Ден 8. Всяка трета секретарка или HR-ка е правила тройка с двама мъже.

http://feedproxy.google.com/~r/psabev/~3/0qSfcwrit4k/

- Правил ли си някога тройка?
- Не!
- Тичай бързо у вас тогава!

3След като вчера изяснихме важността на презервативите, днес продължаваме с тройките. Тройката е хубаво нещо – питайте всеки излизащ от изпит студент, който едва-едва е взел изпита си… Той ще ви обясни, че три е сакрално число, както и колко голяма е разликата между двойката и тройката. Надали обаче знае, че 3,3% от студентите са правили и тройка с две жени (обикновено наричана „шведска“) и тройка с двама мъже (обикновено наричана „руска“, но според някои източници „руската тройка“ е мъж, жена и мечка). Разбира се, можем да ви кажем и за типичната студентска тройка (двама правят секс, а третият се прави, че спи), за македонска тройка (двама правят секс, третият лежи с нож в корема), гръцка тройка (двама убеждават трети, че правят секс, той се прави, че им вярва), италианска тройка (двама говорят, че ще правят секс, третият също говори), израелска (двама правят секс, третият урежда правата за излъчване), немска (третият следи дали се спазват стандартите), английска (третият прави чай), арабска (третият подготвя динамит и изявление), афганистанска (един прави секс, другият държи козата), българска (един прави секс, двама му дават акъл) и, разбира се пернишката Голф Тройка…

За тройките можем да пишем много, много, много… За някои това е недостижима секс-мечта (в следващите дни ще си говорим за това), за други – начин да „изневеряваш легално“, за трети – тотално табу, за четвърти – ежедневие… Има тройки, в които всеки е независим; има и такива, в които третият е „пришълец“ за дадена двойка; тройки по здрачаване; тройки на разсъмване; тройни коалиции; тройки кебапчета… Шарен свят! И тъй:

3-infoКакто виждате от графиката, мъжете, правили тройки са повече. Това би било странно в една затворена система, но реалността е друго нещо. 16,31% от мъжете са правили руска тройка, а 11,59% – шведска тройка. При жените тези проценти са съответно 12,80% и 6,25%, което още от началото ни подсказва, че тройката с двама мъже е по-популярна. Едва 4,10% от запитаните обаче имат база за сравнение. За хомотройки (трима мъже или три жени) не сме предвиждали въпроси, а за да ни е по-удобно, навсякъде по-долу в синьо отбелязваме тройките с повече мъже (2 мъже и 1 жена), а в червено – тройките с повече жени (2 жени и 1 мъж).

3-ageОткриваме, че най-активни в тройките са хората на възраст между 30 и 40 години, като шансовете ви за руска тройка нарастват с възрастта, докато този за шведска практически не се променя.

3-partnersБроят партньори също играе важна роля върху шанса ви за тройка. Процентът на хората с над 10 партньори, правили тройка с двама мъже достига 35%, т.е. всеки трети.

3-iznevХората, които изневеряват или знаят, че са им изневерявали също правят повече тройки. Около 1/4 от хората, преживели изневяра многократно (без значение от коя страна) са правили тройка с двама мъже. Добавете и още 10-15% тройки с две жени и сравнете с минималистичните 8-9% руски и 3-4% шведски тройки на хората, които никога не са изневерявали и са сигурни, че на тях също не са им изневерявали. Като цяло видът и статусът на връзката нямат кой знае какво значение, с едно малко изключение: една четвърт от хората, които не са наясно с връзката си са правили тройка с двама мъже, но никой от тях не е правил шведска тройка.

Притежанието на материални блага като цяло увеличава шанса ви за тройка. Всички стойности при притежателите на „каквото и да е“ са над средното, но шампиони са собствениците на вили и курортни имоти – 22,62% от тях са правили тройка с двама мъже, а 14,29% – тройка с две жени.

3-place2Влияе ли местоживеенето на шанса ви да правите тройка? О, да! Ако сте в село или малък град, шансът да правите секс с още двама е най-голям. Там всеки 10-ти е правил шведска тройка, но пък 1/4 от хората са правили секс в категория „двама мъже и една жена“.

3-placeВ Русе имате най-голям шанс за шведска тройка в пределите на България. Но ако не искате да се ограничавате до родината ни, най-добре идете направо извън Европа – там правят повече шведски, отколкото руски тройки. Най-малко тройки правят във Варна. По този показател морската ни столица се доближава до Европа.

3-professionКолкото до позицията в службата, искаш ли да правиш тройка, най-добре е да си мениджър. Държавните служители обаче правят най-много тройки с двама мъже и една жена: всеки четвърти го е правил! За сметка на това са на последно място по шведски тройки, най-вероятно заради големите данъци в Швеция и фактът, че уж са кралство, а имат повече депутати от нашите (техните са 349, но да не се отплесваме). Безработните са правили еднакво шведски и руски тройки, а всеки 10-ти анкетиран в майчинство е правил тройка с двама мъже, всеки 20-ти – с две жени.

3-branchВ кой бранш обаче тройките са по-популярни?

3-branchОказва се, че глобализацията силно влияе тройките. Хората, занимаващи се с транспорт, логистика, автомобили, авиация, администрация, човешки ресурси, интернет и електронна търговия правят най-много тройки. В дъното на класацията са архитекти, строителни инженери, счетоводители и финансисти, които (заедно с телекомуникации, които са в средата на класацията) знаят за тройка само от чертежи и изчисления, а за шведска такава не са и чували…

Всъщност, ако искате шведска тройка, търсете я сред хора, работещи в сферата на туризъм, спорт, отдих, хотели и ресторанти. ХоРеКа, туризъм, отдих и спорт са единственият бранш, където шведските тройки са по-популярни от руските. А ако предпочитате тройка с двама мъже, тичайте към офиса на секретарката или HR-ката: 3 от 10 се навиват! Всъщност, направихме допълнителна проверка с филтър по пол и при жените резултатът излезе дори малко по-висок. :)

Юристите и хората, занимаващи се с банки, кредитиране, застраховане и недвижими имоти са правили по равно и сравнително по много шведски и руски тройки – 15,15%. Прави впечатление, че и хората от сферите образование, наука, здравеопазване и фармация също не остават чужди на тройните секскоалиции.

3-branch2До утре, когато ще пишем за секс с участието на над трима души (и да, знаем, че се движим назад с програмата, но важното е, че се движим).



България без цензур(л)а

http://ivo.bg/2014/02/11/%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%8f-%d0%b1%d0%b5%d0%b7-%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%b7%d1%83%d1%80%d0%bb%d0%b0/

Безпристрастна публицистика е безсмислена двусмислица като (без)полов атлет.

Слагам този знак на равенство като мото на теста, за да стане ясно с какво, а не с кого споря.

Поводът, но само формално, е закъснелият шум около публицистиката на Росен Петров в БТВ, която едва сега, с фатално закъснение от 13 години, се възмути от пристрастията на гуруто на Слави Трифонов, който пък не смееше да дойде сам без същия Петров в предаването ми „В десетката”. Два пъти съм канил Трифонов да спорим по казуси, предизвикани от пристрастията на „Шоуто на Слави” и неизменно ми се появяваше в тандем с Росен Петров.

Цяло едно поколение извървя пътя детската градина и самобръсначката до брачния живот под влиянието на милиционерските пристрастия на Росен Петров, главен сценарист на най-влиятелното телевизионно шоу в България (и съответно- виден манипулатор на общественото мнение в страната).

Близо три петилетки бай Росен разиграваше България в ролята на задкулисен играч под мотото „всички са маскари”. Петров изведнъж беше разпознат (от новото ръководство на БТВ, все пак) като нарушител на правилата в журналистиката, възползвайки се от телевизионния ефир да обяви присъединяването си към най-платежоспособния политически проект на нашето време „България без цензура”.

Че той Петров по същия начин се раздели и с ракетата си носител Слави Трифонов, какво има да се чуди някой!

А и какво чудно има в продължаващото пазаруване от страна на спазарения търговец (на биографии за втора употреба) Бареков?

Бареков така си пазарува корпоративно още от времето, когато го направиха превозвач на журналисти, оковани със златни пранги на кораба на официозната ТВ7! Опипваше изкушенията и каквото още там му се прииска на поредното известно лице от някоя конкурентна телевизия и сделката след това лъсваше неуспешно гримирана на екрана.

Нямах намерение да се занимавам с драмата „Росен Петров пристава на подобния му Николай Бареков”, поради тъжната истина, че драма всъщност няма. Продажността тук и сега е правило, а изключенията я потвърждават.

За съжаление БТВ изигра ролята на пилотен проект в превръщането на журналистиката и особено на публицистиката в метреса на онзи, който плаща повече.

Някой вярва ли например, че агнешното поведение на лъвовете от екипа на „Шоуто на Слави” при гостуването на същия посредник в търговията с журналисти Бареков, е било продиктувано от внезапен пристъп на доброта и бареколюбие спрямо смелия продавач на илюзии начело на корпоративния проект „България без цензура”?

И от БТВ едва сега забелязват пристрастие на техния екран?

Ами заявките и заигравките на водещия Димитър Цонев, който вече няколко пъти ясно благославя пътуващия търговец на корпоративни изкушения Бареков? И него ли ще обявят от БТВ за изненада при съответната развръзка?

Ще се учуди ли някой, когато сред известните муцуни без намордник…пардон, „без цензура”, се окаже още един десен левичар с мерак по кървавия Че Гевара ( както Ангел-Че Славчев), какъвто е отечественофронтовакът Карбовски?

А дали случайно сред ухажваните не е и Любен Дилов, който се оказа в един момент страхотен фен на руската ядрена енергетика?

Да споменавам ли за пристрастията на пропагандатори, като Петър Волгин, крещящ от ефира на БНР в полза на създаването на крайно лява партия ( защото съществуващите не са му достатъчни като трайно леви управляващи)? Той пример за безпристрастна публицистика е?

За Волгин и БНР, извън контекста на случая с русофилския му събрат Росен Петров в БТВ, питам само в рамките на факта, че никаква подобна „безпристрастност” с обратен прозападен знак не се дочува за баланс в националния ефир и това се приема като тържество на свършения факт, направо като като закономерен пропаганден танц на гроба на разбитите „сини авари” в България.

У нас е така: да прокламираш тук яростно русофилство като форма на патриотично биене в гърдите, както прави критикът на всичко западно Росен Петров от екрана на БТВ от години, не се смята за някакво отклонение от нормалното. Ненормално е- и съответно не се допуска- в националния ефир да се изявява публицист, който настоява България почтено, ако не от сърце, да следваме поне декларираната си по документи западна ориентация.

Ето защо в свързания с руското разузнаване пореден корпоративен проект вече открито внедряват Росен Петров. Казано без цензура, той е втори наместник с пост заместник на Бареков с декларативно преклонена главица пред Путин.

Преди Росен Петров вече монтираха на същата позиция лидера на младежкото движение на русофилите в БСП Ангел Славчев. Сега вече Бареков си има две леви русофилски десни ръце.

Зад местния новороден Франкенщайн стоят капитали(сти)те от Внешторгбанк с техните опорни шахматни точки, планирани с няколко хода напред. За тях България е коридор за налагане на евразийските приоритети. Водещ за 2014-та година е проникването на охранения руски троянски кон (с българска регистрация на задника) в европарламента.

Така тайното става все по-явно. Диригентите на тази опера за доста повече от три гроша вече търсят ефекта на ступора от кресчендото на демонстративния непукизъм. Искат да вземат акъла на онези слабохарактерни зяпачи от публиката, чиито сърца и умове не могат да вербуват с чалгаджийския си чар.

От впечатления българин се очаква да си каже: „брей, за тези юнаци не само цензура, но и невъзможна цена няма, щом набират звезди като лесни череши от прекършени клони- дали пък и аз да не се пробвам да се продам, че то веднъж се живее?”.

Колкото до публицистиката, тя наистина е скопявана систематично в България. БТВ допринесе за това с утвърждаването на модела, според който успешен публицист е притежателят на стърчащ рейтинг, стимулиран от важните хора в държавата, уважаващи с благосклонното си присъствие скопената публицистика, защото тя няма как да ги оноди в неудобна за тях поза.

За сведение на незнаещите или не искащите да знаят: публицистът прави коментари в лично качество. Няма как в личен коментар да отразиш всички гледни точки, за да не обидиш по веригата едновременно Доган, Местан или всеки друг тупан на политическия мегдан.

Но ако незнаещите наистина не знаят, нека да им кажа: истинският публицист е онзи, който с независимо поведение си е извоювал през годините правото да има позиция, колкото и това да е стряскащо за краводарителите на скопената публицистика, превърната в свещена крава на всяка монологична власт от доста години насам.

Балансът на публицистичните позиции се постига чрез предоставяне на различни публицистични гледни точки- прозападната в България е гилотинирана в момента напълно!

Представяте ли си, с извинение за кощунствената допустимост в сравнението на несравними величини, един безпристрастен Ботев, Раковски или Каравелов?

А един пристрастен към освободителната мисия на мракобесната спрямо собствения народ Русия български публицист, като Ботев, Раковски или Каравелов, можете ли да си въобразите?

Оцеляващата публицистика се е утвърдила днес с фалшивия образ на безпристрастност в България. Такъв е наложеният още при комунизма удобен на статуквото модел „Панорама”- всички важни клечки дърдорят по списък, съгласуван по веригата на зависимостите, а насреща им се мръщи театрално строго един безпристрастен регулировчик. В тази ниша, с различен артистичен почерк, паразитират доста нагаждачи, които под маската на несъществуващата в природата на публицистиката лична безпристрастност оцеляват при всички началства в и извън телевизиите.

Дори новините не могат да бъдат винаги и напълно безпристрастни, защото не можеш да отразиш безпристрастно и равнопоставено гледната точка на педофила и на масовия убиец или да погледнеш към жертвите благосклонно откъм окото на бурята в защита на нейното природно право да унищожава живота на хората „ ех, какво да се прави, днес буря погуби стотици хора, ама тя не е виновна, пък и нали всички ще мрем, хайде да не се вълнуваме- следват реклами, защото клиентите ни са ценни”).

Пред очите ни обаче се случва най-безпристрастно точно това: демонстрират ни трансфер на новопокръстени политици като да са футболисти със закачени на екипите тарифи.

Властелините на статуквото ни демонстрират брутално разпродажба на етични норми, за да свикваме какво още ни очаква. На аукциона на известни имена, пазарувани на дребно ( но вероятно скъпо) ни заявяват, че с пари, макар и (под)печатани в чужда държава, всичко е позволено в нашата уж такава.

Отивам в партията на Кобилкина

http://bulgarski.pogled.info/news/52126/Otivam-v-partiyata-na-Kobilkina

/Поглед.инфо/ Ако Наталия Кобилкина направи партия, се втурвам със скоростта, с която протестър бяга от Лафка.

Росен Петров: Харесва ми поста на вътрешния министър

http://petel.bg/Rosen-Petrov--Haresva-mi-posta-na-vatreshniya-ministar__62838

Постът на вътрешния министър ми харесва. Още от малък си мечтаех да стана разузнавач, станах, така че за мене е естествено да си мечтая да...

11 областни града нямат денонощна аптека

http://petel.bg/11-oblastni-grada-nyamat-denonoshhna-apteka__62837

В 11 областни града няма денонощна аптека, а в 38 общини в България няма аптеки, работещи по договор с Националната здравноосигурителна...

Жени Марчева сменя Росен Петров в "Нека говорят"?

http://petel.bg/ZHeni-Marcheva-smenya-Rosen-Petrov-v-Neka-govoryat-__62835

Продуцентите на "Нека говорят" по bTV още не са решили с кого да заместят Росен Петров, който в неделя обяви, че се присъединява към партията...

Шест температурни рекорда регистрираха у нас

http://petel.bg/SHest-temperaturni-rekorda-registriraha-u-nas__62834

Един изравнен и шест подобрени температурни рекорда са регистрирани в страната. Това съобщиха за Фокус от Националния институт по...

Преди лотарията “Зелената карта”: Георги Миралаев

http://www.eurochicago.com/2014/02/georgi-miralaev/

Това е разказ за Георги Миралаев, записан от Георги К. Иванов. Той е първият от поредица, която откриваме в Eurochicago.com, за наши сънародници, принудени от обстоятелствата да напуснат България по времето на комунизма.

Няма пари за имплант за премазаната от автобус шивачка

http://petel.bg/Nyama-pari-za-implant-za-premazanata-ot-avtobus-shivachka__62833

Шивачката от Гоцеделчевско, чиито крака бяха премазани от автобус преди 12 дни, трябва да си плати имплант с цена между 1000 и 2000 лв. Това важи...

Барак Обама в любовна афера с Бионсе

http://petel.bg/Barak-Obama-v-lyubovna-afera-s-Bionse__62831

Барак Обама и Бионсе имат любовна афера, твърди френският папарак Паскал Ростен пред радио Europe 1. По думите му още в сряда ще бъдат...

Диана Найденова на мястото на Росен Петров

http://bulgarski.pogled.info/news/52125/Diana-Naidenova-na-myastoto-na-Rosen-Petrov

/Поглед.инфо/ Журналистката напусна "Нека говорят" заради него, а сега може да го смени

БСП, ДПС и „Атака” напуснаха залата, бламирайки изказване на Цветанов

http://bulgarski.pogled.info/news/52124/BSP-DPS-i-Ataka-napusnaha-zalata-blamiraiki-izkazvane-na-TSvetanov

/Поглед.инфо/ Депутатите от „Коалиция за България”, ДПС и „Атака” излязоха от пленарна зала, след като Цветан Цветанов направи заявка за изказване от парламентарната трибуна, предаде Агенция „Фокус”.

Някои се опитват да вкарат БСП в сценарий

http://bulgarski.pogled.info/news/52123/Nyakoi-se-opitvat-da-vkarat-BSP-v-stsenarii

/Поглед.инфо/ "В момента някои се опитват да вкарат БСП в сценарий. Не искам да коментирам проекта АБВ, той е отделен от партията. Ние не сме будали". Това заяви Сергей Станишев преди минути по Би Ти Ви.

Пожарникар се заби в стълб, гонел любимата

http://petel.bg/-Pozharnikar-se-zabi-v-stalb--gonel-lyubimata__62830

Забранена любов накара огнеборец от пожарната в Рила да натисне газта на автомобила си и да се блъсне в стълб край пътя. Мъжът е семеен,...

Любо Нейков е бесен на Росен Петров - пусна открито писмо

http://bulgarski.pogled.info/news/52122/Lyubo-Neikov-e-besen-na-Rosen-Petrov-pusna-otkrito-pismo

/Поглед.инфо/ Решението на Росен Петров да отиде в "България без цензура" предизвика бурни реакции от Любо Нейков и Евтим Милошев. Те излязоха с открито писмо по случая. В него те също се разграничават от поведението на Росен Петров, заявяват, че правата им са нарушени от водещия и предупреждават, че ще си ги търсят.

Банките загубили 6-7 милиарда заради кризата

http://petel.bg/Bankite-zagubili-6-7-miliarda-zaradi-krizata__62829

Около 6-7 млрд. лв. са загубите на българската банкова система от 2008 г. насам заради кризата. Това заяви шефът на УниКредит Булбанк Левон...

ДС “Телевизионери” с ново студио и нови идеи

http://www.eurochicago.com/2014/02/ds-televizioneri-s-novo-studio/

От Новата 2014 година Детско студио „Телевизионери“ разполага с ново самостоятелно студио на адрес: 4830 N. Cumberland Ave, Norridge – непосредствено до познатото на всички българи в Чикаго заведение "Вкусен свят". Всяка събота, между 10 и 12 часа, малките репортери, оператори и сценаристи се събираме в своя пъстър вдъхновяващ дом, включваме осветлението, камерите, компютрите и започваме да творим, да реализираме идеите, които постепенно се множат и разнообразяват. И ето, че дойде моментът, когато посрещнахме в новото си студио, през първия, изпълнен с много емоции творчески ден, своите първи гости – Diana Berndt и Frank LoCo. Научавайки за Детско студио „Телевизионери“, те проявяват интерес и разглеждат нашите репортажи. Това провокира желанието им да се срещнат с нас лично и на място да се запознаят с дейността ни. Ако и вие искате да станете част от екипа на Детско Студио "Телевизионери", заповядайте! В момента обособяваме нов екип, в който все още има места за деца на възраст 8 - 12 години . А за по-малките, ако има достатъчно желаещи, ще сформираме допълнителен екип.

Открито писмо на Николай Бареков до БТВ по случая Росен Петров

http://bulgarski.pogled.info/news/52121/Otkrito-pismo-na-Nikolai-Barekov-do-BTV-po-sluchaya-Rosen-Petrov

/Поглед.инфо/ Около името на Росен Петров се разрази страшен скандал, след като вчера той в ефира на Би Ти Ви заяви, че се присъединява към "България без цензура".

Виктор, който спаси куче в заледено езеро, казал на майка си: Не ми се карай

http://petel.bg/Viktor--koyto-spasi-kuche-v-zaledeno-ezero--kazal-na-mayka-si--Ne-mi-se-karay__62828

Учениците, които в събота спасиха куче, пропаднало в заледено езеро в Южния парк, разказват за импулса на едно дело от любов. Те са...

НАП поиска частни съдебни изпълнители да събират малки дългове

http://petel.bg/NAP-poiska-chastni-sadebni-izpalniteli-da-sabirat-malki-dalgove__62826

Ниските по размер дългове, касаещи глоби, могат да бъдат предоставени за събиране от частни съдебни изпълнители. Това каза в студиото на...

Цвети не даде шанс на световната №14 и си осигури завръщане в Топ 50

http://petel.bg/TSveti-ne-dade-shans-na-svetovnata----14-i-si-osiguri-zavrashhane-v-Top-50__62827

Цветана Пиронкова продължава с победите на силния турнир в Доха, а днес нейна жертва стана световната №14 Роберта Винчи, преклонила глава...

В плевенско село слагат аларма и на доматите

http://petel.bg/V-plevensko-selo-slagat-alarma-i-na-domatite__62825

Собственик съм на 12 декара гори, а се налага всяка зима да си купувам дърва за огрев, защото бандитите вилнеят безнаказано. Всяка вечер си...

Жена почина, след като съгражданка удари няколко пъти главата й в земята

http://petel.bg/ZHena-pochina--sled-kato-sagrazhdanka-udari-nyakolko-pati-glavata-y-v-zemyata__62818

30-годишна жена от Гълъбово е починала в резултат на черепно-мозъчна травма в болницата в Стара Загора. От здравното заведение незабавно...

Дегустираха рекордни 115 проби за конкурса "Домашно вино - Варна 2014“

http://petel.bg/Degustiraha-rekordni-115-probi-za-konkursa-Domashno-vino---Varna-2014---__62821

Недко Петров, фото Румен Сарандев Рекордните 115 проби бяха дегустирани за 18-ия конкурс „Домашно вино - Варна 2014“, като до втория тур бяха...

Спомен от 74-та: Един варненски квартал и улици без дупки

http://petel.bg/Spomen-ot-74-ta--Edin-varnenski-kvartal-i-ulitsi-bez-dupki__62822

Всеки варненец се сеща кой е този квартал.  Снимката е правена през 1974 г. Прави впечатление не само чистотата, но и улиците, на които не...

Рокади в журито на "Денсинг старс 2014"

http://petel.bg/Rokadi-v-zhurito-na-Densing-stars-2014__62823

Отново четирима и отново безпогрешни в своята преценка за танците ще бъдат членовете на журито на успешното шоу за танци "Денсинг старс"...

Сноубордистка подкани ямайци за ласки в олимпйското село

http://petel.bg/Snoubordistka-podkani-yamaytsi-za-laski-v-olimpyskoto-selo__62820

Новозеландската сноубордистка Ребека Тор не можа да се класира за полуфиналите в слоупстайла и вложи всичките си усилия в търсене на...

Родителите на починалото след ваксина бебе Павел нападнаха в ефира професорка

http://petel.bg/Roditelite-na-pochinaloto-sled-vaksina-bebe-Pavel-napadnaha-v-efira-profesorka__62813

Скорострелен вирус е убил 3-месечния Павел от Стара Загора, а не ваксините, които му били поставени дни преди смъртта му. Това каза пред...

България се обърна към ЕС за визите в САЩ

http://petel.bg/Balgariya-se-obarna-kam-ES-za-vizite-v-SASHH__62816

България официално се е обърнала към Европейския съюз, Европейския парламент, Съвета на Европейския съюз и Европейската комисия,  като...

Военното разузнаване предупредило 32 пъти ГЕРБ за риска от бежанска криза

http://petel.bg/Voennoto-razuznavane-predupredilo-32-pati-GERB-za-riska-ot-bezhanska-kriza__62817

В момента има над 200 невалидни договора в Министерството на отбраната. Има неизяснени отношения с фирми за военно оборудване. Шеф на...

Жена почина след като съгражданка удари няколко пъти главата й в земята

http://petel.bg/ZHena-pochina-sled-kato-sagrazhdanka-udari-nyakolko-pati-glavata-y-v-zemyata__62818

30-годишна жена от Гълъбово е починала в резултат на черепно-мозъчна травма в болницата в Стара Загора. От здравното заведение незабавно...

Из делниците на един луд (3-7 февруари)

http://reduta.bg/v2/article/%D0%B8%D0%B7-%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D0%BB%D1%83%D0%B4-3-7-%D1%84%D0%B5%D0%B2%D1%80%D1%83%D0%B0%D1%80%D0%B8

„24 часа” написали редакционен коментар със заглавие, което би било на място, ако ставаше дума за новата плеймейтка: „Кой си ти, Уди Алън?” И го направили на бъзе и коприва… Тая дописка много ми напомня за един фейлетон, май беше на Васил Цонев. Разказваше се за журналист, който всеки ден пишел в „Кооперативно село” по едно отворено писмо до Чърчил. Но за съжаление Чърчил по това време не четял „Кооперативно село”.

Поредица за старата ни емиграция в САЩ: Преди лотарията „Зелена карта“

http://www.eurochicago.com/2014/02/predi-lotariyata-zelena-karta/

Това е една поредица от разкази за наши сънародници, принудени от обстоятелствата да напуснат България по времето на комунизма. Техният път не минава през граничните контролно-пропусквателни пунктове. Те нямат върху паспортите си печат „излязъл“. Те дори не са имали и паспорти. Техният път е минавал през безпътието - през граничните ограждения и бразди, секретните постове, от които стрелят без предупреждение, или по-дълги и сложни пътища, водещи към свободата.

България се обърна към ЕС за визите в САЩКопирано от standartnews.com

http://petel.bg/Balgariya-se-obarna-kam-ES-za-vizite-v-SASHHKopirano-ot-standartnews-com__62816

България официално се е обърнала към Европейския съюз, Европейския парламент, Съвета на Европейския съюз и Европейската комисия,  като...

На колко години е този футболист?

http://petel.bg/Na-kolko-godini-e-tozi-futbolist-__62815

Куриозни снимки занимават тифозите на Лацио през последните часове. На тях се вижда един от юношите в клуба - Жозеф Мари Минала. Той е...

Фейсбук разведе българско семейство след 11 години щастлив брак

http://petel.bg/Feysbuk-razvede-balgarsko-semeystvo-sled-11-godini-shhastliv-brak__62812

Активна дейност в социалната мрежа фейсбук разби семейство от град Смядово, Шуменско, след 11 години щастлив брак. Районният съд в град...

Родителите на починалото след ваксина бебе Павел нападнаха в ефир професорка

http://petel.bg/Roditelite-na-pochinaloto-sled-vaksina-bebe-Pavel-napadnaha-v-efir-profesorka__62813

Скорострелен вирус е убил 3-месечния Павел от Стара Загора, а не ваксините, които му били поставени дни преди смъртта му. Това каза пред...

17 градуса утре във Варна (прогноза за времето)

http://petel.bg/17-gradusa-utre-vav-Varna--prognoza-za-vremeto-__62814

Снимка: Румен Сарандев Утре над страната ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, следобед до умерен вятър от южна четвърт....

Референдум на петна

http://bulgarski.pogled.info/news/52118/Referendum-na-petna

/Поглед.инфо/ Странно се преплетоха имената на Росен Плевнелиев и Бисер Миланов-Петното. След като държавният ни глава огласи идеята си за провеждане на референдум заедно с изборите за Европарламент, от ДПС решиха да акцентират на контрановината за срещата на Борисов с Петното. А от „Атака” директно заявиха, че и президентът, и Бисер Миланов не са нищо повече от маши в ръцете на ГЕРБ, които, макар и на различни писти, макар и с различни средства, работят за една и съща цел – Бойко да се върне на власт. 
Не знам за Петното, но за държавния глава тази констатация е вярна.

Родителите на починалото бебе Павел нападнаха в ефир професорка

http://petel.bg/Roditelite-na-pochinaloto-bebe-Pavel-napadnaha-v-efir-profesorka__62813

Скорострелен вирус е убил 3-месечния Павел от Стара Загора, а не ваксините, които му били поставени дни преди смъртта му. Това каза пред...

Олимпийка тръгна да се съблича на леда (снимки и видео)

http://petel.bg/Olimpiyka-tragna-da-se-sablicha-na-leda--snimki-i-video-__62810

Състезателката по бързо бягане с кънки Олга Граф от Русия изпадна в истинска еуфория, след като спечели бронзовия медал на 3000 метра от...

След публикация в "Петел": Добри хора и социални грижи помогнаха на потрошената леля Валисена

http://petel.bg/Sled-publikatsiya-v-Petel--Dobri-hora-i-sotsialni-grizhi-pomognaha-na-potroshenata-lelya-Valisena__62811

Юлия Георгиева Историята за покъртителното състояние на 79-годишната Василена и 88-годишния й съпруг Илия, която публикувахме преди...

Двама варненци опитаха да оберат марихуана от чужда нива

http://petel.bg/Dvama-varnentsi-opitaha-da-oberat-marihuana-ot-chuzhda-niva__62808

Двама варненци на по 24 години опитали да оберат чужда нива с марихуана. За беда, въпреки добре скроения план, били хванати при полицейска...

Росен Петров: В бТВ явно имат двоен аршин

http://petel.bg/Rosen-Petrov--V-bTV-yavno-imat-dvoen-arshin__62809

Водещият на предаването "Нека говорят" Росен Петров говори в ефира на БНР за решението си да се присъедини към партията на Николай Бареков...

Синоптици: Пролетта ни връхлита в следващите 10 дни! Температурите удрят 20 градуса!

http://petel.bg/Sinoptitsi--Proletta-ni-vrahlita-v-sledvashhite-10-dni--Temperaturite-udryat-20-gradusa-__62805

Според някои синоптици зимата ще се върне с пълна сила около 20 февруари. Според други - не. Това, което е сигурно обаче, е, че дотогава у нас...

Четвърт милион стигат "инвестициите“ в дрога на 300 наркомана

http://petel.bg/CHetvart-milion-stigat-investitsiite----v-droga-na-300-narkomana__62807

Юлия Георгиева Между 180 000 и 240 000 лева стигат парите, които отделят около 300 наркозависими варненци на месец. Това изчислиха експертите от...

Борисов и Орешарски вдигнаха заедно чаши за наздравица

http://bulgarski.pogled.info/news/52117/Borisov-i-Oresharski-vdignaha-zaedno-chashi-za-nazdravitsa

/Поглед.инфо/ Бившият и настоящият премиер отпразнуваха заедно рождения ден на КТ "Подкрепа", пише Офнюз, като се позовава на информация на свои източници от полицията.

Внимание, шофьори! Зловещи дупки зейнаха по Аспарухов мост (снимки)

http://petel.bg/Vnimanie--shofori--Zloveshhi-dupki-zeynaha-po-Asparuhov-most--snimki-__62800

Веселин Симеонов, фото: Румен Сарандев   Колкото грозни, толкова и опасни дупки зейнаха по асфалта на Аспарухов мост след стопяването на...

Обраха болничен склад

http://petel.bg/Obraha-bolnichen-sklad__62801

Болничен склад е бил обран през почивните дни. Сигнал за кражбата бил подаден в полицията в събота от началника на стопански отдел в МБАЛ...

Усмиряваха в ареста буйстващи жена и мъж

http://petel.bg/Usmiryavaha-v-aresta-buystvashhi-zhena-i-mazh__62802

100 лева глоба отнесе 27-годишна варненка, бесняла в нощен бар в петък. Жената се разгневила започнала да отправя заплахи, да псува и да се...

Спипаха двама почерпени зад волана през уикенда

http://petel.bg/Spipaha-dvama-pocherpeni-zad-volana-prez-uikenda__62803

Двама шофьори, качили се зад волана на колата си след като се почерпили, са изтрезнявали в ареста през уикенда. Единият е задържан в събота...

Пожар изпепели „Митсубиши“

http://petel.bg/Pozhar-izpepeli----Mitsubishi---__62804

Лек автомобил „Митсубиши“ и 4 кубика дърва са били унищожени при пожар в село Китка. Сигнал за инцидента е бил подаден в около 2,40 ч. през...

Цветанов натискаше Цацаров да назначи Ася Петрова за свой заместник

http://bulgarski.pogled.info/news/52115/TSvetanov-natiskashe-TSatsarov-da-naznachi-Asya-Petrova-za-svoi-zamestnik

/Поглед.инфо/ Делян Пеевски командва прокуратурата и Висшия съдебен съвет, обяви тази сутрин по Би Ти Ви бившият вътрешен министър Цветан Цветанов.

bTV: Дистанцираме се от поведението на Росен Петров

http://petel.bg/bTV--Distantsirame-se-ot-povedenieto-na-Rosen-Petrov__62799

bTV Media Group излезе с позиция относно бомбата, която хвърли вчера водещият Росен Петров в ефира на собственото си предаване, заявявайки, че...

Фалирал богаташ разби църквата в родното си село за 6 лева

http://petel.bg/Faliral-bogatash-razbi-tsarkvata-v-rodnoto-si-selo-za-6-leva__62797

56-годишния Петър Димитров разбил и откраднал кутията с дарения от църквата в родното си село Лазарово, община Кнежа. Вчера сам си признал...

Прекръстиха Григор Димитров заради Шарапова

http://petel.bg/Prekrastiha-Grigor-Dimitrov-zaradi-SHarapova__62798

Испанско издание измисли ново име на най-добрият ни тенисист Григор Димитров. Според колегите хасковлията е по-известен като Маригор. В...

Facebook гръмна! Разиграват нов вид опасна игра, която вече отне два живота

http://petel.bg/Facebook-gramna--Razigravat-nov-vid-opasna-igra--koyato-veche-otne-dva-zhivota__62795

Нова опасна игра, чиято основна цел е изпиване на бирата до дъно и предизвикване на друг да последва примера в нетипична ситуация, се...

Снегорин затрупа пешеходец (видео)

http://petel.bg/Snegorin-zatrupa-peshehodets--video-__62796

Не са никак малко хората, ставали жертва в дъждовно време на шофьори, които управляват своите автомобили с бясна скорост. В случая става...

Издъхна младият мъж, който скочи от блок в Бургас, бил е музикант

http://petel.bg/Izdahna-mladiyat-mazh--koyto-skochi-ot-blok-v-Burgas--bil-e-muzikant__62794

23-годишният мъж, който по-рано днес полетя от блок в бургаския ж.к. Меден рудник е издъхнал от раните си в реанимацията, съобщава "24 часа"....

Терминатора подписа със „Спартак 1918“. Грип тръшна петима

http://petel.bg/Terminatora-podpisa-sas----Spartak-1918-----Grip-trashna-petima__62793

Централният нападател Деян Христов тренира днес за първи път със „Спартак 1918“ и подписа договор. Той ще бъде картотекиран в края на...

15-годишна руска фигуристка стана сензация на Олимпийските игри в Сочи (видео)

http://petel.bg/15-godishna-ruska-figuristka-stana-senzatsiya-na-Olimpiyskite-igri-v-Sochi--video-__62791

Целият свят остана възхитен от представянето на 15-годишната рускиня Юлия Липницкая на Олимпийските игри в Сочи. Младата фигуристка...

Отрязаха с 200 лева заплатите на работниите в Хюндай в София, те скочиха на бунт

http://petel.bg/Otryazaha-s-200-leva-zaplatite-na-rabotniite-v-Hyunday-v-Sofiya--te-skochiha-na-bunt__62788

"Булфото" Производственият процес на предприятието на Хюндай в София спря днес по обяд заради синдикален протест. Заплатите на...

Събуждането на Шумахер не върви добре

http://petel.bg/Sabuzhdaneto-na-SHumaher-ne-varvi-dobre__62789

Събуждането на Михаел Шумахер от изкуствената кома не протича никак добре засега, съобщава немският ежедневник "Билд", цитиран от Inews....

5-те най-тузарски имота на пазара в момента

http://petel.bg/5-te-nay-tuzarski-imota-na-pazara-v-momenta__62783

Богат избор имат клиентите, които са решили да си купят през тази година „къща за милиони”. Подобни предложения не липсват на пазара....

Задигнаха 200 000 лв. от обменно бюро

http://petel.bg/Zadignaha-200-000-lv--ot-obmenno-byuro__62785

Грабеж на голяма сума служебни пари е станал в неделя вечер в Свиленград, съобщиха от МВР. Нападнат е гард на обменно бюро, като по...

Изкуствен панкреас, създаден от българин в САЩ, спасява живота на тежко болни диабетици

http://petel.bg/Izkustven-pankreas--sazdaden-ot-balgarin-v-SASHH--spasyava-zhivota-na-tezhko-bolni-diabetitsi__62786

Изкуствен панкреас може да спасява живота на тежко болни диабетици. Откритието е на Борислав Ковачев, който живее в САЩ и ръководи екип за...

5-те най-тузарски имота на пазара

http://petel.bg/5-te-nay-tuzarski-imota-na-pazara__62783

Богат избор имат клиентите, които са решили да си купят през тази година „къща за милиони”. Подобни предложения не липсват на пазара....

Асансьор заклещи 20-годишна майка и я разкъса на части

http://petel.bg/Asansor-zakleshhi-20-godishna-mayka-i-ya-razkasa-na-chasti__62784

20-годишна млада майка бе разкъсана от асансьор в собствения си жилищен блок в град Дмитров, Московска област, докато се опитвала да вкара...

49,07 лева е средната сметка за ток за януари

http://petel.bg/-49-07-leva-e-srednata-smetka-za-tok-za-yanuari-__62782

64% от битовите клиенти на компанията са консумирали електричество под  тази сума 691 374 домакинства в Североизточна България имат средна...

Маскирани пребиха охранител на чейндж-бюро, задигнаха над 200 хил.лв.

http://petel.bg/Maskirani-prebiha-ohranitel-na-cheyndzh-byuro--zadignaha-nad-200-hil-lv-__62780

Грабеж на голяма сума служебни пари е станал снощи в Свиленград, съобщават от полицията. Откраднати са парите на обменно бюро в града. Бил...

Намериха трупа на Мария, обявена за издирване преди 2 седмици

http://petel.bg/Nameriha-trupa-na-Mariya--obyavena-za-izdirvane-predi-2-sedmitsi__62781

Полицаи намериха трупа на издирваната 64-годишна Мария Добринова Миланова от Радомир, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Тя беше...

Плувецът Дениел Нанков отново ги разби. Взе 7 титли и счупи 4 рекорда на "Весел Делфин" (снимки и видео)

http://petel.bg/Pluvetsat-Deniel-Nankov-otnovo-gi-razbi--Vze-7-titli-i-schupi-4-rekorda-na-Vesel-Delfin--snimki-i-video-__62768

Детото-чудо на ПСК „Черно море“ Дениел Нанков записа поредното си впечатляващо представяне на държавното лично отборно първенство по...

Снимки от верижната катастрофа на Крайезерния път

http://petel.bg/Snimki-ot-verizhnata-katastrofa-na-Krayezerniya-pat__62779

Юлия Георгиева  Двама водачи са пострадали и в момента са в болница за установяване на  травмите след сблъсъка на Крайезерния път тази...

23-годишен скочи от шестия етаж в Бургас, борят се за живота му (фото)

http://petel.bg/23-godishen-skochi-ot-shestiya-etazh-v-Burgas--boryat-se-za-zhivota-mu--foto--__62778

23-годишен бургазлия Иван И. скочи от 6-ия етаж на блок 24 в ж.к."Меден Рудник" и по чудо оцеля. Макар и в много тежко състояние младежът в...

Белият покрив е по-полезен дори от зеления

http://gorichka.bg/beliyat-pokriv-e-po-polezen-dori-ot-zeleniya/

176-grand-st-copy

Градина на покрива на сграда в Малката Италия, Манхатън

Озеленените покриви на жилищни и обществени сгради за щастие са възходяща тенденция. Градинката нависоко може да предложи здравословна алтернатива на зеленчуците и билките от супермаркета, помага и на околната среда, и на градската с прекомерни количества дъждовна вода. А освен това, чисто и просто, ни прави по-щастливи, да сме близо до зеленинка доказано подобрява поразклатеното ни ментално здраве. Добре че дори градският транспорт скоро може да бъде част от парка.

Скорошно изследване обаче показва, че от гледна точка опазване на околната среда има и по-добър от зеления покривен вариант и той е белият. Боядисаният в този цвят покрив може да помогне за намаляване на глобалното затопляне, като отразява повече слънчева светлина обратно в атмосферата. Черният покрив, естествено, е най-зле, защото поглъща лъчите и допринася за „ефекта на горещия остров“ в градовете. Базирано на икономически анализ на разходите и ползите от 3-те вида покриви, изследователите заключават, че белите са 3 пъти по-ефективни в борбата с климатичните промени.

3025603-inline-white-green-roofs

Така че, ако имаш градинка на покрива, супер, но добави бели пространства. Ако нямаш и не смяташ да си правиш, поне го боядисай в бяло, целия. Това е много лесна алтернатива за буквално милионите български сгради, които, за съжаление, скоро едва ли ще предприемат други мерки в помощ на света ни.

СОД „Спартак“ гарантира вашата сигурност

http://petel.bg/SOD----Spartak----garantira-vashata-sigurnost__62774

Само 15 лева на месец за охрана на домове и жилища В последните години СОД „Спартак“ се превърна във водеща охранителна компания във...

Пуснаха на свобода Петко Еленков, убил момче за крадено желязо

http://petel.bg/Pusnaha-na-svoboda-Petko-Elenkov--ubil-momche-za-kradeno-zhelyazo__62777

24 часа Срещу гаранция от 5000 лева Софийски градски съд пусна на свобода Петко Еленков. Бодигардът бе на подсъдимата скамейка заради...

Открито писмо до българските евродепутати и посланиците на ЕС в София

http://ivo.bg/2014/02/10/%d0%be%d1%82%d0%ba%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%be-%d0%bf%d0%b8%d1%81%d0%bc%d0%be-%d0%b4%d0%be-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b5%d0%b2%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%b5%d0%bf/

Европейският съюз обмисля да наеме лобисти, които да противодействат на провежданата според него от Русия дезинформация, и да даде повече пари на Грузия и Молдова като реакция на кризата в Украйна, пише специализираният по европейските въпроси сайт “ИЮ Обзървър”, цитиран от БТА.

Сега българските евродепутати получават повод да докажат своя патриотизъм в смисъл, обратен на онзи, който прокламира Ивайло Калфин като кандидат за президент от БСП на русофилски събор през 2011, формулирайки българския патриотизъм като производна величина на любовта към Русия.

Би трябвало истински патриотично настроените български евродепутати незабавно да предприемат стъпки в мерките на ЕС за самозащита срещу руската дезинформация да бъде включена и България.

Ако някой се съмнява защо това е необходимо, нека да изгледа пропагандния филм „България умира тихо”, произведен по заръка на Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ) под командването на генерал Леонид Решетников, в който известни лица на руската пропаганда в България обясняват в рамките на близо половин час каква катастрофа е настъпила в България след приемането й в ЕС. Пропагандната филмова агресия на българския гръб е замислена и използвана за целите на кремълската теза в Украйна ( и вероятно не само там), според която европейското членство носи само разорение, бедност и нещастия на новоприетите държави.

Дори и в материално отношение Брюксел да не подпомогне конкретни ( подкрепени с финансиране) мерки за конкуриране на маршируващите в българските медии пета колона, самото поставяне на въпроса в дневния ред на Европа би било напредък в усилието на разединените прозападно настроени българи да обърнат внимание на съюзниците върху пълзящата заплаха в „задния двор на Европа” като преден пост на руските интриги срещу европейското единство.

Иво Инджев

Плувецът Дениел Нанков отново ги разби. Взе 7 титли и счупи 4 рекорда на "Весел Делфин" (видео)

http://petel.bg/Pluvetsat-Deniel-Nankov-otnovo-gi-razbi--Vze-7-titli-i-schupi-4-rekorda-na-Vesel-Delfin--video-__62769

Детото-чудо на ПСК „Черно море“ Дениел Нанков записа поредното си впечатляващо представяне на държавното лично отборно първенство...

ИУ "Варна" спечели трилър с две продължения

http://petel.bg/IU-Varna-specheli-trilar-s-dve-prodalzheniya-__62775

Отборът на „Икономически университет - Варна“ продължи победния си ход в мъжката баскетболна „А“ група в изключително оспорван и...

Напрежение в Окръжна болница заради новия шеф

http://petel.bg/Naprezhenie-v-Okrazhna-bolnitsa-zaradi-noviya-shef__62773

Сериозно напрежение има в МБАЛ „Св. Анна“ заради избора на новия управител – д-р Десислав Тасков. Той бе избран на мястото на досегашният...

Плувецът Дениел Нанков отново ги разби. Взе 7 титли и счупи 4 рекорда на "Весил Делфин" (видео)

http://petel.bg/Pluvetsat-Deniel-Nankov-otnovo-gi-razbi--Vze-7-titli-i-schupi-4-rekorda-na-Vesil-Delfin--video-__62769

Детото-чудо на ПСК „Черно море“ Дениел Нанков записа поредното си впечатляващо представяне на държавното лично отборно първенство...

Йоланта Делибозова - Йоли гост за Осми Март в Long Beach Resort & SPA Шкорпиловци

http://petel.bg/Yolanta-Delibozova---Yoli-gost-za-Osmi-Mart-v-Long-Beach-Resort---SPA-SHkorpilovtsi__62771

Новият петзвезден комплекс Long Beach Resort & SPA отделя голямо внимание за празника на жената. През деня на Осми Март в СПА центъра на комплекса...

БГ майка в Англия губи правата над детето си. България отказва да я защити

http://petel.bg/BG-mayka-v-Angliya-gubi-pravata-nad-deteto-si--Balgariya-otkazva-da-ya-zashhiti__62772

Българската държава отказва да защити своя гражданка, която е на път да изгуби детето си в съдебна битка във Великобритания. За това...

Плувецът Дениел Нанков отново ги разби. Взе 7 титли и счупи 4 рекорда на "Весил Делфин"

http://petel.bg/Pluvetsat-Deniel-Nankov-otnovo-gi-razbi--Vze-7-titli-i-schupi-4-rekorda-na-Vesil-Delfin-__62769

Детото-чудо на ПСК „Черно море“ Дениел Нанков записа поредното си впечатляващо представяне на държавното лично отборно първенство по...

За ЧРД: "Астери" с две шампионски отборни купи (снимки)

http://petel.bg/Za-CHRD--Asteri-s-dve-shampionski-otborni-kupi--snimki-__62770

Плувците на варненския „Астери“ си направиха най-добрия подарък за първия рожден ден на клуба, след като спечелиха две отборни титли на...

"Монитор": Майка продава за 5000 лева дъщеря си в робство

http://petel.bg/Monitor--Mayka-prodava-za-5000-leva-dashherya-si-v-robstvo__62767

Ром от стражишкото село Камен пет години се отнася като с робиня с жената, с която живеел на семейни начала. Преди година той дори я...

Заплатите в АЕЦ "Игналина" (Литва) и АЕЦ "Козлодуй" - сравнение.

http://gikotev.blog.bg/drugi/2014/02/10/zaplatite-v-aec-quot-ignalina-quot-litva-i-aec-quot-kozlodui.1237083

Много рядко, да не кажа почти невъзможно, се случва да се намери информация за заплащането на труда в средите на ядрената мафия, независимо за кой неин клон по света става въпрос. Но за ваше щастие се случват и изключения и сега ще может...

САЩ пак на ръба на неплатежоспособността

http://www.eurochicago.com/2014/02/sasht-pak-na-raba-na-neplatezhosposobnostta/

Министърът на финансите на САЩ, Джейкъб Лю, предупреди, че след най-малко три седмици правителството на страната ще свърши всички пари, освен наличните, понеже държавата не може да взема повече заеми. По думите на Лю способността на федералното правителство да изпълнява своите задължения по обслужване на държавния дълг ще бъде изчерпана не по-късно от 27 февруари.

Цикличните икономически кризи

http://www.eurochicago.com/2014/02/tsiklitchnite-ikonomitcheski-krizi/

Спонтанният стремеж към максимална печалба мотивира бизнесмените, за създаване на повече производствени мощности от необходимите за нормално задоволяване потребностите на купувачите. Страхът от недостиг на пари за възпроизводство на стоките е наложил познатите ценоопределящи процедури пазарлък и търг, при скрити добавени себестойности, което мотивира купувачите към икономически шпионаж. Страхът от престой на производствените мощности и необорот на капиталите, мотивира продавачите на стоки към натрапване на потребителите на стоки, които не са им необходими - болниците натрапват ненужни медицински изследвания, кредиторите натрапват ненужни кредити, рекламиране чрез рекламни пакети и пр.

Очаква се Изборният кодекс да бъде обсъден тази седмица

http://petel.bg/Ochakva-se-Izborniyat-kodeks-da-bade-obsaden-tazi-sedmitsa__62765

Очаква се Изборният кодекс да влезе в пленарната зала тази седмица. Това обяви зам.-председателят на Народното събрание и председател на...

Между 7 и 9 процента ще е увеличението на тока във Варненско

http://petel.bg/Mezhdu-7-i-9-protsenta-shhe-e-uvelichenieto-na-toka-vav-Varnensko-__62766

Между 7 и 9 процента ще е исканото увлечение на цената за тока пред държавния енергиен регулатор от страна на „Енерго-Про”. Това е един...

Багети с Моцарела и домати

http://www.babapena.com/?p=5427

Продукти за 4 порции:
4 малки франзели
4 броя червени домати
400г Моцарела за пици
4ч.л. краве масло
щипка сол
щипка чубрица

Приготвяне:
Бaгетата е продълговатo хлебче, подобно на дълго рогче, но без пълнеж. Отличава се със своята хрупкава коричка. а вътрешността му е мека. Багетата е известна още като франзела. Днешното ми предложение е сандвич, приготвен от разделена на две франзела. Кравето масло се оставя да размекне на стайна температура. Хлебчетата се разделят надлъжно на две. Всяка половинка се маже с краве масло. Овкусяват със сол и чубрица. Доматите се почистват, измиват и режат на тънки, почти прозрачни кръгове. Редят се върху намазаните сандвичи. Накрая се слагат плочките Моцарела. Багетите се пекат на предварително загрята фурна и то само на горен реотан. Моцарелата се разтича и запича, а горния слой на хлебчето е хрупкав. Доматите придават сочност на сандвича.


Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Цената на една студентка…Тъжно, тъжно, тъжно

http://petel.bg/TSenata-na-edna-studentka---Tazhno--tazhno--tazhno__62763

novavarna.net bgmak.eu Всяка година в София пристигат хиляди студенти от различни краища на България. Пристигат със своите амбиции, желания и...

Майката на застреляния наркодилър крещяла: Извикайте линейка, спасете ми момчето!

http://petel.bg/Maykata-na-zastrelyaniya-narkodilar-kreshhyala--Izvikayte-lineyka--spasete-mi-momcheto-__62764

Сима Радкова; 24 часа фото: Йордан Симеонов Килъри разстреляха с два куршума в главата 44-годишен дилър, който бил под домашен арест....

Най-мръсната река на света е в Индонезия

http://petel.bg/Nay-mrasnata-reka-na-sveta-e-v-Indoneziya__62762

Тази река сякаш е прототип на Анкх, описана от Пратчет в "Света на диска". Макар че повече прилича на сметище, в действителност е река, която...

Двама пострадаха във верижната катастрофа на Крайезерния път

http://petel.bg/Dvama-postradaha-vav-verizhnata-katastrofa-na-Krayezerniya-pat-__62759

Юлия Георгиева  Двама водачи са пострадали и в момента са в болница за установяване на  травмите след сблъсъка на Крайезерния път тази...

Борислав Гуцанов : Има време и за избори, има време и властите да работят заедно

http://petel.bg/Borislav-Gutsanov---Ima-vreme-i-za-izbori--ima-vreme-i-vlastite-da-rabotyat-zaedno__62760

Варненският депутат Борислав Гуцанов е сред хората в сегашното управление, които най-активно работят градът ни се върне към предишния си...

ПОМАК забърка грандиозен скандал с Антон Дончев - бил бездарен

http://bulgarski.pogled.info/news/52114/POMAK-zabarka-grandiozen-skandal-s-Anton-Donchev-bil-bezdaren

/Поглед.инфо/ Новосъздадената партия ПОМАК забърка грандиозен скандал с името на големия жив класик Антон Дончев, пише "Преса".

Бареков e хибрид между "ранния Бойко" и "радикализма на Волен"

http://bulgarski.pogled.info/news/52113/Barekov-e-hibrid-mezhdu-ranniya-Boiko-i-radikalizma-na-Volen

/Поглед.инфо/50% от изборателите на ГЕРБ и "Атака" ще отидат към новата партия на Николай Бареков "България без цензура". Това коментира пред Нова телевизия директорът на социологическа агенция „Медиана“ Кольо Колев.

Част от водата във Варна е замърсена от снеготопенето и не става за пиене

http://petel.bg/CHast-ot-vodata-vav-Varna-e-zamarsena-ot-snegotopeneto-i-ne-stava-za-piene-__62757

Вследствие на обилното снеготопене се е замътила водата от помпена станция "Батова". От ВиК-Варна препоръчват водата да НЕ се ползва за...

Варненските жандармеристи потеглиха към селата (снимки)

http://petel.bg/Varnenskite-zhandarmeristi-potegliha-kam-selata--snimki--__62758

снимки: Булфото  Варненските жандармеристи потеглиха тази сутрин към селата на силистренско.  В цялата страна стартира специализирана...

Крадци убиха баба за последните й 20 лева

http://petel.bg/Kradtsi-ubiha-baba-za-poslednite-y-20-leva__62755

Възрастна жена беше убита от крадци в плевенското село Мечка за последните й 20 лева, съобщи Нова телевизия. 74-годишната Виолета Лакова е...

От днес: Жандармерия започва охрана на селата край Варна

http://petel.bg/Ot-dnes--ZHandarmeriya-zapochva-ohrana-na-selata-kray-Varna__62756

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност започва от днес - 10 февруари на територията на цялата...

С Опел към Кембридж и Оксфорд

http://patepis.com/?p=45584

 Днес ще го ударим на образование – Валентин ще ни води до Оксфорд и Кембридж. Приятно четене:

С Опел  към Кембридж и Оксфорд

двата най-стари университетски града във Великобритания

Почти е невъзможно да говорим за Кембридж, без да споменем Оксфорд и обратно. Това са два красиви и романтични средновековни университетски града.

Обективната истина е, че най-стария английски университет е открит в Оксфорд през втората половина на 11-ти век. Кембриджкият университет е по-млад с повече от едно столетие и датира от началото на 13-ти век.

Между двата града винаги е имало ожесточена конкуренция. Безкрайни са споровете през вековете кой от двата университета е по-добър.  И днес не спират съпоставките кой от градовете е по-красив.

След като посетих и двата града, моето мнение е, че спорът е безсмислен. Всеки от тях е очарователен по своему.  Най-общите туристически впечатления, които мога да споделя са следните:

  • внушителна средновековна архитектура;
  • множество колежи, всеки от които прилича на дворец;
  • много млади хора по улиците;
  • и в двата града по каналите се карат плоскодънни лодки, които се отблъскват с дълги пръти от дъното;
  • в Кембридж куличките на колежите в повечето случаи са многоъгълни, а в Оксфорд завършват с островърхи шпилове;
  • в Кембридж има доста улици в централната част, които са със средновековни извивки и криволичат, докато централните улици на Оксфорд са проектирани прави и широки.

Бих посъветвал всеки един турист, разглеждащ Великобритания да посети и двата града. А ако няма време и трябва да избере само единия – да хвърля монета и каквото му се падне – „ези” или „тура”.

 

Кембридж (Cambridge)

След като бях разглеждал забележителностите на Лондон в продължение на повече от три дни, реших, че следващият град трябва да бъде Кембридж.  Пресичайки Темза по Тауър бридж потеглих на север и след 90 километра бях вече в Кембридж.  Както правя винаги в непознат град, първо с колата обиколих централната част за да придобия по-бързо ориентация, след което паркирах и тръгнах пеша.

Кембридж, Англия

По улиците на Кембридж

 

Кембридж, Англия

Кръглата църква от 12-ти век

Кембридж, Англия

Кулата със слънчевия часовник

 

Средновековните колежи (университети) в центъра на Кембридж са десетина на брой. Учебната година се разделя на три семестъра, всеки един с продължителност от два месеца. След семестрите следва изпитната сесия през май и юни. А след последните изпити студентите имат на разположение една седмица, през която си организират щури купони.

Кеймбридж, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия

Най известните колежи са Кинг’с колидж (King’s College), Тринити колидж (Trinity College), Йесус колидж (Jesus’s College), Куин’с колидж (Queen’s College), Сент Джон’с колидж (St John’s College).  От архитектурна гледна точка тези колежи (университети) приличат на дворци.  В повечето от тях се влиза за разглеждане с входна такса, с изключение на времето за изпитната сесия и последния семестър, когато са затворени за посетители. Всичките колежи имат централни академични сгради, учебни зали, библиотеки, параклиси и големи дворове.

 

 

Кембридж, Англия

Официалните входове на повечето колежи са оформени със скулптурни композиции и кулички  - истински архитектурни шедьоври.

 

Кембридж, Англия

Вход на колеж

Кембридж, Англия

Вход на колеж

Кембридж, Англия

Фасада на колеж

Най-внушителен и вероятно най-красив от всичките колежи е

Кинг’с колидж (King’s College)

Кембридж, Англия

Кинг’с колидж (King’s College)

 

Входната такса за този колеж беше 4,5 паунда (7 EURO), което е три пъти по-малко в сравнение с цените за посещение на дворците и замъците във Великобритания. Най-голямата забележителност на колежа е неговия параклис. Последният е с размерите на катедрала и е строен от 1446 година до 1545 година.  Красивата сграда е още по-впечатляваща отвътре със своя интериор – сложен ветрилообразен свод и стъклописи.

 

Кембридж, Англия

Параклисът на Кинг’с колидж

 

Друго, освен колежите и разходката из средновековния град, което си заслужава в Кембридж са университетската ботаническа градина, разходката по протежение на реката Кем (Cam) и обширния район с поляни Бекс (Backs).

Но една от основните атракции в този стар университетски град е

карането на плоскодънни лодки с пръти

Наемането им става на няколко пункта по реката Кем. Тарифите са различни, но средно ползването на такава лодка за 1 час струваше 15 паунда (22 EURO). Движението на тези лодки се осъществява чрез отблъскване от дъното на реката с дълги около 5 метра пръти.  Вместимостта им е 6 до 8 човека.

 

Кембридж, Англия

Разходка на туристи с плоскодънна лодка

 

Кембридж, Англия

Разходка на туристи с плоскодънна лодка

И след всичко видяно, Кембридж те завладява завинаги.

 

Оксфорд (Oxford)

Последния град, който посетих във Великобритания беше Оксфорд.

В края на туристическото ми пътуване беше най-напрегнато, защото времето не стигаше. Плачеше ми се от мъка когато пропусках забележителности. Например в последните секунди успях да си наложа волята да не завия към Ланкастър, защото за този ден бях планирал да разгледам Манчестър и Ливърпул.

В продължение на един месец обикалях Британските острови (Англия, Шотландия, Ирландия, Уелс). Видях страшно много – 110 града  и  природни забележителности (като езерото Лох Нес например)  плюс 50 музея, музейни експозиции, замъци и дворци.

Последния ден успях да разгледам град Бат с римските терми, митичния Стоунхендж и очарователния Ейвбъри. Отпуската ми свършваше, беше петък привечер, а от следващата седмица трябваше да съм вече на работа.

Но нима можех да пропусна Оксфорд? Дори на тъмно трябваше да видя този град. И така, 80 километра в североизточна посока от Ейвбъри и пристигнах в Оксфорд на смрачаване.

Градът е с население над 130 хиляди, колкото са и жителите на Кембридж. Оксфорд е не само най-старият университетски град във Великобритания, но е и център на автомобилостроенето. Там са разположени заводите на Роувър груп.

Оксфордският университет възниква втората половина на 11-ти век като независим академичен студентски център. Колежите са висши учебни заведения, които започват да се появяват в средата на 13-ти век. 25 министър-председатели са завършили в Оксфорд. Сега в града има близо 40 колежа със 17 хиляди студенти.

От трите си страни централната част на града е заобиколена с реки и канали.

Най известните Оксфордски колежи са Крист чърч колидж (Christ Church College), Магдален колидж (Magdalen College), Миртън колидж (Merton College).  От архитектурна гледна точка тези колежи, също като Кембриджските, могат да се оприличат на великолепни дворци.  Повечето от тях са отворени за посетители през цялата година, за разлика от колежите в Кембридж. Най-известните колежи са с входна такса за разглеждане и се състоят от централни академични сгради, учебни зали, библиотеки, параклиси и големи дворове с градини.

 

 

 

Оксфорд, Англия

Магдален колидж (Magdalen College)

Оксфорд, Англия

Магдален колидж (Magdalen College)

 

Вървейки към центъра минах през ботаническата градина, но тя вече беше затворена за посетители.

Разходих се по поляните край река Черуел (Cherwell)Тук, също като в Кембридж, се карат плоскодънни лодки с прътове.

 

Оксфорд, Англия

Разходка на туристи с плоскодънна лодкаМагдален колидж (Magdalen College) в Оксфорд

 

Продържавайки на запад по Хай стриит (High Street), разгледах отвън Ол соулс колидж (All Souls College), университетската църква Св. Богородица и поредица от сгради с различни архитектурни стилове.

Оксфорд, Англия

Вечерна разходка из Оксфорд

 

Оксфорд, Англия

Вечерна разходка из Оксфорд

В средата на следващата снимката се вижда кулата Карфакс (Carfax Tower). Тя е единственото, което е останало от църквата Сент Мартин (St Martin) в центъра на града.

Срещу входна такса човек може да се изкачи на кулата, но вечерта тя беше затворена и аз бях лишен от тази възможност.

 

Оксфорд, Англия

В средата на снимката се вижда кулата Карфакс (Carfax Tower)

 

 

В петък вечер по улиците на Оксфорд се разхождаха стотици младежи. Вероятно преобладаващата част от тях бяха студенти. Имах усещането, че съм най-възрастния от всички. Чувствах се чудесно сред тези красиви млади хора.

Вървейки по главната пешеходна улица преминах покрай покрития пазар (Covered Market), Бейлъл колидж (Balliol College), Сент Джон’с колидж (St John’s College), музея Ешмолиън (Ashmolean Museum), хотели, ресторанти, кафета и магазини.

 

Оксфорд, Англия

Вечерен Оксфорд

 

Оксфорд, Англия

Вечерен Оксфорд

 

Оксфорд, Англия

Вечерен Оксфорд

На изток по Броуд стрийт (Broad Street) стигнах до театъра на Шелдън (Sheldonian Thatre) и библиотеката на Бодли (Bodleian Library). Библиотечните книгохранилища са разположени предимно под земята и само пътеките между стелажите с книги са дълги 160 километра. Намирането на една средновековна книга отнема 2-3 дни.

 

 

Оксфорд, Англия

Читалнята на библиотеката на Бодли е характерна със своята кръгла форма

На юг от кулата Карфакс можах да видя Крист чърч колидж (Christ Church College) и Оксфордската катедрала.

Оксфорд, Англия

Оксфорд късно вечерта

Към 23,00 часа потеглих от Оксфорд, подремнах на околовръстната магистрала южно от Лондон и в 4,20 часа си купих билет за

Евротунела под Ла Манша

 48 часа по-късно вече си бях в къщи и стоварах багажа от колата.

 

Всъщност, преминаването с влак до континента беше последната атракция, която си позволих. Въпреки че струваше доста – 161 паунда (242 EURO), реших все пак да изпитам какво е. С две думи: скъпо и тъпо. Минаваш проверки и чакаш на терминала толкова време, колкото и за ферибот. С колата се качваш във вагона, който за леките автомобили е на два етажа. След това си седиш в колата или се разхождаш отстрани. Влакът влиза в тунела и не виждаш нищо през малките прозорчета, освен аварийните светлини. А на отиване ферибота от Дюнкерк до Дувър струваше само 74 EURO. И беше доста по-интересно. Просто се чудя защо хората ползват Евротунела – вероятно за престиж.

 

Евротунел, Англия

На втория етаж във вагона

 ↑ 

Стъклото на задната врата на моя Опел е облепено с тиксо защото хулигани ми го счупиха с бутилка от вино в западна Ирландия една седмица по-рано.

 

Евротунел, Англия

Така изглеждат двуетажните вагони на влаковете, минаващи през Евротунела под Ла Манша

Август -Септември 2007 година

Автор: Валентин Дрехарски (град Перник, България)

Снимки: авторът

E-mail: valentin.dreharski@besttechnica.bg

 

 

Други разкази свързани с Другата Англия – на картата:

Другата Англия

 

 

 

Верижна катастрофа на Крайезерния път

http://petel.bg/Verizhna-katastrofa-na-Krayezerniya-pat-__62753

На Крайезерния път, между „Максуда” и моста, има верижна катастрофа, научи „Петел”. В ПТП-то участват микробус и няколко леки автомобила. Наш екип пътува към мястото на инцидента. Очаквайте снимки и подробности!   снимката е илюстративна

2,9 по Рихтер в Якоруда посред нощ

http://petel.bg/2-9-po-Rihter-v-YAkoruda-posred-noshh__62752

Земетресение с магнитуд 2,9 по скалата на Рихтер е регистрирано тази нощ на 12 километра източно от Якоруда, сочат данни на...

Зимни олимпийски игри Сочи 2014

http://feedproxy.google.com/~r/gospodin-i/~3/0JBTQAAUWgM/

Критиката към провеждането на Зимната олимпиада в Сочи не е критика към руския народ, напротив - от тези игри най-много ще пострадат хората, които живеят в Русия.

Зимни олимпийски игри Сочи 2014

http://feedproxy.google.com/~r/gospodin-i/~3/jS65EqzDeaw/

Критиката към провеждането на Зимната олимпиада в Сочи не е критика към руския народ, напротив - от тези игри най-много ще пострадат хората, които живеят в Русия.

Говори Пловдив: 148 КОНГРЕС – ЗАЩО НЕ?

http://asenov2007.wordpress.com/2014/02/10/%d0%b3%d0%be%d0%b2%d0%be%d1%80%d0%b8-%d0%bf%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b4%d0%b8%d0%b2-148-%d0%ba%d0%be%d0%bd%d0%b3%d1%80%d0%b5%d1%81-%d0%b7%d0%b0%d1%89%d0%be-%d0%bd%d0%b5/

Пламен Асенов, специално за kafene.net

Комунистите пак си спретнаха конгрес – 48-ми по ред.

Това не е новина.

Дори 148-ми да беше, пак нямаше да е новина. Новината е, че все още има хора в тази нещастна точно заради тях страна, които им се връзват на приказките – как завинаги са отметнали вълчите кожи и са наметнали агнешките, как за една нощ през 89-та от редови българо-съветски комунисти се обърнаха на редови чисто-български, а през 2007 – и на истински европейски социалисти. Как, с други думи, пак минаха изцяло в отбора на доброто.

И как – само поради този техен прост, но ефективен политически ход – всички останали пак се оказаха в отбора на злото. Начело с Бойко Борисов този път. Преди това беше Иван Костов начело на злото, още по-рано – Филип Димитров, така че те, комунистите, винаги си намират някой конкретен да е виновникът черен и страшен. И го ползват за плашило, за да отклоняват погледите от себе си.

Доколкото им позволява диалектическото мислене, де.

Защото – диалектика, братче – в същото време пък много им се иска погледите на цялото общество да са впити в тях непрекъснато и всички хора във Вселената да се занимават с техните важни дела – т`ва конгреси, т`ва пленуми, т`ва подготовки за избори, всичко това е най-важното нещо във Вселената.

Смятат те.

И много дълбоко се чудят защо всички хора във Вселената не смятат така.

Затова и постоянно говорят от всяка възможна трибуна все повече глупости – с цел да привлекат вниманието. Като същевременно го отклонят от себе си.

Така да се каже – всеки път вдигат летвата.

Представяте ли си какво ми е на мен, като съм жив свидетел на всичките им конгреси от близо 50 години насам? А в някакъв период в университета дори трябваше да уча задълбочено за глупостите им от по-раншните сборища. Добре, че се отказах да ги уча, иначе сега щях да съм напълно въртоглав. Но представяте ли си колко идиотщини все пак съм чул от различните им високи трибуни и колко от тях съм видял пред очите ми да се реализират в живота…..

А те не спират и досега да вдигат, ли вдигат летвата.

„Всеки отнет глас от БСП е глас за ГЕРБ” – проплака с кървави сълзи в речта си на сегашния конгрес другарят Сергей Станишев. Или Йосифов, както искате го наричайте, на мен ми е все едно.

`Ма не е вярно, бе, другарю любим на Моника, всеки отнет глас от БСП е глас против БСП. Ни  повече, ни по-малко.

А да се отнемат възможно най-много гласове от вашата тъй наречена БСП е важно за страната. Важно е дори за партията на европейските социалисти, която разяждате с комунистическото си присъствие. Важно е и за собствената ви партия, защото иначе тя ще продължи съвсем чистосърдечно и от сърце да тормози страната с политическите си глупости и клоунади, за изпълнението на които всички ние плащаме скъпо и прескъпо от джоба си. И освен това сме длъжни да търпим постоянно мутрите ви да ни се явяват и по водопровода, за да ни обяснявате колко е добре, ако точно вие ни обясните колко е добре да живеем добре.

Щото само вие по най-добрия начин ще ни обясните най-правилния начин да живеем добре.

„Голяма грехота е леви гласове да се разпиляват” – цръцнал още една велика мисъл лидерът на социалистическата дружинка. Явно визира разпиляването, което предстои заради Първанов и неговите букварни хора.

Да не би Станишев да се страхува, че азбучните му другарчета могат да се превърнат в истински азбучни убийци на лявата идея?

Със сигурност не се страхува от това. Първо, разбира се, защото изобщо не му пука за лявата идея. Второ – защото добре знае, че азбуците не могат да съкрушат лявото, тъй като те са по-леви дори от собствените си леви ръце. Трето, всъщност другарят Станишев не се страхува изобщо, защото като цяло е безстрашен – но с право го е яд, че в момента азбуците се опитват да се правят на умни и му развалят рахатя.

А-а, щях да забравя най-важното – яд го е, защото се опитват също да му измъкнат изпод краката килимчето с крехката кремълска подкрепа. Тъкмо я нареди прекрасно човекът – еднолично управлява не само българските, но и европейските социалисти, а едновременно с това – макар и само поради липса на нещо по-добро от самия него – се ползва и с доверието на Кремъл. Изобщо, ситуацията е – пей сърце.

А Гоце-то иска да му дръпне килимчето…..едно обикновено, но подло в сегашно време Гоце, макар вече бивше откъдето и другаде да го погледнеш…..

Много ми беше интересно, граждани, да науча също, при това от личната уста на другаря Станишев, кои точно са условията, за да спечели БСП предстоящите през май евроизбори. И ето ти ги – цъфнаха. Условията се оказаха общо четири, три от които партията любима вече е изпълнила. Много героична партия е тя – защото има кауза, има самочувствие и подкрепя правителството. Което според Станишев е толкова успешно, че връща жеста, като печели за БСП дори привърженици извън лявото.

Само едно нещо и липсва на тази полусъвършена партия – казва личният и, напълно  съвършен лидер. И това е условието БСП да повярва в себе си.

Оп-па, ама как така, бе, другарю Станишев, се оказа, че тази партия, която категорично има самочувствие, в същото време се явява партия, още не повярвала в себе си? Пет кинта давам на който ми обясни този умен парадокс, граждани. Защото за мен е някак си прекалено умен.

„Хората започват да виждат реалните промени, които се случват” – изтъква още в словото си пред великия 100048-ми конгрес другарят Станишев. Той има предвид реалните промени, които настъпват, вследствие патриотичната, икономически правилна  и социално насочена дейност на сегашното етно-национал-социалистическо управление.

Само че греши. Защото – да, хората наистина виждат. Но аз пък виждам, че това, което те виждат, никак не им харесва. А другарят Станишев знаете ли какво прави, за да избегне евентуална вътрешна драма относно споменатото разминаване между неговата преценка за нещата и тази на хората – ами просто вярва. Той вярва, че днес-утре, под неговото вещо ръководство, животът пак ще стане розов като в добрите стари комунистически времена. Вярва, че комунистите обичат народа си и народът обича комунистите си. Вярва, че великата комунистическа идея може да победи в една отделно взета страна от Европейския съюз и така да даде светъл пример на останалите отделно взети европейски страни за това що е то ляво и как най-добре да не изпадат никога в него.

Още много други глупости вярва другарят Станишев. Или поне публично твърди, че им вярва, за да можем и ние да се подведем по неговия акъл, та да им повярваме.

Но явно си дава сметка, че нашата съпричастност само с празни думи не се получава, та затова изкара от килера и докара на конгреса другаря Стефан Данаилов, актьор, та да поразплаче малко публиката – или нейната майка – с таланта си.

„Аз ли съм старият глупак, аз ли съм старият наивник?” – веднага влезе в ролята си актьорът Данаилов. Той зададе този сакрален въпрос по повод напразните усилия на любовта, които през 2011 сам вложи в полза на президентската кампания на Ивайло Калфин. А сега Калфин, горко изплака Ламбо, ме изоставя, заедно с цялата ни свещена партия.

Място, на което делегатите най-после извадиха кърпичките, защото установиха, че повече сълзи и сополи ръкавите им не побират.

Колкото и да ми е тъжно заради болестта на човека и колкото и искрено да му пожелавам да доживее до 148 конгрес на любимата си партия, няма как в същото време да не му кажа еднозначно – да, риторичен е въпросът ти, другарю Ламбо.

Да, ти си старият глупак и старият наивник, защото не може умен човек за толкова години в кухнята на подобна престъпна организация да не разбере що за стока е тя. Не може умен човек да не разбере, че го използват. Не може умен човек да не схване, че в политиката, макар понякога тя наистина да изглежда като сапунен сериал, най-тъжното нещо не е момата да бъде прелъстена и изоставена.

Всъщност най-тъжното нещо в политиката е цял живот да се буташ гагата в нея, въпреки че си стар глупак и наивник.

Не заради теб самия е тъжно, а защото така подвеждаш и много други хора. А за това се плаща.

И всеки ще си плати.

Забележка:

Всички читатели, които, освен от политика, се интересуват и от литература, могат да намерят нови и интересни текстове на другия ми блог – Оксиморонният свят /написано в Гугъл/ или на адрес http://www.passenov.wordpress.com


България е застрашена от водна криза

http://petel.bg/Balgariya-e-zastrashena-ot-vodna-kriza__62751

Последствията от климатичните промени стават все по-осезаеми. В най-големите язовири в страната има пет пъти по-малко водни запаси в...

Първанов си ми остава приятел, но АБВ мина границата с евролистата

http://bulgarski.pogled.info/news/52112/Parvanov-si-mi-ostava-priyatel-no-ABV-mina-granitsata-s-evrolistata

/Поглед.инфо/ „Баща ми беше убеден, че трябва да върне мандата през 1997 г.", обяви синът на Николай Добрев - Кирил пред „Всяка неделя" по Нова тв.

Цецка: Искаме.... Мая: Няма как !

http://bulgarski.pogled.info/news/52111/TSetska-Iskame-Maya-Nyama-kak

/Поглед.инфо/ „Очакванията към новото изборно законодателство са повече. Хората очакват от новите изборни правила да се сложи край на съпътствали ни досега изборни практики, но това няма да се случи".

3D paper heart

http://krokotak.com/2014/02/3d-paper-heart/

This 3D heart is both very impressive and easy to make. You will need coloured printer paper and...

За една година: 200 майки от Варна поискаха да изоставят децата си, 75 хлапета бяха малтретирани

http://petel.bg/Za-edna-godina--200-mayki-ot-Varna-poiskaha-da-izostavyat-detsata-si--75-hlapeta-byaha-maltretirani__62748

Юлия Георгиева 199 новородени са били на косъм майките им да ги изоставят през цялата 2013 г. Толкова са сигналите, получени от родилните...

Частните съдебни изпълнители искат да ни запорират имоти и сметки по интернет

http://bulgarski.pogled.info/news/52110/CHastnite-sadebni-izpalniteli-iskat-da-ni-zaporirat-imoti-i-smetki-po-internet

/Поглед.инфо/ Улеснение или възможност за злоупотреби е електронният запор на сметки и имоти? Според частните съдебни изпълнители той ще свали таксите, които длъжниците плащат. Адвокатите обаче твърдят, че ще наруши правата на хората. Затрупани сме с жалби от бирниците, обявиха в същото време депутати.

ГЕРБ опитва да се спасява - събира членове във Фейсбук

http://bulgarski.pogled.info/news/52109/GERB-opitva-da-se-spasyava-sabira-chlenove-vav-Feisbuk

/Поглед.инфо/ Народната представителка от ГЕРБ Ирена Соколова събира членска маса чрез Фейсбук. Създадена е специална страница за това. Тя носи името "Отговорно за ГЕРБ" и има за цел всички, които искат да станат членове на партията, да се запознаят с идеите й и със свои съмишленици.

ГЕРБ опитва да се спасява, като събира членове във Фейсбук

http://bulgarski.pogled.info/news/52109/GERB-opitva-da-se-spasyava-kato-sabira-chlenove-vav-Feisbuk

/Поглед.инфо/ Народната представителка от ГЕРБ Ирена Соколова събира членска маса чрез Фейсбук. Създадена е специална страница за това. Тя носи името "Отговорно за ГЕРБ" и има за цел всички, които искат да станат членове на партията, да се запознаят с идеите й и със свои съмишленици.

ГЕРБ опитват да се спасяват, като събират членове във Фейсбук

http://bulgarski.pogled.info/news/52109/GERB-opitvat-da-se-spasyavat-kato-sabirat-chlenove-vav-Feisbuk

/Поглед.инфо/ Народната представителка от ГЕРБ Ирена Соколова събира членска маса чрез Фейсбук. Създадена е специална страница за това. Тя носи името "Отговорно за ГЕРБ" и има за цел всички, които искат да станат членове на партията, да се запознаят с идеите й и със свои съмишленици.

Юлия Георгиева: На прощаване със зимата

http://petel.bg/YUliya-Georgieva--Na-proshhavane-sas-zimata__62747

Няма две мнения, че в лошо време трябва да очакваме неприятности и щети. Въпросът е в какъв мащаб ще са тези щети. Снегът отпреди десетина...

Слънце над цялата страна следобед – до 15 градуса

http://petel.bg/Slantse-nad-tsyalata-strana-sledobed-----do-15-gradusa__62746

Преди обяд по-значителна облачност и превалявания ще има все още на места в Източна България, но по-късно и те ще спрат. Започналото от...

За Росен Петров: Операция гнус, по-долно нещо не бях гледал по никоя телевизия

http://bulgarski.pogled.info/news/52107/Za-Rosen-Petrov-Operatsiya-gnus-po-dolno-neshto-ne-byah-gledal-po-nikoya-televiziya

/Поглед.инфо/ Безпрецедентният цирк в предаването на Росен Петров от тази вечер, по време на което той театрално се раздели с публиката и обяви, че влиза в партията на Николай Бареков, взриви медийното съсловие.

БСП прави допитване до структурите си за теми за референдум

http://bulgarski.pogled.info/news/52106/BSP-pravi-dopitvane-do-strukturite-si-za-temi-za-referendum

/Поглед.инфо/БСП ще прави вътрешнопартийно допитване за темите, по които да се проведе референдум. От "Позитано" 20 ще стартират инициативата към структурите си още тази седмица, съобщава "24 часа".

Като смахнати се въртим около пъпа си и ще омръзнем на всички

http://bulgarski.pogled.info/news/52105/Kato-smahnati-se-vartim-okolo-papa-si-i-shte-omraznem-na-vsichki

/Поглед.инфо/ Опитният политически журналист Иван Гарелов удари сериозно рамо на властта и разкритикува президента Росен Плевнелиев. Той направи това в традиционния си коментар в началото на своето предаване „Оригиналът” по ТВ7 тази вечер.

Президентът не бил съвсем в час какво искат хората, предлагайки референдум

http://petel.bg/Prezidentat-ne-bil-savsem-v-chas-kakvo-iskat-horata--predlagayki-referendum__62745

Президентът Росен Плевнелиев не бил съвсем в час какво искат хората, предлагайки референдум за изборното законодателство. Това заяви в...

Бен Сондърс твори история, като завършва емблематичното полярно пътешествие на Капитан Скот

http://feedproxy.google.com/~r/socialevo-rss/~3/6P1WLT_ZNbs/ben-sondars-tvori-istoriya-kato-zavarshva-emblematichnoto-polyarno-pateshestvie-na-kapitan-skot-444637

Bil1
В петък 07 февруари в 1.15 сутринта британските полярни изследователи Бен Сондърс и Тарка Л’Херпиниере пренаписаха историята след като завършиха, за първи път в историята, злополучното пътешествие на емблематичната експедиция[...]

Пловдивчанин направи летяща кола

http://bulgarski.pogled.info/news/52104/Plovdivchanin-napravi-letyashta-kola

/Поглед.инфо/ Летяща кола създаде пловдивски изобретател. Автомобилът на бъдещето, както той нарича своето изобретение, ще вдига 400 км/ч. и ще може да лети.

Болницата в Гоце Делчев се сдоби с високотехнологична апаратура

http://feedproxy.google.com/~r/socialevo-rss/~3/4kNnlKaWrjg/bolnicata-v-goce-delchev-se-sdobi-s-visokotehnologichna-aparatura-444632

Goce Delchev_Siemens
Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, кметът на община Гоце Делчев – Владимир Москов и Мелнишкият епископ Серафим отриха преоборудваните болнични помещения в Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) „Иван[...]

Sony Xperia Z1 Compact в мрежата на VIVACOM

http://feedproxy.google.com/~r/socialevo-rss/~3/1PprzYsqyO4/sony-xperia-z1-compact-v-mrejata-na-vivacom-444627

Z1_Compact_3colors
VIVACOM започва предварително записване на сайта си за най-мощния компактен смартфон на пазара – Xperia Z1 Compact на Sony. Потребителите могат да се регистрират за получаване на ексклузивен информационен бюлетин[...]

Ултра широк професионален дисплей за употреба в лимитирано пространство от Toshiba

http://feedproxy.google.com/~r/socialevo-rss/~3/XBGxPGyMRAc/ultra-shirok-profesionalen-displey-za-upotreba-v-limitirano-prostranstvo-ot-toshiba-444624

P32CL12
Toshiba представи новият 80-сантиметров (32”) ултра широк P32LC12 дисплей. P32LC12 е 80-сантиметров (32”) ултра широк дисплей с формат 32:9, специално проектиран за бизнеси, които целят ефективна комуникация, предаване на информация, съобщения и рекламни послания, но са ограничени по отношение[...]

Logitech представя UE MINI BOOM, малка тонколонка с богат звук

http://feedproxy.google.com/~r/socialevo-rss/~3/4k7B11j-ETw/logitech-predstavya-ue-mini-boom-malka-tonkolonka-s-bogat-zvuk-444612

Custom_format_UEMiniBoom_BTY1_orange
Ultimate Ears представи UE MINI BOOM, учудващо малка тонколонка, която произвежда неочаквано богат звук в стилни и енергични цветове. UE MINI BOOM се възползва от експертните знания на Ultimate Ears[...]

Олимпиада ’2014 – ще научим ли цялата истина?

http://www.eurochicago.com/2014/02/olimpiada-2014-istina/

Милиарди зрители по света видяха как един от петте олимпийски кръга не се отвори. Но всъщност не и руските зрители. На руските телевизори и петте кръга се отвориха. Руснаците разбраха за гафа едва по-късно – от интернет. Ето думите на Константин Ернст (продуцент и сценарист на тържественото откриване) дадени пред журналисти от в. «Аргументы и Факты»: «Кръговете не са най-лесното техническо нещо от гледна точка на механиката – ние бяхме първи, които ги правим. Зрителите този технически проблем не видяха – в ефир влезнаха кадри от генералната ...

2 000 000 българи в чужбина ще четат книги на български език

http://feedproxy.google.com/~r/socialevo-rss/~3/FxcNr_Ztp-E/2-000-000-balgari-v-chujbina-shte-chetat-knigi-na-balgarski-ezik-444605

orange 2
С началото на новата година, екипът на Orange center стартира амбициозно начинание – собствен онлайн магазин в европейската платформа Amazon.co.uk на световния лидер в онлайн търговията Amazon. 2 000 000 българи по[...]

Печен карфиол със сос от печен чесън, майонеза и пармезан

http://feedproxy.google.com/~r/kulinarno-joana/feed/~3/Rh-LuGqTfxA/

Сос от печен чесън, майонеза и пармезан с печен карфиол

Относно сосовете се проявявам като едно си баба знае, едно си баба бае. Най-често приготвям песто (слънчогледови семки или орехови ядки са много добра алтернатива на скъпите кедрови ядки), холандез с неговите производни и по-рядко майонеза. Като изключа пестото, ето откъде вечно оставам с белтъци, с които вечно се чудя какво ново да направя и вечно се спирам на любимата ми рецепта за макарони. Последният път обаче се присетих, че може ореховки да си забъркам, та сега дъвча едни, където не се получиха толкова добри за показване, но пък са вкусни. Но ето, сега за сосът трябваше да говоря и без да преувеличавам това е един невероятно вкусен сос, който мога да сервирам с почти всичко, което обичам. Освен за соса ще стане дума и за печения карфиол, който отскоро започнах да приготвям по този начин и вкъщи ни стана любим.

Карфиол

С карфиола ще започна първо. За неговото използване, различно от туршия, се сблъсках откакто поддържам блога си и започнах да се интересувам от храната, има-няма шест години. Пробвах многократно крем супа, с която все още съм на вие, слагала съм го в гратени с други зеленчуци, но все нещо стоеше по между другото, нямаше характер. Всяка есен провеждам нова борба с карфиола и изнамирам различни рецепти, в които да го включа, но пак не бях доволна. Най-накрая в края на миналата година реших да го изпека само с малко зехтин и сол. Дългото време във фурната, в което карфиолът омеква и едната му страна се карамелизира, а другата става леко хрупкава  доведе до цялостното усещане, което вече беше достойно за вкуса ми. Това е! Толкова простичко. Просто печен карфиол, а толкова вкусен, попил зехтина и трепетното ми очакване за съвършеното семпло ястие. Оттогава приготвям карфиола по този начин, без забележки.

Приготвеният за печене карфиол

Сега за соса. Със соса се срещнахме очи в очи случайно (ако случайности изобщо съществуват) и беше любов от пръв поглед. Не се шегувам. Същото усещане когато някой те привлича неистово и искаш веднага да усетиш топлината му, която в случая със соса ще бъде вкусът му. И в съзнанието ти изникват картини как ще консумираш обекта на желанията си. Веднага искам да го опитам с моя перфектен карфиол! Нямаше две мнения, нито забавяне, в момента, в който видях запеченият, придобил златисто-кафеви отенъци карфиол, потопен в гъстия жълтеникав сос, от който се носят ухания на сладък чесън, пармезан, и майонеза, която и досега, за мен остава едно чудо в кулинарията.

Чесън и зехтин

Няма да те лъжа, първият път за соса използвах отлежало пекорино романо, вместо пармезан, който му придаде малко повече пикантност. Вероятно това е причината така непринудено да ми хареса със запечения карфиол, който също притежава неподправен силен нрав. Но изненадата дойде, когато реших да го опитам (соса) със стрък целина, известна като селъри. (Моля те, не искам пак да спорим по този въпрос кое е целина, корен, стръкове, листа и селъри.) И тогава настъпи същинският триумф. Признавам си, че със селърито повече ми хареса. Но опитай го и ще заподозреш още много съучастници в тази наслада. Бланширани пръчици от моркови, розички броколи, брюкселско зеле, с неговия твърд характер, запечени картофи или просто препечена филийка хляб – всичко това, плюс всичко онова, което ти хрумне може да се превърне в твоя изключителен експеримент, за твоето изключително небце. Не, аз отново не се шегувам. Трябва да опитваш, да опитваш, да опитваш. Това ми напомня за начина на опознаване на виното, където трябва да дегустираш, да дегустираш, да дегустираш и макар аз да не съм на ти с този феномен – виното, то с чисто сърце мога да кажа, че този сос със стръковете селъри ми се видяха още по-прекрасни с чашата шардоне, което имах подръка. Въпрос на вкус, нали? Или на момент, може би?

Изпечените чесън и карфиол

Прекрасният сос, който се съчетава с почти всичко се приготвя от четири основни съставки. Първата е печеният чесън, чиито вкус се омекотява и става сладникав. Тъй като ще сервирам соса с печения карфиол, го изпичам заедно с чесъна на една и съща температура, за едно и също време.

Продукти за майонеза

Втората съставка е майонеза, която категорично предпочитам да си приготвя сама, защото категорично е много по-вкусна от фабричната. Третата съставка е сиренето, което може да бъде пармезан, пекорино или друго твърдо жълто сирене по избор. Последната съставка е заквасена сметана, която омекотява вкуса на соса, прави го по-лек, ефирен.

Сос от печен чесън, майонеза и пармезан с печен карфиол

Печен карфиол със сос от печен чесън, майонеза и пармезан

Рецептата за соса е адаптирана от foxeslovelemons.com

Тъй като в случая съчетавам соса с печен карфиол, приготвянето и на двете става едновременно. Карфиолът запичам заедно с чесъна. След като се приготви соса може да се охлади в хладилник, но за това време карфиолът ще изстине. Ако предпочиташ карфиола топъл, ще бъде необходимо сосът да се направи предварително, а карфиолът да се изпече след това.

Вместо карфиол, заедно с чесъна може да се изпекат други зеленчуци.

Посочените дози са за 4 порции.

За майонезата:

  • 2 жълтъка
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • 100 мл слънчогледово олио
  • сол на вкус

За соса:

  • 2 глави чесън
  • 2 чаени лъжици зехтин
  • цялото количество майонеза (около 120 г)
  • 50 г прясно настърган пармезан или пекорино
  • 100 г заквасена сметана
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • сол на вкус

За карфиола:

  • 1 средно голяма глава карфиол
  • 2-3 супени лъжици зехтин
  • фина морска сол и прясно смлян черен пипер на вкус

Майонезата се приготвя като жълтъците и лимоновият сок се смесват в тясна дълбока купа, в която да могат да се съберат бъркалките на миксера. Разбиват се с миксера на висока скорост и по малко, на тънка струйка или почти на капки се добавя олиото. Разбиването продължава докато се добави цялото олио и се получи гладък гъст сос. Посолява се на вкус.

Фурната се нагрява на 180°C. Главите чесън се срязват на няколко милиметра от върха. Поставят се в лист алуминиево фолио и се заливат със зехтина. Фолиото се загъва, така че чесънът да се опакова добре. Поставя се в малка тавичка или друг малък огнеупорен съд.

Карфиолът се разделя на розички, които се слагат в тава. Поръсват се със зехтина, сол и прясно смлян черен пипер на вкус. Тавата с карфиола и съдът с опакования чесън се слагат в предварително нагрятата фурна и се запичат за 1 час.

Чесънът се разопакова и когато изстине толкова, че да може да се хваща с ръце се изстисква.

В купата на кухненския робот се смесват изстискания печен чесън, майонезата, настърганото на ситно сирене, сметаната и лимоновият сок. Разбиват се за 30 секунди докато се получи гладък сос. Опитва се и ако е необходимо се добавя малко сол.

Сосът може да се охлади преди сервиране за 2 часа в хладилник. Сервира се с печения карфиол, препечен хляб, селъри или други зеленчуци.

Сос от печен чесън, майонеза и пармезан със селъри и препечен хляб

Кулинарно - в кухнята с Йоана

Печен карфиол със сос от печен чесън, майонеза и пармезан е публикация на от блога Кулинарно — в кухнята с Йоана

Страници: 1

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване