Thalloderma Shop
01/03/17 09:47
(http://ivo.bg/)

Дигиталните отпечатъци на руската мечка в българския хладилник

Припомням, че в т.н. годишна пресконференция в края на миналата година пред около 1200 журналисти ( всяка година с нов рекорд, който демонстрира количествени параметри в замяна на качеството) Путин отговори уклончиво за руската хакерска намеса в американските избори. Каза, че му трябват доказателства, за да се съгласи, че неговите хора за извършили престъпленията. Не отрече категорично, а на практика предизвика американските служби и политиците в САЩ да докажат вината (му).

Те откликнаха на желанието му с анонса, че предстои да бъдат публикван доклад на няколко служби, за който един руски публицист предрече, че ще бъде убийствен удар за Кремъл на базата на това, което знаем за фанатична любов към детайлите и точността,  с която се пишат в САЩ подобни анализи.

Изглеждаше така, като че ли този доклад е някакво лично отмъщение на отиващия си президент Обама. Усещането се подсили след като неговият приемник Тръмп обеща да се запознае с данните от доклада, но уклончиво намекна, че било по-добре да се гледа на бъдещето, т.е. на отношенията с Русия оптимистично ( през пръсти).

Ето че в собствения екип на Тръмп е направен пробив в това отношение. Не кой да е, а бившият директор на ЦРУ Джеймс Улси, поддръжник и съветник по въпросите на националната сигурност на Тръмп по време на изборите, на практика се разгриничи от разграничаването на бъдещия президент. Улси, цитиран от Си Ен Ен, се съгласи с твърденията, че руснаци са въвлечени в хакерските атаки срещу САЩ по време на кандидатпрезидентскита кампания миналата година. Улси употребява думата “вярвам”, но е ясно, че забележката му едва ли се дължи на “вярата”, което я прави твърде значима предвид неговия опит и ранг в общността на експертите от най-висшия етаж на службите за сигурност.

Агенциите цитират и други източници, запознати с анализа на службите, според които са установени нови “дигитални пръстови отпечатъци”, които показват, че Москва стои зад хакерските атаки. Т.е. вече има развитие по темата…

Както се вижда, дори в обкръжението на силно заподозрения в “симпатии” спрямо Путин новоизбран американски президент Тръмп има “развитие”- както и в други страни, оглавявани от доказани симпатизанти на руския самодържец ( какъвто е чешкият президент Милош Земан). В Прага “развитието” се състои в създаването на нещо като извънреден орган за борба с руската дезинформация.

Само в България, в която “дигиталните отпечатъци” са видни с просто око от всеки, който не е сляп, няма никакво развитие. Тук отпечатъците на руската мечка са като в детския абсурден виц, според който посещението на слон във вашия хладилник се разпознва по отпечатъците в маслото. Нещо повече, у нас мечката се разпорежда чрез своите подставени лица във властта и привиква да “дават отпечатъци” онези, които по някакъв начин нарушават нейното спокойствие.

Май ще трябва да се надяваме на чудото  “симпатиите” на Тръмп към Путин да изветреят в условията на отрезвяващата действителнст на неговото президенстване и това да окаже съответното влияние на “атлантици”, като двамата бивши генерали Борисов и Радев.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване