за всички партии взети заедно в района на Бургас. За ДПС Енимехмедов предрече не повече от 15 депутати в новото НС. В едно от описанията си за рай в България, Енимехмедов нарисува, че раят у нас е с високо строителство и хубави, модерни сгради. "Не ни трябва прокарване на тръби, а високо и модерно строителство. Убеден съм, че с тази тръба на Южен поток хората няма да се чувстват добре. Тази тръба ще използва хората", завърши Енимехмедов.

Октай Енимехмедов: Мога да предложа нови закони

http://www.cross.bg/enimehmedov-oktaii-povishi-1430496.html

/КРОСС/„Основното правило, към което се придържат хората като мен е: Не питай родината какво е направила за теб, а виж ти какво можеш да направиш за нея" - заяви Октай Енимехмедов.  Октай Енимехмедов, който е под домашен арест, но съдът му е разрешил излизане от дома му, за да се яви на изпитни, реши да даде интервю пред Нова. Дали това е нарушение на постановеното от съда историята ще реши, каза той.Октай Енимехмедов за пореден път потвърди, че не съжалява за случилото се на конференцията на ДПС в НДК и изрази съжаление, че името му се свързва само с този случай. Той би искал да е познат с каузата, която подкрепя, а тя е България да бъде рай. За него ДПС е мафиотска структура и не защитава интересите на хората, а свои интереси. В следващия парламент той не очаква партията на почетния председател Ахмед Доган, срещу когото той стреля, да има повече от 15 депутати. Това е кауза, която се следва от много граждани и е желана от много граждани, каза Енимехмедов. Решението бе мое. Има съд. Аз нося отговорност, категоричен бе той. Енимехмедов обаче посочи, че не би повторил подобно действие. Това е нещо, което се е случило вече, каза той.Енимехмедов заяви, че иска нови закони. Следващата стъпка са законите, които бих могъл да предложа, каза Октай Енимехмедов, който е и кандидат за народен представител за 43-ото НС

"Черно море Порт" започна контролите с 2 загуби в Ямбол

http://www.moreto.net/novini.php?n=264263

"Черно море Порт" започна контролите с 2 загуби в Ямбол. Варненци паднаха с 80:85 в първата проверка в зала „Диана” и с 80:81.(32:46) във втората. В първия спаринг ямболският тим водеше почти през цялото време. Първата четвърт бе спечелена от Ямбол с 25:19, като и двата отбора демонстрираха, че са добре подготвени в кондиционен аспект.

Октай Енимехмедов: Не исках да отнема човешки живот, не съжалявам за постъпката си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4309014

„Към днешна дата не съжалявам за това, което направих. Много е жалко, че единствено с това ме свързвате „Към днешна дата не съжалявам за това, което направих. Много е жалко, че единствено с това ме свързвате", заяви пред Нова телевизия Октай Енимехмедов, който насочи пистолет срещу почетния лидер на ДПС Ахмед Доган. Енимехмедов е категоричен, че не е искал да отнеме човешки живот. "Нападнах Ахмед Доган с патриотичен мотив.

Румяна Коларова: Острата реакция срещу децата на чужденците в Ковачевци ме изненада

http://pik.bg/румяна-коларова-острата-реакция-срещу-децата-на-чужденците-в-ковачевци-ме-изненада-news225894.html

Румяна Коларова: Острата реакция срещу децата на чужденците в Ковачевци ме изненада

"Най-лесната интеграция на чужденци е чрез децата и то в малки населени места. Затова острата реакция на родителите в пернишкото село Ковачевци ме изненада", каза по Би Ти Ви служебният образователен министър Румяна Коларова. Думите й са по повод скандала, който вдигнаха родителите на първокласници срещу това децата на местните бежанци да учат в училището.

"Много рано се знаеше, че в Ковачевци тлее конфликт. Опитвахме да оправим нещата. Друг е въпросът, че някак не сме толерантни. Затова чужденците, когато получат статут на бежанци, напускат България. Именно заради нетолерантносттта. В Германия Ангела Меркел казва, че държавен проблем е да се приемат чужденците. Навремето арменските бежанци у нас са били посрещнати исключително толерантно", поясни Коларова.

"Има деца в България, които тръгват в първи път без да са виждали книга. И в училище изпитват огромен стрес от учебника. На деца, на които не се чете от шестмесечна възраст, е почти невъзможно да достигнат грамотност", обясни Коларова стратегията за грамотността на учениците. 

Проф. Кристофър Фийлд: Проливните дъждове на Балканите може да се увеличат

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4308682

Проф. Кристофър Фийлд е в България по покана на българското училище за политика "Димитър Паница". Говорим с него за глобалното затопляне, ефекта му върху Балканите и как да се предпазим от природни бедствия. 

ДИМИТЪР ИВ. ГАНЕВ 




- Проф. Фийлд, България преживя лято, изпълнено с наводнения и бедствия, като даде десетки жертви. Какво трябв Проф. Кристофър Фийлд е в България по покана на българското училище за политика "Димитър Паница". Говорим с него за глобалното затопляне, ефекта му върху Балканите и как да се предпазим от природни бедствия. ДИМИТЪР ИВ. ГАНЕВ - Проф. Фийлд, България преживя лято, изпълнено с наводнения и бедствия, като даде десетки жертви. Какво трябв

Отделяме 150 лв. за дълъг уикенд в Гърция или Туриция

http://econ.bg/Новини/Отделяме-150-лв-за-дълъг-уикенд-в-Гърция-или-Туриция_l.a_i.567532_at.1.html

Офертите за уикенд в съседните на България страни традиционно през септември са по-изгодни. Покрай празничните дни около 22 септември могат да се...

Градушка удари софийски села, наводнени бяха улици в София и Пазарджик

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4309010

Силна градушка е ударила софийското село Мрамор и Нови Искър. На места дълбочината на леда е била около 30 сантиметра, съобщава Нова тв.
Наводнени бяха улици в Пазарджик и София. На място са дошли противопожарен екип от Нови Искър и доброволци от столичното формирование. Няма пострадали и сериозни щети. Силна градушка е ударила софийското село Мрамор и Нови Искър. На места дълбочината на леда е била около 30 сантиметра, съобщава Нова тв. Наводнени бяха улици в Пазарджик и София. На място са дошли противопожарен екип от Нови Искър и доброволци от столичното формирование. Няма пострадали и сериозни щети.

Ураган удари Мексико, хиляди туристи са блокирани

http://www.vesti.bg/sviat/amerika/uragan-udari-meksiko-hiliadi-turisti-sa-blokirani-6022461

Над 100 души са приети за лечение с дребни рани от падащи предмети или счупени стъкла, но няма данни за жертви или сериозно ранени

"Лудогорец" излиза на митичния "Анфийлд" в мечтан дебют в Шампионската лига

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/09/16/2381602_ludogorec_izliza_na_mitichniia_anfiild_v_mechtan/?ref=rss


Още при третия си опит трикратният български шампион "Лудогорец" направи мечтания пробив в Шампионската лига след изключителна драма в плейофа срещу "Стяуа" и стана едва вторият български отбор след "Левски" през 2006 г., който ще играе в груповата фаза на най-силния европейски клубен турнир. Жребият събра разградчани с два от най-успешните клубове в историята - рекордьорът по титли и настоящ носител на трофея "Реал" (Мадрид), петкратният еврпопейски първенец "Ливърпул", както и с най-успешния...

Наводнени бяха улици в Пазарджик и София, градушка удари софийско село

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4309008

Силна градушка е ударила софийското село Мрамор и Нови Искър. На места дълбочината на леда е била около 30 сантиметра, съобщава Нова тв.
Наводнени бяха улици в Пазарджик и София. На място са дошли противопожарен екип от Нови Искър и доброволци от столичното формирование. Няма пострадали и сериозни щети. Силна градушка е ударила софийското село Мрамор и Нови Искър. На места дълбочината на леда е била около 30 сантиметра, съобщава Нова тв. Наводнени бяха улици в Пазарджик и София. На място са дошли противопожарен екип от Нови Искър и доброволци от столичното формирование. Няма пострадали и сериозни щети.

Бежанците в Розово и Ковачевци - къде е разликата?

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/09/16/2381527_bejancite_v_rozovo_i_kovachevci_-_kude_e_razlikata/?ref=rss


Няколко месеца след безпрецедентната и антихуманна акция на жителите в село Розово, които прокудиха три семейства сирийски бежанци, получили статут- т.е. имащи равни права с български граждани, като deja vu подобен "инцидент" се заражда в село Ковачевци.

В навечерието на първия учебен ден стана ясно, че родители и общината не искат в местното основно училище да учат децата на семействата от афганистански и сомалийски произход. 

От мотивите на кмета Васил Станимиров (БСП),...

Бежанците в Розово и Калище - къде е разликата?

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/09/16/2381527_bejancite_v_rozovo_i_kalishte_-_kude_e_razlikata/?ref=rss


Няколко месеца след безпрецедентната и антихуманна акция на жителите в село Розово, които прокудиха три семейства сирийски бежанци, получили статут- т.е. имащи равни права с български граждани, като deja vu подобен "инцидент" се заражда в село Ковачевци.

В навечерието на първия учебен ден стана ясно, че родители и общината не искат в местното основно училище да учат децата на семействата от афганистански и сомалийски произход. 

От мотивите на кмета Васил Станимиров (БСП),...

Купете си вестник "24 часа" - вече и със sms

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4309000

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

Преглед на печата - 16 септември

http://www.moreto.net/novini.php?n=264267

Началото на учебната година е след водещите теми на вестниците във вторник. „Новата учебна година започна с флашмоб и селфи Традициите отстъпиха място на нестандартни идеи при откриването на учебната година. Съюзът на учениците в България посрещна първия звънец с национален флашмоб "Твоят начин да участваш".

Украинската армия ще премине към стандартите на НАТО

http://europe.actualno.com/Ukrainskata-armija-shte-premine-kym-standartite-na-NATO--news_50165.html

Украинската армия има намерение да премине към стандартите на въоръжените сили на НАТО. Това съобщи ръководителят на сектор информационна политика на министерството на външните работи на Украйна Ев...

Щастието в брака зависи от това на жената

http://interest.actualno.com/Shtastieto-v-braka-zavisi-ot-tova-na-jenata-news_50167.html

Психолозите отдавна се опитват да открият ключа към семейното щастие и изглежда накрая – успяха. Според американски учени, колкото по-щастлива е жената, толкова по-доволен е мъжът, ...

Невзат Халили с предложение за името – "Македония - Илирида"

http://balkani.actualno.com/Nevzat-Halili-s-predlojenie-za-imeto--Makedonija---Ilirida-news_50170.html

Идеята за „Илирида” ще се задейства, ако пропаднат опитите за решаване на проблемите на албанците в Македония по демократичен път. По този начин политици - албанци през 1992 г. зат...

Експерт: Системата за купуване на гласове сякаш става по-стройна

http://izbori2014.actualno.com/Ekspert-Sistemata-za-kupuvane-na-glasove-sjakash-stava-po-strojna-news_50169.html

Въпреки обширните репортажи за купуване на гласове на последните избори, няма реакция от институциите. Това отчете изпълнителният директор на асоциация "Прозрачност без граници" Калин Славов...

Три екипа отводняваха София цяла нощ

http://pik.bg/три-екипа-отводняваха-софия-цяла-нощ-news225891.html

Три екипа отводняваха София цяла нощ

През нощта три екипа на звеното за аварийни дейности на Столична община, заедно с тези на „Пожарна безопасност и защита на населението” са работили по сигнали, получени във връзка с валежите над София. Получени са и е отреагирано на 7 сигнала. Екипите са отводнили участъци на улици и къщи с образувало се завиряване в с.Мрамор и Нови Искър, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Екип на аварийното звено на Столична община проверява оттичането при Южната дъга на околовръстен път. Общинските язовири се изпускат контролирано. Дежурни по районите извършват постоянни проверки на нивата им. Продължава постоянното наблюдение на водните обекти – коритата на реките, язовири и критични участъци във връзка с продължаващите валежи над София. Това е разпоредено със заповед на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. Към настоящия момент вследствие на валежите нивата реките са завишени с 10-20 см, което е в границите на допустимото. В момента градският транспорт е в движение по редовните си маршрути. 

Р. Коларова: Децата на бежанци най-добре се интегрират в училище

http://frognews.bg/news_76317/

Слава богу общинските съветници в Ковачевци предотвратиха събрание на общинския съвет в училището; това стана с усилията на регионалния инспекторат, хората работят няколко дни, заяви по БТВ служебният министър на образованието Румяна Коларова.

Самоубийствен атентат в Кабул

http://www.vesti.bg/novini/samoubijstven-atentat-v-kabul-6022462

Мощна експлозия разтърси афганистанската столица Кабул, след като атентатор-камикадзе се самовзриви.

Парламентарни избори 2014: ГЕРБ размразява европрограмите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4308556

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов увери кметовете от Хасковско, че ако партията отново управлява европейските средства, ще бъдат размразени, както през 2009 г. Той бе категоричен, че при следващо управление ГЕРБ ще продължи политиката си спрямо всички кметове и общини, независимо от тяхната политическа принадлежност.
 “По време на нашето управление от Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов увери кметовете от Хасковско, че ако партията отново управлява европейските средства, ще бъдат размразени, както през 2009 г. Той бе категоричен, че при следващо управление ГЕРБ ще продължи политиката си спрямо всички кметове и общини, независимо от тяхната политическа принадлежност. “По време на нашето управление от

Оранжев код за опасност от обилни валежи

http://www.cross.bg/krivodol-kushti-rekite-1430495.html

/КРОСС/Оранжев код за опасност от обилни валежи в областите: Монтана, Враца, София-област,Пазарджик, Пловдив и Смолян, е обявил за днес Националният институт по метеорология и хидрология. В други 12 области е издадено предупреждение за жълт код. Очакваните сумарни количества са между 30 и 40 л/кв.м. Валежи ще има и през следващото денонощие. Предвид динамичната метеорологична обстановка, както и действието на нарушители на естествения режим на реките, съществува риск от локални, внезапни наводнения. Това съобщават от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите. Максималните температури днес ще са в широк интервал: от 18° в северозападните до 27° в крайните североизточни райони. В София около 19°. Обилният дъжд в София снощи причини за кратко затруднения в движението на някои от трамвайните мотриси. В столичната пожарна са получени и над 10 сигнала за наводнени къщи. Гръмотевица удари уличен стълб в квартал "Люлин". През нощта три екипа на звеното за аварийни дейности, заедно с тези на „Пожарна безопасност и защита на населението" са отреагирали на седем сигнала. Екипите са отводнили участъци на улици и къщи с образувало се завиряване в с.Мрамор и Нови Искър, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Екип на аварийното звено на Столична община проверява оттичането при Южната дъга на околовръстен път. Общинските язовири се изпускат контролирано. Дежурни по районите извършват постоянни проверки на нивата им

Кому е нужна омразата насаждана към жителите на община Ковачевци?

http://www.zapernik.com/obshtestvo/komu-e-nujna-omrazata-nasajdana-kum-jitelite-na-obshtina-kovachevci_34258/

Статията насажда омраза и нахвърля неоснователни обвинения към жителите на община Ковачевци. Не можах да повярвам, че български жуналисти, скрити удобно зад редакцията ще излеят такава омраза и ще избълват толкова неистини.

"Тези расисти и ксенофоби от Ковачевци са хора, които цял живот не са виждали нищо друго освен собственото си село. Дори да излязат от там, селото ще бъде в техните души. Те са си ограничени същества по душа. "Хора" ли? Кой каза, че Ковачевци и техните...

Продължава

Дъжд дави половин България. Още ще вали

http://frognews.bg/news_76316/

За днес е обявен оранжев код за дъжд за шест области в страната и жълт код за дванадесет. Предвид динамичната метеорологична обстановка, както и действието на нарушители на естествения режим на реките, съществува риск от локални, внезапни наводнения, съобщава пресцентърът на Министерство на околната среда и водите.

САЩ нанесе нови удари срещу "Ислямска държава"

http://offnews.bg/news/n_1/n_388997.html

Американските военновъздушни сили нанесоха въздушен удар по позиции на “Ислямска държава” в района на иракската столица Багдад. От Пентагона съобщиха, че това е начало на по-интензивни действия срещу джихадистката групировка в Ирак. Целта на нападението е била да се окаже подкрепа на иракските сили за сигурност, които попаднали под обстрел. Друг удар по позициите на джихадистите е бил нанесен близо до планината Синджар. В края на миналата седмица от Белия дом обявиха, че САЩ е в състояние на война с групировката.  Около 40 държави, включително 10 арабски, подписаха споразумение за коалиция за борба срещу "Ислямска държава" в Ирак и Сирия.

Част от "Виница" без вода днес

http://www.moreto.net/novini.php?n=264266

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнала авария без вода ще останат абонатите в кв."Виница" - висока част. Водоподаването в района ще бъде възстановено до 14 часа, уточняват от ВиК.

Изтича срокът за разкриване на избирателни секции в чужбина

http://offnews.bg/news/n_1/n_388988.html

Днес изтича срокът за образуване на избирателни секции в чужбина за парламентарния вот на пети октомври. До края на деня Външно министерство трябва да изпрати на дирекция ГРАО данните на всички българи, заявили, че ще упражнят правото си на глас зад граница. Те ще бъдат заличени от избирателните списъци в България. Списъкът с желаещите да гласуват в чужбина ще бъде публикуван и на сайта на външно министерство. Заради облекчените правила за разкриване на секция в чужбина се очаква на престоящите избори да бъдат образувани повече избирателни секции зад граница.

Софийският съд заседава днес по делото срещу Илко, който закла съквартиранта си Марио

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4308990

Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Илко Радев. Той е обвинен за убийство, извършено при превишаване на пределите на неизбежната отбрана, съобщиха от институцията.
 Марио Данчев бе наръган от своя съквартирант Илко Радев в блок 23 в столичния квартал Студентски град на 29 февруари 2012 г. Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Илко Радев. Той е обвинен за убийство, извършено при превишаване на пределите на неизбежната отбрана, съобщиха от институцията.  Марио Данчев бе наръган от своя съквартирант Илко Радев в блок 23 в столичния квартал Студентски град на 29 февруари 2012 г.

СГС ще заседава по делото срещу Илко Радев, убил свой съквартирант

http://pik.bg/сгс-ще-заседава-по-делото-срещу-илко-радев-убил-свой-съквартирант-news225889.html

СГС ще заседава по делото срещу Илко Радев, убил свой съквартирант

Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Илко Радев. Той е обвинен по чл.119 вр. 115 от Наказателни кодекс за убийство, извършено при превишаване на пределите на неизбежната отбрана.

На 29 февруари 2012 година Марио Данчев бе прободен смъртоносно от своя съквартирант Илко Радев в блок 23 в столичния квартал „Студентски град”. До фаталния край се е стигнало след пиянско сбиване между починалия, близнакът му Мартин, техния приятел Владимир Борисов и Илко Радев. Трите момчета са се прибрали пияни от дискотека, като при разразила се с Радев разправа, се стигнало до бой. На предишното заседание по делото трябваше да бъде разпитана свидетелката Десислава Димитрова, както и да бъде приета експертиза. Заседанието по делото ще се гледа от 10:00 часа от 29 състав на Софийски градски съд. 

Най-важното от Варна във вчерашния 15 септември

http://www.moreto.net/novini.php?n=264264

Възстановиха движението на тролеите по линия 83 във Варна От днес тролеите по линия 83 във Варна отново се движат по маршрута си. Тролейбусна линия №83 се обслужва с интервал на преминаване през 15 минутит, съобщиха от „Градски транспорт” ЕАД – Варна за Moreto.

Кандидатите за депутати от ГЕРБ правят дарения в столицата

http://pik.bg/кандидатите-за-депутати-от-герб-правят-дарения-в-столицата-news225885.html

Кандидатите за депутати от ГЕРБ правят дарения в столицата

Кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ за 23, 24 и 25 МИР в София ще проведат инициативи в столицата, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. В 11:00 часа водачът на листата на ПП ГЕРБ за 23 МИР Александър Ненков ще проведе среща с колектива на 15-ти Диагностично консултативен център в София, намиращ се на ул.“Никола Габровски“№ 20. От 13:00 часа Ненков и кандидатите за народни представители от ГЕРБ Валентин Николов, Веселин Милев и Галина Чакалова ще се срещнат и разговарят с медицинските служители от 25 ДКЦ в Младост на ул. „Свето преображение“20. В 16:30 Александър Ненков и кандидатът за народен представител от ГЕРБ Евгения Алексиева ще съдействат за осигуряване на дарение на деца от социално слаби семейства в с. Пасарел.

Водачът на листата на ПП ГЕРБ за 24 МИР Румяна Бъчварова ще разговаря със столичани на открита приемна, разположена пред Народния театър в 16:00 часа. Кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ за 24 МИР Зоран Рангелов, Роман Стоянов и Иван Костов ще отговарят на въпроси на гражданите на предизборна шатра, разположена на ул.“Пиротска“ и ул.“Мария Луиза“(срещу Централни хали) от 15:00 до 18:00 часа.
Кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ за 25 МИР Станислав Иванов и Димитър Тодоранов ще представят основните приоритети от управленската програма на партията на открита приемна за граждани, разположена на бул.“Монтевидео“98 (пред „Фантастико“) от 16:00 до 19:00 часа.

Бисер Киров пренася тялото на дъщеря си от Берлин в София

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4308511

На 13 септември сутринта в Берлин почина дъщерята на Бисер Киров – Венциноса фон Койдел на 42 години. Това написа самият легендарен певец до журналист от “24 часа”. “Изпратих до вестника тази информация, за да знаят нейните приятели от гимназията, че Венциноса си отиде”, каза от дома и? в Берлин скърбящият и? баща. На 13 септември сутринта в Берлин почина дъщерята на Бисер Киров – Венциноса фон Койдел на 42 години. Това написа самият легендарен певец до журналист от “24 часа”. “Изпратих до вестника тази информация, за да знаят нейните приятели от гимназията, че Венциноса си отиде”, каза от дома и? в Берлин скърбящият и? баща.

Риалити ден

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4308378

Често се чудя защо хората гледат риалити предавания (нека не се сърдят колегите в телевизиите). Та ние всички живеем в много по-наситено със съспенс всекидневие, отколкото някой може да измисли. Мотострелкови клуб регистрирал наблюдатели за парламентарните избори? Такова нещо няма да хрумне и на най-откачения сценарист с най-развинтеното

Лудогорец започва участието си в Шампионската лига

http://offnews.bg/news/n_1/n_388983.html

Тази вечер Лудогорец ще започне участието си в Шампионска лига и ще се срещне с 5-кратния европейски шампион Ливърпул на "Анфлийлд".  Разградчани вече проведоха първата си тренировка на стадиона. Въпреки приповдигнатото настроение в щаба на Лудогорец, по информация на Sportal съставът на Георги Дерменджиев няма да може да ползва Георги Терзиев, защото не е напълно възстановен от контузия. На пресконференция мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс се изказа с уважение към българския шампион Лудогорец. ""Мачът ще бъде много труден за нас. Съперникът ни е топ отборът в България. Наблюдавахме ги и задълбочено проучвахме и анализирахме начина, по който играят - та са отбор, който иска да атакува и да свърши добре работата си на терена. Играят в схема 4-2-3-1, като крайните бранители използват всяка възможност да нападат. Имат двама играчи в халфовата линия, които контролират добре топката, №10, който се движи много. Крилата също действат на малко по-широк периметър, отколкото можеш да очакваш. Знам, че Лудогорец няма загуба в седем поредни мача, така че те ще дойдат тук с достатъчно увереност. По-важно е обаче как ще играем ние. Трябва да се справим много по-добре в дефанзивен план, защото представянето ни през уикенда бе много разочароващо. Трябва да бъдем концентрирани и да започнем много агресивно, с преса и високо темпо", каза наставникът на Ливърпул. Двубоят ще започне в 21:45 българско време и ще бъде предаван пряко по bTV Action.

Днес гледат делото срещу Илко Радев, който закла съквартиранта си Марио

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4308985

Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Илко Радев. Той е обвинен за убийство, извършено при превишаване на пределите на неизбежната отбрана, съобщиха от институцията.
 Марио Данчев бе наръган от своя съквартирант Илко Радев в блок 23 в столичния квартал Студентски град на 29 февруари 2012 г. Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Илко Радев. Той е обвинен за убийство, извършено при превишаване на пределите на неизбежната отбрана, съобщиха от институцията.  Марио Данчев бе наръган от своя съквартирант Илко Радев в блок 23 в столичния квартал Студентски град на 29 февруари 2012 г.

Дъждовете продължават

http://www.vesti.bg/bulgaria/medii/dyzhdovete-prodylzhavat-6022459

Заради обилните валежи за днес е обявен оранжев код в шест области на страната, а жълт – в 12

Нов трус в Япония 5.6 по Рихтер

http://news.ibox.bg/news/id_1187060333

Земетресението е усетено в 25 префектури, включително в Тотиги, Гунма, Саитама, Фукушима

Йордан Бакалов подписва договор за споразумение с шефа на Глобул

http://pik.bg/йордан-бакалов-подписва-договор-за-споразумение-с-шефа-на-глобул-news225882.html

Йордан Бакалов подписва договор за споразумение с шефа на Глобул

Министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов и главният изпълнителен директор на GLOBUL Стайн Ерик Велан ще подпишат споразумение за сътрудничество от 10.00 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На церемонията, която ще се състои в Министерството на вътрешните работи, ще присъства Гюру Катарина Викьор, посланик на Кралство Норвегия в България.

НАСА изстреля в космоса огромен балон с телескоп, ще търси черни дупки

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4308980

Предстои пускането в действие на нов телескоп, проектиран да засича черни дупки, пише Live Science, цитиран от "Фокус".
Съоръжението ще се издигне с гигантски балон на височина 36 576 метра над Земята. Това е три или четири пъти повече от височината, на която летят самолетите. А самият балон може да носи цял самолет. Предстои пускането в действие на нов телескоп, проектиран да засича черни дупки, пише Live Science, цитиран от "Фокус". Съоръжението ще се издигне с гигантски балон на височина 36 576 метра над Земята. Това е три или четири пъти повече от височината, на която летят самолетите. А самият балон може да носи цял самолет.

Цанков камък на врата на ГЕРБ!

http://viewpoint.actualno.com/Cankov-kamyk-na-vrata-na-GERB-news_50160.html

Помните ли онази тъпотия на Доган, за която в България всички партии - включително и опонентите на ДПС - му се възхищаваха. Беше изфабрикувал турският лидер още в средата на 90-те години думата "...

Изкуството да не си вгорчаваме живота

http://books.actualno.com/Izkustvoto-da-ne-si-vgorchavame-jivota-news_50162.html

На 19 септември излиза „Изкуството да не си вгорчаваме живота“ на Рафаел Сантандреу. Книгата ще ви запознае с различни техники за психологическа промяна и личностно израстване. Ра...

Газове от агрегат причинили смъртта на майката и сина ѝ край Панагюрище

http://crime.actualno.com/Gazove-ot-agregat-prichinili-smyrtta-na-majkata-i-sina--kraj-Panagurishte-news_50164.html

Изгорели газове от бензинов агрегат, захранващ с електричество извънградската постройка са причина за смъртта на 32-годишната Цветана Ненова и 5 годишния и син Лъчезар, открити мъртви в събота край...

Валежите продължават, възможни са наводнения

http://offnews.bg/news/n_1/n_388982.html

Заради валежите в страната в шест области е обявен оранжев код, а в 12 - жълт. Това са областите Монтана, Враца, Пловдив, Смолян, Пазарджик и София – област. Жълт ще бъде кодът за дъжд в дванадесет области – Видин, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Хасково, Стара Загора, Кърджали, Благоевград, Кюстендил, Перник и София-град.  От Министерството на околната среда и водите предупреждават, че на места съществува риск от внезапни наводнения. Очаква се повишаване на нивото на реките в Западна и Централна България.  Валежи ще има и през следващото денонощие.  Обилни валежи предизвикаха вчера наводнения в Пазарджик. Около 15-20 см достигна водата на места в града. Без ток останаха десетина села в региона. Най-големите количества валеж вчера бяха отчетени именно там -  48 л/кв. м. Силен дъжд с градушка преваляха в Нови Искър и Софийско. Силна градушка удари софийското село Мрамор и Нови Искър. 

Преглед на печата от 16 септември

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/09/16/2381458_pregled_na_pechata_ot_16_septemvri/?ref=rss


Държавно управление

Капитал Daily

МВР бездействало за заплахи срещу Българския хелзинкски комитет
Боян Расате организира протест пред централата на организацията

Сега

Търговете за оръжие може да минават през НАТО
Военният министър отрича да е в конфликт на интереси заради подписания договор на МО с агенцията, в която работи

Политика

Сега

Изборният борд опроверга Близнашки за "мъртвите души"
Премиерът...

New Yorker и Levi's водят "дънкова война“

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3e816388/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cnovini0C3460Ca0Cnew0Eyorker0Ei0Elevis0Evodiat0Edynkova0Evoina0E0H180A0A830C/story01.htm

Модната компания от Брауншвайг отрича обвинението на американския производител на дънки Levi Strauss за кражба на дизайн


"Пежо" 308 GT мобилизира до 205 конски сили

http://www.dnevnik.bg/skorost/2014/09/16/2381125_pejo_308_gt_mobilizira_do_205_konski_sili/?ref=rss


Автомобилът на годината за Европа "Пежо" 308 от тази есен ще се предлага и в спортна версия GT с два двигателя (дизелов 180 и бензинов с 205 конски сили) и в два силуета - хечбек и комби. Отвън динамична версия е по-агресивна, като с нея дебютира и цвета Blue Magnetic. Колитe от GT серията стоят и по-близко до пътя.

В салона отличителни са червените декоративни шевове на тапицерията и алуминиевите елементи на педалите и на праговете на вратите. Приборното табло е с нов фон - мотиви...

Пътна обстановка в страната - 16 септември

http://www.moreto.net/novini.php?n=264256

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия: Област Пазарджик: Във връзка с извършване на авариен ремонт на дилатационна фуга на км 61+400, в посока Бургас-София, се затварят активна и аварийна лента за движение. Движението се извършва по изпреварващата лента.

Валежите в Западна и Централна България продължават

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4308974

Днес с прекъсвания валежите в Западна и Централна България ще продължат. По-интензивни ще са в западната половина на страната, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН пред „Фокус”.
Атмосферното налягане през деня слабо ще се повиши и ще се доближи до средното за месеца. Днес с прекъсвания валежите в Западна и Централна България ще продължат. По-интензивни ще са в западната половина на страната, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН пред „Фокус”. Атмосферното налягане през деня слабо ще се повиши и ще се доближи до средното за месеца.

Румен Петков връчи членските карти на младежи и жени от АБВ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4308158

Водачът на листата раздаде членските карти на младежи и жени от АБВ на среща в квартал “Сторгозия”. „Ние нямаме средства за медии, нашата сила сте вие – умни, интелигенти хора с ясна позиция“, каза Румен Петков. В диалог на срещата се обсъдиха проблемите, които касаят жителите на Плевен. Младите хора поискаха да се помисли по възможността за Водачът на листата раздаде членските карти на младежи и жени от АБВ на среща в квартал “Сторгозия”. „Ние нямаме средства за медии, нашата сила сте вие – умни, интелигенти хора с ясна позиция“, каза Румен Петков. В диалог на срещата се обсъдиха проблемите, които касаят жителите на Плевен. Младите хора поискаха да се помисли по възможността за

Жълт и оранжев код за сериозни валежи е обявен днес за 18 области

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/09/16/2381257_jult_i_oranjev_kod_za_seriozni_valeji_e_obiaven_dnes/?ref=rss


Оранжев код заради очаквани сериозни валежи е обявен днес в шест области на страната, а в други шест предупреждението е с жълт цвят, съобщиха от НИМХ. От Министерството на околната среда и водите добавиха, че предвид динамичната метеорологична обстановка, съществува риск от локални, внезапни наводнения.

Оранжевият код за дъжд важи за областите Монтана, Враца, Пловдив, Смолян, Пазарджик и София. Там се очакват сумарни количества между 30 и 40 л/кв.м.

Жълтият код е за Видин,...

Валежите в Западна и Централна България продължават

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4308971

Днес с прекъсвания валежите в Западна и Централна България ще продължат. По-интензивни ще са в западната половина на страната, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН пред „Фокус”.
Атмосферното налягане през деня слабо ще се повиши и ще се доближи до средното за месеца. Днес с прекъсвания валежите в Западна и Централна България ще продължат. По-интензивни ще са в западната половина на страната, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН пред „Фокус”. Атмосферното налягане през деня слабо ще се повиши и ще се доближи до средното за месеца.

Вицепремиерът Екатерина Захариева ще инспектира автомагистрала "Марица"

http://pik.bg/вицепремиерът-екатерина-захариева-ще-инспектира-автомагистрала-марица-news225880.html

Вицепремиерът Екатерина Захариева ще инспектира автомагистрала "Марица"

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и на инвестиционното проектиране Екатерина Захариева и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров ще проверят строителните дейности на автомагистрала „Марица“. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие. Проектът „Изграждане на автомагистрала „Марица“ лот 1 и лот 2” се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт“ 2007-2013 г. Със средства от оперативната програма се изграждат общо 65,62 км. 

Изпълнител на лот 1 - Оризово – Димитровград, от км 5+000 до км 36+400, /общо 31,4 км/ е „Кооператива Муратори & Чементисти- Чи.Ем.Чи. ди Равенна“. Стойността на договора за СМР е 159 755 613,60 лв. с ДДС. Строителният надзор осъществява ДЗЗД „Т7/СНИК“. Техният договор е за 678 600 лв. с ДДС. 

Изпълнител на лот 2 - Димитровград – Харманли, от км 36+400 до км 70+620, /общо 34,22 км/ е сдружение „Марица Хайуей“. Стойността на договора за СМР е 146 564 400,00 лв. с ДДС. Строителният надзор осъществява ДЗЗД „Рутекс – ЕТЕ“. Техният договор е за 799 200 лв. с ДДС.

Авторският надзор и на двата участъка е на „Пътпроект” ЕООД.
автомагистрала “Марица” е част от Трансевропейския транспортен коридор №IV и от трансевропейската автомагистрала „Север-Юг”. Тя ще свързва автомагистрала „Тракия” при пътен възел „Оризово“ с Капитан Андреево на българо-турската граница. „Марица” е основен маршрут на движение в посока Пловдив – ГКПП „Капитан Андреево”. По нея ще се осъществява и пътният трафик за Гърция при възел „Ново село“.
Инспекцията ще започне при краят на лот 2 от автомагистрала „Марица“ и началото на готовият участък от магистралата, при пътен възел „Тополовград“ в 12,45 ч. Сборният пункт за среща с медиите е при изхода на гр. Харманли в посока автомагистрала „Марица“, на път II-76, при бензиностанция „Лукойл“ в 12.30 ч. 

Парламентарни избори 2014: БСП обеща защита на 41 уволнени от ВиК-Пловдив

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4308559

“И до Брюксел ще стигнем, но ще защитим хората.” Това каза лидерът на пловдивските социалисти Георги Гергов по повод масовите уволнения на работници и служители от дружество ВиК-Пловдив. Гергов добави, че със ситуацията е запознат и председателят на лявата коалиция Михаил Миков.
В петък заповеди за прекратяване на трудовоправните взаимоотношения с “И до Брюксел ще стигнем, но ще защитим хората.” Това каза лидерът на пловдивските социалисти Георги Гергов по повод масовите уволнения на работници и служители от дружество ВиК-Пловдив. Гергов добави, че със ситуацията е запознат и председателят на лявата коалиция Михаил Миков. В петък заповеди за прекратяване на трудовоправните взаимоотношения с

Без ток във Варненска област днес ще са...

http://www.moreto.net/novini.php?n=264255

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, днес - 16 септември - вторник, без електрозахранване ще са следните райони: - от 09:00 ч. до 12:00 ч. - промишлената зона в северната част на гр.

Даниела Попова: Спецпрокуратурата работи напук на НПК!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4308448

- Г-жо Попова, евроекспертите, които подготвят следващият доклад за напредъка в правосъдието и вътрешните работи на България, били тези дни при вас?
- Така е. Петима евроексперти изслушаха с разбиране онова, което им казахме, след като предварително си бяхме извадили бележки с техните констатации за нашата работа от предишни евродоклади. 
- Имаше - Г-жо Попова, евроекспертите, които подготвят следващият доклад за напредъка в правосъдието и вътрешните работи на България, били тези дни при вас? - Така е. Петима евроексперти изслушаха с разбиране онова, което им казахме, след като предварително си бяхме извадили бележки с техните констатации за нашата работа от предишни евродоклади. - Имаше

Швайнщайгер пак със Сара, докато Иванович е в Токио

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4308793


Обрат в любовната сага около Бастиан Швайнщайгер е настъпил в събота, твърди “Абендцайтунг”.
Асът на “Байерн”, който миналата седмица бе заснет да се държи за ръка със сръбската тенисистка Ана Иванович в Ню Йорк, е прекарал вечерта с официалното си все още гадже Сара Бранднер. Швайни гледал постоянно в очите модела. Обрат в любовната сага около Бастиан Швайнщайгер е настъпил в събота, твърди “Абендцайтунг”. Асът на “Байерн”, който миналата седмица бе заснет да се държи за ръка със сръбската тенисистка Ана Иванович в Ню Йорк, е прекарал вечерта с официалното си все още гадже Сара Бранднер. Швайни гледал постоянно в очите модела.

НАСА изстрелва балон с телескоп в космоса, ще търси черни дупки

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4308968

Предстои пускането в действие на нов телескоп, проектиран да засича черни дупки, пише Live Science, цитиран от Предстои пускането в действие на нов телескоп, проектиран да засича черни дупки, пише Live Science, цитиран от "Фокус". Съоръжението ще се издигне с гигантски балон на височина 36 576 метра над Земята. Това е три или четири пъти повече от височината, на която летят самолетите. А самият балон може да носи цял самолет.

Росен Йорданов: Подправяни са документи за акцията в Лясковец

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4308725

С криминалния психолог Росен Йорданов разговаря Димитър Мартинов
- Г-н Йорданов, Ваня Рибчева, майката на убития в Лясковец командос Емил Шарков, казва, че разследването за смъртта на сина и? се води необективно. Има ли основания за такъв извод?
- Тя е говорила с хора, които са участвали в акцията. Освен това е поддържала връзка със служители, С криминалния психолог Росен Йорданов разговаря Димитър Мартинов - Г-н Йорданов, Ваня Рибчева, майката на убития в Лясковец командос Емил Шарков, казва, че разследването за смъртта на сина и? се води необективно. Има ли основания за такъв извод? - Тя е говорила с хора, които са участвали в акцията. Освен това е поддържала връзка със служители,

Земетресение разлюля Токио, 5.6 по Рихтер

http://www.vesti.bg/novini/zemetresenie-razliulia-tokio-5.6-po-rihter-6022457

Земетресение с магнитуд 5.6 разлюля Токио, съобщи Японската метеорологическа агенция, цитирана от АФП.

16 септември в историята

http://www.moreto.net/novini.php?n=264254

Събития 1620 г. — От Плимут (Англия) потегля корабът Мейфлауър, чиито пътници създават в Плимут (Масачузетс), първата английска колония в Америка. 1794 г. — Стойко Владиславов е избран от търновския митрополит за врачански епископ и приема името Софроний Врачански.

Хиляди евакуирани на Филипините заради вулкан

http://www.vesti.bg/novini/hiliadi-evakuirani-na-filipinite-zaradi-vulkan-6022454

Филипинските власти евакуираха над 12 000 семейства, обитаващи подножието на вулкана Майон заради възможно негово изригване.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване