Видео: Сирийски бежанци пристигат в Ливан





Линията продължава до хоризонта. Това са бежанци, принудени да напуснат домовете си от войната в Сирия. Сега те пристигат в Ливан, където търсят подслон на всяко удобно място.

"Тук сме натъпкани 15 семейства, но общо в сградата има 65 семейства. Спим на пода без нищо. Децата имат нужда от мляко, от храна, но няма никаква. Напуснахме дома ни само с дрехите на гърба ни. Не можахме да донесем нищо, нито храна, нито дрехи, нито одеяла", казва сириецът Мохамед.
...

България е на първо място по смъртност в Европа

Eurostat

България е на първо място по ниво на смъртността в Европа за 2012 г., сочи официалната годишна статистика на Евростат.

Средното ниво за Европейския съюз е 9,9% и е леко повишено спрямо 2011 г., когато процентът е бил 9,6%.

Страната ни оглавява негативната класация, отчитайки 15 починали на всеки 1000 души. След България се нареждат Латвия с 14,3% смъртност, Литва с 13,7%, Унгария с 13% и Румъния, където нивата на смъртност са 12.7%. Най-ниски са показателите в Ирландия, където смъртността е 6,3%.

Ирландия е и страната, където е отчетено най-високо ниво на раждаемост – 15,7 раждания на 1000 души. След Ирландия се нарежда Великобритания, където са отчетени 12,8% раждаемост. В ТОП 5 на положителната класация влизат още Франция, Швеция и Кипър.

За една година населението на Европейския съюз е нараснало с 1,1 млн. души, достигайки 505,7 млн. към 1 януари 2012 г. Прирастът се дължи най-вече на имиграционните процеси. Реалният естествен прираст в 200 000 души – през 2012 г. са регистрирани 5,2 млн. раждания, докато смъртните случаи са 5 млн.

Статията "България е на първо място по смъртност в Европа" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Тошко Неделев отново стъпи на терена

Възстановяването на полузащитника на Ботев Пловдив Тодор Неделев продължава с пълна сил и гаранция за това е, че той започна бегови тренировки.

Осиновителка на дете от 2 до 5 г. има право на едногодишен платен отпуск

Депутатите приеха на второ четене Законопроект за изменение и допълнение на Кодекса на труда.

Промените предвиждат жена, която осинови дете, навършило 2-годишна възраст, при условията на пълно осиновяване да има право на отпуск за период от 365 дни от деня на предаването на детето за осиновяване, но не по-късно от навършване на 5-годишната му въ Депутатите приеха на второ четене Законопроект за изменение и допълнение на Кодекса на труда. Промените предвиждат жена, която осинови дете, навършило 2-годишна възраст, при условията на пълно осиновяване да има право на отпуск за период от 365 дни от деня на предаването на детето за осиновяване, но не по-късно от навършване на 5-годишната му въ

Гласуването за Златната топка продължава

ФИФА удължи периода за гласуване за Златната топка до 29 ноември. Освен това от ФИФА ще разрешат на вече гласувалите, които логично са огромната част, да променят вота си, ако са размислили.

Хора на пловдивския кмет налетяха на Бареков

30-ина души от протеста срещу кабинета на Пламен Орешарски, налетяха на Бареков и протеста на „България без цензура“.

Полският премиер обяви големи правителствени промени

Полският премиер Доналд Туск обяви промени в състава на правителството, които включват напускането на финансовия министър Яцек Ростовски, предадоха световните агенции, цитирани от БТА. "Имаме нужда от нова енергия", заяви Туск, за да оправдае промените в губещия популярност десноцентристки кабинет. Новият финансов министър на Полша е 38-годишният икономист Матеуш Шчурек, който досега е бил главен икономист за Централна Европа в Ай Ен Джи банк във Варшава. Освен това досегашният з...

Фреснко издание пише за създаването на българската златна зора

Нито един журналист не бе допуснат на основаването на Националистическата партия на България

Екшън в Девня заради избора на шеф на болницата

Болницата в Девня остана без управител, дори и временно изпълняващ длъжността, след като на специално насрочената Общинска сесия за избор на директор избухна скандал между председателя на съвета Васил Иванов и група общински съветници.

Хулигани атакуваха автобуса на Левски на Армията

Запалянковци на ЦСКА са атакували автобуса на Левски, който е докарал на стадион „Българска армия“ юношите на „сините“. Тимовете от старшата възраст на двата гранда играят дерби помежду си. При пристигането на рейса десетина от ултрасите на „червените“ са атакували возилото. Някои от тях са били снабдени с бухалки, но до по-солиден инцидент не се е стигнало, заради намесата на униформените. Пострадала е само вратата на автобуса, която е била ритната от хулиган. Според очевидци полицията е реагирала бързо и е попречила да се стигне до по-солиден...

Преговорите за формиране на правителство в Германия преминават в "гореща" фаза

Разговорите не са били винаги лесни, коментира лидерът на парламентарната група на СДП Франк-Валтер Щайнмайер

    


Едногодишната отпуска за осиновено дете влезе в Кодекса на труда

Депутатите приеха на второ четене промени в Кодекса на труда, които предвиждат жените, осиновили пълно дете между две и петгодишна възраст, да ползват едногодишна отпуска за отглеждането му.   Текстът има за цел да стимулира извеждането на деца без родители от специализираните държавни заведения и намирането им на нормална семейна среда.   Едногодишната отпуска, която досега се предвиждаше само за осиновяване на деца до двегодишна възраст, тоест както е при жените с родени деца, има още за цел да помогне на новият родител и детето от дом да се опознаят и да се адаптират към новите условия.   Светлана Ангелова от ГЕРБ обясни, че промяната не е синхронизирана с бюджета за следващата година. От управляващите отговориха, че средствата ще бъдат заложени с предложение за промени между първо и второ четене на закона за държавния бюджет.

България с най-висока смъртност в ЕС за миналата година

България бележи най-високото равнище на смъртност в ЕС за миналата година. Това сочат данни на Евростат, оповестени от Европейската комисия. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

При средно 9,9 смъртни случая на 1000 граждани на ЕС през 2012 г., у нас са отчетени 15 случая на смърт на 1000 българи. Нашата България бележи най-високото равнище на смъртност в ЕС за миналата година. Това сочат данни на Евростат, оповестени от Европейската комисия. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева При средно 9,9 смъртни случая на 1000 граждани на ЕС през 2012 г., у нас са отчетени 15 случая на смърт на 1000 българи. Нашата

Дженифър Лорънс: Страдах от социална тревожност

Най-актуалната актриса в момента разкрива, че е имала трудни моменти в пубертета

    


Български медици заминават в чужбина, ще печелят 10 пъти повече

„Ако остана в България, ще трябва да правя неща, които не искам да правя. Ще трябва да оперирам хората за пари - хора, които наистина не се нуждаят операции. Да, това е начина, по който стоят нещата тук с корупцията. И ако не го направя, няма да оцелея като лекар в България", казва Димитър Балездров, съдов хирург, пред Би Би Си.

От 1 януари „Ако остана в България, ще трябва да правя неща, които не искам да правя. Ще трябва да оперирам хората за пари - хора, които наистина не се нуждаят операции. Да, това е начина, по който стоят нещата тук с корупцията. И ако не го направя, няма да оцелея като лекар в България", казва Димитър Балездров, съдов хирург, пред Би Би Си. От 1 януари

Засиленият миграционен натиск е едно от най-сериозните предизвикателства пред националната сигурност на Република България през последните години

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев изнесе доклад на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност

Папазов: Евросредствата за тунела под Шипка са под въпрос

Има възможност проектът да бъде финансиран от републиканския бюджет, ако парите от Брюксел не бъдат отпуснати

    


Линдзи Вон притесни щаба си след падане на тренировка


Олимпийската шампионка в спускането Линдзи Вон падна по време на тренировка. Американската скиорка беше откарана в болница, за да й бъде направен преглед.

Притесненията в щаба й са да не е засегнато мястото на операцията на дясното й коляно. Заради травмата Вон пропусна края на миналия сезон.

В следващите часове трябва да стане ясно дали контузията е сериозна. Говорителят на американския отбор Том Кели обясни, че към момента "няма причина да се мисли, че проблемът е...

Заплаха, заради гражданска позиция, получил защитник на убития Ники

Панихида в памет на двете загинали по нелеп начин момчета – Николай  Димитров и Стефан Георгиев бе отслужена днес във Враца. Организацията протече във Фейсбук чрез фармацевта Николай Узунов. След панихидата близки, приятели и граждани запалиха свещички и поднесоха цветя пред нощния бар „Бирхале“, свързан със смъртта и на двете момчета. Днес се навършват 40 дни от смъртта на 16-годишният Николай, който...

Омазаха автобуса на "Левски" с червена боя

Атаката е била преди дербито на юношеските отбори

    


Ким се съблече заради клип на мъжа си

Изглежда риалити звездата няма никакви притеснения относно събличането пред камера, макар че вече е майка. Всички сме чували за прословутото й порно, което й докара милиони печалба, но всички мислеха, че след появата на бебето ще се кротне малко.

Бекъмови стават съседи на Кейт и Уилям

/КРОСС/ Виктория и Дейвид Бекъм продадоха луксозния си дом и си намериха имение в близост до дома на принц Уилям и Кейт Мидълтън. То ще струва на звездното семейството 79 милиона щатски долара, съобщава Myjane.Имението разполага с всички удобства за живот, спорт и свободно време. В просторния дом има пет спални, пет бани, ресторант и кухня, библиотека, стая за масаж, кино и спа център, басейн и малко футболно игрище. Най-важното обаче е, че се намира на крачка от Кенсингтънския дворец.

Разширява се сивата икономика в България

Делът на сивата икономика се е увеличил през 2013 г., практиката на укриване на обороти и неплащане на мита и акцизи продължава. Това сочат резултатите от традиционно проучване на Центъра за изследване на демокрацията, което проследява динамиката на скритата икономика в България. 

Високото равнище на скритата икономика в България ... Делът на сивата икономика се е увеличил през 2013 г., практиката на укриване на обороти и неплащане на мита и акцизи продължава. Това сочат резултатите от традиционно проучване на Центъра за изследване на демокрацията, което проследява динамиката на скритата икономика в България. Високото равнище на скритата икономика в България ...

Париж е най-добрият град в света за студентите

Париж беше определен за най-добрия град в света за студентите за втора поредна година, побеждавайки Лондон. Британската столица остана на второ място само с две точки по-малко в класацията британската компания Quacquarelli Symonds (QS) за най-добрите градове за студенти в света.Още два британски града намират място в топ 50 – Манчестър на 29-то място и Единбург – на 32-о."Не е чудно, че Лондон привлича толкова качествени студенти от цял свят. Лондон има повече висококачествени висши учебни заведения от който и да е друг град", заяви кмет...

КНСБ постави 9 искания на правителството

Представители на КНСБ връчиха в Министерския съвет декларация с девет точки. Това те направиха по време на митинг-шествие, на което се събраха около 7000 души.

Местан: На Консултативния съвет ще кажем, че трябва да се подходи с разбиране към протестите


Имаме съвсем конкретни предложения за днешното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) – да кажем, че протестите като израз на политически различия са нещо съвършено естествено и към това трябва да се прояви разбиране. Но няма да допуснем гласове за отричане на политическата система като цяло, защото демократичната плуралистична система няма алтернатива.

Това каза пред журналисти в парламента лидерът на ДПС Лютви Местан минути преди да тръгне към...

Студентите внезапно окупираха двора на журналистическия факултет


Група студенти окупира за минути двора на журналистическия факултет. 

Студентите, които преди това бяха около служебния вход на Народното събрание, внезапно се впуснаха в бяг с викове "Оставка" и по бул. "Васил Левски" стигнаха до двора на факултета. Те влязоха от входа срещу Музикалния театър, избягвайки барикадирания вход откъм ул. "Московска".

По булеварда и околните улици постоянно се чуват гърмежи на пиратки. Продължават да идват протестиращи откъм Народното...

Виж как подпалиха оградите край НС

Протестиращи подпалиха огражденията, с които полицаите са отцепили сградата на Народното събрание. Пламъците се разгоряха благодарение на множеството хартиени транспаранти, с които демонстрантите облепиха своеобразните барикади през последните няколко дни.

Причина за това стана настояването на протестърите в призивите "Оставка" да се включат и Протестиращи подпалиха огражденията, с които полицаите са отцепили сградата на Народното събрание. Пламъците се разгоряха благодарение на множеството хартиени транспаранти, с които демонстрантите облепиха своеобразните барикади през последните няколко дни. Причина за това стана настояването на протестърите в призивите "Оставка" да се включат и

Клаус Реглинг: Испанските банки са добре преструктурирани

Според директора на Европейския механизъм за стабилност Испания не е излязла преждевременно от спасителната програма за своите банки

    


Ремонтират улици в Кюстендил с 576 000 лв, неусвоени за ремонт на пътя Берсин- Граница- Лелинци

576 000 лв. неусвоени за ремонт на пътя Берсин- Граница- Лелинци , ще бъдат преразпределени за рехабилитация на няколко улици в Кюстендил- ул."Полк. Стефан Манов", "Иларион Ловчански", "Гороцветна", "Васил Левски", "Демокрация", "Цар Освободител". Тази докладна за извършване на вътрешни компенсирани промени по бюджета на община Кюстендил за 2013 г. ще бъде гласувана на сесия на Общински съвет следващата седмица.От тази сума са предвидени 60 000 лв. за тревните площи на стадион "Осогово", които са в изключително лошо състояние, както и средства...

Министерски съвет гласува 10 милиона лева повече за бежанците

Над 10 милиона лева допълнително гласува Министерски съвет за изпълнението на плана за действие, приет като мярка за справяне с бежанската вълна. Това каза на пресконференция министърът на финансите Петър Чобанов.

„МВР поема най-голяма тежест по отношение на справянето с този проблем. Като цяло корекциите в бюджета на МВР, които се се правили, Над 10 милиона лева допълнително гласува Министерски съвет за изпълнението на плана за действие, приет като мярка за справяне с бежанската вълна. Това каза на пресконференция министърът на финансите Петър Чобанов. „МВР поема най-голяма тежест по отношение на справянето с този проблем. Като цяло корекциите в бюджета на МВР, които се се правили,

Последните 12 г. в страната са се удавили 308 деца

Годишно у нас се давят между 120 и 150 души, отчете БЧК

    


Обявиха списъка с кандидатите за президентските избори в Афганистан

/КРОСС/ Избирателната комисия на Афганистан публикува списък на кандидатите за президентските избори, насрочени за 5 април 2014 година , както и списъка на кандидатите, които ще се включат в изборите за областни съвети на страната, които ще се проведат едновременно с президентските избори. Според „Франс прес" в окончателния списък на кандидатите за президентския пост са записани имената на 11 човека. В края на октомври избирателната комисия обяви, че от 26-те кандидати, които са подали документи, само 10 ще бъде в състояние да вземат участие в изборите. Във вторник обаче комисията реши да позволи на един от по-рано отхвърлените кандидати също да се включи в надпреварата.Сред фаворитите за поста на държавен глава експертите посочват по-големия брат на настоящия държавен глава - Каюм Карзай, политикът от опозицията д-р Абдула Абдула и бившият финансов министър Ашраф Гани.

Изпаряват се надеждите на Ердоган за нова конституция

Парламентарната комисия, която имаше за задача да напише

Депутатите напуснаха безпроблемно парламента, засилена полиция ги варди

Приключи заседанието на Народното събрание и депутатите започнаха да напускат сградата на парламента безпрепятствено, при изключително засилено полицейско присъствие, предаде Фокус.

Протестът на студенти и други граждани, с искане за оставка на правителството, продължава. Протестиращите запалиха картонените пана, които бяха оставили върху Приключи заседанието на Народното събрание и депутатите започнаха да напускат сградата на парламента безпрепятствено, при изключително засилено полицейско присъствие, предаде Фокус. Протестът на студенти и други граждани, с искане за оставка на правителството, продължава. Протестиращите запалиха картонените пана, които бяха оставили върху

Експерти отчетоха нов ръст на сивата икономика

Делът на сивата икономика се увеличава през 2013 г., продължава практиката на укриване на обороти и неплащане на мита и акцизи, показва проучване на Центъра за изследване на демокрацията, цитирано от БТА.

Допълнителна охрана и персонал в бежанския център в Харманли

12 полицаи допълнителна охрана ще действат на територията на бежанския лагер в Харманли. Освен това в имиграционния център ще бъдат назначени 15 местни като административен персонал. В центъра ще има и допълнителна линейка, която да обслужва специално нуждите на бежанците. Мерките са във връзка с подобряването на битовите условия в лагера. Те бяха обявени от кмета на Харманли Михаил Лисков в обръщение към хората от града, разпратено и до медиите, предаде Стандарт нюз. Промените, които се правят в лагера за подобряването на условията за живот на домуващите в него, са по настояване на градоначалника. Допълнителният персонал ще бъде назначен от Агенцията по бежанците, а заплатите им -подсигурени от бюджета. "Уверявам ви, че лично аз и общината най-отговорно ще следим функциониране...

Мария Драгнева напусна Музикална академия

Мария Драгнева напусна Музикална академия, след пряк двубой с Етиен Леви на лайфа снощи. Като първа песен тя изпълни „One moment in time” на Whitney Huston, въпреки препоръките на журито да не пее песни на гласовитата певица. Във визитката преди изпълнението й беше излъчено как музикалния педагог Алис Боварян също я съветва да не пее тази песен, но Мария я убеждаваше, че много добре си пее Уитни и ще я изпее напук на журито. Втората песен на Мария беше “If I ain’t got you” на Alicia Keys, която красавицата изпя безупречно. Фънки толкова много хареса изпълнението, че й се поскара, че се е запънала като „магаре на мост”, заради първата песен. В крайна сметка 31.47% от зрителският вот отиде при Мери и тя напусна шоуто. Дичо беше спасен от журито още...

България с най-висока смъртност в ЕС

/КРОСС/ България е страната с най-висока смъртност в ЕС, показват данни на Евростат за миналата година.  При средно 9,9 смъртни случая на 1000 граждани на ЕС през 2012 г., у нас са отчетени 15 случая на смърт на 1000 българи. Нашата страна бележи отрицателен прираст от 5,5 на 1000, както и спад на населението с 5,8 на хиляда. Най-висока е раждаемостта в Ирландия (15,7 на 1000). Там се наблюдават и най-ниските равнища на смъртност (6,3 на 1000), както и в Кипър, Люксембург, Малта и Холандия. Населението на ЕС миналата година след присъединяването на Хърватия към Общността е 505 700 000 души, което представлява ръст от 1,1 милиона. Родени са 5,2 милиона бебета, като освен в Ирландия висока раждаемост се наблюдава също в Кипър, Люксембург, Франция и Великобритания. За 2012 г. починалите граждани на ЕС са 5 милиона, като освен България високи равнища по този показател отчитат също Латвия, Литва, Унгария, Румъния и Хърватия. За миналата година населението е нараснало най-много в Люксембург, Малта, Швеция и Великобритания. Най-отчетливият спад в броя на населението е наблюдаван в балтийските републики.  

България бележи най-висока смъртност в ЕС за миналата година

България бележи най-високото равнище на смъртност в ЕС за миналата година. Това сочат данни на Евростат, оповестени от Европейската комисия, съобщава БТА. При средно 9,9 смъртни случая на 1000 граждани на ЕС през 2012 г., у нас са отчетени 15 случая на смърт на 1000 българи.

За да сте стройни, лягайте си по едно и също време

Ако искате да отслабнете, но не сте почитатели на фитнеса, резултатите от ново изследване могат да се окажат приятна алтернатива.

Бареков: Определяме Сидеров за наш говорител

Николай Бареков посрещна пред Президентството Волен Сидеров и му връчи документ, вероятно съдържащ сигнали до Комисията за корупция и конфликт на интереси, която той оглавява. 
Николай Бареков посрещна пред Президентството Волен Сидеров и му връчи документ, вероятно съдържащ сигнали до Комисията за корупция и конфликт на интереси, която той оглавява. "Той е единственият политик, който погледна хората тук в очите. Цветанов и останалите се промъкнаха като мишки. Определяме Сидеров за наш говорител", обясни Бареков.

Сивата икономика в България се разширява (видео)

Делът на сивата икономика се е увеличил през 2013 г., практиката на укриване на обороти и неплащане на мита и акцизи продължава. Това сочат резултатите от традиционно проучване на Центъра за изследване на демокрацията, което проследява динамиката на скритата икономика в България. 

Високото равнище на скритата икономика в България ... Делът на сивата икономика се е увеличил през 2013 г., практиката на укриване на обороти и неплащане на мита и акцизи продължава. Това сочат резултатите от традиционно проучване на Центъра за изследване на демокрацията, което проследява динамиката на скритата икономика в България. Високото равнище на скритата икономика в България ...

Възрастта за таксиметровите автомобили може да отпадне

/КРОСС/ Обмисля се да бъде премахната възрастта за таксиметровите автомобили. Това каза пред протестиращите шофьори Димитър Ганев, изпълнителен директор на агенция „Авотомобилна администрация". По негови думи след отпадането на ограничението ще се засили текущия контрол върху състоянието на автомобилите. Ганев заяви още, че се обсъжда въпросът за достъпа на такситата в т. нар. жълта бус лента.  „Идеята е таксиметровите шофьори да могат да имат достъп до нея, но при условие, че там има пътник", допълни той. Според него, няма как да бъдат изпълнени всички искания на таксиметровите шофьори, до края на годината, тъй като една част от тях са свързани с процедури, които изискват по-дълго време. Превозвачите приеха различно решението - някои бяха доволни, а други не.

Срещата при президента - без Бойко и без медии

Без лидера на ГЕРБ, с по-късно присъединил се водач на "Атака" и без встъпителни думи от страна на президента започна заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, посветен на рисковете пред страната и националната сигурност заради бежанския наплив.

Само Сидеров влезе през централния вход на президентството за КСНС

Заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) започна без лидера на „Атака Заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) започна без лидера на „Атака" Волен Сидеров, който спря пред входа на Президентството и се присъедини към протеста, организиран от привържениците на „България без цензура". Лидерът на движението Николай Бареков похвали Сидеров, че за разлика от другите участници в съвета се е

Батко ограби 11-годишен на детска площадка

Малолетно момче наби и ограби 11-годишен на детска площадка в Русе. Първо го спрели непознати момчета на детска площадка около 15 часа в кв. “Дружба-1”. Заплашили, че ще го набият, опитали да му преровят чантата и момчето им дало джобните си - 2 лв. След като обраното момче си тръгнало,  то било настигнато отново, при което му били поискани още пари, а един от батковците го ударил в лицето. След ...

Расте броят на бежанците, растат рисковете, отчита ДАНС

Рисковете са свързани с бюджета, терористична заплаха и престъпност

    


Бус блъсна кола, шестима контузени

Катастрофата станала на кръстовището между пътищата за комплекс „Меден рудник” и квартал Горно Езерово. „Фолксваген джета”, шофиран от 56- годишен мъж, направил ляв завой към Горно Езерово, въпреки червената светлина на светофара. Той бил блъснат странично от микробус по маршрутната линия Русокастро-Бургас. Пострадали са шестима души, по трима от всяка кола. Един от пътниците в микробуса е със счупена капачка, всички останали са прегледани и освободени за домашно лечение. В „Неврохирургия” е настанен водачът на леката кола, а заключението за з...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване