Кабинетът прие проектозакон за фискалния съвет и промени за банките


Банките ще трябва да имат план за възстановяване, който да са готови да приложат, ако възникнат финансови затруднения. БНБ на свой ред ще прилага всяка година план за надзорни проверки на банките и ще ги подлага на стрес тестове. Това предвиждат промени в Закона за кредитните институции, които Министерският съвет одобри днес и ще внесе в Народното събрание. 

Промените, по голямата част от които са свързани с изискванията на европейска директива за надзора върху кредитните институции...

Правителството отпуска още 10 млн. лева за бежанците

Над 10 млн. лева ще бъдат отпуснати допълнително от правителството за решаване на бежанския проблем, съобщи в сряда финансовият министър Петър Чобанов след редовното заседание на кабинета. Той уточни, че част от парите са за МВР, но средства ще има и за другите институции, които са ангажирани с проблема. В началото на ноември премиерът Пламен Орешарски обяви, че планът на правителството за справяне с имиграционната вълна към България ще струва на държавния бюджет над 20 млн. лева до края на годината. Основната идея на управляващите е да се отворят още няколко центрове от закрит тип за хора, чакащи отговор от Държавната агенция за бежанците (ДАБ), а семействата с майки и деца, които видимо търсят закрила, да бъдат настанявани в лагерите от открит тип. В тези случаи се предвижда ДАБ да издава решение за статут до 3 дни. Целта е да се увеличи 3 пъти експулсирането на икономическите имигранти, влезли незаконно в страната ни, и успоредно с това да се намали 3 пъти нелегалният наплив на хора през границата ни. Освен това правителството ще настоява за приемане на обща европейска политика по бежанския въпрос, както и за подписване на споразумение за реадмисия между ЕС и Турция (процедура, при която влезлите нелегално в Евросъюза хора се връщат в последната страна, в която са били преди това – бел. ред.).

Окръжният съд издава удостоверения на непререгистрирани търговци

Окръжен съд - Добрич издава удостоверения за актуално състояние по непререгистрирани фирмени дела, съобщават оттам. След процеса на пререгистрация на фирмите в края на 2011 година, в съда останаха преписки на 18 893 търговци. Новите регистрации и промените по фирмените дела на пререгистрираните юридически лица и еднолични търговци, се извършват от Агенцията по вписванията. Съдилищата продължават да правят регистрация на сдружения, читалища, фондации, училищни и църковни настоятелства, адвокатски дружества, ЖСК и мюфтийства. В срок до 31 декемвр...

Все повече пенсионери с доставка от Социалния патронаж

85- годишната Бонка Еленкова е един от потребителите на Домашния социален патронаж към Община Хасково.

Все повече пенсионери желаели да получават доставка на храна по домовете, отчитат социалните работници. 65 молби са подадени от 29 март досега. От социалния патронаж се надяват много скоро капацитета да бъде увеличен и да имат възможността повече пенсионери по възраст и инвалиди да бъдат обслужвани.

Към момента от селата в Хасковска община се обслужва единствено Гарваново. Преди са били обхванати и други две села – Узунджово и Динево.

Цената на диетите, които се предлагат от структурата се определя спрямо размера на пенсията на клиентите.

Услугите улеснявали потребителите, тъй като повечето били по-възрастни. 85 – годишната Бонка Еленкова е от клиентите, които всеки ден получават топла храна и е много доволна от професионалното обслужване.

От социалния патронаж се надяват скоро да бъдат с увеличен капацитет. Сега  той е 180 души.

 

 

 

 

 

 

 

Репортаж гледайте в новините

Анжелина Янева

Русе не си дава Агенцията за река Дунав

Депутати, областен управител и кмет са срещу намеренията на правителството да закрие единствената национална агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" извън София и да я слее с "Пристанищна инфраструктура".

Виж протестния ден в снимки

Днес бе напрегнат ден в Столицата. Състояха се няколко протеста - на ранобудните студенти от СУ, на КНСБ, таксиметровите шофьори и на привържениците на правителството. 

 Парламентът бе обграден от недоволни граждани още от рано сутринта. Студентите направиха вече традиционния пърформънс като този път атакуваха картонена ограда пред сградата на Н Днес бе напрегнат ден в Столицата. Състояха се няколко протеста - на ранобудните студенти от СУ, на КНСБ, таксиметровите шофьори и на привържениците на правителството. Парламентът бе обграден от недоволни граждани още от рано сутринта. Студентите направиха вече традиционния пърформънс като този път атакуваха картонена ограда пред сградата на Н

Дават на „Мини Марица изток“ концесионните имоти

Спряхме и добива на пясъци от бургаското находище

Subaru Levorg излиза догодина

В Токио се появи почти сериен вариант

    


Плашат организатора на панихидата на пребития до смърт Ники

Панихида в памет на двете загинали по нелеп начин момчета - Николай Димитров и Стефан Георгиев бе отслужена днес във Враца. Организацията протече във Фейсбук чрез фармацевта Николай Узунов. След панихидата близки, приятели и граждани запалиха свещички и поднесоха цветя пред нощния бар „Бирхале", съобщи Дарик.

Днес се навършват 40 дни от смъртта Панихида в памет на двете загинали по нелеп начин момчета - Николай Димитров и Стефан Георгиев бе отслужена днес във Враца. Организацията протече във Фейсбук чрез фармацевта Николай Узунов. След панихидата близки, приятели и граждани запалиха свещички и поднесоха цветя пред нощния бар „Бирхале", съобщи Дарик. Днес се навършват 40 дни от смъртта

Видео: Протестиращи студенти и полиция в схватка около автобуса-барикада на "Дондуков"


Около 12.45ч. днес група протестиращи студенти опита да премине по бул. "Дондуков" и по ул. "Г.С. Раковски" да се приближи към сградата на парламента, където течаха паралелните протести на "Ранобудните студенти" и привържениците им и на КНСБ. 

Пътят на кръстовището се оказа препречен от стар червен автобус, паркиран напречно и обграден от двете страни от полицаи. 

Студентите пробваха да ги преодолеят и да влязат по улицата, но бяха избутани. В отговор младежите скандираха:...

ЕП гласува окончателно Общата селскостопанска политика

Днес Европейският парламент окончателно гласува постигнатото споразумение за реформа на Общата селскостопанска политика за периода 2014-2020 г. С този решаващ вот се финализира тригодишната работа за промени в законодателството, оформящи визията на селскостопанската политика на ЕС за следващите седем години.

Wall Street в очакване на стенограмата от заседанието на Фед през октомври*

Данните за продажбите на дребно изненадаха приятно анализаторите

    


Кольо Колев: Орешарски е в добро политическо здраве; 7 партии в парламента

Седем партии влизат в парламента, две от тях – националистически, ако изборите бяха днес. Това е политическата картина, която представи социологът Кольо Колев, като се позова на изследване на агенция „Медиана". По думите му това създава съмнителна възможност за съставяне на парламентарно мнозинство, ако има избори сега.

Йовчев предупреждава: Част от протестиращите преследват политически цели

Две основни групи могат да се обособят в структурата на протестите, се посочва в доклада на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, представен на заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност, който заседава вече втори час. Първата са спонтанно протестиращи, които търсят промяна в процесите на държавното управление. Втората група са мотивирано протестиращи. Тази група все повече нараства, а реалните й организатори вероятно преследват политически цели.

„При тази ситуация не може да се осъществи ефективна комуникация между институциите и протестиращите. Спонтанно протестиращите не излъчват лидери и респективно нямат програмни цели. Те не припознават политически субекти, които могат да отговорят на очакванията им. От друга страна – организаторите на протестни действия не желаят публично да се афишират и да заявят ясни политически цели. Налице са определени опити за насочване, включително и на спонтанно протестиращите, в посока, която преследва конкретни политически цели. По този начин обществената енергия често се насочва към погрешни посоки и към деструктивни действия, които няма да доведат до разрешаване на проблемите”, се констатира в доклада на вътрешния министър, предаде КРОСС.

“Предсрочните избори могат да бъдат стъпка или средство за постигане на националните цели, но сами по себе си не могат да бъдат дефинирани като цел. Нещо повече, при съществуващите обществено-политически нагласи едни нови избори няма да доведат до социално-политическа стабилност и намаляване на напрежението в обществото. Напротив, вероятно следващата политическа конфигурация в Народното събрание ще бъде по-сложна и по-нестабилна”, се казва в доклада на Цветлин Йовчев.

Разрешаването на обществено-политическата криза изисква разработването на стратегия и предприемане на незабавни действия, които не са във възможностите и правомощията само на българското правителство. Това се изтъква още в доклада на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, представен на заседанието на КСНС.

От гледна точка на сектора сигурност и обществен ред, МВР извършва преразпределение на силите, заети с охрана на реда във връзка с протестите в столицата. Ежедневно при получаване на информация за подготовка на протестни действия отговорните структури на МВР изготвят план-разстановка на силите съгласно очаквания брой участници в протестите. По време на протестите полицейските сили са инструктирани да демонстрират спокойствие, да се въздържат от всякакви действия, които могат да провокират крайни прояви у протестиращите или да повишат напрежението в обществото.

МВР работи по установяването на всички лица, които се опитват да предизвикат насилие, с което застрашават живота, здравето и имуществото на хората. Действията се ограничават до необходимия минимум като се основават на превантивни мероприятия чрез проверка на документи за самоличност за избягване на анонимността и чувството за безнаказаност на протестиращите, както и връчване на протоколи за предупреждение. Употребата на физическа сила и помощни средства също са ограничени до минимум, като до задържане на лица се прибягва само при хулигански прояви и грубо нарушаване на обществения ред.

Необходими са усилия на политическите партии, на държавните органи и институции, на неправителствения сектор и на обществото като цяло за по-нататъшно социално-икономическо развитие на страната и за постигане на по-голям интегритет в обществените отношения в следните направления:

- Възстановяване на политическия диалог като необходимо условие за създаване и прилагане на конструктивни управленски политики.

- Категорично осъждане на насилието под каквато и да е форма, като средство за постигане на политически цели.

- Категорично осъждане от политическите партии на всички ксенофобски, расистки и дискриминационни прояви във всичките им форми.

- Обединяване, подкрепа и съвместни действия по основните вътрешнополитически проблеми: устойчивост на финансовата и икономическа стабилност; намаляване на безработицата, подкрепа на социално слабите; ново изборно законодателство; разрешаване на проблемите с миграционния натиск.

- Обединяване, подкрепа и съвместни действия по основните външнополитически проблеми: търсене на общоевропейска солидарност по проблемите на миграционния натиск; подобряване на доверието на външните партньори в капацитета и надеждността на българските институции, се казва в доклада на Цветлин Йовчев.

Лекарствата може да поскъпнат до 30% догодина

С до 30 процента повече може да се наложи да плащат от догодина пациенти за лекарствата, чиито цени Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК) покрива частично. Причината е, че Здравната каса отново иска с промяна на условията на договорите си с аптеките те да споделят с нея част от даваните на клиентите отстъпки. Това предупреди в сряда на пресконференция председателят на Асоциацията на собствениците на аптеки Николай Костов. Когато обаче един пациент получи по-малка отстъпка, ще трябва да доплати повече, отколкото досега и тъй като няма откъде да дойде тази отстъпка, ще се наложи да увеличим цените на лекарствата, обясни Костов. От Асоциацията на собствениците на аптеки изчисляват, че за крайния потребител цените на лекарствата вероятно ще скочат с между 10 и 30 на сто, заради желанието на държавата да прибира част от отбива от цената. Фармацевтите обясниха, че ще атакуват това намерение на НЗОК чрез жалби пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и в съда. Именно така аптеките се спасиха от предишни подобни желания на касата. Касата досега три пъти е глобявана от КЗК заради искането да получава част от намалените надценки за аптеките. През 2010 г. Здравната каса бе санкционирана с 30 000 лв. за злоупотреба с монополно положение и едностранно налагане на споделената отстъпка. Две години по-рано НЗОК бе глобена със 100 хил. лв. за същото, а първата санкция за тона нарушение датира от 2005 г. За първи път КЗК глоби НЗОК през 2005 г. с 30 000 лв. През май 2008 г. КЗК глоби НЗОК повторно със 100 000 лева за явното неспазване на нейното предходно решение и нарушаване правата на аптеките. Върховният административен съд също определи като незаконна тази практика на касата. Собствениците на аптеки ще оспорват и лимита, който касата възнамерява да наложи върху обработените рецепти. Според подготвяните промени в договорите, се предвижда една рецепта да бъде обработвана за не по-малко от шест минути, а един протокол - за девет. Според фармацевтите, това изискване ограничава правото на избор на пациентите от коя аптека да закупят лекарството си. Председателите на национално представените пациентски организации също изразиха несъгласие с готвените промени.

Денят в снимки

Женският енот Маша в Русия и футболни фенки в Мексико

    


Златанова: Ускоряването на темповете на усвояване на евросредствата е очевидно

За 6 месеца правителството е успяло да сертифицира една трета от всички сертифицирани разходи по оперативните програми за седем години. Ускоряването...

Веси Бонева с главна роля в анимация

Певицата и преди е озвучавала анимации, само че този път получи шанса да заеме гласа си на главна героиня. Това се случва в анимационния филм "Замръзналото кралство", в който тя изпълнява Ана.

1млн. лв. отпусна правителството за Смолянско

1 млн. лв. ще бъдат отпуснати на област Смолян за ремонт и поддръжка на пътища. Средствата са осигурени чрез престуктуриране на разходите по Централния бюджет за 2013 г. Ремонтните дейности ще обхванат отсечки от пътищата Пампорово- Смолян- Стойките, Смолян-Михалково-Кричим и Пампорово- Стойките. Близо 400 хил.лв. отделно са предвидени за втория етап от реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа на Кърджали....

Кметът: Никой не ме е търсил за настаняване на бежанци във Варна

До този момент никой представител на институция, ангажирана с проблема, не е потърсил контакт с мен, в качеството ми на кмет на община Варна, за разговори по темата. Това заявява градоначалникът Иван Портних по повод големия обществен интерес и множество запитвания и тревоги на граждани, свързани с евентуално настаняване на чужди граждани на територията на община Варна. „Присъединявам се към мнението на варненци, че подобни въпроси трябва да бъдат решавани прозрачно, след обсъждане с местната власт, в открита комуникация с гражданите", посочва ...

Даниела Бобев: Важно е правителството да работи заедно с бизнеса

“Важно е правителството да работи заедно с бизнеса, защото само така можем да постигнем конструктивен диалог и да помогнем на младите хора да намерят своето място на пазара на труда. Колкото повече възможности откриваме пред тях в родната им държава, толкова по-силна ще бъде тяхната мотивация да останат в България. Надявам се този пример да бъде последван не само в Европа, но и в България и все повече компании да полагат усилия в подкрепа на младите хора.”, заяви доц. Даниела Бобев – Заместник министър-председател по икономическото развитие, при откриването на инициативата.

 

Нестле България ще предостави възможност за работа и стаж на 330 млади хора на възраст под 30 години от цялата страна в периода 2014-2016 г. Това обяви днес Изпълнителният директор на компанията Хуан Карлос Пералехо по време на пресконференция за представяне на българското участие в Инициатива на Нестле за насърчаване на младежката заетост в Европа – Nestle needs YOUth (Нестле се нуждае от младите хора).

 

„Този форум е доказателство за връзката между бизнеса и образованието. Ние сме длъжни да дадем образование и квалификация, каквито са необходими за бизнеса. Поздравяваме инициативата и я подкрепям.“, коментира проф. Анелия Клисарова, Министър на образованието и науката.

Инициативата бе представена на 15 ноември в Атина. В рамките на проекта компанията пое ангажимент да създаде 20 000 работни места за младите хора в цяла Европа през следващите три години. България е една от страните с активно участие в инициативата. За периода 2014-2016 г. в България ще се осигурят възможности за работа на 150 младежи на възраст под 30 години и ще създаде стажантски позиции и програми за обучение на още 180 младежи на същата възраст. Те ще имат възможност да работят на различни нива и в различни отдели на компанията от производство и администрация, до продажби, маркетинг, финанси, технологии, изследване и развитие.

 

Като социално отговорна компания и лидер в балансираното хранене и активен начин на живот, ние чувстваме, че е наше морално задължение да подпомагаме развитието на младите хора, заяви Изпълнителният директор Хуан Карлос Пералехо.

"Софийска вода" временно прекъсва водата в с. Чепинци

Във връзка с монтаж на водомерен възел и редуктор за налягането

Заплашват организатора на панихидата на пребития до смърт Ники

Панихида в памет на двете загинали по нелеп начин момчета - Николай Димитров и Стефан Георгиев бе отслужена днес във Враца. Организацията протече във Фейсбук чрез фармацевта Николай Узунов. След панихидата близки, приятели и граждани запалиха свещички и поднесоха цветя пред нощния бар „Бирхале Панихида в памет на двете загинали по нелеп начин момчета - Николай Димитров и Стефан Георгиев бе отслужена днес във Враца. Организацията протече във Фейсбук чрез фармацевта Николай Узунов. След панихидата близки, приятели и граждани запалиха свещички и поднесоха цветя пред нощния бар „Бирхале", съобщи Дарик. Днес се навършват 40 дни от смъртта

Министрите удължиха договарянето по оперативни програми до юни 2014 г.

Правителственото решение обаче трябва да получи одобрението и на Европейската комисия

    


7 партии влизат в парламента, ако изборите са сега

/КРОСС/ Парламент със седем партии, две от които националистически, и „неясно бъдеще"- такава картина начерта социологът Кольо Колев, като се позова на изследване на агенция „Медиана". По думите му това създава съмнителна възможност за съставяне на парламентарно мнозинство, ако има избори сега. При евентуални избори в парламента биха влезли БСП, ГЕРБ, ДПС, Реформаторският блок, „България без цензура" на Николай Бареков, Атака и Патриотичният съюз на Националния фронт за спасение на България и партия ГОРД. Според „засечените" от изследването на "Медиана" нагласи на избирателите БСП са първа политическа сила с 22,8% подкрепа, следвани от ГЕРБ с 16,9%. По думите на Кольо Колев премиерът Пламен Орешарски се намира в „добро политическо здраве". Личният му рейтинг е по-висок от този на кабинета като цяло. На въпроса вдъхва ли доверие правителството 30% казват „да", а над 40% „са разочаровани". Едновременно с това близо половината анкетирани искат да дадат шанс на кабинета „Орешарски" - оценка, която се разминава с резултатите на други социологически агенции, според които мнозинството от българите настояват за оставка, пише "Дарик".  По думите на Кольо Колев близо половината от участниците в анкетата на „Медиана" одобряват действията на студентите

Малала Юсуфзай получи наградата си "Сахаров" за свобода на мисълта


Младата пакистанска правозащитничка Малала Юсуфзай, станала световен символ на борбата срещу религиозния екстремизъм, получи днес престижната награда "Сахаров" за свобода на мисълта на Европейския парламент, съобщи агенция "Франс прес".

Под бурни аплодисменти председателят на парламента Мартин Шулц връчи на 16-годишното момиче наградата и заяви, че Малала е дала надежда на милиони хора.

"Отправих призив към страните в Европа да се притекат на помощ на Азия, на моята страна...

Кабинетът иска от Брюксел още 6 месеца за договаряне на европроекти

Евробанкноти

България ще настоява договарянето на средства по оперативните програми да бъде удължено до 30 юни 2014 г. Това решение бе прието днес от правителството.

Идеята е т. нар. „Карта на регионалните помощи 2007 – 2013 г.“ за България (всички оперативни програми) да продължи да действа 6 месеца след 31 декември, когато изтига периодът й. 

„Европейската комисия дава възможност всяка държава-членка да заяви желанието си за продължаване на действащите карти до 30 юни 2014 г., тъй като следваща карта ще бъде приложима след 1 юли 2014 г“, обяви пресслужбата на кабинета.

Предстои Европейската комисия да се произнесе по искането на България. Ако то бъде прието, ръководствата на европейските структурни фондове ще бъдат упълномощени да продължат предоставянето на средства за България, а държавата – да сключва договори за предоставяне на безвъзмездна помощ с бенефициенти още половин година.

„Това е от съществено значение за управляващите органи на оперативните програми, които ще могат да продължат договарянето на средствата до средата на следващата година“, писа още правителствената пресслужба.

Статията "Кабинетът иска от Брюксел още 6 месеца за договаряне на европроекти" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Само в "24 часа": Студенти блокираха неочаквано Лъвов мост, гигантско задръстване

Бързоподвижна група студенти блокира абсолютно неочаквано в 15.30 часа Лъвов мост в столицата и предизвикаха грандиозно задръстване, предаде репортер на онлайн редакцията.  Студентите изненадаха полицията и жандармерията, струпали силите си пред парламента и Президентството. Униформените спешно прехвърлиха свои хора в посока Лъвов мост. По бул. Бързоподвижна група студенти блокира абсолютно неочаквано в 15.30 часа Лъвов мост в столицата и предизвикаха грандиозно задръстване, предаде репортер на онлайн редакцията. Студентите изненадаха полицията и жандармерията, струпали силите си пред парламента и Президентството. Униформените спешно прехвърлиха свои хора в посока Лъвов мост. По бул.

13% от майките пушат, въпреки предупрежденията

/КРОСС/Излагането на цигарен дим през бременността може да повлияе върху центъра за възнаграждението в мозъка на бъдещото дете, което по-късно да го направи по-уязвимо към зависимости. Според центровете за контрол на заболяванията 13% от жените признават, че са пушили през последните три месеца от бременността, въпреки предупрежденията на лекарите относно рисковете за плода от тютюнопушенето, пише puls.bg. Изследователи от Техническия университет в Дрезнден, Германия, сравняват 177 тийнейджъри, на възраст между 13 и 15 години, чиито майки са пушили по време на бременността с тях, със 177 други юноши, чиито майки не употребяват тютюн. Изследователите тестват начина, по който тийнейджърите реагират, когато са възнаградени, което стимулира нуждата да се удовлетвори дадено пристрастяване. Всички участници са подложени на изследване с ядрено-магнитен резонанс, който записва мозъчната им активност, докато те изпълняват специфични компютърни задачи. Участниците са помолени да натискат бутон, който посочва от коя страна на екрана се появява фигура, като им е казано, че ще получат награда, ако успеят да натиснат правилния бутон достатъчно бързо. По време на задачата времето, през което фигурата се появява на екрана, както и самата фигура варират с цел да се прецени бързината, с която тийнейджърите обработват поставената задача. Изследователите фокусират своето внимание върху определена област в мозъка, която бива потисната от никотина - на база на резултати от друго проучване

Правителството ще съгласува законопроектите си с БОРКОР

Промяната е заложена в новия Устройствен правилник за дейността на Министерския съвет

    


"Медиана": 7 партии в парламента при избори днес

Йорданка Фандъкова води, а Пламен Орешарски се намира на четвърта позиция по рейтинг

Община Варна извърши спешни проверки по сигнали на граждани

Служители на район „Одесос” извършиха проверка на детска площадка в района на ул.”Ангел Кънчев” и бул. „Цар Освободител” по повод сигнал за опасни стръчащи железа от ограда, подаден в медиите. Служителите са установили, че става въпрос за демонтирана част от стара ограда, която някой своеволно е удължил.

Стоичков връчи „Златната обувка“ на Меси

Христо Стоичков връчи "Златната обувка" на футболист №1 в света Лионел Меси. Това е третото такова отличие за аржентинеца след 2010 и 2012 г., съобщиха испански медии.

Наградата се присъжда на футболиста, събрал най-много точки в класацията за голмайстор в клубните първенства в Европа. Меси завърши сезон 2012-13 с 46 попадения ... Христо Стоичков връчи "Златната обувка" на футболист №1 в света Лионел Меси. Това е третото такова отличие за аржентинеца след 2010 и 2012 г., съобщиха испански медии. Наградата се присъжда на футболиста, събрал най-много точки в класацията за голмайстор в клубните първенства в Европа. Меси завърши сезон 2012-13 с 46 попадения ...

Европейският парламент одобри бюджета на ЕС за 2014 г.

Европейският парламент одобри бюджета на Европейския съюз за 2014 г. в сряда. Бюджетът е резултат на споразумение със Съвета след преговорите миналата седмица. Към бюджета бяха добавени 500 милиона евро за плащания, с което общият му размер в сравнение с първоначалния, предложен от Съвета, стана 135,5 милиарда евро. Размерът на ангажиментите възлиза на 142,6 милиарда евро, в съответствие с предложението на бюджетната комисия. След преговори, продължили до миналия понеделник вечер, на 12 ноември бе постигнато съгласие да се реши проблемът с недо...

Военни на САЩ и Израел тестваха "Прашката на Давид"

"Прашката на Давид" и позната също като "Магическа пръчка"

Ива Софиянска: И аз, и малката сме добре!

„Чувствам се много добре. И аз, и малката, сме добре", заяви за първи път след раждането младата майка Ива Софиянска.

“Български пощи” трябва да се ориентира към електронните услуги, смята Папазов

Ако ръководството не подобри работата на компанията, ще се помисли за неговата смяна, каза министърът

    


”Медиана”: Следващият парламент може да е седемпартиен

Ако парламентарните избори бяха днес, бихме имали доста пъстър, седемпартиен парламент, със съмнителна възможност за съставяне на мнозинство.

"Медиана": 7 партии влизат в парламента, ако изборите са сега

Парламент със седем партии, две от които националистически, и „неясно бъдеще Парламент със седем партии, две от които националистически, и „неясно бъдеще". Това е резултатът от проучване на агенция "Медиана", на което се позова социологът Кольо Колев. По думите му това създава съмнителна възможност за съставяне на парламентарно мнозинство, ако има избори сега, пише Дарик. При евентуални избори в парламента биха влезл

Подготвя се законопроект за частните фалити

Граждански организации искат контрол върху работата на частните съдебни изпълнители

    


Йовчев открои 2 групи протестиращи - спонтанни и политически мотивирани

Към момента структурата на протестите е такава, че могат да се обособят две основни групи. Първата са спонтанно протестиращи, които търсят промяна в процесите на държавното управление. Втората група са мотивирано протестиращи. Тази група все повече нараства, а реалните й организатори вероятно преследват политически цели. Това се посочва в доклада н Към момента структурата на протестите е такава, че могат да се обособят две основни групи. Първата са спонтанно протестиращи, които търсят промяна в процесите на държавното управление. Втората група са мотивирано протестиращи. Тази група все повече нараства, а реалните й организатори вероятно преследват политически цели. Това се посочва в доклада н

Йовчев пред КСНС: Ива две групи протестиращи - спонтанни и мотивирани

Към момента структурата на протестите е такава, че могат да се обособят две основни групи. Първата са спонтанно протестиращи, които търсят промяна в процесите на държавното управление. Втората група са мотивирано протестиращи. Тази група все повече нараства, а реалните й организатори вероятно преследват политически цели. Това се посочва в доклада н Към момента структурата на протестите е такава, че могат да се обособят две основни групи. Първата са спонтанно протестиращи, които търсят промяна в процесите на държавното управление. Втората група са мотивирано протестиращи. Тази група все повече нараства, а реалните й организатори вероятно преследват политически цели. Това се посочва в доклада н

„Каузите свързват поколенията и сплотяват общността”

Нуждата от все повече доброволни сътрудници и съмишленици, които да подкрепят каузите на Сдружение "Самаряни" с доброволен труд и друг вид подкрепа, нараства все повече, поради широкия обхват на дейността на организацията. Средно годишно около 600 са потребителите на услуги, сред които са едни от най-уязвимите групи - деца, преживели или свидетели на насилие; деца, живеещи в специализирани институции; деца със специални потребности; деца, които са в риск да бъдат изоставени; деца с отклонено поведение; семейства от маргинализирани и бедни общно...

Райна влиза в Къщата на BIG Brother All Stars

Тази вечер Къщата на BIG Brother All Stars 2013 ще се сдобие с още една звезда. Поп фолк певицата Райна е дванадесетият Съквартирант на новия сезон и днес тя ще изненада звездите с появата си по време на лайв изданието. Довечера зрителите ще станат свидетели на първите Номинациите на BIG Brother All Stars 2013. Съквартирантите ще получат възможността да изразят своето отношение един към друг на живо в лайв студиото на предаването. Всеки от тях ще сподели своите впечатления от звездите и ще предложи участниците, които да напуснат Къщата, още ...

Аятолах Хаменей: Израел е обречен на изчезване

Ако Иран бъде нападнат, "агресорите никога няма да го забравят"

    


Измерват на виталния капацитет за Деня без тютюнопушене

Международният ден без тютюнопущене ще се отбележи този четвъртък в 9 училища, чиито медицински специалисти са потърсили помощ и материали от РЗИ-ПЛевен за организирането на различни събития по този повод, съобщиха от инспекцията. Предоставени бяха и материали на читалището в село Вълчи трън, което на 19 ноември 2013г. организира среща-разговор на тема „Здравословен начин на живот". На 21 ноември, гражданите ще могат да измерят своя витален капацитет и да получат материали в Градската градина, пред Центъра за работа с деца. От РЗИ-Плевен информ...

Маляля Юсуфзай получи наградата ”Сахаров” на ЕП

Младата пакистанска правозащитничка Маляля Юсуфзай, станала световен символ на борбата срещу религиозния екстремизъм, получи днес престижната награда "Сахаров" за свобода на мисълта на Европейския парламент.

Фиксинг на БНБ за сряда, 20 ноември

Валутните курсове на БНБ за 20 ноември в сила от 16:00 ч. днес до 16:00 ч. утре, са:   ...

Стоичков връчи "Златната обувка" на Меси

/КРОСС/ Христо Стоичков връчи „Златната обувка" на Лео Меси. Това е третият приз, който аржентинецът получава за голмайстор номер 1 на Европа. Футболистът на Барселона събра общо 98 точки, с което остави зад себе си Кристиано Роналдо (68 точки), Единсон Кавани (58 точки), Радамел Фалкао (56 точки) и Робин ван Перси (52 точки). „Това е признание за съблекалнята, тази награда е за отбора. Това са много голове и аз не мога да ги вкарам сам. Посвещавам приза и на семейството си, защото те ме подкрепят и ме обичат и в най-тежките моменти", каза Меси при награждаването си. Българската легенда на Барселона за втори път награждава Меси. Камата връчи първата "Златна обувка" на аржентинеца през 2010-а.    

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване