До 10.20 ч. днес никой няма да може да влезе в района на взрива в Горни Лом

http://pik.bg/до-1020-ч-днес-никой-няма-да-може-да-влезе-в-района-на-взрива-в-горни-лом-news232359.html

До 10.20 ч. днес никой няма да може да влезе в района на взрива в Горни Лом

До 10.20 ч. днес няма да може да се влиза в района на взрива в Горни Лом, защото последният вторичен взрив снощи беше регистриран в 21.45 ч., каза специалисти. Това озночава, че до тогава няма да се знае с точност броят на жертвите.

Националната следствена служба ще поеме разследването на случая, когато може да се влезе в мястото на инцидента. Тогава ще бъдат използвани топлинни камери, безпилотен самолет и евентуално специализиран робот. Очаква се втора пресконференция за трагедията във фабриката да бъде дадена от представителите на специализираните органи след 08.30 ч.

Експлозията, която избухна в цеха за боеприпаси край видинското село Горни Лом, е взела жертви. По неофициални данни, цифрата на загиналите варира между 10 и 15 души, които в момента на взрива са били в помещението. Все още обаче няма официално потвърдена информация за жертви и за точната причина за експлозията, съобщи БНР. 

Към момента не може да се каже, че има информация за оцелели. Нито министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов, нито главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, нито ген. Николай Николов, нито собственикът на завода се ангажираха да кажат колко точно души са били в момента на работа. 

Трите пострадали жени са се намирали на портала, който е на километър разстояние от мястото на взрива.

Главният секретар на МВР каза, че незабавно е предадена информация по всички необходими звена, че Националната следствена служба ще поеме разследването утре вечер, когато ще може да се влезе, ако няма нови вторични взривове.

Собственикът на предприятието Валери Митков каза, че според него в момента на взрива вътре са били неговият син, който е изпълнителен директор на завода, началникът на смяна и технологът на фабриката.

Все още няма данни за наличие на живот в района на взрива в село Горни Лом, каза за „Хоризонт“ директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов:

Имаме трима души доброволци, които са готови при най-малкия признак на живот там около трагедията да влязат незабавно. Чакаме робот. Чакаме и така известната „котка“ на българската армия, която е за сапьорски цели и допълнително безпилотно самолети. Всички специалисти, с които се консултирахме, и щабът взехме решение да не провеждаме евакуация на населението поради обстоятелството, че няма непосредствена заплаха за него.

Министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов припомни снощи, че в същата фабрика е имало подобен инцидент и през 2010-та година и допълни, че преди 15 дни е извършена последната цялостна проверка, при която са открити нарушения, за които са издадени съответните нормативни актове.

 

В Мексико арестуваха виден наркобос

http://www.vesti.bg/novini/v-meksiko-arestuvaha-viden-narkobos-6023772

Мексиканската полиция е задържала лидера на наркокартела "Белтран Лейва", съобщава Ройтерс.

Еболата стигна САЩ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4343355

Първи случай на ебола е засечен в САЩ, съобщи Ройтерс. Заразеният е мъж, пристигнал от Либерия да посети семейството си в Тексас.
Преди да отпътува, бил изследван и понеже нямал симптоми, се качил на самолета. На 26 септември потърсил лекарска помощ, но го изпратили вкъщи с антибиотици. Чак след два дни го приели в болница. Първи случай на ебола е засечен в САЩ, съобщи Ройтерс. Заразеният е мъж, пристигнал от Либерия да посети семейството си в Тексас. Преди да отпътува, бил изследван и понеже нямал симптоми, се качил на самолета. На 26 септември потърсил лекарска помощ, но го изпратили вкъщи с антибиотици. Чак след два дни го приели в болница.

Военни със специализирана техника пътуват към Горни Лом

http://pik.bg/военни-със-специализирана-техника-пътуват-към-горни-лом-news232340.html

Военни със специализирана техника пътуват към Горни Лом

Военнослужещи от Българската армия със специализирана техника пътуват към района на взрива край Горни Лом, за да окажат специализирана помощ, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. 

Модулните формирования са от 61-ва механизирана бригада и военно формирование 28 880 – Белене. Те разполагат с безпилотен самолет за оглед на района на взрива, както и с робот за разузнаване и обезвреждане на невзривени боеприпаси. Военнослужещи от състава на служба „Военна полиция“ в Плевен с бронирана машина тип „Пустинна котка“ също пътуват към Горни Лом. 

Безпилотен самолет и робот за обезвреждане на боеприпаси пътуват към Горни Лом

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/02/2391378_bezpiloten_samolet_i_robot_za_obezvrejdane_na/?ref=rss


Военнослужещи от Българската армия със специализирана техника пътуват към района на взрива край Горни Лом, за да окажат специализирана помощ, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Модулните формирования са от 61-ва механизирана бригада и военно формирование 28 880 – Белене. Те разполагат с безпилотен самолет за оглед на района на взрива, както и с робот за разузнаване и обезвреждане на невзривени боеприпаси.

Военнослужещи от състава на служба "Военна...

На 56-то място сме по качество на живот на възрастните хора

http://pik.bg/на-56-то-място-сме-по-качество-на-живот-на-възрастните-хора-news232336.html

На 56-то място сме по качество на живот на възрастните хора

Световното население застарява и човечеството не е подготвено за това, такива са изводите от индекса Global AgeWatch, който прави оценка на качеството на живот на възрастните хора по няколко критерия – сигурност, здраве и среда на живот. Проучването се провежда от Международната мрежа HelpAge, цитирана от "Фокус".

На застаряването се гледа като на явление, присъщо на богатите държави, но в действителност това е глобален проблем. Предмет на загриженост е факта, че възрастните хора в бедните държави имат лошо качество на живот. Прогнозата на индекса е, че милиони хора в слабо развитите страни са изправени пред перспективата за мрачно бъдеще в късните години на живота си. Държавата с най-лоши условия за възрастните хора е Афганистан, предшествана от Мозамбик и Палестинските територии. Нацията, която осигурява най-добро качество на живот на възрастната част от населението си е Норвегия, като след нея са Швеция и Швейцария. 

България е на 56-то място сред 96-те държави, включени в изследването. От HelpAge отбелязват, че условията на живот за възрастните хора поставят страната в средата на класацията. Най-добър резултат имаме по критерия, оценяващ възможностите за реализация и работа, където заемаме 45-то място. Едната стойност, измервана по този критерий е заетостта - 45.8 процента, което е над средните стойности за региона. По другата – достъп до образователни ресурси, България е под средните стойности. По отношение на сигурността на доходите сме е на 47 място, което е влошаване в сравнение с 2013 година. Българската страна е още по-назад в сферата на здравеопазването – на 68-то място, като стои по-ниско от останалите държави в региона по всички показатели на този критерий. Най-зле се представяме по критерия „условия на живот“. Под средните за региона са стойностите, отнасящи се до сигурността, гражданските свободи и обществения транспорт. 

В глобален план през изминалото половин столетие очакваната продължителност на живота се е удвоила, достигайки 66 години. Пред сто години средната продължителност на живота на британците е била 47 години, а сега държавите с по-ниска от тази продължителност на живота се броят на пръсти. Гражданите на Коста Рика, Тайван и Куба живеят колкото американците. 
Някои държави не се грижат за възрастното си население, въпреки икономическия растеж. В Турция, например, е толкова трудно да си възрастен, колкото е в Камбоджа. За разлика от това, в Мексико, която е по-бедна страна от Турция, има отлично пенсионно осигуряване и страната е по-добро място за възрастните дори от Италия и Португалия. Оказва се, че в държавите с ниски и средни доходи само един от всеки четирима получава пенсия след 65-годишна възраст и въпреки че живеят по-дълго, жените е по-малко вероятно да получат пенсия в сравнение с мъжете. 

"Афис" прогнозира 8 партии в парламента и най-малко тройна коалиция

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/02/2391371_afis_prognozira_8_partii_v_parlamenta_i_nai-malko/?ref=rss


Възходящото развитие на Реформаторския блок е прекратило нарастването на ГЕРБ. Независимо, че партията на Бойко Борисов запазва предимството си на първа политическа сила, в електоралната група на ГЕРБ се наблюдава увеличен дял на колебаещи се избиратели, които не е сигурно, че ще потвърдят декларирания си вот на 5 октомври, но и че ще гласуват изобщо. Това показват данните от проучването на социологическата агенция "Афис", обявени днес.

Прогнозата на социолозите е, че БСП със...

Модулни армейски формирования пътуват към района на взрива

http://www.vesti.bg/novini/modulni-armejski-formirovaniia-pytuvat-kym-rajona-na-vzriva-6023770

Военнослужещи от Българската армия със специализирана техника пътуват към района на взрива край Горни Лом, за да окажат специализирана помощ.

Шефът на Аржентинската централна банка подаде оставка

http://www.vesti.bg/novini/shefyt-na-arzhentinskata-centralna-banka-podade-ostavka-6023769

Директорът на Централната банка на Аржентина Хуан Карлос Фабрега подаде оставка, която бе приета от президента на страната Кристина Киршнер.

Роналдо: Отмениха ми редовен гол

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4343613

„Да не говорим за съдията, защото ми отмени редовен гол през първото полувреме – заяви Кристиано Роналдо от „Реал” след 2:1 с „Лудогорец”. – Щом съдията е дал дузпа, значи има. Добър мач. „Лудогорец” е силен тим. Важното е, че взехме трите точки. Беше трудно, но мачът вече е в миналото. Главното е да се класираме напред. Добре съм. Отначало се упла „Да не говорим за съдията, защото ми отмени редовен гол през първото полувреме – заяви Кристиано Роналдо от „Реал” след 2:1 с „Лудогорец”. – Щом съдията е дал дузпа, значи има. Добър мач. „Лудогорец” е силен тим. Важното е, че взехме трите точки. Беше трудно, но мачът вече е в миналото. Главното е да се класираме напред. Добре съм. Отначало се упла

Норвежецът Столтенберг оглави НАТО

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4343315

Йенс Столтенберг започна вчера работа като нов генерален секретар на НАТО, предадоха световните агенции. Той пое поста от датчанина Андерс Фог Расмусен. Столтенберг бе избран начело на алианса през март.
55-годишният бивш премиер на Норвегия поема НАТО в момент, когато организацията е изправена пред заплахата от “Ислямска държава”, Йенс Столтенберг започна вчера работа като нов генерален секретар на НАТО, предадоха световните агенции. Той пое поста от датчанина Андерс Фог Расмусен. Столтенберг бе избран начело на алианса през март. 55-годишният бивш премиер на Норвегия поема НАТО в момент, когато организацията е изправена пред заплахата от “Ислямска държава”,

Изслушват отново британският кандидат за еврокомисар

http://offnews.bg/news/n_1/n_396785.html

Британският кандидат за еврокомисар Джонатан Хил ще се яви отново на изслушване пред депутатите в Европейския парламент следващата седмица, тъй като днешното му представяне не е било убедително, съобщиха световните агенции. Джонатан Хил е кандидатът за еврокомисар на финансовите услуги. Хил не беше утвърден днес. Той ще бъде поканен на ново публично събеседване, написа в Twitter германският депутат от Зелените Свен Гиголд. Ново събеседване следващата седмица за Хил. Не е лесно за 10 дни да научиш пет години финансово регулиране, посочи британската депутатка Кей Суинбърн. Според експерти изказването на Хил е било твърде общо, като той е признал, че не е имал достатъчно време да се подготви. Изслушванията на кандидатите за еврокомисари започнаха в понеделник. Досега са утвърдени десет кандидати, а Хил е първият, който не премина успешно изслушването от първия път. В четвъртък ще бъде изслушан и българският кандидат за еврокомисар Кристалина Георгиева.

Очевидци от Горни Лом: Униформените нищо не правят, може да има ранени

http://pik.bg/очевидци-от-горни-лом-униформените-нищо-не-правят-може-да-има-ранени-news232332.html

Очевидци от Горни Лом: Униформените нищо не правят, може да има ранени

"Униформените - полицаи и пожарникари, стоят и чакат. Какво чакат не е ясно. Нищо не правят. Защо? Моят син е вътре, не знам какво става с него", изплака пред Нова телевизия човек от Горни Лом. 

Засега все още точният блрой на загиналите никой не се наема да съобщи. Лидерът на БСП Михаил Миков преди малко в предаването "Часът на Милен Цветков" съобщи, че вероятно жертвите са 10, като се позова на данни от познати. Днес в 7 ч. се очаква да стане известен точният брой на мъртвите. Чака се светлата част на деня за започване на разузнавателните и спасителните операции. Четири камери в момента наблюдават терена, трима доброволци очакват с риск за живота си по всяко време да влязат в разрушения завод и да спасяват хората. 

Както вече ПИК съобщи, в района е създадена зона за сигурност, охранявана от полицейски екипи и се извършва наблюдение с технически средства. На място са вътрешният министър Йордан Бакалов, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и шефът на пожарната главен комисар Николай Николов .

Трагедията в Горни Лом: Отломки на 500 м от разрушения завод, няма признаци на живот

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4343608

Пожарникарите и полицаите пристигнали веднага след сигнала за взрива във фабриката в Горни Лом заварват отломки от разрушенията в периметър повече от 500 метра от взривилия се цех. Това каза Николай Николов, директор на „Пожарна безопасност и защита на населението на специална пресконференция, предаде Нова тв.„От двете сгради няма нито една. Пожарникарите и полицаите пристигнали веднага след сигнала за взрива във фабриката в Горни Лом заварват отломки от разрушенията в периметър повече от 500 метра от взривилия се цех. Това каза Николай Николов, директор на „Пожарна безопасност и защита на населението на специална пресконференция, предаде Нова тв.„От двете сгради няма нито една.

Анчелоти: Много тежък мач

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4343604

„Беше много тежък мач .а нас коментира треньорът на „Реал” Карло Анчелоти след 2:1 с „Лудогорец”.  – „Лудогорец” игра като на „Анфийлд“ в първия си мач - с  много бързина и агресивност. Беше много трудно, защото трябваше да правим обрат, след като допуснахме гол. Съперникът показа характера, който показаха и срещу „Ливърпул”. За нас резултатът е до „Беше много тежък мач .а нас коментира треньорът на „Реал” Карло Анчелоти след 2:1 с „Лудогорец”. – „Лудогорец” игра като на „Анфийлд“ в първия си мач - с много бързина и агресивност. Беше много трудно, защото трябваше да правим обрат, след като допуснахме гол. Съперникът показа характера, който показаха и срещу „Ливърпул”. За нас резултатът е до

Анчелоти: "Лудогорец" отново показа, че има характер и сила

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/02/2391367_ancheloti_ludogorec_otnovo_pokaza_che_ima_harakter_i/?ref=rss


Старши треньорът на "Реал" (Мадрид) Карло Анчелоти заяви, че не е изненадан от добрата игра на "Лудогорец" в двубоя помежду им на Националния стадион "Васил Левски".

Европейския шампион спечели след обрат от 0:1 до 2:1, а според италианския специалист мачът е бил много тежък за неговия отбор. 

Белите все пак записаха втори пореден успех и остават начело в група В на Шампионската лига с максимален актив от шест точки и голова разлика 7:2. 

"За нас беше много...

Дерменджиев: Имахме шанс за равен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4343600

„Има за какво да съжаляваме - заяви треньорът на „Лудогорец” Георги Дерменджиев след 1:2 с „Реал”. -  Играхме абсолютно спокойно, уверено, а каквото и подценяване от страна на „Реал” да е имало, игра се футбол. Съжалявам наистина, оставаха малко минути. За мен „Лудогорец” изигра много добър мач срещу най-добрия отбор в света.Нека не коментираме съд „Има за какво да съжаляваме - заяви треньорът на „Лудогорец” Георги Дерменджиев след 1:2 с „Реал”. - Играхме абсолютно спокойно, уверено, а каквото и подценяване от страна на „Реал” да е имало, игра се футбол. Съжалявам наистина, оставаха малко минути. За мен „Лудогорец” изигра много добър мач срещу най-добрия отбор в света.Нека не коментираме съд

Виц на деня - 2 октомври

http://offnews.bg/news/n_1/n_396777.html

Дете влиза в магазина на Реал и търси да си купи фланелка на отбора. - Каква я искаш - на защитник, на вратар или на нападател. - На съдия.

Миков от Горни Лом: Около 15 души са били в предприятието по време на взрива

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4343596

"Аз съм в Горни Лом, точно пред кметството. Дано информацията за 30 загинали да не е вярна. Около 15 са били в предприятието. Имало е проверки, които са констатирали нередности, но никой не е реагирал. Така или иначе хората са си отишли", каза в "Часът на Милен Цветков" на Нова телевизия лидерът на БСП Михаил Миков. "Аз съм в Горни Лом, точно пред кметството. Дано информацията за 30 загинали да не е вярна. Около 15 са били в предприятието. Имало е проверки, които са констатирали нередности, но никой не е реагирал. Така или иначе хората са си отишли", каза в "Часът на Милен Цветков" на Нова телевизия лидерът на БСП Михаил Миков.

Миков от Горни Лом: Около 15 души са били в предприятието по време на взрива

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4343594

"Аз съм в Горни Лом, точно пред кметството. Дано информацията за 30 загинали да не е вярна. Около 15 са били в предприятието. Имало е проверки, които са констатирали нередности, но никой не е реагирал. Така или иначе хората са си отишли", каза в "Часът на Милен Цветков" на Нова телевизия лидерът на БСП Михаил Миков.

МВР не съобщава колко хора липсват от взривения цех

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/mvr-ne-syobshtava-kolko-hora-lipsvat-ot-vzriveniia-ceh-6023768

Първият оглед показва, че няма признаци на живот около цеха, каза шефът на пожарната главен комисар Николов на извънреден брифинг

Робот и дрон ще обикалят над взривения цех

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/robot-i-dron-shte-obikaliat-nad-vzriveniia-ceh-6023768

Мобилните оператори днес правили профилактика на мрежите и няма връзка с телефоните в района

И двете сгради на цеха са сринати, отломки има на 500 м, няма признаци на живот

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4343593

Пожарникарите и полицаите пристигнали веднага след сигнала за взрива във фабриката в Горни Лом заварват отломки от разрушенията в периметър повече от 500 метра от взривилия се цех. Това каза Николай Николов, директор на „Пожарна безопасност и защита на населението на специална пресконференция.„От двете сгради няма нито една. Пожарникарите и полицаите пристигнали веднага след сигнала за взрива във фабриката в Горни Лом заварват отломки от разрушенията в периметър повече от 500 метра от взривилия се цех. Това каза Николай Николов, директор на „Пожарна безопасност и защита на населението на специална пресконференция.„От двете сгради няма нито една.

Няма признаци на живот в завода в Горни Лом, около 16 са вероятно загиналите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4343590

Около 16 човека са вероятно загиналите в Горни Лом.
Няма признаци за живот около цеха, съобщи Нова тв.
Утре в 7 ще е известен точния брой на мъртвите. Работниците са утилизирали гръцки мини.
Очаквайте подробности
Виж всичко по темата до момента:
Гръмна барутната фабрика в Горни Лом, има пострадали
Едната ранена при взрива в Горни Лом е със счупена Около 16 човека са вероятно загиналите в Горни Лом. Няма признаци за живот около цеха, съобщи Нова тв. Утре в 7 ще е известен точния брой на мъртвите. Работниците са утилизирали гръцки мини. Очаквайте подробности Виж всичко по темата до момента: Гръмна барутната фабрика в Горни Лом, има пострадали Едната ранена при взрива в Горни Лом е със счупена

Светослав Дяков: Не заслужавахме да загубим

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/02/2391362_svetoslav_diakov_ne_zaslujavahme_da_zagubim/?ref=rss


Капитанът на "Лудогорец" Светослав Дяков заяви, че отборът не е заслужавал да загуби срещу "Реал" (Мадрид). 

Българският шампион изигра втори пореден много силен мач в Шампионската лига, но както и срещу "Ливърпул" допусна поражение с 1:2. 

Срещу носителя на трофея и рекордьор по титли "Лудогорец" се представи още по-добре и поведе в резултата в седмата минута, но допусна обрат след голове на Кристиано Роналдо от спорна дузпа и на Карим Бензема в 77-ата минута. 
...

Борисов: Моят съвет е да се привлекат сапьори във фабриката

http://frognews.bg/news_77341/

„Моят съвет е – да се привлекат експерти, да се намерят сапьори. Може да има ранени“, коментира по нова телевизия Бойко Борисов.

Миков: Предполагаемият брой на жертвите е над 10. Хората работят за минимални заплати при опасни условия

http://pik.bg/миков-предполагаемият-брой-на-жертвите-е-над-10-хората-работят-за-минимални-заплати-при-оп-news232329.html

Миков: Предполагаемият брой на жертвите е над 10. Хората работят за минимални заплати при опасни условия

"Аз съм в Горни Лом, точно пред кметството. Дано информацията за 30 загинали да не е вярна. Около 15 са били в предприятието. Имало е проверки, които са констатирали нередности, но никой не е реагирал. Така или иначе хората са си отишли", каза в "Часът на Милен Цветков" на Нова телевизия лидерът на БСП Михаил Миков.

"Шансовете, въпреки че близките имат надежди, са малки. Не мога аз да коментирам, има официални органи. Но предполагаемият брой на жертвите е над 10 по неофициални данни. Този завод функционира от 40-50 г.  Условията са много тежки за работа. За ниски възнаграждения се занимават с опасни дейности. Доколкото работят на минимални работни заплати, плюс някакви добавки", поясни Миков. 

Вдовицата на Луканов: Людмила ценеше Андрей, защо тази омраза днес от децата й

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4343193

"И до днес от тв екрана се лее голяма омраза към Андрей от семейството на Живков. А тези деца не знаят, че Людмила ценеше Андрей и го харесваше като личност", заяви в последната част от интервюто си вдови;цата на Андрей Луканов Лилия Герасимова. Според нея съпругът й е предчувствал, че ще бъде убит. Казал това в свое интервю пред Велислава Дърева,

Михаил Миков: Хората са си отишли

http://frognews.bg/news_77339/

Става въпрос за около 15 души, дано не са 30. Близките са тук. Смяната е трябвало да риключи в 10.00 часа. Най-вероятно хората са си отишли.

Трима души са готови да влязат във фабриката в Горни Лом

http://frognews.bg/news_77340/

Трима души са готови още сега да влязат в разрушената фабрика в Горни Лом, ако в нея има признаци на живот. Това каза шефът на пожарната Николай Николов.

Путин и Меркел осъдиха стрелбата в Украйна

http://www.vesti.bg/novini/putin-i-merkel-osydiha-strelbata-v-ukrajna-6023767

В телефонен разговор руският президент Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел се обединиха около мнението, че стрелбата в Украйна, нарушаваща примирието, е недопустима.

Бербо сменен заради травма, “Монако” с 0:0 в Русия (РЕЗУЛТАТИ ОТ ШЛ)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4343584



Нападателят на “Монако” Димитър Бербатов бе сменен принудително при гостуването на “Зенит” в Шампионската лига, завършило 0:0.
Най-добрият български футболист започна титуляр и още в 4-ата мин можеше да открие резултата. Бербо засече центриране отляво на Курзава, но вратарят Юри Лодигин успя да отрази удара. Нападателят на “Монако” Димитър Бербатов бе сменен принудително при гостуването на “Зенит” в Шампионската лига, завършило 0:0. Най-добрият български футболист започна титуляр и още в 4-ата мин можеше да открие резултата. Бербо засече центриране отляво на Курзава, но вратарят Юри Лодигин успя да отрази удара.

Шефът на пожарната за взрива в Горни Лом: Няма признаци на живот

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/02/2391357_shefut_na_pojarnata_za_vzriva_v_gorni_lom_niama/?ref=rss


Началникът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" генерал Николай Николов заяви пред Нова тв, че е нямало признаци на живот след първия оглед на взрива в завода в Горни Лом.

"В 17:20 ч. на място са първите екипи на полицията и пожарни коли. В периметър от 500-600 м са видели

отломки от разрушените два цеха.

Изключително тежки разрушения. Първият оглед показва, че няма признаци на живот в непосредствена близост до взривилия се цех....

За голямо съжаление, се е случило най-лошото, обяви Бакалов

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/02/2391356_za_goliamo_sujalenie_se_e_sluchilo_nai-loshoto_obiavi/?ref=rss


За голямо съжаление се е случило най-лошото. Това обяви на извънредна пресконференция вътрешният министър Йордан Бакалов от Горни Лом. Този следобед там имаше поредица от взривове в завод за взривни вещества.

Всички се надяваме да не се е случило най-тежкото, но по всяка вероятност ще има жертви, допълни министърът.

Той обяви и че към мястото пътуват психолози, които ще работят с близките на хората, които по време на взрива са били на работа.

Не можем да каже...

Шофьор, убил 3-годишно със 140 км/ч, се отърва условно

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4343318

3 г. условно и 4 г. забрана да кара кола даде Великотърновският окръжен съд на 30-годишния Петър Петров от Горна Оряховица, обвинен за причиняване на смърт на 3-годишно момиченце в зверска катастрофа.
На 3 ноември м. г. той предизвика верижен сблъсък на пътя между Горна Оряховица и с. Козаревец със 140 км/ч. 3 г. условно и 4 г. забрана да кара кола даде Великотърновският окръжен съд на 30-годишния Петър Петров от Горна Оряховица, обвинен за причиняване на смърт на 3-годишно момиченце в зверска катастрофа. На 3 ноември м. г. той предизвика верижен сблъсък на пътя между Горна Оряховица и с. Козаревец със 140 км/ч.

На мястото на взрива зее кратер

http://www.vesti.bg/novini/na-miastoto-na-vzriva-zee-krater-6023766

Най-малко 10 души загинаха при експлозията в оръжейната фабрика край село Горни Лом. Това сочи неофициалната информация. Очакванията на властите са, че броят на жертвите може да бъде и по-голям. На мястото на взрива се е образувал кратер, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.

“Базел” пречупи с 1:0 “Ливърпул”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4343582



“Базел” довърши започнатото от “Лудогорец” и пречупи с 1:0 “Ливърпул”.
Английският гранд измъкна с клизма под формата на дузпа в продължението успеха с 2:1 над разградчани в I кръг на Шампионската лига, но в Швейцария нямаше този късмет.
Домакините заслужено спечелиха трите точки благодарение на ветерана Марко Щрелер. “Базел” довърши започнатото от “Лудогорец” и пречупи с 1:0 “Ливърпул”. Английският гранд измъкна с клизма под формата на дузпа в продължението успеха с 2:1 над разградчани в I кръг на Шампионската лига, но в Швейцария нямаше този късмет. Домакините заслужено спечелиха трите точки благодарение на ветерана Марко Щрелер.

Главният секретар на МВР: Взривът в Горни Лом не може да е предизвикан от утилизация на мини

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/02/2391353_glavniiat_sekretar_na_mvr_vzrivut_v_gorni_lom_ne_moje/?ref=rss


Взрив с такава сила и  насоченост не може да бъде предизвикан от утилизация на мини.

Това обяви на извънреден брифинг тази вечер главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той отказа да се ангажира с версии за инцидента, който се случи около 17ч. днес и е отнел живота на неизвестен засега брой хора.

Лазаров уточни, че спасителните екипи и разследващите работят едновременно и след като имат данни прокуратурата би могла да даде информация какво се е случило. 
...

Неубедителният "Ливърпул" допусна загуба в Базел

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/02/2391345_neubeditelniiat_livurpul_dopusna_zaguba_v_bazel/?ref=rss


"Ливърпул" изживя още една проблемна вечер в нападение и претърпя загуба с 0:1 от "Базел" в група В на Шампионската лига.

С тази победа швейцарците се върнаха в надпреварата и повишават залозите за мачовете с "Лудогорец", които следват в програмата на турнира. 

Червените отново изпитваха проблеми да достигнат висотите в отбелязването на голове от миналия сезон, а защитата им отново допусна обичайните неточности, включително и за единственото попадение в мача.
...

Владислав Стоянов: Бяхме равностойни на най-добрия отбор в света

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/02/2391348_vladislav_stoianov_biahme_ravnostoini_na_nai-dobriia/?ref=rss


Вратарят на "Лудогорец" Владислав Стоянов заяви, че има горчивина от изпуснатата точка при домакинството на европейския шампион "Реал" (Мадрид), но не трябва да има съжаление от загубата с 1:2. 

Според него най-важното нещо е, че българският шампион отново е показал, че може да играе равностойно срещу най-добрите отбори в света. 

"Не съжалявам за нищо, защото все пак това е "Реал" (Мадрид). Видяхте, че те бяха по-добрият отбор. Ние вкарахме ранен гол, имахме още положения....

Моци: Няма как да сме доволни, заслужавахме повече

http://offnews.bg/news/n_1/n_396741.html

Защитникът на Лудогорец Комин Моци не скри разочарованието си от загубата с 1:2 от Реал (Мадрид) в Шампионската лига. Разградчани направиха нов силен мач в турнира срещу миналогодишния шампион, но допуснаха гол 13 минути преди края на двубоя и отново загубиха с 1-2, подобно на двубоя с Ливърпул на Анфилд. "Неприятно е, когато играеш добре и загубиш. Смятам, че заслужавахме повече. Няма как да сме доволни, но това е Шампионската лига. Надявам се като продължаваме да играем добре, най-накрая да спечелим. Не искам да говоря за съдиите, всеки видя какво се случи. Не знам дали той направи грешка. Смятам, че и сега и срещу Ливърпул заслужавахме повече.", разочарован заяви Моци. "Всеки видя, че показахме нашия стил с пасовете и с опитите да създаваме положения. За съжаление пак загубихме в края, но всъщност само това има значение. След два толкова хубави мача все още нямаме точка", завърши румънецът, който направи име в плейофния двубой реванш на Лудогорец срещу Стяуа, когато с две вратарски намеси при дузпите класира отбора си в групите на най-престижния клубен турнир.

Очевидец: Никой не си мърда пръста да влезе въф фабриката

http://frognews.bg/news_77338/

Всичко е разрушено, от този цех няма нищо.Влезте вътре, може да има някой затрупан. Никой не си мръдна пръста. Това каза по Нова телевизия баща на един от работниците в завода за мини.

С две дузпи и съдийско рамо „Реал” измъкна 2:1 от „Лудогорец”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4343566

Две дузпи и сериозно съдийско рамо трябваха на 10-кратния носител на КЕШ и актуален клубен еврошампион „Реал” (Мадрид), за да измъкне 2:1 от борбения „Лудогорец” в София. Разградчани се разминаха с историческа първа точка за БГ тим от Шампионската лига във втори сблъсък с колос – след 1:2 от „Ливърпул” на „Анфийлд” с дузпа в 93-ата мин. Две дузпи и сериозно съдийско рамо трябваха на 10-кратния носител на КЕШ и актуален клубен еврошампион „Реал” (Мадрид), за да измъкне 2:1 от борбения „Лудогорец” в София. Разградчани се разминаха с историческа първа точка за БГ тим от Шампионската лига във втори сблъсък с колос – след 1:2 от „Ливърпул” на „Анфийлд” с дузпа в 93-ата мин.

Каталуня спира кампанията за независимост

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4343351

Правителството на испанската автономна област Каталуня реши да прекъсне кампанията за независимост, като взема под внимание решението на испанския Конституционен съд. Властите обаче ще се борят за отмяна на решението.
Хиляди каталунци излязоха на протест срещу отмяната на референдума за независимост, пише в. “Дейли мейл”. Правителството на испанската автономна област Каталуня реши да прекъсне кампанията за независимост, като взема под внимание решението на испанския Конституционен съд. Властите обаче ще се борят за отмяна на решението. Хиляди каталунци излязоха на протест срещу отмяната на референдума за независимост, пише в. “Дейли мейл”.

Религиозен календар за 2 октомври

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4342828

Св. свщмчк Киприан и св. мчца Юстина. 
Св. Андрей, юродив 
Св. Киприан и св. Юстина били родом от Антиохия. Киприан бил жрец магьосник в града. Девицата Юстина чрез силата на кръстното знамение събудила у него желание да се поклони на Христа. Киприан бил възведен в епископски чин. Заради вярата си двамата с Юстина били подложени на мъчения и накр Св. свщмчк Киприан и св. мчца Юстина. Св. Андрей, юродив Св. Киприан и св. Юстина били родом от Антиохия. Киприан бил жрец магьосник в града. Девицата Юстина чрез силата на кръстното знамение събудила у него желание да се поклони на Христа. Киприан бил възведен в епископски чин. Заради вярата си двамата с Юстина били подложени на мъчения и накр

Дерменджиев: Играхме футбол и има за какво да съжаляваме

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/02/2391344_dermendjiev_igrahme_futbol_i_ima_za_kakvo_da/?ref=rss


Старши треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев изрази съжаление, че отборът му не е успял да спечели точка след страхотното представяне срещу европейския шампион "Реал" (Мадрид) във втория си мач от Шампионската лига. 

По думите му българският първенец във втори пореден двубой е показал, че може да играе качествен футбол срещу най-големите отбори в света. 

"Има за какво да съжаляваме. Играхме абсолютно спокойно и уверено. Каквото и подценяване да е имало от "Реал",...

Резултати в Шампионската лига

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4343564

Група А
"Атлетико" (Мадрид) – "Ювентус" 1:0
1:0 Арда Туран (75)
"Малмьо" – "Олимпиакос" 2:0
1:0 Розенберг (42), 2:0 Розенберг (82)

Група В
"Базел" – "Ливърпул" 1:0
1:0 Щрелер (52)
"Лудогорец" - "Реал" 1:2
1:0 Марселиньо (6), 1:1 Кристиано Роналдо (24-дузпа), 1:2 Бензема(77)

Група С
"Зенит" – "Монако" 0:0
"Байер" (Леверкузен) – "Бенф Група А "Атлетико" (Мадрид) – "Ювентус" 1:0 1:0 Арда Туран (75) "Малмьо" – "Олимпиакос" 2:0 1:0 Розенберг (42), 2:0 Розенберг (82) Група В "Базел" – "Ливърпул" 1:0 1:0 Щрелер (52) "Лудогорец" - "Реал" 1:2 1:0 Марселиньо (6), 1:1 Кристиано Роналдо (24-дузпа), 1:2 Бензема(77) Група С "Зенит" – "Монако" 0:0 "Байер" (Леверкузен) – "Бенф

Директорът на Сикрет сървис подаде оставка след поредицата от гафове

http://offnews.bg/news/n_1/n_396739.html

Директорът на Сикрет сървис Джулия Пиърсън подаде оставка след разкритите в последните дни пропуски в охраната на американския президент Барак Обама. Министърът на вътрешната сигурност Джей Джонсън обяви, че Пиърсън е подала оставката си, а той я е приел. Служителите на Сикрет сървис, които се грижат за охраната на президента на САЩ, допуснаха редица грешки през последните дни. На 19 септември мъж е успял да прескочи оградата на Белия дом, да влезе през главния вход и да проникне в Източната стая, преди да бъде задържан от агенти, които не били на работа в този момент. Няколко дни преди този инцидент пък мъж, осъждан за нападение, се возил в асансьор заедно с Барак Обама. Джулия Пиърсън, която има 30-годишен стаж в Сикрет сървис, беше изслушана пред комисия на камарата на представителите на Конгреса. За изпълняващ длъжността директор на службата е назначен Джоузеф Кланси.

Бойко Борисов: Трагедията е огромна, има липсващи хора

http://pik.bg/бойко-борисов-трагедията-е-огромна-има-липсващи-хора-news232317.html

Бойко Борисов: Трагедията е огромна, има липсващи хора

"Трагедията е огромна, има липсващи хора и никой не знае са. Което ни навежда на мисълта за най-лошото", каза преди минути в ефира на предаването "Часът на Милен Цветков" на Нова телевизия лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него има роботи, сапьори, експерти, които могат да видят дали има ранени, които се нуждаят от от помощ. 

"На място има много подготвени хора, които много пъти са реагирали при подобни ситуации. Трябва да се действа", каза Борисов.

"Оставят още два дни до края на предизборна кампания. Прекратяваме я във досеганшия й вид - с концерти", каза Борисов. ГЕРБ ще продължи срещите си с хората в страната.

Светлозар Лазаров: Няма да скрия, че очакваме да има жертви

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4343556

Съмнения за най-малко 10 жертви, поне 15 души са в капана на произшествието. В болница без опасност да живота са три жени. В 21,40 ч. е последният вторичен взрив в завода в Горни Лом. До момента не мога да дам конкретна информация поради обективни причини. Мястото се пази и е отцепен районът с цел опазване здравето на околните. Съмнения за най-малко 10 жертви, поне 15 души са в капана на произшествието. В болница без опасност да живота са три жени. В 21,40 ч. е последният вторичен взрив в завода в Горни Лом. До момента не мога да дам конкретна информация поради обективни причини. Мястото се пази и е отцепен районът с цел опазване здравето на околните.

Съмнения за поне 15 загинали при експлозията в село Горни Лом

http://econ.bg/Новини/Съмнения-за-поне-15-загинали-при-експлозията-в-село-Горни-Лом_l.a_i.572402_at.1.html

Има съмнения за най-малко 15 загинали при експлозията в барутния завод в село Горни Лом, Видинско. По непотвърдена информация в предприятието е имало...

Днес да почерпят

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4341156

Борислав Петков, председател на Асоциацията на собствениците на земеделски земи, 40 г.
Акад. д-р Владимир Овчаров, анатом, 74 г.
Кали, фолкпевица.
Инж. Лазар Лазаров, председател на УС на Агенция "Пътна инфраструктура", 45 г.
Стефан Десподов (Деспо), карикатурист, илюстратор, плакатист, 64 Борислав Петков, председател на Асоциацията на собствениците на земеделски земи, 40 г. Акад. д-р Владимир Овчаров, анатом, 74 г. Кали, фолкпевица. Инж. Лазар Лазаров, председател на УС на Агенция "Пътна инфраструктура", 45 г. Стефан Десподов (Деспо), карикатурист, илюстратор, плакатист, 64

МВР: Последният взрив в "Миджур" е бил в 21.41 часа

http://frognews.bg/news_77337/

Очакваме жертви. Нека не бързаме, борим се за всеки човешки живот. Дай Боже да намерим някой, който да е в нормално състояние. Това каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров по Нова телевизия във връзка с адския взрив в завод за барут в Горни Лом, Видинско.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване