Планово преустановяване на водоподаването

Във връзка с изпълнение на обект: ”РЕХАБИЛИТАЦИЯ НА ВОДОСНАБДИТЕЛНАТА  И РЕХАБИЛИТАЦИЯ/РАЗШИРЯВАНЕ НА КАНАЛИЗАЦИОННАТА МРЕЖА НА ГР. ГАБРОВО – ЕТАП 2 - 58111-77-268  ИНТЕГРИРАН ПРОЕКТ ЗА ВОДНИЯ ЦИКЪЛ НА ГРАД ГАБРОВО, ОП „ОКОЛНА СРЕДА 2007 – 2013 Г.”, поради присъединяване на новоизграден към съществуващ водопровод, ще бъде преустановено водоподаването на 15.10.2013 г. /вторник/, от 8.30 до 17:00 ч. по ул. „Градище“, ул. „Л. Каравелов“, ул. „Иван Димов“, ул. „Острец“, ул. „Хан Крум“, ул. „Ал. Керков“, част от ул. „Народна воля“, ул. „Мир“, ул. „П...

Истински есенен ден

Днес над страната ще преобладава облачно, в равнините и низините и мъгливо време. Подобрение на видимостта се очаква в следобедните часове, главно в Югоизточна България. През нощта на отделни места в Северозападна България, а през деня на места в Западна и Централна – ще превали дъжд. Ще се задържи тихо. Минимални температури между 10° и 15°, максимални – от 17° до 22°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция "Фокус" Красимир Стоев, дежурен синоптик. Над Черноморието ще преобладава облачно и мъгливо време. Временно подобрение на видимостта ще настъпва в следобедните часове. Максимални температури на въздуха: 17°-19°. Температурата на морската вода е 16°. Вълнението на морето ще бъде ок...

Япония очаква 26-я тайфун за сезона, който се очертава мощен

Мощен тайфун - "Уифа", който е 26-ят за сезона в Азия, се очаква да достигне южната и източната част на Япония във вторник и сряда.

Идея: Данъчните искат данни за банковите сметки на гражданите

Таван на лихвите по бързите кредити готвят управляващите

    


Земетресение с магнитуд 7.2 на Филипините

Земетресение с магнитуд 7.2 по скалата на Рихтер разтърси Филипините, съобщи Институтът по геофизика на САЩ.

Тревога заради тропическата буря "Октав" в Мексико

В северозападната част на Мексико, на територията на седем административни области, е обявена тревога във връзка с опасността от приближаващата тропическа буря "Октав".

Висш чиновник обвинен за аферата с бюлетините (Обзор)

След петмесечно разследване Софийската градска прокуратура най-сетне повдигна обвинение за откритите бюлетини в Костинброд. Подведен под отговорност за престъпление по служба е бившият главен секретар на Министерския съвет (МС) Росен Желязков. 
Палетите с бюлетини бяха открити при безпрецедентна полицейска акция в деня преди... След петмесечно разследване Софийската градска прокуратура най-сетне повдигна обвинение за откритите бюлетини в Костинброд. Подведен под отговорност за престъпление по служба е бившият главен секретар на Министерския съвет (МС) Росен Желязков. Палетите с бюлетини бяха открити при безпрецедентна полицейска акция в деня преди...

Сомалийски терористи се самовзривиха по невнимание

Двама сомалийски терористи, планирали атентат по време на футболен мач, се самовзривиха по невнимание.

Джон Кери: Трябва спешна конференция за Сирия

Трябва спешно да бъде организирана международна конференция за Сирия, която да определи преходно правителство в страната. Колкото по-бързо стане това, толкова по-добре, заяви американският държавен секретар Джон Кери след срещата си с пратеника на ООН за Сирия Лахдар Брахим в Лондон, предаде Ройтерс.
Кери обясни, че е задължително конференцията, Трябва спешно да бъде организирана международна конференция за Сирия, която да определи преходно правителство в страната. Колкото по-бързо стане това, толкова по-добре, заяви американският държавен секретар Джон Кери след срещата си с пратеника на ООН за Сирия Лахдар Брахим в Лондон, предаде Ройтерс. Кери обясни, че е задължително конференцията,

Норвегия ще увеличи инвестициите си в петролния сектор

Норвежкото правителство има намерение през 2014 г. да инвестира повече от 33 млрд. долара в развитие на петролния отрасъл.

Втори рестарт за делото "САПАРД"

За пореден път искането на главния прокурор Сотир Цацаров за възобновяване на делото за пране на 13 млн. лв., източени от САПАРД, не можа да стигне до финал. Върховният касационен съд (ВКС) отложи заседанието за ноември, тъй като адвокатката на Валентин Ангелов - Александрина Танева, била в Индия.
Всъщност тя вече пледира на заседанието... За пореден път искането на главния прокурор Сотир Цацаров за възобновяване на делото за пране на 13 млн. лв., източени от САПАРД, не можа да стигне до финал. Върховният касационен съд (ВКС) отложи заседанието за ноември, тъй като адвокатката на Валентин Ангелов - Александрина Танева, била в Индия. Всъщност тя вече пледира на заседанието...

Кери: Асад трябва да се оттегли

За да приеме сирийската опозиция да участва в преговори за омиротворяване на ситуацията

Малък самолет с 14 души на борда изчезна в Мексико

Малък самолет с 14 души на борда изчезна след излитане в понеделник сутринта от курорта Лорето на тихоокеанското крайбрежие на Мексико.

159 са заболелите от холера в Мексико

Броят на заболелите от холера в Мексико засега е 159 души, съобщиха от здравното министерство на страната.

Италия ще търси бедстващи кораби с безпилотни самолети

Италия ще търси имигрантски кораби в морето с безпилотни самолети след смъртта на стотици имигранти предишната седмица, съобщи в. “Дейли телеграф”. Те се издавиха заради претъпкани съдове, които превозват хора от Северна Африка към Европа. От вчера страната е увеличила морските и въздушните си патрули. Италия ще търси имигрантски кораби в морето с безпилотни самолети след смъртта на стотици имигранти предишната седмица, съобщи в. “Дейли телеграф”. Те се издавиха заради претъпкани съдове, които превозват хора от Северна Африка към Европа. От вчера страната е увеличила морските и въздушните си патрули.

Подновяват спасителните работи в срутена сграда в Колумбия

Подновени бяха спасителните работи за издирване на девет души, които все още са затрупани под развалините на срутила се в събота 22-етажна сграда в предградие на колумбийския град Меделин.

В Белгия арестуваха сомалийски пират

Мохамед Абди Хасан, известен като "Голямата уста", вероятно е отговорен

Откриха вкаменелост на пълен с кръв комар

Американски ентомолози направиха интересно откритие - вкаменелост на комар, все още пълен с кръвта от последното си ядене преди 46 млн. години.

Любим виц на Деян Славчев-Део

В час по български език:

- Деца, в кое време е изречението: В час по български език: - Деца, в кое време е изречението: "Вчера се омъжих"? Иванчо вдигнал ръка. - Кажи, Иванчо. - Ами... крайно време е, госпожо.

Хванаха мъж с нож край Бъкингамския дворец

Британската полиция е задържала 44-годишен мъж, опитал се да проникне на територията на резиденцията на кралица Елизабет II.

Разселват дела срещу властта

Да оспорваме решенията и на централите на държавните ведомства в най-близкия до нас административен съд, а не в София. Това предлагат депутати, сред които са шефът на парламента Михаил Миков и заместниците му Мая Манолова и Христо Бисеров. 
Те са внесли промени в Административнопроцесуалния кодекс с мотив да улеснят гражданите. Да оспорваме решенията и на централите на държавните ведомства в най-близкия до нас административен съд, а не в София. Това предлагат депутати, сред които са шефът на парламента Михаил Миков и заместниците му Мая Манолова и Христо Бисеров. Те са внесли промени в Административнопроцесуалния кодекс с мотив да улеснят гражданите.

Мъж с нож нахлува в Бъкингам

Арестуваха мъж, опитал се да влезе с нож в Бъкингамския дворец в Лондон, съобщи АП. Британската полиция разясни, че 44-годишният мъж е задържан на централния северен вход на двореца. Той е арестуван за нахлуване и притежание на хладно оръжие. По време на инцидента кралица Елизабет Втора не е била в двореца. Арестуваха мъж, опитал се да влезе с нож в Бъкингамския дворец в Лондон, съобщи АП. Британската полиция разясни, че 44-годишният мъж е задържан на централния северен вход на двореца. Той е арестуван за нахлуване и притежание на хладно оръжие. По време на инцидента кралица Елизабет Втора не е била в двореца.

Еврогрупата е против съкращаването на гръцкия дълг

Еврогрупата не одобри програмата за съкращаване на гръцкия държавен дълг, чиято цел е намаляване бюджетните нужди на страната и привеждане на дълга в стабилно състояние.

Кметът на третия венецуелски град - арестуван за корупция

Кметът на третия по големина град във Венецуела, Валенсия, Едгардо Пара, бе арестуван и трябва да се яви пред съда, за да му бъдат повдигнати обвинения за корупция.

На 15 октомври рожден ден

Анахид Тачева, бивша телевизионна говорителка

Белчо Горанов, генерален секретар на БОК

Валентин Робов, хуморист

Д-р Иван Чомаков, бивш кмет на Пловдив

Иво Ангелов, световен и европейски шампион по класическа борба

Кирил Добрев, депутат от ГЕРБ

Доц. Лазар Каменов, зам.-министър на физическото възпитание и спорта в правителството Анахид Тачева, бивша телевизионна говорителка Белчо Горанов, генерален секретар на БОК Валентин Робов, хуморист Д-р Иван Чомаков, бивш кмет на Пловдив Иво Ангелов, световен и европейски шампион по класическа борба Кирил Добрев, депутат от ГЕРБ Доц. Лазар Каменов, зам.-министър на физическото възпитание и спорта в правителството

Данъчна плашена от "Октопода"

Служителка на Националната агенция за приходите (НАП) била заплашвана от подсъдимия по делото “Октопод” Марчело Джотолов. Пред Софийския градски съд Ани Павлова разказа,че получила заплахи заради ревизия, която правила на Джотолов и фирмата му за събиране на дългове “Ин 80”. Джотолов я посетил в офиса на НАП в Костинброд, казал  да внимава... Служителка на Националната агенция за приходите (НАП) била заплашвана от подсъдимия по делото “Октопод” Марчело Джотолов. Пред Софийския градски съд Ани Павлова разказа,че получила заплахи заради ревизия, която правила на Джотолов и фирмата му за събиране на дългове “Ин 80”. Джотолов я посетил в офиса на НАП в Костинброд, казал да внимава...

Дебютантът Николай Мутавски отпадна от световното по бокс след равностоен мач


Българският боксьор Николай Мутавски загуби по точки от ирландеца Томас Маккарти в категория до 91 килограма на световното първенство по бокс. Деветнадесетгодишният дебютант в националния отбор и съперникът му направиха оспорван мач, но и тримата съдии бяха единодушни кой е победителят.

Главният треньор на българите Михаил Таков заяви, че изборът на Мутавски е бил правилен. "Николай е младо момче, включихме го в последния момент в националния отбор и не съжаляваме. Той направи един...

Ирландия може да приключи с програмата на ЕС за подпомагане

През ноември Еврогрупата ще разгледа въпроса със завършването на антикризисната програма за Ирландия. Това съобщи на заседание по този въпрос председателят на Еврогрупата Йерун Дейселблум.

Къщата на Кичка Бодурова

Всъщност най-новият риалити формат на малкия екран спря Кичка Бодурова от планираното отлитане за другия й дом, където я чакаха съпругът Крис и дъщерята Кристи. В началото тя отказва поканата за участие в музикалното шоу, което ще се излъчва от края на октомври, защото има подписани договори за концерти в Щатите. Всъщност най-новият риалити формат на малкия екран спря Кичка Бодурова от планираното отлитане за другия й дом, където я чакаха съпругът Крис и дъщерята Кристи. В началото тя отказва поканата за участие в музикалното шоу, което ще се излъчва от края на октомври, защото има подписани договори за концерти в Щатите.

Дани Агер мечтае за завръщане в Европа с Ливърпул

Защитникът на Ливърпул Даниел Агер изрази желание отново да вкуси от изявите на европейска сцена с екипа на мърсисайдци. През настоящата кампания „червените“ ще се борят единствено в домашните надпревари, като за момента окупират второто място във Висшата лига с равни точки с лидера Арсенал. Това стана възможно, след като воденият от Брендън Роджърс тим спечели 5 от първите си 7 шампионатни мача. „Всички бихме искали да играем в евротурнирите, защото това е най-голямата атракция, особено ако говорим за Шампионската лига“, каза Агер. „Разбира се...

За 123-и път: Оставка!

Върху плакатите, които носеха демонстрантите, се четеше: „КС=ДС Браво!", „Изходът: професионалистите, иновациите"

67 творби показва Димитър Василев в ХГ"Илия Бешков"

На 17 октомври  в Художествена галерия "Илия Бешков" - Плевен ще бъде открита първата самостоятелна изложба рисунки и живопис на художника Димитър Василев. Роден в Плевен през 1958 г., Димитър Василев завършва средното си образование в Художествената гимназия в София през 1977 г., а в 1984 г. завършва висшето си образование във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий" - специалност живопис. От същата година и до днес е редовен учител по изобразително изкуство, като вече 28 години преподава в Езиковата гимназия в Плевен. Димитър Василев е редовен участник ...

Интернет маркетинг с нулев бюджет?! Да, ето как

Интернет маркетинга онлайн без бюджет е не само възможен, но и препоръчителен. Дори бизнеса Ви да разполага със средства за инвестиране в реклама, мястото в рекламния микс на безплатните методи за популяризация е задължително. Ето защо в Интер Експо Център, София ще се проведе за седми път семинар „Интернет маркетинг с нулев бюджет“. Семинарът ще Интернет маркетинга онлайн без бюджет е не само възможен, но и препоръчителен. Дори бизнеса Ви да разполага със средства за инвестиране в реклама, мястото в рекламния микс на безплатните методи за популяризация е задължително. Ето защо в Интер Експо Център, София ще се проведе за седми път семинар „Интернет маркетинг с нулев бюджет“. Семинарът ще

Време е да влезем в крак с новите тенденции в продажбите

Наричаният Гари Каспаров на продажбите англичанин – Грант Лебьоф ще изнесе своя първи семинар у нас тази есен. Грант Лебьоф ще представи новите продажбени принципи и установени техники на третото издание на семинар “King of Sales“, който ще се проведе на 21 ноември в Интер Експо Център, София.  Наричаният Гари Каспаров на продажбите англичанин Наричаният Гари Каспаров на продажбите англичанин – Грант Лебьоф ще изнесе своя първи семинар у нас тази есен. Грант Лебьоф ще представи новите продажбени принципи и установени техники на третото издание на семинар “King of Sales“, който ще се проведе на 21 ноември в Интер Експо Център, София. Наричаният Гари Каспаров на продажбите англичанин

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване