Петима хоспитализирани след катастрофата на АМ "Тракия"

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/petima-hospitalizirani-sled-katastrofata-na-am-trakiia-6038837

Инцидентът стана на 124 км на магистралата, малко преди Пловдив, рано сутринта. На място починаха двама души - мъж и дете на около 9 години

ДПС осъди палежа на параклис в Сопот

http://www.mediapool.bg/dps-osadi-palezha-na-paraklis-v-sopot-news236197.html

ДПС осъжда остро палежа на параклиса "Св. Георги" край Сопот и изказва възмущението си от тази вандалщина. Това се казва в декларация на лидера на движението Лютви Местан, изпратена до медиите. Посегателството срещу светинята изразява низост, богохулство и несъвместима с реда и морала ексцесия, пише Местан. Унищожените икони и църковна утвар са не просто загуба на знаци на духовността, но и погубена култура, поругана религиозна святост, напомня той. Ние в ДПС сме еднакво и винаги непримирими с всяка проява на хулиганство и нарушаване на обществения ред и закона, които са и нарушаване на правата на гражданите, се посочва в декларацията. Партията изразява съпричастността си към миряните на Карловската духовна околия и призовава властите да приложат в пълна мяра своята компетентност за своевременното разкриване на извършителите на злодеянието и прилагане на строгостта на закона спрямо тях. В декларацията се подчертава, че вандалският акт е особено осъдителен, защото явно той цели създаване на напрежение в междукултурните и междурелигиозните отношения в българското общество. ДПС споделя позицията на кмета на Сопот Веселин Личев, че сопотчани живеят в разбирателство и без напрежение на религиозна основа. Затова смятаме, че тази провокация няма да постигне целите си, пише Местан. ДПС призовава всички български граждани, независимо от вярата, която изповядват, да осъдят вандалския акт, а властите незабавно да разкрият както извършителите, така и поръчителите. Пожарът в параклиса "Св. Георги" край Сопот избухнал в четвъртък сутринта. Всички икониса били струпани на пода и подпалени. Полицията работи по няколко версии за умишлен палеж. Не е изключено палежът да има нещо общо с протеста на мюсюлманите пред Куршум джамия в Карлово.

34- годишна жена и бременно 24- годишно момиче загинаха при пътен инцидент

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/tlm6MPpdHyg/

На 03.07.т.г. около 09.42 ч. на пътя между поморийските села Бата и Медово, вероятно поради движение с несъобразена скорост, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътно дърво, л.а. „Рено 19”, с бургаска регистрация, управляван от 53- годишния А.Х. от с. Ябълчево, общ. Руен.
С автомобила се придвижвали и  34- годишната дъщеря на водача – Г.М. от с. Ябълчево, 24 -годишната К.Ф. от с. Руен / бременна в неустановен месец/ и 16- годишната Х.М. от с. Ябълчево.
От ПТП са загинали 34- годишната Г.М. и бременното 24- годишно момиче, чиито тела са извадени от смачканото купе на лекия автомобил от служители на „Пожарна безопасност и защита на населението” – Поморие.
Водачът на автомобила и 16- годишната Х.М. са откарани в МБАЛ – Бургас и настанени в отделение „Неврохирургия” с контузни рани по главата, без опасност за живота, съобщиха от пресцентъра на полицията. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Поморие.

БФБ-София с 68% спад на оборота през първото полугодие

http://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/bfb-sofiia-s-68-spad-na-oborota-prez-pyrvoto-polugodie-197916/

Понижението само през юни е от 65% на годишна база, като това е последният месец с активно участие на КТБ като инвестиционен посредник

БФБ-София с 68% спад на обора през първото полугодие

http://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/bfb-sofiia-s-68-spad-na-obora-prez-pyrvoto-polugodie-197916/

Понижението само през юни е от 65% на годишна база, като това е последният месец с активно участие на КТБ като инвестиционен посредник

Божидар Лукарски: Криминализирайте незаконния въгледобив

http://web.barometar.net/80768/

Криминализиране на незаконния въгледобив. За това настоя пред парламента министърът на икономиката и енергетиката Божидар Лукарски. Днес той проведе среща с ликвидатора на „Мини Перник“, зам.-министъра на енергетиката Жечо Станчев и доц. Стефчо Стойнев, преподавател в Минно-геоложкия институт и ръководител на проект за ликвидация и отстраняване последиците от въгледобивната дейност край Перник. След нея стана […]

Дете и мъж загинаха в тежка катастрофа на "Тракия" (СНИМКИ)

http://www.bnews.bg/article-137687

Още двама са в тежко състояние с опасност за живота след челния удар между "Форд" и "Рено".

Деца фантоми пълнят списъците с ученици в малките населени места

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4852578

Учебната година приключи преди броени дни. Но има и ученици, за които тя изобщо не е започвала. Училището в село Гложене се посещава от десетина деца, но за сметка на това има 8 учители, разкри
Учебната година приключи преди броени дни. Но има и ученици, за които тя изобщо не е започвала. Училището в село Гложене се посещава от десетина деца, но за сметка на това има 8 учители, разкри "Нова телевизия". Преди няколко години класните стаи са били пълни с до 150 деца. И сега необходимият минимум за съществуване на училището е спазен.

Цитат на деня: Путин може да реши да защити сънародниците си на Свети Влас

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2015/07/03/2565777_citat_na_denia_putin_moje_da_reshi_da_zashtiti/?ref=rss


"Ако руските граждани, които са закупили имоти по Черноморието, ако те заявят че се чувстват застрашени, президентът Путин, който е непредсказуем, ,,, Путин ще каже "аз отивам да защитя моите сънародници в Свети Влас и оттам нататък става страшното".

Това заяви бившият външен министър Соломон Паси пред Би Ти Ви в коментар за външната политика на Русия.

Танковете на НАТО у нас ще гарантират спокойствието на българина, заяви Паси, като подчерта, че това не е чужда, а...

Нямаме нужда от Велико народно събрание

http://www.cross.bg/penchev-promeni-durzhavata-1472150.html

/КРОСС/Националният мбудсман и бивш председател на Върховния административен съд Константин Пенчев не е съгласен с твърдението, че е нужно Велико народно събрание, за да се приемат обсъжданите в момента конституционни промени. В ефира на БНТ той обори становището на работната група на ВАС, която зае именно такава позиция. Пенчев онагледи развитието на реформата в съдебната система с модела на двама-трима ентусиасти, които движат нещата, с представители на статуквото и с мнозинството, на което „му е все тая". За омбудсмана е важно да се приемат конституционните изменения, за да се тръгне към реална промяна в съдебната система. Според Константин Пенчев системата трябва да бъде изчистена от хората със съмнителна репутация, за да се върне гражданското доверие в съда. Да се внимава да не стават грешки и да се провали реформата, посъветва той правосъдния министър Христо Иванов. Омбудсманът коментира и събарянето на незаконните постройки на циганите в Гърмен и на други места в страната, като изтъкна, че е нужно да се прецени оправдано ли е от страна на държавата да прати тези хора и семействата им на улицата. За него ромският проблем е огромен и затлачван, а за обществото е много важно циганите да са образовани и конкурентоспособни, да сме едно общество. Той похвали старозагорската община за това, че събаря незаконните постройки правилно - с подготовка и предварително уведомление, поетапно и чак тогава, когато е намерено къде да се настанят хората

Вигенин: В Гърция конструктивният диалог е изместен от емоции и безсмислено надприказване

http://pik.bg/вигенин-в-гърция-конструктивният-диалог-е-изместен-от-емоции-и-безсмислено-надприказване-news359520.html

Вигенин: В Гърция конструктивният диалог е изместен от емоции и безсмислено надприказване

В Гърция конструктивният диалог е изместен от емоции и безсмислено надприказване. Страната е в ситуация, в която няма как да се намери решение на проблема, заяви за БНР Кристиан Вигенин – депутат от "БСП лява България" и член на Президиума на ПЕС:

"Този референдум ще отчете мнението на гръцките граждани, но възможността проблемът, пред който е изправена Гърция, да бъде решен само от гръцките граждани и правителство, не съществува. Каквото и да се случи в неделя, от понеделник пак трябва да има преговори, пак трябва да има компромиси. Защото в днешния глобален свят, в рамките на глобалната финансова система, която имаме, и при ситуацията, в която в момента е Гърция, не може да се извади сама от такава криза."

Според Вигенин ограниченията, които бяха наложени на Гърция с началото на спасителните програми, са довели до задълбочаване на кризата и от ПЕС са отправили своите критики в тази посока.

Европейският съюз трябва да се опита да стимулира гръцката икономика, смята Вигенин. Той припомни и един факт от 2011-а година:

"Тогавашното социалистическо правителство на Папандреу, което преговаряше по първата програма, в един момент видя, че на Гърция се налагат условия, които са неприемливи икономически и политически. Тогава, за изненада на всички, обяви, че ще предизвика референдум. Реакцията беше много остра, включително в самата Гърция, но и от партньорите. Тогава той се отказа от този референдум. Има едно емблематично изказване на Ципрас в онзи период, в което казва, че не може подобни решения да се стоварват на гърба на гръцките граждани, че това е бягство от отговорност на правителството. Виждаме обаче, че политическата среда в Гърция е такава, че референдумът се оказва единственото решение на сегашното правителство."

Това, което днес е Гърция, не може да бъде повод за гордост нито от страна на институциите, нито от страна на гръцкото правителство, смята Вигенин:

"Разчитам от понеделник на повече разум, на повече реализъм и на стремеж на първо място и преди всичко да се помисли за гражданите на Гърция, защото те имат най-малка вина както за неразумната финансово-икономическа политика в предишните години, така и за резултатите от наложените от институциите ограничения в последните години."

Според депутатът въпреки настоящата криза България трябва да се подготвя за членство в еврозоната.

Китай разследва манипулация на фондовия пазар

http://www.investor.bg/aziia/336/a/kitai-razsledva-manipulaciia-na-fondoviia-pazar-197926/

Според съобщения в китайските социални медии чужди инвеститори са атакували акциите в страната с масирани къси продажби

Ваньо Шарков: Тези, които всяват паника за радиация, го правят умишлено или от тъпотия

http://www.moreto.net/novini.php?n=294055

„Няма никакво основание за паника след пожара край АЕЦ „Чернобил". Тези, които всяват паника за радиация, трябва да бъдат проверени от други органи. Те го правят умишлено или от тъпотия". Това заяви пред bTV зам.-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков.

Мнозинството от германците обвиняват Ципрас за разкола с Европа

http://europe.actualno.com/Mnozinstvoto-ot-germancite-obvinjavat-Cipras-za-razkola-s-Evropa-news_482300.html

Държавната германска телевизия ARD излъчи нарочно поръчан сондаж на настроенията на гражданите към референдума в Гърция в неделя. По-голямата част от германските граждани смятат, че правителството на Ципрас носи определено вината за ескалацията на напрежението в отношенията между Атина и останалите европейски държави, предаде БНР. 68% от германците са на мнение, че правителството на Ципрас носи вина за напрежението между Атина и европейските финансови институции и държави. Само 4% смятат, че о

Чернобил - паниката удря по-дълбоко от радиацията

http://viewpoint.actualno.com/Chernobil---panikata-udrja-po-dylboko-ot-radiacijata-news_482301.html

Тези дни реших да се поразходя за едно кино до мола на „Стамболийски” в София и случайно на кръстовището преди това – на бул. „Скобелев” и ул. „Партений Нишавски”, видях нещо крайно интересно. На стената на строежа срещу Lidl, Бог знае откога недовършен, беше сложен плакат с упътвания как да се държим при бедствия. Напътствията се дават от Столична община и включват полезни съвети от сорта на да си подготвим раница с неща от първа необходимост, като вода

Пентагонът създава живот на Марс

http://cosmos.actualno.com/Pentagonyt-syzdava-jivot-na-Mars-news_482303.html

Агенцията за напреднали отбранителни изследвания към Пентагона (DARPA) е започнала грандиозен проект за промяна на климата на Марс. С помощта на изкуствено създадени микроорганизми учените искат да превърнат Червената планета в място, годно за живот. Изследователите се спират на Марс, защото тя е планетата с най-близки до земните условия. Плановете на DARPA са да я направят по-топла, а атмосферата й - по-плътна и по-богата на кислород. За тази цел на планетата ще се отглеждат фотосинтезиращи

Масовите убийства в училищата са "заразни", доказват учени

http://america.actualno.com/Masovite-ubijstva-v-uchilishtata-sa-zarazni-dokazvat-ucheni-news_482230.html

Наблюдения на последствията от най-известните масови убийства и стрелби в училищата показали, че лошият пример действително е заразен. Подобни инциденти много често вдъхновяват други психопати и престъпници да повторят "подвига" в продължение на две седмици след трагедията, изясняват психолози, публикували статия в сп. PLoS One. "През януари 2014 година се срещах с колеги от университета Пардю. В този ден в тяхното студентско градче се случи трагедия, при която студент се опита да застреля и за

Тежка катастрофа на "Тракия" край Пловдив: Шофьор и дете загинаха, двама тежко ранени

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4852587

Две жертви, едната - дете, още двама в тежко състояние с опасност за живота - това е резултатът от челен удар на лек автомобил "Форд" с лек автомобил "Рено" на магистрала Тракия тази сутрин, предаде БГНЕС.
Инцидентът стана в района на надлеза за Карлово около 5.30 часа тази сутрин. Фордът е с австрийска регистрация, управляван от турски гражданин.
Две жертви, едната - дете, още двама в тежко състояние с опасност за живота - това е резултатът от челен удар на лек автомобил "Форд" с лек автомобил "Рено" на магистрала Тракия тази сутрин, предаде БГНЕС. Инцидентът стана в района на надлеза за Карлово около 5.30 часа тази сутрин. Фордът е с австрийска регистрация, управляван от турски гражданин.

9-годишно дете от Турция и българин загинаха при тежка катастрофа на "Тракия" (Обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4852579

Дете на възраст около 9 годинки от Турция е загинало на АМ
Дете на възраст около 9 годинки от Турция е загинало на АМ "Тракия". То е пътувало във "Форд" с австрийска регистрация. Автомобилът е навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал в "Рено" със Старозагорска регистрация. На място е починал водачът на българския автомобил, а спътникът му е в тежко състояние.

Камен Донев: Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

http://web.barometar.net/80766/

„Няма имена, няма светли фигури, няма личности днес в политиката, които да събуждат положителни емоции. За мен поне няма. Има едни изключително обиграни хора, безскрупулни, които нямат никаква задръжка да прокарат своите интереси – лични и партийни. Това дори е по-страшно от организираната престъпност… Нарича се предателство“, казва Камен Донев в интервю за списание „Биограф“. […]

Очаквайте сензационно интервю с Вежди Рашидов в ПИК! Каква е истината за отношенията му с Доган? Излиза една неразказана история...

http://pik.bg/очаквайте-сензационно-интервю-с-вежди-рашидов-в-пик-каква-е-истината-за-отношенията-му-с-д-news359517.html

Очаквайте сензационно интервю с Вежди Рашидов в ПИК! Каква е истината за отношенията му с Доган? Излиза една неразказана история...

Един от най-известните политици в България Вежди Рашидов разкрива сензационни подробности от отношенията си с Ахмед Доган в интервю за най-четената новинарска агенция!

Защо изложбата в Лувъра го превърна в мишена? Кои са замесените!

Маските падат след минути!

Сградата на общината в Гърмен е обградена от полиция

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4852581

Сградата на общината в Гърмен е обградена от полиция. Това потвърди Минка Капитанова, кмет на общината, пред Фокус.
Органите на реда предотвратиха намеренията на Инициативния комитет на протестиращите жители на Гърмен срещу беззаконието в държавата, които бяха решили да блокират сградата на общината в знак на несъгласие с ефекта от действията на
Сградата на общината в Гърмен е обградена от полиция. Това потвърди Минка Капитанова, кмет на общината, пред Фокус. Органите на реда предотвратиха намеренията на Инициативния комитет на протестиращите жители на Гърмен срещу беззаконието в държавата, които бяха решили да блокират сградата на общината в знак на несъгласие с ефекта от действията на

Възможно е ново поевтиняване на парното наесен

http://www.mediapool.bg/vazmozhno-e-novo-poevtinyavane-na-parnoto-naesen-news236196.html

След поевтиняването на топлоенергията от юли средно със 7 на сто, възможно е цената на парното и топлата вода да намалее още веднъж - през октомври, точно в началото на отоплителния сезон. Прогнозата направи председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов пред БНТ. Още при приемането на новите по-ниски цени на топлоенергията от юли очакванията му бяха, че те ще се задържат същите наесен. Цената на петрола обаче продължава да се колебае надолу-нагоре, а тарифите на газа, който се ползва от топлофикациите се определят за тримесечие на база цените на петрола за девет месеца назад. Това означава, че вероятно ще е по-дълът периодът с по-евтин петрол и може ценат ан агаза зда падне още. Иванов отново заяви, че комисията ще приложи разработения модел за ценообразуване на електроенергията, чието влизане в сила бе отложено за 1 август в опит за намиране на резерви за намаляване на разходите за изкупуване на зелената енергия, което да позволи задържане на предишните цени. За битовите абонати е предвидено увеличение на цената на тока с по-малко от 2% и това ще стане от 1 август, каза  Иван Иванов. До края на годината ще заработи дълго обещаваната електроенергийна борса, посочи шефът на КЕВР. Различни търговци ще предлагат на хората електроенергия с различни цени и часови графици. Така трите електроразпределителни дружества "ЧЕЗ", "ЕВН" и "ЕнергоПро" няма да са единствените доставчици на ток. След като борсата заработи ще отпадне задължението на КЕВР да определя крайната цена на тока за битовите абонати.  Регулаторът ще определят само цената за достъп и пренос електроенергията през мрежата. "Разберете, 2015 е последната година, в която трябва да направим промени в цената на тока. Ако това не стане, и примерно отложим промяната в цената на тока с шест месеца, НЕК ще фалира", предупреди Иванов. Освен намалението на цените на парното от първи юли, Иванов каза, че ще има и още едно от първи октомври, свързано с намаляване цената на природния газ. Приблизително равен ще бъде броят на софиянци, които ще доплащат или ще им връщат пари при изравнителните сметки за парно за изминалия отоплителен сезон. Това показва доклад на единия от топлинните счетоводители. Близо половината от клиентите на компанията ще бъдат доволни, тъй като "Топлофикация" ще трябва да им възстановява суми.  48% от абонатите са получили и платили по-големи суми спрямо това, което са консумирали през зимата. За 41% от клиентите пък ситуацията е обратната и те ще имат да доплащат на "Топлофикация София". При 11% от потребителите сметките през зимата са били абсолютно точни и тези клиенти няма нито да доплащат, нито да получават обратно пари. Сумите, които абонатите с по-ниски сметки от реалната си консумация ще трябва да додават в масовия случай не са драстични. Едва 6% от клиентите на този топлинен счетоводител имат да плащат между 101 и 150 лв. При 9% от абонатите сумата за доплащане се движи между 51 и 100 лв. Изравнителна сметка за доплащане на 10 до 50 лв. пък ще получат 11% от абонатите. Малко над 2% от абонатите на топлинния счетоводител не са осигурили достъп на отчетниците до жилището си и съответно ще получат изравнителна сметка за консумация на максимална мощност. Подобни начисления се правят и на абонати, чиито водомери са демонтирани или повредени.

Още едно поевтиняване на парното от октомври и по-скъп ток от август

http://www.mediapool.bg/oshte-edno-poevtinyavane-na-parnoto-ot-oktomvri-i-po-skap-tok-ot-avgust-news236196.html

Намаление на цената на парното веднъж от юли и втори път от октомври, обеща председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов пред БНТ. За сметка на това цената на тока поскъпва от август. За битовите абонати е предвидено увеличение на цената на тока с по-малко от 2% и това ще стане от 1 август, каза  Иван Иванов. До края на годината ще заработи дълго обещаваната електроенергийна борса, посочи шефът на КЕВР. Различни търговци ще предлагат на хората електроенергия с различни цени и часови графици. Така трите електроразпределителни дружества "ЧЕЗ", "ЕВН" и "ЕнергоПро" няма да са единствените доставчици на ток. След като борсата заработи ще отпадне задължението на КЕВР да определя крайната цена на тока за битовите абонати.  Регулаторът ще определят само цената за достъп и пренос електроенергията през мрежата. "Разберете, 2015 е последната година, в която трябва да направим промени в цената на тока. Ако това не стане, и примерно отложим промяната в цената на тока с шест месеца, НЕК ще фалира", предупреди Иванов. Освен намалението на цените на парното от първи юли, Иванов каза, че ще има и още едно от първи октомври, свързано с намаляване цената на природния газ. Приблизително равен ще бъде броят на софиянци, които ще доплащат или ще им връщат пари при изравнителните сметки за парно за изминалия отоплителен сезон. Това показва доклад на единия от топлинните счетоводители. Близо половината от клиентите на компанията ще бъдат доволни, тъй като "Топлофикация" ще трябва да им възстановява суми.  48% от абонатите са получили и платили по-големи суми спрямо това, което са консумирали през зимата. За 41% от клиентите пък ситуацията е обратната и те ще имат да доплащат на "Топлофикация София". При 11% от потребителите сметките през зимата са били абсолютно точни и тези клиенти няма нито да доплащат, нито да получават обратно пари. Сумите, които абонатите с по-ниски сметки от реалната си консумация ще трябва да додават в масовия случай не са драстични. Едва 6% от клиентите на този топлинен счетоводител имат да плащат между 101 и 150 лв. При 9% от абонатите сумата за доплащане се движи между 51 и 100 лв. Изравнителна сметка за доплащане на 10 до 50 лв. пък ще получат 11% от абонатите. Малко над 2% от абонатите на топлинния счетоводител не са осигурили достъп на отчетниците до жилището си и съответно ще получат изравнителна сметка за консумация на максимална мощност. Подобни начисления се правят и на абонати, чиито водомери са демонтирани или повредени.

Двойно поевтиняване на парното и по-скъп ток от 1 август

http://www.mediapool.bg/dvoino-poevtinyavane-na-parnoto-i-po-skap-tok-ot-1-avgust-news236196.html

Намаление на цената на парното веднъж от юли и втори път от октомври, обеща председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов пред БНТ. За сметка на това цената на тока поскъпва от август. За битовите абонати е предвидено увеличение на цената на тока с по-малко от 2% и това ще стане от 1 август, каза  Иван Иванов. До края на годината ще заработи дълго обещаваната електроенергийна борса, посочи шефът на КЕВР. Различни търговци ще предлагат на хората електроенергия с различни цени и часови графици. Така трите електроразпределителни дружества "ЧЕЗ", "ЕВН" и "ЕнергоПро" няма да са единствените доставчици на ток. След като борсата заработи ще отпадне задължението на КЕВР да определя крайната цена на тока за битовите абонати.  Регулаторът ще определят само цената за достъп и пренос електроенергията през мрежата. "Разберете, 2015 е последната година, в която трябва да направим промени в цената на тока. Ако това не стане, и примерно отложим промяната в цената на тока с шест месеца, НЕК ще фалира", предупреди Иванов. Освен намалението на цените на парното от първи юли, Иванов каза, че ще има и още едно от първи октомври, свързано с намаляване цената на природния газ. Приблизително равен ще бъде броят на софиянци, които ще доплащат или ще им връщат пари при изравнителните сметки за парно за изминалия отоплителен сезон. Това показва доклад на единия от топлинните счетоводители. Близо половината от клиентите на компанията ще бъдат доволни, тъй като "Топлофикация" ще трябва да им възстановява суми.  48% от абонатите са получили и платили по-големи суми спрямо това, което са консумирали през зимата. За 41% от клиентите пък ситуацията е обратната и те ще имат да доплащат на "Топлофикация София". При 11% от потребителите сметките през зимата са били абсолютно точни и тези клиенти няма нито да доплащат, нито да получават обратно пари. Сумите, които абонатите с по-ниски сметки от реалната си консумация ще трябва да додават в масовия случай не са драстични. Едва 6% от клиентите на този топлинен счетоводител имат да плащат между 101 и 150 лв. При 9% от абонатите сумата за доплащане се движи между 51 и 100 лв. Изравнителна сметка за доплащане на 10 до 50 лв. пък ще получат 11% от абонатите. Малко над 2% от абонатите на топлинния счетоводител не са осигурили достъп на отчетниците до жилището си и съответно ще получат изравнителна сметка за консумация на максимална мощност. Подобни начисления се правят и на абонати, чиито водомери са демонтирани или повредени.

Сградата на общината в Гърмен е обградена от полиция

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4852577

Сградата на общината в Гърмен е обградена от полиция. Това потвърди Минка Капитанова, кмет на общината, пред Фокус.
Органите на реда предотвратиха намеренията на Инициативния комитет на протестиращите жители на Гърмен срещу беззаконието в държавата, които бяха решили да блокират сградата на общината в знак на несъгласие с ефекта от действията на
Сградата на общината в Гърмен е обградена от полиция. Това потвърди Минка Капитанова, кмет на общината, пред Фокус. Органите на реда предотвратиха намеренията на Инициативния комитет на протестиращите жители на Гърмен срещу беззаконието в държавата, които бяха решили да блокират сградата на общината в знак на несъгласие с ефекта от действията на

Цената на парното може да падне още веднъж през есента

http://econ.bg/Новини/Цената-на-парното-може-да-падне-още-веднъж-през-есента_l.a_i.682538_at.1.html

Цената на парното може да падне още веднъж в началото на следващия отчетен период през октомври. Това заяви в ефира на БНТ председателят на Комисията...

Имаме прекрасни предбрачни договори с НАТО, убеждава Соломон Паси

http://news.ibox.bg/news/id_845070556

Той смята, че трябва да кажем на американците да ни пратят не 14, а 1400 танка. Това, по мнението на Паси, ще донесе голямо спокойствие. Наличието на въоръжение те прави силен и те подсигурява. Затова в момента е по-добре танковете да дойдат, убеден е Соломон Паси.

28 катастрофи през изминалото денонощие във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=294052

28 пътни произшествия са станали във Варна през последното денонощие. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна дежурният от КАТ – Варна. При една от катастрофите е пострадал един човек, който е без опасност за живота. При всички инциденти са нанесени само материални щети и няма пострадали граждани.

Добри са условията за туризъм в планините

http://pik.bg/добри-са-условията-за-туризъм-в-планините-news359515.html

Добри са условията за туризъм в планините

Добри са условията за туризъм в планините, но трябва да се има предвид метеорологичните условия. Това съобщиха от Планинска спасителна служба (ПСС) при БЧК.

Съоръженията работят на Боровец и Пампорово. Това е преимущество за туристите, но трябва и да внимават, защото се качват много високо, а изведнъж може времето да се развали. Инциденти през изминалото денонощие не са регистрирани. 

Информация за обстановката в планините може да намерите на адреса на ПСС в интернет.
Телефоните на ПСС са: 02/ 9632000 и 1470.

Обявиха за мъртва безследно изчезнала преди 14 години машинистка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4852571

Безследно изчезнала жена от село Брежани беше обявена за мъртва. 51-годишната Малина Николова била за последно в дома си на 20 октомври 2001 г., оттогава повече никой не я видял. По молба на близките й била обявена за общодържавно издирване от полицията, предава struma.bg.
Мистериозното изчезване на пенсионираната от мината машинистка хвърлило в
Безследно изчезнала жена от село Брежани беше обявена за мъртва. 51-годишната Малина Николова била за последно в дома си на 20 октомври 2001 г., оттогава повече никой не я видял. По молба на близките й била обявена за общодържавно издирване от полицията, предава struma.bg. Мистериозното изчезване на пенсионираната от мината машинистка хвърлило в

Подписка срещу агресивен питбул в Брацигово

http://offnews.bg/news/n_1/n_527201.html

Жители на Брацигово събират подписка за извеждане от града на питбул, нахапал лицето на 40-годишен мъж, пише Нова телевизия.  Потърпевшият Васил Маринов има 32 шева в областта на носа и под лявото око. Недоволството на хората от града се засилва от факта, че това не е първият случай, в който агресивното куче напада човек. Негова жертва преди време станала и жена, която обаче не подала официално оплакване в полицията. Представил на общината обясни, че вече е направена проверка на документите на кучето. Оказало се, че то има паспорт, но се води на отчет в Пазарджик. Когато е доведено в Брацигово, властите не били официално уведомени. В 7-дневен срок ще бъде готов отговорът на жалбата на Васил Маринов и, ако се окаже, че собствениците на питбула са в нарушение, те ще бъдат санкционирани.

Богата реколта по черноморието сваля цената на житото с 15%

http://www.moreto.net/novini.php?n=294051

С 15 на сто ще падне цената на житото от новата реколта, заради голямото производство на суровината за хляб не само в световен мащаб, но и Черноморския регион, прогнозират земеделски експерти. Според тях цените на пшеницата ще бъдат около 250 лева за тон.

Ваньо Шарков: Всяващите паника за радиация го правят умишлено или от тъпотия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4852567

Няма никакво основание за паника след пожара край АЕЦ „Чернобил”. Тези, които всяват паника за радиация, трябва да бъдат проверени от други органи. Те го правят умишлено или от тъпотия. Това заяви в ефира на bTV зам.-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков.
Той отново увери, че няма промяна в радиационния фон – както в началото на пожара,
Няма никакво основание за паника след пожара край АЕЦ „Чернобил”. Тези, които всяват паника за радиация, трябва да бъдат проверени от други органи. Те го правят умишлено или от тъпотия. Това заяви в ефира на bTV зам.-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков. Той отново увери, че няма промяна в радиационния фон – както в началото на пожара,

Ваньо Шарков: Всяващите паника за радиация го правят умишлено или от тъпотия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4852569

Няма никакво основание за паника след пожара край АЕЦ „Чернобил”. Тези, които всяват паника за радиация, трябва да бъдат проверени от други органи. Те го правят умишлено или от тъпотия. Това заяви в ефира на bTV зам.-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков.
Той отново увери, че няма промяна в радиационния фон – както в началото на пожара,
Няма никакво основание за паника след пожара край АЕЦ „Чернобил”. Тези, които всяват паника за радиация, трябва да бъдат проверени от други органи. Те го правят умишлено или от тъпотия. Това заяви в ефира на bTV зам.-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков. Той отново увери, че няма промяна в радиационния фон – както в началото на пожара,

Д-р Михайлов: Убиецът на "Струма" се толерира от властта

http://frognews.bg/news_94103/D-r-Mihailov-Ubietsat-na-Struma-se-tolerira-ot-vlastta/

Убийството на магистрала "Струма", при което бе убит френския легионер Николай Чивиев няма нищо общо с езика на омразата. "Според мен този акт е дело на българския криминален предприемач, толериран най-често от локалната власт. това каза по БНТ психиатърът д-р Николай Михайлов.

Наливаме над 1 млрд. лв. в образование, за да се измъкнем от икономическото блато

http://petel.bg/Nalivame-nad-1-mlrd--lv--v-obrazovanie--za-da-se-izmaknem-ot-ikonomicheskoto-blato__118175

На снимката зам.-министърът на образованието и науката проф. Николай Денков Юлия Георгиева, фото Румен Сарандев 1,37 млрд. лв. ще бъдат...

Варна окичва посмъртно спортните си герои със злато и ...сребро

http://petel.bg/Varna-okichva-posmartno-sportnite-si-geroi-sas-zlato-i----srebro__118176

В годината, в която напуснаха този свят, футболната легенда на „Спартак“ - Варна Живко Господинов и шампиона по автомобилизъм Тодор...

Днес стартира държавното по плажен футбол

http://petel.bg/Dnes-startira-darzhavnoto-po-plazhen-futbol__118177

Днес в Русе започва държавния шампионат на България по плажен футбол. Десет отбора ще участват в първенство, което ще протече в рамките на...

Гърци ни продават имоти, крият парите у нас

http://petel.bg/Gartsi-ni-prodavat-imoti--kriyat-parite-u-nas__118178

Гръцки продавачи на имоти отварят сметки в наши банки и в тях искат да им се превеждат парите от българските им клиенти, научи „Монитор”....

Ципрас и Варуфакис очакват сделка с кредиторите след референдума

http://www.cross.bg/gurtziya-tzipras-varyfakis-1472149.html

/КРОСС/С наближаването на референдума за предложенията на международните кредитори в Гърция, напрежението в южната ни съседка расте. Около 5 хиляди привърженици на гръцката комунистическа партия се събраха на площада пред парламента в Атина на протест срещу правителството, насрочения за неделя референдум и Европейския съюз. Междувременно гръцкият премиер Алексис Ципрас увери сънародниците си, че проблемите, с които се сблъскват заради затворените банки, "няма да продължат прекалено дълго". Той каза, че очаква постигане на сделка с кредиторите на страната до 48 часа след референдума в неделя, предаде Ройтерс. И гръцкият финансов министър Янис Варуфакис заяви, че има "100-процентова вероятност" да се постигне споразумение с кредиторите на Атина след референдума в неделя, какъвто и да е резултатът му, предаде Франс прес. "Споразумение ще се постигне, без значение дали от урните ще излезе "да" или "не", каза Варуфакис за телевизия Би Би Си нюз. "Ако е "да", това ще е лошо споразумение, банките ще отворят при лошо споразумение. Ако спечели "не"-то, ще имаме друго споразумение. Нещо от рода на предложенията, които ни бяха направени през последните дни", каза той. Варуфакис призова гърците да гласуват против плана на кредиторите на неделния референдум, който може да реши бъдещето на Гърция в еврозоната

Fitch: Гръцките банки щяха да фалират, ако не беше капиталовият контрол

http://www.investor.bg/centralna-i-iztochna-evropa/335/a/fitch-gryckite-banki-shtiaha-da-falirat-ako-ne-beshe-kapitaloviiat-kontrol-197923/

Агенцията разглежда варианти за евентуално преструктуриране или рекапитализиране на трезорите, които са с влошени ликвидност и платежоспособност

Верижна катастрофа на "Тракия", дете и чужденец загинаха

http://offnews.bg/news/n_1/n_527200.html

Верижна катастрофа е станала тази сутрин на магистрала „Тракия“, чужденец е загинал, съобщи бТВ. Втората жертва при инцидента близо до Пловдив е дете, починало след сблъсъка в болница.  Има пострадали в още две коли.  Инцидентът е станал близо до Пловдив, като чужденецът е навлязъл в насрещното при двупосочно движение заради ремонтни дейности. На място са екипи на Пожарната, Гражданска защита и Спешна помощ. Има огромно задръстване. 

Варуфакис: Еврозоната не е валутен съюз, а пародия

http://www.cross.bg/varyfakis-sporazymenie-poslednite-1472148.html

/КРОСС/Гръцкият финансов министър Янис Варуфакис заяви, че има "100-процентова вероятност" да се постигне споразумение с кредиторите на Атина след референдума в неделя, какъвто и да е резултатът му, предаде Франс прес. "Споразумение ще се постигне, без значение дали от урните ще излезе "да" или "не", каза Варуфакис за телевизия Би Би Си нюз. "Ако е "да", това ще е лошо споразумение, банките ще отворят при лошо споразумение. Ако спечели "не"-то, ще имаме друго споразумение. Нещо от рода на предложенията, които ни бяха направени през последните дни", каза той. Варуфакис призова гърците да гласуват против плана на кредиторите на неделния референдум, който може да реши бъдещето на Гърция в еврозоната. Гръцкият финансов министър остро разкритикува прилаганата в Гърция през последните пет години политика на драстични икономии и дългата продължителност на преговорите с международните кредитори. "Имаме много лоша система на управление в Европа. Това не е правилният начин да се ръководи един валутен съюз. Това е пародия. Това е комедия на грешките от вече пет години", каза Варуфакис. "Програмата, която наложиха на тази страна и която искат да продължат да налагат, ще се запомни като най-големия провал в историята на икономиката", добави той. Вчера Янис Варуфакис ясно даде да се разбере, че ще подаде оставка, ако в референдума спечели отговорът "да".  

Общината в Гърмен обградена от полиция и протестиращи

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/obshtinata-v-gyrmen-obgradena-ot-policiia-i-protestirashti-6038835

Днес протестиращите получиха отговор от общината на 14-те въпроса, които бяха задали преди време

Достъпно ли е метрото за хора с увреждания?

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/dostypno-li-e-metroto-za-hora-s-uvrezhdaniia-6038836

Експеримент на Нова тв показа, че невинаги това е така и в много случаи е нужна чужда помощ

Протестиращи обградиха общината в Гърмен

http://www.bnews.bg/article-137686

В знак на несъгласие с ефекта от действията на държавните институции и местната власт.

86 % от руснаците сигурни, че армията ще успее да ги защити в случай на заплаха

http://www.cross.bg/zashtiti-slychaii-rysnatzite-1472147.html

/КРОСС/ Руската армия ще може да защити страната в случай на военна заплаха, убедени са 86 % от руските граждани. Това показва проучване, проведено от Руския център за изучаване на общественото мнение (ВЦИОМ), предаде РИА Новости. „Боеспособността на руските войски сънародниците ни оценяват изключително високо. Болшинството от руснаците (86%) са сигурни, че в случай на военна заплаха, армията ще може да ни защити. Обратното мнение споделят едва 10 % от допитаните (от 2013 г. този процент е намалял 2,5 пъти – от 25%)“, се казва в доклада на ВЦИОМ, публикуван в четвъртък. „Голяма част от руснаците възприемат армията като институция за защита от външни заплахи. Всеки трети (34%) счита, че изпълнявайки отбранителната си функция, тя не влияе върху другите сфери на живота. Всеки пети (20%) определя за нейна основна задача защитата от външни заплахи, но при това вижда определено влияние върху обществото“, се казва още в доклада. В проучването са участвали 1600 души в 130 населени места в 46 области в Русия. Резултатите от изследването са представени на кръгла маса в рамките на Международния военно-технически форум „Армия-2015“.

В Гърция расте страхът от извънредно положение

http://www.investor.bg/centralna-i-iztochna-evropa/335/a/v-gyrciia-raste-strahyt-ot-izvynredno-polojenie--197925/

Посещение на Алексис Ципрас в Министерството на отбраната и изказване на военния министър Панос Каменос породиха напрежение

Кунева: Новият антикорупционен закон не е за доносничеството

http://pik.bg/кунева-новият-антикорупционен-закон-не-е-за-доносничеството-news359509.html

Кунева: Новият антикорупционен закон не е за доносничеството

"След дискусиите в Министерски съвет, имах още няколко предложения за ограничаване на притеснението, че новия антикорупционен закон дава възможност да се работи само по анонимни сигнали. Това не е закон за доносничеството, а закон, който ще даде възможност, ако се види, че обществените поръчки в една институция не се печелят както трябва, ще може да се подаде сигнал." Това заяви Меглена Кунева, Вицепремиер по координация на европейските политики и институционалните въпроси, в предаването „Преди всички” по БНР.

„Сигналът трябва да има достатъчно доказателства. Той не се ползва с предимство пред другите сигнали. Анонимните сигнали вероятно ще бъдат един определен процент от общата тежест на бюрото. Очевидно е, че там няма да работят хора, които не са подготвени и не могат да правят преценки”, посочи Кунева.

По думите ѝ всички служители в бюрото ще бъдат със статут на инспектори, които ще бъдат подложени на специални тестове за интегритет и ще бъдат обучавани непрекъснато.

„Ще има и шеф на бюрото, който ще бъде човек с ясно определена отговорност и ще издаде методика за това как се работи с анонимен сигнал”, допълни вицепремиерът. „Освен това абсолютно е защитено доброто име на хората, за които няма основания да бъдат обект на подозрение. Ще бъдат запушени всички възможни течове на информация, преди да се стигне до някакво решение”, каза още Меглена Кунева. 

Разяснителна среща за изборите ще проведе ЦИК в Бургас

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/wrvDBFvMFp8/

По повод предстоящите избори за общински съветници и кметове, като част от разяснителната си кампания, Централната избирателна комисия ще проведе поредица от срещи с граждани и медии в цялата страна. Срещата за област Бургас е определена за 6 юли, понеделник, от 15.15 часа в заседателната зала на Областна администрация – Бургас. Преди това ЦИК ще се срещне с представители на 13-те общинските администрации в областта.
„По-близко до избирателите“ е мотото на разяснителната кампания насочена към всички граждани и медии. Тя има за цел да направи разбираеми и достъпни важните моменти, свързани с упражняване правото на глас в предстоящите избори. По време на срещата присъстващите ще имат възможност да задават въпроси.

Соломон Паси: Путин може да нахлуе и в България

http://frognews.bg/news_94104/Solomon-Pasi-Putin-moje-da-nahlue-i-v-Balgariia/

Президентът Путин е непредсказуем и може да поиска да защити неговите сънародници в България като навлезе на българска територия. Това каза в студиото на bTV бившият външен министър на Царя Соломон паси.

Обявиха за мъртва безследно изчезнала преди 14 години машинистка от мината в Брежани

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4852549

Безследно изчезнала жена от село Брежани беше обявена за мъртва. 51-годишната Малина Николова била за последно в дома си на 20 октомври 2001 г., оттогава повече никой не я видял. По молба на близките й била обявена за общодържавно издирване от полицията, предава struma.bg.  Мистериозното изчезване на пенсионираната от мината машинистка хвърлило в
Безследно изчезнала жена от село Брежани беше обявена за мъртва. 51-годишната Малина Николова била за последно в дома си на 20 октомври 2001 г., оттогава повече никой не я видял. По молба на близките й била обявена за общодържавно издирване от полицията, предава struma.bg. Мистериозното изчезване на пенсионираната от мината машинистка хвърлило в

Приемните родители научават децата да обичат

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4851817

Много от семействата, взели да гледат дете, са дълбоко огорчени, че хората ги смятат за печалбари
 Най-болезнено е, като ти кажат: “Снимайте детето, идва осиновяване”

Провокативно и дори болезнено изследване ни се наложи наскоро в „Галъп интернешънъл“. Става дума за професионално или доброволно отглеждане на деца в приемни семейства.
Много от семействата, взели да гледат дете, са дълбоко огорчени, че хората ги смятат за печалбари Най-болезнено е, като ти кажат: “Снимайте детето, идва осиновяване” Провокативно и дори болезнено изследване ни се наложи наскоро в „Галъп интернешънъл“. Става дума за професионално или доброволно отглеждане на деца в приемни семейства.

Президентът с работна визита в Сараево

http://www.cross.bg/glava-hertzegovina-durzhavniyat-1472146.html

/КРОСС/Президентът Росен Плевнелиев ще бъде на работно посещение в Босна и Херцеговина. В Сараево държавният глава ще се срещне с председателстващия председателството на Босна и Херцеговина Младен Иванич и ще участва в международната конференция "Регионално икономическо развитие и сътруничество". Във форума ще се включат 200 от най-успешните мениджъри в югоизточна Европа. По време на конференцията президентът Росен Плевнелиев ще бъде удостоен с отличието "Европейска личност на годината в югоизточна и централна Европа за 2015 година". Държавният глава получава наградата за заслуги за стабилизиране и подобряване на отношенията между европейските държави и особено между съседите на Балканите. Сред досегашните носители на отличието са президентът на Полша Бронислав Коморовски, държавният глава на Черна гора Филип Вуянович и доскорошният президент на Хърватия Иво Йосипович.  

Образованието е предизвикателство, разберете го!

http://actualno.actualno.com/Obrazovanieto-e-predizvikatelstvo-razberete-go-news_482291.html

Протест – това се случва от три дни срещу обявения за „Мъж на годината” учител по физика Теодосий Теодосиев. Брожението е дело на трима-четирима родители – заради оценки на отрочетата им. Според тях Теодосиев пишел слаби оценки на всички, които не ходели в школата му. Коментар на редактора Родители роптаят срещу ниските оценки на децата си при доказал се специалист и учител. Учителят държи децата да посещават кръжока му, но учениците не са длъжни. Така е. Не са. Но все

С 8 медала българският отбор е първи на Балканиадата по информатика

http://society.actualno.com/S-8-medala-bylgarskijat-otbor-e-pyrvi-na-Balkaniadata-po-informatika-news_482292.html

С високи постижения на българския национален отбор по информатика завърши Балканската олимпиада в Русе, която събра в сериозната надпревара 11 държави от региона (България, Гърция, Кипър, Босна и Херцеговина, Македония, Молдова, Черна гора, Румъния, Сърбия, Турция). От Сдружението на ръководителите на олимпийските отбори по природни науки съобщиха, че първият отбор се е класирал убедително, заемайки първо място в отборното класиране с 2 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал. Съставът на медали

Няма напрежение в "Шекер махала", твърди Бъчварова

http://plovdiv.actualno.com/Njama-naprejenie-v-Sheker-mahala-tvyrdi-Bychvarova-news_482295.html

Няма подадени сигнали за етническо напрежение, оценката е за ниско ниво на криминогенната обстановка. Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова в отговор на въпрос по време на парламентарния контрол за възможно напрежение между българи и роми в пловдивските квартали "Тодор Каблешков" и "Панайот Волов". Бъчварова обясни, че е предложила за Пловдив проект за наредба, който дава възможност да се наложат "мерки и други норми" за шума, от които се оплакват хората по думите на депутата Славчо А

ЕК: Едно "Не" няма да постави Гърция в по-добра позиция за преговори

http://balkani.actualno.com/EK-Edno-Ne-njama-da-postavi-Gyrcija-v-po-dobra-pozicija-za-pregovori-news_482296.html

Гласуване с "не" на предстоящия референдум в Гърция няма да подобри позициите на страната в преговорите й с международните кредитори, както твърди гръцкото правителство. Това заяви заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровски пред германското издание "Ди Велт", предаде БГНЕС. "Грешно е да се смята, че отговорът "не" ще засили позициите на Гърция по преговорите. Обратното е вярно", каза Домбровски, който също е и комисар на ЕС за въпросите на еврото и социалния диалог.

Гущери стават травестити заради глобалното затопляне

http://climate.actualno.com/Gushteri-stavat-travestiti-zaradi-globalnoto-zatopljane-news_482281.html

Климатичните изменения са оказали мощно въздействие върху австралийските влечуги. Поради аномални жеги се нарушила генетичната система за определяне на пола на брадатия дракон (Pogona vitticeps). В резултат все повече мъжки се превръщат в женски, съобщават учените на страниците на списание Nature. Известно е, че полът при много влечуги се определя не само от набора хромозоми (при брадатият дракон това са Z и W: набор ZZ при мъжките и ZW – при женските), но и от температурата на средата, в

Auto Express обяви новия Mitsubishi L200 за „Пикап на годината“

http://cars.actualno.com/Auto-Express-objavi-novija-Mitsubishi-L200-za-Pikap-na-godinata-news_482299.html

Само няколко седмици преди официалното пускане на изцяло новата 5-та серия на еднотонния пикап L200 на европейския пазар, кариерата на този автомобил започна с възторжена оценка “Пикап на годината” за 2015 от водещото британско седмично списание за автомобили AUTO EXPRESS. Изцяло новият L200, който е стратегически важен модел за Mitsubishi Motors Corporation с очаквани глобални продажби 200 000 бр./год. в 150 страни, е първият еднотонен пикап от ново поколение, задаващ нова посока н

Поставят на тристранно обсъждане промените в здравния сектор

http://www.cross.bg/zakona-promenite-dogovori-1472145.html

/КРОСС/Държавата, бизнесът и синдикатите ще обсъждат днес промените в Закона за лечебните заведения и в Закона за социалното подпомагане. Промените предвиждат въвеждане на Национална здравна карта, като Здравната каса ще може да сключва договори само с болници, които осигуряват комплексно лечение на пациентите. Това ще наложи болници да се обединяват, затова се дава правната възможност с промените. Договори с нови здравни заведения ще има, само ако през Здравната карта се докаже необходимост от това. Касата ще може да прекратява договори, ако се окаже системна неудовлетвореност на пациенти. От първоначалните намерения отпада текстът за приватизация на болниците. Бизнесът, синдикатите и държавата ще разгледат и промени в Закона за социалното подпомагане. Прецизират се условията за регистрация и лицензиране на лицата, които могат да предоставят социалните услуги. Българският лекарски съюз пък организира среща на всички здравни институции в Пловдив. Форумът е под насолв „15 години от старта на Реформата - със смяна на 14 министъра на здравеопазването от 38-о Народно Събрание до днешното 43-о Народно Събрание". Инициатор на събитието е председателят на регионалната колегия д-р Георги Кръстев.  

Четири жертви на жестоки катастрофи край Карлово и Поморие

http://www.mediapool.bg/chetiri-zhertvi-na-zhestoki-katastrofi-krai-karlovo-i-pomorie-news236195.html

Две тежки катастрофи по българските пътища взеха четири жертви в петък. При жесток удар на два автомобила на магистрала "Тракия", в района на надлеза за Карлово в петък рано сутринта, са загинали мъж и момиченце на възраст около 8-9 години, съобщиха от МВР. Около 5.30 часа лек автомобил “Форд” с австрийска регистрация е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил в “Рено” със старозагорска регистрация. От удара на място са загинали 59-годишният шофьор на реното и момиченце на видима възраст 8-9 години, което е пътувало във форда. Ранени са петима души. Те са настанени в пловдивската болница "Свети Георги" Четирима от тях са австрийски граждани от турски произход. Най-тежко е състоянието на 45-годишен мъж, който е с контузия на гръдния кош и корема, 4 счупени ребра отдясно, счупена бедрена кост и капачка на коляното. Той е бащата на загиналото момиче. Жена на 45 години и момиче на 14 години са с контузии на гръдния кош и корема, без опасност за живота. В колата е пътувало и момче на 17 години, което е с гръдно-коремна травма и рана на лявата ръка. Травмите са обработени от ортопедичен екип, на място е проведена и консултация с педиатър, обясниха дежурните лекари. Медиците оказват първа помощ и на тежко пострадал 36-годишен пътник от другата кола, който също е в тежко състояние. Образувано е досъдебно производство. Работата по установяване на причините, довели до жестоката катастрофа, продължават. При друга тежка катастрофа между селата Бата и Медово в община Поморие преди обед загинаха две жени.  Инцидентът е станал около 9.40 часа, когато автомобил "Рено" се е блъснат с висока скорост в крайпътно дърво. Колата е била управлявана от 53-годишен мъж от руенското село Ябълчево и по първоначални данни се е движила с несъобразена скорост. В автомобилът са пътували двете жени и 16-годишно момче. Загиналите са 34-годишната дъщеря на водача и 24-годишна жена. Водачът и 16-годишното момче са настанени в бургаската болница без опасност за живота. 

Верижна катастрофа на магистрала "Тракия", движението е затруднено

http://www.mediapool.bg/verizhna-katastrofa-na-magistrala-trakiya-dvizhenieto-e-zatrudneno-news236195.html

Верижна катастрофа с четири автомобила е станала тази сутрин на 124 км на магистрала "Тракия" малко преди Пловдив, съобщи flagman.bg, като се позова на сигнал от очевидец. Според него, със сигурност има тежко пострадали. На място са екипи на Пожарна безопасност, Гражданска защита и Спешна помощ. Не е ясно какво е състоянието на пътуващите в миниван със софийска регистрация, който е бил ударен и се е прехвърлил в насрещното платно, забивайки се в други два автомобила, движещи се в този момент в посока от Бургас за София. "Положението е страшно. Цялата магистрала е затапена, има много полиция. Не може да разберем какво е състоянието на хората в минивана, но все още не са ги извадили – или са заклещени, или са починали на място", разказва очевидецът.

Опасен жп мост в Димитровград може да вземе жертви

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4852542

Опасен железопътен мост в Димитровград може да вземе жертви. По съоръжението има зона за преминаване на хора, от която напоследък изчезват бетонните плоскости и зеят огромни дупки. Въпреки че мостът не е предвиден за пешеходци, по него непрекъснато минават много деца, показа репортаж на
Опасен железопътен мост в Димитровград може да вземе жертви. По съоръжението има зона за преминаване на хора, от която напоследък изчезват бетонните плоскости и зеят огромни дупки. Въпреки че мостът не е предвиден за пешеходци, по него непрекъснато минават много деца, показа репортаж на "Нова телевизия".

Отново полиция и протестиращи в Гърмен

http://www.cross.bg/gurmen-zhiteli-protestirashtite-1472144.html

/КРОСС/Общината в Гърмен е обградена от полиция и протестиращи, съобщава БНР. Органите на реда предотвратиха намеренията на Инициативния комитет на протестиращите жители на Гърмен срещу беззаконието в държавата, които бяха решили да блокират сградата на общината в знак на несъгласие с ефекта от действията на държавните институции и местната власт. Днес протестиращите получиха отговор от общината на 14-те въпроса, които бяха задали преди време. Те са свързани най-вече с желание да се разкрие истината за адресните регистрации, които са правени през последните години в ромския квартал, както и начинът, по който са се продали някои от имотите там. Държавата е силна само в наказателните мерки, но когато трябва да поеме социален, здравен или образователен ангажимент към ромския етнос, тя се оказва безсилна, коментират жителите на Гърмен. Един от организаторите на протестите Иван Байрактаров каза, че е поканил ромско семейство да се настани в негов имот, но все още няма отговор. Той допълни, че и други жители на селото са съгласни да приютят останалите без дом след събаряне на незаконните постройки. Тази вечер протестиращите жители на Гърмен ще отидат до Марчево.    

Преглед на варненския печат - 3 юли

http://www.moreto.net/novini.php?n=294050

„Варненски деца заменят компютъра с книга през лятото”. Това съобщава в днешния си брой варненския вестник „Черно море”. Това се случва благодарение на инициативата „Ваканция в библиотеката“ на РБ „П. Славейков“, която стартира вчера.

Вигенин: През 2011-а Ципрас твърдеше, че референдумът е бягство от отговорност

http://www.cross.bg/gurtziya-vigenin-pravitelstvo-1472143.html

/КРОСС/В Гърция конструктивният диалог е изместен от емоции и безсмислено надприказване. Страната е в ситуация, в която няма как да се намери решение на проблема, коментира в ефира на БНР Кристиан Вигенин - депутат от "БСП лява България" и член на Президиума на ПЕС. Този референдум ще отчете мнението на гръцките граждани, но възможността проблемът, пред който е изправена Гърция, да бъде решен само от гръцките граждани и правителство, не съществува. Каквото и да се случи в неделя, от понеделник пак трябва да има преговори, пак трябва да има компромиси. Защото в днешния глобален свят, в рамките на глобалната финансова система, която имаме, и при ситуацията, в която в момента е Гърция, не може да се извади сама от такава криза, смята Вигенин.  Според бившия дипломат №1 ограниченията, които бяха наложени на Гърция с началото на спасителните програми, са довели до задълбочаване на кризата и от ПЕС са отправили своите критики в тази посока. Европейският съюз трябва да се опита да стимулира гръцката икономика, смята Вигенин. Той припомни и един факт от 2011-а година. Тогавашното социалистическо правителство на Папандреу, което преговаряше по първата програма, в един момент видя, че на Гърция се налагат условия, които са неприемливи икономически и политически. Тогава, за изненада на всички, обяви, че ще предизвика референдум. Реакцията беше много остра, включително в самата Гърция, но и от партньорите. Тогава той се отказа от този референдум

Варненската полиция разби престъпна схема за данъчни измами

http://web.barometar.net/80764/

Престъпна схема за данъчни измами, действала на територията на гр. Варна и областта, е разбита от служители на отдел „Икономическа полиция” при ОД на МВР – Варна, под ръководството на Окръжна прокуратура – Варна. В схемата е била изградена стройна система, която е контролирала над десет търговски дружества, обслужвани от една и съща счетоводна кантора, […]

Агенция за ядрено регулиране: Няма как през 2015 г. да се скрие изтичане на радиация

http://www.moreto.net/novini.php?n=294049

Няма как в наши дни да се скрие от обществото информация за каквото и да било изменение на радиационни фон над страната. Това заяви в ефира на „Здравей, България” Марина Низамска, шеф на аварийния център в Агенцията за ядрено регулиране.

Ваньо Шарков: Няма никакво основание за паника след пожара край АЕЦ „Чернобил"

http://www.cross.bg/zam-ministurut-sharkov-panika-1472142.html

/КРОСС/„Няма никакво основание за паника след пожара край АЕЦ „Чернобил". Тези, които всяват паника за радиация, трябва да бъдат проверени от други органи. Те го правят умишлено или от тъпотия". Това заяви пред bTV зам.-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков. Той отново увери, че няма промяна в радиационния фон -в началото на пожара, при прекратяването му и след него. Няма промени в нивата на радиация и в съседните държави. „За да стигне някакъв облак до България, той трябва да мине през съседните страни, а няма данни в никоя от тях за повишаване на радиационния фон", посочи зам.-министърът. Ситуацията все пак продължава да се следи от няколко български институции. „Имаме сериозна система за контрол", подчерта д-р Шарков. „Хора, които разбират от това - Агенцията за ядрено регулиране, съобщи, че няма абсолютно никаква опасност", допълни той. България е част от европейската платформа и всеки може на живо да следи данните - за да стигне някакъв облак, той трябва да мине през съседните страни, а няма данни в никоя от тях за такъв или за радиация. „Нищо не може да бъде скрито или манипулирано", отбеляза зам.-министърът на здравеопазването.  

Мъртъв охранител в кола пред столичния хотел "Принцес"

http://www.mediapool.bg/martav-ohranitel-v-kola-pred-stolichniya-hotel-printses-news236194.html

Охранител се е гръмнал пред хотел "Принцес" в София, съобщи БЛИЦ като цитира очевидци. Хора са видели автомобил с труп в него на ъгъла с ул. "Клокотница". Според запознати, става въпрос за 24-годишен мъж.

Съдебната реформа няма нужда от Велико народно събрание, отсече Константин Пенчев

http://news.ibox.bg/news/id_390741349

Според омбудсмана моделът на съдебната реформа е: двама-трима ентусиасти, които движат нещата, статукво и мнозинство, на което "му е все тая".

Вигенин: В Гърция конструктивният диалог е изместен от емоции и безсмислено надприказване

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4852527

В Гърция конструктивният диалог е изместен от емоции и безсмислено надприказване. Страната е в ситуация, в която няма как да се намери решение на проблема, заяви пред БНР депутатът от БСП– Лява България и член на Президиума на ПЕС Кристиан Вигенин.
В Гърция конструктивният диалог е изместен от емоции и безсмислено надприказване. Страната е в ситуация, в която няма как да се намери решение на проблема, заяви пред БНР депутатът от БСП– Лява България и член на Президиума на ПЕС Кристиан Вигенин. "Този референдум ще отчете мнението на гръцките граждани, но възможността проблемът,

Gort sam 4e sam balgarin

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4852009


Как да не обичаш България -
тази тъй ароматна страна

НАПОСЛЕДЪК в социалните мрежи постоянно се водят дебати за националната гордост. Всеки ден във фейса се дискутира българщината и споровете са яростни - започва се с невинното kf0 mislite 3a filma Dqk0n Lefski? и се стига до гневното “Яште ми к... предатели на маика Балгария!!!
Как да не обичаш България - тази тъй ароматна страна НАПОСЛЕДЪК в социалните мрежи постоянно се водят дебати за националната гордост. Всеки ден във фейса се дискутира българщината и споровете са яростни - започва се с невинното kf0 mislite 3a filma Dqk0n Lefski? и се стига до гневното “Яште ми к... предатели на маика Балгария!!!

Вигенин припомни: За Ципрас през 2011-та референдумът беше бягство от отговорност

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4852536

В Гърция конструктивният диалог е изместен от емоции и безсмислено надприказване. Страната е в ситуация, в която няма как да се намери решение на проблема, заяви пред БНР депутатът от БСП– Лява България и член на Президиума на ПЕС Кристиан Вигенин.
"Този референдум ще отчете мнението на гръцките граждани, но възможността проблемът,
В Гърция конструктивният диалог е изместен от емоции и безсмислено надприказване. Страната е в ситуация, в която няма как да се намери решение на проблема, заяви пред БНР депутатът от БСП– Лява България и член на Президиума на ПЕС Кристиан Вигенин. "Този референдум ще отчете мнението на гръцките граждани, но възможността проблемът,

Господа за един ден се давят в „А“ група

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4851546

При комунизма вървеше израз „изпаднал германец“ за символ на пропадане. Германецът отдавна не е изпаднал, а властва в ЕС. И? „Изпаднал българин“? Не - изпаднал от „А“ група. Защото отидеш ли си от родния футболен елит, затъваш до ушите. Особено напоследък.
Навремето имаше традиционни отбори, които току влизаха в „А“ група, слизаха в „Б”,
При комунизма вървеше израз „изпаднал германец“ за символ на пропадане. Германецът отдавна не е изпаднал, а властва в ЕС. И? „Изпаднал българин“? Не - изпаднал от „А“ група. Защото отидеш ли си от родния футболен елит, затъваш до ушите. Особено напоследък. Навремето имаше традиционни отбори, които току влизаха в „А“ група, слизаха в „Б”,

По-добрият начин да си носиш багажа (видео)

http://www.dnevnik.bg/na_put/2015/07/03/2562799_po-dobriiat_nachin_da_si_nosish_bagaja_video/?ref=rss


Млад дизайнер от Лондон създаде нова система, която се надява, че ще промени начина, по който носим багажа си, съобщи Би Би Си.

Свен Лейдиджис от Кралския колеж по изкуствата разработи системата "Cargo Runner", която облекчава придвижването през града и замества раницата, пътната чанта или куфара.

До идеята стига след като вижда колко много хора губят време в пътуване вместо през това време да спортуват. Изобретателят уверява, че системата не затруднява по никакъв начин...

Иван Гарелов: Европейците преобърнаха референдума в Гърция

http://frognews.bg/news_94105/Ivan-Garelov-Evropeitsite-preobarnaha-referenduma-v-Gartsiia/

Европейците превърнаха предстоящия референдум в това дали Гърция да остане в еврозоната или на я напусне, а Ципрас искаше това да е своеобразен вот на доверие към кабинета, който оглавява. Такова мнение изказа в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия журналистът Иван Гарелов.

Нова мода: Младежи и старци трошат еврокрасоти

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4851724

Всеки ден в някой град се открива нова придобивка - парк, детска площадка, фитнес на открито, фонтан... Радост голяма, но за кратко. Често обектите, построени с милиони европейски пари, осъмват потрошени и опоскани. Кметовете, които много държат да пуснат придобивките в експлоатация преди изборите, се видяха в чудо.
Всеки ден в някой град се открива нова придобивка - парк, детска площадка, фитнес на открито, фонтан... Радост голяма, но за кратко. Често обектите, построени с милиони европейски пари, осъмват потрошени и опоскани. Кметовете, които много държат да пуснат придобивките в експлоатация преди изборите, се видяха в чудо.

Видео: Гръцките комунисти призоваха за невалиден вот на референдума

http://www.dnevnik.bg/video/2015/07/03/2565762_video_gruckite_komunisti_prizovaha_za_nevaliden_vot_na/?ref=rss


 

Хиляди поддръжници на Гръцката комунистическа партия, 6 000 по данни на полицията, демонстрираха вчера в центъра на Атина, след като партията призова да се гласува с невалидни бюлетини на референдума в неделя, предаде Франс прес.

Лидерът на партията Димитрис Куцумбас заяви, че ще раздаде неофициални бюлетини на привържениците си, за да гласуват с тях в неделя, защото не иска да заема страната нито на правителството, нито на ЕС.

Стотици антиевропейски...

136 години от създаването на Министерството на вътрешните работи

http://press.mvr.bg/NEWS/news150703_03.htm

3 юли – концерт на Представителния духов оркестър на Академията на МВР;
5 юли - тържествена церемония пред Паметника на Незнайния воин; демонстрация на специализирана техника – храм-паметник „Св.Ал.Невски“

"Танковете на НАТО у нас са като парите на жена ви, Путин е непредсказуем"

http://offnews.bg/news/n_1/n_527187.html

Танковете на НАТО у нас ще гарантират спокойствието на българина. Това заяви бившият външен министър Соломон Паси, като подчерта, че това не е чужда, а съюзническа техника.  Соломон Паси сравни ситуацията със семейния бюджет. Парите на жена ви са общи, вашите - също, в семейството, една кутия цигари да си купите, половината е на съпругата ви според законите у нас, обясни Паси по бТВ. Той допълни, че договорите ни с НАТО са перфектни като предбрачни.  Паси определи президента на Русия Владимир Путин като непредсказуем от западна гледна точка и подчерта, че може в даден момент да каже: отивам да защитя сънародниците, които са си купили имоти в България, защото те се чувстват застрашени. 

Психично болен краде 4 пъти надгробния кръст на убитата общинарка Татяна Стоянова

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4852518

Психично болен мъж от Пазарджик 4 пъти крадял кръста от гроба на застреляната общинарка Татяна Стоянова. Луксозният бял надгробен кръст изчезвал в късна доба, когато на гробищния парк в областния град нямало охрана, а местните полицаи били ангажирани 3 месеца в издирване на посегателя.  Първата кражба била регистрирана броени дни след погребението
Психично болен мъж от Пазарджик 4 пъти крадял кръста от гроба на застреляната общинарка Татяна Стоянова. Луксозният бял надгробен кръст изчезвал в късна доба, когато на гробищния парк в областния град нямало охрана, а местните полицаи били ангажирани 3 месеца в издирване на посегателя. Първата кражба била регистрирана броени дни след погребението

Патриотите казват ще подкрепят ли властта

http://www.cross.bg/simeonov-karakachanov-prestupnost-1472141.html

/КРОСС/Патриотичният фронт обявява днес дали ще продължава да подкрепя правителството. През май политическата група постави седем искания, за да продължи да подкрепя управлението. Според ръководството на Патриотичния фронт голяма част от условията са изпълнени. Остават две важни условия - борбата с битовата престъпност и отлагането само с месец на увеличението на цените в енергетиката не са достатъчни. Красимир Каракачанов обясни, че исканията им, свързани с енергетика и битова престъпност няма как да се случат за един месец. В интервю за "24 часа" Валери Симеонов заявява, че ако токът поскъпне след 1 август, "не гарантира подкрепа за кабинета". Въпреки това, Симеонов и Каракачанов определиха срещата си с премиера като конструктивна. "Работим по всички точки", каза Симеонов и добави, че подходът е конструктивен. Какви анагажименти обаче са поети не стана ясно. Валери Симеонов и Красимир Каракачанов разговаряха с премиера Бойко Борисов, вътрешния министър Румяна Бъчварова, Милка Гечева - началник на ДНСК, финансовия министър Владислав Горанов и с председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов ден преди крайния срок, който вчера постави Симеонов, в който патриотите трябва да обявят решението си ще оттеглят ли подкрепата си за кабинета или не.    

Удар на полицията във Варна! Разбита е данъчна схема за източване на стотици хиляди!

http://petel.bg/Udar-na-politsiyata-vav-Varna--Razbita-e-danachna-shema-za-iztochvane-na-stotitsi-hilyadi-__118171

Престъпна схема за данъчни измами, действала на територията на гр. Варна и областта, е разбита от служители на отдел „Икономическа...

Очаквано: Патриотите остават зад правителството

http://petel.bg/Ochakvano--Patriotite-ostavat-zad-pravitelstvoto__118173

Патриотичният фронт обяви решението си да остане част от управляващото мнозинство. Това се случи на пресконференция в Народното...

Двама национали под въпрос за мачовете с Аржентина

http://petel.bg/Dvama-natsionali-pod-vapros-za-machovete-s-Arzhentina__118174

Двама състезатели от мъжкия национален отбор по волейбол на България тренираха на облекчен режим във Варна. Станислав Петков е...

Разследване на 24 часа: БГ принцеса отворила сметка в HSBC заради съдебно решение

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4851927

Разследването на “24 часа” за българите, притежавали сметки в швейцарската банка HSBC, е част от световно журналистическо проучване на Международния консорциум на разследващите журналисти (ICIJ) и в. “Монд”.То започна миналата година и стана известно като SwissLeaks.  Според проучването на 170 журналисти от 55 страни близо 100 000 клиенти от около
Разследването на “24 часа” за българите, притежавали сметки в швейцарската банка HSBC, е част от световно журналистическо проучване на Международния консорциум на разследващите журналисти (ICIJ) и в. “Монд”.То започна миналата година и стана известно като SwissLeaks. Според проучването на 170 журналисти от 55 страни близо 100 000 клиенти от около

Варуфакис: Ще се споразумеем с кредиторите, без значение какво ще стане в неделя

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4852506

Финансовият министър на Гърция Янис Варуфакис заяви, че има
Финансовият министър на Гърция Янис Варуфакис заяви, че има "100-процентова вероятност" да се постигне споразумение с кредиторите на Атина след референдума в неделя, какъвто и да е резултатът му, предаде Франс прес."Споразумение ще се постигне, без значение дали от урните ще излезе "да" или "не", каза Варуфакис за телевизия Би Би Си нюз и

Варуфакис: Управлението на валутния съюз в Европа е пародия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4852522

Финансовият министър на Гърция Янис Варуфакис заяви, че има "100-процентова вероятност" да се постигне споразумение с кредиторите на Атина след референдума в неделя, какъвто и да е резултатът му, предаде Франс прес.
"Споразумение ще се постигне, без значение дали от урните ще излезе "да" или "не", каза Варуфакис за телевизия Би Би Си нюз и
Финансовият министър на Гърция Янис Варуфакис заяви, че има "100-процентова вероятност" да се постигне споразумение с кредиторите на Атина след референдума в неделя, какъвто и да е резултатът му, предаде Франс прес. "Споразумение ще се постигне, без значение дали от урните ще излезе "да" или "не", каза Варуфакис за телевизия Би Би Си нюз и

ДПС осъди палежа на параклис край Сопот и го обяви за провокация

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/07/03/2565760_dps_osudi_paleja_na_paraklis_krai_sopot_i_go_obiavi_za/?ref=rss


ДПС осъжда остро палежа на параклиса "Св. Георги" край град Сопот и изказва възмущението си от тази вандалщина. Това се казва в декларация на лидера на движението Лютви Местан, изпратена до медиите. 

Посегателството срещу светинята изразява низост, богохулство и несъвместима с реда и морала ексцесия, пише Местан. Унищожените икони и църковна утвар са не просто загуба на знаци на духовността, но и погубена култура, поругана религиозна святост, напомня той.. Ние в ДПС сме еднакво и винаги непримирими с всяка проява на хулиганство и нарушаване на обществения ред и закона, които са и нарушаване на правата на гражданите, се посочва в декларацията. 

ДПС изразява искрената си съпричастност към миряните на Карловската духовна околия и призовава властите да приложат в пълна мяра своята компетентност за своевременното разкриване на извършителите на злодеянието и прилагане на строгостта на закона спрямо тях.

В декларацията се подчертава, че вандалският акт е особено осъдителен, защото явно той цели създаване на напрежение в междукултурните и междурелигиозните отношения в българското общество. Същевременно ДПС споделя позицията на кмета на Сопот Веселин Личев, че сопотчани живеят в разбирателство и без напрежение на религиозна основа.  Затова смятаме, че тази провокация няма да постигне целите си, пише Местан.

ДПС призовава всички български граждани, независимо от вярата, която изповядват, да осъдят вандалския акт, а властите незабавно да разкрият както извършителите, така и поръчителите.

Омбудсманът: Бутането на къщите в Гърмен е имитация на дейност

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4852507

Това, че се разрушиха няколко незаконни къщи в Гърмен, е просто имитация на дейност, каза пред БНТ омбудсманът Константин Пенчев. Той сам отишъл при хората, които останаха без къщите си, за да види дали техния проблем може да бъде решен по някакъв начин. Пенчев настоява да се даде възможност на съда и общинската администрация да помисли повече,
Това, че се разрушиха няколко незаконни къщи в Гърмен, е просто имитация на дейност, каза пред БНТ омбудсманът Константин Пенчев. Той сам отишъл при хората, които останаха без къщите си, за да види дали техния проблем може да бъде решен по някакъв начин. Пенчев настоява да се даде възможност на съда и общинската администрация да помисли повече,

Омбудсманът: Бутането на къщите в Гърмен е имитация на дейност

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4852513

Това, че се разрушиха няколко незаконни къщи в Гърмен, е просто имитация на дейност, каза пред БНТ омбудсманът Константин Пенчев. Той сам отишъл при хората, които останаха без къщите си, за да види дали техния проблем може да бъде решен по някакъв начин. Пенчев настоява да се даде възможност на съда и общинската администрация да помисли повече,
Това, че се разрушиха няколко незаконни къщи в Гърмен, е просто имитация на дейност, каза пред БНТ омбудсманът Константин Пенчев. Той сам отишъл при хората, които останаха без къщите си, за да види дали техния проблем може да бъде решен по някакъв начин. Пенчев настоява да се даде възможност на съда и общинската администрация да помисли повече,

Ген. Атанасов: Цялата агентура на Русия е впрегната в България

http://frognews.bg/news_94110/Gen-Atanasov-TSialata-agentura-na-Rusiia-e-vpregnata-v-Balgariia/

Цялата агентура на Русия е впрегната тук. Аз разбирам политиката на Борисов, той се опитва да играе ролята на един цар Борис III - заедно с Щатите и никога против Русия. Това заяви в ефира на TV7 председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание ген. Атанас Атанасов.

Безследно изчезнала машинистка от мината в Брежани обявена за мъртва

http://pik.bg/безследно-изчезнала-машинистка-от-мината-в-брежани-обявена-за-мъртва-news359499.html

Безследно изчезнала машинистка от мината в Брежани обявена за мъртва

Безследно изчезнала жена от село Брежани бе обявена за мъртва. 51-годишната Малина Николова била за последно в дома си на 20 октомври 2001 г., оттогава повече никой не я видял, пише struma.bg.

По молба на близките й била обявена за общодържавно издирване от полицията. Мистериозното изчезване на пенсионираната от мината машинистка хвърлило в смут миньорското селце, тъй като от нея нямало никаква следа, сякаш била потънала вдън земя. Опитите да бъде открита ударили на камък и издирването било преустановено. Тя била заличена и от НОИ, след като не ходила да си получи пенсията повече от 6 месеца.

Наскоро починал мъжът на безследно изчезналата - Георги Николов, и тогава двамата синове Стефан и Спаско завели дело в съда с искане да бъде обявена смъртта на майка им. Съгласно чл. 14 от Закона за гражданската регистрация по искане на прокурор или заинтересовано лице съдът обявява смъртта на лице, което отсъства повече от 5 години. В конкретния случай Малина Николова е в неизвестност повече от 13 години, посочват синовете й, които загубили надежда, че майка им е жива.

По делото са разпитани свидетели, които потвърждават дългогодишната липса на жената и са приети писмени доказателства за полицейското издирване. На база на събраните доказателства районният съдия Атанас Иванов обявява кончината й за факт. Решението ще бъде изпратено на служба ГРАО в община Симитли за издаване на смъртен акт.

ДПС осъди вандалското посегателство срещу параклиса „Св. Георги" край Сопот

http://www.cross.bg/sopot-religiozna-georgi-1472140.html

/КРОСС/В специална декларация ДПС осъди остро палежа на параклиса „Св. Георги" край град Сопот. През нощта в четвъртък са били подпалени иконите в параклиса, който се намира близо до Сопот и е бил възстановен със средства на дарители през 2008 г. Храмът от XII век обикновено е стоял отключен и досега срещу него не е имало посегателства. Установено е, че иконите са били скупчени в средата на храма, преди да бъдат умишлено запалени. Единствено старинните икони на Свети Георги са оцелели при пожар в едноименния параклис. Районната прокуратура в Карлово започна досъдебно производство за унищожаване на религиозни символи и повреждане на молитвения дом. Към момента разследването се води срещу неизвестен извършител. Има силни съмнения, че пожарът е умишлен. Допуска се и възможна връзка с протеста на мюсюлманите в Карлово преди два дни, но и това ще се изясни, когато бъдат заловени извършителите", допълни той. Лидерът Лютви Местан, от името на партията, изказа възмущението си от вандалското посегателство срещу вчера, който той нарече не просто загуба на знаци на духовността, но и погубена култура, поругана религиозна святост: ДПС осъжда остро Посегателството срещу светинята изразява низост, богохулство и несъвместима с реда и морала ексцесия. Унищожените икони и църковна утвар са не просто загуба на знаци на духовността, но и погубена култура, поругана религиозна святост

Ексклузивно в ПИК! Съдебен охранител се простреля в главата пред казиното на хотел "Принцес" (обновена)

http://pik.bg/ексклузивно-в-пик-съдебен-охранител-се-простреля-в-главата-пред-казиното-на-хотел-принцес--news359497.html

Ексклузивно в ПИК! Съдебен охранител се простреля в главата пред казиното на хотел "Принцес" (обновена)

24-годишен съдебен охранител си е теглил куршума в 5 часа сутринта в колата си пред казиното на столичния хотел "Принцес". Това научи ПИК от свои хора близки до самоубиеца.

Новината бе потвърдена официално и от МВР.

Пред медията ни колеги на младия мъж заявиха, че напоследък той е имал много сериозни проблеми, но никой не е вярвал, че може да направи нещо подобно. Оръжието, с което се е самоубил е законно, той е минал всички психотестове, които му позволяват да го използва. 

Предполага се, че преди да вземе фаталното решение е проиграл голяма сума пари в казиното, но разследващите все още проверяват тази версия. 

Колата била цялата в кръв. Изключва се напълно възможността да е извършено убийство. 

 

Ексклузивно в ПИК! Съдебен охранител се простреля в главата пред казиното на хотел "Принцес"

http://pik.bg/ексклузивно-в-пик-съдебен-охранител-се-простреля-в-главата-пред-казиното-на-хотел-принцес-news359497.html

Ексклузивно в ПИК! Съдебен охранител се простреля в главата пред казиното на хотел "Принцес"

24-годишен съдебен охранител си е теглил куршума в 5 часа сутринта в колата си пред казиното на столичния хотел "Принцес". Това научи ПИК от свои хора близки до самоубиеца.

Новината бе потвърдена официално и от МВР.

Пред медията ни колеги на младия мъж заявиха, че напоследък той е имал много сериозни проблеми, но никой не е вярвал, че може да направи нещо подобно.

Очаквайте подробности!!! 

Какъв е характерът ви? Лесен тест с изумително точни резултати!

http://curious.actualno.com/Kakyv-e-harakteryt-vi-Lesen-test-s-izumitelno-tochni-rezultati-news_482274.html

От вас се изисква само да направите четири прости движения с ръце и да прочетете какво издава за характера ви начинът, по който сте ги изпълнили. Първо трябва да сплетете пръсти така, както е показано на картинката долу. Направете го, без да се замисляте, по най-удобния за вас начин. Кой от палците ви остана върху другия? Ако е левият, запишете на листче буквата „Л“. Ако е десният – буквата „Д“. Втората стъпка е също толкова лесна. „Прицелете“ се във

ПФ остава зад правителството, строго ще следи за битовата престъпност

http://politics.actualno.com/PF-ostava-zad-pravitelstvoto-strogo-shte-sledi-za-bitovata-prestypnost-news_482276.html

Патриотичният фронт продължава да подкрепя правителството. Това беше съобщено на пресконференция в Народното събрание от съпредседателите на ПФ Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, предадоха "Фокус" и БГНЕС. "ПГ на ПФ взе решение да продължи подкрепа на програмата за стабилно управление, като през следващите три месеца ще изпълнява строг контрол по нерешените проблеми за битовата престъпност и повишаване на цената на електроенергията”, каза още Симеонов. Случаят в Гърмен е станал прич

Проверяват за радиоактивен пясък в Сопот

http://plovdiv.actualno.com/Proverjavat-za-radioaktiven-pjasyk-v-Sopot-news_482280.html

Експерти от РИОСВ – Пловдив и от Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда извънредно инспектираха качеството на атмосферния въздух в Сопот, съобщава БГНЕС. Това се случва след публикации за радиоактивен пясък, който се полага по паважа в града и по писмо от кмета на общината с молба за проверка. Извършено бе измерване на качеството на атмосферния въздух по показател фини прахови частици - ФПЧ10 с мобилна апаратура TECORA-ECHO-PM. Тя е позиционирана в сградата на

Караманлис: Гласувайте с "да"

http://balkani.actualno.com/Karamanlis-Glasuvajte-s-da-news_482282.html

Бившият министър-председател на Гърция Костас Караманлис от "Нова демокрация" призова народът да подкрепи предложените от кредиторите реформи като гласува с "да" на референдума в неделя, предаде БГНЕС. В свое изявление, цитирано от в. "То Вима", той заяви, че макар и слабостите на Европейския съюз да са очевидни, също както и грешките, направени от гръцките партньори, позицията на страната в Европа не бива да бъде поставяна на риск по финансови или национални причини. Според него преобл

Йордания повиши готовността си за реакция по границата със Сирия и Ирак

http://asia.actualno.com/Jordanija-povishi-gotovnostta-si-za-reakcija-po-granicata-sys-Sirija-i-Irak-news_482286.html

Йорданската армия представи нова фаза в системата за наблюдение на границите на кралството, която според американски официални лица, осигурява ефективна защита срещу опитите за проникване на йорданска територия, включително от бойци на джихадистката групировка „Ислямска държава“. За това съобщиха йордански служители по сигурността пред The Associated Press. Кралството има решаваща роля в ръководената от САЩ военна коалиция срещу екстремистите, контролиращи големи части от съседна Си

Товарният кораб ”Прогрес” бе успешно изведен в орбита

http://www.cross.bg/korab-tovaren-yspeshno-1472139.html

/КРОСС/Руският товарен кораб “Прогрес М-28М” беше изстрелян към МКС с ракета-носител “Союз-У” от космодрума Байконур и беше изведен успешно на орбита. Това съобщиха за ТАСС от Центъра за управление на полети (ЦУП). „Корабът се отдели нормално от третата степен на ракетата-носител“, заяви представителят на Центъра. По думите му, на космическия кораб „Прогрес“ успешно са се разгънали антените за сближаване с МКС и слънчевите батерии. „Външните елементи от конструкцията се разгърнаха напълно“, каза представителят на ЦУП. Именно на този етап – разгръщането на елементите от конструкцията на кораба – в края на април възникна извънредна ситуация с предишния товарен кораб. Днешното изстрелване на товарен кораб към МКС е първото след двата инцидента– през април, когато бе изгубен руският кораб „Прогрес М-27М“ и юнската загуба на американския Dragon. Очаква товарният космически кораб „Прогрес ” да се скачи с Международната космическа станция на 5 юли в 10.13 ч. московско време в автоматичен режим. Процесът в руския сегмент от станцията ще бъде контролиран от руските космонавти Генадий Падалка и Михаил Корниенко. В случай, че системата „Курс“ не сработи, скачването ще се осъществи от един от тях в ръчен режим. Ракета “Союз-2

Поредният "Прогрес" се отправи към МКС след два фала

http://www.cross.bg/progres-korab-m-m-1472139.html

/КРОСС/Товарният кораб "Прогрес М-28М" беше изстрелян към Международната космическа станция с ракета-носител "Союз-У" от космодрума "Байконур" и беше изведен успешно на орбита. Този път ще бъде приложена старата двудневна схема на полета за допълнителни проверки на системите на космическия кораб и наземните пунктове за управление заради аварията на предишния космически кораб "Прогрес М-27М". "Прогрес М-28М" ще достави 2,4 тона товари, основно тези, които трябваше да стигнат до МКС с "Прогрес М-27М". Екипажът ще получи гориво, въздух, кислород, контейнери и материал за научни експерименти, 420 кг вода и 420 кг хранителни продукти. След загубата на "Прогрес М-27М" на "Роскосмос", на 28 юни аварира американският частен товарен космически кораб "Дракон" с около 2 тона товар. Ракетата-носител "Фалкон" се взриви около 2,5 минути след старта.  

Няма повишаване на радиационния фон след пожара в АЕЦ "Чернобил"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/07/03/2565755_niama_povishavane_na_radiacionniia_fon_sled_pojara_v/?ref=rss


"Няма никакво основание за паника след пожара край АЕЦ "Чернобил". Тези, които всяват паника за радиация, трябва да бъдат проверени от други органи. Те го правят умишлено или от тъпотия". Това заяви зам.-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков пред Би Ти Ви.

Той отново увери, че няма промяна в радиационния фон - в началото на пожара, при прекратяването му и след него. Няма промени в нивата на радиация и в съседните държави.

Причина за слуха бе пожар в близост до АЕЦ" Чернобил" в Украйна.

"Дори пламъците да навлязат в 30-километровата гранична зона край Чернобил, няма как да се образува радиационен облак, който да стигне до България", заяви пред Нова телевизия Марина Низамска от Агенцията за ядрено регулиране.

Местан: ДПС осъжда остро палежа на параклиса „Св. Георги” край гр. Сопот

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4852498


"ДПС осъжда остро палежа на параклиса „Св. Георги” край гр. Сопот и изказва възмущението си от тази вандалщина. Посегателството срещу светинята изразява низост, богохулство и несъвместима с реда и морала ексцесия. Унищожените икони и църковна утвар са не просто загуба на знаци на духовността, но и погубена култура, поругана религиозна святост.

Местан: ДПС осъжда остро палежа на параклиса „Св. Георги” край Сопот

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4852500

"ДПС осъжда остро палежа на параклиса „Св. Георги” край гр. Сопот и изказва възмущението си от тази вандалщина. Посегателството срещу светинята изразява низост, богохулство и несъвместима с реда и морала ексцесия. Унищожените икони и църковна утвар са не просто загуба на знаци на духовността, но и погубена култура, поругана религиозна святост.
"ДПС осъжда остро палежа на параклиса „Св. Георги” край гр. Сопот и изказва възмущението си от тази вандалщина. Посегателството срещу светинята изразява низост, богохулство и несъвместима с реда и морала ексцесия. Унищожените икони и църковна утвар са не просто загуба на знаци на духовността, но и погубена култура, поругана религиозна святост.

"Берое" победи в Литва, "Литекс" направи равен в Латвия

http://www.moreto.net/novini.php?n=294036

"Берое" победи като гост литовския "Атлантас" с 2:0 в първия мач между двата тима от първия квалификационен кръг на "Лига Европа".Спас Делев откри резултата в 60-ата минута, а Георги Божилов в 84-ата оформи крайното 2:0.

Формула 1 планира изцяло нов формат на Гран при уикендите

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/07/03/2565750_formula_1_planira_izcialo_nov_format_na_gran_pri/?ref=rss


Състезателните уикенди във Формула 1 ще бъдат префасонирани изцяло през 2016 г., като промените ще бъдат "вълнуващи и иновативни". Международната федерация по автомобилизъм и FOM разглеждат предложенията. 

"Бяха обсъждани няколко вълнуващи и иновативни промени в квалификациите и състезанията", се казва в съобщение на FIA след срещата на "Стратегическата група" за промените в спорта тази седмица.

Президентът на Международната федерация Жан Тод заяви пред избрани медии, че...

Варненец загина при катастрофа край Камчия

http://www.moreto.net/novini.php?n=294046

66-годишен мъж от Варна е починал след пътен инцидент станал през изминалото денонощие на главния път между Варна и Бургас, съобщиха от полицията за Moreto.net. Около 15:05 часа на разклона за с. Горен близнак, са се сблъскали странично автомобил „Опел” с водач на 36 г.

С малко под 2% ще се повиши цената на тока за битовите абонати

http://www.cross.bg/toka-kevr-tzenata-1472138.html

/КРОСС/С малко под 2% ще се повиши цената на тока за битовите абонати. Това каза в ефира на БНТ председателят на КЕВР Иван Иванов. КЕВР стои на своята висота - тя наистина е независима и за това говорят и нейните действия. Знаех, че постът председател на КЕВР е един от най-горещите постове в държавата, но приех назначението, за да допринеса с опита, който имам и компетентността си, за да бъде придвижена българска енергетика към европейската, коментира Иван Иванов. Няма да се почувства повишение на тока. Ценовият модел ще влезе от 1 август. Ако междувременно ни се представят параметри, които позволяват да намалим тази цена, ние ще я намалим. Когато се въведе българската електроенергийна борса, КЕВР ще се освободи от това да определя цената на тока, смята председателят на регулатора. Според него, в дългосрочна перспектива това би било най-доброто решение.  

Пълен абсурд! Починал човек продължава да получава баснословни сметки за телефон

http://pik.bg/пълен-абсурд-починал-човек-продължава-да-получава-баснословни-сметки-за-телефон-news359486.html

Пълен абсурд! Починал човек продължава да получава баснословни сметки за телефон

Починал човек продължава да получава сметки от стотици левове за телефон и кабелна телевизия. Три жалби на родините до оператора не бяха достатъчни, за да спре да се трупа абсурдната сметка. 

Общо 1000 лв. за телефон и кабелна телевизия, които съпругът на Анка трупа към мобилен оператор, въпреки, че е починал отдавна и договорът му е прекратен. Или поне така би трябвало.

„На 29 ти януари почина мъжът ми. Отидох да подновя договора и да закрия неговия. Занесох приемниците и телефона, който също беше на негово име. Дадоха ми после, като върнах устройствата протокол, че съм ги върнала. Казаха, че всичко е уредено”, обяснява Анка Стоянова.

Анка била спокойна – мъжът й официално е отписан като клиент. До месец март, когато пристига нова сметка. На негово име.  

Служителите обещали да отстранят грешката и да не трупат повече сметки на името на починалия човек. Но дошъл следващият месец и станало ясно, че обещаното не е като даденото.

„Писмо, което е 437 лева”, разказва Гинка Лозанова, дъщеря на починалия Стоян.

От притеснение възрастната жена влиза в болница. А разговорите с оператор не дават ефект. Пристига и трета сметка – за 188,80 лв.

От мобилния оператор увериха, в ефира на Нова телевизия, че договорът с техния клиент е прекратен още през февруари и близките му не дължат нищо. Грешката била техническа, а притеснените наследници са получили извинения и документ, че не дължат нищо.

Международен ден без найлонови торбички

http://www.mediapool.bg/mezhdunaroden-den-bez-nailonovi-torbichki-news236193.html

За пета поредна година редица европейски страни и САЩ отбелязват на 3 юли - Денят без найлонови торбички с тематични фестивали, семинари и шествия. У нас по този повод от неправителствената организация "За Земята" организират безнайлоново парти в парка Заимов от 18:30 часа.  "Носете си платнените торбички и техните истории," призовават от неправителствената организация и обещават домашен сок. В 19 часа пък там ще започне и тематичен моноспектакъл "RED" на Радослав Йорданов. Световни инициатори на символичния ден са три неправителствени организации – GDID, ZeroWasteEuropeи FundacioPrevenciodeResidusiConsum, които от години работят за регламентирано ограничаване и забрана на употребата на пликчета за еднократна употреба. Найлоновата торбичка изглежда доста незначително нещо, за което не си струва да се тревожим. Но само на пръв поглед, докато не осъзнаем, че милиарди такива пликчета се изхвърлят ежедневно и това е сериозен проблем за океаните и водите, за животните и за нашата планета като цяло. Това са думи на професор Пол Конет от Европейската организация за нулеви отпадъци. След филмът "Trashed" и американският актьор Джереми Айрънс също е активно ангажиран с "найлоновия проблем". И той застава зад тезата, че ограничаването на употребата им и забраната им е всъщност лесно приложимо решение на този сериозен проблем, за който хората все още не си дават сметка. Осем милиона тона пластмаса отиват в океаните всяка година, а найлоновите торбички са един от най-разпространените пластмасови отпадъци в моретата известни и като "пластмасови острови". Ако не намалим производството и консумацията им, тези количества ще се увеличат десетократно през следващото десетилетие, са прогнозите на ново проучване, публикувано в списание „Science“ през февруари 2015 г. Китай оглавява 20-те страни, генериращи най-голямо количество боклук в океана. САЩ са на 20-то място, в списъка са и 11 други азиатски страни, Турция, пет африкански държави и Бразилия. За ограничаване и забраната на найлоновите торбички от години се борят екоорганизации и институции и това има вече дава ефект. Редица държави и отделни щати вече налагат строги рестрикции. През април Брюксел прие с голямо мнозинство Директива, според която до четири години всички държави-членки на Европейския съюз трябва да съкратят наполовина годишната употреба на найлонови торбички, а до 2025 г. консумацията им трябва да спадне до 80%. Между 100 милиарда до 1 трилион варират приблизителните прогнозите за броя полиетиленови торбички, които се използват годишно по света, но на които после отнема между 100 и 500 години да се разградят в природата. Данните за Европа показват, че всеки жител ползва средно по 500 найлонови торби на година. Едва 6% от произведените в Европейския съюз полиетиленови торби се рециклират, а другите в най-добрия случай отиват на сметището. Често ставати "храна" на някои птици и морски животни, което се оказва фатално.

Омбудсманът Пенчев подкрепя Христо Иванов и съдебната реформа

http://frognews.bg/news_94109/Ombudsmanat-Penchev-podkrepia-Hristo-Ivanov-i-sadebnata-reforma/

Аз подкрепям министър Христо Иванов. Той е атакуван отвсякъде. Хората от статуквото се опитват да провалят реформата. Аз съм твърдо за конституционни промени. Чрез тези промени ще се постигне истинска реформа.Това каза в сутрешния блок на БНТ омбудсманът Константин Пенчев.

Грижата за приемното дете като споделен опит

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2015/07/03/2565283_grijata_za_priemnoto_dete_kato_spodelen_opit/?ref=rss


В рамките на проекта "Детство за всички" Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) издаде сборникът "Посрещането на детето", който съдържа методични и информационни материали в помощ на кандидат осиновители и кандидати за приемни родители.

За ползите от текстовете в сборника не само за хората, които искат да осиновят дете или стават приемно семейство, а и за всички родители, "Детски Дневник" говори със съставителя му, психоаналитика Весела Банова.


По думите й и...

Трус разлюля Западна Турция през нощта

http://offnews.bg/news/n_1/n_527183.html

Трус разлюля Западна Турция тази нощ, магнитудът му е 4 по Рихтер, съобщи Европейският средиземноморски сеизмологичен център. Земетресението е регистрирано в 01:22 часа на дълбочина около 5 км на 125 км югозападно от Бурса. По данни на Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН трусът е с магнитуд 3,3 и дълбочина 2,3 км.  Няма данни за пострадали и разрушения. 

Варуфакис: Пет години еврозоната е комедия на грешките

http://www.investor.bg/centralna-i-iztochna-evropa/335/a/varufakis-pet-godini-evrozonata-e-komediia-na-greshkite-197921/

Това не е правилният начин да се ръководи един валутен съюз, това е пародия, твърди финансовият министър

Учителят Тео Теодосиев - нежелан от родители, пишел тройки

http://offnews.bg/news/n_1/n_527185.html

Учителят на златни медалисти по физика и носителят на приза Мъж на годината за 2014 - Теодосий Теодосиев, е нежелан от родители в гимназията в Казанлък. Причината - пишел тройки и не преподавал по учебник. В училището на преподавателя по физика тече и подписка срещу него, предаде Нова телевизия. Родители се оплакват, че децата им изкарвали двойки, които не са били вписвани в бележници или дневници. Така се получавало, че чак в края на годината се разбирало, че децата им изкарват слаби оценки. Обяснението на учителя Теодосиев - слабите резултатите не се вписват в бележници, защото на всеки ученик се давало шанс да излезе на дъската и да повиши оценката си. Родителите обаче остават недоволни, че Теодосиев преподава физика на много високо ниво, неразбираемо за децата. "В българското образование има хиперинфлация - сегашната шестица се равнява на четворка от преди 20 години", сподели Теодосий Теодосиев. Теодосиев е главен учител по физика и астрономия в ПМГ ”Никола Обрешков” - Казанлък и повече от 30 години е ръководител на безплатната „Школа ТЕО” по приложна математика и физика. Той е създател на собствена ”Методика за формиране на силов интелект”. Негови възпитаници печелят 8 от 12-те златни медала, завоювани от български участници на Международната олимпиада по физика. В школата му се готвят не само българчета, но и ученици от Великобритания, Швейцария и други европейски държави. За заслугите си в развиването на млади таланти Теодосиев е награждаван с редица ордени, сред които „Св. Св. Кирил и Методий”, „Неофит Рилски”, награда на Физически факултет на СУ „Св. Климент Охридски” за най-много приети студенти физици, почетен диплом от Българския парламент, почетен гражданин на гр. Казанлък.

Задава се летен скок на горивата

http://www.bnews.bg/article-137680

В момента бензин А95 се продава средно за 2,32 лв. за литър, а дизелът - за 2,35лв.

Бежанци с концерт в София

http://pik.bg/бежанци-с-концерт-в-софия-news359492.html

Бежанци с концерт в София

На 5 юли, от 13.30 ч. ще се проведе концерт на бежанци, потърсили закрила в страната ни. Те ще демонстрират уменията, които са придобили в часове по китара, латиноамерикански и модерни танци, вокални групи за деца и възрастни. Ще бъде представен също и филм за творческите им изяви в уъркшоповете по изящни и приложни изкуства.

В концерта ще вземат участие още преподавателите по проекта:
Ангел Ковачев - китара, вокални групи за деца и възрастни, Дорина Стоянова - латиноамерикански и модерни танци, Смиляна Първанова- изящни изкуства.Свои впечатления и преживявания от работата с бежанците ще споделят и остaналите преподаватели.

Това са бежанците, които са се включили в арт заниманията по проект "Преход с изкуство и познание" на фондация "Мисия Спасение", финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на ЕИП 2009-2014.

Събитието ще се състои в концертната зала на културно-образователен център "Дворец на щастливите хора", Младост 1, ул. "Димитър Доспевски". 

Марк Зукърбърг съветва как предприемачите да не загубят контрола над компаниите си

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2015/07/03/2565137_mark_zukurburg_suvetva_kak_predpriemachite_da_ne/?ref=rss


Има немалко истории на стартиращи компании, които започват добре, но накрая инвеститорите се оказват недоволни от техния основател и решават да го свалят от поста изпълнителен директор, който често заема. Създателят на Facebook разказва как е гарантирал мястото си на върха в компанията при всяка ситуация.

Зукърбърг се впусна в доста детайли по време на разговора си с потребители на Facebook в началото на седмицата. Тогава инвеститорът Ом Малик от True Ventures го попита дали смята,...

Покойник получава сметки за телефон

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4852492

Починал човек продължава да получава сметки от стотици левове за телефон и кабелна телевизия. Три жалби на родините до оператора не бяха достатъчни, за да спре да се трупа абсурдната сметка, показа репортаж на "Нова телевизия".
Общо 1000 лв. за телефон и кабелна телевизия, които съпругът на Анка трупа към мобилен оператор, въпреки,
Починал човек продължава да получава сметки от стотици левове за телефон и кабелна телевизия. Три жалби на родините до оператора не бяха достатъчни, за да спре да се трупа абсурдната сметка, показа репортаж на "Нова телевизия". Общо 1000 лв. за телефон и кабелна телевизия, които съпругът на Анка трупа към мобилен оператор, въпреки,

Покойник получава сметки за телефон

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4852481

Починал човек продължава да получава сметки от стотици левове за телефон и кабелна телевизия. Три жалби на родините до оператора не бяха достатъчни, за да спре да се трупа абсурдната сметка, показа репортаж на
Починал човек продължава да получава сметки от стотици левове за телефон и кабелна телевизия. Три жалби на родините до оператора не бяха достатъчни, за да спре да се трупа абсурдната сметка, показа репортаж на "Нова телевизия". Общо 1000 лв. за телефон и кабелна телевизия, които съпругът на Анка трупа към мобилен оператор, въпреки,

Местан: ДПС осъжда остро палежа на параклиса "Св. Георги"

http://pik.bg/местан-дпс-осъжда-остро-палежа-на-параклиса-св-георги-news359491.html

Местан: ДПС осъжда остро палежа на параклиса "Св. Георги"

ДПС осъжда остро палежа на параклиса „Св. Георги” край гр. Сопот и изказва възмущението си от тази вандалщина. Посегателството срещу светинята изразява низост, богохулство и несъвместима с реда и морала ексцесия. Унищожените икони и църковна утвар са не просто загуба на знаци на духовността, но и погубена култура, поругана религиозна святост. Ние в ДПС сме еднакво и винаги непримирими с всяка проява на хулиганство и нарушаване на обществения ред и закона, които са и нарушаване на правата на гражданите. Това се посочва в декларация на лидера на ДПС Лютви Местан по повод вандалското посегателство срещу параклиса „Св. Георги” край град Сопот, съобщиха от пресцентъра на партията.

„ДПС изразява искрената си съпричастност към миряните на Карловската духовна околия и призовава властите да приложат в пълна мяра своята компетентност за своевременното разкриване на извършителите на злодеянието и прилагане на строгостта на закона спрямо тях. Особено осъдителен е този вандалски акт, защото явно той цели създаване на напрежение в междукултурните и междурелигиозните отношения в българското общество. Същевременно споделяме позицията на кмета на гр. Сопот Личев, че сопотчани живеят в разбирателство и без напрежение на религиозна основа, и затова смятаме, че тази провокация няма да постигне целите си.

ДПС призовава всички български граждани, независимо от вярата, която изповядват, да осъдят вандалския акт, а властите незабавно да разкрият както извършителите, така и поръчителите”, се посочва още в декларацията.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване