Влизаме в е-кабинета с ПИК код

http://pik.bg/влизаме-в-е-кабинета-с-пик-код-news359368.html

Влизаме в е-кабинета с ПИК код

Един персонален идентификационен код (ПИК) да служи на гражданите не само за проверка в НАП, но и в останалите служби на държавната администрация. Това готви екипът на вицепремиера Румяна Бъчварова, заедно с Министерството на финансите. В момента 12-цифровият код се издава от Националната агенция по приходите, пише "Стандарт". Той дава на хората достъп до няколко електронни услуги, без да си купуват електронен подпис. С него може да се направи справка за осигурителен доход, за пенсионен фонд, за трудов договор и за платени данъци и такси и др. Идеята е с универсалния ПИК да се получава информация от НОИ, от здравната каса и други служби.

"Работим и по необходимостта да се подготвят кадри с определено ниво на умения, които да могат да се обучат бързо според изискванията на административната реформа", коментира Бъчварова. Нейният екип е създал портал www.opendata.government.bg, в която са публикувани отворени данни за адресна регистрация, за управление и наблюдение на еврофондовете (ИСУН). В портала са регистрирани 28 организации и се предоставят 40 набора от данни - от инфо за околната среда до демографски цифри, пощенски кодове и бизнес статистика. До края на годината наборите от данни ще са 119.

Семинарът, наречен шеговито #Данни канят" в Министерския съвет, който се проведе вчера, постави проблемите около публикуването и използването на т.нар. отворени данни. Тепърва обаче ще се готви закон, който да регламентира стандартите за събирането им.

 

Доц. Ал. Маринов: Най-голяма слабост на БСП – не осъзнава трудната си ситуация

http://frognews.bg/news_94042/Dots-Al-Marinov-Nai-goliama-slabost-na-BSP-–-ne-osaznava-trudnata-si-situatsiia/

Най-голямата слабост на БСП е , че не осъзнава в колко трудна ситуация се намира. Кадиев е политически егоцентрик. АБВ е пред срив. РБ действа катастрофално. Съюзяването на ГЕРБ и ДПС върви като една невидима, подводна мощна линия. Доган ще се завърне като омиротворител. Това казва в интервюто за Фрог социологът доц. Александър Маринов.

Синоптици от БАН: Утре жега до 28 градуса, на места обаче ще вали и гърми!

http://pik.bg/синоптици-от-бан-утре-жега-до-28-градуса-на-места-обаче-ще-вали-и-гърми-news359350.html

Синоптици от БАН: Утре жега до 28 градуса, на места обаче ще вали и гърми!

Сутринта над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Около обяд над Източна България и планините облачността ще се увеличи и ще превали, на места - и ще прегърми.

По-интензивни ще са явленията в североизточните райони от страната. Ще се усили вятърът от север-североизток. Ще остане хладно за сезона с максимални температури, в повечето места, между 23 и 28 градуса. Това съобщиха от НИМХ, предаде БТА.

Днес да почерпят

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4847594

Александър Томов, писател, 71 г.
Елин Рахнев, писател, драматург, 47 г.
Емилия Масларова, министър на труда и социалната политика в правителствата на Попов и Станишев, бивш депутат.
Етиен Леви, поппевец, музикален педагог, 58 г.
Йордан Костурков, писател, преводач, 67 г.
Ст. комисар Константин Димитров, зам.
Александър Томов, писател, 71 г. Елин Рахнев, писател, драматург, 47 г. Емилия Масларова, министър на труда и социалната политика в правителствата на Попов и Станишев, бивш депутат. Етиен Леви, поппевец, музикален педагог, 58 г. Йордан Костурков, писател, преводач, 67 г. Ст. комисар Константин Димитров, зам.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване