08/05/11 07:24
(http://vasvalch.com/)

Топ няколко: интересното от маркетинга №2

number twoЕто и второто издание на рубриката Топ няколко. Да видим колко време ще оживее :) Този път преобладаващо намирам интересни неща в Inside Facebook, но дори и да следите сайта редовно, надявам се, че ще намерите полезни неща и тук. Петък е – отдайте се на малко четене сега или през уикенда! Всъщност, отдайте се не само на това – все пак в уикенд…

  • Сливания и придобивания: Facebook най-накрая ще реши проблема с дублиращите се community pages. Вече можете да слеете създадената от вас страница с неправомерно пръкналата се общностна страница. Inside Facebook обясняват как. Механизмът все още работи само с напълно припокриващи се имена и с докладване на дубликати.
  • Добри практики: особено полезно ще бъде събирането на всички знания за най-ефективното управление на страници. Това вече се случва благодарение на центъра за полезни ресурси Facebook for Business. Тук ще намерите най-доброто за страниците, рекламата, приложенията и още много. Виртуалната база данни още е началото на развитието си, но мисля, че ще има какво да предложи.
  • Вестникарско: четири издания за социални медии започват да излизат. Ако искате да научавате повече за Twitter, LinkedIn, Google+ и Facebook, абонирайте се безплатно веднага.
  • По течението: от ComScore докладват, че само 10% от импресиите на постовете от страници се случват благодарение на приложения. 27% пък се виждат в NewsFeed-а на потребителите. Изводът: споделяйте интересно съдържание!
  • Ефективност: за десерт нещо малко по-старо, но полезно – изследване за тенденциите в рекламните инвестиции и ефективността. За жалост, Nielsen се фокусират на американския пазар, но изводите за най-адекватните начини за стигане до целевата публика са валидни в по-широки рамки.

Този уикенд ще се фокусирам на малко забавна работа и обработване на снимки. Да видим доколко ще ми се отдаде. Приятна почивка!

___
снимка: nimbu



Още по темата:

  1. Топ няколко: интересното от маркетинга
  2. Няколко изследвания за социални медии
  3. Наистина кратка история на маркетинга

Публикувана на 08/05/11 07:24 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/2Q19n_cA9Lo/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване