Целенасочената държавна политика в образованието помага на Дания

Дисциплината, уважението и толерантността са в основата на успехите, смята носителят на приза "Най-добра студентска разработка по икономика" Борис Георгиев

    


Сводката на МВР е грешка, призна Антон Кутев

Сводката на МВР, която беше използвана за „опорни точки” за нашите депутати. Това заяви червеният депутат Антон Кутев в студиото на Нова телевизия, който коментира скандалните указания от Министерството на вътрешните работи, изпратени до БСП веднага след протеста във вторник (12 ноември). Кутев призна, че студентът Александър Попов „изглежда добре с главата”, след като в сводката беше написано точно обратното и беше дадена „опорна точка” за членовете на БСП да казват, че Попов „не е добре с главата”. Червеният депутат призна, че „МВР и пресцентъра им са направили грешка” по темата, но според него това не е лъжа. Кутев уточни, че това е грешка в написаното от администрацията и похвали Александър, че е казал истината и че не е имал...

Александър: Нямам никакъв проблем с главата, освен че е ударена

Насилие пред парламента - полицаи раниха в главата един от протестиращите. 12.11.2013 г. Снимка: Сергей Антонов

Нямах никакво намерение да ставам толкова известен, колкото станах. Имам смесени чувства за това, но стана така, че излезе наяве един механизъм, който се прилага за влияние над общественото мнение и може би изменение на събитията чрез лъжа.

Това каза в студиото на Нова телевизия студентът Александър Попов, чиито снимки с окървавеното му лице от протеста във вторник, обиколиха всички медии. В инструкции от пресцентъра на МВР до червените депутати, Александър е посочен, като човек, който “май не бил добре с главата”, а негови съседи, разпознали го от снимката, дори и не предполагали, че той е студент.

„Нямам никакъв проблем с главата, освен, че е ударена”, каза Александър. „Това че уча 4-ти курс „Английска филология” в университета говори достатъчно, че съм трезво мислещ човек и че мога да разсъждавам нормално и нямам никакви психически отклонения”, допълни той. 

„Никой не се е свързвал с мен или със съседите ми. Първо помислих, че са идвали до блока, за да разпитват съседите, но такова нещо не се е случвало… става дума за измислица с цел манипулира на истината”, смята Александър.

Статията "Александър: Нямам никакъв проблем с главата, освен че е ударена" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Как изглежда "Душата на света"

Една от последните творби на Фредерик Льоноар у нас

    


Днес започват коледните пости

Коледният пост започва от днес

От днес започва Рождественският (коледен) пост. Той е вторият по продължителност след Великия (великденски) пост и трае до 25 декември.

Продължителността на коледния пост е 40 дни. Той не е така строг като Велликия и Богородичния

На 15 ноември започва  - втори по своята продължителност след Великия пост. Той е четиридесетдневен и не е така строг като Великия и Богородичния пост. В някои дни от поста се разрешава консумация на риба и безгръбначни животни (охлюви, миди и т.н.).

От днес до 22 ноември се яде само растителна храна с растително масло. От 23 ноември до 19 декември е позволена и риба без сряда и в петък. От 20 до 24 декември отново се консумира само растителна храна с растително масло, а на 25 декември, на Рождество Христово, вече е позволено и блажно.

Статията "Днес започват коледните пости" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

7 пъти по-евтини лекарства заради генериците

С 60% се е понижила средната цена на медикаментите в страните от ЕС през 2001-2013 г., благодарение на употребата на генерични препарати (това са оригиналните, но с изтекъл патент).
Това съобщи вчера на кръгла маса в парламента шефката на здравната комисия д-р Нигяр Джафер. А д-р Кунчо Трифонов, ръководител на IMS Health за България (международнат С 60% се е понижила средната цена на медикаментите в страните от ЕС през 2001-2013 г., благодарение на употребата на генерични препарати (това са оригиналните, но с изтекъл патент). Това съобщи вчера на кръгла маса в парламента шефката на здравната комисия д-р Нигяр Джафер. А д-р Кунчо Трифонов, ръководител на IMS Health за България (международнат

Започват Коледните пости

От днес започват Коледните пости и завършват на Бъдни вечер, 24 декември, в навечерието на Рождество Христово. По време на Коледните пости не трябва да се ядат храни от животински произход - месо, мляко, сирене, яйца, кашкавал. Виното е единствения алкохол, който се разрешава по време на поста, тъй като е символ на Христовата кръв. Червено вино може да се употребява всеки ден по една чаша, с изключение на сряда и петък. Риба се разрешава единствено на Никулден - 6 декември. Изключение от Коледните пости църквата прави за децата, бременните жени, болните и възрастните хора, на които са разрешени мляко и млечни продукти. Постът обаче не включва само ограничения в хранителния режим. Желаещите да постят не трябва да имат интимни отношения, трябва да се въздържат от изречени лоши дум...

Издирват убиеца от "Соло"

Подсъдимият за двойното убийство пред столичния клуб "Соло", станало на 18 април 2009 година, е обявен за издирване. Полицията търси Илиян Тодоров от вчера, след като се очаква до 14 дни Върховният съд да се произнесе с окончателно решение по делото. Апелативният съд прие, че Тодоров умишлено е причинил смъртта на Васил Александров и Кирил Въжаров, а в момента той е на свобода, но никой не го е виждал от месеци. В съдебната система са притеснени, че вероятно ще се повтори случая "Братя Галеви", в който дупнишките бизнесмени бяха осъдени на последна инстанция, но се оказа, че са избягали. Апелативните магистрати осъдиха Илиян Тодоров на доживотен затвор с право на замяна и парично обезщетение за близките на убитите.

Студентите готвят нова окупация на парламента

Ранобудните студенти пред парламента  13.11.2013г. Снимка: Сергей Антонов

Ранобудните студенти подготвят нова окупация на Народното събрание.

Младежите обявиха снощи, че са решили да протестират от 11.00 часа, докато в сградата тече парламентарният контрол. Протестиращите студенти призовават всички граждани, които имат възможност, да се присъединят към тях, съобщава bTV.

„Приканваме всеки работещ да си вземе платен или неплатен отпуск и да дойде в района на пл. Народно събрание и храм-паметника “Св. Александър Невски” заедно с нас! Ако сме заедно, ще успеем! Оставка!”, заявяват организаторите на събитието във Файсбук.

Намерението на младите хора е да се разположат от всички страни на Народното събрание, за да не се допускат представители на контрапротеста при тях.

Снощи „Ранобудните студенти” осъдиха действията на МВР и полицията. Според протестиращите студенти полицаите изпълняват незаконни заповеди на своите началници.

Младежите се обявиха и против навлизането на полицаите в автономни терени на висшите училища след засиленото полицейско присъствие около сградата на Факултета по журналистика.

Студентите бяха категорични, че окупацията на Ректората продължава и са още по-мотивирани след събитията от последните дни.

Статията "Студентите готвят нова окупация на парламента" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Дават противоречиви данни за загиналите от "Хаян"

Тайфунът "Хаян", който опустоши част от Филипините преди седмица е убил най-малко 4 460 души, съобщи ООН в петък. Числото веднага бе оспорено от филипинските власти.

Гълъбин Боевски може да остане без имущество

Държавата го конфискува при разлика над 60 000 лв. между приходи и харчове

    


Другари, защо спряхте да ме търсите? (Из досието на агент Стойновски, част IV)

Стати Статев в качеството му на първи зам.-ректор на УНСС и член на жури на конкурс за мис и мистър УНСС през 2008 г. Снимка: Булфото Почерпка от Държавна сигурност за Стати Статев. (Документи от досието на агент Стойновски.) Снимка: OFFNews Почерпка от Държавна сигурност за Стати Статев. (Документи от досието на агент Стойновски.) Снимка: OFFNews Документи от досието на Стати Статев - агент Стойновски. Снимка: OFFNews Документи от досието на Стати Статев - агент Стойновски. Снимка: OFFNews Почерпка от Държавна сигурност за Стати Статев. (Документи от досието на агент Стойновски.) Снимка: OFFNews Документи от досието на Стати Статев - агент Стойновски. Снимка: OFFNews Документи от досието на Стати Статев - агент Стойновски. Снимка: OFFNews Документи от досието на Стати Статев - агент Стойновски. Снимка: OFFNews Документи от досието на Стати Статев - агент Стойновски. Снимка: OFFNews Документи от досието на Стати Статев - агент Стойновски. Снимка: OFFNews Документи от досието на Стати Статев - агент Стойновски. Снимка: OFFNews Документи от досието на Стати Статев - агент Стойновски. Снимка: OFFNews Документи от досието на Стати Статев - агент Стойновски. Снимка: OFFNews Документи от досието на Стати Статев - агент Стойновски. Снимка: OFFNews Почерпка от Държавна сигурност за Стати Статев. (Документи от досието на агент Стойновски.) Снимка: OFFNews Документи от досието на Стати Статев - агент Стойновски. Снимка: OFFNews Документи от досието на Стати Статев - агент Стойновски. Снимка: OFFNews

Това е четвъртата част от поредицата “Из досието на агент Стойновски”, както е агентурния псевдоним на ректора на УНСС проф. Стати Статев.

“Видях секретния сътрудник (Стати Статев – бел. а.) съвършено случайно на бул. “Витоша” през месец май 1990 г. Обърнах се към него с името му, той също ме позна и първата му реакция беше защо не сме го потърсили след като се е върнал.”

Случайната среща на Статев е през месец май 1990 г. с началника на отдел 01 Управление “Научно-техническо разузнаване” (УНТР) в Първо главно управление в трансформираната вече Държавна сигурност подп. Пеню Костадинов. Подполковникът разказва за срещата в справка до Националната разузнавателна служба, в която през февруари 1990 г. с указ на Петър Младенов е трансформирано някогашното Първо главно управление на Държавна сигурност.

Така няколко месеца след свалянето на Тодор Живков от власт Стати Статев – агент Стойновски – подновява контактите си с “другарите” от Държавна сигурност.

Стати Статев се познава с Костадинов от една обща среща с оперативния работник, вербувал Статев – Огнян Бохоров. На нея кап. Бохоров и подп. Костадинов инструктират агент Стойновски за задачите му в САЩ по време на специализацията му (1989-1990) със стипендия от фондация “Фулбрайт”.

Агент Стойновски е вербуван за УНТР в Първо главно управление на ДС през февруари 1989 г. именно във връзка с предстоящата му специализация в Щатите. Той кандидатства за три американски университета. В средата на август 1989 заминава за Бостънския университет. За всеки месец от специализацията му фондация “Фулбрайт” му плаща 2500 долара стипендия.

След случайната среща досието на Статев набъбва от 60 на 72 страници, плод на петте му срещи “повечето на закрито и при подходящи условия” с подп. Костадинов. На тях той прецизно докладва как е изпълнил задачите, спуснати от ДС, за специализацията му в САЩ, за създадените контакти с чужди учени.

Година и пет месеца след случайната среща Статев, през ноември 1991 г. – който е просто асистент при вербуването си – е пораснал до ръководител на катедра “Икономикс” към Стопанско-правния факултет на УНСС.

Нещо повече – въпреки че вече е 1991-а – началникът на отдел 01 УНТР в ПГУ на бившата ДС подп. Костадинов пише в справката си, вече за НРС: “Като ръководител катедра и преподавател “Стойновски” може да дава добри наводки (т.е. точни указания кой може да бъде вербуван) както за секретен сътрудник, така и за оперативен работник с икономическа специалност”. “Стойновски” може да бъде привличан за формулиране на някои (ако не и по всички) информационни задачи в областта на икономиката”, пише още подполковникът на 11 февруари 1991 г.

В досието на Статев има още любопитни документи, показващи някои облаги, с които се е ползвал настоящият ректор на УНСС. Например от актове за възстановяване на разходи е видно, че подп. Костадинов и кап. Бохоров са харчили немалко пари за онова време за обеди и почерпки на агент Стойновски. Например за среща на 7 август 1989 г. Огнян Бохоров харчи 30 лева за “даване на обяд” на секретен сътрудник Стойновски. По онова време средната заплата в страната е към 150-ина лева и вероятно толкова е струвал обяд за двама в хотел като “Шератон”.

Въпреки желанието на изкачилия се до ректорския пост в УНСС Стати Статев да продължи да работи за службите, делото на секретен сътрудник Стойновски – №18861 – е пратено в архива по предложение на кап. И. Стайков от 29 март 1991 г.

Край.

Из досието на агент Стойновски – част I: Стати Статев: Мой дълг е да стна агент на ДС

Из досието на агент Стойновски – част II: Стати Статев издал дисидентския клуб на Желю Желев на ДС

Из досието на агент Стойновски – част III: Доносите на Стати Статев за “окупирания” от студентите Румен Гечев

Статията "Другари, защо спряхте да ме търсите? (Из досието на агент Стойновски, част IV)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Какво може да научите от Джеймс Бонд за работата си

Популярният герой може да ви помогне да постигнете повече в кариерата

    


Почитаме Свети мъченици Гурий, Самон и Авив

Когато нечестивите царе Диоклетиан и Максимиан повдигнали жестоко гонение против Божията Църква и тя била връхлетяна от бури като кораб в развълнувано море, близо до град Едеса живеели в уединение като в тих пристан двама благочестиви и добродетелни мъже - Гурий и Самон. Възпитани в този град, те не пожелали да живеят в него заради суетата и беззаконията му, а го напуснали и като се отстранили от нечестивите хора, се устремили към Единия Бог, вярвайки в Него и усърдно служейки Му ден и нощ. И не просто сами неотклонно работели за Господа, но наставлявали в това, когото можели, като отвръщали от безбожното идолопоклонство и довеждали при истинския Бог много езичници. Като научил за това, представителят на римските царе в Едеса воеводата Антонин заповядал незабавно да хванат Гурий и Самон, и...

Йовчев инспектира границата с Турция

Границата между България и Турция. Снимка: МВР

Вътрешният министър Цветлин Йовчев ще провери как се изпълняват мерките за сигурност по границата ни с Турция. 

Той ще посети Елхово, където има разпределителен център за бежанци. Министърът ще инспектира и засилените мерки за предотвратяване на навлизането на нелегални емигранти. 

От седмица на границата са изпратени допълнително близо 1200 полицаи.  Полицейските екипи прилагат нова тактика – стоят на браздата и не пускат нелегалните през границата, а сигнализират колегите си от Турция, за да ги приберат.

Статията "Йовчев инспектира границата с Турция" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Част от София без вода днес

Вижте къде ще бъде прекъснато водоснабдяването

    


Разпитват Бисеров в Столичното следствие

Христо Бисеров

За 10.00 часа в петък е насрочен разпитът на Христо Бисеров. Бившият заместник-председател на Народното събрание е призован в Столичното следствие, за да бъде обвинен в пране на пари и укриване на данъци.

Бисеров вече е ангажирал двама адвокати, които са били на предварителен разговор със следователите. Той ще бъде разпитан веднага след като му бъде предявено обвинение.

Прокуратурата заведе дело срещу бившия депутат заради укриване на над 400 000 евро чрез офшорни сметки. В схемата е участвал неговият доведен син. Още през 2012 година службите са получили информация за извършените преводи, и сега се изяснява защо те са забавили сигнала до прокуратурата. 

Според главния прокурор Сотир Цацаров документите са непълни, но достатъчни, за да се проведе разследване. 

Председателят на ДАНС Владимир Писанчев вече е разпоредил вътрешна проверка по случая.

Статията "Разпитват Бисеров в Столичното следствие" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Душевен мир в далечен Виетнам

Тук лесно ще останете насаме със себе си

    


На места ще превалява слаб дъжд

И през следващото денонощие времето у нас ще се задържи облачно, влажно, в равнините с намалена видимост, съобщиха от НИМХ. На места от време на време ще превалява слаб дъжд. По-значителни разкъсвания на облачността ще има над югозападните, а след пладне и над североизточните райони. Ще духа слаб до умерен, в източните райони и временно силен вятър от изток-североизток. Ще бъде без съществен дневен ход на температурите. Минималните ще бъдат между 7° и 12°, а максималните между 9° и 14°, малко по-високи в югозападните райони. За София минималната температура ще бъде около 7°, а максималната около 9°. Над планините ще се задържи предимно облачно, влажно и мъгливо. На места ще превалява слаб дъжд, над 1800 метра – слаб сняг. Ще духа предимно умерен вят...

Учените убиха най-старото животно на Земята, за да разберат неговата възраст

Учени от Великобритания и САЩ откриха най-старото животно на Земята – мида, която е била връстник на Колумб, но в процеса на изследване я убиха. "Открихме няколко животни, чиято продължителност на живота надвишава 300 години, и едно на възраст 507 години, което е най-старото известно засега неколониално животно, чиято възраст в момента на смъртта можеше точно да се определи", се казва в статия, публикувана от изследователите в сп. Palaeogeography, Palaeoclimatology, Palaeoecology. Досега за най-старата мида и най-старото животно въобще, както гласи Книгата на рекордите "Гинес", се смята 220-годишната морска мида, открита през 1982 г. Но арктическата й посестрима я надминала.Екип под ръководството на Пол Батлър от британския университет в Бангор открила мидата "матусал" още през 200...

40 дни Коледен пост и молитва

От днес започва постът и ще продължи до 24 декември

    


Необосновано скачат парите за подслушване и ДАНС

Преглед на по-важните теми от печата за 15 ноември

    


Пътник падна от самолет край Флорида

Пътник падна в океана край бреговете на американския щат Флорида от лекомоторен самолет, предава Асошиейтед прес.

Баждеков: Забавихме заплати в "Левски", досега не се беше случвало

За първи път в За първи път в "Левски" са били забавени заплати. Това призна в навечерието на вечното дерби с ЦСКА - №2 за сезона, изпълнителният директор на "сините" Константин Баждеков, който от дълги години се грижи за финансите на клуба. Наскоро той разкри, че "Левски" има забавяния с някои плащания и се надява на разбиране у партньорите на клуба, който

Разследват за имоти президента на Румъния

В Румъния пламна нов скандал, след като премиерът Виктор Понта предложи в парламента да бъде формирана комисия за разследване на предполагаеми злоупотреби на президента Траян Бъсеску при закупуването на земя за семейството си, предаде ИТАР-ТАСС. Според Понта в сделката са били задействани прокурор, който е поискал от съответните ведомства В Румъния пламна нов скандал, след като премиерът Виктор Понта предложи в парламента да бъде формирана комисия за разследване на предполагаеми злоупотреби на президента Траян Бъсеску при закупуването на земя за семейството си, предаде ИТАР-ТАСС. Според Понта в сделката са били задействани прокурор, който е поискал от съответните ведомства

Рязък скок на борсата в Токио в петък сутринта

Токийската борса започна петъка с рязко увеличение, благодарение на резкия спад на йената спрямо долара и еврото.

Бизнесът щял да живне до няколко месеца

До няколко месеца бизнесът ще усети ефекта от намаляването на административната тежест и ускореното връщане на ДДС. Това заяви премиерът Пламен Орешарски при откриването на 15-ото издание на Българския икономически форум, който започна в София вчера.
Според премиера първата стъпка от олекотяване на 24 режима е вече влязла за приемане в парламента, До няколко месеца бизнесът ще усети ефекта от намаляването на административната тежест и ускореното връщане на ДДС. Това заяви премиерът Пламен Орешарски при откриването на 15-ото издание на Българския икономически форум, който започна в София вчера. Според премиера първата стъпка от олекотяване на 24 режима е вече влязла за приемане в парламента,

Принц Чарлз празнува пенсия в рая на земята

Принц Чарлз навърши 65 г. вчера и вече може да се пенсионира. Преди това обаче той отпразнува рождения си ден в Индия в компанията на съпругата си Камила. Двамата запазили хотелска стая за 500 паунда в луксозния курорт Кумараком, известен като “единствения рай на земята”. Камила споделила, че  е най-трудно да му избира подарък. Принц Чарлз навърши 65 г. вчера и вече може да се пенсионира. Преди това обаче той отпразнува рождения си ден в Индия в компанията на съпругата си Камила. Двамата запазили хотелска стая за 500 паунда в луксозния курорт Кумараком, известен като “единствения рай на земята”. Камила споделила, че е най-трудно да му избира подарък.

Дама оглави ключова прокуратура

След като бе 8 месеца без началник, най-голямата апелативна прокуратура у нас - софийската, от вчера има ръководител. Висшият съдебен съвет (ВСС) избра на важния пост Албена Вутова. Тя беше единствен кандидат и получи повишението с 18 гласа “за” от 25-имата членове на съвета. До вчера Вутова беше шеф на Софийската окръжна прокуратура. След като бе 8 месеца без началник, най-голямата апелативна прокуратура у нас - софийската, от вчера има ръководител. Висшият съдебен съвет (ВСС) избра на важния пост Албена Вутова. Тя беше единствен кандидат и получи повишението с 18 гласа “за” от 25-имата членове на съвета. До вчера Вутова беше шеф на Софийската окръжна прокуратура.

Земята във Флорида погълна къща и басейн

На една от улиците в американския град Дандин, щата Флорида пропадна земната повърхност. В образувалата се огромна дупка пропадна басейн, част от къща и малък моторен кораб.

Фалшив сигнал за бомба на летища "Домодедово" и "Пулково"

Десетки отменени полети наложи заплаха за взривно устройство

Варненският съд върна Ершов в "Петрол"

С решение на Варненския окръжен съд от вчера Денис Ершов става изпълнителен директор на “Петрол Холдинг” АД. В съвета на директорите освен него влизат Александър Мелник, Кедилерли Арарат, Цветан Димитров и Мариана Брага. Това личи от Търговския регистър, където решението на съда е вписано още вчера. То не подлежи на обжалване.  

С решение на Варненския окръжен съд от вчера Денис Ершов става изпълнителен директор на “Петрол Холдинг” АД. В съвета на директорите освен него влизат Александър Мелник, Кедилерли Арарат, Цветан Димитров и Мариана Брага. Това личи от Търговския регистър, където решението на съда е вписано още вчера. То не подлежи на обжалване.

Гърция защитава военната си промишленост от орязване

Гърция предложи на кредиторите план за структурни реформи за 1,3 милиарда евро за финансиране на недостигащите средства в бюджета за 2014 година, съобщи ИТАР-ТАСС.

Съдят президент на Германия за 719 евро и 40 цента

За първи път в историята на Германия пред съда бе изправен бивш държавен глава по обвинение в корупция. Сумата, за която съдят Кристиан Вулф, е 719 евро и 40 цента. Става дума за злоупотреба със средства и служебно положение. Вулф се яви вчера сутринта пред втора камара на съда в Хановер. Преди да влезе в залата, се спря пред журналистите За първи път в историята на Германия пред съда бе изправен бивш държавен глава по обвинение в корупция. Сумата, за която съдят Кристиан Вулф, е 719 евро и 40 цента. Става дума за злоупотреба със средства и служебно положение. Вулф се яви вчера сутринта пред втора камара на съда в Хановер. Преди да влезе в залата, се спря пред журналистите

Повдигат обвинения на Христо Бисеров

В столичното следствие днес чакат бившия зам-шеф на парламента Христо Бисеров, за да му повдигнат обвинения за данъчни престъпления и пране на пари. Това потвърди главният прокурор Сотир Цацаров. Бисеров ще отговаря и за подаване на невярна декларация пред Сметната палата. По неофициална информация същия ден при следовател е извикан ... В столичното следствие днес чакат бившия зам-шеф на парламента Христо Бисеров, за да му повдигнат обвинения за данъчни престъпления и пране на пари. Това потвърди главният прокурор Сотир Цацаров. Бисеров ще отговаря и за подаване на невярна декларация пред Сметната палата. По неофициална информация същия ден при следовател е извикан ...

Отпадна разпит на Стоичков в Италия

Подсъдимите за фалита Калисто Танци и синът му Стефано поискаха споразумение с прокуратурата и минимални наказания. Калисто вече излежава присъда за умишленото фалиране на мегакомпанията Подсъдимите за фалита Калисто Танци и синът му Стефано поискаха споразумение с прокуратурата и минимални наказания. Калисто вече излежава присъда за умишленото фалиране на мегакомпанията "Пармалат", която издържаше клуба. Преди година и половина бе обявено, че Камата и още 10 известни футболисти ще бъдат разпитвани за незаконно получени пари.

Бомбена заплаха на летище в Санкт Петербург

22 полета са отменени на летище Пулково в Санкт Петербург заради бомбена заплаха. Анонимното съобщение е постъпило около 23 ч местно време.

"Берое" ще пусне жалба срещу съдията на мача с "Лудогорец"


Ръководството на "Берое" ще подаде жалба срещу съдийството на Александър Костадинов при загубата с 1:2 от "Лудогорец" в първия осминафинал за Купата на България, съобщи сайтът на клуба.

В своята позиция старозагорци твърдят, че са били ощетени многократно с грешни отсъждания, които са повлияли на крайния изход на двубоя.

"Замълчахме за това, че повечето спорни положения бяха отсъдени в наша вреда на мача с "Левски", замълчахме и в редица други моменти. Водени сме от идеята...

Мудис намали рейтинга на основни американски банки

Американската рейтингова агенция Мудис (Moody`s) понижи с една степен главния кредитен рейтинг на три големи банки в САЩ: Джей Пи Морган Чейз (JPMorgan Chase), Голдман Сакс (Goldman Sachs) и Морган Стенли (Morgan Stanley).

Награда за ученици, разкрили грабител

Двама ученици от столичната професионална гимназия по туризъм бяха наградени вчера от МВР, след като помогнали за залавянето на грабител. 
Преди два месеца 17-годишните момчета били в метростанция, когато станали очевидци на грабеж. Пред очите им бандит нападнал възрастна жена и задигнал чантата .
 Въпреки че на спирката имало хора, никой не се п Двама ученици от столичната професионална гимназия по туризъм бяха наградени вчера от МВР, след като помогнали за залавянето на грабител. Преди два месеца 17-годишните момчета били в метростанция, когато станали очевидци на грабеж. Пред очите им бандит нападнал възрастна жена и задигнал чантата . Въпреки че на спирката имало хора, никой не се п

Филми в Дневник След 5: Последният пенсионерски запой


Жанр: Комедия
САЩ / 2013 / 105 минути
Сценарист: Дан Фогелман
Режисьор: Джон Търтълтауб
В ролите: Романи Малко, Джери Ферера, Вероника Росати, Кевин Клайн, Робърт де Ниро, Морган Фрийман, Майкъл Дъглас, Мери Стийнбъргън
Продуцент: Майкъл Дъглас
Били (Майкъл Дъглас), Пади (Робърт Де Ниро), Арчи (Морган Фрийман) и Сам (Кевин Клайн) са приятели от детинство. Когато Били, заклетият ерген в групата, най-сетне се решава да предложи брак на едва трийсетина годишната си...

Филми в Дневник След 5: Надиграването


Жанр: Музикален
САЩ / 2013 / 109 минути
Сценарист: Брин Хил, Крис Паркър
Режисьор: Бенсън Лий
В ролите: Джош Пек, Крис Браун, Луис Расадо, Лаз Алонсо, Вероника Росати, Джош Холоуей, Алекс Мартин, Сауанди Уилсън
Продуцент: Бо Флин, Трия Винсън, Ейми Ло
"Надиграването" е базиран на документалния филм със същото заглавие, който разглеждаше в детайли света на популярния сред младежите уличен танц B-boying. Сюжетът на лентата се фокусира върху хип-хоп могула от Лос...

ВИДЕО: Кое е по-страшно – да пазиш дузпа срещу Роналдо или Пепе Рейна в тъмна уличка?

Вратарят на Барселона Виктор Валдес бе изправен пред интересна дилема в качеството си на гост в хумористично телевизионно предаване в Испания. 31-годишният футболист имаше тежката задача да оцени по-страшния от два и без друго „ужасяващи“ сценария. Стражът бе запитан дали да застанеш на вратата, когато отсреща Кристиано Роналдо се готви да бие дузпа, е по-плашещо от това да се натъкнеш на Пепе Рейна в тъмна уличка. Валдес очевидно не бе подготвен за въпроса и го прие с усмивка, но с възможно най-сериозен тон отвърна, че би се уплашил повече, ак...

Филми в Дневник След 5: Съветникът


Жанр: Трилър, Драма, Криминален
САЩ, Великобритания / 2013 / 117 минути
Сценарист: Кормак МакКарти
Режисьор: Ридли Скот
В ролите: Брад Пит, Ема Ригби, Рубен Блейдс, Бруно Ганц, Роузи Перес, Дийн Норис, Джон Легуизамо, Горан Вишнич, Камерън Диас, Пенелопе Крус, Хавиер Бардем, Майкъл Фасбендер
Оператор: Дариуш Волски
Продуцент: Стив Шуорц, Ник Уечслър, Ридли Скот, Пола Мей Шуорц
Грехът е избор!

Лентата на режисьора Ридли Скот разказва за адвокат...

Партньорството между медиите и ОИЦ-гарант за коректна информираност

В средата на седмицата, ОИЦ-Плевен събра представители на местните, регионални и национални, печатни и електронни медии. Повече от 20 журналисти изслушаха презентациите, подготвени от експертите на ОИЦ-Плевен за реализираните от мрежата на информационните центрове кампании през последните няколко месеца. Гостите се запознаха с новото лого на Оперативните програми, с резултатите от анкетата и кръглите маси „Научени уроци", с акцентите на новия програмен период. За пореден път плевенските журналисти изказаха очакванията си за опростен достъп до е...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване