Болниците ще получат парите за септември в края на 2013

От финансовото министерство са обещали, че ще намерят необходимата сума

Футболни фенклубове се обявиха срещу ”червения” митинг на Орлов мост

Фенове на "Левски" и ЦСКА излязоха с декларации срещу митинга на БСП и ДПС, който ще се проведе в събота в 12 ч. на Орлов мост. В 15 ч. ще започне вечното дерби от осминафиналите за Купата на България. Според феновете се търси политическа провокация и ескалиране на напрежението.

Убиецът от Стряма остава в ареста

Пловдив /КРОСС/ Окръжният съд в Пловдив взе мярка за неотклонение „задържане под стража" по отношение на 47-годишният Янко Стефанов от Стряма, който в понеделник вечерта в с. Рогош закла с нож бащата на съперника си и се опита да убие собствената си жена, съобщиха от съда. Стефанов е обвинен в това, че на 11 ноември 2013 г. в с. Рогош умишлено е умъртвил Пенчо Видолов и е направил опит умишлено да умъртви съпругата си Надка - престъпление по чл. 116 ал.1 т.4 от НК. Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение.Съдът прецени, че е налице реална опасност да се укрие и извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка. Този извод беше направен с оглед съдебното минало на обвиняемия, както и на факта, че се е укривал от полицията няколко дни, преди да се предаде.Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

Истинска татуировка – чак при пълнолетие

Почти няма световна звезда, която да не е татуирана. Затова не се изненадвайте, ако пуберът ви за-яви, че смята да украси кожата си с рисунка или надпис.
Почти няма световна звезда, която да не е татуирана. Затова не се изненадвайте, ако пуберът ви за-яви, че смята да украси кожата си с рисунка или надпис. "Целта на всеки тийнейджър е да бъде различен от останалите - обяснява френският психолог Гзавие Помро. - И го прави по всички възможни начини: предизвикателно поведение, "мръсен" език, нарушаван

"Нафтогаз Украйна" възобнови вноса на руски газ


Компанията "Нафтогаз Украйна" е прекратила изтеглянето на газ от подземните хранилища и е възобновила покупките на руски газ според действащите договори. Това съобщи пред медии ръководителят на руския газов концерн Газпром Алексей Милер, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Задълженията на "Нафтогаз Украйна" за доставен газ са за над 1.3 милиарда долара, припомня агенцията.

съобщението идва след няколко дни преговори между компанията и руската "Газпром" и след обявеното от страна на...

ГЕРБ споделя опасенията на футболните фенове за напрежение на митинга в събота


Напълно споделяме опасенията на футболните фенклубове. Именно за да не допуснем напрежение в деня на вечното дерби, организирахме своя митинг в Пловдив, пише ГЕРБ в официална позиция, изпратена до медиите.

По-рано днес Националният клуб на привържениците на "Левски" и организацията на феновете на ЦСКА "Офанзива" излязоха с декларации срещу митинга на БСП и ДПС, обявен в събота в 12 часа на Орлов мост в София. Три часа по-късно започва срещата между двата футболни отбора.
...

Дел Боске остава начело на Испания

Селекционерът на Испания Висенте Дел Боске потвърди, че ще остане на поста си до 2016 година. На специална церемония целият отбор на Испания позира по начина, по който ще изглежда по терените на Бразилия през следващото лято.

ГЕРБ: Споделяме опасенията на футболните фенклубове, питаме БСП и ДПС "защо"

Напълно споделяме опасенията на футболните фенклубове, изразени в позициите им по-рано днес. Именно, за да не допуснем напрежение в деня на вечното дерби, ПП ГЕРБ организира своя митинг в Пловдив, съобщават от пресцентъра на партията.
Продължаваме да питаме защо БСП и ДПС използват за сборен пункт едно от емблематичните места, където се събират Напълно споделяме опасенията на футболните фенклубове, изразени в позициите им по-рано днес. Именно, за да не допуснем напрежение в деня на вечното дерби, ПП ГЕРБ организира своя митинг в Пловдив, съобщават от пресцентъра на партията. Продължаваме да питаме защо БСП и ДПС използват за сборен пункт едно от емблематичните места, където се събират

Откриха обесен мъж дни след смъртта му

Труп на самоубиец бе открит в Бухово. След подаден сигнал полицаите претърсили адреса, където се натъкнали на висящ на въже мъж.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Оказало се, че човекът с инициали А.Д. - на 61 години, се обесил още преди няколко дни. По случая се води разследване, пише Блиц.
Труп на самоубиец бе открит в Бухово. След подаден сигнал полицаите претърсили адреса, където се натъкнали на висящ на въже мъж. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Оказало се, че човекът с инициали А.Д. - на 61 години, се обесил още преди няколко дни. По случая се води разследване, пише Блиц.

Тялото на Чакъра е ексхумирано

Главният прокурор Сотир Цацаров е постановил разследването за смъртта на Чакъра да бъде възобновено от Върховния касационен съд, след като изготвено след като Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) излезе с осъдително решение срещу България.

КТ "Подкрепа" се оттегли от Тристранката

КТ "Подкрепа" напуска Националния съвет за тристранно сътрудничество заради отсъствието на съдържателен диалог по основните проблеми на обществото, заявиха от конфедерацията в своя декларация, изпратена до медиите.  Синдикатът ще излъчи свои представители за съставяне на контактна група с протестиращите студенти и граждански организации и така да се продължи диалога по определяне на целите и параметрите на бъдещото сътрудничество.  До становището се стигна след Извънредно заседание, на което са били изслушани представители на Ранобудните студенти и Протестна мрежа.  От "Подкрепа" настояват за провеждане на избори за Велико Народно Събрание с единствена цел съставяне на нова Конституция.  "Само така може да се свали общественото напрежение и да се очертае ясна перспе...

Видео: Студенти на влакче с песента "Кой предложи"

Студенти се хванаха на влакче и изпълниха нова песен: "Кой предложи? Кой предложи? Кой, кой, кой". Изпълнението им беше пред Министерския съвет около 13.30 ч. Те успяха да стигнат дотам, след като полицията не им даваше възможност да стигнат до площад "Независимост".

Самоков посреща европейско по борба

 Самоков ще бъде домакин на европейско по борба за кадети, реши Международната федерация (ФИЛА). На инспекция у нас бе Акролджан Рузиев (Узбекистан), член на Изпълкома на ФИЛА, който остана очарован от условията, предлагани в града. 
Шампионатът ще е от 6 до 12 април, а схватките ще са в “Арена Самоков”. Гости, състезатели и членове на ФИЛА, ще бъ Самоков ще бъде домакин на европейско по борба за кадети, реши Международната федерация (ФИЛА). На инспекция у нас бе Акролджан Рузиев (Узбекистан), член на Изпълкома на ФИЛА, който остана очарован от условията, предлагани в града. Шампионатът ще е от 6 до 12 април, а схватките ще са в “Арена Самоков”. Гости, състезатели и членове на ФИЛА, ще бъ

За 20 години турците започнаха да изглеждат за българите по-добродушни, ромите - по-весели


През 90-те младите българи са описвали турците като "отмъстителни, жестоки и религиозни фанатици". Само след двадесетина години засилени туристически пътувания и изгледани множество турски сериали днес те вече ги виждат като "трудолюбиви, добродушни и добри търговци". Това показват резултатите от социологическо проучване  на етническите стереотипи в обществото по поръчка на Центъра за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе".

Новото поколение започва бавно да променя старите...

Орешарски: Ще освобождаваме държавни служители, участващи в протестите срещу кабинета


Държавни служители, които участват в антиправителствените протести, ще бъдат освобождавани от работа, обяви премиерът Пламен Орешарски на среща с гражданските организации, съобщи dariknews.bg.

По думите му има служители, които "все още са на работа", въпреки че за тях е потвърдено, че са участници "в събитията пред сградата на Министерския съвет". Имало и други, за които има оперативни данни.

"По отношение на длъжностни лица, за които вие казахте, че има информация, че...

Лекарите няма да протестират

София /КРОСС/ Лекарите се отказаха от ефективни протести, съобщиха от Българския лекарски съюз (БЛС). Миналата седмица ръководството на съюза изпрати запитване до 28-те регионални колегии в страната с оглед вземане на решение за ефективни протестни действия. Лекарите трябваше да изберат дали веднага да се пристъпи към организиране и провеждане на ефективни протести, ограничаващи дейността на всички нива в здравната система с осигуряване само на спешна помощ, или на този етап да приемат ангажиментите на правителството и НЗОК към тях, като останат в готовност за провеждане на протести, ако те не бъдат изпълнени. 23 районни колегии, или 82% от тях, са решили да дадат възможност на кабинета да изпълни обещанията, които пое към съсловието. 4 колегии - във Видин, Ямбол, Смолян и Шумен са поискали веднага да се протестира, а от РК-Търговище не са имали становище. Ангажиментите, които бяха поети от правителството, са следните: 1. Приемане и публикуване в Държавен вестник на Правилата за добра медицинска практика, предложени от Български лекарски съюз в МЗ. Срок за публикуване до 31.12.2013 г.2. Гарантиране на 100% плащане на болничната медицинска помощ за септември 2013 г. - 27 млн. лв. до 10.12. 2013 г. Заплащането на неразплатените здравноосигурителни плащания за болнична помощ за месеците октомври и ноември 2013 г. да се извърши до 20.01.2014 г.3. НЗОК сключва анекси с лечебните заведения най-късно до 10.12.2013 г., с които се регламентира изпълнението на т.2.4

Google спечели дело за свободно публикуване на сканирани от библиотеки книги


Google спечели делото, което води в продължение на осем години срещу организацията на писателите в САЩ Authors Guild. Те обвиняваха компанията в нарушени авторски права, след като тя реши да сканира и публикува в интернет книги от библиотеките в страната.

Съдия Дени Чин смята, че направеното от Google отговаря на закона и не вреди на пазара на оригиналните творби. "Google Books предоставя големи ползи за обществото", пише Чин в своето решение и определя услугата на компанията като...

Полицията направи много компромиси досега, смята генерал Васил Василев

Никъде по света няма да се разреши затварянето на улици от протестиращи за неопределено време. Това заяви в предаването „Реактивно" бившият шеф на Националната полиция генерал Васил Василев и добави, че до момента органите на реда са направили много компромиси при овладяването на ситуацията в центъра на София. „Полицаят не трябва да се моли, защото не е поп, нито е бакалин", добави генерал Василев, според който не може да се говори за полицейско насилие. „Полицията си има строго определени правила - да опази живота, здравето и имуществото на хо...

БФС: Ситуацията в събота ще е взривоопасна


Ситуацията в събота се очертава да е взривоопасна заради провеждането на мача ЦСКА - "Левски" и партийния митинг на БСП и ДПС в сравнително идентично време и при непосредствена близост.

Това се казва в новината на Българския футболен съюз за изпратеното писмо за загриженост от неговия президент Борислав Михайлов до министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

Двубоят от осминафиналите за Купата на България е от 15.15 часа на Националния стадион "Васил Левски", а три часа...

„Нафтогаз" възобнови закупуването на синьо гориво от Русия

/КРОСС/ „Нафтогаз Украйна" възобнови закупуването на синьо гориво от Русия в съответствие със съществуващите споразумения. Това заяви в петък председателят на Управителния съвет на "Газпром" Алексей Милер, предаде РИА „Новости".На 14 ноември от "Газпром" заявиха, че обмислят възможност за предоставяне на "Нафтогаз" нови отсрочки за плащане на газовите доставки. Припомняме, че на 11 ноември стана известно, че украинската компания е спряла покупката на синьо гориво от „Газпром". По данни на Централното диспечерско управление на топливно-енергетичния комплекс покупките са спрени изцяло на 8 ноември.

Български голф курорт отличен като най-добър в Европа

Българският голф комплекс "Тракийски скали" на нос Калиакра беше отличен с наградата "Европейски голф курорт за 2014 г." от Световното изложение за голф туризъм IGTM (International Golf Travel Market) в Коста Дорада (Испания). Това съобщиха от Министерството на икономиката и туризма в петък. Министърът на икономиката Драгомир Стойнев и заместникът му Бранимир Ботев участваха в церемонията по връчването на призовете на Международната асоциация на голф туроператорите IAGTO (International Association of Golf Tour Operators). Класацията се прави от гласовете на членовете на IAGTO – над 516 туроператорски агенции от 62 страни. Критерии за вота са удовлетвореност на клиентите, качество на игрището и на условията за настаняване, съотношение качество–цена, подкрепа от партньори и др. "Голяма чест е, че тази престижна награда се печели от български голф курорт", каза Драгомир Стойнев. Той отбеляза, че при силната конкуренция в голф индустрията по света за страната ни е от огромно значение високата оценка на световната браншова организация на голф туроператорите. България участва в изложението на IAGTO с рекламен щанд на Министерството на икономиката и енергетиката и пет туристически фирми, специализирани за голф и СПА услуги. Имаше и видео представяне на родните голф игрища. Развитието на голф индустрията започна по времето на тройната коалиция. За десетина години вече са построени осем голф игрища, три край София , едно в Банско и останалите по морето. Българските голф туроператори поддържат атрактивни цени в сравнение с други страни. Голф комплексите ни се посещават предимно от туристи от Русия, Великобритания, Ирландия, Украйна, Македония, Румъния, но и от доста българи. Потенциални пазари са скандинавските страни, Германия, Франция, Холандия, Чехия и др. Голф комплексът "Тракийски скали" край Каварна е открит през 2011 г. Негов дизайнер е голфърът Гари Плеър. През май клубът бе домакин на професионалния турнир от европейския тур Volvo World Match Play Championship 2013. Състезанието с награден фонд 3 млн. евро бе отразено от над 250 световни медии и гледано от над 1,5 млрд. души. IGTM e най-голямото събитие за професионалисти в туристическата голф индустрия. 16-ото издание на борсата се състоя от 11 до 14 ноември 2013 г. Всяка година домакин е различна страна. Сега в него се включиха около 1500 професионалисти, в това число около 400 голф туроператора от 70 държави.

Ексклузивно интервю с Ричард Куест за NEWS7

Информационният канал стартира „Световни новини със СNN“

Бил Гейтс: Норвегия трябва да инвестира повече в развиващите се икономики

Съоснователят на Microsoft и филантроп Бил Гейтс призова норвежкият петролен фонд на стойност 800 млрд. долара да инвестира повече в най-бедните...

Видео: Танцът на студентите, или "Кой предложи, кой, кой, кой?"


След надлъгване с полицията, продължило около час, днес по обед протестиращите студенти стигнаха до Ларгото.

Протестът пред сградата на Министерския съвет този път беше под формата на танц. Вижте го във видеото: 

След ролята си на Елтън Джон актьорът Том Харди ще играе Наполеон


Британският актьор Том Харди, който в момента се снима в главната роля в биографичен филм за Елтън Джон, ще се насочи към портретирането на още една реална личност в следващия си проект. Очаква се той да играе Наполеон Бонапарт в базирана на живота му драма от режисьора на "Снежанка и ловецът" Рупърт Сандърс, пише сп. "Варайъти".

Проектът за биографичен филм за първия френски император е всъщност дългогодишна мечта на Мартин Скорсезе, като периодично слуховете са свързвали Леонардо...

Николай Манолов, за когото Лили Иванова прави песни, ще се пробва за "Евровизия"

Николай Манолов, на когото Лили Иванова лично подари песен преди време, подготвя парче за Николай Манолов, на когото Лили Иванова лично подари песен преди време, подготвя парче за "Евровизия". В създаването му ще участва и чужд музикант. Другата година конкурсът ще се проведе в Дания. А преди дни той се върна от музикален фестивал в Малта. Там взе голямата награда с песента "По-добре", която му подари Лили Иванова.

В Дупница: Пацо не е наш, дръжте си го!

„Почувствахме се длъжни да извадим точна справка за корените на премиера Пламен Орешарски, след като протестиращи студенти се опитаха да ни го пробутат в Дупница“, написа екипът на един от местните сайтове.

„Ранобудните студенти“ няма да имат акции навън утре заради митинга на БСП и вечното дерби

Поради утрешния митинг на БСП в подкрепа на правителството и дербито „Левски" - ЦСКА, „Ранобудните студенти" няма да осъществяват акции навън. Това каза пред „Фокус" Николай Дюлгеров, един от „Ранобудните студенти". „Не искаме да ставаме част от тези междупартийни борби. Утре също така в Пловдив ще се проведе и протестният митинг на ПП ГЕРБ ... Поради утрешния митинг на БСП в подкрепа на правителството и дербито „Левски" - ЦСКА, „Ранобудните студенти" няма да осъществяват акции навън. Това каза пред „Фокус" Николай Дюлгеров, един от „Ранобудните студенти". „Не искаме да ставаме част от тези междупартийни борби. Утре също така в Пловдив ще се проведе и протестният митинг на ПП ГЕРБ ...

Погребани в небесата...

Книга за алпинистите, повечето от които така и не се завръщат

    


D2 с Коледен концерт във Варна

Ексклузивна предпремиера на дългоочаквания нов албум на D2 ще получат феновете им във Варна на 5 декември (четвъртък) от 19:00 в „Дворец на културата и спорта”. С мащабното събитие стартира серията коледни концерти на бандата като публиката за първи път ще има възможност да чуе част от парчетата, върху които D2 работят през последните години.

Ръст на инвестициите тази година

7.2% повече инвестиции очакват предприемачите тази година в сравнение с предходната 2012 година. Това показва Инвестиционна бизнес анкета на НСИ, проведена сред промишлените предприятия през октомври 2013 г., съобщиха от института. 

Според основните производствени групировки най-голям относителен дял в планираните инвестиции през 2013 г. 7.2% повече инвестиции очакват предприемачите тази година в сравнение с предходната 2012 година. Това показва Инвестиционна бизнес анкета на НСИ, проведена сред промишлените предприятия през октомври 2013 г., съобщиха от института. Според основните производствени групировки най-голям относителен дял в планираните инвестиции през 2013 г.

Катастрофа затвори Крайезерния път

Затворен е Крайезерният път, заради катастрофа. Поради тази причина и в двете посоки са се образували големи задръствания. Причините за инцидента се изясняват. Препоръчва се шофьорите да използват обходни маршрути.

Студентите няма да имат акции навън утре заради митинга на БСП и дербито „Левски" - ЦСКА

Поради утрешния митинг на БСП в подкрепа на правителството и дербито „Левски Поради утрешния митинг на БСП в подкрепа на правителството и дербито „Левски" - ЦСКА, „Ранобудните студенти" няма да осъществяват акции навън. Това каза пред „Фокус" Николай Дюлгеров, един от „Ранобудните студенти". „Не искаме да ставаме част от тези междупартийни борби. Утре също така в Пловдив ще се проведе и протестният митинг на ПП ГЕРБ ...

Ексхумираха тялото на Чакъра

Екип от военни прокурори и военни следователи, съдебни медици, други експерти и технически помощници са извършили ексхумоция на тялото на Тодор Димов, по прякор „Чакъра" на 13 и 14 ноември, съобщават от Прокуратурата на Република България. Експертите са извършили и допълнителен оглед на вилата на Чакъра край Харманли, в местността „Юрутлука". Предмет на допълнителния оглед са били помещения, части от тях, вътрешни стени, както и запазени следи /поражения/ от огнестрелно оръжие, които не са били документирани при началния оглед. По предложение н...

МВР: На полицаите не е поставяна задача за контрол на достъпа до ФЖМК

София /КРОСС/ Във връзка с нерегламентираните протести в центъра на столицата, СДВР е създала организация, за да осигури нормалното придвижване на гражданите и работата на Народното събрание, съобщиха от МВР.Полицейските служители са спирали групи протестиращи, които са пречели на автомобилното движение, или са правили опити за блокиране на улици. На места са осъществявани проверки на документи за самоличност, но не е било възпрепятствано движението на граждани, пожелали да посетят храм-паметника „Александър Невски", както и на живеещите или работещите в района. На полицаите не е поставяна задача за контрол на достъпа до Журналистическия факултет и проверки с такава цел не са правени.    

БДЖ пуска влакове от Варна и Бургас за митинга на БСП

Два извънредни влака от Бургас и Варна са организирани, за да докарат в столицата симпатизанти и платени протестиращи в подкрепа на правителството, научи "Труд".

Те се водят като извънреден нерегистриран транспорт.

Влакът от Варна трябва да потегли в 2 ч тази нощ, а от Бургас...
















Два извънредни влака от Бургас и Варна са организирани, за да докарат в столицата симпатизанти и платени протестиращи в подкрепа на правителството, научи "Труд". Те се водят като извънреден нерегистриран транспорт. Влакът от Варна трябва да потегли в 2 ч тази нощ, а от Бургас...

Предприемачите очакват ръст на инвестициите тази година

7.2% повече инвестиции очакват предприемачите тази година в сравнение с предходната 2012 година. Това показва Инвестиционна бизнес анкета на НСИ, проведена сред промишлените предприятия през октомври 2013 г., съобщиха от института. 

Според основните производствени групировки най-голям относителен дял в планираните инвестиции през 2013 г. 7.2% повече инвестиции очакват предприемачите тази година в сравнение с предходната 2012 година. Това показва Инвестиционна бизнес анкета на НСИ, проведена сред промишлените предприятия през октомври 2013 г., съобщиха от института. Според основните производствени групировки най-голям относителен дял в планираните инвестиции през 2013 г.

КТ "Подкрепа" се оттегля от съвета за тристранно сътрудничество

Конфедерацията настоява за провеждане на избори за Велико Народно Събрание с цел съставяне на нова Конституция

    


Премиерът ще уволнява чиновници за участие в протестите

Държавни служители, които участват в антиправителствените протести, ще бъдат освобождавани от работа, обяви премиерът Пламен Орешарски в петък на среща с граждански организации. Така той отговори на въпрос на гражданин докога смята да търпи чиновници, които ходят на протестите, предаде Дарик радио. "По отношение на длъжностни лица, за които вие казахте, че има информация, че работят срещу правителството - стремим се да подбираме най-добрите кадри, сигурно невинаги успяваме, за да може да освободим администрацията от политически пристрастни фигури", каза Орешарски. "Досега има няколко случая, за които всички знаем, и обществото разбра, че са преки участници в събитията тук, пред тази сграда и все още са на държавна длъжност, или други, за които има оперативни данни. Затова ще се въздържа от имена, не е хубаво непотвърдена докрай информация да се изнася публично", продължи Орешарски. "Стремим се да се освободим от такива хора. За мен саботирането на дейност на което и да е ведомство не е най-добрият начин да служи всеки държавен служител на държавата си. Мисля, че той прави обратното в такива случаи", каза още Орешарски. Преди ден стана известна инструкция на новия председател на БСП - София Калоян Паргов до председателите на районните съвети на партията в столицата във връзка с провеждането на митинга в подкрепа на правителството в събота. Той им казва да мобилизират за участие в митинга "кадрите, които предлагахте като кандидати за заемане на длъжности в съответните държавни и други обществени служби". На този фон заканата на премиера Орешарски да уволнява държавни служители, които участват в антиправителствените протести, изглежда невероятен гаф и признание за откровен партиен подход при назначенията.

Премиерът ще уволнява чиновниците, участващи в антиправителствените протести

Държавни служители, които участват в антиправителствените протести, ще бъдат освобождавани от работа, обяви премиерът Пламен Орешарски в петък на среща с граждански организации. Така той отговори на въпрос на гражданин докога смята да търпи чиновници, които ходят на протестите, предаде Дарик радио. "По отношение на длъжностни лица, за които вие казахте, че има информация, че работят срещу правителството - стремим се да подбираме най-добрите кадри, сигурно невинаги успяваме, за да може да освободим администрацията от политически пристрастни фигури", каза Орешарски. "Досега има няколко случая, за които всички знаем, и обществото разбра, че са преки участници в събитията тук, пред тази сграда и все още са на държавна длъжност, или други, за които има оперативни данни. Затова ще се въздържа от имена, не е хубаво непотвърдена докрай информация да се изнася публично", продължи Орешарски. "Стремим се да се освободим от такива хора. За мен саботирането на дейност на което и да е ведомство не е най-добрият начин да служи всеки държавен служител на държавата си. Мисля, че той прави обратното в такива случаи", каза още Орешарски. Преди ден стана известна инструкция на новия председател на БСП - София Калоян Паргов до председателите на районните съвети на партията в столицата във връзка с провеждането на митинга в подкрепа на правителството в събота. Той им казва да мобилизират за участие в митинга "кадрите, които предлагахте като кандидати за заемане на длъжности в съответните държавни и други обществени служби". На този фон заканата на премиера Орешарски да уволнява държавни служители, които участват в антиправителствените протести, изглежда невероятен гаф и признание за откровен партиен подход при назначенията.

Аоияма не спира да мачка във Фукуока

Вторият по сила български сумист Даниел Иванов постигна четвърта победа в шестия кръг на турнира по сумо във японския град Фукуока.

И депутатите се включиха в битката за фетата

Депутати и от управляващата коалиция и от опозицията разкритикуваха действията на правителството като го призоваха да не ратифицира окончателните текстове на договора CETA

прочети повече

Вигенин: Работим за по-бързото експулсиране на нелегалните имигранти

Външният министър Кристиан Вигенин заяви,че се надява до края на годината да има експулсирани нелегални емигранти. В кулоарите на парламента Вигенин допълни, че срещат голям проблем с документите на имигрантите. „Проблемите са от различно естество - някои са, че част от тези имигранти, които са доказано нелегални, нямат документи и съответно посолствата не издават такива документи с обяснението, че няма как да докажат тяхната самоличност", добави външният министър.

Брюксел предупреди, че Испания и Италия може да нарушат правилата за дефицит и дълг


Европейската комисия отправи остри предупреждения към Испания и Италия, че трябва да се придържат към бюджетите си за 2014 г. и заяви, че рискуват да не изпълнят поставените цели, предаде "Франс прес".

Брюксел, който за пръв път упражнява новите си правомощия за надзор в еврозоната, одобри проектобюджета на Франция за 2014 г., но предупреди, че Париж няма възможност за маневриране относно намаляването на дефицита.

Еврокомисията заяви, че забелязва голяма опасност данните,...

Убиецът от Стряма остава за постоянно в ареста

Пловдивският окръжен съд взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 47-годишният Янко Стефанов от Стряма, който в понеделник вечерта в с. Рогош закла с нож бащата на съперника си и се опита да убие собствената си жена, съобщиха от пресцентъра на съда за „Фокус".

Той е обвинен в това, че на 11 ноември 2013 г. в с. Рогош умишле Пловдивският окръжен съд взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 47-годишният Янко Стефанов от Стряма, който в понеделник вечерта в с. Рогош закла с нож бащата на съперника си и се опита да убие собствената си жена, съобщиха от пресцентъра на съда за „Фокус". Той е обвинен в това, че на 11 ноември 2013 г. в с. Рогош умишле

Лил от Стъклената Къща гостува на VIP Brother 2013

Миналата вечер Къщата на VIP Brother 2013 се сдоби с нов Съквартирант. Победителят от Стъклената Къща Лили Иванова – Лил посети изненадващо финалистите, прекрачвайки прага малко преди вечеря. Лил беше посрещната изключително емоционално от Златка Димитрoва, с която се запозна на Мисия в Стъклената Къща. Лил не пропусна да изрази радостта си, че е гост във VIP Brother 2013 и успя веднага да изненада търсещите н...

Съдът постанови задържане под стража за убиеца от Стряма

Пловдивският окръжен съд взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 47-годишният Янко Стефанов от Стряма, който в понеделник вечерта в с. Рогош закла с нож бащата на съперника си и се опита да убие собствената си жена, съобщиха от пресцентъра на съда за „Фокус Пловдивският окръжен съд взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 47-годишният Янко Стефанов от Стряма, който в понеделник вечерта в с. Рогош закла с нож бащата на съперника си и се опита да убие собствената си жена, съобщиха от пресцентъра на съда за „Фокус". Той е обвинен в това, че на 11 ноември 2013 г. в с. Рогош умишле

Турция не може да намалява повече вноса на ирански петрол

Турция значително намали вноса на ирански суров петрол от миналата година насам и не може да го съкращава още повече, заяви днес министърът на енергетиката Танер Йълдъз.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване