Меси се върна на терена (видео)

26-годишният Меси, който до момента има осем гола в шест мача от първенството, тренира пълноценно с Барса, но предстои да се реши дали ще може да вземе участие срещу Осасуна в края на седмицата.

Мобилните телефони не били вредни

/КРОСС/ Оказа се, че мобилните телефони не са вредни за човешкото здраве, заявяват от Френската Национална агенция за здраве, храни и безопасност на околната среда. Резултатите от проведени лабораторни тестове сочат, че електромагнитните излъчвания  от телефони, wifi и антените, имат „биологически" ефект върху клетките, въпреки че доказателствата за това са „ограничени". Единствената препоръка е да се ограничи използването им от деца и при прекомерна употреба. Докладът е изготвен от 16 експерти, които са разгледали повече от 300 научни изследвания от 2009 година насам. От агенцията уточняват, че прекомерно използване се смята за 40-минутен разговор на ден и предлагат няколко опции: използване на хендсфрий и телефон с по-ниски електромагнитни излъчвания.  

На Острова разследват експлоатацията на работници

Това е най-голямата такава операция в страната

Хлебарка изскочи от вечерята на дете, купили храната от варненски супермаркет

Супермаркет във Варна продаде на жена картофи соте с добавка... хлебарка, съобщи вестник Супермаркет във Варна продаде на жена картофи соте с добавка... хлебарка, съобщи вестник "Черно море". Антония В. купила любимите на детето си картофи соте и пилешки бутчета, гарнирани с жива хлебарка, която пъплела измежду зеленчуците. Жената напазарувала за вечеря от голяма варненска верига в центъра на града и поканила на масата съпруга ...

Хлебарка изскочи от готова храна, купена от варненски супермаркет

Супермаркет във Варна продаде на жена картофи соте с добавка... хлебарка, съобщи вестник "Черно море".

 Антония В. купила любимите на детето си картофи соте и пилешки бутчета, гарнирани с жива хлебарка, която пъплела измежду зеленчуците. Жената напазарувала за вечеря от голяма варненска верига в центъра на града и поканила на масата съпруга ... Супермаркет във Варна продаде на жена картофи соте с добавка... хлебарка, съобщи вестник "Черно море". Антония В. купила любимите на детето си картофи соте и пилешки бутчета, гарнирани с жива хлебарка, която пъплела измежду зеленчуците. Жената напазарувала за вечеря от голяма варненска верига в центъра на града и поканила на масата съпруга ...

Ремонтират тротоари с пари от актове и глоби

Със 70 хил.лева, осигурени от глоби и актове на фирми, извършили некачествени ремонти, ще бъдат обновени тротоарите в район „Централен”. Става въпрос за зоната покрай Понеделник пазара, обясни районният кмет Райна Петрова. Освен тротоарите, на места ще бъдат поставени и дъждоприемни шахти.   По думите на Петрова предстои да бъдат поставени антипаркинг колчета на булевардите „Мария Луиза”, „Васил Априлов” и „6-ти септември” и на още няколко улици в централната градска част. ...

Силен тайфун наближава Токио

Силен тайфун наближава Токио

Силен тайфун се е насочил към японската столица Токио. Заради стихията са отменени полети, потегляния на влакове, както и доставки на гориво, предадоха Ройтерс.

Ураган с подобна сила се появява веднъж на 10 години.

Тайфунът “Уифа” до достигне до сушата в сряда и да предизвика ураганни ветрове в района на града, където живеят около 30 млн. души. Към момента той се движи с 35 км/ч в посока Токио.

Въпреки че силата на тайфун е отслабнала заради движението му над морето, ветровете все още са силни – около 140 км/ч с пориви, достигащи 194 км/ч.

От местната метеорологична агенция предупредиха, че в района на японската столица се очакват вилен вятър и проливни дъждове, и посъветва хората да напуснат домовете си, както и да избягват неналожителни пътувания до Токио.

Статията "Силен тайфун наближава Токио" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

"Реал" (Мадрид) може да привлече Фалкао през лятото, загатна Перес


Президентът на "Реал" (Мадрид) Флорентино Перес загатна, че клубът може да се бори за привличането на Радамел Фалкао от "Монако" след края на сезона.

"Той няма да дойде през януари, но за юни... Кой знае", заяви бизнесменът във футболното шоу "Пунта Пелота".

В края на изминалия сезон 27-годишният Фалкао се раздели с "Атлетико" (Мадрид) и премина в тима от Княжеството срещу 55 млн. евро. Още тогава испанските медии заговориха, че трансферът е само част от схема за...

Мобилните телефони не били вредни

Оказа се, че мобилните телефони не са вредни за човешкото здраве, заявяват от Френската Национална агенция за здраве, храни и безопасност на околната среда, предаде КРОСС. Резултатите от проведени лабораторни тестове сочат, че електромагнитните излъчвания  от телефони, wifi и антенитеимат „биологически” ефект върху клетките, въпреки че доказателствата за това са „ограничени”.

Единствената препоръка е да се ограничи използването им от деца и при прекомерна употреба.

Докладът е изготвен от 16 експерти, които са разгледали повече от 300 научни изследвания от 2009 година насам.

От агенцията уточняват, че прекомерно използване се смята за 40-минутен разговор на ден и предлагат няколко опции: използване на хендсфрий и телефон с по-ниски електромагнитни излъчвания.

Кметът на Разлог - първенец по усвояване на евросредства

Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев е носител на наградата „Успешно усвояване на евросредства”, в рамките на конкурса „Кмет на годината”. По този повод Герчев получи специално изработена кристална статуетка. Голямото признание градоначалникът на Разлог заслужи след успешното изпълнение на проекти, финансирани от Европейския съюз. Община Разлог успешно инвестира европейски средства в местната икономика. Наред с реализирането на вече започнатите проекти, планинската община инвестира средства за проектиране и подготовката на нови проекти,...

Съветът на Европа критикува холандски политици за отношението им към източноевропейците

Европейската комисия срещу расизма и нетърпимостта към Съвета на Европа оповести четвъртия си доклад за Холандия, който съдържа критиката, че местни политици и медии определят исляма, мюсюлманите и източноевропейците като заплаха за страната, предаде БТА във вторник. Холандия е критикувана и за това, че няма стратегия за приобщаване на ромите. Комисията препоръчва на холандските власти да приемат проявите на расизъм като утежняващо обстоятелство в съдебните процеси за извършени престъпления. Препоръчва се също Холандия да изработи стратегия срещу проявите на расизъм и расова дискриминация. Третата ключова препоръка е да бъдат предприети мерки срещу експлоатацията на временно наети работници, чието постоянно местожителство е извън Холандия. В доклада са отчетени изявленията на председателя на националистите от Партията на свободата Герт Вилдерс, призовавал за отпор на "ислямските вълни цунами", които заливат страната. Отчита се, че в резултат местен политик и административен ръководител от Хага е отправил сходен призив по отношение на хората от Източна Европа. В документа се допълва, че през 2011 г. в средите на холандските националисти са прозвучали призиви за депортиране на граждани от България, Румъния и Полша, ако нямат работа, тъй като "често са пияни и замесени в извършването на дребни престъпления". Цитирани са също изявления на Вилдерс, според които източноевропейците са пияници, възползват се от обществената система и крадат работни места. Докладът разглежда и въпроса с открития преди година сайт от Партията на свободата за събиране на сигнали срещу граждани на Централна и Източна Европа. Предишното холандско правителство е критикувано, че не е предприело действия срещу тази инициатива с обяснението, че това е инициатива на отделна партия, свързана със свободата на изразяване. По този повод е отправена препоръка холандските власти да преосмислят отношението си и да вземат мерки срещу посочения сайт.

Цената на златото удари ново тримесечно дъно

Стойността на жълтия метал отново отчете спад в очакване на бюджетното споразумение в САЩ

    


Община Русе с Етикет за иновации и добро управление на местно ниво

Русе/КРОСС/ Община Русе е удостоена с европейския Етикет за иновации и добро управление на местно ниво, съобщиха от общинската администрация. Наградата е била връчена днес на кмета Пламен Стоилов от министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева по време на Годишната среща на местните власти в курортния комплекс Албена. Европейският етикет за иновации и добро управление на местно ниво е сертификат за цялостно качество на управлението в общината. Наградата, която е създадена с цел да се отличат заслужилите местни власти в Европа, е признание за успешното прилагане на принципите за добро демократично управление, качеството на предоставяните публични услуги и добрите практики при изпълнението на публични политики в Община Русе. Тя е символ на престиж и стимул за общините да подобряват своето управление в услуга на гражданското общество. Периодът на валидност на наградата е 2013-2015 г.  

Денят в снимки

Есенни багри от Родопите и огромен шаран край Харманли

    


Здравната каса иска допълнително 150 милиона лева заради дефицит за болничната помощ


Бюджетът на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) да бъде актуализиран със 150 млн. лв., поиска надзорният съвет на касата.

Искането за това e взето на заседание на надзорния съвет и ще бъде предложено на министъра на финансите чрез министъра на здравеопазването.

Нуждата от прекрояване на финансите на касата идва от дефицита в средствата за болнична медицинска помощ и медицински изделия за 2013 г. Надзорният съвет е решил заради очертаващия се недостиг в частта за...

Идея за 5 млн. евро търси Община Варна

Конкурс за иновативна идея, която може да спечели финансиране от 5 млн. евро, обявява Община Варна. Сумата се отпуска от фондация Bloomberg Philanthropies, която е основана от кмета на Ню Йорк Майкъл Блумбърг. Морската столица ще се включи в надпреварата, в която право на участие имат европейски градове с население от над 100 000 души. Проектите могат  да бъдат в областите: градско развитие и благоустройство, образование, обществено здравеопазване и здравословен живот, околна среда и устойчивост, обществена безопасност, социални услуги, управле...

Депутат от БСП осъди България в Страсбург заради акция на Цветанов

Европейският съд по правата на човека в Страсбург осъди България да плати 40 000 евро на депутата от БСП Борислав Гуцанов, заради ареста му при операция "Медузите" през 2010 г. Сергей Станишев призова ексвътрешния министър Цветан Цветанов да продаде някой от апартаментите си и да плати сумата.

„Ню Йорк таймс": България има най-замърсения въздух в Европа

Ако посещавате България, задръжте дъха си. Въздухът в малката черноморска страна е най-наситен с главните замърсяващи частици в сравнение с която да е друга страна в Европа. Това сочи ново проучване на Европейската агенция по околната среда, пише в.

“Атака” се изнесе в Австрия за втория вот на недоверие

"Атака", Снимка: БГНЕС

Част от парламентарната група на “Атака” ще бъде във Виена по време на утрешното разглеждане на вота на недоверие внесен от ГЕРБ за провал в регионалната политика и инфраструктурата.

Това потвърдиха за OFFNews от пресцентъра на “Атака“.

Информация за това кои и колко депутати ще отсъстват утре за сега няма.

В сряда в парламента ще се проведат дебатите по втория вот на недоверие към кабинета на Пламен Орешарски, който е за провал в регионалната политика и политиката по развитие на инфраструктурата.

По време на гласуването на първия вот на недоверие, отново внесен от ГЕРБ, почти цялата ПГ на “Атака” отсъстваше от пленарна зала заради посещение в Брюксел. Тогава партията на Борисов не се регистрира и провали дебатите по собствения си вот с аргумента, че колегите им от “Атака” не са в залата.

По-рано днес от БСП обявиха, че ще направят всичко възможно, за да бъде осигурен кворум за дебатите и гласуването на втория вот на недоверие. Лидерът на социалистите Сергей Станишев обвини ГЕРБ, че девалвира политическия инструмент “парламентарен вот”:

Вижте колко нелепо ще бъде за пореден път парламентарната група, която внася вот на недоверие, да не желае да има дебати. Изобщо виждам, че политиката на ГЕРБ цели само едно нещо – дискредитация на българския парламент като цяло, неговото дестабилизиране и обезмисляне в очите на българските граждани. Много са слаби в политическо отношение, не могат да изнесат един дебат, затова използват процедурни хватки за постигане на своите политически цели. На политическото поле на дискусията на дебата не могат да спечелят. Те девалвират не само за сега, но и за в бъдеще. Това е лошо, лошо е и за тях, и за инструмента вот на недоверие, коментира той пред журналисти.

Статията "“Атака” се изнесе в Австрия за втория вот на недоверие" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Сидеров се изнесе в Австрия за втория вот на недоверие

"Атака", Снимка: БГНЕС

По време на пресконференция на БСП днес стана ясно, че част от парламентарната група на “Атака” ще бъде във Виена по време на утрешното разглеждане на вота на недоверие, внесен от ГЕРБ за провал в регионалната политика и инфраструктурата.

От пресцентъра на “Атака” съобщиха за OFFNews, че в Австрия утре ще е единствено лидерът на партията Волен Сидеров, който ще гостува във Виена по покана на лидера на Партия на свободата на Хайнц-Кристиан Щрасе.

В сряда в парламента ще се проведат дебатите по втория вот на недоверие към кабинета на Пламен Орешарски, който е за провал в регионалната политика и политиката по развитие на инфраструктурата.

По време на гласуването на първия вот на недоверие, отново внесен от ГЕРБ, групата на “Атака” отсъстваше от пленарна зала заради посещение в Брюксел. Тогава партията на Борисов не се регистрира и провали дебатите по собствения си вот с аргумента, че колегите им от “Атака” не са в залата.

По-рано днес от БСП обявиха, че ще направят всичко възможно, за да бъде осигурен кворум за дебатите и гласуването на втория вот на недоверие. Лидерът на социалистите Сергей Станишев обвини ГЕРБ, че девалвира политическия инструмент “парламентарен вот”:

“Вижте колко нелепо ще бъде за пореден път парламентарната група, която внася вот на недоверие, да не желае да има дебати. Изобщо виждам, че политиката на ГЕРБ цели само едно нещо – дискредитация на българския парламент като цяло, неговото дестабилизиране и обезмисляне в очите на българските граждани.

Много са слаби в политическо отношение, не могат да изнесат един дебат, затова използват процедурни хватки за постигане на своите политически цели. На политическото поле на дискусията на дебата не могат да спечелят. Те девалвират не само за сега, но и за в бъдеще. Това е лошо, лошо е и за тях, и за инструмента вот на недоверие, коментира той пред журналисти.

Статията "Сидеров се изнесе в Австрия за втория вот на недоверие" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Ван Ромпой е уверен, че Кипър ще преодолее кризата, настоя за реформи


Кипър е на пътя на възстановяването от кризата със спасителната помощ, каза председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой по време на посещение на острова, предаде "Франс прес".

"Нямам никакви илюзии за несигурността, страха и гнева на много хора, които или са изгубили или пък се страхуват, че ще изгубят работата си", заяви Ван Ромпой пред репортери след разговори с кипърския президент Никос Анастасиадис. 

"Когато обаче видя чувството за достойнство и постоянство,...

Норвежкият държавен пенсионен фонд се изтегли от пет компании заради еко щети


Норвежкият държавен пенсионен фонд, който е най-големият суверенен фонд в света, се изтегли от 5 компании, отговорни за нанасянето на щети на околната среда или за използването на детски труд, съобщи днес норвежкото правителство, цитирано от Франс прес.

Норвежката централна банка, която управлява фонда, е била натоварена да следи внимателно две петролни компании - британско-холандската Шел (Shell) и италианската Ени (Eni) за замърсяването на делтата на Нигер.

Като акционер...

Депутат от БСП: Защо охраната на Цветанов струва 500 хил. годишно? Той не е заплашен

Не е редно българският данъкоплатец да плаща половин милион за охраната на лице, срещу което няма основателни заплахи за живота. Това обяви народният представител от Коалиция за България Красимир Янков. Така той коментира изказването на депутата от левицата Георги Андреев, че охраната на бившия вицепремиер Цветан Цветанов струва 40 хиляди ... Не е редно българският данъкоплатец да плаща половин милион за охраната на лице, срещу което няма основателни заплахи за живота. Това обяви народният представител от Коалиция за България Красимир Янков. Така той коментира изказването на депутата от левицата Георги Андреев, че охраната на бившия вицепремиер Цветан Цветанов струва 40 хиляди ...

Гуцанов осъдил България в Страсбург за 40 000 евро

Европейският съд по правата на човека в Страсбург взе решение по случая с Борислав Гуцанов, обяви лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция, организирана от БСП, след заседанието на Изюпълнителното бюро на партията. По думите на Станишев, Гуцанов е осъдил България за 40 000 евро.
„Всички българи... Европейският съд по правата на човека в Страсбург взе решение по случая с Борислав Гуцанов, обяви лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция, организирана от БСП, след заседанието на Изюпълнителното бюро на партията. По думите на Станишев, Гуцанов е осъдил България за 40 000 евро. „Всички българи...

17 ще се борят за награда в Рим

Международният кинофестивал ще се проведе от 8 до 17 ноември

    


Почти пет милиона лева разпредели Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС

Днес Комисията проведе редовното си заседание под председателството на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев

Музикалният туризъм носи 2,2 млрд. паунда на Великобритания

Изследването показва, че туристите формират 41% от музикалната публика във Великобритания

Афганистански губернатор беше убит със скрита в микрофон бомба

Губернаторът на афганистанската провинция Логар беше убит при експлозия на бомба, скрита в микрофон, предаде Франс прес във вторник. Той искал да вземе думата в главната джамия след молитвата, отбелязваща началото на празника Айд ал адха. "Тази сутрин губернатор Асрала Джамал произнасяше речта си след молитвата за Айд, когато беше убит от бомба, скрита в микрофона. Осмина други бяха ранени", заяви за Франс прес Дин Мохамад Дарвиш, говорител на управата на провинцията. Ройтерс съобщава за 15 ранени, от които 5 в критично състояние. Засега никой не е поел отговорност за нападението. Талибаните нападат представители на афганистанските власти, армията и войските на НАТО като част от кампанията си да си върнат политическия контрол в страната.

Една феноменално висока застраховка за неработоспособност

Звездата на Реал Мадрид Гарет Бейл има солидна застраховка в случай на принудително прекратяване на професионалната му кариера заради контузия, пише...

Йорданка Фандъкова – кмет на годината

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова е носителят на наградата “Кмет на годината 2013″. Призовете в първото издание на конкурса, организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg, бяха връчени на тържествена церемония в курортен комплекс Албена, където в момента се провежда деветата годишна среща на местните власти.

Отличия от конкурса “Кмет на годината” получиха градоначалниците на Бургас, Разлог, Шумен, Велико Търново, Добрич, Крумовград, Разград, Стара Загора и Неделино. Номинирани за спечелване на призовете в деветте категории на конкурса бяха всички 264 управници на общини в страната. Самите те имаха право да участват в гласуването, което определи победителите.

Кметът на Бургас Димитър Николов получи наградата в категорията “Успешно привличане на инвестиции”. Като първи в “Успешно усвояване на евросредства” градоначалниците поставиха кметът на Разлог Красимир Герчев.

Признанието “Благоустрояване на градска среда” заслужи кметът на Шумен Красимир Костов. Отличието в категорията “Развитие на туризма” бе връчено на кмета на Велико Търново Даниел Панов. Добрич бе удостоен с наградата за “Осигуряване на съвременни условия за отглеждане на деца”. Приза получи кметът на града Детелина Николова.

Вотът на градоначалниците постави кметът на Крумовград Себихан Мехмед на първо място в категорията “Опазване на природата”. Призът “Поддържане и развитие на спорта в града” бе отреден на Денчо Бояджиев, кмет на Разград.

Титлата “Кмет на гражданите” си поделиха управниците на Стара Загора и Неделино. Това беше единствената категория, в която гласуването беше отворено за всички граждани.

Големите победители в първия по рода си конкурс “Кмет на годината” получиха специално изработени кристални статуетки, както и грамоти.

“За съжаление не можем да наградим всички 264 кметове в страната. Всеки един обаче заслужава признание, защото вие сте тези, които сте близо до хората, знаете техните проблеми и търсите тяхното решение”, отбеляза в словото си изпълнителният директор на Kmeta.bg Боян Томов. “България не е жълтите павета. България сте вие. Най-важната институция в страната е българският кмет и ние трябва да се стремим да я съхраним”, обърна се той към градоначалниците, като подчерта, че мисията на Kmeta.bg е да покаже колко е важна ролята на кметовете за цялостното управление на страната.

Победителите в надпреварата на Kmeta.bg бяха избрани чрез онлайн гласуване на сайта на конкурса – konkurs.kmeta.bg. То стартира на 23 септември и приключи в 00:00 часа на 12 октомври.

БНТ 2 празнува рождения си ден с флашмоб в метрото

С оригинален флашмоб в софийското метро ще изненада своите зрители и приятели най-младият канал на БНТ – БНТ 2 на 16 октомври, когато медията празнува втория си рожден ден. В късния следобед на утрешния ден метростанция „Васил Левски” в столицата ще се превърне в импровизирана музикална сцена, за да отбележи подобаващо празника на телевизията. Една от изненадите там ще бъде участието на музиканти от Националното музикално училище „Любомир Пипков. Кои са те и какво ще направят в метрото – ще научите, ако точно в 18,30 бъдете на мястото на срещата. За тези, които не успеят да присъстват на събитието, екипът на телевизията ще заснеме и излъчи празника на 20 октомври, неделя, от 20:45 часа. За да отпразнуват рождения си ден с всички свои приятели от столицата и ...

Пчелари на протест - изсипват каци с мед в Царево

Пчелари от Южното Черноморие се събират в сряда в Царево, за да протестират срещу орязаните субсидии за сектора. Те се заканиха, че ще излеят стотици каци с пчелен мед на площада, за да покажат, че трудът им отива на вятъра. Демонстрацията и мирният протест са организирани от местното сдружение "Странджански манов мед". Производителите настояват да получат годишно по 30 евро субсидии за всяко пчелно семейство, предаде Стандарт нюз. "Това е единственото спасение за нас, за да може да оцелее бизнесът ни. Производството на мед в България намалява с всяка изминала година. По официални данни доскоро имаше 750 000 пчелни семейства, а в момента са останали не повече от 500 000. Пчеларите нямат средства да опазят кошерите и пчелите измират", жалват се царевските пчелари. Според тях с...

ЕС очаква Украйна скоро да пусне Тимошенко в Германия


Комисарят на ЕС по разширяването Щефан Фюле очаква Украйна скоро да пусне излежаващата присъда в затвор бивш премиер Юлия Тимошенко в Германия за лечение, съобщи Reuters.

Това трябва да се случи преди среща на високо ниво на 28-29 ноември. Така пътят към обсъден търговски пакт между Украйна и ЕС може да бъде отворен.

"Мисля, че не сме далече от това", отговори Фюле на журналистически въпрос дали Тимошенко ще бъде пусната в Германия. "Определено очаквам това да се случи...

Митничари на Малко Търново задържаха близо 55 000 евро

Близо 55 000 евро са задържали митничари на пункта Малко Търново, съобщиха от пресцентъра на агенцията „Митници”. Парите са открити при проверка на чужд гражданин. Мъжът пристигнал от Турция с лек автомобил и пред митничарите декларирал устно само 4900 евро. При личен преглед в джоба му са открити още 50 000 недекларирани евро, за които обяснил, че не знаел, че трябва да бъдат декларирани.Намерената у него валута, общо 54 900 евро, е задържана. Спътникът му, който декларирал действително носената у него сума от 10 000 евро, е продължил пътуване...

Иниеста остава в Барса

/КРОСС/ Андрес Иниеста остава в Барселона до лятото на 2018 г.  Очаква се 29-годишният испански национал да преподпише с каталунския клуб до края на деня. Агентът на футболиста Рамон Сострес е провел дълга среща с вицепрезидента на клуба Хосеп Мария Бартомеу, на коята са били договорени по-голяма част от условията по сделката, като официално новината ще бъде оповестена до няколко дни. Настоящият контракт на Андрес Иниеста с Барселона изтича през лятото на 2015 година.

НКЖИ се готви за зимата

Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) започна активна подготовка за зимния сезон. Това информира предприятието в прессъобщение до...

Лекарският съюз изготви свой проект на рамков договор за 2014-а

Българският лекарски съюз (БЛС) е изготвил свой проект за Национален рамков договор за следващата година, който ще бъде обсъден от делегатите на предстоящ извънреден събор. Това съобщават на интернет страницата на организацията.Готовият вариант на договора ще бъде представен на Националната здравноосигурителна каса и ще съдържа нови предложения, свързани с първичната и специализираната извънболнична медицинска помощ, както и с някои клинични пътеки.От съсловната организация ще настояват за повече средства при критично недофинансирани дейности. ...

И биреният сектор се бори с младежката безработица

Браншовият колективен трудов договор (БКТД), сключен в рамките на пивоварната индустрия, ще обхване всички участници в сектора. Това стана факт със...

Икономически университет – Варна работи по иновативен европейски проект

Икономически университет – Варна, стартира иновативен за България проект, стана ясно днес от пресконференция, дадена във Висшето учебно заведение. Целта е проектиране на учебни планове и програми, които да осигуряват хармонизация на квалификацията и преквалификацията на обучаващите се по икономика.

Полицията търси свидетели на катастрофа с дете

На 07.10.2013 г., около 09:00 часа на северното платно на бул. „Липник”, на пешеходната пътека до търговски комплекс „Ялта” неизвестно МПС нарушава правилата за предимство, като блъска пресичащото от дясно на ляво дете. Автомобилът участвал в произшествието е напуснал мястото на инцидента и се отправил в посока кръговото кръстовище с бул. „Цар Освободител”. Вследствие на инцидента детето е леко ранено, без опасност за живота - прегледано в МБАЛ Русе. Молим гражданите, които са станали свидетели на ПТП-то и могат да помогнат на разследването и у...

Десетият симпозиум "Търновска книжовна школа" събира 80 учени от страната и чужбина

Близо 80 учени от страната и чужбина са заявили участие в Десетия международен симпозиум „Търновска книжовна школа", който ще се проведе от 17 до 19 октомври във Великотърновския университет. Това е едно от най-значимите научни събития за висшето училище, затова тазгодишното издание е посветено на 50-та годишнина от създаването му, а така също на 650 години от успението на преп. Теодосий Търновски. Първият симпозиум “Търновска книжовна школа” е проведен през 1971 г. пак през октомври и в последния му ден излиза указът, с който Педагогическият и...

Понижения за индексите на БФБ

Съотношението печеливши/губещи акции на борсата бе 17/28, а при 6 позиции нямаше промяна

    


Инфлацията във Великобритания се запази 2,7% през септември

Инфлацията във Великобритания, измерена чрез индекса на потребителските цени е 2,7% през септември. Показателят е без промяна спрямо нивото му от...

Инфлацията във Великобритания се запази 2,7% през септември

Инфлацията във Великобритания, измерена чрез индекса на потребителските цени е 2,7% през септември. Показателят е без промяна спрямо нивото му от...

Недостиг на модерни индустриални и логистични площи

Производители и логистични компании се сблъскват с недостиг на качествени индустриални площи в България. При липсата на големи проекти, в които се отдават площи, те се насочват към строителството на собствени сгради или наемат предварително помещения, които да бъдат изградени и оборудвани по техни изисквания, съобщи консултанската компания Forton Производители и логистични компании се сблъскват с недостиг на качествени индустриални площи в България. При липсата на големи проекти, в които се отдават площи, те се насочват към строителството на собствени сгради или наемат предварително помещения, които да бъдат изградени и оборудвани по техни изисквания, съобщи консултанската компания Forton

Сервираха на 3-годишно хлапе картофки с жива хлебарка

Варненката Антония В. поднесе за вечеря на 3-годишния си син ястие с хлебарка. Майката подсигурила на хлапето си любимите му картофи соте и пилешки бутчета от голяма търговска верига. Когато обаче сервирала храната, от нея изскочила огромна хлебарка.

Янко Янков: Проблемът с бежанците бе ясен отдавна от доклади на службите, но държавата не взе мерки

- Г-н Янков, как държавата ще се справи с бежанския проблем?
- Този въпрос бе ясен много отдавна от доклади на спецслужбите. Но имаше ли някакви действия? Само приказки, които сега ни изправят пред  екстремална
 ситуация
Връщам се от Сливен, където имах приемен ден. Много съм притеснен от състоянието на нещата в бежанския център в с. Баня, - Г-н Янков, как държавата ще се справи с бежанския проблем? - Този въпрос бе ясен много отдавна от доклади на спецслужбите. Но имаше ли някакви действия? Само приказки, които сега ни изправят пред екстремална ситуация Връщам се от Сливен, където имах приемен ден. Много съм притеснен от състоянието на нещата в бежанския център в с. Баня,

ГЕРБ стартира подписка за реализацията на проекта за тунел под връх Шипка

Национална подписка в подкрепа на реализацията на проекта за тунел под връх Шипка започна днес по инициатива на ГЕРБ. Освен в Габрово тя ще се разпространява в Казанлък, Стара Загора, Пловдив и други градове на страната.„Започваме с добрата. С лек граждански натиск”, заяви пред медиите Томислав Дончев. „Готови сме на по-радикални мерки, ако не забележим, че всички които имат власт да решават не се отнасят с необходимото внимание към нашето искане. Това не е свързано с каприз. Целта е да не се губи време, а да се свърши работа и ние искаме да см...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване