09/28/11 06:00
(http://patepis.com/)

Спомените на една пътешественичка (1): През Москва към Ханой, Халонг и Дананг

Днес започваме едно пътуване до Югоизточна Азия. Наш водач ще бъде Емилия. Приятно четене:

Спомените на една пътешественичка

част първа  

През Москва към Ханой, Халонг и Дананг

    Ние: средностатистическо семейство емигранти, живеещо в Испания (над 10 години). До преди кризата бих казала средна класа-сега след като такава вече почти не съществува, не мога да определя точно. Емилия, Габриел и Габриел Гаврилови.

Червеният площад, Москва

Интереси: пътуване, гмуркане и риболов.Обикновени хора, които работят много, плащат ипотеките си и всичко, което спестяват влагат в пътешествия по света. Исках да изясня това, за да няма грешни представи- за ” богаташи, които незнаят какво да си правят парите”. Преди да започна разказа си, също искам да отбележа че това, което ще прочетете по-надолу е един вид наръчник за пътешественика. Този, който пътува в план: мочилерос, тротамундо…(точен превод е човек с раница, ходещ човек. Названието е възникнало през 70-те години във Виетнам, когато хипитата са започнали да ходят там.и смисъла, в които се ползва думата е: пътешественик, пътуващ с минимални средства, готов да мине през всичко, за да види света). Така, че за хората, които предпочитат скъпите ресорти, излишният лукс и разточителството - това не е тяхното четиво! Освен това, искам да предупредя, че нямам писателска дарба и целта ми е да опиша всичко, през което преминава човек при едно пътуване и лоши и хубави моменти. Всички рискове, премеждия и състояние физическо и духовно. Ако очакванията ви са да четете само розов разказ, оставете го навреме, защото, колкото и добре да е организирано едно пътешествие, винаги се появяват трудности и премеждия, които според мен, е много важно да опиша,за да бъда полезна на бъдещия пътешественик-в какви ситуации може да попадне по време на пътуване и да извлече полза от това четиво, как да ги избегне или как да ги преодолее! Когато подготвям дадено пътуване аз винаги търся точно такава информация. Маршрут:

Москва – Виетнам (Ханой, залива Халонг, планините Сапа, Хуе, Дананг, Хой ан, Сайгон, делтата на река Меконг) – Камбоджа (Пном Пен, Сием Реап, храмовете Ангкор Ват)

Полетата на Виетнам

    Визи:
  • виза транзит за Русия (когато сте със самолет и имате престой до 72 ч, вадите такава. Цена:30$. Тя важи за период от 10 дни. В нашия случай надхвърляхме и във Виетнам вадихме втора виза за връщане. Цена: 100$ на човек.
  • Става за 1ч виза за Виетнам- мултлипе (означава с повече от 1 влизане в държавата)-50. Най-добре да я извадите от посолство преди пътуване. Имате вариант да изискате електронна виза. Свързвате се с която и да е агенция туристическа във Виетнам и искате тази услуга. Ние решихме да не рискуваме и извадихме в Мадрид. Другият вариант ви излиза малко по-евтино.
  • Виза Камбоджа-20$-вади се на границата.
Организацията, както споменах в предишния ми дневник, започва винаги и задължително 1 година по-рано. От години бях планувала Виетнам и Камбоджа. Чаках удобен момент и оферта. (винаги следя и проучвам поне 3 дестинации и в зависимост от цените на билетите(които са най – важни) решавам кое да бъде. Излезе оферта за билети до Ханой и купих.

Оттам се започна организацията

 Продължете >>>
Още пътеписи от близки места:
  1. Виетнам: Ханой и заливът Халонг
  2. Виетнам: Ханой и Сайгон
  3. Удивителният залив Халонг (Ха Лонг), Виетнам
  4. Пътеписите на един театрал: Москва
  5. Когато тръгнеш за Итака(2): Москва
  6. Виетнам
  7. Пътуване до Москва – впечатления
  8. Една одисея в 2009-та (1): Москва
  9. Виетнам (2): За валутата, култа към личността и свободата
  10. Съвети за пътуване до Виетнам
  11. Виетнам (4): На море във Виетнам или как да хапнем немчета
Публикувана на 09/28/11 06:00 http://patepis.com/?p=26250
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване