Най-успелите цветнокожи в САЩ припомнят за расовите предразсъдъци

Опра Уинфри и Форест Уитакър са съпрузи в "Иконом на седем президенти"

    


Икономическият социализъм на управляващите е крайно вреден

Красен Станчев: Създава се навик за "ядене на баница", която не е произведена

    


Цачева: Как ще мерим резултата - от подкрепата или неподкрепата?

/КРОСС/ Нямате ли усещането, че ние като опозиция и всички други сме излишни, а важните са само управляващите? Те са правите, те са умните и само те знаят какво трябва да се случва в държавата. Всъщност обаче действията им говорят точно за обратното - за паника от страна на управляващите. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Цецка Цачева, депутат от ГЕРБ, която се аргументира с факта, че в събота, когато ГЕРБ обявиха, че ще организират митинг в Пловдив, в същото време управляващите решиха да организират подобен митинг в столицата, като докарат свои симпатизанти от цялата страна. Как ще мерим резултата от подкрепата или неподкрепата за правителството и управляващите - само по бройката хора, които БСП смята да организира ли - попита риторично Цачева и отрече ГЕРБ да са организирали протести досега. Не сме организирали по никакъв начин протестите в Телиш срещу настаняването там на бежанци. За съжаление не съм ходила там от предизборната кампания, допълни депутатката от ГЕРБ. Всеки ден има информация, че повече от 150 дни продължават протестите. Затова в събота очакваме няколко десетки хиляди граждани, които да дойдат в София, за да покажат подкрепата си за правителството и водената от него политика, каза от своя страна депутатът от Коалиция за България Янаки Стоилов. Това е демонстрация на искането в България да се утвърди свободата, а не окупацията

В Ловеч отбелязаха 175 години от рождението на поп Кръстю

175-годишнината от рождението на поп Кръстю отбелязаха в Ловеч. В Клуба на дейците на културата поетът Марин Колев произнесе слово за живота на Кръстю Никифоров и чете свои стихове, посветени на личността му. Инициативата за проявата бе на Културно общество „Поп Кръстю" и фондация „Граждани срещу насилието". Кръстю Никифоров е роден през 1838 г. в Ловеч. Обучавал се е в Белградската духовна семинария и е работил като „слуга" - прислужник (служител) при Георги Раковски. Като свещеник в храма „Успение на Пресвета Богородица" си спечелва репутация...

Задържаха крадци на злато и домашни вещи

Двама криминално проявени младежи са задържани за кражба на златни накити и пари от частни домове в Ямбол, съобщиха от полицията. На 9 ноември те са разбили прозорец на жилище на ул. „Г. Кондолов“ и са откраднали златни накити на стойност 3 925 лева. Три дни по-късно, промъквайки се през незатворен прозорец на терасата от апартамент в к-с ”Г. Бенковски” младежите задигнали  около 400 лева и маратонки. Служителите на реда установиха всички инкриминирани предмети и те ще бъдат върнати на собствиниците....

Сидеров: Внесените сигнали срещу Борисов показват конфликт на интереси

Внесените от разследващата комисия сигнали срещу Бойко Борисов показват конфликт на интереси, вероятно корупция и пране на пари, каза лидерът на „Атака Внесените от разследващата комисия сигнали срещу Бойко Борисов показват конфликт на интереси, вероятно корупция и пране на пари, каза лидерът на „Атака" и председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Волен Сидеров в предаването „Добро утро, България!" на ТВ7. Той поясни, че единият сигнал е за офшорна фирма

Търговете за изграждане на лот 3 на Струма ще бъдат обявени догодина

В този участък се предвижда изграждането на тунел с дължина около 15 километра, който ще минава в района на Кресненското дефиле

    


Денис Ершов е новият шеф на “Петрол”

Денис Ершов, Снимка: БГНЕС

“Петрол Холдинг” има ново ръководство. Начело на компанията застава Денис Ершов.

Назначаването му като член на Съвета на директорите и изпълнителен директор вече е вписано в Търговския регистър, съобщи БГНЕС. 

Промяната е извършена след решение на Варненския окръжен съд, което е постъпило в Агенцията по вписванията в сряда по обяд, а промяната в ръководния състав на “Петрол Холдинг” е вписана около 17 ч същия ден. Освен Ершов в Съвета на директорите влизат още Александър Мелник, Кедилерли Арарат, Цветан Димитров и Мариана Брага, която е дългогодишен адвокат на Ершов.

От ръководството на холдинга са заличени имената на Митко Събев, Орлин Тодоров и Стоян Кръстев.

Статията "Денис Ершов е новият шеф на “Петрол”" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Здравословно храненепо време на пости

/КРОСС/ Най-добрия начин за пречистване на организма става чрез консумация на боб и леща. В тях има белтъчини и мазнини в много добро съотношение. Бобът и лещата помагат за остро склерозата. Няма по хубаво пречистване на организма ябълков оцет 3 пъти дневно, особено сутрин на гладно. Модерните киноа, и т.н. са много полезни. Друга рецепта, която помага за балансираното здраве на човек е - кисело мляко, мед, пектин, прополис - унищожава вируси. Канела - това дава на човек 8 аминокиселини.  Как се компенсира това, че няма да ядем месо по време на постите? Човешкия организъм трябва да получава белтъчини, за да подържа костната система, мазнини и витамини, особено 3 основни витамини забавяйки стареенето - става чрез много зеленчуци и плодове. Суровите ядки и особено орехите, отново набавят въглехидрати от рода на селена, и решава проблема със сърцето. Може да изградим система и за постете. Точно с ореха, боба и лещата.

Бисеров ангажира двама адвокати

Бившият заместник-председател на ДПС Христо Бисеров вече е ангажирал двама адвокати, които са били на предварителен разговор със следователите. Това съобщи БНТ.

Бисеров ще бъде разпитан в Столичното следствие веднага след като му бъде предявено обвинение.

Делото срещу него е за пране на пари, данъчни престъпления и подаване на неверни данни в Бившият заместник-председател на ДПС Христо Бисеров вече е ангажирал двама адвокати, които са били на предварителен разговор със следователите. Това съобщи БНТ. Бисеров ще бъде разпитан в Столичното следствие веднага след като му бъде предявено обвинение. Делото срещу него е за пране на пари, данъчни престъпления и подаване на неверни данни в

Да разчистим тротоарите на Варна от коли за 5 часа

Да разчистим тротоарите на Варна за няколко часа призовават от ,,Обединени Варненци за Варна”/ групата на дакелите/ и младежката организация ,,Зелена точка”. На всички ни е омръзнало от неправилно паркираните автомобили по тротоарите на града.

Всяко 10-то бебе по света се ражда недоносено

Всяко десето дете по света вече се ражда недоносено. Това каза в предаването „Дарик кафе” Нина Николова, председател на фондация „Нашите недоносени деца”. България също се нарежда в тази класация, посочи тя. Персоналът е неонатологичните отделяния е недостатъчен, това е и един от сериозните проблеми при грижите за недоносените бебета. Николова обясни, че младите ни специалисти бягат в чужбина заради ниските заплати в болниците у нас. Освен това се работи по изготвянето на регистър на недоносените бебета в България, поясни тя. По думите й недоно...

Мъж в критично състояние чака половин час Бърза помощ

/КРОСС/ Благодарение на Спешна помощ - Дулово мъжът ми е жив, разказа пред БНТ Пенка Иванова, съпруга на 25-годишния Стефан Костов от Дулово. Съпругът й страда от бронхиална астма от две години. Лекувал се докато останал без работа, след което прекратил лечението. Вечерта на 10 ноември получил пристъп. „Позвъних на 112, откъдето получих отговор, че сигналът ми е приет. Десетина минути след това, когато съпругът ми бе вече в безсъзнание, се обадих отново, но получих много груб отговор. Линейката пристигна след около 30 мин. и го откара в силистренската болница", разказа тя.Това е ежедневие, а не инцидент. Спешният център разполага с един лекар, осем фелдшери и една линейка и ако тя се окаже на адрес, за час-час и половина районът без покритие. С двама души на смяна е трудно - опитваш се да помогнеш, но ти остава да чупиш пръсти, разказаха служители на спешния център в Дулово. Отливът на специалисти от професията се дължи на ниското заплащане, стреса, а отскоро - и агресията от страна на пациентите, допълниха те. Използвам случая да поздравя колегите за перфектно свършената работа, заяви зам.-министър на здравеопазването д-р Бойко Пенков и добави: „Има средна натовареност на екип от Спешна помощ. Спешната медицина е вписана като приоритет в разработената стратегия за бързата помощ в периода 2014-2020 г. Проблемът е кадрови. С промените, които предвиждаме, ще успеем да убедим хората в привлекателността на тази професия".

Автобус се запали във Варна

Пожарна. Снимка: БГНЕС, Архив

Автобус се запали във Варна тази сутрин. Това съобщи говорителят на полицията във Варна Ивана Милева, цитирана от Дарик.

Инцидентът е станал малко след 8 часа тази сутрин на бул. „Владислав Варненчик“, близо до спирка „Патриарха“. Никой от пътниците в автобуса не е пострадал.

Шофьорът на автобуса е сигнализирал за инцидента. Малко след това на мястото са пристигнали екипи на полицията и пожарната.

Предполага се, че пожарът е започнал от двигателя на автобуса.

Возилото е на корабостроителния завод „МТГ-Делфин“. Според първоначалната информация с автобуса са превозвани работници на завода. 

Статията "Автобус се запали във Варна" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Националисти: СДВР ни разреши патрули заради бежанците

Боян Расате

По повод бежанците и напрегната ситуация с тях е редно да съобщя, че получихме разрешение от СДВР да организираме граждански патрули.

Това обяви денс пред TV7 Боян Расате от националистическата формация “Национално единство” Боян Станков, представящ се като Боян Расате. Инициативата била на гражданската организация “Национален форум обединение”.

 По думите му т.нар. гражданските патрули ще тръгнат от следващата седмица, за да съдействат на полицията. Целта им е да “контролират ситуацията в града, защото тя излиза извън контрол”, каза Расате. Те обаче ще имат правомощия само на наблюдатели, като при забелязване на нередности ще сигнализират полицията.

Такива патрули вече работят, съобщи Симеон Костадинов от новата Националистическа партия на България.

В същото време пресцентърът на столичната полиция отрече да е издавано разрешение за граждански патрули.

Пред dnevnik.bg директорът на СДВР Ивайло Спиридонов комйентира: “Трябва да сме малоумни, за да разрешим подобна дейност на политически групи.”

 По закон проверки на граждани могат да се извършват само от полицията. 

Статията "Националисти: СДВР ни разреши патрули заради бежанците" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Samsung продаде три пъти повече смартфони от Apple през третото тримесечие

Делът на Samsung на глобалния пазар на смартфони е 32,1%, втори е Apple с 12,1%, а на трето място излиза Lenovo с 5,1%

    


Учредяват Клуб на писателите

Клуб на писателите от Благоевградска област ще бъде учреден към Народно читалище „Н. Вапцаров-1866". Инициативата е на литературния клуб „Огнище”. Събитието ще се проведе днес от 16.00 часа в Хоровата зала. Литературно четене ще има за цел да запознае и опознае пишещите.Ще бъде организиран и базар на издадените им книги....

Красива перничанка преподава в Ню Йорк

 Венцислава Венциславова, една от най-интересните българки в Ню Йорк, попада съвършено изненадващо и за самата нея в модната индустрия в мегаполиса. "Животът е низ от добре организирани случайности и предизвикателства. Когато човек е готов, късметът го открива, където и да се намира. Само че разбираш всичко това, когато започне да ти се случва", коментира красивата жена от Перник. През 1997 г. тя заминава по ученически програми за града, който никога не спи. И след като се...

Продължава

Приеха на първо четене промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс

Депутатите приеха на първо четене промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. 

Със законопроекта се предлагат разпоредби, регламентиращи осъществяването на фискален контрол върху движението на стоки с висок фискален риск на територията на държавата. Въвеждането на мярката цели предотвратяване неплащането на данъци и защита на фиска. Фиск Депутатите приеха на първо четене промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Със законопроекта се предлагат разпоредби, регламентиращи осъществяването на фискален контрол върху движението на стоки с висок фискален риск на територията на държавата. Въвеждането на мярката цели предотвратяване неплащането на данъци и защита на фиска. Фиск

Приеха промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс на първо четене

Депутатите приеха на първо четене промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. 

Със законопроекта се предлагат разпоредби, регламентиращи осъществяването на фискален контрол върху движението на стоки с висок фискален риск на територията на държавата. Въвеждането на мярката цели предотвратяване неплащането на данъци и защита на фиска. Фиск Депутатите приеха на първо четене промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Със законопроекта се предлагат разпоредби, регламентиращи осъществяването на фискален контрол върху движението на стоки с висок фискален риск на територията на държавата. Въвеждането на мярката цели предотвратяване неплащането на данъци и защита на фиска. Фиск

Бил Гейтс стана редактор на списание

За декемврийския си брой списание Wired включи в редакторската си колегия и един пълен новак, който обаче притежава знанията да направи хитово...

Бил Гейтс стана в редактор на списание

За декемврийския си брой списание Wired включи в редакторската си колегия и един пълен новак, който обаче притежава знанията да направи хитово...

Стари велосипедни части като полилеи


Каролина Фонтура Алзага, художник от Лос Анджелис, пренася обичта към колелото на изцяло ново ниво. Нейните полилеи от стари велосипедни вериги и други части приковават вниманието и дават нов смисъл на идеята за рециклиране.

Виждали сме достойно много примери за изкуство, създадено от вече ненужни вещи, но произведенията на Каролина впечатляват с внушителния си вид: едновременно тежки и някак магически ефирни. Викторианското им излъчване приканва за близък поглед и тогава човек си...

Пускат парното във Варна

От днес започва поетапното пускане на парното във Варна, съобщиха от фирмата доставчик на услугата. Необходимо е клиентите още сега да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, припомнят от дружеството. Важно е също отговорниците на абонатните станции и/или домоуправителите да осигурят предварителното запълване на вътрешната отоплителна инсталация в сградите. Необходимо е да се проверят уредите за дялово разпределение. Ако клиентит...

Бисеров е наел двама адвокати

Бившият заместник-председател на ДПС Христо Бисеров вече е ангажирал двама адвокати, които са били на предварителен разговор със следователите. Това съобщи БНТ.

Бисеров ще бъде разпитан в Столичното следствие веднага след като му бъде предявено обвинение.

Делото срещу него е за пране на пари, данъчни престъпления и подаване на неверни данни в Бившият заместник-председател на ДПС Христо Бисеров вече е ангажирал двама адвокати, които са били на предварителен разговор със следователите. Това съобщи БНТ. Бисеров ще бъде разпитан в Столичното следствие веднага след като му бъде предявено обвинение. Делото срещу него е за пране на пари, данъчни престъпления и подаване на неверни данни в

Община Перник даде 3 бона на Иво Ангелов

 Пернишките общински съветници гласуваха премия в размер на 3000 лева на световния и европейски шампион Иво Ангелов за високи успехи, постигнати през 2013 година.

Имаше предложение от съветника Николай Драгомиров борецът да бъде награден с 15 000 лева, но се оказа, че сумата е твърде висока за общината. Класикът вече бе удостоен и със званието "Почетен гражданин на Перник". Иво е единственият наш спортист, който тази година спечели и двете титли от големите...

Продължава

Започва зимното поддържане на пътищата

От днес се въвежда зимно поддържане на републиканската пътна мрежа, съобщават от пресслужбата на Агенция „Пътна инфраструктура”. По опорните пунктове се разполага  необходимата снегопочистваща техника  и материали - химикали, сол и пясък. Областните пътни управлeния и пътноподдържащите фирми работят на 24-часов режим. Разработени са подробни оперативни планове за временна организация на движението с обходни маршрути при усложнена зимна обстановка и обилни снегонавявания. Снегопочистващата техника е оборудвана с GPS, но успоредно с това ще се ос...

Стоянка Мутафова не е болна!

Майка ми не е болна, категорично отрече дъщерята на Стоянка Мутафова по ТВ7 слуховете, че обичаната актриса гасне от бронхопневмония.

ГЕРБ: Чакаме 25 хил. в Пловдив. Митингът на БСП ще е подсилен от ДПС

Цвета Караянчева, дсепутат от ГЕРБ.

ГЕРБ очаква 25 хил. членове и симпатизанти на протестния митинга в Пловдив утре, а БСП не може да събере желаната бройка за митинга по същото време в София и ДПС мобилизира свои хора от Кърджалийско, обяви в кулоарите на парламента Цвета Караянчева от ГЕРБ.

ДПС ще докара хора от 200-те села около Кърджали, както и от други смесени региони, уточни тя.

По нейна информация в смесените региони плашат собствениците на транспортни фирми, че ако превозват хора за протеста на ГЕРБ ще им унищожат бизнеса.

Отделно БСП мобилизира хора от Пловдив и Бургас, които ще извози с влакове.

“Притесняваме се от провокации и кървави сблъсъци в София. Ние затова направихме нашия митинг в Пловдив, за да не нагнетяваме напрежение и за да не изглежда, че искаме да яхнем протеста на студентите”, коментира Караянчева.

Протестният митинг на ГЕРБ в Пловдив от 12 ч. в събота беше обявен от лидера на партията Бойко Борисов в сряда. Вчера пък стана ясно, че БСП готви митинг в подщкрепа на правителството по същото време в София със сборен пункт “Орлов мост” (знаково място за антиправителствените протести).

В събота в ранния следобед има и мач Левски-ЦСКА на стадиен “Васил Левски” и се очаква по обед в центъра да се съберат и агитките на двата отбора.

Статията "ГЕРБ: Чакаме 25 хил. в Пловдив. Митингът на БСП ще е подсилен от ДПС" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Избират омбудсман на Русе

Конкурсът за обществен посредник на Русе ще се проведе от 14 часа в Заседателната зала на общината. Комисия ще изслуша четиримата кандидати. Това са юристите Вяра Драгнева и Здравко Паскалиев, студентката по право Гинка Танкова и началникът на Държавен архив - Русе – Йордан Борисов....

Телата на осем имигранти открити край бреговете на Гърция

Телата на осем имигранти бяха открити от гръцката пристанищна полиция тази сутрин край бреговете на остров Лефкада в Йонийско море след потъването на лодката им, съобщи пристанищната полиция.

Правителството смята да вкара имигрантите без ясна самоличност в затвори

Въпреки европейските призиви България да не пребягва до използването на т. нар. центрове от затворен тип за бежанци, правителството вече готви значителен контингент за тях. Това стана ясно от думите на вицепремиера и вътрешен министър Цветлин Йовчев в петък.   След като извърши проверка по границата с Турция, Йовчев обясни, че в затворените центрове ще бъдат вкарвани чужденците, чиято самоличност не може да бъде установена, но са заявили, че търсят защита у нас.   Те ще бъдат настанявани в места от закрит тип до произнасянето на Агенцията за бежанците, което трябва да стане до шест месеца.   Според изнесените от него данни в България пребивават около 700 семейства от Сирия или приблизително 5000 души, останалите около 3000 нямат основание за признаване на статут на бежанци.   Чужденците без основание да пребивават у нас ще бъдат експулсирани, а хората с хуманитарни проблеми ще бъдат настанявани в места за настаняване от открит тип.   В третата група са емигрантите, заявили, че търсят у нас защита и не е ясна самоличността им - те ще бъдат настанявани в места от закрит тип, обясни Йовчев.   Преди ден от Европейската комисия обявиха, че бежанците и имигрантите от държави извън ЕС трябва да бъдат въдворявани в центрове от закрит тип само в извънредни случаи. Мярката трябва да се прилага само за имигранти и бежанци, за чийто живот съществува опасност поради отправени към тях заплахи, ако са жертви на трафик на хора или ако са преследвани.   Правителството вече обяви плановете си първият подобен център да бъде изграден в Телиш, чиито жители обаче силно се съпротивляват. Според данни на военния министър Ангел Найденов от началото на седмицата голяма част от чужденците нямат документи и трудно може да се установи произходът им.   Йовчев съобщи още, че през изминалото денонощие властите са върнали повече от 100 души от границата, а през предишното – 150.   Според министъра е създадена много добра организация на работата по опазване на границата, командированите полицаи от страната успешно се справят с новите си задачи. Не се предвижда увеличение на времето за ротация на командированите полицаи, което сега е две седмици.   Евродепутат нарече недостойна стената по границата с Турция   България вече е реши по-най-критичния участък от границата с Турция да издигне и специални ограждения, които да спрат бежанския поток.   Йовчев съобщи, че "временното преградно съоръжение по граничната полоса" трябва да бъде готово до края на февруари.   Белгийският евродепутат Филип Ламберц (Еколо) обаче определи като "недостойно" намерението на България да издигне стена срещу потока от сирийски бежанци.   Евродепутатът коментира темата в интервю за медийната група Ер Те Ел, която припомни, че през октомври нашата страна е започнала изграждането на 30-километрова стена по границата с Турция.   Недостойно е, невероятно е континент с 500 милиона жители да се изправя срещу идеята да приеме няколко десетки хиляди бежанци, коментира Ламберц.   Той отбеляза, цитиран от БТА, че Ливан - "микроскопична близкоизточна държава" - е приел 700 000 бежанци от Сирия досега. Намирам това за недостойно, защото сме богат континент, коментира евродепутатът.   В публикацията, придружаваща откъса от интервюто, се отбелязва, че България е най-бедната държава в ЕС. Допълва се, че нашата страна среща трудности да се справи с мащабния поток имигранти, които пристигат основно от Сирия, но и от други арабски държави. Капацитетът на приемните центрове е недостатъчен и България моли за шест милиона евро финансова подкрепа от ЕС.   Вигенин очаква под 10 млн. евро европейска помощ   По-рано в петък външният министър Кристиан Вигенин съобщи, че на този етап очаква финансовата помощ от Европейската комисия да е под 10 млн. евро.   Вигенин посочи, че тя няма да покрие всички български разходи по овладяването на бежанския поток, но очаква страната ни да се възползва от подкрепа по линията на други фондове през 2014 година.   По-рано тази седмица вицепремиерът и правосъден министър Зинаида Златанова заяви, че правителството очаква от ЕК 90 млн. евро, но не уточни в какви срокове и под каква форма ще бъдат отпуснати.   Външният министър каза още пред Нова телевизия, че ще се проведе заседание на т.нар. централна смесена комисия, в която България и Турция ще обсъдят съвместните действия по отношение на бежанския поток.   Вигенин каза още, че не разполага с информация, че Турция тласка бежанци към наша територия.   "Напротив, изразиха готовност да работят с нас. Възможно е обаче да има занижен контрол. Трябва да работим активно, само съвместният ангажимент може да решава този проблем”, каза външният министър пред Нова телевизия.

Вигенин очаква европейската помощ за бежанците да е под 10 млн. евро

Външният министър Кристиан Вигенин съобщи, че на този етап очаква финансовата помощ от Европейската комисия да е под 10 млн. евро. Вигенин посочи, че тя няма да покрие всички български разходи по овладяването на бежанския поток, но очаква страната ни  да се възползва от подкрепа по линията на други фондове през 2014 година. По-рано тази седмица вицепремиерът и правосъден министър Зинаида Златанова заяви, че правителството очаква от ЕК 90 млн. евро, но не уточни в какви срокове и под каква форма ще бъдат отпуснати. Външният министър каза още пред Нова телевизия, че ще се проведе заседание на  т.нар. централна смесена комисия, в която България и Турция ще обсъдят съвместните действия по отношение на бежанския поток. Вигенин каза още, че не  разполага с информация, че Турция тласка бежанци към наша територия. ”Напротив, изразиха готовност да работят с нас. Възможно е обаче да има занижен контрол. Трябва да работим активно, само съвместният ангажимент може да решава този проблем”, каза външният министър.

Пацата, жена му, Кобурга и Доган – лириката на студентите (видео)

Окупация на парламента, Снимка: Тихомира Методиева


Песните на студентските протести стават все по цветни и разнообразни. В лириката на “ранобудните” вече влизат Доган, Бойко и “Кобурга”. Пацата продължава да бъде основно действащо лице.

Група от “ранобудните” снощи цяла вечер забавлява измръзналите протестиращи с “Разсърди се на Пацата жената”, “Пацо в Дупница” и “Не искаме”.

Във видеото по долу може да чуете и видите танците и песните на “ранобудните”. Ако имате петъчно настроение, може да пеете с тях.

“Разсърди се на Пацата жената”


Разсърди се на Пацата жената
разсърди се и имало защо
оставката Пацо той не ще дава,
защото ще остане без бюро.

 

“Пацо в Дупница”

А ние ще запеем
ще запеем песента
А тя е
Пацо в Дупница
шалялялял
О, Пацо в Дупница
шаалялялял

 

“Не искаме”

Не искаме Кобурга във нашите гори
и никой няма да му дава 800 дни
Не искам контрабанда от Бойко и Доган,
а вкусни български домати искам аз да ям

Видео: videonews.bg

Статията "Пацата, жена му, Кобурга и Доган – лириката на студентите (видео)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Канада остави визите за българи от опасения от престъпници


Канада отмени визовия режим за пристигащите от Чехия, но го оставя в сила за България и Румъния поради опасенията на правителството от трафик на хора и банди от организираната престъпност, съобщи министърът по въпросите на имиграцията Крис Алекзандър.

Режимът за чехите вече е като на гражданите от повечето страни от ЕС. Безвизовото пътуване е ключово условие за влизане в сила на договореното миналия месец споразумение ЕС-Канада за свободна търговия. То трябва да бъде ратифицирано от...

На 16 ноември казват виновен или невинен е Илиян Тодоров

 Венцислав Тодоров, бащата на убиеца от “Соло”, отрече информацията, че синът му е избягал и е бил обявен за издирване. 
“Синът ми не се крие, не знам за такова нещо и сега го чувам от вас. Все пак той е на 27 години”, заяви пред БЛИЦ Венцислав Тодоров, който е бивш лидер на БСП – Перник. Той обаче отрече и коментарите, че синът му се е ползвал с протекциите на баща си, за да се измъкне от правосъдието.

Проверка установи, че на 16...

Продължава

Нов скандал разтърси Сикрет сървис

Нов скандал разтърси Сикрет сървис. Този път замесени се оказаха двама високопоставени агенти от личната охрана на президента на САЩ Барак Обама. Двамата са отстранени от служба, а по случая се води задълбочено вътрешно разследване.

Доц. Иванов: Политиците да бъдат обект на внимание от структурите за финансов надзор

/КРОСС/ Политиците трябва да бъдат обект на особено внимание от страна на структурите за финансов надзор - тяхното финансово състояние, извършваните транзакции, участието им в различни бизнес начинания и така нататък. Това мнение изрази в студиото на бТВ тази сутрин доц. Николай Иванов, първият директор на бюрото за финансовото разузнаване По времето докато аз бях директор на бюрото не е имало сигнали за финансовото състояние на Христо Бисеров, добави той. Аз предполагам, че в Швейцария, където има сметки бившият заместник-председател на НС, той е станал обект на интерес на швейцарските власти и оттам е дошло разследването и запитването към България относно неговите сметки и финансови операции, коментира Иванов. След като сигналите срещу него вече са факт, службите за финансов надзор вече имат правото да проверят в цялост къде и какви сметки има той, допълни той. Това, което бих могъл да кажа е, че особено внимание на така наречените политици започва да се обръща от 2006 година насам. Това става след приемането на Третата директива на ЕС, която изисква да се съставят списъци на тези лица и роднините им, да се наблюдават сметките им и всичките им финансови операции, коментира бившият директор на бюрото за финансовото разузнаване.  

Тренчев видя опасност в сектор Енергетика

Няма какво да се разпределя, заяви Тренчев

Сдружение "Азбукари" откри изложба на детски рисунки в НС

Събират се средства за детска площадка във Велико Търново

    


Бойко да се яви в комисията, голям мъж е!

До месец се чакат резултати по сигналите срещу Бойко Борисов, подадени от Николай Бареков в парламентарната комисия за конфликт на интереси. Това обяви председателят й Волен Сидеров в "Гореща точка" по ТВ7.

Лъжата си е лъжа, а не опорна точка

Популярната вече сводка на МВР, с която се дават указания на депутатите от БСП как да говорят за протестите, вече се превърна в „опорна точка”. Тази точка била грешка, но не и лъжа, обясни рано сутринта едно от най-популярните лица на БСП Антон Кутев. Колкото и да увърта господин Кутев, вече е напълно ясно докъде е готова да стигне неговата партия само и само да остане на власт. Да се дава ясно указание какво да се говори и при това след като се признава, че указанието не е вярно, не е нищо друго освен лъжа. А лъжата се използва за очерняне и политически пиар – това е истината, колкото и да го върти и суче Кутев. И тази лъжлива пропаганда се разпространява от управляващата партия. А най-страшното е, че на много българи не им пука - те очакват да е така, за тях е нормално...

Етнографския музей ще предложи многобройни игри и забавления в събота

В събота, 16 ноември 2013 г., за поредна година Националният етнографски музей (пл. „Княз Александър I" 1) в София ще отвори своите врати и ще предложи многобройни игри и забавления за своите гости през целия ден (от 10 до 17.30 часа). Посетителите ще могат да разгледат изложбата „Имало едно време у дома" и да се включат безплатно в занаятчийски ателиета по грънчарство, дърворезба, тъкане на хоризонтален стан, художествено плетиво, печене на обредни хлябове. Тазгодишната програма включва и демонстрация на старата строителна техника „плетарка" с участието на архитекти от Асоциацията за строителство с естествени материали. Гостите на музея ще имат възможността да се снимат в народна носия, да вземат урок по народни танци, да си приготвят сами шарена сол. Познанията си в о...

Актриса, превърнала живота на Алек Болдуин в кошмар, бе осъдена

Углавният съд в Манхатън осъди на 6 месеца лишаване от свобода канадската актриса Женевиев Сабурен, преследвала актьора Алек Болдуин, съобщи Асошиейтед прес. Тя е обвинена за преследване, тормоз и обида на съда. "Не съм направила нищо лошо. Невинна съм. Правите грешка" - е казала Сабурен след произнасянето на присъдата. Шестте месеца лишаване от свобода ще се прибавят към 30-те дни, които актрисата вече получи на 13 ноември за неуважение към съда и за нарушаване на съдебното производство. Актрисата често прекъсваше не само прокурорите, но и собствения си адвокат  пречеше на воденето на процеса. Така тя ще прекара зад решетките общо 7 месеца. На Сабурен е забранено също да се приближава до Алек Болдуин и съпругата му през следващите пет години. Изслушванията продължиха три дни, по ...

Забавиха разпита на Бисеров с един час

С един час бе отложен разпитът в Столичното следствие на бившия зам.-председател на НС Христо Бисеров, предаде БГНЕС. Разпитът трябваше да започне в 10 часа днес, но Бисеров пристигна на мястото чак в 11 ч. Причините за отлагането не са ясни. Днес ще бъде разпитан и доведеният син на Бисеров Ивайло Главников. Прокуратурата заведе дело срещу Бисеров и Главинков три дни, след като депутатът обяви, че напуска парламента и политиката по лични причини. Три превода за общо 315 000 долара и 130 000 евро от сметки на Бисеров в Швейцария към други сметки на Главинков в македонска банка, а от там - към офшорни дружества, са в основата на делото за финансови престъпления. За две от транзакциите през 2012 година имало информация в ГДБОП още миналата година. Излезе и информация, че сигнали за злоупот...

ГЕРБ са заявили 3-часов митинг в Пловдив

От 12 до 17 часа е предвиден митингът на ГЕРБ в Пловдив в събота, Община Пловдив вече е получила официално уведомление, предаде БГНЕС. Очаква се от областта да пристигнат над 40 автобуса с привърженици. От Стара Загора също ще дойдат с автобуси около 500 души, а от Шумен се очакват 200. 4 автобуса ще тръгнат от Разград, стотина души се чакат от Търговище. В 14 часа е обявена срещата на Бойко Борисов с кметовете на ГЕРБ. Тя ще се проведе в семейния хотел на кмета Иван Тотев - "Империал".

Държавата конфискува имуществото на Боевски?

Имуществото на олимпийския шампион Гълъбин Боевски и неговото семейство може да бъде конфискувано в полза на държавата. Предстои да започне проверка на имането на фамилията от служители на Комисията за отнемане на незаконно имущество, съобщава в. „Монитор".По закон, когато нашенец получи присъда за престъпление, от което се изкарват солидни суми, той задължително попада в полезрението на комисията. Това се случва и ако делото е гледано в чужбина, обясниха още запознати. Преди няколко месеца така беше отнето на осъдения за трафик на хора Христо Стоянов. Той се раздели с имане за 919 000 лв. след присъда в Белгия.Сега се очаква документите за делото на Боевски в Бразилия да се получат в българското правосъдно ведомство. По процедура, когато има окончателен съдебен акт на чужд съд, Външ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване