08/28/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Facebook феновете – изкуствен или естествен растеж?

Facebook феновете - изкуствен или естествен растеж?

На всеки от нас ежедневно му се случва да открие потока си от новини затрупан от постинги с малки смешни бебета, котки или пък снимка с някой известен спортист и призив за подкрепата му. Сигурно много от вас се замислят дали има смисъл от тези послания и дали привлечените по този начин фенове са полезни за дадената страница. Дали си струва да инвестирате своето време в публикуването на всички тези смешни картинки, забавни видео клипове и весели статуси? В следващите няколко реда ще се опитам да анализирам опита от този тип Facebook досаждане.

На първо място, да погледнем цифрите. Според няколко изследвания средният дял на феновете, които виждат вашия пост, е между 2.5 и 7% в зависимост от това колко голям е общият им брой. Страниците с повече фенове имат по-нисък процент на достигане (Reach) спрямо общия брой фенове, отколкото по-малките, но измерено в абсолютни стойности се оказва, че достигат до много по-голям брой потребители. Ето какво значи това. Ако имате 2000 фена и 3% от тях видят вашия пост, то тогава ще сте достигнали до 60 потребителя. Ако имате 10 000 и достигнете до 1.5% от тях, то 150 от вашите фенове ще са видели поста ви. Дали си струва обаче да вложите усилия, за да привлечете 5 пъти повече фенове и да достигнете само до два и половина пъти повече потребители?

Подобни статии:

  1. Как да повишим феновете си във Facebook
  2. Как да събудим Facebook феновете
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване