Каракачанов: Големият проблем с българската земя е с инвестиционните фондове

София /КРОСС/ С гласуването в парламента въпросът за продажбата на земя на чужденци не е решен. Това заяви пред БНТ председателят на ВМРО Красимир Каракачанов. Според него обединяването на гласовете на БСП, ДПС и „Атака" показва, че парламентът вече не мисли партийно и идеологически. Това решение обаче, ще повдигне един дебат за собствеността на земята в България. Големият проблем с българската земя, според Каракачванов, е с инвестиционните фондове, които изкупуват земеделска земя и никой не знае кой стои зад тях.Това, че си защитаваме националните инетреси, не означава, че ще си развалим европейския облик, смята Каракачанов. По думите му, България си е изградила облика в Европа на държавата, която винаги с всичко се съгласява. Може би някой в Брюксел ще се понамръщи, но пък друг ще се позамисли, че България трябва да бъде третирана като достоен партньор, подчерта Каракачанов.По темата за бежанците Каракачанов заяви, че Турция съвсем организирано допуска сирийците да преминат границата. По този начин Турция съвсем съзнателно Турция наводнява и Балканите, и Европа с нови мюсюлмански бежанци, посочи лидерът на ВМРО.

Българско село си купи танк

Село Бошуля, община Септември, е единственото село в страната със собствен танк. Боядисан и изчистен, Т 72 М гордо стои на постамент от лявата страна на кметството, а дясната от година вече е заета от зенитно оръдие. И то сравнително ново, съобщи БГНЕС. 

Въоръжаването на селото е само символично. Деветстотинте жители няма как да се опазят с Село Бошуля, община Септември, е единственото село в страната със собствен танк. Боядисан и изчистен, Т 72 М гордо стои на постамент от лявата страна на кметството, а дясната от година вече е заета от зенитно оръдие. И то сравнително ново, съобщи БГНЕС. Въоръжаването на селото е само символично. Деветстотинте жители няма как да се опазят с

Цените на жилищата вървят към стабилизация

През третото тримесечие е измерен спад от 0,1% спрямо предходното и 1,8% на годишна база

    


Двама външни министри от ЕС настояха Киев да спре да блъфира за Тимошенко


Двама министри от Европейския съюз призоваха Украйна да спре "да блъфира" и да сключи споразумение за помилването и освобождаването на бившия премиер Юлия Тимошенко, която излежава седемгодишна присъда, съобщи "Ройтерс".

"Времето за блъфиране изтече и за двете страни. Време е за действия", каза полският външен министър Радослав Шикорски, след като той и шведският му колега Карл Билд се срещнаха в Киев с украинския президент Виктор Янукович.

Освобождаването на Тимошенко,...

Хормонът на глада поражда страх

Страхът е задължителна емоционална съставка на стреса,  следователно реакцията на стреса задължително засяга амигдалата. Тази структура участва във формирането на всяка емоция, но е придобила известност именно като „център на страха Страхът е задължителна емоционална съставка на стреса, следователно реакцията на стреса задължително засяга амигдалата. Тази структура участва във формирането на всяка емоция, но е придобила известност именно като „център на страха". Амигдалата реагира на стреса по доста интересен начин - както пишат изследователите от Масачузетския технологичен

Учи туризъм от лидерите в Швейцария

Swiss Education Group е най-големия доставчик на образователни услуги в сферата на хотелиерството и туризма на английски език в Швейцария. Консорциумът има дългогодишни академичните традиции и се фокусира и върху практичните аспекти в хотелския мениджмънт отговаряйки на съвременните изисквания на туристическата индустрия.

Безплатни консултации по репродуктивна медицина в „Токуда“

Проф. Хайнц Щромер, Виена Ин Витро Център

Безплатни консултации от специалисти по репродуктивна медицина от Виена Ин Витро Център ще се проведат в болница „Токуда“.

Консултациите ще се проведат на 28 октомври между 17 и 19 часа, като е необходимо предварително записване на телефон 02/420 02 81.

Прегледите ще се извършват от д-р Лидия Димитрова и д-р Ралица Сенкова, съвместно с основателя и медицински директор на центъра проф. д-р Хайнц Щромер.

Всички двойки, които решат да посетят Деня на отворените врати, ще бъдат консултирани индивидуално. Пациентите могат да донесат наличната си медицинска документация.

Посетителите ще могат и да разгледат центъра и да се информират за новостите в областта на репродуктивната медицина.

Ден на отворените врати ще се провежда всеки месец във Виена Ин Витро Център. Всички желаещи да посетят консултациите, ще трябва да се запишат предварително на телефон 02/420 02 81. 

Статията "Безплатни консултации по репродуктивна медицина в „Токуда“" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Сър Алекс: Трансферът на Бербатов бе "боклук"

В автобиографията на сър Алекс Фъргюсън определено се намира "добра дума" за всеки.

В главата, в която говори за трансферните си контакти с босовете на други клубове, Фъргюсън споменава и сделката за Димитър Бербатов (30,75 милиона лири от "Тотнъм" през 2008 г.).

"Даниел Леви умее да прави бизнес - хвали президента на "Тотнъм" Фъргюсън. - Да, В автобиографията на сър Алекс Фъргюсън определено се намира "добра дума" за всеки. В главата, в която говори за трансферните си контакти с босовете на други клубове, Фъргюсън споменава и сделката за Димитър Бербатов (30,75 милиона лири от "Тотнъм" през 2008 г.). "Даниел Леви умее да прави бизнес - хвали президента на "Тотнъм" Фъргюсън. - Да,

Договорите за стажуване - със законова регламентация

С поправки в КТ се предлага стажовете на младежите да са от 1 до 9 месеца

    


Кметът на Ковачевци не знаел за настаняването на бежанците

Разбрах за тях едва при самата поява на автобусите с търсещи убежище чужденци, заяви Васил Станимиров

Парламентът ограничи възможностите за паралелен износ на лекарства

Фармацевтичните компании ще са длъжни да посочват причините за изтеглянето на медикамент от пазара

    


Четири нови центъра ще работят на мястото на Дома за медико-социални грижи за деца

След закриване на Дома за медико-социални грижи за деца в габровския квартал Велчевци, ще започнат да функционират център за майчино и детско здраве, център за ранна интервенция за деца и семейства, дневен център  за деца с увреждания и център за настаняване от семеен тип за деца с увреждания, нуждаещи се от непрекъснати медицински грижи. От новите услуги ще могат да се възползват 93 лица, сред които деца с увреждания от 0 до 3 години, лишени от родителска грижа, бременни и родилки, деца от раждането до навършване на 3-годишна възраст, членове ...

Бюрото по труда в Плевен организира трудова борса

Нивото на безработицата в Плевен е 8,9% - почти с 2%

McLaren P1 за 6:47 минути на „Ринга“?

/КРОСС/ Според последните слухове McLaren P1 е подобрил рекорда на „Нюрбургринг" за сериен автомобил и е постигнал 6:47 минути на легендарната писта. В началото на септември според друг подобен слух хиперколата беше направила обиколката по 20,6-километровото трасе за 7:04 минути, но от компанията отказаха да потвърдят или отхвърлят постижението. След това Porsche разпространи видео с обиколката на 918 Spyder, който без проблеми слиза под 7 минути и закова най-добрата си обиколка на 6:57 минути.Постижение от 6:47 минути би превърнало McLaren P1 в най-бързата кола с разрешение за движение по обществените пътища, карани на „Ринга". В момента списъкът се оглавява от Radical SR8 LM с постижение от 6:48 минути, но той по същество е състезателен болид с регистрационни табели. Интересното е, че 6:47 е непостижимо време и за коли без регистрации - рекордът тук е на Pagani Zonda R - 6:47,5 минути. При състезателните неповторим остава квалификационният шедьовър на Щефан Белоф с Porsche 956 от 28 май 1983 г. - 6:11,13 минути.Рекордът не е потвърден от McLaren, но от видеото става ясно, че въглеродното купе съвсем сериозно гледа на задачата си по завоите на германската писта. Опашката от фенове следва колата до гаража й край Нюрбург, благодарение на което гледате този клип.Вчера пък McLaren показа снимки от връчването на ключовете на първия серийно произведен P1 на клиент от Великобритания

Културен афиш

Брой втори на списание "Антимовски хан" ще бъде представен от 18 часа в Литературен музей "Йордан Йовков". Броят изцяло е посветен на поетесата Дора Габе, по повод 125 години от рождението й. Публикувани са много нейни творби - за възрастни и за деца, показани са непознати фотоси на Габе, както и цветни репродукции на нейни портрети. Особен интерес предизвикват статиите на Стефан Памуков и Катя Зографова. Във втория материал се разказва за малко познатата връзка на поетесата с позабравения писател Йордан Бакалов с псевдоним Стубел. Предложени с...

Сценарий за преврат видя БСП в записите на Тотев

"Няма издънка, той е успешен кмет", защитиха си го ГЕРБ

    


Три района без вода днес във Варна

От ВиК-дружеството във Варна съобщиха за Moreto.net, че поради аварии без вода ще са следните райони: - района около ХЕИ - до 17 часа - кв.Трошево - в района на ул."Радост" - до 15 часа - кв.Аспарухово - в района от ул.

Американското разузнаване отрича да е подслушвало Франция

Не сме подслушвали Франция и информацията на вестник „Монд” не е коректна. Това заяви директорът на американското разузнаване Джеймс Клапър. "Информацията, че Агенцията за национална сигурност (АНС) е събрала повече от 70 милиона записи на данни за телефонни разговори на френски граждани+ е невярна", посочи Джеймс Клапър, без да каже обаче кое е невярното в това твърдение, пише Стандарт Нюз. "Ние няма да се спираме на подробности за нашата дейност, но вече ясно казахме, че САЩ събират разузнавателни данни от същия тип като тези, събирани от всички страни", каза Джеймс Клапър , който оглавява 16-те разузнавателните служби на САЩ, сред които е АНС. В понеделник „Монд” излезе с материал, базиран на документи, предоставени от Едуард Сноудън. В него беше разкрито, че ...

Секси кадър и във Фонд ’’Земеделие’’

Тази седмица новината за красивата служителка на НЕК предизвика огромен интерес. Днес пред БТВ се изправи и бившият модел Мария Велкова. Преди тя се разхождаше по бански в предаването Сблъсък. След това работеше в екоминистерството, а сега е в Държавен фонд "Земеделие". "За щастие или нещастие аз не съм се появявала в „пълния си блясък“ чисто гола по списанията, но снимките ми са правили проблем", сподели Велкова. Тя изтъкна, че в Закона за държавния служител е написано, че той е длъжен да пази доброто име на институцията. "Ние сме страна с двоен морал и той се показва в определени случаи", коментира ексмоделката в разговор за появата на еротичната моделка Елена Бончева от НЕК. Освен с тези факти, ексмоделката попадна в светлината на прожекторите и с информацията, че нейна ...

Мъж саботира сватбата си със съобщение за бомба

Жител на Ливърпул е осъден на една година затвор заради подаден фалшив сигнал за бомба, с който е трябвало да провали собствената си сватба, пише „ The Guardian". 36-годишният Нийл Макардъл забравил да резервира зала за тържествената церемония. Той обаче решил да не признава за грешката си пред бъдещата г-жа Макардъл. В деня на сватбата той излязъл от дома си и от уличен телефон съобщил в полицията за бомба в Сейнт Джордж хол. В момента, в който започнали да прииждат гостите на церемонията, сградата била отцепена от полицията. Органите на реда проследили обаждането и още на същия ден достигнали до автора на заплахата. Бъдещият жених искрено се покаял за постъпката си, а момичето му обещало да го изчака да излежи присъдата си.

София ще има театър в метрото

София ще има театър в метрото. Тази седмица общинските съветници ще гласуват предложението метростанция "Джеймс Баучер" в кв. "Лозенец" да бъде използвана за театрална зала, предаде Стандарт нюз. Помещението е от 624 кв. м., а според главния архитект на София Петър Диков то може да поеме 400 зрители. През деня ще има представления за децата, а вечер - за възрастни. Ще могат да се правят и концерти, които да привличат млади хора. За проекта се заговори още през септември, когато кметът Йорданка Фандъкова и архитект Диков обсъдиха с председателя на Съюза на артистите Христо Мутафчиев неговото искане да бъде предоставено пространство в подземната железница за арт събития. С решението на Столичния общински съвет залата ще бъде предоставена безвъзмездно на Съюза на артистите. Данъч...

БСП пита ГЕРБ: Дестабилизирате ли държавата нарочно?

Питаме ГЕРБ – наредили ли са на своите кметове нарочно да работят срещу общински и държавни интереси? С този въпрос депутати от БСП де факто коментираха скандала с пловдивския кмет Иван Тотев и изтеклия запис, в който се чува как Тотев говори за определени управленски процеси в Града под тепетата. В част от записа Тотев се хвали, че е изпратил до областния управител Венцислав Каймаканов проекти, които нарочно не са изпипани от законова гледна точка, за да се наложи той да ги отхвърли. По този начин косвено се е засилвало напрежението върху Каймаканов, който беше посрещнат с голям протест при назначаването си, защото беше предложен от ДПС. В интервю за Нова телевизия обаче Тотев отрече да е правил такова нещо. „Нашето изявление е предизвикано от изтеклите в медиите записи на п...

Най-добрата снимка на българските традиции

Над 8000 души гласуваха за повече от 300 снимки-участници в Националния фотоконкурс „Пазител на традициите” 2013. Надпреварата за фотоси, запечатали красотата на родния фолклор, занаяти и красиви кътчета от България, се проведе за втора поредна година в рамките на едноименната инициатива. Точно в 23:59 часа на 19 октомври гласуването за снимките-участници, които бяха публикувани на страницата на „Пазител на традициите” във Фейсбук, бе прекратено и журито класира 20-те най-добри фотоса. Класирането бе направено на базата на броя харесвания, като на първо място е снимка на Дени Кирилова, която събра 524 гласа. Победителката ще получи голямата награда от конкурса – фотоапарат, осигурен от фирма „Ивитал Консулт”, на церемонията по връчването на Четвъ...

В Шампионска лига групата на смъртта е непредсказуема

След първите двубои от груповата фаза на Шампионската лига за тази седмица се получиха доста интересни резултати и непредсказуемо класиране на някои от отборите за фазата на елиминациите. Най-интересно е класиранетои в „Група Ф”, където „Арсенал”, „Борусия Дортмунд” и „Наполи” до момента имат актив от по 6т. В един от снощните сблъсъци, между „Арсенал” и „Борусия”, германците очаквано или не взеха три точки след победния гол на Левандовски осем минути преди края на мача.  В другата среща от групата, отборът на Рафаел Бенитес  очаквано взе победа над „Олимпик Марсилия”, а французите почти сигурно няма да преминат груповата фаза в Шампионска лига, а и вероятно няма да се класират за елиминациите в ...

С мораториума върху земята показват, че се готвят за избори

Депутатите ще се откажат от мораториума, Никой не разчита на тези, дето крещяха за мораториум за продажба на земите. Те знаят, че нищо няма да излезе. По-удобно им е така. Вместо да говорим кой притежава и как се стигна до руски инвестиционни фондове. Защо се продава "Доверие", защо не знаем състоянието на бежанската вълна. А България е трета след Германия и Швеция по количество бежанци. Това решение говори, че се готвят за избори. Това заяви в "Денят започва" по БНТ лидерът на "България на гражданите" Меглена Кунева.

Авария спря водата на северните квартали на София

Авария на магистрален водопровод остави без вода северните квартали на София.Възникнала e авария на магистрален водопровод в района на село Чепинци, която налага спиране на водоподаването в района на селото, кв. Курило, кв. Изгрев – Нови Искър, кв. Гниляне, с. Кътина, с. Локорско, с. Подгумер, с. Световрачене, с. Негован и с.Войнеговци, информират от "Софийска вода". Екипи на дружеството са на място и отстраняват аварията. Междувременно се правят опити за временна промяна на схемата на водоподаване и по този начин за ограничаване на зоната на спиране. Тази промяна е възможно да причини временно леко завишаване на мътността на водата в района.

Изкопни работи на ул."Тинтява" срещу РЗИ

"Кюстендилска вода" ЕООД извършва изкопни работи в кв."Румяна войвода" днес. Екипите на дружеството работят по ул."Тинтява" срещу РЗИ....

Кои тренировки топят мазнини и кои – въглехидрати?

/КРОСС/ Мазнините и въглехидратите са основните източници на енергия за мускулите при активно натоварване. Мазнините се разграждат и усвояват по-бавно от въглехидратите и са предпочитани от метаболизма при продължителни натоварвания с нисък интензитет, като ходенето. С увеличаване на интензитета, мускулите изискват повече енергия, доставена по-бързо от въглехидратите. За първите секунди от тренировката, мускулите се захранват от непосредствените си запаси от енергия под формата на аденозин трифосфат - АТФ и креатин фосфат - КФ. Мускулните клетки съдържат малко от тези съединения и за нормалната им функция бързо започва разграждане на мазнини и въглехидрати, които да попълнят енергийния запас. Въглехидратите се метаболизират по-бързо от мазнините и доставят по-голямата част от енергията в началото на всяка тренировка. След няколко минути натоварване, мускулите започват да изгарят и мазнини. Интензитетът на натоварването определя кое от двете горива ще се използва предимно. Метаболизмът на мазнини е по-бавен, но по-ефективен, понеже се извлича повече енергия от грам мазнини, отколкото от грам въглехидрати. Мазнините са основният източник на енергия при продължителни натоварвавия като тичане и дори ходене на дълги разстояния.Важно е да се отбележи, че при интензивни тренировки кръвоносната система често не е способна да достави достатъчно кислород и въглехидратният метаболизъм може да се извършва анаеробно - без кислород. Мазнините обаче се метаболизират само чрез кислород

Десетина протестиращи посрещнаха депутатите

Дежурният звук на свирки и вувузели и днес придружаваше

Българин първи сред студентите в Пекин - с 3 златни медала

Българин стана лекоатлет №1 сред студентите в Пекин. 
20-годишният софиянец Георги Томов срази над 1000 конкуренти от 30 китайски университета на V есенно състезание по лека атлетика между висшите училища в Пекин на 19 и 20 октомври. 
Второкурсникът от Университета по международен бизнес и икономика - University of International Business and Българин стана лекоатлет №1 сред студентите в Пекин. 20-годишният софиянец Георги Томов срази над 1000 конкуренти от 30 китайски университета на V есенно състезание по лека атлетика между висшите училища в Пекин на 19 и 20 октомври. Второкурсникът от Университета по международен бизнес и икономика - University of International Business and

Треньорът на Барса: Заслужавахме да победим

"Резултатът ни поставя в много добра позиция", сподели Херардо Мартино

    


М. Кунева: Мятането с мораториума сочи, че се готвят за избори

Депутатите ще се откажат от мораториума; няма швейцарци с лилави крави, които да искат земята ни; никой не мисли за малките собственици на земя, които не могат да обработват земята.

Рехабилитационна зала изграждат в социален център в Ловеч

С цел повишаване на качеството на предоставяните социални услуги в Центъра за социална рехабилитация и интеграция при община Ловеч се оборудва рехабилитационна зала. Тя е обособена в помещение на центъра в блок „Вароша". В залата ще бъдат позиционирани закупените вече специализирани уреди, свързани с предлагането на рехабилитационните дейности: велоергометър, въже за рехабилитация с ръкохватки, уред за упражнения на пръсти и ръце, медицински пръчки, медицински топки, уред за фина моторика, уреди за раздвижване на глезен и колянна става, за упр...

Пчеларите на поредна акция пред МЗХ с искане за спешна помощ

Протест на пчелари днес. Демонстрацията е планирана пред Министерството на земеделието следобед. Пчеларите настояват за спешна помощ от държавата, защото според тях положението в отрасъла е доведено до катастрофа. Спешната помощ им е необходима, за да могат да подготвят за зимата пчелните семейства.

Зайкова: В НЕК реагират гузно, защото ги е страх от всичко

София /КРОСС/ Потресена съм. Три дни всички сайтове, вестници се занимават с едно момиче. Новината е, че едно момиче, студентка, която следва инженерство, си е намерила работа в НЕК - на длъжност, за която се изисква средно образование. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия финансовият експерт Мика Зайкова. Ние не сме пуритани - те имат морал, макар и да не съм съгласна съвсем с тяхното мнение, но те имат морал. Ние просто сме негативисти, смята Зайкова. Спартанците са били гимнофили - те се са възхищавали от красотата на човешкото тяло. Венера Миловска да не би да е облечена, но никой не възроптава против този факт, каза финансовият експерт. Вместо да говорим за важни теми като бюджет, като финансиране, ние говорим излишно по една такава тема и единственото, което може да постигнем, е да изядем хляба на една жена, която си изкарва по нормален начин прехраната. Цялата ситуация и реакции показват и това говори, че ние нямаме ценностна система, нямаме критерии за добро и зло. Хората в НЕК реагират гузно в случая, защото ги е страх от всичко. Тя е секретарка - трябва да има компютърна грамотност и да познава нормативната уредба на материята, с която се занимава в работата си. Ако по-нататък реши да се занимава сериозно с инженерство, вече ще се изискват по-големи. Излишно е момичето да се обяснява по тази тема - тя трябва да отмине този случай гневно и да продължи нататък. Всеки човек се опитва да върши работата, която може

Мая Манолова: Решението за мораториума няма да има правни последствия

Мая Манолова. Снимка БГНЕС.

Решението на парламента за удължаване на мораториума върху купуването на земи от чужденци е изцяло политическо действие, което не произвежда политически последици и противоречи на Конституцията. Това заяви тази сутрин зам.-шефката на на ПГ на Коалиция за България Мая Манолова в интервю за TV7.

То възлага на Министерски съвет да предприеме действия и актове за налагане на мораториум върху продажбата на земи до 2020 г.

“МС не е органът, който налага мораториум. Той може да поиска от ЕС преразглеждане на договора за членство на България. Има изявление на ЕК, според което, това едва ли ще се случи”, заяви Манолова. Най-много България да получи наказателна парична санкция от ЕК за нарушаване на клаузи от присъединителния договор, която се определя като част от БВП, прогнозира тя.

Това, което може да се направи, според нея, за да бъде защитен българският национален интерес, е да бъдат наложени допълнителни ограничения пред евентуални купувачи на земеделска земя – чуждестранни физически и юридически лица, така че на практика да се осуетят подобни сделки или да се минимизират.

Например чужденец да има право да купи земя, ако е живял 5 години в страната, ако евентуално се е занимавал 7 години със земеделие и др.

“Ангажимент, който сме поели с колегите от КБ и аз лично, е, че буквално до дни ще подготвим такива законодателни промени, ще ги внесем и те трябва да станат факт до 30 декември”, заяви депутатът.

“Така от 1 януари, когато спре да действа този мораториум, ние ще сме защитили българския национален интерес и българските земеделски земи.”

По време на дебатите вчера само ДПС не се поддаде на лицемерието, а “Атака” са били последователни в своето поведение, тъй като никога не са демонстрирали особено уважение към европейското членство на България, коментира Манолова. Единствената изненадващата позиция бе на ГЕРБ”, каза още тя.

Статията "Мая Манолова: Решението за мораториума няма да има правни последствия" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Гигантско водно конче и дървен кон в ямболския парк

Две от мащабните скулптурни фигури, изработени в рамките на традиционния есенен пленер „Певецът на Тунджа”, вече са монтирани в Градския парк в Ямбол. Гигантско водно конче е кацнало насред водното огледало в Големия розариум, а в подстъпа към обновения детски кът е поставен внушителен дървен кон. Още в почивните дни двете нови атракции се радваха на огромен интерес от гражданите. Арт-инсталациите бяха обект на нескончаеми фотосесии и забавление за децата, превръщайки се в новите символи на ямболския парк, съобщават от общинския пресцентър.

Награден от кралица Елизабет II учен на визита във Варна

Световноизвестният учен проф. д-р Роджър Дейнти е на посещение във Варна. Той е основател и научен директор на първата акредитирана частна семейна банка за стволови клетки в Европа „Future Health BIOBANK". Провъзгласен е за гуру в областта на стволовите клетки. За заслугите си е награден лично от кралица Елизабет II.Проф. Дейнти ще бъде официално посрещнат от зам.-кмета по здравеопазване и социални дейности д-р Лидия Маринова в зала „Варна” на общината. По време на визитата си в града световноизвестният учен ще връчи дарение на варненската АГ б...

Авария е блокирала движението на трамваи в София

Трамвай

Заради аварирала мотриса е спряно движението на трамваи от пл. “Македония” до кв. „Овча Купел”, съобщиха от Столичната община. По тази линия се движат трамваи с номер 4 и 5.

В участъка между пл. “Руски паметник” и кв. “Овча Купел” е осигурена временна връзка с автобус с номер 5 ТМ.

Трамваите, обслужващи линии 5 и 4 се движат по обиколен маршрут през „Никола Мушанов”.

Работи се по отстраняване на аварията, но не се знае кога движението на трамваите ще бъде възстановено, уточниха от общината. 

Статията "Авария е блокирала движението на трамваи в София" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Авария е блокирала движението на трамваи

Трамвай

Заради аварирала мотриса е спряно движението на трамваи от пл. “Македония” до кв. „Овча Купел”, съобщиха от Столичната община. По тази линия се движат трамваи с номер 4 и 5.

В участъка между пл. “Руски паметник” и кв. “Овча Купел” е осигурена временна връзка с автобус с номер 5 ТМ.

Трамваите, обслужващи линии 5 и 4 се движат по обиколен маршрут през „Никола Мушанов”.

Работи се по отстраняване на аварията, но не се знае кога движението на трамваите ще бъде възстановено, уточниха от общината. 

Статията "Авария е блокирала движението на трамваи" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Иван Тотев за скандалните записи: Няма съмнение, това е моят глас

„Няма съмнение, че това е моят глас. Но това какво е извадено, какъв е целият контекст, можем да си говорим много дълго време. Когато си в тесен кръг се чувстваш спокоен да говориш свободно", каза пред Нова тв кметът на Пловдив Иван Тотев по повод записите, от които става ясно, че "трябва да се удари областният управител" и за "назначенията на хора от ГЕРБ в общината". „Когато си на партийно събрание трябва да дадеш мотивация и сигурност на хората. Трябва ли да живеем в страх? Не можем да се подслушваме така. Това е абсурдно", добави още той. П...

Скандално: Полицай бие деца на пътя

Пловдив /КРОСС/ Полицейски служител от Пловдив е засечен в безпрецедентна магистрална саморазправа с деца и водача на автомобила, в който са пътували. Абсурдната ситуация се разиграва около 16.00 часа в събота следобед на около километър от разклона след КЦМ посока Асеновград. Цяло чудо е, че грозните сцени на насилствено вадене на децата от автомобила не е впечатлила никого в преминаващите автомобили.Имах чувството, че гледам американски екшън, в който сам участвам, споделя пред близки след преживения шок едно от двете момчета. Тийнейджърите, и двете на 13 години, са се връщали с лек автомобил "Пежо" към Асеновград. Шофирал е чичото на едното момче. По пътя забелязват, че автомобилът "Тойота", зад който карат, се движи в средата на платното и с ниска скорост. Задминават го, а минути по-късно последва екшънът, разказват децата в показанията си след случилото се.Когато тойотата ги задминава, шофьорът є вади полицейска стоп-палка през прозореца и им засича пътя, за да спрат.Чичо ми реши, че това е полицейска проверка, и отби, споделя момчето Салим. Внезапно от тойотата изскача шофьорът и още двама мъже. Демонстративно затискат вратата на шофьора, а през отворения прозорец му нанасят удари по лицето. В същото време другите двама мъже от колата на полицая вадят насила момчетата и ги проскат на земята.Все пак децата и шофьорът успяват да запишат регистрационния номер на нападателите си.Подаден е сигнал на тел

Гръцкият парламент спря държавната субсидия на Златна зора

Гръцките депутати спряха държавното финансиране на крайно дясната партия Златна зора, определяна от правителството като като "неонацистка престъпна организация", предаде Ройтерс в сряда. Според законовата поправка, приета в сряда с гласовете на 235 депутати в 300-местния парламент, се спира държавната субсидия на политически партии, ако техните лидери или една десета от депутатите им, бъдат обвинени за участие в "престъпна организация" или "терористични действия". Това решение може да лиши Златна зора от голям финансов ресурс, посочва агенцията. През 2013 г. Атина отдели 11 милиона евро за избраните партии, включително 873 000 евро за Златна зора. Партията си осигури подкрепата на близо 7 процента от избирателите на последните парламентарни избори през 2012 г., възползвайки се от страховете от нелегалната имиграция и от гнева от дълго продължаващата рецесия и висока безработица. Лидерът на Златна зора Николаос Михалолиакос, петима депутати и десетки членове на партията бяха арестувани през септември след убийството на популярен рапър, противник на расизма. Той бе намушкан с нож от симпатизант на Златна зора.

В Загреб: "Динамо" пак мисли за Петев

"Динамо" (Загреб) е на път да се разбере с Ивайло Петев, твърди хърватското издание "Ютарни лист".

Според вестника треньорът дори вече е в столицата на Хърватия и е готов за подписи.

Петев стана наставник на "Левски" за по-малко от един ден, но бе унижен и съблечен от ултраси, които не желаеха той да поеме "сините". Достойнството на треньора "Динамо" (Загреб) е на път да се разбере с Ивайло Петев, твърди хърватското издание "Ютарни лист". Според вестника треньорът дори вече е в столицата на Хърватия и е готов за подписи. Петев стана наставник на "Левски" за по-малко от един ден, но бе унижен и съблечен от ултраси, които не желаеха той да поеме "сините". Достойнството на треньора

Червени депутати ще подкрепят иска до КС за мораториума

Конституционен съд. Снимка: Сергей Антонов

Депутатите от “Коалиция за България” (КБ), които вчера гласуваха срещу удължаването на мораториума за продажба на земеделска земя на чужденци, ще подкрепят искането, което ДПС планира да отправи към Конституционния съд по случая.

Това стана ясно от изказване в кулоарите на парламента на червения депутат Атанас Мерджанов.

“Нека първо бъде изготвено искането до Конституционния съд, след което ще бъде обсъдено на парламентарна група. Логично е да се потърси подкрепата на онези народни представители, които вчера не са подкрепили това предложение. Техните гласове биха били достатъчни, за да се съберат нужните 48 подписа за сезиране на КС”, обясни Мерджанов.

OFFNews припомня, че при гласуването на мораториума вчера 59 от общо 75 гласували червени депутати подкрепиха удължаването на забраната. След вота от ДПС обявиха, че ще инициират подписка за иск до Конституционния съд, който да се произнесе дали решението на парламента е законосъобразно. За целта обаче са необходими подписите на 48 депутати, а парламентарната група на ДПС се състои от 36 народни представители. Това значи, че ако 16-те депутати от КБ, които вчера гласуваха с “не” на проекторешението, се включат в инициативата, ДПС ще имат достатъчно подписи, за да сезират КС.

Запитан дали решението за подкрепа на мораториума е било взето общо от парламентарната група на обсъждане, Георги Захариев от КБ отговори, че указанията към депутатите са били да гласуват “по съвест”.

“Това, което са направили хората, които са гласували “за”, е било със съвестта, че е полезно за интересите на България. Факт е, че то е на ръба на конституционносъобразността”, коментира Захариев.

Той бе категоричен, че подкрепата за мораториума от страна на КБ няма да влошат отношенията на партията с ДПС.

В кулоарите на парламента зам.-председателят на НС Христо Бисеров от ДПС коментира, че партията му е била изключително изненадана от начина, по който са гласували колегите им от левицата.

Статията "Червени депутати ще подкрепят иска до КС за мораториума" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Как влияят на икономиката гей браковете в САЩ?

Сватбите на едва 240 000 от общо 650 000 еднополови двойки биха инжектирали поне 1,5 млрд. долара

    


Да сътворим врага - днес на мушката са бежанците

Някой е отворил крана на обществения страх и оттам се излива в огромни количества образът на новия “враг” - бежанците от Сирия. Публичното говорене за тях ескалира с непремерени думи, които в крайна сметка правят само едно - все по-трайно се наслагват един върху друг образи един от друг по-плашещи. 

Преди ден правителството се събра извънредно з Някой е отворил крана на обществения страх и оттам се излива в огромни количества образът на новия “враг” - бежанците от Сирия. Публичното говорене за тях ескалира с непремерени думи, които в крайна сметка правят само едно - все по-трайно се наслагват един върху друг образи един от друг по-плашещи. Преди ден правителството се събра извънредно з

Полицай се саморазправи с деца на пътя

Полицай от Пловдив е засечен да се саморазправя с деца и водача на автомобил, в който са пътували, пише “Марица”. Инцидентът е станал около 16.00 часа в събота следобед на около километър от разклона след КЦМ посока Асеновград. 

„Имах чувството, че гледам американски екшън, в който сам участвам“, споделя пред близки след преживения шок едно от д Полицай от Пловдив е засечен да се саморазправя с деца и водача на автомобил, в който са пътували, пише “Марица”. Инцидентът е станал около 16.00 часа в събота следобед на около километър от разклона след КЦМ посока Асеновград. „Имах чувството, че гледам американски екшън, в който сам участвам“, споделя пред близки след преживения шок едно от д

Полицай се саморазправи с деца на пътя

Полицай от Пловдив е засечен да се саморазправя с деца и водача на автомобил, в който са пътували, пише “Марица”. Инцидентът е станал около 16.00 часа в събота следобед на около километър от разклона след КЦМ посока Асеновград. 

„Имах чувството, че гледам американски екшън, в който сам участвам“, споделя пред близки след преживения шок едно от д Полицай от Пловдив е засечен да се саморазправя с деца и водача на автомобил, в който са пътували, пише “Марица”. Инцидентът е станал около 16.00 часа в събота следобед на около километър от разклона след КЦМ посока Асеновград. „Имах чувството, че гледам американски екшън, в който сам участвам“, споделя пред близки след преживения шок едно от д

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване