Цветанов ще се включи в тържественото отбелязване на празника на Горна Оряховица

http://pik.bg/цветанов-ще-се-включи-в-тържественото-отбелязване-на-празника-на-горна-оряховица-news340100.html

Цветанов ще се включи в тържественото отбелязване на празника на Горна Оряховица

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще се включи в програмата, с която в Горна Оряховица ще бъде отбелязан празника на града. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ - Велико Търново.

Цветанов ще пристигне в Горна Оряховица тази вечер, за да присъства на тържествената заря-проверка, която ще се състои на централния площад „Г. Измирлиев“, от 21.00 часа. Преди това Цветанов ще присъства на юбилеен концерт на Ансамбъл "Искра", който започва от 18.30.

На 29 май, петък, от 10.00 часа председателят на Парламентарната група на ПП ГЕРБ ще бъде гост на Тържествената сесия на горнооряховския Общински съвет. От 10.40 ч., на пл. „Г. Измирлиев“ Цветан Цветанов ще присъства на ритуала по издигане на знамената и представянето на удостоените със звания и награди граждани.

От 11.10 ч. Цветанов ще уважи концерта на Гвардейския представителен духов оркестър, а от 11.30 ще присъства при откриването на XVI Международен пленер „Живописатира“ 2015.

Трима пребиха момче и гърмяха с газов пистолет край Варна

http://pik.bg/трима-пребиха-момче-и-гърмяха-с-газов-пистолет-край-варна-news340098.html

Трима пребиха момче и гърмяха с газов пистолет край Варна

Трима мъже пребиха тийнейджър насред село Казашка река, след което заплашили момчето с газов пистолет.

Панаирът се разиграл в сряда след като 33-годишен мъж се напил, пише "Петел". 

Пияният бил помолен да напусне селското заведение, а в отговор мъжът решил да се спречка с няколко човека. Препирнята продължила, привличайки и други свидетели и участници. Мъжът си тръгнал, но малко по-късно се върнал с подкрепление – 34-годишен негов познат и техен съселянин на 57 г.

Насочили се към непълнолетния младеж и го набили. След подаден сигнал в полицията, оръжието е иззето, нападателите са задържани, а по случая е образувана преписка, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.


Гранични полицаи задържаха двама турски каналджии

http://pik.bg/гранични-полицаи-задържаха-двама-турски-каналджии-news340097.html

Гранични полицаи задържаха двама турски каналджии

Гранични полицаи задържаха двама турски каналджии, опитали да преведат незаконно през ГКПП Капитан Андреево 10 чужденци. След проведено бързо производство каналджиите са осъдени. Нов подход при незаконното превеждане през границата разкриха гранични полицаи на ГКПП Капитан Андреево, информират от Гранична полиция.

Когато пътнически автобус, пристигащ от Турция, спре на пункта за граничен контрол, пътниците, съобразно установената процедура, слизат от него и се придвижват към терминала за представяне на паспортите. Служители на Гранична полиция и шофьорът извършват физическа проверка на превозното средство с цел да бъдат установени евентуалното укрити хора или вещи.

След това автобусът се предвижва напред и пътниците, на които вече е извършен паспортен контрол, се качват отново в него. На 12 май към 19.30 часа на пункта пристигнал за влизане в страната автобус на турска фирма, управляван от 55-годишния Темраз Илбуга. В него заедно с редовните пасажери са качени и 10 граждани на Ирак и Сирия с цел да бъдат незаконно преведени на българска територия.

Пътниците слезли за паспортна проверка. 42-годишният Беязът Йозтюрк, пътуващ в автобуса, раздал на десетимата нередовни пасажери 4 испански, 5 финландски и 1 турски документи за самоличност и им казал да се качат в автобус на друга турска фирма, който вече е бил проверен. Граничните полицаи обаче бързо разкрили измамата. Илбуга, Йозтурк и десетте нелегални имигранти са задържани. Установено е, че дадените им паспорти са фалшиви. По случая е образувано бързо производство, завършило с осъдителна присъда на двамата каналджии.

Премиерът Борисов: След инфраструктурата са заводите - така се вдига икономиката

http://pik.bg/премиерът-борисов-след-инфраструктурата-са-заводите---така-се-вдига-икономиката-news340096.html

Премиерът Борисов: След инфраструктурата са заводите - така се вдига икономиката

"След инфраструктурата са заводите. Така се вдига икономиката." Това каза министър-председателят Бойко Борисов при откриването на нов завод за производство на уплътнения за автомобилните гиганти от цял свят в Стара Загора, предаде афебция "Фокус"

Министър-председателят поясни, че това е една огромна инвестиция, като България дава едва 10-15%, а всичко останало са европейски инвестици. 

„Правителството в пълен обем изпълнява европейските програми”, каза още премиерът Борсов. 

Заводът произвежда уплътнения за автомобилни гиганти от 30 страни, сред които и България. 

Слънцето пробива утре по Черноморието! Задава се перфектен уикенд

http://petel.bg/Slantseto-probiva-utre-po-CHernomorieto--Zadava-se-perfekten-uikend__113912

Oблачността утре ще е променлива, следобед от север на юг постепенно ще се разкъсва и намалява до слънчево. Сутринта по Черноморието ще е...

Бил Гейтс вещае масова гибел, ще умрат 33 милиона души! (видео)

http://petel.bg/Bil-Geyts-veshhae-masova-gibel--shhe-umrat-33-miliona-dushi---video-__113913

Известният милиардер Бил Гейтс предсказа масова епидемия от инфекциозно заболяване в света, която ще доведе до смъртта на милиони хора в...

Ислямска държава убила 500 сирийци за месец

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4791058

Бойци от терористичната групировка "Ислямска държава" (ИД) през изминалия месец са убили близо 500 сирийци в няколко провинции, които са под контрола на екстремистите, съобщи Сирийският център за наблюдение на правозащитната организация за правата на човека, цитиран от ТАСС и БГНЕС.
Според нея от 28 април до 28 май тази година 464 души са станали
Бойци от терористичната групировка "Ислямска държава" (ИД) през изминалия месец са убили близо 500 сирийци в няколко провинции, които са под контрола на екстремистите, съобщи Сирийският център за наблюдение на правозащитната организация за правата на човека, цитиран от ТАСС и БГНЕС. Според нея от 28 април до 28 май тази година 464 души са станали

Спа бизнесът се обяви срещу бутафорната археология

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4791055

Участниците във втория конгрес по балнеология и спа туризъм се обявиха срещу разрушаването на културни паметници чрез реконструкции, които ги обличат в неестествени материали. Спа бизнесът, събран в Сандански, излезе с декларация, изискваща да се прекрати практиката през последните години да се разрушават паметници,
Участниците във втория конгрес по балнеология и спа туризъм се обявиха срещу разрушаването на културни паметници чрез реконструкции, които ги обличат в неестествени материали. Спа бизнесът, събран в Сандански, излезе с декларация, изискваща да се прекрати практиката през последните години да се разрушават паметници,

Кораби на "Южен поток" стоят на рейд пред Варна

http://www.cross.bg/yuzhen-potok-varna-1467128.html

/КРОСС/ В български териториални води все още има кораби, наети по спрения проект "Южен поток". На рейд пред Варна се намират четири специализирани плавателни съда за транспортиране на тръби. Други са пред Бургас.Корабите са собственост на норвежки, датски и английски компании.Общата сума за чартирането им надхвърля 100 милиона долара. Според запознати около 2 милиона евро дневно пък е общият разход на международната компания по спрения проект "Южен поток". Част от тези средства влизат директно в Пристанище Варна, като дружеството регулярно плаща предварително договорения наем за площи на порта, които се пазят за нуждите на проекта и към момента.Корабите, които стоят на рейд пред града, не се таксуват от българската държава, но разходът за престоя им е значителен за компаниите, които са ги наели, съобщи Нова телевизия.    

Филмът "Виктория" на Майя Виткова ще бъде разпростаняван в САЩ от Big World Pictures

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/05/28/2542541_filmut_viktoriia_na_maiia_vitkova_shte_bude/?ref=rss


Филмът "Виктория" на Майя Виткова беше избран за разпространение в САЩ от компанията Big World Pictures от Бруклин, Ню Йорк, съобщава The Hollywood Reporter.

Лентата направи премиерата си на фестивала Sundance, представи страната на редица международни кинофоруми и взе три престижни награди.

Това е едва вторият български филм, който е закупен за дистрибуция в САЩ през последните 30 години.

Освен на Sundance филмът до момента е бил представен и на редица други...

Горя ВЕЦ - Ивайловград

http://haskovo.actualno.com/Gorja-VEC---Ivajlovgrad-news_475533.html

Сигнал за възникнал пожар във ВЕЦ - Ивайловград е постъпил снощи в 21,05 часа в Районното управление на града, съобщават от регионалния пресцентър на МВР в Хасково пред Дарик. Пристигналата на място о...

Ислямска държава убила 500 сирийци за месец

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4791052

Бойци от терористичната групировка
Бойци от терористичната групировка "Ислямска държава" (ИД) през изминалия месец са убили близо 500 сирийци в няколко провинции, които са под контрола на екстремистите, съобщи Сирийският център за наблюдение на правозащитната организация за правата на човека, цитиран от ТАСС и БГНЕС. Според нея от 28 април до 28 май тази година 464 души са станали

Кр. Янков: Полицейщината се връща на власт

http://frognews.bg/news_92016/Kr-IAnkov-Politseishtinata-se-vrashta-na-vlast/

Предложените промени в Закона за митниците предвиждат въвеждане на тест за психологическа пригодност при назначаване на служители, което е в противоречие със Закона за държавния служител и Наредбата за провеждане на конкурсите за държавни служители.

СЗО: Един на всеки 5 млади хора в България има рисково сексуално поведение

http://www.moreto.net/novini.php?n=290418

20 на сто от младите хора у нас имат рисково сексуално поведение, сочат данните на Световната здравна организация. Над 70 на сто от случаите на преждевременна смърт са предизвиканани от поведение, усвоено през юношеството. Проектът "Връстници обучават връстници" на Министерството на здравеопазването подпомага сексуално-здравната култура на младите.

Култов търговец побесня от лъжите на абитуриента Павел! Ето какво разкри за ризата му!

http://pik.bg/култов-търговец-побесня-от-лъжите-на-абитуриента-павел-ето-какво-разкри-за-ризата-му-news340095.html

Култов търговец побесня от лъжите на абитуриента Павел! Ето какво разкри за ризата му!

Култовият търговец на дрехи от пазар "Краснодар" в Бургас Бай Спиро обяви жестока вендета на зрелостника от местната гимназия "Г. С. Раковски". Младежът развесели цяла България с локумите, които разтягаше за облеклото си. Той обяви публично, че костюмът му е на стойност 18 000 лева, а обувките 12 бона.

Той се гордее, че е облякъл през годините десетки руснаци с шарените си тениски и е обул още толкова германци с чорапите си от 100% вискоза. Оказа се обаче, че Бай Спиро си познал ризата, която била купена от неговата сергия и е бесен от лъжите на Павел. "Това момче само дето не ми духа, за да вземе последната бройка на точки с валцуван подгъв. Хората се избиват да ги купуват", гневи се мъжът.

Нещо повече Спиро твърди, че знае къде се събира компанията на Павел Горанов в Морската градина и няма търпение да го спипа, за да му обясни на четири очи как се уважава родното производство и как се прави продуктово позициониране, пише ежедневник.

Местан: Патриотичният фронт е воденичният камък на Борисов

http://politics.actualno.com/Mestan-Patriotichnijat-front-e-vodenichnijat-kamyk-na-Borisov-news_475531.html

Патриотичният фронт е воденичният камък на Бойко Борисов. Това коментира лидерът на ДПС Лютви Местан във връзка с поставения вчера ултиматум от страна на ПФ за оттегляне на подкрепата към правителство...

Боровинки срещу стрес и за добро настроение

http://www.vesti.bg/zdravoslovno/hranene/borovinki-sreshtu-stres-i-za-dobro-nastroenie-6036879

Шепа от този ароматен плод или чаша сок от него със сигурност би било не само вкусно, но и полезно допълнение в менюто ни за деня

Граничната ограда била с подкопана основа

http://www.cross.bg/botzev-suoruzhenieto-prisustva-1467126.html

София /КРОСС/ Оградата по българско-турската граница е стабилно направена, съоръжението е действащо. Това коментира в Смолян генерал-майор Андрей Боцев, командир на Сухопътните войски. Той допълни, че тя ще може бързо да се укрепи. Ген. Боцев обясни, че оградата не е паднала, а има участък от 50-80 м., който е с подкопана основа в резултат на поройните дъждове и снежните виелици. Не могат да ни обвиняват за оградата, тя е стабилно направена по проект, възложен от МВР, допълни ген. Боцев. Според него съоръжението изпълнява функциите, за които е направено - да възпрепятства преминаването на бежанци. Генерал-майор Андрей Боцев присъства на церемонията в Смолян за посрещане на военнослужещи от състава на 28-ия контингент, участвали в операцията на НАТО „Решителна подкрепа" в Афганистан. На нея присъства и военният министър Николай Ненчев, предаде Дарик.

Кои са актуалните изисквания към биопроизводството на пчелен мед

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4790801

Доц. Динко Динков Тракийски университет

През последните години все повече консуматори проявяват интерес към произведените по изискванията за биопроизводство земеделски продукти. Водещо място по отношение на този интерес заема пчелният мед, произведен съгласно тези изисквания.
Биологично произведеният пчелен мед трябва да притежава високо
Доц. Динко Динков Тракийски университет През последните години все повече консуматори проявяват интерес към произведените по изискванията за биопроизводство земеделски продукти. Водещо място по отношение на този интерес заема пчелният мед, произведен съгласно тези изисквания. Биологично произведеният пчелен мед трябва да притежава високо

Кои са актуалните изисквания към биопроизводството на пчелен мед

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4790795

Доц. Динко Динков Тракийски университет

През последните години все повече консуматори проявяват интерес към произведените по изискванията за биопроизводство земеделски продукти. Водещо място по отношение на този интерес заема пчелният мед, произведен съгласно тези изисквания.
Биологично произведеният пчелен мед трябва да притежава високо
Доц. Динко Динков Тракийски университет През последните години все повече консуматори проявяват интерес към произведените по изискванията за биопроизводство земеделски продукти. Водещо място по отношение на този интерес заема пчелният мед, произведен съгласно тези изисквания. Биологично произведеният пчелен мед трябва да притежава високо

Депутати се борят с течове, болести и безработица

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4790620

Депутати от всички партии обикалят районите си и изслушват болежките на избирателите си всеки понеделник. Най-често хората ги търсят по специалността им, ако са доктори или юристи, или да им се оплачат от безработицата и бедността. Срещите се радват на голям интерес, но ползата не е особено голяма, освен че на хората им олеква,
Депутати от всички партии обикалят районите си и изслушват болежките на избирателите си всеки понеделник. Най-често хората ги търсят по специалността им, ако са доктори или юристи, или да им се оплачат от безработицата и бедността. Срещите се радват на голям интерес, но ползата не е особено голяма, освен че на хората им олеква,

Очаква ни топъл и слънчев уикенд

http://www.vesti.bg/bulgaria/ochakva-ni-topyl-i-slynchev-uikend-6036877

Облачността над страната ще бъде по-често значителна, но още преди обяд от северозапад ще започне да намалява

СПА индустрията също се обяви против "бутафорната" археология

http://www.cross.bg/pametnitzi-draganov-bulgariya-1467127.html

/КРОСС/Участниците във втория годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, който се провежда в Сандански, подкрепиха инициативата на неправителствени организации срещу разрушаването на културни паметници чрез реконструкции, които ги превръщат в нискобюджетен туристически продукт. "Искаме да подкрепим тази инициатива, защото в последните години се разрушават паметници с европейски средства, като се надграждат и облицоват с неестествени материали", посочи Румен Драганов, член на съюза, цитиран от "Дневник". Той допълни, че на практика се изземват функциите на историци и археолози и така атракциите се превръщат в нискобюджетни продукти. Това нанася щети на туризма, който и без това на много места по Черноморието вече се превърна в нискобюджетен, допълни Драганов и подчерта, че тази профанизация не трябва да се допуска при културното наследство. Той напомни, че такъв проблем е налице при крепостта "Кракра" над Перник, Созопол, Белчин баня и др. Участниците в конгреса призовават да не се използва туризмът като оправдание за разрушаването на културните паметници. Те сравняват случващото се с навлизането на чалгата в много сфери на живота. Според членовете на организацията решението е да не дострояват изкуствено и необосновано историческите паметници, а да се обяснява по-добре на туристите, така че тяхното въображение да "доизгражда" обектите

Повече чиновници ще летят в бизнес класа на държавна издръжка

http://www.cross.bg/biznes-klasa-promyana-1467125.html

София /КРОСС/ Разширява се списъкът на служителите от администрацията, които имат право да пътуват на държавни разноски в бизнес класа в самолет.Промените в наредбата за служебните командировки се правят по предложение на министъра на финансите Владислав Горанов. Те ще бъдат приети от Министерския съвет с постановление.Според текста министърът на финансите ще решава кога и на кого да разреши да пътува в бизнес класа.В поправките е записано, че тази привилегия ще имат чиновниците, "изпълняващи важни задачи", чийто полет ще продължи повече от 5 часа.Другата промяна се отнася до разширяване на списъка на хората, за които не важат ограниченията за цената на нощувката. Такива вече ще са и правителствените съагенти и процесуалните представители на държавата, осъществяващи нейната защита пред Съда на Европейския съюз, пред Европейския съд по правата на човека и пред международен арбитраж.В мотивите на МФ е записано, че предлаганите промени целят да допринесат за ефективното осъществяване на дейността на служителите от държавната администрация. За някои чиновници това било необходимо, защото бизнес класата дава възможност за гъвкава промяна на датата и часа на пътуване - ангажиране и отказ на полет до два часа преди полета при пълно възстановяване стойността на билета, възможност за промяна в маршрута.Според МФ е отчетена тенденция за поевтиняване на самолетните билети в бизнес класа и това може да се използва от държавната администрация

Ремонтират Двореца на културата в Перник за първи път откакто е построен

http://www.zapernik.com/obshtestvo/remontirat-dvoreca-na-kulturata-v-pernik-za-purvi-put-otkakto_38722/

Започва ремонт на Двореца на културата в Перник. За първи път откакто е построена - през 1957 година, най-красивата и емблематична за Перник сграда ще бъде реновирана. Ремонтът е на стойност около 1.2 милиона лева, като парите са от енергийния фонд.

Ще бъде направена топлоизолация на покрива и фасадите, подмяна на старите дървени дограми и нови отоплителна и осветителна инсталации. Вече е отворена процедура за избор на изпълнител, след което веднага ще започне и работата на...

Продължава

Експерт: Презастрояването в страната вече е голям проблем

http://pik.bg/експерт-презастрояването-в-страната-вече-е-голям-проблем-news340091.html

Експерт: Презастрояването в страната вече е голям проблем

"Презастрояването в страната вече е голям проблем , трябва да се търси дългосрочно решение и за Черноморското крайбрежие" - заяви професор Атанас Ковачев-ръководител на катедра "Архитектура" във Варненския свободен университет.

"Изпуснахме мярката през годините на прехода с това изключително безразборно и интензивно застрояване. Превърнахме нашите курортни комплекси в едни убанизирани територии, които загубиха от някогашния си чар. И това е проблем, който години наред ще дава да се знае за него, тъй като няма да ги съборим сградите у нас. В Испания събориха, в Америка събориха - едни по-богати страни преди годините на кризата си позволиха, но, ние имаме голям проблем и с панелните сгради в България. 2 000 000 живеят в панелни сгради,но ние не можем да ги съборим. Ще ги санираме, но според мен, България много изостава със санирането."=

Професор Ковачев, който е участвал в изработването на Общия устройствен план на морската столица, коментира пред БНР, че Варна може да се развива само на юг и там трябва да се оформят зелените зони на града

МЗХ удължи срока за директните плащания до 29 май по искане на браншовите организации

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4791039

МЗХ удължи срока за подаване на заявленията за директните плащания за кампания 2015 г. до 29 май без санкции, след допитване до браншовите организации в сектора. Министерството предложи три варианта на бизнеса – да няма удължаване на срока, той да бъде удължен с 2 седмици или с 1 месец. Браншовите организации изпратиха своите становища,
МЗХ удължи срока за подаване на заявленията за директните плащания за кампания 2015 г. до 29 май без санкции, след допитване до браншовите организации в сектора. Министерството предложи три варианта на бизнеса – да няма удължаване на срока, той да бъде удължен с 2 седмици или с 1 месец. Браншовите организации изпратиха своите становища,

МЗХ удължи срока за директните плащания до 29 май по искане на браншовите организации

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4790950

МЗХ удължи срока за подаване на заявленията за директните плащания за кампания 2015 г. до 29 май без санкции, след допитване до браншовите организации в сектора. Министерството предложи три варианта на бизнеса – да няма удължаване на срока, той да бъде удължен с 2 седмици или с 1 месец. Браншовите организации изпратиха своите становища,
МЗХ удължи срока за подаване на заявленията за директните плащания за кампания 2015 г. до 29 май без санкции, след допитване до браншовите организации в сектора. Министерството предложи три варианта на бизнеса – да няма удължаване на срока, той да бъде удължен с 2 седмици или с 1 месец. Браншовите организации изпратиха своите становища,

Повериха финала за купата на Сватбата, от Черно море скачат срещу назначението

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4791046

Българския футболен съюз обяви Ивайло Стоянов за съдия на финала за Купата на България Левски - Черно море. Негови помощници ще бъдат Иво Колев и Крум Стоилов. Петричанинът, известен с прякора Сватбата заради участието си в тв реалити, има един финал в кариерата си: ЦСКА - Славия (1:0) през 2011 г. 
Мачът за трофея е в събота от 20 часа на стадион
Българския футболен съюз обяви Ивайло Стоянов за съдия на финала за Купата на България Левски - Черно море. Негови помощници ще бъдат Иво Колев и Крум Стоилов. Петричанинът, известен с прякора Сватбата заради участието си в тв реалити, има един финал в кариерата си: ЦСКА - Славия (1:0) през 2011 г.  Мачът за трофея е в събота от 20 часа на стадион

Сватбата свири финала за купата, от Черно море скачат срещу назначението

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4791008

Българския футболен съюз обяви Ивайло Стоянов за съдия на финала за Купата на България Левски - Черно море. Негови помощници ще бъдат Иво Колев и Крум Стоилов. Петричанинът, известен с прякора Сватбата заради участието си в тв реалити, има един финал в кариерата си: ЦСКА - Славия (1:0) през 2011 г. 
Мачът за трофея е в събота от 20 часа на стадион
Българския футболен съюз обяви Ивайло Стоянов за съдия на финала за Купата на България Левски - Черно море. Негови помощници ще бъдат Иво Колев и Крум Стоилов. Петричанинът, известен с прякора Сватбата заради участието си в тв реалити, има един финал в кариерата си: ЦСКА - Славия (1:0) през 2011 г.  Мачът за трофея е в събота от 20 часа на стадион

Задържаха двама мъже, ограбили чужденец във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=290417

Разкрити са извършителите на грабеж на сумата от 1700 лв., златни накити и други вещи от чужд гражданин, регистриран на 18 май, съобщиха от полицията за Moreto.net. На двама мъже е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

Искат съдействие от Бойко Борисов по казуса с Община Сопот

http://plovdiv.actualno.com/Iskat-sydejstvie-ot-Bojko-Borisov-po-kazusa-s-Obshtina-Sopot-news_475529.html

От Инициативния комитет за спасяване на Община Сопот се обърнаха с отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов, в което настояват той "да спази обещанието си и да бъде отпуснат безлихве...

Трима пребиха момче и гърмяха с газов пистолет край Варна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4791031

Трима мъже пребиха тийнейджър насред село Казашка река, след което заплашили момчето с газов пистолет, като стреляли. Панаирът се разиграл в сряда след като 33-годишен мъж се почерпил, пише "Петел". Той обаче бил помолен да напусне селското заведение, а в отговор той се спречкал с няколко човека. Препирнята продължила,
Трима мъже пребиха тийнейджър насред село Казашка река, след което заплашили момчето с газов пистолет, като стреляли. Панаирът се разиграл в сряда след като 33-годишен мъж се почерпил, пише "Петел". Той обаче бил помолен да напусне селското заведение, а в отговор той се спречкал с няколко човека. Препирнята продължила,

Цветанов се срещна с младежи от ГЕРБ-Русе в парламента

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4791010

България е силна, когато всички сме заедно. Европа е силна, когато е обединена. Именно заради това се стремим посетителските групи, които ГЕРБ изпраща в Брюксел, да бъдат от цялата страна, за да няма разделение. Това каза председателят на ПГ на ПП ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред младежи от МГЕРБ-Русе,
България е силна, когато всички сме заедно. Европа е силна, когато е обединена. Именно заради това се стремим посетителските групи, които ГЕРБ изпраща в Брюксел, да бъдат от цялата страна, за да няма разделение. Това каза председателят на ПГ на ПП ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред младежи от МГЕРБ-Русе,

Експерти ще дискутират в София тенденциите в развитието на вътрешноорганизационните комуникации

http://www.vesti.bg/pari/eksperti-shte-diskutirat-v-sofiia-tendenciite-v-razvitieto-na-vytreshnoorganizacionnite-komunikacii-6036878

На конференцията „Успешните комуникации започват отвътре 2015 – От кухнята на вътрешните комуникации” нетрадиционен поглед към кухнята на вътрешните комуникации ще отправи белгийският шеф готвач Анри Донно, който управлява кухнята като комуникационен център

Над 800 безработни са започнали работа през април в Русенско

http://pik.bg/над-800-безработни-са-започнали-работа-през-април-в-русенско-news340088.html

Над 800 безработни са започнали работа през април в Русенско

През април постъпилите на работа регистрирани безработни от област Русе са 801 (броят им е с 56 по-голям отколкото през март).

Започналите работа безработни без квалификация са 298, с работническа професия са 293, а специалистите със средно специално и висше образование - 210. Близо половината от устроените на работа са жени, а младежите до 29 години са 141. Заетост е осигурена на 139 продължително безработни от областта, както и на 33 безработни с намалена трудоспособност.

Трудовите посредници са осигурили заетост на първичния пазар на 443 безработни (с 62 пъти повече от април м.г.). С активното посредничество на бюрата по труда други 138 безработни от областта са наети по програми за заетост, а 44 – по насърчителни мерки за заетост.

Общо обявените през април свободни работни места от работодатели на територията на област Русе са 821 (броят им е със 79 повече в сравнение с март и със 108 спрямо същия месец на м.г.).

През месеца търсенето на работна сила на първичния пазар се изразява в заявените места от работодателите в бюрата по труда - общо 550, които са предимно от частния сектор (като темп броят им се запазва колкото и през април м.г., с 22 по-малко). В зависимост от икономическите дейности най-много свободни работни места са заявени от преработващата промишленост (249), търговията (104), строителството (41), селското стопанство (35), хотелиерството и ресторантьорството (23), хуманитарното здравеопазване и социалната работа (15), транспорта и държавното управление (по 11) и др.

По програми за заетост в бюрата по труда в област Русе са заявени 218 работни места – преобладаващата част от тях са по ОП „Развитие на човешките ресурси” - по схемите „Младежка заетост” и „Подкрепа за заетост”. По регионални програми за заетост от Националния план за действие по заетостта 2015 обявените места са 30. По насърчителни мерки за заетост в бюрата по труда работодатели от областта са обявили общо 53 работни места.

Към края на април в трите бюра по труда в област Русе – Русе, Бяла и Ветово, регистрираните безработни са 8842. Техният брой намалява с 339 в сравнение с края на март. Като търсещи работа лица са регистрирани и 554 заети, 468 пенсионери и 214 учащи.

Равнището на безработица за област Русе, на база официално публикуваните данни от Агенцията по заетостта за страната, е 8,6%, при 8,9% през предходния месец. /Същевременно, в сравнение с март 2014 г. равнището на безработица е значително по-ниско - с 1,4 процентни пункта./ За април 2015 г. равнището на безработица средно за страната е 10,7 на сто.

По общини регистрираната безработица в абсолютен брой и относителен дял има следния вид: най-високо е равнището на безработица в община Ветово– 39,3% /1598 безработни лица/, следват общините Борово - 38,3% /594/, Ценово – 31,8% /566/, Две могили - 21,7% /741/, Бяла – 19,3% /928/, Сливо поле – 17,1% /581/, Иваново - 12,4% /358/, и най-ниско в община Русе - 4,3% /3476/.

По професионален признак регистрираните безработни са: без специалност – 49%, с работнически професии – 32%, специалисти – 19%.

Според образованието от общия брой регистрирани безработни в областта преобладават тези с основно и по-ниско образование - 42%, хората със средно образование са 47%, а висшистите – 11%.

Разпределението по възрастови групи показва, че най-голям се запазва относителният дял на безработните над 50 години – 47% от всички регистрирани, тези от 30 до 49 години са 40%, а младежите до 29 години – 13%.

От общо регистрираните лицата с намалена работоспособност са 627.

Трима пребиха момче и гърмяха с газов пистолет край Варна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4791011

Трима мъже пребиха тийнейджър насред село Казашка река, след което заплашили момчето с газов пистолет, като стреляли. Панаирът се разиграл в сряда след като 33-годишен мъж се почерпил, пише
Трима мъже пребиха тийнейджър насред село Казашка река, след което заплашили момчето с газов пистолет, като стреляли. Панаирът се разиграл в сряда след като 33-годишен мъж се почерпил, пише "Петел". Той обаче бил помолен да напусне селското заведение, а в отговор той се спречкал с няколко човека. Препирнята продължила,

Марадона е доволен от разкритията във ФИФА

http://football.actualno.com/Maradona-e-dovolen-ot-razkritijata-vyv-FIFA-news_475528.html

Футболната легенда Диего Марадона е доволен от разкритията относно корупционните схеми във ФИФА, които бяха направени от Министерството на правосъдието в САЩ. "Наричаха ме луд, но днес истината ...

Бързото производство да се прилага за престъпления против собствeността

http://www.cross.bg/mytafova-dela-plovdiv-1467124.html

/КРОСС/ Бързото производство да се прилага при престъпления срещу собствеността, когато извършителят е заловен на място, за да има превантивен ефект, да се спестят разходи и освободи ресурс на разследващите да се занимават с по-тежки дела - тази идея изрази районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова в интервю за телевизия „Тракия". Поводът за гостуването й в сряда при журналиста Евгени Тодоров бе изборът за втори мандат за административен ръководител. Мутафова посочи, че през миналата година 800 от новообразуваните дела в Районната прокуратура в Пловдив са гледани по бързата процедура или в седемдневен срок от регистрирането на престъплението. Тя сподели своите виждания и за прилагането на медиацията - извънсъдебното решаване на спорове у нас. „Смятам, че способът трябва да се използва, не само по граждански, административни и търговски дела, но и в наказателното правосъдие, както е в доста европейски държави. Когато се постигне консенсус за щетите между извършителя и пострадалия, моралното удовлетворение ще е по-високо от размера на присъдата. И рецидивите ще са по-малко, щом осъденият познава жертвата. Трудно е отново да причиниш лошо, когато знаеш какво си направил и последствията от него", посочи Мутафова. По думите й медиацията засега е добро поле за работа в сферата на семейните спорове у нас. Гергана Мутафова сподели впечатленията си от скорошното посещение в САЩ заедно с група български магистрати

Rudimental и Ella Eyre идват в България през септември

http://music.actualno.com/Rudimental-i-Ella-Eyre-idvat-v-Bylgarija-prez-septemvri-news_475527.html

Септември ще бъде специален – причините са две и се наричат RUDIMENTAL и ЕLLA EYRE. На 12 септември артистите ще пристигнат в България, за да представят най-новите си проекти. На една сцена ...

Шегите от социалните мрежи: Къде се е скрил Блатер

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/05/28/2542519_shegite_ot_socialnite_mreji_kude_se_e_skril_blater/?ref=rss


Скандалът около ФИФА се разраства и вече надхвърля границите на футбола и спорта. В коментарите се включи президентът на Русия Владимир Путин, който подкрепи Сеп Блатер и заподозря, че САЩ иска да вземе световното, което страната му трябва да организира.

Темата с арестите на високопоставени ръководители на ФИФА се превърна във водеща за световните медии. Мащабите на скандала не подминаха и социалните медии, където бързо се появиха шеги и иронични коментари, насочени основно към...

АБВ нападна военния министър заради архивите на военното разузнаване

http://www.mediapool.bg/abv-napadna-voenniya-ministar-zaradi-arhivite-na-voennoto-razuznavane-news234649.html

АБВ откри огън срещу Комисията по досиетата ден, след като стана ясно, че военното разузнаване най-накрая ще изпълни закона и ще й предаде целия си архив. Според зам.-председателя на партията Румен Петков това е "груба грешка, която ще има необратими последици". Вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин върна дебата за закриването на комисията и определи целия механизъм за отваряне на досиетата като ненужен и вреден на държавата. На този фон военният министър и председателят на комисията по досиетата обявиха, че в случая не може да става дума за предателство, а за изпълнение на закона. "Странно е в една правова държава да се обвинява в предателство някой, който изпълнява закона", каза Ненчев. Решението е силно непопулярно в средите на разузнавачите и други сегашни и бивши военни. БСП също оказваше остра съпротива. Комисията да бъде закрита Ивайло Калфин заяви, че целият процес с отварянето на досиетата е порочен. Според него комисията трябва да се преобразува в Център за историческа памет, а държавата да си запази досиетата и документите, които са свързани с държавната сигурност. Комисията е доказала, че не може да опазва информация, която не трябва да изтече, заяви той. Досега комисията изпълнява стриктно Закона за досиетата, приет по време на управлението на тройната коалиция. "Двайсет и шест години след промените не вярвам доколко в досиетата е цялата информация и доколко е обективна информацията, която има там", каза Калфин. В сряда Ненчев задължи със своя заповед новия шеф на военното разузнаване Йордан Бакалов да предаде всички документи на разузнаването, въпреки дългогодишната остра съпротива на службата. Според Румен Петков стъпката е рискова, защото Комисията по досиетата не е готова да опази чуждите граждани. Аз не виждам кои нормални чужденци ще се ангажират да работят за нашето разузнаване, коментира Петков. Според него "това разсекретяване е престъпно". Ивайло Калфин разкритикува и решението на президента Росен Плевнелиев да не назначава за посланици дипломати с досиета. "Mога да ви кажа, че когато един дипломат работи и за разузнаването това е най-нормалната практика в 90 процента от случаите, а в момента единствените жертви са тези дипломати, които президентът отказва да назначи за посланици, защото са си вършили работата навремето, и които са изключителни професионалисти, работили за България - впрочем с много шарени политически възгледи, понеже познавам голяма част от тях, добави вицепремиерът. Ненчев: Предаването на архива ще ни направи по-свободни "Предаването на архива ще отвори нова страница, ще ни направи по-свободни", коментира Ненчев. Той каза, че е убеден, че законът гарантира сигурността на хората, чиито имена са в тези архиви, и "нито един чужд гражданин няма да бъде изложен на каквато и да е опасност". Председателят на Комисията по досиетата Евтим Костадинов каза от своя страна, че очаква до края на годината въпросът най-накрая да бъде решен. "Преекспонира се темата за националната сигурност, за предателството от страна на служба "Военна информация". Това беше умишлено експонирано, за да не се изпълни в цялост законът до този момент", каза Костадинов пред БНР.

Ненчев отхвърли обвиненията в предателство заради архивите на военното разузнаване

http://www.mediapool.bg/nenchev-othvarli-obvineniyata-v-predatelstvo-zaradi-arhivite-na-voennoto-razuznavane-news234649.html

"Странно е в една правова държава да се обвинява в предателство някой, който изпълнява закона". Това заяви военният министър Николай Ненчев по повод обвиненията към него, че е извършил предателство, нареждайки на военното разузнаване да предаде всичките си архиви на Комисията по досиетата. Решението е силно непопулярно в средите на разузнавачите и други сегашни и бивши военни. БСП също оказваше остра съпротива. "Предаването на архива ще отвори нова страница, ще ни направи по-свободни", коментира Ненчев. Той каза, че е убеден, че законът гарантира сигурността на хората, чиито имена са в тези архиви, и "нито един чужд гражданин няма да бъде изложен на каквато и да е опасност". В сряда Ненчев задължи със своя заповед новия шеф на военното разузнаване Йордан Бакалов да предаде всички документи на разузнаването, след като години наред службата отказваше да изпълни разпоредбите на Закона за досиетата. Председателят на Комисията по досиетата Евтим Костадинов каза от своя страна, че очаква до края на годината въпросът най-накрая да бъде решен. "Преекспонира се темата за националната сигурност, за предателството от страна на служба "Военна информация". Това беше умишлено експонирано, за да не се изпълни в цялост законът до този момент", каза Костадинов пред БНР.

Забраниха движението на каруци в центъра на Сливен

http://sliven.actualno.com/Zabraniha-dvijenieto-na-karuci-v-centyra-na-Sliven-news_475526.html

Общинските съветници в Сливен забраниха движението на каруци в централната част на Сливен. Това стана след актуализация на Наредбата за обществения ред на територията на общината. Забраната е валидна ...

Падащи камъни отцепиха църквата на Аладжа манастир

http://www.bnews.bg/article-135728

Целият комплекс е от камък със слоеве варовик в него и силните дъждове са засилили ерозията.

Депутати внесоха проект за избор на нов управител на БНБ

http://frognews.bg/news_92015/Deputati-vnesoha-proekt-za-izbor-na-nov-upravitel-na-BNB/

Проектоправила за избор на управител на БНБ бяха внесени в деловодството на парламента от депутати от БСП, Патриотичния фронт, "Атака" и БДЦ. Той ще заеме мястото на Иван Искров, чиято оставка се иска от повечето парламентарни групи, а и мандатът му изтича през есента.

Циганчетата са в класната стая за попълване на бройката, а не за обучение

http://www.cross.bg/ychilishta-tziganskite-detza-1467123.html

/КРОСС/Все по-голямо е явлението на създаване на цигански училища извън циганските квартали или пък на обособяване на цигански паралелки в българските училища. Това е един от основните изводи на доклад „Капанът на (не) подвижността: мобилни хора срещу статични институции" на Центъра за либерални стратегии и Фондация „РискМонитор". Фокусът на изследването е насочено именно към циганските деца в родните училища и към това доколко те участват в учебния процес. „Продължават да съществуват ромски училища", призна на пресконференция за представяне на доклада проф. Майя Грекова от Софийски университет „Св. Климент Охридски", цитирана от news.bg. Тя посочи, че идеята на управляващите за създаване на интегрирани училища вместо да доведе до интегриране на децата от ромски произход в българското училище, отключва процеса на цигански училища извън ромските квартали или на цигански паралелки в българските училища. Въпреки това обаче наблюдаваните тенденции у нас показват, че вместо образователна интеграция на децата с различен етнически произход, в българските образователни институции се преутвърждават дискриминационни нагласи към ромите. „Децата от ромски произход просто присъстват в класната стая, попълвайки бройката, но фактически не са обхвани от учебния процес", изтъкна още проф. Грекова

Изчезна журналистът Мартин Кръстев!

http://petel.bg/Izchezna-zhurnalistat-Martin-Krastev--__113909

Столичната полиция издирва 53-годишния Мартин Тодоров Кръстев, излязъл от дома си на 27 май т.г. и не се е прибрал вечерта, съобщи 24 часа....

Борисов: Старозагорци ще ходят на кафе в Истанбул за 2 часа

http://petel.bg/Borisov--Starozagortsi-shhe-hodyat-na-kafe-v-Istanbul-za-2-chasa__113910

Скоро старозагорци ще ходят на кафе в събота и неделя до Истанбул за два часа, каза министър-председателят Бойко Борисов в Стара Загора,...

Горбачов е зле, не излиза от болниците

http://petel.bg/Gorbachov-e-zle--ne-izliza-ot-bolnitsite__113911

Михаил Горбачов продължава да лежи в болница, съобщи Руска служба „Новости”. 84-годишният последен лидер на Съветския съюз не може да...

Депутати задействаха предсрочно избора на нов шеф на БНБ

http://www.mediapool.bg/deputati-zadeistvaha-predsrochno-izbora-na-nov-shef-na-bnb-news234648.html

Депутати от Патриотичния фронт, БСП, Български демократичен център, АБВ и „Атака“ задействаха предсрочно процедурата за избор на нов управител на Българската народна банка. Те са внесли в деловодството на Народното събрание предложение за процедурни правила за избор на нов гуверньор на мястото на Иван Искров. В тях е записано, че номинации се подават 14 дни след приемане на правилата, а кандидатите се изслушват от съответната комисия преди окончателното гласуване в пленарната зала. Това обясни един от вносителите Емил Димитров от Патриотичния фронт. Той добави, че повод за инициативата са започналите тази седмица неформални срещи между кандидата на ГЕРБ за управител на централната банка – експертът от Международния валутен фонд (МВФ) Димитър Радев, и представителите на различните парламентарни групи. "Ако някой от вас има желание да се кандидатира за гуверньор на БНБ, той не знае дори къде да си занесе документите - може да ги даде само на Менда Стоянова (председател на бюджетната комисия – бел. ред), ако я познава", обясни Димитров. Според него вместо неформални срещи трябва да има ясни правила как се предлагат кандидатите и представят платформите и екипите си. Освен това ясната процедура създавала равнопоставеност между номинираните. "Всички тук сме се явили на избори, премиерът се е явил на избори, след което е спечелил мнозинство и управлява. Избираме Висш съдебен съвет, главен съдебен инспектор, председатели на КЕВР, Сметна палата и какво ли не, а не ни интересува кой и как ще бъде номиниран и избран, за да управлява банковата система", коментира Димитров и добави, че целта на внесените правила е не да се пречи, а да се помогне. Предсрочно По закон управителят на БНБ се избира от парламента. В закона не е посочено точно по какви правила става това. Според правилника на Народното събрание за тази длъжност, както и за всички останали, чиито титуляри се избират от депутатите, се предлагат процедурни правила за избор, които се гласуват от компетентната комисия. В случая с БНБ това е бюджетната комисия. Номинациите пък се внасят от депутатите, а не по инициатива на евентуалните желаещи да заемат позицията. По същата процедура след отстраняването на Цветан Гунев стартира и изборът на подуправител, отговарящ за банковия надзор. До гласуване така и не се стигна, тъй като нямаше консенсус в управляващата коалиция за подкрепа на предложения Димитър Костов, който и сега е в управата на централната банка. Той беше номиниран от Искров, тъй като така изисква законът. Внасянето на правила за избор на нов управител обаче изпреварва с около месец и половина законовия срок, в който парламентът може да започне процедурата. Според Закона за БНБ това може да стане не по-рано от 3 месеца и не по-късно от 2 месеца преди изтичането на мандата на настоящия управител. Искров има право да заема поста до 10 октомври, което означава, че процедурата може да стартира най-рано на 10 юли. „Не е маловажно дали новият човек няма да ни накара и заради него да гласуваме няколко милиарда лева. Искаме да има възможност да се чуе гласът на всеки един от нас, а не ГЕРБ непрекъснато да има превес. Да има възможност за равнопоставен избор на бъдещия гуверньор, който ще има огромна власт в ръцете си", обясни в четвъртък Емил Димитров хода с правилата за избор. Той отказа да коментира кандидатурата на Димитър Радев по същество и обясни, че може и да е най-добрият кандидат, но "не може да го разхождат така по парламентарни групи". Димитров допълни, че на трите им въпроса кандидатът не е отговорил убедително. Според Николай Александров от „Атака“ идеята на правилата за избор е именно да не се питат депутатите какво мислят за дадена номинация, а да изразят мнението си формално. ДПС не се съмнява в опита на Радев, БСП може да има свой кандидат Междувременно срещите на Димитър Радев с парламентарните групи продължиха и в четвъртък. Сред разговора с депутатите от ДПС бившият финансов министър Петър Чобанав коментира, че няма съмнения в експертизата на кандидата на ГЕРБ. "Тази среща беше информативна и ще имаме тематично заседание на групата, на което ще бъдат обсъдени отговорите. Естествено, сами виждате по биографията на Димитър Радев, че тя е достатъчно стабилна, има експертни познания и знаете, че ДПС не подхожда политически към подобен избор. Трябва да видим и каква подкрепа би генерирал Димитър Радев за своята кандидатура", обясни Чобанов. Колегата му Алиосман Имамов добави, че депутатите от партията са получили достатъчно информация за позициите на Радев относно бъдещия му екип, преструктурирането на банковия надзор, който тотално загуби доверие сред краха на КТБ. На следващо заседание групата щяла да реши дали да подкрепи Радев. БСП е поставила пред Радев въпроса дали ще се ангажира да направи преглед на определени действия на сегашния управителен съвет, информира депутатът от левицата Янаки Стоилов. "Компетентност има, въпросът е, че трябва да преценим специализираната му компетентност“, добави депутатът и не изключи възможността левицата да има своя номинация за поста. Засега кандидатурата на Радев събира разнопосочни мнения. Чуха се коментари, че биографията му била прекалено семпла, или че е по-скоро макроикономист, а не специалист по банково дело. Сериозни забележки срещу експерта от МВФ обаче засега не се чуват.

5-те най-унизителни предложения за брак

http://curious.actualno.com/5-te-naj-unizitelni-predlojenija-za-brak-news_475471.html

Мъжете трудно се осмеляват да преложат брак на половинките си, ако не са съвсем сигурни, че те ще приемат. Някои от тях искат всички да е толкова съвършено, че се подхотвят месеци наред за най-важния ...

Специализираният съд отложи делото срещу Гриша Ганчев

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/05/28/2542563_specializiraniiat_sud_otloji_deloto_sreshtu_grisha/?ref=rss


Делото срещу бизнесмена Гриша Ганчев и още осем подсъдими за укриването на данъци за търговия със захар беше отложено, съобщи БНР. За 4 август е насрочен вторият опит да се даде ход на делото в специализирания наказателен съд.

Разследването срещу тях започва преди почти три години след акция "Захар". Тогава задържан беше и синът на Ганчев - Данаил. След двегодишно разследване прокуратурата беше принудена или да вкара делото в съда, или да го прекрати. Тогава спешно беше изработен...

Блатер свика кризисна комисия с двама арестувани

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/05/28/2542553_blater_svika_krizisna_komisiia_s_dvama_arestuvani/?ref=rss


Президентът на ФИФА Сеп Блатер свика кризисна комисия, която да се занимава със спешните въпроси във ФИФА покрай арестите на седем водещи ръководители в сряда. Самият той вече втори ден не се е появявал на публично място.

Кризисната комисия ще взима спешни решения между заседанията на изпълкома. Всички решения обаче след това ще трябва да бъдат одобрени от изпълнителния комитет. Тя вече е провела първото си заседание тази сутрин.

Комисията включва президента (Блатер) и по...

Депутати предложиха на НС правила за избор на управител на БНБ

http://econ.bg/Новини/Депутати-предложиха-на-НС-правила-за-избор-на-управител-на-БНБ_l.a_i.675724_at.1.html

Народни представители от партиите БСП, Патриотичния фронт, "Атака" и БДЦ внесоха в деловодството на Народното събрание (НС) проектоправила за избор...

Вижте снимки от откриването на „Квадрат 500”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4790956

Днес официално бе открита Националната галерия „Квадрат 500”, написа във фейсбук премиерът Бойко Борисов и публикува снимки от откриването.
Днес официално бе открита Националната галерия „Квадрат 500”, написа във фейсбук премиерът Бойко Борисов и публикува снимки от откриването. "Преди години обещах на академик Светлин Русев да направим музей, за да не се рушат красиви картини и икони по мазетата. Идеята за музея се развива повече от 15 години,

Вижте снимки от откриването на „Квадрат 500”

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4790982

Днес официално бе открита Националната галерия „Квадрат 500”, написа във фейсбук премиерът Бойко Борисов и публикува снимки от откриването.
"Преди години обещах на академик Светлин Русев да направим музей, за да не се рушат красиви картини и икони по мазетата. Идеята за музея се развива повече от 15 години,
Днес официално бе открита Националната галерия „Квадрат 500”, написа във фейсбук премиерът Бойко Борисов и публикува снимки от откриването. "Преди години обещах на академик Светлин Русев да направим музей, за да не се рушат красиви картини и икони по мазетата. Идеята за музея се развива повече от 15 години,

Обраха първите германци в Слънчев бряг

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4790976

Първите немски туристи в Слънчев бряг вече са обрани. Трима германци, отседнали в комплекса, се ожалили в полицията, че крадци се вмъкнали в стаята им в хотела, като взломили балконската врата. Те им отнели сумата от 150 евро и 130 лева., два парфюма, мобилен телефон, слънчеви очила и две електрически самобръсначки.
Първите немски туристи в Слънчев бряг вече са обрани. Трима германци, отседнали в комплекса, се ожалили в полицията, че крадци се вмъкнали в стаята им в хотела, като взломили балконската врата. Те им отнели сумата от 150 евро и 130 лева., два парфюма, мобилен телефон, слънчеви очила и две електрически самобръсначки.

Пенсионирана учителка се самоуби след печалба от лотария

http://www.cross.bg/neiini-zhenata-ychitelka-1467122.html

/КРОСС/ Пенсионирана учителка от Лом сама сложи край на живота си. Месеци преди да избере смъртта, педагожката спечелила от лотарията, разказаха нейни познати.60-годишната Н. Т. живеела с възрастната си и болна майка и работела като преподавател по философия в гимназията с преподаване на чужди езици в крайдунавския град. Миналата година учителката се пенсионирала и се оплаквала, че пенсията й се бави с месеци и няма достатъчно средства да купува храна и лекарства. През есента обаче жената спечелила 5000 лева от лотария и покрила сметките си. Но тази пролет майка й починала и педагожката изпаднала в тежка депресия, пише "Труд".В началото на седмицата нейни съседи се разтревожили, че не са я виждали от дни и подали сигнал в полицията. Униформените разбили вратата на жилището и открили трупа на жената. В предсмъртно писмо бившата учителка обяснявала, че вече не й се живее и не обвинява никого за смъртта си. Тя оставила и парична сума за погребението си.Според криминалисти най-вероятното жената се е самоубила с лекарство или отрова. Според нейни близки обаче учителката се е самоубила с глад - тя спряла да се храни преди повече от месец.В сряда в Лом е открит и трупът на бивш кмет на крайдунавското село Орсоя - Ц. К. 68- годишният мъж е бил покосен от инфаркт под череша, която се готвел да бере.

Путин засекрети данните за военни загуби при спецоперации в мирно време

http://www.mediapool.bg/putin-zasekreti-dannite-za-voenni-zagubi-pri-spetsoperatsii-v-mirno-vreme-news234647.html

Президентът на Русия Владимир Путин отнесе към категорията на държавната тайна данните на Министерството на отбраната за загуби при провеждането на спецоперации в мирно време, съобщава в четвъртък вестник "Комерсант". Съответният указ е бил подписан днес и влиза в сила веднага.   Досега за държавна тайна по закон се смятаха информациите за загуба на личен състав по време на война.   От днес за държавна тайна се смятат и информацията за схемите на водоснабдяване на градове с население над 200 хиляди души, "сведенията за степента на осигуряване безопасността на населението", данните за лицата, проучвани с цел привличането им за съдействие на конфиденциална основа с органите на външното разузнаване и други.   Досега в Източна Украйна са били убити най-малко 220 руски войници, разкри неотдавна доклад, подготвян от убития през февруари руски опозиционен политик Борис Немцов. Докладът "Путин. Война" бе завършен от негови сътрудници.   В 11 глави от документа се посочват подробности за гибелта на руски войници по време на тайната им военна служба в Украйна. В доклада се съдържат свидетелски показания на руски военнослужещи, които заявяват, че Кремъл ги е изпратил да поддържат проруските сепаратисти в борбата им с украинските правителствени сили.

Фалстарт на делото срещу Гриша Ганчев

http://www.moreto.net/novini.php?n=290416

Фалстарт на делото срещу Гриша Ганчев. Първото заседание от процеса в специализирания съд се провали заради невръчени копия от обвинителния акт на подсъдимите. Освен това в съда днес не се яви и основния свидетел в процеса- бившият шеф на НАП Красимир Стефанов.

Топлофикациите загубили 388 млн. лв. за 8 години

http://society.actualno.com/Toplofikaciite-zagubili-388-mln-lv-za-8-godini-news_475525.html

388 млн. лева са загубите на топлофикационните дружества у нас през последните осем години. Печалбите им за този период са в размер само на 90 млн. лева. Тези данни бяха представени на пресконференция...

ДОБРА НОВИНА! ЗООЗАЩИТА взима малките котенца, намерени живи в найлонов плик, спасяват ги с котка кърмачка

http://www.zapernik.com/obshtestvo/dobra-novina-zoozashtita-vzima-malkite-kotenca-namereni-jivi-v-nailonov_38721/

Добра новина за малките бебета котета, които бяха оставени да умрат живи върху мъртвата си майка.

Котенцата ще бъдат взети от НПО ЗООЗАЩИТА днес, които са се свързали със спасителите на животинките. Оказало се, че имат котка кърмачка, която да осинови бебетата, които в момента се хранят в момента с капкомер.

Припомняме, че малките полуслепи котенца бяха намерени в контейнер за смет...

Продължава

Авгиевите обори на ФИФА

http://www.mediapool.bg/avgievite-obori-na-fifa-news234646.html

Шестима топ-функционери на ФИФА са обвинени в масивна корупция, а президентът на организацията Блатер кандидатства за пети мандат. Блатер трябва да си върви, а Авгиевите обори - да се разчистят. Корупцията се е просмукала във ФИФА чак до самия ѝ връх. Дано вече са го разбрали дори най-упоритите. Малко преди конгреса на ФИФА в Цюрих бяха арестувани шестима нейни топ-функционери. Според следователите от САЩ, в продължение на години тези функционери са взимали подкупи за телевизионните и рекламни права в Северна, Централна и Латинска Америка – общо над 100 милиона долара. Сред арестуваните са и двама от осемте вицепрезиденти на Изпълнителния комитет – така да се каже, на световното футболно правителство. Един измежду тях, Джефри Уеб, който е президент на футболните съюзи на Северна, Централна Америка и на Карибския регион, се смята за най-довереното лице на президента на ФИФА Йозеф Блатер. Името на самия Блатер обаче не фигурира в списъка на заподозрените. Невидимата защитна мантия на Блатер Защо ли да се чудим? Всеки път през последните 17 години под управлението на Блатер, когато се разчуеше, че функционери на ФИФА са протягали ръка за подкуп, техният шеф излизаше чист от скандала, като да беше наметнат с невидима защитна мантия. Само веднъж на Блатер му припари под краката: когато се разбра, че в тогавашното си качество на Генерален секретар на ФИФА най-малкото е знаел за подкупите, които маркетинговият партньор на Световната федерация ISL е раздавал на високопоставени функционери. Блатеровата ФИФА преименува подкупите в „посреднически хонорари” и през 2010 година плати милиони, за да се измъкне от съдебно преследване. През останалото време Блатер просто се усмихваше и с тази усмивчица надмогваше всички кризи. А кризи не че нямаше. Последната избухна, когато – за всеобщо възмущение – домакинствата на следващите две световни първенства бяха присъдени на Русия и Катар. По този случай швейцарските власти още водят разследване по подозрение в корупция Клакьори и книжни тигри Под звуците на тази овертюра изглежда направо абсурдно, че в петък на конгреса на ФИФА в Цюрих Блатер ще кандидатства за пети мандат като шеф на организацията. 79-годишният функционер може почти сляпо да се осланя на своите клакьори от Африка, Азия, Северна, Централна и Латинска Америка. Те ще гласуват за него. Европейците, които всъщност искаха да се отърват от Блатер, се оказаха просто книжни тигри. В една нормална и спазваща законите фирма Блатер отдавна трябваше да си е взел шапката. И ако имаше поне малко почтеност, той щеше да го направи доброволно. Но ФИФА не е такава фирма. Какво ли още трябва да се случи, за да се разчистят най-сетне тези Авгиеви обори? Очевидно самата ФИФА не желае да ги разчисти – нищо, че иначе си има Комисия по етиката. Може би е нужна революция, която да срути цялата тази пирамида!

Местан: Патриотичният фронт е воденичният камък на Борисов

http://www.cross.bg/borisov-mestan-kamuk-1467121.html

София /КРОСС/ Патриотичният фронт е воденичният камък на Бойко Борисов. С тези думи лидерът на ДПС Лютви Местан коментира поставения вчера ултиматум от страна на ПФ за оттегляне на подкрепата към правителството, в случай на неизпълнение на пакет от мерки за ограничаване на битовата престъпност до 1 юли. "Всеки си избира партньорите и носи тегобата на партньорството. В конкретния случай с Патриотичния фронт - те са си воденичният камък на Бойко Борисов. Струва ми се, че минимум проява на политическа нескромност от позиция на 5-6-та политическа сила да се поставят такива ултиматуми на основния субект на властта", посочи Местан.По думите му, това е минимум нескромно. "Особено когато ултиматумите съдържат идеи, които продължават да дискредитират европейския образ на България, ми се струва, че би била добра новина за България и българската политика подобни ултиматуми да не се взимат предвид, а незабавно да бъдат отхвърлени", каза още Лютви Местан.

62-годишен мъж е в тежко състояние след ухапване от кърлеж

http://plovdiv.actualno.com/62-godishen-myj-e-v-tejko-systojanie-sled-uhapvane-ot-kyrlej-news_475523.html

62-годишен мъж от Раковски бе приет в УМБАЛ“ Св. Георги“ в Пловдив в тежко състояние с марсилска треска, след ухапване от кърлеж, потвърдиха за Дарик от пресцентъра на лечебното за...

Китай изтегля ликвидност от банките чрез форуърдни репо сделки

http://www.investor.bg/novini/130/a/kitai-izteglia-likvidnost-ot-bankite-chrez-foruyrdni-repo-sdelki-195658/

Необичайният ход е реакция на последните резки пропадания на капиталовия пазар в Поднебесната империя

Скандалът ФИФА се политизира: Путин обвини САЩ във вмешателство

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4790954

Президентът на Русия Владимир Путин обвини САЩ във „вмешателство“ в делата на ФИФА. Вчера 11 служители на световната централа бяха арестувани от ФБР по обвинения за корупция.
Вчера руските власти обявиха, че избирането на Русия за домакин на световните финали през 2018 година е било напълно в реда на нещата.
Президентът на Русия Владимир Путин обвини САЩ във „вмешателство“ в делата на ФИФА. Вчера 11 служители на световната централа бяха арестувани от ФБР по обвинения за корупция. Вчера руските власти обявиха, че избирането на Русия за домакин на световните финали през 2018 година е било напълно в реда на нещата.

Путин обвини САЩ във вмешателство в делата на ФИФА

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4790977

Президентът на Русия Владимир Путин обвини САЩ във „вмешателство“ в делата на ФИФА. Вчера 11 служители на световната централа бяха арестувани от ФБР по обвинения за корупция.
Вчера руските власти обявиха, че избирането на Русия за домакин на световните финали през 2018 година е било напълно в реда на нещата.
Президентът на Русия Владимир Путин обвини САЩ във „вмешателство“ в делата на ФИФА. Вчера 11 служители на световната централа бяха арестувани от ФБР по обвинения за корупция. Вчера руските власти обявиха, че избирането на Русия за домакин на световните финали през 2018 година е било напълно в реда на нещата.

България подкрепя идеята на ЕС за изпращането на специален пратеник в Македония

http://www.cross.bg/makedoniya-bulgariya-kriza-1467120.html

/КРОСС/ България подкрепя идеята на Европейския съюз да изпрати свой специален пратеник в Република Македония за разрешаване на политическата криза в страната, каза министърът на външните работи Даниел Митов в интервю за БНР: „Това е германска инициатива, която България е подкрепила отдавна. България, Германия и Холандия изразиха становище за по-голяма ангажираност на всички европейски институции в Македония за разрешаване на политическата криза там. Изпращането на специален пратеник е един опит да се намери инструмент, чрез който да стане по-интензивен ангажиментът на ЕС в Македония. Дори и това да не се случи, там има доста специални представители. Това не значи, че ние няма да търсим други механизми за засилване на европейските институции в Скопие".  Митов е категоричен, че българската дипломация ще бъде активна по отношение на разрешаване на политическата криза в Македония: „Необходимо е засилването на присъствието на европейските външни министри и представители - индивидуално или през клъстери от държави. Трябва да има яснота за провеждане на реформи, които да са съвместими със заявеното от Скопие намерение за членство в ЕС. Напоследък виждаме отстъпление от тези реформаторски намерения. Специалният представител в дадена държава обикновено се определя от страна, която няма обща граница с държавата, в която се решава конкретен казус

Въоръжен обир в магазин в София (видео)

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/vyoryzhen-obir-v-magazin-v-sofiia-video-6036874

Само преди дни в друг магазин в София крадец открадна 800 лева от дамската чанта на продавачка, докато тя обслужвала съучастника му

"Четох в един сайт, че се открива нов музей със стари картини"

http://offnews.bg/news/n_1/n_511544.html

"Прочетох в един сайт: „Откриват нов музей със стари картини“. Сега съм казал на Вежди, „Това новото крило – само с мои картини, на нови автори, млади, нови". Това заяви Бойко Борисов по време на официалното откриване на Националната галерия "Квадрат 500", цитирайки дописката на OFFNews "Откриха „Квадрат 500“: Недовършен и със стари картини" , когато музеят беше показан пред медиите на 25 май. С думите си премиерът се пошегува и с твърдението на Рашидов от 2011 г., когато министърът каза, че "Борисов е като Пикасо - рисува скици по време на заседанията на Министерски съвет". Изказването му тогава съвпадна с идеята на Съюза на българските художници да направят премиера почетен член на СБХ.  "Преди няколко години при Светлин Русев ме бяха поканили в едно ателие и си говорихме, че няма музеи, че мазетата са пълни с картини, с икони, които се рушат. Аз му казах, че ще им направим музей. Ето, музеят го има днеска. Не му се радвайте много, може някоя лампа да изгори, някоя плочка до утре да падне, или гледам има вода, дано да е бистра и до утре, че ще се пише само за това. Прочетох в един сайт: „Откриват нов музей със стари картини“. Сега съм казал на Вежди, „Това новото крило – само с мои картини, на нови автори, млади, нови", заяви пред събралото се множество в двора на музея Борисов. На откриването присъстваха художници, изкуствоведи, обществени лица, депутати и министри, сред които Вежди Рашидов, Тодор Танев, Николина Ангелкова, Румяна Бъчварова, Красен Кралев, Томислав Дончев и Лиляна Павлова. Там бяха и посланиците на Русия и САЩ, директорът институцията Слава Иванова и "основният виновник" за съществуването на "Квадрат 500" според Борисов и Рашидов - акад. Светлин Русев .  По случай откриването на "Квадрат 500" днес от 14:00 до 18:00 часа той ще може да бъде посетен безплатно от всеки . Рашидов се похвали, че само вчера през него са минали 2000 души, тъй като на 26 и 27 май галерията беше с вход свободен за студенти и ученици. "Години наред България нямаше такъв музей, шедьоври и произведения седяха в хранилища, старееха, не там е мястото на българското изкуство. Вече музеят не е специализиран западноевропейски, а е за западно и българско изкуство. Ние сме част от Европа, музеят е за европейско изкуство. Вече сме подредени равно по периоди с всички големи европейски майстори, които ще видите в музея. Не само че не отстъпваме по нищо, в много отношения сме много талантливи и добри", каза Рашидов на откриването. Министърът на културата добави, че се надява скоро да бъдат получени европейски средства от Оперативните програми за 2015-2020 г., с които да бъде завършено Южното крило на галерията , като се надява това да стане до 1-2 години. "Много се говореше за концепция, концепция има, но много често чувах едни приказки, които явно непросветените хора с охота говорят. Един музей е жив организъм, първоначалната концепция е само онова, което днес на откриването като база ще създадем – костната система на този музей. Но един музей диша със своята периодика, диша със своята тематика, диша със своите гостуващи изложби", допълни той.

СПА индустрията също се обяви против "бутафорната" археология

http://www.dnevnik.bg/biznes/turizam/2015/05/28/2542490_spa_industriiata_sushto_se_obiavi_protiv_butafornata/?ref=rss


Участниците във втория годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, който се провежда в Сандански, подкрепиха инициативата на неправителствени организации срещу разрушаването на културни паметници чрез реконструкции, които ги превръщат в нискобюджетен туристически продукт. 

"Искаме да подкрепим тази инициатива, защото в последните години се разрушават паметници с европейски средства, като се надграждат и облицоват с неестествени материали", посочи Румен Драганов,...

БФС обяви съдията, който ще ръководи финала за Купата на България

http://bgfootball.actualno.com/BFS-objavi-sydijata-kojto-shte-rykovodi-finala-za-Kupata-na-Bylgarija-news_475521.html

Стана ясно кой ще ръководи финала за Купата на България между „Левски“ и „Черно море“. От БФС обявиха съдийските назначения освен за финала и за останалите мачо...

Победителите в играта за "Концерти на възглавници" са...

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2015/05/28/2542521_pobeditelite_v_igrata_za_koncerti_na_vuzglavnici_sa/?ref=rss


Общо четирима читатели на "Детски Дневник" ще посетят безплатно поредните "Концерти на възглавници" тази неделя, за да чуят и изпълнят танци от унгарски композитори. Това са karabastun, matera, don_spiridon  и nsv49431607. Те бяха късметлиите, които жребият определи сред правилно отговорилите на въпросите, публикувани на сайта миналата седмица.

Общо 122 читатели отговориха правилно на въпроса "Кой от изброените не е известен унгарски композитор?", като посочиха отговора Бохуслав...

Откриването на "Квадрат 500" - "Доживяхме да се съизмерваме с величието на европейското изкуство"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/05/28/2542514_otkrivaneto_na_kvadrat_500_-_dojiviahme_da_se/?ref=rss


"Това ни прави част от Европа", "С нищо не отстъпваме", "Достойнството на българското изкуство се съизмерва с величието на европейската световна култура", "Доживяхме подобно чудо в България", "Уникални неща и експозиции има вътре, някои ги няма никъде по света". С такива коментари държавният елит откри днес Националната галерия "Квадрат 500" или т.нар. български Лувър.

На церемонията присъства почти цялото правителство начело с премиера Бойко Борисов, а също и вицепрезидентът Маргарита Попова, дипломати, народни представители, художници.

В началото под водачеството на куратора на музея Светлин Русев официалните гости направиха бърза, около 20-минутна обиколка на няколко от общо 28-те зали. Почти тичайки след премиера, гостите разгледаха залата с няколко произведения на Захари Зограф, раздела с творби от Япония и Индия и накрая се качиха в залата с най-известните български автори като Златю Бояджиев и Владимир Димитров-Майстора.



Тогава последваха речите на възхита.

Мога само да благодаря за усилията на хората, които положиха доста дълго време огромен труд, за да имаме днес 25-26 хил. кв. м музей. С тези думи, подчертаващи големината на галерията, откри събитието министърът на културата Вежди Рашидов. Години наред България нямаше такъв музей, шедьоври и произведения стояха в хранилищата, старееха, а не там е мястото на българското изкуство, допълни той.

"Ние сме част от Европа и музеят е за европейско изкуство и ние сме подредили наравно по периоди с всички големи майстори, които ще видите в музея. Това ни прави част от Европа и ние не отстъпваме с нищо, а в някои отношения сме много талантливи и добри", заяви Рашидов.

На това, че с новата галерия България и изкуството й се изравняват с Европа, наблегнаха и всички следващи говорещи.

Веднага след Рашидов думата взе Светлин Русев, който си беше подготвил слово. Обяви, че "Квадрат 500" е може би най-демонизираният обект, "в който наивната съзидателна вяра периодично се сблъскваше с лични национални политически комплекси". И също посочи, че тук вече "достойнството на българското изкуство се съизмерва с величието на европейската световна култура".

Русев сравни музея с националния център за изкуство и култура в Париж "Жорж Помпиду", с пирамидата на Лувъра и други големи световни културни центрове. "Доживяхме подобно чудо да се случи и в България", обяви той.

Светлин Русев не пропусна да отдаде специално внимание на Вежди Рашидов: "Харесва ли ни или не министърът на културата, без неговата ренесансова амбиция и воля едва ли щяхме да откриваме днес националната галерия", обяви той.

Друго чудо, което Русев преживял в последните два-три дни, са пълните зали с ученици, студенти и възрастни хора, "някои от които просълзени" и не криещи възхитата си.

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова пък се почувства горда, че България има с какво да запълни музея и "има толкова паметници на културно-историческо наследство". Благодари и на европейската солидарност, тъй като музеят е финансиран с 27 млн. лв. от Европейския фонд за регионално развитие.

Най-лаконичен беше премиерът Бойко Борисов. Разказа как се е родила идеята за музея:

"Преди няколко години при акад. Светлин Русев ме бяха поканили в едно ателие и си говорехме, че няма музеи и че мазетата са пълни с картини, икони, които се рушат. И аз му казах, че ще му направя музея. Ето, музея го има днес."



"Уникални неща и експозиции има вътре, някои ги няма никъде по света. Много преди да дойде демокрацията, умни хора са давали пари и са откупували подобни неща. Пожелавам ви успех", заяви Борисов. Така той за пореден път отбеляза макар и индиректно ролята на Людмила Живкова, която определяше културната политика в края на комунистическия период.

Борисов не спести и шеги: "Не му се радвайте много, може някоя лампа да изгори или някоя платка утре да падне", каза той. Отбеляза, че е прочел наскоро в един информационен сайт статия, че се открива нов музей, но в него няма нови картини. "И сега съм казал на Вежди това, новото крило, да е с мои картини и на нови, млади автори", продължи той с хумора.

Кметове се жалват на Борисов от активисти на ГЕРБ

http://www.cross.bg/gerb-leva-polychila-1467119.html

/КРОСС/ Да се провери дейността на фирми на активисти на ГЕРБ в Петрич и правомерно ли са получили европейски субсидии. Това поискаха от Сдружението на кметовете в южната община с отворено писмо до премиера, председателя на НС, омбудсмана и Комисията за борба с корупцията. Според управниците въпросните дружества са получили по съмнителен начин около един милион лева - 931 959 лв. субсидии. Те са за пасища и мери по различни схеми. Поискани са били около 1 017 713 лв. за 2013 и 2014 г. от пет фирми на известни петрички политици от партия ГЕРБ, сред тях е и Венцислав Танев - син на петричкия депутат от ГЕРБ Димитър Танев, и Велко Велев от същата партия. Това се случва на фона на напрежението сред фермерите в страната и стачната готовност, която те обявиха заради проблеми с получаването на субсидиите и предоставянето им на пасища и мери от общинския и държавния поземлен фонд, пишат 35-те кметове, които са част от сдружението. Тяхната справка сочи, че фирма „Мила Стил" ООД от искана сума 136 136 лв. е получила 131 316 лв. Съдружници в нея са Венцислав Танев, Димитър Митушев и Веселин Бисерински. Бисерински е общински съветник от ГЕРБ, а Митушев е в общинското ръководство на партията. Фирмата е наела 330,11 ха постоянно затревени площи (ливади за косене) постоянни пасища и мери с договор за аренда в землището на с. Беласица и с. Скрът

Възобновиха строителството на Стадион „Варна“

http://www.moreto.net/novini.php?n=290415

Продължава строителството на стадион „Варна“ в морската столица. Това обяви за Moreto.net. председателят на комисията по собственост и стопанство в местния парламент Валентина Софрониева, която е представител на общината в дружеството "Спортен комплекс Варна" АД.

Вучич: Сърбия е послушала призивите на САЩ да намали зависимостта си от руски газ

http://www.cross.bg/vychich-surbiya-prizivite-1467118.html

/КРОСС/"Сърбия е готова да диверсифицира доставките на газ", заяви сръбският премиер Александър Вучич в интервю за Асошиейтед прес по време на визитата си в Албания. Премиерът каза, "от гледна точка на енергийната сигурност, ние сме готови да диверсифицираме източниците на доставки на газ в Сърбия, което също е много важно за нашите американски приятели." В интервюто Вучич заявява, че страната му е "послушала призивите на САЩ да намали зависимостта си от руски газ", съобщава БГНЕС. Изявленията на Вучич се считат като голяма промяна в политиката на Сърбия, която е традиционен съюзник на Русия.  

Прокурори проверяват има ли нарушения при адресни регистрации в Несебър

http://news.ibox.bg/news/id_2031201083

Преди местните избори се забелязва масово преселение към някои слабо населени общини

Питомна катеричка хапва и позира пред Полиграфическия комбинат (видео)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4790936

Почти напълно опитомена катеричка излезе от Борисовата градина и спокойно закуси на спирката срещу Полиграфическия комбинат в София. Животинчето дори позира за кратка фотосесия на симпатично момиче, което чакаше автобуса

В САЩ вярват, че Русия прикрива загубите си в Украйна с мобилни крематориуми

http://analysis.actualno.com/V-SASht-vjarvat-che-Rusija-prikriva-zagubite-si-v-Ukrajna-s-mobilni-krematoriumi-news_475497.html

Русия така отчаяно се опитва да скрие присъствието си в Украйна, че е създала мобилни крематориуми за унищожаването на телата на загиналите в боевете, твърдят американски конгресмени, пише американско...

Арестуваха пътен хулиган, умишлено блъскал автомобили

http://offnews.bg/news/n_1/n_511579.html

Полицията арестува опасен шофьор, който последователно блъснал, влачил и накрая обърнал с колата си друг автомобил.  Вечерта на 23 май в 5 Районно управление в София е постъпил сигнал шофьор, управлявал рисково лек автомобил „Ауди А-8”. Установено било, че в часовете между 22.30 до 1.25 на 24 май, в отсечката от отбивката от бул. „Вл. Вазов” към бул. „Ботевградско шосе”, той умишлено ударил в задната част „Фолксваген Кади”, влачил го 7- 8 метра, отново го ударил и го обърнал по таван, след което ударил челно и лек автомобил „Сеат Алтеа”, а после избягал в неизвестна посока, съобщават от СДВР. Оказало се, че преди това в с. Казичене, същият автомобил причинил друго пътно-транспортно произшествие с два паркирани автомобила и отново избягал. По случая в Пето РУ било образувано досъдебно производство, като извършителят бил установен - 29-годишен мъж от София. Той е предаден на прокуратурата и е задържан за 72 часа. 

Дейвид Камерън подкрепи призива за оттегляне на Блатер

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/05/28/2542529_deivid_kamerun_podkrepi_priziva_za_ottegliane_na_blater/?ref=rss


Британският премиер Дейвид Камерън смята, че президентът на ФИФА Сеп Блатер трябва да се оттегли от поста, заяви говорителят му. 

Според него Камерън е "напълно съгласен" с коментарите на министъра на културата, медиите и спорта Джон Уитингдейл, който по-рано призова Блатер да напусне. Премиерът подкрепи конкурентния кандидат за президент на ФИФА, но се изказа пестеливо за отнемането на световното първенство от Русия.

"Футболната асоциация, а ние напълно заставаме зад...

И ДПС харесаха Димитър Радев за шеф на БНБ

http://www.cross.bg/radev-dimitur-chobanov-1467117.html

/КРОСС/ Депутатите от ДПС са положително настроени към кандидата за нов шеф на БНБ Димитър Радев. След среща, проведена между Радев и депутатите на Движението, Петър Чобанов обяви, че не се съмнява в експертизата му. Бившият финансов министър каза, че парламентарната група ще има тематично заседание, на което ще обсъди отговорите на Радев и ще реши дали да го подкрепи за високия пост. Биографията му е достатъчно стабилна, изтъкна Чобанов и го похвали за експертния капацитет.По думите на ДПС депутата, Радев се е представил убедително на бързото препитване, което му наложили от третата по сила партия в парламента. Движението увери, че не взима решение като това с политически подход, така че ще дебатира кандидатурата професионално.Стана ясно, че от ДПС поискали Радев да представи кратко позициите си по отношение на основните задачи на БНБ, като имало доста въпроси, свързани с това как вижда бъдещия си екип, преструктурирането на банковия надзор, отношението му към европейските институции и най-вече - визията за влизането ни в еврозоната. Получените отговори са били достатъчни за вземане на решение от партията на следващото им заседание, увериха от ДПС. Запитан какво смята за името на Камен Захариев за поста гуверньор, Чобанов заяви, че трябва първо ДПС да го срещне като кандидат, ако изобщо стане такъв. Засега от партията на Лютви Местан не предлагат свой кандидат. По-рано днес Димитър Радев имаше среща с народните избраници от БСП.  

Топлофикации очакват големи изравнителни сметки заради новата методика

http://offnews.bg/news/n_1/n_511572.html

Големи изравнителни сметки се очакват в редица градове в страната заради голямо количество нефактурирана енергия за някои от топлофикационните дружества. Причината за това е новата методика за разпределение на топлинната енергия. Това обявиха от Асоциацията на топлофикационните дружества в България след края на организирана от Асоциацията дискусия на тема „Мястото на централизираното топлоснабдяване и охлаждане в контекста на енергийните политики на ЕС и България“. Според новата методика в София отчитането на парното е на базата на миналогодишното потребление, но вноските се разпределят по-равномерно през годината, а целта е да няма големи изравнителни сметки след края на отоплителния сезон. Въпреки това абонати се оплакват от високи сметки за март и април и очакват дори по-високи сметки за следващите месеци. От Асоциацията посочиха, че заради прогнозните дялове се получава изкривяване, което ще доведе до по-високи изравнителни сметки за някои от абонатите, като не пожелаха да кажат за кои градове на страната се очакват високите сметки. Топлофикациите настояват за това да има регламентирани повече варианти за начина на отчитане и разпределение на топлоенергията. Това ще даде повече свобода на етажните собственици сами да избират по какъв начин да бъде отчитана и разпрделяна енергията и ще има повече справедливост за абонатите, посочи Симо Симов от Управителния съвет на ЕВН България Топлофикация. Наредбата беше променена под натиска на обществото, но това се случи без да има анализ на период от няколко години, подчерта Симов и допълни, че по този начин се очаква и подобряване на събираемостта на задълженията. Топлофикациите искат още и по-голям регулаторен период за определяне на цените на парното, като според тях периодът трябва да е поне 5 години. От Асоциацията обясниха още, че топлофикациите работят постоянно на загуба. През последните 8 години са на загуба с около 300 млн. лева, а само за 2014 г. - с около 78 млн. лева. Според тях това е и причината, поради която намаляването на цената на газа не се отразява на цената на парното. Топлофикациите настояват и за законодателни промени, като увериха, че вече са предоставили конкретните си предложения и очакват те да намерят подкрепа от страна на държавата.

Черна гора няма да обявява пола на новородените

http://balkani.actualno.com/Cherna-gora-njama-da-objavjava-pola-na-novorodenite--news_475517.html

Новият директор на Клиничния център на Черна гора Ранко Лазович заяви, че в бъдеще ще се съобщава само броят на новородени деца, но не и техният пол, тъй като според него това е дискриминация, предаде...

Какъв е ТОЙ според първата буква от името му

http://curious.actualno.com/Kakyv-e-TOJ-spored-pyrvata-bukva-ot-imeto-mu-news_475466.html

Мъжете са трудни за разгадаване и честичко ни се иска да можехме да влезем в ума им за секунда, за да видим какво се крие там. Първата буква от името му може да ни подскаже какъв е той.А - на пръв пог...

Екшън на Златните! Пиян до козирката германец обърна хотел с главата надолу!

http://petel.bg/Ekshan-na-Zlatnite--Piyan-do-kozirkata-germanets-obarna-hotel-s-glavata-nadolu-__113907

Снимка Булфото Варненският районен съд глоби със 100 лева чуждестранен турист, нарушил обществения ред и спокойствие в Златни пясъци. ...

"Телеграф" разкри шокиращ разказ от болницата: Санитарки изнудват близки на пациенти с такса "памперс"

http://petel.bg/Telegraf-razkri-shokirashh-razkaz-ot-bolnitsata--Sanitarki-iznudvat-blizki-na-patsienti-s-taksa-pampers__113908

Санитарки изнудват близки на пациенти с такса "памперс". За това сигнализираха близки пред "Телеграф". Те са били принудени да плащат...

Ученици от ОУ „Св.Иван Рилски“ в Перник на гости в Парламента, депутатът Вяра Церовска им подари Конституцията на България

http://www.zapernik.com/politika/uchenici-ot-ou-sv-ivan-rilski-v-pernik-na-gosti_38720/

Ученици от ОУ „Св.Иван Рилски“ в Перник посетиха Народното събрание по покана на Вяра Церовска

Ученици от ОУ “Св. Иван Рилски“ в Перник посетиха Народното събрание по покана на народния представител от ПП ГЕРБ Вяра Церовска. Те бяха посрещнати от председателя на Парламента Цецка Цачева, зам.-председателя на ПП ГЕРБ и председател на ПГ на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов и народния представител Корнелия Маринова. Цветанов пожела на учениците весело лято и изрази...

Продължава

Горбачов се лекува в болница

http://www.cross.bg/gorbachov-se-lekyva-v-bolnitza-1467116.html

/КРОСС/ Бившият съветски президент Михаил Горбачов съобщи, че не успява да подобри здравето си и затова е влязъл в болница, съобщава „Руската информационна служба". „Аз лежа. Не излизам от болницата", казва Горбачов. Агенцията уточнява, че лечението му преминава в една от клиниките в руската столица. През есента на 2014 г. Горбачов влезе в болница и не можа да последва церемонията по връчване на Нобеловите награди.

Още една българска лекоатлетка покри норматив за Олимпийските игри в Рио

http://www.moreto.net/novini.php?n=290388

Габриела Петрова покри норматив за участие на Олимпиадата в Рио през 2016 година. Това стана на турнира “Филотей гала” в Атина, където българската лекоатлетка спечели надпреварата в тройния скок с 14.46 метра. Постижението й е личен рекорд на открито.

Durex: Създайте своя собствена мелодия и спечелете приключения за двама на фестивала EXIT

http://www.cross.bg/durex-festivala-exit-1467114.html

/КРОСС/ Най-горещото лятно събитие - фестивалът EXIT, ще се проведе между 9-12 юли в Нови Сад, Сърбия и Durex ще бъде там, за да предложи на всички почитатели на музиката незабравимо преживяване. Всеки ще има възможност да стане част от него, като вземе участие в музикалното състезание Durex TUNE IN във Фейсбук и регистрира касова бележка чрез SMS или в апликацията в социалната мрежа. Това ще даде шанс на участниците да спечелят общо 10 двойни билети за фестивала, включително осигурен автобусен транспорт за двама посока София - Нови Сад-София, достъп до Exit къмпинга за двама и двуместна палатка за периода на фестивала от 9 до 12 юли. Durex дава възможност на всички фенове на музиката да създадат своя собствена мелодия, като използват конзола на фейсбукстраницата Facebook.com/DurexBG, включваща звуци на инструменти. Участниците, чийто мелодии се класират в топ 50, ще имат шанса да спечелят вълнуващи награди. Петте мелодии, събрали най-много гласове, ще бъдат включени в специалната Durex Flavor компилация, която ще звучи по време на едно партитата на фестивала EXIT. Правилата на играта са достъпни на страницата на Durex във Фейсбук - facebook.com/DurexBG. Състезанието продължава до 25 юни 2015 година. Тази година фестивалът EXIT ще се проведе между 9 и 12 юли, на магичната Петроварадинска крепост в Нови Сад, Сърбия. Музикалното събитие ще бъде домакин на повече от 20 сцени и 500 изпълнители

"Мерцедес" се обърна по таван край язовир "Пясъчник"

http://pik.bg/мерцедес-се-обърна-по-таван-край-язовир-пясъчник-news340077.html

"Мерцедес" се обърна по таван край язовир "Пясъчник"

"Мерцедес" се обърна по таван край язовир "Пясъчник" вчера, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

При инцидента са пострадали двама жители от село Малък чардак, които са се разминали без сериозни наранявания.

Сигналът за произшествието е подаден около 15.20 часа. Служители на РУ – Хисар са установили, че на пътя между селата Любен и Мало Крушево лек автомобил "Мерцедес" излязъл от пътя и се преобърнал вдясно извън платното за движение.

Екип на Спешна медицинска помощ прегледал на място 76-годишния шофьор и неговия спътник на 58 години. Няма данни водачът на колата да е употребил алкохол .

По първоначални данни причините за катастрофата са движение с несъобразена скорост и загуба на контрол.

 

ЕК предупреди: Имаме 2 месеца, за да приложим правилата за банките

http://business.actualno.com/EK-predupredi-Imame-2-meseca-za-da-prilojim-pravilata-za-bankite-news_475516.html

Европейската комисия (ЕК) поиска от България да приложи изцяло Директивата за възстановяване и преструктуриране на банките. Ако в срок от два месеца София не изпълни своите ангажименти, Комисията може...

Големите туроператори искат клауза “драхма” в новите договори

http://www.grreporter.info/golemite-turoperatori-iskat-klauza-%E2%80%9Cdrakhma%E2%80%9D-v-novite-dogovori/17336

Под предлог, че съществува несигурност поради забавянето на споразумението между Гърция и кредиторите ѝ, чуждестранните туристически агенции искат да се презастраховат в случай, че страната се върне към националната си валута

прочети повече

Народното събрание прие облекчения за малкия и среден бизнес

http://pik.bg/народното-събрание-прие-облекчения-за-малкия-и-среден-бизнес-news340074.html

Народното събрание прие облекчения за малкия и среден бизнес

Парламентът гласува на първо четене промени в Закона за търговския регистър, които предвиждат указания за отстраняване на нередностите в заявленията за обявяване на годишен финансов отчет да се изпращат и по електронен път до търговците. Според вносителите Мартин Димитров и Петър Славов от гражданската квота на Реформаторския блок, това значително ще улесни малкия и среден бизнес, като ще го облекчи от бюрократични спънки и бумащина и ще му спести разходите за повторно подаване на заявление, когато първоначалната процедура е била прекратена.

В своите мотиви депутатите посочват, че обработката и обявяването на Годишните финансови отчети на търговците традиционно отнема месеци на Агенцията по вписванията, предвид големия обем заявления, които постъпват концентрирано през месеците май, юни и юли. Същевременно, актовете на длъжностните лица нерядко биват постановени след повече от 3,4 и повече месеца.

При действащия в момента закон търговците трябва да следят ежедневно в продължение на месеци в Търговския регистър дали няма някакви непълноти по отдавна подадените им заявления. Естествено, това не се случва и не са рядкост случаите, когато даден търговец пропуска сроковете за отстраняване на нередностите.

 Ето защо, приетите на първо четене днес промени предвиждат, ако търговеца е посочил електронна поща в заявлението си, Агенцията по вписванията да го уведоми за евентуални констатирани непълноти и по електронен път, наред с обявяване на тези указания и по партидата в Търговския регистър. По този начин ще се гарантира своевременното научаване от заявителя на дадените указания и предприемането на действия за изпълнението им в съответния срок.

По думи на Петър Славов тези промени ще бъдат от полза на хиляди собственици на малък и среден бизнес у нас. Затова Славов изрази задоволство от факта, че предложението е получило пълна подкрепа по време на разглеждането му на Комисията по правни въпроси, както и при гласуването му в зала.

Министър Ненчев: Предаването на архива ще ни направи свободни

http://www.cross.bg/nenchev-ministur-arhiva-1467115.html

/КРОСС/Предаването на архива на военното разузнаване ще отвори нова страница, ще ни направи по-свободни, коментира пред журналисти военният министър Николай Ненчев. В Смолян той участва в церемонията за посрещане на военнослужещи от състава на 28-ия контингент, участвал в операцията на НАТО "Решителна подкрепа" в Афганистан. „Странно е в една правова държава да се обвинява в предателство някой, който изпълнява закона", допълни министър Ненчев по повод обвиненията относно решението за отварянето на архивите. Военният министър заяви убеденост, че законът гарантира сигурността на хората (чиито имена са в тези архиви) и "нито един чужд гражданин няма да бъде изложен на каквато и да е опасност". Министър Ненчев допълни, че е бил на инспекция в базата, в която ще се съхраняват тези досиета и лично се е уверил в отличните условия.  

Ивайло Стоянов ще свири финала за Купата

http://www.cross.bg/stoyanov-kypata-finala-1467113.html

/КРОСС/ Съдията Ивайло Стоянов ще ръководи финала за Купата на България между Левски и Черно море. Мачът е в събота от 20 часа на стадион "Лазур" в Бургас. Асистенти на Стоянов в решаващия мач ще бъдат Иво Колев и Крум Стоилов. Четвърти съдия е Вихрен Манев.    

Столичните общинари искат среща с Москов заради реформата му

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/05/28/2542513_stolichnite_obshtinari_iskat_sreshta_s_moskov_zaradi/?ref=rss


Общински съветници от София ще инициират среща със здравния министър и доскорошен съветник от "Синята коалиция" Петър Москов заради предложенията му за промени в Закона за лечебните заведения, съобщи пред журналисти председателят на групата на ГЕРБ Малина Едрева.

С поправките болниците, които са 100% общинска собственост, трябва да бъдат слети с държавни болници. В София това са "Специализираната болница за активно лечение на онкология" ЕООД, "Центърът за психично здраве" ЕООД и...

Обир като на кино в София (ВИДЕО)

http://www.bnews.bg/article-135729

Крадец нахълтва в магазин, опира пистолет в главата на продавачката, собственикът сам го издирва в социалните мрежи.

Вижте кои квартали в София и кога остават без топла вода заради ремонти (график)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4790848

„Топлофикация София” ЕАД стартира едновременно подмяната на 37 км тръби, както и основни ремонти в ТЕЦ „София-Изток”. Подмяната трябва да приключи към средата на септември. Обектите са разположени в 15 районни общини: Подуене, Красно село, Лозенец, Триадица, Красна поляна, Люлин, Възраждане, Надежда, Илинден, Връбница, Сердика, Овча купел, Изгрев,
„Топлофикация София” ЕАД стартира едновременно подмяната на 37 км тръби, както и основни ремонти в ТЕЦ „София-Изток”. Подмяната трябва да приключи към средата на септември. Обектите са разположени в 15 районни общини: Подуене, Красно село, Лозенец, Триадица, Красна поляна, Люлин, Възраждане, Надежда, Илинден, Връбница, Сердика, Овча купел, Изгрев,

Вижте кои квартали в София остават без топла вода заради ремонти

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4790900

„Топлофикация София” ЕАД стартира едновременно подмяната на 37 км тръби, както и основни ремонти в ТЕЦ „София-Изток”. Подмяната трябва да приключи към средата на септември. Обектите са разположени в 15 районни общини: Подуене, Красно село, Лозенец, Триадица, Красна поляна, Люлин, Възраждане, Надежда, Илинден, Връбница, Сердика, Овча купел, Изгрев,
„Топлофикация София” ЕАД стартира едновременно подмяната на 37 км тръби, както и основни ремонти в ТЕЦ „София-Изток”. Подмяната трябва да приключи към средата на септември. Обектите са разположени в 15 районни общини: Подуене, Красно село, Лозенец, Триадица, Красна поляна, Люлин, Възраждане, Надежда, Илинден, Връбница, Сердика, Овча купел, Изгрев,

Каратанчева отпадна от "Ролан Гарос"

http://www.cross.bg/karatancheva-garos-otpadna-1467112.html

/КРОСС/ Сесил Каратанчева отпадна във втория кръг на Откритото първенство на Франция "Ролан Гарос". Втората ни ракета загуби от Ирина Фалкони с 6:3, 1:6, 2:6.Въпреки днешното поражение, Каратанчева ще се завърне в Топ 100 на женския тенис със спечелените дотук точки.

Откриха "Българския Лувър" - "Квадрат 500"

http://www.investor.bg/novini/346/a/otkriha-bylgarskiia-luvyr-kvadrat-500-195660/

Идеята за създаването му е отпреди 16 години, през които се сменят седем министри на културата, а инвестицията в него е 27 млн. лв.

В Катуница е спокойно след изселването на фамилия Рашкови

http://pik.bg/в-катуница-е-спокойно-след-изселването-на-фамилия-рашкови-news340073.html

В Катуница е спокойно след изселването на фамилия Рашкови

В Катуница е спокойно след изселването на фамилия Рашкови. Това каза Красимир Юруков, кмет на село Катуница, предаде агенция "Фокус".

„Благодарение на институциите, които застанаха зад проблема и благодарение на будните граждани на Катуница, нещата се успокоиха”, добави Юруков.

Нито един представител на фамилия Рашкови, която стана причина за размирици в селото, вече не се вестява там. Имотите на ромския бос се разпродават от НАП чрез търгове.

„Някои вече са продадени, предстоят още търгове за други. Всичко върви по график”, каза кметът. 

Кирил Рашков и фамилията му живеят в Пловдив.

Крадец опря пистолет в главата на продавачка в София (видео и снимки)

http://pik.bg/крадец-опря-пистолет-в-главата-на-продавачка-в-софия-видео-и-снимки-news340070.html

Крадец опря пистолет в главата на продавачка в София (видео и снимки)

Въоръжен обир бе заснет от охранителни камери в столичен магазин. Кражбата е извършена във вторник около 21.30 часа, информира Би Ти Ви.


Крадците са в тандем – момче и момиче. На кадрите се вижда как момичето разсейва продавачката, докато вътре не връхлита младеж с пистолет. Той опира оръжието в главата на продавачката и двамата я повалят. След това я дърпат, блъскат и удрят. Взимат парите и изчезват.

Жената е в шок след случилото се. Към момента не е ясно дали пистолетът е истински или играчка.

Видеото се разпространява във Фейсбук. Авторът му Михаил Русинов пише: „Това се случи снощи в нашият магазин. Ако познавате някой от извършителите на грабежа, моля сигнализирайте в най-близкото РПУ или се обадете на 0887030007.

Предварително благодаря!”.

Полицията все още търси извършителите, за които има предположение, че имат солиден опит в обирите.

Запомнете и вие лицата им и ако ги разпознаете, потърсете МВР.

Видеото можете да видите ТУК!

 

Германия все още е далеч от легализиране на еднополовите бракове

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/05/28/2542528_germaniia_vse_oshte_e_dalech_ot_legalizirane_na/?ref=rss


Управляващата коалиция в Германия се договори в сряда да внесе поправки в правилата за еднополовите граждански съюзи. Катеогричната съпротива от консерваторите в партията на канцлера Меркел обаче означава, че страната по всяка вероятност скоро няма да разреши гей браковете, коментира агенция "Ройтерс".

Въпреки нарастващите разделения по въпроса в редиците на Християндемократическия съюз (ХДС) партията все още като цяло е против еднополовите бракове, защото се опасява, че ще...

Американка обърна Каратанчева и я изхвърли от "Ролан Гарос"

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/05/28/2542531_amerikanka_oburna_karatancheva_i_ia_izhvurli_ot_rolan/?ref=rss


Сесил Каратанчева отпадна във втория кръг на "Ролан Гарос", след като загуби с 6:3, 1:6, 2:6 от американката Ирина Фалкони.

Българката допусна обрат и не успя за първи път в кариерата си да преодолее тази фаза на надпреварата.

104-ата в света пловдивчанка допусна цели осем пробива и направи едва 15 печеливши удара срещу 37 за съперничката си. 

Двубоят започна неубедително и за двете тенисистки, които не успяха да вземат първите си две подавания до 2:2. Тогава...

Между 380 - 400 килограма от декар са прогнозните добиви на ечемик във Варненска област

http://www.moreto.net/novini.php?n=290219

Между 380 - 400 килограма от декар са прогнозните добиви на ечемик във Варненска област. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна Даря Велинова, експерт в Областната дирекция „Земеделие” във Варна. 93 766 декара са засетите площи с ечемик във Варненска област.

Мемфис се прости с легендата на блуса Би Би Кинг (видео)

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/memfis-se-prosti-s-legendata-na-blusa-bi-bi-king-video-6036872

Дъждът не попречи на почитателите, местни знаменитости и близки и приятели на Краля на блуса да го изпратят в последния му път

Каратанчева загуби от Фалкони и е аут от Ролан Гарос

http://offnews.bg/news/n_1/n_511543.html

Американката Ирина Фалкони победи Сесил Каратанчева с 3:6, 6:1, 6:2 и продължава в третия кръг на турнира в Париж от Големия шлем Ролан Гарос. Втората българска женска ракета Каратанчева спечели трудно първия сет с 6:3 за 40 минути. В него двете тенисистки реализираха общо цели седем пробива. Във втория сет обаче Сесил сякаш се срина и допусна два пробива без нито веднъж да спечели сервис гейм на Фалкони - 1:6. Третият сет наподоби сценария на втория с краен резултат 1:6. Мачът между българката и американкатае беше първият в програмата за корт №5. Родената в Еквадор 25-годишна Фалкони заема 84-ата позиция в световната ранглиста, където Сесил е №104. Днес по-късно мача си от втория кръг на Ролан Гарос ще изиграе и първата ни женска ракета Цветана Пиронкова срещу Деница Алертова от Чехия.

Мъж обра столичен магазин, опря пистолет в главата на продавачката (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4790820

Охранителните камери от магазин в столицата са заснели брутални кадри на въоръжен грабеж. На тях се вижда как мъж нахлува и опира пистолет в челото на продавачката, съобщи Нова телевизия.
Собственикът на магазина Михаил Русинов сам публикува в социалните мрежи видеото и призова:
Охранителните камери от магазин в столицата са заснели брутални кадри на въоръжен грабеж. На тях се вижда как мъж нахлува и опира пистолет в челото на продавачката, съобщи Нова телевизия. Собственикът на магазина Михаил Русинов сам публикува в социалните мрежи видеото и призова: "Ако познавате някой от извършителите на грабежа,

Брутален грабеж в София: Мъж опира пистолет в главата на продавачка, помага му млада жена (видео)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4790879

Охранителните камери от магазин в столицата са заснели брутални кадри на въоръжен грабеж. На тях се вижда как мъж нахлува и опира пистолет в челото на продавачката, съобщи Нова телевизия. Собственикът на магазина Михаил Русинов сам публикува в социалните мрежи видеото и призова: "Ако познавате някой от извършителите на грабежа,

Карлос Бака - рибар, кондуктор и шампион

http://offnews.bg/news/n_1/n_511549.html

Днес всички футболни фенове говорят за снощния финал на Лига Европа между отборите на Севиля и Днипро. Герой за испанския тим стана колумбиецът Карлос Бака, чиято история ще разкажем в долните редове. Днес животът на Бака изглежда като сбъдната мечта - титли, голям отбор, пари. Но преди по-малко от 10 години никой не би си мечтал да бъде на негово място. Развитието, което Бака показа за това време, е резултат от талант, желание, упоритост и капка късмет. Преди около осем години футболистът не е бил играч в голям отбор и дори не е бил на път да стане известен в спорта. От 2006 г. до 2011 г. Бака е играл за колумбийския отбор Атлетико Хуниор, където в началото не е получавал големи шансове за игра. Настоящият играч на Севиля не е бил от заможно семейство и за да припечелва по някое песо отгоре е бил кондуктор в автобус и рибар. Подемът на кариерата на Бака започва през 2009, когато става голмайстор на турнира за Купата на Колумбия. Следват силни сезони за Бака, който не престава да вкарва. С тези си действия младият колумбиец си спечелва вниманието на европейските клубове. Така през 2012 г. белгийският Клуб Брюж вади 1.5 млн евро за Бака - скромна цена за европейския трансферен пазар. В сезона, прекаран в Белгия, Бака прави точно това, което се иска от него - вкарва голове. Именно това прави престоя му в Клуб Брюж кратък и само след година той вече е неизменна част от отбора на Севиля. От 2012 до 2013, когато Бака отива в Севиля, трансферната му цена нараства 7 пъти. В първия си сезон в Испания Карлос Бака отбелязва 4 попадения в Лига Европа по пътя на Севиля за третата им титла от турнира. За настоящия сезон в Европа пък Бака вкарва цели 7 попадения, което го прави трети в голмайсторската листа на Лига Европа. Днес, само няколко часа след като Бака триумфира на върха на Лига Европа за втори пореден път, Манчестър Юнайтед изразиха силното си желание да го привлекат в редиците си. Червените дяволи от Острова изпитват сериозни затруднения в атака си, след като колегата на Бака от колумбийския национален отбор Радамел Фалкао бе определен като "провала на сезона" и не успя да се наложи в клуба от Манчестър. В днешния си брой британският в. "Метро" твърди, че тимът на ван Гаал ще трябва да извади близо 22 млн. британски лири, за да привлече Бака в редиците си. Но, където и да отиде Бака след Севиля, може да се каже, че няма мрежа, която да го стресне - нито вратарска, нито рибарска. 

Сесил Каратанчева отпадна във втори кръг на "Ролан Гарос"

http://tennis.actualno.com/Sesil-Karatancheva-otpadna-vyv-vtori-kryg-na-Rolan-Garos-news_475511.html

Пълен обрат - това преживя втората ракета на България Сесил Каратанчева във втори кръг на "Ролан Гарос". След като Сесил направи една от големите изненади на турнира и успя да победи Йелена ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване