07/23/12 11:03
(http://socialevo.net/)

Създайте интересно съдържание [инфографика]

Съдържанието не е цар. Да, това съм го чувала, чела и съм се убедила, че е така, НО специално за блоговете и YouTube съдържанието е Властелина. Проста логика: ако нямате интересно съдържание, какво ще кара потребителите да посещават вашия блог или канал в YouTube? Ето затова, колко и да не съм много навътре в нещата с блоговете (нямам такъв) мисля, че за много хора ще бъде интересен този материал и инфографика. 

Съветите за интересно и запомнящо се съдържание дава Jeff Bullas  на jeffbBullas.com като използва инфографиката на Copyblogger и добавя свои препоръки. 

Така нека започнем с основите. Едно съдържание, без значение къде се публикува трябва да: Образова; Информира; Забавлява; Вдъхновява. Аз ще добавя и да провокира фена, защото така ще се напише коментар, ще се получи един диспут между автор и читател. По възможност съдържанието да е Оригинално – колаж или цитат на известна личност. Но това в много случай, особено във Facebook е трудно, защото администраторите на страници се копират едни други – смятат, че една публикация донесла много лайкове и коментари на един тип страница, че направи и същото на друг тип страница. Да, възможно е, трябва да се опитва с такъв вид постове. 

И така нека изброим някои важни стъпки за създаване на съдържание:

- създаване на списък на любими публикации от други източници;

- питайте и събирайте идеи от ваши приятели също така питайте читателите/феновете какво харесват;

- търсете гост-автори (мисля, че SocialEvo добре се справя с тази част)

- пускайте интервюта – това е добро дори и за фен страница – Facebook предоставя тази възможност с Notes за страници и  Doc и Files за групи. 

Ето как изглежда това за фенове на страници

И за членове на групи

- използвайте приложения – например за промотирането на нов продукт или услуга – споделяйте мнението на хората – както се казва не може всички да ви харесват и нека хората знаят и хейтърските мнения, няма вредно мнение, няма лоша реклама, всяко едно такова си носи свойте плюсове.

- а когато сте в творческа криза и нищо не ви идва като идея… намерете си муза :)  

- намерете си програмка за правене на инфографики и покажете на читателите статистики – всички обичат инфографиките

- личен съвет от Jeff Bullas – създайте видео за някои от вашите статии или продукти – ще се учудите колко много хора ще го харесат повече от текста

И преди да видите цялата инфографика, нека ви припомня „Какво харесват феновете“ – нищо, че е материал повече за Facebook, смятам, че интересното съдържание в блога ви със сигурност трябва да съдържа снимки, колажи и видео клипове.

Не съм експерт, не съм блогър, но съм фен на много такива добре оформени статии и с риск да съм досадна винаги искам да ги споделя с вас.

Споделете с нас вашето мнение и опит в това как създавате съдържание и някои свои успешни такива, без значение за къде: Facebook, YouTube или блог. За мен наистина ще бъде интересно да обменим идеи и да почерпя знания от всеки един от вас.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване