Какъв е планът „Орешарски“?

Автор: Веско Паунов*

Българи, събудете се! Няма план „Орешарски“, има план на мафията и различни чужди интереси за разграбване и заробване на България!

Фактите:
1. Бюджета на републиката за 2014 г . ще бъде финансиран с нови 4 милиарда нови кредити. Това означава по милиард на тримесечие. Като добавим старите кредити, ще видите, че българската икономика няма да може да ги обслужва. Очаква ни дългова вълна и увеличение на данъците – данъчни ставки и основи!

2. За проекта “Южен поток” до преди няколко години се говореше, че ще струва около 1,1 милиарда. Подписаното инвестиционно намерение с руската страна е за 3,4 милиарда. (????)

3. Увеличена е сумата на МВР за подслушване с 100 милиона. Започват репресии.

4. В най-висши служби на МВР в София са назначени изключително много кадри на ДПС. Това всъщност е държавен преврат по мирен начин. Не може ДПС с 500 хил. гласа, предимно на турци, цигани и фалшиви гласове от изборните комисии в Турция, да извиват ръцете на цялото българско общество.

5. Не ми се мисли, ако започнат проекта “Белене”. Това ще бъде една централа, която няма да бъде на българският народ. Народа ще обслужи само негативите – връщането на кредитите и риска от замърсяване. А електричеството ще бъде изнасяно от частни фирми, които и в момента са изключително богати.

6. В момента главното мюфтийство съди българските общини за 85 имоти за собственост на джамии, включително прилежащата земя. Управляващото мнозинство, включително Атака, внесоха проект който да улесни загубата на българският интерес.

7. Умишлено беше допуснато да ни залее вълна от навлизащи в страната. В момента ни трябват само до края на годината над 20 милиона. В момента навлезлите са 20 хиляди, а какво правим, когато станат 200 хиляди?

Дори и в средите на БСП се чуват гласове, че властта обслужва единствено наглите политически интереси на семейството Станишеви/Йосифови и Доган.

Изходът е само един! Обединение на всички патриотични сили за свалянето на Парламента, който обслужва мафиотски интереси.

За общонационален и постоянен Протест! Ако не излезете сега, ще бъде късно!

Подкрепете Ранобудните студенти, защото те са бъдещето на България, а държавна сигурност усилено работи, за да ги изгони от страната!

Ако подкрепяте моя апел, споделете го! 
Днес, 15 Ноември от 11 часа всички пред Народното събрание!

* Текстът е публикуван първо във Facebook, заглавието е на редакцията

The post Какъв е планът „Орешарски“? appeared first on Noresharski.com.

Кутев се извини на битото момче

Аз не съм МВР и не съм на разпит. Така депутатът от БСП Антон Кутев отговори на въпросите на водещите по Нова телевизия за "опорните" точки, по които да се говори за протестите. 

"За опорните точки трябва да питате МВР", заяви Кутев.

"МВР се справи по един много добър начин. Извинявам се на това момче, което беше бито", каза още Кутев. 

"П Аз не съм МВР и не съм на разпит. Така депутатът от БСП Антон Кутев отговори на въпросите на водещите по Нова телевизия за "опорните" точки, по които да се говори за протестите. "За опорните точки трябва да питате МВР", заяви Кутев. "МВР се справи по един много добър начин. Извинявам се на това момче, което беше бито", каза още Кутев. "П

Антон Кутев: За опорните точки трябва да питате МВР

Аз не съм МВР и не съм на разпит. Така депутатът от БСП Антон Кутев отговори на въпросите на водещите по Нова телевизия за Аз не съм МВР и не съм на разпит. Така депутатът от БСП Антон Кутев отговори на въпросите на водещите по Нова телевизия за "опорните" точки, по които да се говори за протестите. "За опорните точки трябва да питате МВР", заяви Кутев. "МВР се справи по един много добър начин. Извинявам се на това момче, което беше бито", каза още Кутев. "П

Във Варна представиха „Технологична модернизация в малки и средни предприятия“

Над 80 представители на малкия и средния бизнес във Варна присъстваха на представянето на процедура „Технологична модернизация в малки и средни предприятия“. Експерти от Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентосопобност“ към Министерство на икономиката и енергетиката представиха акценти от Насоките за кандидатстване, етапите и начина на оценяване на проектните предложения по процедурата, бюджета на проекта, техническото изпълнение на договорите за безвъзмездна финансова помощ.

Vivacom с нов, уникален за България продукт

HYBRID съчетава най-доброто от предплатените и абонаменти услуги

    


Облачно и хладно

И през следващото денонощие времето у нас ще се задържи облачно, влажно, в равнините с намалена видимост, съобщиха от НИМХ.На места от време на време ще превалява слаб дъжд. По-значителни разкъсвания на облачността ще има над югозападните, а след пладне и над североизточните райони. Ще духа слаб до умерен, в източните райони и временно силен вятър от изток-североизток. Ще бъде без съществен дневен ход на температурите. Минималните ще бъдат между 7° и 12°, а максималните между 9° и 14°, малко по-високи в югозападните райони. За София минималната...

Честваме 116 години от създаването на Пункт за базиране Варна

В Пункт за базиране във Варна ще се бъде отбелязана 116-та годишнина от създаването на военното формирование. Церемонията ще започне в 10:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Военноморските сили. След тържественото вдигане на националното знаме, военноморските флагове и флаговете за разцветяване ще бъдат наградени военнослужещи и цивилни служители, постигнали високи резултати в бойната подготовка. По случай празника ще бъдат дадени почетни имена на учебни зали в сградата на управлението на Пункта за базиране....

BG студент, получил световен приз: Имиджът на България в Скандинавия не е добър

Борис Георгиев: Доста хора там разчитат на държавни фондове за безработни

    


ДАНСwithme Global осъди насилието на протестите

Подкрепа за студентските протести от маратона в Ню Йорк. Снимка: ДАНСwithme world

Протестиращите български емигранти от групата ДАНСwithme Global осъдиха насилието над протестиращи у нас.

В писмо до медиите те изразяват безпокойство от “използваната прекомерна и непропорционална физическа сила и произволни действия от страна на служителите на Министерството на вътрешните работи по време на 152-ия и 153-ия ден от антиправителствените протести (12 и 13 ноември) срещу студенти и граждани, упражнявaщи своето конституционно право на протест и мирно сдружаване”.

“Смятаме, че последвалите акции на правоохранителните органи след 12-ти ноември – „визити” по домовете на граждани, участвали в протеста, призоваване на протестиращи на разпит, изискване на лични карти и записване на лични данни на участващи в протеста, нахлуването на служители на МВР на територията на някои софийски университета без нужното позволение – са произволни действия, които нарушават правата на протестиращите и са насочени единствено към прилагане на психически натиск върху протестиращите и на ограничаване на техните протестни действия. Подобни акции и нарушения от страна на правоохранителните органи са системно съобщавани от медии и протестиращи от началото на антиправителствените протести”, пишат членовете на групата.

Те добавят, че осъзнават и оценяват ролята и задължението на служителите на МВР да охраняват обществения ред и опазят сигурността на гражданите, но това не трябва да бъде за сметка на основни права и свободи.

ДАНСwithme Global призовава властите и институциите да проведат независимо и публично разследване на системните инциденти на нарушаване правата на протестиращите граждани, включително на случаите на прекомерна и непропорционална сила, използвана срещу протестиращите. Тези служители на МВР, които са издали заповедите и са участвали в инцидентите, трябва да бъдат незабавно подведени под отговорност, пише в писмото до медиите.

Статията "ДАНСwithme Global осъди насилието на протестите" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Ограничават движението по булевард „Ген. Столетов“

Бул. „Ген. Столетов", в участъка от бул. „Крайречен" до ул."Ан. Кънчев", е затворен за движение на лични моторни превозни средства от днес. В този участък ще бъде разрешено движението само на обществения градски транспорт. Съветват се водачите на лични МПС да избягват да шофират в указания участък, а при необходимост, да шофират с повишено внимание и при спазване на наложените указания. Промяната в движението е във връзка с изграждането на дъждоприемна канализация по бул."Ген. Столетов", в участъка от бул. „П. Евтимий" до бул. „Крайречен". Ремо...

Къде дебне КАТ днес в София

Столичният КАТ сменя местоположението на камерите всеки ден, които следят за нарушения на Закона за движение по пътищата. 

План-графикът за разположението на устройствата е публикуван на страницата на отдел "Пътна полиция" към СДВР. 

Ето и къде дебне столичния КАТ днес:

бул. „Цариградско шосе" - стопанство „Врана"

бул. „България" - пл. Столичният КАТ сменя местоположението на камерите всеки ден, които следят за нарушения на Закона за движение по пътищата. План-графикът за разположението на устройствата е публикуван на страницата на отдел "Пътна полиция" към СДВР. Ето и къде дебне столичния КАТ днес: бул. „Цариградско шосе" - стопанство „Врана" бул. „България" - пл.

Скандал! Юмрукът на Сорос инспирира размириците в България

Един свит юмрук все повече се набива на очи покрай протестите в София. Според Ранобудните той е символ на силата им. Истината обаче е съвсем друга и много страшна. Етимологията му води към Сорос и в основата му са американците и техните интереси, категочини са националистите. Според тях това е юмрукът на Сорос, който инспирира бунтовете от Арабската пролет и последвалите кървави сблъсъци и настояща политическа анархия и мизерия в тези страни.

Поделението на Кенана отваря врати за граждани на бойния си празник

Ден на отворени врати за ученици и граждани организира хасковското военно формирование 52 740, в понеделник от 10 до 12 часа. Поводът е бойният празник на Сухопътните войски – 19 ноември.

Тържественото поднасяне на венци пред паметника на Незнайния войн на площад “Свобода” ще се състои във вторник от 12 часа.

Тази година отбелязваме 128 години от победата на Българската армия в Сръбско-българската война от 1885 г. и 40-ата годишнина от създаването на командването на Сухопътните войски.

Хасково Новини

Започват Коледните пости

От днес започват Рождественските пости, втори по своята продължителност след Великите пости и наричани още Коледни пости. Те продължават 40 дни и са последните многодневни пости за годината. Личните причини за постене сред обществото са различни. Някои искат да спазят християнската традиция, за други пък постите са повод да се пречистят от натрупаните в организмите си токсини. Коледните пости не са така строги като Великите пости. Тук в определени дни се разрешава консумацията на риба и други морски животни, съобщават от Светия Синод на Българс...

"Арсенал" поглежда пак към Саломон Калу

"Арсенал" обмисля варианта да привлече бившия нападател на "Челси" Саломон Калу. В договора на национала от Кот д’Ивоар с "Лил" има клауза за откупуване, която е на стойност 2,5 милиона лири. С привличане на Калу мениджърът Арсен Венгер може да разреши проблеми в атаката.

Миналия януари "Арсенал" отново искаше да вземе футболиста, който вече бе "Арсенал" обмисля варианта да привлече бившия нападател на "Челси" Саломон Калу. В договора на национала от Кот д’Ивоар с "Лил" има клауза за откупуване, която е на стойност 2,5 милиона лири. С привличане на Калу мениджърът Арсен Венгер може да разреши проблеми в атаката. Миналия януари "Арсенал" отново искаше да вземе футболиста, който вече бе

Варненските нови милионери - предимно земеделци

Деветима варненци са декларирали над милион лева доход през миналата година. Милионерите са сред жителите на областта, подали по интернет декларации за доходите, съобщиха за Дарик от НАП-Варна. С най-голям доход може да се похвали варненец, заработил 4,5 милиона лева през 2012 г. Най-доходоносна се оказва професията земеделски производител - такава упражняват седем от милионерите. Един от останалите богаташи е спечелил 7-цифрената сума по трудови правоотношения, а друг - от прехвърляне на дялове, сочат данните на приходната агенция. Миналата ...

4 деца от СКК"Киокушин" - Левски получиха отличия на турнира за „Купа Ояма"

Четири деца от карате клуба в град Левски участваха в Националния турнир по Карате Киокушин - Купа "Ояма" за деца от 8 до 14 години, който се състоя на 10 ноември в Нови пазар. Генчо Генов зае второ място в категория 45 кг. за деца на 10 годишна възраст, Викторио Банчев зае също второ място в категория 30кг. за деца на 10 годишна възраст. Светослав Стилиянов се класира на трето място в категория до 45 кг за деца до 12 годишна възраст, а Калоян Георгиев в категория до 55 кг. деца в същата възраства група зае четвърто място. На 23 ноем...

Фулъм готви зимен удар, иска двама от Ман Юнайтед

"Котиджърс" иска под наем дуото Андерсон и Заха

    


Google Books спечели делото за нелегално разпространение на книги

Според съда сканирането на повече от 20 млн. книги представлява справедливо използване според американските закони

    


Канада: Как да се отърват от скандалния кмет на Торонто

Името на Роб Форд бе опетнено от разкрития за употреба на наркотици, връзки с проститутки и оргии в общината

Къде дебне столичният КАТ днес

Столичният КАТ сменя местоположението на камерите всеки ден, които следят за нарушения на Закона за движение по пътищата. 

План-графикът за разположението на устройствата е публикуван на страницата на отдел Столичният КАТ сменя местоположението на камерите всеки ден, които следят за нарушения на Закона за движение по пътищата. План-графикът за разположението на устройствата е публикуван на страницата на отдел "Пътна полиция" към СДВР. Ето и къде дебне столичния КАТ днес: бул. „Цариградско шосе" - стопанство „Врана" бул. „България" - пл.

Конференция на тема "Стартирай своя бизнес" в Кюстендил

Конференция на тема: "Стартирай своя бизнес" ще се проведе в Кюстендил.Организатори са сдружение "Пауталия на бъдещето" и Института за икономически анализи Brain Workshop Institute. Конференцията е насочена към предприемаческата общност и хората с идеи за собствени бизнес начинания. Основната цел на събитието е фокусиране върху процеса на започване на бизнес - от измисляне на идеята и продукта, през проучването на пазара и макро средата, финансирането, правното администриране, управлението на човешкия капитал и организационния процес. Всички по...

Moody's орязва рейтинга на редица големи американски банки

Причината е възможността в бъдеще при евентуален фалит правителството да не спасява банките с парите на данъкоплатците

    


Синдикати заседават извънредно

Висшият форум на КТ „Подкрепа” заседава извънредно днес, за да обсъди ситуацията в страната и да вземе решение какви действия ще предприеме, след като се разграничи от насрочения за другата седмица протестен митинг на КНСБ. В началото на седмицата ръководствата на двата синдиката обявиха, че създават общ стачен комитет и ще предприемат общи действия във връзка с обстановката в страната.Ден по-късно КТ „Подкрепа” се оттеглиха от споразумението и в специална декларация заявиха, че няма да взимат страна в съмнителни политически и олигархични войни...

Преглед на печата - 15 ноември

Бисеров. „Труд": ТВ екип спипа Бисеров в ресторант, той се измъква през кухнята Христо Бисеров беше засечен от екип на БТВ в заведение с непозната жена. При опит на репортерка да му зададе няколко въпроса бившият депутат тръгна да си излиза, а жената застана пред камерата и помоли да го оставят на мира.

Депутатите пак приемат промени в ДОПК

НАП

Депутатите приеха на първо четене поредните промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК), след като в края на миналия месец приеха други изменения в този закон. 

Най-новите промени предвиждат създаването на мобилни групи от данъчни, които ще проверяват стоките с „висок фискален риск”.

С тези мерки правителството се надява да събере около 200 млн. лева допълнително от ДДС, обяви зам. финансовият министър Людмила Петкова, след като законопроекта беше прието от Министерския съвет.

Стоките, които ще бъдат проверявани от НАП, ще бъдат описани в специален списък. Идеята е на проверка да подлежат бързооборотните продукти като например хранителни стоки и строителни материали.

В списъка няма да влизат стоки, които подлежат на митнически контрол като гориво, алкохол и цигари.

С тези поредни промени в ДОПК се правят промени и в единната сметка, която заработи от началото на годината.

В бъдеще при доброволно плащане на дългове към НАП първо ще се погасява главницата, а после ще се събират натрупаните лихви и разноски. Така се подхожда при принудителното събиране на дългове.

Статията "Депутатите пак приемат промени в ДОПК" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Мадуро получава извънредни правомощия

За борба с корупцията и „икономическия саботаж".

Чакат Христо Бисеров за разпит в столичното следствие

Очаква се прокуратурата да повдигне обвинения на бившия зам.-председател на ДПС и Народното събрание Христо Бисеров. Вчера главният прокурор Сотир Цацаров обясни, че Бисеров ще бъде обвинен за подаване на невярнa декларация пред Сметната палата и пране на пари. Цацаров подчерта, че очаква по случая да бъдат получени данни за банкови преводи от две европейски държави - най-вероятно Швейцария и Македония. Бисеров трябва да бъде разпитан в столичното следствие след като преди седмица стана ясно, че е разследван заедно с доведения си син Ивайло Гла...

Повече от 70% от българските тинейджъри са доволни от условията, при които живеят


Над 70% на сто от българчетата в тийнейджърска възраст дават положителна оценка за статуса си на живот, отчита анализ на Евростат за условията на живот на подрастващото поколение в ЕС-28 през 2011 година, цитиран от БТА. Около 8 на сто от 14-годишните у нас определят статуса си на живот като "много добър", около 20 на сто - като "добър" и над 45 на сто - като "средно добър".

Като "средно лошо" определят битието си около 10% от българските тийнейджъри, а останалите 17 на сто оценяват...

Виктория, Габриела и Любослав подготвят благотворителен концерт за Илиан Панов

Учениците от 10 „д“ клас на Национална Априловска гимназия Габриела Станева, Виктория Коцева и Любослав Димитров организират благотворителен концерт за набиране на средства в подкрепа на Илиан Панов. Младият тревненец и възпитаник на НАГ изпадна в в будна кома преди четири години и семейството му продължава борбата с тази болест, въпреки липсата на каквато и да е подкрепа от държавата. Идеята спирките в Габрово да имат хубав вид е от много отдавна. Не си спомням, дали още по време на управлението на кмета Дачев не бяха правени такива опити, но ...

А. Кутев: С "опорни точки" се процедира по целия свят

Това, което се случва в момента, не е метеж, а е тежка форма на десен болшевизъм, смята червеният депутат. А опорните точки са грешка на пресцентъра на МВР, отчете все пак той.

Орешарски обяснява пред депутатите за заема от Японската банка

Премиерът Пламен Орешарски ще информира парламента за заема от Японската банка за международно сътрудничество, предназначен за изграждането на нови контейнерни терминали във Варна и Бургас. Това се очаква да се случи по време на парламентарния контрол. Външният министър Кристиян Вигенин ще даде разяснения за бежанската вълна и посещение на турския вицепремиер Бекир Боздаг през август в България. Преди това депутатите ще продължат работа по дневния ред на парламента....

500 000 евро делят хърватските национали за Мондиал 2014

Огромна премия от  500 000 евро ще разделят хърватските национали при класиране на световното първенство. Все пак става дума за тези, които са участвали в почти всички мачове. Довечера Нико Ковач ще дебютира като национален селекционер в първия бараж срещу Исландия. Премията беше обявена официално от федерацията. Това означава около 20 000 евро на Огромна премия от 500 000 евро ще разделят хърватските национали при класиране на световното първенство. Все пак става дума за тези, които са участвали в почти всички мачове. Довечера Нико Ковач ще дебютира като национален селекционер в първия бараж срещу Исландия. Премията беше обявена официално от федерацията. Това означава около 20 000 евро на

Лудогорец би Берое

Лудогорец победи Берое с 2:1 в първи мач от 1/8-финалите за Купата на България. Срещата се игра в Разград и беше предавана пряко по NEWS7.

Константин Караджов от "Тази сутрин" бърка коктейли по телевизията

Христофор - братът на Константин Караджов и автор на Христофор - братът на Константин Караджов и автор на "24 часа", ще се включи от САЩ, за да разкаже какъв човек е той в "Търси се". Двамата не се виждат много често, защото Христофор живее в Америка от години. Как преодоляват загубата на своите родители, ще каже сестрата на Константин - Ани. Един от най-добрите му приятели в Би Ти Ви - репортерът

Агент Гошо става и.д. посланик в Етиопия

Ръководството на Министерството на външните работи е намерило начин да заобиколи президента Росен Плевнелиев и да намери посланически постове на дипломати с минало в Държавна сигурност (ДС) и Военното разузнаване (ГРУ на ГЩ). Или поне да ги изпрати да “подсилят” като заместници посолства. 
Това “се налага”, тъй като правителството на ГЕРБ реши, Ръководството на Министерството на външните работи е намерило начин да заобиколи президента Росен Плевнелиев и да намери посланически постове на дипломати с минало в Държавна сигурност (ДС) и Военното разузнаване (ГРУ на ГЩ). Или поне да ги изпрати да “подсилят” като заместници посолства. Това “се налага”, тъй като правителството на ГЕРБ реши,

Протестите станаха абсурдни, оплака се Вигенин

Дори и БСП стига до неща, които не трябва да прави, смята той

    


Александър Попов: Имаше полицейско насилие

/КРОСС/ Това, което ми се случи, беше действително полицейско насилие. Видях, че един от полицаите държеше в ръката си ключ за врата, и беше заплашително. Питах го дали има намерение да го използва, той реагира агресивно, не го използва, но ме свалиха на земята Това разказа едно от лицата на протеста, Александър Попов, студент 4 курс английска филология в СУ, който стана известен с окървавеното си лице при сблъсъците на 12 ноември. В студиото на сутрешния блок на Нова телевизия той отрече информацията от „опорните точки на БСП", които ГЕРБ огласиха, в които се казва, че момчето не е наред с главата, че е съмнително дали е студент и че има свидетелски показания за това от негови съседи. По думите на преподавател на Попов, момчето е един от най-добрите му студенти, а самият Александър разказа, че с него лично никой не се е свързвал, нито пък от МВР са разпитвали съседите му. Нямам никакъв проблем с главата, нямам никакви психически проблеми, каза още студентът. От своя страна студентът, който също е част от протестиращите, Лазар Петров, отрече информацията за даване на пари на студенти и я определи като манипулация. Що се отнася до наличието на агресия той разказа, че към обяд на 12-ти не е имало ултраси и нито един студент не е провокирал насилие, но не отрече, че на вечерния протест е можело и да има такива сред мирно протестиращите. Ние очаквахме от самото начало да се опитат да ни дискредитират, бяха категорични момчетата

Община Казанлък финансира автори на ръкописи

Заместник-кметът на община Казанлък Петър Косев връчи ваучерите на авторите на ръкописите, които спечелиха финансиране от Община Казанлък по програма "Финансиране на книги на казанлъшки автори 2013 година", част от културния календар на Общината. В присъствието на началник-отдел „Култура и туризъм" Сребра Касева и експертната комисия по оценяване на ръкописите с председател д-р Димитър Няголов, той връчи на наградените автори ваучери на стойност, равна на определеното за всяка творба финансиране. Авторите на отличените ръкописи благодариха на ...

Преглед на печата от 15 ноември


Държавно управление

Капитал Daily

Столичната община иска да върне патентния данък за такситата
Дебатът между общинските съветници и браншовите организации продължава

Региони на няколко скорости
Различията между отделните области в страната се задълбочават

Сега

Управляващите увеличиха драстично парите за подслушване и следене
Няма логично обяснение защо са толкова големи бюджетите на новата мегаагенция за специалните...

Орешарски и 9 министри отговарят на парламентарния контрол

Премиерът Пламен Орешарски и 9 министри ще участват в парламентарния контрол в петък. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Министър-председателят ще отговори на питане относно заема от Японската банка за международно сътрудничество, предназначен за изграждането на нови контейнерни терминали във Варна и Бургас
Премиерът Пламен Орешарски и 9 министри ще участват в парламентарния контрол в петък. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Министър-председателят ще отговори на питане относно заема от Японската банка за международно сътрудничество, предназначен за изграждането на нови контейнерни терминали във Варна и Бургас

С високо изпъната десница


"С високо изпъната десница - "Да живее победата"... Това е девизът на новосформираната Националистическа партия на България. Асоциацията с Хитлеровия поздрав от времето на Втората световна война, разпространен сред почти всички европейски и световни крайно десни движения, веднага се набива на очи.

Десетина младежки движения с крайни националистически виждания се обединиха в партия на 9 ноември - навръх 75-годишнината от Кристалната нощ, нощта на метежа през 1938 г. над евреите в...

Мудис намали рейтинга на основни американски банки

Американската рейтингова агенция Мудис понижи с една степен главния кредитен рейтинг на три големи банки в САЩ: Джей Пи Морган Чейз (JPMorgan Chase), Голдман Сакс (Goldman Sachs) и Морган Стенли (Morgan Stanley), предаде БГНЕС. Джей Пи Морган Чейз, най-голямата американска банка по активи, е с понижен дългосрочен рейтинг до A3. Голдман Сакс и Морган Стенли са съответно с Baa1 и Baa2. Отбелязва се, че Ситигруп (Citigroup), Банк ъф Америка (Bank of America) и Уелс Фарго (Wells Fargo) са със запазен рейтинг, съобщи АФП. В края на месец май т.г. Мудис повиши прогнозата си за банковата система на САЩ, променяйки я от негативна на стабилна. Тогава първото повишаване на прогнозата от 2008 г. насам, когато се разрази световната финансова криза бе обосновано с подобряващата се американ...

Турският вицепремиер подаде оставка заради Ердоган

Скандално разцепление в турското правителство - вицепрезидентът и говорител на турското правителство Бюлент Арънч подаде оставка. Причината е ясна - той напуска политиката заради публичен скандал и несъгласие с премиера Реджеп Тайип Ердоган по повод разделянето на мъжките и женските студентски и ученически общежития в страната, съобщи информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА). Очевидно е, че това става след като първият вицепремиер в турското правителство и бивш председател на Меджлиса изпадна в немилост и остро противоречие с министър-председателя Ердоган, коментират труските медии. „Мисля, че е наложително да напусна активната политика. Може би по този начин намирам възможност да си почина”, посочи още досегашният втори човек в турското правителство, предаде...

Дейвис инвестира сериозна сума в ЦСКА

Официалният председател на Надзорния съвет на ЦСКА, Лоурънс Дейвис, разполага със сумата от 30 млн. евро, които желае да инвестира в ново съоражение за "армейците". Британският бизнесмен иска да инвестира със свои партньори и е готов да представи пред правителството банкова гаранция за сумата, пише football24.bg, цитирайки "Труд". Изпълнителният директор на ЦСКА Тодоров обяви намеренията и осигурената от Дейвис сума, но и уточни при какви условия може да се случи реконструкцията. В момента ст. "Българска армия" е даден на дългосрочна концесия на ЦСКА, но по закон в тази ситуация не се позволяват външни инвеститора затова трябва да се отмени  концесията. Дейвис е готов с проект за 26-хиляден стадион, но той може да бъде обновен до 34 000. Така ще се изпълни идеята "Българска арми...

Украйна предложи на Европа да "откупи" Тимошенко за 20 млрд. долара

Украинските власти предложиха на Европа, която иска освобождаването на Юлия Тимошенко, да компенсира с 20 милиарда долара икономическите загуби, които Тимошенко нанесе на Украйна от сключването на газовото споразумение с Русия, пише ”Независимая газета”. На такава сума се оценяват щетите за държавата, нанесени от Тимошенко в резултат на подписване на неизгодни договори с Русия. „Лесно е да бъдеш добър на чужд гръб. Но ако Европа иска свободата на Тимошенко, нека да ни върне 20 милиарда долара, които Украйна загуби заради нея. Цената за решаване на проблема е само 20 милирада долара”, заяви Михаил Чечетов, първи заместник-ръководител на управляващата в Украйна партия Михаил Чечетов. Настоящата власт в Украйна смята за крайно неизгодно газовото споразумение, подпис...

Ако има пари, които могат да се откраднат, те ще се откраднат

С този кратък коментар лидерът на КТ Подкрепа Константин Тренчев охарактеризира бюджет 2014. Константин Тренчев каза още, че е лесно да се обещава, но е трудно да се изпълнят тези обещанията. Според него се цели да бъдат укротени хората, а реално ще се тръгне към заеми за да се запушват дупки. По думите му загубите в енергетиката ще повлекат цялата държава надолу.

Майкъл Фелпс иска да плува на Рио 2016

Страшилището в басейна Майкъл Фелпс може отново да стъписа конкуренцията. Отказалият се реордьор по златни медали от олимпиади американец намекна, че отново може да се пусне в състезания. Целта на Фелпс е участие на Рио 2016.  Тогава американецът ще бъде на 30 години. Няколко от неговите съотборници в отбора на янките вече заявиха, че завръщането н Страшилището в басейна Майкъл Фелпс може отново да стъписа конкуренцията. Отказалият се реордьор по златни медали от олимпиади американец намекна, че отново може да се пусне в състезания. Целта на Фелпс е участие на Рио 2016. Тогава американецът ще бъде на 30 години. Няколко от неговите съотборници в отбора на янките вече заявиха, че завръщането н

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване