ГЕРБ: Пуснат е неверен слух, че се отлага нашият митинг в Пловдив

Логото на ГЕРБ.

Появилата се информация в социалните мрежи, че ГЕРБ отлага организирания антиправителствен митинг в град Пловдив на 16.11.2013г. , не отговаря на истината, обявиха от пресцентъра на партията.

Според гербаджиите става въпрос за провокация, която идва от страна на техните опоненти – БСП и ДПС, “които са обзети от панически страх”.

“Организираният от ГЕРБ митинг ще се състои утре от 12 часа, на централния площад в град Пловдив. Очакваме над 20 хиляди души да се съберат с искане за оставката на правителството на Пламен Орешарски“, съобщиха още хората на Бойко Борисов

Статията "ГЕРБ: Пуснат е неверен слух, че се отлага нашият митинг в Пловдив" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Жертвите на супертайфуна във Филипините достигнаха 3621

Броят на жертвите на тайфуна Хайян във Филипините достигна 3621, съобщиха световните агенции.   Новите данни превишават с повече от 1200 обявения по-рано днес брой на жертвите, който беше 2360. Националният съвет за управление и намаляване на риска от бедствия заяви, че по последни данни жертвите във всички засегнати от тайфуна провинции са 3621.   Последно оповестеният брой на загиналите надхвърля оценката на президента Бениньо Акино, който по-рано тази седмица прогнозира, че жертвите са около 2500.   Хиляди филипинци се обръщат към Фейсбук и други уебсайтове, предлагащи вести за оцелели хора и помагащи на семейства, които търсят изчезналите си близки.

България е притегателно място за британските аутсорсинг компании

Статия в английския ежедневник „Индипендънт“ информира британците за силното развитие на кол център услугите, които се наблюдава в България през...

МВнР още не е "финализирало" критериите за посланически ордени

Въпреки че в началото на септември външният министър Кристиан Вигенин заяви, че правилата за удостояване на посланици са на финален етап, се оказа, че те все още не са утвърдени от него.   Това стана ясно от отговор на външно министерство на въпроси на Меdiapool.   Темата бе повдигната, след като правителството не предложи френския посланик Филип Отие за удостояване с орден "Стара планина" в края на мандата му, каквато е практиката.   По-рано тази година германският посланик Матиас Хьопфенр и посланик Отие публично призоваха правителството на Пламен Орешарски да се вслуша в протестите срещу олигархичния модел на управление. Последва остра реакция от страна на външния министър Кристиан Вигенин и "наказание" на Отие. От МВнР обясниха изненадващото си решение с провеждан анализ при какви условия и на кого да се дават държавни отличия.   След продължително мислене сега от министерството обясниха, че вече е направен анализ на критериите за удостояване с държавни отличия на извънредни и пълномощни посланици при тяхното окончателно отпътуване от страната, като за целта са изготвени вътрешни правила. Те обаче продължават да са на "финален етап на вътрешно съгласуване", като престои тяхното утвърждаване от страна на министъра на външните работи.   От министерството посочиха в отговор на въпрос, че анализът не е необходимо да бъде съгласуван с дипломатическия корпус, но "представителите на дипломатическите мисии у нас биха могли да бъдат информирани в общ план за вътрешните правила, след като бъдат утвърдени от министъра на външните работи".   От външно министерство отново обясниха, че идеята им е да се избегне "създалият се "автоматизъм" при награждаването на чужди посланици у нас с висши държавни отличия".   "Стремежът е да се постигне максимално обективна оценка за личния принос на тази категория чуждестранни граждани, с оглед подпомагане на вземането на решение за изготвяне на предложение от страна на министъра на външните работи до президента на Републиката", посочват от МВнР.   В отговор на въпрос от министерството посочват още, че представителите на дипломатическите мисии у нас биха могли да бъдат информирани в общ план за вътрешните правила, след като бъдат утвърдени от министъра на външните работи.      

Станишев в НС: Протестът е режисиран; Протестиращите отвън: Оставка!

/КРОСС/ Истинската причина за протестите е, че те целят да реставрират режима на Бойко Борисов, обяви лидерът на БСП Сергей Станишев. По думите му демонстрациите в последните месеци са „сериозно режисирани" и системно са нарушавали редица права. Междувременно, докато Станишев крикитуваше демонстрантите, кордон от полицаи се изправи пред протестиращите, за да им попречи да достигнат до сградата на МВР. По-голямата част от протестиращите при Народното събрание се насочи по ул. „Аксаков" и ул. „Шести септември". Има засилено полицейско присъствие и навсякъде в района на Народното събрание. Два реда полицаи са се изправили и преди сградата на Централен военен клуб на бул. „Цар Освободител". Под виковете на протестиращите „оставка" и под звуците на барабани и свирки отвън БСП лидерът продължи със словесното си нападение над демонстрантите като определи събитията от началото на седмицата като „опит за метеж", организиран от ГЕРБ. Станишев прочете декларация от името на Коалиция за България, в която официално обяви митинга за събота по обед и обясни целта и мотивите му. „Причината за постоянното възпроизвеждане и ескалиране на напрежението, е стремежа за политичеси реванш. За реставрация на режима на г-н Борисов. Това е истинската причина за изострянето на напрежението, защото те не могат да се примирят, че са в опозиция", обяви Станишев

Акционерите на Fennovoima одобриха проекта за АЕЦ "Ханхикиви-1"

Акционерите на финландската компания Fennovoima одобриха с мнозинство инвестиционното решение по проекта АЕЦ "Ханхикиви-1", която ще бъде построена съвместно с "Росатом", предаде ИТАР-ТАСС.

5-годишни танцьори със златни медали от националния турнир в Пловдив

Националният танцов турнир в Пловдив става все по-мащабен и върви към челната позиция в страната, коментира пред Дарик организаторът Даниела Трифонова. През последния уикенд в атрактивното шоу се включиха над 300 танцьора и това нарежда турнира “Пловдив древен и вечен” на второ място в страната по брой участници, които се състезаваха в общо 14 различни стила. Най-голяма атракция в танцовото състезание се оказа дуетът на 4-годишния Радослав Трифонов и 5-годишната Крис...

Увеличава се потреблението на плодове, месо и зеленчуци


През периода юли-септември българските потребители са увеличили консумацията на плодове, месо, прясно мляко, зеленчуци и яйца в сравнение със същите месеци на миналата година. Това показват данните на НСИ. Ръстът е минимален – при плодовете е с 1.1 кг средно на човек от домакинство спрямо същия период на миналата година, при месото – с 400 гр., при прясното мляко – с 300 милилитра, при зеленчуците с 200 гр, а при яйцата – с два броя.

В същото време е намаляло потреблението на кисело...

Бисеров счупи “Златния скункс” (видео)

Христо Бисеров. Снимка: БулФото

Бившият зам.-шеф на Народното събрание Христо Бисеров счупи статуетката “Златен скункс”, която трябваше да му бъде връчена от екип на “Господари на ефира”.

Това стана след излизането му от сградата на Столичното следствие, откъдето Бисеров си тръгна с обвинения за пране на пари и данъчни престъпления.

На път към автомобила, който го чакаше, за да го откара, Бисеров счупи статуетката, докато затваряше вратата. Репортер на “Господари на ефира” подаде скункса към ексдепутата, но точно в този момент той опита да затвори вратата. Така Бисеров притисна ръката на репортера, а той от своя страна – изпусна статуетката на земята и тя се счупи.    

Статията "Бисеров счупи “Златния скункс” (видео)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Бисеров счупи “Златния скункс”

Христо Бисеров. Снимка: БулФото

Бившият зам.-шеф на Народното събрание Христо Бисеров счупи статуетката “Златен скункс”, която трябваше да му бъде връчена от екип на “Господари на ефира”.

Това стана след излизането му от сградата на Столичното следствие, откъдето Бисеров си тръгна с обвинения за пране на пари и данъчни престъпления.

На път към автомобила, който го чакаше, за да го откара, Бисеров счупи статуетката, докато затваряше вратата. Репортер на “Господари на ефира” подаде скункса към ексдепутата, но точно в този момент той опита да затвори вратата. Така Бисеров притисна ръката на репортера, а той от своя страна – изпусна статуетката на земята и тя се счупи.    

Статията "Бисеров счупи “Златния скункс”" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Калфин - най-активен фейсбукар и блогър

Ивайло Калфин е най-активният евродепутат-блогър и автор в социалните мрежи - фейсбук, туитър и блогър, според индекса за активността, изготвен от политолога Иво Инджов и журналиста Михайлина Димитрова.

Трима в ареста за кражба на метални тръби

Трима мъже са задържани за кражба в РУП-Димитровград. Местните криминалисти са установили, че мъжете – двама от село Странско и димитровградчанин са извършители на кражбата на 32 метални тръби, собственост на софийско ЕООД.

Кражбата е станала в периода 25 октомври до 05 ноември от землището на село Странско. Според тъжителите стойността на откраднатите тръби възлиза на 18 200 лева. Мъжете на възраст 29, 40 и 32 години, познати на органите на реда са задържани до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

Хасково Новини

Учители, лекари и осиновители арестувани за детска порнография

Учители, религиозни лидери и осиновители са сред 348 арестувани в канадска полицейска операция срещу детската порнография.

Бунтът на наивността и защо тя не е порок

"Когато един студент говори, думите му значат точно това, което са. А когато един политик говори, думите му звучат по един начин, разбират се по друг и действат по трети начин. Когато един студент се усмихва, всеки знае какво значи неговата усмивка. Когато един политик се усмихва - само един Господ знае."- Георги Марков Да си млад в България не просто не е привилегия. Превърнали сме го порок. Отрекли сме се от бъдещото си, както сме се отрекли от миналото и настоящето. Съвсем обоснованото житейско огорчение ни е пропило до степен, в която хулим идеала. Такава е нашата реалност - на пораженците. Естествено е нашето поколение, на улегналите, зрели хора да се е отказало от бунтове и утопии. Ние сме жертвите на политически репресии, смазващ недоимък, подготвяни за един живот и запратени да живеят друг. Ние сме цинизма, с който призовават студентите да емигрират. Ето този цинизъм се перчи навред около нас вече една трета човешки живот. Тази не е психологията на младия човек в страната. Младите хора все още вярват в силата на морала, в това, че те могат да бъдат носители на промяна, че терминът „гражданско общество" не е фиктивно клише, а нещо, с което държавата е склонна да се съобразява. Освен за морал, студентите се борят и за изцяло нова алтернатива на политическото статукво. Те не могат и няма да търпят повече от театрото, което нашето поколение счита за непреодолимо

10% от прегледаните за Деня за борба с диабета са с риск от заболяване

По повод Световния ден за борбата с диабета - 14 ноември, Клиниката по ендокринология при УМБАЛ "Д-р Георги Странски", с началник доц. д-р Катя Тодорова, организира "Дни на открити врати". Кампанията се осъществи с подкрепата на изпълнителния директор на УМБАЛ "Д-р Георги Странски" - Плевен, д-р Наташа Манева и под патронажа на Кмета на Община Плевен, проф. д-р Димитър Стойков, дмн. В рамките на инициативата от  11 до 14 ноември 2013 г. в Клиниката по ендокринология се проведе безплатно измерване на кръвна захар, гликиран хемоглобин, телесно ...

Учители, медици и осиновители арестувани за детска порнография

Канадската полиция извърши мащабна операция срещу детската порнография, която приключи с 348 ареста в различни страни по света. На Канада е съдействала полицията в Австралия, Южна Африка, Хонконг, Норвегия, Ирландия, Гърция, Гибралтар и Швеция, предаде ДПА. След 3-годишно разследване, за което канадската полиция обяви в четвъртък, в различни страни по света бяха арестувани общо 6 служители на реда, 9 религиозни наставници, 40 учители

Джейми Дорнан: Не съм шокиран от секс сцените в „Петдесет нюанса сиво“

Отложиха екранизацията с половин година заради проблеми при избора на водеща мъжка роля

    


Разбиха педофилска мрежа

/КРОСС/ Близо 400 деца са били спасени при мащабно международно полицейско разследване на мрежа за детска порнография. В Канада, САЩ и няколко европейски страни са били арестувани 342-ма души, като само в Торонто задържаните са над 100. Скандалните филми са се разпространявали от компания "Азов филмс", която е продавала DVD -та. Фирмата е публикувала и десетки видео материали с голи момчета в Германия, Румъния и Украйна. От компанията описвали кадрите като нудистки и твърдели, че продукцията им е легална в Канада и САЩ. Филмите са се разпространявани в 94 страни. Съдържанието им обаче е чисто порнографско и във филмите се вижда как децата са сексуално експлоатирани. Заловените са на възраст между 22 и 76 години. Самият директор на "Азов филмс" е в ареста от май 2011 г. след проведена подобна операция.  

Опасна красота изправя брат срещу брата

Поривите на плътта се изправят срещу нормите на благоприличието, а силата на кръвната връзка е подложена на изпитание. Нова турска поредица ще примамва зрителите пред малкия екран и всеки делничен ден от 20,00 ч ще проверява морала на едно семейство. От понеделник в ефира на Диема Фемили се завърта премиерното заглавие “Опасна красота”. Поривите на плътта се изправят срещу нормите на благоприличието, а силата на кръвната връзка е подложена на изпитание. Нова турска поредица ще примамва зрителите пред малкия екран и всеки делничен ден от 20,00 ч ще проверява морала на едно семейство. От понеделник в ефира на Диема Фемили се завърта премиерното заглавие “Опасна красота”.

Време е за отпор на псевдоморалния диктат

Обществото трябва да намери сили да се противопостави на опита за псевдоморален диктат. Затова БСП инициира национален митинг „Да на свободата, Не на омразата. Това обяви лидерът на БСП Сергей Станишев от парламентарната трибуна.

Рудник "Ораново" саботира работата по укрепване на свлачище

Управителят на рудник „Ораново” Валери Манов настоява за спешно прекратяване на работата по проучване за укрепване на свлачището в кв. „Ораново” в град Симитли, с което реално оставя в опасност домовете на десетки семейства в квартала.Шефът на мината в Симитли Валери Манов е изпратил ултимативни писма до премиера Пламен Орешарски и министрите на регионалното развитие и икономиката и енергетиката Десислава Терзиева и Драгомир Стойнев във връзка със стартиралата от страна на държавата процедура за проучване, необходимо за укрепване на свлачището,...

Все повече мъже в България стават жертва на домашно насилие

Всяка четвърта жена у нас била жертва на домашно насилие, заяви зам.-министърът на вътрешните работи Пламен Ангелов. Той присъства на конференция по повод откриването на програмата „Домашно насилие и  насилие, основано на полов признак". Тя се финансира по норвежкия финансов механизъм с ресурс от близо 2 млн. евро. Според статистиката на МВР през последната година все повече мъже стават обект на домашно насилие. Зам.-министърът посочи, че само 400 дела за заведени през последната година за домашно насилие, но реално жертвите са много повече. Ст...

Групи на ГЕРБ щурмуваха на 12-ти парламента, обвини Станишев

Тази власт загуби доверието на повечето българи на изборите

Тройно се е увеличил достъпът до лекарства в ЕС за последното десетилетие


С 200%, или тройно се е увеличил достъпът до лекарствени терапии в страните-членки на ЕС в периода 2001-2013 г. Понижението в средната цена на медикаментите за същия период е 60%, което се дължи на употребата на генерични лекарства.

Това стана ясно от думите на Нигяр Джафер, депутат от ДПС и председател на праламентарната комисия по здравеопазване, по време на кръгла маса, организирана от Българската генерична фармацевтична асоциация (БГФармА) и с представители на парламента и на...

Андрей Андреев и Мехмед Илиязов пренасят финландския опит в доброволчеството

Андрей Андреев и Мехмед Илиязов пренасят у нас финландския опит в доброволчеството. Младежите бяха два месеца в град Оулу, където помагаха в домове за болни от Алцхаймер по линия на  международната организация AIESEC. Преди да бъдат избрани Мехмед и Андрей са преминали интервю, последвал кратък курс по фински език. Двамата габровски младежи са обучени и за работа с болни от Алцхаймер. Важна част от дейността на Мехмед и Андрей била да набират доброволци и спонсори за домовете. "Посещавахме детски градини и провокирахме децата и учителите да идв...

Втори случай на обрана старица от шарлатанки

Дни след като бе обрана 80-годишна жена от Симеоновград от шарлатанки, сценарият се повтори в Свиленград.

Мними гледачки задигнаха 550 лева от 79-годишна жена от граничния град. Възрастната жена се оплакала вчера в местната полиция. Пред органите на реда измамената е споделила пред разследващите, че измамата е осъществена при „разваляне на магии”, след което двете шарлатанки заедно с парите й са изчезнали. Работата по случая продължава, информират от ОД на МВР.

Докато полицейските служители са извършвали издирвателни действия по установяването на измамничките са открили платнен сак в района на издирването, пълен с 6 000 къса безакцизни цигари, изоставен от уплашен от полицейското присъствие гражданин. Образувано е досъдебно производство.

Първият случай на измама стана в началото на месеца. Тогава 80-годишна възрастна жена от Симеоновград бе окрадена от  шарлатанки. В хода на разследването станало ясно, че в къщата й на улица „Съединение” дошли 2 жени, които твърдели, че развалят магии. За да извършат ритуала обаче, трябвало всичкото злато и пари, които жената имала да им бъдат предоставени.

Старицата извадила наличните си 600 лева, 2 златни пръстена и златна турска лира, които измамничките завили в кърпа. Като приключили с „процедурата” те си тръгнали, а потърпевшата установила, че в кърпата нямало ни пари, ни злато.

Хасково Новини

 

Разбиха залата на ЦСКА и откраднаха топките

Под въпрос е волейболният мач между ЦСКА и Нефтохимик.

Дават на болниците 100% от парите за септември

Болниците в страната ще получат целия размер на парите си по осъществените разходи за септември. Изплащането ще се осъществи до началото на декември.

Миглена Александрова: Посланици подпомагат опита за държавен преврат

Посланиците на САЩ, Германия и Франция и Холандия - Джеймс Пардю, Матиас Хьопфнер, Филип Отие и Карел ван Кестерен си позволяват да упражняват натиск върху България. Тримата минават всички граници, очевидно под натиск на ГЕРБ.

ДПС удря рамо на митинга на БСП, плаши ГЕРБ

ДПС пращат хора в София на митинга на БСП в събота, понеже червените не могат да съберат достатъчно привърженици. Това обявиха на брифинг в парламента депутатките от ГЕРБ Цвета Караянчева и Даниела Дариткова.

Задържаха четирима шуменци, пребили жена в село Тимарево

Четирима шуменци на възраст от 21 до 33 години са задържани след като нанесли побой на 25-годишна жена, съобщават от ОД на МВР-Шумен. Около 07:30 ч. вчера сутринта четиримата влезли в дома на цената в село Тимарево, за да търсят нейна родственица, която дължи пари на фирма за отпускане на кредити. След като не отрили длъжницата в къщата те със сила принудили 25-годишната жена да се качи в автомобила им, за да търсят родственицата й. В края на селото пребили жената и си тръгнали. След подадения сигнал и бързи действия на полицията извършителите ...

Как безмълвният Бисеров пристигна в следствието (снимки)

Бившият заместник-председател на Народното събрание Христо Бисеров е призован в Столичното следствие днес, за да бъде обвинен в пране на пари и укриване на данъци. 

Практиката показва, че продължителността на разпита на обвиненото лице е различна - от минути до часове, припомня БНР. Той може да откаже да дава обяснение или да отговаря на въпроси Бившият заместник-председател на Народното събрание Христо Бисеров е призован в Столичното следствие днес, за да бъде обвинен в пране на пари и укриване на данъци. Практиката показва, че продължителността на разпита на обвиненото лице е различна - от минути до часове, припомня БНР. Той може да откаже да дава обяснение или да отговаря на въпроси

Община Свиленград е готова за зимата

Община Свиленград е готова за зимата, стана ясно днес. Приключи ежегодната обществена поръчка с предмет: „Зимно поддържане, снегопочистване, опесъчаване на общинска пътна мрежа (четвъртокласна) в Общината през зимния сезон 2013-2014 г". Софийско дружество е класирано на първо място за изпълнител на дейностите в конкуренция с хасковска фирма. Прогнозната стойност на поръчката е 150 000 лева....

26-годишен загина на пътя заради високи скорости

26-годишен мъж е загинал при катастрофа между село Векилски и село Пет могили, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Шумен.

  Около 18.30 часа вчера 26-годишният водач Д.Х. от село Радан Войвода пътувал от село Векилски към село Пет могили с лек автомобил Опел „Вектра 26-годишен мъж е загинал при катастрофа между село Векилски и село Пет могили, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Шумен. Около 18.30 часа вчера 26-годишният водач Д.Х. от село Радан Войвода пътувал от село Векилски към село Пет могили с лек автомобил Опел „Вектра" с шуменска регистрация. Излязъл от пътното платно поради

Депутатите приеха на първо четене промените в ДОПК

Депутатите приеха на първо четене промените в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, с които се дава възможност на самоосигуряващите се лица да избират кои свои задължения да покриват първо. С промените в кодекса се усъвършенства системата на единната сметка и на практика всяко едно самоосигуряващо се лице ще може да избере първо да плати осигуровките си и така да не изгуби осигурителните и здравните си права и едва тогава да покрие и останалите си просрочени задължения.

ФИФА пое в свои ръце разследването на съмнителен мач с участието на България


ФИФА започна собствено разследване на приятелски мачове на националния отбор на Южна Африка, сред които има и един с участието на тима на България. 

Властите в Южна Африка все още не са стартирали обещаното разследване по подозрения за манипулиране на резултати от контролите преди световното първенство през 2010 г. Тогава в един от мачовете в Йоханесбург Южна Африка завърши 1:1 срещу България.

"Комисията по етика към ФИФА дава начало на свое собствено разследване по...

Баварските партньори на Меркел искат някои страни да могат да напуснат еврозоната


Германският канцлер иска следващото правителство да е единно по европейската политика, но партньорската й партия изглежда подхожда популистики. Баварския Християнсоциален съюз (ХСС) иска по-строги мерки срещу държави в ЕС, които нарушават правилата за дефицита и възможност за изхвърлянето им от еврозоната, съобщи германското списание "Шпигел".

След съобщенията, че има проблеми в коалиционните преговори между Християндемократическия съюз (ХДС) и ХСС от една страна и Германската...

Отново обсаждат депутатите

Десетки души се събраха пред сградата на Народното събрание. Хората се събират за протеста, организиран от Ранобудните студенти. Недоволните от кабинета на Пламен Орешарски граждани скандират „Оставка”, свирят със свирки, тупат на барабани и развяват знамена. В района на парламента има засилено полицейско присъствие, а пред сградата на парламента са поставени метални заграждения.

Затварят за 5 часа булевард „Цар Борис III”, заради митинга на ГЕРБ

Двете платна на бул.”Цар Борис III Обединител” ще бъдат затворени утре от 10 до 15.00 часа, в участъка от бул.”Шести септември” до кръстовището с бул.”Христо Ботев”. Причина затова е митингът на ГЕРБ, който ще се проведе в Пловдив от 13.00 часа. В тази връзка се променят и маршрутите на 12 автобуса. автобусни   линии  №№ 1, 4, 7, 9, 11, 20, 26, 27, 37, 44, 93, 99 от вътрешноградския транспорт   се променя...

След два часа разпит Бисеров си тръгна все така мълчалив

Все още не е ясно дали има повдигнати обвинения

    


Freddie сключи сделка с презастраховател

Транзакцията на Arch с Freddie Mac засилва защитата за пул от жилищни ипотеки за над 20 млрд. долара

    


12 имигранти се удавиха край гръцки остров

Те пътували с надуваема лодка, която се преобърнала

Бременна кара само на банани

25-годишна бременна в шестия месец австралийка, която яде само банани, сащиса мнозина в интернет с промотирането на екстремната си диета. В мобилната платформа Instagram красавицата Лори Джейн Антъни има повече от 100 000 последователи. В блога си момичето, което по принцип е слабо и високо, разкрива, че изяжда до 20 банана на ден.
 Пийва ги като 25-годишна бременна в шестия месец австралийка, която яде само банани, сащиса мнозина в интернет с промотирането на екстремната си диета. В мобилната платформа Instagram красавицата Лори Джейн Антъни има повече от 100 000 последователи. В блога си момичето, което по принцип е слабо и високо, разкрива, че изяжда до 20 банана на ден. Пийва ги като

Станишев кани от парламентарната трибуна поддръжници за митинга утре


Лидерът на БСП Сергей Станишев покани от парламентарната трибуна граждани да се присъединят към утрешния митинг, организиран от БСП и ДПС.

"Инициираме утре в 12 ч., на Орлов мост национален митинг "Да на свободата, не на омразата" и призоваваме всички български граждани, които желаят автентична парламентарна демокрация, които искат спазване на ред и законност, които искат реална промяна и отърсване от тази омраза и отрова, която бившите управляващи вкараха в българското общество, да...

Прокуратурата дава 9000 лева на шофьор, обвинен погрешно в убийство

Шофьор от Пазарджик, който е бил незправедливо осъден за убиец на пътя, ще получи обезщетение от 9000 лева, пише marica.bg.

В началото на ноември 2004 година Николай М. минавал по пътя между Садово и Чешнегирово и видял, че е станала тежка катастрофа.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 

Спрял камиона, който Шофьор от Пазарджик, който е бил незправедливо осъден за убиец на пътя, ще получи обезщетение от 9000 лева, пише marica.bg. В началото на ноември 2004 година Николай М. минавал по пътя между Садово и Чешнегирово и видял, че е станала тежка катастрофа. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Спрял камиона, който

Срещу убийците на Ники ще бъде повдигнато ново обвинение

Прокурорът Асен Пашански в понеделник ще повдигне нови обвинения по делото срещу тримата врачани, които пребиха до смърт 16-годишния Ники, съобщи говорителя на прокуратурата във Враца Камелия Трифонова, цитиран от tribali.info. 


От началото на тази седмица Пашански се запознава с документите по делото, след като Марияна Белорешка си направи от Прокурорът Асен Пашански в понеделник ще повдигне нови обвинения по делото срещу тримата врачани, които пребиха до смърт 16-годишния Ники, съобщи говорителя на прокуратурата във Враца Камелия Трифонова, цитиран от tribali.info. От началото на тази седмица Пашански се запознава с документите по делото, след като Марияна Белорешка си направи от

Сигнал до прокурора за личните данни от протеста

Реформаторският блок пита кой е издал разпореждането да се събират лични данни на протестиращите, за какво ще бъдат използвани и има ли опасност да се злоупотреби с тях

Последен ден за подаване на декларации за освобождаване от такса за услугите

Крайният срок за подаване на декларации за освобождаване от такса за услугите „Сметосъбиране и сметоизвозване” и за „Обезвреждане на битовите отпадъци в депа и други съоръжения” в община Тунджа изтича днес. Декларациите се подават за имоти, които няма да се ползват през цялата 2014 година и същите не са основно жилище. При констатирано ползване на недвижимия имот ще бъдат налагани санкции в размер от 50 до 200 лв. за физически лица и от 100 до 500 лв. за юридически лица. При възобновяване на ползването на имота, лицата се задължават да уведомят...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване