Любимци в новините: постоянни и променливи величини

Наблюдението на новинарските сайтове от юли до началото на ноември 2012 г. регистрира няколко интересни нюанса в медийното отразяване на политическия живот. От една страна се запазиха устойчиви стари тенденции, от друга – започнаха да се оформят нови особености в присъствието на политическите субекти в новините. Какво показват детайлите? Първенецът Борисов: ...

Публикувано на 11/18/12 16:20

Profiles Theatre: “Адское такси” (“Hellcab”)

Премьера спектакля “Адское такси” по пьесе Уилла Керна состоялась в 1992 году в Famous Door Theater. Было запланировано двенадцать представлений. Однако большой успех спектакля заставил театр продлить его жизнь. Постановка перекочевала в Profiles Theatre, стала одной из самых долгоиграющих в истории театрального Чикаго, получила множество наград, в том числе – главный приз Fringe First на Эдинбургском театральном фестивале. Пьеса Керна была поставлена во многих американских театрах, в Шотландии, Израиле, Сингапуре, Ирландии. В честь двадцатилетия со дня премьеры Profiles Theatre восстановил свой знаменитый спектакль. Пересказывать содержание “Адского такси” невозможно. Мы оказываемся свидетелями ...

Вълшебният кладенец

В далечни времена имало в полето вълшебен кладенец. Когато дойдел човек и пуснел ведрото долу,  като го изтеглел, вътре се оказвало това, което имал в сърцето си.
Отначало хората черпели от кладенеца любов, доброта и нежност. Кой каквото имал, още му се добавяло. Но после нещо се случило в света и хората започнали все по-често да вадят от кладенеца зло, завист и ненавист. И решили, че кладенецът се е отровил. Затова го засипали.
Защото е по-лесно да засипеш кладенец, отколкото да изчистиш сърцето си, нали?

При копиране на материали от блога, посочвайте източник! А ако публикацията ви е харесала, бъдете любезни да ползвате бутоните за гласуване! Благодаря!



Комиците пристигнаха в Чикаго

Популярните български актьори Любо Нейков, Руслан Мъйнов, Христо Гърбов, Ненчо Илиев, Васко Драганов и пр., както и световните шампиони по бийтбокс Александър Деянов - Скилър и Адриана Николова - Печенката, вече са в Чикаго. Оттук те започват своето турне "Кръвта вода не става". В Чикаго те ще изнесат своето представление ТАЗИ НЕДЕЛЯ 18-ТИ НОЕМВРИ 3:30 "COPERNICUS CENTER" 5216 W. Lawrence Ave Chicago, IL 60630

"Анонимните" стартираха "Операция Израел"

"Анонимните" започнаха "Операция Израел", целяща да деактивира различни израелски уебсайтове в отговор на атаките в ивицата Газа към лица, заподозрени, че помагат на Хамаз. Атаките не се ограничават обаче само към правителствени сайтове свързани с еврейската държава. Повече от 90 уебсайта с доме...

Музика за душата - Част 2


Миналия месец заедно със Селектор Стилиян (основател на лейбъла Love & Happiness Music) започнахме една съвместна инициатива, посветена на соул музиката и грамофонните плочи. Веднъж месечно в рамките на радио шоуто 45 оборота в минута се събираме в Студио 1 на Радио Варна, за да направим съботната вечер малко по-уютна и по-приятна за слушателите. А и за да им припомним, че соул музиката е един от лесните начини за постигане на тази цел. Трябва просто да включиш радиото или компютъра си в 20:00 часа тази вечер, да си налееш любимо питие, и да се облегнеш удобно (или да разчистиш малко мебелите, тъй като това е музика и за танцуване) и да се насладиш на следващите три прекрасни часа от живота си. Като прибавим и факта, че музиката ще звучи изцяло от грамофонни плочи, кефът би трябвало да е завършен.

Повече информация и част от музиката, която ще звучи в предаването, както и начините, по които то може да се слуша, ще откриете в събитието във facebook.

Enjoy.


Селектор Стилиян и Добо Мързов представят 'Музика за душата' 1 част (20.10.2012)

Кръговрат

Листата от черницата падаха в точно определен ред, в точното време, на точното място. Всяко едно листо, това ми показваше - как в живота всяка една секунда, всяка една минута, всеки един час, всеки един ден, всяка една нощ е точно определена , а ние подминаваме всичко това ей така - мислейки се за велики, за могъщи, за всесилни, а сме толкова крехки и жалки. Как това листенце, падайки на земята, отстъпва място за нов живот, даващо на корена сила, и всичко друго, а ние не можем, не можем да се научим да прощаваме, да даваме?

Apple патентова анимацията за прелистване на страници

Както съобщава електронното издание на "Ню Йорк Таймс", компанията Apple е успяла да получи още един патент, описващ очевидни и широко използвани в живота методи на взаимодействие. По-специално, става дума за патента с...

Fortune определи Джеф Безос за "бизнес личност" на 2012

В края на миналата седмица списание Fortune издаде поредното издание на престижната си класация "Бизнес личност на годината", в която първо място заема шефът на Amazon Джеф Безос. ...

Keep smiling & Point of no return

Майкъл е световно известен американски учен в биомедицината. Той често казва: “Obama is my man.” През 2008 г., когато „неговият човек” спечели президентските избори за първи път, Майкъл ми изпрати писмото, което получил от Барак Обама. Изпълнено беше с изрази на уважение и благодарност, че и неговият глас е допринесал за изборната победа. Помислих си, че това е израз на уважение и признание към големия учен, получен лично от президента на САЩ. След време се срещнахме с Майкъл и той ми каза, че „уважението и признателността” са автоматизарана любезност, keep smiling на президентската администрация, нещо подобно на сериограмите „Мерлин Монро” и „Кока кола” на художника Анди Уорхол. Което означаваше, че такива писма са получили и много негови колеги, за които “Obama is my man.” Тогава се сетих, че и българският президент е овладял техниката на keep smiling и на изпращането на любезни писма.

Националният диалог в Йемен отложен, специалният пратеник на ООН се среща с лидерите на Южен Йемен

Специалния пратеник на ООН, Бен Омар. Снимка от Yemen Fox

Конференцията за национален диалог, която трябваше да се проведе на 15 ноември, за да се съгласуват различните фракции в Йемен, беше отложена. Конференцията беше следствие от споразумението със Съвета за сътрудничество на страните в Залива (ССЗ), подписано от Али Абдула Салех и опозиционните партии в Йемен през ноември 2011 година, за да се започне политически преход след една година.

Диалогът е важен компонент от споразумението. Политическото ръководство на Йемен и външните поддръжници на споразумението от ССЗ се надяваха, че то ще обедини различните фракции и да помогне за разработването на визия за бъдещето на политическата система на Йемен.

Конференцията беше отложена поради липса на подготовка и оставащите разногласия между участниците, и в частност Южното движение Ал-Хирак.

Части от Южното движение Хирак започнаха още през 2009 година да призовават за независимост на Южен Йемен. В началото на арабските протести, сепаратистките настроения са се увеличили в южните райони на страната, но различните фракции в самото движение още не са намерили единна позиция по отношение на националния диалог.

Миналата седмица лидери от Хирак се срещнаха със специалния пратеник на ООН Джамал Бен Омар в кайро, за да обсъдят участието си. Лидерите, включително бившият президент на Южен Йемен, Али насър Мохамед, бившият премиер на Южен Йемен, Хайдер ал-Атас и популярният водач на Хирак, Хасан Баом. По време на срещата тримата лидери обявиха, че няма да участват в конференцията за диалог, а вместо това ще проведат отделна конференция на юг. В допълнение, те представиха списък със седем условия за участие на специалния пратеник на ООН. Едно от тези условия е признаването на правото на самоопределение и независимост на населението в южната част на Йемен.

След срещата в Кайро, Бен Омар се върна в Йемен, за да обсъди положението с йеменския президент Абду Рабу Мансур Хади. Останал оптимист, специалният пратеник каза по време на срещата си с Хади, че групите, с които се е срещнал в Кайро, разбират, че “само диалогът е основа за запазване правата и поддържането на сигурността, безопасността, стабилността и единството на Йемен”.

Според източници, се очаква президентът Хади да издаде укази, свързани с националния диалог. Остава да се види дали тези постановления включват условията на южните лидери. Член на комитета по подготовката за националния диалог разкри на 14 ноември, че диалогът ще се проведе в началото на 2013 година, с надеждата, че указите, издадени от Хади, ще проправят пътя за истински разговор.

Междувременно, поддръжници на сделката със ССЗ продължават да оказват натиск върху новото йеменско правителство за изпълнение на договорките. Следващата седмица генералния секретар на ССЗ Абдулатиф бин Рашид Ал Заяни се очаква да пристигне в Сана, за да наблюдава изпълнението на инициативата на ССЗ.

През Muftah

Притча за учените и добитъка

Сори, ако съм досадна с тия учени от сутринта, не го бях планирала. Чета тук една книга "Педагозите също се шегуват" и ако не си докарам инсулт от смях, довечера или утре нещо по-приказно може да кача. Но това не мога да не го споделя, защото е толкова актуално и сякаш обяснява някои неща. :D

Според легендата, когато Питагор доказал знаменитата си теорема, устроил в Атина грандиозен пир. За него поръчал да заколят 300 бика (бройката варира в различните версии).
Оттогава  скотовете ненавиждат учените.



Путин уж се репечи на Меркел, Борисв уж я слуша, но козирува на Путин

Много са приликите между Бойко Борисов и Владимир Путин, които иначе са несравними като мащаб заради огромната разлика в размерите на поверените им държави.

И двамата обичат личните телесни демонстрации за публична „душевна” употреба.

И двамата управляват чрез подчинените им медии, залагайки на саморекламата под купола на техния цирк със зрелищни „номера”.

И двама имат нещо общо с тигрите: единият „приспива” сибирски тигри с пушка ( което, предсказуемо, беше разобличено като постановка), другият направо е тигър, макар и бистришки.

И двамата са прозрачни в демонстрирането на фалшива прозрачност- да те показват по телевизията в реално време как правиш или решаваш нещо, не означава, че мотивите и реалните ти аргументи, нагласени за пред камерите, стават прозрачни.

И двамата успяват да внушат, че по липса на алтернатива, за което полагат извънредни усилия, нямат алтернатива на върха на властта.

И двамата владеят бойни изкуства и налитат вербално на бой срещу опити да им бъде зададен въпрос от някой репортер.

И двамата имат чувство за хумор от милиционерски тип – Путин се „пошегува” със смъртта на руските подводничари, отвръщайки на въпрос на Си Ен Ен какво е станало с подводницата „Курск”, с циничното „потъна”. Борисов също сипе подобни бисери- например пред смаяна българска аудитория в Германия, пред която похвали министъра си Цветанов с успешното разкопаване на трупове с багери.

И двамата, като става дума за Германия, са силно „влюбени” в госпожа Меркел. Но тук започват и разликите.

Запитан защо е толкова добре приет в Германия Бойко Борисов каза на 17 януари 2012 г. в Берлин, че има само едно обяснение:

Когато канцлерът говори аз слушам и след това изпълняваме в България правилните решения, които те предлагат.”

И добави:

За разлика от много други премиери…

Един от тези много други премиери, за да не кажа от всички останали премиери, определено е Путин. Той дори обожава да се репчи на г-жа Меркел ( знаейки много добре, че това му носи „патриотични точки”, но и няма да му струва сътрудничеството с Германия), която едновременно, на ръба на сарказма, нарече вчера в Санкт Петербург на практика „единствения съвършен германец”.

Малко преди това тя беше парирала опитите му да я надприказва с обобщението, че ако се обиждаше лесно, нямаше да е на поста си дълго.

Така че Путин „безнаказано” употреби милиционерското си чувство за справедливост в оценките, опитвайки се да репликира забележката на Меркел, че в Русия не се спазват човешките права. За целта той буквално излъга, че през 2008 г. една от девойките от Пуси райът, въдворена в момента в трудов лагер, била участвала в антисемитска проява и вмени на Германия антисемитизъм с днешна дата, ако не признае това.

Само по себе си това внушение от страна на руски политик, който много добре познава симбиозата между великоруския шовинизъм и антисемитизма ( иначе щеше ли да нареди държавни почести за погребението на затъналия дълбоко в блатото на антисемитизма в края на живота и творчеството си Солженицин?!), е най-малкото лицемерно и доста подло, с нищо непредизвикано сипване на сол в отворената германска рана.Но не това е най-важното: основното в този сюжет е бруталното лъготене пред очите на целия свят.

Забравената от всички акция, която Путин извади от ръкава на шинела си, е от 6 септември 2008г.. В Деня на Москва арт-групата “Война”, в която членува по онова време Надежда Толоконникова, протестира срещу московския кмет Юрий Лужков- същият, когото протежето на Путин на президентския пост Медведев свали година по-късно с гръм и трясък заради корупция.
Участниците в онази акция не само не правят някакви антисемитски внушения, „бесейки” чучела на имигранти, а протестират по този начин срещу преследването на жертвите на традиционната руска нетърпимост към чужденци, хомосексуалисти и представители на малцинства, включително евреи.

Ето в това, за да теглим чертата за приликите и разликите, Путин ни най-малко не се различава от нашия властелин, който също е в състояние да каже на черното бяло и дори да налага този далтонизъм на публиката като „правилна” визия за дяволския прочит на евангелието.

И накрая, но не по-важност, още един паралел: в големите градове на Русия срещу Путин протестират хиляди хора, а у нас Борисов си го търпим като „човек от народа” да ни назидава какво ни „строи” и „дава” в продължаващата вече четвърта година ситуация, когато всъщност руши доверието в самата демокрация и ни отнема надеждата нещо да се промени в това отношение в близко бъдеще.

45-градусови изображения от още 60 града в Google Maps

Google добавиха нова информация към услугата си Maps, сред която нови сателитни снимки с 45-градусов ъгъл на гледане на 60 града по цял свят. Под 45-градусово изображение се има предвид такова, което позволява изглед към обект, например сграда, в няколко измерения. Все пак, това не е 3D, тъй като ис...

Microsoft разочаровани от продажбите на Windows 8

Изглежда новата операционна система на Microsoft - Windows 8 - не е предизвикала кой знае какъв фурор сред потребителите. Напротив, източници с връзки в софтуерната компания, твърдят, че продажбите на операционната система са доста по-малко от очакваните и, че Microsoft са доста разочаровани от този...

Акциите на Apple се сринаха до стойности от преди 6 месеца

Този петък стойността на една акция в Apple се закотви на $527,86 - най-ниската стойност за последните шест месеца. Това показва, че от септември насам акциите на компанията са се сринали с цели 25%. По време на пика им, една акция се търгуваше за $702. Според анализаторите, причините за това са...

AMD режат още работни места от януари

Наскоро Advanced Micro Devices съкратиха цели 15% от работната си сила или, иначе казано, около 1700 души. Изглежда обаче това не е било достатъчно. Според източници, които твърдят, че са запознати с плановете им, те се готвят за нова реорганизация на бизнеса си, която по всяка вероятност ще включва...

По-кратка коледна ваканция за служителите на Yahoo

Както в повечето големи компании, така и в Yahoo служителите се радват на известни привилегии, които включват неща като безплатен обяд или безплатни смартфони. Изпълнителният директор на онлайн гиганта Мариса Майър обаче напомни на служителите си, че ситуацията в компанията не е особено положителна ...

В кръчмата “Южен поток”: сметката, моля!

Кръчмарят, подписал намерението България да стане част от руския проект „Южен поток”, така и не ни показа сметката, от което всеки клиент на кръчмата разбира, че му готвят неприятна изненада, когато дойде време да се плаща. Но си е направил криво сметката, надявайки се да приемем за истина „ползата” от това обвързване с руската енергийна стратегия.
Ето една сметка, която прави читателят на ivo.bg Росен Йорданов:

Как ще се строи “Южен поток”
Общата индикативна строителна стойност на проекта на българска територия е 3.309 млрд. евро, която ще се прецизира след изготвянето на екооценката и окончателното проектиране. Разчетът е, че инвестицията ще се възвърне за 15 години след началото на търговската експлоатация на българска територия.
Ако БЕХ няма възможност да финансира своя 50-процентов дял от строителството, парите ще бъдат осигурени от “Газпром” без българският дял да се променя. Руската компания ще си ги възстанови от дивидентите от дейността на “Южен поток България” АД. Нито българската държава, нито енергийният холдинг ще предоставят гаранции, обезпечения, нито ще залагат в полза на “Газпром” акциите си в смесеното дружество, се казва в съобщението на правителството. Конкретните условия на финансирането ще бъдат уредени с допълнение към акционерното споразумение.
Дължината на основната тръба ще е приблизително 540 км и с отклонение към Провадия от 59 км, три компресорни станции – Варна, Лозен и Расово, с лупинги към основния газопровод. Техническият капацитет на съоръжението ще е 63 млрд. куб. м. газ годишно.
Колкото и несигурни да са цените в бъдеще, поради непрестанната тенденция на драстично поевтиняване на газа, все пак могат да се направят някои най-общи изводи с помощта на прост калкулатор. Ето например следното, може да се изчисли приблизително какъв е порядъка на “дивидента” който “братушките” са ни определили за това наше “инвестиционно” начинание.

Ако при постигане на пълния проектен капацитет от 63 кубични милиарда газ годишно за нас се запази “супер” цената от 404.17 $ на 1000 кубика, то цената на количеството газ, което ще преминава за една година би била около 25 милиарда $. При такава обстановка нашата 50% “инвестиция” за строителството (половината от обявените 3.309 милиарда евро, тоест 1. 654 милиарда евро би се изплатила за 15 години или с други думи “дивидентът” ни е 0.110 милиарда евро на година или по курса евро / долар около 0.14 милиарда $. Хайде сега да видим какъв процент от цената на газа за една година е това! 0.14/25 Х 100 = 0.565%!!!
Да ви е честита “сполуката” другаре! Цял половин процент! Срещу тази невъобразима за нас “изгода” ще получим възможността да ни извиват ръцете “братушките още десетилетия напред! Както се казва бизнес се върти со паре или со дупе. Ние пари немаме, ама као дупе сме фантастични! Мълчи Боко, мълчи Цецо, мълчете български юнаци! И да си скриете дупките в потурите отзад с юначните си калпаци, че мераклии много!

Български хакер открил дупка в официалния домейн на Google

На 11 ноември, български хакер под името "Keeper" докладва на Google за постоянен (persistent) XSS (крос-сайт скриптинг) уязвимост в страница, част от главния домейн на интернет гиганта. На втория ден от екипа на Google върнали писмо в отговор на доклада. В него, те посочили, че дупката не се кв...

Startup Con 2012 започва! [Liveblog]

10.46

Официално откриваме петото издание на Startup Conference.

След малко започва първият ден на Startup Conference 2012.

Startup Con 2012 започва!

Подобни статии:

  1. Хайде на конференцията StartUP 2012!
  2. Liveblog от Automattic, или как да блогвате на живо

Този пък Влади какви ги разправя!

Тежката вода не ставала за пиене.

И се сетих за една история, (не твърдя със сигурност, че не е градска легенда), за Нилс Бор.

Когато Дания била окупирана от германците през Втората световна война, имало голяма опасност да бъде арестуван заради полуеврейския си произход. Докато бойците от съпротивата го прикривали, той напуснал дома си през задната врата, като се забавил само за миг, за да грабне бутилка от бира, в която имало тежка вода. По време на целия полет до Англия не изпуснал от ръце "съкровището" си, нужно за неговите експерименти, което в крайна сметка се оказало ... наистина бира. В суматохата някой изпил тежката вода.

Та нещата в повечето случаи са относителни. С тежката вода, стига да не ви става навик, имате добри шансове за преживяване. Има разработени даже разни терапии, с дозиран прием естествено.
... Но нашият екип категорично не ви препоръчва да експериментирате в тоя контекст с "царска"! :D



“Турците в България” – или за живота на етносите отвъд политиката

Единственият начин да се освободим от предразсъдъците на миналото е да сме осведомени за настоящето, казва пред “Медияпул” Антони Георгиев, главен редактор на “Вагабонд” Какъв подход е избран при представянето на нематериалното наследство на турците в България и какво лично за вас беше най-интересно при събирането на материалите за книгата? “Турците в България” е естественото продължение на “Пътеводител за османска България”, който издадохме миналата година. “Османска България” е фокусира предимно върху османското материално наследство по нашите земи, най-вече архитектура – обществени сгради, конаци, джамии, бани, чешми, мостове, часовникови кули. Тези архитектурни факти ...

Полезни foursquare съвети за бизнеса

Полезни foursquare съвети за бизнеса

Днес влиянието на социалните мрежи и мобилните приложения върху живота и бизнеса не е за пренебрегване. Маркетингът в социалните медии е чудесен начин да скъсиш дистанцията и да се доближиш до своите клиенти. Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest и Google+ са прекрасни инструменти за комуникация, а благодарение на новите технологии са навсякъде с нас.

Foursquare е  от социалните мрежи и приложения, които пораждат смесени чувства у потребителите. В началото може да ви се стори безсмислено, но 4sq открива палитра от възможности за малкия и големия бизнес, които със сигурност няма стремглаво да покачат приходите с над 150%, но гарантирано ще спомогнат както за увеличаване на продажбите, така и за успешна комуникация и изграждане на приятелско онлайн присъствие.

На първо четене foursquare е социална мрежа, приютена в мобилно приложение, което забавлява, помага при избора на заведение в близост и насърчава посещението на места, събрали положителни коментари и оценки от други потребители. Интеракцията с точките, печеленето на баджове и кметствата подканват запалените почитатели на приложението да се чекират по-често, да оставят коментари, да харесват и  да качват снимки. Добре изпипаното присъствие във foursquare със сигурност може да направи вашият обект по-посещаван от съседния, който по една или друга причина не фигурира на 4sq-картата.

1. Регистрирайте обекта си максимално точно
Знаем колко досаден е  моментът, в който Google Maps сменя локацията и се оказва, че ако разчитате на картата в смартфона си, можете да се изгубите без големи затруднения. Затова, когато добавяте обекта си във foursquare, се убедете, че той е поставен на точното място на картата. В зависимост от големината на бизнеса и идеите ви можете да създадете и свой корпоративен профил във foursquare.

2. В случай че имате повече от един обект, използвайте помощник
Разбира се, че би било прекрасно, ако имате специалист по социалните мрежи и мобилните приложения, който да се грижи за качественото присъствие на бранда ви във виртуалното пространство. Невинаги има такава възможност, затова добър помощник в безупречното управление на foursquare обектите ви може да бъде например fourscan - една интересна разработка, която в момента търпи развитие и съвсем скоро очакваме нещо ново от създателите.

3. Интегрирайте и синхронизирайте други социални мрежи
Синхронизирането на различните приложения и социални мрежи увеличава броя на потребителите, до които постовете биха стигнали. Комбинациите варират, но можете например да свържете профила си във foursquare с Facebook и Twitter. Това може да ви донесе както позитиви, така и негативи, така че добре подбирайте колко често ще споделяте къде точно се намирате с приятелите си в другите социални мрежи.

4. Foursquare за бизнеса
Promoted Updates и Local Updates са две от опциите, за които може да прочетете на страниците на SocialEvo. Друго интересно нещо са Special Offers, като създаването на повече от една оферти ви дава възможност да таргетирате повече групи от посетители. Друг похват за насърчаване на check-in-и и привличане на клиенти са баджовете, допълнителните преференции за х-броя отбелязвания, вариации с отстъпки при отбелязване с трима или повече души и т.н.

5. Foursquare на прозореца – буквално
Винилен стикер, залепен на прозореца или вратата на обекта ви, табелка на касите или флаери на масите с логото на foursquare за напомняне на клиентите да отбележат физическото си присъствие всъщност могат да свършат много добра работа. Предвид възможностите на непрекъснато подобряващите се смартфони понякога забравяме за всички приложения, които сме инсталирали и използваме. 

6. Friendly не само на собствената страница
Комуникацията с потребителите на ниво страница на бранда е важна, но вземайки активно участие с коментари, харесвания и съвети по страниците на други бизнеси, стимулирането на клиентите за по-висок feedback – снимки, харесвания и списъци – правят foursquare не просто социална мрежа приложение за забавление, докато чакате кафето си на опашката, но и перфектен канал за реклама.

7. Бутон в сайта ви
Вероятно вече сте интегрирали Facebook, Twitter, Google+ и Pinterest бутони в уебсайта си. Направете същото и с foursquare.

Подобни статии:

  1. Foursquare подготвят нови възможности за бизнеса
  2. Foursquare – 15 милиона потребители и 750000 бизнеса по-късно

Основни правила за добър имидж в LinkedIn

Основни правила за добър имидж в LinkedIn

LinkedIn се превърна в най-голямата социална мрежа за професионалисти в света. Почти всеки уважаващ себе си професионалист има профил и активните потребители наброяват 175 милиона. Предполагам, че и ти имаш профил в LinkedIn. Ако е така, ето един списък с неща, които е добре да спазваш:

1. Използвай професионална снимка

Не забравяй, че LinkedIn e платформа за професионалисти и е изключително важно и ти да се преставиш като такъв. Пиянски снимки, снимки от плажа и прочие  – не им е там мястото. Добре е да използваш снимка, на която се вижда добре лицето ти.

 

2. Никога не пращай покани, използвайки стандартния текст

Обичайната практика е да се изпращат именно такива покани. Поради тази причина всеки опит да персонализираш съобщението ще направи добро впечатление на получателя му и ще повиши шансовете да го приеме, ако не се познавате лично от някое събитие например. Също така много важно е да изтъкнеш добра причина, особено ако пускаш покана на напълно непознат.

 

3. Не забравяй линковете

Не пропускай да добавиш линкове към своя сайт, блог, както и към Facebook и Twitter профилите.

 

4. Попълни профила си на 100%

Неслучайно от LinkedIn са добавили “wizard”, който те напътства и показва, когато профилът ти не е напълно готов. Ако искаш да могат да те открият лесно, постарай се и попълни профила си напълно. Най-важните неща са “Summary”, ” Experience”, “Skills & Expertise” и “Headline”.  Обърни им специално внимание и не пропускай да добавиш ключови думи в тях. Това е най-добрият начин да оптимизираш профила си!

 

5. Не се поддавай на мързела

Мда, това правило важи с пълна сила и тук. Участвай в различни групи, в които се обсъждат темите, които те интересуват. Споделяй интересни статии и коментари. Така последователите ти ще те оценят като специалист и твоето мнение ще е важно за тях.

 

6. Не бъди спамър

Едно от най-важните неща – никога не спами групите и колегите си! Никога не прекалявай с промотирането на своите продукти и услуги. Също така не използвай LinkedIn като платформа и място за директен маркетинг.

 

7. Не искай препоръки без причина

Заслужи ги първо и тогава попитай учтиво. Препоръки могат да ти дадат твои колеги или приятели, хора, с които сте имали бизнес отношения и преподаватели например.

 

Успех !

Снимка: LinkedIn

Подобни статии:

  1. 6 основни неща, които трябва да знаете за препоръките в Linkedin!
  2. 80% от хората НЕ използват Linkedin по предназначение

Приложението Google Maps за iOS е готово

Приложението Google Maps за iOS е готово

The Wall Street Journal съобщава, че Google са почти готови със своето последно бижу – Google Maps за iOS. По този начин всички притежатели на мобилни устройства, опериращи под iOS, ще могат да се възползват от услугите на Google и продукта Google Maps, който започва да става все по-добър и използваем. По всяка вероятност Apple ще приемат предизвикателството и Google Maps ще попадне в App Store, все пак те вече са одобрили доста от приложенията на Google, включително Chrome за iOS.

За съжаление обаче приложението на Google ще бъде тежичко. Очаква се, че то ще е поле за изява и на рекламистите. Всъщност предстои да видим с какво ще ни изненадат Google – и като потребители, и като маркетинг специалисти. ”Ние вярваме, че Google Maps е най-добрата и лесна за употреба услуга в своята категория. Нашата основна цел е да я направим достъпна за всеки един потребител, независимо в коя част на света се намира той.” - споделят от Google. 

Според вътрешна информация Google Maps за iOS е напълно готово и в момента се нанасят последни корекции. Приложението също така ще предложи “turn-by-turn” навигация, която позволява на потребителите да я използват като GPS, докато шофират. 

Снимка: Apple

Подобни статии:

  1. Google Maps за iOS до края на годината. Какво ще кажат Apple?
  2. Google май наистина работят по Maps за iOS

Мъжката тоалетна се превръща в център за забавление

Мъжката тоалетна се превръща в център за забавление

Момчета, имам една чудесна новина. Тоалетната във вашето любимо заведение скоро може да се превърне в най-забавното място за вечерта. Започвам да се чудя дори как ще ви изкарваме от там. Изумително е как на някого би му хрумнала брилянтната идея да превърне тези иначе леко неприятни помещения в място, където освен да се облекчи, всеки мъж може да поиграе или да позяпа реклами.

Британската компания Captive Media с гордост може да се похвали с едно от най-забавните и странни хрумвания в последно време. Моля за вашето внимание – представям ви система за игра, контролирана чрез струя… урина. Знам колко странно звучи, но пък изглежда забавно. 

Британската компания Captive Media с гордост може да се похвали с едно от най-забавните и странни хрумвания в последно време.

Преди година компанията поставя няколко такива системи в барове във Великобритания, за да проверят на практика колко добра е идеята и как ще я посрещнат посетителите на заведенията. Самата система е относително проста и дори не изисква замяна на писоарите с по-специални. Над писоарите се монтират 12″ LCD екрани, точно на нивото на очите, и инфрачервен сензор в писоара, които да отчита посоката на струята. Когато сензорите засекат присъствието на човек в тоалетното помещение, те реагират, пускайки рекламни спотове. Когато сензорът засече струята, системата автоматично превключва на режим “игра”. За момента списъкът с игри е малък, но се работи по въпроса. Това, което можете да правите, е да се пуснете по пистата с “On the Piste”, да разберете на какво ниво е интелектът ви с “Clever Dick” или да се изживеете като един истински Пикасо с “Art Splash”.

http://www.youtube.com/watch?v=XLQoh8YCqo4

Предполагам, че повечето жени ще се съгласят с мен, че мъжката половинка невинаги е точна в целенето на тоалетната чиния или писоара. Ей, без да се обиждате, момчета. Игрите са специално програмирани и измислени така, че да се предотврати тази практика. Играчите трябва да са изключително прецизни в насочването, наляво или надясно, ако искат да постигнат добри резултати в игрите. Тези забавления се оказаха толкова успешни, че компанията разработи специално приложение, където да се събират резултатите и да се изкарват класирания с най-добрите играчи.

Освен че служи за център за забавление, тази система е чудесна платформа за реклама. Според статистиката средното време за посещение на тоалетната на един мъж във Великобритания е 55 секунди. За това време той може да изгледа два стандартни рекламни спота. Дори има компания, която вече е отбелязала покачване на продажбите на рекламиран продукт с над 40%.

Освен че служи за център за забавление, тази система е чудесна платформа за реклама.

Все повече барове, ресторанти, летища и обществени места се интересуват от монтирането на тези системи. В момента Captive Media са насочили вниманието си към САЩ и за целта вече са осигурени $700 000 за финансирането. Силно се надявам, че и вие, мили мъже, скоро ще се радвате на тази екстра.

Снимки: captive-media.co.uk

Подобни статии:

  1. Тоалетна хартия от Facebook и Twitter #петъчно
  2. Facebook е и за забавление [Инфографика]

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване