Чарли Шийн иска да играе отново в сериала "Двама мъже и половина"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4325795

Актьорът Чарли Шийн иска да се завърне в известния сериал "Двама мъже и половина".
Шийн бе уволнен от създателя на сериала Чък Лори през 2011 г., но наскоро, в интервю за списание "TV Guide", той разкри, че иска да изиграе образа си още повече, когато сериалът върви към своя край.
"Свързах се с продуцентите и те ми върнаха обаждане. Актьорът Чарли Шийн иска да се завърне в известния сериал "Двама мъже и половина". Шийн бе уволнен от създателя на сериала Чък Лори през 2011 г., но наскоро, в интервю за списание "TV Guide", той разкри, че иска да изиграе образа си още повече, когато сериалът върви към своя край. "Свързах се с продуцентите и те ми върнаха обаждане.

Конфискуваха дрехи менте

http://pik.bg/конфискуваха-дрехи-менте-news228779.html

Конфискуваха дрехи менте

Над 300 спортни стоки менте от марките "Адидас", "Найк" и "Пума" са иззети от служители на “Икономическа полиция”при специализирана операция в Сливен,информират от полицията.

Акцията е насочена срещу продажбата на едро и дребно на облекла и обувки от търговски марки, за чието разпространение се изисква специално разрешение съгласно по Закона за авторското право и сродните му права.

В хода на операцията са иззети 108 чифта маратонки, 104 комплекта анцузи, 62 броя горнища и долнища, и 59 блузи.Започнати са досъдебни производства срещу четирима търговци.

Операцията е реализирана със съдействието на  представители на фирмата, носител на правата върху марките "Адидас", "Найк" и "Пума", за територията на България.

Най-много дъжд през нощта е паднал в Сливен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4325788

Най-много дъжд през нощта е валял в Сливен – 23 литра на квадратен метър, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН пред Фокус.
В Елхово са измерени 15 литра на кв. метър, в Кюстендил и Чирпан – 12 литра на кв. метър, във Варна – 11 литра на кв. метър, във Враца – 7 литра на кв. метър. Най-много дъжд през нощта е валял в Сливен – 23 литра на квадратен метър, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН пред Фокус. В Елхово са измерени 15 литра на кв. метър, в Кюстендил и Чирпан – 12 литра на кв. метър, във Варна – 11 литра на кв. метър, във Враца – 7 литра на кв. метър.

Камион се удари в трактор, помете трима души

http://pik.bg/камион-се-удари-в-трактор-помете-трима-души-news228780.html

Камион се удари в трактор, помете трима души

Камион помете трактор и трима души по пътя от Разград до жп гара Разград – съобщават от МВР-Разград.

Инцидентът е станал около 14.30 часа вчера. Товарният автомобил „Мерцедес Атего”, управляван от 37-годишния С.Е. от село Недоклан, блъска спрелия на пътното платно и банкета малогабаритен трактор без регистрация с прикачено самоделно ремарке.

При удара пострадали стоящите в близост до трактора трима мъже – И.С. на 65 години от Разград, С.С. на 60 години от село Липник и Д.Д. на 47 години от Разград.

Двама от тях са настанени в Разградската болница – И.С. със счупен шиен прешлен и Д.Д. със счупена лява ръка.

Главен комисар Николай Николов: Никъде в страната няма бедстващи хора от пороя

http://pik.bg/главен-комисар-николай-николов-никъде-в-страната-няма-бедстващи-хора-от-пороя-news228776.html

Главен комисар Николай Николов: Никъде в страната няма бедстващи хора от пороя

Навсякъде в страната е спокойно, каза шефът на националната пожарна главен комисар Николай Николов, съобщи "Фокус". Той обясни, че нямат информация за тежки наводнения и бедстващи хора. По думите му, единични са случаите на сигнали постъпили на телефон 112 за наводнения в късните часове на вчерашния ден за района на София и около София – Банкя, Нови Искър.

Скъпият ток удря сиренето и млякото

http://pik.bg/скъпият-ток-удря-сиренето-и-млякото-news228778.html

Скъпият ток удря сиренето и млякото

Увеличението на цените на тока ще удари българското мляко и сирене. Освен че ще повиши цената на продуктите, ще вкара в преразход и фермите. Това съобщи за „Новинар” председателят на съюза на животновъдите Пенка Христова.

Преди дни от ДКЕВР съобщиха, че токът ще поскъпне средно с 9,79% от 1 октомври. Христова уточни, че е възможно някои фирми да не вдигнат цените за крайния потребител драстично, но това ще бъде пагубно за производителите, които няма да могат да компенсират загубите си. Христова обясни, че малките ферми масово са зависими от електричеството, тъй като някои от тях се намират в села без канализация и работят със специални машини на ток.

„Съхранението на млякото също изисква денонощно използване на електрическа енергия”, изтъкна Христова. Тя допълни, че според прогнозите цената на млечните продукти ще остане най-близка до сегашната в големите вериги. Причина за това е конкуренцията между хипермаркетите, обясниха анализатори.

Според експерти от бранша увеличението на цената на тока ще допринесе и за ръст на вноса на месни и млечни продукти, тъй като цените ще останат същите.

Междувременно млекопреработвателите се притесняват, че догодина ситуацията в бранша ще стане още по-тежка. Причината за това е, че са затегнати изискванията за получаване на субсидии.

От асоциацията на животновъдите допълниха, че изискването за получаване на субсидия за малка ферма е тя да има минимален месечен оборот от 8000 евро. Христова допълни, че малките ферми масово не могат да покрият това условие.

Христо Гешов с дарения в Мизия и Кнежа

http://www.cross.bg/hristo-geshov-miziya-1431505.html

/КРОСС/ Кампанията на хепатитно болния Христо Гешов - „Хепатитът до мен", която казва "НЕ" на хепатита, ще посети бедстващите в гр. Мизия днес, 23.09.2014 година от 12:00 часа. Лицето на кампанията за борба с хепатита съвместно с дарители от столицата ще дарят дрехи на подрастващите от града. Той ще има възможността да запознае подрастващите с проблема на хепатит, с перипетиите през които е преминал, както и ще ги запознае как могат да се предпазят от коварния вирус. На събитието в гр. Мизия ще присъстват и представители на политически формации и партии, с които лицето на кампанията за борба с хепатита - Христо Гешов ще успее да се срещне и ще ги запознае с проблема, наречен хепатит. Гешов ще успее да изложи проблемите в здравеопазването пред тях, както и да представи идеите на организацията, която представлява и настоява за повече права на хепатитно болните и повече инвестия в превенция. Напомняме, че в началото на тази година Христо отказа да приема животоспасяващите си лекарства в знак на протест към Здравното министерство, като имаше конкретни искания към тях. Христо настоява хепатитно болните да бъдат пенсионирани, държавата да инвестира повече пари в превенция - задължително безплатно изследване за хепатит Б и Ц веднъж годишно за всеки българин и още много други.След срещата си с бедстващите в Мизия, Христо ще се срещне и с гражданите на гр. Кнежа.  

Стартира конкурсът за най-добра рецепта с люти чушки

http://www.cross.bg/chyshki-lyutite-chyshka-1431504.html

/КРОСС/ От днес, 23.09 стартира първият по рода си Конкурс за рецепти с люти чушки, с което официално се поставя началото на честванията на Деня на лютата чушка в България. Инициативата за обявяването на Ден на лютата чушка е Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите - 7 (А.Р.И.З. - 7) и от тук нататък ще се чества ежегодно в последната събота на месец септември. Идеята за празника идва от широката употребата на лютите чушки в традиционната ни кухня и присъствието на зеленчука във фолклора ни. Целта на празника е да популяризира полезните действия на лютите чушки, непознати за много хора. Умерената ежедневна употреба на зеленчука може да повлияе положително върху здравето на българина по естествен път и в унисон с традициите ни. В допълнение, лютите чушки като част от бита, културата и националната ни кухня могат много успешно да ни помогнат да откроим и запазим идентичноста си в Обединена Европа. Желаещите да се включат в конкурса за рецепта могат да го направят от днес до 23 октомври в една от трите категории - Супа, Основно и Разядка. Най-добрите рецепти от всяка категория ще получат парична награда и всички ще бъдат отличени с грамоти за участие. Всеки участник има право да участва в една или във всички категории като изпрати рецептата си на имейл info@culinaryfestival-bg.com или като попълни бланката за рецепти и задължително приложи снимка на приготвеното ястие, име, възраст и координати

Google отбеляза есенното равноденствие

http://econ.bg/Новини/Google-отбеляза-есенното-равноденствие_l.a_i.568874_at.1.html

От технологичния гигант Google не изневериха на традицията и отбелязаха есенното равноденствие с интересен Doodle. Традиционно това е моментът, в...

Спипаха 19-годишна с 1,54 промила алкохол зад волана

http://pik.bg/спипаха-19-годишна-с-154-промила-алкохол-зад-волана-news228775.html

Спипаха 19-годишна с 1,54 промила алкохол зад волана

19-годишно момиче от с. Чепинци, общ. Рудозем е хваната да шофира с 1,54 промила алкохол в кръвта, съобщават от полицията.

Младото момиче, управляващо „Тойота Салика“ е спряно за проверка в гр. Мадан. При тест с дрегер се установява, че девойката е седнала зад волана с над 1,5 промила. Нарушителката е давала кръвна проба за химическо изследване. Срещу нея е започнато бързо производство в РУП-Мадан.

Друг пиян шофьор пък предизвика ПТП в с. Левочево. Малко след 19 часа снощи, 62-годишен смолянчанин, управляващ лека кола „Ауди 80“ катастрофира в близост до хранителен магазин в селото. Направеният тест с техническо средство отчита 1,25 промила концентрация на алкохол в издишания въздух. Водачът дава и кръвна проба за химическо изследване. Срещу него е започнато бързо досъдебно производство в РУП-Смолян.

Основателят на Alibaba стана най-богатият човек в Китай

http://econ.bg/Новини/Основателят-на-Alibaba-стана-най-богатият-човек-в-Китай_l.a_i.568873_at.1.html

Джак Ма, който е основател и изпълнителен директор на интернет платформата за търговия Alibaba, стана най-богатият човек в Китай със състояние,...

Василев: Небивалиците за мен говорят за болестно състояние на техните автори

http://www.moreto.net/novini.php?n=265025

Цветан Василев изпрати официално писмо до медиите във връзка с последните събития около КТБ. "В продължение на повече от три месеца немалко медии ме атакуваха по начин, какъвто не съм си представял и в най-песимистичните си очаквания.

Кошмар! Половин век българско село е на воден режим

http://pik.bg/кошмар-половин-век-българско-село-е-на-воден-режим-news228770.html

Кошмар! Половин век българско село е на воден режим

След 50 години воден режим жителите на село Червен, община Асеновград, ще имат нов водопровод, пише "Фокус",  цитирайки кмета Атанас Игнатов.

Селото е разположено в полите на Родопите, „във вода газим, жадни ходим”, добави кметът. Затова започнатият проект е нещо важно, смятат местните. Настоящият водопровод е на 60 години, при срок на годност 25 години, уточни Игнатов. Половината вода от него изтича, тъй като всичко е изгнило. Има големи течове и загуби. При трасе около 4 км, в началото на водопровода водата е 18 литра /сек, а в края му достигат едва 3 литра /сек. Водата направо шурти от него, каза кметът. Според Игнатов, ако това се предотврати, ще има вода и за съседните села - Горнослав, Тополово, Леново. Проблемът с водоснабдяването е жизнено важен за селото. Досега хората са били търпеливи и дори не са вярвали, че някога той ще се реши. Село Червен наброява 760 жители и още 200, които пребивават на вили там. Вчера бе направена първа копка, а фирмата изпълнител е дала уверения, че ще изгради водопровода за срок от три месеца. 

Щонов: Вероятността за нова газова криза е много голяма

http://www.cross.bg/kriza-kybicheski-metra-1431503.html

/КРОСС/ "Вероятността за нова газова криза е много голяма", предупреди министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов. По думите му, ако газът от Украйна спре, положението в страната ни ще стане тежко, предава БНР. "Това, което е добре за България е, че топлоцентралите имат възможност да преминат, да могат да работят на мазут. Това е, което ние в момента подготвяме като вариант при криза, но дори и тези централи да минат на мазут, те пак използват малко газ, за да се подгрява мазутът. Съответно, ако не осигурим алтернативна доставка през реверсивната връзка с Гърция, тоест тя в момента не е реверсивна, но може да се реверсира, се разглеждат два сценария там - може да тече или един милион кубически метра на ден, или три милиона кубически метра на ден. През първия месец, след като започне кризата, очакваме да се справим, но на втория месец ще започне процес на ограничаване на индустриите", на мнение е министърът.  

Антоанета Цонева оглави Изборния борд, Бареков сезира ЕП

http://politics.actualno.com/Antoaneta-Coneva-oglavi-Izbornija-bord-Barekov-sezira-EP-news_51221.html

Антоанета Цонева от Протестна мрежа оглави Изборния борд. Органът към Министерския съвет, наречен Граждански борд за свободни и прозрачни избори, се ръководи на ротационен принцип. До сега председате...

Шарапова: Всичко е чудесно между мен и Григор

http://tennis.actualno.com/Sharapova-Vsichko-e-chudesno-mejdu-men-i-Grigor-news_51222.html

Тенис звездата Мария Шарапова сложи край на слуховете, че тя и Григор Димитров са се разделили. По време на турнир в Китай, в който участва, Шарапова даде пресконференция, на която китайските журналис...

Силен етап 3 за Dacia Rally Team в Balkan Breslau Rallye 2014

http://www.cross.bg/dacia-balkan-breslau-1431502.html

/КРОСС/ Иван Раев и Антон Дойков се изкачиха с 4 места до 24-тата позиция в генералното класиране на Balkan Breslau Rallye 2014 след третия състезателен ден. Екипажът на Dacia Rally Team преодоля тежката отсечка от Варна до Сливен с време 6:46 часа, което им отреди 27-о място за деня. Състезателният Dacia Duster преодоля без особени затруднения 340-километровото трасе, включващо както много скоростни отсечки в Дунавската равнина, така и труднопроходими горски пътища в Стара планина. За момента няма сериозни технически проблеми по автомобила, а екипажът е в отлична кондиция. Днес Dacia Rally Team ще се изправи срещу етап 4 на Balkan Breslau Rallye 2014. Денят се очертава тежък, предвид изобилния дъжд в Сливен и района.  

Израелската армия свали сирийски изтребител над Голанските възвишения

http://www.mediapool.bg/izraelskata-armiya-svali-siriyski-iztrebitel-nad-golanskite-vazvisheniya-news225126.html

Израелската армия свали сирийски изтребител, който се приближил до демаркационната линия на Голанските възвишения, съобщи израелското военно радио, цитирано от Франс прес. "Този сирийски самолет, очевидно МИГ-21, които се бе приближил до израелската част на Голан, беше свален от зенитна батарея "Пейтриът", добави радиото. To уточни, че останките на самолета паднали в сирийската част на Голан.

Япония се отказа от посещение на Путин

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4325766

Японският премиер Шинзо Абе се отказа да приеме тази година руския държавен глава Владимир Путин заради напрежението свързано със ситуацията в Украйна и японските санкции срещу Москва, пише японският вестник "Джапен таймс".
Вестникът подчертава, че премиерът Абе е разговарял с с Путин и му е предложил да се срещнат през ноември. Японският премиер Шинзо Абе се отказа да приеме тази година руския държавен глава Владимир Путин заради напрежението свързано със ситуацията в Украйна и японските санкции срещу Москва, пише японският вестник "Джапен таймс". Вестникът подчертава, че премиерът Абе е разговарял с с Путин и му е предложил да се срещнат през ноември.

Чарли Шийн иска да се върне в сериала "Двама мъже и половина"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4325771

Актьорът Чарли Шийн иска да се завърне в известния сериал Актьорът Чарли Шийн иска да се завърне в известния сериал "Двама мъже и половина". Шийн бе уволнен от създателя на сериала Чък Лори през 2011 г., но наскоро, в интервю за списание "TV Guide", той разкри, че иска да изиграе образа си още повече, когато сериалът върви към своя край. "Свързах се с продуцентите и те ми върнаха обаждане.

Дървената мафия генерира 100 млн. лв. приходи годишно

http://pik.bg/дървената-мафия-генерира-100-млн-лв-приходи-годишно-news228772.html

Дървената мафия генерира 100 млн. лв. приходи годишно

Годишно чрез незаконния добив на дървесина (предимно дърва за горене и технологична дървесина), сивият сектор в горското стопанство генерира скрити приходи от около 100 млн. лева, пише offnews.bg.

Това се посочва в „Анализ на незаконния дърводобив в България през 2006 – 2013 г.“ на природозащитната организация WWF.

Според данните заради незаконните сечи горите не изпълняват ефективно производствените, водоохранните и природозащитните си функции.

През последното десетилетие (2005 - 2014 г.) България бележи слаб напредък в борбата с незаконния дърводобив, като според експертен анализ на статистически данни, годишният обем на незаконната сеч достига 2,4 милиона кубически метра (т.е. над 1/4 от общия добив), при нива от 3,7 млн. куб. метра към 2005 г.

Установени са различни схеми за незаконен дърводобив, които започват от маркирането на дърветата за сеч до продажбата и извозването на добития дървен материал.

На пресконференция WWF България ще представи конкретни предложения за ограничаване на незаконния дърводобив, които да защитят българските гори и повишат държавните приходи.

Япония отложи посещението на Путин

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4325742

Японският премиер Шинзо Абе се отказа да приеме тази година руския държавен глава Владимир Путин заради напрежението свързано със ситуацията в Украйна и японските санкции срещу Москва, пише японският вестник Японският премиер Шинзо Абе се отказа да приеме тази година руския държавен глава Владимир Путин заради напрежението свързано със ситуацията в Украйна и японските санкции срещу Москва, пише японският вестник "Джапен таймс". Вестникът подчертава, че премиерът Абе е разговарял с с Путин и му е предложил да се срещнат през ноември.

Томислав Николич : Как Цветан Василев се оказа „мой“ българин?

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4325753

Сръбският президент Томислав Николич не е никак доволен от сръбските журналисти заради начина, по който те отразяват неговата функция на държавен глава. В телевизионно интервю той намеси и арестувания в Сърбия български банкер Цветан Василев, като през цялото време го наричаше българин, а не използваше името му. Сръбският президент Томислав Николич не е никак доволен от сръбските журналисти заради начина, по който те отразяват неговата функция на държавен глава. В телевизионно интервю той намеси и арестувания в Сърбия български банкер Цветан Василев, като през цялото време го наричаше българин, а не използваше името му.

Израел свали сирийски самолет над Голанските възвишения

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4325761

Израелската армия тази сутрин е свалила сирийски самолет, който се е приближил до демаркационната линия на Голанските възвишения, съобщи AFP.
Израелското военно радио съобщи, че самолетът МИГ-21, който се е приближил до израелската част на Голанските възвишения, е бил свален от ракета „Пейтриът” земя-въздух. Израелската армия тази сутрин е свалила сирийски самолет, който се е приближил до демаркационната линия на Голанските възвишения, съобщи AFP. Израелското военно радио съобщи, че самолетът МИГ-21, който се е приближил до израелската част на Голанските възвишения, е бил свален от ракета „Пейтриът” земя-въздух.

Израел свали сирийски самолет над Голанските възвишения

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4325738

Израелската армия тази сутрин е свалила сирийски самолет, който се е приближил до демаркационната линия на Голанските възвишения, съобщи AFP.
Израелското военно радио съобщи, че самолетът МИГ-21, който се е приближил до израелската част на Голанските възвишения, е бил свален от ракета „Пейтриът” земя-въздух. Израелската армия тази сутрин е свалила сирийски самолет, който се е приближил до демаркационната линия на Голанските възвишения, съобщи AFP. Израелското военно радио съобщи, че самолетът МИГ-21, който се е приближил до израелската част на Голанските възвишения, е бил свален от ракета „Пейтриът” земя-въздух.

Купете си вестник "Труд"- вече и със sms

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4325775

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат- като изпратите sms на стойност 1,20 лева.
Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.
При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат- като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

1 709 са извършените проверки от експертите на РИОСВ през август

http://www.cross.bg/eood-nalozheni-sanktzii-1431501.html

/КРОСС/ За месец август от експертите на 16-те регионални инспекции по околната среда и водите (РИОСВ) са извършени 1 709 проверки на 1 527 обекта. За отстраняване на констатирани нарушения са дадени 686 предписания. Съставени са 75 актове и са издадени 74 наказателни постановления на обща стойност 256 400 лв. За констатирано увреждане или замърсяване на околната среда над допустимите норми и/или при неспазване на емисионните норми и ограничения са наложени 28 санкции. Постъпилите суми по наложени санкции са 356 947 лв. През изминалия месец най-големи санкции са наложени по Закона за управление на отпадъците - от РИОСВ-Бургас в размер на 60 000 лв., на община Сунгурларе за незаплащане на такси за месечни отчисления за депа и от РИОСВ-Благоевград на „Тели Ресайклинг БГ" ООД, гр. София в размер на 50 000 лв., за извършен незаконен трансграничен превоз на опасни отпадъци. Със 7 000 лв. са санкционирани „Екон - 91" ООД, гр. Русе за неправилно съхранение на отпадъци (РИОСВ-Русе) и „То и Ко Партс" ЕООД за третиране на отпадъци без необходимото разрешение (РИОСВ-Пловдив). От РИОСВ-Варна са наложени три текущи месечни санкции, за превишаване нормите за допустими емисии на азотни оксиди, изпускани в атмосферния въздух, на "Булгартрансгаз" ЕАД, гр. София, Компресорна станция Провадия, на обща стойност 3 728 лв

Президентът на Сърбия: Как Цветан Василев се оказа „мой“ българин?

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4325747

Сръбският президент Томислав Николич не е никак доволен от сръбските журналисти заради начина, по който те отразяват неговата функция на държавен глава. В телевизионно интервю той намеси и арестувания в Сърбия български банкер Цветан Василев, като през цялото време го наричаше българин, а не използваше името му. Сръбският президент Томислав Николич не е никак доволен от сръбските журналисти заради начина, по който те отразяват неговата функция на държавен глава. В телевизионно интервю той намеси и арестувания в Сърбия български банкер Цветан Василев, като през цялото време го наричаше българин, а не използваше името му.

Камион блъсна трактор, помете и трима души

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4325748

Камион помете трактор и трима души по пътя от Разград до жп гара Разград – съобщават от ОДМВР-Разград.
Инцидентът е станал около 14.30 часа вчера. Товарният автомобил „Мерцедес Атего”, управляван от 37-годишния С.Е. от село Недоклан, блъска спрелия на пътното платно и банкета малогабаритен трактор без регистрация с прикачено самоделно ремарке. Камион помете трактор и трима души по пътя от Разград до жп гара Разград – съобщават от ОДМВР-Разград. Инцидентът е станал около 14.30 часа вчера. Товарният автомобил „Мерцедес Атего”, управляван от 37-годишния С.Е. от село Недоклан, блъска спрелия на пътното платно и банкета малогабаритен трактор без регистрация с прикачено самоделно ремарке.

Отличнички продават дрога срещу 50 лв. джобни

http://www.bnews.bg/article-117072

Едно от местата, където това става, е близка градинка до НДК. Сборни пунктове имало и в градинката пред Народния театър, както и зад царския дворец близо до площад „Батенберг”.

Общината в Хисаря изчислява щетите от наводненията

http://pik.bg/общината-в-хисаря-изчислява-щетите-от-наводненията-news228764.html

Общината в Хисаря изчислява щетите от наводненията

Община Хисаря ще актуализира бюджета си през октомври. Корекцията на финансовата рамка се налага заради извънредните разходи по отстраняването на щетите от пороите през септември, съобщи кметът на общината Пенка Ганева, пише "Дарик". Не мога да кажа точни цифри, тъй като още не са готови оценките, уточни тя.

Нормализира се обстановката в общините Хисаря и Съединение, които пострадаха от поройните дъждове миналата седмица, съобщиха кметовете Пенка Ганева и Георги Руменов.

Отводнени са всички къщи, мазета и дворове, които бяха под вода.

Почистват се от наноси улиците и пътищата в двете общини. Изчисляват се щетите, нанесени от обилните дъждове. Комисии от специалисти вече са обиколили всички пострадали обекти и са съставили протоколи. До края на седмицата те ще бъдат изпратени в Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

Заради пороите бе обявено бедствено положение в община Хисаря. Съединение бе на ръба да обяви такова, защото имаше над 100 наводнени адреса, но успяхме да се справим навреме, каза кметът на общината Георги Руменов.

Най-сладкото кулинарно състезание „Следващият велик сладкар” се завръща по TLC

http://www.cross.bg/nagrada-sladkar-golyamata-1431500.html

/КРОСС/ Четвъртият премиерен сезон на „Следващият велик сладкар" започва на 24-ти септември от 21:00 ч. по TLC в компанията на краля на тортите Бъди Валастро и на двамата постоянни съдии - шоколатиера Джак Торес и главния сладкар на пекарна „Магнолия" - Боби Лойд. В тазгодишното издание на най-сладкото състезание в телевизионния ефир 13 претенденти ще покажат сладкарските си умения, за да спечелят голямата награда. Новият сезон на предаването се отличава с нов формат. Претендентите ще се състезават по двойки, а не индивидуално. Ще имат шанса да започнат работа при Бъди и да спечелят голямата награда от 100 000 долара. Във всеки епизод ще има по един нов кръг, в който отборите с най-малко точки ще се състезават един срещу друг на елиминационен принцип. Сега предизвикателствата не включват само торти, а и други видове десерти и печива. През този сезон четиримата гост-съдии са собственичката на „Dylan's Candy Bar" Дилън Лорън, Шон и Катрин Лоуи от поредицата „Ергенът" на телевизионния канал ABC, Тереза Капуто от „Медиумът от Лонг Айлънд" на TLC, както и актьорът Робърт Енглънд, изиграл ролята на Фреди Крюгер. Сред отборните състезатели са сладкарите Ал и Лиа. Двамата бързо се сприятеляват при работата си в магазин за сватбени торти. Ал и Лиа мечтаят да отворят собствена пекарна с печалбата от голямата награда. Една от най-силните им страни и запазена марка е неустоимият кейк с маслен крем без фондан

Автобус и такси се сблъскаха във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=265018

Автобус на обществения транспорт и такси са се сблъскали тази сутрин в района на „Майчин дом“ около 8.45 часа, съобщиха за Moreto.net от полицията. При инцидента е пострадал таксиметровият водач. Той се е оплакал от болки в главата, откаран е контактен в болница.

Камион се удари в трактор, помете и трима души

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4325741

Камион помете трактор и трима души по пътя от Разград до жп гара Разград – съобщават от ОДМВР-Разград.
Инцидентът е станал около 14.30 часа вчера. Товарният автомобил „Мерцедес Атего”, управляван от 37-годишния С.Е. от село Недоклан, блъска спрелия на пътното платно и банкета малогабаритен трактор без регистрация с прикачено самоделно ремарке. Камион помете трактор и трима души по пътя от Разград до жп гара Разград – съобщават от ОДМВР-Разград. Инцидентът е станал около 14.30 часа вчера. Товарният автомобил „Мерцедес Атего”, управляван от 37-годишния С.Е. от село Недоклан, блъска спрелия на пътното платно и банкета малогабаритен трактор без регистрация с прикачено самоделно ремарке.

Купете си вестник "24 часа" - вече и със sms

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4325743

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

Във Варшава откриха изложба на фотографиите на Андрей Стенин

http://www.cross.bg/stenin-andreii-varshava-1431508.html

/КРОСС/ Изложба на фотографиите на убития в източна Украйна фоторепортер на МИА „Россия сегодня" („Русия днес") Андрей Стенин беше открита във Варшава. Това съобщи РИА Новости. На експозицията са представени около 50 фотографии на Андрей Стенин, направени от него в Киев, Донецк, Луганск, Славянск, кадри от мястото на катастрофата на малайзийския пътнически самолет, а също от Либия Египет и Турция.Стенин е седмият журналист, който загина в Украйна тази година.  

Погнуса! Съсипаха плажа в Крайморие, вони и прилича на сметище (снимки)

http://pik.bg/погнуса-съсипаха-плажа-в-крайморие-вони-и-прилича-на-сметище-снимки-news228762.html

Погнуса! Съсипаха плажа в Крайморие, вони и прилича на сметище (снимки)

Плажът в Крайморие е покрит с боклуци. Вонята, която се носи от тях, е непоносима, твърдят местни хора пред Флагман.бг.

В края на летния сезон наемателят на ивицата буквално се е изнизал по пантофи, без да почисти пясъка. След потопа на 5 септември т.г. част от чадърите са били потопени във водата. И до днес на плажа в квартала на най-добрия град за живеене в България се виждат стърчащи ръждясали железа.

„Въпреки лошото време, все още има ентусиасти, които влизат във водата. Кой ще носи отговорност ако се осакатят на някои от железата там?! Децата ни също играят на пясъка! Вижте каква е картината!”, пише ви възмутена читателка, която ни изпрати и снимки.

Пътеките от града до пясъка също са заринати с всевъзможни отпадъци. Ивицата се е превърнала в нерегламентирано сметище.








Томислав Николич: Как Цветан Василев се оказа "мой българин"?

http://pik.bg/томислав-николич-как-цветан-василев-се-оказа-мой-българин-news228765.html

Томислав Николич: Как Цветан Василев се оказа "мой българин"?

Сръбският президент Томислав Николич не е никак доволен от сръбските журналисти заради начина, по който те отразяват неговата функция на държавен глава.

В телевизионно интервю той намеси и арестувания в Сърбия български банкер Цветан Василев, като през цялото време го наричаше българин, а не използваше името му, предава кореспондентката на Дарик в Белград.

"Когато се случи нещо в Сърбия, ако някой човек е обвинен в нещо или има съмнения, че е виновен за нещо, журналистите намират отнякъде снимка, на която съм с него. Сега си имам и свой българин", каза Николич.

„Някой купува фабриката за стъкло в Парачин, инвестирал е в производствена линия, която напълно спира вноса на стъкло и започва износ на стъкло от Парачин... Попитаха ме - „Г-н президент, искате ли да отворите фабриката за стъкло в Парачин?" Защо не? А сега българинът се оказа мой", възнегодува Николич.

Макар че сръбският президент е недоволен от появилите се в медиите негови снимки с чакащия екстрадиция в България банкер, той не коментира нищо във връзка със съмненията, появили се в сръбските медии, че негови съветници покровителстват Цветан Василев. 

Чака ни циганско лято в началото на октомври

http://offnews.bg/news/n_1/n_392208.html

Въпреки рязкото застудяване с идването на есента, в края на септември и началото на октомври ни очаква циганско лято, съобщават синоптиците. Очаква се т.нар. циганско лято да продължи цяла седмица – от 30 септември до 7 октомври. Времето ще се стабилизира и ще бъде сухо и топло. През октомври температурите и валежите ще са близки до нормата, а през ноември ни очаква още топло време. Според по-дългосрочните прогнози на големите метеорологични центрове ни очаква и топла зима – през декември и януари температурите ще са с 1-2 градуса по-високи от обичайното за двата месеца. Астрономическата есен настъпи в 5.29 часа днес. Идването на есента е съпроводено от хладни въздушни маси от Скандинавието, заради което температурите ще паднат рязко с 10 градуса в рамките на няколко дни.

4 грипа ни удрят през зимата

http://www.moreto.net/novini.php?n=264983

Грипът идва с четири щама през този сезон. Според специалистите от Световната здравна организация половината са тип А, а другите два - В. Най-популярен безспорно е свинският грип или А(H1N1), който е известен и като Калифорния. Вторият е Tексас или А(H3N2), който е изключително близък до вируса Виктория.

Цветан Василев опровергава три мита за себе си в писмо

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-krizata-s-ktb/cvetan-vasilev-oprovergava-tri-mita-za-sebe-si-v-pismo-6023001

По мой адрес бяха тиражирани обидни квалификации и небивалици, някои от които подсказващи определени болестни състояния на техните автори, заявява банкерът

НЕК с 237 млн. лева загуба за три месеца

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4325114

Държавната Национална електрическа компания (НЕК) е натрупала загуба от 237 млн. лева само за последните три месеца. Това се разбира от доклад на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), публикуван в края на миналата седмица.
Причина за натрупване на нови загуби е начинът, по който е определена цената на тока от началото на юли. Държавната Национална електрическа компания (НЕК) е натрупала загуба от 237 млн. лева само за последните три месеца. Това се разбира от доклад на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), публикуван в края на миналата седмица. Причина за натрупване на нови загуби е начинът, по който е определена цената на тока от началото на юли.

Останаха малко над 11 000 тройни билети, около 39 000 ще гледат "Лудогорец" - "Реал"тройни билети за “Лудогорец”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4325299


Около 39 000 ще имат шанса да гледат на живо в София 10-кратния клубен шампион на Европа и настоящ носител на трофея в Шампионската лига “Реал” (Мадрид).
А за трите домакинства на “Лудогорец” в Шампионската лига останаха неизкупени малко над 11 000 пакетни билета за секторите “Б” и “Г”. В предстоящите три дни с продажби на тройни пропуски за Около 39 000 ще имат шанса да гледат на живо в София 10-кратния клубен шампион на Европа и настоящ носител на трофея в Шампионската лига “Реал” (Мадрид). А за трите домакинства на “Лудогорец” в Шампионската лига останаха неизкупени малко над 11 000 пакетни билета за секторите “Б” и “Г”. В предстоящите три дни с продажби на тройни пропуски за

Бразилски рибари тормозят огромна анаконда (видео)

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/brazilski-ribari-tormoziat-ogromna-anakonda-video-6023002

Бразилски рибари се натъкват на огромна анаконда и вместо да стоят далеч от звяра, те решават да го извадят от реката

Бразилски рибари тормозят огромна анаконда

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/brazilski-ribari-tormoziat-ogromna-anakonda-6023002

Бразилски рибари се натъкват на огромна анаконда и вместо да стоят далеч от звяра, те решават да го извадят от реката

Шофьор се натресе в дърво, счупи си три ребра

http://pik.bg/шофьор-се-натресе-в-дърво-счупи-си-три-ребра-news228760.html

Шофьор се натресе в дърво, счупи си три ребра

64-годишен водач е в болница след удар в дърво – съобщиха от ОДМВР-Разград.

Катастрофата е станала около 10.30 часа на 22 септември по пътя между Исперих и Тодорово. Г.Т. управлявал с несъобразена скорост „Ауди 80”, изгубил контрол над автомобила, излязъл вляво от пътното платно и се блъснал в дърво. Транспортиран е в исперихската болница с три счупени ребра.

По случая се води проверка.

ЕС е готов да преразгледа санкциите срещу Русия

http://www.cross.bg/rysiya-postoyannite-predstaviteli-1431499.html

/КРОСС/ Европейският съюз на 30 септември може да започне преразгледане на санкциите срещу Русия, пише руският вестник "Комерсант", позовавайки се на източник от структурите на ЕС. Вестникът отбелязва, че именно на този ден външнополитическата служба на ЕС трябва да представи на постоянните представители "цялостен преглед на изпълнението на мирния план от Минск, а основно на прекратяването на огъня". След като се запознаят с този доклад, постоянните представители трябва да предложат, какво да се направи със санкции срещу Русия. /Гласът на Русия/  

EVN Топлофикация стартира два нови проекта в район „Централен”

http://www.cross.bg/toplofikatziya-ofis-metra-1431498.html

/КРОСС/ Два проекта за нови топлопроводи стартира от 23.09.2014 г. EVN България Топлофикация. Те ще се изпълняват на територията на район „Централен" в гр. Пловдив и предвиждат изграждане на нова топлопреносна мрежа с обща дължина 85 метра. Първият проект има за цел присъединяване към топлопреносната мрежа на сградата на EVN Офис с адрес ул. „Павликенска" 13. Планирано е полагането на 60 метра нов топлопровод. Строително-ремонтните дейности налагат затваряне за движение на участък от ул. „Павликенска" - между улиците „Граф Игнатиев" и „Прага" до 15.11.2014 г. Дейностите по проекта налагат и временно затваряне на EVN Офис на ул. „Павликенска" 13 за обслужване на клиенти в периода 23.09.2014 г. - 01.12.2014 г. На разположение на клиентите в гр. Пловдив са:• EVN Офис в Мол Пловдив, ул. „Перущица" 8, работно време: понеделник - неделя: 10:00 - 21:00 ч., без почивен ден.• EVN Офис, ул. „Кичево" 56Б, работно време: понеделник - петък: 08:00 -17:00 ч., събота и неделя - почивни дни. Вторият проект на EVN България Топлофикация предвижда присъединяване към мрежата на сграда на бул. „Шести септември". За целта ще се положат 25 метра нови тръби, както и изграждането на нова абонатна станция. Планирано е проектът да приключи до 31.10.2014 г

Масовият бензин поевтиня с 2 ст.

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/09/23/2385537_masoviiat_benzin_poevtinia_s_2_st/?ref=rss


Най-масовият бензин А95 Н е вече по-евтин с 2 ст. Горивото първо поевтиня в петък в обектите на "Лукойл", а по-късно това се случи и в останалите бензиностанции. Така вече литър от този бензин струва 2.53 лв.

Това е най-ниската цена на този продукт в Европейския съюз след Литва, Латвия и Естония, съобщава "Труд".

Поевтиняването става факт, след като от средата на юни петролът сорт брент непрекъснато поевтинява, а при лекия суров петрол непрекъснатият спад в цената е факт...

Стрелба заради стара вражда в Бузовград

http://www.vesti.bg/novini/strelba-zaradi-stara-vrazhda-v-buzovgrad-6023004

Бивш служител на военния завод "Арсенал" в Казанлък се барикадира в дома си в Бузовград рано тази сутрин след стрелба по съселяни. След няколкочасова полицейска обсада, 62-годишният пенсионер се предаде доброволно, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Щонов: Интересът на България към „Южен поток“ е чисто комерсиален

http://pik.bg/щонов-интересът-на-българия-към-„южен-поток“-е-чисто-комерсиален-news228759.html

Щонов: Интересът на България към „Южен поток“ е чисто комерсиален

Интересът на България от „Южен поток“ е чисто комерсиален, той е просто транзитен газопровод. Това, което България иска и трябва да постигне е максимален размер на транзитните такси. Това е нещо, върху което ние работим, за да можем да извлечем максималните ползи за страната. Това заяви служебният министър на икономиката и енергетиката Васил Щонов при откриването на форума „Природен газ – инфраструктура, пазари и услуги“, предаде „Фокус“.

По думите му, гарантирането на газови доставки е изключително важно, тъй като сме почти изцяло зависими от доставката на газ по една тръба от един източник. „България има добро географско положение и е недопустимо да не го използваме. Служебното правителство подкрепя всеки газопровод. Основен приоритет е изграждането на интерконектори с Румъния, Гърция, Турция и Сърбия. Връзката с Румъния се надяваме да се задейства в максимално кратък срок. Връзката с Турция е много важна и е планувана да бъде завършена до 2016 година. Тя е важна, защото в бъдеще може да се изградят NLG терминали“, посочи Щонов.

Според него това е единственият начин да се достигне намаление цената на газта. „На 20 септември с президента бяхме в Баку и там беше даден стартът на строителството на ТАП. Идеите са ние да доставяме газ до България и по този начин се очаква се консумацията на газ в страната да се увеличава. В момента тя е само 3% в нашата страна. Очаква се след като се повишат цените на тока да се повиши потреблението на газ“, допълни Щонов.

По думите му, в южното направление работим с Турция и Гърция. Връзката с Турция ни дава възможност да вземем газ директно от там. Също така се очаква, че ще можем да изнасяме газ. „Украйна е една от целите, които гоним в далечно бъдеще“, каза Щонов.

Относно газохранилището в Чирен министърът на икономиката коментира, че има достатъчно газ, но няма достатъчен капацитет и затова разширяването му е изключително важно.

Рускиня покри колата си с един милион кристали "Сваровски"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4325710

Рускиня, живееща в Лондон, покри луксозния си „Мерцедес“ с един милион кристали „Сваровски“, пише „Дейли мейл“. "Исках да имам нещо уникално и да направя нещо специално. Специално дойдоха хора от Русия. Те работиха върху колата по 12 часа на ден в продължение на 2 месеца", казва тя. Много хора биха сметнали,

Извергът, накълцал жена си до гробището в Тополи, признал и за убийството на още една жена

http://pik.bg/извергът-накълцал-жена-си-до-гробището-в-тополи-признал-и-за-убийството-на-още-една-жена-news228758.html

Извергът, накълцал жена си до гробището в Тополи, признал и за убийството на още една жена

"Попаднахме на такова клане... Такъв ужас не сме виждали!" - това казали в един глас шофьори и пътници на петте коли, станали неволни свидетели назверската касапница, която потресе Варна в ранната неделна сутрин. Около 8,30 часа по пътя за гробищата в село Тополи 32-годишният Емил Скорчев накълца до смърт своята съпруга, на 28 г., а след това заби ножа във врата си, пише varna.utre.bg.

"Чухме виковете на младеж, който видял с очите си спрян бял пикап, от който изскочила жена, мъжът й я настигнал и започнал да я коли. Младият мъж крещеше за помощ и тогава разбрахме, че нещо се случва", разказаха цветарките Таня и Нина, които имат павилион пред гробищния парк. След това минали петте коли с хората, които видели убиеца касапин да кълца врата си. Собственикът на цветарския павилион, известният варненски зевзек Росен Марков, който по това време бил там и чул разказа на пребледнелите пътници, звъннал веднага на тел. 112. От там му казали, че някой вече го е изпреварил и са изпратили полиция и линейка на мястото на инцидента. Около 9 часа районът, където се разиграла кървавата драма - до бившата месарска фабрика "Чико", бил отцепен. Но доктори и полицаи не могли да припарят до жертвата и ранения убиец заради два питбула, които изскочили от пикапа и били озверели от случилото се със стопаните им.

В багажника имало и две маймунки

На място веднага била извикана пожарна, като огнеборците насочили голяма струя от автомобила към озверелите псета, за да ги укротят. Единия питбул успели да хванат, но другият избягал. Когато доближили безжизненото тяло на жената, лекарите установили само нейната смърт. Тя издъхнала от голяма кръвозагуба. Според запознати с разследването, жената имала множество прободни рани, причинени с голям нож. Кръв шуртяла и от врата на Емил. Веднага му оказали бърза помощ. Още при задържането той бил в съзнание и признал пред полицаи, че е извършил убийството, както и това, че през април екзекутирал баба в добричко село, научи "Стандарт". В момента разследващите проверят дали Скорчев наистина е двоен убиец.

Според една от версиите той посегнал на жена си в пристъп на голям гняв заради силна ревност. Докторите са се борили цяла нощ за живота на младия мъж, настанен в реанимацията на МБАЛ "Света Анна". От вчера сутринта той е преместен в отделението за съдова хирургия, където през цялото денонощие се охранява от полицаи.

Емил е син на известния варненски уролог от Военноморска болница Варна д-р Петър Скорчев, който се застрелял преди 3 г. Тогава

трагичният инцидент остана потулен

за медиите. Според близки на семейството самоубийството е станало на 13 август 2011 г., а лекарят посегнал на живота си заради неприятности, свързани със сина му. Според близки на фамилията Емил е бивш шампион по културизъм и е вземал анаболи. А според лекари те разстройват силно психиката и предизвикват агресия. Д-р Скорчев отглеждал Емил сам. И близки на семейството признават, че не могъл да преглътне мъката, че не може да излекува сина си от зависимостта му към анаболите.

Във фаталната сутрин Емил и съпругата му отивали на гроба на покойния му баща. Те често идвали тук. Неотдавна искали да влязат в гробищния парк след 19 часа, когато вече е затворен, но тогава Скорчев вдигнал голям скандал на охраната.

И Апелативният съд не махна Цветан Гунев от БНБ

http://business.actualno.com/I-Apelativnijat-syd-ne-mahna-Cvetan-Gunev-ot-BNB--news_51214.html

Софийският апелативен съд (САС) отказа да отстрани Цветан Гунев от длъжност. Припомняме, че подуправителят на БНБ е обвиняем в престъпления по служба, а именно - че не е приложил надзорни мерки спрямо...

Мъж застреля 23-годишния си съсед

http://crime.actualno.com/Myj-zastrelja-23-godishnija-si-sysed-news_51219.html

23-годишен младеж бе застрелян от съседа си в пловдивското село Белозем, съобщиха от МВР. Според информацията, предадена в полицията, по време на възникнала свада вчера вечерта на улица в село Белозе...

Отново протести срещу въглищния и шистовия газ

http://society.actualno.com/Otnovo-protesti-sreshtu-vyglishtnija-i-shistovija-gaz-news_51217.html

Нови протести се готвят в София, Пловдив и Варна срещу проучванията и добива на шистов, въглищен и тайт газ в България. Протестите ще се проведат на 24 септември и ще са под надслов - "Срещу пр...

Катар няма планове да е алтернатива на руския газ

http://asia.actualno.com/Katar-njama-planove-da-e-alternativa-na-ruskija-gaz-news_51218.html

Катар няма планове да става алтернативен доставчик на газ в момент, когато Европа опитва да ограничи зависимостта си от руския газ, заяви катарският министър на енергетиката за германски вестник. ...

Щонов: Трябва да сме готови за голяма газова криза

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4325707

Дали ще има газова криза, или не е трудно да се предвиди, но има голяма вероятност, че може да стане това нещо, каза пред журналисти служебният министър на икономиката и енергетиката Васил Щонов при откриването на форума „Природен газ – инфраструктура, пазари и услуги“, предаде "Фокус".
„Това, което е важното е ние да сме готови за тази криза. Дали ще има газова криза, или не е трудно да се предвиди, но има голяма вероятност, че може да стане това нещо, каза пред журналисти служебният министър на икономиката и енергетиката Васил Щонов при откриването на форума „Природен газ – инфраструктура, пазари и услуги“, предаде "Фокус". „Това, което е важното е ние да сме готови за тази криза.

Нова банкнота от 10 € с кирилица в обръщение от днес

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4325702

Банкнотата от 10 € от серия „Европа“ ще бъде в обращение от днес, съобщи Европейската централната банка. Новата банкнота ще има надпис и на кирилица.
 „Изключително важно е всеки, който използва евробанкноти, да може да продължи да го прави с абсолютно доверие. Това е причината за въвеждането на серия „Европа“ – заяви Ив Мерш, Банкнотата от 10 € от серия „Европа“ ще бъде в обращение от днес, съобщи Европейската централната банка. Новата банкнота ще има надпис и на кирилица.  „Изключително важно е всеки, който използва евробанкноти, да може да продължи да го прави с абсолютно доверие. Това е причината за въвеждането на серия „Европа“ – заяви Ив Мерш,

Рускиня покри колата си с милион кристали "Сваровски" (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4325695

Рускиня, живееща в Лондон, покри луксозния си „Мерцедес“ с един милион кристали „Сваровски“, пише „Дейли мейл“. "Исках да имам нещо уникално и да направя нещо специално. Специално дойдоха хора от Русия. Те работиха върху колата по 12 часа на ден в продължение на 2 месеца", казва тя. Много хора биха сметнали,

Щонов: Има голяма вероятност да настъпи газова криза

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4325689

Дали ще има газова криза, или не е трудно да се предвиди, но има голяма вероятност, че може да стане това нещо, каза пред журналисти служебният министър на икономиката и енергетиката Васил Щонов при откриването на форума „Природен газ – инфраструктура, пазари и услуги“, предаде Дали ще има газова криза, или не е трудно да се предвиди, но има голяма вероятност, че може да стане това нещо, каза пред журналисти служебният министър на икономиката и енергетиката Васил Щонов при откриването на форума „Природен газ – инфраструктура, пазари и услуги“, предаде "Фокус". „Това, което е важното е ние да сме готови за тази криза.

Другото мнение за Ковачевци: Защо държавата не връща незаконно пребиваващите

http://www.zapernik.com/obshtestvo/drugoto-mnenie-za-kovachevci-zashto-durjavata-ne-vrushta-nezakonno-prebivavashtite_34420/

Здравейте, г-н Петров. Търсите друго мнение... ето : Замислих се върху това, което сте написали за „позорът” Ковачевци. Започвам с твърдата ми позиция, че не трябва да бъдат лишавани деца - без разлика от пол, националност и религия, от възможността да учат в училище.Грозно звучи (да не казвам нехуманно) изказването на едно хлапе...”те са болни...и не трябва да бъдат допускани”.

 

Изключвам изискването да са преминали курс по български език, да са...

Продължава

15-годишно момиче е с комоцио след катастрофа, пострада и мъж

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4325704

Мъж пострада, а 15-годишно момиче е с комоцио след катастрофа до разклона на село Васил Друмев, съобщиха от полицията в Шумен.
Инцидентът е станал вчера около 16.30 часа край Шумен на главен път в близост до разклон за село Васил Друмев. Водачът на лек автомобил „Ланча” с варненска регистрация, теглещ друг автомобил, Мъж пострада, а 15-годишно момиче е с комоцио след катастрофа до разклона на село Васил Друмев, съобщиха от полицията в Шумен. Инцидентът е станал вчера около 16.30 часа край Шумен на главен път в близост до разклон за село Васил Друмев. Водачът на лек автомобил „Ланча” с варненска регистрация, теглещ друг автомобил,

Пускат нова банкнота от 10 € с кирилица

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4325693

Банкнотата от 10 € от серия „Европа“ ще бъде в обращение от днес, съобщи Европейската централната банка. Новата банкнота ще има надпис и на кирилица.
 „Изключително важно е всеки, който използва евробанкноти, да може да продължи да го прави с абсолютно доверие. Това е причината за въвеждането на серия „Европа“ – заяви Ив Мерш, Банкнотата от 10 € от серия „Европа“ ще бъде в обращение от днес, съобщи Европейската централната банка. Новата банкнота ще има надпис и на кирилица.  „Изключително важно е всеки, който използва евробанкноти, да може да продължи да го прави с абсолютно доверие. Това е причината за въвеждането на серия „Европа“ – заяви Ив Мерш,

Мъж пострада, а 15-годишно момиче е с комоцио след катастрофа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4325690

Мъж пострада, а 15-годишно момиче е с комоцио след катастрофа до разклона на село Васил Друмев, съобщиха от полицията в Шумен.
Инцидентът е станал вчера около 16.30 часа край Шумен на главен път в близост до разклон за село Васил Друмев. Водачът на лек автомобил „Ланча” с варненска регистрация, теглещ друг автомобил, Мъж пострада, а 15-годишно момиче е с комоцио след катастрофа до разклона на село Васил Друмев, съобщиха от полицията в Шумен. Инцидентът е станал вчера около 16.30 часа край Шумен на главен път в близост до разклон за село Васил Друмев. Водачът на лек автомобил „Ланча” с варненска регистрация, теглещ друг автомобил,

"Газпромбанк" преминава към китайска платежна система

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/09/23/2385543_gazprombank_preminava_kum_kitaiska_platejna_sistema/?ref=rss


Третата по големина руска банка "Газпромбанк" започва да издава международни банкови карти на китайската платежна система UnionPay, съобщи РИА "Новости", позовавайки се на официално съобщение на банката.

"Клиентите ни могат да открият отделна сметка в нашата банка за UnionPay или да добавят тази услуга към вече съществуваща сметка, която ползва платежните системи на VISA/MasterCard", се казва в съобщението на "Газпромбанк".

През пролетта платежните системи VISA и...

Лиляна Павлова: Остават ни десетина дни да решим искаме ли силна държава

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4325727

„Зад гърба си имам силен екип от хора, обединени от една цел - заедно и с Вашата подкрепа държавата да върви напред „Зад гърба си имам силен екип от хора, обединени от една цел - заедно и с Вашата подкрепа държавата да върви напред". Това каза при представянето на листата в Долни чифлик Лиляна Павлова, водач на кадидат-депутатите на ПП ГЕРБ за Варна. „Община Долни чифлик има уникален щанс да изпрати за втори път свой човек в българския парламент. Това е Красимир

Кардиолози от болница "Пирогов" ще извършват безплатни консултации

http://pik.bg/кардиолози-от-болница-пирогов-ще-извършват-безплатни-консултации-news228757.html

Кардиолози от болница "Пирогов" ще извършват безплатни консултации

Кардиолози от болница "Пирогов" ще извършват безплатни консултации, съобщиха от лечебното заведение.

Инициативата е по повод 29 септември - Световен ден на сърцето.

Прегледите ще бъдат на 29 септември, в сградата на Медицински център "Пирогов".

Необходимо е предварително записване на тел.: 02/ 915 45 74. Записванията започват от 25 септември, от 14.00 до 16.00 ч. Не е необходимо да се носи направление от личния лекар.


Бързо производство за мъртво пиян, помел две коли

http://pik.bg/бързо-производство-за-мъртво-пиян-помел-две-коли-news228755.html

Бързо производство за мъртво пиян, помел две коли

Бързо производство е образувано от полицията във Видин срещу столичанина Л.Г. на 32г.

В неделя около 05.50 ч., мъжът управлявайки лек автомобил „БМВ” по бул.”Панония” в областния град,  губи контрол над превозното средство, навлиза в насрещното платно, блъска последователно паркиран лек автомобил, метален портал на крайпътен имот и паркиран в имота лек автомобил.

32-годишният шофьор е тестван с дрегер, пробата отчела показание 2,61 промила, пише "Конкурент"..

294 свободни места за родени през 2010 и 2011 г. има в детските градини на Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=265021

294 свободни места за деца, родени през 2010 и 2011 г. има в детските градини на Врана, съобщават от дирекция „Образование, младежки дейности и спорт” в общината за Moreto.net. На 12 септември приключи класирането, за което бяха обявени 330 места от ново строителство и 210 места от оптимизация.

„Росатом“ ще строи осем ядрени реактора в Южна Африка

http://econ.bg/Новини/-Росатом-ще-строи-осем-ядрени-реактора-в-Южна-Африка_l.a_i.568869_at.1.html

Русия, в лицето на държавната компания „Росатом“, ще изгради осем ядрени реактора в Южна Африка. Това стана ясно след като двете страни подписаха...

Цветан Василев: „Центърът" за управление на държавата разпространява басни за КТБ

http://offnews.bg/news/n_1/n_392194.html

В продължение на повече от три месеца немалко медии ме атакуваха по начин, какъвто не съм си представял и в най-песимистичните си очаквания. По мой адрес бяха тиражирани обидни квалификации и небивалици, някои от които подсказващи определени болестни състояния на техните автори. Това се казва в ново писмо на банкера Цветан Василев, изпратено до медиите. В него той опровергава три "мита", които са създадени около него и Корпоративна търговска банка (КТБ). Мит номер едно: Василев открадна парите и избяга По думите му атаката срещу банката е започнала с "откровено пошъл и треторазряден холивудски сюжет”, сътворен от местни сценаристи. "Според тях уж съм "поръчал" Делян Пеевски на трима нищо неподозиращи и невинни хора. По това време бях в командировка и след като разбрах, че целта на сценаристите е да бъда публично задържан, реших, че е по-добре да остана в чужбина, докато се изясни това очевидно недоразумение. Заявявам най-отговорно, че през онази черна седмица, бидейки във Виена, поддържах постоянен контакт както с изпълнителните директори на банката, така и с Управителя на БНБ”, твърди Цветан Василев. "След като видях очевидното нежелание на централната банка да заеме адекватна позиция, взех решение да поискаме специален надзор от БНБ. Не съм се крил. В публичното пространство бе пусната нескопосаната история за изнесени чували, надлежно съчинена на една улица с име на латиноамериканска столица. За мое учудване тази нелепост бе преповторена дори от Иван Искров и оформена като сигнал до прокуратурата”, заявява Василев. Очаквайте подробности!

Мълчаливо бдение в Катуница в памет на убитите момчета

http://www.cross.bg/katynitza-angel-seloto-1431497.html

/КРОСС/ За трета година жителите на Катуница палят днес свещи в памет на момчетата, станали жертви на размириците от есента на 2011-а. Хората се събират довечера пред кметството и тръгват на мълчаливо шествие до лобните места на Ангел и неговия приятел Павел. „Рашкови ги няма и Катуница живее по-спокойно, но остава тъгата от гибелта на двете дечица", каза кметът на селото Красимир Юруков. "Остава мъка и гняв", заяви пред Дарик Веселин Христов, вуйчо на убития Ангел. По думите му, въпреки абдикиралите институции, хората са се научили да бъдат по-единни. Мълчаливите възпоминателни бдения са днес и утре от 19 часа. В неделя се проведе панихида и курбан на стадиона в селото. При размирици в Катуница на 23 септември 2011 г. 19-годишният Ангел Петров бе прегазен и убит, а 17-годишният му приятел Павел Толев почина ден по-късно, след като сърцето му не издържа.  

Ужас! 4-годишно дете падна от 7 метра височина

http://pik.bg/ужас-4-годишно-дете-падна-от-7-метра-височина-news228754.html

Ужас! 4-годишно дете падна от 7 метра височина

Четиригодишно момиченце падна от тераса на втоиря етаж на къщата, в която живее семейството в Бобов дол. Малката Е.Ф. е транспортирана за "Пирогов".

Родителите оставили за минути детето без надзор, то се промушило през оградата на терасата и полетяло от 7 метра височина. Те веднага изтичали да видят защо дъщеричката им реве с пълно гърло и изпаднали в шок от изненада, като открили детето да лежи на земята, а само преди минути било при тях на втория етаж. 

Дежурният лекарски екип от Спешното в Бобов дол закарал детето до Дупница. Там му направили рентгенови снимки и други изследвания. На снимките личи, че детето е с гръдна травма и комоцио.

От Спешен център - Дупница транспортирали раненото дете в "Пирогов", тъй като там има специалисти по детски гръдни травми. Родителите са в шок. 

Такси се вряза в автобус на бул. „Левски” във Варна (снимки)

http://pik.bg/такси-се-вряза-в-автобус-на-бул-„левски”-във-варна-снимки-news228753.html

Такси се вряза в автобус на бул. „Левски” във Варна (снимки)

Автобус от градския транспорт, обслужващ линията №32, и такси се сблъскаха тази сутрин край „Майчин дом” във Варна.

Инцидентът станал на кръстовището между бул. „Левски” и ул. „Мир”. За щастие при катастрофата няма тежко пострадали хора. В момента движението е затруднено по ул. "Мир", съобщава Петел.бг.

Катарците са уверени, че ще организират световното въпреки полемиките

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/09/23/2385536_katarcite_sa_uvereni_che_shte_organizirat_svetovnoto/?ref=rss


Катар остава уверена, че ще приеме световното първенство по футбол през 2022 г. въпреки твърденията, че може да настъпи смяна на домакина.

"Единственият въпрос е кога, а не дали. Зима или лято, ние ще сме готови", каза директорът на организационния комитет Насер ал Хатер, цитиран от "Ройтерс".

Напрежението се покачи след думите на члена на изпълнителния комитет на ФИФА Тео Цванцигер. Бившият президент на Германския футболен съюз заяви, че има усещането, че турнирът ще се...

Цветан Василев коментира митовете за КТБ: Ще съдя докрай виновните за грозната война срещу банката

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4325685

Цветан Василев публикува в официалния си сайт обръщение до медиите, клиентите и служителите на КТБ.
Банкерът, който е с мярка подписка в Белград, коментира митовете за него и банката, на която е мажоритарен собственик и която е затворена.
Ето пълния текст на обръщението:
Скъпи клиенти и служители на КТБ!
Уважаеми дами и господа!
Приятели! Цветан Василев публикува в официалния си сайт обръщение до медиите, клиентите и служителите на КТБ. Банкерът, който е с мярка подписка в Белград, коментира митовете за него и банката, на която е мажоритарен собственик и която е затворена. Ето пълния текст на обръщението: Скъпи клиенти и служители на КТБ! Уважаеми дами и господа! Приятели!

Цветан Василев: Ще съдя докрай виновните за грозната война срещу КТБ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4325677

Цветан Василев публикува в официалния си сайт обръщение до медиите, клиентите и служителите на КТБ.
Банкерът, който е с мярка подписка в Белград, коментира митовете за него и банката, на която е мажоритарен собственик и която е затворена.
Ето пълния текст на обръщението:
Скъпи клиенти и служители на КТБ!
Уважаеми дами и господа!
Приятели! Цветан Василев публикува в официалния си сайт обръщение до медиите, клиентите и служителите на КТБ. Банкерът, който е с мярка подписка в Белград, коментира митовете за него и банката, на която е мажоритарен собственик и която е затворена. Ето пълния текст на обръщението: Скъпи клиенти и служители на КТБ! Уважаеми дами и господа! Приятели!

Последният мач от големия шлем по овладяването на съдебната власт

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/09/23/2385137_posledniiat_mach_ot_golemiia_shlem_po_ovladiavaneto_na/?ref=rss


На 25 септември Висшият съдебен съвет (ВСС) ще избира председател на Върховния касационен съд (ВКС) между двама кандидати, тъй като мандатът на сегашния председател проф. Лазр Груев изтича.
ВКС е окончателната съдебна инстанция за всички наказателни, граждански и търговски дела в България, затова и неговият шеф, заедно с председателя на Върховния административен съд  и главният прокурор са известни като "Тримата Големи", чийто мандат от 7 години е определен в конституцията.
...

Липса на пари спряла "спешния" ремонт на виадуктите

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/09/23/2385525_lipsa_na_pari_spriala_speshniia_remont_na_viaduktite/?ref=rss


Обявените от правителството на ГЕРБ за спешни ремонти на виадуктите по "Тракия" и "Хемус", освен че все още не са извършени, но са и спрени. Причината за това е липса на пари.

Средствата, предвидени за ремонта, за който решение беше взето след земетресението в Перник през май 2012 г., са били пренасочени за социални нужди от кабинета "Орешарски", съобщава в. "Сега".

По същата причина не се извършват и други ремонти - пострадали от наводненията мостове, довършване на...

Днес настъпи астрономическата есен

http://www.moreto.net/novini.php?n=265014

Астрономическата есен настъпи днес - 23 септември точно е 05:29 ч. българско време. Астрономически есента започва с есенното равноденствие (около 23 септември в Северното полукълбо и 21 март в Южното). В метеорологията се използва различна конвенция - есенни са месеците септември, октомври и ноември в Северното полукълбо и март, април и май в Южното.

Затвориха пристанище Варна заради силен вятър

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4325678

Ограничение на трафика на кораби е въведено на пристанище Варна, съобщиха от Дирекция „Ръководство на корабния трафик-Черно море”.   Наложена е забрана за маневриране на кораби, която важи за всички портове и канали. Причината е силен вятър, който затруднява движението на плавателните съдове. Поривите на вятъра достигат скорост до 14 м/с. Ограничение на трафика на кораби е въведено на пристанище Варна, съобщиха от Дирекция „Ръководство на корабния трафик-Черно море”. Наложена е забрана за маневриране на кораби, която важи за всички портове и канали. Причината е силен вятър, който затруднява движението на плавателните съдове. Поривите на вятъра достигат скорост до 14 м/с.

За пръв път от 30 години Израел свали сирийски боен самолет

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/09/23/2385530_za_pruv_put_ot_30_godini_izrael_svali_siriiski_boen/?ref=rss


Израелската армия съобщи, че е свалила над Голанските възвишения сирийски боен самолет, което е първият подобен инцидент от три десетилетия насам.

Според говорител на военните това е бил руски самолет "Сухой", който е навлязъл над контролираното от Израел въздушно пространство над Голан, но не се е насочвал да атакува израелски цели.

Сирийският самолет е свален с американска ракета "Пейтриът", докато е извършвал нападение срещу сирийски бунтовници, твърди националното...

Чарли Шийн иска да се върне в "Двама мъже и половина"

http://www.cross.bg/shiiin-charli-polovina-1431496.html

/КРОСС/ Чарли Шийн иска да се върне в комедийния сериал "Двама мъже и половина". След като през 2011 г. скандалният актьор беше уволнен заради непристойното си поведение, наскоро той сподели пред сп. TV Guide, че би желал да се върне, особено сега, когато снимките на ситкома са към своя край. Шийн се е свързал с продуцентите на сериала, а те от своя страна са му върнали обаждането, пише News7. "Ако те решат, аз искам да изиграя образа на чичо Чарли в последния сезон. На разположение съм и ги уведомявам за това от рано. От тях зависи", заяви актьорът. Според него завръщането му ще бъде проява на добра воля и черешката на тортата за феновете на сериала. Това обаче изглежда малко вероятно, като се има предвид скандалното му напускане преди три години, когато беше уволнен от продуцента Чък Лори. Шийн отправи тежки критики към Лори и целия продуцентски екип на "Двама мъже и половина" и дори заведен съдебен иск, но в крайна сметка беше постигнато извънсъдебно споразумение.      

Растежът в промишлеността и сектора на услугите в еврозоната се забавя

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3ebd9514/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cnovini0C130A0Ca0Crastejyt0Ev0Epromishlenostta0Ei0Esektora0Ena0Euslugite0Ev0Eevrozonata0Ese0Ezabavia0H180A4890C/story01.htm

Цените продължават да падат, докато компаниите се борят за потребителите, което неизбежно ще повиши опасенията от дефлация, посочва икономист


Пристанище Варна е затворено заради силен вятър

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4325674

Ограничение на трафика на кораби е въведено на пристанище Варна, съобщиха от Дирекция „Ръководство на корабния трафик-Черно море”.   Наложена е забрана за маневриране на кораби, която важи за всички портове и канали. Причината е силен вятър, който затруднява движението на плавателните съдове. Поривите на вятъра достигат скорост до 14 м/с. Ограничение на трафика на кораби е въведено на пристанище Варна, съобщиха от Дирекция „Ръководство на корабния трафик-Черно море”. Наложена е забрана за маневриране на кораби, която важи за всички портове и канали. Причината е силен вятър, който затруднява движението на плавателните съдове. Поривите на вятъра достигат скорост до 14 м/с.

Стрелецът в Бузовград бил общ работник в оръжейния завод в Казанлък

http://pik.bg/стрелецът-в-бузовград-бил-общ-работник-в-оръжейния-завод-в-казанлък-news228751.html

Стрелецът в Бузовград бил общ работник в оръжейния завод в Казанлък

От оръжейния завод в Казанлък отрекоха Ибрям Караасан, 62-годишният мъж, който стреля в Бузовград тази нощ, е работил като оръжейник във фирмата. В нея той е бил само общ работник.

Ибрям не се е и пенсионирал в оръжейния завод, напуснал го е преди около 20 години. Кметът на село Бузовград Михаил Янушев заяви за Радио „ Фокус”, че ситуацията е овладяна и към момента в селото е спокойно. Сигналът за стрелбата в Бузовград е подаден на тел. 112 от съседи на стрелеца около 2ч. през нощта. Веднага на място са изпратени екипи на полицията. Янушев опроверга първоначалната информация, че мъжът предизвикал ситуацията в селото, е психично болен.

„Става въпрос за битов скандал, възникнал в ранните часове на денонощието, по-точно скарване между съседи, при което единият е извадил оръжие и е стрелял във въздуха. Става въпрос за стрелба с ловно оръжие.Пострадали при инцидента няма”, коментира още Янушев. Мъжът стрелял във въздуха е задържан . В дома му В Бузовград, полицията извършва към момента претърсване. Продължава изясняването на обстоятелствата по случая.

Чарли Шийн: Искам да играя в последния сезон на ”Двама мъже и половина”

http://web.barometar.net/65200/

Чарли Шийн иска да се завърне в известния сериал „Двама мъже и половина“. Актьорът бе уволнен от създателя на сериала Чък Лори през 2011 г., но наскоро Шийн разкри в интервю за списание „TV Guide“, че иска да изиграе отново образа си, тъй като сериалът върви към своя край. „Свързах се с продуцентите и те [...]

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ –Перник наградиха победителите в турнирите по тенис на маса и шахмат в Ковачевци

http://www.zapernik.com/politika/kandidatite-za-narodni-predstaviteli-ot-gerb-pernik-nagradiha_34419/

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ –Перник наградиха победителите в турнирите по тенис на маса и шахмат, които се състояха в

Ковачевци. Спортните състезания се проведоха в клуба на ГЕРБ в селото и

бяха организирани от местната структура на партията.

„Днес тук са се събрали хора от всякакви възрасти, но проблемите пред повечето от тях са еднакви- липсата на ВиК мрежа, лошата инфраструктура

и нежеланието на местната власт да съдейства за...

Продължава

След 6-годишна пауза мъжкият ни кърлинг отново на европейско

http://www.cross.bg/kurling-otbor-yvrezhdaniya-1431494.html

/КРОСС/ След повече от 6-годишно отсъствие от международните ледени полета за кърлинг мъжкият национален отбор на България най-накрая ще участва на европейско първенство. Шампионатът е от 3 до 12 октомври в Зоертермер, Холандия, а от БКФ се надяват на добро представяне и класиране в челните места, което е предпоставка за класиране на финалите през месец ноември в Шампери, Швейцария. Въпреки трудностите и оскъдното финансиране, ръководството на Българската кърлинг федерация успя да възроди и направи възможно участието на български отбори както на национално, така и на международно ниво. Също така предстои участие на националният отбор по кърлинг за хора с увреждания в световната квалификация от 1 до 9 ноември в Лилехамер, Норвегия. Поради отказ от страна на ММС за подпомагане на атлетите с увреждания, БКФ участва и спечели проект към Агенцията за хора с увреждания и националният отбор ще участва на състезанието, където ще се бори за призовите места, които ще му гарантират участие в световното първенство през 2015 г. В края на месец септември предстоят финалите на Републиканския шампионат по кърлинг, които ще се проведат в Братислава, Словакия. Във федерацията членуват 8 лицензирани клуба по кърлинг с над 50 картотекирани състезатели, пише Sportal.  

РИМ-Добрич притежава римски мечове от Славната канара

http://dobrudjatv.net/%d1%80%d0%b8%d0%bc-%d0%b4%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b8%d1%87-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%b6%d0%b0%d0%b2%d0%b0-%d1%80%d0%b8%d0%bc%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%bc%d0%b5%d1%87%d0%be%d0%b2%d0%b5-%d0%be%d1%82/

Три римски кавалерийски меча от тип – спата, е другата находка дарена на РИМ-Добрич от анонимен гражданин. Мечовете за от Трети век и са находка от същата Славна канара край село Дебрене, където са намерени и бронзовите монети. Миналата седмица човекът който , явно предпочита […]

Кримска война

http://www.cross.bg/hora-prava-voiina-1431495.html

/КРОСС/ За пръв път в историята на Евросъюза разширяването се извършва с оръжие. Някой стреляше, докато искаше да се присъедини към ЕС. Това ще се запомни. ЕС загуби една война. Войната за сърцата на новите европейци. Няма да повярвате, но повечето от тях на югоизток, към Сърбия, Гърция и Украйна, и Русия не искат да са част от Съюза. И сега разбират, че той не е много доброволен. Всъщност всички се питат - какво ни донесе ЕС. И резултатът не е в полза на оптимизма. На път сме да загубим една мечта. И ще я загубим с помощта на Брюксел и Вашингтон. Пиша това с ясната идея, че Европа е дори нещо повече от мечта - тя трябва да се направи на всяка цена. Но не и насила. Но как я правите днес тази Европа?! С оръжие на Майдана? С неправителствени организации, които просто зашлевят традиционните ценности? С нови ТКЗС-та, в които трябва да влезем, нищо, че не сме верски или идеологически съгласни?! Помислете за България, когато говорите за Украйна. За пръв път се появиха хора, които искат да са не-европейци. Медиите неправилно ги показват като руснаци. Но това са хора, които просто не желаят да получат ЕС, искат да живеят по други правила. Това са и българите. Те вече знаят, че ЕС не е само благополучие. ЕС е всичко друго, но не и благополучие. Защо така се получи - никой не знае.ЕС не е работни места. Оказа се, че ЕС за някои хора на изток е просто проблем с травеститите. Говори се много повече за „трети пол", отколкото за инвестиции

Мъж и тийнейджърка пострадаха в катастрофа

http://pik.bg/мъж-и-тийнейджърка-пострадаха-в-катастрофа-news228744.html

Мъж и тийнейджърка пострадаха в катастрофа

60-годишен мъж и 15-годишно момиче пострадаха при катастрофа, информират от пресцентъра на полицията. Инцидентът е станал в следобедните часове вчера, на главен път край Шумен, в близост до разклона за село Васил Друмев.

60-годишният вода на лек автомобил „Ланча" с варненска регистрация, теглещ друг автомобил, не се съобразява с пътните условия и губи контрол на управлението, като се блъска в насрещно движещ се лек автомобил „БМВ" с шуменска регистрация.

В многопрофилната болница в Шумен на водача е констатирано, че шофьора на варненската кола е фрактура на кост на лявата ръка, а 15-годишна пътничка от шуменския автомобил е с комоцио.

При двамата водачи не е констатирано наличие на алкохол в издишания въздух. Образувано е досъдебно производство.

Изложба на открито представи творби от пленера Арт студио Рударци

http://www.zapernik.com/obshtestvo/izlojba-na-otkrito-predstavi-tvorbi-ot-plenera-art-studio-rudarci_34418/

Експозицията бе подредена в чест на Деня на независимостта на България и в навечерието на предстоящия традиционен международен пленер.

Изложба на открито представи творби, рисувани по време на традиционния пленер по живопис "Арт студио Рударци". В пространството пред галерия "Арт салон" бяха...

Продължава

Любо Георгиев: Очаквайте и възможното невъзможно от ONE ARCHITECTURE WEEK

http://interview.actualno.com/Lubo-Georgiev-Ochakvajte-i-vyzmojnoto-nevyzmojno-ot-ONE-ARCHITECTURE-WEEK-news_51211.html

Любо Георгиев е директор на ONE ARCHITECTURE WEEK. Архитект по призвание и професия, Любо получава бакалавърска степен от IUAV във Венеция, а магистърска през 2007 г. от TU в Делфт (Холандия). Работи ...

Арабско кьопоолу - Баба Гануш

http://recipes.actualno.com/Arabsko-kiopoolu---Baba-Ganush-news_51207.html

Интересна рецепта за любителите на патладжаните и типично българското кьопоолу. Този арабски вариант се допълва с вкусни подправки и някои други хитринки, които правят ястието неустоимо вкусно. Не...

Две не стигат - американка си сложи трета гърда

http://curious.actualno.com/Dve-ne-stigat---amerikanka-si-sloji-treta-gyrda-news_51212.html

21-годишната американка от щата Калифорния, с псевдоним Жасмин Тридевил, се е подложила на пластична операция, за да се сдобие с трета гърда. Както се вижда от снимката, Жасмин е решила да разположи ...

Турция разреши забрадките в училище

http://asia.actualno.com/Turcija-razreshi-zabradkite-v-uchilishte-news_51210.html

Турското правителство вдига забраната срещу забрадките в гимназиите. Вицепремиерът Бюлент Арънч заяви, че решението е в подкрепа на ученичките, които досега бяха принуждавани да посещават училище...

Руски учени предричат: В близко бъдеще хората ще живеят само 20 години

http://www.cross.bg/stavat-izklyuchitelno-ryski-1431493.html

/КРОСС/ Руски учени на базата на свои изследвания и наблюдения през последните години, са стигнали до извода, че в близко бъдеще човешкият живот ще продължава около 20 години. Виновник за ранната смъртност по думите им са бактериите, които са започнали да се адаптират към антибиотиците изключително бързо. Те са установили, че бактериите стават все по-устойчиви на медикаментите, и след време да стане така, че и най-безобидният вирус да стане смъртоносен за човека. Проблемът с резистентността към антибиотиците се наблюдава не само в Русия, но и по целия свят. Нови препарати се появяват на пазара изключително рядко, а старите стават по-малко ефективни. През Средновековието, когато не е имало антибиотици, хората са живели средно около 20 години.

Атанасова: Борисов и Цветанов отстояваха правата на българските граждани

http://www.cross.bg/atanasova-gerb-montana-1431491.html

/КРОСС/ "По времето на управлението на ГЕРБ България заслужи доверието на Европа. Нашият лидер Бойко Борисов и заместник-председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов неотменно отстояваха правата на българските граждани. Те работеха съвместно с доказани експерти за това да има икономически растеж, сигурност и реализиране на реформите в отделните сектори." Това заяви водачът на листата на ПП ГЕРБ Монтана Десислава Атанасова по време на официалното предизборно събитие в града, където беше представена и листата с кандидат-депутатите за област Монтана. По нейните думи задачата, която стои пред ГЕРБ е да върне доверието на партньорите и вярата на хората. „Нашият отбор, отборът на кандидат-депутатите за област Монтана е готов за работа. Ще работим за една по-добра градска среда, младите хора да учат тук, да има работа за тях и да останат по родните си места. Вярвам, че ще успеем, защото зад всеки един от нас стои силен професионалист и огромния парламентарен опит", категорично заяви водачът на листата за Монтана Десислава Атанасова. „Отбелязахме 106 години от обявяването на България за независима страна и възраждането на българската държавност. Историята ни е учила, че само независимите хора имат право на избор и днес този избор е във Вашите ръце", добави Атанасова.  

Засилиха мерките за сигурност около сградите на ЕС

http://www.moreto.net/novini.php?n=264961

Заради информацията от последните дни, че джихадисти готвят атентати срещу сградата на ЕК, мерките за сигурност в Брюксел бяха засилени. Според белгийските власти няма преки доказателства за готвени атентати, но въпреки това са били предприети превантивни действия.

Цветан Василев: КТБ не е пирамида, Иво Прокопиев има нисък интелектуален потенциал

http://web.barometar.net/65199/

Цветан Василев пусна ново писмо до медиите, клиентите и служителите на КТБ. Банкерът, който е с мярка подписка в Белград, коментира митовете за него и банката, на която е мажоритарен собственик и която е затворена. Ето писмото на банкера: Скъпи клиенти и служители на КТБ! Уважаеми дами и господа! Приятели! След динамиката на събитията в [...]

Цветан Василев: Ще съдя докрай виновните за грозната война срещу КТБ

http://econ.bg/Новини/Цветан-Василев-Ще-съдя-докрай-виновните-за-грозната-война-срещу-КТБ_l.a_i.568865_at.1.html

Виновните за грозната война срещу Корпоративна търговска банка (КТБ) ще бъдат съдени докрай. Това заяви мажоритарният собственик на банката Цветан...

Духовият оркестър и АНПТ "Граовска младост" към ОК "Дворец на културата" отбелязаха Деня на Независимостта с перничани

http://www.zapernik.com/obshtestvo/duhoviyat-orkestur-i-anpt-graovska-mladost-kum-ok-dvorec_34417/

В празничната програма взеха участие Духовият оркестър и АНПТ "Граовска

младост" към ОК "Дворец на културата".

Празничен концерт отбеляза Деня на независимостта в Перник. Пред Двореца на културата в града бе издигнат тържествено националният флаг. ВрИД кмет на община Перник Илинка...

Продължава

Растат цените на краставиците и доматите

http://econ.bg/Новини/Растат-цените-на-краставиците-и-доматите_l.a_i.568864_at.1.html

Краставиците и доматите са поскъпнали през последната седмица. Това сочи последният седмичен бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и...

По молба на САЩ Япония отложи визита на Путин в Токио

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/09/23/2385513_po_molba_na_sasht_iaponiia_otloji_vizita_na_putin_v/?ref=rss


Премиерът на Япония Шиндзо Абе по молба на САЩ е отложил посещението на руския президент Владимир Путин в Токио, което е трябвало да се състои през есента на тази година. Визитата е била отложена за пролетта, съобщи японската информационна агенция "Киодо", позовавайки се на правителствени източници.

"Токио вижда необходимост да върви в крак с европейските държави, които заедно с Япония и САЩ въведоха санкции срещу Русия заради украинската криза", казва един от източниците на...

Няма незаконни секции в Турция, твърдят от ЦИК

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/09/23/2385520_niama_nezakonni_sekcii_v_turciia_tvurdiat_ot_cik/?ref=rss


Няма незаконни секции в Турция. Централната избирателна комисия е направила техническа грешка през август и е изместила таблица с един ред, което е коригирано с друго решение. Надявам се, че Върховният административен съд ще забележи тази техническата грешка, ще отмени решението си за заличаване на осем секции в Турция и този привиден спор ще бъде решен, каза днес по Би Ти Ви говорителят на ЦИК Цветозар Томов.

Изявлението му беше по повод решението на Върховният административен съдии...

Столична община: Приберете недобре закрепените предмети от терасите си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4325654

Заради обявения жълт код за силен вятър Столична община напомня на гражданите да приберат недобре закрепените предмети от прозорците и терасите си. Призовават и изпълнителите на строителните обекти и собствениците на търговски обекти да обезопасят допълнително местата, на които работят.
Нивата на всички язовири на територията на София се следят от Заради обявения жълт код за силен вятър Столична община напомня на гражданите да приберат недобре закрепените предмети от прозорците и терасите си. Призовават и изпълнителите на строителните обекти и собствениците на търговски обекти да обезопасят допълнително местата, на които работят. Нивата на всички язовири на територията на София се следят от

Протестният вот може да обърка сметките на големите партии

http://www.cross.bg/partii-kampaniya-golemite-1431492.html

/КРОСС/Към момента имаме една скучна и вяла кампания. Но, ако попитате хората, вероятно не им липсва особено много предизборната кампания точно поради факта, че има едно съществено разочарование на българските граждани от партиите. Това каза в интервю за БНР социологът от "Алфа рисърч" Геновева Петрова.  При такъв тип кампания, каквато имаме до момента, остава един много сериозен въпрос, посочи тя, и той е - след цяла година на протести ще имаме ли сериозен протестен вот на изборите. Моето лично подозрение е, че големите партии целенасочено не водят активна и интересна кампания, защото се опитват да избягват евентуална протестна вълна, но също така опитът сочи, че дори и при такива кампании е възможно да станем свидетели на силно израстване на някоя протестна партия в последните седмици. Действително протестният вот продължава да бъде въпросителна, която може да обърка сметките на големите, обясни социологът.  Това, което измерваме, ще се запази и до края и не мисля, че ще има сериозни размествания при първите политически партии, смята Геновева Петрова. Според нея е възможно да има по-ниска избирателна активност в сравнение с изборите през миналата година: От ниска избирателна активност печелят партии с твърди ядра от симпатизанти, защото те успяват да мобилизират привържениците си да гласуват. От там нататък кой би спечелил повече или по-малко, е въпрос на конкретна изборна ситуация.  

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Перник отбелязаха Деня на независимостта на България

http://www.zapernik.com/politika/kandidatite-za-narodni-predstaviteli-ot-gerb-pernik-otbelyazaha-denya_34416/

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Перник участваха в празничното отбелязване на Деня на независимостта в Перник.

Водачът на листата д-р Вяра Церовска, заедно с Ирена Соколова, Станислав Кирилов, Денислав Захариев, Владислав Караилиев, Пламен Ангелов, Емилия Грозданова и Александър Александров засвидетелстваха своята почит към всички българи, отдали живота си за свободата и независимостта на родината.

"22 септември е велик ден в нашата история. Нека бъдем достойни...

Продължава

Златото поскъпна леко

http://econ.bg/Новини/Златото-поскъпна-леко-_l.a_i.568863_at.1.html

Цената на златото нарасна, след като през изминалата седмица удари най-ниската си стойност от януари месец насам. Ценният метал за незабавна доставка...

Ивайло Калфин в град Вълчи дол: Крайно време е държавата ни да спре с реформите на ужким!

http://www.moreto.net/novini.php?n=265011

Десетки хора от Вълчи дол се стекоха да чуят кандидатите за народни представители от Варненския район Ивайло Калфин, Боян Димитров и Иво Сеферов. Многобройните им въпроси засегнаха темите за здравеопазването и образованието, за икономиката и съдебната система, за поведението и морала на българските политици, за данъчната система.

200 хил. гласа делят ГЕРБ от мнозинство в парламента

http://offnews.bg/news/n_1/n_392178.html

Според последното изследване на "Галъп" три ще са сигурните партии в новия парламент – ГЕРБ, БСП и ДПС. "България без цензура”, Реформаторският блок и Патриотичният фронт по всяка вероятност също ще влязат. АБВ и "Атака" имат малки шансове да преминат бариерата. "Най-вероятният вариант е за шест партии в парламента. При това положение ГЕРБ получава около 100 депутата, около и над 50 за БСП, около 40 за ДПС и останалите три политически сили с около 15 депутата”, поясни пред Нова телевизия социологът Първан Симеонов . Той уточни, че ако ГЕРБ се мобилизират и съберат още 200 000 гласа, може да получат самостоятелно мнозинство. От "Галъп” прогнозират голяма разлика между първите две партии - 35,9% за ГЕРБ и 18,3% за БСП. Интересен факт е, че въпреки голямата подкрепа за ГЕРБ, 59% от хората смятат, че Бойко Борисов не трябва да е премиер. 24% искат втори мандат за Борисов като премиер.  "ГЕРБ в последните седмици могат да мобилизират по-голяма периферия. БСП няма такава възможност, тя е формация с твърда и предвидима подкрепа. При ДПС очакваме масиран вот от чужбина, така че и там резултатът може да е малко по-висок”, обясни още Симеонов. На въпрос дали са отчетени купените гласове в това проучване, той заяви, че те ще дадат отражение в прогнозата преди самите избори. "Ние няма как да отразим купения вот, ако той не е отразен в отговорите на нашите респонденти”, обясни социологът. Грешните прогнози за резултатите на изборите за Европейски парламент той оправда с факта, че те са били трудно предвидими. По думите му всички социолози са дали по-добър резултата за БСП.

Столична община: Обезопасете терасите си от падащи предмети

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4325639

Заради обявения жълт код за силен вятър Столична община напомня на гражданите да приберат недобре закрепените предмети от прозорците и терасите си. Призовават и изпълнителите на строителните обекти и собствениците на търговски обекти да обезопасят допълнително местата, на които работят.
Нивата на всички язовири на територията на София се следят от Заради обявения жълт код за силен вятър Столична община напомня на гражданите да приберат недобре закрепените предмети от прозорците и терасите си. Призовават и изпълнителите на строителните обекти и собствениците на търговски обекти да обезопасят допълнително местата, на които работят. Нивата на всички язовири на територията на София се следят от

Красен Кралев: ГЕРБ има реален шанс да спечели 8 депутатски мандата във Варна

http://web.barometar.net/65197/

Помощта, която Красен Кралев е оказал на ГЕРБ след парламентарните избори миналата година, е причината той да попадне на избираемото трето място във варненската листа на партията. Това заяви в студиото на Дарик Варна самият кандидат за депутат, който преди няколко години беше в ръководството на партия „Новото време“. Според него номинацията му не била [...]

''Девици на небето и сексуален джихад на Земята''

http://www.cross.bg/zheni-durzhava-islyamska-1431489.html

/КРОСС/Изнасилвания, отвличания, убийства - бойците от "Ислямска държава" са безмилостни и брутални. И не щадят дори жените. За да се защитят от техните посегателства, все повече кюрдски жени грабват оръжие. Името на терористичната организация "Ислямска държава" завинаги ще бъде свързвано с убийствата на жени, с изнасилвания и отвличания на момичета, които по-късно попадат на пазарите за роби, където биват продавани като животни - тези думи са на Хузан Махмуд, говорителка на Организацията за свобода на жените в Ирак. "Те влизат в домовете на семейства с момичета и заграбват децата. След това ги омъжват насила за джихадисти. Наричат го "бракосъчетание", но в действителност става дума за сексуално посегателство срещу деца", разказва Хузан Махмуд. Не хора, а варвари В интервю за германската обществена телевизия АРД правозащитничката обяснява, че сексуалното насилие играе централна роля в пропагандата на ислямистите. "Ислямска държава" обещава на бойците си по 72 девици на небето и "сексуален джихад" на Земята. В прав текст това означава, че на всеки боец се полагат жени, които да задоволяват сексуалните му фантазии. По подобен начин описва нещата и Халех Ешфандиара, ръководителка на отдела за Близкия изток във вашингтонския център "Уилсън". В края на август американката от ирански произход привлече вниманието с публикация на страниците на "Уолстрийт джърнъл"

«Мистрал» с руски екипаж завърши първото плаване

http://www.cross.bg/vladivostok-ekipazh-novosti-1431490.html

/КРОСС/ Хеликоптероносач «Владивосток» завърши тренировъчно излизане в открито море в нощта срещу понеделник. В ученията взе участие екипаж руски моряци, предаде РИА Новости. Сега на «Владивосток» предстои още едно излизане в открито море с втори екипаж на борда. По данни на източника на РИА Новости, то е планирано за вторник. Договорът за доставяне на два хеликоптероносача е сключен между френската компания DCNS и "Рособоронекспортом" през 2011 година. Първият кораб «Владивосток» трябва да бъде предоставен на руския флот през 2014 г., а вторият «Севастопол» през 2015 г. Срещу доставянето на корабите на Русия се произнесоха САЩ. На свой ред DCNS уверява многократно, че санкциите няма да попречат на строителството и доставянето на „Мистрал" на Руския флот.      

Силен вятър затвори пристанище Варна

http://pik.bg/силен-вятър-затвори-пристанище-варна-news228738.html

Силен вятър затвори пристанище Варна

Ограничение на трафика на кораби е въведено на пристанище Варна, съобщиха от Дирекция „Ръководство на корабния трафик-Черно море”, информира "Фокус".

Наложена е забрана за маневриране на кораби, която важи за всички портове и канали. Причината е силен вятър, който затруднява движението на плавателните съдове. Поривите на вятъра достигат скорост до 14 м/с.

Настъпи астрономическата есен, чака се първият сняг

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/09/23/2385506_nastupi_astronomicheskata_esen_chaka_se_purviiat_sniag/?ref=rss


Астрономическата есен настъпи днес в 5.29 часа. На 23 септември е и есенното равноденствие. Есента продължава до 22 декември в 01.03 часа, когато е зимното слънцестоене и започва зимата. Това е преходен сезон, през който понякога има доста високи температури в неговото начало /т.нар. циганско лято/, има и умерени до по-ниски температури към неговия край.

Есента дойде с рязко застудяване и дъжд, като температурите паднаха с над 10 градуса. Причината е преминаването на добре изразен...

Запушена шахта наводни ключово кръстовище в София

http://pik.bg/запушена-шахта-наводни-ключово-кръстовище-в-софия-news228739.html

Запушена шахта наводни ключово кръстовище в София

Затруднено е движението по основните улици и булеварди. Огромно количество вода се е събрало преди кръстовището на ул. „Димитър Петков” и ул. „Цар Симеон”, съобщи „Фокус”.

Причина за натрупаното количество вода е проливният дъжд и запушена шахта.

Международна среща на малкия и среден бизнес с вход-свободен стартира днес край Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=264996

Сдружението за подпомагане на малкия и среден бизнес – Обединени Бизнес Клубове обяви, че дава възможност на младите предприемачи и собствениците на Start UP бизнес, безплатно да вземат участие в откриването на срещата и съпътстващите лекции и семинари на 24.

Капон: Абсолютно абсурдно е предстоящото увеличение на тока

http://www.cross.bg/kapon-yvelichenie-bulgariya-1431487.html

/КРОСС/ "Абсолютно абсурдно е предстоящото увеличение на тока с 10 процента, а освен това със сигурност то ще е повече от този процент, защото трябва да се добави и ДДС към него." Това каза в сутрешния блок на БНТ „Денят започва" Мария Капон, водач на листата от КП "Десните" във Велико Търново. "Такова предложение няма никаква друга обосновка освен корпоративни интереси. Това може да се каже, че е едно предварително алиби за бъдещо увеличение на цената, защото чухме служебния министър на икономиката и енергетиката, че той иска цена повишена с около 50 процента. Ако участваме в едно бъдещо управление ще направим така че да либерализираме пазара и да дадем възможност на клиентите сами да избират доставчиците си от една страна и второ да няма комисионери по продажбата на ток", каза още тя. Според Капон риска от газова криза на Балканите и в България няма как да се случи към момента, защото за Русия е много важно да има приходи. "България е готова да се справи все пак с една бъдеща газова криза за период от около два месеца", добави Мария Капон. Тя отбеляза, че „Десните" са силната и безкомпромисна десница, които няма да правят компромиси с вижданията и програмата си и със сигурност не биха участвали в съвместно управление с Бойко Борисов.  

Във волейбола мазен кокал няма

http://www.cross.bg/kokal-mazen-voleiibola-1431488.html

/КРОСС/Председателят на Българската федерация по волейбол (БФВ) Данчо Лазаров пред Тв7: Трябва да ви кажа, че във волейбола мазен кокал няма. И ако имаше, ние щяхме всичките тези допълнителни средства да ги насочим към клубовете. Да им помогнем поне малко в мизерните условия, в които работят.      

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване